Masterplan Borgerhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masterplan Borgerhout"

Transcriptie

1 Stadsontwikkeling... Masterplan Borgerhout november 2010 In dit nummer 1. Een masterplan voor Borgerhout 2. Extra groene ruimte? 3. Een buurtpark voor Borgerhout 4. De mogelijke scenario s voor Moorkens 5. Hoe gaat het nu verder? Beste bewoner, In Borgerhout is er dringend nood aan nieuwe publieke voorzieningen. Er moet meer open en groene ruimte komen om te verpozen, sporten, picknicken of spelen. Tegelijkertijd is er een nieuw politiekantoor, een buurtsporthal, extra kinderopvang en een districtsbibliotheek nodig. Ook de districtsloketten zijn toe aan vernieuwing. Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over een masterplan voor Borgerhout, een globaal plan waar al de bovenstaande projecten in verwerkt zijn. De stad en het district willen daar de komende jaren grondig werk van maken en onderzochten verschillende plaatsen waar ze dit alles kunnen realiseren. Na uitgebreid studiewerk blijven er twee plekken over. In de omgeving van de Turnhoutsepoort en de Stenenbrug, aan den Bretel, is er ruimte voor een nieuwe sporthal, bibliotheek, politiekantoor en stedelijke crèche. Op die manier kan de plek meteen uitgroeien tot een volwaardige toegangspoort naar het district. Aan het Moorkensplein is er ruimte voor vernieuwde districtsloketten en een extra stedelijke crèche. Er zou hier ook een nieuwe groenzone in het historisch centrum van het district kunnen komen, maar dan moeten er privéwoningen worden onteigend. De stad en het district onderzoeken daarom alle mogelijkheden op en rond de site aan het Moorkensplein om tot de best mogelijke oplossing voor heel Borgerhout te komen. Luchtfoto Moorkens

2 1. Een masterplan voor Borgerhout Een masterplan is een globaal voorstel, een blauwdruk, van hoe een wijk er in grote lijnen in de toekomst zal uitzien. Met het masterplan voor Borgerhout legt de stad vast waar er allemaal nieuwe publieke voorzieningen kunnen komen. Een bibliotheek, een politiekantoor, crèches, extra groen... Dat vraagt natuurlijk ruimte. En die is in Borgerhout schaars. Daarom werden er de afgelopen jaren heel wat locaties onderzocht: stadsgronden, maar evengoed privé-eigendommen, leegstaande panden, grote percelen en zonevreemde bedrijven. Publieke voorzieningen kun je echter niet overal inplanten. Ze hebben immers allemaal hun eigen, specifieke eisen. Zo heeft een kinderopvang buitenruimte nodig en moet een hoofdbibliotheek goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Grote braakliggende of leegstaande panden of percelen bleken niet voor handen om op te kopen en zo een herbestemming te geven. Uiteindelijk bleken er slechts twee sites met veel stadsgronden aan alle voorwaarden te voldoen. In de omgeving Turnhoutsepoort - Stenenbrug, met onder meer den Bretel, heeft de stad heel wat eigendommen. Hier is voldoende ruimte voor het bouwen van een buurtsporthal, een hoofdbibliotheek en een stedelijke crèche van 115 plaatsen. Op de bovenverdiepingen van die nieuwe gebouwen is er plaats voor woningen en kantoren. Op de hoek van de Zegelstraat komt een lokaal politiekantoor dat het kantoor in de Mareéstraat vervangt. De nieuwe locatie is beter zichtbaar en is gelegen langs grote uitvalswegen. In de buurt van de Turnhoutsepoort en het Moorkensplein is er ruimte voor nieuwe publieke voorzieningen. In het bouwblok naast het Moorkensplein heeft de stad ook heel wat eigendommen. Door de centrale ligging en de nabijheid van het historische districtshuis is dit de meest geschikte plek voor de vernieuwde districtsloketten en een grote crèche. Bovendien is deze locatie ook ideaal voor een ruime groenzone die door de hele buurt gebruikt kan worden.

3 Zelfs na enkele grootschalige ingrepen heeft een deel van Borgerhout nog steeds geen toegang tot een groene ruimte. Spoor Oost De Zoo Overkapping Singel Legende: bestaand groen mogelijks groen in de toekomst de invloedsfeer van een groengebied 2. Extra groene ruimte? Borgerhout Intra Muros het gedeelte binnen de Singel is het dichtst bebouwde stadsdeel van Antwerpen. De vraag naar extra groene ruimte is er dan ook groot. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel geworden van het masterplan. Er was al sprake van een overkapping van de Ring, een park op Spoor Oost de oude spoorwegterreinen aan de Singel tegenover het containerpark en het openstellen van de Zoo voor de bewoners van Borgerhout. Maar de stad is geen eigenaar van die plekken. Qua timing en budget zijn die projecten bijgevolg onzeker. En zelfs wanneer al die plannen gerealiseerd worden, heeft een groot deel van de Borgerhoutenaars nog altijd geen groene, open ruimte op wandelafstand. Ook de bestaande pleintjes in Borgerhout (Koxplein, Luitenant Nayaertplein ) worden onder handen genomen. Het vernieuwen, autoluw of autovrij maken van die pleinen kan een belangrijk effect hebben voor de omwonenden. Maar omdat ze relatief klein zijn, kunnen ze nooit iedereen uit de buurt bedienen. Alleen een nieuw buurtpark in het centrum van Borgerhout Intra Muros zou daar iets aan kunnen veranderen. Zo n buurtpark heeft verschillende functies. Er is plaats voor een speeltuin, maar evengoed voor rustige zithoekjes in het groen. Zowel jongeren, senioren als gezinnen voelen zich er thuis. Een buurtpark is een pak groter dan de bestaande wijkpleintjes, zodat verschillende activiteiten en groepen bewoners er samen een plek vinden. In principe zou iedereen een buurtpark op wandelafstand moeten hebben.

4 Na een heraanleg zou het Moorkensplein er zo uit kunnen zien. 3. Een buurtpark voor Borgerhout Er zijn maar weinig plekken in Borgerhout waar zo n buurtpark kan komen. Het Laar zou alleen groot genoeg zijn als de kerk wordt afgebroken. Bovendien kunnen er maar weinig grote bomen aangeplant worden als er ook een ondergrondse parking komt. De site van het Gemeenschapsonderwijs aan de Plantin Moretuslei is erg groot, maar die heeft de stad niet in eigendom en ook medegebruik samen met de school is niet vanzelfsprekend. Alleen aan het Moorkensplein is er een mogelijkheid om een nieuwe open ruimte te maken die groot genoeg is. Een buurtpark aan het plein zou door zijn centrale ligging meer dan bewoners kunnen bedienen. De huidige stadsgebouwen aan het Moorkensplein, waaronder de districtsloketten en het politiekantoor in de Maréestraat, zijn sowieso aan vernieuwing toe. De eerste plannen daarvoor dateren van 2005 en zijn van de hand van Boud Rombouts Architecten. De politie bleef in die plannen nog op post en van extra groen was er nog geen sprake. Er was alleen plaats voor een binnenpleintje, vergelijkbaar met de binnenruimte aan het buurthuis De Shelter of aan de Permekebibliotheek. Die plannen zijn intussen verouderd. Naast het heraangelegde Moorkensplein is er eventueel plaats voor een nieuw buurtpark.

5 4. De mogelijke scenario s voor Moorkens Een buurtpark op de Moorkenssite is helaas alleen mogelijk als er ook enkele privéwoningen in de Bakkerstraat, de Langstraat en de Maréestraat afgebroken worden. Het aankopen of onteigenen van privéwoningen om ze vervolgens af te breken, is geen evidente beslissing. Zeker niet aangezien een aantal van die huizen onlangs nog gerenoveerd werden door de eigenaars. Na gesprekken met de betrokken bewoners gingen de ontwerpers de afgelopen maanden terug aan de tekentafel zitten. Ze onderzochten alle mogelijkheden en er blijven nu nog drie scenario s over voor de omgeving van het Moorkensplein. Scenario 1 Scenario 1 In dit scenario worden twaalf privé-woningen afgebroken, zes woningen op de hoek Maréestraat- Langstraat en zes woningen in de Bakkerstraat. Ook het politiegebouw en het administratief centrum worden afgebroken. Al de loketten, ook die uit de kelder van het oude districtshuis, verhuizen naar een nieuw administratief gebouw (zie kaartje 1). Er is ook plaats voor een nieuwe stedelijke crèche met 85 plaatsen. Voor die nieuwe gebouwen komt een groen park van ongeveer m², ongeveer even groot als het Vinçotteplein. Het Moorkensplein wordt volledig heraangelegd tot een nieuw, verhard plein van m², dat is vergelijkbaar met de Dageraadplaats. Zo krijg je in het centrum van Borgerhout een open ruimte van liefst m². Onder het nieuwe gebouw is er ruimte voor een ondergrondse parking van 75 plaatsen, die de parkeerdruk in de buurt kan verlichten. Scenario 2 Scenario 2 Onlangs kwam er een perceel vrij in de Mellaertstraat. Daar kan misschien een nieuwe stedelijke crèche gebouwd worden (zie kaartje 2). In het nieuwe administratieve gebouw komen dan alleen districtsloketten. Samen met de afbraak van het huidige politiegebouw en administratief centrum, blijft de afbraak van zeven privéwoningen nodig. Naast het heraangelegde Moorkensplein is er ruimte voor een park van ongeveer m². Dat is zeker groot genoeg om een gevarieerd buurtpark voor jong en oud aan te leggen. Ook een ondergrondse parking blijft mogelijk. Scenario 3: Scenario 3 In dit scenario worden alleen het politiegebouw en het administratief centrum vernieuwd, en worden geen privéwoningen afgebroken (zie kaartje 3). Er kan een nieuwe stedelijke crèche komen op de hoek van de Bakkerstraat en Langstraat of eventueel in de Mellaertstraat. Er blijft binnenin een ruimte over voor een kleine binnentuin of verhard pleintje. Die ruimte ligt echter ingesloten en grenst aan de tuinen en achtergevels van de omwonenden. Dat doet vragen rijzen over veiligheid en sociale controle.

6 5. Hoe gaat het nu verder? De drie scenario s werden onlangs voorgelegd aan de bewoners van de 12 betrokken woningen. In de komende weken worden de mogelijkheden verder onderzocht door de stad en het district om tot de beste mogelijke oplossing te komen voor alle inwoners van Borgerhout. Ook uw suggesties zijn meer dan welkom. Stuur ze door naar eveline.leemans@stadsplanning.antwerpen.be. Wij houden u verder op de hoogte via nieuwsbrieven en wijkvergaderingen. Bestaande toestand Luchtfoto Moorkens Contact Voor meer informatie over het Masterplan Publieke Functies Borgerhout kunt u contact opnemen met Eveline Leemans of eveline.leemans@stadsplanning.antwerpen.be Colofon Verantwoordelijke uitgever: Hardwin De Wever, Autonoom Gemeentebedrijf Stadsplanning Antwerpen - Grote Markt Antwerpen Eindredactie: Hanne Pauwels Redactie: Jeffry Van Waeyenberghe, Ellen Lamberts, Dieter Stynen, Eveline Leemans. Vormgeving en Druk: Grafisch Centrum Stad Antwerpen Beeldmateriaal: Beeldbank Stad Antwerpen; AG Stadsplanning Antwerpen Wettelijk Depot: D/2010/0306/324 Deze nieuwsbrief is een uitgave van de stad Antwerpen in samenwerking met het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsplanning Antwerpen en werd redactioneel afgesloten op 18 november De stad Antwerpen en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsplanning Antwerpen zijn niet verantwoordelijk voor informatie die niet correct is als gevolg van wijzigingen na deze datum.

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen Verbist, de heren Marc Van

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Donderdag 3 maart 2011 Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Zie ledenlijst in bijlage. Verontschuldigd: Guy Redig Panel: Wouter Vanbesien (districtsvoorzitter),

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen Verbist, de heren Marc Van

Nadere informatie

Wonen op Scanfil. We werken eraan. november Ontdek Scanfil

Wonen op Scanfil. We werken eraan. november Ontdek Scanfil Wonen op Scanfil We werken eraan In het centrum van Hoboken, naast de sportsite Bell, ligt de oude Alcatel site of Scanfil. In 2010 zijn alle gebouwen op de site afgebroken en vandaag wordt de site verder

Nadere informatie

Het Schipperskwartier Stadsvernieuwing in cijfers

Het Schipperskwartier Stadsvernieuwing in cijfers Het Schipperskwartier Stadsvernieuwing in cijfers Voorwoord Antwerpen is trots op zijn Schipperskwartier. De stad wint er stedenbouwkundige prijzen mee en toont de wijk graag en veelvuldig aan buitenlandse

Nadere informatie

Stadsverniewing. oktober Het buurtpark: Deze nieuwsbrief neemt u mee op stap langs de verschillende projecten uit het

Stadsverniewing. oktober Het buurtpark: Deze nieuwsbrief neemt u mee op stap langs de verschillende projecten uit het Stadsverniewing oktober 2011 Masterplan Borgerhout Deze nieuwsbrief neemt u mee op stap langs de verschillende projecten uit het masterplan voor Borgerhout. Een globaal plan voor meerdere publieke voorzieningen.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten AG Stadsplanning Antwerpen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag)

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag) Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Infovergadering Moorkensplein voor districtsraad en bewoners Woensdag 15 mei 2013 om 20 uur Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Schepen

Nadere informatie

Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout

Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering: Bestuursvergadering cultuurraad Borgerhout 07 oktober 2015 om 19u30 Districtshuis Borgerhout

Nadere informatie

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt

Moorkensplein antwerpen. Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein antwerpen Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt Moorkensplein Groene pleinruimte met park geeft impuls aan sterk verstedelijkte buurt De dichtbevolkte wijk

Nadere informatie

Klankbordgroep Nieuw Zurenborg. 10 mei 2010 om 19.30 uur op site

Klankbordgroep Nieuw Zurenborg. 10 mei 2010 om 19.30 uur op site Klankbordgroep Nieuw Zurenborg 10 mei 2010 om 19.30 uur op site Agenda 1) Proces Waar staan we nu? De projectdefinitie. Wat is het wel en wat niet? Hoe staat het met het RUP - loopt dit door? 2) Resultaten

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Wijnegemstraat 53 en 57 2140 Borgerhout

AG VESPA VERKOOPT. Wijnegemstraat 53 en 57 2140 Borgerhout AG VESPA VERKOOPT Wijnegemstraat 53 en 57 2140 Borgerhout AG VESPA verkoopt twee op te frissen woningen in de Wijnegemstraat in Borgerhout. De woningen zijn gelegen in een rustige straat die grenst aan

Nadere informatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie Stadsvernieuwing Werfeditie oktober 2011 In de stationsomgeving De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie voor de bezoekers van de stad. Waar en wanneer

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg. juni 2010. In dit nummer. Stadsontwikkeling... Beste bewoner,

Nieuw Zurenborg. juni 2010. In dit nummer. Stadsontwikkeling... Beste bewoner, Het projectgebied vandaag Stadsontwikkeling... Nieuw Zurenborg juni 2010 In dit nummer Waarom een project Nieuw Zurenborg? Waar situeert zich het projectgebied? Waar staan we vandaag? De bijkomende onderzoeken

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen Verbist, de heren Marc Van

Nadere informatie

Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject. Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017

Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject. Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017 Tijdelijke inrichting als eerste stap in een complex stadsontwikkelingsproject Congres Publieke Ruimte 30 maart 2017 Tijdelijke publieke ruimte... als bindend element als experiment Tijdelijke publieke

Nadere informatie

in de Stationsomgeving

in de Stationsomgeving Noteer alvast in je agenda! AG VESPA verkoopt nieuwe woningen en appartementen Vanaf november tot maart, elke derde zondag van 10 tot 15 uur Stripplein Verkoop van tweedehands en nieuwe strips (21/11;

Nadere informatie

Onderzoek shortlist Sinksenfoor

Onderzoek shortlist Sinksenfoor Leeswijzer Dit document is de bijlage bij het collegebesluit - Nieuwe locatie Sinksenfoor. De shortlist van overblijvende locaties werd verder onderzocht. In deze bijlage wordt het onderzoek getoond, dat

Nadere informatie

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Aanwezig : Pascal Vossius, schepen ruimtelijke ordening Sint-Truiden Johan Vangeffelen, dienst ruimtelijke planning stad Sint-Truiden Jan Baelus,

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Donderdag 28 april 2011 Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Zie ledenlijst in bijlage. Verontschuldigd: Mark Depreeuw, Lieve Petit Bestuur en administratie:

Nadere informatie

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012 Verslag Titel verslag: 20120531_verslag_Hydepark Plaats vergadering: Extra Time, Louisalei 24, 2660 Hoboken Aanwezigen Panel Johan Felix districtsvoorzitter en schepen voor groen Guy Bertels deskundige

Nadere informatie

NATIONALESTRAAT We werken eraan

NATIONALESTRAAT We werken eraan NATIONALESTRAAT We werken eraan mei 2012 De Nationalestraat en omgeving zijn het kloppende hart van de Antwerpse mode. De Nationalestraat en enkele omliggende pleinen en straten krijgen een heuse opknapbeurt.

Nadere informatie

Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg!

Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg! Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg! Colofoon Verantwoordelijke uitgever: Hardwin De Wever, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen Redactie: Bert Claes; Eveline Leemans, Claire Verstraeten Vormgeving:

Nadere informatie

procesnota Moorkensplein en omgeving

procesnota Moorkensplein en omgeving procesnota Moorkensplein en omgeving mei 2015 colofon: Projectregisseur stad Antwerpen Elisabeth Smet SW/O&U Medewerking procesnota Eveline Leemans SW/SD/COM Elke Hoendervangers SB/V/O/BP Secretariaat

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal

Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Verslag klankbordgroep Borgerhout Centraal Dinsdag 3 juli 2012 Districtshuis Borgerhout Aanwezigen Deelnemers: zie lijst in bijlage Panel: Wouter Vanbesien (districtsvoorzitter), Cathy-Ann Van Volsem (kabinet

Nadere informatie

PARKVERBINDING RIVIERENHOF

PARKVERBINDING RIVIERENHOF PARKVERBINDING RIVIERENHOF juli 2012 We werken eraan De stad en het provinciebestuur slaan in samenwerking met de districten Deurne en Borgerhout de handen in elkaar om het een stukje dichter bij de stad

Nadere informatie

I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur. Van Immerseelstraat, Antwerpen

I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur. Van Immerseelstraat, Antwerpen I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur Van Immerseelstraat, Antwerpen I love Qui Vit: commerciële ruimte / Kantoorruimte Project in een notendop - Gesitueerd tussen de Provinciestraat,

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Beukenstraat Borgerhout

AG VESPA VERKOOPT. Beukenstraat Borgerhout AG VESPA VERKOOPT Beukenstraat 40 2140 Borgerhout AG VESPA verkoopt een op te knappen rijwoning uit 1980 in de Beukenstraat 40 in Borgerhout. De woning is gelegen in een rustige en doodlopende straat die

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Inhoud 1. Wat houdt het project in?... 2 2. Wie kan er komen wonen?... 2 3. Komen er sociale woningen op dit woonproject?...

Nadere informatie

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT SPOOR NOORD We werken eraan oktober 2014 Er gebeurt heel wat op en rond Park Spoor Noord. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We gaan in op het ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Noordersingel en Spoor Oost

Noordersingel en Spoor Oost februari 2015 Nieuwsbrief en Spoor Oost Infomoment Zaterdag 28 februari 2015, van 10u tot 12u. Afspraak op de site Spoor Oost, ingang bocht Buurtspoorweglei. Inschrijven via www.stadindialoog.be/spoor-oost

Nadere informatie

Woningbouw, groen en water

Woningbouw, groen en water Woningbouw, groen en water In de periode van 21 mei tot en met 20 juni 2008 zijn de 338 leden van het internetpanel Zuidoost benaderd met een vragenlijst over woningbouw in het stadsdeel en de Groen- en

Nadere informatie

Betaalbaar huren in de Fierenshoven. AG VESPA Ilse Peleman

Betaalbaar huren in de Fierenshoven. AG VESPA Ilse Peleman Betaalbaar huren in de Fierenshoven AG VESPA Ilse Peleman 06 12 2018 AG VESPA algemeen AG VESPA is het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten van de stad Antwerpen AG VESPA bouwt als

Nadere informatie

Verslag infovergadering Vinçotteplein

Verslag infovergadering Vinçotteplein Verslag infovergadering Vinçotteplein Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: 14/11/2007, 20 uur Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout 1. Panel Naam functie Naam functie Ludo Van Stadsschepen

Nadere informatie

Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject

Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject Bjärne Collyns 1LAMA 5 mei 2016 Het stadsvernieuwingsproject Het stadsvernieuwingsproject dat ik voorstel is Hoedhaar in lokeren. Het is een project met als doel oude

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT PROJECTEIGENDOM

AG VESPA VERKOOPT PROJECTEIGENDOM AG VESPA VERKOOPT PROJECTEIGENDOM Berkenrodelei 24-28 2660 Hoboken AG VESPA verkoopt een centraal gelegen projecteigendom in de Berkenrodelei 24/28. De verkoop betreft een gebouw bestaande uit een ruime

Nadere informatie

Project BAT Lavoisier

Project BAT Lavoisier Project BAT Lavoisier CONSTRUCTIE EN RENOVATIE VAN ± 12.000 BRUTO M² GECONVENTIONEERDE WONINGEN EN ± 120 BRUTO M² BESTEMD VOOR EEN HANDELSZAAK OF VOORZIENING, TUSSEN DE DE KONINCKSTRAAT, DE VAN KALCKSTRAAT

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect

ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect Overkapping van de Antwerpse Ring? Bedenkingen vanuit stadsvernieuwing en stadsvernieuwingsprojecten ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect Ringland Colloquium 20 maart 2014 de Singel Antwerpen 1. het

Nadere informatie

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne

Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering. Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne Woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Woensdag 15 juni 2016, 19u00, districtshuis Deurne Panel Johan Peeters BUUR-BULK-HOSPER (Ontwerpers) Bert Van Oevelen Projectleider heraanleg woonwagenterrein

Nadere informatie

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE Syntheseplan MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE beeldkwaliteitplan buitenruimte Scheldeboorden visie voor de ontwikkeling op de buitenruimte langs de Schelde in Oudenaarde en herwaardering van de open

Nadere informatie

Voor elk district 1 park / Borgerhout. Analyse- en visiedocument

Voor elk district 1 park / Borgerhout. Analyse- en visiedocument Voor elk district 1 park / Borgerhout Analyse- en visiedocument 1. ANALYSE VAN DE OPEN RUIMTE VOORZIENINGEN STADSBREED 1 m² formeel BUURT- EN WIJKGROEN EN PLEINEN per inwoner CONCLUSIE Bovenaan lijst van

Nadere informatie

Nieuw Leven in de Oude Dokken. Infovergadering kantoorgebouw Zwaaikom 17 april 2013

Nieuw Leven in de Oude Dokken. Infovergadering kantoorgebouw Zwaaikom 17 april 2013 Nieuw Leven in de Oude Dokken Infovergadering kantoorgebouw Zwaaikom 17 april 2013 Programma - Tom Balthazar: inleiding en historiek (schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen Stad Gent en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente Sint-Aloysiusinstituut Geel ASO TSO - BSO KULeuven 2 de MASTER EINDPROJECT Docenten Peggy Winkels en Henk de Smet Steven Claes Bram Verstreken situering Het Sint-Aloysiusinstituut in het centrum van Geel

Nadere informatie

Masterplan Barco-site Kortrijk 25 april 2013. Sum.be

Masterplan Barco-site Kortrijk 25 april 2013. Sum.be Masterplan Barco-site Kortrijk 25 april 2013 Inhoud 2 Situering SR, DCB, Sum Luchtfoto en kaart om gebied te situeren Analyse / rincipes Aantal kleine analyse- en principepunten die ons gebracht hebben

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Borgerhoutsestraat 28 2018 Antwerpen

AG VESPA VERKOOPT. Borgerhoutsestraat 28 2018 Antwerpen AG VESPA VERKOOPT Borgerhoutsestraat 28 2018 Antwerpen AG VESPA verkoopt een gunstig gelegen projecteigendom in de Borgerhoutsestraat 28 in Antwerpen. De te renoveren meergezinswoning werd tot voor kort

Nadere informatie

Huurprijs 550 Per maand

Huurprijs 550 Per maand Huurprijs 550 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Noord Buurt: Noord Oost Adres: Groetstraat 29 Postcode: 1024 TW Parkeergelegenheid: Er is voldoende gelegenheid

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

SHM Dewaco-Werkerswelzijn wil een voorbeeldproject. De herinrichting van de nieuwe openbare ruimte. Bij de vernieuwing zal de mix aan verschillende

SHM Dewaco-Werkerswelzijn wil een voorbeeldproject. De herinrichting van de nieuwe openbare ruimte. Bij de vernieuwing zal de mix aan verschillende De bestaande woningen in den Tir zullen plaats maken voor 93 nieuwe sociale huur- en koopwoningen. Ons plan voorziet in een hedendaags breed woningaanbod, en een herstructurering van het hele gebied. Concrete

Nadere informatie

District Antwerpen: Grote Goddaard. Infovergadering 27 juni 2017

District Antwerpen: Grote Goddaard. Infovergadering 27 juni 2017 District Antwerpen: Grote Goddaard Infovergadering 27 juni 2017 Wie is wie District Antwerpen (mede financier) Paul Cordy, Districtsvoorzitter Andries Gouweloose, team Participatie (Gert De Wilde, projectleider)

Nadere informatie

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken 14/11/2018 Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Stedenbouwkundige studie De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Inhoud Voorwoord Beste Mechelaar, Voorwoord Woonkwaliteit Abeelstraat Mahatma Gandhistraat Tuinwijk Mobiliteit Ontspanning Diensten De wijk en

Nadere informatie

Infovergadering 16 april 2014

Infovergadering 16 april 2014 Infovergadering 16 april 2014 Agenda 1. Kortrijk Spreekt 2. 3. Specifieke deelaspecten 4. Timing 5. Vragen Kortrijk Spreekt Kortrijk Spreekt Inspraaktraject over het openbaar domein Timing voortraject:

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

Baron G.A. Tindalstraat 17 - Amsterdam

Baron G.A. Tindalstraat 17 - Amsterdam Baron G.A. Tindalstraat 17 - Amsterdam Vraagprijs: 425.000,- kosten koper Baron G.A. Tindalstraat 17 - Amsterdam PRACHTIG LICHT GEHEEL WOONHUIS VAN CIRCA 97 M² MET 4/5 KAMERS, GROOT DAKTERRAS EN GEMEENSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT RUIME WONING MET STADSTUIN. Korte Lobroekstraat Antwerpen

AG VESPA VERKOOPT RUIME WONING MET STADSTUIN. Korte Lobroekstraat Antwerpen AG VESPA VERKOOPT RUIME WONING MET STADSTUIN Korte Lobroekstraat 10 2060 Antwerpen Gerenoveerde woning op wandelafstand van Park Spoor Noord 3 slaapkamers Perceelsoppervlakte: 92 m² Bewoonbare bruto-oppervlakte:

Nadere informatie

Nieuw woonzorgcentrum Gitschotelhof. Infovergadering buurtbewoners Dinsdag 15 maart 2016

Nieuw woonzorgcentrum Gitschotelhof. Infovergadering buurtbewoners Dinsdag 15 maart 2016 Nieuw woonzorgcentrum Gitschotelhof Infovergadering buurtbewoners Dinsdag 15 maart 2016 missie We vullen de ontbrekende schakel(s) in zodat iedereen, aan een betaalbare prijs, de kans krijgt om comfortabel

Nadere informatie

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK KLOOSTER MEER HERBESTEMMING HUISHOUDSCHOOL TOT KINDERDAGVERVLIJF datum 12 september 2013 ligging Donkstraat 13, 2320 Meer bescherming monument 02/12/2002 opdrachtgever Klooster

Nadere informatie

Programma Open Vld Borgerhout. Borgerhout Gewoon Doen

Programma Open Vld Borgerhout. Borgerhout Gewoon Doen Programma Open Vld Borgerhout Borgerhout Gewoon Doen Inleiding Een district als Borgerhout is een district dat constant beweegt en evolueert. Een district waar het aangenaam is om te wonen. We wonen vlakbij

Nadere informatie

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN RUP Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN December 2010 COLOFON Projectleider Maud Coppenrath Ontwerper Arcadis Belgium Programmaleider Katlijn Van der Veken Planologisch ambtenaar Frank de Bruyne Secretariaat

Nadere informatie

Geestenberg. Henri van Abbestichting

Geestenberg. Henri van Abbestichting Henri van Abbestichting 1 Ligging in de stad Geestenberg ligt in het oosten van Eindhoven en vormt samen met Muschberg de wijk Herzenbroeken die deel uitmaakt van het stadsdeel Tongelre. Herzenbroeken

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg informatievergadering

Nieuw Zurenborg informatievergadering Nieuw Zurenborg informatievergadering 15.06.07 NZB situering grenzen spoorwegberm Singel - Ring Pretoriastraat projectgebied percelen spoorwegen parking particuliere woningen busstelplaats gassite transformator

Nadere informatie

klassiek en modern Grauwaart Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl.

klassiek en modern  Grauwaart Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl. Grauwaart klassiek en modern www.leidscherijn.nl Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl. Met woningen voor elke smaak en het gemak van veel voorzieningen op loopafstand,

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

51N4E H+N+S NDVR Bollinger+Grohmann MIC Bagaar

51N4E H+N+S NDVR Bollinger+Grohmann MIC Bagaar 60m + 200m > 200m + 60m > 60m + 200m 200m + 60m 50m + 200m = 50m + 200m = 50m + 200m + 60m = 310m 50m + 200m + 60m = 310m +4 +7 +1-3 -2 +6-3 -3 +4 0-4 +4-4 -2 +4-2 -4-3 -5 DE VERKAPPING VAN DE RINGRUIMTE

Nadere informatie

proef de stad, woon in het groen 1 I 1

proef de stad, woon in het groen 1 I 1 proef de stad, woon in het groen 1 I 1 Levenskwaliteit is troef in Hasselt De stad van de smaak heeft werkelijk alles op wandelafstand. Shoppen, tafelen, uitgaan, cultuur, onderwijs, sport, groen Je vindt

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT 4 appartementen in wooncomplex

AG VESPA VERKOOPT 4 appartementen in wooncomplex AG VESPA VERKOOPT 4 appartementen in wooncomplex Engelselei 21 2140 Borgerhout Op de hoek van de Engelselei en de Hogeweg in Borgerhout kocht AG VESPA leegstaande gebouwen en bouwde er een wooncomplex

Nadere informatie

Een participatietraject voor het Tempelhof - park. Beslismomenten

Een participatietraject voor het Tempelhof - park. Beslismomenten Een participatietraject voor het Tempelhof - park Beslismomenten Welkom Jan Van den Berghe, projectmanager SPK vzw Een stand van zaken De opdracht: zoeken naar draagvlak voor een beter park binnen randvoorwaarden

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein

Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Enquête over de heraanleg van het Koningin Paolaplein Ann Manhaeve, november 2014 1. Inleiding Het project Gent Sint-Pieters wil het station en zijn ruime omgeving de komende tien jaar aanpassen aan de

Nadere informatie

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Inleiding Woonhaven Antwerpen verhuurt ongeveer 18.000 sociale woningen in Antwerpen. 2.460 daarvan liggen hier, op de Luchtbal. We zorgen ervoor dat elke huurder

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 groene singel - Plan van de Vlaamse overheid - Doelstelling: duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeersproblematiek - bestaat uit 16 projecten Drie doelstellingen:

Nadere informatie

Te renoveren studio en appartement met gemeenschappelijke tuin TE KOOP

Te renoveren studio en appartement met gemeenschappelijke tuin TE KOOP Te renoveren studio en appartement met gemeenschappelijke tuin In dit centraal gelegen appartementsgebouw in Borgerhout verkopen we een tweeslaapkamerappartement op de vierde verdieping en een studio met

Nadere informatie

Bouw eerste nieuwe sociale woningen Nieuw Gent start rond jaarwisseling

Bouw eerste nieuwe sociale woningen Nieuw Gent start rond jaarwisseling Bouw eerste nieuwe sociale woningen Nieuw Gent start rond jaarwisseling 2019-2020 Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Die operatie verloopt volgens

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013 Toekomst Konijnenwei Bewonersmoment 28 november 2013 Programma Toelichtingen - districtsschepen Tom Van den Borne - stadsschepen Rob Van de Velde - districtsschepen Paul Cordy - stadsschepen Koen Kennis

Nadere informatie

Buurtpark stimuleert stadsvernieuwing. Samenwerking SOK en stad Kortrijk

Buurtpark stimuleert stadsvernieuwing. Samenwerking SOK en stad Kortrijk Buurtpark stimuleert stadsvernieuwing Samenwerking SOK en stad Kortrijk Stad als actieve stedenbouwer Samenwerking SOK en stad Kortrijk Woonregie opgericht in 98 Doelstelling: Uitvoeren van beleidsvisie

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht

Informatiebrochure. Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht Informatiebrochure Verkoop kantoorgebouw met magazijn Energielaan 1 te Brecht Inleiding - situering In opdracht van het gemeentebestuur van Brecht verkoopt IGEAN dienstverlening een kantoorgebouw met magazijn

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Stadsgesprek respondenten

Uitkomsten enquête Stadsgesprek respondenten Uitkomsten enquête Stadsgesprek 1.0 559 respondenten Inleiding Leiden 2040 Fijn dat u wilt meedoen aan deze enquête over de toekomst van Leiden! In de rechterbovenhoek ziet u hoe ver u bent in de vragenlijst.

Nadere informatie

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke strategische projectstudie Gent Dampoort 1999 2004-2008 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke

Nadere informatie

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT Toelichtingsnota 1. Aanleiding tot de herziening van het BPA. 38 Motivatie gemeenteraad Antwerpen d.d. 1 maart 1999, gelet op de gemeentewet; gelet op het decreet betreffende

Nadere informatie

Workshop 1 GIS-toepassingen Demografie en capaciteit Ruimtelijke omgevingsanalyse (Antwerpen) 20 oktober

Workshop 1 GIS-toepassingen Demografie en capaciteit Ruimtelijke omgevingsanalyse (Antwerpen) 20 oktober Workshop 1 GIS-toepassingen Demografie en capaciteit Ruimtelijke omgevingsanalyse (Antwerpen) 20 oktober 1 GIS & Beleid: ruimtelijke omgevingsanalyse Stad Antwerpen, / ruimte 20 oktober 2016 GIS en RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan

stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan informatievergadering 7 maart 2006 openbaar onderzoek van 27 februari 2006 tot 27 april 2006 1 inhoud toelichting

Nadere informatie

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale

Nadere informatie

INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009

INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009 INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009 VERLOOP VAN DE AVOND Welkom Masterplan LO 2020 algemeen Deelstudie Nieuw-Sledderlo Stand van zaken Pauze Vragen VERLOOP VAN DE AVOND Welkom Masterplan LO 2020 algemeen Deelstudie

Nadere informatie

3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur

3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur 3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur STADSBEELDEN/THEMA S Kortrijk 1. WERKEN Werken waar we wonen 2. NABIJHEID In de stad is alles dichtbij 3. LANDSCHAP Landschap aan je voordeur 3. LANDSCHAP Landschap

Nadere informatie

Altijd Goed. 22-03-2016 Investment Memorandum. portfolio. Wij verzoeken u vriendelijk om de gegevens vertrouwelijk te behandelen.

Altijd Goed. 22-03-2016 Investment Memorandum. portfolio. Wij verzoeken u vriendelijk om de gegevens vertrouwelijk te behandelen. Altijd Goed 22-03-2016 U ontvangt deze presentatie omdat u aangegeven heeft geïnteresseerd te zijn in de mogelijke acquisitie van onze portfolio. Wij verzoeken u vriendelijk om de gegevens vertrouwelijk

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Hogeweg Borgerhout

AG VESPA VERKOOPT. Hogeweg Borgerhout AG VESPA VERKOOPT 3 appartementen in wooncomplex Hogeweg 86-90 2140 Borgerhout Op de hoek van de Engelselei en de Hogeweg in Borgerhout kocht AG VESPA leegstaande gebouwen en bouwde er een wooncomplex

Nadere informatie

10. De Tuinen van Puurs

10. De Tuinen van Puurs 10. De Tuinen van Puurs het dorpsplein // de groene link masterplan 2014-2015, uitvoering 2015-2025 (boven) Het grote binnengebied van het Hooiveld geeft plaats aan gemengd wonen voor ouderen en jonge

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie