Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden. Lelystad, 19 april 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden. Lelystad, 19 april 2017"

Transcriptie

1 Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden Lelystad, 19 april 2017

2 Agenda 14:00-14:45 Presentatie door André Rijsdorp, Natuurmonumenten; - Introductie Marker Wadden; - Toelichting concept mood-board; - Ruimte voor verhelderende vragen; 14:45-15:30 Presentatie voorgenomen proces aanbesteding/prijsvraag; 15:30-15:45 Pauze; 15:45-17:00 Ruimte voor vragen en discussie; 17:00-17:30 Borrel.

3 Ligging en probleem Lelystad

4 Ambitie 2030

5

6

7

8 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 8

9 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 9

10 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 10

11 Uitgangspunten wow-effect maar toch ingetogen de ontwerp-opgave behelst de gehele (toekomstbestendige) nederzetting, groter dus dan waarvoor nu financiën beschikbaar zijn Warmte-, water- en energievoorziening en riool intellectueel eigendom en/of gebruiksrechten om niet overgaan naar Natuurmonumenten opdat Natuurmonumenten vrij is om de nederzetting uit te breiden dan wel aan te passen.

12 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 12

13 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 13

14 ZANDPLATEAU EN HAVEN \ 14

15

16

17

18 Pauze

19 BEOOGDE PRIJSVRAAGPROCEDURE: Opzet: prijsvraagprocedure met een selectiefase, trechteringsfase tot 3-5 deelnemers voor inschrijving 1. Aankondiging; 2. Selectie deelnemers aan de hand van minimum geschiktheidseisen; 3. Indiening geanonimiseerde schetsontwerpen en toelichting op maximaal 3x A3; 4. Trechtering deelnemers (3-5) aan de hand van ingediende ontwerpen door jury; partijen worden uitgenodigd om mee te doen aan de biedingsfase; 6. Gezamenlijke inlichtingen ronde; 7. Individuele dialooggesprekken deelnemers; 8. Indiening voorontwerpen (maquette en/of 3D-ontwerp (VR-bril?) en/of op papier en prijsaanbieding; 9. Beoordeling aanbiedingen door jury/beoordelingscommissie; 10. Prijs aan winnende deelnemer.

20 BEOOGDE PRIJSVRAAGPROCEDURE: Opzet: prijsvraagprocedure met een selectiefase, trechteringsfase tot 3-5 deelnemers voor definitief ontwerp De jury bestaat uit minimaal 3 onafhankelijke personen (= geen binding met deelnemers aan de prijs-vraagprocedure) waarbij mogelijk minimaal 1 persoon is ingeschreven in het architectenregister, 1 persoon een technisch inhoudelijke achtergrond heeft en 1 persoon uit het projectteam Marker Wadden. Kunt u zich vinden in deze procedure en op welke onderdelen behoeft de procedure bijstelling om te komen een succesvolle prijsvraagprocedure?

21 BEOOGDE UITVRAAG INHOUDELIJK: Voor trechtering: Schetsontwerp van een nederzetting op het zandplateau van het eerste eiland met een omvang van circa tien gebouwen (maximaal 3 maal A3-formaat). Na trechtering (3-5 geselecteerde deelnemers): Uitgewerkt voorontwerp en bindende prijs voor de realisatie voor de gebouwen waarvoor op dat moment budget beschikbaar is. De overige gebouwen waarvoor nog geen budget is maken geen onderdeel uit van de bouwscope (alleen onderdeel van de voorontwerp-scope). Het is de ambitie om een budget van 1 miljoen Euro te verkrijgen voor deze fase. Heeft u ideeën hoe we kunnen uitvragen dat er zoveel mogelijk gebouwen worden gerealiseerd zonder het budget te overschrijden?

22 BEOOGDE PLANNING: 3de kwartaal 2017 start prijsvraag; 6 weken looptijd voor gegadigden om schetsontwerp en toelichting te maken; Begin november 2017 uitslag trechtering jury; 3 maanden voor inschrijvers om voorlopig ontwerp en prijsaanbieding te maken, inclusief 1 dialooggesprek en inlichtingenronde; Indienen voorlopig ontwerp en prijsaanbieding 1 februari; Beoordeling door jury/beoordelingscommissie; Eind februari gunning prijs; Maart-april 2018 uitwerken ontwerp; Q de oplevering.

23 BEOOGDE GESCHIKTHEIDSEISEN: De volgende geschiktheidseisen worden mogelijk gesteld: 1. In het team van de deelnemer dient minimaal een architect te zitten die ingeschreven is in het architectenregister; 2. Deelnemer dient een woningbouwproject naar tevredenheid van de opdrachtgever te hebben ontworpen welke in hoge mate is vervaardigd uit prefab elementen; 3. Deelnemer dient minimaal een project naar tevredenheid van de opdrachtgever te hebben uitgevoerd waarbij er een unieke woning of kantoorgebouw is gerealiseerd welke in hoge mate is vervaardigd uit prefab elementen. Zijn dit de juiste geschiktheidseisen?

24 BEOOGDE TRECHTERINGSCRITERIA: De trechteringsciteria zullen gekoppeld worden aan de doelstellingen van Natuurmonumenten t.a.v. de nederzetting. Deze doelstellingen zijn: 1. Het realiseren van een verzameling gebouwen ten behoeve van het beheer, onderhoud en gebruik van de Marker Wadden; 2. De verzameling verschillende gebouwen dienen een samenhangende nederzetting te creëren die bij binnenvarende bezoekers een WOW-effect oproept; 3. De nederzetting dient een ingetogen uitstraling te hebben passend bij de unieke locatie; 4. De nederzetting dient, duurzaam, binnen dezelfde architectuur, uitgebreid kunnen worden; 5. De gebouwen dienen tegen een lage prijs gebouwd en onderhouden kunnen worden. Zijn de trechteringscriteria reëel en passend bij deze opgave?

25 BEOOGDE TRECHTERINGSCRITERIA (2): Kunt u zich vinden in de voorgestelde jury beoordeling? De volgende trechteringscriteria worden mogelijk gesteld: 1. Mate van aantoonbare doorgronding van de logistieke uitdaging op deze locatie, een passende oplossing voor het bouwen op deze locatie die leidt tot een lage bouwsom en lage onderhoudskosten gedurende de levensduur; 2. Mate van architectonische kwaliteit van de nederzetting in zijn geheel en passend op deze locatie; 3. Mate waarin de gebouwen in lengte van jaren binnen dezelfde architectuur gemaakt of gerenoveerd kunnen worden. Criterium 1. beschrijving waarin een analyse van het probleem wordt geduid met de voorgestelde maatregelen waarmee aangetoond wordt dat er een economische oplossing haalbaar is. Criterium 2. een schetsontwerp. Criterium 3. een beschrijving waaruit blijkt dat de beeldbepalende onderdelen in lengte van jaren gemakkelijk te verkrijgen of vervaardigen zijn. De jury zal bij haar beoordeling streven naar diversiteit in de kiezen ontwerpen.

26 BEOOGDE (GUNNINGS)CRITERIA OM TE KOMEN TOT HET WINNENDE ONTWERP: De volgende criteria worden mogelijk gesteld: 1. Kwaliteit van de architectonische uitstraling (mate waarin het ontwerp samenhangend is, mate waarin het ontwerp passend is met de locatie, mate waarin een wow-effect geborgd is); 2. Prijs van de te realiseren gebouwen (waarvoor budget is). Keuze: beoordeling zonder nadere uitwerking door een jury (prijs en kwaliteit in samenhang) op anonieme plannen waarbij er geen mogelijkheid is tot dialooggesprekken klassieke beoordeling door een beoordelingsteam die eerst de kwaliteit beoordeelt zonder kennis te hebben van de prijs (waarbij er wel dialooggesprekken plaats hebben gevonden). De prijs zal pas na de kwaliteitsbeoordeling meegenomen worden (vergelijkbaar met EMVI op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding).

27 OVERIGE VRAGEN: 1. Is het passend om te verlangen dat het Intellectueel Eigendom van het ontwerp om niet wordt overgedragen aan Natuurmonumenten? Of is alleen een niet-exclusief gebruiksrecht en recht op herhaling voor onbepaalde tijd meer passend? 2. Deelt u de mening dat het werken met prefab-elementen cruciaal is op deze afgelegen locatie? 3. Is de beoogde vergoeding (recht op etaleren ontwerpen en winnend ontwerp opdracht voor detailontwerp en realisatie vier gebouwen) passend? 4. Is het (concept) mood-board passend bij de opgave? Is het toestaan van een ontwerp welk bekeken wordt met een VR-bril van toegevoegde waarde? Dienen er hiervoor eisen gesteld te worden? 5. Welke (overige) tips, vragen of opmerkingen heeft u?

28 VERVOLG PROCES Schriftelijke consultatieronde Openbare rapportage Start prijsvraag procedure

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

7 Beoordeling Offertes

7 Beoordeling Offertes 7 Beoordeling Offertes 7.1 Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) Opdrachtgever heeft ervoor gekozen om bij de onderhavige aanbesteding naast het maatschappelijk verantwoord ondernemen zwaar accent

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: M.J. van der Linden Email: aanbestedingen@eindhoven.nl,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting De Haagse Scholen, Postbus 61454, 2506 AL Den Haag (NL). t.a.v.: Mevr. D. Spaans.

Nadere informatie

Tesselschadestraat 4 Leeuwarden. Marktconsultatie 31 augustus 2016

Tesselschadestraat 4 Leeuwarden. Marktconsultatie 31 augustus 2016 Tesselschadestraat 4 Leeuwarden Marktconsultatie 31 augustus 2016 Welkom Visie op innovatie naar energieneutraliteit Jur Koerts Simone Leenders Judith Rodenburg Wim Harwig Jan Karel van Wiggen Martine

Nadere informatie

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart Aanbesteding project Knooppunt Klankbordgroepen 18 maart Agenda 1. Stand van zaken project Knooppunt (Winston Zuiverloon) 2. A1 Bunschoten (Sascha van de Kolk) 3. Aanbesteding Project Knooppunt (Rob Spit)

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

IMMA Special Knowledge Café

IMMA Special Knowledge Café IMMA Special Knowledge Café Info en tips voor minicompetities Gerben Schuhmacher Maastricht, 15 maart 2016 1 Inhoud 1. Doelgroep van deze presentatie 2. Raamovereenkomst IMMA 3. Plicht tot minicompetities

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

EMVI. De nieuwe wereld van aanbesteden. Objectum b.v. 1

EMVI. De nieuwe wereld van aanbesteden. Objectum b.v. 1 EMVI De nieuwe wereld van aanbesteden Objectum b.v. 1 Introductie Lex van Dop Machteld van Waveren Hogervorst Objectum verzorgt aanbestedingen vanuit haar disciplines: Plantontwikkeling I Bouwprocesmanagement

Nadere informatie

De Concurrentie gerichte Dialoog

De Concurrentie gerichte Dialoog De Concurrentie gerichte Dialoog PIANOo lunch 23 maart 2010 Diederik van der Staay Handreiking Tien gouden regels voor de dialoog Kennis opgedaan bij: Defensie Kromhout Kazerne Rgd KV7 en IB groep RWS

Nadere informatie

Westluidense Poort. Het nieuwe cultuurcluster van Tiel

Westluidense Poort. Het nieuwe cultuurcluster van Tiel Westluidense Poort Het nieuwe cultuurcluster van Tiel Arjan Verboom, OPPS (Ine van den Hurk, gemeente Tiel) Apeldoorn, 16 oktober 2013 Inhoud Gebiedsontwikkeling Westluidense Poort Hoe in de markt gezet?

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten)

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Wanneer duidelijkheid burger* Aanbestedings dossier gereed Opties 0 en 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4 DT Noord (verlegd en verdiept**) met

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Marker Wadden

Samenwerkingsverband Marker Wadden Samenwerkingsverband Marker Wadden Programma Informatiebijeenkomst 2 oktober 2013 Welkom Introductie Toelichting Eerste fase Marker Wadden Toelichting uitnodiging toetreding samenwerkingsverband Vragen

Nadere informatie

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 Kwaliteitsborging Vormgeving Infrastructuur Inleiding De infrastructuur heeft

Nadere informatie

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW Innovatie Risico s 2010 CROW Inkopen Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 1 Stellingen 1. Innovatie inkopen gaat prima met een reguliere, relatief eenvoudige aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Doel van de bijeenkomst

Doel van de bijeenkomst Rinke Meijer en Nino Lopulalan 21 november 2016 Doel van de bijeenkomst U informeren over: Aanbesteden Niet-openbare procedure In te dienen documenten Tenderned Tijdens deze bijeenkomst wordt géén inhoudelijke

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 17/10/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1, 3521 AZ UTRECHT

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies 2 februari 2015 Aan Kadaster Ruimte en Advies OPBOUW PRESENTATIE Willemien Berkers, Projectleider SGA 1. FlorijnAs 2. Stationsgebied Assen en de deelprojecten 3. Architectenselectie Stationsgebouw: samenwerking

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. De beoogde exploitant lukt het waarschijnlijk niet om uiterlijk 6 januari 2014 alle gegevens op een rij te hebben om ons te ondersteunen. Gezien de vakantie periode is er nauwelijks personeel aanwezig

Nadere informatie

Communicatie en Inlichtingen Hoe gaat het nu en hoe kan dat beter? Congres Beter aanbesteden Jos van Alphen, 30 november 2018

Communicatie en Inlichtingen Hoe gaat het nu en hoe kan dat beter? Congres Beter aanbesteden Jos van Alphen, 30 november 2018 Communicatie en Inlichtingen Hoe gaat het nu en hoe kan dat beter? Congres Beter aanbesteden Jos van Alphen, 30 november 2018 Open deur Heldere en open communicatie bij aanbesteden biedt de meeste kans

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Permanent Theater

Voortgangsrapportage Permanent Theater Voortgangsrapportage Permanent Theater 18 februari 2013 Agenda Rapportage - pauze - Marktconsultatie Vervolgproces 1 Rapportage Afspraken met de raad Vragen vooraf Financiën Theaterconcepten Locaties Investering

Nadere informatie

Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie. door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom

Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie. door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom Inhoud Ø marktconsultatie Ø eisen aan de levenscyclus Ø keurmerken Ø wijziging gunningscriteria Ø procedure

Nadere informatie

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie:

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: 20160531 Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: Interieurontwerp Librijesteeg 4 Rotterdam De gemeente Rotterdam heeft de ambitie een architect de opdracht te

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam Pagina 1 van 7 Deze nota van inlichtingen behoort bij de selectieleidraad voor het project Energieneutraal Centrumeiland d.d. 5 juli 2016. In het kader van de selectiefase zijn door geïnteresseerde ondernemingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort en Best Value

Gemeente Amersfoort en Best Value Gemeente Amersfoort en Best Value Reconstructie Wagnerstraat en omgeving Platform WOW thema Best Value (P ) 1 december 2016 Sprekers: - Wim Noordhoff Projectmanager gemeente Amersfoort - Gert de Haan Omgevingsmanager

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Wanneer Wat Wie Opmerkingen 30 januari 2017 Akkoord portefeuillehoudersoverleg Sociaal gemeenten opdrachtformulering inkoop basisondersteuning Beslispunten:

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Contractering Goede dagen & Perspectief

Contractering Goede dagen & Perspectief Contractering Goede dagen & Perspectief Consultatiebijeenkomst Marktdialoog 9 februari 2018 9-2-2018 1 Programma 1. Welkom en introductie 2. Status schriftelijke dialoogronde 3. Toelichting Goede dagen

Nadere informatie

A9 Badhoevedorp- Holendrecht

A9 Badhoevedorp- Holendrecht A9 Badhoevedorp- Holendrecht Bernard Westeneng Contractmanager Industry Day 2017 Vooraf Aan hetgeen op deze informatiebijeenkomst wordt gemeld omtrent contract en aanbesteding kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Seminar wijzigingen Aanbestedingswet 2012

Seminar wijzigingen Aanbestedingswet 2012 1 Seminar wijzigingen Aanbestedingswet 2012 Anouk Metselaar & Jeannette Vaandrager Den Haag 24 maart 2 Wijzigingen Aanbestedingswet 2012 De aanbestedingsrichtlijnen zijn in 2014 herzien: 2014/EU/23: gunning

Nadere informatie

Nieuwe Aanbestedingswet. Marktdag Zwolle, 10 maart 2016 Mr D.E. van Werven, Bouwend Nederland

Nieuwe Aanbestedingswet. Marktdag Zwolle, 10 maart 2016 Mr D.E. van Werven, Bouwend Nederland Nieuwe Aanbestedingswet Marktdag Zwolle, 10 maart 2016 Mr D.E. van Werven, Bouwend Nederland 1 evaluatie en implementatie wijziging Aw 2012 als gevolg van: evaluatie Aw 2012 en implementatie Richtlijnen

Nadere informatie

NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 1/6 NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S 222-319699 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN): Projectbureau

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad herontwikkeling Brewinc-locatie te Doetinchem. Errata aanbestedingsleidraad d.d. 8 oktober 2007

Aanbestedingsleidraad herontwikkeling Brewinc-locatie te Doetinchem. Errata aanbestedingsleidraad d.d. 8 oktober 2007 Aanbestedingsleidraad herontwikkeling Brewinc-locatie te Doetinchem Errata aanbestedingsleidraad d.d. 8 oktober 2007 18 oktober 2007 Kenmerk R003-4514655HTM-cri-V02-NL Verantwoording Titel Opdrachtgever

Nadere informatie

Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo

Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo Aanbesteding Boekelosebrug Hengelo Aanbesteden op innovatie de ervaringen van de Boekelosbrug vanuit aanbesteder als inschrijvers perspectief Drs. Ing. J. (Hans) Boes ir. R. (Rick) Lormans Wie staan er

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp Project Onderwerp : Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland : Model Intentieovereenkomst Aanbesteder: Lentiz Onderwijsgroep Schiedamsedeijk 114 3134 KK Vlaardingen Adviseur: AVANT Bouwpartners Reactorweg

Nadere informatie

Icoon Afsluitdijk Concept 2, 3 en 4

Icoon Afsluitdijk Concept 2, 3 en 4 Concept 2, 3 en 4 Informatiebijeenkomst Aanbesteden en TenderNed 22 februari 2016 Bart van der Roest Rudolf Rijkens Marjolijn Guijt Doel bijeenkomst Informeren over Aanbesteden Procedure van concurrentiegerichte

Nadere informatie

PPS Lindeplein Brunssum

PPS Lindeplein Brunssum PPS Lindeplein Brunssum De huiskamer Math Feijen, OPPS Brunssum 10 maart 2009 Deze presentatie Wat is PPS en wat is DBFMO? Waarom DBFMO Lindeplein? Concurrentiegerichte dialoog als aanbestedingsvorm Wat

Nadere informatie

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN Opdrachtgever: Provincie Utrecht Oktober 2011 2 Aanle id ing: Voor het ontwerp van het nieuw te bouwen Waterliniecentrum

Nadere informatie

Marktconsultatie nieuwbouw MPV-30 serie

Marktconsultatie nieuwbouw MPV-30 serie Marktconsultatie nieuwbouw MPV-30 serie Ter voorbereiding op de aanbesteding van de opdracht voor het ontwerpen en bouwen van drie plus optie op twee multifunctionele schepen met een vaargebied van ruime

Nadere informatie

Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen

Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen 9 februari 2017 Wat is de toegevoegde waarde van een b-to-b marketeer? www.vanemdenmc.nl Programma 9.00 uur Inleiding Bart v Emden 9.15 uur Ontwikkelingen

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X

Offerteaanvraag. Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X Offerteaanvraag Koploperproject duurzaam ondernemen gemeente X 1. Organisatie en opdracht 1.1 Inleiding Sinds 2010 worden in meerdere Friese gemeenten zogenaamde Koploperprojecten Duurzaam Ondernemen uitgevoerd.

Nadere informatie

UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017

UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017 UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017 DEMONTABEL BOUWEN Menno vd Veen, manager Duurzaamheid en Circulair Bouwen zijn belangrijke thema's bij woningcorporatie De Woonplaats. Wij zijn daarom ook

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden Deelnemers What If Lab: kies Brabant! (2018)

Deelnamevoorwaarden Deelnemers What If Lab: kies Brabant! (2018) Deelnamevoorwaarden Deelnemers What If Lab: kies Brabant! (2018) Artikel 1: Doel 1.1. De Provincie Noord-Brabant ( PNB ) organiseert in samenwerking met de Dutch Design Foundation ( DDF ) en innovatiebureau

Nadere informatie

Samenvatting van de Invitation to Tender

Samenvatting van de Invitation to Tender C L E A N I N L A N D S H I P P I N G CLINSH, de Vlootselectie II Samenvatting van de Invitation to Tender Voor u ligt de samenvatting van de aanbesteding Vlootselectie II voor het project Clean Inland

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Noorderpoort Projectbureau Huisvesting Postbus 530 9700 AM GRONINGEN Contactpunt(en): draaijer+partners Ter attentie van: A.N. de

Nadere informatie

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017 Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk 17.017200 d.d. 18 mei 2017 Bezoekadres Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Marktonderzoek ICT Strategische

Nadere informatie

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken.

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Aanvullend krediet renovatie Prins Bernhardsluiscomplex fase 1 Raadsvergadering : 21 oktober 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 7 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer

Nadere informatie

Stand van zaken aanbesteding M7-metromaterieel Openbaar Vervoer

Stand van zaken aanbesteding M7-metromaterieel Openbaar Vervoer Vergaderdatum Dagelijks Bestuur (16-11-2017) Agendapunt B-11 Onderwerp Portefeuillehouder Behandelend ambtenaar Lex Brantenaar Paraaf secretaris Stand van zaken aanbesteding M7-metromaterieel Openbaar

Nadere informatie

Sociale participatie. Toelichting opdracht. Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership.

Sociale participatie. Toelichting opdracht. Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership. Sociale participatie Toelichting opdracht Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership. Onderwerpen: 1. Inhoud opdracht 2. Indicatoren 3. Budget

Nadere informatie

Uitvoering ongeacht met welke middelen in overeenstemming met de door de aanbestedende diensten opgegeven vereisten

Uitvoering ongeacht met welke middelen in overeenstemming met de door de aanbestedende diensten opgegeven vereisten I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Vught Nationale identificatie: 34423267 Postadres: Postbus 10100 Plaats: VUGHT Postcode: 5260 GA Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014 Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie 21 januari 2014 Doel van de informatiebijeenkomst Potentiële opdrachtnemers informeren over de beoogde opdracht voor de medische landeninformatie

Nadere informatie

EMVI Gunnen op waarde

EMVI Gunnen op waarde EMVI Gunnen op waarde Tjeerd Planting (CROW) Marjolein Bekkers (gemeente Woerden) 13 februari 2014 Welkom (geen presentatie maar discussie uurtje) Wat is Emvi/GOW? Emvi of Laagste prijs? Wat zijn goede/onderscheidende

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING. Te starten met de aanbesteding voor de Kersenbaan.

Collegevoorstel AANLEIDING. Te starten met de aanbesteding voor de Kersenbaan. Collegevoorstel Sector : SOB Reg.nr. : 4339184 Opsteller : J.W. Vredenberg Telefoon : (033) 469 52 78 User-id : MEE3 Onderw erp Start aanbesteding Kersenbaan Voorstel: Te starten met de aanbesteding voor

Nadere informatie

Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU

Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt gewijzigd als volgt:

Nadere informatie

Alliantie-Overeenkomst Markermeerdijken. Informatiebijeenkomst aanbesteding Alliantie-Overeenkomst 25-11-2014

Alliantie-Overeenkomst Markermeerdijken. Informatiebijeenkomst aanbesteding Alliantie-Overeenkomst 25-11-2014 Alliantie-Overeenkomst Markermeerdijken Informatiebijeenkomst aanbesteding Alliantie-Overeenkomst 25-11-2014 Agenda Welkom & introductie De alliantie Waarom Juridische structuur Doelen en beginselen Risicoverdeling

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Christelijk Lyceum Veenendaal Nationale identificatie: 61687812 Postadres:

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE

MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE 20170707 1. De opgave Gemeente Delft wenst voor Museum Prinsenhof Delft een ruimtelijke toekomstvisie te laten ontwikkelen. Deze ruimtelijke

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Informatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Agenda EA Schoonmaak Welkom Doel van deze informatiebijeenkomst: Uitleg over de Europese aanbesteding

Nadere informatie

Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam

Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam Oproep tot het opsturen van een portfolio ten behoeve van de architectenselectie: Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam De gemeente Rotterdam heeft de ambitie een architect de opdracht

Nadere informatie

Ervaringen met Best Value Procurement. Renovatie 7 poldergemalen

Ervaringen met Best Value Procurement. Renovatie 7 poldergemalen Ervaringen met Best Value Procurement Renovatie 7 poldergemalen Ervaringen met Best Value Procurement Deze presentatie Toelichting op het project Verwachtingen ten aanzien van BVP Ervaringen met BVP in

Nadere informatie

Aanbesteding gerechtsdeurwaarders. 5 juli 2016

Aanbesteding gerechtsdeurwaarders. 5 juli 2016 Aanbesteding gerechtsdeurwaarders 5 juli 2016 INHOUD 01 Doelstellingen van de aanbesteding 02 Resultaten van de marktconsultatie 03 Aanbestedingsstrategie 04 Planning en belangrijkste mijlpalen Doelstellingen

Nadere informatie

Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis. P5 Floris van Haagen 26 Januari 2018

Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis. P5 Floris van Haagen 26 Januari 2018 Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari 2018 1e mentor: 2e mentor: 3e mentor: Examinator: Dr.ir. A. Straub Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis Dr.Ir. M. Prins Dr. J.S.C.M. Hoekstra aanleiding circulaire

Nadere informatie

Samenwerken met MMX architecten

Samenwerken met MMX architecten Samenwerken met MMX architecten 1: waarom eigenlijk een architect inschakelen? De architect zorgt voor een juiste vertaling van regelgeving en voorschriften zoals bouwbesluit, burgerlijk wetboek, plaatselijke

Nadere informatie

Gewijzigde Aanbestedingswet: ruimte voor innovatie. Sprekers: Floris den Boer en Henk Wijnen

Gewijzigde Aanbestedingswet: ruimte voor innovatie. Sprekers: Floris den Boer en Henk Wijnen Gewijzigde Aanbestedingswet: ruimte voor innovatie Datum: 30 mei 2016 Sprekers: Floris den Boer en Henk Wijnen Inhoudsopgave Reacties op gewijzigde Aanbestedingswet 2012 Innovatiegericht inkopen Concurrentiegerichte

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt artikel 1. doel Het doel van de ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt is een lijn met echt Zeeuwse T-shirts realiseren ter ondersteuning van de promotie van Zeeland en voor de verkoop

Nadere informatie

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten Bijlage 7 Programma van eisen en wensen Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten 1 Inleiding In deze bijlage treft u het Programma van en & en (PvE&W) voor de grondhuurovereenkomst

Nadere informatie

Verkoop Gebouwen Leerfabriek KVL. Toelichting bij rondleiding op 20 april 2017

Verkoop Gebouwen Leerfabriek KVL. Toelichting bij rondleiding op 20 april 2017 Verkoop Gebouwen Leerfabriek KVL Toelichting bij rondleiding op 20 april 2017 Inhoud 1. Leerfabriek KVL Historie Aankoop provincie Herontwikkeling KVL terrein Herontwikkeling gebouwen en het concept De

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 58668320 Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: J.J. (Joël)

Nadere informatie

Op weg naar uw nieuwe tuin

Op weg naar uw nieuwe tuin Op weg naar uw nieuwe tuin U wilt een tuin die niet alleen bij u en uw budget past, maar ook bij uw woning en in zijn omgeving. Want uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier en

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding Jos van Alphen Bijeenkomst IPG 7-12-2016 Evaluatie Aanbestedingswet Lasten Aanbestedende diensten: Goedkoper: Gebruik elektronische middelen

Nadere informatie

Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed

Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed VERVOLG MARKTCONSULTATIE (DEEL 2) OPDRACHTGEVER: INKOOPUITVOERINGSCENTRUM BELASTINGDIENST Versie : definitief Kenmerk : IUC17-203 Datum : 11 juli 2017 Inhoud Hoofdstuk

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk 9 juli 2015 i b l a d 1 v a n 7 1 Inleiding Op 18 juni 2015 is de aankondiging voor de niet- openbare

Nadere informatie

Het creëren van een nieuw en succesvol museum Kansen en uitdagingen bij DBFMO-uitvragen. Donderdag 29 september 2016

Het creëren van een nieuw en succesvol museum Kansen en uitdagingen bij DBFMO-uitvragen. Donderdag 29 september 2016 Het creëren van een nieuw en succesvol museum Kansen en uitdagingen bij DBFMO-uitvragen Donderdag 29 september 2016 1. Vraag van Defensie Timetable Selectie en voorbereiding 2010 Uitvraag 1 e kwartaal

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd voorwaarden

# ontwerp wedstrijd voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2013 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

Inhoudsopgave studiemateriaal

Inhoudsopgave studiemateriaal pag.: 1 van 6 Opleiding: NEVI 2 tactisch Onderdeel: Module K22, Europees aanbesteden - gevorderd Versie: 2 Algemene inleiding Inhoudsopgave Index Deel 1 Aanbestedingsplan Sub 1.1 Ontwikkelingen Overzicht

Nadere informatie

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp

Nadere informatie

EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN. Diederik Heij

EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN. Diederik Heij EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN Diederik Heij INHOUD PRESENTATIE 1. Wat is PIANOo? 2. Wat is aanbesteden? 3. Waar moet u als subsidieaanvrager op letten bij het aanbesteden? PIANOo (opgericht n.a.v. bouwfraude)

Nadere informatie

Inlichtingenbijeenkomst. Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer

Inlichtingenbijeenkomst. Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer Inlichtingenbijeenkomst Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer 311.094.88 Inlichtingenbijeenkomst Opening Toelichting op de inkoop van het programma Kustlijnzorg Toelichting op de inhoud van

Nadere informatie

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Zoals bekend zijn er drie initiatiefnemers: ZIB Wijk bij Duurstede, Wijkzwemt en ZwembadInnovatieGroep.

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT

E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT E-MAIL AWARD 2013 : PROCEDURE & CASE FORMAT Leuk en goed dat u een case in wilt dienen. Om de jurering eerlijk, eenvoudig en overzichtelijk te maken, willen we u vragen uw case in te dienen aan de hand

Nadere informatie

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat!

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat! Innovatie binnen de grenzen van de wet PIANOo-congres 2010 als het om vertrouwbaarheid gaat! Inhoud presentatie Inleiding en kennismaking Kader: waar hebben we het over? Juridisch kader, tips en trucs

Nadere informatie

Rotterdam Central District. 31 mei Kees van Oorschot

Rotterdam Central District. 31 mei Kees van Oorschot Rotterdam Central District 31 mei 2017 Kees van Oorschot Rauw en glad op korte afstand van elkaar 31-05-17 Rotterdam Central District 2 31-05-17 Rotterdam Central District 3 Weena Glocal City District,

Nadere informatie