Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juli 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juli 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juli 2016 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal. Vergunningen voor start werkzaamheden 3 e kolk Beatrixsluis Voorafgaand aan de aanleg van de 3 e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal vraagt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk diverse vergunningen aan. Vergunningen zijn nodig vóór het starten van de werkzaamheden zodat getoetst kan worden of de uitvoeringsplannen voldoen aan landelijk of regionaal beleid. Belanghebbenden hebben zo ook zicht op wat er gebeurt in hun leefomgeving. Lees verder. Feestelijk start bouw 3 e kolk en verbreding Lekkanaal Vanaf september 2016 starten de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal. Een mooie mijlpaal die we niet zomaar voorbij gaan. Daarom vieren we dit graag samen met u op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag. Op deze dag is er op en rond de sluis van alles te beleven. Lees verder. Grote belangstelling voor archeologisch onderzoek Beatrixsluis Op 22 juni vond een kijkmiddag plaats bij de Prinses Beatrixsluis. Belangstellenden konden een kijkje nemen bij het archeologisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt. Ruim 200 personen hebben de kijkmiddag bezocht, onder hen ook een aantal regionale bestuurders. Lees verder. Feitjes over Beatrixsluis In dit artikel geven we een aantal interessante feiten en weetjes over het project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis. Lees verder.

2 Vergunningen voor start werkzaamheden 3 e kolk Beatrixsluis Voorafgaand aan de aanleg van de 3 e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal vraagt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk diverse vergunningen aan. Vergunningen zijn nodig vóór het starten van de werkzaamheden zodat getoetst kan worden of de uitvoeringsplannen voldoen aan landelijk of regionaal beleid. Belanghebbenden hebben zo ook zicht op wat er gebeurt in hun leefomgeving. Vergunningen Voorbeelden van vergunningen zijn: Diverse water- en omgevingsvergunningen voor het verplaatsen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie objecten, zoals de kazematten langs het Lekkanaal; Omgevingsvergunning voor de bouwen van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis; Watervergunning voor het aanpassen van de waterhuishouding in het plangebied, zoals het graven en dempen van sloten en plassen. Zorgvuldig traject We moeten bij een aantal partijen vergunningen aanvragen, zoals de gemeente Nieuwegein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, vertelt vergunningenspecialist David Slegers van Sas van Vreeswijk. Samen met een collega coördineer ik het vergunningentraject. Zo zorgen we ervoor dat we de juiste vergunningen aanvragen bij de juiste partijen en maken we afspraken met deze partijen bijvoorbeeld over de informatie die zij nodig hebben om onze aanvraag te kunnen beoordelen. Hiermee laten we het vergunningentraject zo soepel mogelijk verlopen zodat we volgens planning kunnen starten met de realisatie. Het is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Vergunningaanvragen worden ook altijd ter inzage gelegd en staan open voor inspraak. Kijk op de website Prinses Beatrixsluis om te zien wanneer een vergunning op welke plek ter inzage ligt en hoe de procedure verder verloopt.

3 Feestelijke start bouw 3 e kolk en verbreding Lekkanaal Vanaf september 2016 starten de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal. Een mooie mijlpaal die we niet zomaar voorbij gaan. Daarom vieren we dit graag samen met u op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag. Op deze dag is er op en rond de sluis van alles te beleven. Open Monumentendag Ieder jaar in september vindt Open Monumentendag plaats. Diverse monumenten worden dan opengesteld voor het publiek. Ook dit jaar stellen we een deel van de Prinses Beatrixsluis open. Wat kunt u op 10 september op het sluizencomplex beleven? Wij geven korte rondleidingen over een deel van het sluizencomplex. Deels is er omwille van uw veiligheid een minimum leeftijdsgrens en bij drukte kunnen wachttijden ontstaan. Ook bieden we u dit keer graag een kijkje op plekken waar u straks niet meer kunt komen. Heeft u al eens een kazemat (bunker) van dichtbij en van binnen gezien? Op 10 september kan dat nog, voordat de kazematten worden afgesloten en geprepareerd. Zij worden namelijk eind dit jaar verplaatst om ruimte te maken voor de 3e kolk en zijn dan niet meer toegankelijk. In het kantoorgebouw naast de sluis kunt u met behulp van een Virtual Reality bril bekijken hoe het sluizencomplex er straks uit komt te zien. Ook kunt u hier verdere informatie bekijken en uw vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor de rondleidingen kunt u zich op de dag zelf bij het kantoorgebouw inschrijven. U kunt niet zonder begeleiding het sluiscomplex op omwille van de veiligheid. U bent van harte welkom tussen uur en uur, adres Prinses Beatrixsluis 1A te Nieuwegein. Stevig schoeisel is aan te raden.

4 Voorbereidende werkzaamheden Op dit moment voert aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk voorbereidende werkzaamheden uit zodat straks de bouwwerkzaamheden vlot van start kunnen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vergunningen en het verleggen van kabels en leidingen. Sommige werkzaamheden kunnen merkbaar of zichtbaar zijn. Wanneer dit het geval is, informeren we u hier vanzelfsprekend over. Houd de website Prinses Beatrixsluis in de gaten of download de gratis app van Sas van Vreeswijk voor Apple en Android-apparaten. Vanaf september gaat dan echt de schop in de grond en beginnen de zichtbare werkzaamheden buiten in het veld.

5 Grote belangstelling voor archeologisch onderzoek Beatrixsluis Op 22 juni vond een kijkmiddag plaats bij de Prinses Beatrixsluis. Belangstellenden konden een kijkje nemen bij het archeologisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt. Ruim 200 personen hebben de kijkmiddag bezocht, onder hen ook een aantal regionale bestuurders. Kennismaken met prehistorische bewoners Het archeologisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt, betreft onderzoek naar resten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Tweede Wereldoorlog, maar ook naar resten uit de Steentijd. Op een van de vindplaatsen zijn vondsten gedaan die kunnen wijzen op een kamp uit de Steentijd. Tijdens de zonovergoten kijkmiddag vertelden archeologen van Sweco over dit onderzoek. Ook was bij de opgraving een kampje ingericht met enkele prehistorische bewoners, die steentijdtechnieken zoals bastbewerking en koken, demonstreerden. Vooral de kinderen die de kijkmiddag bezochten, maakten graag kennis met deze bijzondere bewoners. Ik had geen idee dat dit allemaal komt kijken bij zo n project als de Beatrixsluis. Wel heel gaaf dat er dan ook iets bijzonders wordt gevonden, aldus een van de bezoekers. In totaal heeft de kijkmiddag ruim 200 bezoekers getrokken. Bestuurders nemen kijkje Meerdere partijen werken voor de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal samen. Regionale bestuurders van Rijkswaterstaat, de provincie Utrecht, de gemeente Nieuwegein en het Rijksdienst van Cultureel Erfgoedkwamen ook een kijkje komen nemen bij de vindplaatsen van het archeologisch onderzoek. Directeur Netwerkontwikkeling van Rijkswaterstaat Ype Heijsman vertelt: Ik vernam van een van de archeologen dat het best bijzonder is dat we in dit gebied resten uit de Steentijd hebben gevonden. Dat maakt een bezoek aan de vindplaats natuurlijk nog interessanter. Ik vind het extra mooi dat we deze bijzondere vondst samen met de partijen die in dit mooie project samenwerken, hebben kunnen bekijken!

6 Archeologisch onderzoek Voordat het consortium Sas van Vreeswijk kan starten met de aanleg van de 3e kolk en het verbreden van het Lekkanaal, wordt onderzoek gedaan naar mogelijke archeologische vondsten. Tijdens het archeologisch onderzoek graaft Sweco met een graafmachine behoedzaam sleuven in de grond. Als een vindplaats vanuit archeologisch perspectief behoudenswaardig is, dan volgt na het proefsleuvenonderzoek een definitieve opgraving van deze vindplaats.

7 Feitjes over Beatrixsluis In dit artikel geven we een aantal interessante feiten en weetjes over het project Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis. 5 juli j.l. de eerste bijeenkomst van de gebiedscoöperatie georganiseerd door Sas van Vreeswijk plaatsvond? De gebiedscoöperatie meedenkt over de mogelijkheden voor recreatie, duurzaamheid en natuur in de omgeving van de Prinses Beatrixsluis? Onder andere Stichting Leefbaarheid Tull en t Waal, het wijkplatform Vreeswijk, de ondernemersvereniging Vreeswijk en de gemeenten Houten en Nieuwegein erbij waren? Het een enthousiaste groep is die haar kans grijpt om mee te denken over het verbeteren van de omgeving? Je voor meer informatie over de gebiedscoöperatie contact op kan nemen met project.beatrixsluis@rws.nl? Meer informatie Download de projectapp voor actuele informatie en foto s over het project en de bouwwerkzaamheden: BXS App voor iphone, Android en Windows. En kijk ook eens voor meer informatie op de projectsite Beatrixsluis of op ons interactieve platform Prinses Beatrixsluis voor foto s van kanaaljutters, nieuwsberichten en voor het stellen van vragen, dit kan ook op de Facebook-pagina van de Prinses Beatrixsluis.

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis December 2013 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis September 2014 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Juni 2014

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Juni 2014 Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Juni 2014 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260 December 2016 De kom van Baarle-Nassau (Nederland) en Baarle- Hertog (België) heeft doorstromings- en leefbaarheidsproblemen. Om deze problemen aan te pakken werken de provincie Noord-Brabant, provincie

Nadere informatie

Regioteam Rivierengebied Watersportverbond. Nieuwsbrief 1. April 2016

Regioteam Rivierengebied Watersportverbond. Nieuwsbrief 1. April 2016 Nieuwsbrief 1 April 2016 ----------------------------------------------------------------------------------- In deze Nieuwsbrief: v Voorwoord van onze voorzitter. v Uitbreiding Beatrixsluis te Vreeswijk

Nadere informatie

Het Dorp blijft bewoond

Het Dorp blijft bewoond Met de nieuwsbrief van Het Dorp Vernieuwt informeren we u over de ontwikkelingen rondom het Dorp. We werken toe naar een Dorp waar mensen met en zonder beperking samen leven in een prettige, duurzame en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis Juni 2013 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Aanhef Op 17 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Provincie Utrecht mevrouw

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Deel IV: Bijlagen. Kleinschalig Wateraanvoer. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Rijkswaterstaat. Bijlage 1: Afkortingen

Deel IV: Bijlagen. Kleinschalig Wateraanvoer. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Rijkswaterstaat. Bijlage 1: Afkortingen Deel IV: Bijlagen Bijlage 1: Afkortingen GHIJ: Het projectgebied bestaande uit: De Gekanaliseerde Hollandsche IJssel stromend vanaf Geinoord in NieuwegeintotdeWaaiersluisinGoudaendeDoorslageenzijtakvande

Nadere informatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie CentreNL entre NL 3 CentreNL = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie spectaculair uitzicht op de Viaanse oversteek en de plaatsen Vianen, Vreeswijk en IJsselstein

Nadere informatie

1 Hoe gaan we om met archeologie in de gemeente Oss? U heeft een omgevingsvergunning aangevraagd.voordat we een vergunning kunnen verlenen,

1 Hoe gaan we om met archeologie in de gemeente Oss? U heeft een omgevingsvergunning aangevraagd.voordat we een vergunning kunnen verlenen, Sinds 2010 heeft de gemeente Oss een archeologiebeleid. Vanaf 1 januari 2013 geldt dit voor het gehele grondgebied van de nieuwe gemeente Oss, inclusief Lith dus. Deze brochure is voor iedereen bedoeld

Nadere informatie

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden-

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden- Netwerkontwikkeling 3526 LA Utrecht 3500 GE Utrecht Postbus 2232 Griffioenlaan 2 provinciale statenprovincie Utrecht Bilt, Bunnik, Houten en Nieuwegein, Zeist en leden van Raadsleden van de gemeenten Utrecht,

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Archeologisch onderzoek en waardestellend rapport

Gemeente Haarlem. Archeologisch onderzoek en waardestellend rapport Gemeente Haarlem Archeologisch onderzoek en waardestellend rapport Archeologisch onderzoek en waardestellend rapport Om archeologisch erfgoed te beschermen, kan bij een vergunningsaanvraag een waardestellend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diefdijklinie

Nieuwsbrief Diefdijklinie Nieuwsbrief Diefdijklinie Versterking van een dijk met geschiedenis 19 2017 sterke dijken schoon water Een dijkversterking met karakter! De dijkversterking, de restauratie van Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nadere informatie

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE - REGELS TOEPASSINGSBEPALINGEN DUBBELBESTEMMINGEN

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE - REGELS TOEPASSINGSBEPALINGEN DUBBELBESTEMMINGEN 1 PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE I TOEPASSINGSBEPALINGEN Artikel 1 Toepassingsbereik 2 Artikel 2 Aanvullende begripsbepalingen 2 II DUBBELBESTEMMINGEN Artikel 3 Waarde Archeologie 1 [Terrein van archeologische

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan De Griend. Nota vooroverleg en inspraak. Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen

Voorontwerpbestemmingsplan De Griend. Nota vooroverleg en inspraak. Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen Voorontwerpbestemmingsplan De Griend Nota vooroverleg en inspraak Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen Inleiding Deze nota bevat de gemeentelijke reactie op

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN MAATREGELEN AARTSELAAR LINDENBOSLAAN

PROGRAMMA VAN MAATREGELEN AARTSELAAR LINDENBOSLAAN PROGRAMMA VAN MAATREGELEN BIJ ARCHEOLOGIENOTA 2016-055 PROGRAMMA VAN MAATREGELEN AARTSELAAR LINDENBOSLAAN J. CLAESEN, B. VAN GENECHTEN & G. VERBEELEN DECEMBER 2016 PROJECTCODE BUREAUONDERZOEK 2016K461

Nadere informatie

VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013)

VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013) VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013) gebruikte afkortingen: AV: Aanvangsbeslissing SN: Startnotitie RL: Richtlijnen TN/MER: Trajectnota/Milieueffectrapportage SP: Standpunt

Nadere informatie

Onderhoud Beatrixsluis

Onderhoud Beatrixsluis Onderhoud Beatrixsluis Even voorstellen Pieter van der Galiën RWS Paul Zanen Sas van Vreeswijk Programma 15:00 ontvangst 15:15 start rondleiding 16:45 17:15 presentatie RWS en Sas van Vreeswijk over onderhoud

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Pondera Consult B.V. Postbus AN Hengelo (Ov.) Nederland Telefoon: +31 (0) Website:

Pondera Consult B.V. Postbus AN Hengelo (Ov.) Nederland Telefoon: +31 (0) Website: Provincie Groningen T.a.v. A. Hamstra Postbus 610 9700 AP Groningen Betreft : Aanvulling aanvraag Omgevingsvergunning WP Oostpolder Datum : 17 mei 2017 Bijlagen : Kenmerk : 716033/ME/v01 Geachte, Op 26

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling In Zeeland uitgevoerd in 2 gebieden: Midden Noord Zeeland en Zeeuws Vlaanderen Bottom up ontstaan

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis. voortoets Natuurbeschermingswet 1998

Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis. voortoets Natuurbeschermingswet 1998 Rijkswaterstaat Midden-Nederland Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis voortoets Natuurbeschermingswet INHOUDSOPGAVE blz. 1. INLEIDING 1 1.1. Leeswijzer 3 2. NATUURBESCHERMINGSWET 5 2.1. Natura 2000-gebieden

Nadere informatie

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE TOEPASSINGSBEPALINGEN DUBBELBESTEMMINGEN ALGEMENE BEPALINGEN

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE TOEPASSINGSBEPALINGEN DUBBELBESTEMMINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 1 PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE I TOEPASSINGSBEPALINGEN Artikel 1 Toepassingsbereik 2 Artikel 2 Aanvullende begripsbepalingen 3 II DUBBELBESTEMMINGEN Artikel 3 Waarde Archeologie 1 [Terrein van archeologische

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis September 2015

Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis September 2015 Nieuwsbrief Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis September 2015 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van

Nadere informatie

Rondje Plofsluis. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Rondje Plofsluis. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Fietsroute Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Rondje Plofsluis Ontdek de sluizen, dijken en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ten zuiden van Utrecht. Deze fietsroute voert langs historische

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Tav: dhr. J. Schaminee Bevelandseweg 1 1703 AZ Heerhugowaard Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222

Nadere informatie

LIMES MIJN. inhoudsopgave

LIMES MIJN. inhoudsopgave inhoudsopgave MIJN LIMES > inleiding > wat is mijn limes? > ondersteuning > Partners > Hoe werkt mijn limes? > I inschrijving > II selectie > III uitvoering projecten > IV feestelijke prijsuitreiking Idee

Nadere informatie

Het bevoegd gezag is het bestuursorgaan dat het besluit neemt of de vergunning verleent.

Het bevoegd gezag is het bestuursorgaan dat het besluit neemt of de vergunning verleent. Archeologische Monumentenzorg stapsgewijs Proces Archeologische Monumentenzorg (AMZ) Het opsporen en waarderen van archeologische vindplaatsen in het kader van ruimtelijke ingrepen vindt plaats in stappen.

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Bewonersbijeenkomst 05-07-2016 Sterke dijken, veilige toekomst In 2006 is in totaal circa 33 kilometer van de Markermeerdijken van

Nadere informatie

een aanvullend krediet van 135.000,- toe te kennen voor de uitgevoerde herstelwerkzaamheden aan de Oude Sluis te Nieuwegein.

een aanvullend krediet van 135.000,- toe te kennen voor de uitgevoerde herstelwerkzaamheden aan de Oude Sluis te Nieuwegein. VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 6 a/b Onderwerp: Kredietaanvraag herstelwerkzaamheden Oude Sluis Vreeswijk Nummer: 583318 In D&H: 30-10-2012 Steller: S.H.M. van de Reepe In Cie: BMZ 13-11-2012

Nadere informatie

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING, BEHOREND BIJ DE AANGEVRAAGDE VERGUNNING OMG-12-181 Voor de inrichting en het gebruik van een evenemententerrein in deelgebied De Druppels, tegenover Wagenweg 22/24 te Oudkarspel

Nadere informatie

Erfgoedverordening Amsterdam

Erfgoedverordening Amsterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. archeologisch monument: monument, als bedoeld in onderdeel r, onder 2; b. archeologisch onderzoek: werkzaamheden

Nadere informatie

De Beekse Bron manifestatie

De Beekse Bron manifestatie Nieuwsbrief Een nieuwe woonwijk komt tot leven De Beekse Bron manifestatie De Beekse Bron Een nieuwe woonwijk komt tot leven! Op zondag 31 mei vond De Beekse Bron Manifestatie plaats. Een informatief en

Nadere informatie

Modelvoorschriften archeologie in de omgevingsvergunning

Modelvoorschriften archeologie in de omgevingsvergunning Op grond van artikel 5.2 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) kunnen ten aanzien van archeologie voorschriften worden verbonden aan de omgevingsvergunning, indien hier in het bestemmingsplan een grondslag

Nadere informatie

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012 Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn Utrecht, 25 november 2012 Inleiding De provincie heeft voornemens om de zuidwestelijke oever van de kruising van de Oude Rijn met

Nadere informatie

H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN

H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN H E T P E R F E C T E V O O R B E E L D VAN JE EIGEN MAZZEL AFDWINGEN Club Rhijnhuizen in Nieuwegein Hoe transformeer je een kantoorgebied van 80 hectare met 100 verschillende eigenaren in een woon-werkgebied

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Versie Omschrijving Auteur(s) Datum 1 D J Timmer 19-03-2013 2 Aanvullende tekst par 3.3.3

Versie Omschrijving Auteur(s) Datum 1 D J Timmer 19-03-2013 2 Aanvullende tekst par 3.3.3 COLOFON Opdrachtgever Project : Waterschap Rivierenland : Rivierverruiming Munnikenland Contractnummer : 110264 Status : Definitief Datum : 05-07-2013 Opsteller : D J Timmer Versie Omschrijving Auteur(s)

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 3 juli 2014 Status definitief

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 3 juli 2014 Status definitief Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum 3 juli 2014 Status definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat ICG Informatie Contractenbuffet RWS, N.Landsman Telefoon 088 7972502 Email contractenbuffet@rws.nl

Nadere informatie

Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid

Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid Werk uitvoeren voor natuur in Lingegebied & Diefdijk-Zuid Nieuwsbrief Natura 2000-gebied Lingegebied & Diefdijk-Zuid Nummer 5, februari 2018 Op 10 januari jl. vond in de Schildkamp in Asperen een inloopbijeenkomst

Nadere informatie

1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015

1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1. F.T.J.M. Backhuijs 15 september 2015 der Korte inhoud ingekomen en te behandelen zaken 1 TVL 2015/360 Onderwerp: Jaarverslag Omgevingsrecht

Nadere informatie

Vrijwilligers in de archeologie en de Erfgoedwet

Vrijwilligers in de archeologie en de Erfgoedwet Vrijwilligers in de archeologie en de Erfgoedwet Inhoud Vrijwilligers pag. 1 Detector-amateurs pag. 2 Maritieme archeologie pag. 4 Universiteiten, hogescholen en dienstverleners pag. 4 Hoe we in Nederland

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Ruimte voor de Rivier

Ruimte voor de Rivier Ruimte voor de Rivier Huub Hector Projectmanager Juni 2014 Ruimte voor de rivier Doelstelling Ruimte voor de Rivier: Doelstelling & ontwerp Met wie doen we dat? Uitvoering 2 Programma Ruimte voor de Rivier

Nadere informatie

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( )

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( ) Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst (7-12-2017) Doel van deze bijeenkomst Leden van de Coöperatie te informeren over de stand van zaken op dit moment m.b.t. het bouwplan Jozefschool De voorlaatste

Nadere informatie

Aanleiding Integraal plan Enkele Wiericke Een idee is geboren

Aanleiding Integraal plan Enkele Wiericke Een idee is geboren Aanleiding Integraal plan Enkele Wiericke Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden legt op dit moment de laatste hand aan project Integraal Plan Enkele Wiericke. In dit project zijn diverse werkzaamheden

Nadere informatie

Archeologie Bouwen en verbouwen. www.sudwestfryslan.nl

Archeologie Bouwen en verbouwen. www.sudwestfryslan.nl Archeologie Bouwen en verbouwen www.sudwestfryslan.nl Archeologie Heeft u bouwplannen of moet u voor andere werkzaamheden graven in de grond? Dan bent u soms verplicht om vooraf archeologisch onderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2013 voor ondernemers en omwonenden DUIN

Nieuwsbrief augustus 2013 voor ondernemers en omwonenden DUIN Eerste duin bouwrijp DUIN is weer een stapje dichterbij. Maandenlang is gewerkt aan het realiseren van Nederlands eerste duin in de polder. Veel zandschepen en nog veel meer vrachtwagens hebben meer dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief project Theemswegtracé

Nieuwsbrief project Theemswegtracé Nieuwsbrief project Theemswegtracé mei 2016 Van Calandbrug naar Theemswegtracé Met de investeringsbeslissing door Havenbedrijf Rotterdam gaat het project een nieuwe fase in. De nadruk verschuift hiermee

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 24 juni 2009 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 6 april 2011 Status Definitief

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 6 april 2011 Status Definitief 3 Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum 6 april 2011 Status Definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat DI-IMG Informatie Contractenbuffet IMG, N. Landsman Telefoon 088 7972502 Fax contractmanagement.img@rws.nl

Nadere informatie

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op?

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op? Ondergronds Opdrachten groepen 5, 6 en 7 In Ondergronds gaan kinderen aan de slag als een echte archeoloog. Ondergronds is een reconstructie van een archeologische opgraving. De leerlingen werken met echte

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 13 november 2008 Team Groen, grond en water Nummer 2008INT232472

Nadere informatie

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef. Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 27 oktober 2015 Almere

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef. Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 27 oktober 2015 Almere Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 27 oktober 2015 Almere Introductie Aanwezige organisaties: Bouwcombinatie SAAone Provincie

Nadere informatie

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Zienswijze indienen Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken? Vanaf vrijdag 23 juni tot en met donderdag 3 augustus 2017 kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage Noordelijke Randweg Voorhout Voortgangsrapportage Voorjaar 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Stand van zaken... 4 3 Financiën... 6 4 Planning en vervolg... 8 Bladzijde 2 van 8 1 Inleiding De Noordelijke

Nadere informatie

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3. Zevenhoven 11 la111111111111111111111 111 G13.1259 Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Gemeente Nieuwkoop Vastgesteld 17 oktober 2013 Registratienummer

Nadere informatie

December van Baarle te realiseren.

December van Baarle te realiseren. December 2017 In de kom van Baarle- Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (België) is sprake van problemen op het gebied van doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid. Om deze problemen aan te pakken

Nadere informatie

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef. Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 23 oktober 2014 Almere

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef. Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 23 oktober 2014 Almere Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) A1/A6 Diemen Almere Havendreef Voorzitter: Albert Jan Schiphorst 23 oktober 2014 Almere Introductie Aanwezige organisaties: Bouwcombinatie SAAone Provincie

Nadere informatie

Certificering in de nieuwe erfgoedwet

Certificering in de nieuwe erfgoedwet Certificering in de nieuwe erfgoedwet SIKB jaarcongres, 25 september 2014 Vevita Eichberger-Zandee Directie Erfgoed en Kunsten Thomas van den Berg Rijksdienst Cultureel Erfgoed Inhoud Overzicht van de

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Inhoud 1.Inleiding 1.1. Beknopte projectomschrijving en doelstelling 2. Beleidskader 2.1. Gemeentelijk beleid 3. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

De Groenevelder. schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8. Beste ouders,

De Groenevelder. schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8. Beste ouders, De Groenevelder schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8 Beste ouders, Eindelijk is het weer zo ver: een nieuwe Groenevelder!! Na een heerlijke meivakantie en alweer een aantal weken school, hebben we

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F - augustus 2017 - Redactioneel Deze keer vooral een nieuwsbrief over de drukke periode van september en oktober. U leest over uiteenlopende evenementen in en om ons archeologisch

Nadere informatie

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013 Erfgoedbeleid Ridderkerk Archeologieverordening Ridderkerk 2013 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013 Gemeentestukken: 2013-267 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân Waarom windenergie? Steeds meer schone energie De overheid werkt aan een CO2-arme energievoorziening, die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Hierover zijn in het energieakkoord tussen Rijk en provincies

Nadere informatie

Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk bouwplan

Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk bouwplan Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk 2 Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk De Handreiking Ontgravingen in een

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

De Vlaardingencultuur. leven in de steentijd

De Vlaardingencultuur. leven in de steentijd De Vlaardingencultuur leven in de steentijd INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 LES 1... 4 LES 2... 5 LES 3... 7 OPDRACHTEN... 8-12 2 Inleiding Voor u ligt de docentenhandleiding van het lespakket over de Vlaardingencultuur.

Nadere informatie

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden 1. Inleiding Het college heeft op 17 juli 2013 besloten om een intentieoverkomst met Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Lekjutters actief tegen plastic soep

Lekjutters actief tegen plastic soep Vrijwilligers ruimen lekoever op [foto Thomas Duiker] Lekjutters actief tegen plastic soep Ma 19 maart 2018 IJskoud afval jutten Zeventig bewoners van riviergemeenten Vianen, Houten en Wijk bij Duurstede

Nadere informatie

Project Ouder wordende Cliënt

Project Ouder wordende Cliënt Project Ouder wordende Cliënt Tips en wenken voor verbeterteams ter voorbereiding op de start van het project Ouder wordende cliënt & Opdrachten voor de eerste bijeenkomst van 22 mei in Utrecht Inclusief

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok)

Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok) Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok) Opsteller: P. Verhulst Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO NVT Datum: 27 04-2011 Kopie: Archief Opdrachtgever Teamleider Projectleider

Nadere informatie

De bouw van de Nieuwe Sluis

De bouw van de Nieuwe Sluis De bouw van de Nieuwe Sluis Harm Verbeek, omgevingsmanager Inhoudsopgave Voorbereiding realisatie Effecten op de omgeving Wat gebeurt er nu? Wat moet er plaats maken? De inrichting van het nieuwe sluizencomplex

Nadere informatie

Waterlinie in Utrecht Programmamanager Maryann Glorie

Waterlinie in Utrecht Programmamanager Maryann Glorie Waterlinie in Utrecht Programmamanager Maryann Glorie AMBITIE IN EEN ORGANISCH PROGRAMMA Militair werelderfgoed (gebouw en landschap) van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam VERBINDEN,

Nadere informatie

Brede Afspraak Archeologie

Brede Afspraak Archeologie Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum Status 7 oktober 2016 definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat ICG Informatie Contractenbuffet RWS, Nico Landsman Telefoon 088 7972502 Email

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. 2012 HR Haarlem. Betreft: Samenwerkingsovereenkomsten Afsluitdijk. Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. 2012 HR Haarlem. Betreft: Samenwerkingsovereenkomsten Afsluitdijk. Geachte leden, POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van Noord-Holland door tussenkomst van de Statengriffier, mr. J.J.M. Vrijburg Dreef 3, tweede etage 2012 HR Haarlem Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

DATUM 9 februari 2015

DATUM 9 februari 2015 net Taking power further Postbus 718, 6800 AS Arnhem. Nederland Hoogheemraadschap van Rijnland T.a.v. T. van Urk Archimedesweg 1 2333 CM LEIDEN DATUM 9 februari 2015 ONZE REFERENTIE 000.007.40 0334555

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven;

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven; RIS160605_26-JAN-2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2008.4238 RIS 160605 ATLANTIKWALLMUSEUM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er in de Haagse samenleving veel belangstelling

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Wil je zelf ervaren hoe het leven was in een Romeins verdedigingsfort? Dat (en nog veel meer) wordt mogelijk in Castellum Hoge Woerd. Utrecht

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu Retouradres Postbus 556 3000 AN Rotterdam RWS ONGECLASSIFICEERD Zie verzendlijst Boompjes 200 3011 XD Rotterdam Postbus 556 3000 AN Rotterdam T 088 797 15 00 F 0104027081

Nadere informatie

Opgraving Hengelo Winkelskamp Grafveld

Opgraving Hengelo Winkelskamp Grafveld 2015 Archeologisch Onderzoek Leiden (Archol) Postbus 9515 2300 RA Leiden (071) 527 33 13 www.archol.nl Opgraving Hengelo Winkelskamp Grafveld Voorlopig evaluatierapport, Archol BV Opgraving Hengelo Winkelskamp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

27 watervilla s op een unieke locatie aan het water. Verkoopproces

27 watervilla s op een unieke locatie aan het water. Verkoopproces 27 watervilla s op een unieke locatie aan het water Verkoopproces Je hebt interesse in een woning in Het Eiland. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nou precies in zijn werk? En wat staat je de komende

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Wilhelminasluis. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam.

Wilhelminasluis. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. De vernieuwing van de Sluis Op korte

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 1 oktober 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Tracébesluit 3e Kolk Prinses Beatrixsluis. Nota van Antwoord

Tracébesluit 3e Kolk Prinses Beatrixsluis. Nota van Antwoord Tracébesluit 3e Kolk Prinses Beatrixsluis Nota van Antwoord Nota van Antwoord Zienswijzen Ontwerp-Tracébesluit 3 e Kolk Prinses Beatrixsluis Datum augustus 2014 Status Pagina 2 van 56 Inhoud Inleiding

Nadere informatie