1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild."

Transcriptie

1 Voorwoord In dit verslag kijken wij terug op activiteiten en veranderingen die in onze voedselbank hebben plaats gevonden. Het jaar 2016 was voor ons een bijzonder jaar vanwege het vijfjarige bestaan van de voedselbank. In 2017 willen we hieraan aandacht besteden waarbij we al onze vrijwilligers willen bedanken voor hun belangeloze medewerking in de voedselbank. Doelstelling Onze voedselbank, actief sedert december 2011 en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Voedselbanken Nederland, heeft een tweeledige doelstelling: 1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild. Organisatie Zo n 40 vrijwilligers doen samen het werk van de voedselbank. De werkzaamheden bestaan uit: a. het verwerven van voedsel, kleding en speelgoed, b. t veilig opslaan van de producten, c. het uitdelen van de goederen/ producten, d. de intake en her-intake van klanten en e. bestuurlijke zaken Het bestuur vergaderde om de zeven weken en is in dit jaar uitgebreid met 2 nieuwe leden. De volgende personen sturen de voedselbank aan: Ale Flootman (voorzitter), Gea Boskma (secretariaat, coördinator kleding- en speelgoedbank), Heiny van der Meulen (penningmeester), Klaas van der Kooij (algemeen adjunct), Kor Jouwersma (coördinator screenen), Melle Minnema (coördinator uitdeel) en Metsje de Vries (coördinator public relations).

2 Verwerven en uitdeling voedsel, speelgoed en kleding a. Voedselpakket Het voedsel komt van het distributiecentrum Drachten, kerken, supermarkten, particulieren en bedrijven. Dankzij de giften is het mogelijk om elke keer groente, fruit en vlees te kopen. Elke twee weken kunnen de klanten een voedselpakket ophalen en om de week is er een brooduitdeling. b. Kleding en speelgoed De kleding en het speelgoed ontvangt de voedselbank van bedrijven, particulieren, de Lionsclub en kerken. Iedere eerste dinsdag in de maand hebben de klanten de mogelijkheid om (gebruikte) kleding en speelgoed uit te zoeken en mee te nemen. Tijdens de uitdeling is er de mogelijkheid een kopje koffie/thee te nuttigen en gelegenheid voor een sociaal contact. Voedselveiligheid Op 9 juni 2016 is er door SENZ een jaarlijkse audit gedaan in verband met de voedselveiligheid. De status groen is gecontinueerd. Wel is geconstateerd dat een aantal punten nog niet volledig aan de eisen voldoen. De verbeteringen die daarvoor noodzakelijk zijn om de voedselveiligheid te waarborgen zijn aangepakt. In overleg met de projectleider Voedselveiligheid Voedselbanken Nederland is een verbeterplan opgesteld en inmiddels uitgevoerd. Screening Er zijn 2 vergaderingen gehouden. Twee screeners zijn gestopt. Er zijn nu 6 screeners en één assistent-screener. Aangestuurd door een coördinator en assistent coördinator. De normbedragen van de criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn verhoogd. Op 1 januari 2016 maken 67 huishoudens gebruik van onze voorziening. Dit zijn totaal 171 personen. Op 31 december 2016 is dit gedaald naar 45 huishoudens, 121 personen. Huisvesting In 2016 is de verwarming in het uitdeelcentrum aangepast en uitgebreid. Acties Veel kerken in onze gemeente hebben voedselacties voor de voedselbank gedaan. Ook de vrijwilligers van Dorcas hebben voedselacties georganiseerd. Open Dag Op 20 mei 2016 is er een Open Dag georganiseerd in samenwerking met de zorgkweker Zijlstra. Deze open dag was in t bijzonder voor sponsoren, B. en W., de politiek. Maar ook de inwoners van onze gemeente en andere belangstellenden waren van harte welkom.

3 Public Relations. Door aanstelling van een bestuurslid public relations is hierin in 2016 flink geinvesteerd. Nieuwe relaties (sponsors e.d.) zijn aangegaan en de interne- en externe communicatie is verbeterd en geactualiseerd (flyer, aanpassing website e.d.). Financiën: Inkomsten en uitgaven De inkomsten van de voedselbank bestaan uit giften/donaties van kerken en particulieren, sponsoring door de middenstand en het bedrijfsleven, opbrengsten van acties en bijdragen van de Regionale- en Landelijke Overkoepelende Organisatie van de Voedselbanken en van de gemeente Dantumadiel. De inkomsten zijn procentueel: Giften kerken 22 % 32 % Giften en donaties particulieren ` 29 % 33 % Acties 18 % 0 % Midden- en kleinbedrijf en bedrijfsleven 0 % 4 % Regionale- en Landelijke Organisatie Voedselbanken 5 % 5 % Gemeentelijke bijdrage 26 % 26 % Diversen 0 % 0 % Ook worden levensmiddelen en goederen in natura ontvangen. De giften van de kerken, het midden- en kleinbedrijf, bedrijfsleven en de giften van particulieren zijn toegenomen. Er zijn geen bijzondere acties geweest. In 2017 moet door middel van extra publiciteit in de media meer aandacht worden gevraagd voor financiële steun aan de voedselbank Dantumadiel. Daartoe is het bestuur is in 2016 uitgebreid met een bestuurslid die belast is met public relations en fondsenwerving. De uitgaven zijn o.a Huisvestingskosten 31 % 26 % Diverse kosten 5 % 17 % Kostprijs voedselpakketten 57 % 57 % Kleding- en speelgoedbank 3 %

4 Financiële overzichten Werkelijk Begroting Baten Jaar 2014 Jaar 2015 Jaar 2016 Jaar 2017 Diaconie Giften/donaties Acties Bijdragen bedrijfsleven Bijdrage voedselbank Subtotaal Diverse opbrengsten Diversen/ontvangen rente Totaal opbrengsten Kosten Huisvestingskosten Reiskosten vrijwilligers Inventaris Kantoorkosten Verkoopkosten Algemene kosten Rente/financieringskosten Overige kosten Kleding- en speelgoedbank Inkoopwaarde voedselpakketten Totaal kosten Bijdrage gemeente huisvestingkosten Toename reserve Reserve per 31 december

5 De reserve groot euro wordt gebruikt voor bestendiging van de verstrekking van de voedselpakketten en onvoorziene kosten. De pakketten worden aangevuld met versproducten zoals groente, fruit en vlees. Vanaf het financieel overzicht 2014 is dat effect te zien. Ook verwachten we de komende tijd extra investeringen te moeten doen in verband met de kwaliteitseisen van de voedsel- en warenautoriteit. Ook in 2016 hebben we een bijdrage voor de huisvesting van de voedsel-, kleding- en speelgoedbank ontvangen van de gemeente Dantumadiel. Tot en met 2015 zijn subsidies van de gemeente ontvangen. Deze gelden zijn gebruikt voor de verbouw en inrichting van de voedsel- en kleding- en speelgoedbank. In 2015 zijn twee vrieskisten aangeschaft. In 2016 is geïnvesteerd in de uitbreiding aan de verwarming van de uitdeelruimte van de bank. Tevens is er nu gelegenheid om in een warme omgeving een kop koffie te drinken gezamenlijk met de cliënten tijdens de uitdeel van goederen uit de kleding- en speelgoedbank. Subsidie van gemeente Dantumadiel 2015 totaal tot 2016 Euro Euro Ontvangen subsidies t/m , Uitbreiding verwarming in Totale investering De investeringen bestaan uit een inpandige verbouwing, aanleg centrale verwarming en aanpassing inrichting van de kleding- en speelgoedbank. De aanpassing van de diepvriesinrichting is in 2015 gerealiseerd. De aanpassingen aan de centrale verwarming is in 2016 gerealiseerd. De kleding- en speelgoedbank. De boekhouding van de kleding- en speelgoedbank wordt afzonderlijk bijgehouden. En door de penningmeester van de Voedselbank gecontroleerd. Ook dit jaar is er verantwoording gedaan en in orde bevonden. De inkomsten bestaan uit bijdragen van de voedselbank Dantumadiel en opbrengsten van kleding, die, nadat ze geruime tijd aan de cliënten van de voedselbank zijn aangeboden, aan derden worden verkocht. De uitgaven worden hoofzakelijk bepaald door huur van een locatie waar de eerste opvang wordt gedaan van de kleding en andere goederen. Na selectie gaat kleding en speelgoed naar de kleding- en speelgoedbank die is gevestigd op de locatie van de voedselbank. Verder wordt kleding- schoeisel en speelgoed ingekocht als dat goed onvoldoende aanwezig is. Voor de cliënten is er een koffie- en theevoorziening.

6 Samenwerking in de regio/ provincie De klanten van onze Voedselbank komen uitsluitend uit de Gemeente Dantumadiel. Er is een goede samenwerking met de Voedselbanken in de buurgemeenten. Waar mogelijk worden voedseloverschotten gedeeld en ervaringen uitgewisseld. De samenwerking met de Voedselbanken in de provincie vinden wij belangrijk en regelmatig vinden er vergaderingen met collega voedselbanken plaats. Beleidsplan 2017 Interne- en externe informatieverstrekking verbeteren of ontwikkelen - Huishoudelijk reglement - Klachten procedure - Archivering - Vrijwilligersovereenkomst - Lief en leed protocol Meerjaren beleidsplan -Voedselverwerving; Extra inspanning zodat er een pakket aan de klanten mee gegeven kan worden dat voldoet aan de richtlijnen van de schijf van vijf -Voedselveiligheid: Alert blijven op de eisen van de NVWA zodat de voedselbank de groene status behoudt.

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van:

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Beleidsplan 2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Hfst. 1 Het werk dat de Voedselbank doet. Hfst. 2 De manier waarop de

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Voedselbank het Hogeland

Jaarverslag 2016 Voedselbank het Hogeland Voedselbank het Hogeland Stichting Voedselbank het Hogeland Lombok 1 9951 SC Winsum Voorwoord In dit verslag blikken we terug op het jaar 2016. Over het algemeen kunnen we zeggen, dat in 2016 voortgeborduurd

Nadere informatie

Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld

Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld 1. Het werk dat wij doen Stichting Voedselbank Steunpunt Amsterdam (Voedselbank Amsterdam) is sinds medio 2013 officieel aangesloten bij de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 INLEIDING

JAARVERSLAG 2018 INLEIDING JAARVERSLAG 2018 INLEIDING Het jaar 2018 is goed verlopen. Maar wat opvalt is dat ondanks de verbeterende economie en de daarmee samenhangende toegenomen werkgelegenheid, het aantal cliënten niet is afgenomen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Jaarverslag 2014 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2014. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Voorwoord. Het kalenderjaar 2012 was voor de Tilburgse Voedselbank een bewogen jaar. We ervaren meer waardering voor ons werk. Dit is voor ons hartverwarmend.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Voedselbank het Hogeland

Jaarverslag 2017 Voedselbank het Hogeland Voedselbank het Hogeland Stichting Voedselbank het Hogeland Lombok 1 9951 SC Winsum Voorwoord We zouden bijna met trots gaan schrijven hoe goed het gaat met Voedselbank Het Hogeland. Want in organisatorisch

Nadere informatie

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland JAARVERSLAG 2016 2 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland Steenwijk (Pluggematen 4) uitgifte iedere vrijdag 18:15 tot 19:15 uur Vollenhove (Kerkstraat 40) uitgifte iedere vrijdag 18:30 tot 19:00 uur

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018 2020 1 Inhoudsopgave: 1. Missie, doelstelling en kernwaarden 2. Klanten 3. Voedselverstrekking en voedselverwerving 4. Organisatie 5. Financiën 6. Privacy 7. Overige activiteiten en samenwerking

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen Jaarverslag 2015 Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen te Amstelveen BESTUURSVERSLAG Gang van zaken gedurende

Nadere informatie

Jaarverslag Voedselbank de Korenaar 2012 (inclusief jaarrekening)

Jaarverslag Voedselbank de Korenaar 2012 (inclusief jaarrekening) Jaarverslag Voedselbank de Korenaar 2012 (inclusief jaarrekening) Dit jaarverslag is ontleend aan het jaarverslag 2012 van Stichting IDO. Het IDO fungeert als koepelorganisatie voor Stichting de Korenaar,

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans per 31 december 2017 7 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen. JAARVERSLAG 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2015. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Voorwoord Dit is het jaarverslag van over het jaar 2013. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne organisatie. wordt mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012

De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 ACTIVA De Stadse Voedselbank Groningen Balans 31 december 2012 PASSIVA VASTE ACTIVA Materiele vaste activa Eigen vermogen - inventarissen 765 - vermogen Stadse Voedselbank Groningen 62.357 - vervoermiddelen

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2017

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2017 STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN Jaarverslag 2017 1. Algemene informatie In 2017 hebben wij wederom onze taak goed kunnen uitvoeren. De uitgifte van de wekelijkse voedselpakketten vond tot en met november

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. 2015 kan worden getypeerd als een jaar van enkele veranderingen:

Jaarverslag 2015. 2015 kan worden getypeerd als een jaar van enkele veranderingen: Jaarverslag 2015 1. Inleiding 2. Onze hoofdtaak: voedselverstrekking 3. Ons bestuur 4. Onze vrijwilligers 5. Onze ondersteuners 6. Onze financiën *1 Inleiding 2015 kan worden getypeerd als een jaar van

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2015 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans per 31 december 2016 7 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inhoud

Jaarverslag 2014. Inhoud Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Onze hoofdtaak: voedselverstrekking 3. Onze (nieuwe) plek: Penningweg 20 4. Ons bestuur 5. Onze vrijwilligers 6. Onze ondersteuners 7. Onze belangstellenden 8. Onze

Nadere informatie

JAARVERSLAG INLEIDING

JAARVERSLAG INLEIDING JAARVERSLAG 2017 1. INLEIDING Het jaar 2017 heeft zich gemanifesteerd als een jaar waarbij de groei van het aantal clientèle zich heeft voortgezet. Nadat in 2016 naast de gebruikelijke clientèle eveneens

Nadere informatie

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank Jaarverslag 2016 Bossche Kleding- en Speelgoedbank Datum: 7 maart 2017 1. Algemene gegevens Naam: Bossche Kleding- en Speelgoedbank RSIN: 852340035 KVK: 56870124 Adres : Kooikersweg 549 5224 AT s-hertogenbosch

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2016 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

De voedselbank Door : Mirte

De voedselbank Door : Mirte De voedselbank Door : Mirte Inhoud : De voedselbank 1. wat is de voedselbank?? 2. wanneer is de voedselbank opgericht?? 3. Wie mogen er bij de voedselbank komen?? 4. Wie werkt er bij de voedselbank?? 5.

Nadere informatie

Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland. 1. Kerngegevens. augustus 2014

Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland. 1. Kerngegevens. augustus 2014 Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland augustus 2014 1. Kerngegevens Er zijn per eind juni 2014, 154 voedselbanken aangesloten bij Voedselbanken Nederland. Deze voedselbanken verdelen voedselpakketten

Nadere informatie

Voedselbank Waalwijk de Rijglaars zo klein als kan, zo groot als nodig. 8 september 2010, Wijktafel Sint Antoniusparochie / Bloemenoord

Voedselbank Waalwijk de Rijglaars zo klein als kan, zo groot als nodig. 8 september 2010, Wijktafel Sint Antoniusparochie / Bloemenoord Voedselbank Waalwijk de Rijglaars zo klein als kan, zo groot als nodig 8 september 2010, Wijktafel Sint Antoniusparochie / Bloemenoord Voedselbank = broodnodig! Ook in Gemeente Waalwijk (Sprang-Capelle

Nadere informatie

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA 0 12 juli 2016 INHOUD RAPPORT BLZ 1. Financiële positie JAARREKENING 2015 1. Samenstellingsverklaring 2. Balans per 31 december 3. Staat van baten en lasten

Nadere informatie

BELEIDS EN ACTIEPLAN STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN.

BELEIDS EN ACTIEPLAN STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. BELEIDS EN ACTIEPLAN 2018 1 STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. 1.0 Visie en doelstellingen In Nederland leven meer dan een miljoen mensen, waaronder 400.000 kinderen

Nadere informatie

BELEIDS EN ACTIEPLAN STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN.

BELEIDS EN ACTIEPLAN STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. BELEIDS EN ACTIEPLAN 2017 1 STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. 1.0 Visie en doelstellingen In Nederland leven meer dan een miljoen mensen, waaronder 400.000 kinderen

Nadere informatie

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder.

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Inleiding De stichting voedselbank Kop van Noord is in december 2009 opgericht. De activiteiten werden echter daarvoor reeds een aantal jaren uitgevoerd.

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE Stichting Voedselbank Midden-Twente www.voedselbankmiddentwente.nl secretaris@voedselbankmiddentwente.nl telefoon: 0683 227284 KvK 08143968 STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE OVERZICHT ACTIVITEITEN 2014

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan Meerjarenbeleidsplan 2017-2021 Inleiding In dit beleidsplan zijn beleidsmatige en operationele zaken vastgelegd die de grondslag vormen voor ons handelen in de jaren 2017-2021. De Statuten vormen de basis

Nadere informatie

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Beleidsplan 2018 Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Stichting Voedselbank Steunpunt Amsterdam (hierna:

Nadere informatie

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave 01 Inleiding pag. 1 02 Missie, visie en doelstellingen pag. 2 03 Ontwikkelingen in 2017 pag. 3 04 Plannen voor 2018 pag.

Nadere informatie

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen!

Jaarrekening Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en allen die de voedselbank een warm hart toedragen! Jaarrekening 2015 Hierbij treft u de jaarrekening van Voedselbank Harderwijk aan. In 2015 zijn wij in ons werkgebied Harderwijk, Ermelo en Putten steeds in staat geweest voldoende voedselpakketten samen

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2015

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2015 STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN Jaarverslag 2015 1. Inleiding Het afgelopen jaar zijn wij er wederom in geslaagd om onze taak goed uit te voeren. De uitgifte van de wekelijkse voedselpakketten vind plaats

Nadere informatie

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 01 Inleiding pag. 1 02 Missie, visie en doelstellingen pag. 2 03 Ontwikkelingen in 2016 pag. 3 04 Plannen voor 2017 pag.

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT

JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT TOELICHTING BALANS 31 DECEMBER 2012 Dankzij mooie donaties is het ons als bestuur gelukt groen licht te geven om de stap naar een eigen inzamel-

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND INHOUD Pagina ALGEMEEN 1. Jaarverslag 2. Overzicht balans en baten/lasten 2015 3. Balans per 31 december 2015 4. Baten en lasten over het boekjaar 2015;

Nadere informatie

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 01 Inleiding pag. 1 02 Missie, visie en doelstellingen pag. 2 03 Ontwikkelingen in 2014 pag. 3 04 Plannen voor 2015 pag.

Nadere informatie

Stichting Speelgoedbank-Amersfoort

Stichting Speelgoedbank-Amersfoort Stichting Speelgoedbank- INHOUDSOPGAVE Speelgoedbank Algemeen 3 Balans 4 Staat van Baten en lasten 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Gebeurtenissen na balansdatum

Nadere informatie

VOEDSELBANKEN.NL Purmerend. Beleidsplan 2015 2018

VOEDSELBANKEN.NL Purmerend. Beleidsplan 2015 2018 VOEDSELBANKEN.NL Purmerend Beleidsplan 2015 2018 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 4 2. Missie, doelstelling en kernwaarden 4 2.1 Missie 2.2 Doelstelling 2.3 Kernwaarden 2.4 Prioriteiten 2015/2016 3.

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2014 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrief februari 2014 Nieuwsbrief februari 2014 OPENING ONDERSTEUNINGSHUIS Op 13 september jl. is het Ondersteuningshuis, Stationsplein 6, geopend door wethouder Suijker. In dit pand is de Non-foodbank en een deel van de Voedselbank,

Nadere informatie

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland JAARVERSLAG 2017 2 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland Steenwijk (Pluggematen 4) uitgifte iedere vrijdag 18:15 tot 19:15 uur Vollenhove (Kerkstraat 40) uitgifte iedere vrijdag 18:30 tot 19:00 uur

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord Cliënten. Pag. 3. Verdeelpunt Noordwijk Acties. Interne organisatie

INHOUD. Voorwoord Cliënten. Pag. 3. Verdeelpunt Noordwijk Acties. Interne organisatie JAARVERSLAG 2016 1 INHOUD Pag. 3 Voorwoord Cliënten Pag. 4 en 5: Uitslag enquête Pag. 6: Voedselpakket Verdeelpunt Noordwijk Acties Pag. 7: Publiciteit Pag. 8: Interne organisatie Pag. 9: Financiën Pag.

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad Jaarverslag 2015 een project van Vrede voor de Stad Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4/5 Jaarverslag Activiteitencommissie Voedselbank Spijkenisse e.o. 6/7 Financieel verslag Balans Voedselbank

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012 Stichting Voedselbank Breda Beleid en jaarverslag 2012 Informatie Naam van de Voedselbank Breda zoals deze is ingeschreven in het Handelsregister Stichting Voedselbank Nederland afdeling Breda Fiscaal

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2014 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

Inhoudsopgave pag. 2. Over ons pag. 3. Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4. Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5. Balans per pag.

Inhoudsopgave pag. 2. Over ons pag. 3. Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4. Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5. Balans per pag. Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave pag. 2 Over ons pag. 3 Bericht van bestuur over ontwikkelingen pag. 4 Winst&Verliesrekening 2016 pag. 5 Balans per 31-12-2016 pag. 6 Toelichting op Winst&Verliesrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen

Stichting Voedselbank Amstelveen Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen Jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2 1186 GP Amstelveen Amstelveen, 15 mei 2018 BESTUURSVERSLAG Algemene informatie Statutaire

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

INHOUD. Pagina 3 Voorwoord, Cliënten Pagina 4 Voedselpakket, Verdeelpunt

INHOUD. Pagina 3 Voorwoord, Cliënten Pagina 4 Voedselpakket, Verdeelpunt JAARVERSLAG 2017 INHOUD Pagina 3 Voorwoord, Cliënten Pagina 4 Voedselpakket, Verdeelpunt Pagina 5 Voedselverwerving/Acties, Publiciteit Pagina 6 Interne organisatie Pagina 7 Financiën Pagina 8 Speerpunten

Nadere informatie

Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland

Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland 1 Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland Alle data zijn gemeten op 31 december van genoemde jaar 1 Kerngegevens: Over de organisatie 2014 2015 Aantal voedselbanken 157 162 lid van Voedselbanken Nederland

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010.

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. Stichting van Katoen stelt als doel bruikbare kleding geven aan mensen die het

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is.

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. Jaarverslag 2017 pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2017 Voorwoord In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. De voedselbank wil hulp bieden aan de armste gezinnen

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016 Financiële rapportage stichting over 2016 Korte samenvatting: De uitgaven voor het de Gemeente bedroegen in 2016 41.942 De inkomsten voor de Gemeente bedroegen in 2016 45.270. Dit heeft ertoe geleid dat

Nadere informatie

Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal - Gebroek 12 - p : postbus 2341, 6040 DB t : 06-21840994 e i : voedselban

Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal - Gebroek 12 - p : postbus 2341, 6040 DB t : 06-21840994 e i : voedselban Stichting Voedselbank Midden-Limburg eerste initiatief voorjaar 2005 statuten gedeponeerd 17 november 2005 KvK Limburg 12059740 1 Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 ONDERSTEUNINGSHUIS NU HERKENBAAR Na maandenlange sanering op het terrein van de fa. Bunnik, is het Ondersteuningshuis in januari 2015 weer toegankelijk. Niet alleen toegankelijk maar ook herkenbaar. Op

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015

Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015 Bestuurlijke gegevens Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015 Hier vindt u de officiële gegevens van de voedselbank zoals de fiscus die vraagt voor een ANBI erkende

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012 Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening over 2013 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen. 1 oktober 2015

Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen. 1 oktober 2015 Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen 1 oktober 2015 Voorwoord Veel burgers in Nederland verkeren in een onwenselijke situatie met een zeer laag netto inkomen waardoor zij niet genoeg geld hebben

Nadere informatie

JAARVERSLAG Inleiding

JAARVERSLAG Inleiding Stichting Voedselbank Bergeijk Bezoekadres: Dr. Rauppstraat 52 5571 CH Bergeijk T +31 6 3002 6647 (di-vr) E info@voedselbankbergeijk.nl JAARVERSLAG 2015 Stichting Voedselbank Bergeijk - Jaarverslag 2015

Nadere informatie

- Jaarverslag Jaarrekening 2017

- Jaarverslag Jaarrekening 2017 - Jaarverslag 2017 - Jaarrekening 2017 Bachlaan 4, 2992 GK Barendrecht Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag van het bestuur over het jaar 2017 Organisatie en vrijwilligers 2 Voedselveiligheid 2 Aantal cliënten

Nadere informatie

Stichting Oost Europa Boskoop

Stichting Oost Europa Boskoop JAARREKENING 2014 Bladzijde. Verslag van de penningmeester 1 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Specificatie eigen

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten 2014 6 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

- S MEI 2013. Aanvraagformulier structurele. subsidie. Ingekomen: Formulier 1. Routing. Opbergen. 06 8452 8050 (privé) Gemeente Alphen aan den Rijn

- S MEI 2013. Aanvraagformulier structurele. subsidie. Ingekomen: Formulier 1. Routing. Opbergen. 06 8452 8050 (privé) Gemeente Alphen aan den Rijn Gemeente Alphen aan den Rijn v Ingekomen: - S MEI 2013 Formulier 1 Aanvraagformulier structurele subsidie Routing Afd.f^ Opbergen ' Gegevens aanvragende instelling Naam van uw instelling Doelstelling van

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 2 Voorwoord Ook in 2015 is weer aangetoond dat Stichting Leergeld een wezenlijke partner is in de bestrijding van armoede in Zutphen. Het aantal gehonoreerde

Nadere informatie

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016 FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER 2016 INLEIDING Het bestuur van Stichting Toevlucht geeft in haar financiële jaarverslag verantwoording van het financiële resultaat over het boekjaar 2016. Met ingang van vorig

Nadere informatie

Betalingen voor aankoop goederen en diensten zijn uitsluitend via de bank betaald na overleggen van de betreffende nota s.

Betalingen voor aankoop goederen en diensten zijn uitsluitend via de bank betaald na overleggen van de betreffende nota s. Delden 2 januari 2015 Aan: Het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden. Mevrouw, Mijne heren: Algemeen: Daar we nog niet met de bouw van de Eschmolen hebben kunnen starten zijn de uitgaven beperkt en

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o.

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Aantal pakketten In het afgelopen jaar is het aantal cliënten dat op of onder de armoede grens leeft, weer gestegen. Op 1 januari 2012 maakten wij voor Spijkenisse

Nadere informatie

Alle data zijn gemeten op 31 december van het in de tabellen genoemde jaar. # Voedselbanken lid van Voedselbanken Nederland

Alle data zijn gemeten op 31 december van het in de tabellen genoemde jaar. # Voedselbanken lid van Voedselbanken Nederland Alle data zijn gemeten op 31 december van het in de tabellen genoemde jaar. 2016 2017 2018 # Voedselbanken 167 168 169 lid van Voedselbanken Nederland # Uitgiftepunten 535 530 523 Daling wegens ombouw

Nadere informatie

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden Stichting Kledingbank Drechtsteden Buddingh'plein 20 33I1BV DORDRECHT 06-48909802 Gemeente Dordrecht ta.v. De leden van de gemeenteraad Postbus 8 3300AA DORDRECHT Dordrecht, 30 januari 2008 Betreft: subsidieaanvraag

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten

Jaarverslag 2013. Aantal voedselpakketten en cliënten Jaarverslag 2013 Terugkijkend op 2013 constateren we dat er in onze maatschappij heel veel zaken minder zijn geworden. Zoals, minder werkgelegenheid, minder zekerheden en minder geld in de knip. De consequentie

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 en verder

Beleidsplan 2017 en verder Beleidsplan 2017 en verder "Oog voor voedsel - Hart voor mensen" "Ruimte creëren" Stichting Voedselbank Dronten Handelsweg Zuid 3 8251 JS DRONTEN sc@voedselbankdronten.nl https://voedselbankdronten.nl

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Jaarverslag Voorwoord

Jaarverslag Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord Ook in 2015 was de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. De Voedselbank is voortgekomen uit St. Parel die vanaf januari

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen Jan Goldschmedingplantsoen 17 1185 EM Amstelveen Amstelveen, 31 mei 2015 BESTUURSVERSLAG 2014

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK. Jaarverslag 2011

STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK. Jaarverslag 2011 STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK Een organisatie waarin alle werkzaamheden uitsluitend worden gedaan door vrijwilligers en uw financiële steun volledig ten goede komt aan de cliënten van de voedselbank.

Nadere informatie

In het afgelopen jaar hebben zich geen organisatorische wijzigingen voorgedaan. De bestuurssamenstelling bleef ongewijzigd:

In het afgelopen jaar hebben zich geen organisatorische wijzigingen voorgedaan. De bestuurssamenstelling bleef ongewijzigd: JAARVERSLAG 2014 Stichting / organisatie. In het afgelopen jaar hebben zich geen organisatorische wijzigingen voorgedaan. De bestuurssamenstelling bleef ongewijzigd: voorzitter: secretaris: penningmeester:

Nadere informatie

Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten

Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van Baten en Lasten 2015 6 Toelichting

Nadere informatie

Colofon... 5. Voorwoord... 7. De vrijwilligers...9. Over voedselbank Leeuwarden... 9. Intake... 9. Activiteiten in 2013...10. Bestuurswisseling...

Colofon... 5. Voorwoord... 7. De vrijwilligers...9. Over voedselbank Leeuwarden... 9. Intake... 9. Activiteiten in 2013...10. Bestuurswisseling... algemeen jaarverslag 2013 Colofon... 5 Voorwoord... 7 De vrijwilligers...9 Over voedselbank Leeuwarden... 9 Intake... 9 Activiteiten in 2013...10 Bestuurswisseling... 10 Gekoeld vervoer...10 Groei klantenbestand...

Nadere informatie