Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007 Ons kenmerk BSD/ MODELBRUIKLEENOVEREENKOMST COMPUTER- EN COMMUNICATIEAPPARATUUR BURGEMEESTER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien: het bepaalde in artikel 30 van het Rechtspositiebesluit burgemeesters 1994 en in artikel 1 van de Regeling Rechtspositie burgemeesters. Besluit: MODELOVEREENKOMST INZAKE BRUIKLEEN VAN COMPUTER- EN COMMUNICATIEAPPARATUUR AAN (naam) BURGEMEESTER PARTIJEN 1. De gemeente Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam) hierna te noemen de gemeente en 2. De heer/mevrouw (naam) burgemeester in de gemeente Den Haag, hierna te noemen de burgemeester. gelet op het bepaalde in artikel 30 van het Rechtspositiebesluit burgemeesters 1994 en in artikel 1 van de Regeling Rechtspositie burgemeesters KOMEN OVEREEN ALS VOLGT: Artikel 1: algemeen 1. De gemeente geeft ingaande de datum van ontvangst de burgemeester op zijn woonadres de in de bijlage omschreven apparatuur en software om niet in bruikleen. 2. Bij de aflevering van de apparatuur en software ondertekent de burgemeester een verklaring dat hij de apparatuur en software in goede staat en zonder zichtbare beschadiging van de gemeente in ontvangst heeft genomen. Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 BSD/ De burgemeester gebruikt de apparatuur en software geheel of nagenoeg geheel zakelijk, ten behoeve van de uitoefening van zijn ambt. Privé-gebruik is beperkt tot maximaal 10% van het totale gebruik. 4. De burgemeester is verplicht als een goed huisvader voor de apparatuur en software zorg te dragen. 5. De burgemeester houdt zich aan de gedragsregels die gelden voor het gebruik van , internet en intranet. 6. De burgemeester stelt de volgende faciliteiten in de directe omgeving van de werkplek op het genoemde adres ter beschikking: -220v-aansluiting met randaarde; -ISDN-, ADSL-, kabelaansluiting of analoge aansluiting. 7. De gemeente blijft eigenaar van de apparatuur en software gedurende de looptijd van de overeenkomst. 8. De burgemeester dient terstond contact op te nemen met de afdeling Klantondersteuning Automatisering (tst. 8080) ingeval van diefstal of verlies van het token of ingeval van de in bruikleen gestelde apparatuur en software. Artikel 2: duur van de overeenkomst 1. Deze overeenkomst vangt aan op de dag van aflevering van de apparatuur en geldt voor de duur van het burgemeesterschap. 2. Ingeval de burgemeester na afloop van de duur van de benoeming als burgemeester direct aansluitend wederom tot burgemeester wordt benoemd, wordt in afwijking van het bepaalde in het eerste lid, deze overeenkomst geacht stilzwijgend te zijn verlengd met de duur van de opvolgende benoeming tot burgemeester. 3. Tussentijds kan de overeenkomst schriftelijk met onmiddellijke ingang door de burgemeester worden opgezegd. Artikel 3: Beëindiging 1. Bij beëindiging van het ambt zonder direct aansluitende herbenoeming als bedoeld in artikel 2, tweede lid, is de burgemeester verplicht de in bruikleen ter beschikking gestelde apparatuur en software binnen veertien dagen in dezelfde staat als deze zijn ontvangen aan de gemeente te retourneren. Bij gebreke daarvan kan de Gemeente in rechte teruggave en/of schadevergoeding vragen. 2. De gemeente is bevoegd tussentijds de bruikleenovereenkomst zonder enige opzeggingstermijn op te zeggen en van de burgemeester de onmiddellijke teruggave van de apparatuur en software te verlangen, indien hij de apparatuur en software verwaarloost, misbruikt, of op enigerlei andere wijze in strijd handelt met de bepalingen van deze overeenkomst of van de artikelen 1777 tot en met 1790 van het Burgerlijk Wetboek, voor zover hiervan niet in de onderhavige overeenkomst is afgeweken.

3 BSD/ Artikel 4: Gebruik en plaatsing 1. De initiële kosten van plaatsing van de apparatuur zijn voor rekening van de gemeente. 2. Bij schade aan de apparatuur, bij het optreden van storingen in het gebruik ervan alsmede bij het constateren van computervirussen dient de burgemeester zo snel mogelijk contact op te nemen met de afdeling Klantondersteuning Automatisering (tst. 8080). 3. Reparatie en onderhoud van de apparatuur geschiedt uitsluitend door of in opdracht van de gemeente. De daaraan verbonden kosten zijn voor rekening van de gemeente. Indien wordt geconstateerd dat sprake is van zelf geïnstalleerde sofware of oneigenlijk of onzorgvuldig gebruik van de ter beschikking gestelde apparatuur en software, worden bestede uren in rekening gebracht aan de burgemeester. 4. De gemeente is bevoegd de in bruikleen gegeven apparatuur en software te vervangen. 5. Het is de burgemeester niet toegestaan de in bruikleen gegeven apparatuur en software te vervreemden, te verpanden, te verhuren, uit te lenen of aan anderen in gebruik af te staan. 6. De burgemeester zal de apparatuur en software niet zonder toestemming van de gemeente naar een ander adres dan zijn woonadres verplaatsen. Dit geldt niet bij gebruik van een laptop. 7. Bij wijziging van het huisadres zal de burgemeester dit terstond doorgeven aan de Gemeente, t.a.v. de afdeling Klantondersteuning Automatisering (tst. 8080). 8. Het is de burgemeester bekend dat het kopiëren van software, waarop auteursrechten rusten, niet is toegestaan. 9. Het is de burgemeester niet toegestaan de apparatuur en software te wijzigen, behoudens uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de Gemeente. 10. Het is de burgemeester niet toegestaan zelf software op de apparatuur te installeren. 11. Indien de burgemeester uitbreiding van software en apparatuur wenst, zal hij hiertoe een gemotiveerd schriftelijk verzoek indienen bij de Gemeente. De Gemeente beslist hierover binnen tien werkdagen. 12. In principe is het de bedoeling dat gegevens, zoals documenten, via het inbellen op de server bij de BSD worden opgeslagen. Indien de burgemeester er voor kiest de gegevens op de harde schijf van de laptop op te slaan, dan dient de burgemeester zelf voor een goede back-up van deze gegevens te zorgen. Het bepaalde in het tweede lid van artikel 5 is van toepassing. 13. Alle kosten tot verbetering en/of uitbreiding van de apparatuur en software zijn voor rekening van de Gemeente, tenzij deze kosten door de burgemeester zijn gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke instemming van de Gemeente. 14. Bij het niet naleven van de bepalingen in dit artikel door de burgemeester, heeft de Gemeente het recht deze overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden, onverlet de overige rechten van de Gemeente waaronder het recht op vergoeding van de door de Gemeente als gevolg hiervan geleden en te lijden schade.

4 BSD/ Artikel 5: ondersteuning 1. De burgemeester krijgt technische ondersteuning op de laptop van de afdeling Klantondersteuning. Deze afdeling streeft er naar incidenten zoveel mogelijk remote op te lossen. Wanneer oplossing van de storing op afstand niet mogelijk is, wordt on-site ondersteuning verleend. Maar alleen indien de afdeling Klantondersteuning en de betrokken burgemeester gezamenlijk tot de conclusie komen, dat deze wijze van ondersteuning noodzakelijk is. Hardware/software storingen aan een laptop kunnen worden afgegeven op het Servicepunt Spui. Indien de laptop niet binnen één werkdag gerepareerd kan worden, wordt er een vervangende laptop (sparepart) meegegeven. Na reparatie dient de vervangende laptop door de burgemeester op het Servicepunt Spui te worden ingeleverd en omgeruild voor de eigen laptop. Beschikbaarheid: - Voor afgifte van de laptop : het Servicepunt Spui tijdens kantooruren van uur; - Voor oplossing van de storing op afstand : buiten kantooruren tijdens de werkdagen van uur en de weekeinden van uur (M.u.v. algemeen erkende feestdagen). Alleen in geval van uitval van de ADSL-verbinding wordt on-site ondersteuning geleverd. 2. Bij het oplossen van de storing kan de Gemeente zonder overleg met de burgemeester beslissen de software opnieuw te installeren. Hierbij kunnen alle gegevens, zoals documenten, die de burgemeester op de harde schijf van de laptop opgeslagen heeft, verloren gaan. Indien de burgemeester voor een back-up van de gegevens heeft gezorgd, dan kan deze back-up worden terug gezet. Het bepaalde in het twaalfde lid van artikel 4 is van toepassing. 3. De burgemeester dient zelf voor verbruiksmaterialen, zoals toner voor de printer, papier en diskettes te zorgen. Artikel 6: aansprakelijkheid 1. De burgemeester is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van de door de gemeente ter beschikking gestelde apparatuur en software, behalve in geval van schade als gevolg van grove schuld of opzet van de zijde van de burgemeester. 2. De Gemeente is niet aansprakelijk voor schade die bij de burgemeester dan wel bij derden, is ontstaan ten gevolge van het gebruik van de apparatuur en software. 3. Indien de burgemeester een uitkering uit verzekering ontvangt met betrekking tot schade aan of verlies van de apparatuur en software, zal hij deze uitkering binnen veertien dagen na ontvangst afdragen aan de gemeente. 4. Elke verdere aansprakelijkheid van de gemeente uit hoofde van deze overeenkomst is uitgesloten, tenzij sprake is van grove schuld of opzet van de zijde van de gemeente. Artikel 7: geschillen 1. Bij geschillen tussen de gemeente en de burgemeester over deze overeenkomst wordt het advies ingewonnen van een gemeentelijke commissie overeenkomstig artikel 84 van de Gemeentewet.

5 BSD/ Ingeval van technische geschillen wordt een door de partijen aan te wijzen deskundige om een bindend advies gevraagd. Den Haag,... (naam) vertegenwoordiger gemeente (naam) burgemeester Den Haag, 23 mei 2006 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman

II. Dat deze overeenkomsten mutatis mutandis eveneens zullen gelden voor de burgemeester.

II. Dat deze overeenkomsten mutatis mutandis eveneens zullen gelden voor de burgemeester. Ons kenmerk BSD/2011.1688 RIS 181844 OVEREENKOMST INZAKE BRUIKLEEN VAN COMPUTER- EN COMMUNICATIEAPPARATUUR, OVEREENKOMST INZAKE BRUIKLEEN VAN EEN MOBIELE TELEFOON, OVEREENKOMST INZAKE HOUDERSCHAP EN GEBRUIK

Nadere informatie

Voorwoord. Menterwolde

Voorwoord. Menterwolde Voorwoord Met instemming van de Ondernemingsraad heeft het college op 16 mei 2006 de 'Regeling mobiele telefoon' definitief vastgesteld. Deze Regeling geldt voor alle ambtenaren in dienst van de gemeente.

Nadere informatie

nummer 12 van 2005 Vaststelling Uitvoeringsvoorschriften mobiele telefonie voor ambtenaren van de provincie Drenthe

nummer 12 van 2005 Vaststelling Uitvoeringsvoorschriften mobiele telefonie voor ambtenaren van de provincie Drenthe nummer 12 van 2005 Vaststelling Uitvoeringsvoorschriften mobiele telefonie voor ambtenaren van de provincie Drenthe Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 21 december 2004, kenmerk 6.7/2004012480,

Nadere informatie

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 De ondergetekenden: 1. Crumble development, gevestigd te Grubbenvorst, aan de Julianastraat 32, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

GEBRUIKERSOVEREENKOMST voor het gebruik van de ipad vanaf schooljaar 2016-2017

GEBRUIKERSOVEREENKOMST voor het gebruik van de ipad vanaf schooljaar 2016-2017 GEBRUIKERSOVEREENKOMST voor het gebruik van de ipad vanaf schooljaar 2016-2017 Ondergetekenden: De vereniging voor christelijk voortgezet onderwijs in de regio Heerenveen en Joure (Bornego College), ds.

Nadere informatie

Verordening verstrekking computer- en communicatieapparatuur wethouders 2002

Verordening verstrekking computer- en communicatieapparatuur wethouders 2002 Onlangs zijn in het Staatsblad (nr. 367) de wijzigingen gepubliceerd van de diverse rechtspositiebesluiten voor politieke ambtsdragers m.b.t. de formalisering van de nieuwe onkostenvergoedingsregeling

Nadere informatie

IN OVERWEGING NEMENDE DAT :

IN OVERWEGING NEMENDE DAT : BRUIKLEENOVEREENKOMST TERREIN WEEKMARKT HILLEGOM De ondergetekenden, 1. de gemeente Hillegom, ter zake van deze overeenkomst op grond van artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

BIJZONDERE HUURVOOR- WAARDEN

BIJZONDERE HUURVOOR- WAARDEN BIJZONDERE HUURVOOR- WAARDEN TV VLAANDEREN is een handelsmerk gebruikt onder licentie door M7 Group S.A. Maatschappelijke zetel: Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg R.C.S. Luxembourg: B148.073 Vestigingsvergunning

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden:

Algemene huurvoorwaarden: Algemene huurvoorwaarden: Artikel 1- Toepasselijkheid o 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere met Muco Machines te sluiten of gesloten overeenkomst van huur en verhuur. o 1.2 Tussen

Nadere informatie

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G A AN G E T E K E N D V E R Z E N D E N GEMEENTE VELSEN DUDOKPLEIN 1 1971 EN IJMUIDEN TEL. : 0255-567200 FAX : 0255-567760 INTERNET: WWW.VELSEN.NL Stichting Solidariteitsgebouw

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994.

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994. Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2010.150 RIS 178674 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegingen: - in de vorige collegeperiode was het de uitdrukkelijke

Nadere informatie

De huurder dient alle met blauw gemarkeerde regels volledig in te vullen (op alle pagina s)

De huurder dient alle met blauw gemarkeerde regels volledig in te vullen (op alle pagina s) HUUROVEREENKOMST De huurder dient alle met blauw gemarkeerde regels volledig in te vullen (op alle pagina s) Definities In deze overeenkomst wordt verstaan onder verhuurder : DJ Dave Producties gevestigd

Nadere informatie

OVEREENKOMST inzake consignatie

OVEREENKOMST inzake consignatie OVEREENKOMST inzake consignatie DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid., gevestigd aan de. te., ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw. in de functie

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2014.673 RIS 276992 REGELING RECHTSPOSITIE TRAINEES 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op het traineeprogramma gemeente Den Haag; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Aanvulling op Algemene Voorwaarden ICT~Office Module 12 Verhuur van IT- en Telecommunicatie- en kantoorapparatuur e.a.

Aanvulling op Algemene Voorwaarden ICT~Office Module 12 Verhuur van IT- en Telecommunicatie- en kantoorapparatuur e.a. De ICT~Office Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 30174840 1. Toepasselijkheid 1.1 De ICT~Office Voorwaarden bestaan uit de module Algemeen aangevuld

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeewolde. Nr. 22094 10 februari 2017 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het

Nadere informatie

: Aanschaf ICT-middelen voor de burgemeester, de wethouders en de raadsleden

: Aanschaf ICT-middelen voor de burgemeester, de wethouders en de raadsleden Raad 14 mei 2002 Agendanr. : 10 Doc.nr : B 200207455 Afdeling: : Bestuursondersteuning/Personeel en Organisatie Onderwerp : Aanschaf ICT-middelen voor de burgemeester, de wethouders en de raadsleden Samenvatting

Nadere informatie

Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier

Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier vastgesteld door het college op 31 oktober 2006 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Inleiding... 3 Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen... 3 Artikel

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden van Ib broadcast B.V.

Algemene Leveringsvoorwaarden van Ib broadcast B.V. Algemene Leveringsvoorwaarden van Ib broadcast B.V. 1. DEFINITIES 1.1 Ib broadcast: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ib broadcast B.V. (statutair) gevestigd te (7007 CD) Doetinchem,

Nadere informatie

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer 1 Instructie: teksten die cursief zijn gedrukt zijn optioneel (Datum: 28 oktober 2011) Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Nadere informatie

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007

Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 Leenvoorwaarden Leenvoorwaarden KPN B.V. versie januari 2007 I N H O U D 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN............................................. 3 2 TOTSTANDKOMING LEENOVEREENKOMST................................

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN XS 2 Knowledge B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Barendrecht Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tussen XS 2

Nadere informatie

Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013

Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013 Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013 Rechtspositie ombudsman 2014 Artikel 1 Deze bijlage maakt deel uit van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

1.2 De voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met WVA, waarvoor bij de uitvoering van de werkzaamheden derden worden betrokken.

1.2 De voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met WVA, waarvoor bij de uitvoering van de werkzaamheden derden worden betrokken. 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en werkzaamheden tussen Wim Visser Automatiseringen, hierna te noemen WVA, en Opdrachtgever, hierna te noemen Klant. 1.2

Nadere informatie

De huurder dient aanspraken van derden op de (aanhang)wagen af te wijzen en de verhuurder terstond daarvan op de hoogte te stellen.

De huurder dient aanspraken van derden op de (aanhang)wagen af te wijzen en de verhuurder terstond daarvan op de hoogte te stellen. Duur De huurovereenkomst gaat in op de aangegeven datum om 9 uur in de morgen. De huurovereenkomst eindigt op de overeengekomen beëindigingsdatum en het overeengekomen tijdstip. Indien de huurder de niet

Nadere informatie

ALGEMENE HOSTING- EN DOMEIN-VOORWAARDEN

ALGEMENE HOSTING- EN DOMEIN-VOORWAARDEN ALGEMENE HOSTING- EN DOMEIN-VOORWAARDEN ARTIKEL 1. ALGEMEEN 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst, op gebied van hosting, domeinnamen en SSL-certificaten,

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 De raad van de gemeente Purmerend, gelezen het voorstel van het presidium d.d. 18 september 2014, nr.1150334/1154232, gelet op de art. 44 lid 2 en lid 3 en artikelen 95 tot en met 99 en 147van de Gemeentewet,

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.3396 RIS133161_24-NOV-2005 PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gezien de ledenbrief van de Vereniging

Nadere informatie

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 20 30 december 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Bergeijk 2014 De raad der gemeente Bergeijk; Gezien

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden

Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden Opleidingsblad en Algemene Voorwaarden Versie: definitief 1.0 Datum: 24 maart 2015 Documentnummer: Intern/1509349 Onderwijsovereenkomst

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33 Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 18-12-2014 nr. 33 Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Huizen in zijn vergadering van 11 december 2014 besloten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0710351 Ag nr. : Onderwerp Verordening rechtspositie wethouders-, raads- en commissieleden 2006. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening rechtspositie wethouders, raads-

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. De gemeente s-hertogenbosch, hierbij vertegenwoordigd door , hierna te noemen Opdrachtgever, daartoe gemachtigd bij het vigerende Mandaatbesluit,

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012. Vergadering: 6 maart 2012 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar E.J. Maring van der Ploeg, 0595 447716 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Krimpen aan den IJssel 2017

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Krimpen aan den IJssel 2017 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van het presidium en het advies van de besluitvormende commissie; gelet op de artikelen 95 eerste en tweede lid, 96 eerste en tweede

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2011.240 RIS 181986 VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: met ingang van

Nadere informatie

Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg

Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg Een telewerker is een werknemer die gedurende tenminste twintig procent van de werktijd buiten het kantoor (dus niet noodzakelijk thuis) werkt, gebruikmakend van

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015.

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. De raad van de gemeente Landgraaf; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 april 2015; gelet

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst mobiele telefoon

Gebruikersovereenkomst mobiele telefoon Gebruikersovereenkomst mobiele telefoon ndergetekenden, (namens) de directeur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân, hierna te noemen de werkgever, en Naam Adres Woonplaats hierna

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders gemeente De Wolden 2011

Verordening rechtspositie wethouders gemeente De Wolden 2011 De raad van de gemeente De Wolden gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en de Regeling rechtspositie wethouders, besluit

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN THE ULTIMATE GIFTBOX

ALGEMENE VOORWAARDEN THE ULTIMATE GIFTBOX ALGEMENE VOORWAARDEN THE ULTIMATE GIFTBOX 1. DEFINITIES In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a. De Giftbox. De drager, genaamd The Ultimate Giftbox, waar een elektronischgeldswaarde is opgeslagen

Nadere informatie

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; - 1 - Registratienummer: 2014-000916/r De raad van de gemeente Weststellingwerf, gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

versie d.d BRUIKLEENOVEREENKOMST

versie d.d BRUIKLEENOVEREENKOMST versie d.d. 30-11-2009 BRUIKLEENOVEREENKOMST Ondergetekenden, 1. , Bij minderjarigen, ouder en/of verzorger van jeugdlid

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raadsen commissieleden gemeente Kerkrade 2014 De raad van de gemeente Kerkrade, gelet op de artikelen 44, 95, 96, 97, 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden,

Nadere informatie

Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden.

Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden. Toelichting Voorgestelde Wijzigingen Verordening Voorzieningen Wethouders, Raadsleden, Duo Raadsleden en Commissieleden. Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voorgesteld wordt om bij de begripsbepalingen toe

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012;

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Sint-Oedenrode; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; en gelet op : artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN.

VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN. VERORDENING VOORZIENINGEN WETHOUDERS, RAADSLEDEN, DUO RAADSLEDEN EN COMMISSIELEDEN. De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op de artikelen 44, tweede

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN

ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN ALGEMENE VOORWAARDEN DBR FIETSZEKERPLAN Artikel 1: Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: DBR: Dutch Bicycle Rental B.V. gevestigd aan de Solingerstraat 49, 7421 ZR te Deventer,

Nadere informatie

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX Gemeente Den Haag Ons kenmerk BFA/2005.74 RIS133507_08-DEC-2005 BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: het beleidskader voor de verhuur van

Nadere informatie

1.2 Aanvullende en/of afwijkende voorwaarden van huurder binden Sign People niet, tenzij deze door Sign People schriftelijk zijn aanvaard.

1.2 Aanvullende en/of afwijkende voorwaarden van huurder binden Sign People niet, tenzij deze door Sign People schriftelijk zijn aanvaard. VERHUUR RECLAME AANHANGERS Algemene Voorwaarden 1. Algemeen: 1.1 Deze voorwaarden maken deel uit van alle aanbiedingen en overeenkomsten terzake van de verhuur van reclame aanhangers en aanverwante zaken

Nadere informatie

Artikel 6a - Herroepingsrecht bij b

Artikel 6a - Herroepingsrecht bij b Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; 2. Consument:

Nadere informatie

OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN

OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN De ondergetekenden gevestigd te postcode en straat te dezen vertegenwoordigd door de heer/mevrouw in zijn/haar functie van hierna te noemen de Contractant en Ceifer Belastingadviseurs

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders.

Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders. rv 181 Bestuursdienst BSD/2006.2960 RIS 142000_061206 Gemeente Den Haag RIS142000_11-DEC-2006 Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders. Inleiding Onlangs is de geactualiseerde

Nadere informatie

wettelijk vertegenwoordigd door zijn/haar ouder(s)/verzorger(s), hierna te noemen gebruiker.

wettelijk vertegenwoordigd door zijn/haar ouder(s)/verzorger(s), hierna te noemen gebruiker. Ondergetekenden: De stichting Primenius gevestigd te Oude Pekela, Scholtenswijk 10, 9665 KN Oude Pekela, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.A.C.H. van Meekeren, voorzitter College van

Nadere informatie

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen. ALGEMENE VOORWAARDEN GRAFONDERHOUD.NL Artikel 1 - Toepasselijkheid 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst tussen ondernemer

Nadere informatie

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133300_30-NOV-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.2418 RIS 133300 REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen:

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Zijn overeengekomen: Huurovereenkomst Ondergetekenden: 1. Hoogerbrugge & Partners (handelsnaam: MB67 Offices), gevestigd Middel Broekweg 67, 2675 KG Honselersdijk, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene bepalingen voor geldleningen NEF0408

Algemene bepalingen voor geldleningen NEF0408 NEF0408 Algemene bepalingen voor geldleningen Inhoudsopgave Begripsbepalingen.... 2 Algemeen.... 2 Het bedrag van de lening.... 2 De looptijd van de lening.... 2 Rentepercentage en rente... 3 De aflossing;

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014 De raad van de gemeente Maasdriel; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 oktober 2014, gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet, de artikelen

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst laptop

Gebruikersovereenkomst laptop Gebruikersovereenkomst laptop Carmel College Salland, gevestigd te Raalte, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door drs. J.H. Supèr, rector, hierna te noemen de Onderwijsinstelling ; en de leerling

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Van de besloten vennootschap KlasseStudent B.V. Statutair gevestigd te Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht, Nederland Contact Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht info@klassestudent.nl T: +31(0)6-33

Nadere informatie

REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005

REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005 RIS122936_23-DEC-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk GBD/2004.25916 RIS 122936 REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - de artikelen

Nadere informatie

gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag REGELING RECHTSPOSITIE TRAINEES 2015 DEN HAAG Ons kenmerk BSD/2015.717 RIS 285401 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het

Nadere informatie

2.1 De prijzen en prijsopgaven zijn steeds vrijblijvend tenzij de prijs uitdrukkelijk is overeengekomen.

2.1 De prijzen en prijsopgaven zijn steeds vrijblijvend tenzij de prijs uitdrukkelijk is overeengekomen. Algemene Huurvoorwaarden Jumpbear 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door Jumpbear verhuuropgestelde aanbiedingen en tussen hem en de wederpartij gesloten huurovereenkomsten

Nadere informatie

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari Onderwerp: RAADSBESLUIT Zaaknummer AST/2014/014886 Dagtekening: Agendanummer: Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari 2015 15.02. De raad van de gemeente Asten; gelezen het voorstel

Nadere informatie

EUKnet. Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen;

EUKnet. Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen; Algemene Contractvoorwaarden EUKnet Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Contractvoorwaarden Deze Algemene Contractvoorwaarden voor het Vervoer van Zendingen; Dienst

Nadere informatie

RESERVEVOORRAADOVEREENKOMST «contractnummer»

RESERVEVOORRAADOVEREENKOMST «contractnummer» RESERVEVOORRAADOVEREENKOMST «contractnummer» PARTIJEN: De besloten vennootschap UNIS Group B.V., gevestigd te (9001 XZ) Grou aan de Biensma 33A-35A, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder,

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 2 december 2002. Raadsvergadering d.d. 9 januari 2003. Agendapunt: Onkostenvergoeding bestuurders

Aan de Raad. Made, 2 december 2002. Raadsvergadering d.d. 9 januari 2003. Agendapunt: Onkostenvergoeding bestuurders Made, 2 december 2002 Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 9 januari 2003 Agendapunt: Onderwerp: Onkostenvergoeding bestuurders Voorstel: Vast te stellen de navolgende verordening: de verordening voorzieningen

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden POB Groep B.V. / Bewegingsvisie

Algemene Leveringsvoorwaarden POB Groep B.V. / Bewegingsvisie Artikel 1: definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. Voorwaarden: de onderhavige algemene voorwaarden; b. Bewegingsvisie: Bewegingsvisie is een groep van samenwerkende orthopedische leveranciers

Nadere informatie

Artikel 3 Inhoud overeenkomst Artikel 4 Gebruik webportal

Artikel 3 Inhoud overeenkomst Artikel 4 Gebruik webportal Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en vormen een onverbrekelijk geheel met alle offertes als door MKB Flex Personeel B.V. ( MKB Flex Personeel ) uitgebracht,

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN:

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: 1. [Naam opdrachtgever], gevestigd te [plaats], [adres] [postcode], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam opdrachtgever], hierna te noemen: Opdrachtgever, en

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR305349_2 28 november 2017 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad van de gemeente Veere; gelet op de artikelen 44, tweede en derde

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Parkeergarages

Algemene voorwaarden Parkeergarages INHOUDSOPGAVE Algemene voorwaarden Parkeergarages HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor kortparkeerders en abonnementhouders...

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 163700 Behandeld door: A. Boeve Agendapunt: 10 Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2017 Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad van de gemeente Borsele; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

BESLUIT. d. secretaris: de functionaris, zoals bedoeld in artikel 102 Gemeentewet; Hoofdstuk I lnleidende bepalingen

BESLUIT. d. secretaris: de functionaris, zoals bedoeld in artikel 102 Gemeentewet; Hoofdstuk I lnleidende bepalingen Reg istratien um mer: 1327 584 Onderuverp: Aanpassing verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad respectievelijk burgemeester en wethouders van Purmerend, van de gemeente Purmerend,

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017 Behoort bij raadsvoorstel 2017-395 Titel: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden (2017) De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude MID14/019 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR BESLUIT De raad van de gemeente Aalburg; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013; gehoord de overwegingen van de opiniërende vergadering d.d.. 2013; gelet

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden van de gemeente Leudal 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden van de gemeente Leudal 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden van de gemeente Leudal 2014 De gemeenteraad van de gemeente Leudal Gelet op de artikelen 44, 2 e en 3 e lid, 95 tot en met 99 en 147 van de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Congressen en Symposia: de congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten waarbij

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006.

Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en burgerraadsleden 2006. Nummer: 5b. De Raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Purmerend 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Purmerend 2014 http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/purmerend/3420.. pagina 1 van 8 Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Purmerend Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!

Nadere informatie

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen. RIS116033_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2004.1411 RIS 116033 AANBESTEDINGSRICHTLIJN GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: de Aanbestedingsrichtlijn gemeente

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR. De raad van de gemeente Oss

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR. De raad van de gemeente Oss VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR De raad van de gemeente Oss gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11-03-08 ; gehoord de commissie Bestuurlijke Zaken; Besluit De Verordening rechtspositie wethouders, raads-

Nadere informatie

Algemene Handelsvoorwaarden voor gebruik van Hotel-Spider

Algemene Handelsvoorwaarden voor gebruik van Hotel-Spider Algemene Handelsvoorwaarden voor gebruik van Hotel-Spider 1. Aanbieding en Overeenkomst 1.1 Deze Algemene Handelsvoorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke tussen Tourisoft Sàrl en haar

Nadere informatie

BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR

BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR BRUIKLEENOVEREENKOMST / GEBRUIKSVOORWAARDEN ICT APPARATUUR De Hogeschool van Amsterdam in deze vertegenwoordigd door Naam : verder te noemen de werkgever en Naam : Personeelsnummer : HvA-ID : Organisatie-eenheid

Nadere informatie

Herstel Service. Gegevens Relatie: Naam:... Adres... Postcode / Woonplaats:... Status:... concept Versie:... 1.00 Contractnummer:... Datum:...

Herstel Service. Gegevens Relatie: Naam:... Adres... Postcode / Woonplaats:... Status:... concept Versie:... 1.00 Contractnummer:... Datum:... Herstel Service Gegevens Relatie: Naam:... Adres... Postcode / Woonplaats:... Status:... concept Versie:... 1.00 Contractnummer:... Datum:... Inhoud HERSTEL SERVICE... 3 INLEIDING HERSTEL SERVICE... 3

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. 2., gevestigd en kantoorhoudende te. aan., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw., hierna te noemen: huurder,

HUUROVEREENKOMST. 2., gevestigd en kantoorhoudende te. aan., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw., hierna te noemen: huurder, HUUROVEREENKOMST.. (BB ) DE ONDERGETEKENDEN: 1. de besloten vennootschap Barry Emons Aangepast Spelmateriaal B.V., gevestigd en kantoorhoudende te 5411 LS Zeeland aan de Hoefslag 11, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 Raadsbesluit Jaar 2015/02/12/05A Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van het college van

Nadere informatie

Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen

Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen College Onderwerp: V200901340 Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen Collegevoorstel Inleiding: Op 13 januari 2009 heeft uw college besloten het pand aan de Parklaan 2 in Vlijmen terug in eigendom

Nadere informatie