Beweging tot religieuze vernieuwing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beweging tot religieuze vernieuwing"

Transcriptie

1 Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april mei 2014

2 Inhoud Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Sacramenten Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen Uit het gemeenteleven Uit het bestuur Ingekomen stuk Agenda Illustratie op de omslag: Vogel met kelk op kapiteel, afkomstig uit een kerk in de Nabateese stad Shivta, circa 4 e eeuw na Christus

3 Ten geleide De oude legendarische overleveringen over de vuurvogel feniks spreken ook nu nog tot onze verbeelding. De vogel die in de vlammen van zijn nest sterft, waarna een nieuwe vogel uit de as verrijst, is ons als beeld innerlijk vertrouwd: je zit in de put, vleugellam, in een innerlijk asproces. Dan eindelijk voel je een nieuwe kracht om op te wieken en je innerlijk te verheffen. Volgens een oude Arabische legende (8 e eeuw v. Chr.) is de feniks een soort adelaar met gouden veren die elke dag kort voor zonsopgang verschijnt. Hij kan honderden jaren oud worden. Aan het einde van zijn levenscyclus bouwt hij een nest met takken en twijgen van kruiden (o.a. mirre en kaneel), laat het in de hitte van de zon ontvlammen en verbrandt. Na drie dagen verrijst de nieuwe feniks uit de as. Mogen wij in deze legende een voorafschaduwing van het mysterie van Golgotha zien? Ook in de cultuur van de Nabateeërs, Arabische stammen die van de zesde eeuw vóór tot de zevende eeuw na Christus in het woestijngebeid van de Negev leefden, was de feniks een centraal religieus motief. Zelfs in de tijd van hun christelijke beschaving (vanaf de 1 e eeuw na Christus) bleef het als symbool behouden. Op de omslag zien we een voorbeeld daarvan. Het is de foto van een kapiteel afkomstig uit een vroegchristelijke kerk in de Nabateese stad Shivta. Het toont een vogel die uit een kelk drinkt. Hij staat in het midden van een op negen punten ingesnoerde zonnekrans. Aan weerszijden van de krans zien we vlamachtige vormen. Hier verschijnt de feniks als christelijk zinnebeeld voor de menselijke ziel die een vuurproces doorstaat en tot nieuw leven verrijst dankzij het sacrament dat in de kelk wordt aangereikt. Het beeld van de vuurvogel feniks is oud. In verbinding met het altaarsacrament echter wordt het weer jong en nieuw. Katarina Knijpenga

4 Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Deze dienst vindt in principe vijf keer in de maand plaats, te weten op drie zondagen om uur en op twee donderdagen om uur. Voorts is er één keer op donderdag om uur een dienst gepland in de Duitse taal. In de Stille Week en met Pinksteren wordt er van dit ritme afgeweken. Diensten van 6 april t/m 10 april Zondag 6 april en donderdag 10 april (Duitstalig). Diensten in de Stille Week en met Pasen Palmzondag Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag Eerste Paasdag 13 april uur 17 april uur 18 april uur 19 april uur 20 april uur Diensten van 21 april t/m 7 juni Donderdag 24 april, zondag 4 mei, donderdag 8 mei, zondag 11 mei, zondag 18 mei, donderdag 22 mei (Duitstalig), Hemelvaartsdag 29 mei uur, zondag 1 juni, donderdag 5 juni (Duitstalig) en zaterdag 7 juni 9.00 uur. Diensten met Pinksteren Eerste Pinksterdag zondag 8 juni uur Tweede Pinksterdag maandag 9 juni uur Derde Pinksterdag dinsdag 10 juni uur De feesttijden Lijdenstijd: zondag 23 maart t/m zaterdag 19 april Paastijd: zondag 20 april t/m woensdag 28 mei Hemelvaartstijd: donderdag 29 mei t/m zaterdag 7 juni Drie Pinksterdagen: zondag 8, maandag 9 en dinsdag 10 juni.

