: Groeiplaatsonderzoek en advies platanen voor nieuwbouw. : Situatietekening met meetpunten, 10 geboden bomen en bouwen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": Groeiplaatsonderzoek en advies platanen voor nieuwbouw. : Situatietekening met meetpunten, 10 geboden bomen en bouwen"

Transcriptie

1 Opdrachtgever Lokatie Eigenaar Betreft Onderzoeker Bijlagen : de heer van Eldik : Weteringpad 19, Woubrugge : De heer R.P. van Eldik : Groeiplaatsonderzoek en advies platanen voor nieuwbouw : R. D. van Praag, boomtechnisch adviseur bij Garden ID : Situatietekening met meetpunten, 10 geboden bomen en bouwen Opdracht en situatie Voor het huis aan het Weteringpad 19 staan twee monumentale platanen. Het huis zal worden gesloopt en er zal een jachthaven worden gebouwd. De bomen hebben de status van monumentale bomen en de onderzoeksvraag is of de bomen gehandhaafd kunnen blijven en zo ja, welke restricties er dan gelden en welke maatregelen er genomen dienen te worden, dan wel wenselijk zijn. Allereerst is gekeken naar de bomen zelf (VTA_controle), daarna is er een groeiplaatsonderzoek gedaan. U vindt eerst de bevindingen, daarna de adviezen en restricties.

2 Boom links = 1, boom rechts = 2 VTA controle Datum : 18 augustus 2011 Soort Aantal Stamdiameter Kroonprojectie Kroonhoogte : Platanus acerifolia : 2 stuks : ca. 70cm op borsthoogte : diameter ongeveer 12 m : ca. 15 meter De VTA controle is een visuele boomveiligheidscontrole, waarbij de boom op uiterlijke kenmerken en gebreken wordt gecontroleerd. Criteria zijn de staat van onderhoud, gezondheid of vitaliteit van de boom en de aanwezigheid van gebreken die duiden op een verhoogd veiligheidsrisico. Beide bomen zijn goed onderhouden en verkeren in een goede gezondheid. De vitaliteit begint wat terug te lopen. Dit is met name aan de westkant van de boom in de bovenkroon te zien. Er vormt zich licht dood hout en het groeipatroon van de twijgen laat wat open plekken in de kroon ontstaan. De bomen zijn in het begin van hun ouderdomsfase.

3 De stamvoet en de stam zijn bij beide bomen gaaf en de zware gesteltakken zijn bij beide bomen in orde. Op een arm van boom nr 2 zit een grote wond, maar die is dusdanig overgroeid dat er geen extra risico op uitbreken is. Er is geen noemenswaardig dood hout in de kroon aanwezig. Vooral aan de oostzijde, de hangrichting van de bomen is de bladzetting erg goed. De scheefstand is weliswaar ongeveer 15 graden, maar is geen reden tot zorg. De bomen laten nergens tekenen zien dat zij moeite hebben het gewicht van de kroon overeind te kunnen houden. Wortels zijn sterker aan de trekzijde dan aan de drukzijde en het grootste wortelpakket zit hier aan de trekzijde. Bij een ongewijzigde situatie kan de boom zijn verdere levensfase zonder problemen doorlopen. Groeiplaatsonderzoek Om de beworteling te kunnen onderzoeken zijn vier gaten gegraven. Doel is te bepalen waar de beworteling zit en hoeveel procent er verloren gaat als gevolg van het te plaatsen gebouw. De activiteiten tijdens het bouwen zijn hierin niet meegenomen en worden later behandeld. De plaatsen 1, 2 en 3 gaven hetzelfde resultaat. Onder het grind ligt een puinlaag van 20 cm. Daaronder bevindt zich zand en grond. In deze onderlaag zijn geen wortels aangetroffen. De beworteling bevindt zich niet buiten deze lijn. Aan de zuidzijde van boom 2 bij gat 4 is een zeer intensieve beworteling aanwezig. Het grondwater zit op dieper dan 60 cm. Het hele terrein aan de westkant en onder de bomen zelf is een veenakker, een laag teelaarde met een hoog organisch stofgehalte in contact met het grondwater. Dit is het gedeelte waar de meeste wortels zitten en dat gaat veel verder dan de takken lang zijn. Het verlies aan wortels bij de nieuwe bebouwing is voor boom 1 zeer gering. Voor boom 2 is dit acceptabel, maar wel in combinatie met het innemen van de kroon. Foto 1. Foto 2.

4 Foto 3. Foto 4. Snoeiadvies In overleg met de opdrachtgever zullen de bomen gesnoeid moeten worden om plaats te maken voor de gevel van het nieuwe gebouw. Dit is goed mogelijk door de buitenkroon aan de trekzijde boven het gebouw in te nemen. Er zullen dan takken worden ingenomen op een zijtak, zoveel mogelijk met behoud van vorm en groeiwijze van de boom. Dat betekent geen kale stompen. Dit vermindert tevens het kantelmoment op de stamvoet. Het is niet nodig de hele kroon in te nemen. Wel is het wenselijk bij beide bomen de lange hangende takken iets in te nemen. Boom 1 heeft een grote arm op de plek waar de nok komt. Deze vormt tevens de piek van de kroon. Afhankelijk van de hoogte van de nok kan het wenselijk zijn deze arm bij de stam te verwijderen. Dit zal voor de boom geen probleem zijn. Bij deze manier van snoeien wordt maximaal 15 20% van het twijgenvolume verwijdert. Het snoeien in de zomer verdient de voorkeur, maar gezien de op hande zijnde werkzaamheden is voor of net na de sloop van het huis het handigst. Bomen en bouwen Hoewel het nieuwe gebouw en de bestaande bomen samen lijken te kunnen gaan ligt het gevaar vooral in de weg naar de nieuwe situatie toe. De bomen kunnen het verlies in wortels en doorwortelbare ruimte in combinatie met specifieke snoei prima verdragen mits de rest van de groeiplaats ongewijzigd blijft. Deze voorwaarde is hard en absoluut. Met name beschadigingen in de kwaliteit en structuur van de blijvende doorwortelbare ruimte is voor bomen funest. Dit geschiedt door (zwaar) transport en opslag op de wortels. Eenmalig te zware belasting geeft blijvende kwaliteitsvermindering van de ondergrond. Het bestaande grindpad is geschikt voor vervoer tot ongeveer 1,5 ton. Het kan wel gebruikt worden voor opslag van materiaal, maar geen grond en niet meer wegende dan 1 ton. Dit betekent dat de aanvoerroute voor de bouw niet onder de bomen door kan gaan.

