BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS"

Transcriptie

1 BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS Docentenperspectief online Toelichting online docenten: De online docenten hebben altijd de beschikking over WIFI en hebben derhalve altijd toegang tot de online HAS werkplek. Een online docent krijgt een persoonsgebonden thin-laptop (welke eigendom van de HAS blijft) om zijn/haar werkzaamheden mee uit te voeren. Deze thin-laptop kan met een internetconnectie, middels een Remote Desktop Sessie (RDS), connecteren naar de online HAS werkplek en/of HAS-applicaties (remote apps). De thin-laptop dient ook geschikt te zijn voor eventuele toekomstige doorontwikkelingen naar de toepassing van bijvoorbeeld Citrix of VMware. Functionele eisen thin-laptop en aanlanden : De online docent heeft de keuze uit 2 typen thin-laptops, waarbij het verschil zit in de grootte van het beeldscherm en/of resolutie: * type 1: +/- 15 inch (full HD) * type 2: +/- 10 inch (full HD) Deze docent kan aanlanden op een flexibele werkplek om zijn (administratieve en lesvoorbereidende) werkzaamheden uit te voeren. Op deze flexibele werkplek is aanwezig: * een beeldscherm (met minimaal een DVI-aansluiting en/of Displaypoort aansluiting) * optioneel een tweede beeldscherm (met minimaal een DVI-aansluiting en/of Displaypoort aansluiting) * een toetsenbord (met USB-aansluiting) De docent kan op de flexibele werkplek eenvoudig zijn thin-laptop aansluiten op bovengenoemde werkplekcomponenten. Tevens moet de docent onderstaande randapparatuur rechtstreeks kunnen aansluiten op zijn thin-laptop en vanuit de online HAS-werkplek (RDS) kunnen gebruiken: * USB-apparatuur (muis, usb-opslag, pen-tablet, card-reader, headset, externe schijf, CD/DVD-brander en/of lezer, etc.) * Headset met microfoon (mini-jack aansluitingen) * Standalone printer (uitgangspunt is dat de printer voldoet aan standaard gestelde technische eisen) In de thin-laptop zitten standaard de volgende componenten: - Webcam; - Microfoon; - Netwerkaansluiting; - WIFI-netwerkkaart: * ondersteund minimaal a/b/g/n/ac 2x2, dual-band (2,4 GHz en 5 GHz); * de wifi-adapter moet door het aangeboden operating system (software matig) standaard ondersteund worden. - Bluetooth; - Speakers; - QWERTY-toetsenbord; - Video-uitgangen (VGA en Displaypoort); - Mogelijkheid voor inbouwen (optionele) 4G-kaart. In de thin-laptop zit optioneel (aub meerprijs aangeven per optie) een:

2 - 4G-kaart; - Card-reader. Locatie Den Bosch: De docent op locatie Den Bosch neemt zijn thin-laptop mee naar het leslokaal. In het leslokaal is aanwezig: * een beamer (met VGA-aansluiting) * een audio-installatie (speakers met mini-jack aansluiting) De docent kan eenvoudig zijn thin-laptop aansluiten op bovengenoemde componenten in het leslokaal. Locatie Venlo: De docent op locatie Venlo neemt zijn thin-laptop mee naar het leslokaal. In het leslokaal is aanwezig: * een beamer/beeldscherm (met HDMI-aansluiting) De docent kan eenvoudig zijn thin-laptop aansluiten op bovengenoemde componenten in het leslokaal. Multimedia: De thin-laptop heeft in alle gevallen voldoende specificaties om HD-mediabestanden en HD-streams vanuit de online HAS werkplek (RDS) af te spelen en video-conferencing te kunnen doen (Skype voor bedrijven). Indien de docent er de voorkeur aangeeft, kan deze via de lokale browser op de thinlaptop ook HD-media streamen (via Microsoft Stream, Youtube, etc.) en via een lokale Skype voor bedrijven cliënt video conferencen. Concreet vraagt de HAS: * een tweetal typen thin-laptop die voorziet in bovengenoemde functionele behoeften; * de meerprijs van de optionele opties inzichtelijk te maken; * een mechanisme om het aanlanden op de werkplek en klaslokalen zo simpel mogelijk te houden en die ook voor de fat-laptops van toepassing is (m.a.w., 1 mechanisme voor alle type devices). Device Aantal Opmerkingen Thin-laptop type Beeldscherm +/- 15 inch Thin-laptop type Beeldscherm +/- 10 inch Opties voor type Opties voor type 2 30 Aanland mechanisme 250 werkplek Aanland mechanisme klaslokaal 50 Docentenperspectief offline Toelichting offline docenten: De offline docenten zijn vaak onderweg en hebben, bijvoorbeeld tijdens werkbezoeken bij stagebedrijven in het buitengebied, niet altijd de beschikking over een internetverbinding (WIFI en/of 4G).

3 Een offline docent krijgt een persoonsgebonden fat-laptop (welke eigendom van de HAS blijft) om zijn/haar werkzaamheden mee uit te voeren. Deze laptop kan indien er een internetverbinding beschikbaar is, middels een Remote Desktop Sessie (RDS), connecteren naar online HAS applicaties ( Remote Apps ). Indien er geen internetverbinding beschikbaar is kan de offline docent lokaal werken op de laptop. Deze lokale omgeving biedt een minimale set van applicaties om administratieve werkzaamheden te kunnen uitvoeren en bijvoorbeeld een presentatie te kunnen geven. Op deze laptop staan o.a. lokaal geïnstalleerd: * Office2016 (incl. OneDrive sync-cliënt en Skype voor bedrijven); * Adobe Photoshop; * Webbrowsers. De fat-laptop dient ook geschikt te zijn voor eventuele toekomstige doorontwikkelingen naar de toepassing van bijvoorbeeld Citrix of VMware. Voor het inzetten van deze laptops zal primair gebruik worden gemaakt van nog aanwezige traditionele laptops bij de HAS. Dit betreft de HP Probook 650 G1. Wanneer deze afgeschreven zijn (over 1-3 jaar) dient er een opvolger ingezet te kunnen worden. De HAS-medewerker kan zelf een keuze maken welk type laptop hij voor zijn werkzaamheden wil inzetten. Traditionele Laptop Een laptop in lijn met onze huidige HP Probook 650 G1. Met de keuze uit een grootte van het beeldscherm en/of resolutie: * type 1: +/- 15 inch (minimaal full HD) * type 2: +/- 13 inch (minimaal full HD) * type 3: +/- 10 inch (minimaal full HD) Moderne 2 in 1 Laptop* Om een toekomst vaste oplossing te bieden en het flexwerken zo optimaal mogelijk te ondersteunen wil de HAS onderzoeken of het financieel haalbaar is een modern type 2 in 1 laptop te verstrekken aan haar medewerkers. Dit type 2 in 1 laptop heeft toepassingen zoals touchscreen en een kantelbaar scherm. Met de keuze uit een grootte van het beeldscherm en/of resolutie: * type 1: +/- 15 inch (minimaal full HD) * type 2: +/- 13 inch (minimaal full HD) * type 3: +/- 10 inch (minimaal full HD) * Referentiemodellen: Lenova Yoga, HP x360, etc. Functionele eisen fat-laptop en aanlanden : De docent kan met zijn fat-laptop aanlanden op een flexibele werkplek om zijn (administratieve en lesvoorbereidende) werkzaamheden uit te voeren. Op deze flexibele werkplek is aanwezig: * een beeldscherm (met minimaal een DVI-aansluiting en/of Displaypoort aansluiting) * een toetsenbord (met USB-aansluiting) De docent kan op de flexibele werkplek eenvoudig zijn fat-laptop aansluiten op bovengenoemde werkplekcomponenten. Dit betreft dezelfde flexibele werkplekken waar online docenten met hun thin-laptop aanlanden.

4 Tevens moet de docent onderstaande randapparatuur rechtstreeks kunnen aansluiten op zijn fat-laptop, die vanuit zowel lokaal als in de online HAS-applicaties (Remote Apps) te gebruiken zijn: * USB-apparatuur (muis, usb-opslag, pen-tablet, card-reader, headset, externe schijf, CD/DVD-brander en/of lezer, etc.) * Headset met microfoon (mini-jack aansluitingen) * Standalone printer (uitgangspunt is dat de printer voldoet aan standaard gestelde technische eisen) In de fat-laptop zitten standaard de volgende componenten: - Webcam; - Microfoon; - Netwerkaansluiting; - WIFI-netwerkkaart: * ondersteund minimaal a/b/g/n/ac 2x2, dual-band (2,4 GHz en 5 GHz); * De wifi-adapter moet door het aangeboden operating system (software matig) standaard ondersteund worden. - Bluetooth; - Speakers; - QWERTY-toetsenbord; - Video-uitgangen (VGA en Displaypoort); - Mogelijkheid voor inbouwen (optionele) 4G-kaart. In de fat-laptop zit optioneel (aub meerprijs aangeven per optie) een: - 4G-kaart; - Card-reader. Locatie Den Bosch: De docent op locatie Den Bosch neemt zijn fat-laptop mee naar het leslokaal. In het leslokaal is aanwezig: * een beamer (met VGA-aansluiting) Indien de VGA aansluiting in klaslokalen een beperking is voor het optimaal te leveren device, dan dit aub explictiet benoemen. * een audio-installatie (speakers met mini-jack aansluiting) De docent kan eenvoudig zijn fat-laptop aansluiten op bovengenoemde componenten in het leslokaal. Locatie Venlo: De docent op locatie Venlo neemt zijn fat-laptop mee naar het leslokaal. In het leslokaal is aanwezig: * een beamer/beeldscherm (met HDMI-aansluiting) De docent kan eenvoudig zijn fat-laptop aansluiten op bovengenoemde componenten in het leslokaal. Multimedia: De fat-laptop heeft in alle gevallen voldoende specificaties om HD-mediabestanden en HD-streams af te spelen en video-conferencing te kunnen doen (Skype voor bedrijven).

