Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644"

Transcriptie

1 Wlz-zorgaanbieders en zorgkantoren Newtonlaan BX Utrecht Postbus GA Utrecht T F E info@nza.nl I Behandeld door Telefoonnummer adres directie Regulering info@nza.nl Onderwerp Datum Beleidsregels budgettair kader Wlz en Wlz-formulieren 2017 en september 2017 Geachte heer of mevrouw, Met deze brief lichten wij het nieuwe verdeelmodel voor het budgettair kader Wlz toe. Verder worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels budgettair kader Wlz voor het jaar 2017 en 2018 aangegeven. Deze wijzigingen hebben met name betrekking op Wlz uitvoerders. Ten slotte informeren wij u over de Wlz-formulieren herschikking 2017 en budget De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 29 augustus 2017 een aantal beleidsregels met betrekking tot het budgettair kader Wlz voor de jaren 2017 en 2018 vastgesteld. Naast de doorwerking van de kaderbrief vindt er vanaf 2018 een wijziging plaats in de verdeling van het budgettair kader Wlz. De nieuwe beleidsregels, verdeling over de Wlz-uitvoerders en bijbehorende formulieren vindt u op onze website (Onderwerpen -> budgettair kader langdurige zorg). Vanaf heden zijn het budgetformulier 2018 en het herschikkingsformulier 2017 beschikbaar op ons portaal Wanneer u in 2017 en 2018 geen Wlz-zorg levert, dan is deze circulaire voor u niet van toepassing. 1. Nieuwe toedeling budgettair kader Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt de middelen beschikbaar voor de langdurige zorg (Wlz). Dit budgettair kader Wlz is onderverdeeld in: - de contracteerruimte zorg in natura (zin); - het pgb-subsidieplafond.

2 Zorgkantoren kopen zorg in voor cliënten die kiezen voor zorg in natura. Hiervoor hebben ze contracteerruimte ter beschikking. Cliënten die zelf hun zorg in willen kopen, kunnen hiervoor een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Zorgkantoren kunnen pgb s toekennen tot aan het toegewezen pgb-subsidieplafond. 2 van 9 De beschikbare contracteerruimte wordt door ons verdeeld over de zorgkantoren. Deze verdeelsleutel is voor een groot deel gebaseerd op historische gegevens uit In 2009 zijn de zorgzwaartepakketten ingevoerd, waarbij ook de verdeelsleutel van de contracteerruimte is aangepast. Dit betekent dat de huidige verdeling van de intramurale contracteerruimte voor een deel is gebaseerd op verouderde informatie. De afgelopen jaren hebben we gezien dat deze verdeling niet meer goed aansluit op de zorgvraag, waardoor het ene zorgkantoor middelen overhoudt en het andere zorgkantoor middelen tekortkomt. Naast de contracteerruimte is het pgb-subsidieplafond onderdeel van het totale budgettair kader Wlz. De verdeling van de beschikbare middelen voor het pgb wordt door het ministerie van VWS vastgesteld. Het ministerie van VWS baseert zich daarbij op het beroep op pgb's in het voorafgaande jaar en een inschatting van het verwachte volume. Zorgkantoren hebben wel de mogelijkheid om te schuiven tussen de contracteerruimte en het pgb-subsidieplafond. De kaders zijn daarmee communicerende vaten. Omdat we zien dat de huidige verdeling niet meer goed aansluit op de zorgvraag en omdat zin en pgb's onder één overkoepelend budgettair kader vallen, hebben we de staatsecretaris van VWS geadviseerd om te onderzoeken of de initiële verdeling van het budgettair kader Wlz op meer recente en voorspellende parameters kan worden bepaald. Dat leidt tot een meer rechtvaardige verdeling van middelen. De staatsecretaris heeft dit advies overgenomen en de NZa gevraagd om een nieuw model te ontwikkelen. De NZa is in nauwe samenwerking met de Wlz-uitvoerders uitgekomen op een model waarbij de middelen over de regio s worden verdeeld op basis van de indicaties die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgeeft. De NZa beschouwt deze indicaties als een geobjectiveerde inschatting van de zorgvraag van cliënten en daarmee een goede verdeelmaatstaf voor een model dat uitgaat van de zorgvraag van cliënten. Effecten Door de nieuwe verdeelsystematiek wordt het budgettair kader Wlz verdeeld naar de regio s waar de zorgvraag is. Voor persoonsvolgende bekostiging is het van belang dat er middelen beschikbaar zijn voor de regio waar de cliënt zijn zorg en ondersteuning wil afnemen. De nieuwe verdeling voorziet hierin. Op basis van het nieuwe verdeelmodel krijgen sommige Wlz-uitvoerders meer middelen en andere Wlz-uitvoerders minder. Indien dit gevolgen heeft voor zorgaanbieders gaat het zorgkantoor met deze instellingen in gesprek hoe de effecten in die regio doorwerken.

3 Monitor De NZa zal de ontwikkelingen rondom de implementatie van de nieuwe verdeling nauwgezet volgen. We zullen dit met partijen bespreken zodat we indien nodig extra maatregelen kunnen treffen. Het uitgangspunt is dat de zorg voor de cliënt gecontinueerd blijft en de zorgplicht van de Wlz-uitvoerder niet in gevaar komt. Met de Wlz-uitvoerders zijn ook afspraken gemaakt, zodat de nieuwe verdeelsystematiek zorgvuldig geïmplementeerd wordt. Wlz-uitvoerders hebben onderling afgesproken dat ze elkaar helpen indien dit noodzakelijk is. 3 van 9 Het nieuwe verdeelmodel is opgenomen in de beleidsregel Budgettair kader Wlz 2018 (BR/REG-18147). De invoering van het nieuwe verdeelmodel is opgenomen in de beleidsregel Overgangsmodel nieuwe verdeling budgettair kader langdurige zorg (BR/REG-18153). 2. Beleidsregel Budgettair kader Wlz 2017 (BR/REG e) De aanpassingen in de beleidsregel komen voort uit de Voorlopige kaderbrief Wlz 2018 van het ministerie van VWS (6 juli 2017, kenmerk LZ). Het budgettair kader Wlz voor het jaar 2017 bedraagt miljoen en is als volgt verdeeld: - De contracteerruimte voor zorg in natura (zin) is miljoen. - De contracteerruimte voor het experiment persoonsvolgende inkoop bedraagt 660 miljoen. - Het beschikbare bedrag voor pgb s betreft miljoen. - De herverdelingsmiddelen bedragen 176 miljoen. In dit kader is een aantal aanpassingen verwerkt ten opzichte van het eerder vastgestelde kader: - uitstel huishoudelijke hulp mpt naar (-/- 5 miljoen); - overheveling pgb naar CR (-/- 5 miljoen); - kwaliteitskader verpleeghuiszorg tranche 2017 ( 100 miljoen); - verhoging Wlz kader op grond van advies NZa ( 200 miljoen). Daarnaast wordt het bedrag dat beschikbaar is voor individueel aangepaste hulpmiddelen verhoogd naar 125 miljoen. De verlaging met betrekking tot het uitstel mpt wordt verdeeld over de regio s op basis van het aandeel van de zorgkantoren in de contracteerruimte 2016 (peildatum 19 december 2016). De verhoging in verband met het kwaliteitskader wordt gerealiseerd door de regionale contracteerruimten te verhogen op basis van het aandeel van de productieafspraken herschikking 2016 voor de zorgzwaartepakketten VV4 t/m VV10 en de vpt s VV4 t/m VV10 in de regio ten opzichte van het landelijk totaal.

4 De verhoging van het Wlz-kader van 200 miljoen wordt verdeeld over alle zorgkantoren op basis van het nieuwe verdeelmodel. Dit betekent dat deze middelen worden verdeeld op basis van de verhouding van de uitstaande indicaties op peilmoment 1 maart Deze middelen zijn toegevoegd aan de contracteerruimte omdat de verwachting is dat met name hier de middelen nodig zijn. Zorgkantoren kunnen deze middelen indien gewenst zelf overhevelen naar het pgb-subsidieplafond. 4 van 9 3. Beleidsregel Budgettair kader 2018 (BR/REG-18147) Op basis van de Voorlopige kaderbrief Wlz 2018 is het beschikbare budgettair kader Wlz 2018 vastgesteld op miljoen en is als volgt verdeeld: - De contracteerruimte voor zorg in natura (zin) betreft miljoen. - De contracteerruimte voor het experiment persoonsvolgende inkoop bedraagt 690 miljoen. - Het beschikbare bedrag voor pgb s betreft miljoen. - De herverdelingsmiddelen bedragen 260 miljoen. De NZa adviseert de staatssecretaris van VWS eind mei 2018 en eind augustus 2018 over onder andere de inzet en verdeling van deze middelen. Naast het budgettair kader is 5 miljoen beschikbaar specifiek geoormerkt voor innovatie. Het budgettair kader Wlz 2018 wijzigt ten opzichte van het budgettair kader Wlz 2017 met een aantal posten: - groei 2018 ( 210 miljoen); - kwaliteitskader verpleeghuiszorg tranche 2018 ( 335 miljoen); - NHC/NIC ( 270 miljoen); - huishoudelijke hulp mpt ( 10 miljoen); - trombosezorg en medisch specialistische zorg thuis ( 5 miljoen); - langer thuis wonen (-/- 100 miljoen); - afloop overgangsrecht Wlz-indiceerbaren (-/- 40 miljoen). Zoals hierboven beschreven is het vastgestelde budgettair kader zorg Wlz 2018 verdeeld over de Wlz uitvoerders op basis van een nieuwe verdeelsleutel. De grondslag van deze verdeelsleutel zijn de afgegeven indicaties van het CIZ (peilmoment 1 maart 2017). Door de overgang van het oude naar het nieuwe model gaan regio s erop vooruit of achteruit. Om de verschillen te dempen gaan we voor 2018 uit van een garantiebudget van 100% van het basisbudget. Het garantiebudget geldt voor Wlz-uitvoerders die als gevolg van de nieuwe verdeelsleutel een lager aandeel krijgen ten opzichte van de huidige verdeelsleutel. Daarnaast hebben we de beleidsregel aangepast voor het beslismodel. Er zijn zorgkantoren die uitgaan van een persoonsvolgende inkoop. In de eerste budgetronde spreken zij een budgetplafond van 1 af. Dat wordt bijgesteld in de herschikkingsronde op basis van de daadwerkelijke zorg die geleverd wordt. Wij hebben het beslismodel hiervoor aangepast. Een eenzijdig verzoek in de herschikkingsronde, waarbij geen reële productieafspraak in de eerste budgetronde is gemaakt, wordt niet zonder meer afgewezen. In deze situaties wordt bij de afhandeling van

5 het eenzijdige verzoek uitgegaan van 85% van de geëxtrapoleerde realisatie van het eerste half jaar naar een volledig jaar. Hiermee voorkomen we dat het budget nul wordt wanneer geen overeenstemming bij de herschikkingsronde tussen de zorgaanbieder en het zorgkantoor wordt bereikt over het definitieve budgetniveau terwijl er wel contractuele afspraken zijn gemaakt. Het beslismodel is op de volgende twee punten aangepast: 1. Als één of beide partijen geen productieafspraak aanvraagt, gaat de NZa ervan uit dat de productieafspraak nul is. 2. Eenzijdige verzoeken om een in de eerste budgetronde 2018 vastgestelde productieafspraak aan te passen worden zonder inhoudelijk oordeel afgewezen. Behalve wanneer de gehonoreerde productieafspraak geen reële productieafspraak is. Dus als de realisatie van het eerste half jaar hoger is dan de gehele productieafspraak. Dan gaan we bij de afhandeling van een eenzijdig verzoek in de herschikkingsronde uit van 85% van de geëxtrapoleerde realisatie van het eerste half jaar. 5 van 9 4. Beleidsregel Overgangsmodel nieuwe verdeling budgettair kader langdurige zorg (BR/REG-18153) (van toepassing op Wlz uitvoerders) In de beleidsregel is het ingroeitraject voor het nieuwe verdeelmodel opgenomen. Het gaat hierbij over het beschikbare kader dat een zorgkantoor kan gebruiken om zorg in te kopen. Hierbij is gekozen voor een methode waarbij de afbouw (en daarmee impliciet ook de opbouw ) te maximeren op een bepaald percentage. Het budget in het jaar t+1 mag dan niet sterker dalen dan een bepaald percentage ten opzichte van het jaar t. Dit betekent dat het basisbudget van het jaar t+1 minimaal een bepaald percentage is van het budget van jaar t. Dit noemen wij het garantiepercentage. In het overgangsmodel is opgenomen dat het garantiebudget voor 2018 is vastgesteld op 100% en in 2019 op 98%. Vanaf 2020 is de nieuwe verdeelsleutel van toepassing, waarbij de middelen volledig verdeeld worden op basis van de actuele zorgvraag. Het overgangsmodel, waarop het garantiepercentage van toepassing is. ziet toe op de basisverdeling. Hiermee wordt bedoeld dat het kader dat een zorgkantoor in 2017 ter beschikking had (exclusief incidentele middelen) ook in 2018 ter beschikking wordt gesteld (100% garantiebudget). Aanvullend worden de beleidsmaatregelen, die van toepassing zijn voor 2018, verdeeld. Voor 2018 gaat het hierbij om o.a de volgende maatregelen (op basis van de voorlopige kaderbrief 2018): 335 miljoen vanwege kwaliteitskader verpleeghuiszorg tranche miljoen voor de overgangsregeling normatieve huisvestingscomponent (nhc) en normatieve inventariscomponent (nic). 5 miljoen in verband met de overheveling van een deel van de trombosezorg en de Medische Specialistische Verpleging Thuis (MSVT) van de Zvw naar de Wlz.

6 Deze middelen worden over alle Wlz uitvoerders verdeeld volgens de nieuwe verdeelsleutel, zoals beschreven in de beleidsregel budgettair kader Daarnaast is er nog 210 miljoen aan groei beschikbaar. Om een eerste stap naar de nieuwe verdeling te maken worden deze middelen toegedeeld aan de Wlz uitvoerders die toe moeten groeien naar een nieuwe verdeling. 6 van 9 Om ervoor te zorgen dat de Wlz uitvoerders, die geen groeimiddelen krijgen toegedeeld, ook middelen ter beschikking hebben om in 2018 groei in te kopen zijn de extra middelen die in 2017 ter beschikking zijn gesteld verdeeld over alle Wlz uitvoerders. Indien toch blijkt dat het vastgestelde ingroeitraject ten koste gaat van de continuïteit van zorg zullen we maatwerk bieden in de regio s waar dit nodig is. Zoals eerder aangegeven zullen we de implementatie nauwgezet monitoren. 5. Nieuw formulier 2018 De grootste wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is het budgetformulier Met dit formulier vragen we niet langer alle prestaties uit, maar alleen het totaal van de productieafspraken. Op deze wijze draagt de NZa bij aan het verlagen van de administratieve lasten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de brief met als kenmerk CI/17/25c. De invoering van dit gewijzigde formulier 2018 valt samen met de invoering van integrale tarieven. De onderdelen over nacalculeerbare- en oude genormeerde kapitaallasten zijn vervallen. Naast het totaal van de productieafspraken kunt u in het budgetformulier 2018 nog de volgende zaken invullen: - inrichtingskosten gedwongen verhuizing en bestendig beleid; - de vraag of u in aanmerking komt voor Waardigheid en Trots; - de vraag of u tandheelkundige behandeling levert waardoor u gebruik moet maken van de tarieven G011 en/of G201; - wanneer bovenstaande vraag met betrekking tot tandheelkundige behandeling met ja is beantwoord, dan vult u de regels over tandheelkundige kosten in. Verder is er ruimte voor opmerkingen en het toevoegen van een bijlage. 6. Nieuwe beschikking 2018 De beschikking die u ontvangt na de verwerking van de budgetaanvraag 2018 is eveneens gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. In de eerste sectie ziet u de volgende zaken : - het totaal aanvaardbare kosten; - sluittarief / vereffeningsbedrag; - totaal gehonoreerde productieafspraak Wlz algemeen; - totaal gehonoreerde productieafspraak innovatie (geoormerkt); - totaal gehonoreerde afspraak inrichtingskosten en bestendig beleid. Onder deze sectie staan vervolgens alle tarieven. Deze tarieven zijn maximumtarieven of vaste tarieven. Op de beschikking staat daarover het volgende:

7 Op de beschikking zijn mogelijk ook de prestaties en tarieven vermeld waarover zorgaanbieder en zorgkantoor/wlz-uitvoerder geen afspraken hebben gemaakt. Prestaties en tarieven kunnen echter slechts in rekening worden gebracht voor zover zorgaanbieder en zorgkantoor/wlzuitvoerder daarover afspraken hebben gemaakt. ( ) De in de tariefbeschikking opgenomen maximumtarieven zijn gelijk aan de beleidsregelwaarden. Een maximumtarief is een tarief dat ten hoogste in rekening mag worden gebracht. Bij het maken van productieafspraken kunnen lagere tarieven worden afgesproken. Die lagere afgesproken prijzen worden niet als tarief opgenomen in de tariefbeschikking. Daarmee kan het zo zijn dat de tarieven in de (tarief)beschikking afwijken van de tarieven die een zorgaanbieder daadwerkelijk in rekening brengt. De in de tariefbeschikking opgenomen vaste tarieven zijn vast. Dat wil zeggen dat niet van die tarieven kan worden afgeweken. 7 van 9 7. Herschikking 2017 Het herschikkingsformulier 2017 is grotendeels gelijk gebleven aan het budgetformulier In dit formulier wordt nog een volledige uitvraag gedaan naar alle afgesproken prestaties. Met dit herschikkingsformulier kunt u de oorspronkelijke budgetaanvraag aanpassen. Omdat voor 2017 landelijk 100 miljoen extra ter beschikking is gesteld voor de verpleging en verzorging zijn de maximum beleidsregelwaarden voor de ZZP s en VPT s 4 VV t/m 10VV verhoogd. Toelatingen (alleen herschikking 2017) Uw digitale aanvraag wordt opgebouwd aan de hand van de toelating in zorgvormen. U kunt niet zelfstandig deze toelating in uw aanvraag aanpassen. Als u van mening bent dat de toelating onjuist is en aangepast moet worden dan kunt u een verzoek om aanpassing sturen naar info@nza.nl voorzien van een kopie of scan van de nieuwe aangepaste toelating in zorgvormen/functies van het CIBG. Neem als onderwerp in de mail op: aanpassing toelating 300-<uw NZanummer>. Wij zullen dan uw toelating aanpassen, zodat u met uw aanvraag kunt beginnen. Wacht u met het invullen van uw aanvraag tot de toelating in zorgvormen/functies is aangepast, om te voorkomen dat u een onjuist formulier krijgt. U krijgt van ons bericht zodra de toelating is aangepast. Vanaf het jaar 2018 wordt niet langer gevraagd naar toelatingen. Capaciteitsmutaties (alleen herschikking 2017) Capaciteitsmutaties kunt u alleen nog via de herschikkingsaanvraag 2017 aanvragen. Vanwege de volledige invoering van de integrale tarieven worden per 2018 geen capaciteitsmutaties meer uitgevraagd. Voor het opgeven van capaciteitsmutaties gelden de volgende regels: u kunt een (verwachte) capaciteitsmutatie opgeven als u al in het bezit bent van een toelatingsbeschikking van het CIBG, of deze heeft aangevraagd. Capaciteitsmutaties waarvan de toelating nog niet is aangevraagd, zullen niet worden verwerkt. U kunt alleen een (verwachte) capaciteitswijziging aanvragen voor het jaar waarin u de aanvraag doet. Capaciteitsmutaties 2017 dient u in de herschikking 2017 op te nemen.

8 8. Toegang tot de webapplicatie/het portaal 8 van 9 Het NZa-portaal kunt u overal benaderen via een beveiligde toegang. U heeft geen specifieke software nodig om het aanvraagformulier te kunnen indienen. Het aanvraagformulier werkt het best wanneer u de internetbrowser Google Chrome gebruikt, maar ook andere internetbrowsers zijn bruikbaar. Iedere zorgaanbieder of zorgkantoor heeft zijn eigen beveiligde portaal. Dit portaal is alleen toegankelijk voor de betreffende zorgaanbieder of zorgkantoor. U logt in op het portaal met een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is ongewijzigd gebleven ten opzichte van het portaal dat u gebruikte voor het indienen van het aanvraagformulier voor het budget De gebruikersnaam komt overeen met het NZa-nummer. Het wachtwoord is ook ongewijzigd gebleven. Als u het wachtwoord niet meer heeft of bent vergeten, dan kunt u via de wachtwoord-vergeten-functionaliteit een nieuw wachtwoord aanvragen. Hiervoor heeft u het eerder door u opgegeven primaire mailadres nodig. Nieuwe zorgaanbieders kunnen, op de wijze zoals verderop in deze brief beschreven, een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen. Invulinstructie In het portaal zijn een aantal documenten opgenomen ter ondersteuning bij het invullen van de formulieren. Het gaat om een invulinstructie, een bijlage met veelgestelde vragen en een procesmodel. Deze documenten zijn terug te vinden op de eerste pagina van de formulieren. U kunt ze vanaf die plek downloaden. Indienen voor 1 november 2017 U kunt de door de zorgaanbieder en het zorgkantoor ondertekende Wlz-aanvraagformulieren herschikking 2017 en budget 2018 tot 1 november 2017 bij ons indienen. Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat wij aanvragen of aanpassingen op ingediende aanvragen die wij na deze datum ontvangen, afhandelen conform de beleidsregel Budgettair kader Wlz van het jaar 2017 (BR/REG-17141e) respectievelijk 2018 (BR/REG-18147). Eenzijdige verzoeken Als partijen niet tot overeenstemming komen over de omvang van de productie en/of de hoogte van de prijzen, kunnen zij elk een eenzijdig verzoek indienen. De verdere afhandeling van de eenzijdige verzoeken zal gebeuren conform de eerdergenoemde beleidsregel budgettair kader 2017 en/of Aanmelden nieuwe zorgaanbieders Om het NZa-portaal te kunnen gebruiken moet u als Wlzzorgaanbieder/ZZP-er bekend zijn bij de NZa en inloggegevens aanvragen. Bent u een nieuwe zorgaanbieder/zzp-er en nog niet bekend bij de NZa? Dan moet u zich aanmelden. Op de website vindt u onderaan de pagina een link naar het Online

9 aanmeldformulier nieuwe zorgaanbieder waarmee u zich als nieuwe zorgaanbieder/zzp-er kunt aanmelden. Binnen tien werkdagen na uw aanmelding sturen wij u een NZa-nummer en inloggegevens toe. U kunt vervolgens uw aanvraag indienen via het nieuwe portaal. Het is belangrijk dat u zich op tijd aanmeldt, zodat u de herschikking 2017 of het budget 2018 vóór de uiterste indieningstermijn van 1 november 2017 kunt aanvragen. 9 van 9 Nieuwe versie van de formulieren Hoewel er grote aandacht is besteed aan de formulieren kunnen er toch onvolkomenheden in voorkomen. Daarom wordt soms een nieuwe versie van de formulieren gepubliceerd. Als dat gebeurt, dan blijven uw reeds ingevulde gegevens bewaard. Wanneer een nieuwe versie wordt gepubliceerd wordt het document versiebeheer in het portaal bijgewerkt. Ziet u fouten in het formulier, dan verzoeken wij u deze zo spoedig mogelijk bij ons te melden. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de NZa via info@nza.nl of via het Informatie- en Contactcentrum: Met vriendelijke groet, Nederlandse Zorgautoriteit, drs. J.C.E. Kursten directeur Regulering

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141e Budgettair kader Wlz 2017 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Vaststelling van het budgettair kader 3 5. Verdeling contracteerruimte

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c BELEIDSREGEL BR/REG-17141 Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/16/19c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c Budgettair Kader Wlz 2018 - BR/REG-18147c Versie 4 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c / Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141d Budgettair kader Wlz 2017 Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 31 december 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018 > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 24 oktober 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz 2015

Budgettair kader Wlz 2015 Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/13c Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden op: http://puc.overheid.nl/doc/ PUC_244796_22.

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c / Aan de besturen van de AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K.

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K. Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA Utrecht Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Inlichtingen bij Datum 6 juli 2017 Betreft

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Bijlage 1 bij circulaire Wlz/16/20c BELEIDSREGEL Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 14 november 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 1 juni 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij over de productieafspraken

Nadere informatie

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 BELEIDSREGEL Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Randvoorwaarden 2 5. Algemene tariefbeschikking vooraf,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c / Aan de besturen van Wlz instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c Aan het bestuur van: Voorheen gebudgetteerde aanbieders (450) Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars Nederland (ZN) GGZ Nederland (GGZN) Platform MeerGGZ Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Van Telefoonnummer adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013

Van Telefoonnummer  adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013 Memo Aan brancheorganisaties Van Telefoonnummer E-mailadres 030 296 89 12 hhendriks@nza.nl Onderwerp Datum beleidsregels 2013 en 2014 26 juni 2013 Geachte mevrouw, mijnheer, De directie Care heeft een

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778 Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650)

Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650) Aan de besturen van AWBZ-instellingen: - voor geestelijke gezondheidszorg (120) - voor gehandicaptenzorg (600) - voor verpleging en verzorging (650) en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering / Test test test De Staatssecretaris van Newtonlaan 1-41 Volksgezondheid, Welzijn en Sport 3584 BX Utrecht De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 3017 Postbus 20350 3502 GA Utrecht 2500 AJ DEN HAAG T 030 296

Nadere informatie

Beleidsregel overgang tarieven langdurige zorg BR/REG-19161

Beleidsregel overgang tarieven langdurige zorg BR/REG-19161 Beleidsregel overgang tarieven langdurige zorg 2019 - BR/REG-19161 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

INKOOPSYSTEMATIEK 2020

INKOOPSYSTEMATIEK 2020 Bijlage 1 INKOOPSYSTEMATIEK 2020 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG (Wlz) 2019-2023 In dit hoofdstuk lichten we toe hoe Menzis Zorgkantoor afspraken maakt met zorgaanbieders in 2020. Mandaat

Nadere informatie

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c / Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 7 September 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

adres.

adres. Nederlamdlse De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De hear drs. M.3. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEIM HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 30 597 Toekomst AWBZ Nr. 213 Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 26 september 2011. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 9 November 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t.

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t. BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz). BELEIDSREGEL Overheveling ggz budget Wlz-Zvw Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels.

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels. Bijlage 6 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL BR/REG-17130 Aanvaardbare kosten Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014 > Retouradres VWS, Postbus 20350, 2550EJ DEN HAAG de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 3 Mei 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Team Zorginkoop (071) Zorgkantoor

Team Zorginkoop (071) Zorgkantoor Zuid-Holland Noord Amstelland en de Meerlanden Postbus 400 2300 AK Leiden Tel. 071-5 825 911 www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 7 juli 2015 20150629 MV - Behandeld door Doorkiesnummer

Nadere informatie

b) Een extra bedrag van 220 miljoen om landelijk voldoende middelen beschikbaar te stellen in verband met de gestegen zorgvraag.

b) Een extra bedrag van 220 miljoen om landelijk voldoende middelen beschikbaar te stellen in verband met de gestegen zorgvraag. > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Bekostigingscyclus Wlz Inhoudsopgave

BELEIDSREGEL BR/REG Bekostigingscyclus Wlz Inhoudsopgave BELEIDSREGEL BR/REG-18132 Bekostigingscyclus Wlz 2018 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de beleidsregel 2 3. Reikwijdte 2 4. Aanvaardbare kosten 2018 3 5. Nacalculatie-opgave

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/15/41c /194918

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/15/41c /194918 Aan het bestuur van: - Zorgaanbieders Cure en Care Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 104 Langdurige zorg C BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33014 27 november 2013 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2013,

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus GA Utrecht. Datum 2 juli 2018 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2019

Nederlandse Zorgautoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus GA Utrecht. Datum 2 juli 2018 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2019 Nederlandse autoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus 3017 3502 GA Utrecht Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Kenmerk 1372038-178547-LZ

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R.,

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R., > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 Postbus 20350 2500 EJ Den Haag

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695 Aan het bestuur van: GGZ Nederland (GGZN); Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN) Gevangeniswezen (GW) Directie Forensische Zorg (DForZo), Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit!

Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit! Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit! Zoals u van ons gewend bent, brengen wij in juli de samenvatting van de beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Nacalculatie Wlz 2017

Nacalculatie Wlz 2017 BELEIDSREGEL Nacalculatie Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet Marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT. Datum 13 juni 2016 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2017. Geachte mevrouw Kaljouw,

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT. Datum 13 juni 2016 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2017. Geachte mevrouw Kaljouw, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Langdurige Zorg Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 12 Februari 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 ALGEMEEN Dit formulier wordt gebruikt als budgetformulier 2010 voor de budgetronde van 1 november 2009. Capaciteitswijzigingen en bijbehorende productie die vanaf 1 januari

Nadere informatie

Vraag en Antwoord https://aanvragen.nza.nl

Vraag en Antwoord https://aanvragen.nza.nl https://aanvragen.nza.nl Versie 1 d.d. 24 augustus 2015 (Na versie 1: De met * gemarkeerde vragen zijn nieuw of gewijzigd t.o.v. de vorige versie.) Dit document is onderverdeeld in 3 thema s: 1. Inloggen

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Langdurige Zorg Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2012 2013 30 597 Toekomst AWBZ E Ontvangen ter Griffie van de Eerste Kamer op 5 oktober 2012. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet eerder

Nadere informatie

Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg

Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg Met deze publicatie informeren wij u over het proces voor het indienen van aanvragen voor de extra middelen voor verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg.

Nadere informatie

VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT SCANPLAZA. Telefoonnummer (030)

VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT SCANPLAZA. Telefoonnummer (030) Nederlandse Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister H.M. de Jonge Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG VOLKSGEZONDHEID WELZIJN EN SPORT 29 MEI 2019 SCANPLAZA Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015.

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015. > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011.

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2011 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 2 April 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 4 Juni 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

iedersandse Zorgautorifest

iedersandse Zorgautorifest iedersandse Zorgautorifest De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M J. van Rijn Postbus 20350 2500 A3 DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Presentatie Inkoopkader Zilveren Kruis Zorgkantoor voor 2018-2020 1 juni 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

IVVU, 18 februari 2015 Herma Oosterom. Wet langdurige zorg

IVVU, 18 februari 2015 Herma Oosterom. Wet langdurige zorg IVVU, 18 februari 2015 Herma Oosterom Wet langdurige zorg Wet langdurige zorg Hoofdlijnen Wlz Inzet ActiZ Overgangsregeling Indicatiestelling Bekostiging Wlz uitvoerder Subsidieregelingen Overzicht verschillen

Nadere informatie

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg 2019 ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz versie juni 2018 [Typ hier] Deel 1.A De ondergetekenden, partijen bij dit addendum voor het jaar 2019 op de

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 7 September 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1.

Het formulier 'Budget 2005 en voorlopige nacalculatie 2004' is vanaf heden te downloaden van onze website (www.ctg-zaio.nl) 1. Aan de besturen van de AWBZ-instellingen sector V&V en de zorgkantoren Utrecht, 14 januari 2005 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: CSTS/CWIT/ihot/CARE/650/05/1c Behandeld door: mevr. C.F.C. Steennis

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Aanvragen.nza.nl

Gebruikershandleiding Aanvragen.nza.nl Gebruikershandleiding Aanvragen.nza.nl Ten behoeve van: Zorgaanbieder Versiebeheer: Nummer Datum Aanpassingen 1 24-8-2015 Initiële handleiding Gebruikershandleiding Aanvragen.nza.nl De applicatie Aanvragen.nza.nl

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk MNAA/djon/Regulering /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk MNAA/djon/Regulering / Ministerie van VWS t.a.v. drs. M.J. Van Rijn, staatssecretaris postbus 20350 2500 EJ S-GRAVENHAGE Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer Kenmerk KBRE/mpan/GGZ 030 296 81 11 CI/10/43c 10D0047456

Behandeld door Telefoonnummer Kenmerk KBRE/mpan/GGZ 030 296 81 11 CI/10/43c 10D0047456 Aan de besturen van: - gebudgetteerde GGZ Zvw zorgaanbieders (450) - alle zorgverzekeraars - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) - GGZ Nederland - MeerGGZ - Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) Newtonlaan

Nadere informatie