De Vlonder (11JJ) Datum: Jaarplan 21ste eeuwse vaardigheden en ICT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Vlonder (11JJ) Datum: Jaarplan 21ste eeuwse vaardigheden en ICT"

Transcriptie

1 Jaarplan 21ste eeuwse vaardigheden en ICT Gekoppeld aan Onderwijsleerproces Beginsituatie Alle leerkrachten binnen SOOOG hebben een Ipad gekregen. Deze Ipad wordt op school niet/ nauwelijks ingezet. Daarnaast leiden we kinderen op voor banen waarvan we nu het bestaan nog niet weten en dit vergt anderen vaardigheden van kinderen (21ste eeuwse vaardigheden) en dus ook van ons onderwijs en de leerkrachtvaardigheden. Op dit moment zijn leerkrachten nauwelijks in staat om de vaardigheden zelf te benutten of over te brengen op de kinderen. Doel Leerkrachten kunnen de Ipad functioneel inzetten tijdens de lessen en beheersen basisvaardigheden om de Ipad van meerwaarde te laten zijn in dagelijkse didactiek. Leerkrachten komen in aanraking met de 21ste eeuwse vaardigheden en beseffen zich dat dit ook van invloed is op de leerkachtvaardigheden. Aanpak Er zal een cursus georganiseerd worden waarin de leerkrachten stap voor stap de basisvaardigheden voor het werken met de Ipad aangereikt krijgen. Er zullen voor elk digitaal schoolbord Apple-tv's worden aangeschaft zodat het geleerde in de praktijk gebracht kan worden waarbij de Ipad een centrale rol vervult. De aanvraag moet goedgekeurd worden door het CvB.

2 Jaarplan Academische Opleidings school (AOS) Gekoppeld aan Schoolcultuur Startdatum Beginsituatie Een school welke bij ons in het cluster zit, obs De Noordkaap. is een academische opleidingsschool. De ambitie is neergelegd om het gehele cluster mee te laten doen binnen het Academisch traject. Het is een grote ambitie, waar de verschillende scholen verschillende trajecten in kunnen nemen, afhankelijk en aangepast aan hun eigen (begin)situatie/kunnen. Alle leerkrachten hebben in het schooljaar de coachcursus gevolgd. Dit was een voorwaarde om studenten van de Academische PA te mogen begeleiden. Op obs De Vlonder is afgesproken om te starten met het doen van onderzoek in het nieuwe kalenderjaar (januari 2017). Doel De leerkrachten kunnen middels onderzoek grote stappen maken in het didactisch en persoonlijk leerproces van alle leerkrachten van de school en de kinderen. PA-studenten kunnen binnen ons cluster een goede plek vinden om zichzelf te ontwikkelen tot goede collega's. We hebben als collegae van cluster 6 een kritsche, open, onderzoekende en innovatieve houding. Aanpak Linde de Jonge is aangesteld als leerkracht uit de kwaliteitspool binnen cluster 6. Zij heeft de taak gekregen de Academische Opleidingsschool te coördineren en te organiseren. Zij is tevens de OPLIS van ons cluster. Vanuit de Hanze is er begeleiding (Heidi Rubingh) en er is daarnaast op obs De Noordkaap voldoende expertise aanwezig. Aan het begin van het schooljaar gaat de schoolleiding de tweedaagse bezoeken waarin de officiele aftrap wordt gegeven. Daarna zal Linda de Jonge uitgenodigd worden tijdens een algemene vergadering om meer te vertellen over het doen van onderzoek en het geven van voorbeelden van good practice. Daarnaast zal aan Linde gevraagd worden om het team te informeren en te begeleiden in dit traject.er dient nog draagvlak en eigenaarschap gecreeerd te worden bij de collega's op obs De Vlonder.

3 Jaarplan communicatieplan Gekoppeld aan Organisatiemanagement Ruud Zwinkels Beginsituatie Er is momenteel geen communicatieplan aanwezig op school. In strategisch beleid van SOOOG is dit opgenomen. Hierdoor neemt de school dit op in het jaarplan. Doel Aan het einde van het schooljaar hebben we een actueel communicatieplan geschreven en uitgerold binnen de school. Aanpak Er zal een opzet van een communicatieplan door Annet worden gestuurd. Dit plan moet geactualiseerd en schoolspecifiek gemaakt worden.

4 Jaarplan opstellen dyslexieprotocol Gekoppeld aan Planmatige ondersteuning Beginsituatie Op obs De Vlonder is nog geen dyslexieprotocol aanwezig. Doel Een zo goed mogelijke begeleiding van leerlingen met (dreigende) leesproblemen. Dit willen wij vastleggen in een protocol dyslexie. Aanpak Clusterbreed gaan we een protocol opstellen. Deze zal eventueel nog schoolspecifiek worden gemaakt. In janauri 2017 zal er een concept protocol klaarliggen en in juli 2017 wordt het protocol worden vastgesteld. Tussentijdse evaluatie januari 2017: Evaluatie Eindevaluatie juni 2017:

5 Jaarplan Implementatie leerlijnen jonge kind in Parnassys Gekoppeld aan Onderwijsleerproces Beginsituatie In het schooljaar hebben de leerkrachten van groep 1/2 een cursus gevolgd rondom leerlijnen jonge kind in Parnassys. Hier is mee geexperimenteerd, maar dit is nog niet structureel geimplementeerd. Doel Het opzetten en uitschrijven van het beredeneerd aanbod van de doelen die in de leerlingen jonge kind staan beschreven. De doelen zijn helder vanuit deze leerlijnen, maar wannneer en hoe wordt dit doel behandeld? Hier worden in concrete afspraken over gemaakt. Aanpak De leerkrachten van groep 1/2 gaan, in overleg met de IB-er, het beredeneerd aanbod vormgeven. Er komt een overzicht met de doelen en daaraan gekoppeld wanneer deze doelen worden behandeld en door middel van welke activiteiten bij welke vakgebieden. Hier kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt gaan worden van een placemat naast het document.

6 Jaarplan ouderbetrokkenheid - actief educatief partnerschap Gekoppeld aan Imago Beginsituatie Ouderbetrokkenheid is de betrokkenheid van ouders bij de opvoeding en het onderwijs van hun kind, zowel thuis als op school. Hierbij hoort ook de ouderparticipatie. Het onderscheid hierin is dat er bij ouderparticipatie sprake is van de daadwerkelijke actieve deelname van ouders bij schoolactiviteiten. In januari 2015 is er samen met de Hanzehogeschool Groningen een traject gestart welke enkel gericht is op ouderbetrokkenheid; RAAK. Er zijn verhalen gevangen bij leerkrachten, leerlingen en ouders waarbij de huidige en de gewenste situatie in kaart is gebracht. Doel Het schrijven van beleid omtrent ouderbetrokkenheid. In dit beleid staat beschreven wat de wederzijdse verwachtingen mogen zijn in de gouden driehoek bestaande uit ouders, leerlingen en leerkrachten. Het doel hierbij is om de ouderbetrokkenheid te vergroten waarbij er op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Door de verbetering van het contact tussen school en ouders zal het kind hiervan optimaal profiteren. Aanpak Door middel van gesprekken en teamvergaderingen wordt er een betekenis gehangen aan de term 'ouderbetrokkenheid'; - door middel van gesprekken (story-telling) met leerlingen, ouders en leerkrachten wordt de beginsituatie (huidige situatie) in kaart gebracht; - Op basis van de analyse van de gesprekken wordt er een verbeterplan opgesteld; de stip aan de horizon; - De subdoelen van het verbeterplan wordt uitgevoerd; - Eind 2016 is het project RAAK afgesloten en is er een beleid ten aanzien van ouderbetrokkenheid Evaluatie Eindevaluatie januari 2017:

7 Jaarplan Parnassys/Integraal Gekoppeld aan Kwaliteitsmanagement Beginsituatie In het schooljaar zijn we gestart met het opnemen van onze jaarplannen in Integraal. De vorderingen en de borging van de plannen volgen we in Integraal. Er wordt verslag gedaan van de uitvoering van de plannen gedurende het schooljaar. De plannen worden daarnaast gearchiveerd middels het invullen van de evaluatie. Doel Daarnaast is er vorig jaar een start gemaakt met HGW voor de leerkrachten. Dit houdt o.a. in dat er goed gewerkt wordt met groepsplannen en het analyseren van de resultaten individueel-, groeps- en schoolniveau. Integraal volledig integreren binnen Parnassys als ons kwaliteitssysteem. De schooljaarplannen worden gevolgd middels het tabblad uitvoering zodat er een chronologisch verslag ontstaat van de uitvoering van het schooljaarplan. De plannen worden afgesloten middels het laatste tabblad waarin de evaluatie van het gehele plan wordt geschreven. Aanpak Vanuit de inventarisatie binnen het cluster wordt gekeken waar er behoefte aan is. Zo wordt er geprobeerd om een cursus op maat te leveren, zodat we er in de praktijk meteen mee aan de slag kunnen. De plannen worden gedurende het hele schooljaar gevolgd en acties die betrekking hebben op het plein worden weggeschreven en gevolgd in de uitvoering. Hierdoor kunnen de plannen en de onderhangende acties worden gevolgd. De voorwaarde om de plannen goed en gedegen te kunnen borgen is hierdoor aanwezig. De cursus HGW zal op 31 oktober 2016 op maat worden aangeboden door Driestar. Binnen het cluster wordt geinventariseerd waar er behoefte aan is.

