Jezus vertelde over het contact met God die hij zijn Vader noemde. Aan de wonderen die hij deed was te zien dat hij dat contact zelf had

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jezus vertelde over het contact met God die hij zijn Vader noemde. Aan de wonderen die hij deed was te zien dat hij dat contact zelf had"

Transcriptie

1 HET VERRAAD... Tweeduizend jaar geleden leefde in het land dat nu Israël heet, degene aan wie we onze jaartelling en onze beschaving te danken hebben: Jezus Christus. Jezus vertelde over het contact met God die hij zijn Vader noemde. Aan de wonderen die hij deed was te zien dat hij dat contact zelf had De geestelijke leiders zagen hem als een gevaarlijke concurrent, vooral toen hij zich ook nog ging bemoeien met wat er in de tempel gebeurde.

2 Daar deden de verkopers van de dingen die geofferd moesten worden, goede zaken en de geestelijke leiders profiteerden daarvan. Toen Jezus daar op een keer hardhandig een eind aan maakte, waren ze woest en probeerden een gelegenheid te vinden om hem te vermoorden.

3 Maar de gewone mensen waren weg van Jezus. Daar moesten ze natuurlijk rekening mee houden. Nu had één van de leerlingen van Jezus, Judas, ook een hekel aan hem had gekregen. Hij had gehoopt dat Jezus de macht zou grijpen in het land en dat hijzelf dan een voorname positie zou krijgen.

4 Maar toen hij merkte dat Jezus heel andere plannen had, liep hij over naar de vijand. Voor dertig zilverstukken zou hij ervoor zorgen dat Jezus in hun handen kwam. Het liep tegen Pasen... Hij wist dat als Jezus in Jeruzalem was, hij dan graag naar een bepaalde tuin ging, net buiten de stad.

5 Judas en de andere leerlingen kenden die tuin wel want ze waren vaak met hem meegeweest. Tegen pasen vertelt Jezus zijn leerlingen dat hij zich die nacht gevangen zal laten nemen en dat hij zich vrijwillig zal laten veroordelen tot de doodstraf. Ze begrijpen er niets van.

6 Hij zegt dat dat het offer zal zijn waardoor alle mensen weer contact met God zouden kunnen krijgen, net als hij. Met elkaar gaan ze naar de tuin waar ze al zo vaak waren geweest. Alleen Judas, die is er niet bij...

7 Aan drie van zijn leerlingen vraagt hij of ze met hem mee willen gaan, dieper de tuin in om met hem te waken. Want hij zal de schuld op zich nemen voor alles wat de mensen verkeerd hebben gedaan en in hun plaats de straf daarvoor dragen.

8 Dat zal vreselijk zijn, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor God, zijn Vader. Maar het is de enige manier waarop het weer goed kan komen tussen God en de mensen. Jezus heeft het er vreselijk moeilijk mee.

9 "Vader," bidt hij, "neem dit lijden alstublieft van mij weg! Maar niet mijn wil, maar die van U moet gebeuren..." Een engel geeft hem kracht. Dan staat hij op en loopt naar zijn leerlingen. Die waren in slaap gevallen. Hij maakt ze wakker. "Sta op!" zegt hij. "Het is zover. Mijn verrader komt eraan."

10 Met een bende mannen, gewapend met zwaarden en knuppels, komt Judas de tuin binnen. "De man die ik zal groeten met een kus, moeten jullie gevangen nemen" had hij tegen ze gezegd.

11 Judas loopt naar Jezus om hem op de afgesproken manier te begroeten. Petrus, één van de andere leerlingen, wil er met zijn zwaard op inhakken. Maar Jezus houdt hem tegen.

12 "Jullie denken toch niet dat ik een rover ben?" zegt Jezus tegen de mannen en laat zich gevangen nemen. Dan laten alle leerlingen hem in de steek en slaan op de vlucht. Judas ziet hoe de gewapende bende hem meeneemt naar Jeruzalem.

13 Daar zitten de geestelijke leiders al in spanning te wachten op hun komst...

14 HET PROCES... Nadat Jezus gevangen genomen werd, bracht de gewapende bende hem naar het huis van de Hogepriester in Jeruzalem...

15 Die had de geestelijke leiders en vertegenwoordigers van het volk bij elkaar geroepen om Jezus te berechten. Er moest natuurlijk wel een goede aanklacht tegen hem gevonden worden om hem ter dood te kunnen veroordelen. Op zijn gedrag was niets aan te merken. Hij had doven, blinden, melaatsen en verlamden genezen en zelfs doden opgewekt! Misschien zouden ze hem kunnen veroordelen om iets wat hij zou hebben gezegd. Maar daar heb je op z'n minst twee getuigen voor nodig die allebei hetzelfde naar voren brengen. Twee hadden Jezus ooit horen zeggen dat hij de tempel kon afbreken en na drie dagen weer opbouwen. Maar Jezus reageert daar niet op. Daarom besluit de hogepriester hem een vraag te stellen waarop hij wel reageren moet!

16

17 "In de naam van de levende God, zeg ons, bent u de Messias, de zoon van God?" "U zegt het!" antwoordt Jezus. "Vanaf nu zult u de Mensenzoon zien zitten aan de rechterhand van de almachtige God en hem zien komen op de wolken van de hemel!" Vol afschuw scheurt de hogepriester zijn kleren kapot en roept uit: "Dit is Godslastering! We hebben geen getuigen meer nodig! Iedereen kon het horen! Hij verdient de dood!"

18 Ondertussen staan de bedienden van de hogepriester zich op de binnenplaats te warmen bij een vuurtje.

19 Petrus, één van Jezus' leerlingen, is nieuwsgierig naar de afloop en probeert onopgemerkt binnen te komen. "Zeg, jij bent toch ook één van zijn leerlingen?" Petrus schrikt! "Welnee, hoe kom je erbij!" zegt hij. Terwijl hij bij de anderen gaat staan om zich te warmen bij het vuur, krijgt één van de dienstmeisjes hem in de gaten. Terwijl hij vlug naar de poort loopt, ziet een ander dienstmeisje hem. "Jij hoort ook bij die Jezus van Nazareth!" zegt ze. Maar Petrus zweert dat hij hem niet eens kent!.

20 De omstanders komen op hem af. "Ja hoor, jij bent ook één van hen! We horen het aan je spraak!" Petrus begint te vloeken en te zweren: "Ik ken die man niet!"

21 Op dat moment kraait er een haan. "Vóór de haan kraait, zul je me drie keer hebben verloochend, Petrus!" had Jezus gezegd...

22

23 DE VEROORDELING... Nadat de geestelijke leiders en de vertegenwoordigers van het volk besloten hadden dat Jezus ter dood gebracht moest worden, lieten ze hem geboeid wegbrengen naar Pilatus, de gouverneur. Het is nog vroeg in de morgen en er is haast bij. Voor de avond moet Jezus ter dood zijn gebracht in verband met de sabbath.

24 Pilatus komt naar buiten en vraagt hen waarvoor ze zijn gekomen. "Deze man brengt ons volk in opstand!" roepen ze. "Hij zegt dat ze geen belasting moeten betalen aan de Keizer!"

25 "Bovendien beweert hij van zichzelf dat hij de Messias is, de Koning!" Pilatus komt naar beneden. Hij moet er een beetje om lachen dat de joodse leiders nu zo plotseling voor de Romijnse Keizer zijn! Maar wie is die Jezus?

26 "Bent u de koning van de Joden?" vraagt hij. "U zegt het!" antwoordt Jezus. "Ik vind niets waaraan deze man schuldig is hoor!" zegt Pilatus tegen de priesters en het toegestroomde volk.

27 "Met zijn toespraken heeft hij de mensen opgehitst!" schreeuwen ze. "Eerst in Galilea, toen in Judea en nu hier in Jeruzalem!" Er komen steeds meer mensen. Opgestookt door de priesters schreeuwen ze en beschuldigen Jezus van alles en nog wat. "Hoort u niet waar ze allemaal tegen u inbrengen?" vraagt Pilatus. Maar Jezus zegt niets. Vreemd...

28 Komt hij uit Galilea? Dan valt hij onder mijn collega Herodes! Die is net voor het Paasfeest in Jeruzalem. Als ik hem daar eens naar toe stuur! Maar Herodes weet ook niet wat hij met Jezus aan moet. Hij hoopte een wonder van hem te zien, maar Jezus zegt geen woord.

