Maandbrief september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandbrief september 2015"

Transcriptie

1 Maandbrief september 2015 Agenda september augustus - weekopening OB en informatieavond groep 1 1 september - schoolfotograaf, informatieavond groep 2 2 september - bijeenkomst oudergebedsgroep aanvang 8.30 uur adres: Kleipettenlaan september - startdienst PCBO Rijnsburg in de Immanuelkerk inloopspreekuur JGZ uur 7 september - weekopening OB - informatieavond groep 3, aanvang uur 8 september - verkeersles groep 5 en 6 - informatieavond groep 4, aanvang uur 9 september - de kinderen uit groep 1 en 2 hebben geen school i.v.m. een studiedag voor de juffen. 10 september - informatieavond groep 5, aanvang uur 14 september - weekopening OB en BB - informatieavond groep 6, aanvang uur 15 september - inloopspreekuur JGZ uur - praktische verkeersles groep 7 en 8 - informatieavond groep 8, aanvang uur 17 september - informatieavond groep 7, aanvang uur 21 september - weekopening OB 22 september - verkeersles groep 3 en 4 24 september - spelletjesmiddag kleuters 25 september - nieuwe maandbrief 28 september - weekopening OB In en rond de school Ook dit cursusjaar willen we u op de hoogte houden van allerlei zaken op school. Daarom ontvangt u aan het einde van de maand de maandbrief per mail of wanneer u dit aangeeft dan krijgt uw oudste kind de papieren versie mee naar huis. De maandbrief is ook altijd te downloaden of te lezen op de website, Helaas is onze conciërge meneer Cor in het ziekenhuis opgenomen i.v.m. voetproblemen. Zijn taak wordt vanaf volgende week voorlopig waargenomen door mevr. Marian Klein. Zij heeft meneer Cor in het verleden al vaker vervangen.

2 Juf Jeannette en juf Lisette hebben beiden het re-integratie traject afgerond. Ze zijn beide weer volledig aan de slag. Alle oudste kinderen hebben afgelopen maandag weer een prachtige schoolkalender mee naar huis gekregen met op de achterkant de schoolgids. We willen alle sponsors weer hartelijk bedanken, want zonder hun bijdrage is dit niet mogelijk! In de verschillende groepen zijn nieuwe leerlingen gestart, wij wensen de kinderen en de ouders veel plezier op onze school. Wij hopen dat iedereen zich snel thuis voelt. De ouderinformatieavonden van de groepen staan ook weer gepland. Wij vinden het fijn wanneer u uw belangstelling toont en dat wij u op deze wijze goed kunnen informeren. Ook is het een goede gelegenheid om kennis met de nieuwe juf of meester te maken. Volgende week vrijdag krijgt elke leerling een overzicht mee met daarop alle adressen van de klasgenootjes. Bewaart u deze, het is altijd handig wanneer ze bij iemand willen spelen of iets dergelijks. Staan de gegevens van uw kind fout vermeld, wilt u dit dan z.s.m. doorgeven. De kinderen krijgen de komende week regelmatig folders van bladen, boeken etc. mee naar huis, deze worden vrijblijvend meegegeven. De kinderen van groep 1 en 2 hebben op woensdag 9 september geen school i.v.m. een studiedag voor de juffen van groep 1 en 2. Wilt u het rapport van uw kind z.s.m. meegeven, ook missen wij nog wat school shirts, wilt u even nakijken of er soms nog één in de kast ligt. De kleuters werken deze weken rond het thema Dit ben ik. A.s dinsdag 1 september komt de schoolfotograaf op school, u heeft als het goed is nadere informatie ontvangen. Met vriendelijke groet, Albert Heus Leeswedstrijd In de vorige maandbrief hebben wij een oproep gedaan om een foto van uw kind te sturen terwijl het zit te lezen. Wij hebben echt prachtige foto s binnen gekregen. In de deze maandbrief ziet u de leukste foto s. Tijdens de weekopeningen van 14 september worden de winnaars bekend gemaakt en ontvangen zij hun prijs. Muzieklessen De komende weken krijgen de groepen 7 en 8 muziekles van een vakleerkracht. De leerlingen luisteren, zingen en begeleiden zichzelf of elkaar met allerlei ritme instrumenten. De andere groepen zijn later dit jaar aan de beurt. Praktische verkeerslessen De komende weken worden in de groepen 3 t/m 8 de praktische verkeerslessen gegeven op het plein. Wanneer de groep van uw kind aan de beurt is, wilt u dan alstublieft uw kind op de fiets naar school laten komen. Op de kalender staat dat de groepen 3 en 4 op 1 september de eerste les hebben. Wij hebben dit verplaatst naar dinsdag 22 september i.v.m. de schoolfotograaf.

3 Overblijf Dit jaar wordt de overblijf geregeld door tante Marleen, tante Karin en tante Francis. Wanneer er meer dan 20 kinderen zijn wordt er gegeten in 2 groepen, Eerst de groepen 1 t/m 3 en daarna de groepen 4 t/m 8. Wilt u er op letten dat de overblijf iets duurder geworden is, een strippenkaart kost 20,- en wanneer uw kind een keer overblijft kost dit 2,50. Afscheid Ds. Jan Verlinde Op vrijdag 28 augustus is er de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van onze schooldominee, ds. Jan Verlinde. Hij heeft een beroep naar Zeeland aangenomen. U bent van harte welkom in het Centrum van de Immanuelkerk van uur. A.s zondag is de afscheidsdienst om uur, ook in de Immanuelkerk. Godsdienst In den beginne schiep God de hemel en de aarde... Het zijn bekende woorden, waarmee de bijbel begint. Genesis 1 vertelt hoe God aan het begin van alles staat. Hij maakt verschil tussen licht en donker, tussen nat en droog, hij geeft leven aan bloemen en planten, aan dieren en mensen. En hij ziet dat het goed is. Maar daarmee is het verhaal nog niet afgelopen. Het boek Genesis vertelt ook, hoe God steeds opnieuw aan het scheppen is. Met Noach, zijn familie en alle dieren maakt God een nieuw begin. En dat zal niet de laatste keer zijn. In de bijbel wordt keer op keer verteld hoe God een nieuw begin maakt met mensen. Hij laat het er niet bij zitten als het niet goed is: hij blijft verschil maken tussen licht en donker, tussen geluk en ongeluk. Zo wordt duidelijk dat het verhaal van de schepping niet alleen een verhaal van lang geleden is. Het is ook een verhaal van vandaag. Met de kinderen lezen we tot de herfstvakantie twee series verhalen: drie weken uit Genesis en drie weken uit het evangelie van Matteüs. Je zou kunnen zeggen: We lezen over het begin en we lezen over een nieuw begin. Matteüs vertelt over Jezus, die liet zien hoe het eraan toe gaat in Gods nieuwe wereld. Jezus zorgt ervoor dat mensen een nieuw begin kunnen maken met hun leven. Wie in het donker zit of kopje-onder gaat, komt hij te hulp. Zo laat hij zien wie God is: een God die het verschil maakt. Voor de kinderen is de start van een schooljaar een nieuw begin. Natuurlijk niet helemaal nieuw, want alle goede herinneringen en leuke dingen van vorig jaar neem je mee. Maar wat voor de vakantie niet helemaal goed ging, waar je niet zo blij mee was dat laat je achter je. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

4 Week 36 31/08-04/09 Mag dat? Genesis 2,3,4 Adam en Eva mogen in het paradijs van alle bomen eten, behalve van die ene boom. Juist de vruchten van die boom zien er erg lekker uit... In het verhaal van Kaïn en Abel doet Kaïn iets wat niet mag. Hoe moet het dan verder? Week 37 07/09-11/09 Een nieuw begin Genesis 6,7,8 Het gaat niet goed op de aarde, de mensen maken ruzie met elkaar. God wil opnieuw beginnen. Hij laat Noach een boot bouwen. Samen met de dieren gaan Noach en zijn familie aan boord van de ark: met hen maakt God een nieuw begin. Week 38 14/09-18/09 Begrijp je mij? Genesis 11:1-9, Jesaja 2:1-5, Ezechiël 34:11-16 In groep 1-2 en 3-4 lezen we over de toren van Babel. Naar aanleiding daarvan onderzoeken we het thema begrijpen en niet-begrijpen. In groep 5-8 lezen we meer Bijbelverhalen die daarover gaan. In het verhaal over Babel begrijpen mensen elkaar niet meer, maar profeten blijven hopen dat mensen elkaar terug zullen vinden. Daar zal God bij helpen. Week 39 21/09-25/09 Kom, kijk! Matteüs 9:9-13, 9:18-26, 9:27-31 Jezus roept de tollenaar Matteüs om met hem mee te gaan. In het verhaal over Jaïrus is het juist andersom: Hij roept Jezus om met hem mee te gaan. Er gebeuren dingen die niemand had verwacht. Week 40 28/09-02/10 Wat zeg jij ervan? Matteüs 9:32-34, 10:1-4, 10:5-15 Jezus geneest een man die niet kan praten. Dat is zo bijzonder, dat iedereen er wel wat over te zeggen heeft. Later stuurt Jezus zijn leerlingen eropuit om overal te gaan vertellen over God. Gebedsgroep Blijf bidden, blijf daarbij waakzaam en dankbaar. (kol. 4:2) Wat is het mooi dat, wij als ouders, mogen bidden voor onze kinderen. Thuis, maar ook samen met andere ouders kan dat heel bijzonder zijn. Ook dit jaar willen we weer gaan starten met een gebedsgroep. Elke eerste woensdag van de maand bidden we met een groepje voor de kinderen en ook voor de juffen en meesters van de Kon. Wilhelminaschool. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Vanaf half 9 staat koffie klaar, dit jaar in de Kleipettenlaan 290 ( ). De eerste bijeenkomst is op woensdag 2 september. Voor vragen kun je terecht bij Tanja Kleijn (moeder van Robin, Thijs en Stef). Of kom gewoon een keer vrijblijvend kijken, tot ziens!

5 Betalingen De ouderbijdrage wordt gebruikt voor allerlei kosten die niet uit de gewone leermiddelen gelden kunnen worden betaald. Daarbij gaat het met name om uitgaven voor diverse festiviteiten zoals: sint, kerst, eindfeest, Kinderboekenweek etc. De vrijwillige bijdrage is dit cursusjaar in de hele vereniging vastgesteld op 31,- voor het eerste kind per gezin voor 2 kinderen 55,50 voor 3 kinderen 80,50 voor 4 kinderen 104,-. U kunt het bedrag overmaken naar bankrekening NL17RABO o.v.v. de naam van uw kind(eren) en de groep. Ook het geld voor het schoolreisje of het schoolkamp kunt u al overmaken naar bankrekening NL17 RABO o.v.v. de naam van uw kind en de groep. De kosten bedragen groep 1 10,- groep 2 t/m 3 23,- groep 4 en 5 25 groep 6 en 7 15,- groep 8 100,-. Lezen, lezen lezen.. Lezen is op school erg belangrijk, daarbij speelt het leestempo steeds meer een grote rol. Blijft dit achter, dan wordt ouders vaak gevraagd specifiek met hun kind op snelheid te gaan oefenen. Oefening baart kunst en dat is met lezen zeker het geval. Hoe meer leeskilometers een kind maakt, hoe beter het zal gaan lezen. Natuurlijk moet een kind allereerst begrijpen wat hij leest, anders heeft het lezen niet zo veel zin. Het tempo lijkt misschien minder relevant, maar kinderen die te langzaam lezen, komen in een hogere groep in de problemen. Niet alleen bij lezen, maar bij alle vakken. Denk maar aan aardrijkskunde, geschiedenis en ook rekenen: kinderen moeten gewoon heel veel lezen om de stof tot zich te nemen. Wie te veel tijd kwijt is met lezen, houdt te weinig tijd over om te leren of na te denken over de opgave. Daardoor zakken hun schoolprestaties over de gehele linie in, allemaal terug te voeren op dat lezen. Niet voor niets blijft tempolezen dus ook in de bovenbouw continu een punt van aandacht.

6 Kinderen die thuis extra moeten oefenen, zijn doorgaans niet de kinderen die uit zichzelf met een boekje op de bank kruipen. Als ouder loop je daardoor al snel het risico dat je met je kind in een strijd terechtkomt. Dat werkt bijna per definitie averechts. Maar hoe pak je het dan wel aan? Hieronder staan een aantal tips op een rijtje om het thuis oefenen met lezen leuk te houden. Dé tip is er niet, want je zult zelf naar je kind moeten kijken om te bepalen welke manier van oefenen bij hem of haar het beste werkt. Raad het ontbrekende woord Kinderboekenschrijver en appsmaker Rian Visser heeft iets nieuws bedacht: Raadgedicht. Op (en op de app Raadgedicht) verschijnt van 7 september tot 16 november elke maandag een nieuw raadgedicht. Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Het is de bedoeling dat kinderen (en/of klassen) dat woord raden. De oplossing kan worden opgestuurd via de website of de app. Elke vrijdag komt de oplossing op de site te staan. De gedichten zijn geschikt voor kinderen vanaf ong. 10 jaar (groep 6). Leuk om alleen of met elkaar na te denken over het mooiste woord op de afgedekte plek. Natuurlijk kunnen foute oplossingen een ander woord dan dat van de dichter ook mooi zijn. Een dichter is vaak lang bezig om het juiste woord te kiezen. Is het ene woord beter of toch het andere? Wie het woord van de dichter raadt, komt op de erelijst. Welke namen komen het meest op de erelijst te staan?

Maandbrief september 2016

Maandbrief september 2016 Maandbrief september 2016 Agenda september 2016 29 augustus - weekopening OB en informatieavond groep 1 30 augustus - praktische verkeersles groep 7 en 8 - studiemiddag alle kinderen zijn s middags vrij

Nadere informatie

Maandbrief september 2018

Maandbrief september 2018 Maandbrief september 2018 Agenda september 2018 3 september - weekopening OB - informatieavond groep 1, aanvang 19.30 uur 4 september - praktische verkeersles groep 7 en 8 - informatieavond groep 2, aanvang

Nadere informatie

Maandbrief september 2014

Maandbrief september 2014 Maandbrief september 2014 Agenda september 2014 1 september - eerste schooldag 3 september - bijeenkomst oudergebedsgroep aanvang 8.30 uur adres: Valkenburgerweg 1 4 september - luizen controle 8 september

Nadere informatie

Maandbrief januari 2018

Maandbrief januari 2018 Maandbrief januari 2018 Agenda januari 8 januari - studiedag PCBO, alle kinderen zijn vrij 10 januari - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, - MR vergadering 11 januari - bijeenkomst ouders 0 groep

Nadere informatie

Maandbrief januari 2017

Maandbrief januari 2017 Maandbrief januari 2017 Agenda januari 9 januari - studiedag PCBO, alle kinderen zijn vrij 10 januari - eerste schooldag, start 0 groep 11 januari - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, - schoonmaakavond

Nadere informatie

Maandbrief januari 2019

Maandbrief januari 2019 Maandbrief januari 2019 Agenda januari 7 januari - studiedag PCBO, alle kinderen zijn vrij 9 januari - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, 11 januari - laatste dag inleveren rapport 14 januari -

Nadere informatie

Maandbrief mei In en rond de school

Maandbrief mei In en rond de school Maandbrief mei 2018 Agenda 27 april t/m 11 mei - vakantie 4 mei dodenherdenking, om 19.25 uur verzamelen bij de Voorhof. 14 mei - eerste avond avondvierdaagse 15 mei - tweede avond avondvierdaagse 17 mei

Nadere informatie

Maandbrief mei 2019 Agenda In en rond de school

Maandbrief mei 2019 Agenda In en rond de school Maandbrief mei 2019 Agenda 19 april t/m 5 mei - vakantie 4 mei dodenherdenking, om 19.25 uur verzamelen bij de Voorhof. 6 mei - eerste schooldag 13 mei - weekopening OB 14 mei praktische verkeersles groep

Nadere informatie

Over de Brug. zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. We gebruiken hiervoor onder andere

Over de Brug. zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. We gebruiken hiervoor onder andere Ja de kop is er weer af. Welkom allemaal en vooral de nieuwe linderen en ouders op De Brug. De verhalen over de vakantie zijn verteld. De kinderen hebben kennis gemaakt met de nieuwe juf en/of meester.

Nadere informatie

Maandbrief december 2013

Maandbrief december 2013 Maandbrief december 2013 Agenda december 2 december - weekopening OB en BB 4 december - bijeenkomst gebedsgroep, - alle hulppieten kunnen hun surprises naar school brengen van 17.00-17.30 uur 5 december

Nadere informatie

Maandbrief november 2018

Maandbrief november 2018 Maandbrief november 2018 Agenda november 2018 31 oktober - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, adres; Kleipettenlaan 290 - bezoek Panbos kleuters 2 november - bezoek groep 8 Katwijk van Oranje -

Nadere informatie

Maandbrief december 2017

Maandbrief december 2017 Maandbrief december 2017 Agenda december 27 november - sportinstuif groep 3 en 4 - weekopening OB - 10 minuten gesprekken n.a.v. het eerste rapport 28 november - 10 minuten gesprekken n.a.v. het eerste

Nadere informatie

Datum: 11-09-2015 Nieuwsbrief: Nummer 2 Schooljaar: 2015-2016

Datum: 11-09-2015 Nieuwsbrief: Nummer 2 Schooljaar: 2015-2016 Datum: 11-09-2015 Nieuwsbrief: Nummer 2 Schooljaar: 2015-2016 Ouders en verzorgers Vreemdelingen, vluchtelingen, ze vormen tegenwoordig een bekend beeld op zowel het nieuws als in onze dagelijkse praktijk.

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Maandbrief januari 2015. koningin Wilhelminaschool Rijnsburg januari 2015

Maandbrief januari 2015. koningin Wilhelminaschool Rijnsburg januari 2015 Maandbrief januari 2015 koningin Wilhelminaschool Rijnsburg januari 2015 Agenda januari 2015 5 januari - studiedag PCBO, alle kinderen zijn vrij 6 januari - eerste schooldag - kunstmenu groep 3 en 4 op

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 1

Datum: 21 augustus 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 1 Datum: 21 augustus 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 1 Beste ouders/verzorgers, Weer vroeg opstaan en naar school gaan, dat is in het begin vaak weer even wennen, zowel voor de kinderen, de ouders als

Nadere informatie

Maandbrief november 2014

Maandbrief november 2014 Maandbrief november 2014 Agenda november 2014 3 november - weekopening onder- en bovenbouw 5 november - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, adres; Valkenburgerweg 1 - bezoek aan Panbos groep 1 en

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Nog even afscheid nemen: bedankje van meester Koos

Nog even afscheid nemen: bedankje van meester Koos Jaargang 10 Vrijdag 28 augustus 2015 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Belangrijke data: 3 sept startdienst 8 sept informatieavond alle groepen 9 sept studiedag kleuters: beren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Nummer 2, 18 september 2019

Nummer 2, 18 september 2019 Nummer 2, 18 september 2019 Kalender Schoolfotograaf maandag 23 september MR vergadering maandagavond 23 september AC vergadering woensdagavond 2 oktober Donderdag 3 oktober Voorstelling Tim op de tegels,

Nadere informatie

Maandbrief april 2019

Maandbrief april 2019 Maandbrief april 2019 Agenda 1 t/m 5 april - Kom in de klas 3 april - bijeenkomst gebedsgroep 4 april - verkeersexamen groep 7 5 april - crea bovenbouw 8 april - weekopening OB 10 april - Groep 8 bezoek

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2015-2016 * nummer 1 * augustus 2015. Start van het schooljaar

Nieuwsbrief. 2015-2016 * nummer 1 * augustus 2015. Start van het schooljaar Nieuwsbrief Start van het schooljaar Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Tegelijk ook in een nieuw fris jasje (iets met: verandering van spijs ) We zijn dit schooljaar goed begonnen.

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 09 24 januari 2017 Kalender 25-01: Inloopochtend 08.30 08.40u 27-01: Speelgoedochtend 31-01: Open ochtend 09.00 12.00u 02-01:

Nadere informatie

Verjaardag. Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1. website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637

Verjaardag. Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1. website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637 Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1 website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637 Beste ouders/verzorgers, Nog een paar weken en dan hebben de kinderen weer

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 20 augustus Geachte ouders, Het belangrijkste nieuws voor de komende weken: Nieuwe gezichten: We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief 1 20 augustus Geachte ouders, Het belangrijkste nieuws voor de komende weken: Nieuwe gezichten: We zijn weer begonnen! Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 1 20 augustus 2015 Geachte ouders, We zijn weer begonnen! Iedereen

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Nieuws van Alex december 2017

Nieuws van Alex december 2017 En overal waar wij zijn schijnt Zijn licht! Buiten is het donker. De nacht lijkt eindeloos, maar Jezus kwam ons redden en nu is er weer hoop. Hij kwam met licht en liefde. Hij kwam echt heel dichtbij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Wat is geluk? Geluk is veel Geluk is weinig Geluk is lang Geluk is kort Geluk is groot Geluk is klein

Nieuwsbrief januari Wat is geluk? Geluk is veel Geluk is weinig Geluk is lang Geluk is kort Geluk is groot Geluk is klein Nieuwsbrief januari 2017 Gelukkig Nieuwjaar Bovenstaande twee woorden wensen wij elkaar aan het begin van elk nieuw jaar. Het team en de kinderen van de Esdoorn hopen voor u ook op een gelukkig, maar vooral

Nadere informatie

Kind op maandag. Nr Gouden weken en PBS Eerste schooldag Startactiviteit AC Ouders op school in september en oktober

Kind op maandag. Nr Gouden weken en PBS Eerste schooldag Startactiviteit AC Ouders op school in september en oktober Nr.1 2019-2020 Gouden weken en PBS Eerste schooldag Startactiviteit AC Ouders op school in en oktober CBS Dr. Picardt 0524-51 21 48 Van Pallandtlaan 7-9 info@drpicardt.nl 7742 WJ Coevorden www.drpicardt.nl

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick.

Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick. 07 januari 2016 jaargang 2-10 2016 Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick. Zegen van St. Patrick De Heer zij voor je om je de juiste weg te wijzen. De Heer zij achter je om je in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Nummer 9, juli Bedankt!

Nummer 9, juli Bedankt! Nieuwsbrief Nummer 9, juli 2019 Wat een mooie laatste schoolweek hebben we mogen beleven! We hebben de kinderen van groep 7-8 zien stralen in de musical, we hebben overblijfmoeder Maria uitgezwaaid en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

nieuwsbrief 17 juli 2019

nieuwsbrief 17 juli 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Agenda Na de zomervakantie krijgt ieder gezin een nieuwe schoolkalender. De activiteiten van de 1e maand delen we vast met jullie. Woensdag 17 juli - 11.45u

Nadere informatie

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen.

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. 28 augustus 2018 Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. Een nieuw jaar word je gegeven als druppel in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

Groep 8 leest voor aan de kleuters

Groep 8 leest voor aan de kleuters Groep 8 leest voor aan de kleuters Zegveld, 12 februari 2018 Beste ouder(s), verzorger(s) van onze Jorai leerlingen, Hierbij ontvangt u de nieuwe maandbrief van Jorai. De Heere onderwijst! We mogen vertrouwen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad juli 2016

Maandbrief Klimop-Stad juli 2016 Maandbrief Klimop-Stad juli Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda: Vrijdag 1 juli: Vrijdag 1 juli: Maandag 4 juni en dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 Nieuwsbrief juli 2017 SmdB De Ark En dan is het toch echt zomervakantie en wensen we iedereen een zonnige vakantie toe en een goed weerzien op 28 augustus! Natuurlijk doen we dit niet zonder alle ouders

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag!

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Schatkist: neem je eigen schat mee naar school! Speelgoedmiddag Dinsdag: afscheid meester v. Dijk Verjaardagen Kleuteruitspraak

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

Onder, boven, voor en achter God is altijd bij mij Onder, boven, voor en achter God is om mij heen.

Onder, boven, voor en achter God is altijd bij mij Onder, boven, voor en achter God is om mij heen. 27 augustus 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 1-9 : informatieavond 2-9: gebedsgroep 4-9: speelgoedochtend kleuters 9-9: startdienst 7-9: schoolfotograaf 14-9: schoolreis groep 3-7 16-9: schoolreis kleutergroepen

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13)

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13) Nieuwsbrief 1 Jaargang 18 woensdag 29-08-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Het nieuwe schooljaar is na een mooie zomervakantie gestart en wij, als team, hebben er zin in. Voordat de school

Nadere informatie

nieuwsbrief september

nieuwsbrief september nieuwsbrief september Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand september. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website en in het Ouderportaal. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Vertel Gr. 1 en 2 Gr. 3 en 4 Gr. 5 en 6 Gr 7 en 8. Petrus in Lydda, Joppe en Cesarea. De verlossing van

Vertel Gr. 1 en 2 Gr. 3 en 4 Gr. 5 en 6 Gr 7 en 8. Petrus in Lydda, Joppe en Cesarea. De verlossing van Jezus is de Morgenster Hij is de Nieuwsbrief - 1 e jaargang no. 18 - schooljaar 2015-2016 - Donderdag 09-06-2016 Welkom In de afgelopen week hebben kinderen van onze school samen gelopen. Samen zijn en

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

DE POSTDUIF 16 juni 2015

DE POSTDUIF 16 juni 2015 DE POSTDUIF 16 juni 2015 Welkom. Zo naar het einde van het schooljaar genieten we altijd weer van zoveel leuke activiteiten. Voor de komende weken hebben we weer een nieuwe Postduif gemaakt. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 25 mei 2016

Nieuwsbrief 18 25 mei 2016 Nieuwsbrief 18 25 mei 2016 Inhoud: Uitslag IEP toets Streetwise Schoolreis Leeswedstrijd Voor uw agenda Agenda Brief schoolreisje Bijlagen: o Streetwise Inhoud: Uitslag IEP toets De uitslag van de IEP

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Nummer 6 december Van de directie

Nummer 6 december Van de directie Nummer 6 december 2016 Van de directie Kopje Koffie? Op donderdag 15 december kunt u om 08:45 uur een kopje koffie/thee drinken samen met andere ouders en de directeur van school. Actuele zaken worden

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 2019

Nieuwsbrief mei/juni/juli 2019 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer/De Wegwijzer cnbsdewegwijzer@cnbswegwijzer.nl 0523-683053 Nieuwsbrief mei/juni/juli 2019 Wat wordt het We lezen deze weken

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schoolfotograaf Agenda Gefeliciteerd!

nieuwsbrief Van de directie Schoolfotograaf Agenda Gefeliciteerd! 10-09-2015, nummer 2 nieuwsbrief Van de directie Hartelijk dank voor uw belangstelling op de ouderinfoavond van vorige week dinsdag. Van de 267 leerlingen uit 172 gezinnen waren er maar liefst 206 ouders.

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders, Maand 2018 Van de directie Inhoud Van de directie...1 Startgesprekken en informatieavond...2 Schoolkalender...2 Nieuwe schoolgids...2 Schoolfotograaf...2 Gymrooster...3 Stagiaires/nieuwe collega s...3

Nadere informatie

INFO. Jaargang 23, Nummer 36,

INFO. Jaargang 23, Nummer 36, INFO Jaargang 23, Nummer 36, 13-6-2017 Maandag 12 juni Directie aanwezig Dinsdag 13 juni Directie aanwezig Woensdag 14 juni Donderdag 15 juni Directie s ochtends aanwezig Vrijdag 16 juni Directie aanwezig

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Christelijke basisschool Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u het informatieboekje. Hierin vindt u zaken die betrekking hebben op het schooljaar 2015 die elk jaar anders zijn. Het is

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Agenda december 2017 December 5 december Sinterklaas op de Jeanne d Arc. 21 december Kerstviering vanaf 18.30 uur in de Maranathakerk 22 december Gezamenlijke start op het kleuterplein

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken! (tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!) Agenda dinsdag 16 t/m donderdag 18 april: Cito toetsen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

WEEKBRIEF 28 AUGUSTUS 2015 / NUMMER 3. informatieavond kleuters en groep 3: uur. kennismakingsgesprekken. kennismakingsgesprekken

WEEKBRIEF 28 AUGUSTUS 2015 / NUMMER 3. informatieavond kleuters en groep 3: uur. kennismakingsgesprekken. kennismakingsgesprekken WEEKBRIEF 28 AUGUSTUS 2015 / NUMMER 3 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen woensdag stond in mijn krant een pagina groot artikel over onderzoek naar de Kanjertraining. Ik heb een foto

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Agenda voor oktober/november 2018

Agenda voor oktober/november 2018 Agenda voor oktober/november 2018 Jaargang 17 nummer 02 Almere, 18 oktober 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Vr. 19 oktober Studiedag:

Nadere informatie

Bijbelverhalen * Week 39; 17 aug 21 aug Thema: Het begin Verhalen; Schepping, Genesis 1 en 2 Lied 1; God heeft het eerste woord

Bijbelverhalen * Week 39; 17 aug 21 aug Thema: Het begin Verhalen; Schepping, Genesis 1 en 2 Lied 1; God heeft het eerste woord Nieuw cursusjaar Wij zijn het nieuwe cursusjaar goed van start gegaan. Alle meesters, juffen, kinderen en ouders zijn gezond en wel van vakantie teruggekeerd. Daar zijn we erg blij om en dankbaar voor.

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen

AGENDA. Bijbelverhalen maandag 17 augustus woensdag 19 augustus OPA AGENDA 02 juli 2015 jaargang 17 nr. 40 1e schooldag, u bent hartelijk welkom om uw kind(eren) in de klas te brengen, zodat u een kijkje in de klas kunt nemen

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

Iedereen hartelijk welkom in dit nieuwe schooljaar! We hopen dat jullie en u allen heerlijk zijn uitgerust. Het is fijn om iedereen weer te zien!

Iedereen hartelijk welkom in dit nieuwe schooljaar! We hopen dat jullie en u allen heerlijk zijn uitgerust. Het is fijn om iedereen weer te zien! Nieuwsbrief Radarschool Jan Wouter van den Doel 31 augustus 2015 Jaargang 17 nr. 1 Website: www.jwvddoel.nl E mail :info@jwvddoel.nl Bezoekadres: Kabbelaarsbank 2, 4301 XB Zierikzee Postadres: Postbus

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 Agenda oktober 2017 2 oktober - weekopening onderbouw - opening Kinderboekenweek 4 oktober - bijeenkomst gebedsgroep, aanvang 8.30 uur, adres: Kleipettenlaan 290 5 oktober - i.v.m.

Nadere informatie