Raadsbesluit. Status Besluitvormend: Kadernota Oordeelvormend: Veiligheidsplan Besluitvormend: Veiligheidsfonds

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbesluit. Status Besluitvormend: Kadernota Oordeelvormend: Veiligheidsplan Besluitvormend: Veiligheidsfonds"

Transcriptie

1 Raadsbesluit Datum: Onderwerp Integrale Veiligheid: - Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan Veiligheidsfonds Oost-Brabant Status Besluitvormend: Kadernota Oordeelvormend: Veiligheidsplan Besluitvormend: Veiligheidsfonds Voorstel 1. De Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij vast te stellen. 2. Een oordeel te vormen over het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan In te stemmen met de toezegging van alle 41 burgemeesters in het Veiligheidsoverleg Veiligheidsfonds Oost-Brabant. Inleiding Veiligheid komt niet vanzelf. Een veilige buurt, dorp of stad ontstaat pas als we er samen aan werken. Niet alleen bestuur, justitie en politie, maar ook ondernemers, scholen, maatschappelijke organisaties en burgers spelen in toenemende mate een rol bij het bevorderen van de veiligheid. Samenwerking levert meer op dan wanneer partners afzonderlijk, op eigen kracht onveiligheid en criminaliteit aanpakken. Overigens dwingt de veiligheidsproblematiek tot samenwerking. Problemen houden zich niet aan de grenzen van één gemeente. En waar ze dat wel doen, zijn ze meestal sterk vergelijkbaar met die van de buurgemeenten. Samen optrekken is dan raadzaam, effectief en efficiënt. Voor de gemeenten in het Basisteam Meierij (Boxtel, Haaren, Heusden, Schijndel, Sint- Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Vught) geldt dat de huidige Kadernota Integrale Veiligheid afloopt. Het is wenselijk, gezien de gewijzigde gebiedsindeling bij de politie (i.v.m. vorming Nationale Politie) om als gemeenten binnen het basisteam Meierij gezamenlijk op te trekken waar het gaat om de aansturing van de politie. Het gezamenlijk opstellen van de nieuwe Kadernota Integrale Veiligheid is daar een voorbeeld van. Tevens is dit gezien de mogelijke gemeentelijke samenwerking in de toekomst ook een wenselijke ontwikkeling. De Kadernota benoemt onder andere de prioriteiten op het gebied van veiligheid, op basis van een veiligheidsanalyse bestaande uit informatie (kwantitatief en kwalitatief) van interne en externe partners. Daarnaast beschrijft deze Kadernota de wijze van organisatie en coördinatie rondom veiligheid. De organisatie van de Nederlands Politie is per 1 januari 2013 als Nationale Politie ingericht. Het is een landelijk korps dat bestaat uit tien regionale eenheden en een landelijke concerndienst. Een van de regionale eenheden is Oost-Brabant, waar de gemeente Boxtel onderdeel uit maakt van het Basisteam Meierij.

2 Het Regionaal Veiligheidsplan Oost-Brabant is een samenwerkingsplan van gemeenten, Openbaar Ministerie en politie. Hét gezamenlijke kader van 41 gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie voor de periode Uitgangspunt is een bovenlokale prioritering en aanpak van problemen, welke primair vanuit de gemeenten zijn aangedragen en deels de landelijke doelstellingen van de Minister vertalen. De veiligheidspartners maken met dit plan afspraken op deze gezamenlijke prioriteiten. Het centrale uitgangspunt is immers het functioneren van de lokale overheid en de verantwoordelijkheid voor de integrale aanpak van de onveiligheid in de eigen leefomgeving. De Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij en het Regionaal Veiligheidsplan worden u hierbij tezamen aangeboden. Beide documenten zijn in nauwe samenwerking tussen gemeente (regie), politie en openbaar ministerie tot stand gekomen. Op 22 oktober 2012 hebben alle 41 burgemeesters in het Veiligheidsoverleg van de nieuwe politie eenheid Oost-Brabant, besloten dat gemeenten meer en beter moeten gaan samenwerken op het gebied van Integrale Veiligheid (IV). Vanuit deze optiek is sinds 1 januari 2013 de intergemeentelijke samenwerking op het gebied van Integrale Veiligheid ingericht op de schaal van Oost-Brabant. In aansluiting hierop is in oktober 2013 besloten tot het in werking brengen van het Coördinatiepunt Samenwerking Integrale Veiligheid (CSIV). Met het oog hierop hebben alle 41 burgmeesters in het Veiligheidsoverleg van 7 maart 2013 toegezegd om vanaf 2013 te investeren in een Veiligheidsfonds Oost-Brabant. Deze uitgave an 10 maart 2014 is besloten de inning van de gemeentelijke bijdrage te laten ingaan per 1 januari Zoals afgesproken zal het beheer van het Veiligheidsfonds bij de gemeente Eindhoven liggen. Beoogd effect Het doel is veiligheid voorop te hebben staan. Waarbij de gemeenten in het Basisteam Meierij dit willen bereiken door een gemeenschap te zijn die blijvend werk maakt van veiligheid en waarin publieke en private partijen elkaar bijstaan, samenwerken en versterken in het verbeteren/op peil houden van de subjectieve en objectieve veiligheid. Dit alles met het uiteindelijke doel een gemeente te zijn waar men graag woont, werkt en recreëert. Argumenten Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij In artikel 38b, lid 1 van de Politiewet 2012 is vastgelegd dat de gemeenteraad ten minste eenmaal in de vier jaar de doelen vaststelt die de gemeente op het terrein van de veiligheid nastreeft door de handhaving van de openbare orde en de hulpverlening door de politie. 1.2 Door de tweejarige uitvoe individuele gemeenten (colleges) te laten vaststellen 1.3 De gezamenlijke Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij is opgesteld voor de periode Hiermee sluiten alle gemeenten binnen het basisteam Meierij aan bij de (nieuwe)gemeenteraadscyclus. 1.4 Op basis van de veiligheidsanalyse zijn voor de periode de prioriteiten:

3 Woninginbraken (als onderdeel van High Impact Crimes) Problematische jeugd en (criminele) jeugdgroepen Geweld (als onderdeel van High Impact Crimes waaronder huiselijk geweld) Georganiseerde (ondermijnende) criminaliteit Regionaal Veiligheidsplan In artikel 39, lid 1 van de Politiewet 2012 is vastgelegd dat de burgemeesters van de gemeenten in het gebied, waarin de regionale eenheid de politietaak uitvoert, en de Hoofdofficier van Justitie tenminste eenmaal in de vier jaar het beleidsplan voor de regionale eenheid vaststellen. 2.2 In artikel 38b, lid 2 van de Politiewet 2012 is vastgelegd dat voorafgaand aan de vaststelling van het beleidsplan, bedoeld in artikel 39, eerste lid, de burgemeester van een gemeente in het gebied waarin de regionale eenheid de politietaak uitvoert, de gemeenteraad van die gemeente hoort over het ontwerpbeleidsplan. 2.3 De grootste gemene deler van de gemeentelijke prioriteiten is gecombineerd met de prioriteiten van het Openbaar Ministerie en de politie. Dit alles leidt tot vier prioriteiten die de komende jaren in Oost-Brabant voorop gesteld worden. Bij elk van de prioriteiten is benoemd welke ambitie nagestreefd wordt en welke afspraken nodig zijn om ze te realiseren. Het gaat om: Problematische jeugd en jeugdgroepen (inclusief alcohol en drugs) Woninginbraken (als onderdeel van vermogenscriminaliteit) Georganiseerde (ondermijnende) criminaliteit Geweld (straatroof, overvallen, relationeel geweld, uitgaansgeweld, geweld tegen werknemers met publieke taak) Veiligheidsfonds Oost-Brabant 3.1 Het is in tijden van bezuinigen belangrijk om door samenwerking en door het bundelen van kennis kosten te besparen. 3.2 De bij 2.3 hierboven genoemde prioriteiten doen zich in alle gemeenten voor en houden zich niet aan gemeentegrenzen. Daarnaast kunnen zich spontaan incidenten voordoen die om een snelle interventie vragen. 3.3 Het veiligheidsfonds zal alleen worden aangewend voor het faciliteren en ondersteunen van de regionale samenwerking op integrale veiligheid onderwerpen en niet voor bijvoorbeeld financiering van het RIEC of het Veiligheidshuis. Kanttekeningen 1.1 In de tijdsvolgorde is het wenselijker de raad eerst de Kadernota Integrale Veiligheid te laten beoordelen, omdat hierin de lokale kaders/ prioriteiten zijn opgenomen en daarna het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan. 1.2 Gezien de strakke tijdsplanning van de politie t.a.v. het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan, werden de gemeenten gevraagd in maart 2014 al de voorlopige lokale prioriteiten aan te volgens de normale procedures te laten verlopen. En om de nieuw gekozen gemeenteraad de prioriteiten te laten vaststellen, zijn onder voorbehoud van vaststelling van de bijgevoegde Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij , door de colleges van de zeven gemeenten uit het Basisteam Meierij prioriteiten aan de politie kenbaar gemaakt.

4 1.3 De Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij was op dat moment nog niet gereed, de input uit de Veiligheidsmonitor 2013 kon pas in mei 2014 aangeleverd worden. 1.4 Op deze manier kan de door de raad beoordeelde kader Integrale Veiligheid direct in verband gebracht worden met het regionale kader in het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan. Uitvoering en planning - Alle kaders aangaande Integrale Veiligheid liggen vast in voorliggende Kadernota. De uitvoering hiervan vindt tweejaarlijks plaats door middel van het opstellen en uitvoeren van een uitvoeringsprogramma ( en ), welke in opdracht van het college door de beleidsmedewerker integrale veiligheid in samenwerking met de in- en externe partners zal worden opgesteld. - Na een herziening van het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan als gevolg van de wensen en bedenkingen van de gemeenteraden, volgt opnieuw een periode van besluitvorming. Achtereenvolgens gaat het dan om de Bestuurlijke Regiegroep op 13 oktober 2014 respectievelijk 1 december 2014, en een afsluitend Veiligheidsoverleg op 17 december 2014 waarin het Regionaal Veiligheidsplan Oost-Brabant definitief wordt vastgesteld. - Na instemming van de gemeenteraad zal tot betaling van de factuur van de gemeente Eindhoven (bijdrage Veiligheidsfonds) worden overgegaan. Communicatie - Als de Kadernota door de gemeenteraad is beoordeeld en vastgesteld, zal dit door de burgemeester teruggekoppeld worden in het driehoeksoverleg Basisteam Meierij. - De burgemeester dient voor 1 oktober 2014 de politie van de eenheid Oost-Brabant te informeren over de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad op het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan De reacties van de individuele gemeenteraden in het basisteam zullen gebundeld worden en vervolgens met de politie worden gecommuniceerd. Financiën Binnen het budget Bestrijding Criminaliteit, onderdeel van het raadsprogramma Openbare Orde - structureel te betalen. Burgerparticipatie - Duurzaamheid -

5 Werkgelegenheid - Boxtel, Burgemeester en wethouders van Boxtel, de secretaris, drs. J.K. Fraanje de burgemeester, M. Buijs Bijlagen 1. Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan Ter inzage N.v.t. Contactpersoon Afdelingshoofd Concern en Dienstverlening H. van Berkel, hvb@boxtel.nl,

6 Raadsbesluit Datum: Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van ; Besluit 1. De Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij vast te stellen. 2. Een oordeel te vormen over het Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan In te stemmen met de toezegging van alle 41 burgemeesters in het Veiligheidsoverleg van 7 ma Veiligheidsfonds Oost-Brabant. Aldus vastgesteld in zijn vergadering van ; De gemeenteraad van Boxtel, de griffier Mw. Ir. V.M.E. van den Broek de voorzitter M. Buijs

Raadsvoorstel. Status Besluitvormend: Kadernota Oordeelvormend: Veiligheidsplan Besluitvormend: Veiligheidsfonds

Raadsvoorstel. Status Besluitvormend: Kadernota Oordeelvormend: Veiligheidsplan Besluitvormend: Veiligheidsfonds Datum: Onderwerp Integrale Veiligheid: - Kadernota Integrale Veiligheid Basisteam Meierij 2015-2018 - Ontwerp Regionaal Veiligheidsplan 2015-2018 - Veiligheidsfonds Oost-Brabant Status Besluitvormend:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum: Datum: 27-11-12 Onderwerp Regionaal beleidsplan 2013-2014 regionale eenheid politie Oost-Brabant Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de vijf beleidsprioriteiten zoals zijn opgenomen in het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel Raadsvoorstel Agenda nr.4 Onderwerp: Prioriteiten Kadernota Integrale Veiligheid 2015-2018 Soort: Besluitvormend Opsteller: T.L.M. van Houts - van Dijk Portefeuillehouder: A.P.M. Veltman Zaaknummer: SOM/2014/009989

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet Status Besluitvormend Voorstel 1. de Financiële verordening gemeente Boxtel 2014 vast te stellen en die van 2004 in te trekken;

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Regionaal Beleidsplan Politie Oost-Brabant 2013-2014 Reg.nr. : 12.0808 B&W verg. : 21 augustus 2012 Commissie : Bestuurszaken Cie_verg. : 27 september 2012 Raadsverg.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/47

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/47 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 2-9-2014 Nummer voorstel: 2014/47 Voor raadsvergadering d.d.: 16-09-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsnota. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 29 september 2014 Agenda nr: 12 Onderwerp: programmalijnen Integraal Veiligheids Plan en concept beleidsplan Politie Limburg 2015-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen.

Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Veiligheid kent geen grenzen. Betreft Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek 2015 2018 Veiligheid kent geen grenzen. Vergaderdatum 4 december 2014 Gemeenteblad 2014 / 77 Agendapunt 10 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad

Nadere informatie

Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen.

Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen. Datum: Onderwerp Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Status Besluitvormend Voorstel 1. De Verordening Handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 vast te stellen. Inleiding Met

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 18 december 2012 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2012_BW_00428 Onderwerp Regionaal beleidsplan 2013-2014, politie eenheid

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend Voorstel 1. De Verordening individuele studietoeslag 2015 vast te stellen. Inleiding Met de invoering van de Participatiewet

Nadere informatie

De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende kracht in te voeren per 1 januari 2013.

De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende kracht in te voeren per 1 januari 2013. Datum: 26-2-13 Onderwerp Wijziging verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 Status Besluitvormend Voorstel De Verordening Wet inburgering gemeente Boxtel 2010 gewijzigd vast te stellen en met terugwerkende

Nadere informatie

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode Datum: 28-1-14 Onderwerp Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode 2014-2018 Status Besluitvormend Voorstel Het Beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2018 vast te stellen als geactualiseerde

Nadere informatie

Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij "Rapportage voor bepaling koers WSD" en een zienswijze op de betreffende rapportage.

Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij Rapportage voor bepaling koers WSD en een zienswijze op de betreffende rapportage. Raadsvoorstel Datum: 14 maart 2017 Onderwerp Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij "Rapportage voor bepaling koers WSD" en een zienswijze op de betreffende rapportage. Status Besluitvormend

Nadere informatie

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 2014

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 2014 Raadsvoorstel Ag. nr.: 40 Datum: 22-4-4 Onderwerp Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 204 Status Besluitvormend Voorstel. Vast te stellen: de verordening gemeentelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Startersleningen voor koopstarters Status Besluitvormend Voorstel 1. De voorwaarden voor startersleningen te verruimen. a. De koopstarter van buiten Boxtel voor de starterslening in aanmerking

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6. Aan de Raad. Made, 22 januari 2008

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6. Aan de Raad. Made, 22 januari 2008 Aan de Raad Made, 22 januari 2008 Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 14 februari 2008 Agendapunt : 6 Raadsvergadering: 6 maart 2008 Onderwerp: Korpsnavigator Midden en West

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : 18 november 2014 Agendanummer : 8 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : Eveline Plomp Voorstel

Nadere informatie

Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek

Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek Kadernota Integrale Veiligheid Westelijke Mijnstreek 2015-2018 Gemeentebladnr: 2014/75 Verseon nr: 129454 Vergaderdatum: 18 december 2014 Agendapunt: Portefeuillehouder: Dhr. B. Link Steller: G. Salemink

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 30-10-2012 Onderwerp: Veiligheidsstrategie - Meerjarenbeleidsplan 2013-2014 Conceptbesluit: Het college neemt kennis van het concept

Nadere informatie

De verbouw en uitbreiding van het pand Baroniestraat 54 mogelijk te maken voor vestiging van een kleinschalige zorginstelling met dienstwoning.

De verbouw en uitbreiding van het pand Baroniestraat 54 mogelijk te maken voor vestiging van een kleinschalige zorginstelling met dienstwoning. Datum: Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan waarbij de bestemming van het kantoor Baroniestraat 54 zodanig gewijzigd wordt dat het pand verbouwd en gebruikt kan worden voor een kleinschalige zorginstelling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Algemeen belang vaststelling Wet Markt en Overheid. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Algemeen belang vaststelling Wet Markt en Overheid. Status Besluitvormend Datum: 14-04-15 Onderwerp Algemeen belang vaststelling Wet Markt en Overheid Status Besluitvormend Voorstel De volgende economische activiteiten vast te stellen als activiteiten die plaatsvinden in het

Nadere informatie

1. Het oplossen van juridische knelpunten in het bomenbeleidsplan; 2. Het oplossen van praktische knelpunten in het bomenbeleidsplan;

1. Het oplossen van juridische knelpunten in het bomenbeleidsplan; 2. Het oplossen van praktische knelpunten in het bomenbeleidsplan; Datum: 23-4-13 Onderwerp Aanpassing bomenbeleidsplan 2013 Status Besluitvormend Voorstel Het bomenbeleidsplan gewijzigd vast te stellen door het document aanpassingen bomenbeleidsplan 2013 (inclusief toelichting)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant. Status Oordeelvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant. Status Oordeelvormend Datum: 24-03-15 Onderwerp Zienswijze voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant Status Oordeelvormend Voorstel 1. Kennis nemen van de voorjaarsnota 2016 GGD Hart voor Brabant zoals opgesteld door het GGD-Dagelijks

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: integraal veiligheids- en handhavingsbeleid BBV nr: 2014/367894

Raadsstuk. Onderwerp: integraal veiligheids- en handhavingsbeleid BBV nr: 2014/367894 Raadsstuk Onderwerp: integraal veiligheids- en handhavingsbeleid 2015-2018 BBV nr: 2014/367894 1. Inleiding Het bestaande Integraal veiligheids- en handhavingsbeleid (IVH) was door de raad vastgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Eerste bestuursrapportage Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Eerste bestuursrapportage Status Besluitvormend Datum: 140715 Onderwerp Eerste bestuursrapportage 2015 Status Besluitvormend Voorstel in te stemmen met de Eerste bestuursrapportage door vaststelling van de 7 e wijziging van de begroting 2015, meer in

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Ag nr.: 9 Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Status besluitvormend Voorstel De Kwijtscheldingsregeling 2012 vast te stellen. Inleiding Als een belastingplichtige

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum: Datum: 26-2-13 Onderwerp Oprichting Omgevingsdienst Brabant Noord per 1 april 2013 Status Besluitvormend Voorstel 1. Toestemming te verlenen voor het aangaan van een Gemeenschappelijke regeling ter oprichting

Nadere informatie

Commissienotitie. Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend

Commissienotitie. Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend Voorstel 1. Kennis te nemen van: - de adviezen in de Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) - het Overzicht Participatiebudget

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09 Ag nr. : 10 Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel In te stemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009, waarin opgenomen een

Nadere informatie

INTEGRALE VEILIGHEID

INTEGRALE VEILIGHEID INTEGRALE VEILIGHEID Presentatie onderdelen Reden voor het bezoek Bevoegdheden Burgemeester Integrale Veiligheid bij de gemeente Rol vanuit de raad op het gebied van Integrale Veiligheid Netwerken voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start. Status Besluitvormend Datum: 20-01-15 Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start Status Besluitvormend Voorstel a. in te stemmen met de verantwoording over hoofdstuk Triple E; b. het college op te dragen om een

Nadere informatie

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Leiderdorp, 16 september 2014 Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord gaan met

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp De Kleine Aarde op weg naar een frisse start Status Besluitvormend Voorstel a. in te stemmen met de verantwoording over dossier Triple E en dit dossier af te sluiten; b. het college op

Nadere informatie

Onderwerp (Tarief)aanpassingen onroerende-zaakbelastingen, kosten naheffingsaanslag parkeerbelastingen, leges en begrafenisrechten voor het jaar 2015.

Onderwerp (Tarief)aanpassingen onroerende-zaakbelastingen, kosten naheffingsaanslag parkeerbelastingen, leges en begrafenisrechten voor het jaar 2015. Datum: 161214 Onderwerp (Tarief)aanpassingen onroerendezaakbelastingen, kosten naheffingsaanslag parkeerbelastingen, leges en begrafenisrechten voor het jaar 2015. Status Besluitvormend Voorstel 1. In

Nadere informatie

Dynamisch uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid Peelland

Dynamisch uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid Peelland Dynamisch uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid Peelland 2015-2018 Projectmatige aanpak prioriteiten Kadernota Integrale Veiligheid Peelland 2015-2018, versie 1-7-2015 Inleiding projectmatige aanpak

Nadere informatie

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum.

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Raadsbesluit Datum: 240315 Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Status Besluitvormend. Voorstel 1. Bij te dragen aan een gezellig, levendig, aantrekkelijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelBeleidskader integrale veiligheid 2014-2017

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelBeleidskader integrale veiligheid 2014-2017 gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5510 Inboeknummer 13bst01523 Beslisdatum B&W 27 augustus 2013 Dossiernummer 13.35.151 RaadsvoorstelBeleidskader integrale veiligheid 2014-2017 Inleiding Artikel 38b van

Nadere informatie

Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo in ebook-versie.

Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo in ebook-versie. Datum: 28-5-13 Onderwerp Kaderstellend Plan Wmo 2013 2017 in ebook-versie. Status Besluitvormend. Voorstel Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo 2013 2017 in ebook-versie. Inleiding Gemeenten dienen

Nadere informatie

Portefeuillehouder : J.J.C. Adriaansen Datum : 18 november 2014. : Burger en bestuur: Woensdrecht veilig

Portefeuillehouder : J.J.C. Adriaansen Datum : 18 november 2014. : Burger en bestuur: Woensdrecht veilig Documentnummer:*2014.44554* Voorstel aan de Raad Onderwerp : Kadernota Integrale Veiligheid 2015-2018 Raadsvergadering : 18 december 2014 Agendapunt : Portefeuillehouder : J.J.C. Adriaansen Datum : 18

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Vaststelling Kadernota Integrale Veiligheid

Nadere informatie

Beslispunten 1. de startnotitite integraal veiligheidsbeleid vast te stellen,

Beslispunten 1. de startnotitite integraal veiligheidsbeleid vast te stellen, OPENBAAR Adviseur: M. Boerman (BBO, tst. 803) Portefeuillehouder: E.M. Timmers - van Klink 10.02675 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 8 april 2010 Raadsvergadering d.d. 22 april 2010 Voorstel nr. Programma

Nadere informatie

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen.

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen. Datum: 28-10-14 Onderwerp Beleidsplan jeugd en verordening jeugdhulp Status Besluitvormend Voorstel 1. het regionale beleidsplan jeugd vast te stellen 2. het lokale beleidsplan jeugd gemeente Boxtel 2015

Nadere informatie

Onderwerp Convenant Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Regio Brabant Noord

Onderwerp Convenant Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Regio Brabant Noord Onderwerp Convenant Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Regio Brabant Noord 2012-2015 Status Informerend Voorstel Kennis te nemen van ondertekening van het convenant Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid Middelsee Gemeenten 2010-2014. VOORSTEL Wij stellen u voor bijgevoegde Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid Middelsee Gemeenten 2010-2014

Nadere informatie

De Geurverordening veehouderij Boxtel 2008 in te trekken en de Geurverordening veehouderij Boxtel 2014 vast te stellen.

De Geurverordening veehouderij Boxtel 2008 in te trekken en de Geurverordening veehouderij Boxtel 2014 vast te stellen. Datum: 13-05-14 Onderwerp Evaluatie geurverordening veehouderij Boxtel Status Besluitvormend Voorstel De Geurverordening veehouderij Boxtel 2008 in te trekken en de Geurverordening veehouderij Boxtel 2014

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van artikel 8 Re-integratieverordening Participatiewet 2015 betreffende een No-Risk- Polis.

Onderwerp Wijziging van artikel 8 Re-integratieverordening Participatiewet 2015 betreffende een No-Risk- Polis. 16 Datum: 12-05-15 Onderwerp Wijziging van artikel 8 Re-integratieverordening Participatiewet 2015 betreffende een No-Risk- Polis. Status Besluitvormend Voorstel 1. Artikel 8 Re-integratieverordening Participatiewet

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding Ag. nr.: 10 Reg. nr.: Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding Ag. nr.: 10 Reg. nr.: Datum: 22-1 Ag. nr.: 10 Datum: 13-05-14 Onderwerp Bestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk Noordwesthoek 2014 Status Besluitvormend Voorstel 1. De ingekomen zienswijze ontvankelijk te verklaren. 2. De zienswijze

Nadere informatie

Raadsleden & Veiligheid. Een introductie

Raadsleden & Veiligheid. Een introductie 20 01 18 Raadsleden & Veiligheid Een introductie Programma Wat is veiligheid? Wie heeft de regie op lokale veiligheid? Invloed op het lokale veiligheidsbeleid Regionale veiligheid Invloed op de politie

Nadere informatie

WSD voert verder opdrachten uit van gemeenten op het gebied van schoonmaak, catering, groenvoorziening en dienstverlening.

WSD voert verder opdrachten uit van gemeenten op het gebied van schoonmaak, catering, groenvoorziening en dienstverlening. Datum: Onderwerp Zienswijze van de raad op de jaarstukken van WSD over 2014. Status Oordeelvormend Voorstel 1. Kennis te nemen van de jaarstukken WSD over 2014. 2. De zienswijze van de raad over deze stukken

Nadere informatie

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting.

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Datum: 28-5-13 Onderwerp Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de uitvoering van de voorgestelde bouwkundige

Nadere informatie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie Nationale Politie I nhoud presentatie 1. Het nationale bestel: aanleiding, doel, strategische thema s & inrichting. 2. Regionale eenheid Noord-Holland: inrichting & robuuste basisteams. 3. Sturing en lokale

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Commissienotitie. Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin. Status Informerend

Commissienotitie. Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin. Status Informerend Onderwerp Alcohol 16 min geen goed begin Status Informerend Voorstel 1. Kennis te nemen van de activiteiten die in Boxtel en Veghel worden ondernomen in het kader van het project Alcohol 16 min geen goed

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0710265 Ag nr. : Datum :28-06-07 Onderwerp Wijziging statuten Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij in verband met de bestuursoverdracht van OBS De Hasselbraam

Nadere informatie

Portefeuillehouder: D. Bijl. Behandeld door: D.J. Hendriks

Portefeuillehouder: D. Bijl. Behandeld door: D.J. Hendriks ' "" ' 1:t' RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1451140 Datum: 25 september 2018 Domein/ Team: OBED/ JUVZ Portefeuillehouder: D. Bijl Behandeld door: D.J. Hendriks Onderwerp: Ontwerp

Nadere informatie

Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant

Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant Datum: 14-10-13 Onderwerp Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant Status Besluitvormend Voorstel 1. Het regionaal transitiearrangement Jeugdzorg, een gezamenlijk voorstel

Nadere informatie

Mr. B.B. Schneiders burgemeester

Mr. B.B. Schneiders burgemeester Mr. B.B. Schneiders burgemeester Retouradres Postbus 511 2003 PB Leden van de raad I Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail adres Onderwerp 1 september 2014 2014/322451 Mr. K. Roos 023-5114607

Nadere informatie

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid 2013 Gemeente Sliedrecht Inleiding. Het is gebruikelijk dat de gemeenteraad tegen het einde van het jaar de lokale prioriteiten en doelstellingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 17 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 17 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0910571 Ag nr. : 17 Datum :15-12-09 Onderwerp Een nieuwe Handhavingsverordening Wet werk en bijstand (WWB) en Wet investeren in jongeren (WIJ) Status besluitvormend Voorstel De

Nadere informatie

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Ter toelichting: Deze startnotitie vormde het statschot voor integraal veiligheidsbeleid voor de periode 2011-2014 1 Startnotitie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Onderwerp Administratieve onteigening In Goede Aarde I. Status Besluitvormend voorbereiding administratieve onteigening Voorstel 1. de administratieve onteigeningsprocedure te starten ter realisering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Blijverslening. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Blijverslening. Status Besluitvormend Datum: 26 september 2017 Raadsvoorstel College Ja Onderwerp Blijverslening Status Besluitvormend Voorstel 1. De Blijverslening in de gemeente Boxtel in te voeren; 2. De verordening Blijverslening Boxtel

Nadere informatie

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid Taak en invloed gemeenteraad op de Integrale veiligheid 1 Definitie veiligheid Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a Status Besluitvormend Voorstel 1. Het bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a te Boxtel vast te stellen 2. Te besluiten geen exploitatieplan

Nadere informatie

Onderwerp : Regionaal Beleidsplan Noord-Nederland (politie)

Onderwerp : Regionaal Beleidsplan Noord-Nederland (politie) Raadsvoorstel Vergadering van : 30 oktober/6 november 2012 Agendanummer : 5 Onderwerp : Regionaal Beleidsplan 2013-2014 Noord-Nederland (politie) Programma : Veiligheid Voorop / Aalberts Voorstel 1. Het

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710660 Ag nr. : Datum :20-12-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710660 Ag nr. : Datum :20-12-07 Raadsvoorstel Reg. nr : 0710660 Ag nr. : Datum :20-12-07 Onderwerp Fraudeverordening Boxtel 2008 Status Besluitvormend Voorstel Vast te stellen de Fraudeverordening Boxtel 2008, onder gelijktijdige intrekking

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaam : 27 september 2012 Portefeuillehouder : burgemeester T. van Mourik Punt : 06 Behandelend ambtenaar : Veiligheidsbureau Middelsee (M. van der Woude/ S.Boelens) Doorkiesnummer

Nadere informatie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie. vanaf 1 januari Oost-Brabant i.o.

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie. vanaf 1 januari Oost-Brabant i.o. Nationale Politie vanaf 1 januari 2013 1 De verandering in organisatie 1 Korps Nationale politie met 10 regionale eenheden, 1 landelijke eenheid en landelijke diensten bedrijfsvoering en staf Oost-Brabant

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Beleidsplan Politie Limburg 2013-2014. Gemeentebladnummer : 2012/70 Behandelend ambtenaar : LEMANS, PATRICK Agendapunt : Portefeuille : ALGEMENE ZAKEN EN PARKSTAD

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken.

Aansluiting bij het Veiligheidshuis 's-hertogenbosch en omstreken. Collegevoorstel Inleiding Sinds 2005 is in s-hertogenbosch gestart met de ontwikkeling van een Veiligheidshuis. In de afgelopen jaren is een sterk netwerk van ongeveer 20 partners ontstaan dat zich inzet

Nadere informatie

Vaststellen Visiedocument decentralisatie extramurale begeleiding en persoonlijke verzorging van AWBZ naar Wmo

Vaststellen Visiedocument decentralisatie extramurale begeleiding en persoonlijke verzorging van AWBZ naar Wmo Datum: 25-6-13 Onderwerp Vaststellen Visiedocument decentralisatie extramurale begeleiding en persoonlijke verzorging van AWBZ naar Wmo Status Besluitvormend Voorstel Als basis voor de verdere uitwerking

Nadere informatie

Status Informerend (beschrijving procedure, geen inhoudelijke behandeling beleidsvelden)

Status Informerend (beschrijving procedure, geen inhoudelijke behandeling beleidsvelden) Onderwerp Wijziging Drank & Horecawet, stand van zaken gemeente Boxtel Status Informerend (beschrijving procedure, geen inhoudelijke behandeling beleidsvelden) Voorstel Kennis te nemen van deze notitie

Nadere informatie

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen.

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen. Datum: Onderwerp Beleidsplan jeugd en verordening jeugdhulp Status Besluitvormend Voorstel 1. het regionale beleidsplan jeugd vast te stellen 2. het lokale beleidsplan jeugd gemeente Boxtel 2015 vast te

Nadere informatie

Raadsstuk. De raad der gemeente Haarlem,

Raadsstuk. De raad der gemeente Haarlem, Raadsstuk Onderwerp Integraal Veiligheids- en Handhavingsbeleid 2019-2022 Nummer 2018/814461 Portefeuillehouder Wienen, J. Programma/beleidsveld 6.3 Openbare orde en veiligheid Afdeling VH Auteur Meijgaard,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 07-11-2013 13-089 Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd Aan de raad, Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd 1. De uitgangspunten voor

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Concept regionaal beleidsplan 2013-2014 Noord-Nederland. VOORSTEL Wij stellen u voor: 1. In te stemmen met het concept regionaal beleidsplan 2013-2014 Noord-Nederland,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Raadsvoorstel College Ja Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Eindhovenseweg 10-12 te Boxtel Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen volgens bijgaande

Nadere informatie

Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 2015

Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 2015 400680 Datum: 03-03-5 Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Boxtel 205 Status Besluitvormend Voorstel Vast te stellen de Verordening rechtspositie wethouders,

Nadere informatie

Voorstel Kennis te nemen van de stand van zaken op het terrein van decentralisatie van de jeugdzorg.

Voorstel Kennis te nemen van de stand van zaken op het terrein van decentralisatie van de jeugdzorg. Onderwerp Decentralisatie Jeugdzorg Status Informerend Voorstel Kennis te nemen van de stand van zaken op het terrein van decentralisatie van de jeugdzorg. Inleiding Gemeenten worden verantwoordelijk voor

Nadere informatie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie. vanaf 1 januari 2013. Oost-Brabant

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie. vanaf 1 januari 2013. Oost-Brabant Nationale Politie vanaf 1 januari 2013 1 De verandering in organisatie 1 Korps Nationale politie met 10 regionale eenheden, 1 landelijke eenheid en landelijke diensten bedrijfsvoering en staf i.p.v. Brabant

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Onderwerp: Herindelingsontwerp gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, naamgeving nieuw te vormen gemeente. Samenvatting: Voor u ligt het herindelingsontwerp voor de

Nadere informatie

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-049 Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Aan de raad, Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Voorstel 1. Het Transformatieplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 7 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 7 Datum : Ag nr. : 7 Datum :07-10-08 Onderwerp procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade Boxtel 2008 Status besluitvormend Voorstel 1) de procedureverordening voor advisering tegemoetkoming

Nadere informatie

1.1. vaststellen van de programmabegroting 2016 VR BN 2.1. zienswijze kenbaar maken over de jaarrekening 2014 en de verdeling van het resultaat.

1.1. vaststellen van de programmabegroting 2016 VR BN 2.1. zienswijze kenbaar maken over de jaarrekening 2014 en de verdeling van het resultaat. Datum: Onderwerp Zienswijze van de raad op de programmabegroting 2016 en het jaarverslag 2014 van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord (lees: VR BN) Status Oordeelvormend Voorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Onderwerp Administratieve onteigening In Goede Aarde I. Status Besluitvormend Voorstel Voorstel inzake het onteigeningsplan In Goede Aarde I, behandeling zienswijzengeschriften en besluit tot

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 11 Datum : Datum :201211 Onderwerp Aanpassing gemeentelijke verordeningen in verband met de Modernisering van de Monumentenzorg, de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling Welstandszorg NoordBrabant en het wegnemen

Nadere informatie

Integraal veiligheidsbeleid

Integraal veiligheidsbeleid Integraal veiligheidsbeleid 2017-2021 Gemeente Ooststellingwerf 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2.1 Trends en ontwikkelingen... 4 3. Integraal veiligheidsbeleid 2017-2021... 5 3.1. Gemeentelijke missie en visie...

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitbreiding Boapool vooruitlopend op verkennend onderzoek. Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : Hillenaar Datum college : 21 mei 2013 Openbaar : Ja Afdeling :

Nadere informatie

Integraal Veiligheidsbeleid gemeente Castricum

Integraal Veiligheidsbeleid gemeente Castricum 1 Integraal Veiligheidsbeleid gemeente Castricum 2019-2022 Veiligheidsbeleid De gemeenteraad stelt ten minste eenmaal in de vier jaar de doelen vast die de gemeente op het terrein van veiligheid nastreeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel Instemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009 Inleiding Om een snelle besluitvorming

Nadere informatie

Commissienotitie Reg. nr : 0810242 Comm. : MZ Datum : 15-05-08

Commissienotitie Reg. nr : 0810242 Comm. : MZ Datum : 15-05-08 Comm. : MZ Onderwerp Voortzetten UITpunt Boxtel en opstarten servicepunt te Liempde Status oordeelvormend Voorstel Advies uitbrengen over de ontwikkelingen omtrent het UITpunt Boxtel en servicepunt Liempde

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Concept beleidsplan politie regionale eenheid Limburg 2015-2018. Gemeentebladnummer : 2014/61 Behandelend ambtenaar : LEMANS, PATRICK Agendapunt : Portefeuille

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Raadsvoorstel: 2015-1401 Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet 2016-2020 Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Datum: 3 september 2015 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst:

Nadere informatie