Schooljaar , nummer 4 19 oktober 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar , nummer 4 19 oktober 2017"

Transcriptie

1 Schooljaar , nummer 4 19 oktober 2017 Groep 1c Het is zover; na de herfstvakantie kunnen we een extra instroomgroep samenstellen, groep 1c. We zijn blij met de komst van zoveel nieuwe 4-jarigen. We hopen dat ze met net zoveel plezier naar de Bongerd gaan, als de kinderen die er al langer op zitten. Inmiddels zijn de leerkrachten bekend, die in groep 1c gaan lesgeven: Juf Suzan Ekkelboom en juf Ellis van de Kerkhof, allebei bekend van en met de Bongerd. Zij zijn al bijna klaar met de lesvoorbereidingen en met het inrichten van het lokaal. We heten alle nieuwe kinderen van harte welkom. Kijkochtenden Op woensdag 1 en vrijdag 3 november zijn er voor de ouders van alle kinderen kijkochtenden. Dit houdt in dat de ouders van alle groepen op één van die dagen van uur tot uur een kijkje in de klas van hun kind(eren), maar ook in alle andere groepen kunnen nemen. Zo kunnen de ouders kennis nemen van de werkwijze en de verschillende activiteiten die in de groepen plaatsvinden. Ouders hoeven zich voor deze kijkochtenden niet in te schrijven. De voor die ochtenden geplande gymlessen voor de groepen gaan gewoon door en kunnen dus ook door ouders bezocht worden. Om één en ander goed te laten verlopen verzoeken we alle ouders met onderstaande rekening te houden: om te voorkomen dat de groepen overladen worden met ouders, het verzoek om het aantal ouders per groep te beperken tot maximaal 5 à 6 om alle ouders de gelegenheid te bieden in de groepen te kijken het verzoek om na ongeveer 20 minuten van groep te wisselen om de lessen zo ongestoord mogelijk te laten verlopen verzoeken we de ouders tijdens de lessen niet met elkaar te praten het is niet de bedoeling dat er andere kinderen uit het gezin worden meegenomen het kijken kan niet eerder dan uur en eindigt uiterlijk om uur. Wie wil de vlaggenmast van de Paukenlaan in z n eigen tuin? De vlaggenmast op de speelplaats van de Paukenlaan willen we verwijderen. In plaats daarvan willen we een vlaggenmasthouder aan de voorgevel monteren. Wie wil de vlaggenmast van ons overnemen? De onkosten zijn: een metalen muur-vlaggenmasthouder en een kleine traktatie voor het team. Geïnteresseerd? U kunt zich wenden tot de directie van de school (Paul Kamphuis of Jos van Lith).

2 Openstelling ParnasSys (ouderportaal) Voor de zomervakantie hebben we u een inlog gestuurd zodat u in ons administratiesysteem ParnasSys kunt kijken. We hebben toen ook gezegd dat we in de loop van dit schooljaar het verder gaan open zetten, zodat u ook de cijfers van uw kind kunt volgen. We zijn nu een aantal weken onderweg in het nieuwe schooljaar en er zijn dan ook al gegevens voorhanden van de verschillende vakken. Dat zijn onder andere gegevens van de hoofdvakken rekenen en taal. Wanneer leerlingen hierin toetsen maken dan wordt dit meteen omgezet naar ParnasSys en worden er ook resultaten gegenereerd. In ParnasSys ziet u dan cijfers die kunnen variëren van 0 tot 10, waarbij een lage score aangeeft dat de stof op dat onderdeel nog onvoldoende beheerst wordt, evenzo wanneer er een hoge score staat dat deze stof goed beheerst wordt. Uiteraard is dat een momentopname. Wanneer je geen fouten maakt kom je ook niet tot leren, dus voor zowel leerling als leerkracht zijn deze scores belangrijk om te bekijken waar extra aandacht aan moet worden besteed. Uiteraard zijn er van de hogere leerjaren meer gegevens beschikbaar, dan van de kleutergroepen. U moet maar eens een kijkje nemen in het systeem, dan ziet u waar uw zoon/dochter mee bezig is, wat daarvan de resultaten zijn, waaraan nog aandacht moet worden besteed. Schrik niet van de hoge of de lage cijfers, dat zegt alleen iets over de mate van beheersing. We blijven het systeem verder vullen met resultaten zodat u dat kunt volgen. Gaandeweg ontstaat er dan een beeld bij u waar uw kind heel goed in is of waar het meer moeite mee heeft. Dat ontwikkelingsproces volgen kan vanaf nu prachtig in ParnasSys. Een rapport met cijfers waarin een gemiddeld cijfer van alle werk werd getoond, krijgt uw zoon of dochter niet meer mee. In november ontvangt u een rapport omtrent de sociaal emotionele ontwikkeling. We zetten de behaalde resultaten open na de herfstvakantie. Dat geeft u alvast de mogelijkheid om te testen of u kunt inloggen in het systeem. Wanneer dat niet het geval is dan horen we dat graag, zodat we nieuwe inloggegevens kunnen verstrekken. Leerlingenraad geïnstalleerd En dit zijn ze dan; de leerlingen van de leerlingenraad: Lise, Friso, Evi, Floor, Milan, Nikki, Max, Stijn, Morten, Mirthe, Sem, Kim, juf Renate en juf Joyce. Deze kinderen hebben de belangrijke rollen in de leerlingenraad: Friso: notulist Lise: penningmeester Evi: voorzitter Maar wat houdt de leerlingenraad nou eigenlijk in? De groepen 5 tot en met de groepen 8 zitten in de leerlingenraad. Uit elke groep wordt elk jaar iemand verkozen door de klas waarvan de klas denkt: dat is een goede klassenvertegenwoordiger, diegene mag in de leerlingenraad.

3 Wat doet de leerlingenraad? De leerlingenraad mag meebeslissen met belangrijke beslissingen op school. Er mogen bijvoorbeeld een paar kinderen uit de leerlingenraad op de vergaderingen van grote feesten komen, om mee te beslissen wat kinderen leuk vinden. Teveel gepland op 1 november a.s. Zoals u op de jaarkalender ziet, is er op 1 november veel gepland. Hoe dichter we bij die datum komen, hoe meer we inzien dat de activiteiten elkaar wat bijten. We hebben daarom besloten dat de kijkochtend die dag doorgaat, dat de talentontwikkeling niet persé die dag hoeft plaats te vinden maar dat leerkrachten vrij zijn in het plannen van een andere datum hiervoor, en dat de hoofdluiscontrole wordt verplaatst naar 8 november.

4 Alle stagiaires op een rij De Bongerd is een opleidingsschool, en daar zijn we trots op. Dat betekent dat we vele stagiaires een stageplek kunnen bieden. Hiernaast staan alle stagiaires van op een rij. Logopedie-nieuws; Janniek de Ruiter stelt zich voor Ik ben Janniek de Ruiter, logopedist bij Logopedie Oost. Vanuit de praktijk werk ik ook op beide Bongerd-locaties. In 2012 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben na mijn studietijd weer teruggekeerd naar Twente. Ik heb mij, naast het behandelen van kinderen met spraak-, taal-, stem- en communicatiemoeilijkheden, gespecialiseerd in de behandelingen van lees- en spellingsproblemen. Sinds de zomervakantie ben ik gestart met werken bij Logopedie Oost. Nieuw vanaf dit schooljaar is, dat ik ook aan de Paukenlaan een aantal uren aanwezig ben. Op de woensdagochtend ben ik aan de Paukenlaan. Op de donderdag ben ik de hele dag aan de Wieldraaierlaan. Mochten er vragen zijn (van kinderen, ouders of leerkrachten), dan mogen die altijd gesteld worden. Kom gerust even bij mij binnen of spreek mij aan op de gang of in de koffiekamer. In de vakanties kom ik niet op school. In overleg met de ouders kunnen de behandelingen verplaatst worden naar één van onze praktijklocaties. Ouders zijn altijd welkom om tijdens de logopedie van hun kind mee te komen kijken, graag zelfs. Het is natuurlijk van groot belang dat u zelf op de hoogte bent en blijft van de extra hulp aan uw kind. Samen kunnen we veel bereiken! Groeten, Janniek de Ruiter, telefoon , Janniek@logopedie-oost.nl

5 Huttenkloasloop De Bongerd heeft zondag 8 oktober, met 78 kinderen meegedaan met de Halve Marathon van Oldenzaal (voorheen Huttenkloasloop); een hardloopwedstrijd in Oldenzaal. De groepen liepen 1 km; de groepen liepen 2 km. Het was een prachtige wedstrijd, goed georganiseerd en onder bijzonder mooie weersomstandigheden. Er zijn een aantal kinderen in de prijzen gevallen; zie de foto hiernaast. Dit zijn Djem en Olav uit groep 5B, Ze zijn 3 e en 4 e bij de 1 km loop. Ook mochten zij de scholenbokaal van de 1 km in ontvangst nemen. Hockeytoernooi groepen 6 en 7 In de herfstvakantie is er een hockeytoernooi voor de groepen 6 en 7. Dit toernooi vindt plaats op woensdag 25 oktober op de velden van Bully. De Bongerd doet mee met 5 mixteams: Bongerd 1 Bongerd 2 Bongerd 3 FC Kip junior de Bongo s. De leerlingen die meedoen krijgen het wedstrijdprogramma mee. Mocht het schema onverhoopt te laat komen, dan zal het op de website van school geplaatst worden ( Schoolzwemkampioenschappen De Bongerd doet met 3 teams mee aan de schoolzwemkampioenschappen, op zaterdagmiddag 4 november van uur in het sportcentrum Vondersweijde. De organisatie van OZ&PC heeft dit jaar gekozen voor een andere teamsamenstelling. Om ook te kunnen doorstromen naar de provinciale kampioenschappen is een andere teamsamenstelling verplicht. Het kampioenschap is dus nu voor alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Een team bestaat uit 6 personen die 2x individueel en 1x estafette zwemmen. Het team bestaat uit twee kinderen uit groep 3/4, twee kinderen uit groep 5/6 en twee kinderen uit groep 7/8. De kinderen die meedoen krijgen na de herfstvakantie verdere informatie mee. Medezeggenschapsraad We hebben donderdag 12 oktober 2017 onze eerste medezeggenschapsraad- (MR) vergadering van dit schooljaar gehad. Onze nieuwe MR-leden Anouk van Rossum-Vinkenvleugel en Liesbeth Grooten, zijn van harte welkom geheten. We hebben samen enkele speerpunten opgesteld voor schooljaar Hier worden jullie nog nader over ingelicht. De rollen binnen de MR zijn in de vergadering verdeeld.

6 Het financieel jaarverslag ( ) van de ouderraad (OR) werd toegelicht door Martijn Morshuis en Judith Engbers. De MR heeft ingestemd met de opgestelde begroting van de ouderraad. Voor de volgende vergadering staat o.a. een terugkoppeling gepland voor de speerpunten van afgelopen schooljaar (Engels en Mediawijsheid). MR van Daltonschool de Bongerd Talentontwikkeling workshops Vorig schooljaar zijn er buiten de lestijden om, workshops georganiseerd om kinderen te laten kennismaken met leergebieden die niet in het lesprogramma van school zitten. Anders gezegd, konden kinderen middels die workshops ontdekken wat of hun talent was. Ze mochten zich vrijblijvend inschrijven wanneer ze geïnteresseerd waren in het workshop-aanbod. Deze workshops leken een schot in de roos wat betreft de doelstelling en inhoud. Kinderen konden snuffelen aan wat ze leuk leken of juist ook aan wat ze nog nooit hadden geprobeerd. Ieder kind heeft talent, in wat dan ook. Daarom willen we het workshopaanbod dit schooljaar gaan uitbreiden en juist ónder schooltijd gaan organiseren, zodat álle kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Op de jaarkalender staan exacte data genoemd. Omdat het organisatorisch nogal wat vergt om de workshops in alle groepen te verwezenlijken, willen we de data uit de jaarkalender wat loslaten. Dat geeft meer ruimte in het soort workshop-aanbod, het regelen van hulp en mankracht en het verbinden met instanties en bedrijven die ons hierbij kunnen ondersteunen. Dit loslaten van de vaste data is mede ontstaan doordat we wel al mooie hulp van ouders hebben aangeboden gekregen, maar dat het bij sommige workshops alsnog onvoldoende is om ze goed te bemensen. De talentontwikkeling komt nou eenmaal beter tot z n recht als de groepjes niet te groot zijn; en daar zijn dus veel mensen voor nodig. Dus als u een hulp-oproep van de leerkracht(en) van uw kind(eren) voorbij ziet komen, meld u heel graag aan. Ook opa s of oma s kunnen wellicht hier iets in betekenen. We geloven in de samenwerking hierin, en in de meerwaarde ervan. Klei-monsters groep 3a Zomaar een activiteit vanuit één van de klassen, die in het kader van de Kinderboekenweek is bedacht. Dit keer de mooie klei-monsters uit groep 3a; Gruwelijk eng!

7 Agenda 20 oktober Studiedag team; alle leerlingen zijn vrij 21 t/m 29 oktober Herfstvakantie 28 oktober Oud papier actie 1 en 3 november Kijkochtend uur 1 november (of nabij deze datum) Talentontwikkeling 8 november (i.p.v. 1 november) Hoofdluiscontrole 1 november Ouderraad Volg ons op Facebook en Twitter. Aanmelden kan via onze website:

Beste ouders, Ter indicatie de opbrengsten oud papier van de afgelopen schooljaren: 2015/2016: 4620, /2017: 4177, /2018: 4286,00

Beste ouders, Ter indicatie de opbrengsten oud papier van de afgelopen schooljaren: 2015/2016: 4620, /2017: 4177, /2018: 4286,00 Schooljaar 2018-2019, nummer 4 18 oktober 2018 Nieuws over oud papier ophalen Beste ouders, Ondanks herhaalde oproepen heeft zich nog geen coördinator voor oud papier gemeld. Ook het aantal vrijwilligers

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 / 30 april 2015 Rondleiding nieuwe directie Morgen, vrijdag 1 mei, komt de nieuwe directie van de Bongerd, Paul Kamphuis (directeur) en Jos van Lith (adjunct) voor een kennismakingsbezoek

Nadere informatie

Patio locatie Paukenlaan is Belevingstuin geworden

Patio locatie Paukenlaan is Belevingstuin geworden Schooljaar 2018-2019, nummer 8 20 december 2018 Patio locatie Paukenlaan is Belevingstuin geworden Geruime tijd was de welige groei van onkruid in de patio een doorn in het oog. Trots zijn we op de inmiddels

Nadere informatie

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Samen naar een Pest Veilige School! Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In 2014 gaan we van start met de M5-pestaanpak, op weg naar een Pest Veilige School. Graag willen we u daarvan

Nadere informatie

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Leader in Me; Covey Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Luister voordat je praat Ik luister écht naar anderen. Ik én jij komen verder als we van elkaar weten wat we belangrijk vinden. Ik probeer

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

Schooljaar , nummer 4 13 oktober 2016

Schooljaar , nummer 4 13 oktober 2016 Schooljaar 2016-2017, nummer 4 13 oktober 2016 Goed nieuws; extra instroomgroep Het is zover; per 24 oktober kunnen we een extra instroomgroep samenstellen. We groeien wat harder dan geprognotiseerd, en

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

RHOON, 13 OKTOBER 2017

RHOON, 13 OKTOBER 2017 RHOON, 13 OKTOBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Dit is alweer het laatste Reisverslag voor de herfstvakantie. Wij merken dat het goed is dat de kinderen een week vrij zijn. Zij kunnen zich dan weer opladen

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 11 / 22 januari Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V

Schooljaar Nummer 11 / 22 januari Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Ieder jaar in januari/februari en mei/juni maken de leerlingen van onze school voor verschillende vakgebieden de toetsen van het leerlingvolgsysteem van Cito.

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

20 december s middags vrij Vrijdag 20 december krijgen alle leerlingen (groep 1 t/m 8) om uur kerstvakantie.

20 december s middags vrij Vrijdag 20 december krijgen alle leerlingen (groep 1 t/m 8) om uur kerstvakantie. Schooljaar 2013-2014 Nummer 9 / 12 december 2013 Kerst 2013 Donderdag 19 december De kerstviering zal worden gehouden op donderdag 19 december. Op deze dag zijn de lestijden aangepast: -De groepen 1 t/m

Nadere informatie

Groep 1 t/m 6 vrij. Op 29 mei zijn leerlingen van de groepen 1 t/m 6 vrij, i.v.m. de sportdag van de groepen 7 en 8.

Groep 1 t/m 6 vrij. Op 29 mei zijn leerlingen van de groepen 1 t/m 6 vrij, i.v.m. de sportdag van de groepen 7 en 8. Infoblad Schooljaar 2018-2019, nummer 16 16 mei 2019 Sportdag Op 29 mei is de jaarlijkse sportdag voor de groepen 7 en 8. Groep 1 t/m 6 vrij Op 29 mei zijn leerlingen van de groepen 1 t/m 6 vrij, i.v.m.

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Jaarverslag MR. De Bongerd

Jaarverslag MR. De Bongerd Jaarverslag MR De Bongerd 2017-2018 Oldenzaal, september 2018 Inhoud 1. Inleiding 2. De samenstelling van de MR 3. Weergave uit de vergaderingen 1. Inleiding. Daltonschool de Bongerd is een van de KONOT

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Op vrijdag 20 september is de openingsviering van dit schooljaar. Het thema van de viering is: Klaar voor de start.

Op vrijdag 20 september is de openingsviering van dit schooljaar. Het thema van de viering is: Klaar voor de start. Schooljaar 2013-2014 Nummer 3 / 12 september 2013 Openingsviering vrijdag 20 september Op vrijdag 20 september is de openingsviering van dit schooljaar. Het thema van de viering is: Klaar voor de start.

Nadere informatie

De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan een kerstwandeling maken. Tijdens deze wandeling komen ze allerlei kerstfiguren tegen...

De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan een kerstwandeling maken. Tijdens deze wandeling komen ze allerlei kerstfiguren tegen... Schooljaar 2016-2017, nummer 8 15 december 2016 Kerstmusical, kerstviering en vossenjacht Op 21 december wordt de kerstmusical de herberg zit vol opgevoerd door kinderen van de groepen 7. De kinderen uit

Nadere informatie

De rode loper is flink belopen door geïnteresseerden die tijdens de W&T-dagen kwamen kijken. (foto s verderop in dit infoblad)

De rode loper is flink belopen door geïnteresseerden die tijdens de W&T-dagen kwamen kijken. (foto s verderop in dit infoblad) Infoblad Schooljaar 2018-2019, nummer 13 21 maart 2019 Social Schools naar 3.0 gemigreerd (herhalend bericht) Vorige week maandag heeft de migratie naar Social Schools 3.0 plaatsgevonden. Bij deze het

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Algemeen NIEUWSBRIEF. Van de directeur. Studiedagen. Schoolbijdrage. Nummer 2 oktober 2016

Algemeen NIEUWSBRIEF. Van de directeur. Studiedagen. Schoolbijdrage. Nummer 2 oktober 2016 NIEUWSBRIEF Algemeen Nummer 2 oktober 2016 Van de directeur We hebben dit jaar extra lang mogen genieten van de zomer, weken lang prachtig nazomerweer! De kinderen hebben genoten van de extra buitenactiviteiten

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Nummer 9 / 11 december 2014. Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V

Schooljaar 2014-2015. Nummer 9 / 11 december 2014. Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Ieder jaar in januari/februari en mei/juni maken de leerlingen van onze school voor verschillende vakgebieden de toetsen van het leerlingvolgsysteem van Cito.

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 20 / 4 juni Schooljaar Daltonpredikaat de Bongerd

Schooljaar Nummer 20 / 4 juni Schooljaar Daltonpredikaat de Bongerd Schooljaar 2014-2015 Daltonpredikaat de Bongerd Vorige week donderdag, 28 mei, was een belangrijke dag voor onze school. Het was de dag van de hervisitatie. Een visitatiecommissie, bestaande uit zes vertegenwoordigers

Nadere informatie

Belangrijke data. Even voorstellen: juf Marinka

Belangrijke data. Even voorstellen: juf Marinka INFO4@LL 9 september 2016 Belangrijke data 16 september 2016 Meat & Greet BBQ vanaf 18.00 22 september 2016 Informatieavond/ OV jaarvergadering/ voorstellen nieuwe directeur 22 en 23 september 2016 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Oldenzaal, april Beste ouders en verzorgers van de Bongerd,

Oldenzaal, april Beste ouders en verzorgers van de Bongerd, Schooljaar 2014-2015 Nummer 16 / 2 april 2015 Nieuwe directie de Bongerd Oldenzaal, april 2015 Beste ouders en verzorgers van de Bongerd, Zoals bij u bekend zullen Wim Olde Kalter en Inge Vastert per 1

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b Maandinfo Maand: september 2014 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Juf Sandra Twaalfhoven Nieuwe leerlingen Zorgleerlingen Gezonde School Teamstudiedag Infoavonden Basketbal-clinic

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 12-9-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data September 2018 20-09 19:00-19:45 uur Informatieavond, groepen 5 t/m 8 20:00-20:45

Nadere informatie

We wensen u allen een goed en gelukkig

We wensen u allen een goed en gelukkig VOORAF We wensen u allen een goed en gelukkig Of het jaar Goed en gelukkig gaat worden, heeft te maken met de succeservaringen die we opdoen. Dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Eén van de uitgangspunten

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Paashaas Iedereen die heeft meegeholpen aan het Bongerd-paasfeest:

Paashaas Iedereen die heeft meegeholpen aan het Bongerd-paasfeest: Schooljaar 2017-2018, nummer 14 5 april 2018 Paashaas Iedereen die heeft meegeholpen aan het Bongerd-paasfeest: Nieuwe Bongerdwebsite Vanaf 1 april heeft de Bongerd een geheel nieuwe website. Enkele items

Nadere informatie

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat.

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat. Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de schoolkalender van het schooljaar 2010 2011. Ook dit jaar hebben wij geprobeerd de kalender zo volledig mogelijk te vullen met activiteiten van de kinderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 juli 2017

Nieuwsbrief 10 juli 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 10 juli 2017 Agenda Agenda juli Agenda augustus 4 Wisselochtend

Nadere informatie

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Jaargang 3, nr.8 31 maart 2016 Toerjournaal Hierbij ontvangt u nummer 8 van onze nieuwsbrief. Mocht u nog opmerkingen of vragen hebben dan horen we het graag

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

Locatie Wieldraaierlaan Wieldraaierlaan NR Oldenzaal (0541)

Locatie Wieldraaierlaan Wieldraaierlaan NR Oldenzaal (0541) Infoblad Schooljaar 2018-2019, nummer 15 18 april 2019 Bewegend leren Vanaf januari t/m maart hebben een aantal collega s de leergang bewegend leren gevolgd. In de afgelopen mr-vergaderingen heb ik hierover

Nadere informatie

Februari Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data. Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling

Februari Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data. Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling Februari 2018 Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling Talentontwikkeling Diversen Lustrumweek Aparte bijlage ZIEN! Betrokkenheid,

Nadere informatie

Kalender Basisschool. De Weerijs

Kalender Basisschool. De Weerijs Kalender 2019-2020 Basisschool De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een bruisende school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw straalt

Nadere informatie

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Jaargang 3, nr.7 4 maart 2016 Toerjournaal Hierbij ontvangt u nummer 7 van onze nieuwsbrief. Mocht u nog opmerkingen of vragen hebben dan horen we het graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 5e nieuwsbrief, vrijdag 16 oktober 2015 Beste ouders, Terwijl u dit leest, is de herfstvakantie al begonnen, en hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon Oktober 2016 1 2 40 3 4 Dierendag OC 5 Dag vd leraar / start Kinderboekenweek MR 6 7 Kinderboekenbal 8 9 41 10 11 KNGF groep 4 / Dode hoeklessen groep 8 12 13 Logopedist bezoekt kleutergroepen 14 15 16

Nadere informatie

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 4 september nummer 1 Jaargang 37

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 4 september nummer 1 Jaargang 37 4 september 2017 - nummer 1 Jaargang 37 Agenda 06-09 Inloop van 8.15 8.30 uur 12-09 Informatieavond groepen 1-2 en 8 13-09 Informatieavond groepen 3, 4, 5, 6 en 7 Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 7 september 2016

Nieuwsbrief nummer 1 7 september 2016 R.K.B asisschool directie@triangel-almelo.nl www.triangel-almelo.nl Locatie Aalderinkshoek Locatie Bosrand Apollolaan 1b Bosrand 6 7604 EH Almelo 7602 CH Almelo Telefoon: 0546-81 93 48 Telefoon: 0546-86

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer november 2018

Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer november 2018 Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer 6. 12 november 2018 Ouderavond Vorige week maandag konden ouders en verzorgers een avond bezoeken op school, waarbij zij konden kiezen uit een aantal workshops.

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week - 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het feestelijke afscheid van juf Elly, de leerkrachtenverjaardag, de regionale zwemkampioenschappen en de

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Beste ouders, Sinds 4 oktober staat de school in het teken van de 'Kinderboekenweek' met dit jaar het thema 'Gruwelijk eng'. In deze week staan we extra stil bij het belang

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Belangrijke data Maandag 11 juli: Extra uitvoering musical groep 8 voor de opa s en oma s van de kinderen uit groep 8. Maandag 11 en dinsdag 12 juli: Schoolkamp groep 7 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid 2016-2017 Nummer 1 Afspraak van de maand Ik ben zuinig op de materialen en ruim deze netjes op. Zij gaan voor ons de schoolpleinen belijnen. We hebben gekozen voor verschillende belijningen: vierkant,

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Schooljaar , nummer 3 4 oktober Opening Parkour 17 oktober, locatie Wieldraaierlaan

Schooljaar , nummer 3 4 oktober Opening Parkour 17 oktober, locatie Wieldraaierlaan Schooljaar 2018-2019, nummer 3 4 oktober 2018 Opening Parkour 17 oktober, locatie Wieldraaierlaan Gedenkhoek Judith Halfwerk Het overlijden van collega Judith Halfwerk heeft ons diep geraakt. We missen

Nadere informatie

Schooljaar , nummer 7 1 december 2016

Schooljaar , nummer 7 1 december 2016 Schooljaar 2016-2017, nummer 7 1 december 2016 De Sint komt 5 december met zijn gevolg weer op de Bongerd Locatie Wieldraaierlaan: Hier zijn de groepen 3, 4, 5, 7 en 8. Om 8.20 uur mogen de leerlingen

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 28 september

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 28 september Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 28 september 2017 2017-2018 Interessante informatie: 4 okt. Start Kinder - boekenweek 16 t/m 20

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus Draaiboek Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus 2015-2016 Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. Aantallen groepen, aantallen leerlingen per leerjaar en per groep. 3. Plattegronden van BS de Bongerd. 4. Lestijden

Nadere informatie

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244 24-ste jaargang 2014-2015 Nummer 244 Oktober 2014 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 2014-2015 Het nieuwe schooljaar is inmiddels al weer goed op- keling ingevoerd.

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Ja! Jozefschoolnieuws. Liefde is. Juf Chantal in haar klas ten huwelijk vragen! In deze nieuwsbrief. En juf zei. Communicatiemiddelen

Ja! Jozefschoolnieuws. Liefde is. Juf Chantal in haar klas ten huwelijk vragen! In deze nieuwsbrief. En juf zei. Communicatiemiddelen 18 oktober 2017 Jozefschoolnieuws En juf zei.. In deze nieuwsbrief o.a.: En juf zei. Communicatiemiddelen Opening speelhuis Kinderboekenweek. Gruwelijk eng! Wist u dat. Agenda Liefde is Ja! Juf Chantal

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard INFOBULLETIN Oktober 2013 Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Hoogvliet, 26 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 24 juni Start intekenen eindgesprekken in Digiduif 27 juni Juffen/ meestersdag 28 juni Sluiting intekenen Eindgesprekken in Digiduif 29 juni Rapport

Nadere informatie

Kunstkoppen in de groepen 5 Onder begeleiding van juf Edith, hebben de kinderen uit de groepen 5 zich cultureel uitgeleefd op kunstkoppen.

Kunstkoppen in de groepen 5 Onder begeleiding van juf Edith, hebben de kinderen uit de groepen 5 zich cultureel uitgeleefd op kunstkoppen. Schooljaar 2016-2017, nummer 14 6 april 2017 Creamiddag groepen 3 Creamiddagen; ze staan zo vaak gewoon genoemd, in de agenda van het infoblad. Maar iedere keer is het weer zo n bijzonder moment, waarbij

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen

Belangrijke data. Algemeen Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 5 oktober 2017 nummer 6 Belangrijke data 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Vorige week was het een rustige week op De Kleine Reus. Vrijdag waren er zelfs maar 3 groepen in school. Alle andere groepen waren op pad.

Vorige week was het een rustige week op De Kleine Reus. Vrijdag waren er zelfs maar 3 groepen in school. Alle andere groepen waren op pad. NOORDERSTRAAT 6, 1017 TV AMSTERDAM NUMMER 3 SCHOOLJAAR 2015-2016 Schoolreisjes Vorige week was het een rustige week op De Kleine Reus. Vrijdag waren er zelfs maar 3 groepen in school. Alle andere groepen

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

Nummer 7, mei Welkom op school!

Nummer 7, mei Welkom op school! Nieuwsbrief Nummer 7, mei 2019 Na de meivakantie zijn we weer enthousiast gestart op school. Voor de meivakantie hebben we met elkaar het Paasfeest mogen vieren. We hebben gevierd dat Jezus is opgestaan

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Formatie. Schoolvakanties schooljaar

Formatie. Schoolvakanties schooljaar Nieuwsbrief Nr. 10 Belangrijke data Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 11 juni Studiedag. Alle kinderen vrij! 12 juni t/m 14 juni Groep 8 Kamp! 12, 21 & 26 juni Groep 1 /2 Verkeersles 21 juni Pannenkoekenfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

J u l i a n a p o s t

J u l i a n a p o s t J u l i a n a p o s t J a a r g a n g 1 6 N r 5 0 2-0 3-2 0 1 6 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de vijfde nieuwsbrief van dit schooljaar. Door middel van deze nieuwsbrief informeren we u over de lopende

Nadere informatie