Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten."

Transcriptie

1 Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij de benodigde gegevens centraal zijn opgeslagen. Op dit moment wordt deze gebruikt voor het ontwerpen en genereren van prijskaarten met voertuiggegevens beschikbaar in Doorlinken Voorraad. De Office Connector bestaat uit de volgende componenten: Webserver Client computer ocstart.exe Internet Explorer Microsoft Word ActiveX component OfficeConnect.dll De werking van de module kan goed worden uitgelegd door uit te leggen hoe het proces verloopt bij het genereren van een prijskaart. Website bezoek. De klant bezoekt een website die de sjabloonmodule aanbiedt. Op de website is een ActiveX component genaamd OfficeConnect.cab opgenomen. ActiveX componenten werken alleen in Microsoft Internet Explorer. Daar het component 32bits is, dient ook Internet Explorer 32bits te zijn. Op 64bits Windows machines wordt in de regel een 32bits versie van Internet Explorer gebruikt. Activatie ActiveX component. Het ActiveX component dient geïnstalleerd te zijn in Internet Explorer om het te kunnen uitvoeren. Internet Explorer controleert of de aangeboden versie nieuwer is dan de geïnstalleerde versie, en voert waar nodig een update uit. Op het moment dat het ActiveX component nog niet is geïnstalleerd of moet worden geupdate, vraagt Internet Explorer toestemming om deze te installeren. Dit ziet er als volgt uit: Op het moment dat u op de gele bovenbalk klikt kunt u het component installeren door op

2 Install ActiveX Control of Install This Addon for All Users on This Computer te klikken: Installatie Office Connector. Internet Explorer voert nu het installatiescript van het ActiveX Component uit. Het script bestaat uit de volgende acties: o Controleren en eventueel installeren van Microsoft compenten vereist voor het kunnen gebruiken van de module o Kopieren van ocstart.exe naar de Windows directory. o Kopieren van OfficeConnect.dll naar de Windows directory. o Registreren van de OfficeConnect.dll met behulp van regsrv32 o De bestandsassociaties voor de extensies.ocdocument en.ocsjabloon registreren en toekennen aan ocstart.exe o OfficeConnect.dll als COM component registreren in de Microsoft Office omgeving. Genereren van een sjabloon. Als de installatie geslaagd is toont de website een overzicht met beschikbare documentsjablonen (prijskaarten). Op het moment dat de klant op genereer prijskaart klikt, genereert de webserver een bestand met de extensie.ocdocument in een nieuw venster. Als de installatie correct is uitgevoerd opent Windows nu ocstart.exe en geeft hieraan het.ocdocument bestand mee. ocstart.exe. De hoofdtaak van ocstart.exe is het opzoeken en starten van Microsoft Word en het beschikbaar maken van het.ocdocument bestand aan Microsoft Word. Het opzoeken van Microsoft Word gebeurt door in de registry het CLSID op te zoeken van Word.Application (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Word.Application\CLSID) en vervolgens de applicatie executable op te zoeken in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{Gevonden CLSID}\LocalServer32. Hierna wordt het.ocdocument gekopieerd naar %TEMP%\ocDoc.tmp. Als laatste wordt de gevonden Microsoft Word executable gestart. In Microsoft Word. Op het moment dat Microsoft Word (32bits) wordt gestart, wordt ook het COM object OfficeConnect.dll geladen. Bij het laden hiervan wordt gecontroleerd of er een prijskaart.tmp bestaat in de directory %TEMP%. Indien deze aanwezig is, maakt de module van dit bestand een nieuw Microsoft Word document en voegt hier met behulp van de standaard Mail Merge functionaliteit in Microsoft Word de data in. Vervolgens wordt het gegenereerde document geopend, en worden de diverse bestanden opgeruimd. Indien het prijskaartensysteem niet werkt ligt dit meestal aan één van de volgende dingen: Het scherm De prijskaartmodule is nog niet geladen blijft verschijnen. Dit wijst erop dat Internet Explorer niet toestaat dat de prijskaartmodule wordt geïnstalleerd of wordt geladen, of dat deze niet goed is geïnstalleerd. Mogelijke zaken om te controleren: o Is het ActiveX component geregistreerd en niet uitgeschakeld? o Is de Office Connector geïnstalleerd? o Heeft de gebruiker beheerdersrechten bij de installatie van de module?

