ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel. Rome

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel. Rome"

Transcriptie

1 ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel Rome 8/05/ dagen / 4 nachten 6-10 oktober 2014 De eeuwige stad, stad van de liefde, vol rijkdom en geschiedenis, die reeds sinds de Romeinse tijd tot de verbeelding spreekt... De Eeuwige Stad, hoofdstad van Italië en stad van de liefde. Geen enkele stad ter wereld heeft zoveel kunstwerken, antieke overblijfselen en monumenten. Rome, bakermat van de Romeinse beschaving, bakermat van het christendom, katapulteert ons meteen de geschiedenis in met onder andere het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum, de Trevifontein of de Spaanse Trappen. Behoeft Vaticaanstad met het Sint-Pietersplein en - basiliek en de Sixtijnse Kapel nog een introductie? In Rome werkten ook Michelangelo en Rafaël; Caravaggio en Bramante; Bernini en Borromini en andere groten van de renaissance en de barok. Het Oude keizerrijk heeft op zoveel verschillende gebieden een enorme zichtbare invloed gehad, zowat overal ter wereld. Het gezegde heeft men dan ook niet gestolen; Alle wegen leiden naar Rome.

2 Programma Dag 1 Afspraak te Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Aangekomen ter plaatse wacht onze luxe touringcar ons op voor een stadsrondrit met bezoek aan de aartsbasiliek Sint-Jan van Lateranen en de nabijgelegen Scala Santa (Heilige Trap), in het complex van het oude Lateraanse paleis. Volgens de traditie maakte de trap deel uit van het pretorium van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Jezus zou er dus bij zijn passie overheen gelopen hebben. We krijgen de Thermen van Caracalla te zien en de Piramide van Cestius. We lopen langs het Circus Maximus en de Palatijn (één van de 7 heuvels van Rome) naar Santa Maria in Cosmedin met de Bocca della Verità, een beroemde gebeeldhouwde afbeelding van een menselijk hoofd. Het Circus Maximus was in de oudheid een groot stadion in het centrum van Rome. Het circus werd voornamelijk gebruikt voor de populaire wagenrennen. De Bocca della Verità, De Mond der Waarheid, staat bekend als een eeuwenoude leugendetector. Een middeleeuwse legende vertelt dat van ieder die zijn hand in de mond steekt en een leugen spreekt zijn hand afgebeten zal worden. Transfer richting hotel voor check-in. Avondmaal en overnachting in het hotel****. Dag 2 We genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag komt het pauselijke Rome aan bod. We beginnen onze dag aan de Engelenburcht en brug. De burcht, oorspronkelijk het grote mausoleum van keizer Hadrianus, werd gebouwd tussen 135 en 139 onder leiding van de architect Decrianus. Het werd later als pauselijke schatkamer gebruikt. We gaan verder langs de Via della Conciliazione naar Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en volledig omsloten door Rome, waardoor het een enclave binnen Italië is. We aanschouwen het Sint-Pietersplein en brengen een uitgebreid bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek met de piëta van Michelangelo, het beroemde marmeren beeldhouwwerk, het baldakijn (troonhemel) van Bernini en de tombes van de pausen. Na ons middagmaal bezoeken we de Vaticaanse musea en de Sixtijnse kapel, de bekendste kapel in het Apostolisch Paleis. In de Vaticaanse Musea, gelegen in de

3 Apostolische paleizen, zijn de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten, lieten vervaardigen of veroverden. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting. Dag 3 Rijkelijk ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag beginnen we met de Galleria Borghese en zijn schitterende kunstcollectie. In Santa Maria della Concezione bezoeken we de kapucijnercrypte. De kerk is erg mooi, maar wat zich onder de kerk bevindt is pas echt bijzonder! In de ondergronds kapellen hebben de kapucijner monniken de botten, schedels, wervels en beenderen van hun overleden kloosterleden een soort van morbide kunstwerken gemaakt. We rijden langs de Piazza Barberini en de bekende Trevifontein. Ook de indrukwekkende jezuïetenkerk Sant Ignazio en het Olifantje van Bernini laten we niet aan ons voorbijgaan. Net voor de lunch bezichtigen we eveneens het Pantheon. Het Panthenon (letterlijk: gewijd aan alle goden ), als tempel werd gebouwd tussen 118 en 125 na Christus, is in gebruik als Rooms Katholieke basiliek en gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren. Na ons middagmaal brengen we een bezoek aan de grote filmstudios Cinecitta, die in 1937 werden opgericht door de Italiaanse leider Benito Mussolini. Cinecittà had als doel tegenwicht te bieden aan de sterke opkomst van de Hollywoodfilms. Daarna maken we een wandeling langs de Via Appia waarbij we onder andere 6 van de maar liefst 11 aquaducten bezichtigen. Om de grote bevolking van Rome van water te voorzien werd minstens m³ water per dag geleverd door deze elf aquaducten. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4 Dag 4 We genieten van ons ontbijtbuffet in het hotel. Na een bezoek aan de basiliek Santa Maria Maggiore gaan we naar de Via dei Fori Imperiali met de Zuil en de Markten van Trajanus. De zuil staat er als triomfzuil om de overwinning van Trajanus op het opstandige Dacië (nu Roemenië) te herdenken in de Dacische Oorlogen. Volgens het Latijnse opschrift op de zuil dient hij ook om de hoogte aan te geven van de heuvel die ten behoeve van het Forum van Trajanus was afgegraven. We bezoeken de befaamde Capitolijnse musea, een museum voor archeologie en kunst uit de Oudheid en de Renaissance, waarvan de collecties zijn ondergebracht in het Palazzo dei Conservatori (Conservatorenpaleis) en het Palazzo Nuovo (Nieuwe paleis). We staan er oog in oog met marmeren portretten van Caesar, Cicero, Augustus, Nero en anderen. In het Palazzo dei Conservatori zien we het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en de beroemde wolvin van Rome. Vanaf het tabularium (stadsarchief) van het antieke Rome hebben we een prachtig uitzicht op het Forum. Na ons middagmaal bezoeken we het Flavisch Amfitheater, beter gekend als het Colosseum, en het Forum Romanum. Het forum was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk zowel het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad We lopen nog even langs San Pietro in Vincoli, waar we Michelangelo s Mozes kunnen bewonderen.

5 Dag 5 Na het ontbijtbuffet zetten we onze laatste dag Rome in. We gaan naar de Piazza del Popolo, waar we het vakmanschap van Caravaggio bewonderen in de Santa Maria del Popolo. Daarna besluiten we op romantische wijze ons bezoek aan Rome op de Piazza di Spagna met de Spaanse Trappen. Het Piazza di Spagna (Spaans Plein) wordt door deze lange trap verbonden met een Franse kerk (Trinità dei Monti) gelegen bovenop een heuvel. Het idee om de kerk met het plein eronder te verbinden dateert uit de 17e eeuw toen de Fransen ook plannen hadden om bovenaan de trap een standbeeld van koning Lodewijk XIV te plaatsen. Tegenwerking door de paus zorgde ervoor dat de plannen werden opgeborgen tot in 1723, toen de monumentale trap werd gebouwd, maar dan zonder het standbeeld. Paus Innocentius XIII gaf de Italiaanse architect Francisco de Sanctis opdracht om de trap te ontwerpen. De elegante trap bevat 137 treden, verdeeld in 12 stukken. Het heeft een onregelmatig doch symmetrisch ontwerp en is wondermooi wanneer de azaleas die de trap versieren in volle bloei zijn. Vrij middagmaal en genieten even vrije tijd om daarna richting luchthaven te vertrekken voor onze vlucht naar Brussel.

6 Hotel Visconti Palace**** Visconti Palace Hotel ligt dicht bij de rivier de Tiber in Rome en biedt design kamers, op slechts 2 minuten lopen van het Castel Sant'Angelo. Het restaurant met dakterras biedt uitzicht over het oude centrum. Visconti Palace Hotel bevindt zich tussen het Vaticaan aan de ene kant en de winkelstraten en de Spaanse Trappen aan de andere kant. Hotel Visconti Palace beschikt over een collectie van Italiaanse kunstwerken in de lobby. Er is tevens WiFi in de lobby. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in de ontbijtruimte.

7 Prijs per persoon indien 15 betalende deelnemers + 2 gratis Alumni begeleiders indien 20 betalende deelnemers + 2gratis Alumni begeleiders indien 25 betalende deelnemers + 2 gratis Alumni begeleiders Toeslag single per persoon Deze prijs omvat o Vluchten : Brussel Rome - Brussel met Brussels Airlines o Lounge ticket op Brussels Airport o Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledig verblijf o 4 Nachten in hotel Visconti Palace**** op basis van half pension o 4 Middagmalen o 2 gratis Alumni begeleiders in single kamer o Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma o Gebruik van de adiofoon o Fooien voor de chauffeur o Reisgids met stadsplan o Annulatie & bijstandsverzekering o Btw, taksen en garantiefonds Deze prijs omvat niet o Persoonlijke uitgaven o Lunch Dag 5 o Vergoeding Alumni begeleider NOOT Onze algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden oa. gepubliceerd op onze website De geldende rij & rusttijden volgens de EU verordeningen zijn steeds van toepassing en prioritair op eventuele tegenstrijdigheden. Prijzen werden berekend op basis van de huidige luchtvaarttarieven en huidige wisselkoers. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging. De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke omstandigheden.

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes

8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes 8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes Dag 1 zaterdag 19 mei 2018 Vlucht om 11.25 uur met Alitalia van Zaventem naar de internationale luchthaven

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Programma. Plattegrond. Regels & afspraken

Inhoud. Voorwoord. Programma. Plattegrond. Regels & afspraken Inhoud Voorwoord Programma Plattegrond Regels & afspraken 4 6 10 12 3 Voorwoord Behalve Rome is er bijna niets moois op de wereld. (Johann Joachim Winkelmann, 1756) Rome Navel van de wereld, Eeuwige Stad,

Nadere informatie

5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA

5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA BB GEPENSIONEERDEN 5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA 15 tot 19 september 2016 1 PROGRAMMA DAG 1 Do 15/9 Het christelijke Rome Afspraak in de luchthaven van Zaventem. Onthaal door onze reisleidster

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2016

Romereis: infoavond. paaseditie 2016 Romereis: infoavond paaseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2018

Romereis: infoavond. editie 2018 Romereis: infoavond editie 2018 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - J. Anthonis

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2015

Romereis: infoavond. paaseditie 2015 Romereis: infoavond paaseditie 2015 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V.

Nadere informatie

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016 Romereis: infoavond krokuseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2014

Romereis: infoavond. editie 2014 Romereis: infoavond editie 2014 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V. Claes

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan jaar.

ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan jaar. ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan 2.500 jaar. Rome, een unieke stad: ze heeft zich ontwikkeld in de geschiedenis als één van de belangrijkste

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Op naar Rome. 5 t/m 9 november 2018

Op naar Rome. 5 t/m 9 november 2018 Op naar Rome! Op naar Rome 5 t/m 9 november 2018 Samen op reis gaan, en zeker op pelgrimage, is meestal een zeer verrijkende ervaring. Je stapt uit je eigen leefwereld en je gaat met elkaar op reis. Onderweg

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

ITALIE (29/03-08/04)

ITALIE (29/03-08/04) ITALIE (29/03-08/04) Reisschema 2016 In dit reisschema : Dinsdag 29/03 1 Woensdag 30/03 2 Donderdag 31/03 3 Vrijdag 01/04 3 Zaterdag 02/04 4 Zondag 03/04 4 Maandag 04/04 5 Dinsdag 05/04 5 Woensdag 06/04

Nadere informatie

VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN

VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN Deel 2, Sint Pieter In mei 2004 heeft ondergetekende met echtgenote, zus en zwager enorm van een fijne vakantie van vier weken Italië genoten. Van deze reis heb ik een

Nadere informatie

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig)

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) ROMEREIS 2016 VLUCHT Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) terugreis: vrijdag 11 maart 2016 18.15/18.45 uur in Enschede VLUCHT Datum Vlucht Vertek Aankomst

Nadere informatie

woensdag 21 september Rotterdam Rome uur uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam uur uur HV5424 ROZE aald

woensdag 21 september Rotterdam Rome uur uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam uur uur HV5424 ROZE aald PROGRAMMA ITALIËREIS (VOORLOPIG) Vertrektijden vliegtuig woensdag 21 september Rotterdam Rome 17.40 uur 19.60 uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam 15.00 uur 17.10 uur HV5424 Programma Rome

Nadere informatie

Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels Kunstreis onder begeleiding van Arjen van Prooijen, Ronald van Laar en Educa travel

Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels Kunstreis onder begeleiding van Arjen van Prooijen, Ronald van Laar en Educa travel Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels Kunstreis onder begeleiding van Arjen van Prooijen, Ronald van Laar en Educa travel 9-daagse vlieg- en busreis naar Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï en Napels van zaterdag

Nadere informatie

Paus Alexander VI: maffioso of Maecenas? MASTERCLASS RENAISSANCE 12 SEPTEMBER 2016 STEDELIJK GYMNASIUM SCHIEDAM

Paus Alexander VI: maffioso of Maecenas? MASTERCLASS RENAISSANCE 12 SEPTEMBER 2016 STEDELIJK GYMNASIUM SCHIEDAM Paus Alexander VI: maffioso of Maecenas? MASTERCLASS RENAISSANCE 12 SEPTEMBER 2016 STEDELIJK GYMNASIUM SCHIEDAM Paus Alexander VI: maffioso of Maecenas? Doel van vandaag: feest van herkenning 1. De pausen

Nadere informatie

Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels

Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï & Napels Kunstreis onder begeleiding van Arjen van Prooijen, Ronald van Laar en Educa travel 9-daagse vlieg- en busreis naar Rome, Tivoli, Paestum, Pompeï en Napels van zaterdag

Nadere informatie

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage Rome 2013 VWO 5 en 6 Markenhage Begeleiders: Mw Kremers Mw Lucassen Dhr Van den Heuvel Dhr Vos (mentor V5) Dhr Alberts (mentor V6) Uitgangspunten Ter lering ende vermaeck Cultuur snuiven op een Dalton

Nadere informatie

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Op naar Rome

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Op naar Rome Huis voor de Pelgrim Onze reizen brengen je verder Op naar Rome Reizen is leuk. Onderweg zijn. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe culturen ervaren. Sfeer proeven. Dat is spannend. Allicht. En soms wil je

Nadere informatie

Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters. 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km

Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters. 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km Hoogtepunten Medici-kapellen, Sta.Maria Novella en Sta.Croce

Nadere informatie

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE V LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 1 PROGRAMMA DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels Airlines

Nadere informatie

Rome http://www.livingstone-travel-site.net 1

Rome http://www.livingstone-travel-site.net 1 1 Inleiding...2 1.1 Livingstone s Travel Site...2 1.2 Het reisschema...2 2 Rome...3 2.1 Algemeen...3 2.1.1 Bevolking...3 2.1.2 Geografisch...3 2.1.3 Godsdienst...3 2.1.4 Klimaat...3 2.1.5 Munt...3 2.1.6

Nadere informatie

Rome. Rome. Janiculum

Rome. Rome. Janiculum Rome Janiculum De Janiculum wordt soms de achtste heuvel van Rome genoemd, een verwijzing naar de zeven historische heuvels waarop de stad Rome ten tijde van het keizerrijk gebouwd was. Op de Janiculum

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3413 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Fantastisch mooi pand te koop in Assisi BESCHRIJVING

Nadere informatie

Klassieke reis HNL Rome

Klassieke reis HNL Rome Klassieke reis HNL 2019 Rome Praktische informatie Sociaal contract Programma Vragen? Praktische informatie: vervoer heenreis maandag 8 april 5.30 uur verzamelen voor school heenvlucht: 8 april Amsterdam-Rome

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

Rome. Rome. Via Appia Antica

Rome. Rome. Via Appia Antica Via Appia Antica De Via Appia Antica was een van de meest belangrijke wegen ter wereld en een van de bekendste van alle wegen die vanuit naar zowat alle uiteinden van het inse Rijk uitzwermden. Langs de

Nadere informatie

Les 1. Periode 2 Kunstgeschiedenis

Les 1. Periode 2 Kunstgeschiedenis Les 1 Periode 2 Kunstgeschiedenis 1 Overzicht Periode 2 * 3 Pedegrees + opdrachten Les * Perioden/stromingen: -Romeinen Deze Les -Vroegchristelijk -Romaans -Gotiek -Vroeg-Renaissance Pedegrees uitgeprint

Nadere informatie

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel.

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel. Offerte Mandy Kolkman / 2 personen Porto Vluchtschema 11/12 Eindhoven-Porto 1405-1545 14/12 Porto-Eindhoven 1005-1340 Alleen handbagage is inbegrepen. Bezoek Ribeira, het oude centrum, en geniet van een

Nadere informatie

7-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

7-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 7-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: Rome, Italië Het antieke, barokke, joodse en christelijke Rome REISPERIODE: Dinsdag 10 september t/m maandag 16 september 2019 Rome, Italië Het antieke, barokke, joodse en

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome)

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) 2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) Zondag de 19e oktober gaat de wekker om 7 uur. Buiten is het nog donker, maar met 18 graden is het zeker niet koud. Het wordt

Nadere informatie

Corso 2015 Roma. La Dolce Vita. Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september. Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties

Corso 2015 Roma. La Dolce Vita. Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september. Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties Corso 2015 Roma La Dolce Vita Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september Sprekers en onderwerpen Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties Joerd van der Meer: Endo s en opbouwen bij gebitsrehabilitaties

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA 1 DAG 1 - Vrij 1/9 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

Rome, begin december 2005. Rome, 2005.

Rome, begin december 2005. Rome, 2005. Rome, begin december 2005 Rome, 2005. Rome, begin december 2005 2 Maandag: wachten De taxi levert de bagage en ons bij Auckland International Airport af. En dan begint het wachten in de rij. Hier de incheckbalie

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Rome. Italië 4e jaars. Rome, geschiedenis

Rome. Italië 4e jaars. Rome, geschiedenis , geschiedenis Door stromen de rivieren de Tiber en de Aniene. is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels: Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius. Over het ontstaan van

Nadere informatie

Milaan & Turijn 7 14 april 2014

Milaan & Turijn 7 14 april 2014 Milaan & Turijn 7 14 april 2014 Reisvoorstel Koperen Passer Mol 13/10/2013 Milaan is een dynamische Noord-Italiaanse grootstad met vele facetten, zowel toeristisch als economisch. Het is voor Italië de

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

ROMA IMPERIALE EEN BOEIENDE TOCHT LANGS DE OVERBLIJFSELEN VAN HET ROMEINSE RIJK

ROMA IMPERIALE EEN BOEIENDE TOCHT LANGS DE OVERBLIJFSELEN VAN HET ROMEINSE RIJK ROMA IMPERIALE EEN BOEIENDE TOCHT LANGS DE OVERBLIJFSELEN VAN HET ROMEINSE RIJK afstand: duur: moeilijkheidsgraad: scooter: bijzonderheden: ca. 13 kilometer (of 23 km voor de uitgebreide variant incl.

Nadere informatie

2theworld.nl Inhoudsopgave

2theworld.nl Inhoudsopgave Rome 2015 2theworld Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande

Nadere informatie

Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1

Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1 Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1 Eindelijk was het dan zo ver, vandaag was de dag waar iedereen al heel lang naar uitkeek. We gingen naar Rome! Om kwart voor

Nadere informatie

VERTREK: 03 MEI 2019

VERTREK: 03 MEI 2019 9-DAAGSE CULTUUR- EN NATUURREIS KLASSIEK GRIEKENLAND VERTREK: 03 MEI 2019 PROGRAMMA DAG 1: VRIJDAG 03/5 ATHENE Vlucht vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines. Aankomst in Athene, onthaal en

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 NATUUR/ CULTUUR LOMBARDIJE De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei 2016 Iedereen kent Lombardije van naam. Maar wie verkende de streek al echt? Wie vergaapte zich al eens aan

Nadere informatie

EMILIA ROMAGNA. Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen 20/05-25/05/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

EMILIA ROMAGNA. Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen 20/05-25/05/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 EMILIA ROMAGNA 20/05-25/05/2018 Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen Emilia Romagna, een van de rijkste regio s van Italië, heeft heel wat te bieden. In de goed bewaarde steden

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Werkweek Rome. 20 t/m 26 september 2014

Werkweek Rome. 20 t/m 26 september 2014 Werkweek Rome 20 t/m 26 september 2014 Voor iemand die nog nooit Rome heeft gezien, is het moeilijk om te geloven hoe mooi het leven kan zijn! - Italiaans spreekwoord Dit werkweekboekje is van. Praktische

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie AMSTERDAM Praag Parijs Sydney Ben Kom met ons mee! Binkie Juwelen van steden de mooiste steden van de wereld 3 e verdieping Schiet op, Binkie! Parijs Bewaar het

Nadere informatie

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.!

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.! De renaissance Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis. Deze term betekent letterlijk de wedergeboorte, en is een kunststroming uit

Nadere informatie

Expertisecentrum Kunsttheorie www.expertisecentrum-kunsttheorie.nl

Expertisecentrum Kunsttheorie www.expertisecentrum-kunsttheorie.nl 1. In het midden van het Piazza Navona, voor de Sant Agnese in Agone, stond een van de beroemdste beeldhouwwerken van Bernini. Iedereen die naar Rome kwam, ging ernaar kijken. De Fontana dei quattro fiumi,

Nadere informatie

R E I S G I D S rome Rome_ _FM_REL_0906-NL.indd :00

R E I S G I D S rome Rome_ _FM_REL_0906-NL.indd :00 REISGIDS rome Rome_001-012_FM_REL_0906-NL.indd 2 12-03-14 11:00 R E I S G I D S rome Sari Gilbert en Michael Brouse fotografie: Tino Soriano Rome_001-012_FM_REL_0906-NL.indd 3 12-03-14 11:00 inhoud bewust

Nadere informatie

Kerken... 39 San Clemente... 39 Santa Maria Maggiore... 40 Santa Maria in Trastevere... 41 De Mozes van Michelangelo... 42 San Paolo fuori le mura...

Kerken... 39 San Clemente... 39 Santa Maria Maggiore... 40 Santa Maria in Trastevere... 41 De Mozes van Michelangelo... 42 San Paolo fuori le mura... Inhoud Programma... 5 Een korte geschiedenis van de stad Rome... 7 Bezienswaardigheden... 11 KLASSIEKE OUDHEID... 11 Circus Maximus... 13 Het Colosseum... 14 Forum Romanum... 16 Ostia Antica... 24 Kaart

Nadere informatie

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije 3-DAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Istanbul is een stad gelegen op twee werelddelen, Europa en Azië, gescheiden door de Bosphorus en verbonden door 2 reusachtige hangbruggen.

Nadere informatie

Naar Italië met de afdeling toerisme ons verslag. Dag 1: Brussel Nationaal - Rome

Naar Italië met de afdeling toerisme ons verslag. Dag 1: Brussel Nationaal - Rome Naar Italië met de afdeling toerisme ons verslag. Dag 1: Brussel Nationaal - Rome We moesten de eerste dag al vroeg opstaan om op tijd op de luchthaven te zijn want ons vliegtuig vertrok al om 06.15 uur.

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

ART HISTORY Barok en Classicisme

ART HISTORY Barok en Classicisme ART HISTORY Barok en Classicisme H4-profiel Barok 17e eeuw Classicisme 18de eeuw ART HISTORY Barok en Rococo H4-profiel 17e eeuw Barok De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e

Nadere informatie

PELGRIMS, PAUSEN EN KETTERS EEN BOEIENDE TOCHT LANGS 20 EEUWEN VAN GELOOF EN GODSDIENSTTWISTEN

PELGRIMS, PAUSEN EN KETTERS EEN BOEIENDE TOCHT LANGS 20 EEUWEN VAN GELOOF EN GODSDIENSTTWISTEN PELGRIMS, PAUSEN EN KETTERS EEN BOEIENDE TOCHT LANGS 20 EEUWEN VAN GELOOF EN GODSDIENSTTWISTEN afstand: duur: moeilijkheidsgraad: scooter: bijzonderheden: ca. 18 kilometer afhankelijk van tussenstops minimaal

Nadere informatie

Romeinen. Bouwkunst. Beeldhouwkunst. Schilderkunst

Romeinen. Bouwkunst. Beeldhouwkunst. Schilderkunst Romeinen Romeinen Bouwkunst Beeldhouwkunst Schilderkunst Tijdlijn 750 0 500 Het Romeinse rijk De Romeinen hadden hun opkomst, bloei en ondergang tussen de jaren 750 v. Chr. en 500 n. Chr. Het Romeinse

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Rome <> Tablet versie 1. Rome. Forum Romanum

Rome <> Tablet versie 1. Rome. Forum Romanum Rome Forum Romanum Het Forum Romanum was het centrum van het publieke leven in het Romeinse keizerrijk wat blijkt uit de vele overblijfselen van triomfbogen, tempels en basilicas. Ondanks dat er van de

Nadere informatie

De beroemde Spaanse Trappen, met bovenaan de kerk Trinità dei Monti en daarvoor de Obelisco Sallustiano. Bedevaart Rome

De beroemde Spaanse Trappen, met bovenaan de kerk Trinità dei Monti en daarvoor de Obelisco Sallustiano. Bedevaart Rome K atern De beroemde Spaanse Trappen, met bovenaan de kerk Trinità dei Monti en daarvoor de Obelisco Sallustiano Bedevaart Rome De Eeuwige Stad Rome: in het Jaar van het Geloof organiseert het Aartsbisdom

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

MALTA. Reisboerke. 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016

MALTA. Reisboerke. 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016 MALTA 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016 Dag 1 Eindhoven Malta San Anton Palace & Gardens Palazzo Parisio Transfert naar de luchthaven voor onze vlucht naar Malta. In Malta aangekomen

Nadere informatie

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1]

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017 OZ GROEPSREIZEN 2017 NATUUR/CULTUUR VENETO 21/05-26/05/2017 Prachtige steden aan het water De regio Veneto wordt vooral geassocieerd met Venetië, bekend om het historische centrum, de kanalen, het carnaval

Nadere informatie

LET OP! WE VROEGEN EEN AUDIËNTIE AAN BIJ PAUS FRANCISCUS.

LET OP! WE VROEGEN EEN AUDIËNTIE AAN BIJ PAUS FRANCISCUS. Rome 2018 programma LET OP! WE VROEGEN EEN AUDIËNTIE AAN BIJ PAUS FRANCISCUS. INDIEN DE PAUS ONS PERSOONLIJK ONTVANGT, DAN ZAL HET PROGRAMMA IN ROME HIERVOOR AANGEPAST WORDEN. Zaterdag 30 juni 2018 Vanaf

Nadere informatie

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID VERTREK: 22 MEI 2018 De mooiste steden rond Madrid Vijf Spaanse steden, waaronder ook Ávila, Salamanca, Segovia,

Nadere informatie

Don t forget the city guide. Rome. City guide

Don t forget the city guide. Rome. City guide Don t forget the city guide Rome City guide Rome Rome Er wordt niet voor niets gezegd: Alle wegen leiden naar Rome. De stad met bijna 3 miljoen inwoners is de vierde stad van Europa en heeft een meer dan

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 DUBAI & ABU DHABI Het sprookje van duizend-en-één- nacht 7 dagen / 6 nachten De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Romeinen. Bouwkunst. Beeldhouwkunst. Schilderkunst

Romeinen. Bouwkunst. Beeldhouwkunst. Schilderkunst Romeinen Romeinen Bouwkunst Beeldhouwkunst Schilderkunst Tijdlijn 750 0 500 Het Romeinse rijk De Romeinen hadden hun opkomst, bloei en ondergang tussen de jaren 750 v. Chr. en 500 n. Chr. Het Romeinse

Nadere informatie

ONTDEK MILAAN MET BRUNO

ONTDEK MILAAN MET BRUNO ONTDEK MILAAN MET BRUNO VAN 29 APRIL 2018 01 MEI 2018 Het hoofd van het koele noorden met het temperament van het hete zuiden. Milaan, de economische metropool, het modeparadijs, de mediahoofdstad. In

Nadere informatie

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN.

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 1 marathon FIRENZE 27/11/2011 Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011 Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 2 FIRENZE Firenze, de hoofdstad van

Nadere informatie

ART HISTORY. V4 Renaissance 1400-1530

ART HISTORY. V4 Renaissance 1400-1530 ART HISTORY V4 Renaissance 1400-1530 Tijdlijn Renaissance = wedergeboorte van de klassieke cultuur De klassieken zijn het grote voorbeeld. Het aardse leven is belangrijk. De mens bepaalt het eigen lot.

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië

Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië 1 Vooraf Beste groep 8 leerlingen, welkom bij het vak wereldverkenning. Dat is een combinatie van aardrijkskunde, klassieke cultuur en geschiedenis.

Nadere informatie

Voorbeeld Wijnreis & Culinaire reis naar Piedmonte,

Voorbeeld Wijnreis & Culinaire reis naar Piedmonte, Voorbeeld Wijnreis & Culinaire reis naar Piedmonte, Eindhoven - Milaan Barolo -Turijn Milaan - Eindhoven. Dag 1 10.00 hrs. Vertrek Eindhoven airport. 11.45 hrs. Aankomst Milaan, Malpensa Aeroporte. Meet

Nadere informatie

Milaan. Milaan. Duomo

Milaan. Milaan. Duomo Milaan Duomo De Duomo di Milano, de prachtige gotische kathedraal van Milaan, is een van de grootste kerken ter wereld. De indrukwekkende wit marmeren voorgevel, een van de mooiste ter wereld, domineert

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Ontdek het Louvre te Abu Dhabi

Ontdek het Louvre te Abu Dhabi Ontdek het Louvre te Abu Dhabi Culturele rondreis Dubai - Abu Dhabi 02-07 oktober 2019 / 16-21 oktober 2019 899 p.p. Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Wanneer we denken aan Albanië, associëren we dit niet onmiddellijk met cultuur en toerisme. Het kleine Balkanland aan de Adriatische Zee herbergt

Nadere informatie

Daar vlakbij zijn ook prachtige lege gashouders te zien, enorme ronde ijzeren staketsels.

Daar vlakbij zijn ook prachtige lege gashouders te zien, enorme ronde ijzeren staketsels. ROME, enkele suggesties In Rome kun je maanden vertoeven, dan nog heb je niet al het moois gezien. Hier onder enkele suggesties, behoudens de toeristische toppers, zoals het forum Romanum, de Palatijn,

Nadere informatie

1. Voorwoord p.1 2. Reisprogramma p.2 3. Regels p.4 4. Geschiedenis p.5. Inhoud

1. Voorwoord p.1 2. Reisprogramma p.2 3. Regels p.4 4. Geschiedenis p.5. Inhoud Milaanreis 2018 1. Voorwoord p.1 2. Reisprogramma p.2 3. Regels p.4 4. Geschiedenis p.5 Inhoud Voorwoord Beste Milaanganger! Het is bijna zover. Je kunt inmiddels de uren gaan aftellen voor we in Milaan

Nadere informatie