Subsidieverordening Sport

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidieverordening Sport"

Transcriptie

1 1 De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening 2009; besluit vast te stellen de Subsidieverordening Sport Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. sportvereniging: een Enschedese vereniging of stichting met volledige rechtsbevoegdheid, die als voornaamste activiteit, al dan niet in competitieverband, aan haar leden gelegenheid biedt het hele jaar door sport te beoefenen, die is aangesloten bij één of meerdere per 1 januari 2017 door het NOC*NSF erkende overkoepelende sportorganisaties, mits de betreffende sport ook binnen een door de NOC*NSF erkende sportbond wordt beoefend en die geen mensen bij voorbaat uitsluit van lidmaatschap; b. gehandicaptensportvereniging: een Enschedese vereniging zoals bedoeld in lid a die is aangesloten bij de sportbond Gehandicaptensport Nederland waarvan 90% van haar sportaanbod specifiek betrekking heeft op mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking; c. leden: inwoners van Enschede, die het gehele jaar door actief sportend deelnemen aan de sportactiviteiten van de sportvereniging, die contributie betalen als spelend lid en zijn ingeschreven bij de overkoepelende sportorganisatie waarbij de sportvereniging is aangesloten; d. voorrangsscore: getal dat aangeeft wat het gemiddelde welzijnsniveau is van de leden van de sportvereniging waarbij geldt hoe groter het getal hoe lager het gemiddelde welzijnsniveau; e. sport: een intensieve lichamelijke activiteit waarbij de ademhaling en hartslag significant verhogen tijdens het langdurig bewegen danwel een bezigheid waarbij mensen zich met elkander meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is en op reglementaire wijze in competitieverband gespeeld wordt. Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen.

2 2 Hoofdstuk 2 Algemene subsidiebepalingen Artikel 3 Doel en toepassingsbereik 1. Deze verordening is een bijzondere subsidieverordening als bedoeld in artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Het verstrekken van subsidies krachtens deze verordening heeft betrekking op het beleidsterrein sport. 3. Deze verordening heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sportdoelstellingen en bredere maatschappelijke thema s in de stad zoals die zijn opgenomen in de sportnota van de gemeente Enschede. Artikel 4 Studentenverenigingen Sportverenigingen die worden gesubsidieerd door de Sportkoepel Universiteit Twente komen niet voor subsidie in aanmerking. Artikel 5 Subsidieplafond 1. Er is een subsidieplafond. Het subsidieplafond en de wijze van verdeling van het beschikbare bedrag wordt jaarlijks voorafgaand aan het subsidiejaar door de Raad vastgesteld in de programmabegroting. Hoofdstuk 3 Jeugdsport Artikel 6 Subsidiabele activiteiten 1. Aan een sportvereniging en een gehandicaptensportvereniging kan subsidie worden verstrekt om deze bij de door haar georganiseerde activiteiten in het kader van sportbeoefening van jeugdigen tot en met 23 jaar te ondersteunen. 2. De subsidie wordt verstrekt onder de voorwaarde dat de sportvereniging activiteiten uitvoert in het kader van de vorming van jeugdleden. De activiteiten zijn opgenomen in de bijlage maatschappelijke activiteitenlijst behorende bij deze verordening. 3. Om in aanmerking te komen voor subsidie dienen sportverenigingen: a. met minder dan 100 jeugdleden minimaal een activiteit in categorie I uit te voeren b. met 100 tot 250 jeugdleden minimaal een activiteit in categorie I en II uit te voeren c. met 250 jeugdleden of meer minimaal een activiteit in categorie I,II en III uit te voeren. 4. Bij categorie III moeten de activiteiten in samenwerking met één of meer andere sportvereniging(en) of maatschappelijke non-profit organisatie(s) worden georganiseerd, waarbij vereist is dat deze partner of indien er meerdere partners zijn één van de partners professioneel deskundig is. Het college is bevoegd om aan de in de bijlage vermelde activiteiten, nieuwe activiteiten toe te voegen of bestaande activiteiten te verwijderen. Artikel 7 Indiening aanvraag 1. Voor 1 oktober dient het dagelijks bestuur van een sportvereniging of een gehandicaptensportvereniging een subsidieaanvraag voor het volgend kalenderjaar in.

3 3 2. De subsidie dient te worden aangevraagd via de internetsite van de gemeente of op een door de gemeente te verstrekken aanvraagformulier. 3. De aanvraag gaat vergezeld van de volgende gegevens: a. een ledenlijst per 1 september van het lopende kalenderjaar die de volgende gegevens omvat van alle leden tot en met 23 jaar: postcode, geboortedatum, geslacht, soort lidmaatschap, bondsnummer en de hoogte van de contributie per maand dat het betreffende lid aan de vereniging betaalt; b. bij de eerste aanvraag en bij wijzigingen dienen de statuten van de vereniging, het bewijs van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en het bewijs van inschrijving bij een door de NOC*NSF erkende sportbond of sportkoepel te worden ingeleverd. Artikel 8 Beslistermijn, subsidieverlening 1. Het college beslist, na ontvangst van de aanvraag, uiterlijk 1 maart van het kalenderjaar waarvoor de subsidie is aangevraagd. 2. Het college beslist in geval van toekenning van een subsidie op grond van Hoofdstuk 3 en 4 van deze verordening die gezamenlijk minder dan ,00 bedraagt tot subsidievaststelling. In geval van toekenning van een subsidie op grond van Hoofdstuk 3 en 4 van deze verordening die gezamenlijk ,00 of meer bedraagt beslist het college tot subsidieverlening. 3. In de subsidiebeschikking wordt de wijze van betaling en de minimaal te verrichten maatschappelijke activiteiten vermeld. Artikel 9 Subsidiehoogte 1. De hoogte van de subsidie is gebaseerd op een vast bedrag per lid in de leeftijdscategorie tot en met 23 jaar, vermenigvuldigd met de voorrangsscore van de sportvereniging. 2. De hoogte van het bedrag per lid in de leeftijdscategorie tot en met 23 jaar is bij de inwerkingtreding van deze verordening vastgesteld op 45, -. Het college kan jaarlijks dit bedrag aanpassen. Artikel 10 Aanvraag subsidievaststelling a. De sportvereniging waarvoor de subsidie niet direct is vastgesteld dient voor 1 april volgend op het jaar waarvoor subsidie is verleend een aanvraag tot vaststelling inde aanvraag tot vaststelling dient te worden gedaan via de internetsite van de gemeente of op een door de gemeente te verstrekken verantwoordingsformulier. b. De aanvraag tot vaststelling gaat vergezeld van: - een activiteitenverslag; - foto s van de activiteiten die hebben plaatsgevonden; c. De subsidie wordt definitief vastgesteld op basis van de stukken zoals genoemd in lid 1 sub b van dit artikel. 1. Binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag tot subsidievaststelling stelt het college de subsidie vast. 3. De subsidiebeschikking vermeldt de wijze van betaling van het subsidiebedrag en een verrekening van eventuele voorschotten.