3 Microsoft Word wordt bij het aanklikken van een prijskaart niet gestart. Dit betekent over het algemeen dat de installatie van Microsoft Word niet wordt herkend of dat een Microsoft Office applicatie al geopend was maar bijvoorbeeld is vastgelopen. U kunt dit controleren door alle Microsoft Office applicaties (Outlook, Excel e.d.) te sluiten en te controleren in het taakbeheer of deze echt niet meer draaien op bijvoorbeeld de achtergrond. Hierna klikt u een prijskaart aan op de website. Deze wordt gedownload. Als Microsoft Word nu niet start, opent u Microsoft Word handmatig. Op het moment dat deze de prijskaart nu wel genereert is de herkenning van de Microsoft Word installatie mislukt. Oplossing: Verwijder alle versies van Microsoft Office van de computer, en installeer het pakket opnieuw. Indien dit nog niet helpt is de Windows registry zodanig vervuild dat u de computer opnieuw dient te installeren. Op het moment dat bij het handmatig starten van Microsoft Word de prijskaart niet wordt geladen, is waarschijnlijk de installatie van de Office Connector niet geslaagd. Verwijder deze volledig en installeer opnieuw (zie verderop). Microsoft Word wordt wel gestart maar de prijskaart wordt niet gegenereerd. Dit betekent over het algemeen dat het COM object in Microsoft Word is uitgeschakeld, of de installatie is mislukt. Controleer of het COM object is uitgeschakeld en heractiveer deze. Op het moment dat deze al geactiveerd was, verwijder de Office Connector volledig en installeer deze opnieuw (zie verderop). Microsoft Word wordt gestart maar er worden veel pagina s met letters gegenereerd. Dit betekent dat er is gerommeld met de bestandsextensies. Zorg ervoor dat de extensies.ocdocument en.ocsjabloon worden geopend met ocstart.exe. Er gaat iets anders mis of de geboden oplossingen helpen niet. Natuurlijk kan niet alles worden ondervangen in dit document. Veel voorkomende oorzaken van problemen die hier niet genoemd zijn zijn: o Een antivirus of firewallprogramma voorkomt het correct werken van de sjabloonmodule o Er zijn andere ActiveX componenten actief die niet goed functioneren of de werking verstoren (malware) o De gebruiker heeft niet voldoende rechten of had dit niet tijdens installatie van de sjabloonmodule o De computer is dusdanig vervuild dat het functioneren van de module wordt verhinderd o Er wordt gebruik gemaakt van een (nog) niet door de sjabloonmodule ondersteunde versie van Microsoft Office o Tijdens de installatie is niet overal toestemming voor gegeven Acties: Controleren of het ActiveX component is geregistreerd en niet is uitgeschakeld (De uitleg wordt zo algemeen mogelijk gegeven, helaas kunnen de details per versie van Windows en Internet Explorer verschillen)

4 Open de Internetopties in Internet Explorer. Ga naar het tabblad Programma s en klik op Addons beheren. Kies nu de optie Alle addons. Zoek in de lijst naar Hexon BV OfficeConnect.plugin. Op het moment dat deze niet bestaat is de prijskaartmodule niet geinstalleerd. Op het moment dat de status uitgeschakeld, geblokkeerd of niet beschikbaar is dan dient u deze weer in te schakelen of de prijskaartenmodule te verwijderen en opnieuw te installeren Controleren of de Office Connector is geinstalleerd Ga in de windows verkenner naar de directory waar windows is geinstalleerd (meestal C:\Windows of C:\WINNT). Verzeker u ervan dat verborgen bestanden en systeembestanden worden weergegeven. Bestaan de bestanden OfficeConnect.dll en ocstart.exe? Zo niet, dan is de prijskaart niet (correct) geïnstalleerd. Controleren of het COM object is uitgeschakeld Office 2007 en later: Open Microsoft Word. Ga naar Word opties. U vindt deze door op de office knop te klikken en dan onderaan het menu. Ga in de opties naar Addins. Kies in de dropdown Beheren COM Add ins. Controleer hier of de Office Connector aanwezig is en bij Actieve of inactieve Applicatie Addins staat. Zo niet, dan is deze uitgeschakeld. Schakel deze opnieuw in of verwijder de prijskaartmodule en start opnieuw. Office Open Microsoft Word. Ga in het menu naar Help, Info. Klik rechtsonderaan op Uitgeschakelde items. Controleer of de Office Connector hiertussen staat en heractiveer deze eventueel. Indien niet het geval is, dan is deze uitgeschakeld. Schakel deze opnieuw in of verwijder de Office Connector en start opnieuw. Office 2003 en eerder: Open Microsoft Word. Ga in het menu naar Extra, Aanpassen. Ga naar het tabblad Opdrachten. Selecteer de categorie Extra. Sleep de knop COMinvoegtoepassingen uit het scherm aanpassen naar het Microsoft Word menu Extra en voeg het ergens tussen de menuitems. Sluit het menu aanpassen. Ga nu in het menu Extra naar de net door u toegevoegde optie COMinvoegtoepassingen. Controleer of bij beschikbare invoegtoepassingen de Office Connector bestaat en niet is uitgeschakeld. Zo niet, voeg dan handmatig het bestand OfficeConnect.dll toe uit de Windows directory of verwijder de prijskaartenmodule en installeer deze opnieuw. De prijskaartenmodule verwijderen en opnieuw installeren (Internet explorer 8 en later): Opnieuw installeren van de prijskaartmodule in IE8: 1: in het menu Tools naar Internet Options. Klik hierna in het tabblad Programs op Manage add- ons Selecteer bij Show(linksonder) all addons :

5 Selecteer in de lijst de Office Connector plugin: Klik op More information:

6 Hierna op remove. Herinstaleer de plugin: Start nu de browser opnieuw op en ga naar het genereren van een prijskaart terug. Op het moment dat het verwijderen op deze manier niet lukt volg instructies Internet explorer 7 en eerder: De Office Connector verwijderen en opnieuw installeren (Internet explorer 7 en eerder): Sluit alle Internet Explorer venster en alle Microsoft Office vesters. Ga dan naar de Windows directory (Meestal C:\WINDOWS) en verwijder de bestanden: OfficeConnect.dll en ocstart.exe: Start nu de browser opnieuw op en ga naar het genereren van een prijskaart terug.

Inhoudsopgave 2012S.1.0

Inhoudsopgave 2012S.1.0 Inhoudsopgave Activeren Efficy toolbar in Office 2007/2010... 2 Outlook 2007/2010... 2 Word/Excel 2007/2010... 4 Aangepast niveau - vertrouwde websites... 6 Compatibiliteitsweergave voor IE10... 8 Outlook

Nadere informatie

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten)

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Versie 1.1 (5 september 2014) Copyright 2014 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

De webpagina kan niet worden weergegeven

De webpagina kan niet worden weergegeven Beveiligingsinformatie voor gebruikers van de volgende : Internet Explorer versie 7 Internet Explorer versie 8 Internet Explorer versie 9 Internet Explorer versie 10 Gebruikers van de bovenstaande browsers

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

uziconnect Installatiehandleiding

uziconnect Installatiehandleiding uziconnect Installatiehandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Spoon voor Windows 10

Spoon voor Windows 10 Spoon voor Windows 10 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-06 Inhoudstafel 1 Inleiding...3 2 Google Chrome...4 2.1 De Spoon-extensie verwijderen uit Chrome... 4 2.2 De Turbo browserextensie toevoegen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

Installatie procedure BINK 9

Installatie procedure BINK 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Vooraf aan de installatie... 3 3 Netwerk- of stand-alone installatie... 4 4 Installatie typen... 5 4.1 Installatie typen... 5 4.2 Stand-alone... 5 4.3 Netwerk... 6 4.3.1

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Zie de algemene Microsoft Silverlight FAQ op: http://www.microsoft.com/silverlight/faq/

Zie de algemene Microsoft Silverlight FAQ op: http://www.microsoft.com/silverlight/faq/ Versie: 24-10-2013 FAQ t.b.v. Magister Zie de algemene Microsoft Silverlight FAQ op: http://www.microsoft.com/silverlight/faq/ Inhoud FAQ t.b.v. Magister... 1 Is de computer compatible met Silverlight

Nadere informatie

uziconnect Installatiehandleiding

uziconnect Installatiehandleiding uziconnect Installatiehandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Twee types van invoegtoepassingen

Twee types van invoegtoepassingen Zo gebruik je invoegtoepassingen of add-ins in Excel Van toepassing op Office 2013-2016 Add-ins of invoegtoepassingen zijn extra functies of opdrachten die je aan Officeprogramma s kan toevoegen. Ondanks

Nadere informatie

Handleiding installatie VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v 3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.be/

Handleiding installatie VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v 3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ Handleiding installatie VITA Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v 3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/16 Inhoudstafel: 1 VOOR WE BEGINNEN ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Spoon voor Windows 7. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie:

Spoon voor Windows 7. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie: Spoon voor Windows 7 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-05 Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 2 Google Chrome... 4 2.1 De Turbo browserextensie toevoegen in Chrome... 4 2.2 Turbo plugin downloaden

Nadere informatie

1. Installatie nieuwe plug-in

1. Installatie nieuwe plug-in stappenplan irekeningen iregistratie - iboekhouding: Spoon opstartproblemen oplossen g e b r u i k e r s aug. 2015 De modules irekeningen, iregistratie en iboekhouding maken gebruik van een plug-in om

Nadere informatie

Internet Explorer instellingen m.b.t. gebruik Track Verzuim 4

Internet Explorer instellingen m.b.t. gebruik Track Verzuim 4 Internet Explorer instellingen m.b.t. gebruik Track Verzuim 4 Versie 1.0.0 Pagina -1- Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. De instellingen... 3 2.1. Pop-up blokkering... 3 2.2. Geavanceerde instellingen...

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

Handleiding MOC Windows

Handleiding MOC Windows Handleiding MOC Windows Table of contents Table of contents... 2 1 Inleiding... 3 2 Hoe deelnemen tot de vergadering... 4 2.1 Uitnodiging per e-mail... 4 2.2 Indien nodig, installatie Microsoft Silverlight...

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

Computer instellen voor de e-services

Computer instellen voor de e-services Computer instellen voor de e-services Inhoud 1. eid software installeren... 2 2. Java installeren... 4 3. Toelichting Internet Explorer / Mozilla Firefox... 5 4. Internet Explorer instellen... 6 a. Vertrouwde

Nadere informatie

Hoe gebruik ik CORSA/Info

Hoe gebruik ik CORSA/Info Informatie Hoe gebruik ik CORSA/Info BCT postbus 300 6430 AH Hoensbroek Heiberg 40 6436 CL Amstenrade T. +31 (0)46-442 45 45 F. +31 (0)46-442 47 30 info@bct.nl www.bct.nl servicedesk: T. +31 (0)46-442

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Version 1.0 Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren...

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner.

Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner. Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner. Installatie instructie NAV 2017 Installatie instructie NAV2017 NAV kan je op verschillende manieren gebruiken.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Spoon voor Windows 8. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie:

Spoon voor Windows 8. Upgraden van Spoon naar Turbo. Versie: Spoon voor Windows 8 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-05 Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 2 Google Chrome... 4 2.1 De Turbo browserextensie toevoegen in Chrome... 4 2.2 Turbo plugin downloaden

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding Coligo conne ct Gebruikershandleiding Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren... 3 2.3 Inloggen...

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Money Transfer(Excel2007 en 2010)

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Money Transfer(Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Money Transfer(Excel2007 en 2010) Inleiding Vanaf april 2011 werkt de FIU-Nederland met een nieuw systeem voor het verzamelen, verwerken en analyseren

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Voor een correcte werking van Z-Online in de browser Internet Explorer dienen er een aantal instellingen gedaan te worden. Aangezien Z-Online ondersteund wordt

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

Installatie Zorg-macro

Installatie Zorg-macro Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Installatie Zorg-macro 1. Bestanden De macro (programma) bestaat uit 2 bestanden, opties.xls zorg_addin.dot, 2. Opties.xls Bevat de teksten die door

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Installeren update KLA

Installeren update KLA Installeren update KLA Wanneer KLA al op de computer geïnstalleerd is, dan dient het programma periodiek bijgewerkt te worden met de nieuwste versie. Het is niet noodzakelijk om dit te doen, maar we raden

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater Bijlage Auto-Updater Auto-Updater Vanaf versie 3.2 bevat Scipio functionaliteit met betrekking tot het gebruik van een auto-updater. Deze software controleert elke keer als u Scipio start of er mogelijk

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In V2.0 mei 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP DE INSTALLATIE... 3 2. WAT IS MY CONFERENCING OUTLOOK ADD-IN?... 3 3. EISEN EN BEPERKINGEN... 3 4. WAT

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk INHOUDSOPGAVE 1 SYSTEEMEISEN VOOR HET INSTALLEREN EN WERKEN MET VERZUIMXPERT... 3 2

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

VBA voor Doe het Zelvers deel 14

VBA voor Doe het Zelvers deel 14 VBA voor Doe het Zelvers deel 14 Handleiding van Auteur: leofact Januari 2015 Vorige aflevering In de vorige aflevering werd het maken van een afspraak in de Outlook-agenda met behulp van Excel- VBA besproken.

Nadere informatie

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader

Google Chrome Windows Vista Windows 7 Windows 8 8.1 Apple imac ibook Adobe Acrobat Reader Probleem: bij het openen van de apdf ziet u een wit scherm i.p.v. de gegevens m.b.t. uw beheerrekening. Afhankelijk van de webbrowser, Windows versie of merk computer dat u gebruikt, kan dit probleem worden

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

WRITE-N-CITE INSTALLEREN

WRITE-N-CITE INSTALLEREN WRITE-N-CITE INSTALLEREN Write-N-Cite is een invoegtoepassing voor Microsoft Word. Er is ook een Add-on voor Google Docs. Hoe je Write-N-Cite moet installeren hangt af van je computer en de tekstverwerker

Nadere informatie

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006 1 Beste webmeester, Voor u ligt een korte handleiding voor het onderhouden van uw eigen website. Dit onderhoud gaat heel eenvoudig door het aanmaken van documenten in Microsoft Word. Er wordt dan ook verondersteld

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Girale Overboeking (Excel2007 en 2010)

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Girale Overboeking (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Girale Overboeking (Excel2007 en 2010) Inleiding Vanaf mei 2011 werkt de FIU-Nederland met een nieuw systeem voor het verzamelen, verwerken en analyseren

Nadere informatie

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons:

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Click-to-dial Click-to-dial outlook / Thunderbird Call pop-up applicatie PBXonline.be De add-ons Click-to-dial, Outlook/Thunderbird/contacts plugin en de Call pop-up

Nadere informatie

Internet Explorer Browser cache leegmaken

Internet Explorer Browser cache leegmaken Internet Explorer Browser cache leegmaken Uitleg verwijderen Browsegeschiedenis / Browsing history in Internet Explorer 8, 9, 10 en 11. Oktober 2014 Raet bv, Plotterweg 38 3821 BB Amersfoort, Postbus 1495

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding JOIN NOW

Handleiding JOIN NOW Handleiding JOIN NOW Inleiding JOIN NOW is het hulpprogramma waarmee rechtstreeks bestanden vanuit de Microsoft Office applicaties kunnen worden opgeslagen in JOIN het document management systeem dat we

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Rekensoftware MatrixFrame versie 5.3 MatrixTools versie 5.3 1 / 8 Systeemeisen Minimale systeemeisen voor werkstation: Microsoft Windows 7, 8 of 10 (32 of 64 bits) Intel Core i5

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie