aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks"

Transcriptie

1 Gymnasium+ 2015

2 aparte klas Cambridge Engels Gymnasium+ is speciaal bedoeld voor de leerling die extra uitgedaagd wil worden en graag diep op onderwerpen in gaat. Naast de bekende vakken wordt er lesgegeven in Grieks, Latijn en Cambridge Engels. Het is een gymnasiumopleiding met vier kenmerken, vandaar gymnasium met een +! onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

3 Is gymnasium+ iets voor jou? Ja, als je:... een leerling bent die uitgedaagd wil worden; als je veel wilt weten en je dat het liefst zelf uitzoekt!... het antwoord denkt te hebben gevonden, maar toch nog kritisch blijft; je neemt niet alles klakkeloos aan.... het fijn vindt wanneer je zelf verantwoordelijkheid krijgt; zelf bepaalde keuzes mag maken.... niet schrikt als het tempo wat hoger ligt en je met grotere delen van de stof bezig bent.... het leuk vindt om dat wat je geleerd of ontdekt hebt, te presenteren. Onderzoeksvaardigheden Wanneer je gymnasium+ volgt, leer je door onderzoek te doen. Daarvoor heb je onderzoeksvaardigheden nodig. Die leer je aan op twee manieren. Nadat je kennis hebt opgedaan ga je onderzoek doen. Een voorbeeld: je weet al heel veel over bloeddruk en bloeddrukmeters. Daarna ga je onderzoeken of de bloeddruk bij jongens en meisjes hetzelfde is. Je past je kennis dus toe in een onderzoek. Een andere manier is het leren door doen van onderzoek. Bij geschiedenis bijvoorbeeld ga je met behulp van bronnen onderzoeken hoe de mensen in de Middeleeuwen leefden. Nadat je het onderzocht hebt, weet je er veel van. Aparte klas Leerjaar 1 kent gecombineerde klassen (dakpanklassen), bijvoorbeeld de havo/vwo klas. Leerlingen uit deze klas worden aan het eind van het schooljaar bevorderd naar 2 havo of naar 2 vwo. Bij gymnasium+ is er geen uitsplitsing aan het eind van het schooljaar. In het tweede leerjaar van gymnasium+ krijg je er nieuwe vakken bij. Naast natuurkunde en Duits, krijg je dan ook Grieks.

4 De vakken De speciale gymnasium+ vakken: Cambridge Engels De wereld wordt steeds internationaler. Voor Nederlandse universiteiten en studies, stages en werk in het buitenland is een goede beheersing van het Engels steeds belangrijker. Door het volgen van Cambridge Engels is het mogelijk om je vaardigheid in het Engels op hoog niveau te ontwikkelen. In Gymnasium+ zet je de eerste stappen op weg naar een examen: Door de lessen in Cambridge Engels kun je aan het eind van leerjaar drie een First Certificate of English behalen. Eind leerjaar vijf volgt dan het examen voor het Certificate of Advanced English. Beide certificaten worden internationaal erkend. Het programma van Cambridge Engels is technischer dan het gewone programma Engels. Natuurlijk wordt er ook bij literatuur stilgestaan en zal er plaats zijn voor de actualiteit. De lessen Engels zijn vrijwel uitsluitend in het Engels. Je zal sneller dan in de andere klassen gewend raken aan het spreken van Engels in allerlei situaties. Naast een methode die afgestemd is op de te behalen examens wordt een deel van de lessen besteed aan kennis van land, volk en de actualiteit.

5 Latijn en Grieks Non scholae, sed Vitae. In ons dagelijks leven komen we dit soort Latijnse uitspraken wel vaker tegen. In de eerste klas start je met het vak Latijn en in de tweede klas komt het vak Grieks erbij. Je maakt kennis met een vreemde taal tegen de achtergrond van een vreemde wereld: de wereld van de Romeinen. Bij Latijn en Grieks gaat het om twee aspecten: taal en cultuur. Wanneer je Latijn volgt, leer je de basis van veel andere talen zoals Frans, Italiaans en Spaans. Naast het spelen en stoeien met zinsbouw en naamvallen maak je je een basiswoordenschat eigen. Wanneer je zes jaar lang Latijn en/of Grieks hebt gevolgd zul je merken dat het leren van een vreemde taal een peulenschil is geworden. Het leren analyseren wordt ook vaak genoemd als belangrijke meerwaarde wanneer je klassieke talen kent. Naast de taal is de Romeinse cultuur van belang. In de eerste klas kom je in aanraking met een aantal spannende verhalen. Verhalen rond goden en godinnen, het verhaal rond de Trojaanse oorlog. Je houdt je bezig met het verband tussen mythologie en werkelijkheid. Thema s die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld gastvrijheid, hoogmoed, trouw, verraad, vriendschap en lot. Begrippen die nu in ons dagelijks leven nog steeds belangrijk zijn. We leren immers: Non scholae, sed Vitae (niet voor de school, maar voor het leven)!

6 En ook Nederlands je leert via een computerprogramma zelfstandig teksten te schrijven. In miniprojecten doe je samen kleine onderzoeken. de grammatica is uitgebreider dan in een havo/vwo-brugklas. er is veel aandacht voor jeugdliteratuur en poëzie van bekende en minder bekende schrijvers, soms aan de hand van een thema. Biologie je bent vooral onderzoekend en praktisch bezig. je leert hoe cellen (onze bouwstenen) werken door ze te bestuderen met de microscoop en bouwt ze na in de vorm van een model. je bestudeert het gedrag van kuikens. je bepaalt de waterkwaliteit van een beek uit de omgeving aan de hand van waterdiertjes. Frans je kruipt in de huid van een Franse gymnasiast door middel van bronnenonderzoek. je maakt een Frans filmpje aan de hand van je eigen geschreven tekst. we onderzoeken hoe de lessen in de andere talen je helpen om je Franse woordenschat te vergroten. Wiskunde Je gaat zelf op zoek naar wiskundige wetmatig heden in de voetsporen van de Grieken en Romeinen. veel oefenen voor een stevige basis in de wiskunde! Geschiedenis het vak geschiedenis noemen we hier een geschiedeniswerkplaats. we vragen van jou: kritisch denkvermogen, creativiteit en inlevingsvermogen. er wordt op verschillende manieren getoetst: powerpointpresentaties, schrijfopdrachten en filmanalyse.

7 Aardrijkskunde de lesstof krijg je ingedikt, daardoor is er meer ruimte voor verdieping. je doet onderzoek en veldwerk, je houdt presentaties en we discussiëren over bepaalde onderwerpen. aan het eind van het schooljaar presenteer je de resultaten van een eigen onderzoek. Muziek een combinatie van theorie en praktijk. je componeert zelf muziekstukken. Beeldende Vorming je werkt aan opdrachten met variatie in materiaal, techniek en werkwijze. je onderzoekt hoe vormgeving een idee versterkt en welke kunstenaars jou met hun werk inspireren. je maakt kennis met moderne kunst, architectuur, beeldhouwkunst, fotografie en design. je presenteert je werk in een door jezelf vormgegeven digitaal kunstdossier. Techniek je ontwerpt en bouwt op schaal een voetgangersbrug. je doet onderzoek naar constructies en bouwtypes. samenwerken: plannen en taken verdelen want wie maakt het verslag, wie gaat de maquette bouwen, wie doet de presentatie?! je leert een projecttekening maken op papier en met de computer. Lichamelijke Opvoeding een gevarieerd aanbod van sport- en spelactiviteiten in de lessen. je wordt gemotiveerd en gestimuleerd om buiten school regelmatig aan beweging te doen.

8 Mentorlessen In de mentorles leer je hoe je onderzoekend kunt leren en studeren. In de eerste weken ligt het accent op het groepsklimaat: Wie ben ik en wat kan ik bijdragen aan een goede sfeer in de klas? Wat kunnen mijn klasgenoten leren van mij en ik van hen? Om goed te kunnen samenwerken is inzicht in dit proces belangrijk. Ook is er aandacht voor studievaardigheden: hoe je moet leren, hoe je het leerproces plant, wanneer en hoe maak je gebruik van ICT en hoe werkt het brein. Op al deze vragen krijg je antwoord door er met je klasgenoten over te praten en ermee aan de slag te gaan. Wetenschapsoriëntatie Het onderzoekend leren op wetenschappelijke basis ervaar je dus vanaf het eerste leerjaar in gymnasium+. De docenten die jou lesgeven worden ondersteund door een landelijke stichting Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) waarin scholen en universiteiten met elkaar samenwerken. Daar maken docenten van het Staring College onderzoeksopdrachten voor het vwo: dat is het gymnasium+ en het atheneum. Wanneer kan ik naar Gymnasium+? Je begrijpt dat er van de leerlingen in deze klas veel wordt gevraagd. Daarom moet je een gymnasium+ advies van de basisschool hebben om tot het gymnasium+ te worden toegelaten. Je aanmeldingsformulier wordt beoordeeld door een plaatsingscommissie: Deze commissie beslist of je wordt toegelaten tot het gymnasium+. Daarvoor gebruiken ze de resultaten van onafhankelijke toetsgegevens van het leerlingvolgsysteem van de basisschool van groep 6, 7 en 8. We verwachten in ieder geval dat je voor de toetsen van begrijpend lezen en rekenen/wiskunde een I en een I+ hebt gescoord. De volgende scores zijn dan mogelijk: Norm voor plaatsing in gymnasium+ Begrijpend lezen Rekenen/wiskunde I I+ I+ I I+ I+ De plaatsingscommissie kijkt ook naar het advies van de basisschool en de wens van je ouders/ verzorgers. Wanneer u na het lezen van deze brochure behoefte heeft aan meer informatie dan kunt u terecht bij de afdelingsleiders van leerjaar 1 de heer E.Olthof (locatie B) en de heer A. van de Sanden (locatie L), onze website en de schoolgids.

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks 2019 Gymnasium+ aparte klas Cambridge Engels Gymnasium+ is speciaal bedoeld voor de leerling die extra uitdaging wil en graag diep op onderwerpen ingaat. Naast de bekende vakken zijn er lessen in Grieks,

Nadere informatie

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS Met kop en schouder Vwo+ en Gymnasium OP WINKLER PRINS Grieks en Latijn geven je diploma een gouden randje! Is vwo+ of het gymnasium wat voor jou? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je jezelf de

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

Cambridge Engels. vwo

Cambridge Engels. vwo 2019 Cambridge Engels vwo Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden als standaard.

Nadere informatie

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Lessentabellen Candea College

Lessentabellen Candea College Lessentabellen 2019-2020 Candea College Leerjaar 1 Vak SB1/BK1 KM1 MH1 HV1 Nederlands 2 2 2 2 Engels 2 2 2 2 Duits 1 1 1 1 Frans 1,5 1,5 Geschiedenis 1 1 1 1 Aardrijkskunde 1 1 1 1 Biologie 1,5 1,5 1,5

Nadere informatie

Latijn en Grieks in de 21ste eeuw

Latijn en Grieks in de 21ste eeuw Latijn en Grieks in de 21ste eeuw Kiezen voor Latijn en/of Grieks? Als leerling in het laatste jaar van de basisschool sta jij voor een belangrijke keuze. Welke studierichting moet je gaan volgen in het

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR Lessentabel havo /atheneum /gymnasium klas 1-2 havo 1 havo 1 technasium atheneum 1 gymnasium 1 havo 2 atheneum 2 gymnasium 2 aardrijkskunde 2 2 2 2 2 2 2 biologie 2 2 2 2 Duits 3 3 3 Engels 3 3 3 3 3 3

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

school informatie VWO+ Leren... altijd overal en van iedereen

school informatie VWO+ Leren... altijd overal en van iedereen school informatie VWO+ 5 3 e s c h o o l j a a r Leren... altijd overal en van iedereen school informatie VWO+ 5 3 e s c h o o l j a a r Leren... altijd overal en van iedereen Inhoudsopgave vwo + 7 gymnasium

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium +

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium + Voorlichtingsavond 9 maart 2015 TTO Gymnasium Gymnasium + Welcome Voor wie is tto? Hou je van reizen? Vind je samenwerken leuk? Je wilt goed Engels leren. Hou je van uitdagingen? Brugklas naar Engeland

Nadere informatie

Van Maerlantlyceum. Op naar klas 2. jezelf zijn. Bij ons kun je gewoon

Van Maerlantlyceum. Op naar klas 2. jezelf zijn. Bij ons kun je gewoon Van Maerlantlyceum Op naar klas 2 Bij ons kun je gewoon jezelf zijn Agenda: Welkom HAVO (Guido Torenbeek) HAVO/VWO (Ilse van der Woude) mentoraat havo/vwo (Petra Mulders en Bram van Heesch) mentoraat gymnasium

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2018-2019 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Het Erasmus HAVO/ VWO

Het Erasmus HAVO/ VWO Het Erasmus HAVO/ VWO gym nas ium Het Era sm us Kla Wante ssie d ke t! ype s Gymnasium Kun jij helemaal opgaan in de prachtige verhalen over Griekse goden en Romeinse keizers? Heb je bewondering voor de

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2017-2018 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types Wanted! Klassieke types HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM Het Erasmus HET ERASMUS HAVO/VWO Wat is het Gymnasium? Op de vestiging HAVO/VWO van Het Erasmus kun je kiezen voor het Gymnasium. Het Gymnasium is

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A4/A5 (20.50) Determineren Wie

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016 Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo Informatieavond 3 november 2016 Hoe leert een pienter kind? Door zoveel mogelijk te lezen en kennis te verzamelen, of Door ervaringen op te doen zonder actief

Nadere informatie

GYMNASIUM IETS VOOR JOU?

GYMNASIUM IETS VOOR JOU? GYMNASIUM IETS VOOR JOU? Gymnasium, iets voor jou? Zit jij in groep 8 en heb je of krijg je misschien een vwo-advies? Of zit je al in de brugklas van een scholengemeenschap en moet je gaan kiezen, welke

Nadere informatie

Mavo (vmbo tl) Havo Atheneum Gymnasium TTO (tweetalig vwo) TTO+ (tweetalig gymnasium) Internationale School

Mavo (vmbo tl) Havo Atheneum Gymnasium TTO (tweetalig vwo) TTO+ (tweetalig gymnasium) Internationale School Mavo (vmbo tl) Havo Atheneum Gymnasium TTO (tweetalig vwo) TTO+ (tweetalig gymnasium) Internationale School Wat is TTO? TTO is de afkorting van tweetalig onderwijs. Het is een 4- jarige opleiding op vwo-niveau,

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO.

Cambridge. Engels VWO. Cambridge Engels VWO www.staring.nl Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

ISG Arcus. Havo Atheneum Gymnasium

ISG Arcus. Havo Atheneum Gymnasium ISG Arcus Havo Atheneum Gymnasium Als je op de basisschool een HAVO-of een VWO-advies hebt gekregen en je hebt besloten om naar ISG Arcus te gaan, dan is het goed om te weten hoe onze school in elkaar

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

Een school voor iedereen

Een school voor iedereen , n Wereldschool! Een school voor iedereen Wil je de wijde wereld in? Kom dan naar het Carolus Clusius College. Daar leer je verder kijken! Je maakt kennis met andere culturen en je krijgt intensief taalonderwijs

Nadere informatie

Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo

Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo Voorlichtingsavond 3 december 2015 voor wie? voor de nieuwsgierige vwo-leerling die zich wil ontwikkelen deze leerling heeft o.a. de volgende kenmerken : onderzoekende

Nadere informatie

GYMNASIUM LESPRAKTIJK

GYMNASIUM LESPRAKTIJK Binnen OSG Sevenwolden is het mogelijk om een gymnasiumdiploma te halen. Hoe dat gaat, wat er binnen de school gebeurt en wat de plus punten zijn, leggen we hier in uit. LESPRAKTIJK De betere en gemotiveerde

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate DevelsteinCollege - Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t) Develsingel 5, 3333 LD Zwijndrecht Postbus 377, 3330 AJ Zwijndrecht T: 078-619

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Informatieavond brugklassen. (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM. Maandag 1 april 2019

Informatieavond brugklassen. (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM. Maandag 1 april 2019 Informatieavond brugklassen (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM Maandag 1 april 2019 Inhoud Wat hebben we tot nu toe gedaan? Waarom kiezen voor de klassieke talen? Wat heb je nodig voor de opleiding gymnasium?

Nadere informatie

Het gymnasium op het Ludger: de breedste, diepste, nuttigste opleiding!

Het gymnasium op het Ludger: de breedste, diepste, nuttigste opleiding! Het gymnasium op het Ludger: de breedste, diepste, nuttigste opleiding! 02 INHOUDSOPGAVE Misschien overweeg je wel om na de basisschool naar het gymnasium te gaan. Het gymnasium is de breedste, meest diepgaande

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving klassenindeling op basis van fietsroutes evenwichtige verdeling basisscholen wensen

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012!

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012! JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo NIEUW GEBOUW in 2012! Spiksplinternieuw Als je in augustus 2012 op het Maerlant in de brugklas zit, ben je de eerste gebruiker van een gloednieuw gebouw. Via

Nadere informatie

Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren.

Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren. Keuzes eerste leerjaar A 2018-2019 Keuze 1: Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren. Basis: Je haalt voldoende tot behoorlijke cijfers in de basisschool. Je kiest om de basisleerstof

Nadere informatie

GYMNASIUM TACITURNUM

GYMNASIUM TACITURNUM GYMNASIUM TACITURNUM het gymnasium van het Willem de Zwijger College Wij leren niet voor school, maar voor het leven Gymnasium..iets voor jou? Sommige mensen denken dat gymnasium betekent: oude talen,

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

Gymnasium. Op lariks. www.csvincentvangogh.nl. Ook tweetalig onderwijs!

Gymnasium. Op lariks. www.csvincentvangogh.nl. Ook tweetalig onderwijs! Gymnasium Ook tweetalig onderwijs! Op lariks Inhoud Welkom! Het gymnasium aan CS Vincent van Gogh Eerste fase Tweede fase Romereis Gymnasium en tweetalig onderwijs Activiteiten Gymnasiumteam Viva Vox Contact

Nadere informatie

Tekenen in de Tweede fase

Tekenen in de Tweede fase Tekenen in de Tweede fase Wat kun je verwachten? Wat kun je verwachten? Lessen per week: Havo 4 / 5 2 uur praktijk en 1 uur theorie (KG/KB) Vwo 4 2 uur (de verdeling praktijk / theorie wisselt door het

Nadere informatie

Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016

Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016 Overgangsnormen en uitslagregels 2015-2016 inhoud overgangsnormen TOPmavo havo en vwo uitslagregels overstap Interactieve pdf Met deze interactieve pdf heeft u eenvoudig toegang tot alle informatie van

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A16/A17 (aansluitend) Determineren

Nadere informatie

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Je behaalde het getuigschrift van het basisonderwijs. Je behaalde een attest van het basisonderwijs. 1A 1A verdieping 1B Je wil je vooral focussen op de basisleerstof.

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Plusklassen atheneum en gymnasium. méér dan vwo

Plusklassen atheneum en gymnasium. méér dan vwo Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo Informatie avond 9 november 2017 Hoe leert een pienter kind? Door zoveel mogelijk te lezen en kennis te verzamelen, óf door ervaringen op te doen zonder actief

Nadere informatie

ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW

ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW ALBERDINGK THIJM COLLEGE OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW 2014-2015 VOORWOORD Beste ouders, verzorgers, Op het Alberdingk Thijm College vinden we het belangrijk dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt.

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Talentklassen havo en vwo Kunst Sport Science Cambridge Engels Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Op het Oostvaarders College groeien talenten! Brochure Talentklassen OVC 2009.2 2

Nadere informatie