5 Het evangelie in de dienst 6 april Johannes 8: 1-12 De overspelige vrouw 13 april Mattheüs 21: 1-11 Intocht in Jeruzalem 17 april Lukas 23: Jezus voor Pilatus 18 april Johannes 19: 1-15 Veroordeling door Pilatus 19 april Johannes 19: Kruisiging en graflegging 20 april Markus 16: 1-20 Het Paasevangelie 27 april Johannes 20: Thomas wordt gelovig 4 mei Johannes 10: 1-21 Ik ben de goede herder 11 mei Johannes 15 Ik ben de ware wijnstok 18 mei Johannes 16: 1:23 Ik ga tot de Vader 25 mei Johannes 14: 1-21 Ik ben de weg 29 mei t/m 7 juni Johannes 16: Sterkt uw moed 8 juni Johannes 14: De belofte van de Heilige Geest Gemeenteliederen Lijdenstijd: Wees ons nabij, o Heer / Dood noch leven Paastijd: Verrezen is de Heer / De God van de vrede Hemelvaartstijd: Tot de hoogten / De Waarachtige Drie Pinksterdagen: Wij hebben niet ontvangen / De Waarachtige Zondagsdienst voor kinderen (vanaf klas 1 / groep 3 t/m 14 jaar) Deze dienst vindt in principe één keer in de maand plaats op zondag om uur. Met Pasen en Hemelvaart wordt er van dit ritme afgeweken. Data: 6 april, 20 april, 11 mei, 1 juni en 8 juni. Voorafgaand aan elke zondagsdienst wordt er om 9.30 uur een verhaal verteld en het lied geoefend dat de kinderen in de dienst zingen. Hierbij zijn behalve de kinderen ook de ouders en andere volwassenen welkom. N.B. Op zondag 6 april begint deze dienst om uur in verband met het tarwe zaaien om uur, waarbij u met uw kinderen hartelijk welkom bent (zie ook andere bijeenkomsten ). Op deze zondag vervalt het verhaal vooraf.

6 Het evangelie in de zondagsdienst 6 april Lukas 8 De gelijkenis van het zaad 20 april Johannes 20 Maria Magdalena ontmoet de Herrezene 11 mei Johannes 10 De Goede Herder 1 juni Handelingen 1 Hemelvaart 8 juni Handelingen 2 Pinksteren Liederen in de zondagsdienst Lijdenstijd: Zaai nu uw zaad in de aarde, zaaier mijn Paastijd: Open breekt de aarde Hemelvaartstijd: Ik zeg het allen dat Hij leeft Pinksteren: Hemelse vlammen Sacramenten Op zondag 4 mei om uur zal het sacrament van de doop worden gehouden. Andere bijeenkomsten in de kerk Gemeenteviering Zondagochtend uur, één keer in de maand. De viering wordt gehouden op een zondag, wanneer er geen mensenwijdingsdienst plaatsvindt. Zij is voor jong en oud en duurt een half uur. Het is een viering van en door de dan aanwezige gemeenteleden. Rondom het credo, evangelie en het Onze Vader voegt een ieder toe wat hij of zij heeft meegebracht: een verhaal, een muziekstuk op de piano of gitaar, een gedicht, een lied, een tekst ter overweging. Na de gemeenteviering is er knutselen voor de kinderen en eten we iets lekkers; het thema is hierin het jaarfeest. Het is een vrolijke zondagochtend. Data: 27 april, 25 mei en 15 juni.

7 Lees- en gespreksgroep Markusevangelie Donderdag uur Deze groep komt in principe tweewekelijks bijeen. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. Data t/m juni 2014: 10 en 24 april, 8 en 22 mei, 5 en 26 juni. Cursus over het Lukasevangelie Dinsdag uur Deze cursus vindt één keer in de maand plaats en wordt begeleid door Katarina Knijpenga. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. Data t/m juni 2014: 8 april, 20 mei en 10 juni. Cursus over de zeven Ik Ben woorden in het Johannesevangelie Zaterdag uur Iedere bijeenkomst begint met een korte inhoudelijke opmaat. Vervolgens gaan we aan het werk met één van de zeven woorden, lezen het bijbehorende evangeliegedeelte en vragen ons af, hoe het in ons leven spreekt en ervaren wordt. Data en thema s: 5 april: Ik ben de Deur (Johannes 10: 7) 3 mei: Ik ben de Goede Herder (Johannes 10: 11) 17 mei: Ik ben de Opstanding en het Leven (Johannes 11: 26) Tarwe zaaien Zondag 6 april, uur Op deze zondag begint de zondagsdienst voor de kinderen om uur. Aansluitend is er sap, koffie en thee in de gemeenteruimte beneden. Daarna komen we weer in de bovenruimte bijeen, zingen en horen een verhaal. Dan is de beurt aan alle kleine boertjes en boerinnetjes om tarwe te zaaien in hun potjes en in een grote bak van de kerk. Leeftijd: vanaf drie jaar. Meenemen: een potje of bakje met aarde. Graag een vrijwillige bijdrage na afloop. Inlichtingen: Carien van Westing, tel:

8 Bijeenkomsten in de Stille Week en met Pasen De diensten in de Stille Week zullen beginnen met een korte toespraak over één van de namen waarmee Jezus Christus in het Nieuwe Testament wordt benoemd. Koning van koningen Palmzondag 13 april om uur De Hogepriester Witte Donderdag 17 april om uur Het Lam Gods Goede Vrijdag 18 april om uur De Alfa en de Omega Stille Zaterdag 19 april om uur Lezing van het Lijdensevangelie Op Goede Vrijdag 18 april om uur wordt het Lijdensevangelie gelezen volgens de evangelist Markus, omlijst door muziek. Paasviering Eerste Paasdag 20 april, uur Samenzang Het doorlichte kruis, kunstbeschouwing door Katarina Knijpenga Het Paastuintje Tweede Paasdag 21 april om uur Op de Tweede Paasdag is er een tuintje aangelegd. Het pad is met kleurige viooltjes omzoomd. De stoelen staan in een kring er omheen. Om uur begint voor de kinderen en de groten die hen begeleiden of gewoon getuigen

9 willen zijn, het programma. Er zal gezongen worden over Pasen, de lente, over eieren zoeken Er is een feestelijk verhaal. En dan lopen de kinderen één voor één het pad in, het tuintje door en de grot in. Wat daarbinnen gebeurt, blijft voor de ogen van de groten verborgen. Maar de kinderen kunnen later vertellen wat ze hebben gezien. Als zichtbaar teken van die ontmoeting dragen ze een stukje lente met zich mee terug. Pas als ieder kind aan de beurt is geweest, sluiten we af hoewel je altijd op een verrassing moet rekenen met de paashaas in de buurt! Ieder is welkom, het duurt ongeveer een uur. Inlichtingen: Ria van Amsterdam Hemelvaartsmotieven in de menselijke biografie Donderdag 29 mei om uur Inleiding door Katarina Knijpenga Werbeckzang Op donderdagavonden wordt er gezongen vanaf uur. Informatie bij Ina van der Post, telefoon Mededelingen Uit het gemeenteleven Priesterwijding Op 7 maart jl. heeft Edith Schoneveld in Stuttgart het sacrament van de priesterwijding ontvangen. Zij werd als geestelijke uitgezonden naar de gemeente Zeist. Haar intrede vond plaats op zondag 23 maart. Open dag Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) Op zaterdag 24 mei a.s. is de open dag gepland van de SPL. De gemeenteruimte en de hal zijn op deze ochtend niet ter beschikking voor onze gemeente.

10 Bijeenkomst Landelijke Raad Zaterdag 7 juni a.s. zal de Landelijke Raad weer te gast zijn in onze gemeente. De bijeenkomst begint om 9.00 uur met de mensenwijdingsdienst, waarbij ook de gemeente welkom is. Op deze dag zijn alle ruimtes tot s-middags uur min of meer in gebruik. Uit het bestuur Vergaderdata Het bestuur vergadert op de maandagen 14 april en 19 mei om uur. Notulen ledenvergadering Indien u wilt weten wat er tijdens de ledenvergadering op 20 maart jl. is besproken en besloten, kunt u aan de secretaris, Tromp de Vries verzoeken de notulen met voorrang toe te zenden (tel. nr of mobielnr ). Het oefenen van de gemeenteliederen Dit vindt plaats op de zondagen 6 en 13 april, 4 en 18 mei van uur. Ingekomen stuk

11

12 Christengemeenschap Leiden Agenda april - mei (en deels juni) 2014 April Do uur Werbeckzang Za uur Cursus over de Ik Ben woorden III Zo uur Mensenwijdingsdienst uur Zondagsdienst voor kinderen uur Tarwe zaaien Di uur Programmacommissie uur Cursus Lukasevangelie Do uur Mensenwijdingsdienst (Duitstalig) uur Lees- en gespreksgroep Markusevangelie uur Werbeckzang Zo uur Mensenwijdingsdienst (Palmzondag) Ma uur Bestuursvergadering Do uur Mensenwijdingsdienst (Witte Donderdag) uur Werbeckzang Vrij uur Mensenwijdingsdienst (Goede Vrijdag) uur Lezing van het Lijdensevangelie Za uur Mensenwijdingsdienst (Stille Zaterdag) Zo uur Verhaal uur Zondagsdienst voor kinderen uur Mensenwijdingsdienst (1 e Paasdag) uur Paasviering Ma uur Paastuintje Do uur Mensenwijdingsdienst uur Lees- en gespreksgroep Markusevangelie Zo uur Gemeenteviering Mei Do uur Mensenwijdingsdienst Za uur Cursus over de Ik Ben woorden IV Zo uur Mensenwijdingsdienst uur Doop Mei (vervolg) Do uur Mensenwijdingsdienst uur Lees- en gespreksgroep Markusevangelie uur Werbeckzang

13 Zo uur Verhaal uur Zondagsdienst voor kinderen uur Mensenwijdingsdienst Za uur Cursus over de Ik Ben woorden V Zo uur Mensenwijdingsdienst Ma uur Bestuursvergadering Di uur Cursus Lukasevangelie Do uur Mensenwijdingsdienst (Duitstalig) uur Lees- en gespreksgroep Markusevangelie uur Werbeckzang Zo uur Gemeenteviering Do uur Mensenwijdingsdienst (Hemelvaartsdag) uur Inleiding door K. Knijpenga Juni Zo uur Verhaal uur Zondagsdienst voor kinderen uur Mensenwijdingsdienst Do uur Mensenwijdingsdienst (Duitstalig) uur Lees- en gespreksgroep Markusevangelie uur Werbeckzang Za uur Mensenwijdingsdienst uur Landelijke Raad Zo uur Verhaal uur Zondagsdienst voor kinderen uur Mensenwijdingsdienst (1 e Pinksterdag) Ma uur Mensenwijdingsdienst (2 e Pinksterdag) Di uur Mensenwijdingsdienst (3 e Pinksterdag) uur Cursus Lukasevangelie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden februari-maart 2014 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Sacramenten 4 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - juni 2018 Illustratie op de omslag: Petrus en de haan, Hans Krückeberg 1878-1952, reliëf uit eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten

Nadere informatie

Andere bijeenkomsten in de kerk 5

Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Bladzijde Ten geleide 2 Rondom de diensten 3 Mensenwijdingsdienst 3 Zondagsdienst voor kinderen 4 Sacramenten 5 Andere bijeenkomsten in de kerk 5 Mededelingen 9 Uit het bestuur 9 Agenda 10 1 Ten geleide

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - mei 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden maart - juni 2016 1 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide Met de dag- en nachtevening op 22 september begint de herfst, een bewogen tijd die grote tegenstellingen kent: licht en donker, stormen en stilten, in de natuur, in mensenzielen en mensengemeenschappen.

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2017 llustratie op de omslag: Wandelaar in de wind, Ernst Barlach 1934, eikenhout. Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

! Beweging tot religieuze vernieuwing

! Beweging tot religieuze vernieuwing ! Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden eind november 2018 - februari 2019 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2017 - februari 2018 Kathedraal van Chartres: lancetvormig venster onder het zuidelijk roosvenster, de profeet Daniël draagt de evangelist

Nadere informatie

Ten geleide. Katarina Knijpenga

Ten geleide. Katarina Knijpenga Ten geleide In deze zomerse weken trekken we graag naar buiten en gaan op reis. Naast de reis naar buiten dient zich in het religieuze leven een reis naar binnen aan, de weg van de Johannes- naar de Michaëltijd.

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen April Mei 2014 LICHT UIT LICHT De liefde bidt voor wie niet weten wat zij doen; gekruisigd blijft zij

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2013 - januari 2014 Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 4 Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2016 Illustratie op de omslag: Michaël en de draak, beeldhouwwerk van de Zwitserse kunstenaar Eugen Renggli Ten geleide Rondom

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juli - september 2015 Illustratie op de omslag: Johannes de Doper (detail) Noordportaal van de Kathedraal Chartres (ca. 1200) Ten geleide Rondom

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni, juli, augustus en september 2012 Johannes met het Lam Gods, Noordportaal Chartres detail Ten geleide Over enkele weken begint de zomervakantie,

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2014 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Mensenwijdingsdienst Data van 3 februari t/m 23 maart: De diensten in de Stille Week en met Pasen Data van 1 t/m 30 april: Nota bene: De feesttijden

Mensenwijdingsdienst Data van 3 februari t/m 23 maart: De diensten in de Stille Week en met Pasen Data van 1 t/m 30 april: Nota bene: De feesttijden De Venetiaanse bron Een steen is harde dode materie, voor de kunstenaar een uitdaging om deze door zijn scheppend vermogen tot leven te wekken. Daarvan getuigen het grote aantal stenen reliëfs en beelden.

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Het koor zingt! Vrijdag 19.30-20.30 uur Tweemaal per maand komt het koor samen onder leiding van Astrid Amons. Gewerkt wordt aan een repertoire voor de mensenwijdingsdienst

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie

Feesttijden en evangelie Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Paastijd 20 april t/m 28 mei 20 apr. Marc. 16 : 1-20 Het Paasevangelie 27 apr. Joh. 20 : 19-29 Thomas de gelovige 4 mei Joh. 10 :

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden oktober - november 2014 1 Bladzijde Ten geleide 3 Rondom de diensten 4 Mensenwijdingsdienst 4 Zondagsdienst voor kinderen 5 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2014 - januari 2015 Bladzijde Ten geleide 2 Rondom de diensten 3 Mensenwijdingsdienst 3 Zondagsdienst voor kinderen 5 Andere bijeenkomsten

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Perikopen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2015 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2017 Mystieke Molen, Romaans kapiteel uit de 12 e eeuw, Basiliek Sainte-Marie-Madelaine in Vézelay (Bourgondië). Ten geleide

Nadere informatie

Giordano Bruno ( )

Giordano Bruno ( ) Blind is wie de zon niet ziet, dwaas is wie haar niet kent, armzalig wie haar niet dankt. Zij is het licht, zij is het goede, zij is het heil. Uit haar straalt, uit haar werkt, uit haar beschenkt ons de

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden Maart - Juni 2017 Bladzijde Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 4 Andere bijeenkomsten in de

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige * Zonda gsdie nst voor de kinde re n: 9.15 Godsdie nstle s voor kinde re n e n e va nge lie be spre king me t oude rs 9.50 Inzinge n voor kinde

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Het kind in de kribbe

Het kind in de kribbe Het kind in de kribbe Met Kerstmis vieren wij de geboorte van het goddelijke kind op aarde. Deze menswording is een groot mysterie dat men in de beeldende kunst steeds opnieuw trachtte vorm geven. Wanneer

Nadere informatie

Sta op en wandel. Adam Ricketts

Sta op en wandel. Adam Ricketts Sta op en wandel Een van de mooiste momenten voor jonge ouders is wanneer zij voor het eerst hun kindje zien staan. De grote vreugde die dit teweegbrengt zowel bij het kind als bij de ouders! Keer op keer

Nadere informatie

De dood maakt je zo stil, dat God je horen kan. In de dood begint ons Ik pas te klinken.

De dood maakt je zo stil, dat God je horen kan. In de dood begint ons Ik pas te klinken. De dood wat is de dood? Een schenker van dieper bestaan; men valt niet uit de wereld, men wordt nu pas één met haar. De dood is heiliger dan alle andere engelen. Hij leeft het ware ik eruit bij het graf

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden december 2016 - februari 2017 1 Ten geleide 1 Rondom de diensten 2 Mensenwijdingsdienst 2 Zondagsdienst voor kinderen 3 Andere bijeenkomsten in

Nadere informatie

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip

De Christengemeenschap - De Kristenmienskip De Christengemeenschap - De Kristenmienskip Gemeentebericht Leeuwarden Programma en agenda 24 maart t/m 11 juni 2019 Lijdenstijd t/m Pinksteren Deze keer verschijnt ons gemeentebericht digitaal. Als je

Nadere informatie

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017

GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem GEMEENTE BERICHTEN 6 juni -14 september 2017 Het is zomer. Hopelijk zien we voldoende het beeld van de gouden zon in een blauwe hemel. Voelen we

Nadere informatie

De Christengemeenschap

De Christengemeenschap De Christengemeenschap Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeenteberichten Thomaskerk Gemeente te Den Haag februari, maart 2017 De Genadester Wij kennen allen de beelden van de drie koningen die de ster

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Marcus' Zondag, 19.30-21.30 uur In september zijn we begonnen aan de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie.

Nadere informatie

Feesttijden en evangelie. Verkwikkender dan licht. Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst

Feesttijden en evangelie. Verkwikkender dan licht. Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Feesttijden en evangelie Evangelieteksten voor de mensenwijdingsdienst Triniteitstijd 3 februari t/m 2 maart 3 feb. Luc. 8 : 1-18 Gelijkenis van de zaaier 10 feb. Luc. 18 : 18-34 De rijke jongeling 17

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2019 Perikopen Epifanie 6 januari - 2 februari 2019 Vr 1 feb Mt. 8, 1-13 9.30 Trinitatis 3 februari

Nadere informatie

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T

Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T Marie-Hélène van Tol Convent T Johanneskapel Arnhem Johanneskapel Adres Brugstraat 5, 6811 MB, Arnhem, T 026-4433953 Geestelijke Marie-Hélène van Tol-van Hagen (maandag alleen in noodgevallen) T 026-3621769 E mhtolh@online.nl Bestuur

Nadere informatie

Brandpunt. 28 juli 1957, Dag Hammarskjöld ( )

Brandpunt. 28 juli 1957, Dag Hammarskjöld ( ) Brandpunt Je bent noch olie noch lucht alleen het verbrandingspunt, het brandpunt, waar het licht geboren wordt. Je bent slechts de lens in de lichtstroom. Alleen zo kun je Licht tegemoet treden en geven

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 26 augustus 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen

Beweging tot religieuze vernieuwing. Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskerk Gemeente Zutphen Oktober - November 2013 Het licht van verblekende beuken tegen het grijs der wolken. Staalgrijs in

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Verbindend opvoeden' Dinsdag 6, 13 en 20 maart, 20.15-21.45 uur Hoe voed je je kind op in verbondenheid met die wereld, waar het kind was voor het werd geboren?

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Pasen: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde Hemelvaart: O: Tot de hoogten C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 28 februari t/m 26 maart 6 maart Johannes 6, 1-15 13 maart Johannes 8, 1-12 20 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 21 maart Markus 11, 12-19 22 maart Mattheüs

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden juni - september 2016 Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.)

Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Beweging tot religieuze vernieuwing Johanneskapel Arnhem Overweging bij de afbeelding Christus als de barmhartige Samaritaan: (Codex Rossanensis, Griekenland, rond het jaar 550.) Christus buigt zich naar

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Gemeente Eindhoven AGENDA 1 februari - 15 april 2015 Perikopen Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW Cursus 'Kijk op het lidmaatschap' Dinsdag 17 januari, 7 februari en 7 maart, 20.00-21.30 uur Deze cursus richt zich op mensen die de stap willen zetten naar het lidmaatschap

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen

Agenda van de gemeente Antwerpen Agenda van de gemeente Antwerpen over de periode 11 december t/m 26 maart Advent: 11-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 13-dec 11u45 Waakgroep 11u45 R.v.B. 16-dec 09u30 Mensenwijdingsdienst 17-dec 09u30 Pastoraal

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019

Vr 12 juli 9.30 Zo 14 juli Joh. 3, Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overige Hemelvaart Gemeente Eindhoven AGENDA 1 juni - 15 september 2019 Perikopen 30 mei - 8 juni Zo 2 juni Joh. 16, 24-33 9.30 10.45 * Zondagsdienst

Nadere informatie

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4

In de reeks over bidden en mediteren: Het Onze Vader als ontwikkelings- en inwijdingsweg Inleiding door Myriam Driesens Michaëlkerk, zondag 4 ACTIVITEITEN De twaalf wereldbeschouwingen of denkrichtingen Michaëlkerk, zondag 3 december, 10.45 uur Lezing door Myriam Driesens als inleiding op het Kerstthema Twaalf manieren om naar de wereld te kijken:

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN Lees- en gespreksgroep 'Het evangelie naar Johannes' Zondag, 19.30-21.30 uur In juni hebben we de reeks voordrachten van Rudolf Steiner over het Markus-evangelie afgerond.

Nadere informatie

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde

Lijdenstijd: O: Waardig is het Lam C: Dood noch leven Paastijd: O: Verrezen is de Heer C: God is liefde HET EVANGELIE IN DE DIENSTEN Lijdenstijd van 4 maart t/m 31 maart 4 maart Lukas 11, 14-36 11 maart Johannes 6, 1-15 18 maart Johannes 8, 1-12 25 maart (Palmzond.) Mattheüs 21, 1-11 26 maart Markus 11,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Schooljaar nummer 13, maart Beste ouders,

Schooljaar nummer 13, maart Beste ouders, Schooljaar 2016-2017 nummer 13, maart 2017 Beste ouders, Maandag, op onze studiedag in de Rode School in Haarlem-Zuid hebben wij, geoefend in het levendig voeren van een gesprek over ons dagelijks werk.

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst

MENSENWIJDINGSDIENST DIENSTEN IN DE KERSTTIJD. 30 december u mensenwijdingsdienst. 31 december u mensenwijdingsdienst MENSENWIJDINGSDIENST Zondag Dinsdag 10.30 uur 9.15 uur Donderdag 9.15 uur Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag DIENSTEN IN DE KERSTTIJD 25 december 00.00 u mensenwijdingsdienst 08.00

Nadere informatie

Naar het vragende denken van Thomas Didymus Kwam Gij, In de rustige bovenkamer Die door vergrendelde deuren werd beschermd tegen de haat van de stad.

Naar het vragende denken van Thomas Didymus Kwam Gij, In de rustige bovenkamer Die door vergrendelde deuren werd beschermd tegen de haat van de stad. Russische Verrijzenisikoon, ; Anastasis Pasen Naar het bedroefde hart van Maria Magdalena Kwam Gij, In de tuin van het nieuwe leven Dat in bloem en boom de zonnige lucht opzoekt. Naar het vragende denken

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN

CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN CURSUSSEN EN EVANGELIEGROEPEN NIEUW: Het koor zingt! Vrijdag, 19.30-20.30 uur Vanaf juni zal er iedere vierde vrijdag van de maand een koorrepetitie zijn, met uitzondering van augustus. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. Gemeenteberichten

Gemeente te Den Haag. De Thomaskerk. Gemeenteberichten Gemeente te Den Haag De Thomaskerk Gemeenteberichten februari, maart, begin april 2018 Vertrouwen Na de kleuren van Advent, Kerst en Epifanie, die de edelste krachten van de mensenziel tot uitdrukking

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten PAASQUIZ met antwoorden en enkele gedachten 1. Waar ligt de oorsprong van Pasen? 0 Bij de Joodse Pesach 0 Bij de Islam 0 Bij de Pesach van de moslims 0 Bij de eerste eieren die in de lente gelegd werden

Nadere informatie

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document)

Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Agenda van de gemeente Antwerpen (voor perikopen zie einde document) Kersttijd: Dinsdag Maandag 23-dec 11.45u voorbereiden Johanneshoeve voor Kerstmis 25-dec 00.00u mensenwijdingsdienst s nachts 08.00u

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 december - 15 februari 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking

Nadere informatie

De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek.

De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek. De mens verruimt zichzelf naar de wereld Door het licht in woord en gedachte. Hij keert in tot zichzelf Door de macht van de muziek. Woord en gedachte leiden naar buiten, Muziek wil ons leiden Tot de goddelijke

Nadere informatie

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag

MENSENWIJDINGSDIENST. Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november. Zaterdag uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag 2 MENSENWIJDINGSDIENST Zondag 10.30 uur Dinsdag 9.15 uur Niet op 25 september en niet op 20 november Donderdag 9.15 uur Zaterdag 10.00 uur Alleen op 29 september: Michaëlsdag Zaterdag 9.30 uur Alleen op

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen.

KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. KERKGEBOUW Johanneskerk Badhuisweg 27, 7201 GM Zutphen. GEESTELIJKEN Dhr. A.Ricketts Braamkamp 231, 7206 HA Zutphen Mobiel: 06-42588147 E-mail: adamricketts4@gmail.com Dhr. A.J. Besterveld Rietbergstraat

Nadere informatie

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan)

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan) Orde van dienst voor de viering van zondag Jubilate en de Maaltijd van de Heer op 12 mei 2019 ds. Reinier Kleijer Muzikale begeleiding: Bram Hulsebos Kind van de zondag: Lucien Krans Welkom en mededelingen

Nadere informatie

3 DAGEN en 3 NACHTEN

3 DAGEN en 3 NACHTEN 3 DAGEN en 3 NACHTEN Goede Vrijdag- Paaszondag, klopt dat met de Bijbel? Jezus Christus zei dat Hij zou worden begraven voor drie dagen en drie nachten. Valt dit te rijmen met een "Goede Vrijdag" kruisiging

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

Werkvorm Pasen! Schilderijen

Werkvorm Pasen! Schilderijen Werkvorm Pasen! Pasen is het belangrijkste feest in het christendom. We vieren de verrijzenis van Jezus en dat het leven wint van de dood. Het thema Pasen en de daarmee gepaard gaande theologie rondom

Nadere informatie

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Lieve Gemeente, Afgelopen Donderdag was het Hemelvaartsdag. De dag waarop we gedenken dat Jezus voorgoed naar de hemel gaat. De leerlingen moeten nu definitief afscheid

Nadere informatie

Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stil e Week 2015

Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stil e Week 2015 Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stille Week 2015 Wie is Jezus? Een vraag die ons al 2000 jaar bezighoudt. De evangelieschrijver Johannes neemt ons deze week mee op zijn zoektocht naar een antwoord op

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Graankorrels in de aarde 5 e zondag van de veertigdagentijd ( "zondag "Schaf mij recht" - 1 e passiezondag) 22 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Līga

Nadere informatie

The 1 e Passion de cast

The 1 e Passion de cast Samenkomsten in de Stille Week 2017 The 1 e Passion de cast Bijna 2000 jaar geleden vond in de heilige stad Jeruzalem een gewelddadig drama plaats. Hoofdpersoon is een zekere Jezus, een Joodse godsdienstleraar

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen WEES NIET BANG Welkom in de Oude Jeroenskerk voor het feest van Pinksteren op zondag 15 mei 2016 in de Protestantse Gemeente te Noordwijk m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen

Nadere informatie

Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht

Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Voorganger: Liturg van dienst: Organist: Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht John Boogaard Paul Germans VOORBEREIDING: Orgelspel, (vanaf 10 uur bereiden

Nadere informatie

Veertigdagentijd en paastijd 2017

Veertigdagentijd en paastijd 2017 Liedsuggesties uit Liedboek zingen en bidden in huis en kerk bij het Veertigdagentijd en paastijd 2017 samenstelling: Pieter Endedijk 1 maart 2017 Aswoensdag oude testament: Joël 2,12-19 antwoordpsalm:

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij!

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8 Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Gebed Lieve God, Dank U voor het paasfeest: De Heer is opgestaan Jezus heeft overwonnen Dat heeft Hij voor ons

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Advent leesrooster 2018

Advent leesrooster 2018 Advent leesrooster 2018 Vanaf zondag 2 december is het Advent. Hieronder vind je een leesrooster bestaande uit korte Bijbelteksten om elke dag even bij stil te staan. Gemaakt door een trouwe vriendin.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

De tweede adventszondag

De tweede adventszondag Bloemschikking Advent en Kerst 2017. Er is licht In deze Adventstijd leven we toe naar het Kerstfeest. Een tijd van verwachting. Er komt licht in het donker. De 4 profeten Zacheria, Maleachi, Sefanja en

Nadere informatie

Levende School

Levende School Levende School 2018-2019 Bijzondere lezingen voor ouders, leraren en belangstellenden Kijk ook op de site van de school (www.svszeist.nl) onder het kopje: ouders / lezingen. We verzorgen vanaf januari

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 10 april Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 10 april Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 10 april 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Muziek De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 273: 1 en 2 Loof God, die zegent al wat leeft De gemeente

Nadere informatie

Hemelvaart en Pinksterfeest

Hemelvaart en Pinksterfeest Hemelvaart en Pinksterfeest 2016 Inhoudsopgave Blz.3 Blz.4 Blz.5 Blz.6 Hemelvaart en Pinksterfeest Witte vogeltjes en duifjes Programma Hemelvaartsdag Programma Pinksterfeest - 2 - Hemelvaart en Pinksterfeest

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018

Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 Zondagsdienst voor kinderen * Mensenwijdingsdienst Overigen Gemeente Eindhoven AGENDA 1 april - 15 juni 2018 * Zondagsdienst voor de kinderen: 9.15 Godsdienstles voor kinderen en evangeliebespreking met

Nadere informatie