1. Met een rechtstreekse aanspreking van God

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Met een rechtstreekse aanspreking van God"

Transcriptie

1 De intenties van de voorbede kunnen op heel verschillende manieren geformuleerd worden: 1. Met een rechtstreekse aanspreking van God C. Bidden wij tot de Heer die trouw blijft aan zijn beloften. L. Heer, wij bidden U: help ons om waakzaam te zijn en uw komst op elk ogenblik te verwachten, zodat we U herkennen in de uitgestoken hand van een bedelaar, in de vraag om liefde en nabijheid in de blik van een kind of een bejaarde, van een zieke of een mens in nood. Heer, wij bidden U in deze adventstijd met aandrang: maak een einde aan alle geweld en schenk vrede en verzoening, neem alle haat en verdeeldheid weg uit deze wereld. Geef dat de angst in de harten van zovele mensen plaats maakt voor vreugde. Wij bidden U in het bijzonder voor (landen waar oorlog heerst), voor het Midden-Oosten, voor Afrika en heel de wereld. Heer, wij bidden U voor al wie terecht of onschuldig in de gevangenis zit, voor al wie ter dood veroordeeld is en wacht op zijn executie. Wij bidden U om de afschaffing van de doodstraf en voor een rechtspraak zonder wraak. Heer, wij bidden U voor de armen, de zieken, de bejaarden; voor daklozen en eenzamen, voor vrouwen en kinderen die misbruikt worden, voor wie om ons gebed gevraagd heeft. C. Heer God, Gij die komt in heerlijkheid, verhoor de gebeden van uw kinderen en kom spoedig met uw vrede. Door Christus, onze Heer.

2 2. Met het voegwoord om (waarbij bepaalde houdingen of waarden worden genoemd) C. Laten wij bidden om geloof in de groeikracht die God schenkt. L. Om geloof in de groeikracht van God bij allen die christen zijn. Om vertrouwen dat elke belangloze inzet bijdraagt aan de uitbouw van het Rijk Gods. Om geloof in de groeikracht van God bij allen die in de voorbije maanden gevormd werden of hun communie deden. Dat de Geest van God in hen waakt en leeft. Om ijver en moed bij leerlingen en studenten die bezig zijn met toetsen en examens. Dat zij volhouden in hun inzet en in alle omstandigheden eerlijk blijven. Om ijver en moed bij alle moslimgelovigen die donderdag aan hun ramadan beginnen. Dat hun vastenperiode heilzaam mag zijn, ook voor de vrede in Syrië en omgeving. Om geloof in de toekomst die God voorziet voor onze gemeenschap en de Kerk in Vlaanderen. Dat wij blijven zaaien vanuit de vreugde van het Evangelie. Om geloof in de toekomst voor alle vaders en grootvaders. Dat zij hun kinderen en kleinkinderen bemoedigen en aanzetten tot hoop. C. God, goede Vader, Gij die groeikracht geeft aan alle leven, behoed ons geloof. Dat wij vertrouwen op uw zegen, tot in uw eeuwigheid.

3 C. Bidden wij nu tot God onze Vader, in verbondenheid met Jezus, de veelgeliefde. L. Bidden wij om liefde, voor hen die leiding geven in de Kerk en voor allen die zich inzetten binnen een geloofsgemeenschap. Mogen zij zich aan hun taak geven, naar het voorbeeld van Christus en van de heilige Damiaan. Bidden wij om de liefde van Jezus tussen gehuwden, tussen vriendenkoppels, tussen samenwonenden in een gemeenschap. Mogen zij zich inleven in elkaar, de lasten en zorgen van elkaar zien en bereid zijn tot wederzijdse opoffering. Bidden wij om de liefde van Jezus bij hen die in deze paastijd het vormsel ontvangen en bij de kinderen die hun eerste communie doen. Mogen zij van Jezus leren om zich in te zetten en liefde te geven. Bidden wij om de liefde van Jezus in onze gemeenschap. Mag iedereen zich gezien weten en mogen wij aandacht geven aan elkeen, in het bijzonder aan zwakken en mensen in moeilijkheden. C. God, liefdevolle Vader, Gij hebt uw Zoon gegeven aan de wereld. Zijn liefde ging uit naar alle mensen. Dat zijn liefde mag groeien in al zijn leerlingen. Daarvoor bidden wij U, nu en alle dagen.

4 3. Met het voegwoord dat (waarbij de intentie in een wenszin wordt gegoten) C. Gods Zoon is in de wereld gekomen om ons vrij te maken. Richten wij ons dan vrijmoedig tot Hem, en leggen wij Hem onze wensen en verzoeken voor. L. Dat in ons leven en werken zichtbaar wordt dat wij ons zusters en broeders weten van elkaar, vrije kinderen van eenzelfde liefhebbende Vader. Dat Gods Geest kracht en volharding geeft aan allen die zich voornemen om in het nieuwe jaar tijd en aandacht te schenken aan hun naasten. Dat wij die aspecten van Waarheid die ook in andere religies oplichten oprecht leren waarderen en in dialoog getuigen van wat ons als christen leven geeft. Dat Gods gerechtigheid in de wereld mag oplichten, dat de boodschap van zijn barmhartigheid vreugde en vrede brengt aan velen over de hele aarde. C. Heer, wees ons genadig, en blijf omzien naar uw Volk. Wij vragen het U door Christus onze Heer.

5 4. Met het voorzetsel voor (waarbij bepaalde groepen van mensen worden genoemd) C. Laten wij dan, dankbaar om Gods goede gaven, met vertrouwen tot Hem bidden: L. Voor alle christenen die de komende week bidden om eenheid tussen de Kerken; voor alle kerkleiders die zich actief engageren in de oecumenische dialoog. Voor hen die de indruk hebben dat hun werk weinig vrucht oplevert; voor vrijwilligers die nood hebben aan bemoediging; voor mensen die geconfronteerd worden met burn-out of depressie. Voor hen die zich voorbereiden op een kerkelijk huwelijk; voor alle jonggehuwden; voor de gezinsgroepen waarin koppels hun levenservaring kunnen delen. Voor de studenten die in deze dagen examens afleggen; voor hun ouders en gezinsgenoten. C. Vader, in Jezus hebt Gij U voorgoed verbonden met uw Volk, in liefde en onverbrekelijke trouw. Laat ook ons delen in de overvloed van uw liefde, door Christus, onze Heer.

6 5. Met een combinatie van voor en dat. C. Heel de mensheid zal Gods redding zien, zegt de profeet Jesaja. Laten we vanuit dit vertrouwen bidden tot God onze Vader. L. Voor paus Franciscus, die komende dinsdag in Rome het Jubeljaar van de Barmhartigheid opent; voor alle christenen die er aan zullen deelnemen: dat zij in alles wat zij doen de weg van de Heer bereiden, opdat Hij geboren mag worden in het hart van vele mensen. Laat ons bidden Voor wie op de vlucht zijn voor geweld of onderdrukking: dat zij gastvrije mensen ontmoeten, die bereid zijn tot solidariteit en barmhartigheid. Voor de verantwoordelijken in onze samenleving: dat zij wijs en barmhartig leiding geven, met het oog op gerechtigheid voor allen. Voor de gebedsintenties van onze geloofsgemeenschap, voor ouders die een kindje verwachten, voor onze zieken en hun familieleden, voor onze overleden zusters en broeders. C. Heer onze God, help ons ruimte te scheppen voor de komst van Jezus in ons eigen hart, in onze kerkgemeenschap en in onze wereld, zodat heel de mensheid uw redding mag zien. Schenk ons daartoe uw heilige Geest, Gij die leeft en heerst in eeuwigheid.

7 6. Gecombineerde vormen: C. Bidden wij, samen met allen die de komst van Jezus verwachten: L. Advent is uitzien naar de komst van Jezus Christus. Bidden we om een wakker hart dat Jezus herkent in de arme, in elke andere mens op onze weg. Bidden we om respect en luisterbereidheid. (stilte) Advent is open staan voor concrete vragen van mensen. Bidden we om openheid in onze geloofsgemeenschappen; om solidariteit en inzet voor rechtvaardigheid. (stilte) Advent is verwachten dat het visioen werkelijkheid kan worden. Bidden we om creativiteit en moed voor alle christenen en alle mensen van goede wil, voor allen die meewerken aan de acties van Welzijnszorg. Bidden we om daadkracht en verzet tegen armoede. (stilte) Advent is blijven hopen dat alles terecht komt. Bidden we om het vertrouwen dat Gods Geest onophoudelijk bezig is onze wereld te zuiveren en te bezielen met verlangen naar heelheid en verbondenheid. (stilte) C. Heer God, Gij hebt in ons het verlangen gelegd naar leven en geluk dat duurt. Leid ons op de weg ten leven. Laat ons in Jezus Geest groeien naar de maat en de gestalte van uw Zoon, onze Heer.

8 C. Bidden wij tot God onze Vader, de gever van alle goeds. L. Maak uw Kerk tot een gevende gemeenschap, onthalend als Jezus zelf. Dat zij zich opent voor de mensen, voor alles wat bij hen leeft aan vreugden en aan vragen. Maak uw Kerk tot een gevende gemeenschap. Dat zij het leed van de wereld mee draagt. Dat zij zich bekommert om armen, om lijdenden, om vluchtelingen. Maak uw Kerk tot een gevende gemeenschap. Dat zij het Evangelie blijft aanbieden, aan gezinnen waarvan de kinderen gedoopt worden en aan hen die in het huwelijk treden. Maak uw Kerk tot een gevende gemeenschap. Dat ook deze gemeenschap zo mag zijn. Dat wij mogen groeien in verbondenheid met elkaar en als getuigen van het Evangelie. C. God, goede Vader, tot U richten wij onze wensen. Gij zijt de schenker van alle leven. Dat wij op U blijven vertrouwen, ook al moeten wij wachten op uw overvloed, vandaag en morgen, tot in uw eeuwigheid.

9 C. God doet grote dingen aan mensen die op Hem durven hopen. Laten we daarom onze noden voorleggen aan onze God en Vader. L. Voor onze kerkgemeenschap: om de blijvende vreugde over wat God bewerkt en om het vertrouwen dat Hij ook alles zal voltooien. Voor onze samenleving en allen die er verantwoordelijkheid dragen: om eerbied en respect voor wie gering zijn en niet van tel en om een beleid dat hen werkelijk ondersteunt in hun noden. Voor hen die lijden onder ziekte, verdriet of eenzaamheid: om een troostend woord en liefdevolle aandacht. Voor ouders met grote zorgen over hun kinderen: om geduld, hoop en vertrouwen. Voor allen die ons in de dood zijn voorgegaan: om het nieuwe leven in de volheid van Gods liefde. C. Goede Vader, aan uw genade vertrouwen wij ons toe. Verhoor ons gebed op voorspraak van Maria, de Moeder Gods, en door Christus Jezus, onze Heer.

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete'

DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete' DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete' Woestijn en steppe zullen zich verheugen, jubelen en bloeien de dorre vlakte. Pronken zal zij met lelies, van blijdschap jubelen en juichen. Jesaja 35 Welkom

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS GELOOFSBELIJDENIS In vele vieringen worden allerlei teksten en gebeden gebruikt als geloofsbelijdenis. Een geloofsbelijdenis kan echter niet zomaar een mooie tekst zijn waarin we zeggen te geloven in de

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Alle ouders, dopelingen, peters en meters nemen vooraan plaats in de kerk. 1. OPENING VAN DE DIENST Welkom Het leven verliest hier even zijn gewone gang.

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Vooraan branden heel wat kaarsjes, zoals in Taizé.

Vooraan branden heel wat kaarsjes, zoals in Taizé. Werkcollege pastoraat 12 mei 2017 Bezinning Taizéviering Vooraan branden heel wat kaarsjes, zoals in Taizé. Inleiding door Indy Taizé is een oecumenische gemeenschap in Frankrijk, In 1940 stichtte broeder

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Want Hij had oog voor mij

Want Hij had oog voor mij Roepingenzondag 2016 Want Hij had oog voor mij 12 Gebeden om roepingen 2016-2017 Ten geleide Het gebed voor nieuwe roepingen is het gebed voor alle tijden dat Jezus ons heeft opgedragen. Te bidden voor

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Heer, geef ons meer geloof

Heer, geef ons meer geloof PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar C 1 en 2 oktober 2016 Heer, geef ons meer geloof Intredelied: Gij, dienaars aan de Heer gewijd (ZJ 529, 1+2) Gij, dienaars aan de Heer gewijd, zegent

Nadere informatie

We lezen alternerend in twee groepen, of beurtelings tussen voorganger en geloofsgemeenschap.

We lezen alternerend in twee groepen, of beurtelings tussen voorganger en geloofsgemeenschap. WEEK VOOR DE EENHEID VAN DE CHRISTENEN GEBEDSVIERING Ondanks de grote diversiteit die onze huidige Kerk kenmerkt, wil zij onophoudelijk werken aan eenheid. Het is de gewoonte dat vele lokale Kerken met

Nadere informatie

Orde voor de huiszegen

Orde voor de huiszegen begroeting door de bewoners opening voor de huiszegen Gezegend u, die hier bent samengekomen, in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Als de HEER het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

vrijdag uur Completen

vrijdag uur Completen vrijdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Het teken van het kruis herkennen

Het teken van het kruis herkennen Het teken van het kruis herkennen Leo van der Lans Het teken van het kruis herkennen LOF TER ERE VAN MARIA Donderdag, 25 maart 2010 Openingslied: God groet u zuivere bloeme Inleiding Vandaag, 25 maart,

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren PAROCHIE HERZELE HOUTEM Openbaring van Heer (C) 5-6 januari 2019 Gezonden Intredelied: Komt allen tesamen (ZJ 218, 1-2) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 2 e zondag van de Advent (jaar B) 9-10 december 2017 God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen 1 op 7 haalt de meet niet Intredelied: Nu daagt het in het Oosten (ZJ 123,

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017 PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A 19-20 augustus 2017 EEN GROOT GELOOF Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd waar Gods gemeente

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Twaalf gebeden om roepingen gedurende het gehele jaar

Twaalf gebeden om roepingen gedurende het gehele jaar Twaalf gebeden om roepingen gedurende het gehele jaar 2012-2013 Hieronder zijn twaalf gebeden te vinden, voor elke maand één gebed. U kunt deze gebruiken voor uw persoonlijk gebed, maar u kunt ze ook samen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen

Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 3de zondag van de Advent 16 en 17 december 2017 Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen Intredelied: Omdat Hij niet ver wou zijn (ZJ 105, 1-2) Omdat Hij niet ver

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen ZONDAGSVIERINGEN 1 e zondag advent B Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer [intredelied] begroeting Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer Intrede A Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen,

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Voor de dienst horen we: Welkom in dit huis uit Hemelhoog 707 Zingen voor de dienst: Opwekking 573 Welkom en mededelingen Intochtslied: 146:1, 2 1. Zing, mijn

Nadere informatie

Eet en leef door Christus

Eet en leef door Christus PAROCHIE HERZELE HOUTEM Feest van het Heilig Sacrament 17 en 18 juni 2017 Eet en leef door Christus Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Refr. Wij willen samen vieren de daden van de Heer,

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

GENOEG VOOR IEDEREEN

GENOEG VOOR IEDEREEN PAROCHIE HERZELE - HOUTEM Zeventiende Zondag door het jaar (B) 28 en 29 juli 2018 GENOEG VOOR IEDEREEN Intredelied: Aan wat op aarde leeft (ZJ 420, 1-2) Aan wat op aarde leeft geeft Gij hetzelfde brood,

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Gebedsdienst bij een gedenkdag

Gebedsdienst bij een gedenkdag Gebedsdienst bij een gedenkdag bemoediging openingsvers Onze hulp is in de naam van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving.

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar B 6-7 oktober 2018 Samen één zijn Intredelied: God die in het begin (ZJ 666, 1-2) God die in het begin uit aarde naar zijn beeld, de mensen voor elkaars

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan.

Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan. 1 Ik bied U mijzelf Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan. Ik bied U mijn ogen opdat Gij ze zoudt richten en Uw

Nadere informatie

Zalige Priester. Edward Poppe

Zalige Priester. Edward Poppe Zalige Priester Edward Poppe 1890-1924 1-1 1-2 Eer aan de Vader Wees Gegroet Onze Vader Met aandrang vragen wij U, goede Vader, toon ons de weg naar Uw Zoon samen met zijn en onze allerheiligste Moeder

Nadere informatie