Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud"

Transcriptie

1 Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september: Aware-dag Galderse meer Duikers en snorkelaars In deze nieuwsbrief vragen we jullie aandacht voor de voorinschrijving van onze jaarlijkse Duikvakantie. Er zijn al meerdere gegadigden, dus als je mee wilt, schrijf je dan snel in! We gaan in november naar Malta of Egypte. Tijdens de dagtrip van 26 juli naar Dreischor hadden we erg goed zicht. We hebben daar een hele mooie nachtduik gemaakt. Gezien de reacties van de grote groep deelnemers zullen we de nachtduikdagtrip zeker nog een keer gaan herhalen. Alle deelnemers waren het er over eens; Nederland is echt verschrikkelijk mooi onder water!! Iedereen was heel enthousiast en verrast van het grote aantal kreeften, krabben en garnalen en zelfs een zeedonderpad welke gespot werden. De dagtrip voor augustus gaat naar Kroatië, we gaan namelijk zelf even op vakantie. De dagtrip voor september wordt een hele speciale, je leest hierover meer in deze nieuwsbrief. In onze shop hebben we weer een aantal mooie aanbiedingen. Wanneer je een uitrusting wil aanschaffen of uitbreiden, hou dan onze speciale aanbiedingen in de gaten!! Kijk daarom regelmatig op om de nieuwste aanbiedingen te bekijken. Tot duiks en snorkels in het buitenwater of zwembad

2 Cursus van de Maand: Specialty PPB, Peak Performance Buoyancy Nu 135 Euro! Peak Performance Buoyancy: Had je de eerste keer ook zo'n moeite met uittrimmen? Nu je al iets meer ervaring hebt, gaat het al iets makkelijker. Het valt nog niet mee en waarschijnlijk wil je nog beter echt stil kunnen blijven hangen om nog meer te kunnen genieten van al het onderwaterleven waardoor je nog meer kan genieten van je duiken. Door slecht uittrimmen word je sneller moe en verbruik je meer lucht, waardoor een onnodige, korte duiktijd ontstaat. Goed uittrimmen voorkomt verder veel schade aan je materiaal en het onderwaterleven. Met extra aandacht voor het trimmen en met meer nieuwe technieken leer je tijdens deze cursus jezelf constant te verbeteren en zal je gedurende de cursus met minder lood kunnen duiken en behoorlijk langer met je lucht voorraad doen. Betere vintechnieken voorkomen het opwaaien van zand, modder en stof zodat jij van een beter zicht geniet. In één theoriesessie leer je over de positionering van je lood, andere uittrim mogelijkheden, visualisatie technieken en meer. Tijdens je drie buitenwater duiken, leer je precies genoeg lood te gebruiken, nieuwe zwemtechnieken en je lichaam te stroomlijnen. Je duikt daardoor veel relaxter en voelt je prettiger. Het is een vaardigheid die aandacht vereist en waar je een instructeur bij nodig hebt die je leert hoe je jouw trimvermogen kunt perfectioneren. Een PPB specialty opleiding verbreedt je kennis en vaardigheden. Het is een verbreding van je kennis van het duiken, het geeft je meer duikcomfort en maakt het gemakkelijker om b.v. te fotograferen onder water. Normaal kost deze specialty 160, - Je krijgt nu een behoorlijk spectaculair voordeel door de prijs van 135 Euro!! Uiteraard is dit inclusief gebruik van alle duikmateriaal en brevetkosten. Deze cursus is een hele leuke ervaring en je mag het brevet meetellen als kwalificatie voor je Advanced Open Water diver brevet of bijvoorbeeld je Master Scuba Diver brevet. Twijfel je nog? Neem dan kontakt met ons op. Wij leggen het je graag uit!

3 Even voorstellen: Henk van Gijzen Hallo duikgenoten, Mijn naam is Henk van Gijzen, ik ben 49 jaren jong en woon met mijn gezin in Spijkenisse. Ik ben sinds 2008 Assistent Instructor bij Island Diving. Sinds 2000 ben ik besmet met het Duik-virus, dit gebeurde in Spanje. Tijdens mijn vakantie in de zomer van 2000, maakte ik kennis met het snorkelen. Door deze ervaring wilde ik meer van het onderwater gebeuren zien. Conclusie: ik wilde leren duiken! Na eerst mijn PADI openwater diver brevet gehaald te hebben, ben ik in 2001 lid geworden van een NOB duik vereniging uit Spijkenisse. ( DOV Botlek ) Hier heb ik mijn 1, 2, en 3 * brevetten gehaald. Met een groep andere duikers was ik erg enthousiast over de PADI Rescue cursus en in 2006 heb ik met deze groep de cursus PADI Rescue Diver gevolgd en met succes afgesloten waarna ik mijn 3* NOB brevet heb gehaald. Na deze cursus heb ik een overstap gemaakt naar PADI, waarna ik in 2007 mijn Assistent Instructor gehaald heb. Vervolgens ben ik in aanraking gekomen met Island-Diving, waar ik mijn stage voor assistent instructeur heb gelopen om op die manier de theorie in de praktijk te kunnen brengen. Inmiddels ben ik al aardig ingeburgerd bij Island-Diving. Omdat ik, net als de overige staff van Island-Diving het leuk vind enthousiaste duikers op goede manier aan het duiken te krijgen was er dus echt een klik waardoor ik inmiddels 1 of 2 keer per week op de duikschool te vinden ben. Misschien zien we elkaar binnenkort aan de waterkant of in het theorie lokaal. Groeten, Henk van Gijzen.

4 Island Diving staff-leden geslaagd Zoals jullie tijdens de opleidingen wel begrepen zullen hebben, is duiken een constant leerproces. Binnen de opleidingen van PADI is het mogelijk je steeds weer een stukje meer te bekwamen. Mede door de vele inschrijvingen en interesse voor onze duikschool hebben enkele van onze divemasters dit voorjaar besloten te starten met de PADI Assistent Instructeur opleiding. Op 28 juli zijn Patricia, Robert en Rob geslaagd voor dit examen. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid nog flexibeler op de wensen en agenda s van de cursisten in te spelen. Bij deze feliciteren wij de kersverse Assistent instructeurs met het behalen van dit brevet! Mocht je nu ineens bedenken Nou ik wil mij eigenlijk ook wel weer verder bekwamen in het duiken, Aarzel dan niet en bel ons even, zodat we in goed overleg kunnen gaan kijken welke specialty of cursus bij jou behoefte past. Voorinschrijving duikreis medio november 2008 In november organiseren we weer een duikreis. Afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden zullen we jullie op een later tijdstip de exacte locatie melden. Beide locaties hebben hele gave duikstekken en een adembenemend flora en fauna. Zoals bij de reeds georganiseerde reizen is gebleken, weten we elke keer weer een heel mooi pakket samen te stellen voor een scherpe prijs. Lijkt het je ook wat? Stuur ons dan, liefst voor 25 augustus een mailtje. Vermeldt in je antwoordmail in ieder geval of je voorkeur uitgaat naar Egypte of Malta en met hoeveel personen je mee zou willen gaan.

5 Dagtrip zondag 28 september: Project Aware Galderse meer PADI hecht groot belang aan het milieu en als wij als duikers nog lang willen genieten van het adembenemende onderwaterleven, zullen we er zuinig mee om moeten gaan en het moeten beschermen tegen allerlei problemen. Jaren geleden al heeft PADI daarom het Project Aware Foundation opgericht, die zich richten op het bewust maken door te informeren, begeleiden en het op touw zetten van akties. Deze non-profit organisatie maakt gebruik van miljoenen duikers over de hele wereld en al even zoveel andere watersporters in de strijd tegen de soms toch zorgbarende problemen waar de onderwaterwereld mee te maken heeft. Een recente aktie is een kaart met wat informatie over koralen, waarbij aan de duikers gevraagd wordt zo af en toe de kleuren van de koralen in te schalen via deze kaart en aan Project Aware door te geven. Op die manier wordt inzicht verkregen in de veranderingen op die lokatie om zo vroegtijdig mogelijke problemen op te sporen. Jij kunt een belangrijke rol spelen! Als aktieve duiker kun je Project Aware onder andere ondersteunen met dergelijke informatie over de koralen van de lokaties waar je duikt en door je duikbuddy te wijzen op het belang van een verantwoorde omgang met de onderwaterwereld. Je kunt Project Aware op nog een belangrijke manier ondersteunen. In de maand September zijn er wereldwijd diverse Aware Projecten waarbij vele duikers en niet-duikers over de hele wereld op pad gaan om in en langs het water afval te verzamelen en te laten afvoeren. Island Diving gaat ook een Project draaien en organiseert: De Project Aware dagtrip in het Galderse Meer Je gaat een leuke dag tegemoet waarbij je met een beach cleaning met andere duikers in het water zowel als met niet-duikers op de kant aan het werk zult zijn. Wat kun je verwachten? 1) Wij gaan in het Galderse Meer door middel van zoekpatronen onderwater de bodem afstruinen en verzamelen alle niet natuurlijk materialen (behalve de duikobjecten). 2) Alle oevers worden op dezelfde manier onderzocht en gereinigd. 3) Al het afval wordt in zakken verzameld en zal worden afgevoerd 4) Wij gaan er een leuke dag van maken!!!

6 Wij hebben ook een aantal sponsors gevonden voor de organisatie; 1) Padi voor de folders, afvalzakken, weegschaal en een draaiboek voor de organisatie. 2) Gemeente Breda voor de afvoer van al het verzamelde afval. 3) Island Diving voor de ondersteuning met duikmaterialen. 4) Jullie, voor alle enthousiaste inzet (of wellicht heb je een extra sponsor idee?) Wij willen benadrukken dat wij op zoek zijn naar duikers en NIET-duikers. Wij hebben ook mensen nodig die vanaf de kant de verzamelde spullen aanpakken, maar ook de oevers schoonmaken. Heb je vrienden of familie die van het milieu en gezelligheid houden? Ook zij zijn van harte welkom. Schrijf je zo snel mogelijk in, zodat we weten hoeveel materialen we nodig zullen hebben, maar uiterlijk voor 20 september. Omdat wij het belangrijk vinden dat JIJ er bent, zal deze dagtrip GRATIS zijn. Materiaal kun je, indien nodig, bij ons huren. Geef dit tijdig van tevoren aan. Natuurlijk hoef jij niet voor veiligheidsaspecten als een EHBO set, zuurstof en reserve materiaal te zorgen. Die service krijg je van Island Diving! Kwaliteit en veiligheid houden we hoog in het vaandel. Veel duikplezier! Het Island Diving Team.

7 Met deze nieuwsbrief blijf je op een leuke en informatieve manier op de hoogte van onze activiteiten en wijzigingen van de duikregels. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, stuur ons dan een .

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier.

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier. Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: DUP specialty Nieuwe look schoolgevel Onderwater-rugby van start! Duiken in Kroatie, verslag zeepaardje gespot! Voorinschrijving Duikreis medio november

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina) Inhoud Duikers en snorkelaars PADI e-learning via Island Diving Verslag Duikreis Llafranc Cursus van de Maand: DUP specialty Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 30 september: Advanced duik bij de Zeelandbrug.

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn.

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Rescue opleidingen Cursus van de maand: Rescue workshop zaterdag 25 september Dagtrip: Aware dag Galderse meer, zondag 26 september Wetenswaardigheden onderwater Duikers

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2015

Instructor development Info brochure 2015 Instructor development Info brochure 2015 IN SAMENWERKING MET Lesgevers: Assistent Instructor Cursus Jean- Paul Dhondt, Padi IDC Staf Instructor IDC (OWSI) Cursus John Bolle, Padi Course Director Contact:

Nadere informatie

PRESENTATIE IDC. Introductie: vertel wat je wilt vertellen. Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag. Hoofddeel: vertel het

PRESENTATIE IDC. Introductie: vertel wat je wilt vertellen. Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag. Hoofddeel: vertel het Introductie: vertel wat je wilt vertellen Contact Waarde Hoofdpunten Toepassing Gedrag Hoofddeel: vertel het PRESENTATIE IDC Informatie presenteren Leerdoelen meetbaar maken Strekking van sheet: blijf

Nadere informatie

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen.

