Zwarte Els Alnus glutinosa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zwarte Els Alnus glutinosa"

Transcriptie

1 Zwarte Els Alnus glutinosa De Zwarte Els komt van nature voor in Nederland. De boom stond oorspronkelijk vaak langs stromend water, maar het is een hele sterke boom die overal kan worden toegepast. In de winter vallen de elzenpropjes op. Glutinosa betekent kleverig en dat is omdat het blad een beetje kleeft. En daarom is het zo n interessante boom, want het blad vangt veel stof uit de lucht. De donkere schors heeft ervoor gezorgd dat de boom nu Zwarte Els wordt genoemd.

2 Ruwe berk Betula pendula Dankzij de witte schors is de Ruwe Berk één van de meest herkenbare bomen. Het woord ruwe in de naam is een toevoeging die aangeeft dat de boom niet de meest gladde schors heeft. Ook deze boom komt van nature voor in Nederland en stelt weinig eisen aan waar hij komt te staan. De twijgen zijn heel flexibel waardoor de boom altijd in beweging is. In de herfst valt de Ruwe Berk op door zijn mooie gele herfstkleur.

3 Zwarte populier Populus nigra De Zwarte Populier is de enige populier die al heel lang in Nederland voorkomt. Als de boom de ruimte en tijd krijgt, kan hij zeer oud en groot worden. Door de snelle groei heb je al snel een volwassen boom, waarin vogels zich kunnen nestelen. Het blad van de Zwarte Populier staat bekend om het prettige geluid wat de boom maakt bij elk zuchtje wind. Om die reden komt de popelier voor in het beroemdste gedicht van Marsman, Herinnering aan Holland.

4 Zomereik Quercus robur De meest voorkomende boom in Nederland is de Zomereik. De Zomereik is één van de meest waardevolle bomen voor dieren in Nederland. Hij groeit heel langzaam en heeft om die reden heel hard hout. Het jonge blad is felgroen, kleurt donkergroen in de zomer en blijft er in de winter lang aan de boom hangen. De bomen kunnen heel oud worden en vormen dan mooie, knoestige stammen en takken.

5 Kleinbladige linde Tilia cordata De kleinbladige Linde wordt van oudsher bij huizen geplant en is één van de oudste cultuurbomen in Nederland. Het jonge blad is eetbaar en de bloesem in juni verspreidt een heerlijke geur. Dit wordt niet alleen door mensen opgemerkt, die er bijvoorbeeld thee van maken, maar met name ook door dieren. De kleinbladige Linde is namelijk één van de belangrijkste nectarplanten, dus een essentiële bron van voedsel voor de bij en de vlinder. De Kleinbladige Linde groeit uit tot een brede, eironde boom, met enigzins hangende takken en kan ontzettend oud worden.

6 Fladderiep Ulmus laevis De Fladderiep is een iep die ook al heel lang in Nederland voorkomt en niet vatbaar is voor de gevreesde iepenziekte. Hij heet Fladderiep omdat de takken een fladderige uitstraling hebben. Een beetje zoals een puber. De boom weet namelijk niet zo goed wat hij in de groei aan moet met al die takken. Het is een belangrijke waardplant voor vlinders en een heel gezonde boom.

7 Tamme Kastanje Castanea sativa De Tamme Kastanje komt uit Midden-Europa en het Middellandse zeegebied. In dat gebied is het een echte gebruiksboom. De kastanjes worden gegeten en het hout is ideaal om te verwerken. Het is een soort hakhout. Als je de stam omzaagt, komt er na een tijdje weer een nieuwe boom. Heel handig dus als je steeds bepaalde stammen nodig hebt. Daarom is het in de wijnbouw een veel gebruikte houtsoort om wijnranken te stutten. Het blad is hard en gezond en nauwelijks vatbaar voor ziekten. De bloemen zijn in het voorjaar een goede nectarbron voor bijen.

8 Walnoot Juglans regia Deze notenboom is door Alexander de Grote meegenomen uit Azië. De notenboom is een wijze boom. Naast de heerlijke noten is ook het hout een belangrijk product van deze boom. Er worden namelijk gereedschappen, geweerkolven en meubels van gemaakt. In het verleden werd de boom vaak aangeplant als er een kind in een familie werd geboren. Het blad van een notenboom jaagt in de zomer de muggen weg.

9 Rode Esdoorn Acer rubrum De rode esdoorn is twee keer per jaar spectaculair. In het voorjaar door de vele kleine, rode bloempjes die de hele boom rood kleuren. In het najaar door de fraaie herfstkleuren, beginnend met geel en verkleurend naar oranje en rood. In de tussentijd heeft de boom een fraai groen blad dat er continu gezond uitziet. De grijze bast is het toetje op de taart en krijgt, naarmate de boom ouder wordt, steeds diepere groeven.

10 Krentenboompje Amelanchier arborea Robin Hill De Krentenboom blijft een kleinere boom die vooral bekend is om zijn hele mooie bloei in het voorjaar en de spectaculaire herfstkleuren in het najaar. Het uitlopen van het bronskleurige blad in het voorjaar, net na de bloei, is een echte voorjaarsbode. De bessen zijn te eten, maar vaak zijn de vogels je voor!

11 Rode Kerspruim Prunus cerasifera Nigra De Rode Kerspruim is vooral beroemd vanwege de donkere rood-paarse bladeren, die het hele jaar nadrukkelijk aanwezig zijn. Ook de roze bloesem in het voorjaar, die tegelijk met het uitlopen van het blad verschijnt, is zeer zeker een pluspunt van deze boom. Het blad wordt steeds roder, naarmate de herfst. De voorjaarsbloesem van deze sierkers kondigt aan dat de donkere winter dan toch echt is afgelopen. De Rode Kerspruim is een echte sierboom.

12 Gewone Lijsterbes Sorbus acuparia De Gewone Lijsterbes is een markante boom die de seizoenen duidelijk laat zien. Zo loopt de boom in het voorjaar uit met licht groene blaadjes, gevolgd door een rijke bloei van witte bloemschermen. In de zomer is de boom getooid met gezond groen blad en in de herfst komen hangen de knaloranjerode bessen in grote trossen aan de boom. Deze blijven lang hangen en vormen pas aan het einde van de winter een traktatie voor de vogels, die er gek op zijn.

13 Boomhazelaar Corylus colurna De Boomhazelaar komt oorspronkelijk uit Turkije en is een hazelnotenboom. Er is ook een struik die hazelnoten maakt, maar dit is echt een boom, met een prachtige, zachte en mooi gegroefde bast. Aan de Boomhazelaar komen eetbare hazelnoten. In de herfst krijgt de boom prachtige gele herfstkleuren. Het is een snoepboom voor de eekhoorn.

14 Elstar Appel Malus domestica Elstar De Elstar appel is één van de bekendste appels in de supermarkt. In het voorjaar hebben de bomen een rijke wit-roze bloesem, waar de bijen van kunnen genieten. Aan het eind van het jaar hangen ze vol met heerlijke appels, die niet alleen een mooie kleur aan de boom geven, maar ook eetbaar zijn voor mens en dier. De Elstar is een behoorlijk gezonde boom en hoe ouder hij wordt, des te karakteristieker hij er uitziet.. De bast wordt steeds grilliger en de zware takken die de appels moeten dragen, kun je zelf vormen. Als een leiboom, hele smalle boom of met mooie laaghangende takken.

15 Conference Peer Pyrus communis Conference De Conference peer is de meest bekende peer in Nederland en hoewel hij al heel oud is (1890), is het nog steeds een zeer gezonde en goed bewaarbare peer. De grote vruchten zijn lekker en de rijke bloei van spierwitte bloesem in het voorjaar is een traktatie voor mens en dier. Perenbomen groeien behoorlijk stijl en worden niet snel breed. Ze kunnen ook, naarmate ze ouder worden, mooi grillige takken vormen. Ze zijn bovendien te leiden in alle denkbare vormen en dus geschikt voor elke tuin.

Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg.

Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg. A Acer platanoides (noorse esdoorn) Zoals al in de rij langs de Willy Sluiterweg. Onder deze bomen langs de waterzijde wordt er in het gras een bloembollenmengsel aangebracht voor meer kleur. Het gras

Nadere informatie

Pinus nigra, Oostenrijkse den. Aantal: 19 stuks Maat:

Pinus nigra, Oostenrijkse den. Aantal: 19 stuks Maat: Pinus nigra, Oostenrijkse den Aantal: 19 stuks Maat: 150-200 20-25 (40) m in jeugd breed kegelvormig, later rond Schors en takken: zwartgrijs met diepe groeven, takken geelbruin stijve naalden, 2 bijeen,

Nadere informatie

Werkstuk Biologie Bladerwerkstuk

Werkstuk Biologie Bladerwerkstuk Werkstuk Biologie Bladerwerkstuk Werkstuk door S. 1142 woorden 21 mei 2016 7,6 2 keer beoordeeld Vak Biologie Tamme Kastanjeboom (Castanea sativa) Gevonden op 20 mei 2015, in gemeente Hoogezand-Sappemeer,

Nadere informatie

BOMENCATALOGUS TUINEN CLAVERVELD VLISSINGEN. december 2018

BOMENCATALOGUS TUINEN CLAVERVELD VLISSINGEN. december 2018 BOMENCATALOGUS TUINEN CLAVERVELD VLISSINGEN december 2018 INTRODUCTIE Aan de noordzijde van Vlissingen wordt gewerkt aan de realisatie van de nieuwe wijk Claverveld. De gemeente Vlissingen hecht grote

Nadere informatie

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v.

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v. Cursus herkennen bomen en struiken i.o.v. Wat moet je meenemen? Bomen staan soms verder van de openbare weg. Twijgen, knoppen en bladeren zitten soms vrij hoog om details te zien. Zorg dat je een verrekijker

Nadere informatie

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010 Almkerk Almweg 2 253 Malus cultivar Appel 6 9 15 5 10 6 51 A Almkerk Almweg 2 252 Pyrus communis cultivar Gewone Peer 8 0 15 5 6 6 40 B Almkerk Almweg 7 254 Populus x canadensis cultivar Gewone Populier

Nadere informatie

Plantenkennis. Bomen. lijst 1. Deel 2 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Bomen. lijst 1. Deel 2 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Bomen Deel 2 G41-G31-GB1+2 Juglans regia walnoot Boom: 15-18 m hoog Kroon: breed afgeplat, open Geelbruine herfstkleur Juglans regia Groot, veervormig samengesteld blad Bruingroen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

plantenkennis loofbomen

plantenkennis loofbomen plantenkennis loofbomen Colofon Auteurs Jan van Driel Redactie Evelien Delhez Beeld Ontwikkelcentrum, Jan van Driel Ontwerp omslag & opmaak binnenwerk Buro Gom, Jeroen Reith Inleiding Het leren herkennen

Nadere informatie

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur Dorpsstraat Huisnummer: 107 Naast woning Groene beuk Fagus sylvatica 29.204,00 Stam diameter in cm: > 100 Schaarste van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Nadere informatie

Plantenkennis. Bomen. lijst 1. Deel 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Bomen. lijst 1. Deel 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Bomen Deel 1 G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Bomen Een boom is een stam (of meerdere) met daar bovenop een kroon met bladeren. Bol / rond ovaal piramidaal zuil kegel vormboom Acer

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN Artikel 1 Het aanbrengen van lijnvormige beplantingen, zijnde hagen, houtkanten, bomenrijen, kan door het gemeentebestuur gesubsidieerd worden

Nadere informatie

Handboek Boomteelt, Druk 3. Handboek Tuinplanten. Bomen & Struiken > 4,5 m

Handboek Boomteelt, Druk 3. Handboek Tuinplanten. Bomen & Struiken > 4,5 m 1 Handboek Tuinplanten Bomen & Struiken > 4,5 m 2 Titel: Handboek Tuinplanten, Bomen & Struiken > 4,5 m Nederlandse uitgever: BoekvoorPlant Copyright 2016 Cm van de Wouw Ontwerp: Cm van de Wouw Productieleiding:

Nadere informatie

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld Inrichtingsplan de Aarnink Aarninksweg 6 7426 PA Deventer Babke Schoneveld Tussen Deventer en Bathmen aan de Aarninksweg 6 Staan de twee boerderijen die Samen de Aarnink vormen. De met riet gedekte boerderij

Nadere informatie

Ratelpopulier Populus tremula. Verspreide knopstand, spits, bruin, glanzend, op eenjarige twijgen aanliggend, op oudere twijgen vaak op kortloten.

Ratelpopulier Populus tremula. Verspreide knopstand, spits, bruin, glanzend, op eenjarige twijgen aanliggend, op oudere twijgen vaak op kortloten. Ratelpopulier Populus tremula Verspreide knopstand, spits, bruin, glanzend, op eenjarige twijgen aanliggend, op oudere twijgen vaak op kortloten. Witte abeel Populus alba Stam: Bochtige stam met grijze

Nadere informatie

Educatieve dienst. Elfenpad

Educatieve dienst. Elfenpad Doel van de activiteit: - het bos en specifiek bomen op een speelse manier ontdekken en beleven - fantasie aanwakkeren via de leefwereld van elfjes - motorische vaardigheden oefenen Periode: Particulieren

Nadere informatie

BEREKENING DOELMATIGHEIDSSCORE AANPLANTSUBSIDIE VOOR BOSLANDBOUWSYSTEMEN

BEREKENING DOELMATIGHEIDSSCORE AANPLANTSUBSIDIE VOOR BOSLANDBOUWSYSTEMEN BEREKENING DOELMATIGHEIDSSCORE AANPLANTSUBSIDIE VOOR BOSLANDBOUWSYSTEMEN 1 FORMULE Doelmatigheidsscore (DMS)voor een perceel = SOM (%boomsoort score van de soort(streekeigen + multifunctionaliteit)) +

Nadere informatie

Acer campestre. Spaanse Aak - Veldesdoorn. Bladkleur: herfst kleur. Bloeimaand: April, Mei. Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw

Acer campestre. Spaanse Aak - Veldesdoorn. Bladkleur: herfst kleur. Bloeimaand: April, Mei. Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw Acer campestre Spaanse Aak - Veldesdoorn Bladkleur: herfst kleur Bloeimaand: April, Mei Standplaats: zon, halve schaduw, schaduw Hoogte in meters: tot 15m Grondsoort: Neutraal Gebruik: solitair, park,

Nadere informatie

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN 3 8 6 10 ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN Een boom is...... een vaste plant met een houten stam en een kruin, alleen noemen de onderdelen anders dan bij een plant. Delen van de boom Laat de kinderen

Nadere informatie

Te planten boomsoorten

Te planten boomsoorten Te planten boomsoorten Project Vervangen bomen Willemstad: Malus sylvestris, Wilde appel Hoogte: 7-9 m Kroon: rond, onregelmatig Schors en takken: kaal, grijs, twijgen bruin tot bruingrijs Blad: ovaal

Nadere informatie

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN ALLES WAT JE WILT WETEN OVER BOMEN Een boom is... Een boom is een plant, alleen noemen de onderdelen anders. Een boom is namelijk een vaste plant met een houten stam en een kruin. Delen van de boom Laat

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

De tien bomen van.. Johan Mullenders Stamtekeningen -----------------------------------------------------------------------------

De tien bomen van.. Johan Mullenders Stamtekeningen ----------------------------------------------------------------------------- De tien bomen van.. Johan Mullenders Stamtekeningen In deze serie boomwandelingen worden telkens 10 bomen beschreven. Welke 10, is aan de schrijver. Dit mag een persoonlijke voorkeur zijn of te maken hebben

Nadere informatie

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL)

Geurts-Geurts Laan- en Sierboomkwekerij Groeneweg AL Heide-Venray (NL) Voorraadlijst oktober 2018 Aantal Soort Maat Herkomst 15 Acer campestre 200-250 75 Acer campestre 6-8 10 Acer campestre 8-10 20 Acer campestre 10-12 5 Acer campestre 12-14 5 Acer campestre 'Elsrijk' 8-10

Nadere informatie

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan november 2017 Inhoudsopgave Interventies fase 1 Interventies fase 2 van analyse tot visie 2 uitwerkingen karakteristieke zones Beheer en onderhoudsplan Interventies

Nadere informatie

Bomen in Hengelo. De (oude) bomen in Klein Driene. Natuur in Hengelo

Bomen in Hengelo. De (oude) bomen in Klein Driene. Natuur in Hengelo Bomen in Hengelo De (oude) bomen in Klein Driene Natuur in Hengelo 1 Leden van KNNV Hengelo-Oldenzaal en NDV (Nederlandse Dendrologische Vereniging) verzorgden de tekst en foto s bij deze wandeling. Vragen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk Controleur: Ruud Dingerdis, Gecontroleerd op 07-08-2014 European Treeworker Hoek Hoveniers Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk

Nadere informatie

Van Hallstraat. Prunus avium Plena

Van Hallstraat. Prunus avium Plena Van Hallstraat Prunus avium Plena Deze middelgrote boom heeft een ronde en regelmatig vertakte dichte kroon. De boom kan een uiteindelijke hoogte bereiken van 8-12 m. De glanzende schors is bruinrood van

Nadere informatie

In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen.

In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen. Scheldevrijstraat 1. Boomkeuze In de Scheldevrijstraat maken we in het nieuwe ontwerp een onderscheid tussen de laanbomen en de pleinbomen. Langs de straat tussen de parkeerplaatsen planten we de laanbomen.

Nadere informatie

Bloesems en Bessen. plantenverkoop. voorjaar 2017

Bloesems en Bessen. plantenverkoop. voorjaar 2017 Bloesems en Bessen plantenverkoop voorjaar 2017 Beste stadsgenoot, Wist je dat de totale oppervlakte aan private tuinen in Vlaanderen groter is dan alle natuurgebieden samen? Ruim acht op tien woningen

Nadere informatie

Naam:...

Naam:... Naam:... Wil je meer over paddestoelen weten? Vul de woorden in op de goede plaats. Kies uit: hoed herfst eetbaar steel giftig grotten In de... vind je in het bos veel paddestoelen. Ze groeien op dode

Nadere informatie

Brengt kleur, vanwege de grijswitte bladeren in de zomer

Brengt kleur, vanwege de grijswitte bladeren in de zomer Zaaksdossier:: O-000510 OLO: 15 dec 2011 OLO-nr.: 275367 Doc.ond.: 11.008562: Aanvraag omgevingsvergunning - Overig Product: Kappen, Monumenten Beh. : Pb/WABO TOELICHTING OP OMGEVINGSVERGUNNING GROOT ENGELENBURG

Nadere informatie

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan VAN HEEMSTRAWEG Aanleiding Met de reconstructie van de van Heemstraweg is bestaande beplanting waar mogelijk gehandhaafd. Door het ontwerp zijn nieuwe groenvakken ontstaan die ingevuld worden met beplanting.

Nadere informatie

Bloeiend plantje Spoor van een dier

Bloeiend plantje Spoor van een dier Volwassen boom Jonge boom Dode boom Hoge struik Lage struik Varen Mos Klimmende plant Bloeiend plantje Spoor van een dier Paddenstoel (op de grond) Bodemdiertje Paddenstoel (op een boom) Activiteit 3 :

Nadere informatie

Assortiment. Acer platanoides 'Columnare' Acer platanoides 'Emerald Queen' Acer platanoides 'Globosum' Aesculus Paardenkastanje

Assortiment. Acer platanoides 'Columnare' Acer platanoides 'Emerald Queen' Acer platanoides 'Globosum' Aesculus Paardenkastanje Assortiment LAAN- EN PARKBOMEN Acer Esdoorn Acer campestre Acer campestre 'Elsrijk' Acer campestre 'Huibers Elegant' Acer campestre 'Nanum' Acer campestre 'Zorgvlied' Acer platanoides Acer platanoides

Nadere informatie

Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze

Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze Frederiksoord - Merschpad - Boomkeuze Aa RH Amelanchier arborea Robin Hill - Krentenboomje Hoogte tot 8 meter. Smal opgaand boompje met lichtgroen blad. Prachtig oranje verkleurend in de herfst. Witte

Nadere informatie

Lijst van Vlaamse inheemse bomen en struiken

Lijst van Vlaamse inheemse bomen en struiken Lijst van Vlaamse inheemse bomen en struiken Archaeofieten. De soorten met een sterretje zijn niet inheems, maar sinds de Romeinse tijd bij ons ingevoerd uit het Mediterrane gebied. Gezien overeenkomstige

Nadere informatie

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond LIGGING - TOPOGRAFISCHE KAART Het plangebied omvat het erf en opstallen, weidegronden en bos van het Hippisch Centrum Roermond. Het plangebied is gelegen in de gemeente Roermond, nabij de Duitse grens

Nadere informatie

Zitting van 6 mei Beslissingen van de Burgemeester

Zitting van 6 mei Beslissingen van de Burgemeester Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 6 mei 2019 - Beslissingen van de Burgemeester POLITIE 1. Signalisatievergunning 079: Beernaert's Werken - Stationsstraat (1.811.122.6) Datum beslissing:

Nadere informatie

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 C U R S U S Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 Martin Winnock, inverde 1 Bossen in Vlaanderen Het b o s in Eu ro pa 146.000 ha 2 Verschuiving bosareaal van west naar oost! BBB - Bosbeheer deel 1

Nadere informatie

Waardevol 1996 part 'Drummondii' Asterstraat 35 Noorse esdoorn Acer platanoides. Waardevol 1996 part 'Drummondii'

Waardevol 1996 part 'Drummondii' Asterstraat 35 Noorse esdoorn Acer platanoides. Waardevol 1996 part 'Drummondii' 1 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 20 2 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 20 3 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 4 Siriusstraat

Nadere informatie

Cercis canadensis. rond tot afgeplat bolvormig

Cercis canadensis. rond tot afgeplat bolvormig Cercis canadensis Als hoogstamvorm gekweekt groeit C. canadensis uit tot een mooie, middelhoge solitairboom. De stam is grijs en ondiep gegroefd, op latere leeftijd kan de schors in kleine plaatjes loslaten.

Nadere informatie

A. HAAG. A.1 Type laag geschoren

A. HAAG. A.1 Type laag geschoren 1 Bijlage 1.a Lijst van struiken A. HAAG Algemeen : - een haag wordt op minimim 50 cm van de perceelsgrens geplant - een haag op de scheidingslijn valt onder de verantwoordelijkheid van beide eigenaars.

Nadere informatie

Samenstelling pakket : keuze uit volgende soorten (minstens 5 stuks per soort)

Samenstelling pakket : keuze uit volgende soorten (minstens 5 stuks per soort) GEMEENTE INGELMUNSTER Tel. 051 / 33 74 00 BETOELAGING VAN DE AANLEG VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN SAMENSTELLING VAN DE PAKKETTEN BOSPLANTGOED 20 STUKS VOOR 5 EURO De soorten opgenomen in de pakketten

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het gehucht Bommerig, ten noordoosten van de kern Epen. Bommerig bevindt zich op een matig steile helling aan de oostkant van het Geuldal. hagen en bomen op ten

Nadere informatie

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN Februari 202 lijst beschermwaardige bomen en gebieden 2 Totalen beschermwaardige bomen AANTAL PER DORPSKERN

Nadere informatie

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem Gemeentebestuur Zwevegem arrondissement Kortrijk ATD/DVD/00-206 Gemeenteraad d.d. 22.01.2001 Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Nadere informatie

Loof-en naaldbomen. Naam :

Loof-en naaldbomen. Naam : Loof-en naaldbomen Naam : Veel bomen maken een bos In een boomgaard staan soms honderden bomen, en toch is een boomgaard geen bos. Ook in een park kun je veel bomen zien, maar een park is beslist geen

Nadere informatie

Sorbus intermedia, Zweedse. Linnaeusparkweg thv 50 Ulmus hollandica, iep dode boom. Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia,

Sorbus intermedia, Zweedse. Linnaeusparkweg thv 50 Ulmus hollandica, iep dode boom. Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, Robinia pseudoacacia, aantalboomnr locatie boomsoort reden Sorbus intermedia, Zweedse 1 78 Hogeweg 79 meelbes 2 81 Hogeweg thv 132 Sorbus intermedia, Zweedse meelbes 3 157 79 Ulmus hollandica, iep 4 221 Arntzeniusweg 49 Sorbus

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / /

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / / LIGGING ten oosten gelegen bos Het plangebied is gesitueerd ten noorden van de kern Roggel. Ten oosten van het plangebied bevindt zich een uitgestrekt bosgebied, plaatselijk bekend als de Ophovense Zandberg.

Nadere informatie

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume Boomkwekerij Isidoor van Hassel B.V. Wernhoutseweg 57 A 4884 AR Wernhout Tel.: 076-5974027 Fax: 076-5974622 info@isvanhassel.nl VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume 9/13/2018 Latijnse naam

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing BERGHEMSEWEG 15 Berghemseweg 15, 5373 KG Herpen - PNR 5373KG / (print op A3)

Landschappelijke inpassing BERGHEMSEWEG 15 Berghemseweg 15, 5373 KG Herpen - PNR 5373KG / (print op A3) LIGGING Het plangebied is gesitueerd in de gemeente Oss, ten westen van de kern Herpen. Zie de markeringen in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied het plangebied

Nadere informatie

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Project: Deelgebied: Projectnr.: Opdrachtgever: Datum: Cluster EVZ's EVZ Vossenbergse Vaart 9X5187 Waterschap Brabantse Delta 23 januari 2013 Nr. Wetenschappelijke

Nadere informatie

Bomen in drie seizoenen

Bomen in drie seizoenen Bomen in drie seizoenen Naam van mijn boom Namen groepsgenoten WERKBLAD - BOMEN IN DRIE SEIZOENEN - 2006 (MET DANK AAN HET AMSTERDAMS NME CENTRUM) 1 Herfst 1 Determineren een 2 Boomhoogte meter hoog 3

Nadere informatie

De Bomenroute Baxpark is, in samenwerking met de gemeente, ontwikkeld door het Natuur-en Milieuplatform Hendrik-Ido- Ambacht.

De Bomenroute Baxpark is, in samenwerking met de gemeente, ontwikkeld door het Natuur-en Milieuplatform Hendrik-Ido- Ambacht. De Bomenroute Baxpark is, in samenwerking met de gemeente, ontwikkeld door het Natuur-en Milieuplatform Hendrik-Ido- Ambacht. Het doel van de Bomenroute is om door middel van educatie het belang van bomen

Nadere informatie

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst

Vrije vrd. Latijnse Naam Maatomschrijving Herkomst Nelleveldstraat 1 4891 ZJ Rijsbergen Tel.:076-5965836 Fax:076-5961494 Gsm:06-22011143 boomkwekerijaerts@live.nl Geachte relatie, Met genoegen bieden wij u hierbij onze voorraadlijst voor het seizoen 2017/2018

Nadere informatie

Ook dit seizoen hopen wij op een prettige samenwerking en kunnen wij u verzekeren dat uw bestelling met zorg zal worden uitgevoerd.

Ook dit seizoen hopen wij op een prettige samenwerking en kunnen wij u verzekeren dat uw bestelling met zorg zal worden uitgevoerd. Maashees, 2012. Het is ons een genoegen u onze voorraadlijst aan te mogen bieden voor het seizoen 2012 2013. Gedurende het seizoen kunt u onze actuele voorraadlijst vinden op onze website. Ook dit seizoen

Nadere informatie

Bomenplan parkzones Zilverkamp Huissen

Bomenplan parkzones Zilverkamp Huissen Bomenplan parkzones Zilverkamp Huissen Onderdeel: Maatregelenplan Concept: 2 maart 2017 2 Colofon Opdrachtgever : Gemeente Lingewaard Contactpersoon : De heer J. de Wit Project : Bomenplan parkzones Zilverkamp

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit Materiaal Groen Deel 3: Groen groeit Colofon Deel 3: Groen groeit Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren (dl.

Nadere informatie

FREE ENERGY. Natural light

FREE ENERGY. Natural light FREE ENERGY Natural light Sfeerlicht in hout Daytonight, een nieuwe lichtbron om de buitenruimte te voorzien van sfeer- en sidelight. Daytonight lichtjes zijn op bijzondere wijze gecombineerd met Nederlands

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Dooleggersbaan ten zuiden van de kern Someren. plangebied plangebied HISTORIE De landschappelijke context is te kenschetsen als een jonge heideontginning. Rond

Nadere informatie

WORD EEN ECHTE bomenkenner!

WORD EEN ECHTE bomenkenner! WORD EEN ECHTE bomenkenner! In dit boek kun je bladeren van loofbomen plakken die je vindt tijdens je wandelingen in het bos of het park. Maar voor je een echte bomenkenner kunt worden, moet je nog een

Nadere informatie

Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug te komen.

Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug te komen. INHOUD Snoeiadvies per soort: Type één van de soortnamen in het zoekvenster: Klik een aantal keren op Enter tot je bij het snoeiadvies bent gekomen. Type inhoud in het zoekvenster om op deze plek terug

Nadere informatie

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een ouder ontginningslandschap, ten noorden van de oude nederzetting Rinkesfort en ten zuiden van de kern Maasbree. beplanting en bebouwing op omliggende erven bomenrij

Nadere informatie

Bruisterbosch met de huidige kernrandzone

Bruisterbosch met de huidige kernrandzone LIGGING opgaande beplanting en bos holle weg waterbuffer Het plangebied is gesitueerd aan de noordkant van het gehucht Bruisterbosch, in de gemeente Margraten. Het is grotendeels gesitueerd in de zo te

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Slikstraatje 3 - Rijsbergen Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat

Nadere informatie

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten Herfst inhoud Herfst 3 1. Het weer 4 2. Overal blad 5 3. Zaden 6 4. Paddenstoelen 7 5. De eekhoorn 8 6. De egel 9 7. Insecten 10 8. Vogels op reis 11 9. Filmpje 12 Pluskaarten 13 Bronnen en foto s 15 Colofon

Nadere informatie

Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo

Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo Soortnaam SoortnaamNL Conditie Woonplaats OpenbareRuimte Quercus robur zomereik Dood Groenlo Revendijk Quercus robur zomereik Verminderd Groenlo Trampad Betula pendula gewone berk Verminderd Groenlo Trampad

Nadere informatie

De lente! Werkboekje leeftijd: 10+

De lente! Werkboekje leeftijd: 10+ De lente! Werkboekje leeftijd: 10+ Seizoenen De lente begint meestal op 21 maart. Soms kan het begin van de lente ook vallen op 20 maart. Dat heeft te maken met de stand van de zon. Afgesproken is dat

Nadere informatie

Tuinvriend Snoeiwijzer

Tuinvriend Snoeiwijzer Tuinvriend Snoeiwijzer Tuinvriend Snoeiwijzer Hier onder vindt je een overzicht voor het moment van snoeien van de meest gangbare tuinplanten. 1. Januari Februari 2. Maart April 3. Mei Juni 4. Juli Augustus

Nadere informatie

SLOBKOUSNIEUWS 36 jrg2

SLOBKOUSNIEUWS 36 jrg2 SLOBKOUSNIEUWS 36 jrg2 15 Slobkousjes voor een leerrijk traject in Ellikom. Niet minder dan 37 inlandse bomen passeerden de revue. Michel overtuigde ons van het belang van hakhoutbestanden, we leerden

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Vuurlinie 14, Neerkant

Landschappelijk inpassingsplan. Vuurlinie 14, Neerkant Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp LIGGING bebouwing van Maasbracht bosjes struweel bomenrij langs de 1 e Heiweg Het plangebied is gesitueerd in de gemeente Echt. Het bevindt zich in de zone tussen het Julianakanaal en de A2, ten zuiden

Nadere informatie

In het najaar van 2013 start de uitvoering van het groenplan Smilde. De planning is dat het in het voorjaar van 2014 gereed is.

In het najaar van 2013 start de uitvoering van het groenplan Smilde. De planning is dat het in het voorjaar van 2014 gereed is. Groenplan Smilde Definitief oktober 2013 In het najaar van 2013 start de uitvoering van het groenplan Smilde. De planning is dat het in het voorjaar van 2014 gereed is. Speerpunten zijn: - versterken groenstructuur

Nadere informatie

Maatwerkmethode. t.b.v. Niestijl Jan Kokweg 1, Veendam gemeente Veendam. eindadvies 7 juli 2016

Maatwerkmethode. t.b.v. Niestijl Jan Kokweg 1, Veendam gemeente Veendam. eindadvies 7 juli 2016 Maatwerkmethode t.b.v. Niestijl Jan Kokweg 1, Veendam gemeente Veendam eindadvies 7 juli 2016 Erfinrichtingsplan legenda: bestaande bomen Aanplant bomen Els (Alnus Glutinosa) en Berk (Petula pendula) Maat

Nadere informatie

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 De erven van de Sandersstraat zijn gelegen in het Slagenlandschap. Dit landschapstype kenmerkt zich voornamelijk door de haaks op elkaar staande hoofdrichtingen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Bex BV Baarloseweg 42, Kessel - PNR 5995BL / /

Landschappelijke inpassing Bex BV Baarloseweg 42, Kessel - PNR 5995BL / / LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de oostkant van de kern Kessel. Het grenst aan de Schijfweg Noord en vormt een deel van de bedrijfslocatie van Bex BV. Ruimtelijk kader De bebouwing en beplanting

Nadere informatie

Landschappelijke en stedenbouwkundige inpassing Bouwplan Vermeer Roothweg 1, 5964 NS Meterik PNR 5964NS1-240112

Landschappelijke en stedenbouwkundige inpassing Bouwplan Vermeer Roothweg 1, 5964 NS Meterik PNR 5964NS1-240112 LIGGING kleinschalige ontginningslinten met een veelzijdige ontwikkeling van (neven)bedrijvigheid en wonen Het plangebied is gelegen aan de Roothweg 1, ten zuiden van de kern Meterik. Zie de markeringen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Herontwikkeling Laarderweg 70 Laarderweg 70, 6005 NL Weert PNR 6003NL

Landschappelijke inpassing Herontwikkeling Laarderweg 70 Laarderweg 70, 6005 NL Weert PNR 6003NL LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een ouder ontginningslandschap ten noorden van Weert. Voor de ten zuidwesten van het plangebied gelegen zone tussen Laar en de noordelijke stadsrand van Weert is

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering HCM van Gennip Ulicoten Maaijkant 11, 5113 BG Ulicoten - PNR 5715AA /081214

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering HCM van Gennip Ulicoten Maaijkant 11, 5113 BG Ulicoten - PNR 5715AA /081214 LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Maaijkant 11, ten noordoosten van de kern Ulicoten. Zie de markering in de luchtfoto rechts en de uitsnede van de topografische kaart hieronder. plangebied plangebied

Nadere informatie

Schapen en voederbomen. Boki Luske Proeftuin Agroforestry Noord-Holland

Schapen en voederbomen. Boki Luske Proeftuin Agroforestry Noord-Holland Schapen en voederbomen Boki Luske 12-06-2019 Proeftuin Agroforestry Noord-Holland Schapen worden vaak ingezet voor natuurbeheer, waar ze tijdelijk in natuurgebieden worden geschaard. In de natuurterreinen

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen

Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen Bijlage IV: Lijst van straat en laanbomen Lijst van straat- en laanbomen Straat Aantal Boomsoort Eigenaar Aerdekensstr 1 Zomereik Quercus robur 1 Populier Populus x canadensis Azaleastr 14 Paardekastanje

Nadere informatie

Subsidieverordening natuur en landschap Groesbeek 2005

Subsidieverordening natuur en landschap Groesbeek 2005 CVDR Officiële uitgave van Berg en Dal. Nr. CVDR27922_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening natuur en landschap Groesbeek 2005 De raad der gemeente G r o e s b e e k; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Bomen in drie seizoenen

Bomen in drie seizoenen Bomen in drie seizoenen Naam van mijn boom Namen groepsgenoten WERKBLAD - BOMEN IN DRIE SEIZOENEN - WINTER, LES 2-2004 1 WERKBLAD - BOMEN IN DRIE SEIZOENEN - WINTER, LES 2-2004 2 Bomenopdracht in drie

Nadere informatie

info@copijn.nl Inhoud 1 2 3 4 1 2 1 De Richtlijnen NVTB Versie 2013 kunnen gedownload worden van de site www.boomtaxateur.nl. 2.3.1 Waardecategorie A 2.3.2 Waardecategorie B 2.3.3 Waardecategorie C

Nadere informatie

In het kader van de Wet Natuurbescherming

In het kader van de Wet Natuurbescherming In het kader van de Wet Natuurbescherming In opdracht van: Gemeente Wageningen 2 Tekst en samenstelling Foto s In opdracht van Naam opdrachtgever Rapportnummer Status rapport M. van Diedenhoven A. van

Nadere informatie

Lentewandeling in Boomrijk April 2012

Lentewandeling in Boomrijk April 2012 Lentewandeling in Boomrijk April 2012 Wat is er nu al te zien, in april? Deze wandeltocht door Boomrijk toont de vroege bloeiers en een aantal opvallende bomen in het park. De wandeling duurt tussen de

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en mitigerende maatregelen Ruimte voor Ruimteplan Grijzegrubben 2, Grijzegrubben 2, 6361 GM Nuth - PNR 6361GM

Landschappelijke inpassing en mitigerende maatregelen Ruimte voor Ruimteplan Grijzegrubben 2, Grijzegrubben 2, 6361 GM Nuth - PNR 6361GM LIGGING Bebouwing en beplanting van Grijzegrubben en Nierhoven Het plangebied is gesitueerd aan de oostkant van het gehucht Grijzegrubben, ten westen van de kern Nuth. Het is gesitueerd op de overgang

Nadere informatie

Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN

Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN Assortiment 2011 LAAN- EN PARKBOMEN Acer Aesculus Acer campestre Acer campestre 'Elsrijk' Acer campestre 'Elegant' Acer campestre 'Nanum' Acer campestre 'Queen Elizabeth' Acer freemanii 'Autumn Blaze'

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimte plan Schey 11, Schey 11 6255 NL, Noorbeek PNR-6255NL11-190110

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimte plan Schey 11, Schey 11 6255 NL, Noorbeek PNR-6255NL11-190110 LIGGING dal van de Noor op het plateau gelegen gehucht Schey plangebied Het plangebied is gelegen ten oosten van de kern Noorbeek, in het gehucht Schey. Noorbeek is gelegen in het dal van de Noor, Schey

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan. Tuurkesweg 7b en 9, Weert

Landschappelijk inpassingsplan. Tuurkesweg 7b en 9, Weert Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein

Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein Groen in Voorlopig Ontwerp Breukelsplein Bomen algemeen De gemeente Boxtel hecht grote waarde aan bomen in het openbaar gebied. Daarbij wordt wel uitgegaan van het principe de juiste boom op de juiste

Nadere informatie

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV 1 april 2015 Beplantingsplan Vleeskuikenhouderij Drissen CV Adres: Struiken 3a Initiatiefnemer: Drissen CV Datum: 1 april 2015 Opgesteld

Nadere informatie

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Uitgangspunten; Het defi nitief ontwerp Herinrichting buitenruimte Europarei

Nadere informatie

Bomen in Hengelo. De bloeiende bomen in Klein Driene. Natuur in Hengelo

Bomen in Hengelo. De bloeiende bomen in Klein Driene. Natuur in Hengelo Bomen in Hengelo De bloeiende bomen in Klein Driene Natuur in Hengelo 1 Leden van KNNV Hengelo-Oldenzaal en NDV (Nederlandse Dendrologische Vereniging) verzorgden de tekst en foto s bij deze wandeling.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Wellness Centrum Heelderpeel Rijksweg 15, Heel PNR 6097NK /agp

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Wellness Centrum Heelderpeel Rijksweg 15, Heel PNR 6097NK /agp LIGGING bungalowpark de Heelderpeel bossen agrarisch bedrijf de N273 Het plangebied is gesitueerd ten noordwesten van de Provinciale weg de N273 en nabij het dagstrand aan de noordoostelijke oever van

Nadere informatie

th iddoltvo CM 20:3 2;g Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN

th iddoltvo CM 20:3 2;g Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN boomnr. boomsoort tekening blad aantal totaal 130 Gewone es 1 1 131 Okkernoot 1 1 132 Gewone es 1 1 133 Gewone es 1 1 134 Gewone es 1 1 135

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Ettenseweg 52- Rijsbergen Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat 4a

Nadere informatie