Gasblokkenvuur. RF - E serie : electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gasblokkenvuur. RF - E serie : electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 Gasblokkenvuur RF - E serie : electronic Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

2 REAL FIRE Gasblokkenvuren Installatievoorschrift : RF/E - serie Inleiding. Lees voor het installeren van het blokkenvuur deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. De aansluiting van het blokkenvuur dient door een erkend installateur te geschieden. TECHNISCHE GEGEVENS : Model : RF/2001-E RF/2002-E RF/2003-E Product identificatie nr : 63AR AR AR3369 Toestel volgens CE - norm : B 21AS B 21AS B 21AS Toestelcategorie : I 2L I 2L I 2L Aansluitdruk : 25 mbar 25 mbar 25 mbar Nom. belasting (onderwaarde) : 9,2 kw 11,5 kw 12,9 kw Gasaansluiting : 12 mm knel 12 mm knel 12 mm knel Inspuitdiameter : 3 mm 3 mm 3 mm Aansluitspanning : 230 V 230 V 230 V Zekering : 3,15 AF 3,15 AF 3,15 AF Installatie : Het gasblokkenvuur kan in elke bestaande openhaard of schouw worden ingebouwd. De inbouw dient volgens NEN 1078 en NPR 3378 en de eisen volgens bouwbesluit en de plaatselijk geldende voorschriften te geschieden. Verbrandingslucht toevoer : In de ruimte waar het gasblokkenvuur wordt geplaatst, dient er een luchttoevoeropening te worden gemaakt met een doorlaat van 15B 2 cm² d.w.z. 15 cm² per kw vermogen van het toestel Het luchtrooster mag afsluitbaar zijn, maar moet dan wel zo beveiligd worden ( met behulp van een microschakelaar die in het elektronische circuit wordt opgenomen ) dat het blokkenvuur alleen in geheel open stand van het rooster ontstoken kan worden. Het toestel moet in een goed geventileerde ruimte worden geplaatst.

3 Rookgasafvoer : Het rookgaskanaal dient in goede staat te verkeren en voldoen aan de bouwvoorschriften. De doorsnede ( minimaal Ø 180 mm voor type 2001 ) van het rookgaskanaal moet voldoende zijn om de rookgassen te kunnen afvoeren. Is het rookgaskanaal eerder gebruikt voor het stoken van ander brandstoffen dan gas, dan dient het rookgaskanaal door een erkend schoorsteenveger geveegd te worden. Als er een rookgasklep aanwezig is moet deze verwijderd of op dezelfde manier beveiligd worden als de luchttoevoerklep. LET OP: bij een gesloten rookgasklep of een niet goed werkende schoorsteen komen de rookgassen in het vertrek en kan CO vergiftiging het gevolg zijn!!! De stookplaats: Het gasblokkenvuur moet op een hittebestendig en niet brandbaar onder.- achtergrond worden geplaatst. Een inbouwdiepte van 10 cm is voldoende. Het midden van het gasblokkenvuur dient in het midden van rookgaskanaal te liggen. Inbouwmaten: RF/2001-E RF/2002-E RF/2003-E 375 x x x 345 Het is aan te bevelen een beugel te maken waar het gasblokkenvuur op kan liggen zodat de bovenkant van de brander gelijk ligt aan de rooster van de open haard. De elektronica en de gasklep moeten op een plaats worden gemonteerd, waar de omgevingstemperatuur niet hoger wordt dan 50 C en altijd goed te bereiken zijn. Aansluiting gasleiding : De voedingsleiding moet met een gasafsluitkraan eindigen. Deze moet ongehinderd bereikbaar zijn zodat het gas in geval van nood afgesloten kan worden. De brander wordt met 12 mm koperleiding en knelkoppelingen aangesloten aan de gasklep Zorg dat de leidingen niet onder spanning staan en controleer de aansluitingen op lekkage. Plaatsing keramisch houtset : ( zie oplegvolgorde ) Als de brander is aangesloten kan het keramische houtset worden geplaatst volgens bijgeleverde oplegvolgorde. Let op: een niet correct geplaatst houtset veroorzaakt overmatige roetvorming en een slechte verbranding die schade aan het milieu toebrengt.

4 REAL - FIRE electronics Installatie elektronische ontsteking met afstandsbesturing : het apparaat dient door een erkend installateur volgens de plaatselijk geldende voorschriften geïnstalleerd te worden. Bij oneigen gebruik of verbreken van de verzegeling vervalt de garantie. Schade, ontstaan door ondeskundige installatie of niet nakomen van de voorschriften, kunnen niet op de fabrikant worden verhaald. Fig.1 Fig.2 De componenten moeten op een plek bij de haard worden geplaatst waar de omgevingstemperatuur niet hoger dan max. 50 C wordt. Voor de installatie is een stopcontact met randaarde vereist. De componenten moeten altijd bereikbaar zijn i.v.m het eventuele verwisselen van zekeringen of voor onderhoudswerkzaamheden. De ontvanger kan achter een schot of muur ( geen ijzer ) worden geplaatst omdat de signaaloverdracht via een hoog frequent signaal plaats vind. Het bereik van de zender is +/- 8 meter afhankelijk van de inbouw situatie. Fig. 3 Fig.3 Fig.4 De koppelstekkers van de branderauto-maat en electronica zijn in deze uitvoering niet gemonteerd. Het kabel is rechtstreeks aangesloten Het monteren van de componenten : LET OP BRANDERAUTOMAAT IS FASEGEVOELIG!!! de bekabeling van de branderautomaat, besturingselectronica en waakvlambranders zijn reeds aangebracht en van stekkers voorzien. Als de gasklep met branderautomaat aan de gasleiding is aangesloten en de waakvlamleiding is gemonteerd kan de elektrische bedrading worden aangebracht. Plaats de connector ( fig. 1 ) van de besturingselectronica op de aansluiting van de gasklep ( fig. 2 ) en zet deze met de schroef vast. Trek de stekker van de resetknop ( fig. 4 ) af en monteer de resetknop op een makkelijk toegankelijke plaats ( de moer niet te vast aandraaien ). Sluit de stekker weer aan. Verbind nu de ionisatiekabel en de ontsteekkabel van de branderautomaat ( fig. 4 ) met de kabels van de waakvlambrander ( fig. 3). Deze kabels zijn voorzien van ongelijke stekkers en kunnen dus maar op een manier worden aan elkaar worden gekoppeld. Steek het netsnoer in het stopcontact, draai de gaskraan open en druk op de linker knop van de handzender. De ontsteking zal nu gaan vonken ( als de ontsteking niet in werking treed moet de resetknop worden ingedrukt ). Als het vuur voor de eerste keer in bedrijf wordt gesteld, zal het vonken van de ontsteking vrij lang duren ( lucht in de gasleiding ) tot de waakvlam gaat branden. Als de waakvlam is ontstoken zal de ontsteking acuut stoppen en zal de brander in zijn laagstand gaan branden. Drukt men nu op de rechter knop van de zender, dan zal de brander h oog gaan branden, nogmaals drukken op de rechter knop en het vuur gaat weer laag branden. Om de brander helemaal uit te schakelen druk weer op de linker knop en het vuur en de waakvlam zullen beiden doven.

5 Bediening van het toestel : Open eerst de schoorsteen klep zodat het toestel kan worden ontstoken. Druk nu op de linker knop en de elektronische ontsteking zal in werking treden, de waakvlam zal ontsteken en de hoofdbrander zal op zijn laagste stand gaan branden. Een druk op de rechter knop zal de vlamhoogte op zijn maximum brengen. Als u weer op de rechter knop drukt wordt de vlamhoogte weer op zijn laagste stand terug gebracht. Om het toestel helemaal uit te schakelen druk op de linker knop Werking en bediening van de afstandsbediening met ventilator besturing : Eerste ingebruikstelling: Als alle componenten zijn aangesloten en aan het lichtnet worden gekoppeld zal deventilator uit zich zelf gaan draaien. Wacht tot de ventilator van zelf stopt ( ongeveer na 5 tot 10 minuten ). In deze wachttijd niet de handzender bedienen want dat verlengd de wachttijd. Als de ventilator is gestopt linker knop van de handzender indrukken ventilator gaat lopen en het de ontsteking zal na +/- 10 seconden de waakvlambrander ontsteken. Als de ontsteking niet in werking treedt resetknop indrukken Als de waakvlam gaat branden stopt de ontsteking onmiddellijk. Zo niet : stekker van afstandsbediening in stopcontact omdraaien ( fasegevoelig ) Groene led op beveiliging ( van beluchting / ventilator ) brand niet Ionisatie kabel niet goed aangesloten. Bediening afstandsbesturing : Druk op de linker knop van de handzender. Ventilator gaat draaien en na +/- 15 seconden zal de ontsteking de waakvlam ontsteken. Met de rechter knop van de handzender kan het vlambeeld hoger of lager worden gezet. Nogmaals op de linker knop drukken en het vuur wordt uitgeschakeld. De ventilator zal nog +/- 5 minuten blijven nadraaien.

6 storing oorzaak verhelpen ontsteking vonkt niet kabel niet goed aangesloten kabel maakt sluiting met ijzer batterij handzender leeg geen spanning kabel controleren batterij controleren / vervangen aansluiting en zekeringen controleren waakvlam brandt niet waakvlam brandt maar gaat weer uit geen gas waakvlambrander verstopt netstekker verkeerd in stopcontact ionisatiedraad niet aangesloten of slecht contact ionisatiepen niet goed in de waakvlam gaskraan openen waakvlambrander schoonmaken stekker omdraaien kabel en aansluitingen controleren installateur waarschuwen hoofdbrander ontsteekt niet waakvlam uit Resetknop indrukken en opnieuw Proberen te ontsteken, als dat niet lukt installateur waarschuwen waakvlam gaat uit tijdens bedrijf waakvlam brandt niet mooi blauw en ook niet met een punt brander brandt te laag sterke roetvorming te veel luchtstroming langs de waakvlambrander houtblok ligt te dicht bij de waakvlambrander venturiegat waakvlam verstopt voordruk niet goed branderdruk niet goed te veel houtstammen; niet correct gelegde houtstammen gat waar de waakvlambrander is gemonteerd van onderen met een stuk keramisch materiaal afschermen houtblok verleggen het gat bevindt zich onder de houder van de waakvlambrander tussen de gas aansluiting en het montageplaatje; dit gaatje schoon zuigen beslist niet schoon blazen. installateur bellen raadpleeg oplegvolgorde brander reageert niet op afstandsbediening batterij handzender leeg kabels niet goed aangesloten batterij controleren kabels controleren voor storingen die niet zijn opgenoemd in deze lijst altijd een erkend installateur waarschuwen

7 Tot slot nog enige regels en tips om een veilig stookplezier te garanderen. VEILIGHEID : Eer mogen geen andere materialen OP of IN het vuur worden gelegd, dan het bijgeleverde keramische stammenset. Vermacoliet mag beslist NIET op het branderbed worden gelegd!!! Het gasblokkenvuur is een sfeervuur en mag NOOIT als BARBECUE worden gebruikt! Leg nooit het branderbed helemaal dicht met keramische houtblokken, het gasblokkenvuur kan oververhit raken en daardoor worden beschadigd. Denk om de oplegvolgorde i.v.m. schone verbranding. LET OP dat kinderen, mindervalide of huisdieren zich alleen onder toezicht in de nabijheid van het gasblokkenvuur bevinden. Bewaar geen brandbare materialen of vloeistoffen in de directe omgeving van het gasblokkenvuur. ONDERHOUD : Het gasblokkenvuur heeft weinig onderhoud nodig. Reinig het toestel nooit met scherpe voorwerpen of met vloeistoffen, dat kan de keramische brander of het stammenset beschadigen. Roetaanslag op de keramische stammen kan met een zachte borstel of stoffer worden verwijderd. PAS OP voor VERBRANDING en maak het toestel alleen schoon als het helemaal is afgekoeld. Het toestel is met zorg gemaakt, maar desondanks kunnen er problemen optreden. In dat geval kunt u zich tot uw dealer wenden. Wij wensen u veel gezellige avonden rond dit gasblokkenvuur toe. REAL-FIRE B.V. VRIESCHELOO

Long-fire branders. RFL E electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Long-fire branders. RFL E electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Long-fire branders RFL E electronic Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE GASBLOKKENVUUR Installatievoorschrift RFL - E Inleiding : Lees voor het installeren van het blokkenvuur deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gasblokkenvuur serie - handbediening. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Gasblokkenvuur serie - handbediening. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Gasblokkenvuur 2000 serie - handbediening Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE GASBLOKKENVUUR Installatievoorschrift Inleiding : Lees voor het installeren van het blokkenvuur deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gasblokkenvuur. RF - TT - Tiptronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Gasblokkenvuur. RF - TT - Tiptronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Gasblokkenvuur RF - TT - Tiptronic Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE GASBLOKKENVUUR Installatievoorschrift: Tiptronic RF / TT - serie Inleiding : Lees voor het installeren van het blokkenvuur

Nadere informatie

Quattro-fire Gasblokken

Quattro-fire Gasblokken Quattro-fire Gasblokken Quattro-fire 20 x 20 Quattro-fire 35 x 20 Quattro-fire 50 x 20 Quattro-fire 65 x 20 Quattro-fire 80 x 20 Quattro-fire 100 x 20 Quattro-fire 120 x 20 Quattro-fire 140 x 20 Quattro-fire

Nadere informatie

Big Fire Gasblokken. Big-fire 400. Big-fire 570. Big-fire 730. Big-fire 750. Big-fire 1025. Big-fire 1125. Big-fire 570 Propaan. Big-fire 750 Propaan

Big Fire Gasblokken. Big-fire 400. Big-fire 570. Big-fire 730. Big-fire 750. Big-fire 1025. Big-fire 1125. Big-fire 570 Propaan. Big-fire 750 Propaan Big Fire Gasblokken Big-fire 400 Big-fire 570 Big-fire 730 Big-fire 750 Big-fire 1025 Big-fire 1125 Big-fire 570 Propaan Big-fire 750 Propaan Big-fire 1125 Propaan Big Fire B.V. is een dochteronderneming

Nadere informatie

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005 Handleiding NL FUGA S wijzigingen voorbehouden december 2005 2 Wij feliciteren u met de aanschaf van uw Fuga S SwingGaz. Met deze handleiding willen wij u graag informeren over een juist gebruik van de

Nadere informatie

Montagehandleiding aardgas types

Montagehandleiding aardgas types Montagehandleiding aardgas types INHOUDSOPGAVE bladzijde Installatie & bedieningshandleiding 2 Gebruikershandleiding 4 Verklarende afbeeldingen 5 Installatie instructies type GS9, GS10 en GS11 6 Installatie

Nadere informatie

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING IXA-BELL ZONDER ROOKKANAAL en SLIM-BELL ZONDER ROOKKANAAL INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING Dit document na installatie bij klant afgeven Waarschuwing De verbrandingskamer van deze haard mag

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie

Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 )

Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 ) Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 ) Algemene voorwaarden : Het toestel moet in een voldoende geventileerde ruimte worden geplaatst,

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 1997-2000 URA-10 URA-15 URA-19 Werking Door het inschakelen van externe regelapparatuur wordt een elektrisch circuit tot stand gebracht en de rookgasventilator

Nadere informatie

Helex Topper Gasblokkenvuur

Helex Topper Gasblokkenvuur Helex Topper Gasblokkenvuur Trendsetter in sfeerverwarming oktober 04 Branderbedden Buiten is het guur, binnen brandt t Toppervuur Het Topper Gasblok combineert de warmte en sfeer van een karakteristiek

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 2000-2004 URA-20 URA-25 URA-35 URA-45 URA-55 URA-65 URA-80 URA-95 Werking Voor men begint met de in bedrijfstelling is het raadzaam te controleren

Nadere informatie

PREMIUM FIRE AANVULLING INSTALLATIEVOORSCHRIFT & HANDLEIDING VOOR ONDERHOUD

PREMIUM FIRE AANVULLING INSTALLATIEVOORSCHRIFT & HANDLEIDING VOOR ONDERHOUD PREMIUM FIRE AANVULLING INSTALLATIEVOORSCHRIFT & HANDLEIDING VOOR ONDERHOUD DERBY LARGE 3 PF DERBY SMALL 3 PF TOPSHAM LARGE 3 PF YORK LARGE 3 PF YORK SMALL 3 PF VIEW BELL DERBY 3 PF VIEW BELL TOPSHAM 3

Nadere informatie

ABSORPTIE KOELKAST MODEL FA60G 12 V - 220/230 V - Flessengas GEBRUIKSAANWIJZING

ABSORPTIE KOELKAST MODEL FA60G 12 V - 220/230 V - Flessengas GEBRUIKSAANWIJZING e x q u i s i t ABSORPTIE KOELKAST MODEL FA60G 12 V - 220/230 V - Flessengas GEBRUIKSAANWIJZING DOMEST Import-Export b.v. J.F. Kennedylaan 101b NL7001CZ Doetinchem www.domest.com Lees deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

BAMBINO 70T BAMBINO 46T

BAMBINO 70T BAMBINO 46T 40010546-0415 BAMBINO 70T BAMBINO 46T 7.3 Onderhoud NL NL INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 2 2. INLEIDING 3 3. VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 4 4. VOORBEREIDING EN PLAATSING VAN DE HAARD 6 4.1 Gasaansluiting 6 4.2

Nadere informatie

WAGAPARTS LY-128 CONVECTIE KACHEL

WAGAPARTS LY-128 CONVECTIE KACHEL LY 128 CONVECTIE KACHEL WAGAPARTS LY-128 CONVECTIE KACHEL Deze instructies zijn alleen geldig indien de land code op het apparaat is weergegeven. Indien deze code niet op het apparaat is weergegeven, is

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7. Laat deze instructies als handleiding achter bij het toestel

Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7. Laat deze instructies als handleiding achter bij het toestel Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7 Let op: de verbrandingskamer van deze gashaard mag uitsluitend worden geopend en onderhouden door een bekwaam gasinstallateur

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

Geachte klant, de specifieke gasketel Logano G234X TH van Buderus werd volgens de laatste technologische ontwikkelingen en de meest recente veiligheid

Geachte klant, de specifieke gasketel Logano G234X TH van Buderus werd volgens de laatste technologische ontwikkelingen en de meest recente veiligheid 6301 4923-09/01 BE (NL) Bedieningsvoorschrift Specifieke gasketel Logano G234X TH met Logamatic 2105 Zorgvuldig bewaren Geachte klant, de specifieke gasketel Logano G234X TH van Buderus werd volgens de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE... 2 2. GEBRUIKSINSTRUCTIES... 3 2.1. Plaatsing en installatie... 3 2.2. Gebruik...

Nadere informatie

The Buzz 40010883-1020. Installatie- en gebruikersvoorschrift

The Buzz 40010883-1020. Installatie- en gebruikersvoorschrift The Buzz 40010883-1020 NL Installatie- en gebruikersvoorschrift NL 1.1 A 1.3 1.4 B 1.5 1.6 1 < < < < D 1.7 1.8 1 2.1 2.2 3.1 3.2 3.3 2 < < < < Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Veiligheidsaanwijzingen....

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Oorspronkelijk document.

Oorspronkelijk document. Oorspronkelijk document. Voorwoord In deze verkorte handleiding worden de functies uitgelegd voor het dagelijks gebruik en vindt u aanwijzingen voor het verhelpen van eventuele storingen. Meer informatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE... 6

INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE... 6 INHOUDSOPGAVE BEDIENINGSHANDLEIDING Algemene opmerkingen... 1 Afstemmen zender / ontvanger... 1 Toestel inschakelen... 2 Toestel uitschakelen... 2 Afstelling vlamhoogte... 2 Bediening van de circulatieventilator...

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

The Tube Installatie- en gebruikersvoorschrift

The Tube Installatie- en gebruikersvoorschrift The Tube 40011124-1125 NL Installatie- en gebruikersvoorschrift NL 1.1A 1.1B 1.1C 1.2A 1.2B 1.2C 1 < < < < 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2 < < < < 1 Inleiding We adviseren dringend deze installatie en gebruikersvoorschriften

Nadere informatie

Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie )

Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie ) Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie 70906 ) Algemene voorwaarden : Het toestel alleen voor ruimteverwarming gebruiken. Het toestel dient

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at.  HP4935/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at HP4996/22. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4996/22. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4996/22 NL Gebruiksaanwijzing d c b e f g h a i Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR A C B F G D E Bedien uw Halogeenverlichting met één van de vele KlikAanKlikUit-zenders (niet inbegrepen). Voorzijde A: Aansluiting

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at HP4935/00. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4935/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at  HP4962/22 HP4961/22. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8230 HP8232 HP8233 NL Gebruiksaanwijzing HP8230 H a (14mm) (11mm) g f e d c b ( g ) HP8230 ( f ) HP8232 HP8233 a (14mm) ( c ) (11mm) b

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding Woord vooraf Inhoud Uw Salamander gashaard is voorzien van een CE-merk. Alleen hoog rendement gesloten gashaarden die voldoen aan de strengste Europese eisen voor veiligheid, milieu

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Gebruiksaanwijzing

Styler.  Register your product and get support at HP4681/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 NL Gebruiksaanwijzing a h g b c f e d Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO Bestnr. 81 32 49 Weller PYROPEN PIEZO Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Wellstraler WL01 WL02

Wellstraler WL01 WL02 Wellstraler WL01 WL02 Continuous burning appliance Gebruiksaanwijzing WL01 en WL02 MD 017/055 1) WERKING EN AARD VAN DE KACHEL 1.1 Verbranding en milieu De kachel zal gebruik maken van zowel primaire,

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at HP8360/00. Gebruiksaanwijzing

Straightener.   Register your product and get support at HP8360/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8360/00 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmode-knop C: Indicator 1 [1] Uitschakelen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES Scherm min. 5 kg DQ Regular 1000 DQ Regular 700 INSTALLATIE INSTRUCTIES INHOUD: 1. Belangrijke veiligheidsinstructie s. 2. Specificaties en afmetingen. 3. Anti-afknel / Auto-omkeer functie. 4. Meegeleverde

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at HP4668/22. Gebruiksaanwijzing

Straightener.   Register your product and get support at HP4668/22. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP4668/22 NL Gebruiksaanwijzing abc h g f e d i j Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

Probleemoplosser. Toestel. Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing. BELANGRIJK: gebruik uitsluitend originele wisselstukken

Probleemoplosser. Toestel. Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing. BELANGRIJK: gebruik uitsluitend originele wisselstukken Probleemoplosser Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing 1. Geen gas op waakvlam bij indrukken ontstekingsknop 2. Geen vonk aan de waakvlam bij indrukken piëzo gaskraan staat dicht waakvlamsproeier zit verstopt

Nadere informatie

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is 8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is start niet de kachel Zekering van printplaat is doorgebrand Vervang de zekering.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Buitenkeuken 4 branders met zijbrander

Gebruiksaanwijzing. Buitenkeuken 4 branders met zijbrander Gebruiksaanwijzing Buitenkeuken 4 branders met zijbrander BELANGRIJK: Bedankt voor uw aankoop van deze buitenkeuken. lees voor de ingebruikname eerst de veiligheidsinstructies Waarschuwing: Alleen voor

Nadere informatie

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender [6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender Druk met een puntig voorwerp kort op de Zend met de KlikAanKlikUit zender een AAN - verbindknop. De LED-indicator gaat knipperen signaal. Druk bijvoorbeeld op

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Gasbranders. 057.130.7 Gasbrander zonder vlambeveiliging 057.131.7-057.146.3 Gasbranders met vlambeveiliging.

Gebruiksaanwijzing. Gasbranders. 057.130.7 Gasbrander zonder vlambeveiliging 057.131.7-057.146.3 Gasbranders met vlambeveiliging. Gasbranders Overzicht 057.130.7 gasbrander 20cm, butaan/propaan, 5 kw, zonder vlambeveiliging 057.131.5 gasbrander 30cm, butaan/propaan, 7 kw + vlambeveiliging 057.132.3 gasbrander 40cm, butaan/propaan,

Nadere informatie

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Straightener HP8331. Register your product and get support at NL Gebruiksaanwijzing

Straightener HP8331. Register your product and get support at  NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8331 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP4997/22. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP4997/22. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/22 NL Gebruiksaanwijzing d e c b f a i g h Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at NL Gebruiksaanwijzing

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at  NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hair Styler HP8650 HP8651 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op

Nadere informatie

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8251 HP8250. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. www.philips.com/welcome. Register your product and get support at HP8251 HP8250. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8251 HP8250 NL Gebruiksaanwijzing b a c j d e f i h g Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer

Nadere informatie

HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY

HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY NEDERLANDS Gebruikers- en installatiehandleiding Sunwood Marino MANUFACTURER CONTACT DETAILS Sunwood Dutch Design Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk The Netherlands

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. AEG-ELECTROLUX 84602GW

Uw gebruiksaanwijzing. AEG-ELECTROLUX 84602GW U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor AEG-ELECTROLUX 84602GW. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de AEG-ELECTROLUX 84602GW in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Hairdryer HP4940/00. Register your product and get support at. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer HP4940/00.  Register your product and get support at. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4940/00 NL Gebruiksaanwijzing 1 a b c d f e Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman Montagehandleiding voor de vakman VIESMANN MatriX-stralingsbrander type VMIII Gas-ventilatorbrander voor Vitocrossal 300, type CM3 Nominaal vermogen 87 tot 142 kw MatriX-stralingsbrander 11/2014 Na montage

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

Hygro-Presence sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hygro-Presence sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hygro-Presence sensor Handleiding Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Alle rechten voorbehouden. Bij de samenstelling van deze handleiding is uiterste zorg betracht, de uitgever kan echter niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Trio G20/G25. Installatiehandleiding (NL / BE) Nederlands. Bewaar dit document zorgvuldig

Trio G20/G25. Installatiehandleiding (NL / BE) Nederlands. Bewaar dit document zorgvuldig Trio G20/G25 Installatiehandleiding (NL / BE) Bewaar dit document zorgvuldig NL Inhoudsopgave blz Woord vooraf 2 1. Inleiding 3 2. CE verklaring 3 3. VEILIGHEID 3 3.1 Algemeen 3 3.2 Voorschriften 3 3.3

Nadere informatie

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN .NL HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie 18.02 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd

Nadere informatie

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Instructies voor het monteren en gebruik van de Powerfire: Technische data: Gas type Butaan Propaan Werk druk: mbar 30-50 37-52 Categorie

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator Bestnr. 53 73 73 Toerentalregelaar voor ventilator Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig gemonteerde

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Geisers. Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08

Gebruiksaanwijzing. Geisers. Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08 Gebruiksaanwijzing Geisers Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08 Belangrijke aanwijzing Voor het lezen van de handleiding de omslagzijde uitvouwen. Geachte gebruiker,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 D I F Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 Gebruiksaanwijzing Elektrische haard KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR Verlichting: Aan / Uit A B C D * E F * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Verbind-knop B: Indicator (spannings- en verbindstatus) C: Zekeringhouder

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Telescopische afzuigkap TEL06

Telescopische afzuigkap TEL06 Telescopische afzuigkap TEL06 2 Gelieve de volgende informatie van het typeplaatje voor een later gebruik te noteren, alsook de aankoopdatum, zoals op de rekening / factuur staat vermeld: Model... Serienummer...

Nadere informatie

Straightener. Register your product and get support at HP8290/00. Gebruiksaanwijzing

Straightener. Register your product and get support at  HP8290/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8290/00 NL Gebruiksaanwijzing j k Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSDIAGRAM GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWAR 2011 VRA-2-8 VRA-2-12 VRA-2-16 VRA-2-20 VRA-2-28 VRA-2-32 VRA-2-38 VRA-2-46 VRA-2-53 VRA-2-60 VRA-2-70 VRA-2-80 VRA-2-93 VRA-2-106 Probleem Reden Oplossing

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt een kwalitatief hoogwaardig product in handen waarvan u vele jaren

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 2004-2008 VRA-8 VRA-12 VRA-16 VRA-20 VRA-28 VRA-32 VRA-38 VRA-46 VRA-53 VRA-60 VRA-70 VRA-80 VRA-93 VRA-106 Werking Controle installatie Controleer

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850 Dia mkii installatie Benodigde materialen en gereedschappen Imbussleutel 4mm Steenboren ø 6 en ø 14 Glijnokken/schuifplaat/doek Imbussleutel 5mm Schietlood 2x platte band Imbussleutel 6mm Waterpas Hamer

Nadere informatie