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag duikreis Egypte, het verhaal van Ron van Walsem Verslag Nachtduik 15 december Oostvoorne Cursus van de Maand: DAN Oxygen First Aid Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Aware-dag Galderse meer 2008 Cursus van de maand: EFR + Rescue Diver Een tijdje niet gedoken, wat nu?? Jaarmarkt Mijnsheerenland, uitslag prijsvraag Duikverslag Ed

Nadere informatie

IDCNederland.nl 2015

IDCNederland.nl 2015 IDCNederland.nl 2015 Informatie over de PADI duikinstructeuropleiding (IDC Instructor Development Course) Van plan om PADI duikinstructeur te worden? en het examen van PADI (IE Instructor Examination)

Nadere informatie

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië November 2011 Nr 11 www.one2dive.nl one2dive@gmail.com Duncan van Vliet 0162-431185 06-24744130 Jan Loeff 06-54924740 Belangrijke telefoonnummers zet ze in je logboek Grote opkomst infoavond duikvakantie

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Course Director: Marco De Paepe Instructor trainer for: Emergency First Response and Care for Children with AED, Drift, EANX, Dry suit, Emergency

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud Inhoud Vakanties 2007: Voorbereidingen in volle gang Jeugdduiken Dagtrips Cursus van de Maand Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Onderwaterrugby Nieuw Zeeland, een leuke ervaring Vakantie 2007:

Nadere informatie

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Dreischor, de Reefballs Cursus van de maand: Stroomduiken Wrak info: de Swift Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 21 juli 2009: NACHTDUIK Duikers

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, april 2007

Nieuwsbrief #3, april 2007 Inhoud Duikseizoen in het buitenwater van start Automatisering en service binnen de school Cursus van de Maand Advanced en Nitrox Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 29 April : Zevenhuizerplas Vakantieverslag

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Promotie artikelen Island Diving Het verhaal van. : Patricia Cursus van de Maand: Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Duikers en snorkelaars We hebben weer ons best

Nadere informatie

BLIJF DUIKEN SNELLE QUIZ VRAGEN

BLIJF DUIKEN SNELLE QUIZ VRAGEN BLIJF DUIKEN SNELLE QUIZ VRAGEN 1. Als duiken niet ged uitkmt, gede is f niet plezierig is dan zullen duikers andere hbby s f vrijetijdsbestedingen zeken. 2. Activiteiten die je zu kunnen aanbieden m duikers

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen:

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen: Als PADI-professional behoor je tot de groep duikprofessionals waar wereldwijd de meeste vraag naar is. Of je nu bij een plaatselijk duikcentrum, bij een resort of op een liveaboard werkt, er wacht je

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier.

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier. Beste scyllusleden, Het duikseizoen 2012 zit er weer op. Afgelopen weekend kregen veel leden hun duikbrevet uitgereikt tijdens het gezellige Scyllusweekend in Zeeland. We hopen op een fijne ontspannen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december.

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december. Nieuwsbrief November 2017 Jaargang 3 nummer 10 Contact: duikteam.koraalduivels@gmail.com Inhoud Voorwoord Van het Bestuur Trainingsuren Stichtingsduik Introduik Diversnight 2017 Nieuwjaarsduik Winterduik

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus Duikvereniging Delphinus Sportduiken bij duikvereniging Delphinus Duikvereniging Delphinus 2 Een duikopleiding Duiken bij Delphinus Je hebt belangstelling om te (leren) duiken bij onze vereniging. Deze

Nadere informatie

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij:

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij: Info-pakket In dit bulletin willen wij graag globale informatie geven over de KLM Flying Divers. Meer gedetailleerde informatie met activiteiten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen van de leden vind

Nadere informatie

FAQ HULPVERLENING DUIKEN

FAQ HULPVERLENING DUIKEN FAQ HULPVERLENING DUIKEN Inhoud Hulverlening duiken?... 2 Cursus BLS?... 2 Cursus WOUNDCARE?... 3 Cursus OIGEN PROVIDER?... 3 Cursus RESCUE DIVER?... 4 Vrijstellingen voor de cursus?... 4 Waar kan ik cursussen

Nadere informatie

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster,

Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Beste collega-duiker 3-ster en 4-ster, Indien u zich geroepen voelt om door te groeien naar instructeur 1-ster vinden wij, als federatie VVW-Duiken vzw dit super. Een goede doorstroming van ieder hoger

Nadere informatie

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor.

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Nemo33 Brussel Even voorstellen: Simone Huijsman Verbouwing service en natte ruimte Cursus van de maand: DUP specialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip

Nadere informatie

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip!

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip! Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Vinkeveense plassen, zandeiland 4 Cursus van de maand: Snorkelcursus voor kinderen Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip zondag 14 juni 2009: Dreischor, het

Nadere informatie

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE WWW.facebook.com/DuikinstructeurThailand IDC SCHEDULE VOORBEREIDINGS CURSUS EN ASSISTANT INSTRUCTOR CURSUS (IDC ONDERDEEL I) Prep 1: Prep 2: AI 1: AI 2: IDC Oriëntatie

Nadere informatie

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN 1 Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN Rebreather duiken leer je bij Scubido op de Poseidon MKVI en SE7EN ECCR rebreather. Scubido leidt op volgens het PADI rebreather opleidingssysteem.

Nadere informatie

Redden-HVD Profiel Redden-HVD Rescue Diver Duiker-Redden-HVD Conformiteit Duiker Redden-HVD CMAS Rescue Diver Duiker Hulpverlener CEDIP Rescue Diver

Redden-HVD Profiel Redden-HVD Rescue Diver Duiker-Redden-HVD Conformiteit Duiker Redden-HVD CMAS Rescue Diver Duiker Hulpverlener CEDIP Rescue Diver Profiel Redden-HVD De duiker die de volledige 4 modules heeft afgewerkt wordt ook Rescue Diver genoemd. Dit is een internationaal bekende benaming. Het is een zeer belangrijke opleiding die alle facetten

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46

Vorderingsboekje. Duiker 2-ster. VVW-Duiken Duiker 2-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Duiker 2-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/46 Inhoud van dit boekje Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 2-ster 5 Conformiteit 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 6 Inhoud van

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK BASIC LIFE SUPPORT Pagina 1 van 11 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)...

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 1-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 1-ster DUIKER 1-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...4 6.3 Buitenwater...4 6.4 Hulpverlening...4

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

Verder natuurlijk weer van alles op het gebied van duiken dus weer heel veel lees plezier voor de donkere decemberdagen.

Verder natuurlijk weer van alles op het gebied van duiken dus weer heel veel lees plezier voor de donkere decemberdagen. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Den Osse Wrak info: Borias Cursus van de maand: Droogpakspecialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip januari 2009: UNIEK!!! Achter de schermen bij de Vlaardingse

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag staffduik Boschmolenplas Cursus van de maand: Multilevel cursus Dagtrip zondag 27 juni: Workshop demo-dag Rescuediver!! ook voor Junioren!! Wetenswaardigheden onderwater

Nadere informatie

Omdat we deze week lekker in Egypte zijn met onze duikreis, ontvangen jullie de laatste nieuwsbrief van dit jaar iets eerder.

Omdat we deze week lekker in Egypte zijn met onze duikreis, ontvangen jullie de laatste nieuwsbrief van dit jaar iets eerder. Inhoud Duikers en snorkelaars Het verhaal van.: Sophieke en Jente Wist u dat. Cursus van de Maand: Skin Diver Dagtrip zaterdag 15 december : Nachtduik Oostvoorne Wetenswaardigheden Onderwater Duikers en

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer GO PRO Van je hobby je beroep maken Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl

Nadere informatie

DUIKEN, DUIKVEILIGHEID EN BEPERKINGEN

DUIKEN, DUIKVEILIGHEID EN BEPERKINGEN , Voorstellen Frans Lobbe Duikinstructeur, duik sinds 1995 met mensen met een beperking. Eigenaar duikschool RLDT Red Lobster Dive and Training Opleidingen NOB/CMAS en NAUI Nederlandse vertegenwoordiger

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-03 Het is weer zover. Het hoogseizoen voor de duikschool is weer in volle gang. Het is weer een ouderwets gekkenhuis. (niet in de minste

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK ZUURSTOF Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5 Cd

Nadere informatie

SCUBA EDUCATION AMSTERDAM HÈT DUIKCENTRUM VOOR AMSTERDAM EN OMSTREKEN

SCUBA EDUCATION AMSTERDAM HÈT DUIKCENTRUM VOOR AMSTERDAM EN OMSTREKEN Welkom Het bezoeken van de wereld onder water is zowel plezierig als serieus. Over de gehele wereld beleven miljoenen mensen plezier aan het duiken. Het duiken met perslucht vereist: Een redelijke lichamelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief, November 2010. Verslag Fam Monhemius : Cala Joncols Spanje.

