Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak per blok beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak per blok beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt."

Transcriptie

1 Keuzeboekje examentrainingen 2017 In dit boekje staat voor elk vak per blok beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keus maken welke trainingen jij wilt gaan volgen. Maak van tevoren (evt. in overleg met je mentor en vakdocenten) een lijstje met de nummers van de trainingen die je wilt volgen (dus bijv. Ne1, En2, wi3, etc.), dat scheelt zoeken bij de inschrijving. Soms zal er een tussenblok zijn, een blok waarin er voor jou geen passende training is. Je kunt je dan inschrijven voor het studielokaal. Dat vind je ook in het rooster en op het inschrijfformulier. In het studielokaal kun je in stilte studeren. Je schrijft je in voor minimaal 12 keer een training en 2 keer voor het studielokaal. Meer mag natuurlijk ook. De inschrijving start op maandag 27 maart om 17:00 uur. Je vindt de link naar het inschrijfformulier op de site van onze school (tabblad Onderwijs, informatie voor leerlingen, leerlingen bovenbouw). Als je problemen hebt om de link te vinden kan je mentor je helpen. Je ziet in het inschrijfformulier vak en nummer van de training. Met het lijstje van de door jouw gewenste trainingen kun je nu snel bepalen voor welke trainingen je je inschrijft. Wij wensen je een leerzame periode toe, waarin je je optimaal kunt voorbereiden op je examen. En natuurlijk heel veel succes met je CE. Directie en docenten Da Vinci Kagerstraat

2 Beschrijving inhoud examentrainingsblokken Vak: Nederlands 1 Leesvaardigheid Dhr. Mijnders en mw. Visser - Pen & papier In deze examentraining gaan we aan het werk met de strategieën die van belang zijn bij tekstverklaren. In welke volgorde werk je? Hoe vind je het juiste antwoord in de tekst? Hoe citeer je? Hoe formuleer je een goed antwoord? Deze en andere vragen zullen aan bod komen. Vak: Nederlands 2 Samenvatten Dhr. Mijnders en mw. Visser Thuis oefenen met spelling, formuleren en interpunctie Pen & papier In deze examentraining nemen we de regels en tips voor het maken van een samenvatting nog eens door en maken we met elkaar de perfecte samenvatting.

3 Vak: Engels 1 Soorten vragen in het CE Dhr. Kraak of Mw. Doornbosch Oude brieven bestuderen Pen, markeerstiften, schrift. Het behandelen van de verschillende types vragen die voorkomen in het Centraal Examen, en strategieën om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Vak: Engels 2 CITO leesteksten: Signaalwoorden en uitdrukkingen Dhr. Kraak of Mw. Doornbosch Bestuderen: lijst met signaalwoorden en andere belangrijke uitdrukkingen. Pen, potlood, markeerstiften, schrift, lijst met signaalwoorden en andere belangrijke uitdrukkingen. We behandelen de verschillende soorten teksten, met de leesstrategieën die je daarbij kunt gebruiken. Er wordt speciaal aandacht besteed aan het belang van signaalwoorden in de tekst ("but"!), en ook ga je zelfstandig oefenen met een aantal teksten, om te zien of je het geleerde kunt toepassen.

4 Vak: Frans 1 Titel blok Leesstrategieën en behandeling van de verschillende soorten teksten. Dhr. Traoré Bestuderen: lijst met signaalwoorden en andere belangrijke uitdrukkingen Pen, potlood, markeerstiften, schrift, lijst met signaalwoorden, woordenboek. We behandelen de verschillende soorten teksten, met de leesstrategieën die je daarbij kunt gebruiken. Daarna kijken we samen naar tips en trucs, vervolgens passen we dat toe in een concreet tekst. Aan het einde de training ga je zelfstandig oefenen met een aantal teksten, om te zien of je het geleerde kunt toepassen.

5 Vak: Duits 1 Examenwoordenschat en signaalwoorden Mw. Verlaan Bestuderen: lijst met signaalwoorden Pen, potlood, marker, schrift, lijst met signaalwoorden In het eerste deel van dit blok zullen we alle woordsoorten behandelen en verschillende oefeningen maken. In het tweede deel komen de signaalwoorden en hun betekenis in teksten aan bod. Vak: Duits 2 Leesstrategieën en behandeling van de verschillende soorten teksten, die het CITO gebruikt. Mw. Verlaan Bestuderen: lijst met signaalwoorden en andere belangrijke uitdrukkingen Pen, potlood, marker, schrift, lijst met signaalwoorden en andere belangrijke uitdrukkingen In het eerste deel van dit blok zullen we de verschillende soorten teksten behandelen. In het tweede deel komen vooral de leesstrategieën in al zijn vormen aan bod.

6 Vak: Aardrijkskunde 1 Titel blok Oefenen met een examen Dhr. Mulder Begrippen geleerd hebben. Handboek Hoe zien typische examenopgaven eruit. Wat zijn de puntenpakkers.

7 Vak: Geschiedenis 1 Titel blok Memo geschiedenis bovenbouw: staatsinrichting, Nederland Eerste en Tweede Wereldoorlog, Nederland en Europa Mw. Jacobs Begrippen geleerd, belangrijke data bestudeerd. Dit vind je na elk hoofdstuk in de afsluiting Boek en werkboek Powerles over alle hoofdstukken.in spelvorm tijden plaatsen. Kwartet spel met alle gebeurtenissen

8 Vak: Wiskunde 1 Rekenen Dhr. Van den Bosch en dhr. Van Gelder Hoofdstuk 5 Rekenmachine Rekenen, meten en schatten Vak: Wiskunde 2 Verbanden Dhr. Van den Bosch en dhr. Van Gelder Hoofdstuk 7 Rekenmachine Verschillende verbanden Tekenen van grafieken

9 Vak: Wiskunde 3 Titel blok Vlakke figuren en ruimtemeetkunde Dhr. Van den Bosch en dhr. Van Gelder Hoofdstuk 6 en hoofdstuk 8 Rekenmachine Toepassen van sinus, cosinus en tangens. Oppervlakte/inhoud

10 Vak: Natuurkunde 1 Elektriciteit Dhr. Van den Bosch Zie inhoud Binas Rekenmachine H6 Elektriciteit in huis H10 Elektrische schakelingen Vak: Natuurkunde 2 Stoffen, geluid en verbranden Dhr. Van den Bosch Zie inhoud Binas Rekenmachine H1 Stoffen en veiligheid H3 Geluid H4 Verbranden en verwarmen

11 Vak: Natuurkunde 3 Titel blok 3 Kracht en beweging Dhr. Van den Bosch Zie inhoud Binas Rekenmachine Geodriehoek H7 Kracht, beweging en energie H8 Krachten en constructies H11 Verkeer en veiligheid

12 Vak: Scheikunde 1 Verbranding en Water, zuren en basen Dhr. Albregtse Hoofdstuk 6 Binas Hoe zien de examenvragen over deze onderwerpen eruit en hoe beantwoord je ze zodat je alle punten scoort? Vak: Scheikunde 2 Stoffen en deeltjes, rekenvragen en chemische industrie Dhr. Albregtse Hoofdstuk1, 2.4, 3.6, 4 en 8 doornemen Binas en rekenmachine, pen en papier Welke soorten stoffen zijn er? Wat voor soort rekenvragen kun je verwachten? Welke scheidingsmethoden worden gebruikt? Hoe werken blokschema's?

13 Vak: Biologie 1 Planten, dieren en ecologie: tips en oefenen met typische examenvragen Mw. Brinksma Samenvatting van de lesstof gemaakt hebben / leren van de belangrijkste punten uit het eindexamen. (van het thema Ordening, Planten en Ecologie) Pen, potlood, gum, rekenmachine (korte beschrijving) Oefenen met typische examenvragen zoals het maken van een werkplan, rekenopgave, diagram/grafiek en informatiebijlagen. Het is in dit blok gericht op de thema s Ordening, Planten en Ecologie. Vak: Biologie 2 Menselijk lichaam: tips en oefenen met typische examenvragen Mw. Brinksma Samenvatting van de lesstof gemaakt hebben / leren van de belangrijkste punten uit het eindexamen. (van boek 4B) Pen, potlood, gum, rekenmachine (korte beschrijving) Oefenen met typische examenvragen zoals het maken van een werkplan, rekenopgave, diagram/grafiek en informatiebijlagen. Het is in dit blok gericht op de thema s van het menselijk lichaam.

14 Vak: Economie 1 Algemene training, alle stof van het vak economie komt voorbij. Mw. Van Bemmelen - Boek Pincode, Schrift, rekenmachine en pen In deze training zal er bij alle onderwerpen die aan bod zullen komen bij het centraal examen worden stil gestaan. Het doel van deze training is om te oefenen met de verschillende onderwerpen en het geven van extra inzichten in de onderwerpen die jullie moeten beheersen. Vak: Economie 2 Rekenvaardigheden Mw. Van Bemmelen Nagaan welke rekenonderwerpen lastig zijn en vragen voorbereiden hierover Boek, Schrift, rekenmachine en pen Deze training staat volledig in het teken van rekenvaardigheden. Je moet hierbij denken aan het rekenen met belastingen, BTW, import/export etc. Rekenvaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van het examen, dus het is aan te raden om dit te volgen.

15 Vak: Muziek 1 Luistervaardigheid training. Dhr. Zweers Doorlezen begrippenlijst. Aanwezig zijn tijdens voorafgaande lessen. Begrippenlijst muziek. Trainen algemene luistervaardigheid Specifieke kennis omtrent het geven van examen opdrachten (waar dient een antwoord aan te voldoen) Sterkte / zwakte analyse t.b.v. verdere eigen training. Vak: Muziek 2 Luistervaardigheid training VERVOLG Vak: Muziek 3 Titel blok 3 Luistervaardigheid training in mediatheek. Dhr. Zweers Doorlezen begrippenlijst. Aanwezig zijn tijdens voorafgaande lessen. Begrippenlijst muziek. Examen oefenen in realistische setting: in de mediatheek ieder achter een eigen computer met hoofdtelefoon, ieder op zijn eigen tempo. Na de toets is er gelegenheid om nog individueel na te bespreken.

16 Vak: Tekenen 1 Titel blok Kunstbeschouwing Mw. Beunder Begrippenlijst kennen. Kleurenmagazine lezen/leren + blog bestuderen. Begrippenlijst Pen en papier Informatie over de onderwerpen die bij het thema tijdens het CSE aan bod kunnen komen. Voorbeelden van kunstenaars, stromingen die hierbij passen.

Keuzeboekje examentrainingen 2016 MAVO

Keuzeboekje examentrainingen 2016 MAVO Keuzeboekje examentrainingen 2016 In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keus maken welke trainingen jij wilt

Nadere informatie

E x a m E n t r a i n i n g vmbo

E x a m E n t r a i n i n g vmbo Examentraining vmbo 2 inhoud Inleiding 4 Instructie 5 Nederlands GT 6 Nederlands Kader 7 Frans GT 8 Duits GT en Kader 9 Engels GT 10 Engels Kader 11 Geschiedenis GT 12 Aardrijkskunde GT 13 Economie Kader

Nadere informatie

Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt.

Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Keuzeboekje examentrainingen 2017 In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keuze maken welke trainingen jij

Nadere informatie

Onderdeel Schrijfvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen

Onderdeel Schrijfvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen Vak NEDERLANDS MAVO Module 1 Nederlands 1: Teksten analyseren Mevrouw Albrecht / de heer Hempen Tekstbegrip en samenvatten Schrijfgerei Twee lesuren Onderdeel Leesvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen

Nadere informatie

Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt.

Keuzeboekje examentrainingen In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Keuzeboekje examentrainingen 2017 In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keuze maken welke trainingen jij

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 4

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 4 Vak: Nederlands 1 412 Kijk- en luister S 2 75 nee 2 421 3 431 432 Fictiedossier Onderdelen fictiedossier leerjaar 3 Boekverslag 4 Boekverslag 5 Boekverslag 6 Filmverslag 2 Theorie - Talent Schrijfdossier

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 4 Kampen. Almere College Kampen

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 4 Kampen. Almere College Kampen MAVO Kampen Almere College Kampen Studie:MAVO Kampen Vak: Nederlandse taal ne 0 ne 0 ne 0 ne 0 ne 0 ne 06 ne 07 ne 08 ne 09 ne 0 ne T 7 0 T 7 T 7 8 T 7 0 T 90 8 0 T 8 0 M 0 8 07 M 8 S 8 HD 8 0 HD 8 0 Taalverzorging

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

Week Toetsnaam en -code Leerstof Toetsvorm Duur Weging SE

Week Toetsnaam en -code Leerstof Toetsvorm Duur Weging SE VAK: Aardrijkskunde Keuzevak voor sector Zorg en Welzijn en in het vrije deel. Naam: A Toetscode: AK01 De Geo: Bronnen van energie De Geo: Arm en rijk 90 min 34 % Naam: B Toetscode: AK0 De Geo: Grenzen

Nadere informatie

Keuzeboekje examentrainingen 2016 VWO

Keuzeboekje examentrainingen 2016 VWO Keuzeboekje examentrainingen 2016 In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keus maken welke trainingen jij wilt

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw

Programma van Toetsing Onderbouw Programma van Toetsing Onderbouw 2018-2019 Mavo 3 Inleiding Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Voor je ligt het PTO-boekje van schooljaar 2018/2019. Je vindt hierin een overzicht van alle toetsen en

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek t/m 9 februari 08 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Studiewijzer per opleiding

Studiewijzer per opleiding Nederlandse taal 201 T 3001 3 PTA blok 1 en 2. Proefwerk blok 1 en 2 - Methode op niveau. 202 T 3002 3 PTA spelling struikelblokken. 203 T 3003 3 PTA proefwerkweek Kerstmis. Kijk- en luistertoets. 204

Nadere informatie

10% ET 50 Weer en klimaat 2 t/m 9 Nee Nee E3 15% ET 50 Weer en klimaat H4 Ja Ja E4

10% ET 50 Weer en klimaat 2 t/m 9 Nee Nee E3 15% ET 50 Weer en klimaat H4 Ja Ja E4 VAK: Aardrijkskunde 10% ET 50 Weer en klimaat 2 t/m 9 Nee Nee E3 15% ET 50 Weer en klimaat H4 Ja Ja E4 10% ET 50 Bevolking en ruimte 2 t/m 9 Nee Nee E5 15% ET 50 Bevolking en ruimte H5 Ja Ja E6 10% ET

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren.

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren. Klas 1A niveau basis Blok 1 en 2 alleen het onderdeel lezen + schrijven: Lesbrief: Hoe schrijf ik een email? Leren woordenlijst Period 1, grammatica van Period 1 (present simple en vergelijkende en overtreffende

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Belangrijke weetjes Overzicht per vak wat moet ik leren Tips Studeerschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

E x a m E n t r a i n i n g havo

E x a m E n t r a i n i n g havo Examentraining havo 2 inhoud Inleiding 4 Instructie 5 Nederlands 6 Frans 7 Duits 8 Engels 9 Geschiedenis 10 Aardrijkskunde 11 Economie 13 Management en organisatie 14 Wiskunde A 16 Wiskunde B 17 Biologie

Nadere informatie

E x a m E n t r a i n i n g VWO

E x a m E n t r a i n i n g VWO Examentraining VWO 2 inhoud Inleiding 4 Instructie 5 Nederlands 6 Frans 7 Duits 8 Engels 9 Geschiedenis 10 Aardrijkskunde 11 Economie 13 Management en organisatie 14 Wiskunde A 16 Wiskunde B 17 Biologie

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken op maandag

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Tentamen Leesvaardigheid; hier hoef/kun je niet voor leren

Tentamen Leesvaardigheid; hier hoef/kun je niet voor leren Klas 3BA niveau basis Kijk- en Luistertoets. Voorbereiding en oefenen tijdens de les. Tentamen Leesvaardigheid; hier hoef/kun je niet voor leren Wiskunde Leren hoofdstuk 6, 7 en 8.1 en 8.2 Leer in je boek

Nadere informatie

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 4

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 4 Vak: Nederlands 40 Gemiddeld cijfer uit klas 3 - nee 4 Kijk- en luister Cito S 2 75 nee Fictiedossier Onderdelen fictiedossier leerjaar 3 Fragmenten boek 4 Fragmenten boek 5 2 42 Boekverslag 6 M 3 20 nee

Nadere informatie

Studiewijzer per opleiding

Studiewijzer per opleiding Nederlandse taal 201 T 3001 3 PTA blok 1 en 2. Proefwerk blok 1 en 2 - Methode op niveau. 202 T 3002 3 PTA proefwerkweek Kerstmis. Kijk- en luistertoets. 203 T 3003 2 PTA Leesvaardigheid. 204 T 3004 3

Nadere informatie

PTA - Mavo

PTA - Mavo - Mavo 4 2018-2019 Nederlands Engels Frans Wiskunde Biologie Natuur- en scheikunde 1 Natuur- en scheikunde 2 Rekenen Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Maatschappijkunde Sportoriëntatie en keuze Kunstvakken

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Belangrijke weetjes Overzicht per vak wat moet ik leren Tips Studeerschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

VAK: Aardrijkskunde Mavo 4 Periode SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code

VAK: Aardrijkskunde Mavo 4 Periode SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code VAK: Aardrijkskunde Mavo 4 Periode 5% ET 50 Weer en klimaat 2 t/m 9 les Nee E3 5% ET 50 Weer en klimaat 11 t/m 13 les Nee E4 15% ET 50 Weer en klimaat H4 TW1 Ja E5 5% ET 50 Bevolking en ruimte 2 t/m 9

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

Informatie Centraal Examen

Informatie Centraal Examen Naam: Examennummer: Informatie Centraal Examen Rijnwoude 4TL Op dit moment hebben alle kandidaten die examen vmbo-tl gaan doen alle schoolexamens, CKV, de Rekentoets en het Profielwerkstuk afgerond. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave. paginanummer

Inhoudsopgave. paginanummer Programma van Toetsing en Afsluiting Leerjaar: vmbo-tl 4 Schooljaar: 2016-2017 1 Inhoudsopgave Vak paginanummer Aardrijkskunde 3 Biologie 4 Cambridge Engels 5 Duits 6 Economie 7 Engels 8 Frans 9 Geschiedenis

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw

Programma van Toetsing Onderbouw Programma van Toetsing Onderbouw 2017-2018 Mavo 3 Inleiding Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Voor je ligt het PTO-boekje van schooljaar 2017/2018. Je vindt hierin een overzicht van alle toetsen en

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting vmbot4

Programma van Toetsing en Afsluiting vmbot4 aardrijkskunde pagina biologie pagina 3 Cambridge Engels pagina 4 Duits pagina 5 economie pagina 6 Engels pagina 7 Frans pagina 8 geschiedenis pagina 9 goddienst pagina 0 kunstvakken II beeldende vakken

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Proefwerkweek t/m 0 februari 09 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde VMBO Theoretische/Gemengde leerweg 2018-2020 / aardrijkskunde Het Hooghuis, locatie Mondriaan College 3 2 PO 01 Onderzoek in de eigen omgeving n.a.v. één de SE-dossiers Cijfer1-10 01-06-19 Geen J 10 3

Nadere informatie

VMBO Theoretische leerweg 4

VMBO Theoretische leerweg 4 Schoolar 2018-2019 VMBO Theoretische leerweg 4 Ubbo Emmius scholengemeenschap Studie: VMBO Theoretische leerweg 4 Vak: Aardrijkskunde Ubbo Emmius 2018/2019 (loc: W) ED4 P1 Ak1401 Water H1en H2 Ak1402 Ak1403

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Leerjaar: vmbo-tl 4. Schooljaar:

Programma van Toetsing en Afsluiting. Leerjaar: vmbo-tl 4. Schooljaar: Programma van Toetsing en Afsluiting Leerjaar: vmbo-tl 4 Schooljaar: 2017-2018 Inhoudsopgave Vak Aardrijkskunde 2 Biologie 3 Cambridge Engels 4 Duits 5 Economie 6 Engels 7 Frans 8 Geschiedenis 9 Kunstvakken

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek Schooljaar 207-208 vmbo theoretisch 4 Chr. College Groevenbeek Schooljaar 207-208 Vak: Godsdienst P3se GD350 9 P4se GD35 GD352 S 50 min 3 GD353 P n.v.t 2 P5se GD45 GD452 6 Gem overig werk P4 Hindoeïsme/

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING het versnelde programma

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING het versnelde programma PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING het versnelde programma TOPmavo/vmbo-t 4 Picasso Lyceum Paletsingel 38c 2718 NT ZOETERMEER 079-3471700 Engelse taal Voor leerlingen van TOPmavo/vmbo-t 4 is Engelse

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2017-2018 Klas 4 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 3

NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 3 NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 3 Op Nieuw Niveau VMBO 4 Zie periode 1/2 Zie periode 1/2 Voorbereiden presentaties. Blok 3; opdracht 1-3 - 4-6 en 8 Blok 3; opdracht 11 t/m 13 en gramm. opdracht 14 en 15 Presentaties

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

Studiewijzer per opleiding

Studiewijzer per opleiding Nederlandse taal 201 T 3001 2 PTA blok 1. Proefwerk blok 1 - Vlekkeloos Nederlands. 202 T 3002 2 PTA blok 5 en 6. Proefwerk blok 5 en 6 - Vlekkeloos Nederlands. 203 T 3003 2 PTA proefwerkweek Kerstmis.

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 vmbo theoretisch 4 Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 P3se GD350 9 P4se GD35 GD35 S 50 min 3 GD353 P n.v.t GD354 0 P5se GD45 GD45 6 Vak: Godsdienst Gem overig werk P4 Hindoeisme/Boedhisme

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 vmbo theoretisch 4 Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 Studie: vmbo theoretisch 4 Vak: Godsdienst P3se GD350 9 P4se GD35 GD35 S 50 min 3 GD353 P n.v.t GD354 0 P5se GD45 GD45 6 Gem

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Belangrijke weetjes Overzicht per vak wat moet ik leren Tips Studeerschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

Programma van Toetsing en afsluiting

Programma van Toetsing en afsluiting Programma van Toetsing en afsluiting 2017-2018 Mavo 4 september 2017 Voor je ligt het PTA-boekje van deze cursus (2017/2018). Je treft hierin een overzicht aan van alle toetsen en opdrachten die dit jaar

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek 8 t/m november 07 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting 2016-2017 4 MAVO MAVO cohort 2015-2016 Berlage Lyceum, P. L. Takstraat 33, 1073 KJ Amsterdam. Tel. 020-572 1200 berlage.espritscholen.nl info@berlage.espritscholen.nl

Nadere informatie

Berlage Lyceum Mavo Cohort 2015/2016

Berlage Lyceum Mavo Cohort 2015/2016 Berlage Lyceum Mavo Cohort 205/206 PTA Berlage Lyceum Mavo cohort 205/206 Nederlands cohort 205/206 schooljaar 205/206 leerjaar 3 vak Nederlands herkansbaar beoordeling % Praktijkopdracht Luister- en K4

Nadere informatie

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren.

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren. Klas 1A niveau basis Leesvaardigheid hoofdstuk 1 t/m 6 schrijfvaardigheid: Het schrijven van een brief Leer alle woordjes, zinnen en grammatica van periode 5 / DONALD DUCK wiskunde rekenen Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken op maandag

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2015-2016. vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2015-2016. vmbo theoretisch 4. Chr. College Groevenbeek Schooljaar 05-06 vmbo theoretisch 4 Chr. College Groevenbeek Schooljaar 05-06 P3se GD350 9 P4se GD35 GD35 S 50 min 3 GD353 P n.v.t P5se GD45 GD45 S 50 min 3 GD453 P n.v.t Vak: Godsdienst Gem overig werk

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek KLAS 1 - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

3 En BRK B003 Tekstverklaring op vragen en citeren Gs GTT B105 Staatsinrichting + 20 e eeuw Wi BAS B015 Lineaire en exponentiële verbanden

3 En BRK B003 Tekstverklaring op vragen en citeren Gs GTT B105 Staatsinrichting + 20 e eeuw Wi BAS B015 Lineaire en exponentiële verbanden Les Vak Doc Lok Examentraining Maandag 8 mei 2017 1 Bi FIJ C205 Bloedgroepen en immuniteit Bi KMA C213 Planten, ecologie, organen en cellen Gs GBS B104 Examenvragen oefenen: oorzaken en gevolgen Nsk1 KUV

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 3 Kampen. Almere College Kampen

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 3 Kampen. Almere College Kampen MAVO Kampen Almere College Kampen Studie:MAVO Kampen Vak: Nederlandse taal ne 0 ne 0 ne 0 ne 04 ne 05 ne 06 ne 07 ne 08 ne 09 ne 0 T 45 7 4 T 45 7 45 T 45 8 05 T 45 8 07 S 45 8 M 0 8 0 T 45 8 T 90 8 6

Nadere informatie

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW Vak: Aardrijkskunde Studielast: lesuren per week Sectievoorzitter: dhr. van Loo 1 3 H4 Europa in beweging PO Onderzoek leefbaarheid eigen omgeving H Nederland verandert 51 3 H3 Chili: het land waar de

Nadere informatie

Hoe leer ik voor Biologie

Hoe leer ik voor Biologie Hoe leer ik voor Biologie Bestuderen van basisstof Lees de leerstof Bekijk de bijbehorende afbeeldingen/tekeningen Begrijp je waar het om gaat? Nee, maak aantekeningen en vraag in de les Maak een samenvatting

Nadere informatie

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW Vak: Aardrijkskunde Studielast: lesuren per week Sectievoorzitter: dhr. van Loo 1 3 H4 Europa in beweging PO Onderzoek leefbaarheid eigen omgeving H Nederland verandert 51 3 H3 Chili: het land waar de

Nadere informatie

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei 13.30 15.30 Frans Woensdag 13 mei 13.30 15.30 Nederlands Maandag 18 mei 09.00 11.00 13.30 15.30 Geschiedenis Engels Dinsdag 19 mei 09.00 11.00 13.30 15.30

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW H2 Nederland verandert PWW PO

periode toetsvorm toetsduur gewicht stofaanduiding opmerkingen CO week 1 T 45 3 H4 Europa in beweging PWW H2 Nederland verandert PWW PO Vak: Aardrijkskunde Studielast: lesuren per week Sectievoorzitter: dhr. van Loo 1 H4 Europa in beweging H Nederland verandert PO Onderzoek leefbaarheid eigen omgeving 51 H Chili: het land waar de aarde

Nadere informatie

Overzicht toetsdossiers

Overzicht toetsdossiers Voortgangsdossier economie - VMBO Theoretische/Gemengde leerweg 2014-2016 1 SE SE SE-1: Pincode 3 Hoofdstuk 1 Geld en welvaart. Pincode 3 hoofdstuk Zekerheid voor alles 1 TT TtH1 Toets H1 Cijfer1-10 Geen

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Schooljaar 206-207 R4TL Cijfer SE: het gewogen gemiddelde van kolom A t/m F. Vak: Nederlands A Eindcijfer klas 3/fictiedossier t/m 5 B Bloktoets H T S 2 uten B2 Bloktoets H2 T S 2 uten B3 Bloktoets H3

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw

Programma van Toetsing Onderbouw Programma van Toetsing Onderbouw 2016-2017 Mavo 3 Inleiding Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Voor je ligt het PTO-boekje van schooljaar 2016/2017. Je vindt hierin een overzicht van alle toetsen en

Nadere informatie

M. van Rossum

M. van Rossum 2017 2018 M. van Rossum Duits Jouw beste voorbereiding op je examen in 2018 duits Voorwoord Met deze examenbundel kun je je goed voorbereiden op het eindexamen Duits. Het eerste deel bestaat uit duidelijke

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting MAVO 4 2017/2018 Programma van Toetsing en Afsluiting 4M 1718.docx Pagina 1 van 18 1. VOORWOORD Beste examenkandidaten, Voor jullie ligt het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Proefwerkweek. In dit boekje:

Proefwerkweek. In dit boekje: Proefwerkweek In dit boekje: Rooster en lokalenrooster proefwerkweek Tips voor de proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren? Studeerschema/planning voor thuis Rooster inzage proefwerken 20 juli

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11 2017 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina 3 CSPE Pagina 4 CSE Pagina 5 6 Examenregels Pagina 7 9 Examenrooster Basis Pagina 11 Examenrooster Kader Pagina 12 13 Examenrooster TL Pagina 14 Belangrijke data Pagina

Nadere informatie

PTA Theoretisch cohort Aardrijkskunde

PTA Theoretisch cohort Aardrijkskunde AK Aardrijkskunde jaar 3 2017-2018 33 50,0% AK 3P1 H1 Arm en rijk SO 1.1 t/m 1.4 13 1,00 1,5% 25 schriftelijk AK 3P1 H1 Arm en rijk PW 1.1 t/m 1.9 13,14 2,00 3,0% 45 schriftelijk AK 3P1 H1 Arm en rijk

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 5 kader leerjaar 4 1 studiewijzers 2015-2016 Inhoudsopgave Nederlands... 3 Engels... 5 Duits... 7 economie... 9 biologie... 11 wiskunde... 13 Periode 5 leerjaar 4 kader

Nadere informatie

havo M. van Rossum Duits Jouw beste voorbereiding op je examen in 2018

havo M. van Rossum Duits Jouw beste voorbereiding op je examen in 2018 2017 2018 M. van Rossum havo Duits Jouw beste voorbereiding op je examen in 2018 havo duits Voorwoord Met deze examenbundel kun je je goed voorbereiden op het eindexamen Duits havo. Het eerste deel bestaat

Nadere informatie

Weeknr of SOperiode. Gewicht Vorm

Weeknr of SOperiode. Gewicht Vorm Aardrijkskunde Buitenland Weeknr of SOperiode Gewicht Vorm Duur H. 3 Grenzen en identiteit SO 1 20% S 50 J 704 H. 4 Weer en klimaat Praktische opdracht P2 5% P N 722 H. 5 Bevolking SO 2 20% S 50 J 705

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting schoolexamens d Oultremontcollege Afdeling MAVO

Programma van Toetsing en Afsluiting schoolexamens d Oultremontcollege Afdeling MAVO Programma van Toetsing en Afsluiting schoolexamens d Oultremontcollege 2017 2018 Afdeling MAVO PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING MAVO Schoolexamen: klas 4 (2017 / 2018) vak: Nederlands leerjaar: 4

Nadere informatie

PTA 2008-2009 Vak: AARDRIJKSKUNDE Leerjaar: VMBO-4 MARKENHAGE EXAMENJAAR 2009 Periode Toetsvorm/duur Inhoud Gewicht schoolexamen

PTA 2008-2009 Vak: AARDRIJKSKUNDE Leerjaar: VMBO-4 MARKENHAGE EXAMENJAAR 2009 Periode Toetsvorm/duur Inhoud Gewicht schoolexamen PTA 2008-2009 Vak: AARDRIJKSKUNDE Leerjaar: VMBO-4 MARKENHAGE 1 schriftelijk (S1) 40 minuten schriftelijk (S2) 40 minuten Module 6 Transport en infrastructuur 1 tot en met 7 9 tot en met 11 Toetsweek 1

Nadere informatie

4 Theoretische leerweg

4 Theoretische leerweg Programma van ing en afsluiting Schooljaar 2015-2016 4 Theoretische leerweg Gomarus College Cohort 2014 Programma van ing en afsluiting Vak:aardrijkskunde periode type duur weging ED01 1, 2 Arm en rijk

Nadere informatie

Gebruik woordenboek: Tenzij nadrukkelijk vermeld, is het gebruik van een eendelig woordenboek Nederlands bij de SE-toetsen toegestaan.

Gebruik woordenboek: Tenzij nadrukkelijk vermeld, is het gebruik van een eendelig woordenboek Nederlands bij de SE-toetsen toegestaan. Definitief september 205 Gebruik woordenboek: Tenzij nadrukkelijk vermeld, is het gebruik van een eendelig woordenboek Nederlands bij de E-en toegestaan. Centraal examenst: De voor het centraal examen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en afsluiting

Programma van Toetsing en afsluiting Programma van ing en afsluiting 2016-2017 Mavo 4 september 2016 Voor je ligt het -boekje van deze cursus (2016/2017). Je treft hierin een overzicht aan van alle toetsen en opdrachten die dit jaar op je

Nadere informatie

TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 5

TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 5 TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 5 05-06 Inhoudsopgave Voorwoord blz. Aardrijkskunde blz. 4 Biologie blz. 5 CKV blz. 6 Duits blz. 7 Economie blz. 8 Engels blz. 9 Frans blz. 0 Geschiedenis blz. Maatschappijleer

Nadere informatie

Programma van Toetsing klas 2 Cobbenhagenmavo 2012/2013

Programma van Toetsing klas 2 Cobbenhagenmavo 2012/2013 Programma van Toetsing klas Cobbenhagenmavo 0/0 Oktober 0 Beste leerlingen, geachte ouders, Voor jullie ligt het Programma van Toetsing zoals dat voor dit schooljaar is vastgesteld. Je kunt daarin vinden

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde VMBO Theoretische/Gemengde leerweg 2017-2019 / aardrijkskunde Het Hooghuis, locatie Mondriaan College 3 2 PO 01 Onderzoek in eigen omgeving n.a.v. één de SE-dossiers Cijfer1-10 01-06-18 Geen J 10 3 2 TT

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 Overzicht SE3 week (inclusief moment rekentoetsen) Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 12 januari

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo 4 theoretisch en gemengd

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo 4 theoretisch en gemengd Schooljaar 08-09 vmbo 4 theoretisch en gemengd Studie: vmbo 4 theoretisch en gemengd Vak: Nederlandse taal 40 Schrijfopdracht: Brief S 00 min 40 Fictie: boektoets S 0 50 min 40 Schrijfopdracht: artikel

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege Programma van ing en Afsluiting Schooljaar 2018-2019 Mavo/VMBO TL4 d Oultremontcollege Vak: Nederlands en Luister- en kijkvaardigheid CITO Schrijfvaardigheid zakelijke brief 5 Spreekbeurt over actueel

Nadere informatie

Aardrijkskunde. stofomschrijving SE. 1 4tt1 tt 50 Katern Overleven in Europa (Domein B3 en C1) 1 3 j

Aardrijkskunde. stofomschrijving SE. 1 4tt1 tt 50 Katern Overleven in Europa (Domein B3 en C1) 1 3 j Programma van Toetsing en Afsluiting 205-206 Vak: Aardrijkskunde periode VD 4tt tt 50 Katern Overleven in Europa (Domein B3 en C) 3 j 2 4po po Praktische Opdracht Eigen Omgeving icm Aardrijkskundige Vaardigheden.

Nadere informatie

Studiewijzers 2016/2017

Studiewijzers 2016/2017 Studiewijzers 2016/2017 Periode 7 kader leerjaar 4 1 studiewijzers 2016-2017 Inhoudsopgave Nederlands... 3 Engels... 5 DUITS... 7 Economie... 9 BIOLOGIE... 11 WISKUNDE... 12 Levensbeschouwing... 14 Periode

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017. Vak: Natuur- en scheikunde 1 (NASK) Inleiding. Voor het vak Nask1 gebruiken we twee methodes:

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017. Vak: Natuur- en scheikunde 1 (NASK) Inleiding. Voor het vak Nask1 gebruiken we twee methodes: PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017 Vak: Natuur- en scheikunde 1 (NASK) Inleiding Voor het vak Nask1 gebruiken we twee methodes: In het derde jaar: Nu voor staks (ThiemeMeulenhoff) In het vierde

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3 mavo. Grotius College. Schooljaar 2015-2016

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3 mavo. Grotius College. Schooljaar 2015-2016 Programma van Toetsing Onderbouw Leerjaar 3 mavo Grotius College Schooljaar 015-016 Vak: Aardrijkskunde Methode: De Geo Periode: Leerstofomschrijving: Toetsvorm: 1 Selectie leerstof/ paragrafen uit De

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3 havo. Grotius College. Schooljaar

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3 havo. Grotius College. Schooljaar Programma van Toetsing Onderbouw Leerjaar havo Grotius College Schooljaar 05-06 GROTIUS COLLEGE DELFT 05-06 Vak: Aardrijkskunde Methode: De Geo Periode: Leerstofomschrijving: Toetsvorm: Selectie leerstof/

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING MAVO

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING MAVO Schoolexamen: klas 4 (2016 / 2017) vak: Nederlands leerjaar: 4 1 Luister- en Kijkvaardigheid Domeinen Toetsnummer Toetsvorm Werktijd Herkansin g K1,K2, K3, K4, SE 1 CITO 100 min. Ja 20% K8 Schrijfvaardigheid

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Cohort Berlage 4 Mavo

Programma van toetsing en afsluiting Cohort Berlage 4 Mavo Cohort 2017-2019 Berlage 4 Mavo Verklaring van de afkortingen en omschrijvingen: Weging: VT T305 Voortgangstoets met weging voor de overgang (305 is voorbeeld nummer) VT S301 SE-toets met weging voor de

Nadere informatie

stofomschrijving 2 021 po geografisch onderzoek in de eigen regio 1 3 n 4 013 tt 50 Katern Katern Systeem Aarde hoofdstuk 1 en 2 1 3 n

stofomschrijving 2 021 po geografisch onderzoek in de eigen regio 1 3 n 4 013 tt 50 Katern Katern Systeem Aarde hoofdstuk 1 en 2 1 3 n Vak: aardrijkskunde in min 0 tt 50 Katern Overleven in Europa Domein B3 en C SLU 50 3 j 2 02 po geografisch onderzoek in de eigen regio 3 n 3 02 tt 00 Katern Arm en Rijk Domein B en B2 SLU 70 3 j 4 03

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie