NOORDOOST FRYSLÂN ZOEKT VERVOERDERS VOOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOORDOOST FRYSLÂN ZOEKT VERVOERDERS VOOR"

Transcriptie

1 Samenvatting aanbesteding vervoer NOORDOOST FRYSLÂN ZOEKT VERVOERDERS VOOR NIEUW VERVOERSYSTEEM De regio Noordoost Fryslân werkt hard aan een nieuw vervoersysteem. Met dit systeem worden verschillende vormen van kleinschalig vervoer op elkaar afgestemd door een mobiliteitscentrale en bundelen vervoerders hun krachten. Een belangrijke stap voor het vervoersysteem is het aanbesteden van het vervoer: de chauffeurs en wagens voor de ritten. Die zijn nodig voor onder meer het Wmo-vervoer, leerlingenvervoer en het zogenaamde Opstapper-vervoer in de regio. In deze samenvatting leest u op hoofdlijnen meer over het vervoersysteem, de vervoeropdracht en hoe vervoerders en taxibedrijven kunnen meedoen aan de aanbesteding. Het vervoersysteem in het kort De regio Noordoost Fryslân is aan het vergrijzen, het aantal inwoners zal de komende jaren dalen en voorzieningen zullen daardoor fuseren of verdwijnen. Door deze ontwikkelingen is een nieuw, innovatief vervoersysteem noodzakelijk. Een systeem dat de mobiliteit van inwoners ondersteunt en zorgt dat scholen, winkels, verenigingen en zorginstellingen voor iedereen bereikbaar blijft. Kortom, mobiliteit en bereikbaarheid als belangrijke pijlers voor een leefbare regio. Het nieuwe vervoersysteem is een initiatief van het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost: de gemeentes Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân. Het systeem bestaat uit verschillende soorten kleinschalig vervoer: 1. Wmo-vervoer, bijvoorbeeld naar een huisarts; 2. leerlingenvervoer naar school; 3. deel van het openbaar vervoer: de Opstapper. Dat is het vervoer voor als de gewone bus niet rijdt. De Opstapper biedt inwoners vervoer naar de dichtstbijzijnde OV-halte als er in het eigen dorp geen openbaar vervoer is. Het nieuwe vervoersysteem moet vanaf 1 augustus 2017 operationeel zijn. Zo werken de gemeentes en de provincie stap voor stap aan klantvriendelijk, flexibel, toekomstbestendig en efficiënt vervoer in de regio. Na 1 augustus 2017 kijken ze of ook andere vervoersvormen aan het systeem kunnen worden toegevoegd.

2 Uitgangspunten aanbesteding vervoer Het vervoer in de regio wordt vanaf 2017 anders georganiseerd dan de afgelopen jaren. De belangrijkste verschillen zijn de regionale regie op het kleinschalige vervoer en een mobiliteitscentrale die de ritten aanneemt, plant en verdeelt onder de vervoerders. Meer regionale regie De ontwikkelingen in de regio vragen om flexibel maatwerkvervoer en een andere manier van werken. Een belangrijke verandering is de sterkere regie vanuit de gemeentes en de provincie. Door deze regie kan er beter worden ingespeeld op actuele situaties en wordt het vervoer efficiënter ingekocht en uitgevoerd. Onafhankelijke mobiliteitscentrale De tweede verandering is de introductie van een mobiliteitscentrale. Daarmee wordt het rijden van de ritten gescheiden van het aannemen en plannen van de ritten. Vanaf 1 augustus 2017 wordt de operationele vervoerregie uitgevoerd door deze onafhankelijke mobiliteitscentrale. De mobiliteitscentrale is gegund aan Connexxion Taxi Services. Om belangenverstrengeling te voorkomen, mag Connexxion Taxi Services niet meedoen aan de vervoeraanbesteding. Zo blijft de mobiliteitscentrale onafhankelijk en wordt voorkomen dat één partij de ritten plant én uitvoert. Schema nieuwe werkwijze regionaal vervoer Kansen voor kleinere vervoerders De 6 gemeentes en de provincie willen voor het rijden van de ritten contracten afsluiten met meerdere vervoerders. Hierbij hebben alle partijen een goede kans, ook de kleinere lokale en regionale vervoerders. Omdat de opdracht is opgedeeld in meerdere deelopdrachten (percelen) van verschillende omvang, wordt het mogelijk dat grote en kleinere vervoerders een of meer percelen gegund krijgen. Duurzaam vervoer De regio Noordoost Fryslân is ambitieus als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Duurzaamheid speelt ook in deze aanbesteding een belangrijke rol: Door de centrale planning van het vervoer door het mobiliteitscentrale worden er minder onnodige kilometers gereden en wordt er minder CO2, stikstof en fijnstof uitgestoten. Door samenwerking en het samenvoegen van verschillende vervoersvormen worden er minder individuele taxi s ingezet. Door het stellen van eisen aan de duurzaamheid van de voertuigen wordt er groener vervoerd.

3 De opdracht voor vervoerders Bij deze aanbesteding gaat het om het leveren van voertuigen en chauffeurs. De opdrachtgever zijn de 6 gemeentes en de provincie van het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost. Het gaat bij deze opdracht om het vervoer in, naar en vanuit het vervoersgebied van de deelnemende gemeentes. Het is een Europese openbare aanbesteding vanwege de omvang van de opdracht. De contracten die met de vervoerders worden afgesloten, lopen in principe tot eind Rol vervoerders De rol van de vervoerder beperkt zich tot het rijden van ritten onder regie van de mobiliteitscentrale. De vervoerder plant dus niet meer zelf de ritten in. De voertuigen en chauffeurs worden geleverd door de vervoerder en door de mobiliteitscentrale ingeroosterd. Tijdens de afgesproken inzettijd kan de vervoerder niet zelf van deze voertuigen en chauffeurs gebruikmaken. Vergoeding De vergoeding van het rijden van de ritten is straks op basis van een uurtarief. De vervoerder krijgt dus een vergoeding op basis van beschikbaarheid (inzettijd) in plaats van de huidige vergoeding per kilometer. Wel wordt het uurtarief aangevuld met een vast tarief van 0,15 per kilometer voor de variabele kosten. Flexibel en planbaar vervoer Het gaat bij de opdracht om 2 typen vervoer: Flexibel vervoer dit vervoer is afhankelijk van de vraag. Bijvoorbeeld het Wmo-vervoer en het Opstapper-vervoer. Het zijn ritten met 1 of meer reizigers die kriskras door de hele regio kunnen gaan. Planbaar routevervoer Dit is bijvoorbeeld het leerlingenvervoer. Dit zijn ritten met 1 of meer reizigers op vaak vaste tijden en routes. Bij de meeste ritten zal het om doelgroepenvervoer gaan. Dit is het vervoer van mensen die minder makkelijk zelfstandig of met het openbaar vervoer kunnen reizen. Het gaat om reizigers met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking. Naast doelgroepenvervoer zullen straks ook mensen zonder een beperking gebruik kunnen maken van het vervoersysteem. Vanaf 1 augustus 2017 kopen de gemeentes Ameland en Schiermonnikoog het Wmo-vervoer en leerlingenvervoer in bij het mobiliteitsbureau. Dit vervoer doet dus ook mee in deze aanbesteding. Indicatie aantal ritten De onderstaande aantallen geven een indicatie van de omvang van het vervoer op jaarbasis. Deze aantallen zijn gebaseerd op onderzoekcijfers uit 2015: Wmo-reizigers: ritten Leerlingenvervoer: 700 leerlingen Opstappers: ritten Opdracht verdeelt in percelen De opdracht is dus opgedeeld in percelen. Dit zijn kleinere deelopdrachten. Een perceel bestaat uit een bepaald type vervoer en de benodigde typen voertuigen. De voertuigen rijden door de hele regio, maar starten en eindigen hun dienst binnen het perceel. De benodigde vervoercapaciteit is voor Noordoost Fryslân opgedeeld in 24 percelen. De 4 perceeltypen De percelen zijn onderverdeeld in 4 perceeltypen: 1. Basisvervoercapaciteit - 11 percelen

4 2. Piekvervoercapaciteit - 11 percelen 3. Vervoercapaciteit Ameland 1 perceel 4. Flexibele schil 1 perceel Perceeltype 1 Basisvervoercapaciteit Dit perceeltype bestaat uit lange diensten. Het gaat om het flexibele vervoer en het routevervoer voor onder meer Wmo, leerlingen en het Opstapper-vervoer. Voor dit perceeltype geldt een leveringsplicht en het is gekoppeld aan een zogenaamd basispunt: een start- en eindpunt van een dienst. Perceeltype 2 Piekvervoercapaciteit Dit perceeltype bestaat uit korte diensten voor alleen het routevervoer, zoals leerlingenvervoer en ander routevervoer. Voor dit perceeltype geldt ook een leveringsverplichting en het is gekoppeld aan een basispunt. Perceeltype 3 Vervoercapaciteit Ameland Dit perceeltype bestaat uit het flexibele vervoer en het routevervoer op het eiland Ameland. Hiervoor gelden andere eisen dan voor de basisvervoercapaciteit op de andere percelen. Perceeltype 4 - Flexibele schil Dit perceeltype bestaat uit vervoer door de hele regio op ad-hocbasis. Deze vervoercapaciteit werkt in beginsel op basis van afroep door de mobiliteitscentrale. Voor dit perceeltype geldt geen inzetgarantie en ook geen leveringsverplichting. Uitgangspunten perceeltypes 1, 2 en 3 Per perceel willen de gemeentes en de provincie één vervoerder contracteren. Een vervoerder kan op meer percelen inschrijven dan hij daadwerkelijk kan uitvoeren. In dat geval moet een vervoerder aangeven hoeveel percelen hij maximaal gegund wil krijgen. Voor dit aantal moet de vervoerder aan de gestelde eisen voldoen. Uitgangspunten perceeltype 4 De flexibele schil is toegankelijk voor alle vervoerders (groot en klein) die aan de gestelde eisen voldoen. De gemeentes en de provincie willen meerdere vervoerders contracteren voor de flexibele schil. Dit aantal is niet beperkt. Ook vervoerders die voor de perceeltypen 1 en 2 percelen gegund hebben gekregen, mogen gewoon meedoen met de aanbesteding voor de flexibele schil. Een vervoerder kan voor maximaal 8 percelen worden gecontracteerd: maximaal 3 percelen van perceeltype 1, maximaal 3 percelen van perceeltype 2, het perceel van perceeltype 3 en het perceel van perceeltype 4. Aan welke eisen moeten vervoerders voldoen? Deze aanbesteding komt er samengevat op neer dat ondernemers en vervoerders een offerte uitbrengen. Met andere woorden: ze schrijven zich in voor de aanbesteding. Dat doen ze op basis van dit aanbestedingsdocument en de bijlagen. De beoordeling van alle inschrijvers is een formele procedure die bestaat uit een aantal wettelijk vastgelegde stappen. Stap 1 zijn er geen uitsluitingsgronden?

5 Er wordt getoetst of er uitsluitingsgronden van toepassing zijn op de inschrijver. Een vervoerder die bijvoorbeeld een relatie heeft met de mobiliteitscentrale, mag niet meedoen met de aanbesteding en wordt uitgesloten. Die relatie is dus een uitsluitingsgrond. Stap 2 is de vervoerder geschikt? Er wordt gecontroleerd of de inschrijver voldoet aan alle geschiktheidseisen. Het gaat daarbij onder meer aan de eisen waar de onderneming aan moet voldoen wat betreft de financiën, beroepsbevoegdheid en technische bekwaamheid. Gecontroleerd wordt bijvoorbeeld of de inschrijver de benodigde verzekeringen heeft, zich houdt aan de taxi-cao en ervaring heeft met doelgroepenvervoer. Stap 3 voldoet de vervoerder aan alle eisen? Er wordt getoetst of de inschrijvers voldoen aan alle technische specificaties, eisen en normen voor de uitvoering. Dit gaat bijvoorbeeld om de eisen aan de voertuigen, chauffeurs en de dienstverlening. Deze eisen zijn in detail uitgewerkt in het Programma van Eisen van deze aanbesteding. Door het stellen van deze eisen zorgen de gemeentes en de provincie voor een kwalitatief hoogwaardig vervoersysteem. Stap 4 is de inschrijving geldig? Voor een geldige inschrijving moeten de eerste 3 vragen met ja beantwoord zijn. Ook moet de inschrijver akkoord zijn met de voorwaarden voor de gunning zoals die in de conceptovereenkomst staan. Stap 5 wie krijgen de vervoeropdracht? Alle geldige inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van de vastgestelde gunningcriteria. Bij het beoordelen van de offertes wordt naar de prijs én naar de kwaliteit gekeken. De inschrijvers met de beste prijskwaliteitverhouding op een perceel krijgen onder voorbehoud de vervoersopdracht voor dat perceel.

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad Europese openbare aanbesteding Vervoersysteem Noordoost Fryslân Deel 2: vervoercapaciteit Namens Mobiliteitsbureau Noordoost Fryslân (gemeentes Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel,

Nadere informatie

De navolgende kosten dienen te worden gespecificeerd:

De navolgende kosten dienen te worden gespecificeerd: Het is duidelijk dat het kunnen maken van combinaties in de verschillende vervoerstypen een positieve invloed heeft op de kostenstructuur van het kleinschalig vraagafhankelijk vervoer. Nu is besloten om

Nadere informatie

Riedsútstel. Voorstel besluit gemeenteraad: Samenwerkingsafspraken regiemodel vervoer Noordoost

Riedsútstel. Voorstel besluit gemeenteraad: Samenwerkingsafspraken regiemodel vervoer Noordoost Riedsútstel Ried : Agindapunt : Status : Besluitvormend Programma : Programma 3 Zorg Programma 2 - Onderwijs Eardere behandeling : Portefúljehâlder : mw. G. Postma Amtner : M. Bakker Taheakke : Bijlage

Nadere informatie

Het aanvullend vervoersysteem voor de Achterhoek

Het aanvullend vervoersysteem voor de Achterhoek Het aanvullend vervoersysteem voor de Achterhoek Welkom bij ZOOV 1 Ervaringen regiecentrale en bundeling doelgroepen Geert-Jan Verzijden Coördinator ZOOV Waar wilt u naar toe? 2 16-03-18 Waar kunnen we

Nadere informatie

Vertrouwd vervoer in uw regio

Vertrouwd vervoer in uw regio Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Fryslân Ferfier boeke? Jobinder.frl of 0900-40 50 500 Jobinder De meeste mensen kunnen zelfstandig reizen. Of met behulp van hun familie, vrienden of kennissen.

Nadere informatie

Regiemodel / mobiliteitscentrale

Regiemodel / mobiliteitscentrale Regiemodel / mobiliteitscentrale Noordoost Fryslân Landelijke Conferentie Bevolkingsdaling 2 juni 2016 Sjoerd Hoekstra projectmanager Marijke Kramer - procesleider Vandaag De regio Noordoost Toekomstvast

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Ontwerpbegroting

Memo. Inleiding. Ontwerpbegroting Memo Aan: Colleges B&W en GS Fryslân Van: Bestuur Mobiliteitsbureau Noordoost Versie: 24 maart 2017 Onderwerp: Ontwerpbegroting vervoersysteem 2017-2018 Inleiding Deze memo geeft een toelichting op de

Nadere informatie

INHOUD. Kerncijfers en startpunt. Twentse visie op vervoer. Uitdagingen en oplossingen. Uitkomsten aanbesteding maatwerk vervoer

INHOUD. Kerncijfers en startpunt. Twentse visie op vervoer. Uitdagingen en oplossingen. Uitkomsten aanbesteding maatwerk vervoer INHOUD Kerncijfers en startpunt Wat is de omvang van het vervoer en wat is de null-situatie Twentse visie op vervoer Welke uitgangspunten zijn gedefinieerd voor het vervolg Uitdagingen en oplossingen Waar

Nadere informatie

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland Integratie doelgroepenvervoer en Openbaar Vervoer Fred van der Blij 14 maart 2018 Waarom OV en Doelgroepenvervoer integreren? Demografische en maatschappelijke

Nadere informatie

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland - Voor de OV Visie - Voor de OV-Concessie Zuid-Holland Noord Fred van der Blij 14 februari 2018 OV Visie is gezamenlijk proces Vanuit 19 gemeenten afspraak om OV

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten. voor regionale samenwerking op het gebied van. Basismobiliteit

Nota van uitgangspunten. voor regionale samenwerking op het gebied van. Basismobiliteit Nota van uitgangspunten voor regionale samenwerking op het gebied van Basismobiliteit 1. Inleiding In opdracht van de provinciale bestuurlijke Adviesgroep Regiotaxi, waarin alle Gelderse regio's bestuurlijk

Nadere informatie

VERSLAG. Marktconsultatie. Vervoersysteem Noordoost Fryslân. Deel 2: vervoercapaciteit. Uitvoeringsbesluit Wmo 2015

VERSLAG. Marktconsultatie. Vervoersysteem Noordoost Fryslân. Deel 2: vervoercapaciteit. Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 VERSLAG Marktconsultatie Vervoersysteem Noordoost Fryslân Deel 2: vervoercapaciteit Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 Mobiliteitsbureau Noordoost Fryslân (Gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel,

Nadere informatie

akkoord datum akkoord

akkoord datum akkoord Gemeente Zandvoort B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Digitale publicatie op Overheid.n1 Afdeling / werkeenheid: MD/BO

Nadere informatie

Kennismaking vervoerders. Publiek Vervoer Groningen Drenthe. 14 november 2017

Kennismaking vervoerders. Publiek Vervoer Groningen Drenthe. 14 november 2017 Kennismaking vervoerders Publiek Vervoer Groningen Drenthe 14 november 2017 Programma 16.00 welkomstwoord stand van zaken aanbestedingsproces en overbruggingsperiode implementatieproces en kennismaking

Nadere informatie

COLLECTIEF VERVOER. Wat verstaan we eronder, wat is het probleem en wat is de kracht ervan?

COLLECTIEF VERVOER. Wat verstaan we eronder, wat is het probleem en wat is de kracht ervan? COLLECTIEF VERVOER Wat verstaan we eronder, wat is het probleem en wat is de kracht ervan? OPZET PRESENTATIE Wat verstaan we onder collectief vervoer? Wat is het probleem? -> uitdagingen Wat is de kracht

Nadere informatie

VERWERVINGSSTRATEGIE DOELGROEPENVERVOER. Gemeenten:

VERWERVINGSSTRATEGIE DOELGROEPENVERVOER. Gemeenten: VERWERVINGSSTRATEGIE DOELGROEPENVERVOER Gemeenten: Beverwijk Bloemendaal Haarlem Haarlemmerliede en Spaarnwoude Haarlemmermeer Heemskerk Heemstede Velsen Zandvoort Versie: 15 oktober 2015 Verwervingsstrategie

Nadere informatie

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326 Nota van Inlichtingen EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbesteding EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo

Nadere informatie

Geacht College van Burgemeester en Wethouders en raadsleden,

Geacht College van Burgemeester en Wethouders en raadsleden, Geacht College van Burgemeester en Wethouders en raadsleden, Het is al een jaar geleden dat Johan Cruijff is overleden. Wie me een beetje kent, weet dat ik een enorme voetbalfan ben. Ik heb eens een gesprek

Nadere informatie

Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer

Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder H. Tiemens; B. Frings; R. Helmer - Englebert Samenvatting In de aanbesteding van het vervoer

Nadere informatie

J.Gossen. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

J.Gossen. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Aanbestedingsprocedure kleinschalig openbaar vervoer en doelgroepenvervoer Voorgesteld besluit: 1. Instemmen met het ontwerp- Programma van Eisen 2. Het ontwerp-programma van Eisen voor een

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s G e m e e n t e S l u i s TERUGKOPPELING VERTEGENWOORDIGING IN HET SAMENWERINGSVERBAND COLLECTIEF VERVOER DOOR DHR. W. KRUIDENIER, DHR. A. SCHEPPERS EN DHR. L. VAN DEN BROECKE (PLV.) IN DE COMMISSIE SAMENLEVING

Nadere informatie

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer 7 maart 2014, Erik van der Kooij Programma vandaag 1. Visie Ruimte en Mobiliteit & Ontwerpprogramma Mobiliteit 2. Proces Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee

Nadere informatie

Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer

Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer Marktconsultatiedocument Zwolle, 15 januari 2016 Status: Definitief Versie: 1.0 Marktconsultatiedocument pagina 1 van 9 Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV

Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV Prof. dr. Henk Meurs MuConsult / Radboud Universiteit Nijmegen 20 juni 2013 - s Hertogenbosch Agenda Ontwikkelingen doelgroepenvervoer 2030

Nadere informatie

Hier plakken: logo vd regionale overheid - Overijssel - Same14/Twnte. MaaS pilot: Twente. Markconsultatiedag 29 november

Hier plakken: logo vd regionale overheid - Overijssel - Same14/Twnte. MaaS pilot: Twente. Markconsultatiedag 29 november Hier plakken: logo vd regionale overheid - Overijssel - Same14/Twnte MaaS pilot: Twente Markconsultatiedag 29 november Doelstellingen Bewoners van Twente mobiel houden tegen maatschappelijk aanvaardbare

Nadere informatie

Handboekje leerlingenvervoer

Handboekje leerlingenvervoer Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen Waarom dit boekje Uw kind maakt het komende jaar gebruik van het leerlingenvervoer. Jobinder

Nadere informatie

Samen op weg, Twentse visie op vervoer onder gemeentelijke verantwoordelijkheid

Samen op weg, Twentse visie op vervoer onder gemeentelijke verantwoordelijkheid Samen op weg, Twentse visie op onder gemeentelijke verantwoordelijkheid Hoofdlijnen visie Het inzetten en stimuleren van de eigen kracht van mensen en lokale initiatieven Het maximaal gebruik maken van

Nadere informatie

QUICK SCAN PERSONENVERVOER ZORGINSTELLINGEN PEEL 6.1

QUICK SCAN PERSONENVERVOER ZORGINSTELLINGEN PEEL 6.1 11 QUICK SCAN PERSONENVERVOER ZORGINSTELLINGEN PEEL 6.1 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook,

Nadere informatie

Beste collega s, Met vriendelijke groet, Gerard Vrenken Raadsgriffier Tilburg. Stadhuisplein 130, 5038 TC Tilburg * Postbus 90155, 5000 LH Tilburg

Beste collega s, Met vriendelijke groet, Gerard Vrenken Raadsgriffier Tilburg. Stadhuisplein 130, 5038 TC Tilburg * Postbus 90155, 5000 LH Tilburg Van: "Vrenken, Gerard" Aan: "Kirsten ten Cate" , "Westeinde, Berry van t" , "Elly de Graaf" , "gj.d.ruiter@hilvarenbeek.nl"

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 juni 2015. Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 juni 2015. Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00499 Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 31 juli 2015 loopt het

Nadere informatie

Basismobiliteit Achterhoek: Inleiding. Basismobiliteit Achterhoek: Inleiding

Basismobiliteit Achterhoek: Inleiding. Basismobiliteit Achterhoek: Inleiding Programma: Inleiding Peter Drenth Basismobiliteit door Ivo Visser (Projectleider Basismobiliteit) Keuze s en inhoudelijke discussie Basismobiliteit : De mogelijkheid voor inwoners om zich tegen een redelijk

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Implementatieplan leerlingen- en jeugdvervoer in Versis ( /20583)

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Implementatieplan leerlingen- en jeugdvervoer in Versis ( /20583) INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP De leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Ontwikkelingen Leerlingenvervoer DATUM 20 augustus 2019 BIJLAGE Implementatieplan leerlingen- en

Nadere informatie

Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer II

Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer II Vervoersvoorziening in de regio IJssel- Vecht+ Maatwerkvervoer II Marktconsultatiedocument Zwolle, 14 maart 2017 Status: Definitief Versie: 2.0 Marktconsultatiedocument pagina 1 van 13 Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Inkoopbeleid. Inkoopproces. Datum: Datum:

Inkoopbeleid. Inkoopproces. Datum: Datum: Inkoopbeleid en Inkoopproces Akkoord bestuur: Akkoord ALV: Datum: 16-1-18 Datum: 8-2-18 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1 Inkoopbeleid van het SWV 2 2 Inkoopproces binnen het SWV 3 3 Inkoopproces wie doet

Nadere informatie

Organisatie van vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking in Nederland. Ontwikkelingen in de Nederlandse aanpak

Organisatie van vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking in Nederland. Ontwikkelingen in de Nederlandse aanpak Organisatie van vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking in Nederland Ontwikkelingen in de Nederlandse aanpak Even kennismaken Adviseurs in doelgroepenvervoer in alle facetten van het proces!

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2017:1981

ECLI:NL:RBNNE:2017:1981 ECLI:NL:RBNNE:2017:1981 Instantie Datum uitspraak 02-06-2017 Datum publicatie 02-06-2017 Rechtbank Noord-Nederland Zaaknummer C?17/154259 / KG ZA 17/73 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

https://www.regiotaxihulstsluisterneuzen.nl/ Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland B.V. gevestigd in Terneuzen Patentweg 10 Aandeelhouders: - Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen -

Nadere informatie

Notitie met uitgangspunten

Notitie met uitgangspunten Notitie met uitgangspunten voor de inkoop van Vervoer Project Basismobiliteit Inleiding De gemeenten in de regio Foodvalley zijn bezig met het opzetten van het regiemodel waarmee het huidige doelgroepenvervoer

Nadere informatie

Aanbesteding Regiecentrale Doelgroepenvervoer

Aanbesteding Regiecentrale Doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Aanbesteding Regiecentrale Doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 23 september 2015 heeft onze raad de Nota van Uitgangspunten voor het

Nadere informatie

Basismobiliteit: Inleiding. Inhoud Introductie Waarom basismobiliteit? Wat gaat er veranderen? Rol van adviesraden

Basismobiliteit: Inleiding. Inhoud Introductie Waarom basismobiliteit? Wat gaat er veranderen? Rol van adviesraden Basismobiliteit: Inleiding Inhoud Introductie Waarom basismobiliteit? Wat gaat er veranderen? Rol van adviesraden Basismobiliteit: Introductie Wat is Basismobiliteit? De mogelijkheid voor inwoners om zich

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 18 januari 2019

Collegebesluit Collegevergadering: 18 januari 2019 ONDERWERP RegioRijder (doelgroepenvervoer), aanbesteding vervoerscapaciteit SAMENVATTING Voorgesteld wordt het leerlingenvervoer per 1 september 2019 uit te laten voeren door RegioRijder. Daarnaast neemt

Nadere informatie

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Inhoud Context / terugblik Doelen en uitgangspunten Keuze regiemodel Proces en planning Verwervingsstrategie en bestek Specifieke

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 28 juli 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00574 Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per 010815 en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Leerlingenvervoer Bewaar deze folder goed! Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland

Leerlingenvervoer Bewaar deze folder goed! Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland Vertrouwd vervoer in uw regio Noordoost-Friesland Leerlingenvervoer 2019-2020 Gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast- Fryslân, Tytsjerksteradiel en de waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Nadere informatie

Keuzes mobiliteitscentralenoordoost Fryslân. Eén van de 16 opgaven uit ANNO II

Keuzes mobiliteitscentralenoordoost Fryslân. Eén van de 16 opgaven uit ANNO II Keuzes mobiliteitscentralenoordoost Fryslân Eén van de 16 opgaven uit ANNO II Eindversie 16 maart 2016 Noardeast Fryslân, in dynamyske plattelânsregio yn it Noardlik stedsk netwurk mei in belutsen mienskip.

Nadere informatie

MOBILITEIT VOOR KWETSBARE MENSEN. Ontwikkelingen binnen het doelgroepenvervoer

MOBILITEIT VOOR KWETSBARE MENSEN. Ontwikkelingen binnen het doelgroepenvervoer MOBILITEIT VOOR KWETSBARE MENSEN Ontwikkelingen binnen het doelgroepenvervoer Kennismaken met het onderwerp en met elkaar Kengetallen doelgroepenvervoer Ken de reiziger De opgave Visie op de toekomst Mobiliteitspiramide

Nadere informatie

Beleidskader aanbesteding OV Zuid-Holland Noord

Beleidskader aanbesteding OV Zuid-Holland Noord Beleidskader aanbesteding OV Zuid-Holland Noord Sessie 15 oktober 2018 Ambtelijke begeleidingsgroep: I. de Bruyne, M. Bus, C. Goelela, M. Kalai, R. Poppeliers, M. Scheerders, H. Verdonk, T. Verhaar. Feiten

Nadere informatie

Kaders Productbegroting 2008 KCV Brabant-Noordoost

Kaders Productbegroting 2008 KCV Brabant-Noordoost C O N C E P T Kaders Productbegroting 2008 KCV Brabant-Noordoost Januari 2007 Inleiding In de loop van 2001 hebben de Provincie Noord-Brabant en 14 gemeenten in Brabant Noordoost besloten de krachten te

Nadere informatie

Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort

Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort 6e Nota van Inlichtingen 21 maart 2013 Hierbij de 6 e Nota van Inlichtingen betreffende onze Europese aanbesteding ten behoeve

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2018

Nationaal verkeerskundecongres 2018 Nationaal verkeerskundecongres 2018 Pilot LoVie in Brabantstad Onno Pruis (Auteur is werkzaam bij Movin Vervoeradvies) Ronald Ruchti (Auteur 2 is werkzaam bij MoVie) Telefoonnummer indiener (Auteur 1 is

Nadere informatie

Betreffende beantwoording schriftelijke vragen van mevrouw Annelies Futselaar (SP) inzake Implementatie "Samen op weg" (geindiceerd vervoer).

Betreffende beantwoording schriftelijke vragen van mevrouw Annelies Futselaar (SP) inzake Implementatie Samen op weg (geindiceerd vervoer). Corsanummer: 1700064543 Op 18 mei 2017 zijn bij de raadsgriffie vragen binnen gekomen van mevrouw Annelies Futselaar van de fractie SP gericht aan de voorzitter van de Raad op grond van ex artikel 38 van

Nadere informatie

Advies van WMO raad inzake doelgroepenvervoer

Advies van WMO raad inzake doelgroepenvervoer Advies van WMO raad inzake doelgroepenvervoer Datum: 9 december 2015. Geacht college van Burgemeester en Wethouders, Aan de hand van de aan ons voorgelegde stukken over de bundeling van het doelgroepenvervoer

Nadere informatie

Kadernotitie aanbesteding mobiliteitscentrale Regiotaxi Flevoland

Kadernotitie aanbesteding mobiliteitscentrale Regiotaxi Flevoland Kadernotitie aanbesteding mobiliteitscentrale Regiotaxi Flevoland 1. Inleiding De provincie Flevoland en de gemeenten Noordoostpolder, Lelystad, Dronten en Zeewolde werken samen binnen Regiotaxi Flevoland.

Nadere informatie

Quickscan leerlingenvervoer: meer met minder Eindrapport

Quickscan leerlingenvervoer: meer met minder Eindrapport Quickscan leerlingenvervoer: meer met minder Eindrapport ! Quickscan leerlingenvervoer: meer met minder Eindrapport in opdracht van BAR-gemeenten 30 augustus 2012 Projectnummer: 0882-R-E Quickscan leerlingenvervoer

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten Traject Dantumadiel Aanvragers: Gemeente Dantumadiel, Achtkarspelen, Ameland, Dongeradeel, Kollumerland, Schiermonnikoog, SW Het Bolwerk, Timpaan Welzijn, Stichting Welzijn Schiermonnikoog Adviseur: Sjoerd

Nadere informatie

Kengetallen gemeenten Friesland

Kengetallen gemeenten Friesland Kengetallen gemeenten Friesland 2012 Afdeling Onderzoek Maart 2013 Bron: User Kengetallen Friese gemeenten 2012. Provincie Fryslân (647.214* inwoners op 1-1-2012) 1) 2012: 2998 cliënten; dit is 4,63 sonen

Nadere informatie

Texelhopper. 24 september 2015

Texelhopper. 24 september 2015 Texelhopper 24 september 2015 Waarom doen we de pilot Texelhopper? Visie OV 2020; Texels initiatief BOVT; Uitgangspunten Wens: aanbod speelt beter in op vraag (door slimme inzet verschillende vervoersmiddelen)

Nadere informatie

Transparantie in tariefsystematiek: - tarieven - kosten en indices. Co van Beijeren (Panteia/NEA)

Transparantie in tariefsystematiek: - tarieven - kosten en indices. Co van Beijeren (Panteia/NEA) Transparantie in tariefsystematiek: - tarieven - kosten en indices Co van Beijeren (Panteia/NEA) Datum: 19 juni 2012 Over Panteia/NEA Missie Panteia/NEA voorziet organisaties en personen snel van transparante

Nadere informatie

Basismobiliteit in de regio Achterhoek

Basismobiliteit in de regio Achterhoek Achterhoek Basismobiliteit in de regio Achterhoek Nota van aanbesteding Vervoer (CVV-deel) Team Opdrachtgeving Basismobiliteit Achterhoek 9 mei 2016 INHOUD Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2... 4 2.1 Vormen

Nadere informatie

SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST

SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST 2017 Gemeenten Voorne- Putten in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST Een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Brielle,

Nadere informatie

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei 2014 Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Programma 1. Context 2. Beleid OV HWGO 3. Nota van Uitgangspunten OV-concessie

Nadere informatie

0.1.1 Inkomend

0.1.1 Inkomend ik 0.1.1 Inkomend - 94075 ïïifidïg Businesscase Uit de businesscase blijkt dat de gezamenlijke aanbesteding en uitvoering van Publiek Vervoer, ondersteund door voorwaarclenscheppende contracten, per eelrslo

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Aanbestedingen. 1. Aanbestedingen van opdrachten

Aanbestedingen. 1. Aanbestedingen van opdrachten Aanbestedingen 1. Aanbestedingen van opdrachten 1.1 Algemeen Steeds vaker worden vervoeropdrachten aanbesteed. Het gaat dan vooral om grote opdrachten, zoals langdurige contracten voor bedrijfsvervoer

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

Kooistra, Josina. Van: Geelhoed, Roos Verzonden: donderdag 8juni :05 Aan: Onderwerp: Bijlagen:

Kooistra, Josina. Van: Geelhoed, Roos Verzonden: donderdag 8juni :05 Aan: Onderwerp: Bijlagen: CC:.,..._, _., Kooistra, Josina. Van: Geelhoed, Roos Verzonden: donderdag 8juni 2017 16:05 Aan: - - Onderwerp: Bijlagen: Brief raden en staten aanbesteding vervoer na vonnis rechter Ondertekende brief

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Actualisatie berekening basismobiliteit regio Achterhoek. Rapport

Actualisatie berekening basismobiliteit regio Achterhoek. Rapport Actualisatie berekening basismobiliteit regio Achterhoek Rapport Actualisatie berekening basismobiliteit regio Achterhoek Rapport In opdracht van: Regio Achterhoek 10 augustus 2015 Nummer: 0027-R-D Cissonius

Nadere informatie

1 Samenvatting kwaliteitsmeting 2010

1 Samenvatting kwaliteitsmeting 2010 1 Samenvatting kwaliteitsmeting 2010 1.1 Inleiding De acht deelnemende gemeenten in Noord-Groningen willen meer grip krijgen op de kwaliteit van het doelgroepenvervoer. Daarom hebben zij Mobycon gevraagd

Nadere informatie

Samenvatting van de Invitation to Tender

Samenvatting van de Invitation to Tender C L E A N I N L A N D S H I P P I N G CLINSH, de Vlootselectie II Samenvatting van de Invitation to Tender Voor u ligt de samenvatting van de aanbesteding Vlootselectie II voor het project Clean Inland

Nadere informatie

Datum: Steller: J.Hoekstra. Afd: SOC Aantal bijlagen 1. Afd.hoofd:

Datum: Steller: J.Hoekstra. Afd: SOC Aantal bijlagen 1. Afd.hoofd: 'N gemeente \ Barneveld Nr. 635275 Aan het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Mandatering regionale Stuurgroep Basismobiliteit en Nota van Uitgangspunten Basismobiliteit Gevraagde beslissing:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen RegioRijder

Veelgestelde vragen RegioRijder Veelgestelde vragen RegioRijder A. Vervoerspas 1 B. Boeken van een rit 2 C. De reis zelf/kilometerbudget 3 D. Kosten en betalen 4 E. Hulpmiddelen 5 F. Vragen en klachten 6 A. Vervoerspas 1. Wie kunnen

Nadere informatie

Agendapunt Raadsvergadering 17 juni 2015 Portefeuillehouder Wethouder M.J.J. Melissen Begrotingsprogramma Samenwerking op gebied van basismobiliteit

Agendapunt Raadsvergadering 17 juni 2015 Portefeuillehouder Wethouder M.J.J. Melissen Begrotingsprogramma Samenwerking op gebied van basismobiliteit Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 17 juni 2015 Portefeuillehouder Wethouder M.J.J. Melissen Begrotingsprogramma Onderwerp Samenwerking op gebied van basismobiliteit Besluit om: 1. De Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Regionale afstemming voorzieningen Noordoost

Regionale afstemming voorzieningen Noordoost 1 Regionale afstemming voorzieningen Noordoost Tialda Haartsen Culturele Geografie/Ruimtelijke Wetenschappen/RUG Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland (KKNN) 2 Dilemma s krimp en voorzieningen Minder mensen,

Nadere informatie

COLLECTIEF VERVOER. Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015

COLLECTIEF VERVOER. Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015 COLLECTIEF VERVOER Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015 CROW-KPVV IN HET KORT Slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken over infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer CROW CROW-KpVV

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR OPSTELLER VOORSTEL: A. Buwalda AFDELING: AJZ PORTEFEUILLEHOUDER: M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /2012 Dokkum, 21-03-2013 ONDERWERP: inkoop- en aanbestedingsbeleid

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 3 september 2014 overlegronde 1 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Voorstelronde 9.15 9.30 uur Toelichting op het proces

Nadere informatie

Zorg voor Elkaar. Informatiebijeenkomst Inkoop Wmoarrangementen. 16 februari 2017

Zorg voor Elkaar. Informatiebijeenkomst Inkoop Wmoarrangementen. 16 februari 2017 Zorg voor Elkaar Informatiebijeenkomst Inkoop Wmoarrangementen 16 februari 2017 Programma 1. Aanleiding voor de inkoop 2. Tijdpad 3. Wmo-arrangementenmodel op hoofdlijnen 4. Voorgenomen wijzigingen in

Nadere informatie

Totaal kosten Ritnr. routepunten. km's (in de rijvolgorde)

Totaal kosten Ritnr. routepunten. km's (in de rijvolgorde) Factuurformat Het leerlingenvervoer wordt op veel verschillende manieren in rekening gebracht bij de gemeenten. In veel gevallen bestaan er goede afspraken over de manier waarop een factuur moet worden

Nadere informatie

Datum inboeken. De gemeenteraad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel voorstellen om het beleidskader doelgroepenvervoer vast te stellen.

Datum inboeken. De gemeenteraad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel voorstellen om het beleidskader doelgroepenvervoer vast te stellen. Gemeente Woudenberg Collegeadvies Eigen initiatief Besluitenregistratie: Postregistratienummer : 198493 MA Datum inboeken Openbaar Ja Internet Nee naar RAAD Ja OR Nee Communicatie Nee Europese regelgeving

Nadere informatie

+ + Hoe is de vorm van aanbesteden bepaald? (bijv.

+ + Hoe is de vorm van aanbesteden bepaald? (bijv. InformatiE VOOR PROJECTEN AANBESTEDING van opdrachten in HET INTERREG V-ProgrammA Deutschland-nEderland Stand: 06-09-2016 Introductie In het Europese aanbestedingsrecht is vastgelegd dat opdrachten boven

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

Wet WIJ: ook de cliënten die gebruik maken van de wet WIJ zullen worden vertegenwoordigd in de cliëntenraad DanDon (art. 12 Wet WIJ).