29 Nadat zijn soldaten de gek hebben gestoken met Jezus, brengen ze hem weer terug naar Pilatus. Weer spreekt Pilatus de menigte toe en zegt dat Herodus en hij tot de conclusie zijn gekomen dat Jezus onschuldig is.

30 "Hij heeft niets gedaan waarop de doodstraf staat," zegt Pilatus. "Ik zal hem laten geselen en hem daarna de vrijheid geven!"

31 "Kruisig hem!" schreeuwen ze. "Volgens onze wetten verdient hij de doodstraf! Want hij heeft zichzelf de Zoon van God genoemd!" Nu wordt Pilatus ongerust, vooral nu hij ook een waarschuwing van zijn vrouw heeft gekregen: "Bemoei je toch niet met die onschuldige...!" Nu wordt elk jaar om deze tijd een gevangene vrijgelaten. Als hij ze nu eens de keuze geeft tussen Barabbas, een moordenaar en Jezus...

32 Hij brengt Jezus naar buiten die ondertussen door de soldaten is gegeseld. "Kijk eens naar deze mens! Moet hij vrij of Barabbas?" De opgezweepte menigte kent geen medelijden. "Kruisig hem! Kruisig hem!" brullen ze. "En laat Barabbas los!"

33 Pilatus laat water halen en wast zijn handen. "Ik was mijn handen in onschuld," zegt hij. "Nu moeten jullie het zelf maar weten!" "Laat de straf voor zijn dood maar op ons en onze kinderen neerkomen!" schreeuwen ze. "Maar hij moet worden gekruisigd!"

34 Nog diezelfde morgen wordt Jezus overgeleverd aan de soldaten om gekruisigd te worden. Hij zal de zwaarste straf ondergaan die er is. Maar niet voor zichzelf...

35 DE KRUISIGING Bang voor een oproer, geeft Pilatus Jezus over aan de Romeinse soldaten die hem zullen kruisigen. Ze brengen hem naar een heuvel, net buiten Jeruzalem: Golgotha. Boven op die heuvel is de plaats waar misdadigers de doodstraf krijgen door ze op te hangen aan aan een houten kruis. Eerst moeten ze dat kruis zelf naar boven slepen en worden er dan daarna aan vastgespijkerd.

36 Die morgen worden er ook nog twee moordenaars gekruisigd. Jezus hangt in het midden. Terwijl de soldaten aan het dobbelen zijn om zijn kleren, bidt Jezus voor ze: "Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen"

37 De omstanders beginnen te roepen. "Anderen heeft hij gered! Laat hij nu zichzelf maar redden als hij de Zoon van God is!" "Hij is toch de Koning van Israël?! Laat hem dan van het kruis afkomen, dan zullen we in hem geloven!"

38 "Ja," spot één van de moordenaars, "U zegt toch dat u de Messias bent?! Red uzelf dan, en ons erbij!" Maar de andere moordenaar wijst hem terecht: "Wij worden gestraft omdat we het verdiend hebben! Maar hij hangt hier onschuldig!"

39 "Jezus," zegt hij dan, "vergeet mij niet wanneer u in uw hemelse koninkrijk komt!" "Dat beloof ik," antwoordt Jezus. "Vandaag nog zul je met mij in het paradijs zijn."

40 Dan ziet Jezus Maria staan, zijn moeder. Ondanks de pijn is hij vol zorg voor haar. Vlak bij haar staat Johannes, zijn trouwste leerling. "Johannes zal als een zoon voor u zijn," zegt hij tegen zijn moeder.

41 En tegen Johannes zegt hij dat hij haar als zijn eigen moeder moet behandelen. Dat doet hij dan ook. Vanaf nu zal hij Maria in zijn huis opnemen.

42 Het is middag geworden en het wordt donker. Er komt een zonsverduistering. Het lijden duurt lang, nu al vier uur.

43 Na nog drie uur roept Jezus het uit: "Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?!" Dan wordt het weer licht. "Ik heb zo'n dorst..." zegt Jezus. Met een spons op een stok geeft een soldaat hem wat te drinken. Daarna roept Jezus: "Het is volbracht!!! Vader, mijn geest vertrouw ik aan u toe!" Dan sterft hij...

44 De Romeinse hoofdman is erg onder de indruk van het sterven van Jezus. "Deze man was werkelijk onschuldig!" roept hij uit. Eén van de vrienden van Jezus vraagt toestemming aan Pilatus om zijn lichaam van het kruis af te nemen en het te begraven.

45 Het lichaam wordt in een nieuw rotsgraf gelegd. Na het paasfeest zullen ze het balsemen. Een zware ronde steen wordt voor de ingang gerold en op verzoek van de priesters laat Pilatus het graf verzegelen.

46 Jezus had namelijk meer dan eens gezegd dat hij na drie dagen zou opstaan uit de dood. Om te voorkomen dat de leerlingen het lichaam na drie dagen zouden wegnemen en het volk dan zouden wijsmaken dat hij was opgestaan, wordt het graf ook bewaakt.

47 De leerlingen vanjezus zijn diep teleurgesteld. Dat Jezus zó aan zijn eind zou komen, hadden ze niet verwacht. Wel had hij ze vaak verteld dat hij na drie dagen zou opstaan uit de dood, maar ze begrijpen het niet.

48 Maar na drie dagen en nachten gebeurt het!!! De soldaten slaan op de vlucht! Jezus is opgestaan! Het offer is gebracht. De straf die alle mensen verdienen, is gedragen. Nu kan Iedereen vergeving krijgen. Ook de dood is overwonnen! Jezus' leven is sterker dan de dood. En dat leven zullen zijn leerlingen ook gaan ontvangen. Met Pinksteren.

49 Maria van Magdala is de eerste die Jezus na zijn opstanding ziet. Zij was ooit door Jezus bevrijd van zeven boze geesten. Zo vlug ze kan brengt ze het goede nieuws aan de anderen. Maar die hebben Jezus ook al gezien.

50 Veertig dagen lang verschijnt hij aan zijn leerlingen om ze voor te bereiden op de taak die ze zullen krijgen: alle mensen van Jezus vertellen. Ook Petrus die Jezus drie keer heeft verloochend, mag meedoen om de mensen over hem te vertellen en wat hij voor ze heeft gedaan. Na die veertig dagen gaat Jezus naar de hemel. Van daaruit kan hij iedereen die daarvoor open staat vergeving geven. En ook het nieuwe leven dat sterker is dan de dood!

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Online Bijbel voor kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

Inleiding. Hallo Kanjers,

Inleiding. Hallo Kanjers, 1 Inleiding. Hallo Kanjers, Soms lijkt of de kerk vooral om grote mensen draait. Natuurlijk is dat niet zo en de Heer Jezus zegt 'Laat de kinderen tot mij komen', want Hij houdt in het bijzonder van kinderen.

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen.

Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen. Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen. Wat er aan voorafging... Pesachmaal met zijn discipelen De

Nadere informatie

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis DE DIENST VAN GOEDE VRIJDAG 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis - Woord van welkom - Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 22: 1,2 Mijn God, mijn

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

Verteltheater Tijd voor Jezus - JEZUS GEEFT ZIJN LEVEN

Verteltheater Tijd voor Jezus - JEZUS GEEFT ZIJN LEVEN De PDF van de dia s en bijbehorende teksten geven u de mogelijkheid om het Verteltheater Tijd voor Jezus ook offline te gebruiken. Ook kunt u desgewenst met behulp van de teksten en de dia s zélf het verhaal

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Bible for Children. stelt voor. Het eerste Paasfeest

Bible for Children. stelt voor. Het eerste Paasfeest Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Bewerkt door: Lyn Doerksen Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. Het eerste Paasfeest

Bible for Children stelt voor. Het eerste Paasfeest Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Bewerkt door: Lyn Doerksen Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van de Wardt Pastoraal Ouderling, sectie 8 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Stil

Nadere informatie

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood.

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. Paasviering 2016 ds Jonkersschool Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. 1. Welkom door meester Joop Het dochtertje van Jaïrus. Zij is niet dood, zij slaapt.

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 Mt 16,21 7 8 9 10 Ze spraken met elkaar over alles wat er gebeurd was. 15 Terwijl ze zo liepen te praten, kwam er iemand bij hen lopen. Het was Jezus, 16 maar de leerlingen herkenden hem niet.

Nadere informatie

Van Palmpasen naar Pasen

Van Palmpasen naar Pasen Van Palmpasen naar Pasen Protestantse gemeente Maasdijk Stille week in Woord en Beeld 2 Voor thuis Lees vooraf de Bijbelverhalen door. Hierdoor krijgen de bijbehorende symbolen betekenis. Afhankelijk van

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. Verhaal 54 van Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Bible for Children stelt voor. Verhaal 54 van Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Vertaald door: Christian Lingua Bewerkt door: Lyn Doerksen Verhaal 54 van 60 www.m1914.org

Nadere informatie

Kruisweg in Flanelscenes

Kruisweg in Flanelscenes 1 e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld Kruisweg in Flanelscenes Achtergrond: Interieur T1 = trap (Troonzaal) T3 = paars gordijn (Troonzaal) T4 = 3 pilaren (Troonzaal) 70 = Jezus (ontkleed) 70A =

Nadere informatie

Les 27: Houd je van Mij?

Les 27: Houd je van Mij? Les 27: Houd je van Mij? Dit verhaal kun je lezen in Johannes 21 Vul de ontbrekende woorden in! De..zijn naar Galilea gegaan, zoals Jezus gezegd had. Op een avond zegt..: Ik ga. Thomas, Natanaël, Johannes

Nadere informatie

DE VERVOLGDE GEMEENTE

DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken.

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. God wilde mensen die het goed zouden hebben met elkaar en met de rest van zijn schepping. Daarom

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden. Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4

Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden. Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4 Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4 Vandaag de zesde zondag in de veertig dagen tijd. Veertig dagen tot Pasen: bedoeld

Nadere informatie

Leesrooster Kerk School Gezin

Leesrooster Kerk School Gezin Leesrooster Kerk School Gezin Kleur bekennen God heeft gekozen voor de mensen, waar kies jij voor? God wil jou kleuren, als je bij God hoort wordt je goudgekleurd Nijkerk 21-27 januari 2013 Er zijn diensten

Nadere informatie

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Beelden wijzen ons de weg Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Aan dit Passie-spel deden mee: Agathe, Annely, Eliza, Ester, Jesse, Jildau, Joël, Naomi, Nienke, Rens & Roliene KinderNevenDienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen Paasviering Samen op weg naar Pasen Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen geweldig dat dat kan en

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij!

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8 Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Gebed Lieve God, Dank U voor het paasfeest: De Heer is opgestaan Jezus heeft overwonnen Dat heeft Hij voor ons

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen

Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen Liturgie Voorzang: Gez 88 (uit Het lam dat ons doet leven ) Votum / groet Zingen: Ps 25,1.7 Gebed Schriftlezing: Lucas 23,44-56- Psalm

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

In Jericho wordt de blinde Bartimeüs genezen. Tollenaar Zacheüs komt tot geloof.

In Jericho wordt de blinde Bartimeüs genezen. Tollenaar Zacheüs komt tot geloof. DBO 13 Zondag 29 maart De stille week De stille week van dag tot dag Wat gebeurde er allemaal in de week tussen Palmpasen en de Opstanding? Het Bijbelrooster in Visie nodigt ons uit te lezen wat Mattheüs

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 23, 46 Middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 23, 46 Middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Lucas 23, 46 Middagdienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Gezang 171 : 1 en 3 4. Gebed voor de opening van het Woord 5. Schriftlezing : Psalm

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

DE VERVOLGDE GEMEENTE

DE VERVOLGDE GEMEENTE Online Bijbel voor kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

Gemeente van Christus,

Gemeente van Christus, Dan. 7,1-14; Mat.26,57-68 Witte donderdag 17 april 2014 Viering van het HA Ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus, Iedereen droomt elke nacht. Maar lang niet elke droom weet je nog als je wakker wordt. En

Nadere informatie

NT De laatste uren van onze lieve Heer

NT De laatste uren van onze lieve Heer NT. 40 - De laatste uren van onze lieve Heer Hoe laat is het? Als je geen horloge hebt is het erg vervelend. Alles gaat op tijd. Eten, slapen, naar school, zwemles Hoe laat is het? In de grotemensenwereld

Nadere informatie

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Zangdienst Zondag 4 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Welkom en mededelingen Zingen lied 512: 1, 2, 3, 6 en 7 O Jezus hoe vertrouwd en goed Orgel Stil gebed Bemoediging

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart - 1 - Hemelvaart Wat is het een voorrecht om Jezus' hemelvaart te gedenken en te vieren en het is zeer bemoedigend wat Jezus tot zijn discipelen sprak voordat Hij naar de hemel voer. We lezen daarover

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 )

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Vertaald door: Christian Lingua Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Verhaal 36 van

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 1)

KONING DAVID (DEEL 1) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 1) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Wat doen als je Jezus mist

Wat doen als je Jezus mist Wat doen als je Jezus mist Het evangelie naar Johannes 20:1-18 Terugblik Na drie jaar dienen, genezen en preken wordt de Koning der Joden veroordeeld en gedood De Koning van het rijk van de waarheid wordt

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Preek Markus 15: Jongens en meisjes,

Preek Markus 15: Jongens en meisjes, Preek Markus 15: 16-21 Jongens en meisjes, Vandaag is het opnieuw Goede Vrijdag. Een dag die we goed noemen, terwijl er op die dag eigenlijk niet iets goed gebeurde, maar iets afschuwelijks. De onschuldige

Nadere informatie

WOENSDAG. BELANGENLIJNEN 3. Sanhedrin: eerst aanklacht wegen tempelafbraak; dan: wegen Godslastering!

WOENSDAG. BELANGENLIJNEN 3. Sanhedrin: eerst aanklacht wegen tempelafbraak; dan: wegen Godslastering! WOENSDAG 1 Toen Jezus deze laatste rede had uitgesproken, zei hij tegen zijn leerlingen: 2 Over twee dagen is het, zoals jullie weten, Pesach. Dan wordt de Mensenzoon uitgeleverd om gekruisigd te worden.

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 18 (11-05)

De Bijbel Open 2013 18 (11-05) 1 De Bijbel Open 2013 18 (11-05) Op 14 mei is het precies 65 jaar geleden dat in 1948 de staat Israel werd uitgeroepen. U merkt wel dat daar op allerlei manieren publiciteit aan gegeven wordt, positief

Nadere informatie

Lucas 23,26-34 Huilen om Jezus of om jezelf?

Lucas 23,26-34 Huilen om Jezus of om jezelf? Lucas 23,26-34 Huilen om Jezus of om jezelf? 5e zondag van de Lijdenstijd Avondmaal Liturgie Voorzang Ps 50,1 Votum / groet Zingen Ps 50,2.11 Wet in een nieuwtestamentische versie Zingen Ps 51,1.2 Gebed

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Overdenking zondag 27 maart 2016, 1 e Paasdag, in de Terskflierkerk Lezing Lucas 24:13-33 Door Ds. A.J.Wouda Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Hebben jullie de Passion gezien, donderdag? Is

Nadere informatie

Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min.

Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min. Palmpasenstok Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min. Ontdek-activiteit: Maak een traditionele Palmpasenstok. Met uitleg van de betekenis. Bijbelteksten Lucas

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 12 (23-03)

De Bijbel open 2013 12 (23-03) 1 De Bijbel open 2013 12 (23-03) Vandaag hebben we de Bijbel geopend bij een gedeelte uit de lijdensgeschiedenis van Jezus. We letten daarbij in het bijzonder op het feit dat Jezus gekruisigd is en we

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 4, 23-25 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Gezang 20 : 1 en 6 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Psalm 51 : 3 en 4 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Door: P.P. van Norden 29 maart 2013

Door: P.P. van Norden 29 maart 2013 Door: P.P. van Norden 29 maart 2013 Lezen: Luk.23:16-43 1 Inleiding Stel je eens voor dat u, jij of ik zouden leven in de tijd van Jezus en dat wij één van de mensen zouden zijn die te maken hebben met

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben.

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben. Lezingen: Genesis 28 Jacob te Betel Lucas 24: 13-35 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij zijn mensen na Pasen. Niet alleen sinds een week, maar ons hele leven al. Hoe gaat het met u, nu het Pasen

Nadere informatie

Galaten 1. Begin van de brief

Galaten 1. Begin van de brief Galaten 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Galatië 1-3 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de provincie Galatië. Allereerst dit: Ik ben niet door mensen aangesteld als apostel,

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen.

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen. De profeet Zacharia en de twee stokken. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? Zacharia 11:7, tweede deel Ik nam voor Mijzelf twee stokken de ene noemde Ik LIEFLIJKHEID, de andere

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Vertaald door: Importantia Publishing Aangepast door: Ruth Klassen Verhaal

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Johannes. Raymond R. Hausoul

Johannes. Raymond R. Hausoul Johannes Raymond R. Hausoul Uniekheid van het vierde evangelie Uniekheid van het vierde evangelie 1 Voorbeelden tussen Lc en Jh a) Lc: Een foto van het kerstgebeuren b) Jh: Een röntgenfoto van het gebeuren

Nadere informatie

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer.

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. m.m.v. Voorganger Orgel Zang Muziekbegeleiding Lector Hanny Lingen Pim Lodder Sisters in Music Wim Bak(gitaar) en Rudolf de Jong (piano) Wies

Nadere informatie

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken OPENING Openingszang Wachtend op wie nr. 1009 Groet Stilte Gebed Lied Altijd aanwezige nr. 1003 Een kruik met olie wordt op

Nadere informatie

Johannes De koninklijke weg

Johannes De koninklijke weg Johannes 18-19 De koninklijke weg Wat laat Jezus weg naar het kruis zien? Van een afstandje lijkt Jezus het slachtoffer. Maar als je luistert naar wat Jezus zegt, hoor je een opmerkelijke kracht. Dit is

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Tijdens zijn proces en kruisiging staat Jezus er alleen voor. Het Sanhedrin miskent hem. Petrus wil er voor Jezus zijn, maar ontkent hem als het er

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Luk. 24, preek - NGKE

Luk. 24, preek - NGKE Luk. 24, 13-35 - preek - NGKE -11-9- 16 Helemaal gemist Die vrijdag gaat hij vroeg naar zijn akker buiten de stad. Om op de laatste dag voor het Pesachfeest nog net het laatste onkruid weg te kunnen halen.

Nadere informatie

Judas. Les A. Het verhaal;

Judas. Les A. Het verhaal; Les A Judas ; Ik wil er vanaf, dat bloedgeld. Dertig zilverlingen beloning, nu denkt iedereen dat ik het voor het geld deed en dat is niet zo. Ik kan aan niets anders meer denken. Ik ga weer naar ze toe

Nadere informatie

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen?

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Zacharia en de vroege regen in relatie met de late regen. Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Deuteronomium 11:14 14 dat Ik regen voor uw land zal geven op zijn tijd, vroege regen en late regen,

Nadere informatie

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader?

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Wat hield Jozef zijn hele leven in Egypte voor ogen? Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Genesis 50:15, 17 15 Toen de broers van Jozef zagen dat hun vader dood was,

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Liturgie Stilte Voorzang Gez 90,1 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 25,1.2 Gebed Lezing avondmaalsformulier Gebed Zingen LB 178,1.4.6 Viering Zingen Ps 113

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN)

Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN) Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN) 1. Judas gaat naar de hogepriester. L1: Het was kort vòòr Pasen. De hogepriesters en schriftgeleerden zochten hoe ze Jezus met

Nadere informatie

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen.

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen. Antwoorden Bijbelstudie 1 1. d. Van Nazareth naar Jericho = 97,5 km Van Jericho naar Jeruzalem = 24 km Totaal: 97.5 + 24 = 121,5 km e. 4,05 dagreizen 2. Derde rondje. Benadruk bij het beantwoorden van

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 13 (30-03)

De Bijbel open 2013 13 (30-03) 1 De Bijbel open 2013 13 (30-03) Vandaag is het een bijzondere dag, stille zaterdag. De laatste dag van een bijzondere week. Gisteren was het Goede Vrijdag. We stonden stil bij het lijden en sterven van

Nadere informatie

Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik.

Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik. Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik. Orde van dienst: Votum en zegengroet NLB 562 Gebed Lezen: Markus 15: 1-39 Zingen: NLB 577 Tekst: Markus 15: 15 Preek GK 89: 1, 4 Gebed Collecten - luisteren:

Nadere informatie