8 Jaarplan Sociaal-emotioneel volgsysteem (ZIEN-Parnassys) Gekoppeld aan Kwaliteitsmanagement Beginsituatie Het team heeft in het schooljaar nascholing gevolgd om verantwoord met ZIEN te kunnen werken. De 2 opleidingsmomenten zijn begeleid door Driestar-Educatief. Daarnaast zijn er schoolafspraken gemaakt over de wijze van afname en de afnamemomenten. Doel Onze leerlingen worden op sociaal-emotioneel gebied gevolgd en gemonitord. Naar aanleiding van dit instrument (ZIEN) kunnen interventies plaatsvinden welke gericht zijn op het persoonlijk welbevinden van het kind. Deze worden gecombineerd op de groepskaart met de leerlingresultaten, waardoor er een totaalbeeld ontstaat dat completer is dan de afzonderlijke scores. Hierdoor kunnen we betere interventies plegen om de kinderen beter onderwijs te geven en hen zich prettiger te laten voelen. Aanpak Elke leerkracht vult de monitoring van ZIEN in en brengt daarmee zijn/haar groep in kaart en kijkt daarbij specifiek naar de individuele leerlingen. Indien de scores er om vragen zullen er door de leerkracht interventies gepleegd worden. In oktober wordt voor alle leerling de vragenlijst ingevuld en in februari worden nogmaals voor de leerlingen die op/uitvallen de vragenlijst ingevuld. Daarnaast vormt de uitkomst van de vragenlijst van ZIEN input voor de groeps- en leerlingbespreking met de IB-er. De IB-er agendeert dit punt tijdens de algemene vergaderingen.

9 Jaarplan sociale veiligheid Gekoppeld aan Schoolcultuur Lydia Wierenga-Wemmenhove, Ruud Zwinkels Beginsituatie Er is een stichtingsbreed plan rondom Sociale Veiligheid. Dit plan is bovenschools opgesteld en verspreid onder de diverse scholen. Dit plan is op school aanwezig, maar dient nog schoolspecifiek gemaakt te worden. Doel Onze school heeft het beleid voor de waarborging van sociale veiligheid van leerlingen en personeel vastgesteld in het schoolspecifieke beleidsplan "Sociale Veiligheid". Aanpak Het bovenschoolse beleidsplan zal in het schooljaar schoolspecifiek gemaakt worden. Er is vanaf het schooljaar een coordinator sociale veiligheid benoemd; Lydia Wierenga. Zij gaat middels de SOOOG-academie de cursus Coordinator Sociale Veiligheid volgen. Ruud gaat ook deze cursus volgen. Lydia zal een belangrijke rol gaan spelen in het schoolspecifiek maken van het beleidsplan en zal hierin een centrale rol spelen. Lydia en Ruud nemen deel aan de cursus Coordinator Sociale Veiligheid welke wordt georgansieerd vanuit de SOOOG-academie. De cursusdata zijn: - 6 maart 2017; - 3 april 2017; - 1 mei Evaluatie

OBS de Vlonder. Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1

OBS de Vlonder. Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1 OBS de Vlonder Samenvatting Schooljaarplan SAMENVATTING SJP 1 Voor u ligt een uittreksel uit het Schooljaarplan van OBS de Vlonder. Om een goede uitvoeringsregistratie en evaluatie te bewerkstelligen werken

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2018 2019 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Finsterwolde Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel Onze basisschool is onderdeel van Stichting Kindwijs. Voor meer informatie over onze Stichting verwijzen we u graag naar www.kindwijs.org Deze operationele planning is onderdeel van onze kwaliteitscyclus

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2016 2017 Naam school Adres Postcode o.d.b.s. Theo Thijssen HB Hulsmanstraat k8b 9663 TP Telefoon 0597 646004 Brinnummer E-mail 10BG obstheothijssen@hotmail.com Website Directeur Bevoegd

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 06 07 Naam school Obs Drieborg Adres G. Topelenstraat 9 Postcode 9688RN Drieborg Telefoon 0597-5477 Brinnummer E-mail Website 08DD obsdrieborg@sooog.nl www.obsdrieborg.nl Directeur

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 206 207 Naam school Obs Oosterschool Adres Hoofdweg 233 Postcode 9695 AH Bellingwolde Telefoon 0597-5369 Brinnummer 06CN E-mail obsoosterschool@sooog.nl Directeur J. Spelde Bevoegd

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Schoolplan 2012 2013

Schoolplan 2012 2013 Schoolplan 2012 2013 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Schoolplan Josefschool Schooljaar 2012-2013

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Dubbele Punt Aartswoud Datum: 1 augustus 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Dubbele Punt Schoolnaam OBS de Dubbele

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 t Naam school Obs Letterwies Adres Postbus 32 (bezoekadres : Meidoornstraat 20) Postcode 9670AA Winschoten (9944 AR Nieuwolda) Telefoon 0596-541265 Brinnummer 00BB E-mail

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18 HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl Directeur

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school OBS DE FLAMBOU/OBS TRIMBEETS Adres MIENTEWEI 4/H RINGENOLDUSSTRAAT 1 Postcode 8401 AA/8401 PV Telefoon 0513 461638/0513462280 E-mail INFO@FLAMBOUNL/INFO@TRIMBEETSNL

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2017-2018 Montessori Onderwijs Purmerend Onderwerp uit verbeterplan ICT en LAS Leerkrachten voeren ook incidentenregistratie in in Parnassys, verslagen van derden worden gescand en in Parnassys

Nadere informatie

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari Jaarplan 2017 RKBS Sint Theresia Steenwijksmoer Datum: 19 januari 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017 Schoolnaam RKBS Sint Theresia Datum 07-01-2017 Inleiding Dit jaarplan is geschreven voor de RKBS

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend Jaarplan maart 2017- juli 2018 In het jaarplan staan doelen voor resterend huidig schooljaar en nieuw schooljaar 2017-2018 geformuleerd. Het jaarplan is deels een afgeleide van het schoolplan 2015-2019.

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Procesbeschrijving Bij het vormgeven aan het project Hoogbegaafdheid hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden, waaronder met andere samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 06 0 Naam school Obs De Linde Adres Verlengde Berkenlaan Postcode 966 GC Telefoon 09 646004 Brinnummer E-mail Website Directeur Bevoegd Gezag 0BG info@basisschool-delinde.nl www.basisschool-delinde.nl

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 28 juni

Jaarplan Melick. Datum: 28 juni Jaarplan 2016-2017 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 28 juni 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 20-06-2016 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 7 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS Thrimwalda Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 29-06-2016

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 6 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS It Kruirêd Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 21-06-2016

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg Wat is kwalitatief goed onderwijs? In schooljaar 2012-2013 hebben we onze visie zoals dat zo mooi heet her (r)ijkt. Belangrijk is dat je met elkaar een toekomstbeeld

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

Schoolplan 2013 2014

Schoolplan 2013 2014 Schoolplan 2013 2014 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Josefschool Schooljaar 2013-2014 =stand van

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1.

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1. Jaarplan 2013-2014 In het schoolplan 2011 2015 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn, a.d.h.v. vier strategische keuzen. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Veilig leren en werken op school

Veilig leren en werken op school Veilig leren en werken op school Programma Veilige Publieke Taak(VPT) Naar aanleiding van het toenemende aantal incidenten waarbij werknemers en werkgevers met een publieke taak geconfronteerd werden met

Nadere informatie

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 OBS Het Web Datum document 21 juni 2017 Jaarverslag 2016 2017 Het Web Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 3 4. Doelen van het

Nadere informatie

Evaluatie (School)jaarplan Jaar

Evaluatie (School)jaarplan Jaar (School)jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School De Toermalijn Schoolleider Willem Kamper Datum 20 juni 2016 Inleidend In de evaluatie van het jaarplan 2015-2016 kijken we terug op de verbeterpunten van

Nadere informatie

Om dit te realiseren hebben we in het Strategisch Beleidsplan de volgende beleidsvoornemens geformuleerd:

Om dit te realiseren hebben we in het Strategisch Beleidsplan de volgende beleidsvoornemens geformuleerd: Beleidsplan opbrengstgericht werken aan Onderwijs en Kwaliteit Beleid en doelen voor het thema Onderwijs en Kwaliteit voor de jaren 2013 2016 Vastgesteld juli 2013 Inleiding Onderwijs is onze kerntaak.

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool den Akker

Jaarplan Basisschool den Akker Jaarplan 2018-2019 Basisschool den Akker Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan 2018-2019 van basisschool den Akker. In dit jaarplan wordt beschreven welke doelen de school stelt voor het schooljaar 2018-2019.

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016 Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan - 2016 Organisatie/overleg Domeinen: X onderwijsleerproces X communicatie met ouders X leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg X schoolontwikkeling X schoolklimaat

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool. De Goudakker

Jaarverslag basisschool. De Goudakker Jaarverslag basisschool De Goudakker 2017 2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken (OGW)

Opbrengstgericht werken (OGW) Opbrengstgericht werken (OGW) Planmatig Opbrengstgericht Werken op schoolniveau en groepsniveau Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteits Opbrengstgericht Werken

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond 3 oktober 2015 Inhoud 1. Aanleiding en doel van de avond 2. Proces van het traject 3. Visie, missie en kernwaarden 4. Concretiseringen 5. Tijdspad en kwaliteit 6. Vragen? Doel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 KWALITEITSZORG

HOOFDSTUK 5 KWALITEITSZORG HOOFDSTUK 5 KWALITEITSZORG 1 5 KWALITEITSZORG Schoolontwikkeling is een cyclisch leer- en ontwikkelproces waarbij het gaat om het borgen en verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De kwaliteit van

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Verbeterplan cbs De Höchte. Plan van aanpak Begrijpend Lezen. Met de Höchte op de hoogte! Alteveer, augustus 2015

Verbeterplan cbs De Höchte. Plan van aanpak Begrijpend Lezen. Met de Höchte op de hoogte! Alteveer, augustus 2015 Verbeterplan cbs De Höchte Plan van aanpak Begrijpend Lezen Met de Höchte op de hoogte! Alteveer, augustus 2015 Miriam Stuut (dir.) Nineke Kupers (IB) Janneke Smit (IB) Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Evaluatie plan van aanpak cbs de Wâlikker schooljaar 2011-2012 EVALUATIE. plan van aanpak schooljaar 2011-2012. 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1

Evaluatie plan van aanpak cbs de Wâlikker schooljaar 2011-2012 EVALUATIE. plan van aanpak schooljaar 2011-2012. 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1 EVALUATIE plan van aanpak schooljaar 2011-2012 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1 Plan van aanpak 2011-2012 1. Professionele schoolcultuur Het team kan op aantoonbaar voldoende wijze functioneren door: resultaat-

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan + evaluatie Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2018 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel

Nadere informatie

Ik hoop u een helder beeld te kunnen geven van de mate waarin wij onze resultaten hebben behaald. Ton Huiskamp (directeur) P a g i n a 1

Ik hoop u een helder beeld te kunnen geven van de mate waarin wij onze resultaten hebben behaald. Ton Huiskamp (directeur) P a g i n a 1 Jaarverslag 2013-2014 obs De Bogen VOORWOORD In dit verslag van obs de Bogen treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan 1 Schooljaarplan 2018 2019 Inleiding: Op basis van de rapportage condities, de doelen uit het Schoolplan 2015 2019 en de evaluatie van de opbrengsten van het schooljaar 2017-2018, hebben we voor 2018-2019

Nadere informatie

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM JAARPLAN 2018-2019 ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN 243 3054 CR ROTTERDAM 010-4223517 MATTHEUS@ZMLK.NL INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Schoolplan en jaarplan... 4 3. Planning...

Nadere informatie

Onderwerp OB MB BB Tussendoelen/acties Doelstelling juli 2018 Voeren van kindgesprekken

Onderwerp OB MB BB Tussendoelen/acties Doelstelling juli 2018 Voeren van kindgesprekken Jaarplan 2017-2018 De Klimboom Schoolontwikkeling Kindcentrum De Klimboom Personele bezetting onderwijs/groepen 1 t/m 8: Personeel Onderbouw (groep 1/2/3) Personeel Middenbouw (groep 4/5/6) Personeel Bovenbouw

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Beatrixschool Rijssen www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Beatrixschool Schoolnaam Beatrixschool Datum 22-06-2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Zakelijke gegevens Brinnummer 10DT Schoolnaam SWS De Driesprong Telefoonnummer 0597-541440 Faxnummer Gemeente Bellingwedde Provincie Groningen Vestiging adres Dorpsstraat 145a

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 16 17 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Jaarverslag AOS-PO Noord-Nederland

Jaarverslag AOS-PO Noord-Nederland Jaarverslag AOS-PO Noord-Nederland 2012-2013 1. Organisatie De AOLB is formeel toegetreden tot het samenwerkingverband. Simone Doolaard vertegenwoordigt de AOLB in de stuurgroep en in het coördinatorenoverleg.

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Verslaggeving via. jaargroepoverleg

Verslaggeving via. jaargroepoverleg Jaarplan 2014-2015. c.b.s. de Vuurvlinder Onderwijs en identiteit Plan Do Check/act (Evaluatie en borging juni 2015) 1:Resultaten van de tussen- en eindopbrengsten van rekenen worden gehandhaafd en/of

Nadere informatie

Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten

Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten Individuele scholen of scholengroepen die gaan werken met de module leerlijnen van ParnasSys, zullen inhoudelijk worden begeleid bij de implementatie door

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Plan van aanpak 2014 2015

Plan van aanpak 2014 2015 Plan van aanpak 2014 2015 Jaarlijks stelt de locatiedirecteur in samenspraak met de collega s een Plan van aanpak op. Hierin worden de doelen omschreven waar het komende schooljaar expliciet aan zal worden

Nadere informatie

Jaarplan Rudolf Steiner Educare Zustersstraat 25, Venlo :26 Status: Concept Auteur: A. Storm.

Jaarplan Rudolf Steiner Educare Zustersstraat 25, Venlo :26 Status: Concept Auteur: A. Storm. Jaarplan 2015-2016 Rudolf Steiner Educare Zustersstraat 25, Venlo 21-01-2016 11:26 Status: Concept Auteur: A. Storm pagina 1 / 6 Inhoudsopgave: Inleiding Jaarplan 2015-2016 Vertaling hoofdlijnen in schoolontwikkelingsprojecten

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Schoolontwikkelplan

Schoolontwikkelplan Schoolontwikkelplan 2017-2018 Jaar 2017-2018 School Sint Lidwina school Directeur Linda Blok (waarnemend) tot 1 augustus, vanaf 1 augustus Annemarie Slagter-Kool. Datum 25 juni 2017 concept (sept definitief)

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut

Jaarplan o.b.s. De Boomhut Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2017-2018 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Onze visie op organiseren

Onze visie op organiseren n a l p s r Koe 2019-2022 Wij zijn SKOzoK en leren onze leerlingen leren in een gemeenschappelijk georganiseerde leeromgeving, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. In een tijd waar informatie in overvloed

Nadere informatie

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team Jaarplan 2016-2017 Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Rekenen: Borgen van de rekenmethode Wizwijs voor de groepen 3 t/m 8. Inzetten van coöperatieve werkvormen Voor de groepen 1 en 2 gecijferd bewustzijn structureel

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2016 2017 Naam school Katholieke Daltonschool Sint Walfridus Adres Ter Laan 8 Postcode 9781 HN Bedum Telefoon 050-3015467 Fax 050-3015467 E-mail stwalfridus@primenius.nl Website www.walfridus.nl

Nadere informatie

Workshop Continuous Improvement anders organiseren. Véronique Lindelauf Bart Goffin

Workshop Continuous Improvement anders organiseren. Véronique Lindelauf Bart Goffin Workshop Continuous Improvement anders organiseren Véronique Lindelauf Bart Goffin Even voorstellen Véronique Lindelauf (IB er SBO Bernardus) Bart Goffin (leerkracht BS. De Triangel) Wie zijn wij? Collectieve

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump

Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump 2016-2017 Inleiding Dit jaarplan is de start van het schoolplan 2016-2019, gebaseerd op de koers van het strategisch

Nadere informatie

Schooljaarplan Sint Gerardusschool

Schooljaarplan Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Borgingstrajecten 4 3 Verbetertrajecten

Nadere informatie

Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem. Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING

Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem. Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING O leerlijnen H a n d e l i n g s g e r i c h t w e r

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces. Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt

Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces. Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt Waar gaat het om? Opbrengstgericht werken betekent dat opbrengstgegevens

Nadere informatie