5 Concreet vraagt de HAS: * een fat-laptop die voorziet in bovengenoemde functionele behoeften; * de meerprijs van de optionele opties inzichtelijk te maken; * een mechanisme om het aanlanden op de werkplek en klaslokalen zo simpel mogelijk te houden en die ook voor de thin-laptops van toepassing is (m.a.w., 1 mechanisme voor alle type devices). Indien de VGA aansluiting in klaslokalen (locatie Den Bosch) een beperking is voor het optimaal te leveren device, dan dit aub expliciet benoemen. Device Aantal Opmerkingen Traditonele Fat-laptop type Beeldscherm +/- 15 inch Traditonele Fat-laptop type Beeldscherm +/- 13 inch 1 Traditonele Fat-laptop type 3 60 Beeldscherm +/- 10 inch Opties fat-laptop type 1,2,3 130 Moderne fat-laptop type Beeldscherm +/- 15 inch Moderne fat-laptop type Beeldscherm +/- 13 inch Moderne fat-laptop type 1 60 Beeldscherm +/- 10 inch Opties fat-laptop type 1,2,3 130 Aanland mechanisme Zie thin-laptops * ook inzetbaar voor thinlaptops Stafdienstmedewerkers perspectief online Toelichting online stafdienstmedewerkers: Stafdienstmedewerkers zijn medewerkers van oa. Facilitaire zaken, ICT, P&O, College van Bestuur en Communicatie. Deze medewerkers hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden altijd de beschikking over een internetverbinding en hebben derhalve altijd toegang tot de online HAS werkplek. Een online stafdienstmedewerker krijgt een persoonsgebonden thin-laptop (welke eigendom van de HAS blijft) om zijn/haar werkzaamheden mee uit te voeren. Deze thinlaptop kan met een internetconnectie, middels een Remote Desktop Sessie (RDS), connecteren naar de online HAS werkplek en/of HAS-applicaties (remote apps). De thinlaptop dient ook geschikt te zijn voor eventuele toekomstige doorontwikkelingen naar de toepassing van bijvoorbeeld Citrix of VMware. Voor het inzetten van laptops voor deze groep zal in eerste instantie gebruik worden gemaakt van de nog aanwezige fat-laptops bij de HAS. Dit betreft de HP Probook 650 G1. Wanneer deze afgeschreven zijn (over 1-3 jaar) dient er een thin-laptop als opvolger ingezet te kunnen worden. Functionele eisen thin-laptop en aanlanden : De online stafdienstmedewerker heeft de keuze uit 2 typen thin-laptops, waarbij het verschil zit in de grootte van het beeldscherm en/of resolutie: * type 1: +/- 15 inch (full HD) * type 2: +/- 10 inch (full HD) Deze stafdienstmedewerker kan aanlanden op een flexibele werkplek om zijn (administratieve en lesvoorbereidende) werkzaamheden uit te voeren. Op deze flexibele werkplek is aanwezig: * twee beeldschermen (met minimaal een DVI-aansluiting en/of Displaypoort aansluiting) * een toetsenbord (met USB-aansluiting)

6 De stafdienstmedewerker kan op de flexibele werkplek eenvoudig zijn huidige fat-laptop of (toekomstige) thin-laptop aansluiten op bovengenoemde werkplekcomponenten. Tevens moet de stafdienstmedewerker onderstaande randapparatuur rechtstreeks kunnen aansluiten op zijn (toekomstige) thin-laptop en vanuit de online HAS-werkplek (RDS) kunnen gebruiken: * USB-apparatuur (muis, usb-opslag, pen-tablet, card-reader, headset, externe schijf, CD/DVD-brander en/of lezer, etc.) * Headset met microfoon (mini-jack aansluitingen) * Standalone printer (uitgangspunt is dat de printer voldoet aan standaard gestelde technische eisen) In de thin-laptop zitten standaard de volgende componenten: - Webcam; - Microfoon; - Netwerkaansluiting; - WIFI-netwerkkaart: * ondersteund minimaal a/b/g/n/ac 2x2, dual-band (2,4 GHz en 5 GHz); * De wifi-adapter moet door het aangeboden operating system (software matig) standaard ondersteund worden. - Bluetooth; - Speakers; - QWERTY-toetsenbord; - Video-uitgangen (VGA en Displaypoort); - Mogelijkheid voor inbouwen (optionele) 4G-kaart. In de thin-laptop zit optioneel (aub meerprijs aangeven per optie) een: - 4G-kaart; - Card-reader. Multimedia: De thin-laptop heeft in alle gevallen voldoende specificaties om HD-mediabestanden en HD-streams vanuit de online HAS werkplek (RDS) af te spelen en video-conferencing te kunnen doen (Skype voor bedrijven). Indien de docent er de voorkeur aangeeft, kan deze via de lokale browser op de thinlaptop ook HD-media streamen (via Microsoft Stream, Youtube, etc.) en via een lokale Skype voor bedrijven cliënt video conferencen. Concreet vraagt de HAS: * een tweetal typen thin-laptop die voorziet in bovengenoemde functionele behoeften; * de meerprijs van de optionele opties inzichtelijk te maken; * een mechanisme om het aanlanden op de werkplek zo simpel mogelijk te houden en die ook voor de fat-laptops van toepassing is (m.a.w., 1 mechanisme voor alle type devices). Let op(!) dat er voor Stafdienstmedewerkers en docenten de mogelijkheid moet zijn meerdere beeldschermen aan te kunnen sluiten! Device Aantal Opmerkingen Thin-laptop type 1 (zit in telling online docenten) Beeldscherm +/- 15 inch Thin-laptop type 2 (zit in telling online docenten) Beeldscherm +/- 10 inch Opties voor type 1 (zit in telling online docenten) Opties voor type 2 (zit in telling online docenten)

7 Studentenperspectief Toelichting studenten: Studenten hebben twee mogelijkheden om de online HAS werkplek te benaderen: 1. Via thin-cliënts op door HAS gefaciliteerde werkplekken, dit betreft: * PC-lokalen (56 studentwerkplekken) ; * Het Study Centre (44 studentwerkplekken); 2. Via hun eigen device (buiten scope van deze casus). In de PC-lokalen staan nu nog fat-cliënts welke nog niet afgeschreven zijn. Deze zullen in eerste instantie worden ingezet voor toegang tot de online HAS werkplek en/of HASapplicaties (remote apps). Zodra deze zijn afgeschreven worden deze vervangen voor thin-cliënts. In het Study Centre staan nu nog fat-cliënts, deze zijn afgeschreven en dienen per direct vervangen te worden voor thin-cliënts. De thin-cliënt dient ook geschikt te zijn voor eventuele toekomstige doorontwikkelingen naar de toepassing van bijvoorbeeld Citrix of VMware. Functionele eisen thin-cliënt: Op alle studentwerkplekken wordt (eventueel na vervanging op termijn) dezelfde thincliënt aangeboden. De student kan aanlanden op een flexibele studentwerkplek om zijn studiewerkzaamheden uit te voeren. Op deze student werkplek is aanwezig: * een beeldscherm (met minimaal een DVI-aansluiting en/of Displaypoort aansluiting) * een toetsenbord en muis (met USB-aansluiting) Tevens moet de student onderstaande randapparatuur rechtstreeks kunnen aansluiten op de thin-cliënt en vanuit de online HAS-werkplek (RDS) kunnen gebruiken:: * USB-apparatuur (muis, usb-opslag, pen-tablet, card-reader, headset, externe schijf, CD/DVD-brander en/of lezer, etc.) * Headset met microfoon (mini-jack aansluitingen) In de thin-cliënt zitten standaard de volgende componenten: - Netwerkaansluiting; - Video-uitgangen (DVI en/of Displaypoort). In de thin-cliënt zit optioneel (aub meerprijs aangeven per optie) een: - Card-reader. Multimedia: De thin-cliënt heeft in alle gevallen voldoende specificaties om HD-mediabestanden en HD-streams vanuit de online HAS werkplek (RDS) af te spelen. Indien de student er de voorkeur aangeeft, kan deze via de lokale browser op de thincliënt ook HD-media streamen (via Microsoft Stream, Youtube, etc.). Concreet vraagt de HAS: * een thin-cliënt die voorziet in bovengenoemde functionele behoeften; * de meerprijs van de optionele opties inzichtelijk te maken;

8 Device Aantal Opmerkingen Thin-cliënt 50 Opties thin-cliënt 25 Beheerperspectief Het uitgangspunt van de HAS is om het beheer op de devices zelf uit te voeren, dit dient zo eenvoudig en gecentraliseerd als mogelijk te zijn. Onderstaande staan een aantal minimale functionele eisen aangaande het beheer van de devices. Managementomgeving: De thin-laptops,thin-cliënts en fat-laptops dienen vanuit 1 centrale omgeving beheert te kunnen worden over alle HAS-vestigingen heen, minimaal voor: * uitrol en beheer van images (instellingen, OS updates, applicaties, drivers, etc.); * powermanagement op thin-cliënts (centraal en geautomatiseerd uitzetten i.h.k.v. energiebesparing). Beveiliging: * Draadloze network connecties zijn door gebruiker zelf in te stellen en worden bewaard op de (thin/fat-)laptop voor hergebruik. * Privé printers zijn door gebruikers zelf te installeren en te configureren op de (fat/thin-) laptop (uitgangspunt is dat de printer voldoet aan standaard gestelde technische eisen) * Gebruikers kunnen geen data lokaal opslaan op het device op zowel thin-cliënts als thin-laptops. 1 e bulk levering thin-laptops en -cliënts: * Optioneel wenst de HAS dat de (fat-/thin-)laptops en cliënts bij de eerste bulk levering zijn voorzien van het benodigde image. Concreet vraagt de HAS: * invulling en (aanvullend) advies te geven op basis van bovengenoemde minimale functionele behoeften; * aanvullende beheeropties optioneel aan te bieden; * de initiële inrichting en opleiding voor de beheeromgeving optioneel aan te bieden; * De behoeften rondom de 1 e bulk levering optioneel aan te bieden. Omschrijving Aantal Opmerkingen Beheeromgeving Initiële inrichting beheeromgeving Opleiding beheeromgeving Opties beheeromgeving Optie image bij 1e bulk levering t.b.v. werkplekbeheerders HAS Hogeschool

Annex X B Minimale Technische specificaties per product

Annex X B Minimale Technische specificaties per product Annex X B Minimale Technische specificaties per product TECHNISCHE SPECIFICATIES CSG CALVIJN Onderstaand worden de technische specificaties beschreven per productgroep. Eisen desktop Processor Intel, 64

Nadere informatie

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq 1. Desktop (incl. muis en toetsenbord) Afkortingen/definities Minimum specs Processor: i3-6xxx NBD Next Business Day Geheugen: 4 GB OS On Site Opslag:

Nadere informatie

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer Bijlage 2: 1 Desktop computer Opdrachtgever eist dat de aan te schaffen hardware van een gerenommeerd merk is en geen gereviseerde hardware (ook wel refurbished genoemd). Omschrijving Afmetingen Invulling

Nadere informatie

Systeemeisen Facet 6.0

Systeemeisen Facet 6.0 Systeemeisen Facet 6.0 Facet is het computerexamensysteem voor het afnemen van centraal geplande examens en toetsen. Facet kan zowel offline als online gebruikt worden. Bij een online-afname worden de

Nadere informatie

Focus Touch. Touchscreens

Focus Touch. Touchscreens Focus Touch Met een grootformaat Focus Touch LED monitor bestuurt u via Optical Dual Touch de computer door middel van een aanraking op het scherm. Dit kan met uw vinger of bijvoorbeeld met een pen. Zo

Nadere informatie

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online De vertrouwde en complete Windows desktop van uw klant volledig online. Dat is Desktop Online van Citrix. De werkplekken worden door

Nadere informatie

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 End of Support Windows XP Office 2003 maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 Oplossingen Niets doen en afwachten Upgrade licentie bestaande PC Nieuwe PC hardware

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer

Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Virtual Desktop Infrastructure Een alternatief SBC concept? Jacco Bezemer Wat ga ik behandelen? Wat is VDI? Voordelen van SBC? VDI versus SBC De voor- en nadelen van VDI De techniek De componenten Use-cases

Nadere informatie

Tablet Windows 8 Pro

Tablet Windows 8 Pro Tablet Windows 8 Pro De nieuwe HP Elitepad 900 De ideale tablet voor zakelijk gebruik Til je zakelijke leven naar een hoger niveau met de HP ElitePad, de luxueuze dunne en lichte Windows 8 tablet. Productiviteit

Nadere informatie

2

2 2 ELECTROWORLD.NL 3 4 ELECTROWORLD.NL 5 6 ELECTROWORLD.NL 7 8 ELECTROWORLD.NL 9 10 ELECTROWORLD.NL 11 service EN ADVIES TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. Nu vanaf 15,-! De Computer Specialist

Nadere informatie

Laptop Folder. November 2015

Laptop Folder. November 2015 Laptop Folder November 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

Wat zien we in deze cursus

Wat zien we in deze cursus Algemeen patrick.dujardin@hetcvo.be Educatief verlof Opleidingscheques Pauze tussen 19h45 en 20h15 Elke week van 18h tot 21h20 (uitgezonderd schoolvakanties) op dinsdagavond 4 tussen evaluaties en 1 eindevaluatie

Nadere informatie

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs

Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Virtual Desktop Infrastructure in het Onderwijs Sprekers: Penta college CSG MDCS Demo Scense Leo Smit Raymond Drielinger Dennis van Eijk Agenda Het PENTA college CSG Huidige situatie Toekomst van het

Nadere informatie

Toshiba Satellite C50-B-14Z C50-B-148 EUR EUR. De snelste uit de kingston reeks HyperX SSD Angle EUR. incl plaatsing en data overdracht EUR

Toshiba Satellite C50-B-14Z C50-B-148 EUR EUR. De snelste uit de kingston reeks HyperX SSD Angle EUR. incl plaatsing en data overdracht EUR Acer Aspire Acer Extensa Acer Extensa 2510 549 Acer Aspire I3 Deze Laptop uitgerust met Vierde generatie I3 processor,is geschikt voor kantoortoepassingen en multimedia, 15" scherm, 500 GB HD, Bluetooth,

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem:

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem: Notebooks Juni 2018 Bij Computershop Arnhem kunt u ook prima terecht voor u nieuwe notebook. Wij verkopen notebooks van Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba. In deze folder staan de populairste modellen,

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Gids voor slimmere, connected werkplekken.

Gids voor slimmere, connected werkplekken. PRODUCTIVITY Gids voor slimmere, connected werkplekken. Kantoor Kantoor ( met 1 scherm) Méér monitor door toevoeging van een breedbeeldscherm. SD3000 USB Docking Station verbindt alles met meerdere monitortypes

Nadere informatie

het juiste adres voor uw computer of laptop APK... TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! Het voordeel van de Computer Specialist Bij Vobis treft u naast

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni 2014. Geachte heer, mevrouw,

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni 2014. Geachte heer, mevrouw, Aan de ouders / verzorgers van nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep Vlaardingen, juni 2014 Geachte heer, mevrouw, Uw zoon of dochter is aangemeld als nieuwe leerling aan een van de

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen die

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10,

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10, HP DC5800 Core2duo Model: HP DC58000 SFF CPU: Intel Core2Duo E6750 2, 7Ghz Cache: 4MB FSB: 1333Mhz RAM: 2GB HDD: 160GB Drive: DVD Standaard Licentie: Windows 8 Pro Onboard: Videocard Soundcard Netwerk

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90 Dienstverlening Buitendienst Heeft u thuis hulp nodig met uw netwerk, computer of andere apparaten? Neem contact op om een afspraak te maken voor het bezoek van een van onze servicemonteurs. Voorrij kosten

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2014

Laptop Folder. April 2014 Laptop Folder April 2014 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

UW SPECIALIST TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! 15,6 inch 500 GB HDD 14 inch 32 GB SSD 549,- 269,- 249,- Laptop R417SA-WX011T BLUE 14 1366x768 scherm.

Nadere informatie

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 1.1 Minimale geëiste configuratie CAD WERKPLEK Aansluiting voorzijde Aansluiting achterzijde Processor Intern geheugen Disk geheugen Videokaart Toetsenboard Besturingsysteem

Nadere informatie

Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten

Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten Productgroep desktops Fat Cliënt v 1 (standaard behuizing) Processor: Intel i5, Zesde generatie, 2,6 Ghz of gelijkwaardig. RAM: 8 GB; Harddisk: ssd

Nadere informatie

Aspire ES1-571 15.6 Full HD beeldscherm Intel Core i3-5005u processor 1 TB harddisk 4 GB geheugen 479. 00 WWW.DIGITOTAAL.NL

Aspire ES1-571 15.6 Full HD beeldscherm Intel Core i3-5005u processor 1 TB harddisk 4 GB geheugen 479. 00 WWW.DIGITOTAAL.NL Aspire ES1-571 15.6 Full HD beeldscherm Intel Core i3-5005u processor 1 TB harddisk 4 GB geheugen 479. 00 Powerbank N304 + gratis autolader 10.400mAh Een volle Powerbank laadt twee telefoons én een tablet

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Inhoudsopgave 3 Belangrijke veiligheidsinstructies 4 Eerste Kennismaking 4 Inhoud verpakking 5 Voor en zijkant 6 Achterkant 6 De tablet opladen 7 De eerste keer opstarten

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

ONTDEK DE MIELE COMPLETE C2 POWER OP PAGINA 2

ONTDEK DE MIELE COMPLETE C2 POWER OP PAGINA 2 N E E R E O L V E K L E G R N I O S O S V O L P O G I U Z F STO n aa d e g g a Gra U WILT Ú R DE VOOCTE PERFE IGER STOFZU w Wij zijn uecialist rsp stofzuige LKEEN E I M K A STOFZ ARTINUG E D A C O K,PLUS

Nadere informatie

SYSTEEMEISEN FACET 4.0

SYSTEEMEISEN FACET 4.0 SYSTEEMEISEN FACET 4.0 Facet is het computerexamensysteem voor het afnemen van centraal geplande examens en toetsen. Facet kan zowel offline als online gebruikt worden. Bij een online-afname worden de

Nadere informatie

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen.

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen. Invoerapparatuur en toetsenbord Er worden steeds meer randapparaten gebruikt. Randapparaten bestaan uit uitvoer- en invoerapparaten. Het toetsenbord is nog altijd het meest gebruikte invoerapparaat. In

Nadere informatie

Microsoft Surface Laptop Factsheet

Microsoft Surface Laptop Factsheet Microsoft Surface Laptop Factsheet Dit is Surface Laptop. Performance voor jou persoonlijk. Met de Surface Laptop krijg je meer dan een traditionele laptop in handen. Ondersteund door het beste van Microsoft,

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

SYSTEEMEISEN VOOR FACET FEBR. 2013

SYSTEEMEISEN VOOR FACET FEBR. 2013 SYSTEEMEISEN VOOR FACET FEBR. 2013 Het nieuwe computerexamensysteem Facet kan zowel offline als online gebruikt worden. Bij een online-afname worden de opgaven rechtstreeks ingelezen via het internet van

Nadere informatie

Realize the Promise of Technology. Configuration Services

Realize the Promise of Technology. Configuration Services Realize the Promise of Technology Configuration Services Ingram Micro Configuration Services Ingram Micro Configuration Services biedt een uitgebreid pakket aan maatwerkoplossingen op technisch en logistiek

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw,

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw, Aan de ouders / verzorgers van nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep Geachte heer, mevrouw, Vlaardingen, juni 2018 Uw zoon of dochter is aangemeld als nieuwe leerling aan een van de

Nadere informatie

Kritische succesfactoren notebook projecten

Kritische succesfactoren notebook projecten Kritische succesfactoren notebook projecten The Rent Company B.V. Ronald van den Boogaard Email adres: rvandenboogaard@rentcompany.nl Internet adres: www.rentcompany.nl Mob. nr: +31 (0)6 53 715 703 Algemene

Nadere informatie

Wat je moet weten over je eigen device

Wat je moet weten over je eigen device ICT in het groene mbo Wat je moet weten over je eigen device Bij de Groene Welle staat leren in de praktijk centraal. Vanaf het begin van je opleiding krijg je beroepsspecifieke onderdelen. Je leert wat

Nadere informatie

Het voordeel van de specialist Nu 25,cashback USB 2.0 DRAADLOOS Nu 40,cashback TM Winkel prijs ALL-IN-ONE PRINTER Envy 5640 E-ALL-IN-ONE TIP 89,- 64,-* *Na cashback via HP 25,Printen, scannen, kopiëren

Nadere informatie

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s.

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Klik hier voor de specificaties 4 inch screen The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Uitstekende kijkhoeken De hoge kwaliteit van

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2015

Laptop Folder. April 2015 Laptop Folder April 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Bijlage 2 Programma van eisen en wensen: Hybride laptops

Bijlage 2 Programma van eisen en wensen: Hybride laptops Bijlage 2 Programma van eisen en wensen: Hybride laptops Nr. Algemene eisen Alle gestelde wensen zijn beantwoord met JA of NEE. De beantwoording van de wensen dient te worden toegevoegd bij de inschrijving.

Nadere informatie

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV Stenmark SmarTVstick Handleiding: Inhoudsopgave 1 SmarTVstick aansluiten op een TV 2 Voeding aansluiten Externe apparaten 3 Verbinding met de muis Gebruik 4 Verbinding met het netwerk 5 Schermresolutie

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Basis Systeem Asus INTEL i5-4430 (3,0 GHz) 84W processor skt 1150 Basis Systeem Asus INTEL i7-4770 (3,5 GHz) O 84W processor skt 1150

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN DE COMPUTER

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN DE COMPUTER DE COMPUTER DE COMPUTER Computers zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt desktopcomputers, thin clients die op je bureau staan, mobiele apparaten zoals tablets, notebooks (ook wel laptops genoemd),

Nadere informatie

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem:

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem: Notebooks September 2017 Bij Computershop Arnhem kunt u ook prima terecht voor u nieuwe notebook. Wij verkopen notebooks van Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba. In deze folder staan de populairste modellen,

Nadere informatie

Systeemeisen Facet 5.0

Systeemeisen Facet 5.0 Systeemeisen Facet 5.0 Facet is het computerexamensysteem voor het afnemen van centraal geplande examens en toetsen. Facet kan zowel offline als online gebruikt worden. Bij een online-afname worden de

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw,

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw, Aan de ouders / verzorgers van nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep Vlaardingen, juni 2016 Geachte heer, mevrouw, Uw zoon of dochter is aangemeld als nieuwe leerling aan een van de

Nadere informatie

Raspberry pi snel start handleiding

Raspberry pi snel start handleiding Raspberry pi snel start handleiding G.L.J. Quellhorst V _NL_2.0 Maart 2 0 15 Raspberry pi, snel start handleiding Deze informatie is onder ander verkrijgbaar via: http://www.raspberrypi.org http://www.zoekutuit.nl

Nadere informatie

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem:

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem: Notebooks December 2017 Bij Computershop Arnhem kunt u ook prima terecht voor u nieuwe notebook. Wij verkopen notebooks van Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba. In deze folder staan de populairste modellen,

Nadere informatie

Draadloos presentatiesysteem p

Draadloos presentatiesysteem p Draadloos presentatiesysteem - 1080p Product ID: WIFI2HDVGAGE Dit draadloze presentatiesysteem is een videohub waarmee u het scherm vanaf uw voor Wi-Fi geschikte laptop, MacBook of Ultrabook met een HDMI

Nadere informatie

Hardware aanbod QLiCT voor Basis Op KOP met onderliggende besturen. December 2011 Versie 1.0

Hardware aanbod QLiCT voor Basis Op KOP met onderliggende besturen. December 2011 Versie 1.0 Hardware aanbod QLiCT voor Basis Op KOP met onderliggende besturen December 2011 Versie 1.0 1 Inleiding Geachte lezer, Bijgaand ontvangt u een selectie van het Dell assortiment dat speciaal voor de scholen

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2016

Laptop Folder. April 2016 Laptop Folder April 2016 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Voorwoord 3 2 Belangrijke gegevens 4 2.1 Aanmeldgegevens 4 2.2 De Digicampuz 4 3 Aan de slag 5 3.1 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Cloud Computing. Bart van Dijk

Cloud Computing. Bart van Dijk Cloud Computing Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Cloud Computing Wat is Cloud Computing, en waarom Geschiedenis Cloud Computing Techologie Service modellen Voor en nadelen Cloud Computing voor consumenten

Nadere informatie

Technische data. Versie dec

Technische data. Versie dec Technische data Versie dec.2016 www.mobilea.nl Mobiléa Infrastructuur: Pagina 1 Pagina 2 Specificaties: Het platform van Mobiléa valt op te splitsen in een aantal technische componenten, te weten: De webapplicatie

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo G50-70 Prijsinfo computers Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook met i3 processor

Nadere informatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties 5e Generatie Prijzen geldig van 1 juli t/m 30 september 2013 Voordelen Focus Touch Het Focus Touch

Nadere informatie

Bestelbon XP Vervangactie

Bestelbon XP Vervangactie Bestelbon XP Vervangactie Hardware, software en diensten: vink uw keuze aan aub Aankoopformule HP Compaq Pro 4300 SFF Processor i3-3220 4 GB RAM 250 GB harde schijf DVD SuperMulti HP Belgisch toetsenbord

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem:

Notebooks. Daarom een notebook van Computershop Arnhem: Notebooks Februari 2017 Bij Computershop Arnhem kunt u ook prima terecht voor u nieuwe notebook. Wij verkopen notebooks van Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba. In deze folder staan de populairste modellen,

Nadere informatie

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Wat is draadloos workware Base?... 3 Hoe staat dit in vergelijking tot andere Workware producten?... 3 Waarom zou ik draadloos Workware gebruiken

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers Next Unit of Computing - generatie 3

Prijsinfo Case Electronics computers Next Unit of Computing - generatie 3 Geheugen VGA kaart Harde schijf Behuizing Geluidskaart Prijsinfo computers Next Unit of Computing - generatie 3 : PC voor licht gebruik thuis of op de zaak, in een zeer kleine behuizing. Deze nieuwe uitvoering

Nadere informatie

Alle prijzen in onze promo-folder zijn geldig van woensdag 9 t.e.m. zaterdag 12 september 2015 of tot einde voorraad. @Webstorebe

Alle prijzen in onze promo-folder zijn geldig van woensdag 9 t.e.m. zaterdag 12 september 2015 of tot einde voorraad. @Webstorebe Alle prijzen in deze folder zijn geldig op 28, 29 en 30 augustus 2015 of einde voorraad. Verantw uitgever: Webstore.be Kempenlaan 2, 2300 Turnhout. Openingsuren: Ma-Vr 9u-18u30 Za 9u30-18u Technische specificaties

Nadere informatie

1. Algemene eisen aan de Producten

1. Algemene eisen aan de Producten 1. Algemene eisen aan de Producten E1.1 De te leveren Producten zijn nieuw en zijn niet refurbished, remarketed of renewed. E1.2 De Producten worden geleverd uit een standaard serie van een fabrikant die

Nadere informatie

Overzicht Referentieproducten

Overzicht Referentieproducten Overzicht Referentieproducten UBR HIS Categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage 24

Nadere informatie

ICT Werkplekconcept 2016

ICT Werkplekconcept 2016 Bijlage Q ICT Werkplekconcept 2016 behorende bij de Europese Aanbesteding Werkprocesapplicatie (WPA) met zaakgerichte, objectgerichte en DMSfunctionaliteit Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING IRIS EQ4. Iris2iris B.V. Textielstraat 7 NL-7575 CB OLDENZAAL. Tel: +31 541 76 9018 info@iris2iris.com www.iris2iris.

