Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013"

Transcriptie

1 Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013 Het speelveld Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. De zandlaag is circa 30 cm. hoog De afmetingen van het speelveld zijn 16 meter lang en 8 meter breed. Het doel is 2 meter hoog en 3 meter breed. De omtrek van het speelveld wordt gemarkeerd met lijnen en op de hoeken, het doelgebied en de middellijn met pionnen/vlaggen. Het doelgebied van de keeper waar hij de bal in de hand mag nemen is vanaf de achterlijn over de volledige breedte van het speelveld 2,5 meter. Daarbuiten is het hands. De bal De bal is een speciale nummer 5 beachbal. Deze is wat lichter en zachter dan de bal op het veld. Op elk veld zijn reserveballen aanwezig. Deze liggen naast het veld, zodat er doorgespeeld kan worden zodra een bal ver weggeschoten wordt. Wisselspelers zorgen ervoor dat die weggeschoten bal weer naast het veld komt te liggen. Penaltystip De penaltystip is niet zichtbaar op het veld, maar wordt door de scheidsrechter uitgemeten, dit punt bevindt zich 7 meter van het doel (= 1 meter over de middenlijn).

2 Aantal spelers Bij Wijdemeren beach soccer wordt er 4 tegen 4 gespeeld waarvan één speler als keeper fungeert. De keeper draagt een afwijkend shirt. Er mag onbeperkt, bij de middenlijn, gewisseld worden. Maximaal aantal wisselspelers is 5. De leeftijd vanaf wanneer een speler mag deelnemen is 16 jaar. Uitrusting van spelers De standaarduitrusting bij beach soccer is een short en een shirt. Daarnaast wordt bij beach soccer gespeeld op blote voeten. De voeten mogen getapet of op een andere veilige manier worden beschermd, mits de hak vrij is. Duur van de wedstrijd De poule wedstrijden bedragen 15 minuten normale (bruto) speeltijd. De finalewedstrijden duren 10 minuten. Er wordt niet van speelhelft gewisseld. Door de centrale geluidsinstallatie worden de begin- en eindsignalen aangegeven. Langs de velden staan countdown klokken, die teruglopen van 15 minuten c.q. 10 minuten naar nul. Als het eindsignaal klinkt is de wedstrijd ten einde, enige uitzondering hierop is dat als er in de reguliere speeltijd al een strafschop is toegekend mag deze nog worden genomen. Spel is ten einde als de penalty is genomen (deze dient wel direct op de goal geschoten te worden) en de bal niet meer in voorwaartse richting gaat. Dus als de penalty op de paal gaat hij komt terug en gaat vervolgens via de keeper in het doel dan geldt dit niet meer als doelpunt. Alle andere spelhervattingen komen bij het centrale eindsignaal te vervallen. Eerstgenoemde team in het speelschema verdedigt het doel aan de kant van de Zuidsingel en neemt de aftrap.

3 Puntentelling Voor een gewonnen wedstrijd: 3 punten Indien een wedstrijd in een gelijkspel eindigt: beide teams 1 punt Bij een verloren wedstrijd: geen punten voor de verliezer. Toernooiverloop Er wordt gespeeld in 4 poules van 5 teams. Het toernooi vangt aan om 13:00 uur en eindigt om circa 17:00 uur. Eindstanden in poule Bij een uiteindelijke gelijke stand in de poule wordt de rangorde achtereenvolgens als volgt vastgesteld: Het resultaat van de onderlinge wedstrijd Doelsaldo Doelpunten voor Doelpunten tegen Indien bovenstaande criteria geen beslissing brengen, dan zullen er penalty s genomen dienen te worden. Halve finales Bij een gelijkspel na de reguliere speeltijd volgen er direct penalty s, vier per team. Als er dan nog geen beslissing is wordt er om en om geschoten. Een speler mag geen tweede maal een penalty nemen alvorens elke speler van de ploeg (incl. reservespelers) een penalty heeft genomen.

4 Finale Bij gelijkspel na de reguliere speeltijd volgt er een verlenging van maximaal 5 minuten. Voor deze verlenging wordt wie er mag aftrappen. Het team dat in die verlenging het eerste doelpunt maakt (golden goal) is winnaar. Als er geen beslissing valt, dan volgen er penalty s. Zelfde penaltyprocedure als hierboven vermeld bij de halve finales. Spelhervattingen (altijd binnen 5 seconden!) Een bal die over de achterlijn gaat, ongeacht wie de bal het laatst heeft geraakt, wordt weer in het spel gebracht door een worp van de keeper vanaf de doellijn. Als de bal voor het laatst door een verdediger werd aangeraakt, zou het eigenlijk een hoekschop zijn. Hier geldt echter de ouderwetse regel 3 maal corner pingel. Er worden geen hoekschoppen genomen. Bal over de zijlijn dan dient de bal door middel van een inworp in het spel gebracht te worden. Diegene die de bal inwerpt dient rechtop te blijven staan en de bal boven zijn hoofd los te laten. Bij een foutieve inworp gaat de inworp naar de tegenstander. De aftrap wordt genomen op de virtuele middenstip. De bal mag worden opgewipt (niet twee keer raken door dezelfde speler) of vooruit worden gespeeld. Uit bovenstaande drie spelhervattingen mag niet direct worden gescoord. Vrije trappen (minimaal 3 meter afstand in acht nemen!) (moeten altijd genomen worden door de speler tegen wie de overtreding werd begaan of door zijn vervanger in geval van een blessure). Uit iedere vrije trap mag direct worden gescoord.

5 Bij een overtreding door de verdedigende partij op haar eigen helft mag de aanvallende partij de vrije trap nemen vanaf de virtuele middenstip. De overige spelers dienen minimaal 3 meter afstand van de bal te nemen en mogen zich niet tussen de bal en het doel opstellen. Bij een overtreding door de aanvallende partij op de helft van de verdedigende partij neemt de verdedigende partij de vrije trap op de plaats van de overtreding. De tegenstanders dienen zich op eigen helft op te stellen en op een minimale afstand van 3 meter van de bal. Buitenspel De buitenspelregel is niet van toepassing Scheidsrechtersbal Altijd op de virtuele middenstip. Terugspeelbal De terugspeelbal op de keeper is toegestaan. De keeper mag de bal echter niet met de handen aanraken. Doelverdediger Mag in het gehele doelgebied de bal met de armen en handen spelen. Hervatting van het spel dient door inwerpen te gebeuren. Slidings/Tackles Slidings en tackles zijn verboden.

6 Disciplinaire straffen Een gele kaart wordt altijd gevolgd door een tijdstraf van 2 minuten voor de betreffende speler. Gedurende die 2 minuten speelt het team met één speler minder. Bij een rode kaart moet de speler die de overtreding heeft begaan het veld verlaten en mag deze gedurende het restant van de wedstrijd niet meer terugkeren. Het team dient de rest van de wedstrijd uit te spelen met één speler minder. Overige algemene zaken In gevallen waar de bovenvermelde regels niet in voorzien, zal er door de toernooileiding een bindende beslissing genomen worden. Ieder team dient zich na het spelen van de laatste wedstrijd af te melden bij de wedstrijdleiding en krijgt dan een bon overhandigd voor een snackschotel. Sporthal de Fuik beschikt over een aantal kleedkamers, dus genoeg mogelijkheid om je om te kleden en te douchen. Echter zijn er geen kluisjes aanwezig waar (waardevolle) goederen/kleding/schoeisel kan worden opgeborgen. Een ieder is zelf verantwoordelijk voor al zijn eigendommen. De organisatie en de eigenaar van de sporthal kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verdwenen eigendommen. De teamleider wordt verzocht als hij zich zondag present meldt bij de organisatie de definitieve opgaaf te doen van de spelers welke gaan deelnemen aan het toernooi. Het is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan andere spelers dan vermeld op deze lijst te laten deelnemen aan het toernooi.

7 Het nuttigen van alcoholische versnaperingen door spelers welke nog actief moeten deelnemen aan het toernooi is niet toegestaan. Bij overtreding van deze regel zal de betreffende speler voor de rest van het toernooi geschorst worden! Voor een ieders veiligheid, alle spelers lopen op bloten voeten, is het niet toegestaan om langs het veld met glaswerk te lopen/zitten. Het nuttigen van consumpties dient op het terras te geschieden. De organisatie verwacht dat de wedstrijden sportief en ordentelijk verlopen en wenst alle spelers veel succes maar nog belangrijker heel veel plezier. (als je een vraag hebt over de spelregels of over het evenement zelf, stuur deze dan per aan Wees voorzichtig op je spullen, je eigen lichaam en dat van anderen! en vooral: Veel succes en heel veel voetbalplezier!

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. ! De Spelregels Onderstaand zijn de belangrijkste spelregels zoals deze door de KNVB zijn vastgesteld benoemd. Mochten hier vragen over zijn, schroom dan niet contact op te nemen. Genoemde regels worden

Nadere informatie

Spelregels 2013 Beach Soccer Dames

Spelregels 2013 Beach Soccer Dames Spelregels 2013 Beach Soccer Dames Uitgave 21 maart 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 De spelregels... 3 Het speelveld... 3 De bal... 4 Spelers... 4 Wisselspelers... 4 Doelverdediger... 5

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie Voorwoord Namens de organisatie heten wij u van harte welkom op het KGU Horeca Mini Straatvoetbaltoernooi 2015. Het evenement zal dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden. De organisatie van het KGU Horeca

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen.

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen. Programmaboekje Beste spelers, scheidsrechters, supporters, Voor al eerst willen wij u bedanken voor de inschrijving op de eerste editie van Beachball Trophee 2013. Beachball Trophee 2013 is tot stand

Nadere informatie

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8

Manegevoetbal Asten. Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015. Manegevoelbal Asten Versie 7.1-2015 Lotusstraat 40 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Spelregels Manegevoetbal Asten Versie 7.1 2015 5721 ZV, Asten Pagina 1 van 8 Inleiding De spelregels van het manegevoetbal zijn samengesteld door de organisatie van het Manegevoetbaltoernooi. De spelregels

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 29 december 2018 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 5 januari 2019 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

21 september 2015. Reglement

21 september 2015. Reglement 2 september 205 Reglement INLEIDING INHOUDSTAFEL Fairplay charter... 3 Regel : Speelveld... 4 Regel 2: Poules... 4 Regel 3: Bal...6 Regel 4: Aantal spelers... 6 Regel 5: Uitrusting van de spelers... 7

Nadere informatie

6-5-2013. Inhoudsopgave

6-5-2013. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 3 Reglement Blz. 4 Veld indeling Blz. 5 Speelschema MB Blz. 6 Penalty bokaal MB Blz. 7 Reglement 4 tegen 4 Blz. 8 Speelschema 4 tegen 4 (4 teams) Blz. 9 Speelschema 4 tegen 4 (5 teams)

Nadere informatie

Schoolzaalvoetbaltoernooi

Schoolzaalvoetbaltoernooi Schoolzaalvoetbaltoernooi Voor wie Groep 7 en 8 Waar Maaspoort Sports & Events Marathonloop 1 5235 AA s-hertogenbosch Tel: (073) 64 94 222 Wanneer Maandag 27 december 2010 Tijden Start toernooi: 09.00

Nadere informatie

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. Er wordt bij voorkeur gespeeld met een specifieke minivoetbal low bounce -voetbal.

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. Er wordt bij voorkeur gespeeld met een specifieke minivoetbal low bounce -voetbal. Voetbal: minivoetbal 1 CATEGORIEEN 3 de 4 de leerjaar: jongens meisjes 5 de 6 de leerjaar: jongens meisjes 2 DEELNAME Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. 3 MATERIAAL Er wordt

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

Van de E naar de D!! Wat nu??

Van de E naar de D!! Wat nu?? Van de E naar de D!! Wat nu?? Informatie voor DSVP-spelers die op een groot veld gaan spelen. Bij de overgang van de E naar de D veranderen er plotseling een groot aantal dingen die in de E zo gewoon waren.

Nadere informatie

Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15. Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: uur

Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15. Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: uur Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15 Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: 17.00 uur Mededelingen: Wij heten u van harte welkom op het gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m INSTRUCTIEBOEKJE voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m 65m 9.15m 9.15m 100m 1 REGELS VOOR D-PUPILLEN D-pupillen spelen op een heel speelveld. De afmetingen

Nadere informatie

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 3 januari 2018

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 3 januari 2018 7e ASWH O17-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 3 januari 2018 2 ASWH O17-1 - Toernooi Naast de reeds bestaande zaalvoetbaltoernooien van het 1 e, O19-1, O15-1 en O13-1 is het O17-1 toernooi ook een

Nadere informatie

45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I

45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I 45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I 2 0 18 Al 45 jaar een begrip voor de jeugdige voetballers van Taxandria! Wie is er niet groot mee geworden? JEUGD ZAALVOETBALTOERNOOI R E G L E M E

Nadere informatie

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2017

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2017 4e ASWH O15-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 27 december 2017 ASWH O15-1 - Toernooi Al menig jaar organiseren wij zaalvoetbaltoernooien voor 1 e, O19-1, O17-1 en O13-1 teams. Dit jaar organiseert

Nadere informatie

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Sporthal Welgelegen, Utrecht 21 februari 2016 Groep A Ik trainee meer LIC 2 FC BT Utrecht Groep B The Champs LIC 1 OLD STARS Douane Schiphol Pax LIC 3 1. Welkomstwoord

Nadere informatie

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c T&A VAN ES makelaars in onroerende zaken pantone 207 c pantone 653 c Algemene zaken 28e T&A VAN ES VIDOZA Jeugdtoernooi 2017 Toernooicommissie samenstelling: Scherpenzeel : Renswoude : Advendo : Valleivogels

Nadere informatie

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c T&A VAN ES makelaars in onroerende zaken pantone 207 c pantone 653 c Kleedkamerindeling Kleedkamer Vereniging Woensdag 27 december De Breehoek 1 Scherpenzeel 2 Renswoude 3 Advendo 4 Woudenberg 5 Valleivogels

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi maandag 28 december 2015 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Voor he 3 e achtereenvolgende jaar staat

Nadere informatie

Saturday 16. September 2017

Saturday 16. September 2017 Saturday 16. September 2017 6369 VC Simpelveld Sportlaan 5 International U10 Youth Tournament 2017 Earnings will go to charity: Sportcomplex Speelschema Prensentatie deelnemende teams. Wij verzoeken alle

Nadere informatie

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018 42 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 24 december 2018 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1 pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

Dutch Career Cup Draaiboek

Dutch Career Cup Draaiboek Dutch Career Cup Draaiboek Indoortoernooi Almere 20 februari 2015 Inleiding In dit document treft u informatie voor het aankomende indoor Dutch Career Cup op 20 februari 2015 in Almere. Graag verzoeken

Nadere informatie

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers.

Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. 1. CATEGORIEEN 3de - 4de leerjaar: jongens - meisjes 5de - 6de leerjaar: jongens - meisjes 2. DEELNAME Een ploeg bestaat uit 5 basisspelers en maximum 5 wisselspelers. 3. MATERIAAL VOETBAL MINIVOETBAL

Nadere informatie

Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND e.o. te Purmerend

Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND e.o. te Purmerend Voetbalvereniging Z.O.Beemster 22e Z.O.B. RABOBANK Waterland e.o. Jeugdzaalvoetbaltoernooi D, E en F pupillen 27 en 28 december 2010 sporthal De Beukenkamp te Purmerend Hoofdsponsor RABOBANK WATERLAND

Nadere informatie

R E G L E M E N T S P E L R E G E L S

R E G L E M E N T S P E L R E G E L S R E G L E M E N T 1. Het schoeisel moet bestaan uit trim- of gymschoenen, die niet buiten gedragen zijn. 2. Iedere deelnemer dient verplicht het tenue van de eigen vereniging te dragen. Er worden geen

Nadere informatie

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015 Voetbalvereniging v.v. ZOB 27e Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi D1, E1 en F1 pupillen 27 en 28 december 2015 in sporthal De Beukenkamp te Purmerend Welkom De jeugdcommissie van v.v.z.o.b. heet alle

Nadere informatie

WALKING FOOTBALL SPELREGELS

WALKING FOOTBALL SPELREGELS ALGEMEEN PRINCIPE Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen, namelijk; er mag niet worden gerend, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers.

Nadere informatie

Voetbaltoernooi

Voetbaltoernooi Voetbaltoernooi 2017-2018 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 4 april 2018 Tijd: 13.30-18.00 uur Locatie: v.v. Drachtster Boys Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 06 83 16 43 40

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2017-2018 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 SCHOOLTEAMS: GROEP 7/8 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de nationale finales KNVB Schoolvoetbal

Nadere informatie

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven TORNOOI REGLEMENT A. GEDRAGSCHARTER Als deelnemende ploeg aan het GARRINCHA tornooi gaan wij ermee akkoord de volgende regels in acht te nemen om van het tornooi een succes te maken. Wij zijn als team

Nadere informatie

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017 40 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 05 januari 2017 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015 Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13 Seizoen 2014 2015 De 8 principes van respect = FAIRPLAY 1. Respect voor de spelregels 2. Respect voor de scheidsrechter en de officials

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2018-2019 BIJZONDERHEDEN REGLEMENT KNVB SCHOOLVOETBAL Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de landelijke finales KNVB Schoolvoetbal 2018/ 19. Bij het

Nadere informatie

FZK Zaalvoetbalregels

FZK Zaalvoetbalregels FZK Zaalvoetbalregels 1. Het speelveld: A: Het strafschopgebied: Dit is het doelgebied van de keeper en heeft een doorsnee van 6 meter. De overtredingen, die hier plaats vinden worden als volgt uitgevoerd:

Nadere informatie

1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2. Competitieregels 7 tegen 7 3

1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2. Competitieregels 7 tegen 7 3 INHOUDSTAFEL 1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2 Competitieregels 7 tegen 7 3 1. Speelveld 4 2. Bal 4 3. Aantal spelers 5 4. Spelersuitrusting 5 5. 1 scheidsrechter 5 6. 2 lijnrechters 5 7. Wedstrijdduur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2016 2017 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 SCHOOLTEAMS: GROEP 7/8 De KNVB Schoolvoetbalreglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de nationale finales

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi Zaterdag 27 december 2014 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Vanwege het succesvol verlopen RODI

Nadere informatie

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Spelregels KNVB Schoolvoetbal 11 TEGEN 11 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met

Nadere informatie

Voetbaltoernooi Voorrondes

Voetbaltoernooi Voorrondes Voetbaltoernooi Voorrondes 2016-2017 Schoolsportagenda Woensdag 8 maart 2017 Van 13.30-17.30 uur Locatie: v.v. Drachtster Boys of v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl

Nadere informatie

Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart

Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart 15 tot en met 19 mei 2017 Dit jaar gehouden bij : FC Aalsmeer Beethovenlaan 120, Aalsmeer VOORWOORD Aalsmeer, mei 2017 Jongens en meisjes,

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Dit is het programmaboekje van het Louwinus Maas schoolvoetbal toernooi voor het toernooi op 18 april 2018 Wij willen u attent maken op de volgende zaken: 1. Voor

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Dit is het programmaboekje van het Louwinus Maas schoolvoetbal toernooi voor het meisjes toernooi op 11 april 2018 Wij willen u attent maken op de volgende zaken:

Nadere informatie

De assistent-scheidsrechter

De assistent-scheidsrechter De assistent-scheidsrechter Wat zijn je taken, hoe moet je lopen en welk vlagsignaal geef je? pagina 1 van 13 1. De aftrap * De assistent-scheidsrechters moeten zich op één lijn bevinden met de voorlaatste

Nadere informatie

Voetbalvereniging De Merino s

Voetbalvereniging De Merino s Voetbalvereniging De Merino s Introbouw 35+ toernooi 8 juli 2017 Beste deelnemers, Namens het bestuur van de v.v. De Merino s heten wij alle deelnemende teams van harte welkom op ons Sportpark De Groene

Nadere informatie

REGLEMENT. 4 september 2016

REGLEMENT. 4 september 2016 1 REGLEMENT 4 september 2016 Inhoudstafel Fairplay charter 3 Regel 1: Speelveld 4 Regel 2: Poules 4 Regel 3: Bal 6 Regel 4: Aantal spelers 7 Regel 5: Uitrusting van de spelers 7 Regel 6: Scheidsrechter

Nadere informatie

33 e Schoolhandbal Toernooi

33 e Schoolhandbal Toernooi 33 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 23 mei 2018 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met

Nadere informatie

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2016

ASWH O15-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 27 december 2016 3e ASWH O15-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 27 december 2016 ASWH O15-1 - Toernooi Al menig jaar organiseren wij zaalvoetbaltoernooien voor 1 e, O19-1, O17-1 en O13-1 teams. Dit jaar organiseert

Nadere informatie

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 29 december 2016

ASWH O17-1 Zaaltoernooi. Hendrik- Ido- Ambacht. 29 december 2016 6e ASWH O17-1 Zaaltoernooi te Hendrik- Ido- Ambacht 29 december 2016 2 ASWH O17-1 - Toernooi Naast de reeds bestaande zaalvoetbaltoernooien van het 1 e, O19-1, O15-1 en O13-1 is het O17-1 toernooi ook

Nadere informatie

Welkom op het Blaashal toernooi

Welkom op het Blaashal toernooi Welkom op het Blaashal toernooi Op zaterdag 8 januari, heten wij iedereen welkom bij de 1e editie van het Blaashal zaalvoetbaltoernooi. Zes voetbalverenigingen (in de categoriën D, E en F) zullen om een

Nadere informatie

ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen)

ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen) DE KNVB MIJN VOETBAL ONSORANJE Nieuws Doe mee Competities Assist Thema's Campus Over ons Shop Zoeken Assist ANDERE VOETBALVORMEN 4 tegen 4 voor minipupillen 7 tegen 7 (pupillen) 7 tegen 7 (junioren en

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname

1. Categorieën. 2. Deelname Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL - MEISJES VOETBAL 8x8 1. Categorieën Categorie 1 meisjes (2006 + 2005 + 2004) Categorie 2 meisjes (2003 + 2002 + 2001 + 2000) Bij de meisjes is het toegestaan om onbeperkt

Nadere informatie

Copa del Egmond 2015

Copa del Egmond 2015 Copa del Egmond 2015 Zaterdag 27 juni 2015 staat er weer een nieuwe editie van de Copa del Egmond op het programma. Dit jaar spelen in het ochtendprogramma de categorieën E- en D- junioren en in het middag

Nadere informatie

SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT

SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT 1 SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT Artikel 1.0 Sportinformatie 4 Categorieën: Groepen 5/6 Jongens, 5/6 Meisjes, 7/8 Jongens, 7/8 Meisjes Inschrijving per schoollocatie max.3 teams per

Nadere informatie

t Boukje Informatiebulletin ONBSK

t Boukje Informatiebulletin ONBSK t Boukje Informatiebulletin ONBSK 2015 20 & 21 juni Op het Noordstrand van het Oldambtmeer bij Midwolda in de Blauwestad Beach Soccer Blauwestad Onderdeel van Stichting Strandvolleybal Westerwolde Kort

Nadere informatie

Garrincha Reglement U15 Winter Cup 2017

Garrincha Reglement U15 Winter Cup 2017 Garrincha Reglement U15 Winter Cup 2017 1) Kledij 1.1 De doelman dient zich van uitrusting te onderscheiden met zijn ploeggenoten 1.2 Beenbeschermers zijn niet verplicht maar wel aan te raden! 1.3 Ijzeren

Nadere informatie

De Assistent Scheidsrechter

De Assistent Scheidsrechter De Assistent Scheidsrechter Wat te doen en hoe te handelen. DATUM 21 december 2015 AUTEUR COMMISSIE SCHEIDSRECHTERS ZAKEN CSV 28 VERSIE 1.0 PAGINA 1 van 21 1 PAGINA 2 van 21 Voorwoord Deze instructie is

Nadere informatie

BEACH HANDBAL SPELREGELS

BEACH HANDBAL SPELREGELS BEACH HANDBAL SPELREGELS Hierbij geven we niet de volledige versie van de spelregels maar wel een kort overzicht waarin de voornaamste verschillen tussen zaalhandbal en Beach handbal worden aangeduid.

Nadere informatie

VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters. VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters

VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters. VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters Inhoud 1. Doel 2. Taak 3. Voor aanvang van een wedstrijd 4. Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen? 5. Welke positie moet een assistent scheidsrechter innemen bij spelhervattingen? 6. Enkele

Nadere informatie

Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart

Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart FC Aalsmeer Schoolvoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart 17 tot en met 21 juni 2019 Dit jaar bij: FC Aalsmeer Beethovenlaan 120, Aalsmeer Namens de schoolvoetbal-organisatie Aalsmeer,

Nadere informatie

OldStars walking football spelregels

OldStars walking football spelregels OldStars walking football spelregels 1 Introductie OldStars walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. De spelregels dragen voor een belangrijk deel

Nadere informatie

Voetbaltoernooi Finales

Voetbaltoernooi Finales Voetbaltoernooi Finales 20162017 Schoolsportagenda Woensdag 22 maart 2017 Van 13.30 18:00 uur Locatie: v.v. Drachten Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijfdrachten.nl 06 83 164 340 www.sportbedrijfdrachten.nl

Nadere informatie

DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28!

DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28! DE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER VAN HRC 27/STORMVOGELS 28! Spelregels informatieavond Samenstelling: Evelien Peters,William Aengenend & Jaap Arts Welkom Inhoud 1. Introductie 2. Spelregels 3. De assistent

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop? REEKS 1 1. p het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het

Nadere informatie

SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl!

SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl! SPELREGELS INDOOR SOCCER COMPETITIE Soccerhome.nl! Artikel 1 Indoor Soccer draait om fairplay. Strijd op sportieve wijze op het veld. Houd rekening met anderen in zowel woord als daad! Artikel 2 Teams

Nadere informatie

32 e Schoolhandbal Toernooi

32 e Schoolhandbal Toernooi 32 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 17 mei 2017 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

Minivoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart

Minivoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart Football Club Aalsmeer Minivoetbal Toernooi voor scholen in Aalsmeer en Kudelstaart 1 juni tot en met 5 juni 2015 Dit jaar gehouden bij : Football Club Aalsmeer Dreef 1, Aalsmeer Namens de schoolvoetbal-organisatie

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste beginnende D speler, Om je alvast een beetje te helpen met de overstap van de E naar de D hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen

Nadere informatie

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen.

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen. Algemene zaken 27e RABOBANK VIDOZA Jeugdtoernooi 2015 Toernooicomissie samenstelling: Scherpenzeel : Renswoude : Advendo : Valleivogels : Woudenberg : Remco van Kommer tel. 06 52407596 Scherpenzeel Henk

Nadere informatie

JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP

JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP JEUGD ZAALVOETBAL KAMPIOENSCHAP 24-27 - 29 DECEMBER 2012 WYMBRITSERADIEL - 30 E EDITIE - Het jeugdzaalvoetbaltoernooi van Wymbritseradiel Beste voetballers, begeleiders, ouders en iedereen die de voetbalsport

Nadere informatie

DTS Pupillen toernooi 2017

DTS Pupillen toernooi 2017 DTS Pupillen toernooi 2017 Voorwoord. Welkom op het DTS Jeugdtoernooi. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert de Toernooicommissie van s.v. DTS al enkele jaren een leuk jeugdtoernooi

Nadere informatie

zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen uur uur

zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen uur uur Gelukkig Nieuwjaar zaalvoetbaltoernooi zondag 4 januari 2015 Emergohal, Amstelveen 10.00 uur - 18.00 uur 1 Beste AFC ers! Allereerst heten wij jullie van harte welkom in de Emergohal bij het traditionele

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

1e open Achterhoekse EVENEMENT DRAAIBOEK 2015 Walking Football toernooi 2019

1e open Achterhoekse EVENEMENT DRAAIBOEK 2015 Walking Football toernooi 2019 Programmaboek 1 e open Achterhoekse Walking Football Toernooi BEWEEGTEAM WOERDEN 1e open Achterhoekse EVENEMENT DRAAIBOEK 2015 Walking Football toernooi 2019 Beweegteam Woerden Rembrandtlaan 2 3443 EG

Nadere informatie

Reglement: Floorball

Reglement: Floorball Reglement: Floorball Categorieën: Er wordt gewerkt in drie categorieën: - klas 1 2 - klas 3 4 - Schoolteam Er kan 1 team per categorie ingeschreven worden! De school die de regionale finale organiseert

Nadere informatie

40e KERSTZAALVOETBALTOERNOOI DECEMBER 2016

40e KERSTZAALVOETBALTOERNOOI DECEMBER 2016 TOERNOOIREGLEMENT 1. Per team mogen er maar twee leiders in de zaal aanwezig zijn. De leiders dienen plaats te nemen op de bank. Coachen is alleen toegestaan vanaf de bank. De organisatie hecht veel waarde

Nadere informatie

Fintro: BE TVA/BTW BE Av. Ch. Schallerlaan Bruxelles/Brussel

Fintro: BE TVA/BTW BE Av. Ch. Schallerlaan Bruxelles/Brussel Wijziging spelregels, seizoen 2015 2016 Vier regels zijn veranderd of werden opnieuw ingebracht : 1. Een team bestaat uit maximaal twaalf personen, waarvan ten hoogste zes spelers in het veld en de overige

Nadere informatie

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams De veranderingen zijn GEEL gemarkeerd. Hoe ziet het speelveld eruit?.. Veldmarkeringen in de vorm van hoekvlaggen

Nadere informatie

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter.

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Inhoud Doel...3 Taak...4 Voor aanvang van een wedstrijd...4 Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen:...4 Welke positie moet een assistent

Nadere informatie

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3 SAO spelregelquiz 2018/2019 Ronde 3 1. Indien de scheidsrechter besluit dat een strafschop (tijdens de reguliere speeltijd) overgenomen moet worden; welke van onderstaande antwoorden is dan juist? A. De

Nadere informatie

Informatie over functie van. ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter)

Informatie over functie van. ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter) Informatie over functie van ASSISTENT SCHEIDSRECHTER (grensrechter) Delta Sports Scheidsrechter commissie Houten, september 2014 Inhoudsopgave Doel Taak Voor aanvang van een wedstrijd Wanneer moet een

Nadere informatie

belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019

belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019 SPELREGELS DA 2018 belangrijkste reglementswijzigingen seizoen 2019/2020 update: woensdag 7 augustus 2019 Voor meer toelichting verwijzen we naar het officiële boekje Regels van het Voetbalspel editie

Nadere informatie

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop. VRAAG 1 Een wisselspeler die aan de zijkant van het veld zich aan het warm lopen is, spuugt een speler van de tegenpartij binnen het speelveld raak in zijn gezicht. Die scheidsrechter ziet dit en onderbreekt

Nadere informatie

34 e Schoolhandbal Toernooi

34 e Schoolhandbal Toernooi 34 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 22 mei 2019 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram! Handbalvereniging

Nadere informatie

Uitnodiging Schoolhockeytoernooi 2018

Uitnodiging Schoolhockeytoernooi 2018 Uitnodiging Schoolhockeytoernooi 2018 Woerden, 17 mei 2018 Beste schooldirectie, Beweegteam Woerden organiseert dit schooljaar voor het eerst het Schoolhockeytoernooi voor de jongens en meiden uit groep

Nadere informatie

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer Programmaboek Zondag 28 augustus 2016 Dinsdag 30 augustus 2016 Woensdag 31 augustus 2016 Donderdag 1 september 2016 Vrijdag 2 september 2016 Zondag 4 september 2016 Meiden voetbaltoernooi O15-jun. & O13-pup.

Nadere informatie

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter.

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Informatie over de functie van assistent scheidsrechter. Leuth, 9 december 2013 [1] Inhoud Doel... 3 Taak... 4 Voor aanvang van een wedstrijd... 4 Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen:....

Nadere informatie

Hoofdtoernooi U8, U9 en U10

Hoofdtoernooi U8, U9 en U10 Hoofdtoernooi U8, U9 en U10 6, 7 en 8 januari 2017 Welkomstwoord Beste bezoeker, Via deze weg heet ik u van harte welkom op Amsterdam Youth Indoor 2017. Dit zaalvoetbaltoernooi voor de teams U8, U9 en

Nadere informatie

Groep 7 Woensdag 27 maart 2019

Groep 7 Woensdag 27 maart 2019 Groep 7 Woensdag 27 maart 2019 Excelsior Maassluis Lavendelstraat 2 Maassluis https://www.excelsior-m.nl/groep7/ Welkom! Voor het 4 de jaar op rij wordt het schoolvoetbaltoernooi gezamenlijk georganiseerd

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

Koflexwerk Select Cup Futsal 2018

Koflexwerk Select Cup Futsal 2018 Koflexwerk Select Cup Futsal 2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Welkomstwoord 3 Deelnemers 4 Reglement sporthal 5 Spelregels JO8 & JO9 (9:00 12:00) 7 Categorie JO8 9 Poule 9 Programma 10 Categorie JO9

Nadere informatie

VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1

VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1 VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1 Doel 2 Taak 2 Voor aanvang van een wedstrijd 2 Wanneer moet een assistent scheidsrechter vlaggen: 3 Welke positie moet een assistent scheidsrechter innemen bij

Nadere informatie

DTS Meisjes Jeugdtoernooi 2018

DTS Meisjes Jeugdtoernooi 2018 DTS Meisjes Jeugdtoernooi 2018 Voorwoord. Welkom op het DTS Jeugdtoernooi. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert de Toernooicommissie van s.v. DTS al enkele jaren een leuk jeugdtoernooi

Nadere informatie

Vriendengroep IBK organiseert. Voetbal & IBK Feest. Voetbalveld De Preuter. Een samenwerking tussen:

Vriendengroep IBK organiseert. Voetbal & IBK Feest. Voetbalveld De Preuter. Een samenwerking tussen: Vriendengroep IBK organiseert Voetbal & IBK Feest Voetbalveld De Preuter Een samenwerking tussen: Voorwoord Hartelijk welkom bij het vierde voetbal en IBK Feest. Het door de IBK en Buurtvereniging Beuseberg

Nadere informatie

Schoolvoetbaltoernooi Houten 2018

Schoolvoetbaltoernooi Houten 2018 Schoolvoetbaltoernooi Houten 2018 Toernooiboekje Beste voetbalvrienden en -vriendinnen, Wij heten jullie allen van harte welkom bij het schoolvoetbaltoernooi Houten 2018. Het doet ons veel plezier dat

Nadere informatie