FORMULIER RAADSVRAGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FORMULIER RAADSVRAGEN"

Transcriptie

1 FORMULIER RAADSVRAGEN Datum : 10 maart 2016 Soort : Te behandelen/beantwoorden tijdens Debat thema Bestuur 15 maart 2016 Vragensteller : Koos van Gemeren Onderwerp : Betaald parkeren in Zeist De fractie NieuwDemocratischZeist wil tijdens het debat a.s. dinsdag over het raadsvoorstel Realisatie-impuls een voorstel doen om het winkelgebied van Zeist-centrum een impuls te geven door aan de knoppen van betaald parkeren te draaien. Bij de voorbereiding van onze bijdrage stuit onze fractie op de volgende ontbrekende informatie, die voor een deel al eerder was toegezegd. Navraag bij de griffie gisteren en vandaag hielp ons niet verder, daarom de volgende vragen met het verzoek deze vragen voor het debat van dinsdag a.s. te beantwoorden: 1. Bij de RT en Debat over de parkeer- en belastingverordening (15 oktober) is toegezegd een overzicht te krijgen over kengetallen parkeren (via de griffie gevraagd, nog niet gekregen) zie besluitenlijst: Kengetallen: bijvoorbeeld het aantal uren dat in de verschillende parkeergarages wordt geparkeerd, het aantal parkeerplaatsen dat überhaupt aanwezig is en de verhouding tussen parkeerplaatsen op straat en in parkeergarages en wat de impact is van een ½ uur -2 uur gratis parkeren, worden nagezonden. Vraag: is het door wethouder Luca toegezegde overzicht inmiddels aan de raad te verstrekken? 2. N.a.v. onze schriftelijke vragen bij de parkeerverordening heeft wethouder Luca in de raad van november toegezegd dat de raad eind 2015 een raadsinformatiebrief zou ontvangen over zijn pilot in 2016 (zou eind 2015 komen, via de griffie gevraagd, nog niet gekregen) Vraag: is die informatie inmiddels aan de raad te verstrekken? 3. In de begrotingsstukken 2016 staat de navolgende informatie: -15RV0066 begroting 2016 boek 2 op blz 30 punt => baten parkeren begroting / lasten mio baten parkeren begroting / lasten mio -bijlage 7 bij begroting 2016(15RAAD0054) blz. 2 => opbrengst parkeerbelasting mio Vragen: Is een verklaring van dit verschil in opbrengsten te geven? Is er al iets te zeggen over de gerealiseerde opbrengst 2015 en de begrote opbrengst voor 2015? Kan het college een duidelijk overzicht verschaffen van de gerealiseerde parkeerexploitatie 2014 en 2015 in relatie tot de exploitatiebegrotingen 2014 en Tevens een uitleg van het verschil tussen de begrote en werkelijke parkeerkosten 2015 en de begrote kosten voor Kan het college een kosten- en opbrengstenoverzicht 2015 aanleveren per parkeergarage?

2 Is de gemeentelijke organisatie in staat om cijfermateriaal aan te leveren dat nodig is om de effecten van een proef met geheel of gedeeltelijk afschaffen van betaald parkeren te meten c.q. te evalueren? Aantal auto bezoekers, extra omzet voor winkeliers enz. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een proefperiode van 6 maanden gratis parkeren Kan de wethouder aangeven wat hij heeft gedaan met uitkomsten 2nd opinion (2015) waarmee 3 tot 4 ton bespaard zou kunnen worden? Welke investeringen zijn gepland voor het jaar 2016 m.b.t. de parkeerexploitatie?

3 FORMULIER BEANTWOORDING RAADSVRAGEN Datum beantwoording : 15 maart 2016 Soort : Te behandelen/beantwoorden tijdens Debat thema Bestuur 15 maart 2016 Vragensteller : Koos van Gemeren Onderwerp : Betaald parkeren in Zeist De fractie NieuwDemocratischZeist wil tijdens het debat a.s. dinsdag over het raadsvoorstel Realisatie-impuls een voorstel doen om het winkelgebied van Zeist-centrum een impuls te geven door aan de knoppen van betaald parkeren te draaien. Bij de voorbereiding van onze bijdrage stuit onze fractie op de volgende ontbrekende informatie, die voor een deel al eerder was toegezegd. Navraag bij de griffie gisteren en vandaag hielp ons niet verder, daarom de volgende vragen met het verzoek deze vragen voor het debat van dinsdag a.s. te beantwoorden: 1. Bij de RT en Debat over de parkeer- en belastingverordening (15 oktober) is toegezegd een overzicht te krijgen over kengetallen parkeren (via de griffie gevraagd, nog niet gekregen) zie besluitenlijst: Kengetallen: bijvoorbeeld het aantal uren dat in de verschillende parkeergarages wordt geparkeerd, het aantal parkeerplaatsen dat überhaupt aanwezig is en de verhouding tussen parkeerplaatsen op straat en in parkeergarages en wat de impact is van een ½ uur -2 uur gratis parkeren, worden nagezonden. Vraag: is het door wethouder Luca toegezegde overzicht inmiddels aan de raad te verstrekken? Tijdens het begrotingsdebat van 27 oktober 2015 is de portefeuillehouder hier op hoofdlijnen mondeling op ingegaan. Vervolgens is de informatie tot in detail schriftelijk via de griffie op 9 november aan de raad verspreid voor de raadsvergadering van 10 november 2015, voortgezet op 12 november N.a.v. onze schriftelijke vragen bij de parkeerverordening heeft wethouder Luca in de raad van november toegezegd dat de raad eind 2015 een raadsinformatiebrief zou ontvangen over zijn pilot in 2016 (zou eind 2015 komen, via de griffie gevraagd, nog niet gekregen) Vraag: is die informatie inmiddels aan de raad te verstrekken? Er is een collegevoorstel inclusief raadsinformatiebrief voorzien in de eerste weken van april. Het was inderdaad de bedoeling om eerder duidelijkheid en inzicht te geven over de pilot in Tijdens de voorbereiding van de uitwerking van deze pilot heeft een leverancier ons gewezen op een nieuw parkeersysteem dat het onderzoeken waard was voor de invulling van de pilot 2016 in Zeist. Dit parkeersysteem heeft vergelijkbare functies voor achteraf betalen (als de slagboominstallatie & het camera kentekenparkeersysteem) en is als extra optie aan het parkeerpanel voorgelegd. Deze uitwerking heeft voor enige vertraging gezorgd. 3. In de begrotingsstukken 2016 staat de navolgende informatie: -15RV0066 begroting 2016 boek 2 op blz 30 punt => baten parkeren begroting / lasten mio

4 baten parkeren begroting / lasten mio -bijlage 7 bij begroting 2016(15RAAD0054) blz. 2 => opbrengst parkeerbelasting mio Vragen: Is een verklaring van dit verschil in opbrengsten te geven? De genoemde parkeeropbrengst in bijlage 7 bij begroting 2016 betreft de primitieve parkeeropbrengst 2015, exclusief de taakstelling vanuit de bezuinigingsdialoog. Dit betreft de oorspronkelijke parkeeropbrengst voordat de structurele melding (om de begrote parkeeropbrengsten in lijn te brengen met de werkelijke opbrengsten) was verwerkt. Het structurele knelpunt is ter besluitvorming voorgelegd bij de behandeling van de begroting 2015 en is nadat uw raad goedkeuring heeft gegeven, verwerkt in de begroting 2015 en verdere jaren. De baten in 2016 liggen circa hoger dan in Dit wordt veroorzaakt door de invoering van VPB (= kostenneutraal) en de indexering. Is er al iets te zeggen over de gerealiseerde opbrengst 2015 en de begrote opbrengst voor 2015? Bij de jaarrekening 2015 blijkt dat de werkelijke opbrengsten positief afwijken ten opzichte van de begrote opbrengsten. Aan de opbrengstenkant is een positief resultaat van gerealiseerd. Dit wordt met name veroorzaakt door hogere opbrengsten vanuit de naheffingsaanslagen (veroorzaakt door de vernieuwing van de apparatuur) en niet-begrote opbrengsten parkeergarage Het Rond. De niet-begrote opbrengsten parkeergarage Het Rond worden meegenomen in de totale aanpassing van de parkeerexploitatie, waardoor de exploitatie geactualiseerd en beter beheers- en bestuurbaar wordt. Kan het college een duidelijk overzicht verschaffen van de gerealiseerde parkeerexploitatie 2014 en 2015 in relatie tot de exploitatiebegrotingen 2014 en Tevens een uitleg van het verschil tussen de begrote en werkelijke parkeerkosten 2015 en de begrote kosten voor Ten opzichte van de begrote parkeerlasten 2015 dalen in 2016 de begrote lasten in totaal met , veroorzaakt door de volgende afwijkingen: - Indexering op alle budgetten van -/- 0,7%(daling van 5.000) - Daling van de kapitaallasten als gevolg van lineair afschrijven (stijging van lasten ) - Geplande Parkeermonitor in 2016 (1x in de 4 jaar) (stijging van lasten ) - Actualisatie doorbelasting uren (daling van lasten ) - Onderhoud en beheer Vastgoed (stijging van lasten )

5 - Inwerktreding VPB (stijging van lasten ) - Overige kleine afwijkingen (stijging van lasten 7.000) - Taakstelling (daling van lasten ) Kan het college een kosten- en opbrengstenoverzicht 2015 aanleveren per parkeergarage? Dat is mogelijk, maar betekent veel uitzoekwerk en kost veel tijd/capaciteit waarvan het college de relevantie hiervan op dit moment nog onvoldoende inziet. Nog afgezien van het feit dat dergelijke overzichten kunnen leiden tot verkeerde beeldvorming bij onderlinge vergelijking van parkeervoorzieningen. Is de gemeentelijke organisatie in staat om cijfermateriaal aan te leveren dat nodig is om de effecten van een proef met geheel of gedeeltelijk afschaffen van betaald parkeren te meten c.q. te evalueren? Aantal auto bezoekers, extra omzet voor winkeliers enz. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een proefperiode van 6 maanden gratis parkeren De gemeentelijke organisatie kan een inschatting aanleveren van de financiële effecten van het geheel of gedeeltelijk afschaffen van betaald parkeren. Overigens hebben we niet alleen betaald parkeren om de parkeervoorzieningen te kunnen bekostigen, maar juist om de parkeerruimte zo goed mogelijk te benutten en het centrum en de voorzieningen daarbinnen voor bezoekers bereikbaar te houden. Kan de wethouder aangeven wat hij heeft gedaan met uitkomsten 2nd opinion (2015) waarmee 3 tot 4 ton bespaard zou kunnen worden? Gezamenlijk Onze organisatie is momenteel de laatste hand aan het leggen aan een notitie met een voorstel hierover aan het college. In april wordt de raad hierover geïnformeerd. Welke investeringen zijn gepland voor het jaar 2016 m.b.t. de parkeerexploitatie? E-loket voor de uitgifte van vergunningen en een digitale bezoekersregeling (30k) en de Pilot achteraf betaald parkeren. (75k)

Memo van het College van B&W

Memo van het College van B&W Aanleiding In de commissie Ruimte van 22 mei 2014 zijn vragen gesteld over het risicoprofiel van de parkeerexploitatie gerelateerd aan het project Waterfront. In deze commissie is het voorstel van administratieve

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 27 november 2018 Portefeuillehouders) Wethouder Noorthoek Portefeuille(s) : ^ Verkeer en parkeren Contactpersoon

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond RAADSVOORSTEL 16R.00355 gemeente WOERDEN 16R.00355 Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 30 augustus 2016 Portefeuillehouder(s): de Weger Portefeuille(s): Parkeren Contactpersoon: M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 135042 Datum : 31 maart 2015 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 274625 Datum : 31 mei 2016 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer : Datum : 12 decem ber 2017 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer : Datum : 12 decem ber 2017 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 509500 Programma : Mobiliteit Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: mw. drs. I.C.J. Nieuwenhuizen Informatie bij : A.F.W. van der Steen

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/214277

Collegebesluit. Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/214277 Collegebesluit Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/214277 1. Inleiding Parkeren raakt iedereen in de stad. Naast het gegeven dat een auto bijdraagt aan een gevoel van vrijheid, speelt

Nadere informatie

Dialoog parkeerspelregels. Maandag 9 februari 2015

Dialoog parkeerspelregels. Maandag 9 februari 2015 Dialoog parkeerspelregels Maandag 9 februari 2015 Agenda 19.30 uur Introductie wethouder Luca 19.40 uur Parkeeropgave 2014 2015 & Parkeren in Zeist anno 2015 19.50 uur Opgave van de dialoog (wat wel en

Nadere informatie

Collegevoorstel 151/2003. Registratienummer 3.51605. Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753. Programma Mobiliteit

Collegevoorstel 151/2003. Registratienummer 3.51605. Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753. Programma Mobiliteit Collegevoorstel 151/2003 Registratienummer 3.51605 Opgesteld door, telefoonnummer Guus Cornelissen, 9753 Programma Mobiliteit Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Onderwerp van het voorstel behandeling motie

Nadere informatie

Voorstel aan college. Het college van B&W besluit:

Voorstel aan college. Het college van B&W besluit: Voorstel aan college Nummer: h160029344 Datum: 7 september 2016 Opsteller: J.C. van der Veen Portefeuillehouder: Wethouder De Jong Onderwerp: Parkeren Binnenstad en Waterfront Het college van B&W besluit:

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag

Beantwoording raadsvraag Beantwoording raadsvraag Onderwerp Kosten invoeren blauwe zone parkeren Datum 14-jun-2012 Nummer RV-1233 Steller vraag W. van Rooij Fractie VVD Portefeuillehouder N. Lemlijn Steller P. Verheijen Datum

Nadere informatie

M. Jak Verzoek portefeuillehouder De raad voor te stellen dit raadsvoorstel ter besluitvorming te agenderen. Beslispunten voorstel

M. Jak Verzoek portefeuillehouder De raad voor te stellen dit raadsvoorstel ter besluitvorming te agenderen. Beslispunten voorstel OPLEGNOTITIE Onderwerp: Wijziging belastingverordeningen 2009 ozb en parkeren Nummer 1 O911 690 Versie 1 Thema Financiën Indiener J.J. Nobel Steller M. Jak Verzoek portefeuillehouder De raad voor te stellen

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Presentatie aan de raad 16 mei 2013 VOORBLAD RAADSVOORSTEL 13RV0032# Ronde Tafel : Debat : 28 mei 2013 Raadsvergadering : 11 juni 2013 Gewijzigd voorstel : Presentatie aan de raad 16 mei 2013 Portefeuillehouder : Johan Varkevisser Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland RAADSVOORSTEL Datum en nummer 10 november 2015, nummer Raadsvergadering 10 december 2015 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder R.T.A. Korteland Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein

Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 12 Onderwerp: Introductie pasparkeren in parkeergarage Aan de Kei en op Walramplein Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Gemeenteraad Gooise Meren

Gemeenteraad Gooise Meren Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard Van : Lodewijk Zweers (CDA) 18 juni 2017 Datum indiening : Betreft : Raadsvoorstel Parkeerbeleid Gooise Meren, zaaknr. 307923

Nadere informatie

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Vergaderdatum 6 november 2014 Gemeenteblad 2014 / 69 Agendapunt 3 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld de navolgende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Titel Nummer 12/52 Nieuwbouw Noorderschool Datum 4 september 2012 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/502227

Raadsstuk. Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/502227 Raadsstuk Onderwerp: Maatregelen Moderniseren Parkeren BBV nr: 2016/502227 1. Inleiding De betrokkenheid van de stad bij het onderwerp parkeren is groot. De auto speelt een belangrijke rol in mobiliteit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28557 Datum : 20 november 2012 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T.

Nadere informatie

Maandrapportage parkeerorganisatie

Maandrapportage parkeerorganisatie Maandrapportage parkeerorganisatie juli 2015 Parkeerorganisatie werkelijke opbrengsten Inhoudsopgave 1. Stand van zaken en Resultaten... 2 Stand van zaken deze maand... 2 Resultaten:... 2 1.3 Stimuleren

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 26 juni 2008 Nr. Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het beschikbaar stellen van een bedrag ad 91.540 excl. btw ten behoeve van het invoeren van

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Laren

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Laren Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Laren 21 maart 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging BEL 2016 (BW), agendapunt 7.5 vergadering cie. M&F Technische vragen t.b.v. de behandeling

Nadere informatie

CONFORM. Route formulier college en raad gemeente harderwijk. Onderwerp: doorkijk parkeerbeleid binnenstad

CONFORM. Route formulier college en raad gemeente harderwijk. Onderwerp: doorkijk parkeerbeleid binnenstad CONFORM Route formulier college en raad gemeente harderwijk Ê Onderwerp: doorkijk parkeerbeleid binnenstad 2013-2017 Algemeen NIET INVULLEN Documentnummer: B 12.002462 Datum: 26 juįi 2012 Zaaknummer: Opsteller:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.1013, d.d. 11-10-2011 Onderwerp Morspoortgarage, vragen n.a.v. behandeling PRIL 2011 - De Rekening 2010 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief

Nadere informatie

Naar een optimale parkeerexploitatie

Naar een optimale parkeerexploitatie Naar een optimale parkeerexploitatie Commissie Ruimte, 8 oktober 2014 Eddy Jongen, parkeerregisseur AGENDA Wat weten we van parkeren? Landelijk Weert Dynamiek in het betaald parkeren (DBP) Besluit, stavaza,

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 16-036 Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) inclusief eigen frictiekosten Aan de raad, Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst

Nadere informatie

Raadsvoorstel 104. Gemeenteraad. Vergadering 2 december 2014. Onderwerp : Evaluatie Gepast Parkeren

Raadsvoorstel 104. Gemeenteraad. Vergadering 2 december 2014. Onderwerp : Evaluatie Gepast Parkeren Vergadering 2 december 2014 Gemeenteraad Onderwerp : Evaluatie Gepast Parkeren B&W vergadering : 28 oktober 2014 Dienst / afdeling : Ruimtelijke Ordening en Verkeer Aan de gemeenteraad, Op 1 november 2012

Nadere informatie

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 368891 Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 Onderwerp: Beleidsbegroting 2013-2016 Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs. F.P. Fakkers SAMENVATTING Vanuit

Nadere informatie

Raadsvoorstel Onderwerp: Jaarstukken 2014 en zienswijze ontwerpbegroting 2016 GR Cocensus

Raadsvoorstel Onderwerp: Jaarstukken 2014 en zienswijze ontwerpbegroting 2016 GR Cocensus Agendapunt : 06. Voorstelnummer : 06-036 Raadsvergadering : 25 juni 2015 Naam opsteller : Dimitri Druiven Informatie op te vragen bij : Dimitri Druiven tst. 269 Portefeuillehouder(s) : R. Zeeman Zaaknummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014 Rockanje, 16 december 2014 Nr /105363

Raadsvoorstel 2014 Rockanje, 16 december 2014 Nr /105363 Raadsvoorstel 2014 Rockanje, 16 december 2014 Nr. 105301/105363 Raadsvergadering van 27 januari 2015 Agendanummer Onderwerp: Parkeerautomaten 1e en 2e Slag Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd besluit Er worden

Nadere informatie

Openbaar. Investering mini-containers voor inzameling oud papier en karton. Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Investering mini-containers voor inzameling oud papier en karton. Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Investering mini-containers voor inzameling oud papier en karton Programma Openbare Ruimte Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Om het inzamelresultaat

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *BARCODE* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/16-00361 Directeur : mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar P.V. Pollen Zaaknummer Z.15-14411 Datum: 7 juni 2016 Afdeling Tel.nr 0345 636

Nadere informatie

V O O R S T E L B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S

V O O R S T E L B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V O O R S T E L B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S onderwerp: Evaluatie proef Tulips Kalversteeg registratienummer(s) : 1221143 afdeling : SB team : Verkeer datum: 5 oktober 2015 steller :

Nadere informatie

Mw. drs. M.A.H. van Meerten-Kok, wethouder Parkeerbeleid Gooise Meren

Mw. drs. M.A.H. van Meerten-Kok, wethouder Parkeerbeleid Gooise Meren Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 307923 Mw. drs. M.A.H. van Meerten-Kok, wethouder Parkeerbeleid Gooise Meren Aan de raad, 1. Beslispunten in te stemmen met de nota Parkeerbeleid Gooise

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 1 april Nummer: 2014/6/ Portefeuillehouder: wethouder A. Winthagen-Bock. Afdeling: Openbare Ruimte

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 1 april Nummer: 2014/6/ Portefeuillehouder: wethouder A. Winthagen-Bock. Afdeling: Openbare Ruimte Raadhuisplein 1 T 045-575 33 99 6367 ED Voerendaal F 045-575 11 95 Postbus 23000 E info@voerendaal.nl 6367 ZG Voerendaal W voerendaal.nl \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 1 april 2014 Nummer: 2014/6/ Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VOORSTEL Registratienummer 1148435 Bijlage(n) 4 Onderwerp gewijzigde begroting 2014, ontwerp begroting 2015, meerjarenraming 2016-2018 en de scenariokeuze transitie werkvoorzieningschap

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein. Parkeerexploitatie op hoofdlijnen

Gemeente IJsselstein. Parkeerexploitatie op hoofdlijnen SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl november 2011 Versie: 0.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Herziening parkeerexploitatie... 3 1.2 Samenvatting...

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Hart van Austerlitz, garantstelling voor de te sluiten hypotheek voor de koop van acht woningen bestemd voor ouderen

RAADSVOORSTEL Hart van Austerlitz, garantstelling voor de te sluiten hypotheek voor de koop van acht woningen bestemd voor ouderen RAADSVOORSTEL Hart van Austerlitz, garantstelling voor de te sluiten hypotheek voor de koop van acht woningen bestemd voor ouderen Portefeuillehouder Sander Jansen Ronde Tafel 30 maart 2017 Opsteller D.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL

RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0016 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0016 B&W-besluit d.d.: 5-2-2008 B&W-besluit nr.: 08.0078 Naam programma +onderdeel: Programma 7: Stedelijke Ontwikkeling, beleidsthema Bouwvergunningen /

Nadere informatie

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017 Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 23 november 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging 23 november 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma.

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp Programma : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties : Financiën Voorstelnummer : 18.32 Info bij afdelingshoofd : J.W.A. van der Heijden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris I. Notulen

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,,, secretaris J.J.L. Heerkens. 3. D/18/106899 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat A.M.H. Roolvink

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Gemeente Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Parkeerverordening

Nadere informatie

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Portefeuillehouder Zoetendal Datum collegebesluit 4 oktober 2016 Opsteller A. de Boer Registratie GF16.20071 Agendapunt 3/4 Voorstel 1. Vaststellen van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma:

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: 1 Bestuur 1 Pensioen wethouders Voorstel College overgenomen 4 Veiligheid 2 Brandweer Voorstel College overgenomen 5 Werkgelegenheid en 3 Parkmanagement

Nadere informatie

Hieronder vindt u de begroting en het financiële resultaat voor de jaren 2012, 2013 en 2014 (bedragen x 1000):

Hieronder vindt u de begroting en het financiële resultaat voor de jaren 2012, 2013 en 2014 (bedragen x 1000): gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2013.

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2013. RAADSVOORSTEL 12.0127 Rv. nr.:12.0127 B&W-besluit d.d.:20-11-2012 B&W-besluit nr.:12.1110 Naam programma +onderdeel: Bereikbaarheid Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de Raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de Raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 31 mei 2016 Agendanummer : 14 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : J. (Jasper) Nieuwenhuizen : Bestuurs- en managementondersteuning : M. (Mark) Prijs Voorstel

Nadere informatie

Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen

Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen Maatregelenpakket 1: Leefbaarheid Maatregel Verwacht resultaat Opmerkingen Maatregel B Innovatieve produkten - Extra formatie, onderzoek en ICT -100.000,00 Maatregel 1 Aanpassing bezoekersregeling 933.000,00

Nadere informatie

Wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer

Wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer Voorstel aan de raad Nummer: 141033292 Portefeuille: Wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer Programma: 2.3 Leefbare stad Programma onderdeel: 2.3.2 Optimaliseren stedelijk verkeer

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU Agendanummer 10-122 Registratienummer raad 600798 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 599107 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009 Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen Bestedingsvoorstel opbrengst aandelen EZW Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met bijgevoegde raadsinformatiebrief

Advies: Akkoord te gaan met bijgevoegde raadsinformatiebrief VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Zeldert Tel nr: 8378 Nummer: 16A.00633 Datum: 30 juni 2016 Team: Financiën Tekenstukken: Ja Bijlagen: Afschrift aan: V. Griessler,

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00845 OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Kees van Velzen Onderwerp Beantwoording raadsvragen VVD over: Parkeren Boerhaavestraat - Besluitvormend

Nadere informatie

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 5 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Politieke Kamer 1 / 2 Agendanr. 5 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 519428 De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting 2018-2021 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. In te stemmen met de voorliggende Programmabegroting

Nadere informatie

Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie.

Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie. College Onderwerp: V20100064 Beantwoording Art. 61 vragen CDA fractie n.a.v. goedkeuring begroting door de provincie. Collegevoorstel Inleiding: Naar aanleiding van de brief waarin de provincie de begroting

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag van (SP), ingediend op 10 mei Onderwerp: Vennootschapsbelasting. Vragen

Beantwoording raadsvraag van (SP), ingediend op 10 mei Onderwerp: Vennootschapsbelasting. Vragen Beantwoording raadsvraag van (SP), ingediend op 10 mei 2015. Onderwerp: Vennootschapsbelasting Vragen Inleiding In de werkgroep Planning en Control van 17 maart 2015 is aandacht besteed aan veranderende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar Raadsvoorstel Openbaar Voorstelnummer : 13RV000052 Onderwerp : Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis Besluit in de raad : 25 september 2013 Portefeuillehouder : Drs. J. Baerends Naam steller : I.I.

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019)

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: 1. om

Nadere informatie

: '15 : : Mw H.M. Lejeune- Koster

: '15 : : Mw H.M. Lejeune- Koster gemeentc Montfoort Bosiuii Raad Nr... H DFC 2015 RAADSVOORSTEL ter besluitvormirig in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: :

Nadere informatie

Overeenkomst Cinemec. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Overeenkomst Cinemec. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Overeenkomst Cinemec Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 en Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. Velthuis en B. van Hees Samenvatting Met Cinemec is met betrekking tot

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 31 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 31 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 31 mei 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept begroting ODBN 2017 Samenvatting De gemeente Boekel werkt op diverse beleidsgebieden

Nadere informatie

> Raadsvoorstel / Besluitvormend

> Raadsvoorstel / Besluitvormend > Raadsvoorstel / Besluitvormend Raadsvergadering van: 16 december 2010 Datum: 6 december 2010 Onderwerp: Aanpassing tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en verhoging van de kosten

Nadere informatie

Toezeggingen uit raad en commissies

Toezeggingen uit raad en commissies Lijst toezeggingen c.a. raadsperiode 2018 Versie:3 Datum actualisatie: tot en met 1 e kwartaal Ontbrekende nummers betekent reeds afgehandeld. Toezeggingen uit raad en commissies volgnr Portefeuillehouder

Nadere informatie

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd.

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd. Aan de raad AGENDAPUNT 7.9 ALDUS BESLOTEN 9 DECEMBER 2010 Belastingverordeningen 2011 Voorstel: de belastingverordeningen 2011 vaststellen. Jaarlijks doen wij u voorstellen om de diverse belastingtarieven

Nadere informatie

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek.

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek. Gemeente Heerlen T.a.v. de gemeenteraad Postbus 1 6400 AA Heerlen Heerlen, 21 november 2013 Betreft: aanpassing parkeertarieven Geachte leden van de Raad, Vanavond, 21 november zal in de raadsvergadering

Nadere informatie

Raadsvergadering 14 december 2017

Raadsvergadering 14 december 2017 RAADSVOORSTEL Datum en nummer 14 november 2017, nummer Raadsvergadering 14 december 2017 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder A.J. van Eekelen Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

c. De gemeente voert een efficiënt beheer van gebouwen. Hierbij wordt gezocht naar optimalisaties en wordt verkoop versus huur afgewogen.

c. De gemeente voert een efficiënt beheer van gebouwen. Hierbij wordt gezocht naar optimalisaties en wordt verkoop versus huur afgewogen. Raadsvoorstel: Nummer: 2013-1047 Onderwerp: Visie op Vastgoed gemeente Gorinchem 2013-2018 Datum: 24 juli 2013 Portefeuillehouder: M. Doodkorte Raadsbijeenkomst: 10 september 2013 Raadsvergadering: 26

Nadere informatie

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen.

Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te Nijmegen. Algemeen bestuur Vergadering 4 april 2018 Agendapunt 8 Onderwerp Huisvesting GGD, locatie Nijmegen Korte samenvatting onderwerp: Afronding van de definitiefase nieuwbouw kantoor GGD Gelderland-Zuid te

Nadere informatie

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Voorgesteld besluit Het Integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Registratienummer raad: 1195908 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Zienswijze

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering

Besluitenlijst Raadsvergadering Datum 11-04-2019 enlijst Raadsvergadering 4.a Ingekomen stukken en mededelingen. Voorstelnummer 22-2019 Kennis te nemen van: A. Kadernota 2020 Omgevingsdienst IJmond B. Voortgangsrapportage Duurzaamheidsagenda

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015)

Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015) Versie 12 april 2013 Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015) Definitief Directie Fysiek Domein Inhoud Inleiding 4 1 Herinrichtingsprojecten. 5 1.1 Planning.

Nadere informatie

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE Onderwerp: Exploitatie parkeren centrum Registratienummer: 361105 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 november 2012 Datum vergadering: maandag 17 december 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Op grond van uw budgettaire bevoegdheid, bieden wij, ter vaststelling actualisatie van de begroting 2019 aan

Op grond van uw budgettaire bevoegdheid, bieden wij, ter vaststelling actualisatie van de begroting 2019 aan Raadsvoorstel Reg.nr. : 8923472 B&W verg. : 16 april 2019 Commissie : Alle Onderwerp: Actualisatie Begroting 2019 Cie_verg. : 20 t/m 23 mei 2019 Raadsverg. : 5 juni 2019 1) Status Op grond van uw budgettaire

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt ' L] Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 446994 Datum: 23 mei 2017 Programma Openbare Orde en Veiligheid Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

Begrotingswijziging IJmond Werkt! 2016 I

Begrotingswijziging IJmond Werkt! 2016 I Begrotingswijziging IJmond Werkt! 2016 I Algemeen In de begroting 2016 was een taakstellende bezuiniging opgenomen van 554 duizend. IJmond Werkt! heeft deze per saldo gevonden langs de weg van onderstaande

Nadere informatie

Verleningsvoorschriften 2013

Verleningsvoorschriften 2013 Verleningsvoorschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Verleningsvoorschriften Citeertitel Verleningsvoorschriften Besloten

Nadere informatie

Beantwoording raadsvragen t.b.v. oordeelvormende sessie betaald parkeren

Beantwoording raadsvragen t.b.v. oordeelvormende sessie betaald parkeren Beantwoording raadsvragen t.b.v. oordeelvormende sessie betaald parkeren 24 oktober 2014 Fractie Groen Links 23 oktober 2014 1. Waarom is het financiële effect van loyaliteitsprogramma s (vlgs evaluatienota)

Nadere informatie

4 Bedrijfsvoering en dienstverlening. b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t.

4 Bedrijfsvoering en dienstverlening. b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Griffievoorstel Begrotingsprogramma 3 Bestuur en veiligheid 4 Bedrijfsvoering en dienstverlening b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t. rol raad Ter

Nadere informatie