Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012"

Transcriptie

1 Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012 Bepaling BKZ aandelen per medisch specialisme 1. Inleiding Dit memo dient ter voorbereiding op de 4 de klankbordgroepbijeenkomst van 20 april In de eerste twee bijeenkomsten stond de relatie tussen de honorariumtarieven 2012 en het onderhandelingsakkoord centraal. In de derde klankbordgroepvergadering van 14 maart 2011 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de berekening van de beschikbare budgettaire middelen per specialisme toegelicht. In de 3 de klankbordgroepbijeenkomst van 14 maart 2011 is verzocht om bij de totstandkoming van het tarief uit te gaan van de vrijgevestigde medisch specialisten. De tariefberekening dient niet beïnvloed te worden door de specialisten in loondienst. De NZa heeft toegezegd de mogelijkheden op dit terrein te verkennen. De NZa heeft een methode ontwikkeld (zie hoofdstuk 2.2) die aansluit bij de opvatting van de klankbordgroep. Tijdens deze klankbordgroep is tevens ingegaan op de verdeling van de BKZ middelen naar de verschillende medisch specialismen. De NZa gaat bij de berekening van de toedeling van de BKZ middelen naar medisch specialismen in principe uit van de DHD FTE gegevens. Partijen zijn in de gelegenheid gesteld om tot uiterlijk eind maart 2011 te reageren op deze voorgenomen toerekening (methodiek en bronnen). De reacties vormen de basis voor een aanscherping van de methodiek. In hoofdstuk 3 wordt dit kort toegelicht. 2. Doorontwikkeling methodiek In het consultatiedocument honorarium medisch specialisten DOT 2012 van januari 2011 (zie ook is een methodiek voor de berekening van de honorariumtarieven 2012 beschreven. Tijdens de besprekingen van de door de NZa beschreven methodiek heeft de klankbordgroep naar voren gebracht dat: 1. De overgang van DBC s naar DBC zorgproducten (DOT) een verschuiving in omzetten met zich meebrengt. 2. Dat de berekeningsmethodiek van de honorariumcomponenten zoals door de NZa gepresenteerd op voorhand niet aansluit bij het in het convenant overeengekomen BKZ bedrag medisch specialisten ( mln voor 2012). Uitgangspunt zou volgens de klankbordgroep moeten zijn dat de vrijgevestigde specialisten op grond van de honorariumtarieven 2012 dit bedrag kunnen realiseren.

2 In de bijeenkomst van 14 maart 2011 deed de klankbordgroep het verzoek om bij de totstandkoming van het tarief uit te gaan van de vrijgevestigde specialisten en de specialisten in loondienst buiten beschouwing te laten. De NZa heeft toegezegd de mogelijkheden op dit terrein te verkennen. 2 van 5 In hoofdstuk 2.1 wordt de methodiek beschreven die door klankbordgroep is voorgesteld. In paragraaf 2.2 wordt een alternatieve methodiek beschreven. 2.1 tariefberekening exclusief loondienst Bij deze methodiek wordt het BKZ medisch specialisten (hierna: BKZ MS) gekoppeld aan uitsluitend de productie van de specialismen die ten laste van dit budgettair kader declareren 1. De productie en de budgettaire middelen van de overige specialisten worden dus buiten beschouwing gelaten. In onderstaand figuur wordt dit visueel geschetst. Figuur 1 - tariefberekening exclusief loondienst Verdeling BKZ MS obv FTE vrijgevestigd Resultaat: honorariumcomponent vrijgevestigde In de tijdbestedingonderzoeken waren de vrijgevestigde medisch specialisten ook leidend voor de tariefberekening van het geheel aan specialisten. Het BKZ MS wordt in tegenstelling tot het huidige scenario niet opgeschaald voor specialisten in loondienst. Sommige zorgproducten worden echter niet of nauwelijks geleverd door de vrijgevestigde specialisten. De tarieven van deze producten zullen in de tariefberekening dus op een alternatieve wijze tot stand moeten komen. 1 Voor een exacte beschrijving van de bepaling van de specialisten die declareren ten laste van het BKZ medisch specialisten en het BKZ ziekenhuizen wordt verwezen naar de brief onderbouwing van de overschrijding BKZ 2009 van 15 november 2010 van VWS met kenmerk CZ-IPZ te vinden op de website van de NZa. Omwille van de eenvoud wordt in het vervolg van het memo gesproken over vrijgevestigde medisch specialisten en specialisten werkzaam in loondienst.

3 2.2 tariefberekening voor alle zorgproducten In lijn met het bovenstaande is er een methodiek mogelijk waarbij de gegevens met betrekking tot de vrijgevestigde medisch specialisten als uitgangspunt wordt genomen, maar waarbij ook een tarief berekend wordt voor de producten die (bijna) uitsluitend door de specialisten in loondienst geleverd worden. Bij deze methodiek wordt op voorhand een sluitende relatie gelegd tussen de nieuwe honorariumtarieven en het in het convenant overeengekomen BKZ bedrag medisch specialisten van mln voor Deze methodiek bestaat op hoofdlijnen uit de volgende stappen: 3 van 5 1) Er wordt een reken-bkz voor de specialisten in loondienst bepaald. Het BKZ medisch specialisten vormt hiervoor de basis. Voor deze berekening wordt gebruik gemaakt van opschalingfactor op basis van omzet verhoudingen tussen beiden groepen van specialisten. Deze berekeningsstap staat beschreven in het consultatiedocument van januari 2011 en het memo voor klankbordgroep 3. 2) Vervolgens wordt het BKZ MS en het reken BKZ loondienst gescheiden verdeeld over de bijbehorende specialisten. Dit betekent dat het volledige vastgestelde BKZ voor de vrijgevestigde specialisten wordt verdeeld over het aantal FTE van de vrijgevestigde specialisten en het BZK loondienst over de FTE s van de specialisten in loondienst. Dit resulteert in een BKZ loondienst per specialisme en een BKZ MS per specialisme. 3) Daarna worden de verkregen budgetten per specialisme bij elkaar opgeteld, waardoor een BKZ totaal per specialisme wordt verkregen. Met deze stap wordt meer recht gedaan aan de specialisme specifieke verhouding tussen de medisch specialisten in loondienst en vrijgevestigde ten opzichte van de methodiek die eerder voorlag (zie memo voor klankbordgroep 3). 4) In de vierde stap wordt het vastgestelde BKZ bedrag per specialisme (zowel vrijgevestigd als loondienst) geconfronteerd met de totale productie van het betreffende specialisme. Voor de berekening van de honorariumcomponent per zorgproduct zijn tevens de verdeelsleutels benodigd die de specialisten hebben ingegeven in het normtijdentool. Zie onderstaande figuur voor een schematische weergave van de methodiek.

4 Figuur 2 - tariefberekening voor alle zorgproducten Opschaalfactor 4 van 5 Verdeling BKZ MS obv FTE vrijgevestigd Verdeling BKZ LD obv FTE loondienst Som van BKZ per specialisme vrijgevestigd en loondienst Resultaat: honorariumcomponent 5) In de laatste stap van de berekening (niet visueel weergegeven in bovenstaande afbeelding), wordt een correctie uitgevoerd om aansluiting te zoeken bij het vastgestelde BKZ bedrag voor de vrijgevestigde medisch specialisten per specialisme. Deze correctie bestaat uit drie deelstappen: (a) per zorgproduct wordt bepaald welk deel van de productie wordt geleverd door vrijgevestigde specialisten (b) vervolgens wordt met de berekende tarieven en de productie van de vrijgevestigde specialisten bepaald of aangesloten bij het aandeel BKZ MS van het betreffende specialisme (c) via een correctiefactor wordt het tarief aangepast zodat een aansluiting tussen de omzet per specialisme en het BKZ MS aandeel per specialisme wordt gerealiseerd. Stel dat voor een specialisme blijkt dat de omzet voor 95% aansluit bij het BKZ MS aandeel dan zorgt een correctiefactor op de tarieven voor een 100% aansluiting. Zoals hierboven beschreven, zijn in de tariefberekening de vrijgevestigde specialisten leidend. Met deze tarieven wordt een verwachte omzet van mln per 2012 gerealiseerd door deze groep specialisten. In een bijlage is het rekensheet opgenomen waar u de berekeningswijze exact kunt volgen. Bij dit rekensheet is een toelichting gegeven, waarin de verschillende brongegevens en rekenstappen nader worden toegelicht.

5 3. Toerekening middelen naar specialismen In de laatste bijeenkomst van 14 maart 2011 heeft de NZa haar voornemen geuit om in de berekening van de honorariumtarieven gebruik te maken van FTE cijfers. Deze FTE cijfers dienen ten behoeve van de verdeling van de beschikbare budgettaire middelen naar de verschillende specialismen. De NZa heeft daarbij aangegeven dat de FTE cijfers van Dutch Hospital Data (DHD) het meest geschikt geacht worden. 5 van 5 De NZa heeft verschillende suggesties ontvangen voor alternatieve bronnen voor de verdeling van de beschikbare BKZ middelen naar de verschillende specialismen (tijdens de klankbordgroepvergaderingen en in de mails en brieven die aan de NZa zijn verzonden). Het betreffen de volgende suggesties: 1) FTE en capita-data die de NZa bij ziekenhuizen heeft opgevraagd in het kader van de vaststelling van omzetplafonds voor het beheersmodel medisch specialisten 2) FTE en/of capita-data die zijn opgenomen in de aansprakelijkheidsverzekeringen die de medisch specialisten en de ziekenhuizen hebben afgesloten 3) FTE-data te bepalen via een benchmark van de cijfers van Logex, Prismant of andere bronnen Deze alternatieve bronnen kunnen worden gebruikt ter verificatie van de gegevens van DHD. Er zou ook toe besloten kunnen worden om de toedeling van de beschikbare middelen naar specialismen te bepalen op basis van een middeling van de aandelen in de verschillende bronnen. De geopperde alternatieve bronnen zijn ook aan de orde geweest tijdens recente overleggen tussen de NZa en de OMS. De OMS is verzocht om de gegevens van de NZa te (laten) valideren (suggestie 1) of om gegevens aan te leveren voor zover de NZa daar de beschikking niet over heeft (suggesties 2 en 3). In de klankbordgroepbijeenkomst van 12 mei 2011 wordt ingegaan op de verdeling van de beschikbare BKZ middelen zoals die wordt gehanteerd in de tariefberekening.

DOT honorariumcomponent medisch specialisten 4e klankbordgroep bijeenkomst. 20 april 2011

DOT honorariumcomponent medisch specialisten 4e klankbordgroep bijeenkomst. 20 april 2011 DOT honorariumcomponent medisch specialisten 4e klankbordgroep bijeenkomst 20 april 2011 Inhoudsopgave 1. Doel van de klankbordgroepbijeenkomst 2. Terugblik op 3 e bijeenkomst klankbordgroep (14-03-2011)

Nadere informatie

Notitie deelnemers klankbordgroep DOT honorariumcomponent medisch specialisten. Definitieve verdeling FTE. 1. Inleiding

Notitie deelnemers klankbordgroep DOT honorariumcomponent medisch specialisten. Definitieve verdeling FTE. 1. Inleiding Notitie deelnemers klankbordgroep DOT honorariumcomponent medisch specialisten Definitieve verdeling FTE 1. Inleiding In dit memo beschrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de definitieve verdeling

Nadere informatie

DOT honorariumcomponent medisch specialisten

DOT honorariumcomponent medisch specialisten DOT honorariumcomponent medisch specialisten Presentatie 1 ste klankbordgroep Datum 19-01-2011 Agenda Welkom Presentatie Proces Inhoud Consultatievragen & vervolg Mogelijkheid voor reacties op presentatie

Nadere informatie

Impactanalyse DOT Honorariumtarieven

Impactanalyse DOT Honorariumtarieven Conceptrapportage ten behoeve van klankbordgroep 6 Impactanalyse DOT Honorariumtarieven Deel 2 Versie 1, 5 augustus 2011 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Doelstelling 5 3. Referentie voor beoordeling 6 4. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Verslag. Klankbordgroep honorariumtarieven DOT 2012 Datum: 19 september 2011. Tijd: 19.00 uur Locatie: NZa

Verslag. Klankbordgroep honorariumtarieven DOT 2012 Datum: 19 september 2011. Tijd: 19.00 uur Locatie: NZa Verslag Klankbordgroep honorariumtarieven DOT 2012 Datum: 19 september 2011 Tijd: 19.00 uur Locatie: NZa Opening Voorzitter de heer Noorlag van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) opent de vergadering

Nadere informatie

DOT honorariumcomponent medisch specialisten 7e klankbordgroep bijeenkomst. 19 september 2011

DOT honorariumcomponent medisch specialisten 7e klankbordgroep bijeenkomst. 19 september 2011 DOT honorariumcomponent medisch specialisten 7e klankbordgroep bijeenkomst 19 september 2011 Inhoudsopgave 1. Evaluatie Memo 19 juli 2011 2. Tariefberekening DOT 2013 Memo 13 september 2011 2 Evaluatie

Nadere informatie

DOT honorariumcomponent medisch specialisten Klankbordgroep bijeenkomst 6b. 11 augustus 2011

DOT honorariumcomponent medisch specialisten Klankbordgroep bijeenkomst 6b. 11 augustus 2011 DOT honorariumcomponent medisch specialisten Klankbordgroep bijeenkomst 6b 11 augustus 2011 Inhoudsopgave 1. Opening 2. Vervolg presentatie NZa A) Referentie voor beoordeling B) Medisch specialisten werkzaam

Nadere informatie

Impactanalyse DOT Honorariumtarieven

Impactanalyse DOT Honorariumtarieven Conceptrapportage ten behoeve van klankbordgroep 6 Impactanalyse DOT Honorariumtarieven Deel 1 Versie 1, 5 augustus 2011 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Afbakening en leeswijzer 4 3. Doelstelling 4 4. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Memo Representativiteit honoraria DOT 2013

Memo Representativiteit honoraria DOT 2013 Memo Representativiteit honoraria DOT 2013 Aan Leden van de klankbordgroep honorariumcomponent medisch specialisten Van Telefoonnummer E-mailadres Project honorariumtarieven DOT Onderwerp Datum Representativiteit

Nadere informatie

Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012

Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012 Notitie consultatiebijeenkomst 20 april 2011 honorarium medische specialisten DOT 2012 Achtergrond DHD enquête 1. Inleiding Tijdens de klankbordgroepbijeenkomst van 14 maart 2011 is de NZa verzocht om

Nadere informatie

Toelichting op de honorariumberekening kaakchirurgie

Toelichting op de honorariumberekening kaakchirurgie Toelichting op de honorariumberekening kaakchirurgie juli 2013 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Proces 6 3. Tariefberekening op hoofdlijnen 7 4. Bepaling macrokader honorarium 2014 8 5. Productie 9 6. Toegekende

Nadere informatie

Verslag. Datum: 20 januari 2011 Tijd: uur Locatie: NZa

Verslag. Datum: 20 januari 2011 Tijd: uur Locatie: NZa Datum: 20 januari 2011 Tijd: 19.00 uur Locatie: NZa Kenmerk 11D0004981 Notulist: Twan Klijn (tklijn@nza.nl) 1. Opening Voorzitter de heer Noorlag van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) opent de vergadering

Nadere informatie

Honorariumtarieven 2012 DOT B-segment

Honorariumtarieven 2012 DOT B-segment Informatiedocument: Honorariumtarieven 2012 DOT B-segment Ondersteunende specialismen Op dit document zijn de Algemene Voorwaarden van LOGEX, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam, van toepassing.

Nadere informatie

Consultatiedocument Honorarium medisch specialisten DOT 2012

Consultatiedocument Honorarium medisch specialisten DOT 2012 Consultatiedocument Honorarium medisch specialisten DOT 2012 Berekening honorariumcomponent per zorgproduct januari 2011 2 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Proces 7 3. Achtergrond en aanleiding 9 4. Uitgangspunten,

Nadere informatie

LOGEX DOT B-Segment analyse honorariumtarieven 2013

LOGEX DOT B-Segment analyse honorariumtarieven 2013 Informatiedocument: LOGEX DOT B-Segment analyse honorariumtarieven 2013 Voor Medisch specialisten / Ziekenhuizen Op dit document zijn de Algemene Voorwaarden van LOGEX, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

NZa Vragenlijst uitvoeringstoets integrale tarieven 2015

NZa Vragenlijst uitvoeringstoets integrale tarieven 2015 NZa Vragenlijst uitvoeringstoets integrale tarieven 2015 De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het verzoek ontvangen een uitvoeringstoets

Nadere informatie

VAN DATUM BETREFT CD/EvL 28 sept 2011 uitval honorariumberekening

VAN DATUM BETREFT CD/EvL 28 sept 2011 uitval honorariumberekening Europalaan 40 3526 KS Utrecht Postbus 2774 3500 GT Utrecht AAN NZa TELEFOON 030 285 08 00 FAX 030 285 08 01 WEBSITE www.dbconderhoud.nl Memo VAN DATUM BETREFT CD/EvL 28 sept 2011 uitval honorariumberekening

Nadere informatie

Toelichting op de honorariumberekening DOT 2012. Definitieve versie ter publicatie van het DOTpakket

Toelichting op de honorariumberekening DOT 2012. Definitieve versie ter publicatie van het DOTpakket Toelichting op de honorariumberekening DOT 2012 Definitieve versie ter publicatie van het DOTpakket november 2011 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Honorariumberekening op hoofdlijnen 3. BKZ bedragen per specialisme

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument Opbrengstverrekening 2008

Verantwoordingsdocument Opbrengstverrekening 2008 Verantwoordingsdocument Opbrengstverrekening 2008 Fase 2 / Berekening CVZ augustus 2010 Inhoud 1. Algemene inleiding 5 2. Berekening overdekking per ziekenhuis per boekjaar 7 3. Berekening schadelastschuif

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/12/70c 12D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/12/70c 12D Aan het bestuur van de algemene ziekenhuizen (010) categorale ziekenhuizen (011) academische ziekenhuizen (020) epilepsie-instellingen (040) dialysecentra (060) audiologische centra (070) radiotherapeutische

Nadere informatie

Tarieven medisch specialisten 2011

Tarieven medisch specialisten 2011 Toelichting op tariefbeschikkingen Tarieven medisch specialisten 2011 Nederlandse Zorgautoriteit november 2010 2 1. Inleiding De honorariumtarieven 2011 bevatten een korting vanwege de door de minister

Nadere informatie

Functioneel ontwerp: Opbrengstverrekening 2010 en 2011 in 2012

Functioneel ontwerp: Opbrengstverrekening 2010 en 2011 in 2012 Verantwoordingsdocument Functioneel ontwerp: Opbrengstverrekening 2010 en 2011 in 2012 Fase 2 / Berekening CVZ november 2012 versie 0.3 Inhoud 1. Algemene inleiding 4 2. Berekening overdekking per instelling

Nadere informatie

Het financieringssysteem 2012 / 2013 Presentatie voor VGE / Tranzo Tilburg, 9 februari 2012

Het financieringssysteem 2012 / 2013 Presentatie voor VGE / Tranzo Tilburg, 9 februari 2012 Bron: OECD Health Data 2011 http://stats.oecd.org/index.aspx?datasetcode=sha Inleiding Biesheuvel lumpsum Boter bij de vis Einde lumpsum Invoeren uurtarief Einde bouwregime Invoeren DBC Einde FB-budget

Nadere informatie

BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN 2014

BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN 2014 BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN 2014 1 Inleiding In deze notitie worden berekeningen gepresenteerd die ten grondslag liggen aan de bedragen die zijn opgenomen in de Regeling risicoverevening 2014. In de risicoverevening

Nadere informatie

Rekenvoorbeeld bij toelichting op de berekening van de honorariumtarieven par

Rekenvoorbeeld bij toelichting op de berekening van de honorariumtarieven par Rekenvoorbeeld bij toelichting op de berekening van de honorariumtarieven par. 6.2.1 In onderstaand voorbeeld is de berekening voor de situatie met drie specialismen uitgewerkt. Voor de eenvoud is aangenomen

Nadere informatie

Artikel 1. Reikwijdte...2 Artikel 2. Doel van de beleidsregel...2

Artikel 1. Reikwijdte...2 Artikel 2. Doel van de beleidsregel...2 BELEIDSREGEL Kostprijsmodel zorgproducten medisch specialistische zorg Inhoudsopgave Artikel 1. Reikwijdte...2 Artikel 2. Doel van de beleidsregel...2 Artikel 3. Artikel 4. Begripsbepalingen...2 Kostprijsmodel

Nadere informatie

REGELING NR/CU-214. Beheersmodel honoraria vrijgevestigd medisch specialisten

REGELING NR/CU-214. Beheersmodel honoraria vrijgevestigd medisch specialisten REGELING Beheersmodel honoraria vrijgevestigd medisch specialisten Gelet op de artikelen 36, derde lid, 37, 38, derde lid, 39, tweede lid en 62 jo. 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft

Nadere informatie

Geldstromen in de gezondheidszorg Organisatie & Financiering

Geldstromen in de gezondheidszorg Organisatie & Financiering Geldstromen in de gezondheidszorg Organisatie & Financiering Belinda van de Lagemaat Senior Adviseur, Organisatie & Financiering Federatie Medisch Specialisten 28 oktober 2016 Agenda Kosten van gezondheidszorg

Nadere informatie

Gebruikersdocument deel 2

Gebruikersdocument deel 2 Gebruikersdocument deel 2 Verantwoording tariefswijzigingen Versie 20130305 Ingangsdatum 1 april 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanpassingen kostentarieven... 4 2.1 Infertiliteit, correctie op gebruikte

Nadere informatie

Afrekenen op DOT? Marc Verhagen Beroepsbelangencommissie. NVMDL symposium 2012

Afrekenen op DOT? Marc Verhagen Beroepsbelangencommissie. NVMDL symposium 2012 Afrekenen op DOT? Marc Verhagen Beroepsbelangencommissie NVMDL symposium 2012 Afr k n n op DOT? Marc Verhagen Beroepsbelangencommissie NVMDL symposium 2012 Historie 1960 Open eind financiering kosten zorg

Nadere informatie

Verkenning integrale tarieven medisch specialistische zorg 2015. Rapportage vragenlijst

Verkenning integrale tarieven medisch specialistische zorg 2015. Rapportage vragenlijst Verkenning integrale tarieven medisch specialistische zorg 2015 Rapportage vragenlijst April 2013 2 Inhoud Inleiding 5 1. Respons vragenlijst 7 1.1 Respons vragenlijst 7 2. Organisatiemodellen 8 2.1 Contractuele

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Medisch specialisten Een medisch specialist is een gespecialiseerde arts, ingeschreven in een speciaal register. Er worden 34 specialismen onderscheiden. Ongeveer 75% van de circa 17.000 medisch specialisten

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 vragencure@nza.nl CI/13/9c

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 vragencure@nza.nl CI/13/9c Aan de Raad van Bestuur en collectieven van medisch specialisten van Algemene ziekenhuizen (010) Categorale ziekenhuizen (011) Academische ziekenhuizen (020) Revalidatie-instellingen (100) Dialysecentra

Nadere informatie

Invoering beheersmodel honoraria vrijgevestigd medisch specialisten 29 september 2011

Invoering beheersmodel honoraria vrijgevestigd medisch specialisten 29 september 2011 Aan de besturen van: algemene ziekenhuizen oogziekenhuis st. Maartenskliniek UMC s dialysecentra radiotherapeutische centra ZBC s de zorgverzekeraars productiesamenwerkingsverbanden Brancheorganisaties:

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk CDIN/mpan/TSZ CI/11/43c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk CDIN/mpan/TSZ CI/11/43c 11D Aan het bestuur van de algemene ziekenhuizen (010) categorale ziekenhuizen (011) academische ziekenhuizen (020) epilepsie-instellingen (040) dialysecentra (060) audiologische centra (070) radiotherapeutische

Nadere informatie

Toelichting Normtijdentabellen

Toelichting Normtijdentabellen Toelichting Normtijdentabellen van zorgproducten en zorgactiviteiten Versie 20131114 Ingangsdatum 1 januari 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van deze tabellen... 3 1.2 Functie van deze tabellen...

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 2148 EERSTELIJNSDIAGNOSTIEK

BELEIDSREGEL BR/CU 2148 EERSTELIJNSDIAGNOSTIEK BELEIDSREGEL BR/CU 2148 EERSTELIJNSDIAGNOSTIEK Op grond van artikel 57, eerste lid, onderdeel en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg

Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg BELEIDSREGEL Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, sub b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Dit voorstel betreft invoering van risicoverevening voor de budgetten jeugdhulp van de BUCH gemeenten over het jaar 2015.

Dit voorstel betreft invoering van risicoverevening voor de budgetten jeugdhulp van de BUCH gemeenten over het jaar 2015. Agendapunt : 08. Voorstelnummer : 06-038 Raadsvergadering : 25 juni 2015 Naam opsteller : Eric de Nijs Informatie op te vragen bij : Eric de Nijs Portefeuillehouder(s) : Jan Mesu Zaaknummer : BB15.00273

Nadere informatie

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg Welkom bij de Mauritsklinieken. Om u vooraf zo volledig mogelijk te informeren over de kosten en procedures van het zorgtraject dat u bij de Mauritsklinieken doorloopt, hebben wij voor u een overzicht

Nadere informatie

Bijlage 4 BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN Inleiding. 2. Het macro-prestatiebedrag Zvw 2009

Bijlage 4 BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN Inleiding. 2. Het macro-prestatiebedrag Zvw 2009 BEPALING MACRO-DEELBEDRAGEN 2009 Bijlage 4 1. Inleiding In deze notitie worden berekeningen gepresenteerd die ten grondslag liggen aan de bedragen die zijn opgenomen in de wijziging van hoofdstuk 3 van

Nadere informatie

Handleiding RZ15b. Versie 20141113

Handleiding RZ15b. Versie 20141113 Handleiding RZ15b Versie 20141113 Ingangsdatum 1 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitlevering RZ15b... 4 3 Inhoud release... 5 3.1 Soorten wijzigingen... 5 3.2 Informatieproducten RZ15a gelden

Nadere informatie

VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT SCANPLAZA. Telefoonnummer (030)

VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT SCANPLAZA. Telefoonnummer (030) Nederlandse Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister H.M. de Jonge Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT 29 MEI 2019 SCANPLAZA Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

Impactanalyse honorariumtarieven DOT Versie ter publicatie van het DOT-pakket 2013

Impactanalyse honorariumtarieven DOT Versie ter publicatie van het DOT-pakket 2013 Impactanalyse honorariumtarieven DOT 2013 Versie ter publicatie van het DOT-pakket 2013 1 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Afbakening en leeswijzer 4 3. Doelstelling, referentiekader en bronnen 5 3.1 Doelstelling

Nadere informatie

Terugkoppelsjabloon kostprijsmodel RZ15A

Terugkoppelsjabloon kostprijsmodel RZ15A Terugkoppelsjabloon kostprijsmodel RZ15A Versie 1.2 15 oktober 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Controles... 4 2.1 Algemeen... 4 2.2 Aanlevering documenten... 5 3 Fases conform het kostprijsmodel...

Nadere informatie

Financiële organisatie van de zorg, Heden, verleden en toekomst. Nov 2017 Joost Oudejans, namens de CBB

Financiële organisatie van de zorg, Heden, verleden en toekomst. Nov 2017 Joost Oudejans, namens de CBB Financiële organisatie van de zorg, Heden, verleden en toekomst Nov 2017 Joost Oudejans, namens de CBB Disclosure belangen spreker (Potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante

Nadere informatie

HOE BEOORDEELT ACM DE TARIEVEN VAN EXPERIMENTEN?

HOE BEOORDEELT ACM DE TARIEVEN VAN EXPERIMENTEN? HOE BEOORDEELT ACM DE TARIEVEN VAN EXPERIMENTEN? Inleiding Op 1 mei 2015 gaat het Besluit Experimenten Decentrale Duurzame Elektriciteitsopwekking in. Coöperaties en verenigingen van eigenaren kunnen dan

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: beantwoording vragen begrotingsvergadering 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: beantwoording vragen begrotingsvergadering 2014 Zaaknummer: 00424383 Onderwerp: beantwoording vragen begrotingsvergadering 2014 Collegevoorstel Feitelijke informatie Tijdens de raadsvergadering over de begroting op 13 november 2014 werd meer duidelijkheid

Nadere informatie

Ontwikkelingen financiering gezondheidszorg. Jaap Doets

Ontwikkelingen financiering gezondheidszorg. Jaap Doets Ontwikkelingen financiering gezondheidszorg Jaap Doets Het Nederlandse zorgstelsel Uitgangspunten zorgstelsel -collectief gefinancierde wettelijk vastgelegde zorg aanspraak Doel beschikbaarheid betaalbaarheid

Nadere informatie

Medisch specialist 2015 Sharing = caring

Medisch specialist 2015 Sharing = caring Medisch specialist 2015 Sharing = caring Regionale informatiebijeenkomst De kaarten zijn geschud, de medisch specialist is aan zet Op dit document zijn de Algemene Voorwaarden van LOGEX, gedeponeerd bij

Nadere informatie

REGELING NR/CU-258. Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg

REGELING NR/CU-258. Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg REGELING Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg Gelet op artikel 36, derde lid en de artikelen 62 jo. 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING DOT Nummer Datum inwerkingtreding Datum beschikking 1 januari 2015 22 juli 2014 Geldig tot Behandeld door 1 januari 2016 directie Zorgmarkten Cure De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 29 248 Invoering Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs) Nr. 44 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van

Nadere informatie

Via deze circulaire informeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) u over het vaststellen van de volgende beleidsregels:

Via deze circulaire informeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) u over het vaststellen van de volgende beleidsregels: Aan de besturen van - Gebudgetteerde GGZ-instellingen - GGZ Nederland - ZN - NVZ - NFU Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

Verrekening en MCI Notitie voor technisch overleg 11 mei 2011, u

Verrekening en MCI Notitie voor technisch overleg 11 mei 2011, u Verrekening en MCI Notitie voor technisch overleg 11 mei 2011, 10.00-11.30u Aan Technisch overleg Van Telefoonnummer E-mailadres NZa 030 296 83 05 egevers@nza.nl Onderwerp Datum Verrekening en MCI 4 mei

Nadere informatie

Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg

Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg REGELING Transitie bekostigingsstructuur medisch specialistische zorg Gelet op artikel 36, derde lid en de artikelen 62 jo. 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX LOGEX

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX LOGEX Financiële DOT Impact analyse Uitgangspunt: Het ontwikkelen van een begrijpbare en werkbare DOT Impact oplossing voor ziekenhuizen. Door de analyses specifiek en begrijpbaar te maken voor ziekenhuizen

Nadere informatie

Invoering DOT: kanttekeningen van een medisch specialist. M.R. van der Linde, cardioloog vice-voorzitter BBC NVVC lid Klankbordgroep NZa

Invoering DOT: kanttekeningen van een medisch specialist. M.R. van der Linde, cardioloog vice-voorzitter BBC NVVC lid Klankbordgroep NZa Invoering DOT: kanttekeningen van een medisch specialist M.R. van der Linde, cardioloog vice-voorzitter BBC NVVC lid Klankbordgroep NZa 1 DOT & Budgetbeheersmodel 2 DOT & Budgetbeheersmodel Documenten,

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument Nacalculatie in de curatieve GGZ

Verantwoordingsdocument Nacalculatie in de curatieve GGZ Verantwoordingsdocument Nacalculatie in de curatieve GGZ Opzet voor 2013 november 2012 2 Inhoud 1. Nacalculatie in de cggz 4 Inleiding 4 2. Nacalculatie op de geopende DBC s 2013 5 2.1 Nacalculatie op

Nadere informatie

Wijziging van de Wet griffierechten burgerlijke zaken in verband met het introduceren van meerdere griffierechtcategorieën voor lagere geldvorderingen

Wijziging van de Wet griffierechten burgerlijke zaken in verband met het introduceren van meerdere griffierechtcategorieën voor lagere geldvorderingen Wijziging van de Wet griffierechten burgerlijke zaken in verband met het introduceren van meerdere griffierechtcategorieën voor lagere geldvorderingen Memorie van Toelichting Algemeen deel 1. Inleiding

Nadere informatie

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ 2015-2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

medisch specialisten 2014

medisch specialisten 2014 Controleprotocol Verantwoordingsdocument honoraria medisch specialisten 2014 10 juli 2015 Inhoud 1. Uitgangspunten 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Procedures 3 1.3 Leeswijzer 3 2. Onderzoeksaanpak 4 2.1 Beleidskader

Nadere informatie

Kostprijzen 2016: ziekenhuis en specialist samen

Kostprijzen 2016: ziekenhuis en specialist samen Kostprijzen 2016: ziekenhuis en specialist samen Holger Wagenaar, COO, Performation Sjoerd de Blok, gynaecoloog en managing director healthcare programs, Nyenrode Hardwin van den Doel, afdelingsmanager

Nadere informatie

Bekostiging & financiering in de cure

Bekostiging & financiering in de cure Alleen de hoofdzaken 2011 Bekostiging & financiering in de cure Inleiding 2001 2002 Afstudeeronderzoek DBC Ministerie VWS 2002 2004 Lid landelijk projectteam DBC s NVZ vereniging van Ziekenhuizen 2004

Nadere informatie

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz Kenmerk

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz Kenmerk Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz 2015-2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/11/55c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/11/55c 11D Aan de besturen van de algemene ziekenhuizen (010) oogziekenhuis (011-1700) academische ziekenhuizen (020) dialysecentra (060) audiologische centra (070) radiotherapeutische centra (090) revalidatie-instellingen

Nadere informatie

Macrobeheersinstrument geneeskundige geestelijke gezondheidszorg 2017

Macrobeheersinstrument geneeskundige geestelijke gezondheidszorg 2017 NADERE REGEL Macrobeheersinstrument geneeskundige geestelijke gezondheidszorg 2017 Gelet op de artikelen 36, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg besluit de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Registratie en aanlevering kostprijzen geriatrische revalidatiezorg

Registratie en aanlevering kostprijzen geriatrische revalidatiezorg Regeling Registratie en aanlevering kostprijzen geriatrische revalidatiezorg Op grond van artikel 36, 61 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Algemeen gegevensbeheer code (AGB-code) Unieke code die aan iedere zorgaanbieder wordt toegekend, waarmee deze kan worden geïdentificeerd.

Algemeen gegevensbeheer code (AGB-code) Unieke code die aan iedere zorgaanbieder wordt toegekend, waarmee deze kan worden geïdentificeerd. REGELING Regeling macrobeheersinstrument verpleging en verzorging 2018 Gelet op de artikelen 36, 37, 62 en 68 en 76 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), besluit de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Tariefbepaling waterschapsbelasting

Tariefbepaling waterschapsbelasting Tariefbepaling waterschapsbelasting Aanleiding In de bestuurlijke commissie Financiën en Bestuurlijke Zaken op 18 april 2017 is het voorstel Duurzaam financieel beleid aan de orde geweest. Gevraagd is

Nadere informatie

Notitie. Behavioural and Societal Sciences. Dutch Center for Health Assets Churchilllaan GV Utrecht T

Notitie. Behavioural and Societal Sciences. Dutch Center for Health Assets Churchilllaan GV Utrecht  T Notitie Behavioural and Societal Sciences Dutch Center for Health Assets Churchilllaan 11 3527 GV Utrecht www.tno.nl T +31 88 866 29 00 Onderwerp Vergelijking Beleidsregel Kleinschalig Wonen en tarieven

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg. Jaap Doets

Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg. Jaap Doets Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg Jaap Doets Onderwerpen Het Nederlandse tweedelijns zorglandschap Veranderingen agv de stelselherziening 2006 Actualiteit 2015 2 AWBZ

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg. Jaap Doets

Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg. Jaap Doets Ontwikkelingen in de (financiering van) medisch specialistische zorg Jaap Doets Onderwerpen Het Nederlandse tweedelijns zorglandschap Veranderingen agv de stelselherziening 2006 Actualiteit 2015 2 Onderverdeling

Nadere informatie

medisch specialisten 2013

medisch specialisten 2013 Controleprotocol Verantwoordingsdocument honoraria medisch specialisten 2013 6 maart 2014 2 Inhoud 1. Uitgangspunten 5 1.1 Inleiding 5 1.2 Procedures 5 1.3 Leeswijzer 5 2. Onderzoeksaanpak 7 2.1 Beleidskader

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 10

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 10 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 10 al m 1 'f" x z 5; Afdeling: Staf Beh.door: Port.houder: Team: Staf Bos, M.G. DB, Agendapunt 00 van de vergadering van het Dagelijks Bestuur van 5 december

Nadere informatie

Vooruitblik: Wijzigingsprocedure en toetsingskader per 2018 en verder

Vooruitblik: Wijzigingsprocedure en toetsingskader per 2018 en verder Vooruitblik: Wijzigingsprocedure en toetsingskader per 2018 en verder NZa-congres van beleid naar praktijk, 22 september 2016 Ivola Hoornweg Marnelle de Groot Inhoud Hoe verloopt het proces van aanvragen,

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk J.J. Janse/asat /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk J.J. Janse/asat / Het bestuur van Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres J.J. Janse/asat 088 770

Nadere informatie

Benchmarken binnen DOT

Benchmarken binnen DOT Benchmarken binnen DOT Zorgvisie congres 14-03-2012 Op dit document zijn de Algemene Voorwaarden van LOGEX, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam, van toepassing. Inhoud presentatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Voorlopige vaststelling transitiebedragen medisch specialistische zorg

Voorlopige vaststelling transitiebedragen medisch specialistische zorg Voorlopige vaststelling transitiebedragen medisch specialistische zorg April 2014 2 Inhoud 1. Inleiding en samenvatting 5 2. Transitiebedragen 7 3. Ontwikkelingen in het schaduwbudget 13 3.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 info@nza.nl CI-14-28c

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 info@nza.nl CI-14-28c Aan het bestuur van: - Algemene ziekenhuizen (010); - Categorale ziekenhuizen (011); - Academische ziekenhuizen (020); - Epilepsie-instellingen (040); - Dialysecentra (060); - Audiologische centra (070);

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-2038

BELEIDSREGEL BR/CU-2038 BELEIDSREGEL Concept Beleidsregel Beschikbaarheidbijdrage 2012 De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het voornemen om een beleidsregel vast te stellen die inhoudelijk overeenkomt met hetgeen in dit

Nadere informatie

Deze regeling is voorts van toepassing op zorgverzekeraars als bedoeld in artikel 3.10 hierna.

Deze regeling is voorts van toepassing op zorgverzekeraars als bedoeld in artikel 3.10 hierna. NADERE REGEL Macrobeheersinstrument verpleging en verzorging 2016 Gelet op de artikelen 36, 37, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), besluit de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tot

Nadere informatie

GGD Drenthe} College van burgemeester en wethouders van de Drentse gemeenten/ Leden van de Drentse gemeenteraden

GGD Drenthe} College van burgemeester en wethouders van de Drentse gemeenten/ Leden van de Drentse gemeenteraden GGD Drenthe} Bezoekadres Mien Ruysweg 1 9408 KA Assen Postadres Postbus 144 9400 AC Assen College van burgemeester en wethouders van de Drentse gemeenten/ Leden van de Drentse gemeenteraden O 0592-30 63

Nadere informatie

Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg

Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg NZa-congres van beleid naar praktijk, 22 september 2016 Marrit Nauta Inhoud 1. Uitgangspunt: brief Waardig leven met zorg 2. De puzzel: Vernieuwingstrajecten bij

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 030 296 8111 BHAE/mveme/CI/09/33c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 030 296 8111 BHAE/mveme/CI/09/33c Aan de besturen van de algemene ziekenhuizen (010) categorale ziekenhuizen (011) academische ziekenhuizen (020) epilepsie-instellingen (040) dialysecentra (060) radiotherapeutische centra (090) revalidatiecentra

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering CI/17/4c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering CI/17/4c / Aan het bestuur van: Academische ziekenhuizen (020) Algemene ziekenhuizen (010) Categorale ziekenhuizen (011) Federatie Medisch Specialisten (FMS) Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) Huisartsenlaboratoria

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI-14-7c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI-14-7c Aan de besturen van Algemene ziekenhuizen (010) Categorale ziekenhuizen (011) Academische ziekenhuizen (020) Revalidatie-instellingen (100) Dialysecentra (060) Audiologische centra (070) Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

Financiering van gezondheidszorg. Jaap Doets consultant VVAA

Financiering van gezondheidszorg. Jaap Doets consultant VVAA Financiering van gezondheidszorg Jaap Doets consultant VVAA Het Nederlandse zorgstelsel Zorgstelsel -Collectief gefinancierde wettelijk vastgelegde zorg aanspraak -vraagsturing -prestatiebekostiging -maatschappelijke

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/13/37c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/13/37c Aan het bestuur van algemene ziekenhuizen (010) categorale ziekenhuizen (011) academische ziekenhuizen (020) epilepsie-instellingen (040) dialysecentra (060) audiologische centra (070) radiotherapeutische

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 vragencure@nza.nl CI/12/86c

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 0900 770 70 70 vragencure@nza.nl CI/12/86c Aan het bestuur van de algemene ziekenhuizen (010) categorale ziekenhuizen (011) academische ziekenhuizen (020) epilepsie-instellingen (040) dialysecentra (060) audiologische centra (070) radiotherapeutische

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer Kenmerk KBRE/mpan/GGZ 030 296 81 11 CI/10/43c 10D0047456

Behandeld door Telefoonnummer Kenmerk KBRE/mpan/GGZ 030 296 81 11 CI/10/43c 10D0047456 Aan de besturen van: - gebudgetteerde GGZ Zvw zorgaanbieders (450) - alle zorgverzekeraars - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) - GGZ Nederland - MeerGGZ - Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) Newtonlaan

Nadere informatie

Telefoonnummer. adres

Telefoonnummer.  adres Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mevrouw drs. E. I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ ^S-GRAVENHAGE Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 f 030 296

Nadere informatie

Bijlage 2: Impactanalyse gemeente Leiderdorp voor SSC Leidse Regio. Context

Bijlage 2: Impactanalyse gemeente Leiderdorp voor SSC Leidse Regio. Context Bijlage 2: Impactanalyse gemeente Leiderdorp voor Leidse Regio Context Het Bedrijfsplan Leidse Regio (hierna ) bevat berekeningen van de benodigde middelen voor het. Deze worden uitgewerkt in een begroting

Nadere informatie

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ Kenmerk

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ Kenmerk Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve GGZ 2015-2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

Aan de besturen van de:

Aan de besturen van de: Aan de besturen van de: algemene ziekenhuizen (010) categorale instellingen (011) academische ziekenhuizen (020) zelfstandige behandelcentra (291) klinisch genetische centra (390) en zorgverzekeraars.

Nadere informatie

Financiën en de praktijk van taakherschikking

Financiën en de praktijk van taakherschikking Sessie 6, 14:55 15:55 Financiën en de praktijk van taakherschikking Gaat dat samen? 19-10-2014 Onderzoek voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 1. Gericht op (financiële) belemmeringen

Nadere informatie

Handleiding Release RZ17b-update TT

Handleiding Release RZ17b-update TT Handleiding Release RZ17b-update TT Ingangsdatum 1 januari 2017 V20161208 Inhoud 1. Inleiding 4 1.1 Wijzigingen 4 1.2 Inlezen RZ17b-update tarieventabel 4 1.3 Uitgeleverde producten op de website 5 1.4

Nadere informatie

Figuur 1. Aantal cliënten naar huidig en toekomstig stelsel. Aantal cliënten per stelsel nu en straks. AWBZ Wmo jeugdwet overig

Figuur 1. Aantal cliënten naar huidig en toekomstig stelsel. Aantal cliënten per stelsel nu en straks. AWBZ Wmo jeugdwet overig Gehandicaptenzorg van AWBZ naar Wmo Inleiding Per 2015 vervalt de aanspraak op extramurale begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf en persoonlijke verzorging uit de AWBZ. De cliënten vanaf 18 jaar

Nadere informatie