FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist"

Transcriptie

1 FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen e. Blokken f. Profielinstellingen g. Cijfers 4. Cursist a. Inloggen b. Profielinstellingen c. Cursusbeheer

2 a. ALGEMEEN Wat is Moodle? Moodle is een elektronisch leeromgeving, of een software applicatie, die cursus materiaal gemakkelijk beschikbaar maakt voor studenten. Moodle werkt als een online klas waarbij studenten binnen een cursus aan de slag kunnen met opdrachten, lessen, testen en nog meer andere leermogelijkheden. Welke internet webbrowsers ondersteunen Moodle? Moodle werkt naar behoren bij de volgende webbrowsers: Firefox 4, Internet Explorer 8, Safari 5, Google Chrome 11, Opera 9. b. MANAGER a. Taalinstellingen Hoe kan ik de taal instellen voor de gehele Moodle site? 1. Ga naar sitebeheer 2. Klik op taal instellingen. 3. Wijzig de standaardtaal in de gewenste taal voor de hele site. Is het mogelijk om gebruikers een taalkeuze te laten maken? Ja dat kan. 1. Ga naar sitebeheer Taal Instellingen. 2. Wanneer het vak bij talen in taalmenu blanco wordt gelaten kunnen gebruikers kiezen uit alle geïnstalleerde talen. Het is mogelijk om de keuzelijst in te korten door een lijst in te geven met de gewenste talen, gescheiden door een komma. Bijv. nl,en,fr. b. Gebruikers/rechten Is het mogelijk een overzicht te krijgen van alle gebruikers? Ja. 1. Ga naar sitebeheer Gebruikers Gebruikers Lijst. 2. Nu zie je een overzicht van alle toegevoegde gebruikers. Tevens kun je hier zoeken naar een gebruiker, wijzigingen maken bij gebruikers en een account activeren of schorsen. Hoe kan ik een gebruiker toevoegen? 1. Ga naar sitebeheer Gebruikers Gebruikers Toevoegen. 2. Vul alle benodigde en gewenste gegevens in. Let op de functie verplicht wijzigen van wachtwoord. 3. Klik onderaan op wijzig profiel. De gebruiker is nu toegevoegd en krijgt een melding.

3 Hoe kan ik een groot aantal gebruikers verwijderen/actie laten ondernemen/ bericht sturen? Dat kan via de optie gebruikers in bulk beheren. 1. Ga naar Sitebeheer Gebruikers Gebruikers Gebruikers in bulk beheren. 2. Voeg een filter toe, waarop je wilt zoeken naar gebruikers. Bijvoorbeeld gebruikers die nooit zijn aangemeld. 3. Selecteer de gebruikers en voeg ze toe. 4. Kies onderaan welke actie je wilt uitvoeren. In het voorbeeld kies je voor verwijder. Hoe kan ik wijzigingen maken in de rechten van gebruikers? Dit kan door het toewijzen van een nieuwe rol aan de gebruiker of de bestaande rol aan te passen. 1. Ga naar Sitebeheer Gebruikers Rechter Definieer rollen. 2. Hier kun je de rechten van een rol wijzigen of een nieuwe rol aanmaken. 3. Tevens kun je hier instellen wie bevoegd is rollen toe te wijzen, wie rollen mag overschrijven en wie mag wisselen van rol. Is het mogelijk om de bestaande rollen te wijzigen en/of nieuwe rollen toe te voegen? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Gebruikers Rechter Definieer rollen. 2. Hier kun je de rechten van een rol wijzigen of een nieuwe rol aanmaken. 3. Tevens kun je hier instellen wie bevoegd is rollen toe te wijzen, wie rollen mag overschrijven en wie mag wisselen van rol. c. Categorieën / cursussen Waar kan in de standaardinstellingen van cursussen aanpassen? 1. Ga naar Sitebeheer Cursussen Standaard instellingen. 2. Hier kun je de standaardinstellen van een cursus wijzigen. Deze instellingen kunnen ook gewijzigd worden door de beheerder van de cursus, mits zij daar recht toe hebben. Is het mogelijk om cursussen te categoriseren? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Cursussen Toevoegen/bewerken. 2. Hier is het mogelijk een nieuwe categorie of cursus aan te maken. 3. Om een cursus aan een categorie toe te voegen ga je naar cursusinstellingen en kies je bovenaan voor de gewenste categorie.

4 Is het mogelijk om een automatische back-up van cursussen in te stellen? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Cursussen Back-ups Instellingen automatische back-up. 2. Hier kun je automatische back-up inschakelen, instellen op welke dag en tijd de back-up wordt uitgevoerd en instellen welke functies moeten worden meegenomen in de back-up. Op de startpagina is nu een lijst te zien met alle cursussen. Is het mogelijk om een lijst weer te geven van alle cursussen? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Startpagina Instellingen startpagina. 2. Selecteer hier welke items je wilt weergeven op de startpagina. Let op: je kunt verschillende items instellen voor de algemene startpagina en de startpagina na aanmelding. d. Modules Kan ik een overzicht krijgen van alle plugins? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Modules Overzicht plugins. 2. Hier kun je zien of plugins geïnstalleerd zijn, getoond/verborgen worden en kun je wijzigen maken. Is het mogelijk om bepaalde activiteiten niet in de keuzelijst weer te geven, dus uitgeschakeld worden? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Modules Activiteitenmodules Beheer activiteiten. 2. Hier kun je instellen welke activiteiten beschikbaar moeten zijn en kun je de standaardinstellingen van een cursus aanpassen. * Bij Modules is voor elke module in te stellen welke onderdelen wel/niet zichtbaar moeten zijn. Is het mogelijk om bepaalde blokken niet in de keuzelijst weer te geven, dus uitgeschakeld worden? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Modules Blokken Beheer blokken. 2. Hier kun je aanpassen welke bronnen zicht/verborgen moeten worden. Ook kan ingesteld worden welke blokken niet verwijderd mogen worden door gebruikers/docenten. e. Veiligheid Bij het open van de pagina is inhoud zichtbaar. Is het mogelijk om pas inhoud zichtbaar te maken nadat is ingelogd op de site? Ja. 1. Ga daarvoor naar Sitebeheer Veiligheid Site reglement. 2. Vink het blokje aan bij de optie verplicht aanmelden. Nu is pas inhoud te zien nadat mensen zijn ingelogd.

5 Is het mogelijk gebruikers te verplichten zich aan bepaalde voorwaarden te houden bij het aanmaken van hun wachtwoord? Ja. 1. Ga naar Sitebeheer Veiligheid Sitereglement. 2. Vink het vakje aan bij de optie wachtwoordbeleid. Gebruikers zijn dan verplicht zich aan de voorwaarden te houden, die onder de optie wachtwoordbeleid zijn ingesteld. 3. DOCENT a. Cursusbeheer Hoe kan ik de cursus instellingen wijzigen? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen. 2. Klik op bewerk instellingen. Hier kun je de instellingen van een cursus wijzigen. Hoe kan ik het aantal weken of onderwerpen van een cursus veranderen? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen en klik op bewerk instellingen. 2. Scrol naar beneden naar de optie aantal weken / onderwerpen en wijzig het aantal. 3. Scrol naar beneden en klik op bewaar de wijzigingen om de wijzigingen op te slaan. Een cursus is niet beschikbaar voor studenten. Hoe maak ik een cursus beschikbaar? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen en klik op bewerk instellingen. 2. Scrol naar beneden naar de optie beschikbaarheid. 3. Verander de beschikbaarheid in deze cursus is zichtbaar. De cursus is nu zichtbaar voor studenten. Hoe kan ik een cursus resetten? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instelling en klik op standaardinstellingen. Hier kun je aangeven wat allemaal gereset moet worden. 2. Scrol naar beneden en klik op de gewenste optie. Let op! Zorg bij het verwijderen van gebruikers dat je niet je eigen rol verwijderd. Verwijdert de standaardinstellingen optie de inhoud van mijn cursus? Nee, de standaardinstellingen optie verwijdert geen les inhouden zoals activiteiten of links naar websites. Deze optie verwijdert alleen gebruikersdata.

6 Is het mogelijk voor een editing-teacher om te zien hoe de weergave voor studenten is? Ja. 1. Ga in het blok instellingen naar wijzig rol naar. 2. Kies daar voor de optie student en je ziet de weergave zoals studenten die zien. 3. Om terug te gaan naar je eigen rol herhaal je de stappen, maar kies je voor terug naar mijn rol. Hoe kan ik de naam en beschrijving van een cursus aanpassen? Ga naar bewerk instellingen onder de optie cursusbeheer. Hier kun je de volledige naam en de korte naam van de cursus aanpassen. Ook heb je hier de mogelijkheid om een cursusbeschrijving toe te voegen of aan te passen. Is het mogelijk om de maximale upload grootte van bestanden in te stellen? Ja. 1. Ga naar cursusbeheer en kies voor bewerk instellingen. 2. Onderaan in het blok algemeen kun de maximale upload grootte aanpassen. 3. Scrol naar beneden en klik op bewaar wijzingen. Hoe kan ik een back-up maken van een cursus? 1. Ga naar cursusbeheer en klik op back-up. 2. Vink de functies aan waarvan een back-up gewenst is. Klik op volgende. 3. Selecteer de activiteiten in de cursus waarvan je een back-up wilt. Klik op volgende. 4. Geef je back-up de gewenste naam en controleer of alles is zoals je wilt. Begin de back-up. 5. Klik op de voltooien knop. Hoe kan ik een cursus back-up herstellen? 1. Ga naar instellingen 2. Kies voor instellingen startpagina en dan voor herstellen. 3. Hier kun je selecteren welke back-up je wilt herstellen. b. Gebruikersbeheer Kan ik andere benamingen voor de standaard rollen kiezen (hernoemen van rollen)? Ja. 1. Ga naar cursusbeheer en kies voor bewerk instellingen. 2. Onderaan de pagina kun je andere woorden voor de rollen invoeren. 3. Klik onderaan op bewaar wijzigingen. Wat is een gast account? Met een gast account kunnen gebruikers de cursus inhoud bekijken, maar kunnen zij niet deelnemen aan activiteiten. Voor het deelnemen aan activiteiten moeten gebruikers zich inschrijven voor de cursus.

7 Hoe kan ik gebruikers toevoegen aan de cursus? Er zijn verschillende methodes om gebruikers toe te voegen aan een cursus. 1. Ga in het blok instellingen naar cursusbeheer en klik op gebruikers. 2. Ga naar aanmeldingsmethodes. Hier zie je een overzicht van de verschillende methodes om gebruikers aan te melden en kun je instellen welke methodes je beschikbaar wilt maken. 3. Schakel de methoden in die je wenst te gebruiken. * Er zijn drie standaard aanmeldingsmethodes: manuele aanmelding, gasttoegang en zelf aanmelden. De Moodle administrator kan meerdere (nietstandaard) aanmeldingsmethodes toestaan. Hoe kan ik groepen aanmaken en daar gebruikers aan toevoegen? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen en klik op gebruikers. 2. Kies voor groepen. Er volgt een overzicht van groepen (opties). 3. Klik op maak groep en vul alle velden in. Scrol naar beneden en bewaar de wijzigen. 4. Selecteer de juiste groep en klik op gebruikers toevoegen / verwijderen. c. Activiteiten Hoe kan ik een activiteit toevoegen aan een cursus? 1. Klik in de rechter bovenhoek op zet wijzigen aan of ga naar cursusbeheer in het blok instellingen en klik daar op zet wijzigen aan. 2. Ga naar activiteit toevoegen en kies de gewenste activiteit. 3. Vul alle benodigde velden in en klik onderaan op bewaar wijzigingen. Wat is het verschil tussen een onderzoek en de andere vraagactiviteiten? Met een onderzoeksactiviteit kun je studenten gestandaardiseerde onderzoeksvragenlijsten laten invullen om het leren van studenten te beoordelen en te motiveren. Deze vragenlijsten kun je niet wijzigen. Om eigen vragen te stellen aan studenten kun je de andere vraag activiteiten van Moodle gebruiken. Hoe kan ik vragen toevoegen aan een test? 1. Zet de optie wijzigen aan en voeg een nieuwe test activiteit toe. 2. Selecteer de gewenste opties voor de test, scrol naar beneden en klik op bewaar de wijzingen en toon. 3. Klik de optie bewerk test aan. 4. Hier kun je vragen maken, uit de vragenbank halen of vragen aanpassen. Kan ik wiskundige vergelijkingen invoegen in Moodle? Ja. 1. Download de software van TeX. 2. Controleer bij de site administrator of de filter voor TeX notatie aan staat. 3. Voer in TeX de betreffende vergelijking in. 4. Kopieer de TeX notatie naar het onderdeel waarin je het in Moodle wilt hebben.

8 d. Bronnen Hoe kan ik een bron toevoegen? 1. Klik rechts bovenin op zet wijzigen aan. 2. Ga in het midden van de pagina naar bron toevoegen en kies de gewenste bron. 3. Vul de gewenste instellingen in en klik onderaan op bewaar de wijzigingen en toon. 4. Nu is het mogelijk om inhoud toe te voegen aan de bron. Wat is een Wiki? Een wiki is een website binnen een cursus die studenten samen kunnen maken. Studenten kunnen zelf inhoud toevoegen, aanpassen of verwijderen. Zij hebben hiervoor geen speciale rol of recht nodig. Een wiki is bijvoorbeeld handig voor het maken van een groepsopdracht. e. Blokken Hoe kan ik blokken verwijderen en toevoegen? 1. Klik rechts bovenin op zet wijzigen aan. 2. Om een blok te verwijderen ga naar het blok dat verwijderd moet worden en klik op het kruisje. 3. Voor het toevoegen van een blok ga naar blok toevoegen aan de rechterkant en kies het gewenste blok. De bron verschijnt nu aan de rechterkant. Door te klikken op de icoontjes bij de bron kun je wijzigingen maken, het blok verwijderen en het blok zichtbaar / onzichtbaar maken. Kan ik de positie van de blokken aanpassen? Ja. 1. Voor het aanpassen van de positie van blokken zet wijzigen aan. 2. Klik op het wijzigen icoontje van een blok, er volgt een instellingen overzicht van het geselecteerde blok. 3. Ga naar het onderdeel op deze pagina en wijzig daar de plaats en weging. Hoe voeg ik een nieuwe activiteit toe aan de kalender? 1. Ga naar het kalenderblok en klik op de maand die bovenin staat. Je komt nu bij het kalenderoverzicht. 2. Klik bovenin op nieuwe activiteit. 3. Selecteer de juiste soort activiteit, voer een naam en beschrijving in en geef de datum aan. 4. Klik op bewaar wijzingen. Kan ik de eerste dag van de week in de kalender aanpassen? Ja. 1. Ga naar het kalenderoverzicht. 2. Klik recht bovenin op voorkeuren. 3. Selecteer de gewenste eerste dag van de week en bewaar de wijzigingen. Hoe kan ik zien welke gebruikers online zijn? Om te zien welke gebruikers online zijn moet je het blok gebruikers online toevoegen.

9 Is het mogelijk om een overzicht van alle test resultaten te krijgen? Ja. Schakel hiervoor het blok testresultaten in en klik op het wijzigen icoontje. Daar kun je aangeven van welke tests de resultaten moeten worden weergegeven. f. Beveiliging Hoe kan ik een cursus aanmeldingssleutel instellen? 1. Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen, klik daar op gebruikers en kies dan voor aanmeldingsmethodes. 2. Klik op het wijzigen icoon achter de zelf aanmelden methode en vul de aanmeldingssleutel in. 3. Scrol naar beneden en sla de wijzigen op. * Het is ook mogelijk deze aanmeldingssleutel in te stellen voor een gast toegang. Ga dan naar bewerk instellingen onder cursusbeheer en voeg de aanmeldingssleutel toe bij de optie gasttoegang. g. Berichten Hoe kan ik een algemeen bericht binnen de cursus plaatsen? Door bij het blok laatste nieuws een nieuw onderwerp aan te maken (nieuwsforum). Hierin kun je het bericht plaatsen. Alleen deelnemers van de cursus ontvangen hierover een CURSIST a. Inloggen Hoe kan ik inloggen? Ga naar de Moodlesite en klik rechts bovenin op log in (achter: je bent niet ingelogd). Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen. Ik kan niet inloggen. - Controleer of je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord ingetypt hebt. - Let op het gebruik van hoofd- en kleine letters, denk aan Caps Lock - Controleer of cookies aanstaat in je browser - Werkt het nog niet? Neem contact op met de site administrator b. Profielinstellingen Hoe kan ik mijn profielinstellingen wijzigen? Ga naar profielinstellingen en klik op wijzig profiel. Hier kun je alle profielinstellingen wijzigen en een foto toevoegen.

10 Hoe kan ik het aantal s aanpassen dat Moodle mij op een dag stuurt? 1. Ga naar mijn profielinstellingen in het blok instellingen en klik op wijzig profiel. 2. Wijzig de optie type samenvattende in de gewenste keuze. Je kan hier kiezen voor geen samenvatting, volledige samenvatting of onderwerpen. Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen? 1. Ga naar mijn profielinstellingen en klik op verander wachtwoord. 2. Type je huidige wachtwoord in en twee keer je nieuwe wachtwoord. 3. Bewaar je wijzigingen. Kan ik het adres waarop Moodle mij berichten stuurt wijzigen? Ja. 1. Ga naar Profielinstellingen Wijzig profiel. 2. Hier kun je het adres wijzigen waarnaar Moodle de berichten moet sturen. c. Cursusbeheer Hoe kan ik een overzicht krijgen van mijn cursusresultaten? Ga naar cursusbeheer in het blok instellingen en klik op cijfers. Je ziet nu een overzicht van je resultaten voor alle cursussen. Voor een gedetailleerd overzicht per cursus klik je op rapport onder cijferbeheer. Hoe kan ik me aanmelden voor een cursus? 1. Klik op alle cursussen in het blok mijn cursussen. 2. Kies de juiste cursus uit de getoonde lijst of zoek de cursus dmv. de zoekbalk. 3. Klik op aanmelden. * Het kan zijn dat docenten jou aanmelden voor een cursus, in dat geval hoef je zelf niks te doen. Hoe kan ik afmelden van een Moodle cursus? 1. Log in op Moodle, ga naar het navigatie blok en klik op Mijn cursussen. 2. Klik op de cursus waarvoor je je wilt uitschrijven. 3. Klik op afmelden in de balk instellingen en bevestig. Ik zie nergens mijn Moodle cursus. Wat moet ik doen? Neem contact op met de docent van de betreffende cursus. Laat hem/haar weten dat de cursus voor jou niet zichtbaar is. De docent kan dan checken of je werkelijk toegevoegd bent tot de cursus en kan checken of de cursus beschikbaar is gesteld.

11 Ik wil een opdracht inleveren maar er is geen mogelijkheid om een bestand te uploaden. - Mogelijk is de activiteit nog wel zichtbaar maar niet meer open voor inleveren. - De mogelijkheid tot inleveren is nog niet open, dat komt later. - Je hebt al eerder een bestand ingeleverd en opnieuw inleveren is niet mogelijk. Alle onderwerpen / weken zijn niet meer te zien. Hoe los ik dit op? Waarschijnlijk heb je op het blokje achter een onderwerp geklikt. Klik op het icoontje met twee vierhoekjes op elkaar om alle onderwerpen weer zichtbaar te maken. Resultaten / cijfers Waarom is mijn cursus gemiddelde cijfer zo laag, terwijl ik nog niet alle activiteiten afgerond heb? Moodle neemt alle activiteiten resultaten mee in het gemiddelde van de cursus, dus ook de nog niet voltooide activiteiten. Je gemiddelde cijfer zal omhoog gaan naarmate je meer activiteiten afgerond hebt. Berichten Hoe verstuur ik een bericht naar andere studenten in mijn cursus? Dit kun je doen met behulp van het blok berichten mits deze is ingeschakeld. 1. Klik op berichten in het blok berichten. 2. Zoek bij de juiste categorie naar een contact of gebruik de zoekbalk. 3. Type je bericht en klik op bericht verzenden. Om iedereen in de cursus een bericht te sturen kun je een nieuwsforum aanmaken bij het blok laatste nieuws. Iedere deelnemer van de cursus krijgt hier een bericht van.

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus?

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus? Hieronder vind je antwoorden op de meeste veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar e.academie@parnassiagroep.nl. Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de portaalsite Mijn Onderwijs versie 2.0 en bevat informatie over voorwaarden en benodigdheden,

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Voor studenten en docenten Master SEN 2015-2016 https://seminarium.teacherschannel.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken,

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werken met MOODLE 1 Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werkwijze om je de eerste keer aan te melden: De procedure staat rechts op het inlogscherm uitgelegd. Maak zelf

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle In dit eerste hoofdstuk overlopen we de belangrijkste functies van onze Elektronische Leeromgeving, ELO Moodle, kortom Moodle. Dit digitaal platform is onontbeerlijk

Nadere informatie

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies.

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Inhoudsopgave 1 Verwijderen wachtwoorden... 1 1.1 Internet

Nadere informatie

Quick start OASE voor docenten en medewerkers

Quick start OASE voor docenten en medewerkers Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 4 juli 2011 Versie 1.2 Quick start OASE voor docenten en medewerkers De digitale leer-

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Kosten: Moet ik betalen om een online cursus te volgen bij de e-academie voor externe klanten?

Kosten: Moet ik betalen om een online cursus te volgen bij de e-academie voor externe klanten? Hieronder vind je antwoorden op de meeste veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar e.academie@parnassiagroep.nl. Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de moderator (03-2012) 1 Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Aanmelden bij de Acadin leeromgeving... 4 Afmelden... 5 Gebruikers administreren...

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

MEDIAPLUS (STUDENTEN) Aan de slag met Mediaplus Mei 2015. Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia

MEDIAPLUS (STUDENTEN) Aan de slag met Mediaplus Mei 2015. Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia MEDIAPLUS (STUDENTEN) Aan de slag met Mediaplus Mei 2015 Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia Inhoud 1. Vooraf...4 2. Mediaplus in de Cloud...4 2.1 Installatie Citrix Receiver...4 2.2 Mediaplus

Nadere informatie

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Voordat u daadwerkelijk in het testcentrum gaat werken, is het belangrijk dat u eenmalig oude groepen deactiveert. Hiervoor kan

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Cursus Moodle. Cursus Moodle 1/33

Cursus Moodle. Cursus Moodle 1/33 Cursus Moodle Cursus Moodle 1/33 Inhoud 1 De overzichtspagina... 3 2 Cursusbeheer- en inhoud... 4 2.1 Cursusbeheer... 4 2.2 Cursusinhoud... 5 2.2.1 Onderwerpen benoemen... 5 2.2.2 Onderwerpen toevoegen...

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT 1. Hoe kan ik inloggen? 1. Hoe ziet mijn gebruikersnaam eruit? 2. Ik ben getrouwd, wordt mijn gebruikersnaam nu anders? 3. Ik ben een tweeling, hoe moet ik inloggen? 4.

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken (Versie 17-3-2015) Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken Om een activiteit/bericht of cursus te plaatsen op www.maastrichtnet.nl zul je eerst een profielpagina moeten aanmaken. Op deze profielpagina

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving Hoofdstuk 1 Klaar voor de start Hoe kan ik leren? mijn.capabel.nl - blz 1 van 10 Capabel Onderwijs Groep, 2014 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users)

Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users) Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users) V. Auteur: Christo Steyn Dynamx BV Pagina van 6 Document Overzicht Revisie Plannen Dit document zal worden herzien en zo nodig aangepast zoals hieronder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

Mijnkmosite Support Guide

Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide 1 Inleiding tot de "Support Guide" 1.1 Doel van de Gids 4 2 Gebruik van de Helpdesk 2.1 2.2 2.3 2.4 Inleiding 6 Hoe tickets te vinden 7 Tickets bewerken

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 30 mei 2011 Versie 1.0 Quick start OASE De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e

Nadere informatie

Handleiding Moodle leerlingen

Handleiding Moodle leerlingen Handleiding Moodle leerlingen Welkom op ons nieuw leerplatform Moodle. In deze handleiding kan je nalezen hoe je de belangrijkste functies gebruikt. Een docent kan per cursus bepalen welke functies worden

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie