BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITEN. B&W-nr.: d.d"

Transcriptie

1 B&W-nr.: d.d Onderwerp Intentieverklaring ten behoeve van moskeerealisatie op/nabij de dr. van Voorthuijsenlocatie, aan de Willem de Zwijgerlaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR 1. De intentieverklaring om te komen tot moskeerealisatie op de dr. van Voorthuijsenlocatie conform bijgaand document vast te stellen. 2. In te stemmen met een afwijkende procedure, waarbij eerst de intentieverklaring wordt ondertekend, vooruitlopend op de definitieve contractvorming. 3. Kennis te nemen van het voorgenomen besluit van de burgemeester om wethouder R. Hillebrand te machtigen om de intentieverklaring om te komen tot moskeerealisatie op de dr. van Voorthuijsenlocatie te ondertekenen. 4. Dit besluit ter kennis te brengen van de Raad. Samenvatting Ten behoeve van de bouw van een moskee op de van Voorhuijsenlocatie voor de gemeenschap van de Moskee Islamitische Vereniging, is een intentieverklaring opgesteld, waarin wederzijdse rechten en plichten worden vastgesteld tussen de gemeente en de Moskee Islamitische Vereniging. Deze officiële intentieverklaring stelt het moskeebestuur in staat te starten met de noodzakelijke fondsenwerving onder haar leden.

2 RAADSAANBIEDINGSFORMULIER Gemeenteraad REG.NR: Voorstel van : Aline ter Harmsel B&W Telefoon : 7524 Portefeuillehouder(s : ROWR, EGTV ) a.ter.harmsel@leiden.nl Datum B&W : Titel: Intentieverklaring tbv moskeerealisatie op/nabij de dr. v Voorthuijsenlocatie, aan de Willem de Zwijgerlaan Voorstel: 4. De intentieverklaring om te komen tot moskeerealisatie op de dr. van Voorthuijsenlocatie conform bijgaand document vast te stellen. 5. In te stemmen met een afwijkende procedure, waarbij eerst de intentieverklaring wordt ondertekend, vooruitlopend op de definitieve contractvorming. 6. Kennis te nemen van het voorgenomen besluit van de burgemeester om wethouder R. Hillebrand te machtigen om de intentieverklaring om te komen tot moskeerealisatie op de dr. van Voorthuijsenlocatie te ondertekenen. Korte inhoud document: Ten behoeve van de bouw van een moskee op de van Voorhuijsenlocatie voor de gemeenschap van de Moskee Islamitische Vereniging, is een intentieverklaring opgesteld, waarin wederzijdse rechten en plichten worden vastgesteld tussen de gemeente en de Moskee Islamitische Vereniging. Deze officiële intentieverklaring stelt het moskeebestuur in staat te starten met de noodzakelijke fondsenwerving onder haar leden. Soort onderwerp: (I/M/B) ter kennisname Deadline behandeling raad nvt Financiële consequenties nvt Commissie: (naam commissie) d.d. (datum commissie) Gemeenteraad d.d. (datum raad) Griffie: par. d.d. Naam: Tst 516 adres:

3 Intentieverklaring om te komen tot moskeerealisatie op de van Voorthuijsenlocatie aan de Willem de Zwijgerlaan De ondergetekenden: De gemeente Leiden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder ROWR dr. R. Hillebrand, daartoe gevolmachtigd door de burgemeester drs. H. J. J. Lenferink, handelende ter uitvoering van het besluit van burgemeester en wethouders d.d., verder te noemen (de Gemeente) en het bestuur van de Moskee Islamitische Vereniging, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter en secretaris, handelende ter uitvoering van het besluit van het bestuur d.d., verder te noemen (de MIV) In aanmerking nemende: dat de MIV de intentie heeft om een moskee te bouwen; dat de Gemeente bereid is aan de MIV een perceel grond beschikbaar te stellen op de van Voorthuijsenlocatie aan de Willem de Zwijgerlaan voor de bouw van een moskee, kadastraal bekend sectie N nummer 1499 (deels) en sectie N nummer 1975 (deels); dat het betreffende deel van het terrein is weergegeven op de als bijlage bij deze overeenkomst toegevoegde tekening, nummer: 4206-VO d.d ; zijn overeengekomen als volgt: Art. 1. Perceelgrootte De gemeente zal aan MIV een perceel beschikbaar te stellen. De grootte zal worden afgestemd op het bouwplan. Uitgegaan wordt van ca m2. Art. 2. Bouwvolume Het te bebouwen grondoppervlak bedraagt 1500 m2. Het aantal bouwlagen bedraagt 2. De maximale bouwhoogte bedraagt 9 m. t.o.v. het peil van + 0,40 m. NAP. De maximale bouwhoogte van een eventuele minaret bedraagt 25 m. t.o.v. het peil van + 0,40 m. NAP. Het maximale bruto vloeroppervlak (bvo) bedraagt 2500 m2. De capaciteit van het gebouw is afgestemd op een maximum aantal bezoekers van (zie ook bijlage) De weergegeven maten zijn globale maten, die gespecificeerd zullen zijn bij de definitieve bouwaanvraag. Definitieve goedkeuring van de bouwaanvraag is onder meer afhankelijk van het dan geldende bestemmingsplan en de toetsing door de ARK.

4 Art. 3. Functies van het gebouw Door de MIV is aangegeven dat naast de hoofdfunctie religieuze doeleinden ook maatschappelijke functies zullen worden uitgevoerd. Door de MIV is aangegeven dat het programma van de maatschappelijke functies aanvullend en versterkend zal zijn op de met gemeentelijke middelen in stand gehouden maatschappelijke functies in Leiden noord. De MIV zal hiertoe afstemmen met de dienst Cultuur en Educatie. Het aantal m2 bvo ten behoeve van maatschappelijke functies wordt bepaald na overleg tussen de MIV en de dienst Cultuur en Educatie, maar moet passen in het in artikel 2 genoemde totale bouwvolume. Voor de uitvoering van een eventueel commercieel programma (bv verkoop artikelen) wordt door de gemeente geëist dat dit gerelateerd is aan religieuze doeleinden. Daarbij wordt de limiet gesteld op 50 m2 bvo. Art. 4. Vormgeving Door de gemeente wordt verlangd dat het te bouwen object een open, uitnodigende uitstraling zal hebben en zal voldoen aan redelijke eisen van welstand en aan de verdere geldende weten regelgeving. In een vooroverleg met de commissie ARK zullen door de gemeente nadere architectonische eisen worden gesteld. Art. 5. Parkeren Door de gemeente is aangegeven dat de aan te houden parkeernorm minimaal 0,1 parkeerplaats per bezoeker mag bedragen, onder voorwaarde dat de MIV een sluitend mobiliteitsplan zal opstellen. Uitgaande van 1350 bezoekers dienen 135 parkeerplaatsen gerealiseerd te worden. Hiervan dienen door de MIV ca. 55 parkeerplaatsen ondergronds, op het ter beschikking te stellen perceel, gerealiseerd te worden. De overige ca. 80 parkeerplaatsen worden door de gemeente op het maaiveld aangelegd. De locatie van de maaiveldparkeerplaatsen zal door de gemeente nader bepaald worden. Deze parkeerplaatsen zullen ook gebruikt worden door anderen. Indien het parkeer restrictiegebied niet wordt uitgebreid dan zal een gedeelte van de aanlegkosten van de verharding voor deze 80 parkeerplaatsen worden betaald door de MIV. Hiervoor is een vast bedrag afgesproken van excl. BTW. Indien het parkeer restrictiegebied wordt uitgebreid en dit gebied hier binnen zal vallen, worden deze plaatsen betaald parkeren. Dan zal met de MIV een nadere afspraak gemaakt worden over een restitutie aan de MIV van betaalde aanlegkosten, naar rato van de gebruiksduur. In de gebouwde parkeervoorziening zal door en voor rekening van de MIV tevens een fietsenstalling met een capaciteit van 200 stallingplaatsen gerealiseerd worden. Art. 6. Verkeersontsluiting Ten behoeve van de verkeersontsluiting van het perceel en van de bestaande woningen aan de Hoven zal door de gemeente een weg met een groen karakter worden aangelegd welke aansluit aan de Gooimeerlaan.

5 Art. 7. Gronduitgifte De beoogde bouwlocatie zal naar verwachting per 1 mei 2007 beschikbaar komen. Deze termijn kan onder meer worden beïnvloed door de in artikel 9 benoemde risico s. Uiterlijk zes maanden daarvóór zal door de MIV een bouwaanvraag ingediend worden. Na het verlenen van de bouwvergunning en na het verkrijgen van een financiële garantstelling zal door de gemeente een voorstel tot gronduitgifte in procedure worden gebracht. Het perceel zal in bloot eigendom worden uitgegeven op basis van de vastgestelde nota grondprijzenbeleid 2004/2005. Met ingang van 1 januari 2005 wordt een grondwaarde gehanteerd van 128,13 per m2 Bruto Vloer Oppervlak (BVO), excl. BTW. Indien de moskee in twee verdiepingen wordt gerealiseerd met een begane grond van 1500 m2 en een verdieping van1000 m2 zal er maximaal 2500 m2 BVO worden gerealiseerd en zal de grondwaarde maximaal ,- excl. BTW bedragen. De grondwaarde wordt jaarlijks geïndexeerd. Het indexcijfer voor 2005 bedraagt 2,5%. Dit percentage zal jaarlijks vastgesteld worden. De verwachting is dat het percentage slechts marginaal zal veranderen. De grondwaarde is gebaseerd op uitgifte ten behoeve van buitengewone voorzieningen, waar de religieuze voorzieningen zijn ondergebracht. Indien door verwijtbaar toedoen van de gemeente de grondoverdracht later plaats vindt dan gestelde datum (1 mei 2007), dan zal de geïndexeerde grondprijs vanaf gestelde datum gefixeerd worden. Door de MIV wordt aangegeven dat het haar voorkeur heeft om aanbetalingen te doen. De gemeente zal hiertoe een voorstel doen voor een financieringsconstructie. Art. 8. Stichtingskosten moskee De stichtingskosten van de moskee inclusief gebouwde parkeervoorziening en exclusief grondkosten bedragen volgens opgave van de MIV naar schatting Art. 9. Bouwuitvoering De MIV verklaart dat de realisering van de nieuwe moskee zal geschieden in een aaneengesloten bouwproces en verklaart hiertoe voldoende middelen te hebben om het bouwproject financieel en bouwtechnisch te realiseren. MIV verklaart haar uitvoeringsplanningen af te stemmen op de uitvoeringsplanning van bouwactiviteiten van de gemeente. In de uitvoeringsplanning zijn de volgende risico s aangegeven welke mogelijk aanleiding zijn voor wijzigingen en vertragingen: Bestemmingsplanprocedure: afhandeling / weerleggen van inspraakreacties, zienswijzen, bedenkingen, bezwaren en beroepen; Besluitvorming (financiële haalbaarheid totaalplan); Mogelijk vertraging in de besluitvormingsprocedure voor de sloop van flatcomplex Zwartepad / Marnixstraat; Financiële garantstelling door MIV; Mogelijke vertraging in procedure bouwaanvraag moskee (waaronder vormgeving); Mogelijke vertraging in planning grondophogingen t.b.v. voorbelasting terrein.

6 Artikel 10 Publiekrechtelijke goedkeuringen en ontheffingen De gemeente verbindt zich jegens bouwer / ontwikkelaar te bevorderen, voor zover dit in haar vermogen ligt, dat de voor de realisatie van dit bouwplan benodigde publiekrechtelijke goedkeuringen en ontheffingen worden verleend. Hierbij geldt dat het reguliere vergunningaanvraagtraject dient te worden doorlopen, waarbij onder meer rekening dient te worden gehouden met de wettelijke regelingen en belangenafwegingen. Artikel 11 Opschortende voorwaarde Deze overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat de realisatie van voornoemde moskee mogelijk is op grond van het onherroepelijk geworden bestemmingsplan en de geldende wet- en regelgeving. Artikel 12 Beperking aansprakelijkheid Indien de realisatie van de moskee geen doorgang vindt of kan vinden, is de gemeente niet gehouden tot vergoeding van daaruit mogelijkerwijs voor MIV voortvloeiende schade. Aldus overeengekomen en in tweevoud opgemaakt en ondertekend te Leiden op De gemeente, De MIV, Bijlage:Tekening 4206-VO d.d

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0087. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koop- en huurwoningen in Roomburg (deelplan Historie)

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0086. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koopwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 *Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 Commissievoorstel Onderwerp : Bestemmingsplan Cuijk, Zwaanplein Oude Werf Datum college : 10 mei 2016 Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen

Nadere informatie

Model optieovereenkomst

Model optieovereenkomst Model optieovereenkomst OPTIEOVEREENKOMST DORDTSE RUIMTE LOCATIE.. Ondergetekenden: 1) De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Dordrecht, kantoorhoudende Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht, te dezen

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een concept 15-06-2004 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen De Gemeente Haarlemmermeer en het consortium van huisartsen ten behoeve van de realisering van een multidisciplinair gezondheidscentrum Bijlagen: 1.

Nadere informatie

B&W d.d. 15 juli 2014

B&W d.d. 15 juli 2014 B&W 14.0674 d.d. 15 juli 2014 Onderwerp overeenkomst BS Leiden Houtkwartier Burgemeester en wethouders besluiten: van de commissie 1. In te stemmen met de bijgevoegde overeenkomst met BS Leiden met betrekking

Nadere informatie

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA.

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA. 2005. Nr. : 05.0100. Dnst. : CS Opheffing IZA-regeling. Leiden, 20 september 2005. De (politieke) besluitvorming omtrent het nieuwe zorgstelsel, inclusief de nieuwe Zorgverzekeringswet, is inmiddels zo

Nadere informatie

2.2 Provinciaal beleid

2.2 Provinciaal beleid Bijlage behorend bij het raadsvoorstel en -besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Hoek Markt- Veestraat (wijzigingen tekst toelichting zijn cursief weergegeven). 2.2 Provinciaal beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel 86L. Gemeenteraad. Vergadering 6 november 2014. Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015

Raadsvoorstel 86L. Gemeenteraad. Vergadering 6 november 2014. Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015 Raadsvoorstel 86L Vergadering 6 november 2014 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015 B&W vergadering : 16 september 2014 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d

B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.1527 d.d. 20-12-2005 Onderwerp Erratum op raadsvoorstel en concept raadsbesluit: Tweede Bestuursovereenkomst RijnGouweLijn-Oost (concept Versie 0.12 d.d. 16 november 2005), regelende de afspraken

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS Onderwerp Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN 1. Het bijgaande verkeersbesluit tot: het instellen van een parkeerverbodszone in de Zuidhoven te weten de Akkerhof,

Nadere informatie

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. In te vullen

Nadere informatie

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 paspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 4 5 Bebouwing Maximaal totaal bruto vloeroppervlak 4.000 m2 volgens NEN 2580. Ondergrondse ruimten worden niet meegerekend bij de bepaling

Nadere informatie

Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de

Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de Samenvatting Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de locaties Castermans I en II in de wijk Wolder in Maastricht. Bij het initiatief voor Castermans

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 6 augustus 2013 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Vaststelling Bestemmingsplan Bedrijventerreinen R.P. Hendriks Raadsvergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel.

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel. Raadsnota Raadsvergadering d.d. 9 februari 2009 Agenda nr: Onderwerp: verkoop grond aan de Gosewijnstraat Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel Uw raad informeren

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005. Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang.

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005. Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang. B&W-nr.: 05.0270 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Vaststelling beleidsregel Sociaal-medische indicatie kinderopvang. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ 1. Ter uitvoering van het beleid Sociaal-medische

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN

Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0938 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Een proef met een digitaal burgerpanel in Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1) In te stemmen met een proef met een digitaal burgerpanel

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Raadsvoorstel 78N. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017

Raadsvoorstel 78N. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017 Raadsvoorstel 78N Vergadering 3 november 2016 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017 B&W vergadering : 11 oktober 2016 Dienst / afdeling : FIN.BEL Aan de

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: Onderwerp: Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11 Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Ingeborg de Zeeuw- t Lam Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel 91L. Gemeenteraad. Vergadering 5 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016

Raadsvoorstel 91L. Gemeenteraad. Vergadering 5 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016 Raadsvoorstel 91L Vergadering 5 november 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016 B&W vergadering : 22 september 2015 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de

Nadere informatie

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem oktober 2009 1. Omschrijving van het project 3 2. Beschrijving van het projectgebied 4 3. Geldende planologische situatie

Nadere informatie

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch -

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - Pagina 2 van 5 Bestemmingsplan Memweg 2 Herkenbosch Ondergetekenden: De gemeente Roerdalen,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg Kadastraal bekend Gemeente Aalburg Sectie C Nummer 1511, 1512 Ondergetekenden: 1. Publiekrechtelijke persoon:

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Raadsvoorstel Vergadering : 19 juni 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Sjoukje

Nadere informatie

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum,

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Raadsvoorstel Gemeente Delft Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr Stuk 0 6 0,(T College van B&W " 2015 ^ 1 september 2015 F. Förster

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein

Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein Pagina 1 van 8 BIJLAGEN Van deze overeenkomst maken deel uit de volgende tekeningen die als bijlage zijn toegevoegd: I. Tekeningnummer 2014/242497 d.d. 26

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

Nadere informatie

11 Stiens, 18 november 2014

11 Stiens, 18 november 2014 11 Stiens, 18 november 2014 Raadsvergadering: 11 december 2014 Voorstelnummer: 2014/87 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Michel van Vugt E-mail: m.vanvugt@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Een nadere toelichting terug te vinden in de paragraaf grondbeleid van de begroting 2014.

Een nadere toelichting terug te vinden in de paragraaf grondbeleid van de begroting 2014. Raadsvoorstel 101K Vergadering 7 november 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2014 B&W vergadering : 3 september 2013 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agendapuntnummer Document nummer Raadsvergadering d. d. Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder Bijlagen mm1802 1470 24 januari 2019 16 januari 2019 Grondgebied Ruimtelijke

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst gemeente HORST A/D MAA? 17-0039188......ii III iiiii iiiii iiii im Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst datum B&W-besluit 28 maart 2017

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ]

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ] Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - de Gemeenschappelijke regeling VRU; - de Bijdrageverordening VRU 2015, in het bijzonder artikel 2, vierde lid; overwegende: - dat het in

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

besluit: met ingang van 1 januari 2009 de Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen 2009 vast te stellen als volgt:

besluit: met ingang van 1 januari 2009 de Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen 2009 vast te stellen als volgt: Jaar: 2008 Nummer: 76 Besluit: Gemeenteraad 06 november 2008 Gemeenteblad GRONDPRIJZEN VOOR WONINGEN EN BEDRIJVENTERREINEN 2009 De raad van de gemeente Helmond; gezien het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad Allonge d.d. augustus 2015 behorende bij de Samenwerkingsovereenkomst d.d. 31 mei 2007 en de Turnkey-aannemingsovereenkomst d.d. 10 augustus 2012 inzake project Centrumontwikkeling Oostvoorne tussen WaVo

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen College Onderwerp: V200900238 aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen Samenvatting: Inleiding: De eigenaar van het perceel op de hoek Akkerstraat-Voorstraat te

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

ONTWERP BESLUIT (Reguliere bouwvergunning en Projectbesluit Wro)

ONTWERP BESLUIT (Reguliere bouwvergunning en Projectbesluit Wro) Raadhuisplein 1 2771 EK Boskoop Postbus 5 2770 AA Boskoop Telefoon: (0172) 219500 Telefax : (0172) 219506 E-mail : info@boskoop.nl ONTWERP BESLUIT (Reguliere bouwvergunning en Projectbesluit Wro) Burgemeester

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 25 september 2008 Nr. 16 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het weigeren vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ;

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ; Vertrouwelijk VASTSTELLINGSOVEREENKOMST 2017005338 Partijen: i. R.W. Slewe en.. (naam echtgenote invullen), wonende aan de Elswoutslaan 4 te (2051 AE) Overveen, hierna gezamenlijk te noemen R. Slewe ;

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005.

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005. Nr. : 05.0052. Dnst. : BOWO Nota Vermogensbeheer Grondzaken. 2005. Leiden, 22 april 2005. De nota Vermogensbeheer maakt onderdeel uit van het grondbeleid zoals dat momenteel wordt ontwikkeld binnen de

Nadere informatie

RESERVERINGSOVEREENKOMST BOUWKAVELS DE EILANDEN

RESERVERINGSOVEREENKOMST BOUWKAVELS DE EILANDEN RESERVERINGSOVEREENKOMST BOUWKAVELS DE EILANDEN VERSIE 23 oktober 2014 Ondergetekenden, 1. De gemeente Arnhem, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. ing. B.A. de Ruiter, afdelingshoofd

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014.

Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014. Notitie brede school Rozendaal i.r.t de locatie Steenhoek. gemeente Rozendaal, 17 februari 2014. Deze notitie gaat in op de mogelijkheden van het vigerend bestemmingsplan Kom 2008, de brede school te realiseren

Nadere informatie

Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan

Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan Ondergetekenden: Gemeente Molenwaard, met betrekking tot het navolgende overeenkomstig het bepaalde in artikel 171 van de gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Adviesnota raad Vaststellen bestemmingsplan 'Oerle-Zuid, herziening I' en wijziging beeldkwaliteitsplan

Adviesnota raad Vaststellen bestemmingsplan 'Oerle-Zuid, herziening I' en wijziging beeldkwaliteitsplan *14bs00907* Datum raad : 9 december 2014 Datum RA-O : 25 november 2014 Agendapunt : Datum B&W : 4 november 2014 Volgnummer : 14bs00907; 14.164 Programma begroting : 1 Gewijzigd voorstel : nee Productnummer

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 december 2014

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 december 2014 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 18 december 2014 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Nota Grondprijsbeleid 2015-2016. Agendapunt Portefeuillehouder: H. Westerbroek Kenmerk: 192238

Nadere informatie

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch

Het bestemmingsplan legt gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden planologisch-juridisch voorstel raad en raadsbesluit gemeente Landgraaf Programma ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan Steenen Kruis. Raadsvoorstelnummer: 63 PROGRAMMA 2. Ruimte en Herstructurering Documentnummer: Landgraaf,

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming Rapport Kantoorgebouw voorbeeld quickscan herbestemming 1 INHOUDSOPGAVE 3 Basisgegevens 2 4 Bestemmingsplan 6 Aanvullend beleid 8 Verbouwmogelijkheden 11 Overzichtstabel procedures BASISGEGEVENS 3 Verkoopinformatie:

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen: De gemeente Tiel & Hotel Tiel Beheer B.V. / Hotel Tiel B.V. Inzake de ver- en nieuwbouwplannen van Hotel Tiel. 1 I. De gemeente Tiel, gevestigd aan de Achterweg 2, Postbus

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

Nota parkeernormen Winterswijk

Nota parkeernormen Winterswijk Afdeling OPR team Civiel en Verkeer Mei 2013 1 1. Inleiding. Het parkeerbeleid in Winterswijk is onderdeel van het verkeer- en vervoersbeleid, zoals vastgelegd in het Verkeersstructuurplan (VSP 2010) en

Nadere informatie

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart Toepassing CROW (publicatie 317)

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart Toepassing CROW (publicatie 317) Nota Parkeernormen Toepassing CROW (publicatie 317) Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart 2015 Nota Parkeernormen Gemeente Bodegraven Reeuwijk 2013 1 Inhoud 1. Parkeernormen en parkeereis...

Nadere informatie

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Samenvatting: Het college van Heusden heeft in haar vergadering van 8 september 2009 besloten een wijziging conform artikel 3.6 van de Wet

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk Vergaderdatum 1 september 2016

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk Vergaderdatum 1 september 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Jansdam, B. (Berni) Kenmerk 16.504059 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 1 september 2016 Geheim Nee Uitgifteovereenkomst

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PUftMf REHO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1212246 Datum: 4 augustus 2015 Afdeling / Team: RO/B Portefeuillehouder: E. Voorbij, H. Krieger Behandeld door: P. de Lange Onderwerp:

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Inrichting parkeerterrein sporthal Dillenburg c.a.

Collegevoorstel. Zaaknummer Inrichting parkeerterrein sporthal Dillenburg c.a. Zaaknummer 00452428 Onderwerp Inrichting parkeerterrein sporthal Dillenburg c.a. Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Onlangs is gestart met de bouw van het gezondheidscentrum Dillenburg in Drunen.

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Bijlage 4. Privaatrechtelijke overeenkomst

Bijlage 4. Privaatrechtelijke overeenkomst Bijlage 4 Privaatrechtelijke overeenkomst PRIVAATRECHTELIJKE OVEREENKOMST inzake uitvoering landschapsplan Ondergetekenden, gemeente Leudal handelend ter uitvoering van het Landschapsplan ten behoeve van

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/57677 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning Wijkerbaan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien de aanvraag

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

12 Stiens, 22 december 2015

12 Stiens, 22 december 2015 12 Stiens, 22 december 2015 Raadsvergadering: 11 februari 2016 Voorstelnummer: 2016/3 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Anne den Herder E-mail: a.denherder@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie