Een product van Visma Software BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een product van Visma Software BV"

Transcriptie

1 Een product van Visma Software BV

2 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen. Het gebruik van de in deze documentatie beschreven software is gebonden aan regels die worden omschreven in de licentiebepalingen. Reproductie van het materiaal, op welke wijze dan ook, is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming uitdrukkelijk verboden. De informatie in deze documentatie kan zonder voorafgaande mededeling worden gewijzigd en impliceert geen enkele verplichting voor Visma Software BV. Visma Software BV, AccountView, MyAccountView, AccountView Go, BusinessViews, BusinessModeller, BusinessDimensions, BusinessReporter, BusinessAlerter, SetupAnalyser, Controllers Desk, Samenstel-assistent zijn handelsmerken van Visma Software BV. De naam Visma en het Visma-logo zijn handelsmerken van Visma AS. Microsoft, Visual FoxPro, SQL Server, Windows, Excel, Word, Outlook en.net zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Alle andere genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Versie 9.6, juli Visma Software BV

3 Inhoud 1. Inleiding Checklist vooraf AccountView inrichten voor het gebruik van externe applicaties... 2 Ondernemingen aanmaken... 2 Backoffice Server-imitatie... 3 Toegangsbeveiliging AccountView.Net inrichten voor het gebruik van externe applicaties... 4 Gebruikers toevoegen... 4 Toegang instellen... 4 Ondernemingen toevoegen... 6

4 2 AccountView inrichten voor AccountView.Net-apps 1. Inleiding Na het doorlopen van de procedures in dit document kunt u externe applicaties gebruiken in combinatie met AccountView. Deze externe applicaties worden via AccountView.Net met AccountView verbonden. 2. Checklist vooraf Is AccountView versie 9.6 of hoger geïnstalleerd? Is het laatste Service Pack geïnstalleerd? Zijn alle stappen uit het document Visma-diensten activeren in AccountView uitgevoerd? LET OP: Ga pas verder wanneer de stappen uit dat document volledig en met succes zijn afgerond. Kan AccountView opstarten op de server? Er moet sprake zijn van een werkstation/server-installatie, in verband met de communicatie van de AccountView Communication Service met AccountView. Is er toegang tot internet? 3. AccountView inrichten voor het gebruik van externe applicaties Dit hoofdstuk beschrijft hoe u AccountView inricht voor het gebruik van externe applicaties via AccountView.Net. Voer de stappen in Ondernemingen aanmaken uit voor alle administraties die u met externe applicaties wilt kunnen benaderen. Ondernemingen aanmaken Om een administratie in AccountView vanuit een externe applicatie te kunnen benaderen, moet deze administratie eerst worden gekoppeld aan een onderneming. In de onderstaande stappen wordt beschreven hoe u dit doet. 1. Kies Bestand > Administraties. 2. Selecteer de administratie die u via een externe applicatie wilt benaderen. 3. Kies Document > Onderneming aanmaken. 4. Voer de Ondernemingcode en Omschr onderneming in. Afbeelding 1 In de wizard Onderneming aanmaken voert u een ondernemingcode en een omschrijving voor de onderneming in.

5 3 LET OP: Noteer de Ondernemingcode en de Omschr onderneming, want deze zijn later nodig voor het aanmaken van de onderneming in AccountView.Net. 4. Kies Aanmaken. In het rapport kunt u bekijken welke administraties zijn gekoppeld. 5. Kies Sluiten. 6. Selecteer de administratie, druk op F6 en ga naar de tab Instellingen. 7. Controleer of de optie Netwerkgebruik administratie is gemarkeerd. 8. Kies Document > Stamgegevens systeem > Ondernemingen. 9. Controleer of de onderneming correct is aangemaakt: De velden Ondernemingcode, Omschr onderneming en KvK-nummer mogen niet leeg zijn. De geselecteerde administratie moet als boekjaar aan de onderneming zijn gekoppeld. De administratie mag niet zijn geblokkeerd. Backoffice Server-imitatie Wanneer Backoffice Server-imitatie door deze gebruiker toestaan is gemarkeerd, kan een gebruiker de identiteit van andere AccountView-gebruikers aannemen. Dit is nodig om een bericht vanuit AccountView.Net te verwerken. Een voorbeeld van zo n bericht is het opvragen van gegevens uit een AccountView-administratie door een externe applicatie. De optie Backoffice Server-imitatie door deze gebruiker toestaan hoeft u voor slechts één gebruiker te markeren. Dit kan een bestaande gebruiker zijn, maar u kunt voor dit doel ook een afzonderlijke AccountView-gebruiker aanmaken. 1. Kies Document > Stamgegevens systeem > Gebruikers. 2. Selecteer een gebruiker en druk op F6. 3. Markeer Backoffice Server-imitatie door deze gebruiker toestaan. Dit is de één-na-onderste optie op de tab Algemeen van het venster Stamgegevens gebruiker. Afbeelding 2 Markeer de optie Backoffice Server-imitatie door deze gebruiker toestaan om berichten uit AccountView.Net te kunnen verwerken. LET OP: Markeer Backoffice Server-imitatie van deze gebruiker niet toestaan (de onderste optie) voor gebruikers waarvoor dit tot veiligheidsrisico s leidt, bijvoorbeeld de gebruiker SYSTEM die vrijwel alle mogelijke toegangsrechten heeft.

6 4 Toegangsbeveiliging De externe toegang wordt op administratieniveau geregeld door de ondernemingen waaraan de administraties zijn gekoppeld. Welke gegevens er via externe applicaties kunnen worden gewijzigd, wordt dus (deels) bepaald door de inrichting van de ondernemingen. Het is mogelijk om de toegang tot het systeem of een administratie nog verder te beperken door de toegangsbeveiliging te gebruiken. Voor meer informatie over toegangsbeveiliging leest u het hoofdstuk Uitgebreide toegangsbeveiliging van de AccountView-handleiding Algemeen. 4. AccountView.Net inrichten voor het gebruik van externe applicaties Dit hoofdstuk beschrijft de stappen voor het inrichten van AccountView.Net. U hebt hiervoor beheerdersrechten nodig. 1. Ga naar 2. Log in als een beheerder. Hierna richt u AccountView.Net in drie stappen in voor het gebruik van externe applicaties: Voeg de gebruikers toe die vanuit externe applicatie toegang tot AccountView mogen hebben. Leg bij elk van deze gebruikers vast met welke externe applicaties hij gegevens uit AccountView mag ophalen. Maak een onderneming aan voor elke onderneming die u zojuist hebt aangemaakt in Ondernemingen aanmaken en voeg daaraan gebruikers toe. Gebruikers toevoegen Allereerst moet u een AccountView.Net-account aanmaken voor elke gebruiker die u vanuit een externe applicatie toegang wilt geven tot AccountView. 1. Ga naar de tab Algemeen. 2. Kies Instellingen > Wijzigen. 3. Voer onder Logingegevens AccountView Backoffice Server de gegevens in van de AccountView-gebruiker waarvoor Backoffice Server-imitatie door deze gebruiker toestaan is gemarkeerd. 4. Ga naar de tab Gebruikers. 5. Voeg de gebruiker toe die u vanuit een externe applicatie toegang wilt geven tot AccountView. LET OP: Een AccountView.Net-gebruiker kan (met behulp van de identiteit die u in AccountView bij Gebruikersnaam in AccountView invoert) vanuit een externe applicatie gegevens raadplegen of wijzigen in een AccountView-administratie. De AccountView.Net-gebruiker heeft dan automatisch alle toegangsrechten die ook voor de desbetreffende AccountView-gebruiker gelden. Toegang instellen Vervolgens moet u voor iedere AccountView.Net-gebruiker instellen welke applicaties hij of zij kan gebruiken om AccountView vanuit externe applicaties te benaderen. Dit doet u via Toegang externe applicaties. Voorbeeld: Een gebruiker kan alleen zijn AccountView-debiteurenboek raadplegen met een daarvoor bestemde mobiele app, als deze app is toegevoegd aan de lijst Toegang externe applicaties. U kunt een AccountView.Net-gebruiker toegang geven tot een algemeen toegankelijke applicatie, of een beperkt beschikbare applicatie. In het laatste geval moet u van de partij die de applicatie heeft ontwikkeld eerst een toegangssleutel ontvangen.

7 5 1. Ga naar de tab Gebruikers. U kunt zowel bestaande als nieuwe gebruikers toegang geven tot externe applicaties. 2. Wijzig een bestaande gebruiker of voeg een gebruiker toe. 3. Pas vervolgens een van deze werkwijzen toe voor het koppelen van de applicatie: Bij een beperkt beschikbare applicatie: 4. Voer de ontvangen toegangssleutel in het veld API-sleutel in. 5. Kies Toevoegen. Bij een algemeen beschikbare applicatie: 6. Klik onder Toegang externe applicaties op het vergrootglas bij Algemeen toegankelijke applicaties. In het venster Applicaties ziet u de algemeen toegankelijke applicaties, zoals AccountView Contact. 7. Selecteer de applicatie waarvoor u de gebruiker toegang wilt geven. 8. Kies Toevoegen. Afbeelding 3 Het venster Gebruiker toevoegen waarin een gebruiker toegang wordt verleend tot applicaties.

8 6 Ondernemingen toevoegen Als laatste maakt u in AccountView.Net een onderneming aan voor elke onderneming die u in Ondernemingen aanmaken in AccountView hebt aangemaakt. 1. Ga naar de tab Ondernemingen. 2. Voeg een onderneming toe. LET OP: Zorg ervoor dat u in het veld Code de ondernemingcode invoert die de desbetreffende onderneming in AccountView heeft. 3. Voeg de gebruikers toe die via een externe applicatie toegang moeten hebben tot deze onderneming. 4. Herhaal stappen 1 t/m 3 voor elke onderneming die u in AccountView voor externe applicaties hebt ingericht. Afbeelding 4 Het venster Onderneming toevoegen waarin een of meer gebruikers worden gekoppeld aan een onderneming. De app is nu gekoppeld aan AccountView. U kunt vervolgens de app inrichten.

AccountView inrichten voor AccountView.Net-apps

AccountView inrichten voor AccountView.Net-apps AccountView inrichten voor AccountView.Net-apps Een product van Visma Software BV Inhoud AccountView inrichten voor AccountView.Net-apps 3 1.1 Checklist vooraf 3 1.2 AccountView inrichten voor het gebruik

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Financial Overview

Accountants aan de slag met Financial Overview Accountants aan de slag met Financial Overview Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Aan de slag met Visma Scanner en AccountView

Aan de slag met Visma Scanner en AccountView Aan de slag met Visma Scanner en AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Visma-diensten activeren in AccountView

Visma-diensten activeren in AccountView Visma-diensten activeren in AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit

Nadere informatie

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Consolit Modules (C4) Handleiding Dynamisch Filter

Consolit Modules (C4) Handleiding Dynamisch Filter Consolit Modules (C4) Handleiding Dynamisch Filter C4 Dynamisch Filter 2 Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Consolit Business Solutions. Dit geldt

Nadere informatie

Aan de slag met AutoInvoice in AccountView 9.5

Aan de slag met AutoInvoice in AccountView 9.5 Aan de slag met AutoInvoice in AccountView 9.5 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit

Nadere informatie

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

Een product van Visma Software BV

Een product van Visma Software BV Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of

Nadere informatie

Een product van Visma Software BV

Een product van Visma Software BV Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of

Nadere informatie

Aan de slag met Visma AutoInvoice in AccountView

Aan de slag met Visma AutoInvoice in AccountView Aan de slag met Visma AutoInvoice in AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.6a

Nieuw in AccountView versie 9.6a Nieuw in AccountView versie 9.6a Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Een product van Visma Software BV

Een product van Visma Software BV Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of

Nadere informatie

Consolit Modules (C4) Handleiding Backoffice XML Dashboard

Consolit Modules (C4) Handleiding Backoffice XML Dashboard Consolit Modules (C4) Handleiding Backoffice XML Dashboard C4 2 Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Consolit Business Solutions. Dit geld ook voor

Nadere informatie

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding Een product van Visma Software BV Inhoud AccountView Contact - Beknopte inrichtingshandleiding 3 1.1 Voorbereiding en controle vooraf 3 1.2 Relaties

Nadere informatie

Consolit Modules (C4) Handleiding BTW-nummer verificatie

Consolit Modules (C4) Handleiding BTW-nummer verificatie Consolit Modules (C4) Handleiding BTW-nummer verificatie 2 Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Consolit Business Solutions. Dit geldt ook voor

Nadere informatie

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding Een product van Visma Software BV Inhoud AccountView Contact - Beknopte inrichtingshandleiding 3 1.1 Voorbereiding en controle vooraf 3 1.2 Relaties

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.0e

Nieuw in AccountView versie 9.0e Nieuw in AccountView versie 9.0e Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij AccountView BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.5a

Nieuw in AccountView versie 9.5a Nieuw in AccountView versie 9.5a Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.3a

Nieuw in AccountView versie 9.3a Nieuw in AccountView versie 9.3a Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView

Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma

Nadere informatie

Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView

Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView Aan de slag met Visma.net AutoInvoice in AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.1

Nieuw in AccountView versie 9.1 Nieuw in AccountView versie 9.1 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij AccountView BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex)

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Dit stappenplan heeft u nodig om uw administraties in Accountview gereed te maken voor het nieuwe

Nadere informatie

AccountView Visma Basecone Quick Start Guide

AccountView Visma Basecone Quick Start Guide AccountView Visma Basecone Quick Start Guide De "AccountView Visma Basecone Quick Start Guide" beschrijft op eenvoudige wijze de belangrijkste stappen en functies, die u als gebruiker moet weten om Basecone

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010

Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Denit Hosted Exchange 2010 Instellingen voor MS Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen om een Denit Hosted Exchange 2010 account in te stellen in Microsoft Outlook 2010. Versie 1.2 1) MS Outlook

Nadere informatie

Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar

Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar AccountView Windows conversie-procedure Bestemd voor conversie van Nederlands Antilliaanse gulden naar US dollar Belangrijk Inleiding De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw organisatie.

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007

Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007 Denit Hosted Exchange 2007 Instellingen voor MS Outlook 2007 Deze handleiding beschrijft de stappen om een Denit Hosted Exchange 2007 account in te stellen in Microsoft Outlook 2007. Versie 1.2 1) MS Outlook

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.2

Nieuw in AccountView versie 9.2 Nieuw in AccountView versie 9.2 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Gebruik Service Cloud Portaal

Gebruik Service Cloud Portaal Gebruik Service Cloud Portaal Er zijn in het Portaal vier menuopties. Bij de optie Support maakt u nieuwe Cases aan en beheert u uw Cases. Bij de Kennisbank vindt u artikelen met informatie van eerdere

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.3

Nieuw in AccountView versie 9.3 Nieuw in AccountView versie 9.3 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Snelstartgids Instellen van Kurzweil 3000 netwerk Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

Een product van Visma Software BV

Een product van Visma Software BV Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of

Nadere informatie

Handleiding Koppeling met AFAS Profit

Handleiding Koppeling met AFAS Profit Handleiding Koppeling met AFAS Profit (Online + Server) Versie 1.5 7-1-2019 Inhoud Inleiding... 3 TriFact365-gebruiker toevoegen... 3 App connector autoriseren... 4 GetConnectoren importeren... 5 App connector

Nadere informatie

Handleiding Koppeling met AFAS Small Business

Handleiding Koppeling met AFAS Small Business Handleiding Koppeling met AFAS Small Business (Online + Server) Versie 1.5 7-1-2019 Inhoud Inleiding... 3 TriFact365-gebruiker toevoegen... 3 GetConnectoren importeren... 4 AppConnector toevoegen... 6

Nadere informatie

Handleiding Koppeling met AFAS Profit Versie 0.6

Handleiding Koppeling met AFAS Profit Versie 0.6 Handleiding Koppeling met AFAS Profit 2016 Versie 0.6 19-09-2017 Inhoud Inleiding... 3 Doelgroep... 3 Proces op hoofdlijnen... 3 Voor je begint... 3 App Connector... 3 AFAS Online... 3 Webservices... 4

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.4a

Nieuw in AccountView versie 9.4a Nieuw in AccountView versie 9.4a Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.0d

Nieuw in AccountView versie 9.0d Nieuw in AccountView versie 9.0d Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij AccountView BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Handleiding koppeling Afas Profit Versie 0.4

Handleiding koppeling Afas Profit Versie 0.4 Handleiding koppeling Afas Profit 2016 Versie 0.4 18-11-2016 Inhoud Inleiding... 3 Doelgroep... 3 Proces op hoofdlijnen... 3 Voor u begint... 3 App Connector... 3 Afas Online... 3 WebServices... 4 WebServices

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.8a

Nieuw in AccountView versie 9.8a Nieuw in AccountView versie 9.8a Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Gira Intercom met xxter

Gira Intercom met xxter Gira Intercom met xxter In dit document wordt beschreven hoe een Gira intercom systeem met xxter kan worden gecombineerd. Op dit moment wordt alleen audio ondersteund. De installatie van de intercom en

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding installatie Visual Rental Dynamics

Handleiding installatie Visual Rental Dynamics Handleiding installatie Visual Rental Dynamics Versie: 1.4 Datum: 10 oktober 2017 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Visual Rental Dynamics en de benodigde software.

Nadere informatie

Handleiding Yuki Connect

Handleiding Yuki Connect Handleiding Yuki Connect Handleiding Yuki Connect v0.1.0 1 1. Yuki Connect Yuki Connect is een Magento extensie die webshop eigenaren in staat stelt om automatisch facturen te exporteren naar Yuki Boekhouden.

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.8

Nieuw in AccountView versie 9.8 Nieuw in AccountView versie 9.8 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 23 januari 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire... 3 2.1 Aanmaken extern profiel... 3 2.2 Toewijzing extern

Nadere informatie

Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling

Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling Stappenkaart Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling Mijn PostNL Connector is uw persoonlijke lokale werkomgeving gekoppeld aan uw backend-systeem, waarmee u zendingen kunt importeren

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

EXTRA INFORMATIE Voor docenten

EXTRA INFORMATIE Voor docenten EXTRA INFORMATIE Voor docenten Boekhouden in een horecabedrijf met Exact Online ISBN 978-90-74625-54-8 Aanmaken van de opleiding- en docentenaccounts Het stappenplan van het voorbereiden van de cursusomgeving

Nadere informatie

Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort

Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

ICEPAY Merchant Manual

ICEPAY Merchant Manual ICEPAY Merchant Manual Aansluiting PayPal Version 01/2011 Inleiding ICEPAY maakt het mogelijk om PayPal betalingen te ontvangen in uw webshop. Om PayPal als betaalmethode te activeren bij ICEPAY, heeft

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk Introductie In dit document leggen we uit hoe u medewerkers kunt autoriseren voor MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk

Nadere informatie

Laatste Revisiedatum: 24-12-2014 Onderwerp: Eindejaarsverwerking Consolit C4 modules (AccountView versie 9x) 2014-2015

Laatste Revisiedatum: 24-12-2014 Onderwerp: Eindejaarsverwerking Consolit C4 modules (AccountView versie 9x) 2014-2015 Pagina 1 van 11 Het einde van het jaar staat altijd in het teken van de eindejaarsverwerking. Daarom vindt u hier de volledige eindejaarsverwerking, stap voor stap. Bij sommige stappen staan belangrijke

Nadere informatie

VIDA ADMIN SNELGIDS INHOUD

VIDA ADMIN SNELGIDS INHOUD INHOUD 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Controlelijst... 3 1.2 Gebruiker toevoegen... 3 1.3 Het registreren van VIDA All-in-one... 4 1.4 Activeer het abonnement en koppel gebruiker en computer aan het abonnement...

Nadere informatie

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal Versie 3.0 van TecLocal Besteller gebruiken INHOUD I. Aanmelding II. III. Functies Artikelselectie a. Handmatige artikelselectie b. Artikelselectie uit elektronische onderdeelcatalogus

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD

INSTALLATIE-INSTRUCTIE VIDA INHOUD VIDA INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA 2015 INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 VOOR DE INSTALLATIE... 4 2.1 Checklist Voor de installatie... 4 2.2 Producten van derden... 4 2.2.1 Adobe Reader... 5 2.3 Microsoft Windows-gebruikersaccount...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie. Jaarovergang VISIPOS

Gebruikersinstructie. Jaarovergang VISIPOS Gebruikersinstructie Jaarovergang VISIPOS Versie: December 2014 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij VISIPOS B.V. Dit geldt ook voor eventuele

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Job voor gebruikers

Handleiding Job voor gebruikers Handleiding Job voor gebruikers I Handleiding Job voor gebruikers Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Werking van de Job 2... 2 1.1 Wat is een job?... 2 1.2 Selecteer de personeelsdatabase... 3 1.3 Is de job gestart?...

Nadere informatie

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 28 juni 2018 1. Inleiding In versie 3.2.12 van Visual Rental Dynamics is de mogelijkheid toegevoegd om de inhoud van het planbord

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Gefeliciteerd Ook voor jouw organisatie zal de kracht van de ipublications KnowledgeBase (zoals bekend van AFAS) worden ontsloten, in jullie eigen gepersonaliseerde KB waar interne

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Installatiehandleiding SCENARIO ADVIES. Oktober Versie 1.3

Installatiehandleiding SCENARIO ADVIES. Oktober Versie 1.3 Installatiehandleiding SCENARIO ADVIES Oktober 2015 Versie 1.3 Hoofdstuk 1, Installatiehandleiding Scenario Advies Inhoud 1 Installatiehandleiding Scenario Advies... 1 2 Voorbereiding installatie Scenario

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Instellen CASH API 3.0 Voor CASHWin gebruikers

Instellen CASH API 3.0 Voor CASHWin gebruikers Pagina 1 Inhoud Inleiding... 2 API gebruiker op CASHWeb aanmaken... 3 Default Administratiecode API gebruiker... 3 CASHWin... 4 Gebruikerscode API voor CASHWin aanmaken... 4 API 2.0... 5 * Administratiecode

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Installatiehandleiding. ixperion Word Import. voor Windows 2008 R2 64bit. Smartsite ixperion WordImport Implementatie. Copyright 2010-2011

Installatiehandleiding. ixperion Word Import. voor Windows 2008 R2 64bit. Smartsite ixperion WordImport Implementatie. Copyright 2010-2011 Installatiehandleiding ixperion Word Import voor Windows 2008 R2 64bit Copyright 2010-2011 Versie 1.0.0 Seneca 2011 1 Auteur: ing. Silvio Bosch Versiebeheer: Versie Status Datum Omschrijving en wijzigingen

Nadere informatie