GEBRUIKSAANWIJZING IRIS EQ4. Iris2iris B.V. Textielstraat 7 NL-7575 CB OLDENZAAL. Tel: +31 541 76 9018 info@iris2iris.com www.iris2iris. GEBRUIKSAANWIJZING IRIS EQ4 Iris2iris B.V. Textielstraat 7 NL-7575 CB OLDENZAAL Tel: +31 541 76 9018 info@iris2iris.com www.iris2iris.com versie 1.0, juni 2009 ALGEMENE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voor

Nadere informatie

THUISWERKPLEK INSTELLEN

THUISWERKPLEK INSTELLEN THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 7 Ondersteuning... 11 2 THUISWERKOMGEVING In deze

Nadere informatie

BACK 2 SCHOOL PAKKET OP= OP GRATIS THUISBEZORGD! LIKE ONS OP FACEBOOK. uw digitotaal dealer: Laptop TravelMate P253

BACK 2 SCHOOL PAKKET OP= OP GRATIS THUISBEZORGD! LIKE ONS OP FACEBOOK. uw digitotaal dealer: Laptop TravelMate P253 uw digitotaal dealer: LIKE ONS OP FACEB WWW.FACEB.COM/DIGITOTAALNL GRATIS THUISBEZORGD! BIJ ONLINE BESTELLINGEN VANAF 20,00 Laptop TravelMate P253 15,6 Intel Core i3-3110 processor 500 GB harddisk GESCHIKT

Nadere informatie

Opdracht 1 Integrated Circuit

Opdracht 1 Integrated Circuit Opdracht 1 Leg uit: IC. IC is de afkorting van Integrated Circuit, ook wel chip genoemd. Een IC bestaat uit duizenden of miljoenen uiterst kleine elektronische componenten zoals weerstanden, condensators

Nadere informatie

Gaming. E-mail-Internet. Multimedia 17. Dual USB AC Charger Kit. zoals je iphone, ipod. Laad 2 apparaten tegelijkertijd op zoals je iphone, ipod

Gaming. E-mail-Internet. Multimedia 17. Dual USB AC Charger Kit. zoals je iphone, ipod. Laad 2 apparaten tegelijkertijd op zoals je iphone, ipod notebooks AMD Dual Core E-450 500 GB harde schijf 449.00 MSI Cr650-228BE AMD E-450 DVD±brander AMD Radeon HD6320 Draadloos netwerk Geheugenkaartlezer HDMI VGA 3x USB 2.0 2 jaar garantie 15.6 1366x768 NIEUW

Nadere informatie

4-poort 3x Monitor DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub

4-poort 3x Monitor DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub 4-poort 3x Monitor DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub Product ID: SV431TDVIUA Met de SV431TDVIUA 4-poorts Triple Monitor DVI USB KVM switch kunt u vier pc's (elk met 3 DVI videouitgangen) met

Nadere informatie

Mijn werkplek. Productiviteit, effectiviteit en motivatie met de juiste ICT hulpmiddelen en voorzieningen

Mijn werkplek. Productiviteit, effectiviteit en motivatie met de juiste ICT hulpmiddelen en voorzieningen Mijn werkplek Productiviteit, effectiviteit en motivatie met de juiste ICT hulpmiddelen en voorzieningen Mijn werkplek Productiviteit, effectiviteit en motivatie met de juiste ICT hulpmiddelen en voorzieningen

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S Fluvius, De Basis, Delta

Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S Fluvius, De Basis, Delta Nota van Inlichtingen, Europese aanbesteding ICT-Hardware nr. 2014/S 040-066011 Fluvius, De Basis, Delta nr verwijzing (pag. onderwerp) 1 Pag. 19 geschiktheidseisen vraag U vraagt als eerste kerncompetentie

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé

WELKOM in het Computercafé WELKOM in het Computercafé Casten en Streamen E-mail adres opgegeven? Deze informatie wordt toegezonden per e-mail Chromecast Arend Bretveld 21 maart 2019 Wat gaan we doen - Wat is Google Chromecast -

Nadere informatie

USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p

USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32VGAEH3 De USB32VGAEH3 USB 3.0-naar-VGA-adapter verandert een USB

Nadere informatie

Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! BEL NU!

Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! BEL NU! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! BEL NU! 6 dagen op 7 03 369 69 49 van 8 tot 22 uur MSI Wind Top AE2020 All-In-One PC. Intel

Nadere informatie

Totem en Poster Oplossingen

Totem en Poster Oplossingen Totem en Poster Oplossingen Neem contact met ons op voor een offerte! Telefoon: 0031 499 367 608 E-mail: verhuur@prestop.nl Interactieve Poster & totem oplossingen Een totem of posteroplossing is een ideaal

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo B50-10 Prijsinfo computers Unieke features Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook

Nadere informatie

Rent+ Pre-requirements

Rent+ Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur

PGGM. Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn. Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur PGGM Inkomensverzorger voor de sector zorg en welzijn Hans de Harde Sr. ICT Architect Fysieke Infrastructuur Wat doet PGGM Uitvoeringsorganisatie collectieve pensioenregelingen voor de sector zorg en welzijn

Nadere informatie

TouchTable 46 infrarood specificaties

TouchTable 46 infrarood specificaties TouchTable 46 infrarood specificaties Nauwkeurige 10-punts Multitouch Ingebouwde 2 x 12W (stereo) speakers Min. Afmeting (BxHxD) 107 x 108 x 65 cm Max. Afmeting (BxHxD) 107 x 173 x 65 cm Gewicht +- 65kg

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer ICT Infrastructuur en netwerkbeheer Huidige situatie netwerk 13 locaties De Rolfgroep (vanaf 2006) met lokale server 3 locaties Winsys (vanaf 2014) met externe server De computers zijn onderdeel van het

Nadere informatie

Handleiding installatie Windows 7

Handleiding installatie Windows 7 Handleiding installatie Windows 7 Videobellen Versie Datum Doel Auteur no. 1.0 25-03-2013 Ondersteuning bij het installeren van de videobelfunctie van de Minddistrict behandelapplicatie J. de Ronde Alle

Nadere informatie

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Welkom bij IT-Workz Altijd en overal werken en leren Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Etten-Leur, 16 november 2010 IT-Workz is de verzelfstandigde Dienst ICT van het ROC West-Brabant.

Nadere informatie