VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 5 MAART 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 5 MAART 2014"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 5 MAART 2014 begin : uur verontschuldigd : - leden : Annelies De Clercq, William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens Danny Van De Velde, Willy Vermeulen, Ostyn Katrien, Guido Vandecapelle, André De Rijcke, Diederick Willems en Hendrik Temmerman - politieke fracties : Patrick De Groote, Sandra De Smet Aanwezigen : - Schepen Ruimtelijke Ordening : Igor Rogiers - Voorzitter : Edith Wylock - Vaste secretaris : Remi Van Brussel - Leden : Tina Verschueren, Marleen De Mulder ( plaatsvervanger Annelies De Clercq), Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Luc Pieters, Piet Snoeck, André Troch en Dirk De Wilde - Plaatsvervangers : Herman De Bruycker en Lieven Hanselaer - Politieke fracties :, Eddy Cocquyt, Luc De Lombaert, Dr. Piet Baetens AGENDA 1. Type stedenbouwkundige voorschriften voor verkavelingsaanvragen 2. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning BVBA Bouwmaterialen De Gelder,Vaartstraat 73, 9270 Laarne voor het bouwen van toonzaal met winkel te Laarne, 2 e afdeling, Vaartstraat 67, 69, 71, sectie D nrs 773c, 776D, 777B, 778 E, 779F, 779G, 780 E, 783K, 789H Advies 3. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning Praet Githa en Kristoff, Scheestraat 19, 9270 Laarne voor het bouwen van een meergezinswoning na sloping van de bestaande woningen te Laarne, 1 e afdeling, Nonstraat, sectie B nrs 1392/k, 1394/02/b - advies 4. Varia Voorzitter Edith Wylock heet iedereen welkom en de zitting wordt geopend. DAGORDE: 1. Goedkeuring verslag vergadering 9 oktober 2013 De voorzitter neemt het verslag door. - De verkeersonveilige toestand Dendermondsesteenweg aan het bedrijventerrein is voor advies doorgegeven aan de Verkeerscommissie. - de schepen Igor Rogiers haalt nog even de stand van zaken aan in verband met het RUP Kalkendorp. Bijkomend is dat het RUP zal uitgebreid worden in de Vromondstraat tot aan het Bosstraatje. Nog niet alle plannen zijn op de server geplaatst. Blijkbaar zijn er nog een paar praktische problemen. - verkaveling Hyboma : nog geen nieuw dossier binnen. - Het dossier voor de autokeuring in de Leeweg is binnengekomen en zal aan de Gecoro voorgelegd worden voor advies in de eerstvolgende zitting. Er wordt möberstudie opgemaakt door een afzonderlijk studiebureau. Misschien informatievergadering houden?

2 Er zijn geen opmerkingen. Het verslag wordt unaniem goedgekeurd. 2. Type stedenbouwkundige voorschriften voor verkavelingsaanvragen Dit initiatief is genomen naar aanleiding van een Atrium waarbij andere gemeentebesturen hun type stedenbouwkundige voorschriften voorstelden waarmee zij reeds werken. Het is de bedoeling om hierdoor eenvormigheid na te streven en zoveel mogelijk wijzigingen verkavelingen te voorkomen. Er wordt ook rekening gehouden met het vrijstellingsbesluit. ( niet vergunningsplichtige werken). Dit geen gemeentelijke bouwverordening. De voorzitter geeft het woord aan gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar Stijn Monsaert om de type stedenbouwkundige voorschriften samen door te nemen. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN). 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Het accent van deze verkaveling ligt op de bestemming wonen. Er zijn voldoende voorzieningen in de omgeving. Verkeersgenererende activiteiten zijn hier ongewenst, en de percelen zijn te klein om individuele meergezinswoningen mogelijk te maken of ze vallen buiten de perimeter waar meergezinswoningen mogelijk zijn. Daarom wordt geopteerd voor eengezinswoningen. Het splitsen van de woning is niet toegelaten, net als nevenbestemmingen vreemd aan de woonfunctie zelf. De loten zijn enkel bestemd voor ééngezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen. In de woning kunnen beperkt complementaire functies worden toegelaten, zoals vrije beroepen, handelsactiviteiten, horeca, dienstverlening en ambacht, mits aan alle van de volgende vereisten voldaan is: 1. de woonfunctie blijft behouden als hoofdfunctie; 2. de complementaire functie beslaat een geringere oppervlakte dan de woonfunctie met een totale maximale vloeroppervlakte van 100 vierkante meter. Voorzieningen voor een inwonende hulpbehoevenden zijn toegelaten voor zover ze niet afsplitsbaar zijn van de woning. Voor de definitie van zorgwoningen wordt verwezen naar de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

3 Met handelsactiviteitenn worden die activiteiten bedoeld die verenigbaar zijn met de woongebieden en die beperkt zijn in schaal, zoals bvb. een verzekeringskantoor, kapsalon, ). In de aangebouwde bijgebouwen worden dezelfde bestemmingen toegestaan als in het hoofdvolume. Deze voorschriften hebben betrekking op de bijgebouwen die rechtstreeks zijn aangebouwd aan het hoofdvolume. (Losstaande bijgebouwen (tuinbergingen, garages, ) worden in punt 3.3 behandeld.) 1.2. BESTEMMING NIET BEBOUWD GEDEELTE Binnen de verkaveling wordt bewust geopteerd voor een dieptewerking ten voordele van de privacy. Immers, door de zijdelingse grenzen tussen de kavels hard te definiëren, door de kavels smal te maken en door voldoende diepe tuinen mogelijk te maken, kan elke woning optimaal geënt worden op haar tuin zonder dat de privacy van de aanpalenden in het gedrang komt. Er worden enkel tuinen toegestaan om het residentiële karakter van de verkaveling te waarborgen. Private tuinen 2. VOORSCHRIFTEN GEBOUWEN 2.1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) TYPOLOGIE In Laarne komen zowel woningen voor in open, halfopen als gesloten bouworde. Zowel open, halfopen als gesloten bouwtypes worden toegestaan. Het spreek voor zich dat de appreciatie van de gemeente van de aanvraag gekeken wordt naar de ruimtelijke ordening in de buurt wat betreft de gekozen typologie. De bouwdieptes worden beperkt tot de algemeen geldende normen in Laarne.

4 INPLANTING Deze maten vormen een belangrijke constante binnen de verkaveling. Ze zorgt voor een bewust gewild ritme. De gevelbreedte bedraagt minimaal 7,40m, omdat op die manier een interne ruimte van 7,00m breed overblijft na aftrek van de buitenmuren. Van de maten van de bouwvrije zijdelingse strook en van de tuinzone kan niet worden afgeweken, omdat zij minimale eisen aan de buitenruimte en groenvoorziening vooropstellen. De voorbouwlijn van de woningen ligt op minimum 6,00m achter de rooilijn. De voorbouwlijn voor half-open en gesloten woningen ligt gelijk. De eerst vergunde woning bepaald de bouwlijn. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake kan zijn, vraagt de aanvrager de handtekening(en) van de mede-eigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de maximale maatvoering/ het maximale gabariet die in de verordenende verkavelingsvoorschriften werden bepaald. De gelijkvloerse verdieping van de woningen bedraagt maximaal 15,00m. De verdieping heeft een bouwdiepte van maximaal 12,00m. Terrasssen op de verdieping worden gerekend binnen de maximale bouwdiepte van 12,00m. De woning wordt voorzien binnen de op het plan aangeduide zone. Het voorstel toont een gevelbreedte met een minimale breedte van 7,40m. Bouwvrije zijdelingse stroken bedragen minimaal 3,00m, de tuinzone bedraagt minimaal 8,00m. De wetgeving op lichten en zichten blijft onverminderd van toepassing. BOUWVOLUME Doordat het hoofdvolume vast is voor elke kavel (verplicht te bouwen volume) en doordat het hoofdvolume duidelijk hoger is dan de bijgebouwen ontstaat een ritmiek van variaties op een zelfde thema. Per verdiep wordt een hoogte gerekend van 3,00m. In totaal worden twee bouwlagen toegaletn onder het dakvolume. De kroonlijsthoogte van de hoofdvolumes bedraagt minimaal 3,00m en maximaal 6,00m. De nokhoogte is maximaal 6,00m hoger dan de maximaal toegestane kroonlijsthoogte. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten.

5 De kroonlijsthoogte van de bijgebouwen bedraagt minimaal 2,00m en maximaal 3,00m. De hoofd- en bijgebouwen moeten één architecturaal geheel vormen. De kroonlijsthoogte en nokhoogte van de eerst vergunde woning is toonaangevend voor de volgende loten. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake kan zijn, vraagt de aanvrager de handtekening(en) van de medeeigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de maximale maatvoering/ het maximale gabariet die in de verordenende verkavelingsvoorschriften werden bepaald. De vloerpeil van de gelijkvloerse verdieping ligt maximaal 0,35 meter boven straatniveau. VERSCHIJNINGSVORM Er wordt in het concept erg veel belang gehecht aan het kader waarbinnen de woningen tot stand kunnen komen. Dat betekent dat initiatief tot het creëren van architectuur de drijfveer zal zijn om deze verkaveling tot een kwalitatieve woonomgeving te laten worden. Het concept van de verkaveling is dusdanig dat binnen een minimum aan grenzen een maximum aan architecturale vrijheid wordt voorzien. Het residentieel karakter van de verkaveling zal hoe dan ook door materiaalgebruik onderstreept worden. Een dakuitbouw is ondergeschikt aan het dakvlak. Dat wil zeggen dat de kroonlijst niet onderbroken kan worden en dat de dakuitbouw ietwat teruggetrokken is ten opzichte van de voorgevelbouwlijn. De buitengevels kunnen worden opgetrokken in baksteen, natuursteen, glas, metaal, op voorwaarde dat het kleur van de gekozen materialen niet afwijkt van de courante kleuren in de omgeving. Alle gevels worden in eenzelfde materiaal opgetrokken, beperkte afwijkingen in andere materialen zijn evenwel mogelijk. Als beperkt wordt een maximum van ¼ van elk geveldeel gezien. De dakhelling bedraagt minimaal 0 en maximaal 55. Dakuitbouwen worden beperkt tot maximaal 1/3 van het dakoppervlak. De materialen van het dakvlak zal bestaan uit leien, pannen of andere esthetische materialen. De nokhoogte is maximaal 6,00m hoger dan de maximaal toegestane kroonlijsthoogte. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten.

6 2.2. VOORSCHRIFTEN DUURZAAM BOUWEN EN KWALITEITSASPECTEN De gewestelijke verordening hemelwater moet uiteraard nageleefd worden. Bijkomend worden er maatregelen getroffen inzake de aan te leggen verhardingen. Alle verhardingen dienen te gebeuren met waterdoorlatende materialen of materialen toegepast met een brede voeg. Waterdichte vlakken zijn enkel voor de verhardingen van de terrassen toegelaten (max. 30 m²) mits ze afwateren naar de tuin en mits een onmiddellijke bezinking mogelijk is. Zaken inzake duurzaamheid die volgen uit het verkavelingsconcept en niet moeten vastgelegd worden in de voorschriften zijn het zongericht bouwen. 3. NIET-BEBOUWD GEDEELTE 3.1. RELIEFWIJZIGINGEN Het gaat om een zeer vlak terrein, waar reliëfwijzigingen niet wenselijk zijn. Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan ZONE VOOR TUINEN / HOVINGEN/ VOORTUINEN Het is de bedoeling het groene karakter van de verkaveling te bewaren. Dat is enkel mogelijk indien de toegelaten bijgebouwen beperkt worden in oppervlakte. Om de eenheid van de verkaveling te behouden worden bijgebouwen bij voorkeur in metselwerk uitgevoerd. Kleinere bijgebouwen kunnen ook in (beschermd) hout uitgevoerd worden. In de zone voor koeren en hovingen zijn volgende afzonderlijke bijgebouwen toegelaten tot een maximale oppervlakte van 40m² per kavel: Een garage/ bergplaats Op te richten in dezelfde materialen als de woning. Wanneer de woning meerdere materialen gebruikt, wordt het materiaal gekozen die percentueel de grootste geveloppervlakte inneemt. Een houten carport Een houten tuinhuisje/ berging De kroonlijsthoogte van de gebouwen bedraagt maximaal 3,00m, de nokhoogte maximaal 4,50m. Het dak heeft een helling van 0-45.

7 De losstaande bijgebouwen worden ingeplant op minstens 3,00m achter de uiterste achtergevellijn en op minstens 1,00m van de perceelsgrenzen. Mits schriftelijk akkoord van de buur kunnen de losstaande bijgebouwen op de perceelsgrens worden opgetrokken. Als dit laatste het geval is, dan kan enkel met een plat dak worden afgewerkt. Om het groene karakter van de verkaveling te behouden wordt daarnaast de verhardingen buiten de bouwzones beperkt. In totaal kan maximaal 80m² worden verhard, waarbij een 50/50 verdeling wordt voorzien in verharding/ aanleg zwembad of vijver. In totaal kan buiten het bebouwde gedeelte slechts 40m² aan bijkomende verharding worden aangelegd. Slechts 30m² kan voorzien worden in niet- waterdoorlatende verharding (ifv. terras, ). De verharding kan voorzien worden tot 1,00m van de perceelsgrens. Daarnaast kan in de zone voor tuinen/ hovingen voorzien worden in een siervijver of een zwembad met een maximum aan 40m² op minstens 2 meter van de perceelsgrenzen. In de voortuin kunnen slechts de strikt noodzakelijke toegangen naar de woning worden toegelaten. Daarnaast is slechts 1 autostaanplaats (al dan niet overdekt en volgens de regels hoger in de voorschriften beschreven) toegelaten. De rest van de voortuin wordt beplant en/ of ingeplant met gras. Een tweede staanplaats is enkel mogelijk indien een nevenactiviteit wordt uitgeoefend in de woning (beschreven in art. 1.1.). In de zone die als bebouwbaar wordt aangeduid, kunnen tuinmuren worden opgericht tot een hoogte van 2,00m. De tuinmuren maken deel uit van het architecturale concept van de woning. Ze kunnen enkel worden opgericht indien de aanpalende buur de aanvraag en de plannen voor akkoord heeft ondertekend. Ook de mogelijke afsluitingen worden beperkt om de eenheid van de verkaveling te verzekeren. Tuinmuren (voor zover ze mogelijk zijn) kunnen enkel op de perceelsgrenzen worden voorzien en niet op een afstand van de perceelsgrenzen op het eigen perceel De afsluiting van de voortuin bestaat uit een levende haag of een gemetseld muurtje met een maximale hoogte van 1,00 m. Een levende haag wordt aangeplant op minstens 0,50 m achter de rooilijn. Een gemetseld muurtje kan net achter de rooilijn worden voorzien. Indien de afsluiting open is (draad, ), dan kan de hoogte maximaal 2,00m bedragen.

8 omdat ze een permanent en bepalend karakter hebben. Een tuinmuur kan om die reden enkel worden toegestaan als de aanpalende buur zijn akoord heeft gegeven voor het plaatsen van dergelijke muur. Er zijn twee hekstijlen toegelaten met een hoogte van max. 1,80 m. In de hekstijlen kan een brievenbus worden verwerkt. De overige perceelsgrenzen dienen te worden afgesloten met een levende haag of een draadafsluiting al dan niet begroeid met klimop (eventueel met betonplaat tot 0,50 cm hoogte) Indien er geen akkoord is met de aanpalende eigenaar, wordt een draadafsluiting geplaatst op eigen terrein. Indien die afsluiting wordt opgevat als een levende haag, dan wordt die afsluiting op minstens op minstens 0,50 m van de perceelsgrens (conform het veldwetboek) ingeplant. In die zin wordt een draadafsluiting met begroeiing van klimplanten als levende haag beschouwd. De hoogte van afsluitingen op de zijdelingse perceelsgrenzen of langs de zijdelingse perceelsgrenzen indien geen akkoord werd bereikt bedraagt maximaal 2,00 m. De aandacht wordt er op gevestigd dat hoogstammige bomen op minstens 2,00 m van de perceelsgrens moeten worden aangeplant (conform het veldwetboek) ANDERE Op- en afritten naar ondergrondse garages zijn niet toegelaten. De aanpalende eigenaars van de private grachten zorgen voor het onderhoud van de grachten. Zonder de nodige vergunningen kunnen geen oeververstevigingen of wijzigingen aan het profiel van de gracht aangebracht worden. De eigenaars van de percelen waarop een deel van de straatgracht gelegen is staan in voor het onderhoud van hun gedeelte van de gracht. Zonder de nodige vergunningen kunnen geen oeververstevigingen of wijzigingen aan het profiel van de gracht aangebracht worden. De verkaveling wordt, voor wat de verkoop of vervreemding van de kavels betreft, slechts uitvoerbaar nadat de op de plannen aangeduide te slopen gebouwen, ( en de te slopen gebouwen opgenomen in het vergunningsbesluit) effectief zijn afgebroken.

9 Hiertoe dient een slopingsvergunning te worden verkregen. Zolang deze slopingswerken niet zijn voltooid mogen de loten niet verkocht of vervreemd worden, en kunnen geen gebouwen worden opgericht op basis van deze verkaveling. Om te vermijden dat loten verkocht kunnen worden waarop nog bestaande bebouwing aanwezig is, dient de bestaande bebouwing gesloopt te worden vooraleer de loten kunnen vervreemd worden. De voltooiing van de slopingswerken wordt door de verkavelaar bij middel van een aangetekende kennisgeving gemeld aan het College van Burgemeester en Schepenen Het regenwater en het afvalwater dient volledig gescheiden te worden voor de percelen in de aanvraag en dient gescheiden afgevoerd te worden tot aan de rooilijn.

10 Opmerkingen: : 3e alinea Met handelsactiviteiten. Aanpassen naar : Met nevenactiviteiten. Wat te doen met aanvragen voor winkels in het centrum? In bepaalde gevallen kan hiervan nog worden afgeweken Stedenbouwkundige voorschriften 2 e alinea: De voorbouwlijn voor halfopen en gesloten bebouwing ligt gelijk. Bij collectieve woningbouw mag de voorbouwlijn wel verspringen. Door de afmetingen te beperken kunnen ook de appartementen worden beperkt. Om terrassen te vermijden op het gedeelte tussen 12m verdieping en 15m gelijkvloers kan het plaatsen van een groendak ingelast worden om de terrassen te beperken of te voorkomen. Bij bouwvolume blz 3 bovenaan : Afgeknotte daken ( hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) wordt niet toegelaten wordt geschrapt. De dakhelling bedraagt minimaal 0 en maximaal 45. Hiervan kan worden afgeweken. Blz 3 - Verschijningsvorm :van de materialen kan worden afgeweken maximum met ¼ wordt aangepast als volgt: ¼ wordt weggelaten. De toelichting van Verschijningsvorm 3 e alinea : Een dakuitbouw is ondergeschikt aan het dakvlak. Dat wil zeggen dat de kroonlijst niet onderbroken kan worden en dat de dakuitbouw ietwat teruggetrokken is ten opzichte van de voorgevelbouwlijn. Deze alinea hoort niet bij de toelichting maar bij de stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften : Alle verhardingen.. Geldt dit ook voor terrassen? Zal verder besproken worden zone voor tuinen/hovingen/voortuinen. De verharding kan voorzien worden tot 1.00 m van de perceelsgrens Dit zal aangepast worden aan het gewijzigd besluit van de niet vergunningenplichtige werken met. of tot tegen de bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens andere : Op- en afritten naar ondergrondse garages zijn niet toegelaten wordt vervangen door ondergrondse garages zijn niet toegelaten. De slopingsvergunning kan via de verkavelingsvergunning worden goedgekeurd. Er dient geen aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor het slopen meer te worden ingediend.

11 3. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning BVBA Bouwmaterialen De Gelder,Vaartstraat 73, 9270 Laarne voor het bouwen van toonzaal met winkel te Laarne, 2 e afdeling, Vaartstraat 67, 69, 71, sectie D nrs 773c, 776D, 777B, 778 E, 779F, 779G, 780 E, 783K, 789H advies Stedenbouwkundig ambtenaar Stijn Monsaert + architect Michiels (ontwerper) stellen de aanvraag voor. Opmerkingen: - Het probleem met stapelen van bouwmaterialen op het Vaartplein moet worden gestopt. Dit kan eventueel in de stedenbouwkundige vergunning worden opgelegd. Er mag enkel worden gestapeld op de site zelf binnen de loods, ook niet meer op het perceel in eigendom van BVBA De Gelder naast het Vaartplein gekend ten kadaster Laarne, 2 e afdeling, sectie D nr 442B - Het aspect lichtvervuiling afkomstig van de verlichting van het gebouw met zicht op de Kalkense meersen moet de nodige aandacht krijgen. - Volume toonzaal vrij groot ten opzichte van de loods. - Geen bezwaren van de omgeving - Het gemeentebestuur moet zelf optreden mits opleggen termijn - In het kader van de infrastructuurwerken voor de nerenweg worden er eveneens werken uitgevoerd aan Kalkenvaart. Er wordt een wandelpad aangelegd achter het perceel sectie D nr 442B. Ui veiligheidsoverwegingen is het niet meer verantwoord op dit perceel te stapelen. - De aanvraag is onvolledig de site aan de overkant is niet opgenomen in het dossier - Het ontwerp is te grootschalig, doch wegens de d reeds vergunde loods kunnen de burelen moeilijk worden geweigerd - Er kunnen geen verdere uitbreidingen worden toegelaten het terrein is reeds overbezet veel verharding 4. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning Praet Githa en Kristoff, Scheestraat 19, 9270 Laarne voor het bouwen van een meergezinswoning na sloping van de bestaande woningen te Laarne, 1 e afdeling, Nonstraat, sectie B nrs 1392/k, 1394/02/b advies Stedenbouwkundig ambtenaar Stijn Monsaert stelt de aanvraag voor. Opmerkingen: - Er zijn 5 schriftelijke bezwaren ingediend - Dichtheid veel te hoog 40 woningen/ha - Te kleine tuinstrook - Leefbaarheid omgeving komt in het gedrang - Voorbouwlijn te dicht bij de bocht - Te grootschalig volgens oppervlakte van het terrein - Nagaan of andere gebouwen op erfgrens staan - Appartement kadert niet in deze omgeving : volledig in omgeving van open bebouwing in verkaveling, uitgezonderd 2 half-open bebouwingen - Moet voor appartementsgebouw minstens rechts 4 m en links 5m bouwvrije stroken zijn gezien de hoogte van de omliggende gebouwen, ook voor groot bouwblok - De verdieping mag een maximale diepte hebben van 12 m terrassen inbegrepen. De diepte op het ontwerp is m - Privacy wordt geschonden voor de ganse verkaveling en achtergelegen en zijdelings gelegen woningen wegens de terrassen achteraan.

12 - De nokhoogte mag maximaal 12 m zijn, op het ontwerp wordt 14,45m voorzien - De wetgeving op de toegankelijkheid is niet nageleefd. - Profielen van de gebouwen op de aanpalende percelen staan niet op het plan - Het terrein is maar geschikt voor maximum 4 woningen ( zie advies 3 PO) 5. Varia Er zijn geen variapunten. De plaatsvervangers en politieke fracties verlaten de zitting en de Raad gaat over tot beraadslaging en advies. BESLUITVORMING 1. Type stedenbouwkundige voorschriften voor verkavelingsaanvragen De Raad verleent unaniem gunstig advies voor het gebruik van type voorschriften bij het beoordelen van verkavelingsaanvragen mits rekening te houden met de gegeven opmerkingen en/of aanpassingen. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN). 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Het accent van deze verkaveling ligt op de bestemming wonen. Er zijn voldoende voorzieningen in de omgeving. Verkeersgenererende activiteiten zijn hier ongewenst, en de percelen zijn te klein om individuele meergezinswoningen mogelijk te maken of ze vallen buiten de perimeter waar meergezinswoningen mogelijk zijn. Daarom wordt geopteerd voor eengezinswoningen. Het splitsen van de woning is niet toegelaten, net als nevenbestemmingen vreemd aan de woonfunctie zelf. De loten zijn enkel bestemd voor ééngezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen. In de woning kunnen beperkt complementaire functies worden toegelaten, zoals vrije beroepen, dienstverlening mits aan alle van de volgende vereisten voldaan is: 3. de woonfunctie blijft behouden als hoofdfunctie; 4. de complementaire functie beslaat een geringere oppervlakte dan de woonfunctie met een totale maximale vloeroppervlakte van 100 vierkante meter. Voorzieningen voor een inwonende hulpbehoevenden zijn toegelaten voor zover ze niet afsplitsbaar zijn van de woning. Voor de definitie van zorgwoningen

13 wordt verwezen naar de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. In de aangebouwde bijgebouwen worden dezelfde bestemmingen toegestaan als in het hoofdvolume. Deze voorschriften hebben betrekking op de bijgebouwen die rechtstreeks zijn aangebouwd aan het hoofdvolume. (Losstaande bijgebouwen (tuinbergingen, garages, ) worden in punt 3.3 behandeld.) 1.2. BESTEMMING NIET BEBOUWD GEDEELTE Het is de bedoeling het groene karakter van de verkaveling te bewaren. Private tuinen Er worden enkel tuinen toegestaan om het residentiële karakter van de verkaveling te waarborgen.

14 2. VOORSCHRIFTEN GEBOUWEN 2.1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) TYPOLOGIE In Laarne komen zowel woningen voor in open, halfopen als gesloten bouworde. Zowel open, halfopen als gesloten bouwtypes worden toegestaan. Het spreek voor zich dat de appreciatie van de gemeente van de aanvraag gekeken wordt naar de ruimtelijke ordening in de buurt wat betreft de gekozen typologie. De bouwdieptes worden beperkt tot de algemeen geldende normen in Laarne. INPLANTING Deze maten vormen een belangrijke constante binnen de verkaveling. Ze zorgt voor een bewust gewild ritme. De voorbouwlijn van de woningen ligt op minimum 6,00m, maximum 8m achter de rooilijn die van toepassing is op de percelen. Indien een voorbouwlijn van toepassing is op de verkaveling, dan geldt de voorbouwlijn als bouwlijn. De gevelbreedte bedraagt minimaal 7,40m, omdat op die manier een interne ruimte van 7,00m breed overblijft na aftrek van de buitenmuren. Van de maten van de bouwvrije zijdelingse strook en van de tuinzone kan niet worden afgeweken, omdat zij minimale eisen aan de buitenruimte en groenvoorziening vooropstellen. De voorbouwlijn voor half-open en gesloten woningen ligt gelijk. De eerst vergunde woning bepaalt de bouwlijn. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake is, vraagt de aanvrager de handtekening(en) van de medeeigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de voorbouwlijn die op het grafische plan werd aangeduid. Van de verplichte gelijke bouwlijn kan worden afgeweken als een ontwikkelaar 1 stedenbouwkundige vergunning aanvraag voor verschillende (woon)entiteiten.

15 De bouwdiepte van de gelijkvloerse verdieping van de woningen bedraagt maximaal 15,00m. De verdieping heeft een bouwdiepte van maximaal 12,00m. Terrasssen op de verdieping worden gerekend binnen de maximale bouwdiepte van 12,00m. De woning wordt voorzien binnen de op het plan aangeduide zone. Het voorstel toont een minimale interne (netto)breedte van 7,00m als enige uitzondering gelden projecten van sociale woningbouw. Bouwvrije zijdelingse stroken bedragen minimaal 3,00m, de tuinzone bedraagt minimaal 8,00m. De wetgeving op lichten en zichten blijft onverminderd van toepassing. BOUWVOLUME Doordat het hoofdvolume vast is voor elke kavel (verplicht te bouwen volume) en doordat het hoofdvolume duidelijk hoger is dan de bijgebouwen ontstaat een ritmiek van variaties op een zelfde thema. Per verdiep wordt een hoogte gerekend van 3,00m. In totaal worden twee bouwlagen toegelaten onder het dakvolume. De kroonlijsthoogte van de hoofdvolumes bedraagt minimaal 3,00m en maximaal 6,00m (de bouwhoogte bedraagt dus min 1 bouwlaag, max. 2 bouwlagen onder de kroonlijst). In het geval platte daken worden voorgesteld, mag de kroonlijsthoogte 6,50m bedragen. Als kroonlijsthoogte wordt niet de snijlijn tussen voorgevelvlak en dakvlak gezien, maar de bovenkant van de dakgoot, omdat de dakgoot een belangrijk visueel- vormelijk gegeven is in de opbouw van de woning. Er wordt voor de bovenkant van de dakgoot gekozen, omdat dat het enige punt is dat niet kan variëren. De nokhoogte is maximaal 6,00m hoger dan de maximaal toegestane kroonlijsthoogte. De kroonlijsthoogte van de bijgebouwen bedraagt maximaal 3,50m. De hoofd- en bijgebouwen moeten één architecturaal geheel vormen. Bij platte daken wordt een hogere kroonlijsthoogte toegestaan om toe te laten De kroonlijsthoogte en nokhoogte van de eerst vergunde woning is toonaangevend voor de volgende loten. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake is, vraagt de

16 het isolatiepakket en ventilatiesystemen, weg te werken. aanvrager de handtekening(en) van de mede-eigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de maximale maatvoering/ het maximale gabariet die in de verordenende verkavelingsvoorschriften werden bepaald. Van de verplichte gelijke kroonlijst- en nokhoogte kan worden afgeweken als een ontwikkelaar 1 stedenbouwkundige vergunning aanvraag voor verschillende (woon)entiteiten. De dakhelling bedraagt minimaal 0 en maximaal 45. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten. De vloerpeil van de gelijkvloerse verdieping ligt maximaal 0,35 meter boven straatniveau. Dak tussen 0-45, hoogte max 12,00m. Kroonlijsthoogte woning min. 3,00m, max. 6,00m. Kroonlijsthoogte bijgebouw 3,50m max. Verdieping max. 12,00m Gelijkvloers max. 15,00m VERSCHIJNINGSVORM

17 Er wordt in het concept erg veel belang gehecht aan het kader waarbinnen de woningen tot stand kunnen komen. Dat betekent dat initiatief tot het creëren van architectuur de drijfveer zal zijn om deze verkaveling tot een kwalitatieve woonomgeving te laten worden. Het concept van de verkaveling is dusdanig dat binnen een minimum aan grenzen een maximum aan architecturale vrijheid wordt voorzien. Het residentieel karakter van de verkaveling zal hoe dan ook door materiaalgebruik onderstreept worden. De buitengevels kunnen worden opgetrokken in baksteen, natuursteen, glas, metaal, op voorwaarde dat het kleur van de gekozen materialen niet afwijkt van de courante kleuren in de omgeving. Dakuitbouwen/ standvensters (dakkappellen) worden beperkt tot maximaal 1/3 van het dakoppervlak. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten. De materialen van het dakvlak zal bestaan uit leien, pannen of andere esthetische materialen. Een dakuitbouw is ondergeschikt aan het dakvlak. Dat wil zeggen dat de kroonlijst niet onderbroken kan worden en dat de dakuitbouw ietwat teruggetrokken is ten opzichte van de voorgevelbouwlijn VOORSCHRIFTEN DUURZAAM BOUWEN EN KWALITEITSASPECTEN De gewestelijke verordening hemelwater moet uiteraard nageleefd worden. Bijkomend worden er maatregelen getroffen inzake de aan te leggen verhardingen. Zaken inzake duurzaamheid die volgen uit het verkavelingsconcept en niet moeten vastgelegd worden in de voorschriften zijn het zongericht bouwen. Opritten en terrassen dienen te worden voorzien met waterdoorlatende materialen of materialen toegepast met een brede voeg. Waterdichte vlakken zijn enkel voor de verhardingen van de terrassen toegelaten (max. 30 m²) mits ze afwateren naar de tuin en mits een onmiddellijke bezinking mogelijk is. Groendaken kunnen een belangrijke meerwaarde betekenen in de opvang van hemelwater en kunnen in rekening worden gebracht bij de opmaak van het vergunningsdossier bij de bouwaanvraag ifv. het te voorziene volume aan waterbuffering.

18 3. NIET-BEBOUWD GEDEELTE 3.1. RELIEFWIJZIGINGEN Het gaat om een zeer vlak terrein, waar reliëfwijzigingen niet wenselijk zijn. Aanmerkelijke reliëfwijzigingen worden niet toegestaan ZONE VOOR TUINEN / HOVINGEN/ VOORTUINEN Het is de bedoeling het groene karakter van de verkaveling te bewaren. Dat is enkel mogelijk indien de toegelaten bijgebouwen beperkt worden in oppervlakte. Om de eenheid van de verkaveling te behouden worden bijgebouwen bij voorkeur in metselwerk uitgevoerd. Kleinere bijgebouwen kunnen ook in (beschermd) hout uitgevoerd worden. In de zone voor tuinen zijn volgende afzonderlijke bijgebouwen toegelaten tot een maximale oppervlakte van 40m² per kavel: Een garage/ bergplaats Op te richten in dezelfde materialen als de woning. Wanneer de woning meerdere materialen gebruikt, wordt het materiaal gekozen die percentueel de grootste geveloppervlakte inneemt. Een houten carport Een houten tuinhuisje/ berging De hoogte van de gebouwen bedraagt maximaal 3,00m. Het dak heeft een helling van De losstaande bijgebouwen worden ingeplant op minstens 3,00m achter de uiterste achtergevellijn en op minstens 1,00m van de perceelsgrenzen of tot tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens. Mits schriftelijk akkoord van de buur kunnen de losstaande bijgebouwen op de perceelsgrens worden opgetrokken. Als dit laatste het geval is, dan kan enkel met een plat dak worden afgewerkt. In totaal kan buiten het bebouwde gedeelte slechts 40m² aan bijkomende verharding voor terrassen en tuinpaden worden aangelegd. Slechts 30m² daarvan kan voorzien worden in niet- waterdoorlatende verharding (ifv. terras). De verharding kan voorzien worden tot 1,00m van de perceelsgrens. Om het groene karakter van de verkaveling te behouden wordt daarnaast de

19 verhardingen buiten de bouwzones beperkt. In totaal kan maximaal 80m² worden verhard (40m² ifv. terrassen, 40m²ifv. (zwem)vijvers). De tweede waarde van 50% werd opgesteld om tegen te gaan dat kleinere tuinen (door verharding van woning + 40m² ifv. terrassen + 40m² ifv. (zwem)vijvers) bijna volledig worden verhard. Daarnaast kan in de zone voor tuinen voorzien worden in een siervijver of een zwembad met een maximum aan 40m² op minstens 2 meter van de perceelsgrenzen. Als tweede waarde geldt dat niet meer dan 50% van de tuinzone kan worden verhard. In de voortuin kunnen slechts de strikt noodzakelijke toegangen naar de woning worden toegelaten. Daarnaast is slechts 1 autostaanplaats (volgens de regels hoger in de voorschriften beschreven) toegelaten. De rest van de voortuin wordt beplant en/ of ingeplant met gras. De mogelijke afsluitingen worden beperkt om de eenheid van de verkaveling te verzekeren. De afsluiting van de voortuin bestaat uit een levende haag, een gemetseld muurtje of uit hout met een maximale hoogte van 1,00 m. Een levende haag wordt aangeplant op minstens 0,50 m achter de rooilijn. Een gemetseld muurtje kan net achter de rooilijn worden voorzien. Indien de afsluiting open is (draad, ), dan kan de hoogte maximaal 2,00m bedragen. Leilindes worden gezien als hoogstammige bomen. Er zijn twee hekstijlen toegelaten met een hoogte van max. 1,80 m. In de hekstijlen kan een brievenbus worden verwerkt. De overige perceelsgrenzen dienen te worden afgesloten met een levende haag, een draadafsluiting al dan niet begroeid met klimop (eventueel met betonplaat tot 0,50 cm hoogte) of met hout. Indien er geen akkoord is met de aanpalende eigenaar, wordt een draadafsluiting geplaatst op eigen terrein. Indien die afsluiting wordt opgevat als een levende haag, dan wordt die afsluiting op minstens op minstens 0,50 m van de perceelsgrens (conform het veldwetboek) ingeplant. In die zin wordt een draadafsluiting met begroeiing van klimplanten als levende haag beschouwd. De hoogte van afsluitingen op de zijdelingse perceelsgrenzen of langs de zijdelingse perceelsgrenzen indien geen akkoord werd bereikt bedraagt maximaal 2,00 m.

20 De aandacht wordt er op gevestigd dat hoogstammige bomen op minstens 2,00 m van de perceelsgrens moeten worden aangeplant (conform het veldwetboek) ANDERE Ondergrondse garages zijn niet toegelaten. De aanpalende eigenaars van de private grachten zorgen voor het onderhoud van de grachten. Zonder de nodige vergunningen kunnen geen oeververstevigingen of wijzigingen aan het profiel van de gracht aangebracht worden. De eigenaars van de percelen waarop een deel van de straatgracht gelegen is staan in voor het onderhoud van hun gedeelte van de gracht. Zonder de nodige vergunningen kunnen geen oeververstevigingen of wijzigingen aan het profiel van de gracht aangebracht worden. De verkaveling wordt, voor wat de verkoop of vervreemding van de kavels betreft, slechts uitvoerbaar nadat de op de plannen aangeduide te slopen gebouwen, ( en de te slopen gebouwen opgenomen in het vergunningsbesluit) effectief zijn afgebroken. Om te vermijden dat loten verkocht kunnen worden waarop nog bestaande bebouwing aanwezig is, dient de bestaande bebouwing gesloopt te worden vooraleer de loten kunnen vervreemd worden. Een verkavelingsvergunning geldt als stedenbouwkundige vergunning voor wat betreft alle in de verkavelingsvergunning opgenomen handelingen die de verkaveling bouwrijp maken, zoals in het bijzonder: 1. de aanleg van nieuwe verkeerswegen, of de tracéwijziging, verbreding of opheffing daarvan; 2. het wijzigen van het reliëf van de bodem; 3. het ontbossen, onverminderd artikel , 2, en artikel 4.3.1, 4 van de VCRO; 4. het afbreken van constructies. Zolang deze slopingswerken niet zijn voltooid mogen de loten niet verkocht of vervreemd worden, en kunnen geen gebouwen worden opgericht op basis van deze verkaveling. De voltooiing van de slopingswerken wordt door de verkavelaar bij middel van een aangetekende kennisgeving gemeld aan het College van Burgemeester en Schepenen Het regenwater en het afvalwater dient volledig gescheiden te worden voor de percelen in de aanvraag en dient gescheiden afgevoerd te worden tot aan de rooilijn.

21 2. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning Praet Githa en Kristoff, Scheestraat 19, 9270 Laarne voor het bouwen van een meergezinswoning na sloping van de bestaande woningen te Laarne, 1 e afdeling, Nonstraat, sectie B nrs 1392/k, 1394/02/b advies De Raad verleent advies als volgt. Gelet op de gegeven opmerkingen : - Er zijn 5 schriftelijke bezwaren ingediend - Dichtheid veel te hoog 40 woningen/ha - Te kleine tuinstrook - Leefbaarheid omgeving komt in het gedrang - Voorbouwlijn te dicht bij de bocht - Te grootschalig volgens oppervlakte van het terrein - Nagaan of andere gebouwen op erfgrens staan - Appartement kadert niet in deze omgeving : volledig in omgeving van open bebouwing in verkaveling, uitgezonderd 2 half-open bebouwingen - Moet voor appartementsgebouw minstens rechts 4 m en links 5m bouwvrije stroken zijn gezien de hoogte van de omliggende gebouwen, ook voor groot bouwblok - De verdieping mag een maximale diepte hebben van 12 m terrassen inbegrepen. De diepte op het ontwerp is m - Privacy wordt geschonden voor de ganse verkaveling en achtergelegen en zijdelings gelegen woningen wegens de terrassen achteraan. - De nokhoogte mag maximaal 12 m zijn, op het ontwerp wordt 14,45m voorzien - De wetgeving op de toegankelijkheid is niet nageleefd. - Profielen van de gebouwen op de aanpalende percelen staan niet op het plan - Het terrein is maar geschikt voor maximum 4 woningen ( zie advies 3 PO) De Raad brengt unaniem ongunstig advies uit over de aanvraag om reden dat rekening houdend met de gegeven opmerkingen en ingediende bezwaarschriften het voorliggende ontwerp niet inpasbaar is in deze omgeving. Deskundige Patrick Michiels verlaat de zitting als rechtstreeks belanghebbende in de functie van architect van het ontwerp. 3. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning BVBA Bouwmaterialen De Gelder,Vaartstraat 73, 9270 Laarne voor het bouwen van toonzaal met winkel te Laarne, 2 e afdeling, Vaartstraat 67, 69, 71, sectie D nrs 773c, 776D, 777B, 778 E, 779F, 779G, 780 E, 783K, 789H advies De Raad verleent advies als volgt. Gelet op de gegeven opmerkingen : Opmerkingen: - Het probleem met stapelen van bouwmaterialen op het Vaartplein moet worden gestopt. Dit kan eventueel in de stedenbouwkundige vergunning worden opgelegd. Er mag enkel worden gestapeld op de site zelf binnen de loods, ook niet meer op het perceel in eigendom van BVBA De Gelder naast het Vaartplein gekend ten kadaster Laarne, 2 e afdeling, sectie D nr 442B - Het gemeentebestuur moet zelf optreden mits opleggen termijn voor ontruiming openbaar domein

22 - Het aspect lichtvervuiling afkomstig van de verlichting van het gebouw met zicht op de Kalkense meersen moet de nodige aandacht krijgen. - Volume toonzaal vrij groot ten opzichte van de loods. - Geen bezwaren van de omgeving - In het kader van de infrastructuurwerken voor de Nerenweg worden er eveneens werken uitgevoerd aan Kalkenvaart. Er wordt een wandelpad aangelegd achter het perceel sectie D nr 442B. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet meer verantwoord op dit perceel te stapelen. - De aanvraag is onvolledig de site aan de overkant is niet opgenomen in het dossier - Het ontwerp is te grootschalig, doch wegens de reeds vergunde loods kunnen de burelen moeilijk worden geweigerd - Er kunnen geen verdere uitbreidingen worden toegelaten het terrein is reeds overbezet veel verharding - In het voorontwerp RUP Kalkendorp valt de site in het woongebied waarin het verweven van functies mogelijk is mits de draagkracht van het gebied niet wordt overschreden en de activiteit verenigbaar blijft met de omgeving. - Er is geen expansie meer toegelaten. De Raad brengt unaniem gunstig advies uit over de aanvraag mits het college in haar advies rekening houdt met de gegeven opmerkingen. De Voorzitter bedankt iedereen en sluit de vergadering om uur. Het verslag en beraadslaging of advies worden overgemaakt aan: - het College van Burgemeester en Schepenen - Gemeenteraadsleden - leden, plaatsvervangers en politieke fracties van de Gecoro. De vast secretaris De Voorzitter REMI VAN BRUSSEL EDITH WYLOCK

23 GECORO LAARNE GECORO IN ZITTING VAN 5 MAART 2014-ADVIES Type stedenbouwkundige voorschriften voor verkavelingsaanvragen De Raad verleent unaniem gunstig advies voor het gebruik van type voorschriften bij het beoordelen van verkavelingsaanvragen mits rekening te houden met de gegeven opmerkingen en/of aanpassingen. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN). 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Het accent van deze verkaveling ligt op de bestemming wonen. Er zijn voldoende voorzieningen in de omgeving. Verkeersgenererende activiteiten zijn hier ongewenst, en de percelen zijn te klein om individuele meergezinswoningen mogelijk te maken of ze vallen buiten de perimeter waar meergezinswoningen mogelijk zijn. Daarom wordt geopteerd voor eengezinswoningen. Het splitsen van de woning is niet toegelaten, net als nevenbestemmingen vreemd aan de woonfunctie zelf. De loten zijn enkel bestemd voor ééngezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen. In de woning kunnen beperkt complementaire functies worden toegelaten, zoals vrije beroepen, dienstverlening mits aan alle van de volgende vereisten voldaan is: 5. de woonfunctie blijft behouden als hoofdfunctie; 6. de complementaire functie beslaat een geringere oppervlakte dan de woonfunctie met een totale maximale vloeroppervlakte van 100 vierkante meter.

24 Voorzieningen voor een inwonende hulpbehoevenden zijn toegelaten voor zover ze niet afsplitsbaar zijn van de woning. Voor de definitie van zorgwoningen wordt verwezen naar de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. In de aangebouwde bijgebouwen worden dezelfde bestemmingen toegestaan als in het hoofdvolume. Deze voorschriften hebben betrekking op de bijgebouwen die rechtstreeks zijn aangebouwd aan het hoofdvolume. (Losstaande bijgebouwen (tuinbergingen, garages, ) worden in punt 3.3 behandeld.) 1.2. BESTEMMING NIET BEBOUWD GEDEELTE Het is de bedoeling het groene karakter van de verkaveling te bewaren. Private tuinen Er worden enkel tuinen toegestaan om het residentiële karakter van de verkaveling te waarborgen.

25 2. VOORSCHRIFTEN GEBOUWEN 2.1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) TYPOLOGIE In Laarne komen zowel woningen voor in open, halfopen als gesloten bouworde. Zowel open, halfopen als gesloten bouwtypes worden toegestaan. Het spreek voor zich dat de appreciatie van de gemeente van de aanvraag gekeken wordt naar de ruimtelijke ordening in de buurt wat betreft de gekozen typologie. De bouwdieptes worden beperkt tot de algemeen geldende normen in Laarne. INPLANTING Deze maten vormen een belangrijke constante binnen de verkaveling. Ze zorgt voor een bewust gewild ritme. De voorbouwlijn van de woningen ligt op minimum 6,00m, maximum 8m achter de rooilijn die van toepassing is op de percelen. Indien een voorbouwlijn van toepassing is op de verkaveling, dan geldt de voorbouwlijn als bouwlijn. De gevelbreedte bedraagt minimaal 7,40m, omdat op die manier een interne ruimte van 7,00m breed overblijft na aftrek van de buitenmuren. Van de maten van de bouwvrije zijdelingse strook en van de tuinzone kan niet worden afgeweken, omdat zij minimale eisen aan de buitenruimte en groenvoorziening vooropstellen. De voorbouwlijn voor half-open en gesloten woningen ligt gelijk. De eerst vergunde woning bepaalt de bouwlijn. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake is, vraagt de aanvrager de handtekening(en) van de medeeigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de voorbouwlijn die op het grafische plan werd aangeduid. Van de verplichte gelijke bouwlijn kan worden afgeweken als een ontwikkelaar 1 stedenbouwkundige vergunning aanvraag voor verschillende (woon)entiteiten.

26 De bouwdiepte van de gelijkvloerse verdieping van de woningen bedraagt maximaal 15,00m. De verdieping heeft een bouwdiepte van maximaal 12,00m. Terrasssen op de verdieping worden gerekend binnen de maximale bouwdiepte van 12,00m. De woning wordt voorzien binnen de op het plan aangeduide zone. Het voorstel toont een minimale interne (netto)breedte van 7,00m als enige uitzondering gelden projecten van sociale woningbouw. Bouwvrije zijdelingse stroken bedragen minimaal 3,00m, de tuinzone bedraagt minimaal 8,00m. De wetgeving op lichten en zichten blijft onverminderd van toepassing. BOUWVOLUME Doordat het hoofdvolume vast is voor elke kavel (verplicht te bouwen volume) en doordat het hoofdvolume duidelijk hoger is dan de bijgebouwen ontstaat een ritmiek van variaties op een zelfde thema. Per verdiep wordt een hoogte gerekend van 3,00m. In totaal worden twee bouwlagen toegelaten onder het dakvolume. De kroonlijsthoogte van de hoofdvolumes bedraagt minimaal 3,00m en maximaal 6,00m (de bouwhoogte bedraagt dus min 1 bouwlaag, max. 2 bouwlagen onder de kroonlijst). In het geval platte daken worden voorgesteld, mag de kroonlijsthoogte 6,50m bedragen. Als kroonlijsthoogte wordt niet de snijlijn tussen voorgevelvlak en dakvlak gezien, maar de bovenkant van de dakgoot, omdat de dakgoot een belangrijk visueel- vormelijk gegeven is in de opbouw van de woning. Er wordt voor de bovenkant van de dakgoot gekozen, omdat dat het enige punt is dat niet kan variëren. De nokhoogte is maximaal 6,00m hoger dan de maximaal toegestane kroonlijsthoogte. De kroonlijsthoogte van de bijgebouwen bedraagt maximaal 3,50m. De hoofd- en bijgebouwen moeten één architecturaal geheel vormen. Bij platte daken wordt een hogere kroonlijsthoogte toegestaan om toe te laten De kroonlijsthoogte en nokhoogte van de eerst vergunde woning is toonaangevend voor de volgende loten. In het geval van een eerst vergunde woning nog geen sprake is, vraagt de aanvrager de handtekening(en) van de mede-eigenaars van de verkaveling, indien zijn aanvraag afwijkt van de maximale

27 het isolatiepakket en ventilatiesystemen, weg te werken. maatvoering/ het maximale gabariet die in de verordenende verkavelingsvoorschriften werden bepaald. Van de verplichte gelijke kroonlijst- en nokhoogte kan worden afgeweken als een ontwikkelaar 1 stedenbouwkundige vergunning aanvraag voor verschillende (woon)entiteiten. De dakhelling bedraagt minimaal 0 en maximaal 45. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten. De vloerpeil van de gelijkvloerse verdieping ligt maximaal 0,35 meter boven straatniveau. Dak tussen 0-45, hoogte max 12,00m. Kroonlijsthoogte woning min. 3,00m, max. 6,00m. Kroonlijsthoogte bijgebouw 3,50m max. Verdieping max. 12,00m Gelijkvloers max. 15,00m VERSCHIJNINGSVORM Er wordt in het concept erg veel belang gehecht aan het kader waarbinnen de woningen tot stand kunnen komen. Dat De buitengevels kunnen worden opgetrokken in baksteen, natuursteen, glas, metaal, op voorwaarde dat het kleur van

28 betekent dat initiatief tot het creëren van architectuur de drijfveer zal zijn om deze verkaveling tot een kwalitatieve woonomgeving te laten worden. Het concept van de verkaveling is dusdanig dat binnen een minimum aan grenzen een maximum aan architecturale vrijheid wordt voorzien. Het residentieel karakter van de verkaveling zal hoe dan ook door materiaalgebruik onderstreept worden. de gekozen materialen niet afwijkt van de courante kleuren in de omgeving. Dakuitbouwen/ standvensters (dakkappellen) worden beperkt tot maximaal 1/3 van het dakoppervlak. Afgeknotte daken (hellend dak dat wordt afgetopt met een plat dak) worden niet toegelaten. De materialen van het dakvlak zal bestaan uit leien, pannen of andere esthetische materialen. Een dakuitbouw is ondergeschikt aan het dakvlak. Dat wil zeggen dat de kroonlijst niet onderbroken kan worden en dat de dakuitbouw ietwat teruggetrokken is ten opzichte van de voorgevelbouwlijn VOORSCHRIFTEN DUURZAAM BOUWEN EN KWALITEITSASPECTEN De gewestelijke verordening hemelwater moet uiteraard nageleefd worden. Bijkomend worden er maatregelen getroffen inzake de aan te leggen verhardingen. Zaken inzake duurzaamheid die volgen uit het verkavelingsconcept en niet moeten vastgelegd worden in de voorschriften zijn het zongericht bouwen. Opritten en terrassen dienen te worden voorzien met waterdoorlatende materialen of materialen toegepast met een brede voeg. Waterdichte vlakken zijn enkel voor de verhardingen van de terrassen toegelaten (max. 30 m²) mits ze afwateren naar de tuin en mits een onmiddellijke bezinking mogelijk is. Groendaken kunnen een belangrijke meerwaarde betekenen in de opvang van hemelwater en kunnen in rekening worden gebracht bij de opmaak van het vergunningsdossier bij de bouwaanvraag ifv. het te voorziene volume aan waterbuffering.

29 3. NIET-BEBOUWD GEDEELTE 3.1. RELIEFWIJZIGINGEN Het gaat om een zeer vlak terrein, waar reliëfwijzigingen niet wenselijk zijn. Aanmerkelijke reliëfwijzigingen worden niet toegestaan ZONE VOOR TUINEN / HOVINGEN/ VOORTUINEN Het is de bedoeling het groene karakter van de verkaveling te bewaren. Dat is enkel mogelijk indien de toegelaten bijgebouwen beperkt worden in oppervlakte. Om de eenheid van de verkaveling te behouden worden bijgebouwen bij voorkeur in metselwerk uitgevoerd. Kleinere bijgebouwen kunnen ook in (beschermd) hout uitgevoerd worden. In de zone voor tuinen zijn volgende afzonderlijke bijgebouwen toegelaten tot een maximale oppervlakte van 40m² per kavel: Een garage/ bergplaats Op te richten in dezelfde materialen als de woning. Wanneer de woning meerdere materialen gebruikt, wordt het materiaal gekozen die percentueel de grootste geveloppervlakte inneemt. Een houten carport Een houten tuinhuisje/ berging De hoogte van de gebouwen bedraagt maximaal 3,00m. Het dak heeft een helling van De losstaande bijgebouwen worden ingeplant op minstens 3,00m achter de uiterste achtergevellijn en op minstens 1,00m van de perceelsgrenzen of tot tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens. Mits schriftelijk akkoord van de buur kunnen de losstaande bijgebouwen op de perceelsgrens worden opgetrokken. Als dit laatste het geval is, dan kan enkel met een plat dak worden afgewerkt. In totaal kan buiten het bebouwde gedeelte slechts 40m² aan bijkomende verharding voor terrassen en tuinpaden worden aangelegd. Slechts 30m² daarvan kan voorzien worden in niet- waterdoorlatende verharding (ifv. terras). De verharding kan voorzien worden tot 1,00m van de perceelsgrens. Om het groene karakter van de verkaveling te behouden wordt daarnaast de verhardingen buiten de bouwzones beperkt. In totaal kan maximaal 80m² Daarnaast kan in de zone voor tuinen voorzien worden in een siervijver of een zwembad met een maximum aan 40m² op minstens 2 meter van de perceelsgrenzen.

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN).

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN). STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OF VERKAVELINGSWIJZIGING (TYPEVOORSCHRIFTEN). 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Het accent van

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VIJVERSTRAAT (1-3) TE MECHELEN. 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3

AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3 AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3 Het verkavelingsvoorstel voorziet in het creëren van 5 bouwloten bestemd voor gesloten bebouwing en 2 bouwloten

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING i STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VK CAYEPOLDER 9e-Li NIELAAN 4 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Verkavelingsaanvraag voor 2 nieuwe bouwkavels in half-open bebouwing

Nadere informatie

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften

Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. van grond gelegen: Tramstraat z/n. Sectie P - Nummer 245 B5. Stedenbouwkundige Voorschriften A 2, Provincie Antwerpen Gemeente TURNHOUT VERKAVELING VOOR WONINGBOUW van grond gelegen: Tramstraat z/n Sectie P - Nummer 245 B5 Stedenbouwkundige Voorschriften AANGEPAST DOOR STAD TURNHOUT 1/6 t STEDENBOUWKUNDIGE

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVERGUNNING V0647 d.d. 26.09.2014 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Voorzieningen voor een inwonende

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE VERKAVELINGVERGUNNING: NR. V 2013/05 VAN 03/09/2013

GOEDGEKEURDE VERKAVELINGVERGUNNING: NR. V 2013/05 VAN 03/09/2013 Pagina 1 van 6 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 21 mei 2013 Leopoldlei

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN bij de aanvraag voor een verkavelingsvergunning door Michel De Vreese voor gronden te Oosterzele, afd. 1, sie B, nr.789 E /deel 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN' VERKAVELING voor kavels 1 en 2

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN' VERKAVELING voor kavels 1 en 2 Gehecht aan de akte verleden voor notaris Marie-Ghislaine Brosens te Beerse op.ali.~, 1 Repertoriumnummer 9_611-5-)5- STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN' VERKAVELING voor kavels 1

Nadere informatie

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten.

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten. STEDENBOUWKUNDIGE EN (DOOR DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR AANGEPASTE VERSIE) OMGEVINGSVERGUNNING 201800250 VERKAVELEN VAN GRONDEN VAN ZAND LIGGING AANVRAAG: ELSSCHOT 12 (LOT 1 ) en ELSSCHOT 14 (LOT

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING NV ZUIDERPARK AMERSVELDESTRAAT-SPOORWEG KORTEMARK 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING De Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening vastgesteld door de gemeenteraad op 26.06.2012 is van toepassing. 1. VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Getekend door: Katrien Coenegrachts (Signature) Getekend door: Lode Schops (Signature) Getekend op: 2018-10-10 17:28:29 +01:00 Getekend op: 2018-10-17 08:06:37 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed Reden:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN:

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN: Pagina 1 van 6 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 8 febr. 2011 Leopoldlei

Nadere informatie

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing Informatief Toelichting bij de gewenste ruimtelijke context Bepalingen met betrekking tot bestemming - De hoofdbestemming: residentieel

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : 1781 / aantal kavels : 1 Gemeente : Hasselt Aanvrager : BLOKKEN Camiel & DELBROEK Jozef 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERKAVELING, GELEGEN TE DESTELBERGEN (Heusden), LANGS DE WELLINGSTRAAT. BEKEND TEN KADASTER DESTELBERGEN 4 e AFDELING HEUSDEN 1 STE AFDELING, SECTIE

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : 1810 aantal kavels : 1 Gemeente : Hasselt Aanvrager : Bart Cleuren i.o.v. Jaqueline Rerren

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : 1810 aantal kavels : 1 Gemeente : Hasselt Aanvrager : Bart Cleuren i.o.v. Jaqueline Rerren VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : 1810 aantal kavels : 1 Gemeente : Hasselt Aanvrager : Bart Cleuren i.o.v. Jaqueline Rerren 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING VRG1T.M1M- XMPLAM J STDNBOUWKUNDIG VOORSCHRIFTN BIJ D AANVRMG VOOR N VRKAVLINGSVRGUNNING (Bescheiden last op de loten 4 en 15-18) 1. VOORSCHRIFTN BSTMMING Begrippen en definities: De begrippen en definities

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : Daalbroekstraat 40 en Heirbaan, aantal kavels : 3 Gemeente : Lanaken, 3 de afdeling, Rekem Aanvrager : Consoorten Gorissen 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING OP NAAM VAN VANCRONENBURG : percelen 3 de Afd. Sie F nrs. 162m-vdeel (lot 1 voor open bebouwing) Dossiernummer gemeente :

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING Verkaveling Stokkemerbaan Dilsen Kadastraal : Dilsen-Stokkem, 1 e afdeling (Dilsen), sectie A nrs. 831F, 833A2, 833Y, 833T, 833X, 833W Dossier nr. AV201714 - OMV_2017004401 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Provincie Arrondissement Gemeente/Stad Verkaveling VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE GRIMBERGEN MEERSTRAAT 1 / 7 1. Voorschriften

Nadere informatie

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING: Vergunning Dossier nr ; intern nr. 871

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING: Vergunning Dossier nr ; intern nr. 871 Pagina 1 van 6 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 26 dec. 2013 Leopoldlei

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Ter plaatse : GENK, De Hutten, 5de afdeling, sectie F, perceel nr. 1344S50 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE GEBOUWTYPE HOOFDGEBOUW. Geen toelichting noodzakelijk.

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE GEBOUWTYPE HOOFDGEBOUW. Geen toelichting noodzakelijk. STEDENBOUWKUNDIGE EN (DOOR DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR AANGEPASTE VERSIE) OMGEVINGSVERGUNNING 201800142 VERKAVELEN VAN GRONDEN STUDIEBUREAU VERHAERT, KASTEELSTRAAT 9 te 2280 GROBBENDONK LIGGING

Nadere informatie

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17 VERKAVELING - 9991 ADEGEM, VELDEKENS +17 HET VERKAVELINGSPLAN De verkaveling is gelegen in woongebied met landelijk karakter en geniet een prachtig verzicht over het achterliggende agrarisch gebied. Ze

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14 Bijlage 3 Verkaveling VICHTE Waregemstraat STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14 Bij onduidelijkheden of tegenstrijdigheden hebben de grafische voorstellingen op het verkavelingsplan

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Aanvraag verkavelingsvergunning met doelstelling tot het bekomen van 4 loten voor half-open bebouwing.

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING :

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING : STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING : FASE 1 EN FASE 2 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW Voorzieningen

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE WIJZIGING VAN VERKAVELINGSVERGUNNING GEMEENTE HAM DOSSIERNR. GEMEENTE: V1985/00016 EN 3581V1973/00124 AANVRAGER: LANDMETER-EXPERT Johan Caerts I.N.V. Gilbert Deckers-Christine

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 - leden : Tina Verschueren, Luc Pieters William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Lot 1-2 Toelichting bij stedenbouwkundig voorschrift Verordenend stedenbouwkundig voorschrift Strook voor de gebouwen Inplanting zoals aangeduid op het verkavelingsontwerp.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELI NGSVERG UN Nl NG 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn voldoende

Nadere informatie

VERKAVELING WERKEN (KORTEMARK) Hogestraat 17. Verkavelaar: Rommel Paul & Rommel Lieve. Motivatienota Stedenbouwkundige voorschriften

VERKAVELING WERKEN (KORTEMARK) Hogestraat 17. Verkavelaar: Rommel Paul & Rommel Lieve. Motivatienota Stedenbouwkundige voorschriften Landmeetkantoor Decoster bvba Vinkensveldstraat 16, 8480 ICHTEGEM Tel 0476/42.65.51 - Fax 051/625.707 Web www.landmeterdecoster.be E-mail: info@landmeterdecoster.be VERKAVELING WERKEN (KORTEMARK) Hogestraat

Nadere informatie

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN TYPE 3 1. Bouwzone type 3 kavels 1 t/m 31 Behoudens de verplichte toegangen / opritten tot de kavels zijn geen andere rechtstreekse toegangen voor autoverkeer naar de openbare

Nadere informatie

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. TERMINOLOGIE Voor de toepassing van de onderhavige voorschriften wordt verstaan onder: 1. Halfopen bebouwing: bebouwingswijze waarbij het hoofdgebouw slechts één gemene

Nadere informatie

Gemeente Houthalen - Helchteren 3de Afdeling - Sectie F

Gemeente Houthalen - Helchteren 3de Afdeling - Sectie F Gemeente Houthalen - Helchteren 3de Afdeling - Sectie F VERKAVELINGSVOORSTEL KNIEI Crisai 3530 Legende: Bestaande steen: Inspectieput: SFERLAZZAC. Rozenstraat 21A 3530 HH Bestaande woning: Rooilijn: Zone

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMENE BEPALINGEN 2. BIJZONDERE BEPALINGEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMENE BEPALINGEN 2. BIJZONDERE BEPALINGEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN 1.1.1. De voorgestelde werken moeten optimaal geïntegreerd worden

Nadere informatie

BIJLAGE AANVRAAG WIJZIGING VERKAVELINGSVERGUNNING:

BIJLAGE AANVRAAG WIJZIGING VERKAVELINGSVERGUNNING: Pagina 1 van 6 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 12 dec. 2014 Leopoldlei

Nadere informatie

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING:

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING: Pagina 1 van 6 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 12 juli 2016 Leopoldlei

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN DISTRICT BERENDRECHT Provincie Antwerpen Arrondissement Antwerpen

STAD ANTWERPEN DISTRICT BERENDRECHT Provincie Antwerpen Arrondissement Antwerpen STAD ANTWERPEN DISTRICT BERENDRECHT Provincie Antwerpen Arrondissement Antwerpen VERKAVELING VOOR WONINGBOUW van grond gelegen langs de Dorpsstraat Sectie B delen van nrs.186/r en 186/s MOTIVATIENOTA &

Nadere informatie

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING:

BIJLAGE AANVRAAG VERKAVELINGVERGUNNING: Pagina 1 van 7 Van den Vonder Marcel BVBA Landmeter-Expert LAN 04 1075 Erkend Vastgoedmakelaar B.I.V.206045 Kantoor: 2235 Hulshout Grote Baan 134 Kantoor: 2220 Heist-op-den-Berg 28 nov. 2014 Leopoldlei

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Aanvraag tot verkavelen van een perceel grond in 5 loten (4 bouwloten + 1 lot achterliggende grond) B.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELING APPELTERRE 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW Verkeersgenererende activiteiten zijn hier ongewenst, en

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er wordt geopteerd voor

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

Verkaveling Herzele Kouterstraat. Bestemming

Verkaveling Herzele Kouterstraat. Bestemming Verkaveling Herzele Kouterstraat Bestemming De verkaveling voorziet de bouw van eengezinswoningen en appartementsgebouwen (met maximum vier bouwlagen en één penthouse) en is onderverdeeld in 11 bouwblokken

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1 0.1 Algemene Definities... 1 0.1.1 Hoofdbestemming nevenbestemming van het hoofdgebouw... 1 0.1.2 Bouwdiepte... 1 0.1.3 Bouwlaag...

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Wiekstraat-Genkerhei 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) De

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen 1.1. RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN

1. Algemene bepalingen 1.1. RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN Verkavelingsvoorschriften Dossiernr.: 120312 Aantal kavels: 11 Gemeente : Riemst 4 de afdeling Sie A nrs. 322B3/deel, 322D3/deel Aanvrager: Kleine Landeigendommen, Erik Carlier, Pliniuswal 1 bus 2 B-3700

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

Gemeente Hemiksem. Verkaveling voor woningbouw. Heiligstraat Gemeenteplaats. Dossier HEM205. Stedenbouwkundige voorschriften

Gemeente Hemiksem. Verkaveling voor woningbouw. Heiligstraat Gemeenteplaats. Dossier HEM205. Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Hemiksem Verkaveling voor woningbouw Heiligstraat Gemeenteplaats 1 ste afdeling sectie A, 107v(deel), 107t(deel), 107y(deel), 108a(deel) Dossier HEM205 Stedenbouwkundige voorschriften Opdrachtgevend

Nadere informatie

GEMEENTE NEVELE (Landegem) VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. voor gronden gelegen tussen de Poeldendries en de Dennendreef.

GEMEENTE NEVELE (Landegem) VERKAVELING VOOR WONINGBOUW. voor gronden gelegen tussen de Poeldendries en de Dennendreef. . P L 0, 0e a PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE NEVELE (Landegem) VERKAVELING VOOR WONINGBOUW voor gronden gelegen tussen de Poeldendries en de Dennendreef. Nevele, 5de Afdeling, Sectie B, nrs. 292/c,

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING : 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW Verkeersgenererende activiteiten

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN WOONWAGENTERREIN EIKAART

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN WOONWAGENTERREIN EIKAART VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN WOONWAGENTERREIN EIKAART 1. Bepalingen 1.1. Algemene bepalingen Deze zone wordt ingericht als woonwagenpark, waarbij een woonwagen gedefinieerd kan worden als een woongelegenheid,

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede TOELICHTING STEDENBOUWKUNDIG VOORSCHRIFT A. Algemene Voorschriften De dichtheid is op plan aangegeven, ze bedraagt ongeveer 20 woningen

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Verkavelingsaanvraag voor 16 kavels: 14 loten voor open bebouwing, 2 loten voor half open en een perceel

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Dossier nr.: V0800 / aantal kavels: 2 / Gemeente Diepenbeek / Keistraat Aanvrager: Raf Ernots voor erfgenamen van Flora Huygen

Nadere informatie

UITGEWERKT VOORBEELD VERSIE 22/10/2009

UITGEWERKT VOORBEELD VERSIE 22/10/2009 UITGEWERKT VOORBEELD VERSIE 22/10/2009 Het uitgewerkte voorbeeld wil een verduidelijking zijn van hetgeen in het besluit inzake dossiersamenstelling vermeld wordt. Het voorbeeld moet gezien worden als

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

~ 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

~ 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING ~ 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn voldoende voorzieningen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING GEMEENTE VOSSELAAR BEERSEBAAN Artikel Typologie Bladzijde

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING GEMEENTE VOSSELAAR BEERSEBAAN Artikel Typologie Bladzijde STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING GEMEENTE VOSSELAAR BEERSEBAAN 130 319.2 Artikel Typologie Bladzijde Artikel 1 Vrijstaande bebouwing 2 Loten 1, 2, 12, 13,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare Stedenbouwkundige verordening Gemeente Knesselare Algemene richtlijnen die gelden bij een omgevingsvergunningsaanvraag voor ééngezinswoningen of verkavelingsaanvraag Advies van het college van burgemeester

Nadere informatie

Verkavelingsvoorschriften

Verkavelingsvoorschriften Provincie Limburg Gemeente Dilsen-Stokkem Bijstelling Verkaveling Modelstad (versie 15 juni 2017) Loten 16 tem 19, 21, 22, 28, 30 tem 39 GS-160750-72 Te Dilsen-Stokkem, 5 e afdeling, Sectie B, nrs. 9D,

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen 1.1. RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN

1. Algemene bepalingen 1.1. RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN Verkavelingsvoorschriften Dossiernr.: 110578 Aantal kavels: 3 Gemeente / Stad : Bilzen Aanvrager: Peter Gijsen, zaakvoerder Geotec studiebureau bvba, Riemsterweg 117, 3742 Bilzen 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

1 VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1 VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1 BESTEMMING KAVELS De bestemming volgens het gewestplan is determinerend. De kavelindeling en de grenzen van de verkaveling worden strikt bepaald zoals voorgesteld op het

Nadere informatie

SIEDENBOLWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. BOORTMEERBEEK 1 afd., SCHOOLSTRAAT 7, SectieE Nrs.99/L2&99/M2 1. VOORSCRRIFTEN BESTEMMENG

SIEDENBOLWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. BOORTMEERBEEK 1 afd., SCHOOLSTRAAT 7, SectieE Nrs.99/L2&99/M2 1. VOORSCRRIFTEN BESTEMMENG 1/5 BETREFFENDE EEN PERCEEL GELEGEN: Er zijn meer dan voldoende voorzieningen Lot 1: één ééngezinswoning, eventueel met een zorgwoning, Verkeersgenererende activiteiten (lees handel) zijn hier ongewenst.

Nadere informatie

verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn

verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn oktober 2013, bijlage 3 2 1. Rijwoningen 1.1. Bestemming Wonen: woningen en de bijbehorende uitrusting zoals tuinen, tuinhuisjes, garages,

Nadere informatie

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN RUP ZONEVREEMDE WONINGEN Gemeente Denderleeuw Stedenbouwkundige voorschriften Ontwerp januari 2014 Joseph Cardijnstraat 60 9420 Erpe- Mere T 053 64 65 20 - F 053 64 65 30 - info@so-lva.be Versie 1 April

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 1. Bestemmingsvoorschriften 1.1. Hoofdbestemming Bouwen van ééngezinswoningen 1.2. Nevenbestemming

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Verkavelingsaanvraag voor 5 bouwkavels voor open bebouwing langs een bestaande weg. B. ZONERINGSGEGEVENS

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

VERKAVELING BIERKENSVELD

VERKAVELING BIERKENSVELD G E M E E N T E B O C H O L T INBREIDINGSGEBIED BPA CENTRUM KAULILLE VERKAVELING BIERKENSVELD Stedenbouwkundige voorschriften Artikel 1 : Algemene bepalingen De verkaveling is bedoeld voor het oprichten

Nadere informatie

Kolmen Tessenderlo. Kerkstraat Bree

Kolmen Tessenderlo. Kerkstraat Bree Opdrachtgever : BPG IMMO BVBA / Dhr. Maesen Bart Kolmen 35.1 3980 Tessenderlo Werfadres : Breeërweg 28 3950 Bocholt Kadastraal : 1ste afdeling sectie C perceelnummers 318L en 318F Architect : architect

Nadere informatie

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN (Houtha/QD ) 2 q af de/ing SECT/E E, ~~ DE HEIDE \ \ MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN - VLAAMSE AANGELEGENHEDEN STAATSSECRETARIAAT VOOR STREEKECONOMIE Bestuur van de Stedebouw

Nadere informatie

Gemeente Westerlo Verkaveling Zoerle Parwijs

Gemeente Westerlo Verkaveling Zoerle Parwijs PROVINCIE ANTWERPEN 63 35010 GEMEENTE WESTERLO VERKAVELING TE ZOERLE PARWIJS Percelen 3 e Afdeling Sectie A nrs. 351a, 352h, 342, 343d deel. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL 1 ALGEMEENHEDEN 1.1 Ruimtelijke

Nadere informatie

Steden bouwkundis voorschrift Enkel ééngezinswoningen zijn toegelaten.

Steden bouwkundis voorschrift Enkel ééngezinswoningen zijn toegelaten. .lil., l ',I STEDEN BOUWKU N DIGE VOORSCHRI FTEN Verkaveling "Lenaerts Kruisbosstraat" 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING BESTEMMING HOOFDGEBO í.1.a. HOOFDBESTEMMTNG HOOFDGEBOUW(EN) De aard van de omliggende

Nadere informatie

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7 VERORDENEND DEEL 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7.2.1 Gemeenschap- en openbare nutsvoorzieningen Gebouwen en/of constructies en infrastructuur

Nadere informatie

1 ALGEMENE BEPALINGEN

1 ALGEMENE BEPALINGEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN 1.1.1 De voorgestelde werken moeten optimaal geïntegreerd worden in hun ruimtelijke omgeving. Dit houdt in dat zij inzake dichtheid, terreinbezetting,

Nadere informatie

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1.

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1. Voorschriften Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen 1. Begrippen 1.1. Eéngezinswoning Gebouw geschikt voor de huisvesting van één gezin of alleenstaande. 1.2. Nevenbestemming De nevenbestemming

Nadere informatie

6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t )

6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t ) 6 V e r o r d e n e n d g r a f i s c h p l a n ( c f r. a r t. 3 8 1. 1. ) o Figuur 11: het verordenend grafisch plan 7 V e r o r d e n e n d e s t e d e n b o u w k u n d i g e v o o r s c h r i f t

Nadere informatie

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210 Gemeente Niel Verkaveling voor woningbouw van gronden gelegen te Niel Verkaveling omgeving Keizerstraat Dossier NIE210 Stedenbouwkundige voorschriften 5.00/11030/830062.1 Gevoegd bij de vergunning met

Nadere informatie