Unified Communications Planning Process

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unified Communications Planning Process"

Transcriptie

1 BROCHURE Unified Communications Planning Process Axians Rivium Boulevard LK Capelle aan den IJssel Tel: GOEDE COMMUNICATIE EN SAMENWERKING IN UW ORGANISATIE MET HULP VAN AXIANS

2 BROCHURE UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS 2 Axians - Tel:

3 UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Unified Communications als oplossing voor de business Unified Communications Planning Process Stap 1: Ontdek Stap 2: Analyseer Stap 3: Bepaal Stap 4: Ontwerp Stap 5: Bouw Stap 6: Migreer Stap 7: Gebruik & Beheer Over Axians Contact Wilt u meer weten over het Unified Communications Planning Process? Neem dan contact op met Axians via Axians - Tel:

4 BROCHURE UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS Introductie De manier waarop we met elkaar communiceren is de afgelopen jaren enorm veranderd. Bedrijven zoeken steeds meer naar technische oplossingen om het klantcontact in goede banen te blijven leiden. Bij het kiezen van een technologie, zoals Unified Communications of Collaboration, is het belangrijk om met diverse factoren rekening te houden, waaronder de cultuur en wensen van de gehele organisatie. Zodat de bereikbaarheid écht is gewaarborgd. Met een goed beleid kan de bereikbaarheid van de organisatie altijd gewaarborgd worden. We communiceren tegenwoordig via veel verschillende kanalen met elkaar. Voorheen verstuurden we brieven via de post en belden we met een telefoon; nu is er een groter aantal communicatiekanalen beschikbaar. Vooral in de privésfeer maken we daar veel gebruik van. Ook in de zakelijke wereld neemt de behoefte aan andere, nieuwe communicatiemiddelen toe. Medewerkers willen intern en extern applicaties delen, een conference call organiseren, chatten of een videgesprek starten. Daarnaast werken ze op meerdere werkplekken, binnen en buiten het pand, waar ze mobiel bereikbaar willen zijn. Dit brengt diverse voordelen met zich mee op het gebied van bereikbaarheid en productiviteit, mits de veranderingen tijdig worden opgenomen in het bereikbaarheidsbeleid. Visie, beleid, functionaliteit en techniek Organisaties zijn vrijwel altijd op zoek naar manieren om beter te communiceren met klanten en partners. Ook medewerkers onderling hebben baat bij goede communicatiemogelijkheden. Een visie waarin de organisatie bepaalt hoe daarmee omgegaan wordt, helpt enorm bij het definiëren van beleid. Met een goed beleid kan de bereikbaarheid van de organisatie altijd gewaarborgd worden. Hierin staat bijvoorbeeld wat er gebeurt als een mobiele telefoon niet wordt opgenomen en bij wie de verantwoordelijkheid van de bereikbaarheid ligt. Verder kan op basis van de bedrijfsvisie de gewenste functionaliteit worden herleid. Het is hierbij van groot belang dat deze functionaliteiten gebruiksvriendelijk zijn, technisch te implementeren zijn en dat de functionele behoefte van de gehele organisatie wordt geadresseerd. 4 Axians - Tel:

5 UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS BROCHURE Unified Communications als oplossing voor de business Functionele behoeften worden te snel ingevuld met techniek. In uw organisatie is de communicatie-infrastructuur in de loop van de jaren waarschijnlijk ook een complexe samensmelting geworden van telefonie, IP en IT. De kennis en verantwoordelijkheden ervan zijn bovendien verdeeld over verschillende medewerkers binnen een IT-afdeling, die steeds afhankelijker zijn van de infrastructuur. Het spreekt voor zich dat de IT-afdeling veel tijd kwijt is aan het draaiende houden van de communicatie-infrastructuur en gekoppelde infrastructuren. In de praktijk zien we daardoor dat organisaties het lastig vinden om aan de groeiende functionele bereikbaarheidsbehoefte van medewerkers te kunnen voldoen. Functionele behoeften worden snel ingevuld met techniek, zonder rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid van de middelen en de adoptie daarvan binnen de organisatie. Unified Communications De oplossing op het gebied van bereikbaarheid wordt steeds vaker gezocht in Unified Communications. De term Unified Communications (UC) staat voor een zich steeds ontwikkelende communicatietechnologie-architectuur die alle communicatie tussen mensen en systemen automatiseert en uniformeert, wat resulteert in een voor gebruikers gelijkwaardige beleving. Maar die gelijkwaardige beleving1 is alleen te realiseren als de stap naar UC doordacht gezet wordt en als de oplossing voldoet aan de functionele behoeften van de organisatie. Ook een geweldig werkende chat-applicatie kan klachten opleveren, als bepaalde waardevolle functionaliteiten van de traditionele oplossing ontbreken. Samenwerking tussen business en IT De beste manier om de bereikbaarheid te verbeteren met een oplossing als Unified Communications, is door eerst de afstand tussen business en IT te verkleinen. Als de IT-afdeling de ruimte krijgt om samen met de organisatie alle behoeften in kaart te brengen en het nut van elk gewenst communicatiemiddel te achterhalen, kan een IT er uitzoeken welke technieken en middelen er zijn. Vervolgens kan gekeken worden welke oplossing het meest efficiënt is voor de organisatie en het beste aansluit bij het gebruik. Door IT op deze manier bij het proces te betrekken, kan de IT-afdeling er op letten dat de complexiteit van de IT-omgeving niet toeneemt. Bovendien weet de organisatie door deze samenwerking hoe IT hen kan helpen. IT inzetten voor de business IT-medewerkers die zich niet alleen bezig hoeven te houden met troubleshooting, bevinden zich in de ideale positie om te innoveren en om bezig te zijn met ontwikkelingen in IT. Ontwikkelingen die de business helpen, zoals een nieuwe applicatie waarmee de organisatie klanten sneller van een antwoord kan voorzien. 1 Bron: computerworld.nl, geraadpleegd op 1 juli 2016 Axians - Tel:

