in grote lijnen Februari 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "in grote lijnen Februari 2011"

Transcriptie

1 in grote lijnen Februari 2011

2 1. Waarom werd het Mediafonds opgericht? Economische crisis: eist zijn tol binnen Vlaamse televisieomroepen en binnen productielandschap. Ook VAF heeft door besparingen moeten inleveren. Kwalitatief audiovisueel aanbod is belangrijk voor gevarieerde en gewaardeerde media-participatie en een bloeiend medialandschap. Daarom belangrijk dat de overheid investeert in Vlaamse tv-fictie, tv-documentaire en tv-animatie. Televisie-omroep en productiesector stelt veel mensen te werk. We mogen creatief talent in Vlaanderen niet verloren laten gaan. Sterke audiovisuele producties bevorderen het imago van Vlaanderen als creatieve, dynamische regio. Minister Ingrid Lieten beslist Mediafonds op te richten.

3 2. Doelstelling De Vlaamse overheid wil via het Mediafonds een impuls geven aan de creatie van kwalitatieve en hoogwaardige tv-fictie, tvanimatie en tv-documentaire. Het Mediafonds moet bijdragen tot hogere continuïteit en stabiliteit van de Vlaamse productiehuizen. Het Mediafonds creëert via de ondersteuning van tv-reeksen een specifiek kader voor: samenwerking rond kwalitatieve Vlaamse televisiereeksen tussen de Vlaamse onafhankelijke creatie- en productiesector enerzijds en de Vlaamse omroepen anderzijds.

4 3. Timing Officiële startdatum: 01/01/2011 (volledig budgetjaar) Operationele opstart: voorjaar 2011 Eerst doorlopen procedure: Ontwerp beheersovereenkomst Inspectie Financiën Vlaamse Regering Europese Commissie Informatie is onder voorbehoud tot na de goedkeuring door de Europese commissie. VAF onderzoekt inmiddels de aanvragen doch zonder formele beslissing.

5 4. Budget 2011 Mediafonds beschikt over 4 miljoen budget Media (minister Ingrid Lieten) + max. 2,52 miljoen culturele bijdrage uit budget VAF/Filmfonds, dwz Cultuur (minister Joke Schauvliege) opgelet: afzonderlijke beoordeling op basis van culturele criteria, door zelfde beoordelingscommissie op zelfde ogenblik. = max. 6,52 miljoen in totaal Bijkomende zuurstof voor tv-fictie, tv-animatie, tvdocumentaire

6 5. Wie? Wat? Bevoegde minister Mediafonds: Ingrid Lieten (Media) Bevoegde minister culturele bijdrage : Joke Schauvliege (Cultuur) Ingebed binnen en beheerd door de vzw VAF, in het Huis van de Vlaamse Film. Algemene leiding: VAF-directie: Pierre Drouot en Hans Everaert Operationele leiding: Hoofd Creatie: Karla Puttemans Projectbeheerders (1 e lijnsopvang en dossierbeheer): Animatiereeksen: Inge Verroken (tot 1 september vervangen door Sander Vanhellemont) Documentairereeksen: Myriam De Boeck Fictiereeksen: Dirk Cools

7 6. Wat wordt ondersteund? Tv-reeksen geselecteerd op basis van onafhankelijke kwaliteitstoets: animatie, documentaire, fictie (VAF Filmfonds beperkt zich vanaf 2011 tot single formaten + culturele bijdrage aan reeksen) Reeks (algemeen) = Audiovisuele creatie die uit meerdere afleveringen bestaat. Dit kunnen zowel reeksen zijn van afgeronde producties, als reeksen van afleveringen die niet op zich staan.

8 6. Wat wordt ondersteund? Animatiereeks = een audiovisuele creatie in de vorm van een reeks, die in haar productieproces hoofdzakelijk gebruik maakt van enkelbeeldtechnieken, gaande van de verfilming van poppen, voorwerpen en/of tekeningen (b.v. tekenfilm) tot meer digitale, computergeanimeerde technieken. Afbakening binnen het Mediafonds: minimum 3 afleveringen met een minimum totale uitzendduur van 30 voor de volledige reeks.

9 6. Wat wordt ondersteund? Documentairereeks = een non-fictiereeks, die een behandeling of interpretatie weergeeft van de realiteit, vanuit de persoonlijke betrokkenheid van de maker, met een intrinsiek lange termijnwaarde. Dus niet: reeksen, die louter tot doel hebben informatie te verstrekken of louter beschrijvend zijn, zoals bijvoorbeeld bedrijfsfilms, didactische films, reportages, zuiver wetenschappelijke documentaires, bijdragen voor het journaal of voor een actualiteitenprogramma,. Afbakening binnen het Mediafonds: minimum 3 en maximum 13 afleveringen met een minimum uitzendduur van 25 per aflevering.

10 6. Wat wordt ondersteund? Fictiereeks = een audiovisuele, voornamelijk live action-reeks met hoofdzakelijk denkbeeldige personages en gebeurtenissen. Niet: Soap, telenovelles, sitcom in hun gangbare betekenis binnen het televisiemilieu. Afbakening binnen het Mediafonds: minimum 3 en maximum 13 afleveringen met een minimum uitzendduur van 25 per aflevering.

11 7. Criteria? kwalitatieve Vlaamse televisieproducties: producties in reeksvorm met een hoogwaardig artistiek gehalte, overwegend van Vlaamse origine en met een hoog potentieel bereik (= criteria Media; zie verder voor criteria culturele bijdrage ). hoogwaardig artistiek gehalte : hangt samen met, onder andere, de kwaliteit en de originaliteit van het ingediende plan. hoog potentieel bereik : vertaalt zich in eerste instantie in nationale en/of internationale waardering en/of publieksbereik. Uitgangspunt is ook dat de gesteunde reeksen in principe door zo veel mogelijk kijkers zouden moeten kunnen bekeken worden dit wordt mogelijkerwijze nog vertaald in een specifiek criterium. overwegend van Vlaamse origine : Accent ligt op reeksen geïnitieerd in Vlaanderen, maar coproducties zijn niet uitgesloten (zie verder).

12 7. Criteria? originaliteit van projecten: dus geen remakes en vervolgreeksen Het moet gaan om producties die niet behoren tot het doorsnee aanbod van de zenders. Het zijn projecten die niet of erg moeizaam tot stand kunnen komen binnen de huidige middelen van de omroepen. Vlaamse tv-omroep is altijd financiële partner. Zijn financiële input bepaalt het plafond dat het Mediafonds in ontwikkelingsen productiefase kan financieren (ontwikkeling: 50/50 Mediafonds/omroep; productie: systeem met multiplicatoren zie verder).

13 8. Wie selecteert? Afzonderlijke beoordelingscommissies voor het Mediafonds Commissie animatiereeksen Commissie documentairereeksen Commissie fictiereeksen Per commissie: 6 effectieve leden / 6 plaatsvervangers, systeem met rapporteurs, Raad van Bestuur VAF beslist op advies commissies, Voorzitter: Karla Puttemans

14 8. Wie selecteert? Beoordelingscommissie Animatie Effectieve leden Sjoerd Raemakers Tom Van Waveren Bruno Felix Christian Willem Alexandra Mores Jan Van Rijsselberghe Plaatsvervangers Joeri Christiaen Jeroen De Jonckheere Kris Van Alphen Roman Klochkov Gerda Dendooven Arnaud Demuynck

15 8. Wie selecteert? Beoordelingscommissie Documentaire Effectieve leden Marc Didden Fleur Knopperts John Vandekerckhove Kathleen De Béthune Dorian van der Brempt Bert Beyens Plaatsvervangers Frank Moens Anna Luyten Pieter Van Huystee Don Verboven Niek Koppen (vanaf 1 mei 2012) Cis Bierinckx

16 8. Wie selecteert? Beoordelingscommissie Fictie Effectieve leden Jos Geysels Robert Alberdingk Thijm Joop Daalmeijer Frans Lefever Emmy Oost Alain Dessauvage Plaatsvervangers Jan De Clercq Tom Naegels Boris Pavel Conen Guillaume Van der Stighelen Filip Callewaert Ilse Somers

17 9. Wanneer en hoe indienen? Deadlines 2011: 4 april (beslissing juni 2011) 5 september (beslissing november 2011) Beslissingsdata onder voorbehoud van formele goedkeuring van het systeem door Vlaamse Regering en Europese Commissie. Aanvraagformulieren: zie

18 10. Wie vraagt aan? Scenariosteun: De aanvrager is : Ofwel een scenarist, op voorwaarde dat er een ervaren, onafhankelijke producent aan het project is verbonden. Ofwel een ervaren, onafhankelijke producent. Met ervaren wordt bedoeld: een producent die reeds een bepaald aantal minuten in de betrokken categorie heeft geproduceerd, dat beantwoordt aan de kwaliteitsnormen van het VAF en in het reguliere circuit werd geëxploiteerd (voor animatie: 30 in totaal, voor documentaire: 75 in totaal, voor fictie: 75 in totaal). In beide gevallen dient er een interessebrief van één of meerdere omroeporganisaties voorgelegd te worden. Financiële inbreng van de zender is wenselijk maar niet verplicht in deze fase. Enkel voor majoritair Vlaamse projecten (uitleg zie verder bij Productiesteun).

19 Ontwikkelingssteun: De aanvrager is een onafhankelijke producent. Projecten kunnen enkel voor ontwikkelingssteun worden ingediend indien een omroeporganisatie zich schriftelijk heeft geëngageerd om de ontwikkeling van het project mee te financieren. Het Mediafonds kan maximaal hetzelfde bedrag toekennen als datgene waartoe de omroeporganisatie zich uiteindelijk verbindt. Enkel voor majoritair Vlaamse projecten (uitleg zie verder bij Productiesteun).

20 Productiesteun: De aanvrager is een onafhankelijke producent. Projecten kunnen enkel voor productiesteun worden ingediend indien een omroeporganisatie zich schriftelijk heeft geëngageerd om de productie van het project mee te financieren. Hier geldt de max. multiplicator van x 1 (fictie), x 3 (documentaire) en x 5 (animatie). Uitleg zie verder. Voor majoritair en minoritair Vlaamse projecten. Majoritair Vlaams: In principe worden als majoritair Vlaams aanzien: de projecten die cumulatief aan volgende 2 criteria voldoen: 1. Het project is Vlaams omwille van de identiteit van het artistieke talent, met als sleutelfiguren de scenarist (in scenariofase) en de regisseur (in ontwikkelings- en productiefase), hierna gezamenlijk genoemd de makers. Voor animatie kan ook de art director (designer) eventueel als sleutelfiguur gelden in ontwikkelings- en productiefase. EN 2. Het project is Vlaams omwille van de productiecontext, meer bepaald via de producent die initiatiefnemer van het project is of die het grootste aandeel in de financiering aanbrengt.

21 10. Wie vraagt aan? Producent = onafhankelijk D.w.z. de producent a) waarvan de rechtspersoonlijkheid onderscheiden is van die van een omroeporganisatie; b) die rechtstreeks noch onrechtstreeks over meer dan 15 percent van het kapitaal van een Vlaamse omroeporganisatie beschikt; c) waarvan het kapitaal voor niet meer dan 15 percent in handen is van een vennootschap die rechtstreeks of onrechtstreeks meer dan 15 percent van het kapitaal van een Vlaamse omroeporganisatie bezit.

22 11. Bedragen? Zowel goedkope als duurdere producties kunnen terecht bij het Mediafonds. Het is de kwaliteit die primeert. Geen vaste bedragen. Bedrag culturele bijdrage = 66,32% van het bedrag Mediafonds Volgende maxima worden gehanteerd (incl. culturele bijdrage!): Scenariosteun: Fictiereeksen: max Animatiereeksen: max Documentairereeksen: max Uitzondering: Voor animatiereeksen kan in scenariofase bijkomend max extra-steun worden toegekend voor de aanmaak van een aanzet tot storyboard en ander grafisch illustratiemateriaal.

23 11. Bedragen? Ontwikkelingssteun: Fictiereeksen: max Animatiereeksen: max Documentairereeksen: max Uitzondering: Voor animatiereeksen kan de ontwikkelingssteun tot max bedragen, indien deze steun ook de aanmaak van een pilootproject inhoudt. Productiesteun (= inclusief vorige steun): Fictiereeksen: max Animatiereeksen: max Documentairereeksen: max

24 12. Steunintensiteit? Overheidssteun is onderworpen aan regels van DG Concurrentie van de Europese Commissie. Algemeen wordt gesteld dat de steun, toegekend door het VAF, maximum 50 % van het totale productiebudget van de audiovisuele creatie mag bedragen. In volgende gevallen kan hierop een uitzondering worden gemaakt: Steun tot 75 % van het totale productiebudget van audiovisuele creatie is mogelijk voor: animatiereeksen: low-budget reeksen (zijnde reeksen met een totaal budget lager dan 2,5 miljoen), debuutreeksen, jeugdreeksen, auteursreeksen, Nederlandstalige reeksen en reeksen die gebaseerd zijn op een onderwerp dat een aanknopingspunt heeft met de Vlaamse culturele identiteit of het Vlaamse cultuurpatrimonium en erfgoed, of gebaseerd zijn op een Nederlandstalig werk. documentairereeksen, indien het creaties betreft die een opmerkelijke artistieke of culturele waarde hebben.

25 13. Multiplicatoren? Volgende maximum multiplicatoren worden gehanteerd: Fictiereeksen: bijdrage van het VAF maximaal gelijk aan de bijdrage van de omroep (d.w.z. maximum multiplicator x 1) Animatiereeksen: bijdrage van het VAF maximaal een vijfvoud van de bijdrage van de omroep (d.w.z. maximum multiplicator x 5) Documentairereeksen: bijdrage van het VAF maximaal een drievoud van de bijdrage van de omroep (d.w.z. maximum multiplicator x 3). Opgelet: het betreft hier maximum- en geen vaste multiplicatoren. Het VAF Mediafonds kan ook lagere bedragen toekennen. Daarenboven worden de toegekende bedragen geplafonneerd in functie van absolute maximumbedragen (zie punt 11) en toegelaten procentuele steunintensiteit (zie punt 12).

26 14. Ook buitenlandse reeksen Hoofddoel is de Vlaamse audiovisuele sector en dus Vlaamse producties steunen, en zo een meerwaarde creëren in het tvaanbod. Coproducties met andere territoria zijn niet uitgesloten. Altijd betrokkenheid Vlaamse zender nodig, ook bij minoritaire coproducties. Minimum 20 % van de financiering is Vlaams. Bij minoritaire coproducties met andere territoria in principe pas ondersteuning mogelijk in productiefase. Principe van de wederkerigheid met andere territoria.

27 15. De tv-omroepen? Definitie: De openbare en/of de erkende en/of aangemelde Vlaamse televisieomroeporganisaties. Selectie op basis van de kwaliteit van de aanvragen. Geen vooraf vastgelegde verdeling tussen de tv-omroepen. De reeks die moet minstens vertoond worden in open net, d.w.z. uitgezonden door een omroeporganisatie die beschikbaar is in het (analoog/digitaal) basispakket van een distributeur, zonder meerprijs op het basisabonnement. Eventuele nadere bepalingen m.b.t. de beschikbaarheid voor het publiek van de audiovisuele reeks zullen worden opgenomen in het Reglement van het Mediafonds.

28 16. Budgetten per categorie? Fictiereeksen (referentiebedrag + max. culturele bijdrage): Totaal (grootteorde) 4 mio Animatiereeksen (referentiebedrag + max. culturele bijdrage): Totaal (grootteorde) 1.2 mio Documentairereeksen (referentiebedrag + max. culturele bijdrage): Totaal (grootteorde) 1 mio Werkingskosten: Enveloppe van (5%), het beschikbaar saldo zal worden toegevoegd aan steun aan creatie

29 16. Budgetten per categorie? 10 % afwijking mogelijk. Geen automatische overdracht naar andere categorieën bij nietgebruik. Opgelet: culturele bijdrage is facultatief, op basis van afzonderlijke beoordeling volgens volgende criteria (niet cumulatief en niet in volgorde van belangrijkheid): 1. originaliteit/creativiteit 2. ontwikkeling van nieuw talent 3. inhoudelijke of vormelijke vernieuwing 4. eigenzinnigheid 5. inhoudelijke of vormelijke meerwaarde.

30 17. Vragen? Contacteer onze projectbeheerders Animatiereeksen: Inge Verroken (tot 1 september vervangen door Sander Vanhellemont) svanhellemont@vaf.be 02/ Documentairereeksen: Myriam De Boeck mdeboeck@vaf.be 02/ Fictiereeksen: Dirk Cools dcools@vaf.be 02/

Prioriteitennota voor de selectie van. Projecten voor tv-reeksen

Prioriteitennota voor de selectie van. Projecten voor tv-reeksen Prioriteitennota voor de selectie van Projecten voor tv-reeksen 1. Inleiding Deze tekst heeft tot doel om de beoordelingscommissies een kader te bieden waarbinnen deze naar eigen inzichten projecten kan

Nadere informatie

Steunmaatregel SA.33098 (2011/N) België Staatssteun ten gunste van producenten van audiovisuele werken (VAF Filmfonds en VAF Mediafonds)

Steunmaatregel SA.33098 (2011/N) België Staatssteun ten gunste van producenten van audiovisuele werken (VAF Filmfonds en VAF Mediafonds) EUROPESE COMMISSIE Brussel, 08.12.2011 C(2011) 9294 definitief Betreft: Steunmaatregel SA.33098 (2011/N) België Staatssteun ten gunste van producenten van audiovisuele werken (VAF Filmfonds en VAF Mediafonds)

Nadere informatie

REGLEMENT VAF/MEDIAFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT VAF/MEDIAFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT VAF/MEDIAFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Doel en toepassingsgebied... 1 2. Welke audiovisuele creaties komen in aanmerking?... 2 3. Welke creaties komen

Nadere informatie

BIJLAGE. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het Mediafonds

BIJLAGE. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het Mediafonds BIJLAGE Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het Mediafonds In deze bijlage aan de Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro

FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro De categorie: fictie Een fictiewerk is een single audiovisuele, voornamelijk live action creatie met hoofdzakelijk denkbeeldige personages en gebeurtenissen. Remakes,

Nadere informatie

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep?

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 240 van LIONEL BAJART datum: 4 juni 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Mediafonds - Steunaanvragen Het Mediafonds werd in 2010 opgestart, waarbij

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

VAF/MEDIAFONDS. Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement!

VAF/MEDIAFONDS. Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement! VAF/MEDIAFONDS Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement! CREATIE/PRODUCTIE Fictiereeksen (dotatie 3.000.000 EUR totaalbudget ong. 3.685.000 EUR) Scenariosteun van 25.000 EUR naar 50.000 EUR

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun door het VAF in aanmerking te komen

BIJLAGE 1. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun door het VAF in aanmerking te komen BIJLAGE 1 Procedures, regels en voorwaarden om voor steun door het VAF in aanmerking te komen In deze bijlage aan de Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw

Nadere informatie

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 2014 2016 m.b.t. het Mediafonds

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 2014 2016 m.b.t. het Mediafonds Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 2014 2016 m.b.t. het Mediafonds TUSSEN De Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar Regering in de persoon van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

Reglement Antwerp Film Bonus

Reglement Antwerp Film Bonus Reglement Antwerp Film Bonus Inleiding De filmcel van de stad Antwerpen werd in 2001 opgericht en heeft als doel Antwerpen op de kaart te zetten als filmlocatie. De aanvragen gaan sinds de oprichting in

Nadere informatie

BIJLAGE. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het VAF/Mediafonds

BIJLAGE. Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het VAF/Mediafonds BIJLAGE Procedures, regels en voorwaarden om voor steun in aanmerking te komen in het kader van het VAF/Mediafonds In deze bijlage aan de Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams

Nadere informatie

VR DOC.0081/2BIS

VR DOC.0081/2BIS VR 2019 0102 DOC.0081/2BIS VR 2019 0102 DOC.0081/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de deelname van de particuliere niet-lineaire televisieomroeporganisaties aan de productie van Vlaamse

Nadere informatie

VAF/MEDIAFONDS Beheerd door het VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw. REGLEMENT In uitvoering van de beheersovereenkomst met de Vlaamse Gemeenschap.

VAF/MEDIAFONDS Beheerd door het VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw. REGLEMENT In uitvoering van de beheersovereenkomst met de Vlaamse Gemeenschap. VAF/MEDIAFONDS Beheerd door het VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT In uitvoering van de beheersovereenkomst met de Vlaamse Gemeenschap. Van kracht vanaf 9 december 201520 september 2016 INLEIDING

Nadere informatie

VR DOC.1315/2BIS

VR DOC.1315/2BIS VR 2018 2311 DOC.1315/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de deelname van de particuliere niet-lineaire televisieomroeporganisaties aan de productie van Vlaamse audiovisuele werken DE VLAAMSE

Nadere informatie

REGLEMENT VAF/FILMFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT VAF/FILMFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT VAF/FILMFONDS: ALGEMENE VOORWAARDEN Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Doel en toepassingsgebied... 1 2. Welke audiovisuele creaties komen in aanmerking?... 2 3. Welke creaties komen

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2009)9833. Steunmaatregel nr. N 492/ België Ondersteuning hoogwaardig televisiedrama.

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2009)9833. Steunmaatregel nr. N 492/ België Ondersteuning hoogwaardig televisiedrama. EUROPESE COMMISSIE Brussel, 03.12.2009 C(2009)9833 Betreft: Steunmaatregel nr. N 492/2009 - België Ondersteuning hoogwaardig televisiedrama Excellentie, I. SAMENVATTING (1) Ik kan u meedelen dat de Europese

Nadere informatie

Prioriteitennota voor de selectie van. documentaireprojecten

Prioriteitennota voor de selectie van. documentaireprojecten Prioriteitennota voor de selectie van documentaireprojecten 1. Inleiding Deze tekst heeft tot doel om de beoordelingscommissies een kader te bieden waarbinnen deze naar eigen inzichten projecten kan analyseren

Nadere informatie

Nieuwe beheersovereenkomsten en meer. 7 februari 2018

Nieuwe beheersovereenkomsten en meer. 7 februari 2018 Nieuwe beheersovereenkomsten en meer 7 februari 2018 VAF/FILMFONDS Dotatie status quo = 17.795.000 EUR Opsplitsing dotatie VAF/Filmfonds = 17.795.000 EUR Steun aan creatie 10 660 000 EUR fictie animatie

Nadere informatie

VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE

VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE Van kracht vanaf 4 februari 2019 INHOUD 1. Algemeen... 3 2. Majoritaire en minoritaire creaties... 3 3. Wat en wie?... 4 3.1. Scenariosteun... 4 3.2. Ontwikkelingssteun...

Nadere informatie

BIJLAGE. Basisregels om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen

BIJLAGE. Basisregels om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen BIJLAGE Basisregels om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen In deze bijlage aan de Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 2014 2018 worden

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM 1 ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM STIMULANSPREMIE 2017 Veruit de meeste filmvertoningen in Vlaanderen vinden plaats in een multiplex waar het accent ligt op films met een commercieel potentieel.

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Basisprincipes om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen

BIJLAGE 1. Basisprincipes om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen BIJLAGE 1 Basisprincipes om voor steun door het VAF/Filmfonds in aanmerking te komen In deze bijlage aan de Beheersovereenkomst 2018 2021 tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, 14.XII.2004 C (2004) 4765 fin

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, 14.XII.2004 C (2004) 4765 fin EUROPESE COMMISSIE Brussel, 14.XII.2004 C (2004) 4765 fin Betreft: Steunmaatregel N 496/2004 België Steun door de Vlaamse Gemeenschap aan de cinematografische en audiovisuele productie: Verlenging met

Nadere informatie

VAF/Mediafonds Jaarverslag 2012

VAF/Mediafonds Jaarverslag 2012 [inside cover] VAF/Mediafonds Jaarverslag 2012 Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Uitgegeven door het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Bischoffsheimlaan 38 1000 Brussel T 02 226 06 30 F 02 219 19 36 info@vaf.be

Nadere informatie

VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING

VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING VAF/MEDIAFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Algemeen... 2 2. Beurzen... 2 2.1 Wat?... 2 2.2 Voor wie?... 3 2.3 Voorwaarden... 3 2.4 Maximumbedragen en

Nadere informatie

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds 6. Film en televisie 6.1 Nederlands Filmfonds Het Nederlands Filmfonds stimuleert de filmproductie in Nederland. Verder bevordert het fonds een goed klimaat voor de Nederlandse filmcultuur en biedt filmmakers

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring en machtiging tot ondertekening

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2002)4477fin

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2002)4477fin EUROPESE COMMISSIE Brussel, 27.11.2002 C(2002)4477fin Betreft: Steunmaatregelen van de Staten N 681/02 (ex CP 117/02) België Steun door de Vlaamse Gemeenschap aan de cinematografische en audiovisuele productie:

Nadere informatie

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden?

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 501 van AN CHRISTIAENS datum: 3 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Screen Flanders - Budget Screen Flanders is een samenwerking

Nadere informatie

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 13 december 2013

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 13 december 2013 Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 13 december 2013 Aanwezig Voor het Fonds: Pierre Drouot, Marijke Vandebuerie, Karla Puttemans, Christian De Schutter, Siebe Dumon (verslag) Voor de

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2014 2015 34 188 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Bondsrepubliek Duitsland betreffende de coproductie van films; Berlijn,

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN 1 BEGINGENERIEK In het kort Voor alle majoritair Vlaamse werken is het verplicht de vernieuwde VAF-leader toe

Nadere informatie

VAF/Mediafonds Jaarverslag 2011

VAF/Mediafonds Jaarverslag 2011 Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Uitgegeven door het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Bischoffsheimlaan 38 1000 Brussel T 02 226 06 30 F 02 219 19 36 info@vaf.be www.vaf.be Met de steun van de Vlaamse Minister

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2015 2016 34 495 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Republiek Zuid-Afrika betreffende audiovisuele coproductie; s-gravenhage,

Nadere informatie

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst Handleiding projectbeurzen Beeldende kunst Wat is een projectbeurs? Projectbeurzen worden toegekend aan kunstenaars die een specifiek project willen realiseren. Een dergelijke subsidie beoogt een concreet

Nadere informatie

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw betreffende het VAF/Mediafonds

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw betreffende het VAF/Mediafonds Beheersovereenkomst 2018 2021 tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw betreffende het VAF/Mediafonds TUSSEN De Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar Regering in de

Nadere informatie

VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INLEIDING

VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INLEIDING VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Van kracht vanaf 9 december 20152 februari 2016 INLEIDING Dit Reglement specificeert

Nadere informatie

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT CREATIE Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Algemeen... 3 2. Majoritaire en minoritaire creaties... 3 3. Wat en wie: Selectieve steun... 4 3.1. Soorten premies...

Nadere informatie

2. Wat zijn de grote krachtlijnen van het VAF/ Gamefonds?

2. Wat zijn de grote krachtlijnen van het VAF/ Gamefonds? VAF/Gamefonds Prioriteitennota voor de selectie van games 1. Inleiding Deze tekst heeft tot doel om voor aanvragers en leden van de beoordelingscommissies meer klaarheid te bieden over het soort projecten

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INLEIDING

VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP INLEIDING VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS vzw REGLEMENT VAF/FILMFONDS IN UITVOERING VAN DE BEHEERSOVEREENKOMST MET DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Van kracht vanaf 1 april5 juli 2017 INLEIDING Dit Reglement specificeert de voorwaarden,

Nadere informatie

VR DOC.1315/1BIS

VR DOC.1315/1BIS VR 2018 2311 DOC.1315/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Tweede principiële goedkeuring van: - besluit van de Vlaamse Regering betreffende

Nadere informatie

SCREEN FLANDERS. Handleiding bij oproep 2012-2013

SCREEN FLANDERS. Handleiding bij oproep 2012-2013 SCREEN FLANDERS Handleiding bij oproep 2012-2013 Uiterste indieningsdatum: 28 februari 2013 om 12u Vlaamse Overheid Agentschap Ondernemen Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid Koning Albert II-laan

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN VOORAF Hieronder wordt opgelijst welke materialen het VAF moet ontvangen, alvorens de

Nadere informatie

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT TALENTONTWIKKELING Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Algemeen... 2 2. Beurzen... 2 2.1. Wat?... 2 2.2. Voor wie?... 3 2.3. Voorwaarden... 3 2.4. Maximumbedragen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Advies over het Vlaams audiovisueel en gamebeleid

Advies over het Vlaams audiovisueel en gamebeleid Advies Sectorraad Media 2 oktober 2017 Advies over het Vlaams audiovisueel en gamebeleid De Sectorraad Media brengt op eigen initiatief advies uit over het audiovisueel en gamesteunbeleid. De Sectorraad

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN:

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN: PROTOCOL TELEDOC Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch

Nadere informatie

Handleiding bij de oproepen voor 2015. Uiterste indieningsdatum: Oproep 3: 11 december 2015 om 12u

Handleiding bij de oproepen voor 2015. Uiterste indieningsdatum: Oproep 3: 11 december 2015 om 12u Handleiding bij de oproepen voor 2015 Uiterste indieningsdatum: Oproep 3: 11 december 2015 om 12u Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Doelstellingen... 3 3 Het audiovisuele werk... 4 3.1 Definitie en kenmerken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

VAF / MEDIAFONDS Jaarverslag 2013

VAF / MEDIAFONDS Jaarverslag 2013 VAF / MEDIAFONDS Jaarverslag 2013 Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Uitgegeven door het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Huis van de Vlaamse Film Bischoffsheimlaan 38 BE- 1000 Brussel T 02 226 06 30 F 02 219

Nadere informatie

Als het antwoord op de eerste vraag en één van de andere vragen positief is, dan is Good Mooov wellicht iets voor jou.

Als het antwoord op de eerste vraag en één van de andere vragen positief is, dan is Good Mooov wellicht iets voor jou. Werk je aan een documentaire film? Behandelt je film een hedendaags maatschappelijk thema? Wil je met je film impact genereren? Zoek je partners om je filmproject te ontwikkelen? Zoek je nu al een publiek

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

SCREEN FLANDERS Handleiding bij oproep 2013 Uiterste indieningsdatum: Oproep 1: 28 juni 2013 om 12u Oproep2: 25 oktober 2013 om 12u

SCREEN FLANDERS Handleiding bij oproep 2013 Uiterste indieningsdatum: Oproep 1: 28 juni 2013 om 12u Oproep2: 25 oktober 2013 om 12u SCREEN FLANDERS Handleiding bij oproep 2013 Uiterste indieningsdatum: Oproep 1: 28 juni 2013 om 12u Oproep2: 25 oktober 2013 om 12u Vlaamse Overheid Agentschap Ondernemen Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport en de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

CONTROLERICHTLIJNEN CREATIE VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS VZW 1. Inleiding

CONTROLERICHTLIJNEN CREATIE VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS VZW 1. Inleiding CONTROLERICHTLIJNEN CREATIE VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS VZW 1. Inleiding Dit document is een handleiding voor de producent bij de opmaak van het budget- en de financieringsdocumenten van door het

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet?

Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet? Wat betekent de uitbreiding van de tax shelter naar podiumkunsten concreet? Het is een belastingvrijstelling voor vennootschappen die investeren in een Europees podium- of theaterwerk De vennootschapsbelasting,

Nadere informatie

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een U bent producent en u bereidt een nieuw filmproject voor? Voor dit project kunt u steun verkrijgen van het Centre du Cinéma et de l Audiovisuel de la Communauté française de Belgique (centrum voor film

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Beurzenprogramma najaar 2018

Beurzenprogramma najaar 2018 Beurzenprogramma najaar 2018 Audiovisueel Fictie Documentaire Animatie Bioscoop Televisie Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek Literatuur / Strip & Illustratie Literatuur

Nadere informatie

Voorstel van decreet. van de heren Paul Delva, Philippe De Coene, Marius Meremans, Jo De Ro en Bart Caron

Voorstel van decreet. van de heren Paul Delva, Philippe De Coene, Marius Meremans, Jo De Ro en Bart Caron stuk ingediend op 2509 (2013-2014) Nr. 1 24 maart 2014 (2013-2014) Voorstel van decreet van de heren Paul Delva, Philippe De Coene, Marius Meremans, Jo De Ro en Bart Caron houdende wijziging van diverse

Nadere informatie

Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017

Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017 Huisstijl Projectoproep Overkop Huizen voor Jongeren Infosessie 17/1/2017 Medialaan wil de mediakracht ter beschikking stellen van het publiek om jongeren te helpen de weg te vinden naar hulp. Hoe zal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Vlaamse Auteursvereniging Te Boelaerlei Borgerhout Inkomensonderzoek bij scenaristen in Vlaanderen

Vlaamse Auteursvereniging Te Boelaerlei Borgerhout   Inkomensonderzoek bij scenaristen in Vlaanderen Vlaamse Auteursvereniging Te Boelaerlei 37 2140 Borgerhout www.auteursvereniging.be Inkomensonderzoek bij scenaristen in Vlaanderen juni 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Methodologie... 3 3 Resultaten...

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 5 december 2014

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 5 december 2014 Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 5 december 2014 Aanwezig Voor het Fonds: Pierre Drouot, Marijke Vandebuerie, Karla Puttemans, Christian De Schutter, Jan Roekens, Erik Martens, Siebe

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden Nervïerslaan, 85 b2 1040 Bruxelles Tel +32 (02) 526 00 10 Fax +32 (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 info@vdhco.be www.vdhco.be Waarborg van de verbintenissen

Nadere informatie

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds. Vergadering 7 september 2012. Verslag

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds. Vergadering 7 september 2012. Verslag Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds Vergadering 7 september 2012 Verslag Aanwezig Voor het Fonds: Pierre Drouot, Hans Everaert, Siebe Dumon (verslag) Voor MEDIA Desk: Bert Lesaffer Voor BAM: Dirk De

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN VOORAF Hieronder wordt opgelijst welke materialen het VAF moet ontvangen, alvorens de

Nadere informatie

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Calls subprogramma MEDIA Korte omschrijving Deadline Support for the development of Single Projects and Slate Funding Steun voor

Nadere informatie

VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE)

VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE) VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE) Van toepassing vanaf 1 Januari 2010 Met een akkoord, dat ondertekend werd in mei 2009 en geldig is voor 3 jaar, heeft het Brussels

Nadere informatie

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan:

Het Participatiefonds Vlaanderen biedt vanaf 1 juli 2014 volgende kredietformules aan: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 244 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 15 januari aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiefonds Vlaanderen - Starteo ParticipatieMaatschappij

Nadere informatie

C265 CUL30. Zitting 2007-2008. 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA.

C265 CUL30. Zitting 2007-2008. 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA. C265 CUL30 Zitting 2007-2008 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA C265CUL3029 mei Commissievergadering C265 CUL30 29 mei 2008 INHOUD Vraag om uitleg

Nadere informatie

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale,

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale, Verslag Sectorraad Media datum onderwerp 6 oktober 2011 Opvolgingg beheersovereenkomst VRT Op 14 december 2010 brachtt de Sectorraad Media van de SARC een uitgebreid advies uit ter voorbereiding van de

Nadere informatie

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds. Vergadering 12 december Verslag

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds. Vergadering 12 december Verslag Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds Vergadering 12 december 2008 Verslag Aanwezig Voor het Fonds: Pierre Drouot, Hans Everaert, Karla Puttemans, Christian De Schutter, Siebe Dumon (verslag) Voor de

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring en machtiging tot ondertekening

Nadere informatie

Overeenkomst met betrekking tot het beheer van het Gamefonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams 1 2 OKT, 2012

Overeenkomst met betrekking tot het beheer van het Gamefonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams 1 2 OKT, 2012 Overeenkomst met betrekking tot het beheer van het Gamefonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams 1 2 OKT, 2012 Audiovisueel Fonds vzw (van... tot 31 december 2014) TUSSEN De Vlaamse Gemeenschap,

Nadere informatie

MEDIA-steun voor de ontwikkeling van Video Games

MEDIA-steun voor de ontwikkeling van Video Games MEDIA-steun voor de ontwikkeling van Video Games Bram Kranendonk Creative Europe Desk NL ClickNL Games, 20/11/2014 Creative Europe in een notendop Een stimuleringsprogramma voor de culturele en creatieve

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 63.710/3 van 11 juli 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 tot uitvoering

Nadere informatie

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds

Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds Overlegcomité Vlaams Audiovisueel Fonds Vergadering 18 juni 2004 Verslag Aanwezig : Voor het Fonds : Luckas Vander Taelen, Rudy Verzyck, Jan Vandierendonck, Simon Wullens Voor de sector : Frank Van Den

Nadere informatie

Getuigenis uit het audiovisuele veld: de tax shelter in de praktijk Carolien Van Loon Departement CJSM & Peter Bouckaert - Eyeworks

Getuigenis uit het audiovisuele veld: de tax shelter in de praktijk Carolien Van Loon Departement CJSM & Peter Bouckaert - Eyeworks W EL K O M Getuigenis uit het audiovisuele veld: de tax shelter in de praktijk Carolien Van Loon Departement CJSM & Peter Bouckaert - Eyeworks Woensdag 24 februari 2016 2003: oorspronkelijke filosofie

Nadere informatie

CREATIEBEURZEN PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR. SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1

CREATIEBEURZEN PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR. SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1 SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1 PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR CREATIEBEURZEN foto s Fotolia, Istock BELGISCHE VERENIGING VAN AUTEURS COMPONISTEN EN UITGEVERS - SABAM CVBA

Nadere informatie

VR DOC.1263/2BIS

VR DOC.1263/2BIS VR 2018 0911 DOC.1263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de uitvoering van het decreet van 22 december 2000

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 1. Deelnemingsvoorwaarden Artikel 1 De ingezonden AV-productie moet aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. De film dateert uit 2009 of later. 2. De taal van de film is Nederlands,

Nadere informatie

9146/16 dui/sv 1 DG E - 1C

9146/16 dui/sv 1 DG E - 1C Raad van de Europese Unie Brussel, 19 mei 2016 (OR. en) 9146/16 AUDIO 64 CULT 44 DIGIT 53 NOTA van: aan: het secretariaat-generaal van de Raad de Raad nr. vorig doc.: 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45

Nadere informatie

VAF / MEDIAFONDS. Jaarverslag 2014. Vlaams Audiovisueel Fonds vzw

VAF / MEDIAFONDS. Jaarverslag 2014. Vlaams Audiovisueel Fonds vzw VAF / MEDIAFONDS Jaarverslag 2014 Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Uitgegeven door het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw Huis van de Vlaamse Film Bischoffsheimlaan 38 BE-1000 Brussel T 02 226 06 30 F 02 219 19

Nadere informatie

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 29 maart 2013

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 29 maart 2013 Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 29 maart 2013 Aanwezig Voor het Fonds: Pierre Drouot, Hans Everaert, Karla Puttemans, Nathalie Capiau, Alain Collart, Siebe Dumon (verslag) Voor MEDIA

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

MONITOR ECONOMISCHE EFFECTEN VAN DE STIMULERINGSMAATREGEL FILMPRODUCTIE IN NEDERLAND. Juli 2014 December 2017

MONITOR ECONOMISCHE EFFECTEN VAN DE STIMULERINGSMAATREGEL FILMPRODUCTIE IN NEDERLAND. Juli 2014 December 2017 MONITOR ECONOMISCHE EFFECTEN VAN DE STIMULERINGSMAATREGEL FILMPRODUCTIE IN NEDERLAND Juli 2014 December 2017 April 2018 SAMENVATTING ECONOMISCHE EFFECTEN STIMULERINGSMAATREGEL FILMPRODUCTIE IN NEDERLAND

Nadere informatie

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 8 december 2017

Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 8 december 2017 Verslag Overlegcomité - Vlaams Audiovisueel Fonds vzw 8 december 2017 Aanwezig Voor de sector: Eric Goossens (Flanders Doc), Jin Berghmans (Unie van Regisseurs), Michel Sabbe (Scenaristengilde), Raf Njotea

Nadere informatie

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure Artikel 1: Voorwerp van het reglement van de stemmingsprocedure 1. Dit reglement regelt de modaliteiten van de stemming, beschrijft,

Nadere informatie