4 4 Hoofdstuk 4 Volwassenensport Artikel 11 Subsidiabele activiteiten 1. Aan een sportvereniging kan in het kader van volwassenensport subsidie worden verstrekt. 2. De subsidie wordt verstrekt onder de voorwaarde dat de sportvereniging activiteiten uitvoert die gericht zijn op de thema s uit het sportbeleid als vermeld in de sportnota van de gemeente Enschede. De activiteiten zijn opgenomen in de bijlage maatschappelijk activiteitenlijst behorende bij deze verordening. 3. Om in aanmerking te komen voor subsidie dienen sportverenigingen: a. met minder dan 100 volwassen leden minimaal twee activiteiten uit te voeren; b. met 100 tot 200 volwassen leden minimaal drie activiteiten uit te voeren; c. met 200 tot 300 volwassen leden minimaal vier activiteiten uit te voeren; d. met 300 volwassen leden of meer minimaal vijf activiteiten uit te voeren. 4. De activiteiten moeten worden georganiseerd in samenwerking met één of meer andere sportvereniging(en) of maatschappelijke non-profit organisatie(s), waarbij vereist is dat deze partner professioneel deskundig is. 5. Het college is bevoegd om aan de in de bijlage vermelde activiteiten, nieuwe activiteiten toe te voegen of bestaande activiteiten te verwijderen. Artikel 12 Indiening aanvraag 1. Voor 1 oktober dient een sportvereniging een subsidieaanvraag voor het volgende kalenderjaar in. 2. De subsidie dient te worden aangevraagd via de internetsite van de gemeente of op een door de gemeente te verstrekken aanvraagformulier. 3. De aanvraag gaat vergezeld van de volgende gegevens: a. de ledenlijst per 1 september van het lopende kalenderjaar die de volgende gegevens omvat van alle leden van 24 jaar en ouder: postcode, geboortedatum, geslacht, soort lidmaatschap, bondsnummer en de hoogte van de contributie per maand dat het betreffende lid aan de vereniging betaalt; b. bij de eerste aanvraag en bij wijzigingen dienen de statuten van de vereniging, het bewijs van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en het bewijs van inschrijving bij een door de NOC*NSF erkende sportbond of sportkoepel;

5 5 Artikel 13 Beslistermijn, subsidieverlening 1. Het college beslist, na ontvangst van de aanvraag, uiterlijk 1 maart van het kalenderjaar waarvoor de subsidie is aangevraagd. 2. Het college beslist in geval van toekenning van een subsidie op grond van Hoofdstuk 3 en 4 van deze verordening die gezamenlijk minder dan ,00 bedraagt tot subsidievaststelling. In geval van toekenning van een subsidie op grond van Hoofdstuk 3 en 4 van deze verordening die gezamenlijk ,00 of meer bedraagt beslist het college tot subsidieverlening. 3. In de subsidiebeschikking wordt de wijze van betaling en de minimaal te verrichten maatschappelijke activiteiten vermeld. Artikel 14 Subsidiehoogte 1. De hoogte van de subsidie is gebaseerd op een vast bedrag per lid in de leeftijdscategorie 24 jaar en ouder. 2. De hoogte van het bedrag per lid in de leeftijdscategorie 24 jaar en ouder is bij de inwerkingtreding van deze verordening vastgesteld op 15, -. Het college kan jaarlijks dit bedrag aanpassen. Artikel 15 Aanvraag subsidievaststelling a. De sportvereniging waarvoor de subsidie niet direct is vastgesteld dient voor 1 april volgend op het jaar waarvoor subsidie is verleend een aanvraag tot vaststelling inde aanvraag tot vaststelling dient te worden gedaan via de internetsite van de gemeente of op een door de gemeente te verstrekken verantwoordingsformulier. b. De aanvraag tot vaststelling gaat vergezeld van: - een activiteitenverslag; - foto s van de activiteiten die hebben plaatsgevonden; c. De subsidie wordt definitief vastgesteld op basis van de stukken zoals genoemd in lid 1 sub b van dit artikel. 1. Binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag tot subsidievaststelling stelt het college de subsidie vast. 2. De subsidiebeschikking vermeldt de wijze van betaling van het subsidiebedrag en een verrekening van eventuele voorschotten. Hoofdstuk 5 Gehandicaptensport Artikel 16 Subsidieactiviteit Aan een gehandicaptensportvereniging kan een subsidie worden verstrekt om deze bij de door haar georganiseerde activiteiten in het kader van sportbeoefening door gehandicapten te ondersteunen. De aard van de sportbeoefening binnen een gehandicaptensportvereniging wordt gedefinieerd als een bijzondere maatschappelijke activiteit. Artikel 17 Indiening aanvraag 1. Voor 1 oktober dient een gehandicaptensportvereniging een subsidieaanvraag voor het volgende kalenderjaar in.

6 6 2. De subsidie dient te worden aangevraagd via de internetsite van de gemeente of op een door de gemeente te verstrekken aanvraagformulier. 3. De aanvraag gaat vergezeld van de volgende gegevens: a. een ledenlijst per 1 september van het lopende kalenderjaar die de volgende gegevens omvat van alle actief sportende leden van 24 jaar en ouder: postcode, geboortedatum, geslacht, soort lidmaatschap, bondsnummer en de hoogte van de contributie per maand dat het betreffende lid aan de vereniging betaalt; b. bij de eerste aanvraag en bij wijzigingen dienen de statuten van de vereniging, het bewijs van inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en het bewijs van inschrijving bij een door de NOC*NSF erkende sportbond of sportkoepel te worden ingeleverd. Artikel 18 Subsidiehoogte 1. De hoogte van de subsidie is gebaseerd op een vast bedrag per lid in de leeftijdscategorie 24 jaar en ouder. 2. De hoogte van het bedrag per lid in de leeftijdscategorie 24 jaar en ouder is bij de inwerkingtreding van deze verordening vastgesteld op 37,50. Het college kan jaarlijks dit bedrag aanpassen. Artikel 19 Subsidievaststelling 1. Het college stelt de subsidie uiterlijk 1 maart van het kalenderjaar waarvoor de subsidie is aangevraagd vast. 2. In de subsidiebeschikking wordt de wijze van betaling vermeld. Hoofdstuk 6 Fusies Artikel 20 Fuserende verenigingen Aan fuserende verenigingen kan subsidie worden verstrekt voor kosten die voortvloeien uit de fusie. Hiervoor dienen de fuserende verenigingen een gezamenlijke aanvraag in met daarbij een meerjarenbegroting van de nieuwe vereniging met daarin opgenomen de incidentele fusiekosten. Hoofdstuk 7 Slotbepalingen Artikel 21 Hardheidsclausule Het college kan in bijzondere gevallen van de bepalingen in deze verordening afwijken, indien toepassing van de verordening tot onbillijkheden van overwegende aard leidt. Artikel 22 Intrekken oude verordening De Subsidieverordening sport, laatstelijk gewijzigd 1 januari 2016, wordt ingetrokken. Artikel 23 Overgangsrecht Deze verordening is van toepassing op aanvragen om subsidie die zijn ingediend op of na de datum van inwerkingtreding van deze verordening. Artikel 24 Inwerkingtreding

7 7 Deze verordening treedt in werking op 1 augustus Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van.. De Griffier, De Voorzitter,

8 8 Toelichting op Subsidieverordening Sport 2018 Behorend bij de Subsidieverordening Sport 2018 ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Met stichting zoals genoemd in lid a wordt bedoeld een organisatie met als rechtsvorm een stichting waarbij uit de statuten blijkt dat zij functioneert als een vereniging, maar door de bijzondere samenstelling van het ledenbestand niet de rechtsvorm van een vereniging kan hebben. De stichting moet bij de aanvraag aangeven wat de reden is voor de keuze van de rechtsvorm stichting. In lid e staat: een bezigheid waarbij mensen zich met elkander meten door middel van een spel waarbij vooral analytisch denken benodigd is en op reglementaire wijze in competitieverband gespeeld wordt. Dit betreft de definitie van denksport. Denksporten die in aanmerking komen voor subsidie zijn: - dammen; - schaken; - bridge. Artikel 2 Bevoegdheid College Hoofdstuk 2 Algemene subsidiebepalingen Artikel 3 Doel en toepassingsbereik Artikel 4 Studentenverenigingen Artikel 5 Subsidieplafond Door het instellen van een subsidieplafond legt de gemeente de maximale omvang van de subsidieverstrekking voor een bepaald tijdvak vast. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er onbeperkt aanspraak op de subsidiegelden kan worden gemaakt. De gemeente beperkt hiermee dus haar financiële risico. Aanvragen die binnenkomen nadat het subsidieplafond is bereikt, kunnen dus niet meer worden gehonoreerd. Hoofdstuk 3 Jeugdsport Artikel 6 Subsidiabele activiteiten Een maatschappelijke activiteit wordt door de club zelf (dus actief) georganiseerd. Bij categorie III dient dit te worden georganiseerd in samenwerking met (een) andere sportvereniging(en) of

9 9 maatschappelijke (non-profit) organisatie(s). Bij de activiteit moet rekening worden gehouden met de eisen ten aanzien van professionele deskundigheid van het kader, gelet op veiligheid en aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld: als er sprake is van een specifieke doelgroep, zoals kinderen met een verstandelijke beperking, moet er bij de activiteit begeleiding aanwezig zijn die beschikt over de vereiste professionele pedagogische vaardigheden en vakkennis. Artikel 7 Indiening aanvraag Aanvragen die na 1 oktober worden ingediend worden niet in behandeling genomen. De aanvrager wordt hier schriftelijk van op de hoogte gebracht. De aanvraag dient bij voorkeur te worden aangevraagd via de gemeentelijke website. Artikel 8 Beslistermijn, subsidieverlening Artikel 9 Subsidiehoogte Artikel 10 Aanvraag subsidievaststelling Na afloop van het subsidiejaar moet de sportvereniging die subsidie ontvangen van ,00 of meer, verantwoording afleggen over wat wel/niet is gelukt. Daarbij vindt er geen correctie van reeds verstrekte subsidie op basis van bereikte resultaten plaats, maar wel op basis van het al dan niet uitvoeren van de aangemelde activiteiten. De aanvraag tot vaststelling wordt ingediend op het verantwoordingsformulier welke te vinden is op de website. Het activiteitenverslag bestaat uit: - een korte omschrijving van de activiteiten; - doelgroep en aantal deelnemers; - resultaat; - frequentie; - partner. Hoofdstuk 4 Volwassenensport Artikel 11 Subsidiabele activiteiten Een maatschappelijke activiteit wordt door de club zelf (dus actief) georganiseerd, in samenwerking met (een) andere sportvereniging(en) of maatschappelijke (non-profit) organisatie(s). Bij de activiteit moet rekening worden gehouden met de eisen ten aanzien van professionele deskundigheid van het kader, gelet op veiligheid en aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld: als er sprake is van een specifieke doelgroep, zoals kinderen met een verstandelijke beperking, moet er bij de activiteit begeleiding aanwezig zijn die beschikt over de vereiste professionele pedagogische vaardigheden en vakkennis. Artikel 12 Indiening aanvraag Aanvragen die na 1 oktober worden ingediend worden niet in behandeling genomen. De aanvrager wordt hier schriftelijk van op de hoogte gebracht. De aanvraag dient bij voorkeur te worden aangevraagd via de gemeentelijke website.

10 10 Artikel 13 Beslistermijn, subsidieverlening Artikel 14 Subsidiehoogte Artikel 15 Aanvraag subsidievaststelling Na afloop van het subsidiejaar moet de sportvereniging die subsidie ontvangen van ,00 of meer, verantwoording afleggen over wat wel/niet is gelukt. Daarbij vindt er geen correctie van reeds verstrekte subsidie op basis van bereikte resultaten plaats, maar wel op basis van het al dan niet uitvoeren van de aangemelde activiteiten. De aanvraag tot vaststelling wordt ingediend op het verantwoordingsformulier welke te vinden is op de website. Het activiteitenverslag bestaat uit: - een korte omschrijving van de activiteiten; - doelgroep en aantal deelnemers; - resultaat; - frequentie; - partner. Hoofdstuk 5 Gehandicaptensport Artikel 16 Subsidieactiviteit De aard van de sportbeoefening binnen een gehandicaptensportvereniging wordt gedefinieerd als een bijzondere maatschappelijke activiteit. Daarom komen gehandicaptensportverenigingen niet in aanmerking voor de subsidie die betrekking heeft op het maatschappelijke activiteitenplan. Gehandicaptensportverenigingen zijn apart opgenomen in deze verordening. Artikel 17 tot en met 19 Hoofdstuk 6 Fusies Artikel 20 Hoofdstuk 7 Slotbepalingen Artikel 21 tot en met 24

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen.

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 130311 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer

Nadere informatie

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR385692_1 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer 1500115749

Nadere informatie

Subsidieverordening Sport

Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van (datum), (corsanummer) gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening sport

Subsidieverordening sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 14 december 2009, 0900070867; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Subsidieverordening jeugdverenigingen 2019

Subsidieverordening jeugdverenigingen 2019 De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van (datum, nummer); gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers De raad van de gemeente Enschede; Gelezen het voorstel van het college van (datum; DMO, nummer); Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008;

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; Gelet op artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR228088_1 23 februari 2016 Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010;

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; De raad van de gemeente Nederweert; Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; dat maatschappelijke ontwikkelingen aanleiding zijn geweest om het bestaande beleid

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015.

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015. Vergadering d.d. : 30 september 2014 Agendapunt : 7.2 Registratienummer : 512102 Onderwerp : Algemene subsidieverordening 2015 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING WESTSTELLINGWERF 2016 De raad van de gemeente Weststellingwerf; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer 006042/c; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Besluit tot vaststelling van de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe; op het voorstel

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. aangepast sporten: het

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland.

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland. Nummer: 2002/194 Steenwijk: 17 december 2002 Onderwerp: Verordening sportsubsidies Gemeente Steenwijk Steenwijkerland Uitgegaan: De raad van de gemeente Steenwijk, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. Inleidende bepalingen. De gemeenteraad Gooise Meren. Gelezen het voorstel van 9348

HOOFDSTUK 1. Inleidende bepalingen. De gemeenteraad Gooise Meren. Gelezen het voorstel van 9348 De gemeenteraad Gooise Meren Gelezen het voorstel van 9348 gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 28 wet algemene regels herindeling. overwegende

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening 2016; Besluit

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21810 10 februari 2017 Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

2. De raad stelt jaarlijks in het kader van de begrotingsbehandeling de budgetten vast die voor subsidiëring beschikbaar zijn.

2. De raad stelt jaarlijks in het kader van de begrotingsbehandeling de budgetten vast die voor subsidiëring beschikbaar zijn. De raad van de gemeente Waalwijk; Gezien het voorstel van het college van 21 oktober 2014; Gelet op het bepaalde in artikel 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; BESLUIT:

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid 2 van de Algemene subsidieverordening Drents Overijsselse Delta 2016, overwegende dat het gewenst is het nemen

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING BUSSUM 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING BUSSUM 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bussum. Nr. 120953 15 december 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING BUSSUM 2015 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 207313 1 oktober 2018 Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019 Sport én bewegen dragen in positieve zin bij aan fysieke en psychische

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012

Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012 Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Velsen Officiële naam regeling Verordening sportsubsidies Citeertitel Verordening sportsubsidies Besloten

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2015, nr... ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 2017

Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 2017 Algemene Subsidieverordening gemeente Bunnik 207 Aanhef De raad van de gemeente Bunnik, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober 206; Gelet op artikel 49 van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018

Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018 Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018 De raad van de gemeente Westerveld; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 VERORDENING CULTURELE EN SPORTIEVE DEELNAME de raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 gelet op de artikelen 147

Nadere informatie

Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort. gelezen de nota d.d, 9 september 2016, Directie /Samen Leven/Sport;

Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort. gelezen de nota d.d, 9 september 2016, Directie /Samen Leven/Sport; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 136836 6 oktober 2016 Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Subsidieregeling Bevordering Gezonde Leefstijl Montferland 2016. Het college van Burgemeester en wethouders van Montferland;

Subsidieregeling Bevordering Gezonde Leefstijl Montferland 2016. Het college van Burgemeester en wethouders van Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 33881 21 maart 2016 Subsidieregeling Bevordering Gezonde Leefstijl Montferland 2016 Het college van Burgemeester en wethouders van Montferland;

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening. Drimmelen 2007

Algemene Subsidieverordening. Drimmelen 2007 Algemene Subsidieverordening Drimmelen 2007 Raadsbesluit d.d. 20 september 2007 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. Aanvrager:

Nadere informatie

maken overeenkomstig artikel 136 van de Provinciewet bekend dat Provinciale Staten van Noord-Holland in

maken overeenkomstig artikel 136 van de Provinciewet bekend dat Provinciale Staten van Noord-Holland in Provinciaal blad Subsidieverordening Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 8 december 2006, nr. 2006-69415 tot bekendmaking van de deelverordening buurtbusprojecten Noord-Holland 2007 Noord-Holland

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 25 van de Wet kinderopvang;

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 25 van de Wet kinderopvang; De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2004, nr. 0408133 inzake de Wet Kinderopvang; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Verordening tegemoetkoming kosten (VVE-)peuteropvang in Tiel

Verordening tegemoetkoming kosten (VVE-)peuteropvang in Tiel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tiel Nr. 164245 21 september 2017 Verordening tegemoetkoming kosten (VVE-)peuteropvang in Tiel De raad van de gemeente Tiel: gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht

SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht De colleges van bestuur van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben de subsidieregeling vastgesteld,

Nadere informatie

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal; gelet op de Algemene subsidieverordening Welzijn Berg en Dal 2017; besluit vast

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Artikel 1. Begripsomschrijvingen a. Activiteit: het resultaat van samenhangend handelen van een organisatie, meetbaar in tijd, kwantiteit, kwaliteit

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 CVDR Officiële uitgave van Weert. Nr. CVDR441478_1 24 april 2018 Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

overwegende dat het hiervoor noodzakelijk is om regels te stellen omtrent de tegemoetkoming in de kosten van (VVE-)peuteropvang;

overwegende dat het hiervoor noodzakelijk is om regels te stellen omtrent de tegemoetkoming in de kosten van (VVE-)peuteropvang; Verordening tegemoetkoming kosten (VVE-)peuteropvang in Tiel De raad van de gemeente Tiel: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 juni 2017; overwegende dat het wenselijk is om peuteropvang

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

gelet op artikel 145 van de Provinciewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht,

gelet op artikel 145 van de Provinciewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, Verordening van 4 oktober 2006, houdende nieuwe bepalingen met betrekking tot het verstrekken van subsidie (Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2006) Provinciale Staten van Fryslân, gelet op

Nadere informatie

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 63717 23 mei 2016 Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 Algemene subsidieverordening Heerhugowaard 2014 Nr.RB2016030/RB2013232

Nadere informatie

Deelsubsidieverordening Subsidieverlening aan sportverenigingen 2009

Deelsubsidieverordening Subsidieverlening aan sportverenigingen 2009 De Gemeenteraad van de gemeente Den Helder; refererend aan zijn besluit van 1 maart 2006 waarbij hij heeft vastgesteld de kadernota Lokaal Sportbeleid Wat ons beweegt ; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21895 10 februari 2017 Subsidieregeling Sport Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1123633 Datum: Behandeld door: 20 maart 2014 C. de Haan Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Algemene

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Het college van burgemeester en wethouders van Ede; gelet op artikel 3 van de Asv Ede 2015; besluit vast te stellen de Subsidieregeling maatschappelijke

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel

Officiële uitgave van het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel WATERSCHAPSBLAD Officiële uitgave van het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel Nr. 6717 13 juli 2018 Verordening van het Algemeen Bestuur van Waterschap De Dommel houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening van 23 maart, 13 en 20 april 2016 van Provinciale Staten van Drenthe, Fryslân en Groningen, houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking van subsidies van het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Nummer: 23-03-15/06 De raad der gemeente Hellevoetsluis; gehoord de commissie algemene zaken en middelen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-03-2015, nummer:23-03-15/06; besluit:

Nadere informatie