5 Als wordt besloten tot het behoud van de twee platanen dient vanaf 1 meter buiten de bouwlijn het gebied onder de bomen te gelden als een no go zone, voor opslag, verkeer en personen. In overleg met de directie dient te worden gezorgd voor afdoende afzettingen. Het huidige profiel van de grond dient gehandhaafd te blijven en het reguliere onderhoud van die plek kan gewoon worden voortgezet. Handhaving De ervaring leert dat het loont vooraf met de aannemer(s) goede afspraken te maken als het gaat om werkzaamheden bij beschermde bomen. Hier dienen werkoverleg en directievergaderingen onder andere voor. Aan te bevelen is alle werkzaamheden binnen de kroonprojectie eerst aan de directie ter goedkeuring voor te laten leggen. Hier dient dan weer door de directie op te worden toegezien dat de afspraken worden nagekomen. Het is mogelijk boeteclausules op te nemen. Bij schade, ondergronds dan wel bovengronds, kan een taxateur de waardevermindering van de boom berekenen en deze kan op de aannemer verhaald worden. Afwegingen hierover verschillen per project en zijn ter invulling van de opdrachtgever. Hoogachtend R.D. van Praag Boomtechnisch adviseur bijlage 1: tekening bijlage 2: bomen en bouwen

6 De 10 geboden voor bouw of aanleg bij bomen 1. Bescherm de stam en de wortels Plaats voor de aanvang van de werkzaamheden vaste bouwhekken rond de boom, tenminste ter grootte van de kroonprojectie. Bescherm bij beperkte werkruimte in ieder geval de boomspiegel. overleg met de boombeheerder. Doe dit altijd in 2. Plaats geen bouwmaterialen en geen bouwkeet onder de boom Voertuigen of bouwketen mogen nooit (tijdelijk) op het wortelpakket geplaatst worden. De opslag van bouwmaterialen is in deze zone eveneens verboden. Dit leidt namelijk tot beschadiging van de wortels en het verdicht de bodem, wat het afsterven van wortels tot gevolg heeft. 3. Houd bouwverkeer buiten de kroonprojectie Blijf met bouwmachines uit de buurt van de bomen om bodemverdichting te voorkomen. Wanneer het onvermijdelijk is dat over de boomwortels gereden moet worden: plaats rijplaten. 4. Verstoor de bovengrond niet Handhaaf de bestaande maaiveldhoogte. Binnen de kroonprojectie niets ontgraven. Ophoging alleen onder de strikte voorwaarde van voldoende beluchting van de wortels.

7 5. Voorkom beschadiging van de wortels Graaf nooit machinaal binnen de kroonprojectie, maar werk zoveel mogelijk handmatig. Hak nooit wortels door van meer dan vijf centimeter dik. 6. Leg kabels en leidingen zorgvuldig aan Leg kabels en leidingen niet dichter dan twee meter langs bomen. Pas zo mogelijk sleufloze technieken toe, dat wil zeggen: gestuurd boren onder het wortelpakket door in plaats van een sleuf graven. Maak gebruik van kabelgoten en mantelbuizen. 7. Houd de grondwaterstand bij de boom gelijk Verhoging van de grondwaterstand leidt tot wortelsterfte vanwege zuurstoftekort. Zorg bij stijging van het grondwaterniveau voor een damwand buiten de kroonprojectie of pomp het water weg. Let bij grondwaterverlaging op uitdroging. Bij noodzakelijke bronbemaling altijd damwanden plaatsen. 8. Houd schadelijke stoffen uit de buurt van bomen Gooi nooit olie, cementwater, chemische stoffen, zout, zuren of kalk bij bomen. 9. Laat noodzakelijk snoeiwerk door vakkundige boomverzorgers uitvoeren Zaag nooit zelf zomaar takken of wortels af. Alleen een deskundige kan beoordelen op welke wijze snoei verantwoord is. 10. Plaats geen dichte verharding over de wortels Onder beton en asfalt ontstaat een tekort aan water en zuurstof, waardoor wortels afsterven.

Rode beuk. Paardekastanje

Rode beuk. Paardekastanje 5 67 69 65 60 Advies Hoofdstraat 62/64 Gaanderen Beleid: Op het perceel aan de Hoofdstraat 62/64 te Gaanderen staan 2 bomen die als bijzonder zijn aangemerkt. Het betreft hier een rode beuk (plantjaar

Nadere informatie

Bijlagen. Behorende bij het Bomenbeleidsplan

Bijlagen. Behorende bij het Bomenbeleidsplan Bijlagen Behorende bij het Bomenbeleidsplan Bijlage behorende bij hoofdstuk 3 3.8 Bestemmingplannen Voorbeelden van bestemmingsplankaart met legenda (bron: Bomen Effect Analyse, bomenstichting) Voorbeeld

Nadere informatie

KNELPUNTEN BIJ HET UITVOEREN VAN HET VOORLIGGEND ONTWERP

KNELPUNTEN BIJ HET UITVOEREN VAN HET VOORLIGGEND ONTWERP Bomenstichting Uiterwaardenstraat 308 1079 DB Amsterdam betr: behoud wilgen tijdelijke rechtbank Fred. Roeskestraat e-mail: info@bomenstichting.nl Amsterdam, 9 september 2015 Geachte bestuursleden van

Nadere informatie

UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2

UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2 UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2 GEMEENTE EMMEN BTL Bomendienst Rapport Gezien : Pieter Gerrits : Mathijs de Natris Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338

Nadere informatie

Verzetsplein Amersfoort

Verzetsplein Amersfoort Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: Opdrachtgever: PFBV11.017 Zegers ontwikkeling B.V. De heer K. Bijsterbosch Postbus 4167 6803 ED ARNHEM Contactpersoon: Dhr. C. van den Dikkenberg Telefoon:

Nadere informatie

GEMEENTE BLOEMENDAAL AFDELING GEMEENTE WERKEN TEAM GROENVOORZIENING DE HEER O. VAN NISPEN POSTBUS 201 2050 AE OVERVEEN

GEMEENTE BLOEMENDAAL AFDELING GEMEENTE WERKEN TEAM GROENVOORZIENING DE HEER O. VAN NISPEN POSTBUS 201 2050 AE OVERVEEN VAN JAARSVELD / VAN SCHERPENZEEL Overeind 42 3998 JB SCHALKWIJK Telefoon 030. 601 18 80 Fax 030. 601 23 66 info@boomtotaalzorg.nl KvK Utrecht: 30098295 BTW nr.: NL 818691992 B01 GEMEENTE BLOEMENDAAL AFDELING

Nadere informatie

Bijlage 1: Bomenverordening Gemeente waterland

Bijlage 1: Bomenverordening Gemeente waterland Bijlage 1: Gemeente waterland 7801 - Groenvisie 2016 gemeente Waterland 7801 - Groenvisie 2016 gemeente Waterland Bijlage 2: Technische randvoorwaarden groen gemeente Waterland Technische randvoorwaarden

Nadere informatie

: Peter van der Laan Gezien : Telefoonnummer : Faxnummer : : :

: Peter van der Laan Gezien : Telefoonnummer : Faxnummer : : : INVENTARISATIE BOMEN PATERSERF, OOSTERHOUT THUISVESTER BTL Bomendienst Rapport : Peter van der Laan Gezien : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl Internet

Nadere informatie

Boominventarisatie Blokkenpark Nijverdal

Boominventarisatie Blokkenpark Nijverdal Boominventarisatie Blokkenpark Nijverdal Definitief Opdrachtgever: Gemeente Hellendoorn De heer J.G. ten Dam Postbus 200 7440 AE Nijverdal T 0548-630000 F 0548-610505 E j.ten.dam@hellendoorn.nl I www.hellendoorn.nl

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse "Beukenhof" Wijbosch

Bomen Effect Analyse Beukenhof Wijbosch Hoofdstuk: Inleiding 1 Bomen Effect Analyse "Beukenhof" Wijbosch april 2015 Boomverzorging en beheer, VTA controles, onderzoeken en cursussen boomverzorging B.E.A. 's en taxaties Vennenweg 9 5807 EH Oostrum

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Lawickse Hof, te Wageningen

Bomen Effect Analyse Lawickse Hof, te Wageningen Bomen Effect Analyse Lawickse Hof, te Wageningen Boomtechnisch onderzoek projectnr. 120118 Concept 3 31 januari 2012 Opdrachtgever Aveco de Bondt Reggesingel 2 7461 BA Rijssen datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Boomeffectanalyse Paardekastanje,Terrein Manders,Dorpsstraat Stiphout. Helmond, januari 2012

Boomeffectanalyse Paardekastanje,Terrein Manders,Dorpsstraat Stiphout. Helmond, januari 2012 Boomeffectanalyse Paardekastanje,Terrein Manders,Dorpsstraat Stiphout Helmond, januari 2012 Colofon Gemeente Helmond Afdeling Beheer Openbare Ruimte Januari 2012 John van den Berg j.van.den.berg@helmond.nl

Nadere informatie

: Peter van der Laan : Paul van Kempen Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 : bomendienst@btl.nl : www.bomendienst.

: Peter van der Laan : Paul van Kempen Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 : bomendienst@btl.nl : www.bomendienst. BOMEN EFFECT ANALYSE HART VAN BRABANTLAAN SPOORZONE PROJECT GEMEENTE TILBURG BTL Bomendienst Rapport : Peter van der Laan Gezien : Paul van Kempen Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338

Nadere informatie

GEVOLGEN OPHOGING WATERKERING VOOR TREURWILG IN VOORTUIN RODENRIJSEWEG 585 BERKEL EN RODENRIJS

GEVOLGEN OPHOGING WATERKERING VOOR TREURWILG IN VOORTUIN RODENRIJSEWEG 585 BERKEL EN RODENRIJS GEVOLGEN OPHOGING WATERKERING VOOR TREURWILG IN VOORTUIN RODENRIJSEWEG 585 BERKEL EN RODENRIJS Opdrachtgever: Combinatie GMB-Oldenkamp Onderzoeker : Mw.drs. V.G. van Amerongen Datum : 12 augustus 2017

Nadere informatie

Boom Effect Analyse 3 Essen & 6 Catalpa s. Project Hasseltstraat 105. Gemeente Tilburg

Boom Effect Analyse 3 Essen & 6 Catalpa s. Project Hasseltstraat 105. Gemeente Tilburg Boom Effect Analyse 3 Essen & 6 Catalpa s Project Hasseltstraat 105 Gemeente Tilburg Colofon Project: Boom Effect Analyse Project Hasseltlaan 105 Tilburg Opdrachtgever: Bureau ir. Herman Sengers Postbus

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE AM. EIK; SCHWEER BEY DER BECKEHOF TE DIEREN

BOMEN EFFECT ANALYSE AM. EIK; SCHWEER BEY DER BECKEHOF TE DIEREN BOMEN EFFECT ANALYSE AM. EIK; SCHWEER BEY DER BECKEHOF TE DIEREN VIVARE AFDELING PROJECTEN Foto 1, De onderzochte Amerikaanse eik. ANDE(R)S Boomtechnisch Advies Harold Schoenmakers 22 september 2011 ABT/2011/011-110

Nadere informatie

BOOM EFFECT ANALYSE. Essenlaan NK Rotterdam. Klantnummer: Bomen effect analyse (BEA), Birkstraat 86, Soest

BOOM EFFECT ANALYSE. Essenlaan NK Rotterdam. Klantnummer: Bomen effect analyse (BEA), Birkstraat 86, Soest BOOM EFFECT ANALYSE Opdrachtgever Contactpersoon Plane Vastgoedontwikkeling Essenlaan 9 3062 NK Rotterdam Mevrouw N. Bom Klantnummer 914243 Kenmerk 16-00975/001A Betreft Bomen effect analyse (BEA), Birkstraat

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO

BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO BTL Bomendienst Rapport Gezien : M. Bouwer : M. Lansink Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl Internet : www.bomendienst.nl

Nadere informatie

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD BTL Bomendienst Rapport : M. Bouwer Gezien : H. Houtappels Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl

Nadere informatie

Tilia x europaea Toekomstverwachting

Tilia x europaea Toekomstverwachting Tilia x europaea Toekomstverwachting In opdracht van: Vereniging van Huiseigenaren Slotervaart Onderzoek en rapportage: Maarten H. van Atten, Alphen aan den Rijn European Tree Technician en dendroloog

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I VERSIE Gemeente Zeist

BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I VERSIE Gemeente Zeist OV20160364 datum: 11-11-2016 BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I 07-11-2016 VERSIE 1.0 Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Zeist, 21-02-2017 Teammanager

Nadere informatie

Rabobank Utrecht. Boomverzorging Veenendaal. Beoordeling Abelen. Projectnummer: PFBV.17.BP 031

Rabobank Utrecht. Boomverzorging Veenendaal. Beoordeling Abelen. Projectnummer: PFBV.17.BP 031 Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: PFBV.17.BP 031 Opdrachtgever: Rabobank Locatie Croeselaan Utrecht T.a.v. Postbus 17100 3500 HG Utrecht Contactpersoon: Telefoon: 06 51224491 E-mail: ginkelgroep.nl

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse 4 bomen Aanleg taxi-opstelstrook en fietspad Leidsebosje Oost, Stadhouderskade Amsterdam

Bomen Effect Analyse 4 bomen Aanleg taxi-opstelstrook en fietspad Leidsebosje Oost, Stadhouderskade Amsterdam Bomen Effect Analyse 4 bomen Aanleg taxi-opstelstrook en fietspad Leidsebosje Oost, Stadhouderskade Amsterdam Bomen Effect Analyse 4 bomen Aanleg taxi-opstelstrook en fietspad Leidsebosje Oost, Stadhouderskade

Nadere informatie

BOOMONDEZOEK ZUIDELIJKE WANDELWEG

BOOMONDEZOEK ZUIDELIJKE WANDELWEG BOOMONDEZOEK ZUIDELIJKE WANDELWEG In verband met herinrichting Opdrachtgever: Natuurbeleven BV Mark Kuiper Projectnummer : P15122 Datum : 29 juni 2015 Auteur Controle : T. van de Wiel : B. Stoffer. M.

Nadere informatie

VASO PROJECTONTWIKKELING. Rapport : Peter van der Laan Gezien : Paul van Kempen Paraaf :

VASO PROJECTONTWIKKELING. Rapport : Peter van der Laan Gezien : Paul van Kempen Paraaf : BOOM EFFECT ANALYSE MONUMENTALE EIK DASLAAN 59 TE WAALRE VASO PROJECTONTWIKKELING Aangepaste versie BTL Bomendienst Rapport : Peter van der Laan Gezien : Paul van Kempen Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999

Nadere informatie

Status: definitief

Status: definitief Bomen Effect Analyse Molenstraat, Deventer 11-03-2016 Status: definitief ETS1640 Ing. B. van der Weerden Bomen Effect Analyse Molenstraat, Deventer Opdrachtgever: Gemeente Deventer De heer P. Mondelaers

Nadere informatie

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: Opdrachtgever: PFBV.15.BP018 Borghstede II BV T.a.v. de heer A. Kroes Larenseweg 62 7241 CN Lochem Contactpersoon: De heer A.C. van Polen Telefoon:

Nadere informatie

G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N. BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1

G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N. BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1 G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1 P r o j e c t n u m m e r O n d e r w e r p L o c a t i e O p d r a c h t g e v e r C o

Nadere informatie

Inpasbaarheidsonderzoek drie bomen buurthuis Boschveld s-hertogenbosch

Inpasbaarheidsonderzoek drie bomen buurthuis Boschveld s-hertogenbosch Project 206394 v1.0 2015 Inpasbaarheidsonderzoek drie bomen buurthuis Boschveld s-hertogenbosch Opdrachtgever Gemeente 's-hertogenbosch Realisatie & Beheer Openbare Ruimte De heer J. Winter Postbus 12345

Nadere informatie

BOOMONDERZOEK JAN GIJZENKADE

BOOMONDERZOEK JAN GIJZENKADE BOOMONDERZOEK JAN GIJZENKADE omvormen voetpad naar fietspad BOOMONDERZOEK JAN GIJZENKADE omvormen voetpad naar fietspad Opdrachtgever: Antea Businesslijn Infra De heer V. van der Heem Projectnummer : P16083

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA)

BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA) BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA) Terrein Regina paxis / Don Bosco Locatie: Heideweg 52 3768BC Soest Rapport: BEA- 2018-1 Datum: 18 januari 2018 Bijgesteld: 31 januari 2018 1 COLOFON Opdrachtgever Naam : Ovile

Nadere informatie

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Opgesteld voor: Mevr. E. Van der Hof Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 0115-303303 Postbus 35 4530 AA Terneuzen 0115-303303

Nadere informatie

Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen. Wijziging Technische Bepalingen. Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd. Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw

Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen. Wijziging Technische Bepalingen. Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd. Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw TECHNISCHE BEPALINGEN Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen Wijziging Technische Bepalingen Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw Overzicht vervallen bepalingen toegevoegd

Nadere informatie

Bomeneffectanalyse. Zes bomen Zandwijksingel Woerden

Bomeneffectanalyse. Zes bomen Zandwijksingel Woerden Bomeneffectanalyse Zes bomen Zandwijksingel Woerden Wageningen, 6 april 2012 Zes bomen Zandwijksingel Woerden Colofon 1 Opdrachtgever Gemeente Woerden Ingenieursbureau / Realisatie en Beheer De heer J.

Nadere informatie

Groeiplaatsonderzoek. Vossiusstraat en Van Baerlestraat, Vlaardingen

Groeiplaatsonderzoek. Vossiusstraat en Van Baerlestraat, Vlaardingen Groeiplaatsonderzoek Vossiusstraat en Van Baerlestraat, Vlaardingen OPDRACHTGEVER Gemeente Vlaardingen PROJECTCODE 16217 DATUM 21 april 2016 SAMENVATTING In opdracht van de gemeente Vlaardingen, de heer

Nadere informatie

T.a.v. De heer W. te Hofsté Postbus AA Gouda. European Tree Worker Dhr. A. C. van Polen European Tree Technician. Boom Effect Analyse

T.a.v. De heer W. te Hofsté Postbus AA Gouda. European Tree Worker Dhr. A. C. van Polen European Tree Technician. Boom Effect Analyse Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: PFBV.16.WL 028 Opdrachtgever: J.P. van Eesteren B.V. T.a.v. De heer W. te Hofsté Postbus 8 2800 AA Gouda Contactpersoon: Dhr. A. C. van Polen Telefoon:

Nadere informatie

Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle

Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle 21520401 Bijlage 3 Aan SPA ingenieurs Contactpersoon Kenmerk Status Datum Pascal Peterman 15385C definitief 4 april 2016 Betreft Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle Aanleiding en

Nadere informatie

O.B.T.A. De Linde. Boom Effect Analyse. Client: Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg AA Etten Leur. Locatie:

O.B.T.A. De Linde. Boom Effect Analyse. Client: Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg AA Etten Leur. Locatie: Onafhankelijk Boomtechnisch Advies Beheer van Monumentale, veterane en waardevolle bomen Van Sasse van IJsseltstraat 3, 5831 HB Boxmeer. E-mail: info@obtadelinde.nl Boom Effect Analyse Client: Locatie:

Nadere informatie

Advies. In opdracht van: Gemeente Lochem. Onderwerp: Projectvoorstel herinrichting groen op de Kleine Markt te Lochem

Advies. In opdracht van: Gemeente Lochem. Onderwerp: Projectvoorstel herinrichting groen op de Kleine Markt te Lochem Advies In opdracht van: Gemeente Lochem Onderwerp: Projectvoorstel herinrichting groen op de Kleine Markt te Lochem A. C. van Polen 17 september 2009 Colofon Opdrachtgever: Gemeente Lochem De heer H. W.

Nadere informatie

Bijlagen. Behorende bij het Bomenbeleidsplan

Bijlagen. Behorende bij het Bomenbeleidsplan Bijlagen Behorende bij het Bomenbeleidsplan Bijlage behorende bij hoofdstuk 3 3.8 Bestemmingplannen Voorbeelden van bestemmingsplankaart met legenda (bron: Bomen Effect Analyse, bomenstichting) Voorbeeld

Nadere informatie

Beoordeling BEA Tauw Maijweg in s-hertogenbosch

Beoordeling BEA Tauw Maijweg in s-hertogenbosch Project 182658 v1.0 concept Beoordeling BEA Tauw Maijweg in s-hertogenbosch Opdrachtgever Gemeente 's-hertogenbosch Realisatie & Beheer Openbare Ruimte De heer J. Winter Postbus 12345 5200 GZ 'S-HERTOGENBOSCH

Nadere informatie

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: Opdrachtgever: PFBL.14.BP004 Nieuw Vogelesang BV T.a.v. de heer W. N. Wijnholds p/a Rijksstraatweg 65 3956 CJ Leersum Contactpersoon: De heer A.C. van

Nadere informatie

NOTITIE AANVULLING BEA DE WEGWIJZER

NOTITIE AANVULLING BEA DE WEGWIJZER NOTITIE AANVULLING BEA DE WEGWIJZER Aan : De heer R. Savelkoel Nijhuis Bouw BV. Van : E. Fidder (European Tree Technician) Bomenwacht Nederland Datum : 9 december Projectcode : 15347 INLEIDING Bomenwacht

Nadere informatie

Boom Effect Analyse 1 vleugelnoot Wilhelminalaan/Hendriklaan Harmelen

Boom Effect Analyse 1 vleugelnoot Wilhelminalaan/Hendriklaan Harmelen Boom Effect Analyse 1 vleugelnoot Wilhelminalaan/Hendriklaan Harmelen Boom Effect Analyse 1 vleugelnoot Wilhelminalaan/Hendriklaan Harmelen Opdrachtgever: Afdeling: Gemeente Woerden Team werken en renovaties

Nadere informatie

Opdrachtgever. : Gemeente Breda : Toezichthouder. : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel. : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : -

Opdrachtgever. : Gemeente Breda : Toezichthouder. : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel. : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : - WORTELS STAM / STAMVOET KROON Opdrachtgever : Gemeente Breda : Toezichthouder : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : - 1. ALGEMENE GEGEVENS Boom nr. : 1 t/m 7 Opname

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse 272 bomen Elisabeth Locatie Amersfoort

Bomen Effect Analyse 272 bomen Elisabeth Locatie Amersfoort Bomen Effect Analyse 272 bomen Amersfoort Bomen Effect Analyse 272 bomen Amersfoort Opdrachtgever: Klankbordgroep Samenwerking Elisabeth Groen Adres: Per adres Contactpersoon: De heer Y. Grutters Projectmanager

Nadere informatie

Touch Trees. Touch Trees RAPPORTAGE. BEA, Oude Benteloseweg te Delden. Postadres Diepenheimseweg MN MARKELO. Telefoon +31(0)

Touch Trees. Touch Trees RAPPORTAGE. BEA, Oude Benteloseweg te Delden. Postadres Diepenheimseweg MN MARKELO. Telefoon +31(0) Touch Trees taxatie onderzoek advies RAPPORTAGE Touch Trees Postadres Diepenheimseweg 112 7475 MN MARKELO Telefoon +31(0)547 260 665 Mobiel +31(0)6 53 163 655 Email touchttrees@gmail.com Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Beknopt rapport visuele boomcontrole

Beknopt rapport visuele boomcontrole Beknopt rapport visuele boomcontrole Betreft: VTA-controle 11 beuken staand bedrijfsterrein rietdekkersbedrijf Onstenk Datum controle: 27 december 2017 Opdrachtgever: Dhr/ mevr. Onstenk Opgesteld door:

Nadere informatie

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK Kwaliteitsbeoordeling van de bomen op deze locatie Door T. Katerberg European Tree

Nadere informatie

Bomeneffectanalyse. Beukenrij Weegbreestraat Soest

Bomeneffectanalyse. Beukenrij Weegbreestraat Soest Bomeneffectanalyse Beukenrij Weegbreestraat Soest Wageningen, 6 februari 2012 Beukenrij Weegbreestraat Soest Colofon 1 Opdrachtgever Van der Wardt Bouwgroep De heer J.F.A. van der Wardt Postbus 430 3740

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout.

Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout. Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout. Bomen Effect Analyse uitgevoerd door: A.J.W.J. Engelen European Tree Technician Opdrachtgever: Brouwers Groenaannemers Galgeneind

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen

Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen Opdrachtgever: Contactpersoon: Gemeente Gilze en Rijen Mevr. N. van der Steen Datum: 25 juni 2014 Projectnummer: 20140624 Status rapport:

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA)

BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA) BOMEN EFFECT ANALYSE (BEA) Terrein Regina paxis / Don Bosco Locatie: Heideweg 52 3768BC Soest Rapport: BEA- 2016-11 Datum: 10 november 2016 Bijgesteld: 25 oktober 2017 COLOFON Opdrachtgever Naam : Ovile

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE 4 platanen, Boschveldweg, Gemeente s-hertogenbosch. Referentienummer : BD14392.251. Datum afronding : 27 mei 2014

BOMEN EFFECT ANALYSE 4 platanen, Boschveldweg, Gemeente s-hertogenbosch. Referentienummer : BD14392.251. Datum afronding : 27 mei 2014 / BOMEN EFFECT ANALYSE 4 platanen, Boschveldweg, Gemeente s-hertogenbosch Referentienummer : BD14392.251 Opdrachtgever : Heijmans Vastgoed BV Datum afronding : 27 mei 2014 BOMEN EFFECT ANALYSE 4 BOMEN,

Nadere informatie

Verplantbaarheidsonderzoek 46 platanen nabij Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht

Verplantbaarheidsonderzoek 46 platanen nabij Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht Verplantbaarheidsonderzoek 46 platanen nabij Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht Martijn van der Spoel 19 oktober 2018 Colofon Titel van het rapport Verplantbaarheidsonderzoek 46 bomen Albert Schweitzer

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau. Openbare Ruimte

Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau. Openbare Ruimte Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Gemeente Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 020 251 1111 Fax 020 251 1199 www.iba.amsterdam.nl Openbare Ruimte Notitie Datum 15 november

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE WIJKHERINRICHTING GHP

BOMEN EFFECT ANALYSE WIJKHERINRICHTING GHP BOMEN EFFECT ANALYSE WIJKHERINRICHTING GHP GEMEENTE TILBURG BTL Bomendienst Rapport : Peter van der Laan Gezien : Paul van Kempen Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail

Nadere informatie

Nadere regels AVOI Purmerend procedures en uitvoeringsregels ondergrondse infrastructuur

Nadere regels AVOI Purmerend procedures en uitvoeringsregels ondergrondse infrastructuur Nadere regels AVOI Purmerend 2016 procedures en uitvoeringsregels ondergrondse infrastructuur Vastgesteld door : burgemeester en wethouders van gemeente Purmerend Datum : 8 november 2016 Pagina 1 van 36

Nadere informatie

INVENTARISATIE BOMEN RIJN-GOUWELIJN

INVENTARISATIE BOMEN RIJN-GOUWELIJN INVENTARISATIE BOMEN RIJN-GOUWELIJN GEMEENTE LEIDEN Bomendienst Rapport: Gezien: Paraaf: Joris Voeten Joop Volman Telefoonnummer: 055-5999 444 Faxnummer: 055-5338 844 E-mail: bomendienst@btl.nl JV/fvw/05.1164

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage

Onderzoeksrapportage Onderzoeksrapportage In opdracht van: Gemeente Blaricum Onderwerp: Bomen effect analyse rioolvervanging Angerechtsweg - Polweg te Blaricum Martijn van der Spoel 11 oktober 2016 Colofon Opdrachtgever:

Nadere informatie

De checklist bomen in projecten

De checklist bomen in projecten De checklist bomen in projecten Inleiding en doel Deze checklist is bedoeld als hulpmiddel voor u om een project of (bouw)werkzaamheden in de buurt van bomen zorgvuldig te kunnen voorbereiden. Daarmee

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage. In opdracht van: Econsultancy b.v., Doetinchem. Onderwerp: Boom Effect Analyse Zutphensestraatweg 47-49 te Ellecom

Onderzoeksrapportage. In opdracht van: Econsultancy b.v., Doetinchem. Onderwerp: Boom Effect Analyse Zutphensestraatweg 47-49 te Ellecom Onderzoeksrapportage In opdracht van: Econsultancy b.v., Doetinchem Onderwerp: Boom Effect Analyse Zutphensestraatweg 47-49 te Ellecom Geert Schalken 23 juni 2009 Colofon Opdrachtgever: Econsultancy b.v.

Nadere informatie

Verplantbaarheidsonderzoek Gouwakker, Hedel

Verplantbaarheidsonderzoek Gouwakker, Hedel Verplantbaarheidsonderzoek Gouwakker, Hedel Opdrachtgever: BWZ Ingenieurs, Everdingen Project: Uitvoering Stedelijke Waterbergingsopgave Maasdriel Datum: 16-01-2018 Auteur: Arie Boxhoorn (European Tree

Nadere informatie

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling bv Regio Noord West Leidsevaart 588, 2014 HT Haarlem Postbus 4376, 2003 EJ Haarlem

Nadere informatie

Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht

Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht September 2014 Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, Papendrecht Prohold BV Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Conclusie en advies..3

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project Herinrichting Drie Lanen te Schiedam

Plan van Aanpak. Project Herinrichting Drie Lanen te Schiedam Project Herinrichting Drie Lanen te Schiedam 18-01-2017 Plan van Aanpak Het Plan van Aanpak voor de aanbestedende dienst om inzicht te krijgen in hoe de inschrijver het project wil gaan uitvoeren. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeentelijk bomenplan voor de stad Harelbeke Deel II Kwaliteitshandboek Hoofdstuk 3: Bescherming van bomen bij werken. september 2013, synthese

Gemeentelijk bomenplan voor de stad Harelbeke Deel II Kwaliteitshandboek Hoofdstuk 3: Bescherming van bomen bij werken. september 2013, synthese Gemeentelijk bomenplan voor de stad Harelbeke Deel II Kwaliteitshandboek Hoofdstuk 3: Bescherming van bomen bij werken september 2013, synthese Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse. 178 bomen plangebied De Stelp in Amersfoort

Bomen Effect Analyse. 178 bomen plangebied De Stelp in Amersfoort Bomen Effect Analyse 178 bomen plangebied De Stelp in Amersfoort Colofon Opdrachtgever Naam: Gemeente Amersfoort Afdeling: Stedelijk beheer Contactpersoon: Dhr. H.J. Puijk Adres: Hellestraat 24 Postcode

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage. Gemeente Leiderdorp. In opdracht van: Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp

Onderzoeksrapportage. Gemeente Leiderdorp. In opdracht van: Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp Onderzoeksrapportage In opdracht van: Gemeente Leiderdorp Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp Jozé t Hoen 28 januari 2013 Colofon Opdrachtgever: Gemeente Leiderdorp T.a.v. dhr. W. Fransen

Nadere informatie

Bomen Van Deventerlaan Voorburg

Bomen Van Deventerlaan Voorburg Groeiplaatsonderzoek Bomen Van Deventerlaan Voorburg Onze referentie: 263142 Groeiplaatsonderzoek Bomen Van Deventerlaan Voorburg Colofon 1 Opdrachtgever Gemeente Leidschendam-Voorburg Stadsbeheer De heer

Nadere informatie

Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Haarlem

Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Haarlem Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Opdrachtgever : Onderzoeksnummer : PFBA.10/21488.ond Afrondingsdatum : augustus 2010 Uitgevoerd door : Pius Floris Boomverzorging Amsterdam

Nadere informatie

Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum

Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum Foto: het Beukenlaantje langs de locatie In verband met de herontwikkeling van de voormalige Neder Veluwecollege te Oosterbeek is een globale

Nadere informatie

Beschermende maatregelen voor straat/laan/parkbomen op het gemeentelijk domein bij uitvoering van (infrastructuur/bouw)werken.

Beschermende maatregelen voor straat/laan/parkbomen op het gemeentelijk domein bij uitvoering van (infrastructuur/bouw)werken. Beschermende maatregelen voor straat/laan/parkbomen op het gemeentelijk domein bij uitvoering van (infrastructuur/bouw)werken. Bij uitvoering van infrastructuur- en/of bouwwerken dienen de hiernavolgende

Nadere informatie

Boomeffectanalyse twee witte paardenkastanjes Doezastraat 35 te Leiden

Boomeffectanalyse twee witte paardenkastanjes Doezastraat 35 te Leiden Broström Boomtechniek Boomtechnisch advies Boomverzorging Ecologisch advies Boomeffectanalyse twee witte paardenkastanjes Doezastraat 35 te Leiden Colofon Project: Doezastraat 35-37, Leiden Opdrachtgever:

Nadere informatie

BOMEN BESCHERMEN OP (BOUW)WERVEN --- Ideale situatie ---

BOMEN BESCHERMEN OP (BOUW)WERVEN --- Ideale situatie --- --- Ideale situatie --- Op tijd geraadpleegd worden Inventariseren bomenbestand algemeen Informeren Voorlopige conclusie:behouden of niet behouden Uitgebreid onderzoek bo(o)m(en) en standplaats Vergelijken

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen Aan: Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen Inleiding Op verzoek van Gemeente s-hertogenbosch

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse 4 lindes, Thomas van Diessenstraat Woonstichting Leystromen

Bomen Effect Analyse 4 lindes, Thomas van Diessenstraat Woonstichting Leystromen Bomen Effect Analyse 4 lindes, Thomas van Diessenstraat Woonstichting Leystromen Opdrachtgever: Contactpersoon: Woonstichting Leystromen Dhr. H. van den Wildenberg Datum: Februari 2016 Projectnummer: 20151168

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens.

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens. Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp In opdracht van: Familie Van Gerven 18 november 2013 J.P.M. Hovens Faunaconsult Tegelseweg 3 5951 GK Belfeld Tel: 077-4642999 www.faunaconsult.nl

Nadere informatie

E t t e k o v e n. V e l d m. M o n t g o m e r y w e g 4 4. S o e s t e r b e r g. B E A i n l a n d s e e i k. R a p p o r t n r : 16029

E t t e k o v e n. V e l d m. M o n t g o m e r y w e g 4 4. S o e s t e r b e r g. B E A i n l a n d s e e i k. R a p p o r t n r : 16029 E t t e k o v e n V e l d m. M o n t g o m e r y w e g 4 4 S o e s t e r b e r g B E A i n l a n d s e e i k R a p p o r t n r : 16029 P r o j e c t n u m m e r 16029 O n d e r w e r p BEA inlandse eik

Nadere informatie

Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen

Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen Gemeente Zutphen DEFINITIEF 06 april 2007 rapport Lichtenvoordseweg 4 VESTIGING GROENLO Lichtenvoordseweg 4 7141 DX Groenlo +31 (0)544 37 78 80 Telefoon

Nadere informatie

Den Haag. Dienst Stadsbeheer Groenbedrijf Den Haag

Den Haag. Dienst Stadsbeheer Groenbedrijf Den Haag Den Haag Dienst Stadsbeheer RAPPORTAGE Boomonderzoek Johanna Naberweg COLOFON Opdrachtgever: Stadsdeel Escamp Dhr. P. van Kan Projectnummer: 201707 Opdrachtnemer: Afdeling Onderzoek en Advies Boomtechnisch

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse bij 7 kastanjes aan het Euterpeplein in Amersfoort

Bomen Effect Analyse bij 7 kastanjes aan het Euterpeplein in Amersfoort Bomen Effect Analyse bij 7 kastanjes aan het Euterpeplein in Amersfoort Opdrachtgever: Hoorne Vastgoed Contactpersoon: J. (Jan) van Maanen Auteur: C (Kees) Flier Organisatie: Tree-O-Logic Datum: 30 januari

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van de d.d. 25 11 2015 no. 581065 Mij bekend, 487649Hoofd Afdeling Ruimte & Veiligheid Formulierversie

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage

Onderzoeksrapportage Onderzoeksrapportage In opdracht van: Gemeente Bussum Onderwerp: Bomen effect analyse twee beuken en één kastanje Emmaschool te Bussum Martijn van der Spoel 29 juli 2015 Colofon Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Zuidzorg, locatie Rijt 2 Gemeente Valkenswaard

Bomen Effect Analyse Zuidzorg, locatie Rijt 2 Gemeente Valkenswaard Bomen Effect Analyse Zuidzorg, locatie Rijt 2 Gemeente Valkenswaard Opdrachtgever: Contactpersoon: Stichting Zuidzorg Dhr. M. Heesterbeek Datum: maart 2011 Projectnummer: 20110317 Status rapport: Definitief

Nadere informatie

Boomadvies m.b.t. bouwplannen Starterswoningen Dorpsstraat Huijbergen

Boomadvies m.b.t. bouwplannen Starterswoningen Dorpsstraat Huijbergen Boomadvies m.b.t. bouwplannen Starterswoningen Dorpsstraat Huijbergen Opdrachtgever : Gemeente Woensdrecht Adres : Huijbergseweg 3 4631 GC Hoogerheide Contactpersoon : Dhr. Nieuwenhuize Hoogerheide 6 augustus

Nadere informatie

4 BOOMBELEID Boombeheer en boomveiligheid

4 BOOMBELEID Boombeheer en boomveiligheid 4 BOOMBELEID Bomen zijn van grote waarde voor de openbare ruimte. Bomenlanen langs ontsluitingswegen, knotbomen bij een watergang of solitaire bomen in gras dragen allemaal bij aan de kwaliteit van de

Nadere informatie

ONDERZOEK. VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede

ONDERZOEK. VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede ONDERZOEK VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede Opdrachtgever : Gemeente Ede De heer P. Peters Boomtechnisch adviseur : De heer W. Noorloos Projectnummer

Nadere informatie

www.vostersboomverzorging.be

www.vostersboomverzorging.be www.vostersboomverzorging.be Bomen zijn onmisbaar en een waardevol element in uw tuin. Ze vragen om een goede verzorging en begeleiding. Door deskundige snoei en controle kunnen bomen veilig oud worden.

Nadere informatie

Pius FLORIS BOOMVERZORGING

Pius FLORIS BOOMVERZORGING Pius FLORIS BOOMVERZORGING Pius Floris Boomverzorging Lutkemeerweg 400 1067 TH Amsterdam Postbus 75103 1070 AC Amsterdam T 020 497 40 80 F 020 497 63 09 amsterdam@piusfloris.nl www.piusfloris.nl BANK 24.34.82.671

Nadere informatie

G E M E E N T E L E I D E N

G E M E E N T E L E I D E N G E M E E N T E L E I D E N K A N A A L W E G BOOMTOTAALZORG VAN JAARSVELD/VAN SCHERPENZEEL O n d e r z o e k t w e e I e p e n 1 3 A 0 6 3 P r o j e c t n u m m e r O n d e r w e r p L o c a t i e O p

Nadere informatie

AG VESPA WORTELONDERZOEK TERBEKEHOFDREEF

AG VESPA WORTELONDERZOEK TERBEKEHOFDREEF AG VESPA WORTELONDERZOEK TERBEKEHOFDREEF Opdrachtgever: AG Vespa Generaal Lemanstraat 55 2000 Antwerpen Contactpersoon: Selina Cheung selina.cheung@vespa.ant werpen.be Aannemer: Krinkels nv Uitvoering

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage. In opdracht van: Econsultancy bv. Onderwerp: Bomen effect analyse twee bomen Villa Mol te Gilze en Rijen

Onderzoeksrapportage. In opdracht van: Econsultancy bv. Onderwerp: Bomen effect analyse twee bomen Villa Mol te Gilze en Rijen Onderzoeksrapportage In opdracht van: Econsultancy bv Onderwerp: Bomen effect analyse twee bomen Villa Mol te Gilze en Rijen Peter Spijker 21 april 2015 Colofon Opdrachtgever: Econsultancy T.a.v. de heer

Nadere informatie

Bomen verlaten de kwekerij, en dan?

Bomen verlaten de kwekerij, en dan? Boomkwekers stoppen bloed, zweet en tranen in hun kindjes om ze op te laten groeien tot sterke individuen die op eigen benen kunnen staan. Zonde om deze te zien kwarren of afsterven door verkeerde aanplant.

Nadere informatie

Behandelen wortelschade met trichoderma sp. in Vroomshoop, Gemeente Twenterand

Behandelen wortelschade met trichoderma sp. in Vroomshoop, Gemeente Twenterand Behandelen wortelschade met trichoderma sp. in Vroomshoop, Gemeente Twenterand Rapport Hellendoorn, 22 juli 2012 Opgesteld door: Thale Roosien In opdracht van: Gemeente Twenterand Inhoud 1. SAMENVATTING...

Nadere informatie

Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave.

Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave. Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave. Auteur: P.A.M. (Pascal) Peterman Redactie: M. (Mike) Wallink Project: 13 122a Datum: 19 juni

Nadere informatie

Richtlijnen boombescherming Bomentoets Groenconcept op bomenmaat Boomcontrole

Richtlijnen boombescherming Bomentoets Groenconcept op bomenmaat Boomcontrole Richtlijnen boombescherming Bomentoets Groenconcept op bomenmaat Boomcontrole Bomen» kwaliteit omgeving Bomen planten» investeren op lange termijn Rendement» stabiele standplaatsomstandigheden > kosten

Nadere informatie

Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard

Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Opdrachtgever:

Nadere informatie

... Think safety! Grondwerkzaamheden. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid

... Think safety! Grondwerkzaamheden. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid ... Think safety! Grondwerkzaamheden VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Grondwerkzaamheden Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie

Nadere informatie

BOOMEFFECTANALYSE 1 BEUK EN 1 ESDOORN OP HET RESSINGPLEIN IN DELDEN DATUM: JUNI 2007

BOOMEFFECTANALYSE 1 BEUK EN 1 ESDOORN OP HET RESSINGPLEIN IN DELDEN DATUM: JUNI 2007 BOOMEFFECTANALYSE 1 BEUK EN 1 ESDOORN OP HET RESSINGPLEIN IN DELDEN WINDEMULLER BOOMADVIES M.A. Windemuller, boomtechnisch adviseur en geregistreerd boomtaxataur Van Heeksbleeklaan 70 7522 LB ENSCHEDE

Nadere informatie