Geachte heer Brouwers, mevrouw Tromp, de heer Van Galen, beste Robin, Amasja en Bart,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte heer Brouwers, mevrouw Tromp, de heer Van Galen, beste Robin, Amasja en Bart,"

Transcriptie

1 Postadres Postbus 8696, 3009 AR Rotterdam Brocacef b.v. t.a.v. de heren Bouwers en Van Galen mevrouw Tromp Postbus AB Maarssen Diensten/Handel Bezoekadres Pegasusweg KX Rotterdam T F Datum Doorkiesnummer 21 juni Onderwerp Gemeenschappelijke voorstellenbrief harmonisatie arbeidsvoorwaarden cao Mediq/cao Brocacef FNV Handel en CNV Vakmensen Brocacef cao Geachte heer Brouwers, mevrouw Tromp, de heer Van Galen, beste Robin, Amasja en Bart, Op uw verzoek zijn bonden met Brocacef in overleg getreden over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de oud-mediq werknemers. Wij kunnen ons vinden in de wens van werkgever om te komen tot harmonisatie onder de voorwaarde dat dit nooit mag leiden tot individuele noch collectieve achteruitgang van de arbeidsvoorwaarden. Tevens menen wij dat zorgvuldigheid altijd boven snelheid prevaleert. In maart en april 2017 hebben vakbonden brede achterbanraadplegingen georganiseerd voor zowel leden als niet-leden. Ook bezochten wij zowel de Brocacef locaties als nieuwe vestigingen. In het laatste overleg gaven we een korte terugkoppeling van onze bevindingen. Mede op basis van onze kantinebezoeken maar ook vanuit onze kadergroep en uit contact met onze leden is de sterke wens naar voren gekomen om de harmonisatiegesprekken te koppelen aan het afsluiten van een nieuwe cao Brocacef (inclusief Mediq) Bonden zijn om de volgende redenen bereid om het afsluiten van een nieuwe cao en de harmonisatie aan elkaar te koppelen: Het harmonisatietraject heeft veel meer voeten in de aarde dan vooraf ingeschat (het oorspronkelijke idee was om te mikken op afronding rond januari 2017). De huidige cao is inmiddels verlopen. Er is onrust op de locaties over zowel het gebrek aan duidelijkheid over de harmonisatie als het uitblijven van de cao. Tenslotte biedt het afsluiten van een nieuwe cao de mogelijkheid om een aantal punten praktisch op te lossen.

2 2 van 6 Wij stellen daarom een verkort cao traject voor waarin consolidatie van de cao wordt bewerkstelligd en afspraken gemaakt worden over een fatsoenlijke loonsverhoging, voortzetting van de ontwikkelingsvoucher en enkele technische zaken zoals het derde WW jaar en de participatiewet. Hieronder treft u dan ook een gecombineerde voorstellenbrief aan waarin onze gezamenlijke cao-inzet alsmede onze wensen ten aanzien van de harmonisatie zijn verwoord. Gemeenschappelijke cao-voorstellen FNV Handel en CNV Vakmensen Looptijd: Vakorganisaties stellen voor om een looptijd van één jaar af te spreken, te weten van 1 mei 2017 tot 1 mei Koopkracht en beloning: Bonden vragen een structurele loonsverhoging van de feitelijke salarissen en salarisschalen van 2,5% per 1 juni 2017 en een eenmalige uitkering ter hoogte van 250,- netto, per datum afronding harmonisatie (de harmonisatiebonus). FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om de loonlijn (het schaalmaximum) aan te passen aan de reëel uitbetaalde salarissen. Dit betekent dat met name in de hoogste schalen meer perspectief ontstaat waardoor het loongebouw beter aansluit bij de maximale salarissen. Het relatief grote aantal bovenschaligen in J en K wordt hiermee ingepast in het loongebouw. De resultaatsafhankelijke beloning is inmiddels verworden tot een structurele arbeidsvoorwaarden die wat bonden betreft niet ieder cao-jaar uit onderhandeld dient te worden. Wij zien deze graag opgenomen in de cao. Daarnaast willen we over een periode van vijf jaar monitoren of de nieuw vastgestelde doelstellingen leiden tot een structureel lagere uitkering. Indien dit aan de orde blijkt te zijn dient het verschil met het gemiddelde over de afgelopen jaren alsnog uitbetaald te worden. Bonden stellen ook voor om de jaarlijks af te spreken budgetten voor het ontwikkelfonds als vast onderdeel op te nemen in de cao. Brocacef kent een goede traditie van het gebruik van dit instrument om de werknemers actief na te laten denken over de eigen employability. Vakbonden stellen voor om deze afspraak te consolideren in de cao en het budget per jaar daarbij structureel te verhogen tot een bedrag van Dit bedrag kan door alle werknemers worden gebruikt onder dezelfde voorwaarden. FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om de minimumvakantietoeslag van uit de cao Mediq over te nemen.

3 3 van 6 Tevens vragen vakbonden om het opnemen van de loondoorbetalingsregeling bij kortdurend zorgverlof van 100% conform de Mediq cao. Bonden stellen voor om bij loondoorbetaling in de eerste twee ziektejaren voor alle werknemers de loondoorbetaling na 6 maanden af te bouwen tot 90% en dit percentage tot en met de 24 e maand te handhaven. Vakorganisaties dringen voorts aan op periodiek paritair overleg met Brocacef waarbij alle relevante zaken besproken worden. Verder willen wij de eerder gemaakte afspraken over reparatie van de duur, opbouw en hoogte van de WW en WGA worden uitgewerkt en willen wij afspraken maken over uitvoering van de participatiewet. Tenslotte stellen bonden voor om de fiscale verrekening van de vakbondscontributie alsmede de werkgeversbijdrage conform de AWVN-norm te continueren. Bonden behouden zich het recht voor om tijdens de onderhandelingen cao-voorstellen in te trekken, te wijzigen of aan te vullen. Voorstellenbrief FNV Handel en CNV Vakmensen harmonisatie arbeidsvoorwaarden 1. Beloning FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om de loonlijn aan te passen aan de reëel uitbetaalde salarissen. Dit betekent dat met name in de hoogste schalen meer perspectief ontstaat waardoor het loongebouw beter aansluit bij de daadwerkelijke salarissen, gelet op het relatief grote aantal bovenvakkers. Vakorganisaties stellen voor om één welvaartsvaste centrale garantieregeling af te spreken die alle directe en indirecte gevolgen van de harmonisatie dekt. Uitgangspunt voor het bepalen van de garantieregeling is het daadwerkelijke jaarinkomen inclusief eventuele toeslagen. Op basis van de uit te voeren functieclassificatie worden werknemers ingeschaald in het loongebouw van Brocacef. Hierbij kan het zijn dat zij in een andere salarisschaal ingedeeld worden met een hogere of lagere uitloop. Wij stellen voor om de werknemers die het einde van de oude schaal nog niet bereikt hebben het perspectief te laten behouden van de oude schaal. Daarnaast ontstaat een welvaartsvaste persoonlijke toeslag naar aanleiding van bovenschaligheid die pensioengevend is, tevens wordt hier vakantietoeslag en eindejaarsuitkering over uitgekeerd. Bij indeling in een schaal die hoger beloond wordt dan het huidige teruggerekende maandsalaris is het hogere minimumbedrag direct van toepassing.

4 4 van 6 FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om de minimumvakantietoeslag van die thans geldt in de Mediq cao over te nemen als nieuw minimum in de cao Brocacef. Vakbonden willen dat werknemers de keuze krijgen tot het verkrijgen van een fictieve dertiende maand waarbij het maandelijkse inkomen (koopkracht) gehandhaafd blijft en tussen het opbouwen van een dertiende maand. Hiertoe worden uitsluitend de toekomstige cao-loonsverhogingen ingelegd. Deze dertiende maand blijft meetellen bij het berekenen van toeslagen. Bonden kunnen zich vinden in het toepassen van de Brocacef systematiek voor wat betreft doorgroei in de schalen evenals toepassing van het eindsalaris beleid. De door Brocacef voorgenomen beloningsbenchmark maakt geen onderdeel uit van het harmonisatietraject noch committeren bonden zich aan eventuele uitkomsten hiervan. Bonden stellen voor dat bij de beoordelingsafhankelijke beloning uitgegaan wordt van een beoordeling 'goed en doelstelling gerealiseerd. Het beoordelingsafhankelijke percentage 2% wordt als warme PT in maart uitgekeerd. De grootte van de RAB wordt op een omvang van 0,6% uitgeruild met de beoordelingsafhankelijke beloning in de Mediq cao. Wij kunnen hierin meegaan mits de uitkering van 0,6% over een periode van vijf jaar gegarandeerd wordt voor de totale populatie. 2. Arbeidsduur Wij stellen voor om de buitengewoon verlof regelingen in combinatie met de calamiteitenregeling, zoals deze zijn neergelegd in de afzonderlijke cao teksten naast elkaar te handhaven. Voor wat betreft het kortdurend zorgverlof vragen wij om de Mediq regeling op de gehele populatie toe te passen. Wij stellen voor om de leeftijdsdagen die worden toegekend op basis van de Mediq cao de komende vijf jaar structureel toe te kennen en daarna te bevriezen. Onze leden zijn fel gekant tegen verruiming van het dagdienstvenster naar de Brocacef norm. Wij stellen daarom voor om het oude dagdienstvenster te handhaven voor de zittende populatie.

5 5 van 6 Onze leden hechten sterk aan handhaving van de ontziebepaling die stelt dat werknemers na het bereiken van de 50-jarige leeftijd niet verplicht kunnen worden op inconveniënten uren te werken. FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om deze bepaling te handhaven voor de werknemers die hier nu voor in aanmerking komen en open te stellen voor oud-mediqers die hier de komende vijf jaar voor in aanmerking zouden komen. 3. Toeslagen FNV Handel en CNV Vakmensen stellen voor om voor alle toeslagen voor: overwerk, onaangename uren, consignatie, stand-by en verschoven uren, het toeslagenregime van Brocacef te volgen waarbij als ondergrens de van toepassing zijnde Mediq toeslagen gegarandeerd worden onder de voorwaarden die in de Mediq cao genoemd worden. Dit, voor een periode van vijf jaar. Jaarlijks terug te rekenen en uit te betalen. 4. Sociale zekerheid en vergoedingen Wij stellen voor om bij de eerste twee ziektejaren de loondoorbetaling na 6 maanden af te bouwen van 100% naar 90% en dit percentage tot en met de 24 e maand te handhaven voor het hele werknemersbestand. Wij willen graag dat Brocacef uitzoekt wat de mogelijkheden en kosten zijn om een WGA en ANW-hiaat regeling af te sluiten voor het voltallige personeel. Vakbonden willen een geschillencommissie in het leven roepen die ziet op de juiste uitvoering van de gemaakte afspraken. De commissie heeft een onafhankelijk voorzitter en bestaat uit twee leden aan te wijzen door de directie en twee aan te wijzen door vakorganisaties. Samen kiezen zij een onafhankelijk voorzitter. Voorts kunnen individuele werknemers zich beroepen op de hardheidsclausule die de directie de mogelijkheid geeft om positief af te wijken van hetgeen is bepaald. Dit, wanneer de individuele omstandigheden leiden tot een onbillijke situatie waarin de werknemer onevenredig nadeel ondervindt van uitvoering van de harmonisatie. Situaties of arbeidsvoorwaarden die niet expliciet zijn besproken in de harmonisatieonderhandelingen dienen alsnog onderwerp van gesprek te zijn tussen sociale partners. Totdat hier formele afspraken over gemaakt zijn blijven de oude rechten van toepassing.

6 6 van 6 Op het thema pensioenen wachten wij uw reactie op de uitstaande vragen af. Bonden behouden zich het recht voor om tijdens de onderhandelingen de voostellen in te trekken te wijzigen dan wel aan te vullen. FNV Handel Paul van Katwijk, kaderlid CNV Vakmensen Peter van den Breul, kaderlid Erwin van Geel, kaderlid Fatma Bugdayci-Karatas, vakbondsbestuurder Nicole Engmann-van Eijbergen, vakbondsbestuurder Iris van der Veen, vakbondsbestuurder

Harmonisatie- en onderhandelingsresultaat Cao Brocacef 2017 ~ 2019

Harmonisatie- en onderhandelingsresultaat Cao Brocacef 2017 ~ 2019 Harmonisatie- en onderhandelingsresultaat Cao Brocacef 2017 ~ 2019 Op diverse momenten in 2016 en 2017 is er tussen de directie van Brocacef en de vakbonden FNV Handel en CNV Vakmensen uitgebreid en langdurig

Nadere informatie

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling

Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling In het overleg over de cao 2015 kwam als eerste het probleem over de pensioenregeling op tafel. Het verzekeringscontract loopt op 31 december af en moet dan weer

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Cao-partijen hebben op 8 juni 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de betonproductenindustrie. Looptijd (Artikel 25 cao) 1) Een looptijd van 1 april

Nadere informatie

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8 EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP 01-01-2018 t/m 31-12-2019 1/8 Definities - HEINEKEN Group: Heineken Group B.V. - HEINEKEN Nederland: Heineken Nederlands Beheer B.V. - Partijen: HEINEKEN Group, FNV, CNV Vakmensen,

Nadere informatie

ONDERHANDELINGRESULTAAT

ONDERHANDELINGRESULTAAT ONDERHANDELINGRESULTAAT Rotterdam, 19 januari 2015 De onderhandelingsdelegatie van Coca-Cola Enterprises Nederland (CCE-NL) heeft na enkele onderhandelingsrondes met Vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao IFF

Onderhandelingsresultaat cao IFF Onderhandelingsresultaat cao IFF 2018-2020 Tilburg, 4 oktober 2018 Op 4 oktober 2018 heeft de werkgeversdelegatie van IFF tijdens de 4 de overlegronde met de bestuurders van de vakorganisaties FNV Procesindustrie

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum December 2017

Aan Medewerkers CBR Datum December 2017 Aan Medewerkers CBR Datum December 2017 Van Directie CBR en bestuurders FNV, de Unie en het Gilde Betreft Onderhandelingsresultaat In de onderhandeling op 13 december jongstleden zijn wij, de directie

Nadere informatie

PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan AK Den Haag

PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan AK Den Haag PostNL Holding BV T.a.v. de heer J. Veldstra Prinses Beatrixlaan 23 2595 AK Den Haag Per e-mail: Jeroen.Veldstra@postnl.nl en cc Herna.Verhagen@postnl.nl Ons Betreft / Onderwerp Cao PostNL Doorkiesnummer

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. Op 24 november 2018 heeft de onderhandelingsdelegatie van Koninklijke Douwe Egberts

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Van Directie CBR en bestuurders De Unie, FNV en Het Gilde Betreft Akkoord CAO In de onderhandeling op 10 april jongstleden zijn wij, de directie CBR en de vakorganisaties

Nadere informatie

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance Voorgelegde cao NN en DL Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance NN / DL Pensioen Pensioen In 2019 blijft afspraak voor DL gelden In 2019 gaat voor NN de premie naar 30% exclusief uitvoeringskosten

Nadere informatie

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd /

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd / Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Jumbo Supermarkten B.V. t.a.v. mevrouw G. Kuiper Postbus 8 5460 AA VEGHEL Handel T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 6 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer..november

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

Mevrouw, mijne heren, Hierbij stellen wij u in kennis van onze visie op en onze voorstellen voor de komende CAO-onderhandelingen.

Mevrouw, mijne heren, Hierbij stellen wij u in kennis van onze visie op en onze voorstellen voor de komende CAO-onderhandelingen. Postbus 241 2260 AE Leidschendam T 070 4440 680 F 070 4440 684 E info@vvvf.nl W www.vvvf.nl FNV Bondgenoten t.a.v. mevr. C. J. Th. Boonstra CNV Vakmensen t.a.v. de heer R.A.J. van Riezen Vakvond De Unie

Nadere informatie

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Juli 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft na overleg met de vakorganisaties op 10 juli een eindbod gedaan voor

Nadere informatie

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance Voorgelegde cao NN en DL Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance NN / DL Pensioen Pensioen In 2019 blijft afspraak voor DL gelden In 2019 gaat voor NN de premie naar 30% exclusief uitvoeringskosten

Nadere informatie

ZOETWAREN CAO. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012

ZOETWAREN CAO. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012 1 2 Tussen partijen bij de CAO voor de Zoetwarenindustrie is overeenstemming

Nadere informatie

DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD. 12 november 2014 0495 433187

DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD. 12 november 2014 0495 433187 Postadres Postbus 10250, 6000 GG Weert DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD Industrie T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 66 30 000 www.fnvbondgenoten.nl

Nadere informatie

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling 14 4 BELONING 4.1 Beloning en inschaling 4.1.1 Inschaling Artikel 28 1. Het niveau van de functie bij de werkgever wordt bepaald aan de hand van het systeem van functiewaardering dat is overeengekomen

Nadere informatie

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 14 november 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft in overleg met de vakorganisaties op 14 november een

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang

Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang 1. Doelstelling CAO-partijen in de Kinderopvang hechten eraan dat de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden van medewerkers die

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat cao Retail non food juli januari 2021

Onderhandelaarsresultaat cao Retail non food juli januari 2021 Onderhandelaarsresultaat cao Retail non food juli 2018 - januari 2021 INretail, AVV, De Unie en CNV Vakmensen hebben een onderhandelaarsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle.

Nadere informatie

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V.

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Bedrijfs-cao TenneT Looptijd 1 mei 2013 tot en met 30 oktober 2015 Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Binnen TenneT

Nadere informatie

Gezamenlijke ledenvergaderingen. oktober 2013

Gezamenlijke ledenvergaderingen. oktober 2013 Gezamenlijke ledenvergaderingen oktober 2013 Gezamenlijke ledenvergaderingen oktober 2013 Principe akkoord 1 cao Nu 7 DSM-cao s -> 1 landelijke DSM cao Eén jaar lang ontzettend intensief - Ontzettend vaak

Nadere informatie

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016.

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016. Bunnik, 15 december 2014 Op 5 december jl. heeft de werkgeversonderhandelingsdelegatie van de werkgeversvereniging Agrarische Bedrijfsverzorgingsdiensten (WAB) een finaal, integraal en samenhangend eindbod

Nadere informatie

Generatiepact voor de branche Woondiensten

Generatiepact voor de branche Woondiensten Generatiepact voor de branche Woondiensten Kernpunten Generatiepact Het Generatiepact heeft een looptijd van drie jaar en staat open voor werknemers van 63 jaar en ouder met een arbeidscontract voor onbepaalde

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

Concept Sociaal Statuut

Concept Sociaal Statuut Ondergetekenden: 1. De Stichting Sportbedrijf Smallingerland, gevestigd en kantoorhoudende te Drachten hierna te noemen: het Sportbedrijf 2. De vakbonden ABVAKABO-FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke

Nadere informatie

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij De directie van BV Deli-HTL Tabak Maatschappij heeft een principe-akkoord over een nieuwe CAO met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen bereikt, met daarin

Nadere informatie

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN.

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. HANDLEIDING OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. LOGO S bpw cnv publieke zaak vedias abvakabo FNV datum: maart 2010 Handleiding overgangsregeling voor

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en 2020 Wat is er afgesproken? proces Zomer 2018 voorstellenbrieven uitgewisseld September, oktober, november 2018: cao overleg 5 november

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V. ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V. Op 19 juni 2015 hebben de directie en de vakorganisaties FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen overleg gevoerd om te komen tot een nieuwe cao voor Solidpack.

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan AK Den Haag. Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne,

Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan AK Den Haag. Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne, Nationale Nederlanden Group T.a.v. mevrouw S. Jungjohann Prinses Beatrixlaan 35 2595 AK Den Haag Datum: 6 september 2018 Onderwerp: De Unie voorstellenbrief Geachte mevrouw Jungjohann, beste Suzanne, Voor

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Overgangsprotocol Essent Smits

Overgangsprotocol Essent Smits Overgangsprotocol Essent Smits 25 november 2010 10CPB.0074 1 Algemeen... 3 2 Personele transitie... 3 3 Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Salaris en functieniveau... 4 3.3

Nadere informatie

Plantum NL t.a.v. de onderhandelingsdelegatie de heer J. den Dekker Vossenburchkade PC Gouda. Verbinding, inspiratie, perspectief

Plantum NL t.a.v. de onderhandelingsdelegatie de heer J. den Dekker Vossenburchkade PC Gouda. Verbinding, inspiratie, perspectief Plantum NL t.a.v. de onderhandelingsdelegatie de heer J. den Dekker Vossenburchkade 68 2805 PC Gouda Datum: 31-08-2017 Ons kenmerk: HKO-2017TZ Onderwerp: Cao-voorstellen Tuinzaadbedrijven 2018 Verbinding,

Nadere informatie

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief)

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Partijen betrokken bij de CAO Afval & Milieu hebben op 31 oktober 2007 een akkoord bereikt over de CAO voor de periode van 1 mei 2007 tot en met 1 juni

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019 1 Voorbehoud vakorganisaties: 1. De vakorganisaties hebben aangegeven overleg te willen voeren met de aandeelhouder van APMTR over een zekerheidstelling voor de schadeloosstelling bij mogelijk ontslag

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST HOGER PERSONEEL AKZONOBEL NEDERLAND. (versie juli 2015)

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST HOGER PERSONEEL AKZONOBEL NEDERLAND. (versie juli 2015) COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST HOGER PERSONEEL AKZONOBEL NEDERLAND (versie juli 2015) Akzo Nobel Nederland B.V. te Arnhem, ten deze mede handelende voor en uit naam van: (stand per 1 juli 2015) Akzo Nobel

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Op 19 november 2014hebben de Directie van de GD en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 oktober 14 tot en met 31 maart Tussen partijen bij de CAO

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015. Looptijd

Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015. Looptijd Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015 Looptijd De cao kent een looptijd van 12 maanden (1 april 2014 tot 1 april 2015). Een aantal componenten uit dit onderhandelingsresultaat kent

Nadere informatie

Ronde (5/7 + 25/8 + 28/ /1)

Ronde (5/7 + 25/8 + 28/ /1) looptijd 1 2 jaar (1-1-'16-31-12-'17); [19/1] 3 jaar is bespreekbaar afhankelijk van loonafspraken A loon 2a loonsverhoging +4% per 1.1.2016; +4% per 1.1.2017 1 1 jaar (1-1-'16-31-12-'16); langer is bespreekbaar;

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019

Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019 18 juni 2018 Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019 Looptijd Looptijd van 24 maanden, van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. Structurele verhoging OCI Nitrogen B.V. zal de salarissen en salarisschalen

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

Loonschalenstructuur CAO MITT

Loonschalenstructuur CAO MITT Loonschalenstructuur CAO MITT Voorlichtingsbijeenkomsten 4 en 9 november 2005 13.15 uur 14.45 uur CAO Mode Interieur Tapijt en Textiel 1 Agenda 1. Totstandkoming nieuwe functiegroepen en loonschalen 2.

Nadere informatie

Eindbod CAO PARENCO maart 2016

Eindbod CAO PARENCO maart 2016 Eindbod CAO PARENCO 2016 18 maart 2016 Na een groot aantal onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben partijen op 18 maart jl. een ultieme poging gedaan om te komen tot een nieuwe cao. Parenco heeft

Nadere informatie

Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen,

Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen, Postadres Postbus 9239, 1006 AE Amsterdam Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus 3008 2700 KS Zoetermeer Vervoer Bezoekadres Radarweg 60 1043 NT Amsterdam T 088 368 0 368 F 020

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND (versie juli 2013) De werkingssfeer van de CAO-I AkzoNobel Nederland omvat: (stand per 1 januari 2013) - Akzo Nobel Nederland B.V. De ondergetekenden:

Nadere informatie

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM Foto: Ed Blaas AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM 1 Inleiding... 3 2 Algemene bepalingen... 4 2.1 Werkingssfeer... 4 2.2 Voorwaarden aanbieding...

Nadere informatie

Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017

Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017 Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017 16 november 2015 De werkgeversvereniging WWb en de vakbonden FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 16 november een principeakkoord bereikt over

Nadere informatie

Vereenvoudigde versie concept sociaal plan verzelfstandiging Sportbedrijf Rotterdam

Vereenvoudigde versie concept sociaal plan verzelfstandiging Sportbedrijf Rotterdam Notitie Aan : medewerkers directie sport en cultuur Datum : 11 april 2017 Betreft : Vereenvoudigde versie sociaal plan Sportbedrijf Cluster MO, directie Sport en Cultuur, Rayon Noord Team S&C RN Rayonmanager

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Cao voor de SER 1 juli december 2019

Onderhandelingsresultaat Cao voor de SER 1 juli december 2019 Onderhandelingsresultaat Cao voor de SER 1 juli 2018 31 december 2019 Cao-partijen hebben op 26 november 2018 het volgende onderhandelingsresultaat bereikt over de cao voor de Sociaal-Economische Raad

Nadere informatie

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord Datum: 17 november 2014 Ons kenmerk: CvL/wvs/ 00027386 AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord 1. Looptijd De cao heeft een looptijd van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Nadere informatie

Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november

Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november CAO NIEUWS CNV Vakmensen DATUM KENMERK 24 oktober 2017 M1710 1097/AD/rd CNV leden werkzaam bij ECT Cao-overleg naar 7e ronde, ledenvergaderingen gepland op 2 november De 5e en 6e ronde cao-overleg met

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb 2018-2021 6 december 2018 1. SALARIS A. Welke salarisverhoging is afgesproken? Tijdens de looptijd van de cao ontvangen medewerkers een structurele

Nadere informatie

AANGETEKEND en per P&O North Sea Ferries BV T.a.v. de heer P. Stolk Luxemburgweg LG EUROPOORT ROTTERDAM

AANGETEKEND en per  P&O North Sea Ferries BV T.a.v. de heer P. Stolk Luxemburgweg LG EUROPOORT ROTTERDAM Postadres Postbus 8696, 3009 AR Rotterdam AANGETEKEND en per email P&O North Sea Ferries BV T.a.v. de heer P. Stolk Luxemburgweg 2 3198 LG EUROPOORT ROTTERDAM Bezoekadres Pegasusweg 200 3067 KX Rotterdam

Nadere informatie

SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS

SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS KPN en vakorganisaties hebben overeenstemming over de overgangsafspraken voor de ZM medewerkers die door de integratie in 2009 hun werk volgen

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d.

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 18 december 2013 Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

Harmonisatieafspraken Bouwfonds ABN AMRO Hypotheken Groep

Harmonisatieafspraken Bouwfonds ABN AMRO Hypotheken Groep Harmonisatieafspraken Bouwfonds ABN AMRO Hypotheken Groep Op 17 oktober j.l. hebben de vakbonden en ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG) afspraken gemaakt over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V. Artikel - 1 Definities 1. Werkgever: ASR 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg. 3. Werknemer: de man of vrouw,

Nadere informatie

Principeakkoord SNT CAO 2012 2014

Principeakkoord SNT CAO 2012 2014 Principeakkoord SNT CAO 2012 2014 Partijen: 1. SNT Nederland B.V. (hierna: SNT) te Zoetermeer, en 2. ABVAKABO FNV te Zoetermeer, Bond van Telecompersoneel te Leidschendam, CNV Publieke Zaak te 's Gravenhage

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY

CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY Partijen: KPN B.V. (verder: KPN) te Den Haag, hierbij vertegenwoordigd door Hein J.M. Knaapen, directeur Human Resources en - ABVAKABO FNV

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

AANGEPAST EINDBOD WERKGEVERS VOOR EEN NIEUWE GRAFIMEDIA CAO

AANGEPAST EINDBOD WERKGEVERS VOOR EEN NIEUWE GRAFIMEDIA CAO AANGEPAST EINDBOD WERKGEVERS VOOR EEN NIEUWE GRAFIMEDIA CAO - UITGEBREIDE VERSIE - Toelichting Op 23 juli heeft de KVGO/ZSO-onderhandelingsdelegatie (verder te noemen: de werkgeversdelegatie) een eindbod

Nadere informatie

Straks werken in dienstverband in een algemeen ziekenhuis of UMC

Straks werken in dienstverband in een algemeen ziekenhuis of UMC Straks werken in dienstverband in een algemeen ziekenhuis of UMC Mr. D. Jongsma Jurist kennis en dienstverleningscentrum 28 oktober 2016 Werken als medisch specialist in dienstverband Inhoud workshop AIOS

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016

Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016 Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016 Op dinsdag 28 juni 2016 en maandag 11 juli 2016 is er tussen de directie van Katwijk Chemie BV en de vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV overleg gevoerd over

Nadere informatie

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015.

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. HOOFDSTUK 3 OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. Met uitzondering van artikel 3.4 en 3.5 treedt dit

Nadere informatie

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Federatie Werkgevers Techniek Looptijd: die past bij de bedrijfstak en moet leiden tot één cao voor de Metalektro en Metaal en Techniek. Participatie

Nadere informatie

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Februari 2019 Herman Kuijkstraat 14 +31 622 201 805 4191 AK Geldermalsen www.deldenadvies.nl Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket Modules arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009

OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009 OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009 Partijen: KPN B.V. te 's-gravenhage, hierbij vertegenwoordigd door drs. Hein J.M. Knaapen, directeur Human Resources KPN en - ABVAKABO

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017

Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017 Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017 1. Looptijd De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 jaar, vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. 2. Salarissen 2017 Voor het jaar 2017 een structurele

Nadere informatie

Versie 13 januari 2015

Versie 13 januari 2015 Versie 13 januari 2015 Overname-protocol i.v.m. outsourcing APG-medewerkers naar Securitas Preambule Dit overnameprotocol is van toepassing op de (voorgenomen) outsourcing van de eenheid Group Shared Services,

Nadere informatie

3.2 Individueel KeuzeBudget

3.2 Individueel KeuzeBudget 3.2 Individueel KeuzeBudget Artikel 3.2.1 Algemeen 1. Voor de ambtenaar is er een IKB, dat door het bevoegd gezag wordt beheerd. 2. Het IKB wordt voorzien van in geldwaarde uitgedrukte aanspraken, welke

Nadere informatie

Kemira Rotterdam B.V.

Kemira Rotterdam B.V. Kemira Rotterdam B.V. Collectieve arbeidsovereenkomst over pensioenen 2014-2018 Pagina 1 van 9 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST OVER PENSIOENEN Ondergetekenden: Kemira Rotterdam B.V. te Botlek-Rotterdam

Nadere informatie

1. T(!kst ongewijzigd.

1. T(!kst ongewijzigd. ADDENDUM BIJ HET SOCIAAL PLAN ANWB 2013-2015 ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, enerzijds en FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht, CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp en De Unie, gevestigd te Culemborg,

Nadere informatie

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014?

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014? Meest gestelde vragen cao-akkoord W&MD Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de cao-teksten en de implementatie van de gemaakte afspraken. In dit document een bundeling van de meest gestelde cao-vragen

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017

Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017 16 november 2015 Principeakkoord cao waterbedrijven 2015-2017 De werkgeversvereniging WWb en de vakbonden FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 16 november een principeakkoord bereikt over

Nadere informatie

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen.

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen. Hardenberg 26 juni 2015 Aan: dhr. R. Vos (FNV) en dhr. G. van Dijk (CNV Vakmensen) Geachte heren Vos en Van Dijk, Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot

Nadere informatie

«Voornaam» «Tussenvoegsel» «Achternaam» «Adres1» «Postcode» «Plaats»

«Voornaam» «Tussenvoegsel» «Achternaam» «Adres1» «Postcode» «Plaats» Postadres Postbus 8696, 3009 AR Rotterdam «Voornaam» «Tussenvoegsel» «Achternaam» «Adres1» «Postcode» «Plaats» Bezoekadres Pegasusweg 200 3067 KX Rotterdam T 088 3680368 www.fnv.nl Datum Doorkiesnummer

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Principe-akkoord CAO-HNB 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Bunnik, 9 juni 2011 Onderwerp Pagina 1. Looptijd 3 2. Inkomensontwikkeling 3 3. Duurzame sociale verhoudingen en duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

CAO voorstellenbrief Royal Philips

CAO voorstellenbrief Royal Philips CAO voorstellenbrief Royal Philips Werken in een veranderende wereld Inleiding: Het zijn interessante tijden voor werknemers in de industrie. De economische crisis is voorbij en er is sprake van een voorzichtige

Nadere informatie

Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV

Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV Op dinsdag 5 september hebben Apollo Vredestein, FNV en CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. De inhoud van deze cao luidt als volgt: Looptijd

Nadere informatie

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek)

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer maandsalaris sinds -- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Groep Sociale partners Datum 2 april 2019 Contact VVVF, Jaitske Feenstra, 06 250 433 84 De VVVF legt hieronder haar eindbod voor aan de vakorganisaties, dat bestaat

Nadere informatie

Enquêteformulier cao Meubel

Enquêteformulier cao Meubel 1 Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mailadres: Telefoonnummer: Lidmaatschapsnummer: Jouw gegevens: 2 Meubelindustrie Interieurbouw In welke sector werk je? 3 Minimaal aantal vinkjes: 1 Bij welk bedrijf

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Principeakkoord 2019 2021 Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Ondergetekenden, onderhandelaars voor de partijen bij de Cao Sociaal Werk: de werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland

Nadere informatie

Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket

Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket Mei 2011 Rijskadeveld 28 4231 DZ Meerkerk +31 183 35 35 20 +31 6 22 201 805 www.deldenadvies.nl mail@deldenadvies.nl Architectuur arbeidsvoorwaardenpakket: modules

Nadere informatie