Meerjarenplan gezamenlijke parktuin VvE Bloomingdale te Bloemendaal. We starten deze presentatie aan de Ign. Bispincklaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meerjarenplan gezamenlijke parktuin VvE Bloomingdale te Bloemendaal. We starten deze presentatie aan de Ign. Bispincklaan"

Transcriptie

1 We starten deze presentatie aan de Ign. Bispincklaan

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 We vervolgen deze presentatie, met onze visie voor verfraaiing van de borders gelegen langs de Ign. Bispincklaan

12 De uiterst linkerborder, gelegen aan de straatzijde Ign.Bispincklaan; In deze border de grote Cederboom en onder de solitaire boom een groep Cornusstruiken, met als bodembedekker de Symphricarpus hancock, daarvoor is ons voorstel om de grote solitair boom iets op te kronen, waardoor er meer licht en ruimte ontstaat. Voor het overige is deze border goed.

13 De eerste border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, de afmeting van deze border is totaal 160 m². Voorstel: de aanwezige Aucuba s dichter bij elkaar zetten (her)groeperen, naar de rechterzijde, tot een compacte groep in deze border. De border aanvullen met Hypericum Miracle Spirit. Groenblijvend en bloeit helder geel van augustus tot november.

14 Vervolg van de eerste border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 160 m². Voorstel: de Taxushaag, aan de rechterzijde op de foto, doortrekken tot aan het hek, de restanten van de hier nog aanwezige Berberis en Symphoricarpus uitgraven en hetgeen nog redelijk is elders (her)inplanten.

15 Deze foto betreft dezelfde border, maar dan iets verderop genomen, Ons voorstel: de Taxushaag, aan de linkerzijde op de foto, ook doortrekken tot aan het hek. Voor het overige deze border aanvullen met Rododendrons, in de kleur heldergeel. En vóór de Rododendrons, aan de binnenzijde, planten we de prachtige Skimmia Japonica Finchy. Beide groenblijvend.

16 Vervolg eerste border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 160 m² Voorstel: Ook hier de Taxushaag doortrekken tot aan het hek, de Grassen links blijven, alle Rozenbottels fors terugsnoeien en (her) groeperen tot compacte border. Op de vrijgekomen plek, rechts, de zeer fraaie groenblijvende Bamboe-achtige Heester inplanten.

17 Vervolg eerste border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 160 m² Border. Voorstel: Alle Rozenbottels fors terugsnoeien, t.b.v. verjonging, waarna (her)inplanten en compact groeperen langs het hek, a/d straatzijde. In de vrijgekomen rand, a/d binnenzijde, vóór de Rozenbottels, de sierlijke en groenblijvende Pieris Flaming Silver inplanten.

18 De tweede border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, de afmeting van deze border is totaal 205 m². Voorstel: het Hulstblok, uitbreiden huidig is 2x3 mtr. wordt 3x5 mtr. Rozenbottels in het midden terugsnoeien en (her)groeperen tot een compacte border. De Aucuba s terugsnoeien en (her)groeperen. Aan de binnenzijde, langs de rand, erbij inplanten; de sierlijke en groenblijvende Azalea hot shot.

19 Vervolg van de tweede border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 205 m². Voorstel: onder de grote Metasequoia of Moerascipres de reeds aanwezige Berberis (her)groeperen naar links en rond de Cornus (her) inplanten, zie de volgende afbeelding. Langs het hek en rond de bomen een veld van groenblijvende Prunus Laurocerasus Otto luyken aanplanten. Een breed opgaande en bodembedekkende heester, met glanzend donkergroen blad. Bloeitijd in de maand mei.

20 Vervolg van de tweede border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 205 m². Voorstel: onder de grote Metasequoia of Moerascipres de reeds aanwezige Berberis (her)groeperen naar de straatzijde. Links en rond de Cornus, de Viburnum Globosum inplanten. Een kleine groenblijvende struik met een prachtige rode bladsteel.

21 Vervolg van de tweede border aan de straatzijde van de Ign.Bispincklaan, met de afmeting van 205 m². Voorstel: de daar aanwezige Cornus Alba fors terugsnoeien tot een compacte plantgroep. Door regelmatige snoei krijgt deze Kornoelje haar decoratieve roodgekleurde takken weer terug. Erbij inplanten 20 stuks van deze Cornus Alba Sibirica.

22 Hier ziet u de border, rechts van de hoofd entree, aan de Ign.Bispincklaan, in deze border staan ook weer veel Rozenbottels, dus bladverliezend, verder Viburnum Opulus en en Ilex. De border is qua inplant nog redelijk dicht, dus voorlopig nog goed.

23 Hier ziet u de border, links van de hoofd entree, aan de Ign.Bispincklaan, in deze border staan aan de zichtzijde Spirea s, de Cinerea grefsheim welke bladverliezend zijn, met erachter Rozen, eveneens bladverliezend, verder een groenblijvend Ilex blok. De 3 solitaire bomen, malus sargentie, staan er wat zielig bij. Voorstel, deze winterkale bomen vervangen voor 3 groenblijvende.

24 En dan hier een beeld van de huidige hoofd entree, aan de Ign.Bispincklaan. Voorstel: meer symmetrie aanbrengen bij de entree. Rechts ziet u het gazon, met 3 solitaire lampen en links de Lavendel blokken. Door het gazon aan beide zijden gelijk te maken en 3 solitaire lampen erbij te plaatsen, tegenover de bestaande verlichtingsarmaturen aan de rechterzijde, krijgt de entree een veel chiquere uitstraling en wordt de fraaie symetrische vormgeving van de entree benadrukt. (zie ook de volgende afbeelding)

25 De 4 plantkuipen zijn van het materiaal Cortenstaal, afmeting 100x100x80 cm. Daarin 4 decoratieve groenblijvende bomen, de Fagus Sylvatica Atropunicea in Zuilvorm.

26 Hypericum Miracle 'Spirit Herfsttooi Groenblijvend

27 Skimmia Japonica Finchy Groenblijvend

28 Nandina domestica Fire power Groenblijvend

29 Pieris Flaming Silver bontbladig Groenblijvend

30 Azalea Hot Shot zeer winterhard Groenblijvend

31 Prunus Laurocerasus Otto Luyken Groenblijvend

32 Viburnum Globosum Jermyns Globe Groenblijvend

33 Magnolia grandiflorum galissoniere Groenblijvend

34 Fagus Sylvaticum Atropunicea zuilvorm Groenblijvend

Kees Parmentier. Gebruik en onderhoud van planten door Kees Parmentier

Kees Parmentier. Gebruik en onderhoud van planten door Kees Parmentier Kees Parmentier Gebruik en onderhoud van planten door Kees Parmentier BOMEN BOMEN VAN DE 1 E CATEGORIE (15 METER EN HOGER) POPULIER EIK WILG BEUK Bomen Bomen van de 2 e categorie (van 8-15 meter) Berk

Nadere informatie

Totaal. Taxatierapport Tuinnummer SOORT prijs p.st afwijkende prijs. Aantal

Totaal. Taxatierapport Tuinnummer SOORT prijs p.st afwijkende prijs. Aantal NAALDBOMEN/CONIFEREN - Blauwe Ceder 30,00 - Blauwspar 15,00 - Ceder 10,00 - Coniferen (speciaal: 20,-) 5,00 - Cryptomeria 15,00 - Cypres - solitair ( 7,50-15,-) 15,00 - Grove Den 12,50 - Jeneverbes 5,00

Nadere informatie

Definitieve keuze voor plantvak met nummer: Wo01

Definitieve keuze voor plantvak met nummer: Wo01 Locatienr 01 ter van Donkenweg - Lenaertsstraat Op de onderstaande tekening staat inged voor welke vak een keuze gemaakt kon worden Definitieve keuze voor plantvak met nummer: Wo01 PrulauOtL latijnse naam

Nadere informatie

Bijlage bij video 10

Bijlage bij video 10 Tuincursus.com Ron den Dikken PlantWijzer online programma Bijlage bij video 10 Struiken Struiken Struiken vormen de tweede laag in een tuin Zou je die laag overslaan en bijvoorbeeld alleen vaste planten

Nadere informatie

Snoeien. Snoeien van hagen: worden meestal gesnoeid in mei en augustus - september Bodembedekkers: alle 2 jaren bij snoeien tot op 5 cm.

Snoeien. Snoeien van hagen: worden meestal gesnoeid in mei en augustus - september Bodembedekkers: alle 2 jaren bij snoeien tot op 5 cm. Snoeien Dode en zieke takken zullen bij alle heesters weggesnoeid worden; lucht en licht moeten in de gesteltakken kunnen doordringen. Uitzondering voor de heesters die een schaduw of halfschaduwplaats

Nadere informatie

Viburnum burkwoodii Anne Russell Nederlandse naam: sneeuwbal

Viburnum burkwoodii Anne Russell Nederlandse naam: sneeuwbal Viburnum burkwoodii Anne Russell Nederlandse naam: sneeuwbal Categorie: Halfwintergroene heester Bloeitijd: vroeg in maart en april Bloemkleur: de geurende bolvormige bloemen zijn in de knop zalmroze gekleurd.

Nadere informatie

Snoeien. Doel van het snoeien. Eigenschappen van planten

Snoeien. Doel van het snoeien. Eigenschappen van planten Snoeien Af en toe moet het gebeuren: snoeien. Het is helaas niet zo simpel dat je gewoon met je snoeischaar willekeurig takken kunt wegknippen. Sommige planten moeten regelmatig gesnoeid worden, anderen

Nadere informatie

Plantenkennis. Bladhoudende heesters. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Bladhoudende heesters. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Bladhoudende heesters G41-G31-GB1+2 Bladhoudende heesters Wat is het verschil met de bladverliezende heesters? Het blad van bladhoudende heesters is vaak dikker. De huidmondjes zitten

Nadere informatie

Ribes sanguineum White Icicle. Bloeikleur. Wintergroen. Iedere goede tuingrond. Onderhoud

Ribes sanguineum White Icicle. Bloeikleur. Wintergroen. Iedere goede tuingrond. Onderhoud Ribes sanguineum White Icicle Plantafstand Sierheesters Wit Zon,Halfschaduw Ribesfamilie april - juni nee 160 cm - 200 cm Iedere goede tuingrond. 1-1 stuks/m² Solitair Groep Heesterborder Ribes sanguineum

Nadere informatie

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan VAN HEEMSTRAWEG Aanleiding Met de reconstructie van de van Heemstraweg is bestaande beplanting waar mogelijk gehandhaafd. Door het ontwerp zijn nieuwe groenvakken ontstaan die ingevuld worden met beplanting.

Nadere informatie

Beplantingsplan Camping de Peelpoort. Gezandebaan 29A te Heusden i.o.v. Dhr. T. van Maris

Beplantingsplan Camping de Peelpoort. Gezandebaan 29A te Heusden i.o.v. Dhr. T. van Maris Beplantingsplan Camping de Peelpoort Gezandebaan 29A te Heusden i.o.v. Dhr. T. van Maris Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert Oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan 2.1 Bestaande

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Bouw woning Dhr. M. Kleeven Blaktweg 12 5962 NH Melderslo 06-13167416 Locatie woning: Swolgensedijk Melderslo Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen Juli

Nadere informatie

Definitieve keuze voor plantvak met nummer To01

Definitieve keuze voor plantvak met nummer To01 Locatienr 01 ter van Ligusterberg - Lavendelberg Op de onderstaande tekening staat inged voor welke vak een keuze gemaakt kon worden. Op het plan aangevuld zijn nog de herplant van 4 nieuwe bomen, waar

Nadere informatie

Plantenkennis Bladhoudende heesters

Plantenkennis Bladhoudende heesters Plantenkennis Bladhoudende heesters Lijst 2 Algemene informatie Bladhoudende heesters Bladhoudende heesters zijn aan hun blad te herkennen: Het blad van bladhoudende heesters is vaak dikker (leerachtig).

Nadere informatie

tuinen Bomen Plant nu de Lente voor kleine Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen

tuinen Bomen Plant nu de Lente voor kleine Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen Plant nu de Lente Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen Bomen voor kleine tuinen Je hebt een kleine tuin en denkt dat een boom er niet in past? Niets is minder waar, een kleine tuin vraagt

Nadere informatie

FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008

FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008 FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008 PRESENTATIE DEFINITIEF INRICHTINGSPLAN DE DOOR U GEKOZEN SPEELFUNCTIES

Nadere informatie

Blad1 Inventarisatie bomen particuliere tuinen Nolensstraat 26 april 2018 stam stam maximale verplant- Tuin- Boom nr. soort diameter omtrek kwaliteit ophoging baar nummer opmerkingen advies 1 Berk (Betula)

Nadere informatie

Definitieve keuze voor plantvak met nummer Kd01

Definitieve keuze voor plantvak met nummer Kd01 Locatienr Kd01-Kd03 ter van Diamantdijk 107-141 Op de onderstaande tekening staat inged voor welke vak een keuze gemaakt kon worden Definitieve keuze voor plantvak met nummer Kd01 SpijapnW latijnse naam

Nadere informatie

Plantlijst RSC Het Keelven Someren

Plantlijst RSC Het Keelven Someren Plantlijst RSC Het Keelven Someren NR: 1 *Prunus Laurocerasus rotundifolia (haag) Maat: 80 / 100 Plantafstand: 0,3 mtr. Aantal: 780 stuks *Fagus Sylvatica Atropunicea (Hoogstam) Maat: 16 / 18 Plantafstand:

Nadere informatie

SNOEI INSTRUCTIE 2011. n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN. v HALFHEESTERS. v STRUIKEN/ HEESTERS. v BOMEN. v CONIFEREN

SNOEI INSTRUCTIE 2011. n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN. v HALFHEESTERS. v STRUIKEN/ HEESTERS. v BOMEN. v CONIFEREN SNOEI INSTRUCTIE 2011 n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN v HALFHEESTERS v STRUIKEN/ HEESTERS v BOMEN v CONIFEREN 1 SNOEI INSTRUCTIE 2011 KNOPPEN (syn. OGEN) Ø Bladknoppen 2 SNOEI INSTRUCTIE 2011

Nadere informatie

Plantenkennis. Bladverliezende heesters. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Bladverliezende heesters. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Bladverliezende heesters G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Bladverliezende heesters Een heester is een plant met takken, al dan niet met een korte stam. bol Breed uitgroeiend smal

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Definitieve keuze voor plantvak met nummer Np01

Definitieve keuze voor plantvak met nummer Np01 Locatienr Np01-Np03 ter van Adelaarstraat 50-60 Hier treft u de definitieve plantkeuze voor de beplanting voor uw plantvak aan. Op de onderstaande tekening staat inged voor welke vak een keuze gemaakt

Nadere informatie

Mutatiedatum: Diameter. handhaven. Soort. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september Nr.

Mutatiedatum: Diameter. handhaven. Soort. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september Nr. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september 2016 Nr. Soort Diameter Hoogte 1 Betula 30 10 >10 ja levensverwachting handhaven Opmerkingen Advies 2 Quercrus rubra 80

Nadere informatie

Bladhoudende Heesters

Bladhoudende Heesters Bladhoudende Heesters aucuba Aucuba japonica Variegata Bloem: roodachtig / blad: groen met gele vlekken. Nepal tot Japan Kornoeljeachtigen Snijbloemen Goed vertakte struik. Zacht hout. Blad is leerachtig,

Nadere informatie

Tuinvriend Snoeiwijzer

Tuinvriend Snoeiwijzer Tuinvriend Snoeiwijzer Tuinvriend Snoeiwijzer Hier onder vindt je een overzicht voor het moment van snoeien van de meest gangbare tuinplanten. 1. Januari Februari 2. Maart April 3. Mei Juni 4. Juli Augustus

Nadere informatie

Een tuin vol vlinders, bijen en vogels

Een tuin vol vlinders, bijen en vogels Een tuin vol vlinders, bijen en vogels En zonnekloppers, spelende kids, barbecuefanaten Vlinders, bijen en vogels zijn niet alleen mooi: ze zijn ook een goede graadmeter voor de kwaliteit van je tuin.

Nadere informatie

Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein

Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein Bomen algemeen De gemeente Boxtel hecht grote waarde aan bomen in het openbaar gebied. Daarbij wordt wel uitgegaan van het principe de juiste boom op de juiste

Nadere informatie

In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen.

In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen. Scheldevrijstraat 1. Boomkeuze In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen. Langs de straat tussen de parkeerplaatsen planten we de laanbomen.

Nadere informatie

Planten. Plant nu de Lente. die vogels, vlinders en bijen aantrekken. Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen

Planten. Plant nu de Lente. die vogels, vlinders en bijen aantrekken. Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen Plant nu de Lente Bloemen en groen, ongelooflijk wat ze met je doen Planten die vogels, vlinders en bijen aantrekken Elke dag krijgt je tuin allerlei vogels, bijen en vlinders over de vloer. Ze zijn niet

Nadere informatie

Plattegrond Oranjesingel Oranjesingel Beek

Plattegrond Oranjesingel Oranjesingel Beek Dit gedeelte krijgt dezelfde invulling als de lange strook aan de Oranjesingel, zodat deze visueel een eenheid vormen. Hakhoutbeheer met een cyclus van ongeveer 6-10 jaar, in zones uitvoeren. Enkele opstaanders

Nadere informatie

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 De erven van de Sandersstraat zijn gelegen in het Slagenlandschap. Dit landschapstype kenmerkt zich voornamelijk door de haaks op elkaar staande hoofdrichtingen

Nadere informatie

Frederiksoord - De Molenkamp - Beplanting

Frederiksoord - De Molenkamp - Beplanting Frederiksoord - De Molenkamp - Beplanting Bomen meerstammig Py Heesters Prunus yedoensis - Sierkers (meerstammig) Hoogte: ca. 6-8 m Bladeren bij uitlopen geelgroen later groen Bloemen eerst rose later

Nadere informatie

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst Nelleveldstraat 1 4891 ZJ Rijsbergen Tel.:076-5965836 Fax:076-5961494 Gsm:06-22011143 boomkwekerijaerts@live.nl Geachte relatie, Met genoegen bieden wij u hierbij onze voorraadlijst voor het seizoen 2017/2018

Nadere informatie

Het is moeilijk om een harde grens aan te geven waar een lage haag eindigt en een hoge begint

Het is moeilijk om een harde grens aan te geven waar een lage haag eindigt en een hoge begint Buxus sempervirens en Taxus baccata Spelen met blokhagen Het is moeilijk om een harde grens aan te geven waar een lage haag eindigt en een hoge begint Hagen zijn er in allerlei soorten en maten. Hoge hagen,

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Dhr. Maarten Vullings 06-52179341 maartenvullings@outlook.com Locatie woning: Melatenweg 12 Horst aan de Maas Plattelandscoöperatie Peel

Nadere informatie

Standplaats Zon, halfschaduw, droog, windbestendig, verharding, zee wint. Humusarm, luchtige grond, zware grond. Overig

Standplaats Zon, halfschaduw, droog, windbestendig, verharding, zee wint. Humusarm, luchtige grond, zware grond. Overig Botanische Prunus laurocerasus Otto luyken. Nederlandse Laurierkers. 80 150 cm Heester. Wit Wintergroen. Winter, grofbladig. Haag. Standplaats Zon, halfschaduw, droog, windbestendig, verharding, zee wint.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Kapelkestraat 70-70a Eijsden Vormgeving stad en land St. Stevenskerkhof 2 / Postbus 156 6500 AD NIJMEGEN Tel: 024-3 22 45 79 Fax: 024-3 24 12 40 Datum : 9 oktober 2017 Nummer:

Nadere informatie

Buurtcontract. Planten om uw buurt op te fleuren. Klimhortentia

Buurtcontract. Planten om uw buurt op te fleuren. Klimhortentia Buurtcontract Planten om uw buurt op te fleuren Klimhortentia Is zelfhechtend. Kan grote stukken muur of schutting bedekken. Veel witte bloemen in de zomer. Een vochtige, goed doorlatende grond. Halfschaduw

Nadere informatie

SNOEI INSTRUCTIE 2016 SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN HALFHEESTERS STRUIKEN/ HEESTERS BOMEN CONIFEREN ROZEN

SNOEI INSTRUCTIE 2016 SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN HALFHEESTERS STRUIKEN/ HEESTERS BOMEN CONIFEREN ROZEN 1 SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN HALFHEESTERS STRUIKEN/ HEESTERS BOMEN CONIFEREN ROZEN 2 Wat zijn knoppen? 3 KNOPPEN Bladknoppen Bloemknoppen Gemengde knoppen 4 KNOPPEN Bladknoppen Bloemknoppen

Nadere informatie

KANT EN KLAAR HAGEN. Resultaat

KANT EN KLAAR HAGEN. Resultaat 1 KANT EN KAAR HAGEN 2 3 Resultaat Direct privacy! Direct woongenot! haagbeuk - Carpinus betulus Waarom vier tot vijf jaar wachten op privacy als dat ook direct kan? QuickHegde zorgt voor een volwaardige

Nadere informatie

Wat: De plant sterft elke winter af en loopt in het voorjaar weer uit. Net voor het uitlopen kan het oude loof afgeknipt of weggehaald worden.

Wat: De plant sterft elke winter af en loopt in het voorjaar weer uit. Net voor het uitlopen kan het oude loof afgeknipt of weggehaald worden. Alchemilla mollis vak: A Planttype: Vaste plant Nederlandse naam: Vrouwenmantel Familie: Rosaceae Herkomst: Midden- en Zuid-Europa, Azie Winterhardheid: uitstekend (-34,4 tot -28,9 C), USDA zone 4 Bloemkleur:

Nadere informatie

Parken en groenstroken Brede straten Tuinen

Parken en groenstroken Brede straten Tuinen BOOM NR. 1 Koelreuteria paniculata Naam: Chinese vernisboom, Blazenboom Hoogte: 5-10 meter Kroonvorm: een losse, ronde kroon, op oudere leeftijd wordt de kroon breder : een mooie parkboom, tuinen, pleinen,

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Het snoeien van heesters en bomen

Het snoeien van heesters en bomen AFDELING DRONTEN Het snoeien van heesters en bomen Snoeien is één van de belangrijkste onderdelen bij het onderhoud van de tuin. De meeste tuinliefhebbers weten wel dat er gesnoeid moet worden. Maar het

Nadere informatie

Bamboe heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen in private tuinen en we zien dat ook meer en meer bamboes in openbare plaatsen opduiken.

Bamboe heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen in private tuinen en we zien dat ook meer en meer bamboes in openbare plaatsen opduiken. BAMBOE IN DE TUIN BAMBOE IN OPENBAAR GROEN Bamboe in de tuin Bamboe heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen in private tuinen en we zien dat ook meer en meer bamboes in openbare plaatsen

Nadere informatie

OVERLIJST. Datum: Pagina: 1. Prijs

OVERLIJST. Datum: Pagina: 1. Prijs Pagina: 1 58 Abelia grandiflora 20- cm cont. 2,0L 0,00 1400 45 75 30 89 96 3 485 20 345 729 1 2463 1 748 300 297 Buxus sempervirens 20-30 cm 0,55L/P9cm 0,00 Buxus sempervirens -30 cm cont. 2,0L 0,00 Buxus

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide

Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide Erfbeplantingsplan Ploegstraat 26 Someren-Heide Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan

Nadere informatie

Groenreconstructies Waalwijk-Noord 1

Groenreconstructies Waalwijk-Noord 1 Inhoudsopgave Locatie: 1.1 Pastoor v.d. Zijlestraat... 3 Locatie: 1.2 Pastoor v.d. Zijlestraat... 4 Locatie: 1.3 Hoefsteeg... 5 Locatie: 1.4 Louwe Kooymanslaan... 6 Locatie: 2.5 Marga Klompéstraat... 7

Nadere informatie

Samenvatting Biologie Herbarium

Samenvatting Biologie Herbarium Samenvatting Biologie Herbarium Samenvatting door een scholier 793 woorden 11 september 2016 6,8 4 keer beoordeeld Vak Biologie Camelia/Camellia De camelia bloeit in de periode van februari tot april.

Nadere informatie

BTW nr : NL B01 Oekelsestraat 21 Nakt : PE Rijsbergen Nederland Aantal Omschrijving Maat

BTW nr : NL B01 Oekelsestraat 21 Nakt : PE Rijsbergen Nederland Aantal Omschrijving Maat Mobiel :+31(0)610678766 Tel :+31(0)765961574 Fax : +31(0)765963617 E-mail : sales@boomkwekerijverbro.nl Bank : ABN-AMRO Bic : ABNANL2A Iban : NL07ABNA0435381830 Boomkwekerij Verbro BTW nr : NL 08155.55.866.B01

Nadere informatie

Leibomen voorgeleid gekweekt aan kabels in verschillende lijnen 4,5 of 6 lijnen stamhoogte 180cm of 220 cm bomen zonder zak gewenst: - 2,00

Leibomen voorgeleid gekweekt aan kabels in verschillende lijnen 4,5 of 6 lijnen stamhoogte 180cm of 220 cm bomen zonder zak gewenst: - 2,00 Boomkwekerij WIM DE GROOTE tel 09/360 20 46 Astridstraat 66 gsm 0495/53 20 46 9620 Zottegem-Oombergen fax 09/361 26 76 degrootewim@telenet.be www.boomkwekerijwimdegroote.be Voorraadlijst 2013-2014 aantal

Nadere informatie

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan 18-03-2014 Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan werknummer 24014028A opdrachtgever H. Ruijs versie 01 auteur MvS datum 18-03-2014 2 Bureau Verkuylen 18-03-2014

Nadere informatie

Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze

Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze Aa RH Amelanchier arborea Robin Hill - Krentenboomje Hoogte tot 8 meter. Smal opgaand boompje met lichtgroen blad. Prachtig oranje verkleurend in de herfst. Witte

Nadere informatie

BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT

BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT 1 BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT NICOLAES HONIGHSTRAAT Te planten bomen Meelbes Een boom met een kegelvormige kroon. Bereikt een hoogte van 8 m. Zilverwit blad bij het ontluiken. In de straat staan al meer

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD LIGGING Het plangebied is gelegen ten noorden van de kern Mariahoop. Rond 1900 was het gebied grotendeels nog bekend als heide. De veldweg in het centrum van het gebied was rond 1900 reeds aanwezig. Het

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

GPS: NB , OL: Monumentale boom

GPS: NB , OL: Monumentale boom Bomen in Valkenswaard Dit is een gids voor mensen die het leuk vinden om bomen te herkennen en te weten waar die in de gemeente staan. Van plaatsen waar veel bomen bij elkaar staan zijn plattegronden gemaakt

Nadere informatie

anteagraup Bestemmingsplan Beusichemseweg 34b-c Understanding today. ImpnoviriÇ tomorrow.

anteagraup Bestemmingsplan Beusichemseweg 34b-c Understanding today. ImpnoviriÇ tomorrow. anteagraup Bestemmingsplan Beusichemseweg 34b-c Understanding today. ImpnoviriÇ tomorrow. Bestemmingsplan Beusichemseweg 34b-c Projectnummer 257636 Revisie Datum 19 mei 2015 Auteur(s) S. Jordaan E. de

Nadere informatie

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Coniferen. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Coniferen G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Coniferen: een aparte groep! Zaadplanten Eenzaadlobbig Tweezaadlobbig Bedektzadig Naaktzadig Bomen Heesters enz Coniferen Ginkgo biloba

Nadere informatie

Vrij uit te kiezen van struikvorm 175/200 tot multistam 1000/+ Omschrijving + gebruik :

Vrij uit te kiezen van struikvorm 175/200 tot multistam 1000/+ Omschrijving + gebruik : Omschrijving + gebruik : Deze e soorten zijn in hoge mate aangepast aan ons klimaat en omgeving. Naast het feit dat ze belangrijk zijn voor vele organismen, zijn de aangeprezen soorten zeer vorstresistent,

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

10.512,00. Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg

10.512,00. Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg Aanwas Huisnummer: 28 Voortuin 10.512,00 Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm vanaf de openbare weg Schaarste Geen bijzondere betekenis Waardering 41 woensdag

Nadere informatie

Heesters hoogte 0,1 0,5m

Heesters hoogte 0,1 0,5m Heesters hoogte 0,1 0,5m SpijGP latijnse naam Spiraea japonica 'Golden Princess' nederl. naam Spierstruik bloeitijd juni juli roze bijzonderheden geel blad hoogte 0,5 m SpijLP latijnse naam Spiraea japonica

Nadere informatie

Billitonstraat, Bankastraat en Madoerastraat

Billitonstraat, Bankastraat en Madoerastraat Billitonstraat, Bankastraat en Madoerastraat Definitief ontwerp - bomenplan Legenda GBKN lijnen boom verwijderen en vervangen bebouwing hoofdgebouw bijgebouw overige opstal kunstwerk boom verwijderen en

Nadere informatie

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO Onderwerp Iepenlaan 1A te Woerden Projectnummer : 211x08556 Datum : 01 maart 2018 Opdrachtgever : Lidl Nederland Gmbh, de heer M. de Jong Van : R. Tak : Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO BLAD

Nadere informatie

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur Dorpsstraat Huisnummer: 107 Naast woning Groene beuk Fagus sylvatica 29.204,00 Stam diameter in cm: > 100 Schaarste van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Nadere informatie

10.512,00. Cedrus libani subsp. Atlantica. slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg

10.512,00. Cedrus libani subsp. Atlantica. slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg Aanwas Huisnummer: 28 Voortuin Atlas ceder 10.512,00 Cedrus libani subsp. Atlantica Stam diameter in cm: < 60 slechte / geen bijzondere groeivorm vanaf de openbare weg Geen bijzondere betekenis Waardering

Nadere informatie

Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg.

Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg. A Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg. Onder deze bomen langs de waterzijde wordt er in het gras een bloembollenmengsel aangebracht voor meer kleur. Het gras

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Slikstraatje 3 - Rijsbergen Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat

Nadere informatie

Azalea japonica FACTSHEET. Aantal soorten 9 Aantal kleuren 5. Sierwaarde bloem Sierwaarde blad Sierwaarde vorm

Azalea japonica FACTSHEET. Aantal soorten 9 Aantal kleuren 5. Sierwaarde bloem Sierwaarde blad Sierwaarde vorm Aantal soorten 9 Aantal kleuren 5 mooie enkelvoudige bloem Andere sierwaarde 2 soorten bont blad Verkrijgbaar in potmaten C 2,5 Visueel leverbaar in weken 10 t/m 16 Beladingsgraad potmaat C 2,5 5 lagen

Nadere informatie

HET LAATSTE ESTAFETTESTOKJE

HET LAATSTE ESTAFETTESTOKJE HET LAATSTE ESTAFETTESTOKJE SUCCESSION PLANTING Deel 4 Boven I In de nazomer en herfst spelen dahlia s een belangrijke rol. Rechts I Bloem, stengel en knol van Dahlia imperialis. In oktober worden de borders

Nadere informatie

Plantenkennis. Ericaceae. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Ericaceae. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Ericaceae G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Ericaceae: een aparte groep! De kroonbladeren zijn vergroeid tot een soort kelkje, bestaande uit 4 of 5 delen. Ze stellen de volgende bodemeisen:

Nadere informatie

Achtergevel met schuifpui

Achtergevel met schuifpui WERKOMSCHRIJVING Onderstaand treft u een uitgebreide omschrijving van de compleet nieuw aan te leggen voor-en achtertuin van onze nieuwbouwwoning te s-hertogenbosch. De woning wordt 1 oktober 2013 opgeleverd.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Ettenseweg 52- Rijsbergen Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat 4a

Nadere informatie

Cercis canadensis. rond tot afgeplat bolvormig

Cercis canadensis. rond tot afgeplat bolvormig Cercis canadensis Als hoogstamvorm gekweekt groeit C. canadensis uit tot een mooie, middelhoge solitairboom. De stam is grijs en ondiep gegroefd, op latere leeftijd kan de schors in kleine plaatjes loslaten.

Nadere informatie

Erica carnea (Winterheide) Written by Online Tuinieren

Erica carnea (Winterheide) Written by Online Tuinieren Erica heeft de Nederlandse naam Dopheide maar de Erica carnea soorten worden meestal Winterheide genoemd. De naam Winterheide doet je natuurlijk al vermoeden dat er iets bijzonders in de winterperiode

Nadere informatie

Boomkwekerij Dictus-Hereijgers vof Kraaiheuvelstraat 1e 4885 KZ Achtmaal blad 1. Telefoonnr: 0031-(0) Faxnr: 0031-(0)

Boomkwekerij Dictus-Hereijgers vof Kraaiheuvelstraat 1e 4885 KZ Achtmaal blad 1. Telefoonnr: 0031-(0) Faxnr: 0031-(0) blad 1. Acer campestre 1+0 PLG 1+0 60/100 1+0 100/+ Acer campestre 1+1 40/60 Acer campestre 1+2 60/+ 2 Tak 1+2 60/+ 3 Tak 1+2 125/150 1+2 150/+ Acer pseudoplatanus 1+1 40/60 * * 1+1 100/120 * 1+1 120/150

Nadere informatie

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur Loenen aan de Vecht Oud Over 30a LOE-1545 31 maart 2015 Moerdijkstraat Moerdijkstraat 23 2751 23 2751 BE BE Moerkapelle Colofon Inhoudsopgave Loenen aan de Vecht LOE-1545 31 maart 2015 In opdracht van:

Nadere informatie

GroenVision Test. Botanische informatie Gemaakt door Mark Hessels vrijdag 19 juni Bamboes en Grassen. Plantcode CAMIDANC

GroenVision Test. Botanische informatie Gemaakt door Mark Hessels vrijdag 19 juni Bamboes en Grassen. Plantcode CAMIDANC GroenVision Test Botanische informatie Gemaakt door Mark Hessels vrijdag 19 juni 2015 Bamboes en Grassen CAMIDANC Carex morrowii 'Ice Dance' Japanse zegge blad donkergroen, witgerand alle droog half schaduw

Nadere informatie

Amelanchier maat omschrijving. Buxus maat omschrijving

Amelanchier maat omschrijving. Buxus maat omschrijving Seizoen najaar 2014 Amelanchier maat omschrijving lamarckii pot 175-200 c 12 200-250 c 25 175-200 drkl 200-250 drkl solitair 200-250 drkl solitair 250-275 drkl Buxus maat omschrijving sempervirens 25-30

Nadere informatie

grijze afschilferende stam, oranjebruine onderschors onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei

grijze afschilferende stam, oranjebruine onderschors onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei BOMEN GRAETHEIDELAAN Boomnaam Zelkova serrata Flekova (GREEN VASE) Nederlandse naam Hoogte Kroon Schors en takken Blad Bloemen Vruchten Toepassing Japanse zelkova 10-12 meter (max. 18 m.) breed vaasvormig

Nadere informatie

Vormbomen. Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø Ø200 8 Ø250

Vormbomen. Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø Ø200 8 Ø250 Bolvorm Soortnaam Aantal Breedte Carpinus betulus 20 Ø150 29 Ø200 8 Ø250 Boogvorm Fagus Sylvatica (hele boog bevat 2 bomen) 3 14\16 20 16\18 20 18\20 2 20\25 Fagus Sylvatica 'Atropunicea' (hele boog bevat

Nadere informatie

Landschappelijk Inpassingsplan

Landschappelijk Inpassingsplan Landschappelijk Inpassingsplan Opdrachtgever: Wim Swinkels Beliënberkdijk 7 5712 SE Someren Eind Opdrachtnemer: Hoveniersbedrijf Luke Damen Novaliastraat 41 5712 CP Someren Eind info@lukedamen.nl Inhoudsopgave:

Nadere informatie

REPORTAGE GROEI&BLOEI JULI/AUGUSTUS 2018

REPORTAGE GROEI&BLOEI JULI/AUGUSTUS 2018 38 ZENin de tuin Van saaie achtertuin naar oosterse oase. Voelden Pascale en Berend zich eerst niet uitgenodigd in hun tuin te zitten, dankzij het ontwerp van Gemma Diks genieten ze nu elke dag van groene

Nadere informatie

Algemeen onderhoudsadvies

Algemeen onderhoudsadvies Algemeen onderhoudsadvies Januari Februari Maart Plannen maken Advies vragen bij u hovenier Onderhoud gereedschap Spitten indien het weer het toelaat Geef planten in pot ook 's winters water tijdens een

Nadere informatie

Heesters hoogte 0,1 0,5m

Heesters hoogte 0,1 0,5m Heesters hoogte 0,1 0,5m CotdM latijnse naam Cotoneaster dammeri 'Major' nederl. naam Dwergmispel bijzonderheden wintergroen hoogte 0,3 m Heesters hoogte 0,5 1,0m BerfA latijnse naam Berberis frikartii

Nadere informatie

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Uitgangspunten; Het defi nitief ontwerp Herinrichting buitenruimte Europarei

Nadere informatie

WELKOM IN VEGHELS BUITEN! BUURTSCHAP DE KLOOSTERTUINEN. Brabant op z n best

WELKOM IN VEGHELS BUITEN! BUURTSCHAP DE KLOOSTERTUINEN. Brabant op z n best WELKOM IN VEGHELS BUITEN! BUURTSCHAP DE KLOOSTERTUINEN Brabant op z n best Je bent net in Veghels Buiten gaan wonen of verhuist binnenkort naar je nieuwe huis in Veghels Buiten. Dan moet je een paar dingen

Nadere informatie

4 per stuk 5,95 voor. Struikheide. Calluna Vulgaris, Verkrijgbaar in diverse kleuren. Grote pot (17 cm). 18e jaargang nr

4 per stuk 5,95 voor. Struikheide. Calluna Vulgaris, Verkrijgbaar in diverse kleuren. Grote pot (17 cm). 18e jaargang nr 4 per stuk 5,95 voor Struikheide 15 00 Calluna Vulgaris, Verkrijgbaar in diverse kleuren. Grote pot (17 cm). 18e jaargang nr. 5 2016 www.groengilde.nl Zilverstruikje Calocephalus brownii 1 49 8-9 10,5

Nadere informatie

Verschillen versterken

Verschillen versterken 30 VELDEN door verschillen te versterken ontstaan velden met een aantrekkelijke variatie aan karakters Verschillen versterken De begraafplaats Orthen onderscheidt zich van de andere begraafplaatsen in

Nadere informatie

Beheercatalogus Kwaliteit in beeld. BIJLAGE 1 bij het Groenbeleidsplan

Beheercatalogus Kwaliteit in beeld. BIJLAGE 1 bij het Groenbeleidsplan . BIJLAGE 1 bij het Groenbeleidsplan 2005-2015 Versie : 3 Datum : april 2005 Samengesteld door : ing. J.M. Mandemakers pagina 2 van 77 VOORWOORD In de beeldsystematiek gaat men uit van twee documenten

Nadere informatie

Van Hallstraat. Prunus avium Plena

Van Hallstraat. Prunus avium Plena Van Hallstraat Prunus avium Plena Deze middelgrote boom heeft een ronde en regelmatig vertakte dichte kroon. De boom kan een uiteindelijke hoogte bereiken van 8-12 m. De glanzende schors is bruinrood van

Nadere informatie

Prijslijst Kwekerij van Lieshout per

Prijslijst Kwekerij van Lieshout per BEUKEN Fagus sylvatica 1+1 Fagus sylvatica 40/60 0,65 Fagus sylvatica 40/60 P9 pot Fagus sylvatica 60/80 Fagus sylvatica 80/100 Fagus sylvatica 1+2 Fagus sylvatica 40/60 0,75 Fagus sylvatica 60/80 Fagus

Nadere informatie

Definitief landschapsplan in het kader van

Definitief landschapsplan in het kader van Definitief landschapsplan in het kader van Bouw woning Dhr. L. Hesen P/A. Michelslaan 34 5963 HC Horst-Hegelsom Leon.hesen@gmail.com Locatie woning: Vrouwboomweg ong. (naast 18) Horst aan de Maas Plattelandscoöperatie

Nadere informatie

Overzicht haagconiferen

Overzicht haagconiferen Bureel: Beekstraat 14-9920 Lovendegem Toonpark: Pyramidestraat 25A 9920 Lovendegem Tel/fax: 09/377.85.25 Mail: info@kendevos.be - Web: www.kendevos.be Overzicht haagconiferen Een flink aantal coniferen

Nadere informatie

REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28

REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28 REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28 Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren i.o.v. fam. Swinkels - Kanters Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert Mei 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Bestemmingsplanwijziging en benodigde compensatie Dhr. W. Hendriks Veldweg 1 5995 PG Kessel Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen, oktober 2013 Landschapsplan

Nadere informatie

TUINCENTRUM HOVENIER

TUINCENTRUM HOVENIER TUINCENTRUM HOVENIER Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module Tuincentrum - Hovenier Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs: Mieke

Nadere informatie