6 BROCHURE UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS De adoptie van Unified Communications hangt sterk samen met de persoonlijkheden van medewerkers Cultuur en adoptie binnen de organisatie Los van de functionele behoeften en technische mogelijkheden, spelen culturele en adoptieve aspecten een belangrijke rol bij het opstellen van een bereikbaarheidsbeleid en de inzet van Unified Communications. Normen en waarden bepalen de verantwoordelijkheden van een medewerker, afdeling of locatie. Verder hangt de adoptie sterk samen met persoonlijkheden (persona s). De ene medewerker houdt zich graag bezig met nieuwe technologieën, terwijl een ander moeite heeft met veranderingen. Deze persona s hebben een eigen adoptieproces nodig om op de juiste manier bekend te raken met Unified Communications als integrale oplossing. Unified Communications as a Service Gaat het u vooral om de functionele oplossing en wilt u er in technisch opzicht niet naar om hoeven te kijken? Dan is Unified Communications as a Service een optie. De dienstverlener is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van uw communicatie-infrastructuur en het technisch beheer. Binnen uw organisatie heeft u een beheerder nodig die bepaalt wie welke functionaliteiten waar en wanneer wil gebruiken, gebaseerd op functieprofielen. Deze nieuwe rol van de IT-afdeling zien we steeds vaker terug: van technisch naar functioneel beheer. 6 Axians - Tel:

7 UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS BROCHURE Unified Communications Planning Process Met het Unified Communications Planning Process (UCPP) van Axians krijgt u inzicht in de wijze waarop uw organisatie bereikbaar wil zijn en of dit in lijn is met de huidige situatie. Dankzij de kennis, kunde en ervaring van Axians door de jaren heen, kunnen we u helpen met het opstellen van een langetermijnstrategie op het gebied van communiceren, samenwerken en bereikbaar zijn. Dit doen we samen met alle stakeholders binnen uw organisatie, van business tot IT. De keuzes die u moet maken hebben namelijk impact op uw klanten, de business en de IT-afdeling. Het UCPP is onderverdeeld in zeven stappen, waarbij u zelf bepaalt welke stappen nodig zijn om voor u tot de juiste Unified Communications-omgeving te komen. In grote lijnen onderzoeken we uw huidige wensen en huidige situatie, bepalen we gezamenlijk welke functionaliteiten gewenst zijn en zorgen we ervoor dat de nieuwe communicatiemiddelen door de gehele organisatie in gebruik genomen worden. We kijken verder dan een product of oplossing die nodig zal zijn. Cultuur en adoptie spelen een belangrijke rol in het UCPP. Het is namelijk nooit de oplossing op zich die het succes bepaalt, maar het gebruik ervan binnen de organisatie. UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS Ontdek Analyseer Bepaal Ontwerp Bouw Migreer Gebruik & Beheer UC Planning Process Noodzaak Uitgangspunten Visie Scope Beleid Interview gebruikers Organisatiecultuur Gebruikersadoptie Huidige kosten en diensten Business case Roadmap Gebruikersprofielen Migratie Gebruikersadoptie Globaal ontwerp Betrek gebruikers Proof of Concept Gebruikerservaring Evalueer, pas aan en accepteer Detailontwerp Planning Informeer gebruikers Test, evalueer en accepteer Opleiden gebruikers Gebruikersadoptie Migratie Monitor adoptie Evalueer Finaliseer Ondersteun Monitor Rapporteer Maximaliseer toegevoegde waarde Minimaliseer risico s Maximaliseer innovatie BRENG IT DICHTER BIJ DE BUSINESS EN MAXIMALISEER ADOPTIE BIJ GEBRUIKER MAAK VOORSPELBAAR, DRAAG BIJ AAN INNOVATIE, ADOPTEER EN INNOVEER Zorg voor voorspelbare kosten voor lange termijn Stap 1: Ontdek Veel organisaties maken de stap naar Unified Communications, omdat ze hun bereikbaarheid willen verbeteren. Maar waaróm is een betere bereikbaarheid gewenst? En waar is precies behoefte aan? Tijdens de eerste fase van het Unified Communications Planning Process gaat het erom dat organisaties ontdekken welke communicatiemiddelen nodig zijn (vaste telefonie? Instant messaging? Videoconference?) om te voldoen aan de functionele eisen (locatie-onafhankelijk werken?). Bovendien stimuleren we dat mensen zich bewust worden van hoe zij samenwerken en met elkaar communiceren. Als de communicatie in de organisatie al helder is en er een beleid is voor bereikbaarheid, dan kan de eerste stap snel afgerond worden. Anders gaan we samen met u om tafel om de uitgangspunten, uw visie en het huidige bereikbaarheidsbeleid te achterhalen. De ontdekfase is kosteloos, op basis hiervan schrijft Axians een voorstel voor het vervolg van het UCPP. Axians - Tel:

8 BROCHURE UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS Stap 2: Analyseer Nadat we met de opdrachtgever binnen de organisatie om tafel hebben gezeten, gaan we het gesprek aan met de medewerkers. We praten over de gebruikerservaring, de manier waarop ze samenwerken, welke communicatiemiddelen gebruikt worden en waar ze tegenaanlopen. Ook brengen we tijdens de analyseerfase in kaart welke kosten u nu maakt. Net als in de vorige stap, zal bewustwording van de bereikbaarheid een grote rol spelen. Bewustwording van bereikbaarheid zal een grote rol spelen. Axians is in deze twee stappen (ontdek en analyseer) uniek in de markt, terwijl ze van cruciaal belang zijn om de cultuur op de werkvloer te leren kennen. Waar medewerkers in de ene organisatie snel nieuwe gadgets en technieken willen gebruiken, kan de meerderheid van de gebruikers in een ander bedrijf juist terughoudend zijn en eerst willen zien dat het werkt. Pas als de persoonlijkheden binnen een organisatie bekend zijn, weet u welke adoptieprocessen ingezet moeten worden en hoe lang het proces in beslag zal nemen. TIP: Stap 2 van het UCPP is ook individueel af te nemen bij Axians. Gebruikt u bijvoorbeeld een videoconferencing-applicatie, maar zijn er veel klachten van gebruikers? Wij kunnen ze interviewen en achterhalen of de klachten van technische of functionele aard zijn. Bij functionele klachten vragen we direct na hoe dit in het vervolg voorkomen kan worden. Vaak blijkt het een adoptieprobleem. Stap 3: Bepaal In deze stap kunnen we bepalen welke business case het beste past binnen de organisatie. We stellen een roadmap op, waarin de behoeften zijn opgenomen, de benodigde technologieën, wat de toegevoegde waarde daarvan is en wat de risico s zijn. Willen gebruikers bijvoorbeeld met video communiceren, maar is het IT-landschap daar niet op ingericht? Dan moeten de wijzigingen afgezet worden tegen de risico s. Is de toegevoegde waarde van video dat waard? Door dit soort afwegingen is het beter te bepalen welke communicatiemiddelen geïntroduceerd dienen te worden. Door middel van de roadmap zet Axians samen met u een stip op de horizon, om duidelijk te maken waar u over een aantal jaren wilt staan. Toch is die stip op zichzelf niet bepalend, maar de route ernaartoe: hierdoor kunt u voorspellen wat er aan het IT-landschap moet gebeuren en met welke kosten u de komende periode te maken krijgt. Door een integraal inzicht te geven in de doelstellingen, functionaliteit, technologie en kosten kan elke stakeholder echt een onderbouwde keuze maken en zijn er geen verrassingen wanneer we gaan werken met de gekozen oplossing. Edwin Kanis, Manager Business Development bij Axians 8 Axians - Tel:

9 UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS BROCHURE Tijdens deze derde stap van het UCPP worden tevens gebruikersprofielen opgesteld. Per type gebruiker noteren we hoe die gebruiker informatie tot zich neemt en welke functionaliteit hij minimaal nodig heeft. Ook is het heel belangrijk om geavanceerde gebruikers te selecteren die binnen deze gebruikersprofielen passen. Het is niet zinvol om alleen medewerkers bij dit proces te betrekken die graag nieuwe technologieën toepassen, want dat vormt een onvolledige afspiegeling van de organisatie. Wel kunnen deze personen fungeren als vertegenwoordigers, die de plannen intern toelichten en anderen helpen met hun adoptie. Hybride model van Unified Communications Merkt u dat er veel gebruikers zijn die moeite hebben met nieuwe technologieën? Met een hybride model kunt u traditionele functionaliteit combineren met UC-functionaliteit. Daartussen wordt een adoptiepad gecreëerd, waarbij men zelf kan bepalen hoe snel hij overgaat naar de nieuwe functionaliteit. Uiteindelijk wordt voor iedereen een passende route opgesteld om uiteindelijk naar wens met elkaar te communiceren. Gebruikers zullen ervaren wat UC voor ze kan betekenen Stap 4: Ontwerp Aan de hand van de bepaalfase, waarin in kaart wordt gebracht hoe u van de adoptie een succes kunt maken, maken we een globaal ontwerp. Pas dan is het écht mogelijk om te kijken naar de beschikbare technologieën en of er technieken zijn waarvoor een Proof of Concept gewenst is. Gebruikers zullen vanaf nu ervaren wat UC voor ze kan betekenen. Door ervaringen in deze pilot kan het ontwerp nog worden aangepast, zodat iedereen zich erin kan vinden en ermee kan werken. Dan pas is het ontwerp afgerond en klaar voor de bouw. Zowel bij de keuze voor cloud als voor een UC-oplossing on-premise, wordt de IT-afdeling bij deze stap extra betrokken. Ze helpen namelijk ofwel mee met de bouw van de oplossing, of hun functie zal (deels) veranderen van technisch beheerder naar functioneel beheerder. Met een cloudoplossing kan Axians alles voor de organisatie uit handen nemen. Wel zorgen we er dan voor dat de IT-afdeling een eigen adoptieproces kan doorlopen. Wij hebben de functioneel beheerder in een later stadium namelijk hard nodig als intern contactpersoon, om de business blijvend te ondersteunen en de behoeften tegemoet te kunnen komen. Stap 5: Bouw Hoewel de bouwfase een technisch onderdeel is van het UCPP, houden we alle gebruikers actief betrokken bij het proces en de omgeving die gecreëerd wordt. Zo weten zij in welke fase van de bouw we zitten en welke behoeften dit adresseert. Dit voorkomt een moment waarop er uit het niets een oplossing wordt geïntroduceerd. Uiteindelijk draagt elke stap een stukje bij aan de acceptatie. Door te blijven informeren en evalueren, kunnen we continu monitoren hoe het met de adoptie gaat. Martijn Nederhof, Solutions Architect bij Axians Axians - Tel:

10 BROCHURE UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS Stap 6: Migreer Het is al een aantal keren gezegd, maar vooral in deze stap is het cruciaal om aan de gebruikersadoptie te denken. Tijdens deze fase, waarin gebruikers worden opgeleid en passende ondersteuning krijgen, zult u het belang ervaren van het uitgevoerde onderzoek en de weloverwogen keuzes voor technologieën en implementaties. Ook nu nog is het mogelijk dat er op basis van evaluaties bijgestuurd wordt. Stap 7: Gebruik & Beheer Ondersteunen, monitoren en rapporteren. Dat zijn de belangrijkste elementen van de gebruiksfase, wat vooral een interne aangelegenheid is. Dankzij de betrokkenheid van de medewerkers in het gehele Unified Communications Planning Process, weten zij precies welk onderdeel van de oplossing gebouwd is om aan een behoefte te voldoen. De Unified Communications-oplossing kan eventueel 24/7 beheerd worden binnen een Axians Managed Services-contract. Niet de middelen, maar juist de eenvoud en het goede gebruik hiervan maken de algehele bereikbaarheid van het bedrijf succesvol. Danny Cullens, Solutions Architect bij Axians 10 Axians - Tel:

11 UNIFIED COMMUNICATIONS PLANNING PROCESS BROCHURE Over Axians Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Om de wereld slimmer te maken en vooruit te helpen, ondersteunt en adviseert Axians haar klanten private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en service providers in het gehele proces van hun ICT-projecten. Dit doet Axians met een breed portfolio aan oplossingen: software-oplossingen, cloud- en managed IT-diensten, datasystemen en datacenters, netwerkinfrastructuren en oplossingen voor samenwerken en communiceren, waarmee organisaties optimaal kunnen werken, hun doelstellingen behalen en zo het verschil maken. Axians weet welke gevolgen een onvolledige adoptie van Unified Communications binnen uw organisatie kan hebben. Daarom zetten we juist die adoptie centraal, door het bieden van voldoende training en ondersteuning en te blijven focussen op gewenste functionaliteit. Met het Unified Communications Planning Process wordt u blijvend door experts van Axians ondersteund. Zij analyseren uw bereikbaarheid en samenwerking en hebben de kennis om vervolgens de gekozen technologieën beschikbaar te stellen en te onderhouden. Zo blijft uw bereikbaarheid op het optimale niveau. Meer informatie Wilt u meer weten over het Unified Communications Planning Process? Neem dan contact op met Axians via info.nl@axians.com of Axians - Tel:

12 GOEDE COMMUNICATIE EN SAMENWERKING IN UW ORGANISATIE MET HULP VAN AXIANS Rivium Boulevard LK Capelle aan den IJssel Tel:

UNIFIED COMMUNICATIONS

UNIFIED COMMUNICATIONS UNIFIED COMMUNICATIONS Van innovatie naar mobiliteit zonder risico s Martijn Nederhof Solutions Architect bij Axians 1 Veranderingen Wat zien we gebeuren Mobiel wordt SIP end-point en airtime operator

Nadere informatie

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians SAMENWERKEN TO THE MAX Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians 1 GARTNER UC TRENDS 2016 DELIVERY MODEL INTEGRATIE BEREIKBAARHEID FUNCTIONEEL UC is commodity Broken promise S4B Gevaren

Nadere informatie

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Whitepaper Integratie Videoconferentie Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Talk & Vision 2015 Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Skype for Business/Lync 4 Hoe doen we dat? 4 3. Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Verzekeringen KORTING ONTGRENDELD! The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen in het kort Hoofdstuk 2 Case: Behulpzame verzekeraars worden marktleiders Hoofdstuk

Nadere informatie

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud Erik Scholten Solution Architect Agenda Introductie Waarom cloud-oplossingen en wat zijn de uitdagingen? Wat is ImtechCloud? Toepassingen van Hybride Cloud

Nadere informatie

Profiteer van veranderende technologieën

Profiteer van veranderende technologieën Profiteer van veranderende technologieën Lees hoe Managed Services Providers u kunnen helpen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen Uitdagingen en kansen in veranderende technologieën Ontwikkelingen

Nadere informatie

Efficiënter zakendoen met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken.

Efficiënter zakendoen met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken. Efficiënter zakendoen met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken. EEN PA PE R VA N W ILRO FFR EIT SM A & VODAFONE WilroffReitsma & Vodafone 1 Het beheer van de IT-infrastructuur

Nadere informatie

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Samenwerken Het moderne kantoor met Office 365 Maarten Groeneveld ICT Adviseur - ICT Architectuur - Sourcing - Business & IT Alignment 1. Introductie Visie

Nadere informatie

Eigen route met een frisse blik

Eigen route met een frisse blik Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Skysource OF COURSE 2 3 Public Cloud Wanneer uw organisatie gebruik maakt van een Public Cloud wordt een virtuele infrastructuur gedeeld

Nadere informatie

Portal Planning Process

Portal Planning Process BROCHURE Portal Planning Process SAMENWERKEN AAN EEN WAARDEVOL PORTAAL BROCHURE PORTAL PLANNING PROCESS 2 Axians PORTAL PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Portal Planning Process 5 4 Uitdagingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Clouddifferentiatie Bij Clouddifferentiatie wordt onderscheid tussen drie verschillende

Nadere informatie

Het telefonieplatform van deze tijd. Telefonie en IT komen steeds meer samen

Het telefonieplatform van deze tijd. Telefonie en IT komen steeds meer samen Het telefonieplatform van deze tijd Telefonie en IT komen steeds meer samen 2002 02 13 Stabiele groei 14 miljoen Omzet 2012 115+ professionals Ambitie: de beste Partnership Innovatief Onderwijs Zorg Goede

Nadere informatie

Een introductie van de IoT Game

Een introductie van de IoT Game INFORMATIEDOCUMENT Een introductie van de IoT Game Voeg met ons IoT Game waarde toe aan uw organisatie Axians Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle aan de IJssel Tel: +31 88 988 96 00 - www.axians.nl Bij

Nadere informatie

Bereikbaarheid binnen bereik

Bereikbaarheid binnen bereik Bereikbaarheid binnen bereik W I L RO FFRE ITS M A C A S E ST UDY: B LO KW EG FIN A NC IE E L A DVISEUR S WilroffReitsma & Blokweg 1 Samenvatting Inhoud Voor een organisatie als Blokweg Financieel Adviseurs

Nadere informatie

Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid

Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid Aanleiding en noodzaak voor het STR platform Veel oude centrales bij verschillende klanten in gebruik en daardoor - versplintering van de kennis en daarmee

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

innovaphone case study

innovaphone case study innovaphone case study ARCNL en AMOLF kiezen met het oog op geplande uitbreidingen flexibele IP telefonie en UC oplossing van innovaphone ARCNL en AMOLF: Eind 2014 nam het Advanced Research Center for

Nadere informatie

5 TEKENEN DAT EEN KANT-EN-KLAAR INTRANET GESCHIKT IS VOOR UW BEDRIJF

5 TEKENEN DAT EEN KANT-EN-KLAAR INTRANET GESCHIKT IS VOOR UW BEDRIJF 5 TEKENEN DAT EEN KANT-EN-KLAAR INTRANET GESCHIKT IS VOOR UW BEDRIJF Waarom kiezen voor een kant-en-klaar intranet? Bedrijven in de zakelijke dienstverlening hebben steeds meer behoefte aan productieve

Nadere informatie

HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN

HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN Het is tijd om de belofte van Unified Communications waar te maken HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken. NGI presentatie 16 februari 2010. Richard Groothuis (NIEUWS) PUBLICEREN WERK PROCESSEN KENNIS/ INFORMATIE TEAMSITES

Het Nieuwe Werken. NGI presentatie 16 februari 2010. Richard Groothuis (NIEUWS) PUBLICEREN WERK PROCESSEN KENNIS/ INFORMATIE TEAMSITES Het Nieuwe Werken (NIEUWS) PUBLICEREN KENNIS/ INFORMATIE WERK PROCESSEN TEAMSITES DOCUMENTEN & DOSSIERS INSTANT MESSAGING AUDIO & VIDEO CONFERENCING MOBILITEIT TELEFOON NGI presentatie 16 februari 2010

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN

HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN Het is tijd om de belofte van Unified Communications waar te maken HET IS TIJD OM DE BELOFTE VAN UNIFIED COMMUNICATIONS WAAR TE MAKEN

Nadere informatie

Visie op Cloud & ICT Outsourcing

Visie op Cloud & ICT Outsourcing HEALTHCARE & LOCAL GOVERNMENT Visie op Cloud & ICT Outsourcing Regionaal ICT Beraad, gemeente Midden-Delfland 25 oktober 2016 Voorstellen - Sinds 2013 werkzaam bij PinkRoccade Local Government - Productmanager

Nadere informatie

Whitepaper. In vijf stappen naar de cloud

Whitepaper. In vijf stappen naar de cloud Whitepaper In vijf stappen naar de cloud Een whitepaper van UNIT4 IT Solutions 2013 In vijf stappen naar de cloud Steeds meer bedrijven zien in dat er met cloud technologie eigenlijk een nieuw platform

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Een business case voor credit management software

Een business case voor credit management software Een business case voor credit management software Waarom? Wat kost het? Wat levert het op? Voor ons als CE-iT, is het duidelijk waarom je als organisatie credit management software moet gebruiken. Niet

Nadere informatie

Managed UC. De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar

Managed UC. De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar Managed UC De buitengewone Unified Communications oplossing maakt iedereen bereikbaar Optimale bereikbaarheid, uw sleutel tot succes Tegenwoordig zijn er legio communicatiemiddelen voorhanden. Want iedereen

Nadere informatie

OSCS. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen.

OSCS. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen. OpenScapeCommunicationServer Telecommunicatie anno 2013. Maatwerk van kwaliteit, betaalbaar en zonder zorgen. Uw telecom-kosten altijd in de hand met OSCS vanaf 4,95 OSCS is dé oplossing voor bedrijven

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Investeringsbanken The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen samengevat Hoofdstuk 2 Use case: Inspirerende veranderingen in de traditionele sector investeringsbanken

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

Drie sleutelvragen over de Cloud Services Broker

Drie sleutelvragen over de Cloud Services Broker januari 2018 Drie sleutelvragen over de Cloud Services Broker Drie sleutelvragen over de Cloud Services Broker 1 Drie sleutelvragen over de Cloud Services Broker Tot voor kort was cloud computing vooral

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED POWERED BY Recent onderzoek toont

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving Cloud of Clouds Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving whitepaper CUSTOM 1 Bedrijven maken steeds vaker gebruik van meerdere clouddiensten, omdat ze aan iedereen in de organisatie

Nadere informatie

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties DKTP Informatie Technologie Veembroederhof 1 1019 HD Amsterdam Telefoon 020 427 52 21 Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties Voor de meeste projectgroepen die software ontwikkelen vormt

Nadere informatie

Unica Schutte ICT is onderscheidend in haar technische oplossingen. Syncasso klaar voor de toekomst met stabiel ICT-platform

Unica Schutte ICT is onderscheidend in haar technische oplossingen. Syncasso klaar voor de toekomst met stabiel ICT-platform Unica Schutte ICT is onderscheidend in haar technische oplossingen Syncasso klaar voor de toekomst met stabiel ICT-platform Syncasso is het resultaat van het samengaan van Groenewegen+Partners en Incassade

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

WHITEPAPER Flexibele communicatie van mens tot mens

WHITEPAPER Flexibele communicatie van mens tot mens WHITEPAPER Flexibele communicatie van mens tot mens Over hoe organisaties de volgende stap in flexibiliteit en functionaliteit kunnen realiseren met behulp van een innovatief communicatieplatform dat als

Nadere informatie

Be here, be there, be everywhere Maak meer mogelijk met videosamenwerking

Be here, be there, be everywhere Maak meer mogelijk met videosamenwerking Be here, be there, be everywhere Maak meer mogelijk met videosamenwerking VideoSamenwerking Met het oog op zakelijk succes Videosamenwerking (collaboration) is een snelle en effectieve oplossing voor face

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Telecommunicatie op maat van uw onderneming.

Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Licom info@licom.be www.licom.be Industriezone Herdersbrug Pathoekeweg 9B 009 B-8000 Brugge T +32(0)50 45 78 00 Licom Z.1 Researchpark 310 B-1731 Zellik T +32(0)2

Nadere informatie

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE Europe Europese Professional Services Provider Consultancy, Projects & Solutions, Staffing Belangrijkste Partnerships

Nadere informatie

Innovatieve integratie van IT en Telecom

Innovatieve integratie van IT en Telecom Slimmer communiceren Vodafone december 2010 Innovatieve integratie van IT en Telecom Slimmer communiceren INNOVATIE I Vast-mobiel integratie Steeds meer bedrijven willen hun mobiele en vaste telefonie

Nadere informatie

Workshop Slimmer Communiceren

Workshop Slimmer Communiceren Workshop Slimmer Communiceren Smart Communications Event 11 april 2013 Antoine van der Sijs Strict Consultancy BV 06-27085938 a.van.der.sijs@strict.nl René van Dormolen Microsoft BV (020) 500 1441 renevan@microsoft.com

Nadere informatie

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud powered by Cisco Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Alex Struik Partner Accountmanager Parentix Cloud introductie Cisco Parentix Cloud

Nadere informatie

Inspirerende cases. CASE 6 Voxtron en Microsoft bij RealDolmen

Inspirerende cases. CASE 6 Voxtron en Microsoft bij RealDolmen Inspirerende s CASE Voxtron en Microsoft bij RealDolmen Voxtron bij RealDolmen: grootste Lync-integratie in België RealDolmen ontstond in 2008 na de fusie van ICT-integratoren Real Software en Dolmen.

Nadere informatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-,  - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, e-mail- en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie 13-12-2017 Bereikbaarheid betrouwbaar en stabiel organiseren

Nadere informatie

Data en Applicatie Migratie naar de Cloud

Data en Applicatie Migratie naar de Cloud Data en Applicatie Migratie naar de Cloud Iris Pinkster Professional Testing 1 Agenda - Introductie - De Cloud een introductie - Keuze van geschikte applicaties - Migratie strategieën - Test strategieën

Nadere informatie

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen Exclusieve partnership Cloudleverancier NaviSite is als onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable één van de grootste wereldwijde providers van enterprise class

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE SNELLERE INZICHTEN MET DATAVISUALISATIE Met de uitdrukking een beeld zegt meer dan duizend woorden bent u wellicht bekend. Beelden vertellen

Nadere informatie

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk IP Services De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk Voor wie opgroeit in deze tijd is het de grootste vanzelfsprekendheid. Je zet de computer aan en je kunt mailen, chatten, elkaar spreken

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN

ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN POWERED BY DE MODERNE VISIE OP IT IT Innovatie en nieuwe technologieën zijn allang De moderne visie op

Nadere informatie

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 NiVo network architects Peter Hartman Even voorstellen NiVo network architects Sinds 1991 actief op het gebied van ICT Architectuur, Consultancy en Management

Nadere informatie

Customer Case CED. Feiten in het kort:

Customer Case CED. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: European Claim Experts Branche: Verzekeringen Werknemers: 1.150 Activiteiten: Internationale Claims management en Expertise Oplossing: Opbouw Mendix-platform voor het flexibel

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Security Planning Process

Security Planning Process BROCHURE Security Planning Process Axians Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle aan den IJssel Tel: +31 88 988 96 00 - www.axians.nl UW SECURITY OPTIMALISEREN EN OP HOOG NIVEAU HOUDEN BROCHURE SECURITY PLANNING

Nadere informatie

Kwaliteit van ICT vergt samenwerking

Kwaliteit van ICT vergt samenwerking 26 november 2015 Werk mee aan een referentiearchitectuur voor ICT-kwaliteit: een katern Kwaliteit als leidraad voor samenwerking van ITdisciplines Martijn Sasse, business architect en QA, m.sasse@rechtspraak.nl

Nadere informatie

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO s videoconferentie oplossing DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO cloud video conferentie voor elk bedrijf dat efficiënter wil werken OZMO levert de beste en meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

De 5 succesfactoren bij cloud migraties

De 5 succesfactoren bij cloud migraties De 5 succesfactoren bij cloud migraties Hoe krijg je toegang tot continue innovatie en transformatie van de werkomgeving? Waarom migreren naar de cloud? Google dit en je krijgt ruim 153.000 resultaten

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Specialisten Managers Adviseurs Algemeen functioneel beheer applicatiebeheer informatiemanagement

Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Specialisten Managers Adviseurs Algemeen functioneel beheer applicatiebeheer informatiemanagement Rapportage Pizzasessie Functioneel-beheer.com Alle deelnemers hebben hun functienaam opgegeven. De volgende functienamen zijn gemeld: Specialisten o Functioneel beheerder (9x) o Functioneel applicatiebeheerder

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

SOM= Effectief en plezierig werken

SOM= Effectief en plezierig werken SOM= Effectief en plezierig werken 1 VRAGEN AAN U: Wordt in uw organisatie de werkplek effectief gebruikt? Zitten de collega s met een glimlach achter hun bureau? Vindt er bij u veel samenwerking tussen

Nadere informatie

Wij willen verrast worden met zaken waar we zelf nog niet over hebben nagedacht. Lunet zorg en Unica Schutte ICT houden elkaar scherp

Wij willen verrast worden met zaken waar we zelf nog niet over hebben nagedacht. Lunet zorg en Unica Schutte ICT houden elkaar scherp Wij willen verrast worden met zaken waar we zelf nog niet over hebben nagedacht Lunet zorg en Unica Schutte ICT houden elkaar scherp Lunet zorg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Ruim

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES

DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES SPS WhitePaper KLAGENDE EINDGEBRUIKERS? MOEILIJKE DISCUSSIES? WAT DOE JE ERAAN? Inhoud 03 : Inleiding 05 : Inzicht cruciaal 07 : Zien wat de eindgebruiker

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE.

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. ONE Solutions Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. 2 Sigmax ONE Solutions Passen altijd bij uw organisatie. Ongeacht hoe groot u bent of wilt worden. Til uw ICT naar een hoger en

Nadere informatie

PROCESGERICHT WERKEN. Wat zijn de trends en ontwikkelingen

PROCESGERICHT WERKEN. Wat zijn de trends en ontwikkelingen PROCESGERICHT WERKEN Wat zijn de trends en ontwikkelingen VOORSTELLEN Lourens Siderius Business development manager EEN VRAAG, VOOR WE BEGINNEN Waarom willen we procesgericht werken? VERANDERINGEN Lean

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

De ICT manager & Unified communications

De ICT manager & Unified communications De ICT manager & Unified communications NiVo network architects Erik Vollers Commercial break Gerard Niersman & Erik Vollers NiVo network architects Wij opereren sinds 1991 als architecten in driehoeksverhouding

Nadere informatie

Efficiënter werken met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken.

Efficiënter werken met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken. Efficiënter werken met Unified Communications. Van mobiele telefonie naar mobiel werken. EEN PA PE R VA N W ILRO FFR EIT SM A & K P N WilroffReitsma & KPN 1 Vandaag de dag zijn we in staat om mensen veel

Nadere informatie

Het zelflerend vermogen van Unica ICT Solutions versterkt onze samenwerking. Wensink Automotive profiteert van doorontwikkeld ICT-platform

Het zelflerend vermogen van Unica ICT Solutions versterkt onze samenwerking. Wensink Automotive profiteert van doorontwikkeld ICT-platform Het zelflerend vermogen van Unica ICT Solutions versterkt onze samenwerking Wensink Automotive profiteert van doorontwikkeld ICT-platform Wensink Automotive is één van de grotere spelers in de automobielbranche,

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Visie op co-sourcing

Visie op co-sourcing Visie op co-sourcing Ed Holtzer Manager Managed Services Meerdere functies bij diverse IT- en adviesorganisaties. O.a. sales manager, (business) consultant, projectleider en programmamanager in profit

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services COOKIE COMPLIANT Managed Services Mirabeau helpt u de cookiewetgeving op de juiste manier te implementeren. Zo geven we uw online omgeving een betrouwbare uitstraling

Nadere informatie

Expertsessie VoIP. 4 februari 2016

Expertsessie VoIP. 4 februari 2016 Expertsessie VoIP 4 februari 2016 Shared telefonie platform voor de Rijksoverheid Aanleiding en noodzaak Veel oude centrales bij verschillende klanten in gebruik en daardoor versplintering van de kennis

Nadere informatie

Zetacom Mobiel 2016 Telefonie zetacom.nl

Zetacom Mobiel 2016 Telefonie zetacom.nl Zetacom Mobiel 2016 zetacom.nl 02 Zetacom Mobiel Wilt u een mobiel tenzij beleid invoeren en loopt u tegen beperkingen van techniek of de mobiele provider aan? Wilt u niet meer investeren in nieuwe vaste

Nadere informatie

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren?

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? Hoe breek je de muur af tussen business en IT? blog Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? De 2x4 grootste uitdagingen door Edwin Roetgering, PreSales / Business-consultant bij

Nadere informatie

Bring it Secure. Whitepaper

Bring it Secure. Whitepaper Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech.nl/cs Imtech Vandaag de dag moet security een standaard

Nadere informatie

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is.

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. 01 Waarom SD-WAN Blz. 1 02 Uitleg SD-WAN Blz. 2 03 Functionaliteiten Blz. 3-4 04 Veilige toegang

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE 2 DIGITALISATIE VEREIST: Toegevoegde waarde Agility en snelheid Security en betrouwbaarheid 3 COMBINATIE BUSINESS & IT BUSINESS TECHNOLOGY

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

SECONE. Social Enterprise Collaboration

SECONE. Social Enterprise Collaboration SECONE Social Enterprise Collaboration BuildingsConnect is uniek voor uw branche. Eén totaalconcept voor alle IT & Communicatie diensten. BuildingsConnect biedt u diensten en oplossingen van een gecertificeerd,

Nadere informatie