BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS"

Transcriptie

1 BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS een fotoreis naar Finland met Maas van de Ruitenbeek - WildlifePhotography

2 BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS Het grensgebied tussen Rusland en Finland is jarenlang niet toegankelijk geweest voor toeristen. Nog steeds is het alleen toegestaan hier te komen met een speciale vergunning en met name de grote, schuwe zoogdieren profiteren van deze rust; bruine beren, veelvraten en wolven komen hier nog in behoorlijke aantallen voor. Maas van de Ruitenbeek neemt u mee naar dit gebied. Doel van deze reis is het fotograferen van de Europese bruine beer, de wolf, het korhoen en misschien ook de auerhoen. Met wat geluk kunnen zelfs veelvraten gezien en gefotografeerd worden. Maar er zullen ook mogelijkheden om zelf met landschappen, macro's (veel mossen en korstmossen) en vogels bezig te zijn.

3 De plek waar we naar toe gaan, ligt vlakbij Rusland. Tussen Rusland en Finland is een 'niemandsland" van pakweg 35 kilometer breed. In dit gebied wordt niet gejaagd en vinden de grote predators rust en ruimte. Voor fotografen en natuurliefhebbers is het mogelijk om met speciale permissie dit gebied te betreden. Er zijn verschillende observatieplekken ingericht, speciaal bedoeld om de fauna van dit gebied te filmen en te fotograferen. Ons verblijf in Finland is een omgebouwd grensstation, vlakbij het meer van Viiksimo. Er zijn meerdere tweepersoonskamers met toilet en doucheruimte. Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte voor het ontbijt en diner. Maar deze ruimte kan ook gebruikt worden om de beelden te bekijken en uit te werken of gewoon om te ontspannen. In de bossen in de directe omgeving van het verblijf zijn verschillende vogels en eekhoorns te vinden. We gaan drie nachten fotograferen op plekken waar de bruine beren zich regelmatig en goed laat zien. Net na de winter, wanneer de bruine beren zijn ontwaakt uit hun winterslaap, hebben ze grote behoefte aan eiwitten. Dat vinden ze op deze plaats, omdat ze hier naartoe worden gelokt. Elke avond en nacht laten zich hier verschillende beren zien en fotograferen.

4

5 Ook wolven laten zich hier zien en het is zelfs mogelijk om de veelvraat voor de lens te krijgen! Raven behoren ook tot de vaste bezoekers van deze plek en af en toe komt een zeearend of steenarend een kijkje nemen. We kunnen twee nachten gebruik maken van een grote hut en één nacht in kleine schuilhutjes voor maximaal 2 á 3 personen. De grote hut biedt plaats aan 12 personen. Iedere fotograaf/filmer heeft de beschikking over een ruime zitplaats en ruimte onder het kijkglas om de lens doorheen te steken.

6 Tevens is er voldoende slaapruimte (stapelbedden) en er is een kachel aanwezig. Vooral in het voorjaar kan het nog best koud zijn. Er is ook een chemisch toilet. De kleinere hutten staan verspreid op diverse plaatsen. Welke hutjes gebruikt worden is afhankelijk van de ervaringen van de locals aldaar. Dat kan ook in de buurt van de grote zijn, maar er staan ook hutjes bij een moeras en in het bos.

7 Naast de grote predators leven in deze omgeving ook veel hoenders. Nu we er toch zijn kunnen we net zo goed proberen ook hiervan mooie opnamen te maken. In de bosgebieden rondom zijn regelmatig open plekken te vinden. Vaak is hier ook een meertje te vinden en die plekken zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld het korhoen. Korhoen is het beste te fotograferen in de ochtenduren. Daarvoor hoeven we niet vroeg in de avond al op pad. De hutten staan vlakbij de baltsplaatsen van de korhanen. In het donker komen de eerste hanen al naar deze plek en laten hun sissende en bolderende geluiden al horen. Het is niet uitgesloten dat deze prachtige hoender zich op korte afstand laat zien! Maas heeft twee nachten gereserveerd om de korhoen en auerhoen en hun gedrag van dichterbij te bekijken en vast te leggen.

8 Wat moeilijker is het om het auerhoen goed te fotograferen. Deze grote vogel leeft meer in de bossen, maar heeft wel een vaste plaats voor de baltsrituelen. Ook nu vertrouwen we volledig op de ervaringen van onze Finse begeleiders. Nu zijn we meer in de begroeiing en onder bomen bezig. In de avond en nacht komen de hanen naar hun baltsplaatsen en proberen met geluiden de hennen naar zich toe te lokken. Bij zonsopkomst moeten we het geluk hebben dat de hanen zich laten zien en fotograferen. Maar alleen al de beleving van dit machtige schouwspel is de moeite meer dan waard!

9 Omdat we afhankelijk zijn van de plaatselijke expertise, is er niet echt een vast programma. Enige flexibiliteit en inlevingsvermogen wordt wel gevraagd van de deelnemers. Maar in grote lijnen zal het hierboven omschreven programma gevolgd worden. Meestal is ter plekke ook nog wel wat te schuiven in het programma. Wanneer u bijvoorbeeld een nacht extra bij de beren wilt doorbrengen in plaats van bij de korhoen, is dat in overleg vaak wel mogelijk. N.B.: alle zoogdieren en vogels in dit gebied zijn wilde dieren die kunnen gaan en staan waar ze willen. Garanties over de aanwezigheid kunnen daarom niet gegeven worden, maar de kans op het zien en fotograferen van deze unieke dieren is op deze plekken altijd bijzonder groot. De volgende apparatuur aan te bevelen: - een spiegelreflexcamera en/of camera met minimaal 10x optische zoom; - een telelens van minimaal 300mm, eventueel aangevuld met een converter; Het statief zelf is niet nodig, wel de statiefkop. Alle hutten zijn voorzien van zware metalen platen waarop de statiefkop geschroefd kan worden. Een goede conditie voor deze reis is niet expliciet vereist, maar houdt er rekening mee dat het als zwaar ervaren kan worden door afwijken van het gebruikelijke levensritme. We zijn 's avonds en 's nachts in de weer en kunnen - indien gewenst - bijslapen na het ontbijt.

10 Van 26 april mei 2018 Donderdag 26 april 2018 vertrekken we rond het middaguur vanaf Schiphol Airport via Helsinki naar Kajaani in Finland. Bij aankomst op Kajaani Airport worden we opgewacht door onze lokale gids die met ons naar het oosten rijdt, richting het grensgebied met Rusland. Hier zullen we later in de avond aankomen. De volgende dag kunnen we na het ontbijt de omgeving gaan bekijken. Omstreeks uur gaan we dineren. Tegen uur worden we naar de grote hut gebracht (ongeveer een half uurtje rijden en nog geen 5 minuten lopen). Hier blijven we de nacht. We krijgen een lunchpakket en koffie/thee mee. Rond 8.00 uur in de ochtend worden we weer opgehaald en gaan we naar ons verblijf, waar een ontbijtbuffet voor ons klaar staat. We hebben tijd voor onszelf tot uur; tijd om bij te slapen of weer in de omgeving bezig te zijn. Zo ziet de indeling van de dag eruit wanneer we beren en wolven gaan fotograferen. Voor de korhoenders hoeven we niet direct na het diner op pad en hebben we tot middernacht nog tijd voor ons zelf. Ook nu krijgen we een lunchpakketje en koffie/thee mee.

11 Wanneer we het auerhoen gaan bezoeken, worden we omstreeks uur naar het bos gebracht; uiteraard weer met het gebruikelijke lunchpakketje en koffie/thee. De kosten bedragen 1.399,00 per persoon. Bij aanmelding wordt een aanbetaling gevraagd van 350,00. Het is mogelijk deze reis met 2 dagen te verlengen. De extra kosten hiervoor bedragen 495,00 per persoon. Inbegrepen in de prijs: 6 overnachtingen; volpension (ontbijt, diner en lunchpakket voor in de schuilhut/tent); vervoer ter plaatse en het gebruik van schuilhutten; vervoer (in Finland) van en naar Kajaani Airport; ontbijt op de dag van vertrek. Niet inbegrepen: (vliegticket)reis naar Kajaani; maaltijden op de reisdagen; reis-/annuleringsverzekering; uitgaven van persoonlijke aard.

12 Deze fascinerende reis gaat door wanneer er minimaal 4 deelnemers zijn. Voor aanmelden en verdere informatie: Maas van de Ruitenbeek - WildlifePhotography Tel (0) of mail: maasvanderuitenbeek@gmail.com

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016 Fotoreis Finland 2016 22-28 april 2016 Finland, bruine beren en andere dieren Op de grens van Finland en Rusland ligt een strook niemandsland van ongeveer 2 kilometer breed. In deze strook leven o.a.

Nadere informatie

NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF I

NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF I NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF I 12 dagen 06 jul 2019-17 jul 2019 Groepsreizen Natuur Zoogdierenreizen Belevingsreizen Wildlifereizen Sch Wie in de midzomer naar Finland reist,

Nadere informatie

NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF II

NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF II NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF II 12 dagen 06 jul 2019-17 jul 2019 Groepsreizen Natuur Zoogdierenreizen Wildlifereizen Schuilhutreizen Wie in de midzomer naar Finland reist, maakt

Nadere informatie

Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten

Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten Fins Lapland: Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten Nederlandstalig begeleide groepsreis (7 dagen/6 nachten) 07 juni 13 juni 2016 Oost-Finland is een groot, ruig gebied dat zich uitstrekt

Nadere informatie

NATUURREIS OP MAAT NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF

NATUURREIS OP MAAT NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF NATUURREIS OP MAAT NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF juni - september Fotogra e Individuele reizen Natuur Wildlifereizen Zoogdierenreizen Belev Midzomer in Finland? Dat is één groot zoogdierenspektakel!

Nadere informatie

Natuurreis naar Estland

Natuurreis naar Estland Natuurreis naar Estland Estland is een heel interessant land door haar ongerepte natuur. Deze reis zal vooral de focus leggen op flora en broedvogels! Daarnaast zoeken we tijdens een boottocht naar Bevers

Nadere informatie

INDIVIDUELE NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF

INDIVIDUELE NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF INDIVIDUELE NATUURREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF juni - september Individuele reizen Natuur Wildlifereizen Zoogdierenreizen Belevingsreizen Midzomer in Finland: één groot zoogdierenspektakel!

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF

FOTOGRAFIEREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF FOTOGRAFIEREIS NAAR FINLAND: VEELVRAAT, BRUINE BEER EN WOLF 6 dagen 06 sep 2019-11 sep 2019 Fotogra e Groepsreizen Zoogdierenreizen Wildlifereizen Schuilhutreizen Herfst in Finland: één groot zoogdierenspektakel.

Nadere informatie

Noorwegen 4/5-12/5/2011

Noorwegen 4/5-12/5/2011 Noorwegen 4/5-12/5/2011 Aanvliegende Zeearenden, Kleine jager, diverse soorten meeuwen, baltsende Korhoenders, baltsende Auerhoenders, eekhoorntjes en diverse soorten mezen (waaronder veel Kuifmezen) vanuit

Nadere informatie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Het delen van mijn belevenissen met belangstellenden is een van mijn grootste uitdagingen binnen de natuurfotografie. In mijn filmtijd maakte ik al een aantal

Nadere informatie

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN ZWEDEN: DE FENOMENALE HUTTEN VAN CONNY LUNDSTRÖM!

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN ZWEDEN: DE FENOMENALE HUTTEN VAN CONNY LUNDSTRÖM! SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN ZWEDEN: DE FENOMENALE HUTTEN VAN CONNY LUNDSTRÖM! januari - december Fotogra e Individuele reizen Schuilhutreizen Wildlifereizen Steenarenden, de heersers en meesters van onherbergzame

Nadere informatie

Fotoreis SKYE oktober 2019

Fotoreis SKYE oktober 2019 Fotoreis SKYE 2019 15 21 oktober 2019 Het eiland Skye, in het ruige Noordwesten van Schotland, is een Walhalla voor de natuur- en landschapsfotograaf. Hier is de aarde nog oer, hier is het licht ongeëvenaard,

Nadere informatie

All images, design and text Loulou Beavers

All images, design and text Loulou Beavers All images, design and text Loulou Beavers HOOGTE PUNTEN: Yellowstone is een zg. vulkanische ' hot spot ', en is dus bekend vanwege die geologisch bijzondere verschijnselen: Yellowstone bevat de helft

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

- Wil je je fotografie een enorme boost geven? - Hou je van een zeer kleine groepsreis met voldoende rust en privacy?

- Wil je je fotografie een enorme boost geven? - Hou je van een zeer kleine groepsreis met voldoende rust en privacy? - Wil je je fotografie een enorme boost geven? - Hou je van een zeer kleine groepsreis met voldoende rust en privacy? Dan is deze 5-daagse fotoreis naar Helgoland een absolute aanrader! Helgoland is een

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN POLEN: ZEEARENDEN VANUIT DE HUT EN BOOT!

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN POLEN: ZEEARENDEN VANUIT DE HUT EN BOOT! SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN POLEN: ZEEARENDEN VANUIT DE HUT EN BOOT! september - februari Fotogra e Individuele reizen Schuilhutreizen Vogelreizen Zeearenden vallen als vliegen neer op het aas dat we voor ze

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK

CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK WINTER FOTO-EXPEDITIE NAAR GRAND TETONS EN YELLOWSTONE 2021 23 JANUARI 2021 TOT EN MET 5 FEBRUARI 2021: 3,5 HALVE DAG FOTOGRAFIE IN DE GRAND TETONS; 3 DAGEN FOTOGRAFIE

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Natuurreis naar Finland. Op zoek naar Wolf, bruine beer en veelvraat! en vogels natuurlijk

Natuurreis naar Finland. Op zoek naar Wolf, bruine beer en veelvraat! en vogels natuurlijk Natuurreis naar Finland. Op zoek naar Wolf, bruine beer en veelvraat! en vogels natuurlijk Natuurreis voor de zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt s Heerenbosch en NP Hamme, lokale groep van de Regionale

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

De ultieme Finland-reis 2015

De ultieme Finland-reis 2015 De ultieme Finland-reis 2015 vatte aan in het zuiden, vanuit Helsinki om uiteindelijk Kuusamo als einddoel te hebben. Na een korte kennismaking met alle medereizigers uit Frankrijk - jawel EB5 voorziet

Nadere informatie

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 fotoreis voor liefhebbers van wildlife fotografie potvissen, zeearenden, papegaaiduikers, Jan-van-Genten en meer! walvis-

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 12 tot 15 februari 2015 Na vijf poollichtreizen naar IJsland zoeken we het in 2015 nog hogerop, naar het noorden van Finland. Een streek die we kennen onder de naam Lapland.

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

You don't take a photograph, you make it. - Ansel Adams

You don't take a photograph, you make it. - Ansel Adams Geen enkel ander land in Afrika is als Namibië. De afwisseling van woestijnlandschappen, werelds hoogste zandduinen en Deadvlei, heldere nachten en het vele wild maken Namibië tot een unieke en zeer fotogenieke

Nadere informatie

FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN

FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN 12 dagen 29 jun 2019-10 jul 2019 Fotogra e Groepsreizen Natuur Wildlifereizen Vogelreizen Avontuurlijk rei Mongolië

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

WILD SHOTS NOORD-ZWEDEN. Harold van der Meer

WILD SHOTS NOORD-ZWEDEN. Harold van der Meer WILD SHOTS NOORD-ZWEDEN Harold van der Meer WILD SHOTS NOORD-ZWEDEN Harold van der Meer 2018 Harold van der Meer; niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt zonder voorafgaande

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

De Grote Trans-Afrikaanse Safari

De Grote Trans-Afrikaanse Safari De Grote Trans-Afrikaanse Safari Een 21 daagse groep safari In internationaal gezelschap Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma - Professionele

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen!

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen! Ontdek de wereld..met Pelikaan Reizen! 5-daagse techniek- en cultuurreis Per luxe touringcar naar Allgau Zuid-Duitsland 16 t/m 20 september 2015 Hoofdkantoor Zevenbergen De koffie staat altijd klaar! Inhoud

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

MS Mstislav Rostropovich *****

MS Mstislav Rostropovich ***** MS Mstislav Rostropovich ***** Prijslijst Moskou - Sint Petersburg Vertrek Aankomst Dagen Nachten Seizoen 7 mei 14 mei 8 7 Laag 21 mei 28 mei 8 7 Tussen 4 juni 11 juni 8 7 Hoog 18 juni 2 juli 15 14 ***

Nadere informatie

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE Houdt u van fotografie én van verre natuurreizen? Wilt u op s werelds fotogeniekste bestemming uw camera tot in de puntjes leren beheersen?

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN 8 dagen 03 mrt 2019-10 mrt 2019 Groepsreizen Natuur IJzige reizen Vogelreizen Trek er een weekje tussenuit in de krokusvakantie of de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

"Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams

Photography is an austere and blazing poetry of the real- Ansel Adams "Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams Deze reis doet Cantabrië en Asturië aan, beiden regio's zijn in Noordwest Spanje. Deze gebieden zijn nog niet door toeristen ontdekt

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Fotoreis Mandawa, India 2018

Fotoreis Mandawa, India 2018 Fotoreis Mandawa, India 2018 Hier vind je het overzicht van het complete fotografie programma en de extra activiteiten tijdens de fotoreis naar India van 28 februari t/m 9 maart 2018. In de tijd tussen

Nadere informatie

Beginnerstips om roofvogels te fotograferen - de wereld van roofvogelfotografie

Beginnerstips om roofvogels te fotograferen - de wereld van roofvogelfotografie Beginnerstips om roofvogels te fotograferen - de wereld van roofvogelfotografie Patrick de Graaf 27 september 2016, 13:00 Natuurfotograaf Patrick de Graaf heeft een uitgebreid to-do-lijstje met roofvogels

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014 Fotoreis Noorwegen herfst 2014 Noorwegen 2014 Fotoreis 14 t/m 22 september 2014 Noorwegen, eindeloze ruimte en indrukwekkende natuur... Noorwegen heeft op alle fronten wat te bieden: prachtige landschappen,

Nadere informatie

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN SPANJE: SCHUWE WITBUIKZANDHOENEN EN ZANGVOGELS!

SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN SPANJE: SCHUWE WITBUIKZANDHOENEN EN ZANGVOGELS! SCHUILHUTFOTOGRAFIE IN SPANJE: SCHUWE WITBUIKZANDHOENEN EN ZANGVOGELS! juni - augustus Fotogra e Individuele reizen Schuilhutreizen Vogelreizen Witbuik- en zwartbuikzandhoenen zijn door vogelaars bekend

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

NATUUR- EN VOGELREIS NAAR SPANJE: WOLVEN, BEREN, VOGELS EN FLORA. mei 2018

NATUUR- EN VOGELREIS NAAR SPANJE: WOLVEN, BEREN, VOGELS EN FLORA. mei 2018 NATUUR- EN VOGELREIS NAAR SPANJE: WOLVEN, BEREN, VOGELS EN FLORA mei 2018 BRUINE BEER, IBERISCHE WOLF EN 10-TALLEN TOT DE VERBEELDING SPREKENDE VOGELS ZOALS GROTE TRAP EN SPAANSE KEIZERAREND. NAAR DEZE

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 8 tot 12 februari 2016 Na de zeer geslaagde poollichtreis naar Rovaniemi keren we in 2016 terug naar Lapland. De bestemming is deze keer Luosto. Luosto ligt zo n 110 km van Rovaniemi,

Nadere informatie

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Deze begeleide pakketjes inclusief heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn ideaal om te combineren

Nadere informatie

Lofoten: noorderlicht fotoreis

Lofoten: noorderlicht fotoreis 7-daagse fotoreis met Jolanda / 24-30 november 2016 Lofoten: noorderlicht fotoreis Vesterålsfjorden Op deze reis neem ik je mee naar fantastische plekjes op het Lofoten-eiland Austvågøya waar je zowel

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR CANADA: HERFST IN DE ROCKY MOUNTAINS

FOTOGRAFIEREIS NAAR CANADA: HERFST IN DE ROCKY MOUNTAINS FOTOGRAFIEREIS NAAR CANADA: HERFST IN DE ROCKY MOUNTAINS 12 dagen 21 sep 2019-02 okt 2019 Groepsreizen Fotogra e Workshops Landschapsreizen Canada staat bij heel wat natuurreizigers hoog op het verlanglijstje.

Nadere informatie

EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND

EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND 8 dagen 20 mrt 2020-27 mrt 2020 Natuur IJzige reizen Belevingsreizen Vogelreizen Trek er een weekje tussenuit in het voorjaar en ga op zoek naar winterse vogelpracht

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

Moulin de Glairans. Zomeratelier. Ankie Kühne Leraar Tai chi chuan. Werken vanuit je gevoel en energie. Zaterdag 30 juni 2012 tot Zaterdag 7 juli 2012

Moulin de Glairans. Zomeratelier. Ankie Kühne Leraar Tai chi chuan. Werken vanuit je gevoel en energie. Zaterdag 30 juni 2012 tot Zaterdag 7 juli 2012 Moulin de Glairans Zaterdag 30 juni 2012 tot Zaterdag 7 juli 2012 Ankie Kühne Leraar Tai chi chuan Zomeratelier Werken vanuit je gevoel en energie 1 Oktober 2011 ZOMERATELIER 2012 Onder begeleiding van

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Boomhut-hotel MÃ nchberg

Boomhut-hotel MÃ nchberg Boomhut-hotel MÃ nchberg Algemeen Een droom van ieder kind en stiekem ook van veel volwassenen... slapen in een boomhut! Deze droom kan nu uitkomen, want in Mönchberg in Duitsland staat een geweldige rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND De kalender van de International Walking Association (IML) breid zich steeds verder uit. Vanaf 2015

Nadere informatie

BOTSWANA LODGE EXPLORER

BOTSWANA LODGE EXPLORER BOTSWANA LODGE EXPLORER Een 11 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBLE Ervaar de adembenemende schoonheid, de onvoorstelbare uitgestrektheid, de open vlaktes bij Nxai

Nadere informatie

Rotterdam Nijmegen Keulen Bonn Nijmegen 14-18 december 2014. Vanaf 225,00 volpension (hoofddek) (Leden NNPV Excursie 225,00)

Rotterdam Nijmegen Keulen Bonn Nijmegen 14-18 december 2014. Vanaf 225,00 volpension (hoofddek) (Leden NNPV Excursie 225,00) 5 daagse Kerstcruise met de Rigoletto Rotterdam Nijmegen Keulen Bonn Nijmegen 14-18 december 2014 Vanaf 275,00 volpension (hoofddek) (Leden Excursie 225,00) Rotterdam of 4 daagse Kerstcruise met de Rigoletto

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND

ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND ACTIE: PROMOTIE WINTER WONDERLAND WEEK IN FINS LAPLAND Reeds verschillende winters een absolute succesformule met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding! Je verblijft in het comfortabele en familievriendelijke

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

KORT-WEG EXCURSIE LIMBURG 8, 9 & 10 MAART

KORT-WEG EXCURSIE LIMBURG 8, 9 & 10 MAART KORT-WEG EXCURSIE LIMBURG 8, 9 & 10 MAART SPEUREN NAAR SPECHTEN IN ZUID-LIMBURG Wie wordt niet blij van wanneer ergens in stad of land het gelach van de Groene Specht weerklinkt? Wie kijkt er niet op als

Nadere informatie

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Aankomst dag (1): 09:20 Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo. KL1143 Vertrek Schiphol: 10:20. Aankomst Oslo: 12:10. 11:40 Aankomst Oslo. Transfer van Oslo

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

"Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.

Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living. AFRICA AT ITS BEST De fotoreizen zijn met zorg persoonlijk uitgezocht en gepland. Natuurbeleving, kleine groepen, gelijkgestemde deelnemers, plezier en veel tijd voor fotografie zijn kenmerkend voor deze

Nadere informatie

Fotografiereis Finland land van meren en beren

Fotografiereis Finland land van meren en beren Fotografiereis Finland land van meren en beren Ondanks de grootste zorg waarmee dit document is geschreven is alles onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Wanneer op een later dan uw inschrijving

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Roofdieren 2. De leeuw 3. De tijger 4. De luipaard 5. De wolf 6. De ijsbeer 7. De bruine beer 8. Filmpjes Pluskaarten

inhoud blz. 1. Roofdieren 2. De leeuw 3. De tijger 4. De luipaard 5. De wolf 6. De ijsbeer 7. De bruine beer 8. Filmpjes Pluskaarten Roofdieren inhoud blz. 1. Roofdieren 3 2. De leeuw 4 3. De tijger 6 4. De luipaard 8 5. De wolf 10 6. De ijsbeer 12 7. De bruine beer 14 8. Filmpjes 16 Pluskaarten 18 Bronnen en foto s 19 Colofon en voorwaarden

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis

EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis Maroantsetra Masoala Oog voor detail Ontdek de schatten van het bijzondere eiland Madagascar. Neem deel aan deze unieke fotoreis door Madagascar,

Nadere informatie

2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e. Omgaan met zorg, soma en psyche. 1 oktober t/m 5 oktober 2014. Istanbul

2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e. Omgaan met zorg, soma en psyche. 1 oktober t/m 5 oktober 2014. Istanbul 2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e Omgaan met zorg, soma en psyche 1 oktober t/m 5 oktober 2014 Istanbul RHV Helmond EO 20e Grande Conférence Titel: Omgaan met zorg, soma en psyche! Datum: 1 oktober t/m

Nadere informatie

Beierse Woud wandelen 7 dagen

Beierse Woud wandelen 7 dagen Beierse Woud wandelen 7 dagen groepsreis wandelvakantie vanaf 439 Wandelen door het Beierse Woud Het Beierse Woud is een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de eeuwenoude

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten 20 t/m 27 februari 2016 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 1.995 EUR Groep: min. 4, max. 6 deelnemers per reis HET GEBIED //

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget

Bosklassen in Relaxhoris. Een maximum verblijf met minibudget Bosklassen in Relaxhoris Een maximum verblijf met minibudget inhoud Welkom in Relaxhoris Onze gezellige kamers (foto s) De leslokalen (foto) Sport in Relax (foto) Aan tafel! (foto) Natuurlijk Prijzen Welkom

Nadere informatie

De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg. Istanbul

De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg. Istanbul 2 1 e G ra n d e C o n fé re n c e De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg Istanbul RHV Helmond EO 21 e Grande Conférence Titel: Van nazorg naar voorzorg Datum: 23 september t/m 27 september

Nadere informatie

Botswana-Namibie Noord

Botswana-Namibie Noord Botswana-Namibie Noord Dag 1 Namibie De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping niet ver

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Gebied Lohimaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuopio. De natuur is overweldigend en puur. Rondom de centrale lodge met een tiental hotelkamers

Nadere informatie

FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN

FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN FOTOGRAFIE- EN NATUURREIS NAAR WONDERLIJK MONGOLIË: ZOOGDIEREN, VOGELS EN LANDSCHAPPEN 12 dagen 27 jun 2020-08 jul 2020 Fotogra e Groepsreizen Natuur Wildlifereizen Vogelreizen Avontuurlijk rei Mongolië

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

sahasrara Liefde voor Jezelf VROUWENWEEK 2016 Sierra de la Nieves, Monda, Andalusië, Spanje 26 september - 2 oktober 2016

sahasrara Liefde voor Jezelf VROUWENWEEK 2016 Sierra de la Nieves, Monda, Andalusië, Spanje 26 september - 2 oktober 2016 Liefde voor Jezelf VROUWENWEEK 2016 Sierra de la Nieves, Monda, Andalusië, Spanje 26 september - 2 oktober 2016 sahasrara liefde, zachtheid, verbinding en relaxen Vrouwenweek Liefde voor jezelf in het

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie