Samenvatting toelichting peilenvoorstel Zuidpolder van Delfgauw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting toelichting peilenvoorstel Zuidpolder van Delfgauw"

Transcriptie

1 Samenvattg toelichtg peilenvoorstel Zuidpolder van Informatie Alle peilen zijn afgewogen conform de beleidsnota peilbesluiten. Deze nota is te vden onder het digitale loket van Delfland en te downloaden via: De toelichtg op het peilbesluit is te zien via: Gebied De Zuidpolder van is een van de grootste polder het beheergebied van Delfland. De polder kenmerkt zich door een breed scala aan landgebruikvormen: stedelijk gebied, glastubouw, natuur en grasland komen hier samen. De Zuidpolder van bestaat uit 39 peilgebieden. Voor het eerst is ook de Delftse opgenomen het peilbesluit voor de Zuidpolder van. Hoofdpunten De hoofdpunten (knelpunten) het peilbesluit Zuidpolder van zijn: - Ontsnipperg peilgebieden - peilen voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelgen - gebieden voor het eerst opgenomen peilbesluit In de Zuidpolder van komen veel klee peilgebieden voor. Deze versnipperg is het gevolg van: - relatief grote hoogteverschillen (van boezemniveau naar droogmakg) - oude glastubouwgebieden met aanvoersloten - oude bebouwg met hoogwatervoorzieng - verschillende functies met verschillende wensen t.a.v. het peil. In de Beleidsnota besluiten wordt gestreefd naar zo m mogelijk peilgebieden (ontsnipperen). In dit peilbesluit worden enkele klee peilgebieden samengevoegd. Verder wordt voor enkele gebieden met afwijkend peil aanbevolen om die de vergunngverleng op te heffen. De maatregelen het voorstel zijn er op gericht s voor verbeterg van kunstwerken en s om op locale schaal peilgebieden samen te voegen. Er zijn nieuwe peilen afgewogen voor ruimtelijke ontwikkelgen de Zuidpolder van : - Aanleg van nieuwe natuur de Droogmakg - Inrichtg van de Bergboezem - Aanleg bedrijventerre Technopolis De nieuwe peilen sluiten aan bij de nieuwe functies. De Delft is een herpolderd gebied waarvan de peilgebieden nog niet eerder een peilbesluit waren vastgelegd. Met de vaststellg van het nieuwe peilbesluit wordt dit gebied ook opgenomen een peilbesluit. Zo draagt ook dit peilbesluit bij aan de doelstellg om peilbesluiten op orde te krijgen. Ed 2011 worden de peilbesluiten van de overige Delftse ontpolderde gebieden ter besluitvormg voorgelegd.

2 Opstellen peilbesluit De watergebiedstudie Berkel-Pijnacker vormt het uitgangspunt voor dit peilbesluit. Waar peilen volgens het GGOR en de maatregelen uit de watergebiedstudie betrekkg hebben op het peilbeheer de Zuidpolder van, is dit meegenomen de afwegg. Samenvattg peilafwegg Onderstaande tabel geeft het peilenvoorstel voor het nieuwe peilbesluit weer, clusief een korte samenvattg van de afwegg. Ook worden als referentie de peilen uit het peilbesluit uit en de huidige praktijksituatie weergegeven. gebied I: Hoofdpeilgebied -2,95 m / -3,00 m m / -2,99 m - 3,02 m Het voorgestelde peil komt overeen met het GGOR peil Dit peil komt tegemoet aan zoveel mogelijk functies door een zo groot mogelijke droogleggg. Het peil komt niet overeen met het wenspeil van zakkggevoelige bebouwg. Maaivelddalg wordt echter gevolgd om de droogleggg te handhaven, de mogelijke schade als gevolg van deze peilaanpassg behoort dan volgens de Beleidsnota besluiten tot een normaal maatschappelijk risico. Het praktijkpeil werkt goed deze polder. Echter, II: Aanvoersloot -2,70 m -2,70 m wanneer dit peil wordt vastgesteld zal de polderkade moeten worden verhoogd. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Bij het peil van het huidig peilbesluit komt de watergang vrijwel droog te staan. De watergang zal daarom gebaggerd moeten worden. III: Delftsestraatweg Delft IV: Aanvoersloot ten noorden van Technopolis V: Bebouwg langs Pijnackerse -1,91 m / -1,64 m -2,95 m / -3,00 m -1,55 m Zp/wp -1,65 m / -1,69 m -1,91 m / -1,64 m -1,54 m - 1,55 m De getrapte stuw naar peilgebied I wordt als één kunstwerk beschouwd, daarom kan het voormalig peilgebied IV (met peil ) worden opgeheven. Voor het voormalig gebied met afwijkend peil is het vigerende peil uit gunstig. De ijsbaan waarvoor een hoger wterpeil nodig was is verplaatst. Een hoger peil is nodig voor de beregeng van een sportveld. De draage van het nabijgelegen sportcomplex watert mogelijk af op dit peilvak. In de vloedsfeer van dit peilvlak ligt hoogwaardige frastructuur (hoogspanngsleidgen). Vanwege de stabiliteit van deze frastructuur en de functie als aanvoersloot wordt echter gebied V functioneert als aanvoersloot en faciliteert de functie bebouwg. De aanvoersloot functioneert goed.

3 gebied Vaart VI: Westzijde Zuidedseweg -1,82 m Het praktijkpeil ligt hoger dan het vastgestelde peil, zodat een glastubouwbedrijf onder vrijverval water kan laten. Deze gerge droogleggg kan echter op sommige plekken tot natte situaties leiden. Het belang van één dividu weegt niet op tegen het algemeen belang van de bebouwg. VII: Westzijde Zuidedseweg VIII: Oostzijde Zuidedseweg IX: Oostzijde Zuidedse weg -2,38 m -2,11 m -2,36 m : -2,06 m / -2,13 m -2,38 m -2,11 m gebied VII is een stedelijk gebied met mogelijk zakkggevoelige bebouwg. In de actuele situatie zijn geen problemen bekend met het huidige peil. Daarnaast zijn er naast bebouwg geen wensen vanuit andere functies. Het huidige peil wordt daarom gehandhaafd. Hoge grondwaterstanden zijn de watergebiedstudie benoemd als mogelijk knelpunt. Geadviseerd wordt nader onderzoek te doen en grondwaterstanden te monitoren. In het GRP kan bepaald worden of maatregelen nodig zijn. Het huidige peil blijft gehandhaafd, omdat de actuele situatie geen problemen bekend zijn. Een peilveranderg is niet wenselijk verband met zakkggevoelige bebouwg. Het praktijkpeil is een zomer- en wterpeil dat bnen de 5 cm operationele marge valt van het het vorige peilbesluit vastgestelde peil. Er zijn de actuele situatie geen problemen bekend. Daarom blijft het huidige peil gehandhaafd. X: Oostzijde Zuidedseweg XI: Glastubouwgebied XII: Glastubouwgebied XIII: Glastubouwgebied -2,65 m -2,65 m -2,61 m -2,65 m situatie geen problemen bekend zijn. Een peilveranderg is niet wenselijk verband met zakkggevoelige bebouwg. situatie geen problemen bekend zijn. Er zijn dit gebied geen wensen vanuit andere functies. situatie geen problemen bekend zijn. De aanvoerfunctie van dit peilgebied wordt met dit peil goed vervult. Hoge grondwaterstanden zijn de watergebiedstudie benoemd als mogelijk knelpunt. Geadviseerd wordt nader onderzoek te doen en grondwaterstanden te monitoren. In het GRP kan bepaald worden of maatregelen nodig zijn. Zowel bij het huidig peil als het praktijkpeil wordt de glastubouwfunctie goed bedient. Echter, het verhogen van het peil verklet de berggscapaciteit. Daarom wordt voorgesteld het peil

4 gebied gelijk te houden met het huidig peil. Hoge grondwaterstanden zijn de watergebiedstudie XIV: Glastubouwgebied -2,47 m -2,37 m / -2,35 m - 2,47 m benoemd als mogelijk knelpunt. Geadviseerd wordt nader onderzoek te doen en grondwaterstanden te monitoren. In het GRP kan bepaald worden of maatregelen nodig zijn. Vanuit waterhuishoudkundig oogpunt verdient het huidig peil de voorkeur boven het praktijkpeil. Dit betekent wel dat stuwen hersteld moeten worden. XV: Hoogwatersloot glastubouwgebied XVII: Hoogwater- Sloot Glastubouwgebied -1,98 m -1,92 m -2,05 m -1,90 m -1,87 m -1,88 m / -1,93 m -1,92 m -2,05 m De twee voormalige peilgebieden zijn samengevoegd, omdat het om twee klee peilgebieden gg met vergelijkbaar praktijkpeil. Maximale droogleggg wordt bereikt bij een peil van NAP -1,92 m. Hierbij blijft de aanvoerfunctie gehandhaafd en komt het peil niet hoger dan de praktijk. Bebouwg en glastubouw zijn gebaat bij dit peil. Dit peilgebied fungeert als aanvoersloot. Begroeig de watergang belemmert de aanvoerfunctie. Een relatief groot verhang is nodig om voldoende water achter het gebied te krijgen. Daarom is het praktijkpeil hoger dan het huidig peil. Uit waterhuishoudkundig belang moet worden gebaggerd. Om voldoende droogleggg te realiseren is dan het huidig peil nodig. Het praktijkpeil is lager dan het huidig peil, omdat is XVIII: Droogmakg XIX: Hoger droogmakg XX: Hoger droogmakg -5,05 m / -5,15 m -3,28 m -3,72 m -5,20-3,28 m -3,72 m -5, 20 m -3,28 m -3,72 m het peilgebied klachten bekend zijn van de natte situaties en klee drooglegggen. Om de uithoeken van dit peilgebied goed te ontwateren, is voldoende droogleggg van belang. Bij het voorgestelde peil zullen mder onderbemalgen nodig zijn. Voor de droogleggg van grasland zou een lager peil gewenst zijn. Echter, het beperken van maaivelddalg heeft hier prioriteit, daarom blijft het huidig peil gehandhaafd. situatie geen problemen bekend zijn. XXI: Bebouwg aan de west-zijde Zuidedseweg Twee peilen -1,64 m / situatie geen problemen bekend zijn. Particulieren hebben een schot de watergang gezet, waardoor het peil voor het peilgebied iets is opgezet. Hier is geen vergunng voor en het heeft geen waterhuishoudkundige functie. Het zal daarom worden verwijderd.

5 gebied XXII: Bebouwg aan zuidwesthoek van Zuidedseweg en N470 XXIII: Noordelijke Emerald XXIV: Emerald en Ruyven XXV: Technopolis Flex. -2,80 m -2,97 m / -3,00 m M/max -3,09 m / -2,78 m (hogere standen 2009) -2,97 m / -2,99 m Flex. -2,80 m Flex. -3,05 m / -2,85 m situatie geen problemen bekend zijn. Bij de ontwikkelg van het woongebied de peilgebied is het flexibele peil aangehouden. en functie zijn op elkaar afgestemd. In de praktijk zakt het peil niet tot de ondergrens. In de actuele situatie zijn geen problemen met het peil bekend. Daarom wordt het huidige peil opnieuw vastgesteld. Het huidige peil wordt gehandhaafd, omdat het watersysteem op de functies is afgestemd en vice versa. Dit peilgebied zal uit gaan maken van het nieuw te ontwikkelen bedrijventerre Technopolis. Het gebied wordt tegraal opgehoogd om de voor het bedrijfsterre gewenste droogleggg te realiseren. Het peil dat is gehanteerd het richtgsplan voor Technopolis wordt gehanteerd. Zolang Technopolis nog niet is gerealiseerd wordt een terimpeil van -3,02 m, het peil van peilgebied I, gehanteerd. In het kader van de ABC maatregelen wordt dit nieuwe peilgebied gesteld. Het zal functioneren als gestapelde bergg met een natuurbestemmg. De Bergboezem XXVI: Bergboezem XXVII: Reservaatsgebied-Zuid -5,05 m / -5,15 m -5,05 m / - 5,15 m -5,15 m -5,20 m Flex. peil -4,75 m / -5,05 m Flex. -4,80 m / - 4,50 m heeft de toekomst twee functies: natuur en waterbergg. De functies en het peil zijn het richtgplan op elkaar afgestemd. Daarom worden de peilen uit het richtgsplan overgenomen. Zolang de bergboezem nog niet is gerealiseerd, wordt als terimpeil het praktijkpeil gehanteerd. Dit is een nieuw te stellen peilgebied waar delen van het oude peilgebied zijn samengevoegd met gebieden met afwijkend peil. De toekomstige functie is natuur. In het richtgsplan zijn peil en functie op elkaar afgestemd. Daarom wordt het peil uit het richtgsplan overgenomen. XXVIII: Noordelijk -1,49 m -1,49 m Het westelijke lager gelegen van dit peilgebied is de watergebiedstudie aangewezen als mogelijk knelpunt. Er zijn echter geen klachten bekend. Een

6 gebied eventuele peilverlagg kan leiden tot zettgen en maaivelddalg, een eventuele peilverhogg leidt tot een vermderde berggscapaciteit. Daarom wordt XXX: Oostelijk XXXI: Zuidelijke XXXII: Zuidwestelijke -1,20 m -1,79 m -2,10 m -1,20 m -1, 79 m -2,10 m Het peilgebied ligt het stedelijk gebied van de. Verlagg van het peil is risicovol, omdat het effect op mogelijk zakkgsgevoelige bebouwg onbekend is. Een peilverhogg leidt tot vermderg van de droogleggg en verkleg van de berggscapaciteit. Daarom wordt voorgesteld het praktijkpeil vast te stellen. Omdat de huidige situatie geen problemen bekend zijn, wordt Omdat de huidige situatie geen problemen bekend zijn en peilverhogg of -verlagg niet wenselijk, wordt XXXIII: Jan de Oudeweg XXXIV: Wegsloot A13-1,82 m -1,82 m Omdat de huidige situatie geen problemen bekend zijn en er een andere functies of waterhuishoudkundige belangen met andere peilwensen zijn, wordt De functie van het peilgebied is die van wegsloot. Het water moet voldoende hoog staan voor een goede stabiliteit van de weg. In de actuele situatie zijn geen problemen bekend. In brede afwegg is voor de bepaald praktijkpeil als uitgangspunt te nemen, daarom wordt voorgesteld het praktijkpeil vast te stellen. XXXV: Boerderij de Hammenpoort -1,39 m -1,39 m Bnen dit peilgebied ligt rijksmonument De Hammenpoort, dat op staal is gefundeerd. Verlagg van het huidige peil is daarom risicovol en ongewenst. In de actuele situatie zijn geen problemen bekend. In brede afwegg is voor de bepaald praktijkpeil als uitgangspunt te nemen, daarom wordt

7 gebied XXXVI: Openbaar groen -3,25 m / -3,30 m -3,25 m / - 3,30 m -3,25 m / -3,30 m deze voormalige onderbemalg vast te stellen. XXXVII: Glastubouw en bebouwg - 3,20 m deze voormalige onderbemalg vast te stellen. XXXVIII: Laaggelegen grasland -3,30 m / -3,35 m -3,30 m / -3,35 m -3,30 m / -3,35 m deze voormalige onderbemalg vast te stellen. XXXIX: Laaggelegen grasland deze voormalige onderbemalg vast te stellen. XXXX: Laaggelegen grasland deze voormalige onderbemalg vast te stellen.

Toelichting GGOR Zuidpolder van Delfgauw

Toelichting GGOR Zuidpolder van Delfgauw Toelichting GGOR Zuidpolder van Delfgauw Inleiding Om het GGOR te kunnen bepalen is de GGOR-systematiek gevolgd (zie figuur 1). Op basis van een analyse met een grondwatermodel zijn de actuele grondwaterstanden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 413 Regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Nr. 5 NOTA VAN VERBETERING Ontvangen 25 januari 2006 In het voorstel van wet (stuk nr. 2) worden

Nadere informatie

Toelichting GGOR polder Berkel

Toelichting GGOR polder Berkel Toelichting GGOR polder Berkel Inleiding Om het GGOR te kunnen bepalen is de GGOR-systematiek gevolgd (zie figuur 1). Op basis van een analyse met een grondwatermodel zijn de actuele grondwaterstanden

Nadere informatie

Toelichting GGOR Oude Polder van Pijnacker

Toelichting GGOR Oude Polder van Pijnacker Toelichting GGOR Oude Polder van Pijnacker Inleiding Om het GGOR te kunnen bepalen is de GGOR-systematiek gevolgd (zie figuur 1). Op basis van een analyse met een grondwatermodel zijn de actuele grondwaterstanden

Nadere informatie

Werkwijze De GGOR-systematiek is gebruikt bij het opstellen van de peilbesluiten. De uitkomsten zijn direct vertaalt naar een peilenvoorstel.

Werkwijze De GGOR-systematiek is gebruikt bij het opstellen van de peilbesluiten. De uitkomsten zijn direct vertaalt naar een peilenvoorstel. Samenvatting toelichting 10 en Waterweg Gebied Het gebied van de 10 en beslaat een aaneengesloten stedelijk gebied van Vlaardingen en Schiedam en Rotterdam. Aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door

Nadere informatie

Bijlagen bij scriptie: Mariene archeologische verwachting voor de laatprehistorische. Noordzeekust

Bijlagen bij scriptie: Mariene archeologische verwachting voor de laatprehistorische. Noordzeekust Bijlagen bij scriptie: Mariene archeologische verwachting voor de laatprehistorische periode langs de Nederlandse Noordzeekust Jade Schoon, s0724718 [ii] Inhoud Inhoud... iii Bronvermelding... v Bijlage

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 891 Wijziging van de Wet op de rechterlijke indeling, de Wet op de rechterlijke organisatie en diverse andere wetten in verband met de vermindering

Nadere informatie

Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude Polder van Pijnacker - peilgebied OPP XIII

Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude Polder van Pijnacker - peilgebied OPP XIII Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude Polder van Pijnacker - peilgebied OPP XIII Versie 13 april 2018 M.W. Näring, MSc (Hoogheemraadschap van Delfland) 1 Inleiding Het beheergebied van Delfland

Nadere informatie

Toelichting GGOR Schieveen

Toelichting GGOR Schieveen Toelichting GGOR Schieveen Inleiding Om het GGOR te kunnen bepalen is de GGOR-systematiek gevolgd (zie figuur 1). Op basis van een analyse met een grondwatermodel zijn de actuele grondwaterstanden (AGOR)

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 85 Haarlem, 15 november 2001 Onderwerp: Aanpassingsverordening Euro Bijlage: ontwerpbesluit Inleiding Het is noodzakelijk de provinciale verordeningen te

Nadere informatie

MODULAIRE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RIJK VAN NIJMEGEN. Wijzigingsbesluit

MODULAIRE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RIJK VAN NIJMEGEN. Wijzigingsbesluit MODULAIRE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RIJK VAN NIJMEGEN Wijzigingsbesluit 1 De colleges van burgemeester en wethouders en de raden van de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Mook en Middelaar,

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Nijmegen: Ars Aequi Libri

Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Nijmegen: Ars Aequi Libri UvA-DARE (Digital Academic Repository) De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Oderkerk, A.E. Link to publication Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 756 Invoering van een verhuurderheffing over 2014 en volgende jaren alsmede wijziging van enige wetten met betrekking tot de nadere herziening

Nadere informatie

Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude en Nieuwe Broekpolder - peilgebied ONP V

Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude en Nieuwe Broekpolder - peilgebied ONP V Toelichting partiële herziening peilbesluit Oude en Nieuwe Broekpolder - peilgebied ONP V Versie 13 april 2018 M.W. Näring, MSc (Hoogheemraadschap van Delfland) 1 Inleiding Het beheergebied van Delfland

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Nijmegen: Ars Aequi Libri

Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Nijmegen: Ars Aequi Libri UvA-DARE (Digital Academic Repository) De preliminaire fase van het rechtsvergelijkend onderzoek Oderkerk, A.E. Link to publication Citation for published version (APA): Oderkerk, A. E. (1999). De preliminaire

Nadere informatie

Cultuurgemeenschap van België» vervangen door de woorden «Vlaamse Gemeenschap». HOOFDSTUK V. - Wijzigingen aan het decreet van 21 december 1976

Cultuurgemeenschap van België» vervangen door de woorden «Vlaamse Gemeenschap». HOOFDSTUK V. - Wijzigingen aan het decreet van 21 december 1976 VLAAMSE OVERHEID 23 JUNI 2006. - Decreet houdende aanpassing van diverse decreten aan de nieuwe benaming van de wetgevende vergaderingen van de gemeenschappen en gewesten (1) Het Vlaams Parlement heeft

Nadere informatie

Bijlage I: Raamplan Kern Pijnacker

Bijlage I: Raamplan Kern Pijnacker Bijlage I: Raamplan Kern Pijnacker Karakteristiek van het gebied De kern van Pijnacker ligt in twee polders, de Oude Polder van Pijnacker (inclusief Droogmaking) en de Nieuwe of Drooggemaakte Polder (noordelijk

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET. van de heer Norbert De Batselier TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

VOORSTEL VAN DECREET. van de heer Norbert De Batselier TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2005-2006 14 juni 2006 VOORSTEL VAN DECREET van de heer Norbert De Batselier houdende aanpassing van diverse decreten aan de nieuwe benaming van de wetgevende vergaderingen van de gemeenschappen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Wijzigingen in verband met hervorming flexibele arbeid en ontslagrecht [Treedt in werking per ]

Hoofdstuk 1. Wijzigingen in verband met hervorming flexibele arbeid en ontslagrecht [Treedt in werking per ] Bron: overheid.nl Tekst geldend op: 24-09-2014 Wet van 14 juni 2014 tot wijziging van verschillende wetten in verband met de hervorming van het ontslagrecht, wijziging van de rechtspositie van flexwerkers

Nadere informatie

Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings- en winningsvergunningen)

Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings- en winningsvergunningen) Wijziging van de Mijnbouwwet (versterking veiligheidsbelang mijnbouw en regie opsporings- en winningsvergunningen) VOORSTEL VAN WET Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 29 945 Vaststelling van regels voor overgangs- en invoeringsrecht voor de totstandkoming van de Wet medezeggenschap werknemers (Invoeringswet Wet

Nadere informatie

Collectie Ko Beuzemaker

Collectie Ko Beuzemaker Collectie Ko Beuzemaker 1940-1943 Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis Cruquiusweg 31 1019 AT Amsterdam Nederland hdl:10622/arch00047 IISG Amsterdam 2015 Inhoudsopgave Collectie Ko Beuzemaker...

Nadere informatie

01.I. algemene 01.II. verkeersindividuele 01.III. collectieve 01.IV. afhankelijkheid 01.V. arbeidsongevallen wet v.

01.I. algemene 01.II. verkeersindividuele 01.III. collectieve 01.IV. afhankelijkheid 01.V. arbeidsongevallen wet v. 0 1 O N G E V A L L E N I. algemene II. verkeersindividuele III. collectieve individuele 1. algemene 2. forfaitaire 3. gemeen (2) + (3) 4. individuele recht collectieve 01.I. algemene 01.II. verkeersindividuele

Nadere informatie

2012 M. Jonker. Manco-boekje Edgar Rice Burroughs (op hoofdnummers)

2012 M. Jonker. Manco-boekje Edgar Rice Burroughs (op hoofdnummers) 2012 M. Jonker Manco-boekje Edgar Rice Burroughs (op hoofdnummers) 1 Groot Geel Uitgeverij Blankwaardt&Schoonhoven (deels met Dalmeijer) I.01.1 Tarzan van de apen I.01.2 Tarzan van de apen 2e I.02.1 De

Nadere informatie

Toelichting partiële herziening peilbesluit Vlietpolder - peilgebied VLP III Vlietpolder

Toelichting partiële herziening peilbesluit Vlietpolder - peilgebied VLP III Vlietpolder Toelichting partiële herziening peilbesluit Vlietpolder - peilgebied VLP III Vlietpolder Versie 13 april 2018 M.W. Näring, MSc (Hoogheemraadschap van Delfland) 1 Inleiding Het beheergebied van Delfland

Nadere informatie

Administratie Diamant Politie

Administratie Diamant Politie De resultaten van drie onderzoeksprojecten van het SOMA Dossier Administratie Diamant Politie We hebben de lezers steeds op de hoogte gehouden van de onderzoeks- projecten van het SOMA. We zijn dan ook

Nadere informatie

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Lage Abtswoudschepolder Peilgebied V

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Lage Abtswoudschepolder Peilgebied V Toelichting op partiële herziening peilbesluit Lage Abtswoudschepolder Peilgebied V Partiële herziening peilbesluit Cluster Delft - peilgebied V Lage Abtswoudsche polder 1 Inleiding Het beheergebied van

Nadere informatie

Toelichting GGOR Akkerdijksche polder

Toelichting GGOR Akkerdijksche polder Toelichting GGOR Akkerdijksche polder Inleiding Om het GGOR te kunnen bepalen is de GGOR-systematiek gevolgd (zie figuur 1). Op basis van een analyse met een grondwatermodel zijn de actuele grondwaterstanden

Nadere informatie

Antwoordnota bij zienswijzen op ontwerp peilbesluit Sint Philipsland Documentnummer: Datum:

Antwoordnota bij zienswijzen op ontwerp peilbesluit Sint Philipsland Documentnummer: Datum: Antwoordnota bij zienswijzen op ontwerp peilbesluit Sint Philipsland Documentnummer: 2013026410 Datum: 18-10-2013 Het ontwerp peilbesluit van Sint Philipsland heeft van 27 augustus tot en met 14 oktober

Nadere informatie

Wet werk en zekerheid Geldend van t/m heden

Wet werk en zekerheid Geldend van t/m heden Wet werk en zekerheid Geldend van 01-01-2016 t/m heden Wet van 14 juni 2014 tot wijziging van verschillende wetten in verband met de hervorming van het ontslagrecht, wijziging van de rechtspositie van

Nadere informatie

TOELICHTING PEILBESLUIT POLDER BERKEL. Ontwerp

TOELICHTING PEILBESLUIT POLDER BERKEL. Ontwerp TOELICHTING PEILBESLUIT POLDER BERKEL Ontwerp INHOUD 1 INLEIDING... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Herziening peilbesluit... 5 1.3 Aanpak... 5 1.4 Beschrijving polder Berkel... 6 1.5 Leeswijzer... 7 2 VOORSTEL

Nadere informatie

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Groeneveldse polder peilgebied XII

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Groeneveldse polder peilgebied XII Toelichting op partiële herziening peilbesluit Groeneveldse polder peilgebied XII 1 1. Inleiding Het beheergebied van Delfland heeft een oppervlakte van ruim 38.000 hectare en bestaat uit circa 75 polders

Nadere informatie

Toelichting Peilbesluit Polder Schieveen

Toelichting Peilbesluit Polder Schieveen Toelichting Peilbesluit Polder Schieveen Toelichting Peilbesluit Hoogheemraadschap van Delfland Maart 2011 Ontwerp Toelichting Peilbesluit Polder Schieveen Toelichting Peilbesluit dossier : C7152 registratienummer

Nadere informatie

Watergebiedsplan Dorssewaard Terugkoppel avond. 1 januari 2010

Watergebiedsplan Dorssewaard Terugkoppel avond. 1 januari 2010 Watergebiedsplan Dorssewaard Terugkoppel avond 1 januari 2010 Welkom Inleiding doel van de avond Terugkoppelen resultaten Voorstel maatregelen Bespreken resultaten en maatregelen Sluiting (rond 22.00 uur)

Nadere informatie

Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen

Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen 14.52044 De peilvoorstellen en afwegingen van het ontwerp-peilbesluit voor de Zuid- en Noordeinderpolder worden hier gegeven. Dit ontwerppeilbesluit is opgesteld

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Ber I Voor kennisgeving aangenomen

Parafering besluit PFO Ber I Voor kennisgeving aangenomen agendapunt 3.b.5 1118301 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden ONTWERPPEILBESLUITEN POLDER VAN NOOTDORP, HOGE BROEKPOLDER, POLDER YPENBURG/LAGE BROEKPOLDER (GEMEENTEN RIJSWIJK, DE HAAG, PIJNACKER-

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 33 891 Regels inzake de verzekering van zorg aan mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg (Wet langdurige zorg) Nr. 144 AMENDEMENT VAN HET

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 751 Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur en enkele andere wetten in verband met de inwerkingtreding

Nadere informatie

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied VIII

Toelichting op partiële herziening peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied VIII Toelichting op partiële herziening peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied VIII Toelichting partiële herziening peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte polder - peilgebied VIII 1 Inleiding Het

Nadere informatie

agendapunt H.08 Aan Verenigde Vergadering DIVERSE PARTIËLE PEILBESLUITEN

agendapunt H.08 Aan Verenigde Vergadering DIVERSE PARTIËLE PEILBESLUITEN agendapunt H.08 1240641 Aan Verenigde Vergadering DIVERSE PARTIËLE PEILBESLUITEN Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 07-07-2016 1. in te trekken het vorige peilbesluit: - Hooge Abtwoudschepolder vastgesteld

Nadere informatie

DEEL I: KAAKOEFENINGEN. dit werk is auteursrechtelijk beschermd

DEEL I: KAAKOEFENINGEN. dit werk is auteursrechtelijk beschermd DEEL I: KAAKOEFENINGEN I Kaakoefening 1 Doe je mond wijd open en dicht, net alsof je in een appel bijt. II Kaakoefening 2 Beweeg je onderkaak van voor naar achter, net zoals je de lade van een kast open-

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 384 Wet van 18 juni 2009 tot wijziging van de Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur en enkele andere wetten in verband

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelichting partiële herzieningen peilbesluiten Alblasserwaard en Tielerwaard

Bijlage 1 Toelichting partiële herzieningen peilbesluiten Alblasserwaard en Tielerwaard Bijlage 1 Toelichting partiële herzieningen peilbesluiten Alblasserwaard en Tielerwaard 1. Inleiding Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft op 27 november 2009 de herziening van het peilbesluit

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 797 Wijziging van diverse wetten op het terrein van de volksgezondheid in verband met de fusie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2019 52 Wet van 23 januari 2019 tot wijziging van diverse wetten op het terrein van de volksgezondheid in verband met de versterking van het handhavingsinstrumentarium

Nadere informatie

PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND)

PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND) agendapunt H.03 1172488 Aan Verenigde Vergadering PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND) Gevraagd besluit Verenigde

Nadere informatie

agendapunt 3.b.1 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden

agendapunt 3.b.1 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden agendapunt 3.b.1 1172502 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PEILBESLUITEN NIEUWLAND EN NOORDLAND, POLDER HOEK VAN HOLLAND, WIPPOLDER EN KERKPOLDER-NOORD; GEMEENTEN WESTLAND, DEN HAAG, MIDDEN-DELFLAND

Nadere informatie

Formulier ten behoeve van het indienen van schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 37 van het Reglement van Orde Verenigde Vergadering Delfland

Formulier ten behoeve van het indienen van schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 37 van het Reglement van Orde Verenigde Vergadering Delfland Formulier ten behoeve van het indienen van schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 37 van het Reglement van Orde Verenigde Vergadering Delfland Peilbeheer en weidevogels Aanleiding De Algemene Waterschapspartij

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 32 399 Regels voor het kunnen verlenen van verplichte zorg aan een persoon met een psychische stoornis (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg)

Nadere informatie

Aantal personen < 65 jaar actief als percentage van het aantal personen met een uitkering (d.w.z. maakt gebruik v. re-integratievoorziening)

Aantal personen < 65 jaar actief als percentage van het aantal personen met een uitkering (d.w.z. maakt gebruik v. re-integratievoorziening) WIZ-Indicatoren Re-integratie Nr. Indicatoren niveau 1 I Aantal personen < 65 jaar actief als percentage van het aantal personen met een uitkering (d.w.z. maakt gebruik v. re-integratievoorziening) 52%

Nadere informatie

Code peilgebied. Voorstel peil [m NAP] Peil vorige peilbesluit. nieuw oud. zp*: -3,00 / E4 zp*: -3,00 /

Code peilgebied. Voorstel peil [m NAP] Peil vorige peilbesluit. nieuw oud. zp*: -3,00 / E4 zp*: -3,00 / Samenvatting toelichting en Aalkeet-Buitenpolder, Aalkeet-Binnenpolder, Kralingerpolder (Noord), Oude Lierpolder, Boschpolder en Bieslandse Bovenpolder Werkwijze De GGOR-systematiek is gebruikt bij het

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 389 Wijziging van de Wet op de Raad van State, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet op de rechterlijke organisatie en enkele andere wetten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de studiebekrachtiging in het volwassenenonderwijs;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de studiebekrachtiging in het volwassenenonderwijs; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs en van de regelgeving betreffende de studiebekrachtiging en de modulaire

Nadere informatie

Copyright SBR, Rotterdam

Copyright SBR, Rotterdam Het doel van de Stichting is het coördineren, stimuleren en begeleiden van het bouwtechnische en bedrijfstechnische speurwerk in de bouwnijverheid en de verbreiding van de resultaten, zowel ten behoeve

Nadere informatie

Toelichting Peilbesluit Cluster Delft

Toelichting Peilbesluit Cluster Delft Toelichting Peilbesluit Cluster Delft Hoogheemraadschap van Delfland mei 2011 1 INHOUD 1 INLEIDING 3 1.1 Aanleiding en doel 3 1.2 Werkwijze 3 1.3 Codering peilgebieden 4 1.4 Leeswijzer 4 2 PEILENVOORSTEL

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STTSOURNT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34049 1 december 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 november 2014, 2014-0000174745

Nadere informatie

Toelichting op het peilbesluit Nieuwland Noordland

Toelichting op het peilbesluit Nieuwland Noordland Toelichting op het peilbesluit Nieuwland Noordland Team Waterhuishouding, 12 december 2014 Inhoud Inleiding... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 oel... 5 1.3 Leeswijzer... 5 Peilvoorstel en samenvatting... 6 Knelpuntenanalyse...

Nadere informatie

Omschrijving wijziging

Omschrijving wijziging peilvak code opper vlakte (ha.) Zuidermeer Polder West vigerend peil (m NAP) GA-336 105,5 ZP -2,10 WP -2,25 ZP -2,20 WP -2,35 Groote Warnser- en Zuiderpolder-West GA-346 442,5 ZP -1,40 ZP -1,20 ZP -1,20

Nadere informatie

Toelichting partiële herziening peilbesluit Abtswoude - peilgebied ABW X

Toelichting partiële herziening peilbesluit Abtswoude - peilgebied ABW X Toelichting partiële herziening peilbesluit Abtswoude - peilgebied ABW X Versie 13 april 2018 M.W. Näring, MSc (Hoogheemraadschap van Delfland) 1 1. Inleiding Het beheergebied van Delfland heeft een oppervlakte

Nadere informatie

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Voorstel van wet tot vaststelling van regels voor overgangsen invoeringsrecht voor de totstandkoming van de Wet medezeggenschap werknemers (Invoeringswet Wet medezeggenschap werknemers) Allen, die deze

Nadere informatie

PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND)

PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND) agendapunt 3.a.4 1172488 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PEILBESLUITEN KRALINGERPOLDER, OUDE CAMPSPOLDER (GEMEENTEN MIDDEN- DELFLAND EN WESTLAND) EN FOPPENPOLDER (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND) Portefeuillehouder

Nadere informatie

Beheer- en onderhoudsplan Vledders en Leijerhooilanden

Beheer- en onderhoudsplan Vledders en Leijerhooilanden Beheer- en onderhoudsplan Vledders en Leijerhooilanden Waterschap Drents Overijsselse Delta Dokter Van Deenweg 186 8025 BM Zwolle Postbus 60, 8000 AB Zwolle e-mail: info@wdodelta.nl website: www.wdodelta.nl

Nadere informatie

Ontwerp - Partiële herziening van het peilbesluit Oudegein 2014 (2018)

Ontwerp - Partiële herziening van het peilbesluit Oudegein 2014 (2018) Ontwerp - Partiële herziening van het peilbesluit Oudegein 2014 (2018) Partiële herziening van het peilbesluit Oudegein 2014 (2018) Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gelezen

Nadere informatie

Kostenverdeling en Raamplannen Watertoets in de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Kostenverdeling en Raamplannen Watertoets in de gemeente Pijnacker-Nootdorp Kostenverdeling en Raamplannen Watertoets in de gemeente Pijnacker-Nootdorp Inleiding In het waterplan voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit 2005 is door de gemeente en het hoogheemraadschap afgesproken

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Algemene regels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Besluit tot wijziging van de Algemene regels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013 esluit tot wijziging van de lgemene regels Keur Waterschap Vallei en Veluwe 2013 definitief Dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe; gelet op artikel 3.9 van de Keur Waterschap Vallei en

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle   holds various files of this Leiden University dissertation. over Page The handle http://hdl.handle.net/1887/20582 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Visser, Willem Gerrit Title: De classis Brielle 1574-1623 Issue Date: 2013-02-28

Nadere informatie

René De Keyser_bibliografie

René De Keyser_bibliografie René De Keyser_bibliografie IN BOEKVORM Zo was Oostkerke, Oostkerke: gemeente, 1976. De St.-Kwintenskerk van Oostkerke, Oostkerke: missienaaikring, 1981. Het kasteel van Oostkerke, Oostkerke: Sint-Guthago,

Nadere informatie

Toelichting op partiële herziening Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied III en V

Toelichting op partiële herziening Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied III en V Toelichting op partiële herziening Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied III en V Toelichting partiële herziening peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte polder peilgebied III en V (natuurgebied De Scheg,

Nadere informatie

Toelichting Peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte Polder

Toelichting Peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte Polder Toelichting Peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte Polder Toelichting Peilbesluit Hoogheemraadschap van Delfland Maart 2011 Ontwerp Toelichting Peilbesluit Nieuwe of Drooggemaakte Polder Toelichting Peilbesluit

Nadere informatie

Toetsing peilafwijkingen IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard. (behorend bij ontwerp peilbesluit IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard)

Toetsing peilafwijkingen IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard. (behorend bij ontwerp peilbesluit IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard) Toetsing peilafwijkingen IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard (behorend bij ontwerp peilbesluit IJsselmonde-Oost en Zwijndrechtse Waard) Instemming Dijkgraaf en Heemraden met ontwerp peilbesluit (voor

Nadere informatie

VR DOC.0579/2

VR DOC.0579/2 VR 2019 2604 DOC.0579/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de puntenenveloppe voor de centra voor basiseducatie en de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Het college van hoofdingelanden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

Het college van hoofdingelanden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Besluit CHI Het college van hoofdingelanden van ; gelezen het voorstel van dijkgraaf en hoogheemraden van 5 november 2013, nr. 13.44818; gelet op ; de Waterwet en de Waterverordening en het bij dit besluit

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2003 2004 29 218 Wijziging en aanvulling van de Wet op de identificatieplicht, het Wetboek van Strafrecht, de lgemene wet bestuursrecht, de Politiewet 1993

Nadere informatie

HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND TOELICHTING PEILBESLUIT ABTSWOUDE COLOFON

HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND TOELICHTING PEILBESLUIT ABTSWOUDE COLOFON HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND TOELICHTING PEILBESLUIT ABTSWOUDE COLOFON Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Delfland Auteur en contactpersoon: Sipke Riemersma en Maarten Verkerk Datum: 12 oktober 2010

Nadere informatie

Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen

Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen Samenvatting peilvoorstellen en afwegingen De peilvoorstellen en afwegingen van de ontwerp-peilbesluiten voor de Polder Nieuwkoop en de Polder Nieuwkoop en Noorden worden hier gegeven. Beide ontwerp-peilbesluiten

Nadere informatie

ANTI-AGING FAQ. Vragen en antwoorden over de LR Anti-Aging producten

ANTI-AGING FAQ. Vragen en antwoorden over de LR Anti-Aging producten ANTI-AGING FAQ Vragen en antwoorden over de LR Anti-Aging producten 1 Inhoudsopgave I. Wat kunnen de anti-aging producten doen? P 3 II. Wat is het bijzondere van de LR Anti-Aging producten? P 3 III. PowerLIFT

Nadere informatie

huidig praktijk peil (AGOR) [m NAP]

huidig praktijk peil (AGOR) [m NAP] TOELICHTING INDICATIEVE SCENARIOBEREKENING Voor het herstel van de natuur in de N2000 gebieden zijn enkele indicatieve scenarioberekeningen uitgevoerd ter verkenning van het effect op het (kwantitatieve)

Nadere informatie

OCMW van Sint-Joost-ten-Node ABN Bijlage I

OCMW van Sint-Joost-ten-Node ABN Bijlage I Bijlage I Bijlage II Bijlage II bis Bijlage III Bijlage III bis Dotation communale modifiée dans le total des recettes d'exploitation exercice propre (en euros) Gewijzigde gemeentelijke dotatie in het

Nadere informatie

Nummer Toegang: 512 Plaatsingslijst van de collectie henri a. ett, 20e eeuw

Nummer Toegang: 512 Plaatsingslijst van de collectie henri a. ett, 20e eeuw Nummer Toegang: 512 Plaatsingslijst van de collectie henri a. ett, 20e eeuw Archief Delft 512 Collectie Henri A. Ett 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET HOOGHEEMRAADSCHAP AMSTEL, GOOI EN VECHT

HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET HOOGHEEMRAADSCHAP AMSTEL, GOOI EN VECHT Ontwerp Peilbesluit Amsterdam Nieuw-West I (Middelveldsche Akerpolder, Lutkemeerpolder en Osdorperbovenpolder) 9 oktober 2014 HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET HOOGHEEMRAADSCHAP AMSTEL, GOOI EN VECHT (BBV14.0061)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. persoonlijk voornaamwoord (ejgw, su) wederkerend voornaamwoord (ejmautou, seautou, ejautou)

INHOUDSOPGAVE. persoonlijk voornaamwoord (ejgw, su) wederkerend voornaamwoord (ejmautou, seautou, ejautou) 1 INHOUDSOPGAVE les I les II les III les IV les V les VI les VII les VIII les IX les X les XI les XII les XIII les XIV les XV les XVI les XVII les XVIII alfabet tweeklanken klemtoon alfabet (vervolg) o.t.t.

Nadere informatie

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet Datum: 10 februari 2016 Kenmerk: 201600150 Onderwerp: ontwerp-projectplan voor de realisatie van maatregelen ten behoeve van het nieuwe peilgebied Nieuw-Lekkerland

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2018 2019 35 026 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (elastingplan 2019) GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 15 november 2018 Wij Willem-Alexander,

Nadere informatie

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2019) VOORSTEL VAN WET

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2019) VOORSTEL VAN WET 35 026 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2019) Nr. 2 Herduk 1 VOORSTEL VN WET Wij Willem-lexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-

Nadere informatie

Bijlagen bij de toelichting 24. Het besluit van LNV (EZLI) is toegevoegd in bijlage I.

Bijlagen bij de toelichting 24. Het besluit van LNV (EZLI) is toegevoegd in bijlage I. Deel I Toelichting Naar aanleiding van zienswijzen 1. De belemmeringenstrook van de gasleiding van Gasunie ter hoogte van de Zuidersingel is verkleind tot 4 meter ter weerszijden van de hartlijn (p. 45).

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wet cliëntenrechten zorg en andere wetten in verband met de taken en bevoegdheden op het gebied van de kwaliteit van de zorg VOORSTEL VAN WET (aangepast na derde NvW wetsvoorstel Wcz) Wij Beatrix, bij

Nadere informatie

VR DOC.0780/2

VR DOC.0780/2 VR 2019 2405 DOC.0780/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de puntenenveloppe voor de centra voor basiseducatie en de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Multitasken?! Of toch maar niet? Projecten succesvol afronden

Multitasken?! Of toch maar niet? Projecten succesvol afronden Multitasken?! Of toch maar niet? Projecten succesvol afronden Theory of Constraints Critical Chain Project Management Frans de Kok www.pamacee.nl Multitasken Niemand kan multitasken! Ook vrouwen niet!

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 007 Wijziging van de Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992, de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 en enige andere

Nadere informatie

Watergebiedsplan Hem. Toelichting bij het peilbesluit, projectplan en leggerwijziging. Partiële herziening van het peilbesluit Drechterland (2005)

Watergebiedsplan Hem. Toelichting bij het peilbesluit, projectplan en leggerwijziging. Partiële herziening van het peilbesluit Drechterland (2005) Toelichting bij het peilbesluit, projectplan en leggerwijziging Partiële herziening van het peilbesluit Drechterland (2005) Registratienummer 12.15043 Datum 20 maart 2012 Samenvatting Aanleiding Door een

Nadere informatie

Presentatie van gebiedsavond Peilbesluit Zegveld Gebiedsavond De Haak 29 oktober 2018

Presentatie van gebiedsavond Peilbesluit Zegveld Gebiedsavond De Haak 29 oktober 2018 Presentatie van gebiedsavond Peilbesluit Zegveld Gebiedsavond De Haak 29 oktober 2018 In gesprek over het water(peil) in De Haak, Zegveld en alternatieven voor het toekomstig waterpeil Programma Welkom

Nadere informatie

PROCEDURE : TOEKENNING VAN EEN TOKEN

PROCEDURE : TOEKENNING VAN EEN TOKEN PROCEDURE : TOEKENNING VAN EEN TOKEN Auteur André Staquet Andere auteurs Update 22/06/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door Directoraat-Generaal Dienstenbeheer 23/06/2005 1 MEDEWERKERS

Nadere informatie

analyse GGOR Voor verdere informatie (zoals ligging verschillende natuurdoeltypen) wordt verwezen naar de beschrijving en kaarten van het AGOR.

analyse GGOR Voor verdere informatie (zoals ligging verschillende natuurdoeltypen) wordt verwezen naar de beschrijving en kaarten van het AGOR. analyse GGOR afweging en uitgangspunten Het GGOR voor Alm&Biesbosch richt zich op het realiseren van de gewenste peilen ten behoeve van de geambieerde natuurdoeltypen van de provincie Noord-Brabant voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 29 676 Voorstel van wet van het lid Luchtenveld tot wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek, van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 645 Wet van 22 december 2011, houdende intrekking van de Wet werk en inkomen kunstenaars 0 Wij eatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Premature ejaculatie De feiten op een rij

Premature ejaculatie De feiten op een rij Premature ejaculatie De feiten op een rij Premature ejaculatie (PE) is de meest voorkomende seksuele aandoening bij mannen onder de 60, maar het is tegelijk een van de meest ondergediagnosticeerde en onderbehandelde.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2004 300 Wet van 24 juni 2004 tot wijziging en aanvulling van de Wet op de identificatieplicht, het Wetboek van Strafrecht, de lgemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

Afkortingen. Inleiding

Afkortingen. Inleiding Inhoud Afkortingen 11 I 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Deel 1 II 12 III 13 14 15 16 Inleiding Inhoud internationaal privaatrecht (ipr) Bestaansgrond ipr Primair doel ipr Hoofdonderdelen ipr Internationale rechtshulp

Nadere informatie

Gouverneur van de Nederlandse Antillen personeel en organisatie. Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gouverneur van de Nederlandse Antillen personeel en organisatie. Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd andsverordening verhoging leeftijdsgrens 1996 of 8 6/29/2012 12:53 PM Zoek regelingen op overheid.nl Nederlandse Antillen Ziet u een fout in deze regelin LANDSVERORDENING van de 27ste december 1995 tot

Nadere informatie