Nieuwsbrief, November 2010. Verslag Fam Monhemius : Cala Joncols Spanje. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag fam. Monhemius, vakantie in Spanje Cursus van de maand: Nachtduik specialty Voorinschrijving Workshop Hyperbare centrum Antwerpen 2011 15 jarig bestaan Aktie aanbieding

Nadere informatie

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand : EFR Voortgang aanpassingen Oostvoornse Meer Island Diving brengt jeugd in beweging Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip zondag 8 juni: Workshop demo-dag

Nadere informatie

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver

Duiker 2-ster Profiel Duiker 2-ster Advanced Open Water Diver. Conformiteit CMAS 2* Diver CEDIP 2* Diver Profiel Duiker 2-ster De Duiker 2-ster wordt in het Engels aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 2-ster

Nadere informatie

Praktijklessen 3*-duiker

Praktijklessen 3*-duiker Praktijklessen 3*-duiker Naam: Pagina 1 van 11 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 3*-duiker

Nadere informatie

Welkom. Het bezoeken van de wereld onder water is zowel plezierig als. serieus. De vaardigheid om eventuele problemen op te lossen

Welkom. Het bezoeken van de wereld onder water is zowel plezierig als. serieus. De vaardigheid om eventuele problemen op te lossen Welkom Het bezoeken van de wereld onder water is zowel plezierig als serieus. Over de gehele wereld beleven miljoenen mensen plezier aan het duiken. Het duiken met perslucht vereist: Een redelijke lichamelijke

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen

Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen Informatiebrochure Onderwatersportvereniging ALBATROS Vianen September 2013 Correspondentieadres OSV Albatros Reigerskamp 630 3607 JL Maarssen 06 38 22 36 08 www.osvalbatros.nl duikalbatros@gmail.com 1.

Nadere informatie

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver

- CMAS 1* Diver - CEDIP 1* Diver - RSTC (PADI, NAUI, enz) Openwater Diver Profiel Duiker 1-ster De Duiker 1-ster wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende term, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de VVW- Duiker 1-ster in zijn

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK WOUND CARE Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-04 Het is FEEST!!!!!!! In deze nieuwbrief; Fusie Buddyfish-Sealand. 4 nieuwe instructeurs. Opening nieuw filiaal. Opening duikwinkel.

Nadere informatie

Paraaf duikinstructeur:

Paraaf duikinstructeur: Algemeen : Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde duikinstructeur ('PADI Duikinstructeur') het terrein of de gehuurde faciliteiten van Vipdiveschool.com zal betreden/

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

Workshop: De duiker verdiept

Workshop: De duiker verdiept Workshop: De duiker verdiept Verdere inzichten in de behoefte van, en vooral ook aan de slag met de informatie! Donderdag 20 oktober 2011 1 Programma 1. The Dutch Divers Delta Quiz 2. Zeeland versus niet-zeeland

Nadere informatie

PADI instructeur. Een E-book. Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix

PADI instructeur. Een E-book. Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix PADI instructeur Een E-book Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix Career Development Center A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050-3133299 Fax: 050-3113451 maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl

Nadere informatie

14 november. Informatie avond vakantie Kroatië. Oktober Nieuwsbrief. Zet in je agenda! Duikvakantie Kroatië Mei vakantie 2013.

14 november. Informatie avond vakantie Kroatië. Oktober Nieuwsbrief. Zet in je agenda! Duikvakantie Kroatië Mei vakantie 2013. Nr 8 Oktober 2012 www.one2dive.nl www.one2diveshop.nl one2dive@gmail.com Nieuwsbrief 14 november Informatie avond vakantie Kroatië Duikschool ONE2DIVE wil in de meivakantie 27 april t/m 5 mei 2013 een

Nadere informatie

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media Inhoud Duikers en snorkelaars Island Diving in de media Cursus van de Maand: DAN Oxygen first aid for divers Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 3 juni : Blokkendam Duikers en snorkelaars Er is deze

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

HALLO SCYLLUSLEDEN, NIET ZO VANZELFSPREKEND

HALLO SCYLLUSLEDEN, NIET ZO VANZELFSPREKEND HALLO SCYLLUSLEDEN, Het nieuwe duikseizoen is weer begonnen. Eind augustus zijn we gestart met twee introductie-avonden. We zijn erin geslaagd ons eigen enthousiasme over te dragen op onze nieuwe deelnemers.

Nadere informatie

Duiken en overnachten bij Aqua Love

Duiken en overnachten bij Aqua Love Duiken en overnachten bij Aqua Love INFOBLAD 2016 Wij zijn Peter en Ineke Houniet en wonen in Emsland (Duitsland), net over de Nederlandse grens bij Groningen. Naast onze Nederlandse duikschool in Neudersum

Nadere informatie

Advanced Open Water Diver. Opsporing & Berging

Advanced Open Water Diver. Opsporing & Berging Advanced Open Water Diver Opsporing & Berging OPSPORING & BERGING Introductie Typen Omgeving Plannen Zoektochten en -patronen Bergingsprocedures Introductie Waarom deze vaardigheden aanleren? Voor het

Nadere informatie

4. Plan je duik en duik je plan

4. Plan je duik en duik je plan Leve de Zeel Inleiding Hoofdstuk 1. De eerste kennismaking 15 Je eerste uitrustingsstukken Duikmasker Snorkel Vinnen Loodgordel Persluchtfles Trimvest Automaat en octopus Je eerste duik Je eerste duik

Nadere informatie

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs)

SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Naam leerling Adres Woonplaats Provincie Land Postcode Telefoon ( ) Geboortedatum SPECIALTY OPLEIDINGEN DOCUMENTATIE WERKBLAD (Alleen voor gebruik door PADI instructeurs) Fax ( ) Geslacht M V Opmerking

Nadere informatie

Praktijklessen 1*-duiker

Praktijklessen 1*-duiker Praktijklessen 1*-duiker Naam: Pagina 1 van 15 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 1*-duiker

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Waarom dit onderwerp? Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ik vind het een leuk en interessant onderwerp Ik vind de onderwater natuur erg leuk Ik snorkel graag

Nadere informatie

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt.

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nachtduik Dreischor Cursus van de maand: Nachtduiken Verslag Red Bull Cliffdiving Rotterdam Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 6 september 2009: Bergse

Nadere informatie

Nieuwsbrief, februari 2011. Inhoud

Nieuwsbrief, februari 2011. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de maand: Onderwater Fotografie 2 e Cursus van de maand: EFR, Emergency First Response Voorinschrijving Workshop Hyperbare centrum Antwerpen 2011 15 jarig bestaan

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 2-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Duiker 2-ster DUIKER 2-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 6 Inhoud 1 Profiel... 3 2 Conformiteit... 3 3 Doelstelling... 3 6 Inhoud van de opleiding... 4 6.1 Theorie... 4 6.2 Zwembad... 4 6.3 Buitenwater... 4 7 Homologatie

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-08 De eerste maanden zitten erop. Na een vliegende start in mei, toen we de sleutel kregen en de daarop volgende verbouwing, zijn we

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

BELANGRIJKE WIJZIGING

BELANGRIJKE WIJZIGING Brabantse Vereniging voor Onderwateronderzoek en Sport Zellik, 20 maart 2003 Aan : Alle Duikschoolleiders Alle Voorzitters BELANGRIJKE WIJZIGING Betreft: BRAVOS PROEVENDAG VOOR KANDIDAAT 4* D EN 1* I :

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT 3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT Thea van Bodegraven-Boonstra Maart 2016 Voorwoord Wat kun je verwachten in dit e-book? Als er iemand in jouw gezin last

Nadere informatie

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs

Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Voorwaarden Gebruik Faciliteiten Blauwe Meer door Duikinstructeurs Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op de natuurlijke persoon die als zijnde Duikinstructeur ('Duikinstructeur') het terrein

Nadere informatie

Bushcraft introductie!

Bushcraft introductie! Bushcraft introductie Dit meerdaagse programma is zeer geschikt voor jou introductie in bushcraft, wilkamperen, bivakkeren en trekking in de natuur. Je ervaart de vrijheid en de rust die het de mens biedt

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie