Lab top hoe effectief en doelmatig laboratoriumbepalingen aan te vragen bij nieuwe cliënten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lab top hoe effectief en doelmatig laboratoriumbepalingen aan te vragen bij nieuwe cliënten"

Transcriptie

1 Kwaliteitsproject Lab top hoe effectief en doelmatig laboratoriumbepalingen aan te vragen bij nieuwe cliënten Hetty Spijker november 2015 Inleiding Net als in andere onderdelen van de samenleving, zoals management, consultancy en advisering is men zich binnen de gezondheidszorg steeds meer bewust van het belang van leveren van kwaliteit. Volgens de WHO (World Health Organisation) is kwaliteit van zorg het meest optimale resultaat van zorg, gezien de risico s en kansen. Dit omvat vele aspecten, waaronder maatregelen om te voldoen aan verwachtingen van de klant (1). Binnen de AVG opleiding komt het belang van kwaliteit van zorg naar voren door het doen van een kwaliteitsproject voor iedere AIOS in het derde jaar van de opleiding. Het doel van deze module is de AVG in opleiding te enthousiasmeren voor het onderzoeken en verbeteren van de kwaliteit in de dagelijkse praktijk (2). Ik ben tot mijn onderwerp gekomen door een opmerking van een collega-aios, vorig jaar, tijdens de presentatie van haar project. Ik heb toen de aantekening checklist nieuwe cliënten gemaakt en daar ben ik verder over gaan denken. Hoewel er binnen s Heeren Loo, Ermelo, veel protocollen zijn voor bepaalde situaties, was er geen vast protocol voor wat er gedaan moet worden wanneer een cliënt nieuw komt wonen bij onze instelling. Het hangt dus erg van de ervaring van de arts, onder wiens hoede de persoon komt te vallen, af of de nodige medische zorg (met daarbij de nodige laboratorium controles) goed wordt geregeld. Terwijl het voor goede zorg aan de cliënten noodzakelijk is om de gezondheid van deze mensen goed in beeld te hebben. Inhoud van dit essay In dit essay vindt u een verslag van het door mij uitgevoerde kwaliteitsproject binnen de zorggroep s Heeren Loo, Ermelo, in de periode februari tot november In dit verslag beschrijf ik de stappen die ik heb doorlopen binnen dit project. Onderwerp van mijn kwaliteitsproject is Lab top hoe effectief en doelmatig laboratoriumbepalingen aan te vragen bij nieuwe cliënten.

2 Probleemstelling Stand van zaken voor het project Wanneer iemand nieuw op een instelling komt wonen, is het voor goede zorg nodig dat er verschillende zaken op medisch gebied in kaart gebracht worden. Dit omvat zaken als medische voorgeschiedenis, actuele medische problemen, BOPZ status en intoxicaties en vaccinatiestatus. Zo krijgt de dokter inzicht in de stand van zaken, zodat hij of zij deze kan vervolgen in de tijd (als het ware als een nulmeting bij binnenkomst). En ook kan de dokter zo nodig (preventieve) maatregelen nemen die de gezondheid van de persoon ten goede komen. Daarvoor was er geen vast protocol binnen s Heeren Loo, Ermelo. De complete medische intake voor nieuwe cliënten is een groot onderwerp voor een kwaliteitsproject, zoals wij dat in het derde jaar doen. Daarom heb ik me in dit project beperkt tot laboratoriumbepalingen; de enige uitbreiding die ik in de loop van het proces heb gedaan is het in kaart brengen van vaccinatiestatus. Vanuit het oogpunt van preventieve zorg is het goed om bijvoorbeeld de cardiovasculaire risico s in kaart te brengen. Hiervoor is het nodig om bepaalde laboratorium bepalingen te doen. Verder zijn er voor bepaalde syndromen specifieke, verhoogde risico s bekend. Ook hiervoor is het goed om, bij aankomst, bepaalde laboratorium bepalingen te doen. En van bepaalde medicatie, die binnen onze doelgroep vaker worden gebruikt dan bij de algemene bevolking en waarvan de bijwerkingen door laboratoriumbepalingen kunnen worden herkend, is het goed deze bepalingen te doen. Ook wanneer bekend is dat iemand aan bepaalde chronische ziekte leidt is het goed om dit bij aankomst in kaart te brengen middels laboratorium bepalingen. Ten slotte, omdat het om een veelal kwetsbare groep mensen gaat die intensief samenleven is daarnaast belangrijk om de vaccinatiestatus van nieuwe cliënten te weten. Doel van dit project Het doel van dit project is het optimaliseren en stroomlijnen van de laboratoriumbepalingen en vaccinatiestatus bij nieuw opgenomen cliënten. Dit is belangrijk omdat zo de bepalingen systematisch worden gedaan en er geen zaken over het hoofd worden gezien. Projectbeschrijving Hiervoor had ik van te voren het volgende tijdspad opgesteld: - februari 2015: inventarisatie en opstellen protocol (planning) - maart-april 2015: beperkte pilot, lab-controles aanvragen volgens het opgestelde protocol (uitvoering) - mei 2015: toetsing en evaluatie en opstellen van aangepast protocol (toetsing, evaluatie)

3 - juni augustus 2015: protocol aan mijn collega s voorleggen met de vraag of zij deze ook voor hun nieuwe bewoners willen testen (planning, uitvoering) -september 2015: evaluatie door collega s, protocol nav evaluatie aanpassen en borgen. (toetsing, evaluatie) *Planning 1 Eerst heb ik geïnventariseerd welke bepalingen nodig zijn voor een nieuwe bewoner. Hiervoor zijn de aanwezige protocollen geanalyseerd. Tevens is de huidige praktijk geobserveerd. Hiertoe zijn gesprekken gevoerd met laborant en verpleegkundig specialist Na de inventarisatie van welke bepalingen nodig zijn heb ik een protocol opgesteld en dit met mijn opleider besproken. Dit heeft het volgende opgeleverd: Checklist om te controleren op welke gebieden gecontroleerd moet worden: -chronische ziekten, die controles behoeven -syndroom, waarvoor een health watch wordt gehanteerd. -bij een leeftijd ouder dan 50 jaar CVRM controle -vaccinatie status Prikken binnen 1 maand na binnenkomst (zie bijlage 1, voor het definitieve protocol) *Uitvoering 1: Ik heb gedurende 5 maanden de mensen, die onder mijn hoede kwamen, volgens deze checklist in kaart gecontroleerd. Het betrof 5 nieuwe bewoners. Uitvoeringsfase werd verlengd, omdat er weinig nieuwe bewoners kwamen; en de nieuwe bewoners waren meest jonger, zodat er minder lab-bepalingen nodig waren. *Toetsing 1 Na 5 maanden bleek dat, aan de hand van het protocol uit de voorgeschiedenis en het kennismakingsgesprek een compleet beeld van de benodigde lab-bepalingen verkregen kan worden. Omdat vaccinatiestatus vaak niet regelrecht uit de medische voorgeschiedenis te halen is ben ik op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om deze te achterhalen. Het blijkt dat het RIVM regionaal bijhoudt welke vaccinaties in het verleden in het kader van het Rijks Vaccinatie Programma zijn gegeven. Er zijn binnen Nederland wel regionale verschillen wat betreft de start van deze registratie. Zie tabel. Het is daarvoor relevant waar de persoon op 12-jarige leeftijd woonde. (Zie bijlage 2) *Evaluatie 1 De checklist voor laboratoriumbepalingen is niet gewijzigd. Wel is de toevoeging gedaan dat de vaccinatiestatus bij het RIVM is op te vragen *Planning 2

4 Na de eerste cirkel van Deming heb ik tijdens een artsenoverleg een presentatie over mijn kwaliteitsproject gehouden om daarmee een draagvlak onder de collega s te vinden voor het invoeren van het protocol. Daarbij de vraag of ze gedurende ca 1 maand dit wilden uitvoeren voor de mensen die nieuw onder hun hoede kwamen. Daarnaast ben ik met de coördinerend doktersassistente gaan praten over de implementatie van het protocol: hoe kunnen we dit het meest efficiënt implementeren en borgen? *Uitvoering 2 Na uitleg van mijn kant hebben mijn collega s gedurende ca. 1 maand bijgehouden of het protocol voldeed voor de mensen die bij hen kwamen wonen. En in overleg met de coördinerend doktersassistente zijn we tot de volgende afspraak gekomen om het protocol te implementeren en te borgen: Wanneer een nieuwe cliënt wordt aangemeld en de medische gegevens zijn van de vorige arts ontvangen maakt de doktersassistente een nieuw account aan in het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Daarbij zal ze ook 2x een melding in de agenda van de betreffende arts zetten om te kijken naar de laboratorium bepalingen die gedaan moeten worden, eenmaal direct en een herhaling na 4 weken. Ook zal de doktersassistente een leeg laboratorium formulier met sticker met cliënt gegevens in het postvak van de dokter leggen. *Toetsing en evaluatie 2 De collega s waren positief over het initiatief. Men zag zeker de meerwaarde ervan in. Over de inhoud waren ze ook tevreden. Ik kreeg het volgende feedback: - Het protocolletje waarop je moet letten ivm wat te prikken lijkt me prima, ik heb zo geen aanvullingen. - opvragen van de vaccinatiestatus ik zou via de DAP laten verlopen - Ik vond je lijstje overzichtelijk en volledig. Vroeg me wel af of we enig automatisme in het oproepen voor lab onderzoek kunnen aanbrengen. Naar aanleiding van de opmerking over het opvragen vaccinatiestatus heb ik het protocol aangepast, door dit aan de taken van de doktersassistente, wanneer ze een account voor een nieuwe cliënt maakt, toe te voegen Conclusie. Om mijn gestelde doel te bereiken heb ik tweemaal de cirkel van Deming doorlopen, met als onderdelen: planning, uitvoering, toetsing en evaluatie. Voor wat betreft de laboratorium bepalingen zijn er in de loop van het project geen aanpassingen geweest. De gestelde criteria : chronische ziekten, gebruikte medicatie, syndroom (healthwatch) en leeftijd op grond waarvan ev CVRM-check moet worden gedaan zijn overzichtelijk en volledig. Voor de uitvoering van het kwaliteitsproject is het erg jammer dat er in de maanden die ik tot mijn beschikking had weinig nieuwe cliënten op s Heeren Loo in Ermelo zijn komen wonen.

5 Mogelijk had ik iets meer cases gehad wanneer ik eerder mijn collega s in het proces had betrokken. Voor wat betreft de vaccinatie status krijgen we nu wel completer beeld van een nieuwe cliënt door de gegevens bij het RIVM op te vragen. Want uit het dossier van de vorige arts was dat vaak niet te halen. Al met al is hiermee een compact, maar compleet protocol ontstaan om systematisch de laboratoriumbepalingen die nodig zijn wanneer iemand nieuw in de instelling komt wonen in kaart te brengen.

6 Referenties 1.Kwaliteitsmanagement als motor van continue verbetering. Mark Elsgeest, Reinier Tromp. ZMMagazine.nl, 2008 (3) Module kwaliteit van zorg. (inhoudelijke beschrijving module en kwaliteitsprojectopdracht). 3.

7 Bijlage 1: Protocol voor het optimaliseren van labbepalingen bij nieuw opgenomen cliënten Bij aanmelding nieuwe cliënt en de medische gegevens zijn van de vorige arts ontvangen maakt de doktersassistente een nieuw account aan in het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Op dat moment zal de doktersassistente ook: -2x een melding in de agenda van de betreffende arts zetten om te kijken naar de laboratorium bepalingen die gedaan moeten worden, eenmaal direct en een herhaling na 4 weken. -Een leeg laboratorium formulier met sticker met cliënt gegevens in het postvak van de dokter leggen. -Vaccinatiestatus opvragen bij de desbetreffende DVP, (afhankelijk van leeftijd van cliënt en diens woonplaats toen hij 12 jaar was.) Op grond van voorgeschiedenis en bevindingen tijdens kennismakings gesprek: Chronische ziekten Syndroom, waarvoor healthwatch Medicatie die regelmatige labcontroles vereisen Bij mensen boven 50 jaar CVRM Prikken binnen 1 maand na binnenkomst

8 Biilage 2: Overzicht van de gegevens van de Dienst Vaccinatievoorziening en Perventieprgramma s (DVP), per regio, en de startdata van de registratie van vaccinatie per regio. Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma s (DVP) Regio Naam Plaats Telefoon Groningen, Friesland, Drenthe RIVM-DVP Noord- Zwolle dvpnoordoost@rivm.nl Overijssel, Flevoland, Gelderland Oost Utrecht, Noord-Holland, Zuid- Holland RIVM-DVP West Zoetermeer dvpwest@rivm.nl Noord-Brabant, Limburg, Zeeland RIVM-DVP Zuid Eindhoven dvpzuid@rivm.nl

9 Het registreren van persoonsgegevens en gegeven vaccinaties is niet in iedere provincie gelijk gestart. Startdata registratie vaccinaties Groningen Zuid-Holland Friesland Zeeland Drenthe Noord-Brabant Overijssel Limburg Flevoland Rotterdam Gelderland Den Haag Utrecht Amsterdam Noord-Holland

Invoering van de Health Watch Down Syndroom. Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding

Invoering van de Health Watch Down Syndroom. Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding Invoering van de Health Watch Down Syndroom Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding Gerjanne Vlasveld Reinaerde, de Heygraeff, Woudenberg 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Cirkel van Deming 4

Nadere informatie

Essay Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG)

Essay Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) Health Watch - Goede zorg voor genetische syndromen Essay Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) Saskia de Klein AIOS AVG jaar 3 Opleidingsjaar:

Nadere informatie

Het blauwe vel. een medisch afsprakenblad. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten

Het blauwe vel. een medisch afsprakenblad. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Het blauwe vel een medisch afsprakenblad Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Deborah Traas 17 november 2012 Inhoudsopgave Inleiding 3 Keuze van het

Nadere informatie

REFLUXSCREENINGSLIJST: ontwikkeling & (implementatie) kwaliteitsproject AVG-opleiding

REFLUXSCREENINGSLIJST: ontwikkeling & (implementatie) kwaliteitsproject AVG-opleiding REFLUXSCREENINGSLIJST: ontwikkeling & (implementatie) kwaliteitsproject AVG-opleiding Hester van der Laan aios AVG Amarant Tilburg 1 Inleiding: Kwaliteit is inmiddels een vast onderdeel van beleid in zorginstellingen,

Nadere informatie

Protocol wat te doen bij een nieuwe opname

Protocol wat te doen bij een nieuwe opname Protocol wat te doen bij een nieuwe opname Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten - Erasmus MC s Heeren Loo Druten/Tiel/Geldermalsen Manon Rotink, maart oktober

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

EtID: Etiologie in Dossier

EtID: Etiologie in Dossier EtID: Etiologie in Dossier Kwaliteitsproject in het kader van de AVG-opleiding 2017 Shaneeta Heer-Garcha, 3 e jaars AIOS AVG Erasmus MC en Stichting Zuidwester Inleiding en probleemstelling: Nog voordat

Nadere informatie

Medische intake nieuwe cliënten

Medische intake nieuwe cliënten Medische intake nieuwe cliënten Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot AVG Erasmus Universiteit Rotterdam Karine Miedema-Loo, AIOS AVG s Heeren Loo Midden Nederland, lokatie Ermelo november

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Optimaliseren van de controle op de zo nodig medicatie door de arts. Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding. Erasmus Medisch Centrum

Optimaliseren van de controle op de zo nodig medicatie door de arts. Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding. Erasmus Medisch Centrum Optimaliseren van de controle op de zo nodig medicatie door de arts Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding Erasmus Medisch Centrum Rotterdam Hanneke van Beek, aios AVG Dichterbij, locatie

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

In één oogopslag. Inhoud en actueel houden van de medische kaart

In één oogopslag. Inhoud en actueel houden van de medische kaart In één oogopslag Inhoud en actueel houden van de medische kaart S Heeren Loo, expertisecentrum Advisium Noordwijkerduin Kwaliteitsproject Roos Bots, AVG i.o November 2016 Inhoud Inleiding.. 3 Probleembeschrijving

Nadere informatie

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *)

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* BEDRIJVENTERREINEN *) (* OPGEVEN OF MUTATIE VOOR LTV VOOR EEN BEPAALD JAAR BEKEND IS *) SAMPLE

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid van medicijnen

Gebruiksvriendelijkheid van medicijnen Gebruiksvriendelijkheid van medicijnen 17 augustus 2018 10:44 Powered by Enalyzer Page 1 Gebruiksvriendelijkheid van medicijnen 17 augustus 2018 10:44 Powered by Enalyzer Status Niet geantwoord Geweigerd

Nadere informatie

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Stichting Duurzame Samenleving www.gdindex.nl info@gdindex.nl 0317-750645 1 De GDI omvat de 3 dimensies van duurzaamheid: Mens & Maatschappij,

Nadere informatie

Optimaliseren samenwerking artsen en fysiotherapeuten Talant locatie Drachten

Optimaliseren samenwerking artsen en fysiotherapeuten Talant locatie Drachten Optimaliseren samenwerking artsen en fysiotherapeuten Talant locatie Drachten Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten Talant locatie Drachten Rixt Huls, 2013

Nadere informatie

De HuisartsenOmnibus van oktober 2013

De HuisartsenOmnibus van oktober 2013 De HuisartsenOmnibus van oktober 2013 een online omnibusonderzoek bij 200 huisartsen De Hart&Vaatgroep Cardiovasculair risicomanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding en verantwoording 3 1.1 Het bureau

Nadere informatie

Cyclische afspraken een terugkerend probleem

Cyclische afspraken een terugkerend probleem Cyclische afspraken een terugkerend probleem De antipsychoticacontrole Kwaliteitsproject in het kader van de AVG-opleiding Niels Huisman 2015-2016 s Heeren Loo, locatie Druten/Geldermalsen/Tiel Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Leren maak er werk van is een initiatief van LWV Praktijkonderwijs en LECSO en gefinancierd door

Nadere informatie

Een gedrocht voor het gedrag?

Een gedrocht voor het gedrag? Een gedrocht voor het gedrag? Een inventarisatie van gedragsmodulerende medicatie en of deze op de juiste gronden is voorgeschreven Verslag van het kwaliteitsproject ten behoeve van de opleiding tot Arts

Nadere informatie

Extra kosten AWBZ instelling

Extra kosten AWBZ instelling pagina 1 van 6 Extra kosten AWBZ instelling Als u of uw familielid in een instelling woont waar zorg geleverd wordt, kan het zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt voor extra zorg of activiteiten

Nadere informatie

Enquête Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Enquête Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Vragenlijst...2 1 Wat is uw geslacht?...2 2 Wat is uw leeftijd?...3 3 In welke provincie woont u?...4 4 Wat ziet u als oplossing voor de overpopulatie in de Oostvaardersplassen?...5

Nadere informatie

2017 vergeleken met voorgaande jaren

2017 vergeleken met voorgaande jaren 2017 Introductie De stijging van het euthanasieverzoeken zette in 2017 door. Dat blijkt ook uit de feiten & cijfers die de Levenseindekliniek zelf bijhoudt. Hoe was de verdeling per diagnose, per provincie

Nadere informatie

Veilig spuiten en slikken (verbeteren van de medicatie-evaluatie)

Veilig spuiten en slikken (verbeteren van de medicatie-evaluatie) Veilig spuiten en slikken (verbeteren van de medicatie-evaluatie) Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk gehandicapten Marlies Adriaans AIOS-AVG Lunet zorg Mei 2014

Nadere informatie

Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers

Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers p 1 Totaal aantal leerplichtige asielzoekers In het onderzoek is het aantal leerplichtige asielzoekers bepaald op basis van het aantal asielzoekers

Nadere informatie

Het medische deel binnen het periodiek MDO: hoe maken we het uniform?

Het medische deel binnen het periodiek MDO: hoe maken we het uniform? Het medische deel binnen het periodiek MDO: hoe maken we het uniform? Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot AVG Erasmus Universiteit Rotterdam Jolinda van den Beukel, AIOS AVG Abrona, Huis

Nadere informatie

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand.

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden lening aanvragen in 2015 Onlangs is door Geldshop een grootschalig onderzoek

Nadere informatie

Implementatie van een digitaal consultatie formulier. Kunnen we de communicatie rond arts bezoek verbeteren?

Implementatie van een digitaal consultatie formulier. Kunnen we de communicatie rond arts bezoek verbeteren? Implementatie van een digitaal consultatie formulier Kunnen we de communicatie rond arts bezoek verbeteren? Miriam ter Horst AVG opleiding Erasmus MC 2015 Inleiding. In het kader van het derde jaar van

Nadere informatie

Tuchtrecht in de gezondheidszorg

Tuchtrecht in de gezondheidszorg Tuchtrecht in de gezondheidszorg mr. C.W.M. Hillenaar, plv. secretaris Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven naam s-hertogenbosch, 1 februari 2018 Nederlandse Vereniging van Intensive

Nadere informatie

Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres.

Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres. Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres. Je kunt via internet een Valentijnskaart bestellen, versturen en betalen. Deze kaart wordt gewoon met

Nadere informatie

Het Centraal Insolventieregister (CIR)

Het Centraal Insolventieregister (CIR) Het Centraal Insolventieregister (CIR) Op rechtspraak.nl vindt u het Centraal Insolventieregister (CIR). Hierin staan de gegevens van faillissementen, surseances van betaling en de Wsnp die in de lokale

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

Module kwaliteit van zorg

Module kwaliteit van zorg Module kwaliteit van zorg 1. Inleiding Kwaliteit gedefinieerd als de mate waarin de zorg voldoet aan de eisen en behoeften van de cliënten, is inmiddels een vast onderdeel van beleid in zorginstellingen.

Nadere informatie

Lab-aanvragen en lab-uitslagen:

Lab-aanvragen en lab-uitslagen: Lab-aanvragen en lab-uitslagen: Graag efficienter, maar hoe? Kwaliteitsproject AVG-opleiding Hilde Hoving s Heeren Loo, locatie Westerhonk December 2010 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. De kwaliteitscirkel

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Een kinderbeschermingsmaatregel?

Een kinderbeschermingsmaatregel? Een kinderbeschermingsmaatregel? Stand van zaken naar aanleiding van het vervolgonderzoek naar de kwaliteit van de Bureaus Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming bij de besluiten over een kinderbeschermingsmaatregel

Nadere informatie

Verbeteren afstemming protocollair bloedonderzoek. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten

Verbeteren afstemming protocollair bloedonderzoek. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten Verbeteren afstemming protocollair bloedonderzoek Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten Cello locatie Binckhorst Yvet van Hedel, 2012 Inhoud Voorwoord 3 Inleiding

Nadere informatie

Monitoren van bijwerkingen antipsychotica m.b.v. een invulschema

Monitoren van bijwerkingen antipsychotica m.b.v. een invulschema Monitoren van bijwerkingen antipsychotica m.b.v. een invulschema Inleiding De laatste jaren is duidelijk geworden dat antipsychotica invloed kunnen hebben op het vetspectrum en tot het metabool syndroom

Nadere informatie

Verdeelplan PG Jaar 2018

Verdeelplan PG Jaar 2018 Verdeelplan PG Jaar 2018 ID Naam Plaats Specialisatie Instroom personen Instroom fte 2412004 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond Rotterdam Jeugdarts 1e fase 6 6,00 2412004 Centrum voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud Aan het begin van dit jaar maakte Graydon al bekend dat we hebben kunnen afsluiten met het laagste aantal faillissementen sinds 2. Dit goede nieuws vertaalt

Nadere informatie

Samen werken: het moet wel leuk blijven!!

Samen werken: het moet wel leuk blijven!! Samen werken: het moet wel leuk blijven!! Kwaliteitsproject in het kader van de AVG opleiding Door: Marian de Jeu Jaargroep 2007 s Heerenloo Midden Nederland Lokatie Apeldoorn Periode kwaliteitsproject:

Nadere informatie

Module kwaliteit van zorg

Module kwaliteit van zorg Module kwaliteit van zorg 1. Inleiding Kwaliteit gedefinieerd als de mate waarin de zorg voldoet aan de eisen en behoeften van de cliënten, is inmiddels een vast onderdeel van beleid in zorginstellingen.

Nadere informatie

Sterkste groei vacatures in Zeeland

Sterkste groei vacatures in Zeeland Sterkste groei vacatures in Zeeland Cijfers Adzuna : Gemiddeld aangeboden salaris in vacatures neemt met 4,6% toe. AMSTERDAM De Nederlandse arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2017 de groei verder

Nadere informatie

Bijlage 4a bij circulaire

Bijlage 4a bij circulaire Bijlage 4a bij circulaire 2010-399096 Asielbudget 2010 asielbudget loon- en prijs bijstelling 2010 Asielbudget 2010 Afroming asielbudget tbv Toedeling cf. V05H03/07- frictie compensatie asielbudget totaal

Nadere informatie

Steeds minder startersleningen beschikbaar

Steeds minder startersleningen beschikbaar RAPPORT Starterslening in Nederland Steeds minder startersleningen beschikbaar Uitgevoerd in opdracht van www.starteasy.nl INHOUD Starterslening in Nederland Steeds minder startersleningen beschikbaar

Nadere informatie

Uittreksel opvragen uit het Centraal Insolventieregister

Uittreksel opvragen uit het Centraal Insolventieregister Uittreksel opvragen uit het Centraal Insolventieregister U hebt ons gevraagd na te kijken of de WSNP op u van toepassing is geweest en zo ja, wanneer en met welk resultaat. Dit kunt u lezen in het uittreksel

Nadere informatie

Enquête 'De Nieuwe Wildernis' van de Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Enquête 'De Nieuwe Wildernis' van de Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Vragenlijst...2 1 Wat zie je als oplossing voor de sterfte van de grote grazers tijdens de winter?...2 2 Wat moet er gebeuren op de lange termijn?...3 3 Hoeveel hectare denk je dat

Nadere informatie

Bijlage 1 UZI-passen en mandatering. 1. Inleiding

Bijlage 1 UZI-passen en mandatering. 1. Inleiding Bijlage 1 UZI-passen en mandatering 1. Inleiding De organisatie maakt gebruik van een zorginformatiesysteem voor het vastleggen van verrichtingen. Voor het inloggen op dit systeem en gebruik van het LSP

Nadere informatie

VIB workshops voor de isolatiesector

VIB workshops voor de isolatiesector Ter attentie van de directie februari 2019 VIB workshops voor de isolatiesector Geachte heer/mevrouw, Hierbij treft u de voorlopige agenda aan van activiteiten en informatiebijeenkomsten van VIB, de branchevereniging

Nadere informatie

Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart

Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart De gegevens van de wachtlijsten zijn afkomstig van het Zorginstituut Nederland. Voor Zorg op de kaart zijn gegevens geaggregeerd per zorgkantoorregio. Waarbij de stand

Nadere informatie

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Geldshop, intermediair in consumptieve leningen, heeft uitgebreid onderzoek naar leningaanvragen uit en in Nederland uitgevoerd. In totaal

Nadere informatie

Ontwikkelen Zakkaartje met Handvaten voor de VAP

Ontwikkelen Zakkaartje met Handvaten voor de VAP Ontwikkelen Zakkaartje met Handvaten voor de VAP Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Anique Vogel Oktober 2011 1 Inhoudsopgave Aanleiding pag. 3 Plan

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor het leendoel

Nadere informatie

Periodieke controles bij cliënten met Diabetes Mellitus. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten

Periodieke controles bij cliënten met Diabetes Mellitus. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Periodieke controles bij cliënten met Diabetes Mellitus Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Zara Aslan 2011/ 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding

Nadere informatie

U kunt nog steeds subsidie aanvragen!

U kunt nog steeds subsidie aanvragen! U kunt nog steeds subsidie aanvragen! Het beste halen uit mensen en organisaties, zodat ze optimaal kunnen functioneren. Dat is het doel van het A+O fonds Gemeenten. Om dit doel te bereiken, ondersteunen

Nadere informatie

Ik zorg dus ik Phamous. Meten en verbeteren. Achtergronden: Multidisciplinaire Richtlijn Schizofrenie 2012 (1)

Ik zorg dus ik Phamous. Meten en verbeteren. Achtergronden: Multidisciplinaire Richtlijn Schizofrenie 2012 (1) Implementatie van shared decision making in het behandelproces door invoering van FUR (Follow Up Rom) gesprekken 31 januari 2013 Marga van Leersum Verpleegkundig Specialist (MANP) UMCG, UCP Ik zorg dus

Nadere informatie

PERMANENT ONDERZOEK LEEFSITUATIE. module Gezondheid en Arbeid

PERMANENT ONDERZOEK LEEFSITUATIE. module Gezondheid en Arbeid PERMANENT ONDERZOEK LEEFSITUATIE module Gezondheid en Arbeid 2000 DOCUMENTATIE pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Doelstellingen onderzoek 1.1 Doel onderzoek 1.2 Onderzoeksopzet 1.3 Opdrachtgever 1.4

Nadere informatie

Het opzetten van een bloeddruk controle spreekuur. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten

Het opzetten van een bloeddruk controle spreekuur. Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Het opzetten van een bloeddruk controle spreekuur Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Janneke Swinkels, aios AVG 22 november 2010 INHOUD Inleiding...

Nadere informatie

Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011

Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011 Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011 INHOUD INHOUD... 3 AANBOD VAN NIEUWE KOOPWONINGEN OP BASIS VAN DOOR DE AANGESLOTEN ORGANISATIES GEACCEPTEERDE PLANNEN... 7 TABEL 1 NIEUW AANGEBODEN

Nadere informatie

Leenonderzoek Het autolening onderzoek 2017

Leenonderzoek Het autolening onderzoek 2017 Leenonderzoek Geldshop heeft een grootschalig onderzoek naar leningaanvragen voor auto s in Nederland uitgevoerd. In totaal werd de data van duizenden aanvragen in de periode januari 2016 tot en met augustus

Nadere informatie

Klanttevredenheid: 8,6. Eerste halfjaar 2015 Op basis van 174 respondenten

Klanttevredenheid: 8,6. Eerste halfjaar 2015 Op basis van 174 respondenten Klanttevredenheid: 8,6 Eerste halfjaar 2015 Op basis van 174 respondenten Inhoudsopgave 1. Algemene vragen 2. Personeel 3. Hygiene 4. Maaltijden 5. Zorgfunctie 6. Extra service aspecten 7. Eindoordeel

Nadere informatie

Doelstelling: Streven naar implementatie en uitvoering van een juiste richtlijn rondom lithium laboratorium controles.

Doelstelling: Streven naar implementatie en uitvoering van een juiste richtlijn rondom lithium laboratorium controles. Kwaliteitsproject AVG-opleiding Corina Vermoen Probleemstelling: Een aantal verstandelijk gehandicapte cliënten gebruikt lithium als gedragsbeïnvloedende medicatie. Bij dit medicament dienen een aantal

Nadere informatie

Verslag kwaliteitsproject. Crisisunit Amarant Medische randvoorwaarden

Verslag kwaliteitsproject. Crisisunit Amarant Medische randvoorwaarden Verslag kwaliteitsproject Crisisunit Amarant Medische randvoorwaarden Fleur Boot AIOS AVG Februari 2016 Inhoud 1. Achtergrond 2. Probleem, doel en vraagstelling 3. Methode 2x Cirkel van Deming 4. Resultaten

Nadere informatie

Welkom op congres 14/12 Herstelwerkzaamheden

Welkom op congres 14/12 Herstelwerkzaamheden Welkom op congres 14/12 Herstelwerkzaamheden Met Eigen kracht naar een baan Stichting Eigen-kracht centrale ism NIZW (Vilans) Werk en Handicap Monique Spierenburg, projectleider Doelstellingen van project

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16 Gemeenschappelijk onderzoek provincies en Rijkswaterstaat: aanvullende analyses Augustus 2013 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Doorstroming 5 3. Wegwerkzaamheden 7 4. Informatie 11 5. Aangeven maximumsnelheid

Nadere informatie

Persbericht. Werkloosheid in alle provincies gedaald

Persbericht. Werkloosheid in alle provincies gedaald Persbericht PB99-191 28 juli 1999 9.30 uur Werkloosheid in alle provincies gedaald De gunstige ontwikkeling op de arbeidsmarkt in 1998 leidde in alle provincies tot een daling van de werkloosheid en een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7

Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7 20151020 NETQ verwarde personen/ggz Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7 i Beginpagina Beste heer, mevrouw, Aedes krijgt van leden regelmatig signalen over overlast en andere

Nadere informatie

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen Figuur B11.1 Woningvoorraad naar eigendom, en naar provincie, 1 januari 2008 % 80 70 60 50 40 30 20 10 0 Groningen Friesland Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht

Nadere informatie

Voorpagina. Registreer Vraag aan Log in

Voorpagina. Registreer Vraag aan Log in Sitemap 3.0-1 Voorpagina 1 Registreer Vraag aan Log in : Registreer pagina : Aanvraag Feedback: 1 Feedback: 2 Profielpagina 2 Feedback: 1 Bedankt voor uw registratie!raadpleeg uw mail, voor de activering

Nadere informatie

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maand: augustus 2012 Deze rapportage beschrijft het aantal aangemelde (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel bij CoMensha van 1

Nadere informatie

Kleine enquête over de miljoenennota

Kleine enquête over de miljoenennota Q1 Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken zodat iedere bewoner van een verpleeghuis dagelijks een uur extra aandacht krijgt. Wat vindt u daarvan? (meerdere antwoorden mogelijk) Beantwoord: 7.289 Overgeslagen:

Nadere informatie

2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één of meer keer slachtoffer)

2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één of meer keer slachtoffer) 338 Criminaliteit en rechtshandhaving 2013 Tabellen bij hoofdstuk 3 Tabel 3.5 Slachtofferschap en door burgers ondervonden delicten naar delictsoort, volgens de VM a 2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één

Nadere informatie

Kwaliteitsproject Digitale insultregistratie

Kwaliteitsproject Digitale insultregistratie Kwaliteitsproject Digitale insultregistratie Door: Edwin Rutgers Organisatie: ASVZ Inhoudsopgave kwaliteitsproject 1. Inleiding 1.1. Probleemdefiniëring 1.2. Doelstelling 2. Informatie vooraf 3. Kwaliteitscirkels

Nadere informatie

van Werkplein naar Arbeidsmarkt naar 4 Transities Werkgever en Werkzoekende

van Werkplein naar Arbeidsmarkt naar 4 Transities Werkgever en Werkzoekende van Werkplein naar Arbeidsmarkt naar 4 Transities Werkgever en Werkzoekende DOEL Informatie Uitwisseling Vraag aan u Beleid min SZW SUWI: 2002 CWI en UWV samenwerking met gemeenten werk boven uitkering

Nadere informatie

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maand: mei 2012 Deze rapportage beschrijft het aantal aangemelde (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel bij CoMensha van 1 januari

Nadere informatie

Spoed MDO - Spoedig meer efficiënt

Spoed MDO - Spoedig meer efficiënt Spoed MDO Spoedig meer efficiënt Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot AVG Erasmus Universiteit Rotterdam Dennis Wanrooij, AVG i.o. ASVZ Inhoud Inleiding blz. 3 Huidige situatie blz. 3 Probleemstelling

Nadere informatie

Uitkomst vragenlijst Behoefte Bezinningshuis

Uitkomst vragenlijst Behoefte Bezinningshuis Uitkomst vragenlijst Behoefte Bezinningshuis 1 Analyse kwantitatief onderzoek Stichting Het Bezinningshuis Er heeft een kwantitatief onderzoek plaatsgevonden in mei 2017. Er zijn 29 respondenten. Dit betreft

Nadere informatie

Toelichting Independer.nl Award Beste Hypotheekkantoor 2011

Toelichting Independer.nl Award Beste Hypotheekkantoor 2011 Toelichting Independer.nl Award Beste Hypotheekkantoor 2011 Independer.nl reikt eind 2011 een award uit aan het beste hypotheekkantoor van iedere regio. Deze awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Nadere informatie

Ontwikkeling leerlingaantallen

Ontwikkeling leerlingaantallen Ontwikkeling leerlingaantallen Elk jaar wordt op 1 oktober het leerlingaantal van elke basisschool geregistreerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (). Op basis van deze leerlingtelling wordt de bekostiging

Nadere informatie

Gemeenteloketten soms te traag

Gemeenteloketten soms te traag Tekst 1 Lees eerst de vragen in het boekje Examen VMBO-KB. Zoek daarna de antwoorden op in de hierna volgende tekst. Je hoeft de tekst dus niet eerst door te lezen. Let op: deze tekst bestaat uit zes bladzijden!

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward Productive Ward Verbeter de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van uw zorg door reductie van verspilling Brochure Productive Ward CBO 2012 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Kwaliteitsproject Schokkend goed

Kwaliteitsproject Schokkend goed Kwaliteitsproject Schokkend goed over de voorbereiding en het verloop van de consulten bij de epileptoloog Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Door:

Nadere informatie

Verslag kwaliteitsproject: Protocol insulinetherapie bij diabetes mellitus type II. Gemaakt door: M. Doeswijk van der Wolf

Verslag kwaliteitsproject: Protocol insulinetherapie bij diabetes mellitus type II. Gemaakt door: M. Doeswijk van der Wolf Verslag kwaliteitsproject: Protocol insulinetherapie bij diabetes mellitus type II Gemaakt door: M. Doeswijk van der Wolf Februari 2012 Inhoudsopgave Aanleiding 3 Inleiding 3-4 Probleemstelling 4-5 Doel

Nadere informatie

Kan het ook met minder? Een kwaliteitsproject van Annet Dekker December 2012

Kan het ook met minder? Een kwaliteitsproject van Annet Dekker December 2012 Kan het ook met minder? Een kwaliteitsproject van Annet Dekker December 2012 Kwaliteitsproject Psychofarmaca Inleiding Het project dat ik gekozen heb is niet erg origineel, maar het was in mijn ogen nodig.

Nadere informatie

MEDISCHE GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN TANDHEELKUNDIGE BEHANDELING ONDER NARCOSE

MEDISCHE GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN TANDHEELKUNDIGE BEHANDELING ONDER NARCOSE MEDISCHE GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN TANDHEELKUNDIGE BEHANDELING ONDER NARCOSE Kwaliteitsproject in het kader van de opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Rob Jongbloed oktober 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

Transparantie Banenafspraak: succesfactoren & resultaten. Danny Blom Astrid Hendriks Renate Westdijk

Transparantie Banenafspraak: succesfactoren & resultaten. Danny Blom Astrid Hendriks Renate Westdijk Transparantie Banenafspraak: succesfactoren & resultaten Danny Blom Astrid Hendriks Renate Westdijk Voorstellen Danny Blom UWV (projectleider Vliegende Brigade) Astrid Hendriks UWV (programmamanager Banenafspraak)

Nadere informatie

Op onderstaande foto s een impressie van de interviewdagen.

Op onderstaande foto s een impressie van de interviewdagen. Voorwoord Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2017. We praten u weer zo goed mogelijk bij. We wachten op de goedkeuring van de Stichting Certificering op de wijzigingen in ons handboek, zijn druk bezig

Nadere informatie

Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio. 1 juli 2017

Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio. 1 juli 2017 Stand van zaken toepassing standaarden en voorzieningen i-sd, per jeugdregio 1 juli 2017 Landelijk beeld Jeugdregio s 1 juli 2017 Mate van consistente toepassing standaarden en voorzieningen, gemiddeld

Nadere informatie

Medisein. App zorgt voor minder medicatie fouten. Soestdijk, 16 April 2015

Medisein. App zorgt voor minder medicatie fouten. Soestdijk, 16 April 2015 Medisein App zorgt voor minder medicatie fouten Soestdijk, 16 April 2015 Inhoud Belangrijkste producten en klanten Promedico Gebruikte technologieën en keuze nieuw platform Medisein Projectmatig: aanleiding,

Nadere informatie

Stappenplan screening en beleid Hepatitis B verstandelijk gehandicapten in instelling

Stappenplan screening en beleid Hepatitis B verstandelijk gehandicapten in instelling Hepatitis B Wat doet en moet de AVG ermee? Kwaliteitsproject W. Hartman, AVG i. o., 3 e jaar 2014 Erasmus MC, AVG-opleiding Afbeelding: schematische weergave Hepatitis B virus http://en.wikipedia.org/wiki/file:hepatitis_b_virus.png

Nadere informatie

Marktanalyse rapport Voorbeeld klanten

Marktanalyse rapport Voorbeeld klanten Marktanalyse rapport Voorbeeld klanten Gemaakt door: Rino Both Bedrijfsnaam: D&B SLiM testomgeving - Olbico Datum: 8 mei 2015 1. Inhoud 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Beschrijvingen van de selectie, markt en

Nadere informatie

Woningtransacties per maand, Nederland 2013-2015

Woningtransacties per maand, Nederland 2013-2015 Uitstekend eerste halfjaar 2015 Nederlandse woningmarkt De Nederlandse woningmarkt heeft een prima eerste half jaar achter de rug. In de eerste 6 maanden van 2015 werden door het Kadaster 75.249 woningtransacties

Nadere informatie

Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit

Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit mei 2018, Leo Prins en Paul de Vries - Ouderen verhuizen zeer weinig. Van alle senioren in een koopwoning wil 6,6 procent verhuizen, maar dat lukt maar 2,3 procent.

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud In de eerste week van het nieuwe jaar maakte Graydon al bekend dat een laagterecord kent wat betreft het aantal faillissementen. Het aantal bedrijven dat failliet

Nadere informatie

Resultaten enquête vakbekwaamheid

Resultaten enquête vakbekwaamheid Resultaten enquête vakbekwaamheid In hoeverre bent u het eens met onderstaande stellingen? De nieuwe vakbekwaamheideisen hebben geen gevolgen voor mijn werkzaamheden. 1. Helemaal oneens 307 36,08% 2. Oneens

Nadere informatie

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel

Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maandelijkse rapportage cijfers (mogelijke) slachtoffers mensenhandel Maand: maart 2012 Deze rapportage beschrijft het aantal aangemelde (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel bij CoMensha van 1 januari

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 1 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q3 216, Q4 216 en Q1 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek

Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft in het eerste kwartaal van 2017 onderzoek gedaan naar leningen voor het oversluiten

Nadere informatie

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen uit 2016

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen uit 2016 Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen uit 2016 Geldshop heeft uitgebreid onderzoek naar leningaanvragen in Nederland 2016 uitgevoerd. In totaal werd de data van 29.501 aanvragen

Nadere informatie