Wet WIJ: ook de cliënten die gebruik maken van de wet WIJ zullen worden vertegenwoordigd in de cliëntenraad DanDon (art. 12 Wet WIJ). Raadsvoorstel Vergadering van : 1 november 2011 Agendanummer : 6 Onderwerp : Programma : Met elkaar voor elkaar Samenvoeging clientenraden WWB, WIJ, IOAW, IOAZ en minima voor de gemeenten Dantumadiel en

Nadere informatie

Vervoerspas bij de hand?

Vervoerspas bij de hand? Vervoerspas bij de hand? Wmo vervoer voor inwoners van Barendrecht, Albrandswaard en ridderkerk Voor uw rit reservering bij regiotaxi BAR heeft u uw vervoerspas bij de hand! telefoon: 0900 440 4400 (lokaal

Nadere informatie

BIJLAGE 4 PROGRAMMA VAN EISEN Openbare Europese aanbesteding Leerlingenvervoer perceel structureel vervoer Versie 1

BIJLAGE 4 PROGRAMMA VAN EISEN Openbare Europese aanbesteding Leerlingenvervoer perceel structureel vervoer Versie 1 BIJLAGE 4 PROGRAMMA VAN EISEN 16.17 Openbare Europese aanbesteding Leerlingenvervoer perceel structureel vervoer Versie 1 Dit programma van eisen maakt onlosmakelijk onderdeel uit van de openbare Europese

Nadere informatie

RegioRijder Vertrouwd vervoer in uw regio. Zuid-Kennemerland Haarlemmermeer IJmond

RegioRijder Vertrouwd vervoer in uw regio. Zuid-Kennemerland Haarlemmermeer IJmond RegioRijder Vertrouwd vervoer in uw regio Zuid-Kennemerland Haarlemmermeer IJmond RegioRijder De meeste mensen kunnen zelfstandig of met behulp van hun familie, vrienden of kennissen reizen. Zij maken

Nadere informatie

Hoe is het geregeld met. het vervoer?

Hoe is het geregeld met. het vervoer? Hoe is het geregeld met het vervoer? 2019 2 Hoe is het geregeld met het vervoer? 2019 Hoe is het geregeld met het vervoer? 2019 Waarover gaat deze brochure? Er zijn twee brochures: deze brochure en het

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard Onderwerp Portefeuillehouder Zaaknummer collegevoorstel 85609 Richtinggevende besluiten BVO DRAN A. Slob / H. Witjes Beslispunten 1. Als gemeente Lingewaard te blijven

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek

Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek Maart 2019 0 13 Toelichting De provincie Noord-Holland is opdrachtgever van de openbaar vervoer

Nadere informatie

Mogelijke Pilots (inclusief thema indeling) Actuele stand van zaken.

Mogelijke Pilots (inclusief thema indeling) Actuele stand van zaken. Bijlage 5: Mogelijke Pilots (inclusief thema indeling) Actuele stand van zaken. In het kader van de notitie Slimme mobiliteitsoplossingen is een lijst met mogelijke pilots opgesteld. Naar aanleiding van

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

AANBEVELINGEN BIJ HET BESTEK Leerlingenvervoer Gemeente Amsterdam door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM)

AANBEVELINGEN BIJ HET BESTEK Leerlingenvervoer Gemeente Amsterdam door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM) AANBEVELINGEN BIJ HET BESTEK Leerlingenvervoer Gemeente Amsterdam door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM) Inleiding en achtergrond Sociale partners in de taxibranche - FNV Taxi, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Toelichting aanbestedingsdocumenten

Toelichting aanbestedingsdocumenten Toelichting aanbestedingsdocumenten voor zorgaanbieders Regionale aanbesteding van zorg via Interactief Aankoopsysteem 1 september 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Aanbestedingsdocument 3. Percelen en subpercelen

Nadere informatie

De meerwaarde van POW in het gebied tussen Rotterdam en Drechtsteden is veelzijdig:

De meerwaarde van POW in het gebied tussen Rotterdam en Drechtsteden is veelzijdig: Statenvoorstel Vergadering December 2018 Nummer 7139 Vergaderdatum GS: 30 oktober 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: 19 december 2018 Documentnummer: PZH-2018-658953107 Onderwerp

Nadere informatie

Presentatie MIRT-onderzoek Anders benutten

Presentatie MIRT-onderzoek Anders benutten Symposium Anders Bereikbaar Presentatie MIRT-onderzoek Anders benutten Symposium Anders Bereikbaar Marjon den Boer - Provincie Drenthe Kjeld van der Schaaf - KxA Symposium Anders Bereikbaar Beter benutten

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO)

Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) Zorg en welzijn gerelateerd Vrijwilligersvervoer Oisterwijk (VVO) Vervoer is een mogelijkheid om eenzaamheid en isolement bij inwoners van Oisterwijk te voorkomen De project groep heeft besloten zowel

Nadere informatie

AANBEVELINGEN BIJ HET AANBESTEDINGSDOCUMENT LEERLINGENVERVOER HOUTEN door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM)

AANBEVELINGEN BIJ HET AANBESTEDINGSDOCUMENT LEERLINGENVERVOER HOUTEN door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM) AANBEVELINGEN BIJ HET AANBESTEDINGSDOCUMENT LEERLINGENVERVOER HOUTEN door het AANBESTEDINGSINSTITUUT MOBILITEIT (AIM) Inleiding en achtergrond Sociale partners in de taxibranche - FNV Taxi, CNV Vakmensen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Samenwerkingsverband Collectief Vervoer ZeeuwschVlaanderen Nationale

Nadere informatie

Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer

Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer Er is een probleem Sector in zwaar weer Contractvervoer kraakt onder aanbestedingen: te lage prijzen Forse

Nadere informatie