Liturgie bij de laatste eredienst in de Grote Kerk. op 22 september 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie bij de laatste eredienst in de Grote Kerk. op 22 september 2013"

Transcriptie

1 Liturgie bij de laatste eredienst in de Grote Kerk op 22 september 2013 Aanvang: uur Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn, Ouderling:Jan Kramer Diaken: Sybrand Opgelder, Collectant: Annie Zandbergen, Geluid: Dré Molenaars, Koster: fam. Van Rijn Organist: Dirk Out, Zangsolisten: Ruzanna Nahapetjan, sopraan, Irmgard von Asmuth, alt. Fotograaf: Jaap van der Boor Bloemstuk: Froukje Post, Orde van dienst: Roelien Brinkman M.m.v. Commissie laatste zondagse eredienst: Heleen Boudesteijn, Jan Kramer, Pieta Kamhoot, Nelly Morren, Diet Bubberman, Stephan Kurtzahn.

2 Uitleg bloemstuk: De bloemschikking beeldt een brug uit maar ook alles wat daar mee samen hangt. Een brug geeft veiligheid, een route over diepten of over een gevaarlijke stroom heen. Maar over diezelfde brug kunnen ook mensen of andere dingen jouw leefgebied binnen komen. Over een brug kan je verder trekken als dat nodig is. Het is geen mooie brug, maar een brug vol hobbels en stekels. Toch moeten we als gemeente naar de overkant, naar een nieuw leefgebied. Aan de ene kant staat een schotel met 4 kleuren die de 4 kerken voorstellen, de Opgang, de Middelaar, de Grote Kerk en de Vredevorstkerk. Aan de andere kant zijn de kleuren gemengd, als symbool voor de PGB die openstaat voor een nieuwe tijd, die bloeiend en vruchtbaar mag zijn. Een tijd waarin een ieder tot zijn recht mag komen, waarin we herinneringen koesteren maar het aandurven samen verder te gaan. Froukje Post

3 Orgelmuziek Welkom door de voorzitter van de kerkenraad Zingen: Psalm 84, 1.2 (staande) 1) Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen. Hoe brand ik van verlangen om te komen in uw heiligdom. Wat zou mijn hart nog liever wensen dan dat het juichend U ontmoet die leven zijt en leven doet. 2) Het heil dat uw altaar omgeeft beschermt en koestert al wat leeft. De mus, de zwaluw vindt een woning. Haar jongen zijn in veiligheid. Mij is een schuilplaats toebereid in het paleis van U, mijn Koning. Heil hen die toeven aan uw hof en steeds zich wijden aan uw lof. Votum van vertrouwen en groet Eeuwen kwamen mensen op deze plek samen. Eeuwen hebben christenen de woorden van hoop en vertrouwen uitgesproken op deze plek. Zo doen wij dit ook vandaag de dag als gemeente van Christus hier in deze kerk. Vandaag echter voor de laatste keer. Onze hulp, onze kracht, onze bron van hoop is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Genade en vrede van God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Zingen: Psalm 84, 3, 3) Welzalig die uit uw kracht leeft, die naar uw tempel zich begeeft, zijn hart wijst hem de rechte wegen. Zij trekken op van overal en, gaat het door het dorre dal, dan valt op hen een milde regen. Ja, in het hart van de woestijn ontspringt een heldere fontein.

4 Drempelgebed We gaan zitten. God, onze Vader, die wil wonen bij de mensen door de tijden heen zijn wij hier samengekomen om uw aangezicht te zoeken, naar uw woord te horen, om te zingen en te bidden en aan tafel te worden gevoed met Christus gaven. Nu wij voor de laatste keer hier bijeen zijn, bidden wij U: Wees in ons midden, ga met ons mee. Moment van stilte Zangsolo: U bent alles Heer, door Irmgard Kyriegebed Laten wij de Heer om ontferming aanroepen, voor wie overspoeld worden door emoties, voor wie vol zitten met wrok, voor allen die treuren om wat verloren gaat, voor allen die uitzien naar wat de dag van morgen ons brengen zal. Houd ons in uw erbarmen omsloten. Houd in uw hoede ons omvangen. Houd ons in uw liefde vast. Zingen: Gezang: 427, 1.2 1) Beveel gerust uw wegen, al wat u 't harte deert, der trouwe hoed' en zegen van Hem, die 't al regeert. Die wolken, lucht en winden wijst spoor en loop en baan, zal ook wel wegen vinden waarlangs uw voet kan gaan. 2) De Heer moet gij vertrouwen, begeert gij de uitkomst goed, op Hem uw hope bouwen, zal slagen wat gij doet. Door geen bekommeringen, geen klagen en geen pijn laat God zich iets ontwringen: Hij wil gebeden zijn. Lezing uit Genesis 12, 1-8, door Heleen 1 De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. 2 Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen, ik zal je aanzien geven, een bron van zegen zul je zijn.3 Ik zal zegenen wie jou zegenen, wie jou bespot, zal ik vervloeken.

5 Alle volken op aarde zullen wensen gezegend te worden als jij. 4-5 Abram ging uit Charan weg, zoals de HEER hem had opgedragen. Hij was toen vijfenzeventig jaar. Hij nam zijn vrouw Sarai mee en Lot, de zoon van zijn broer, en ook alle bezittingen die ze hadden verworven en de slaven en slavinnen die ze in Charan hadden verkregen. Zo gingen ze op weg naar Kanaän. Toen ze daar waren aangekomen, 5 [4 5] 6 trok Abram het land door tot aan de eik van More, bij Sichem. In die tijd werd het land bewoond door de Kanaänieten. 7 Maar de HEER verscheen aan Abram en zei: Ik zal dit land aan jouw nakomelingen geven. Toen bouwde Abram op die plaats een altaar voor de HEER, die aan hem verschenen was. 8 Daarvandaan trok hij naar het bergland dat oostelijk van Betel ligt, en ergens ten oosten van Betel en ten westen van Ai sloeg hij zijn tent op. Hij bouwde er een altaar voor de HEER en riep er zijn naam aan. Zangsolo: You raise me up ( U tilt mij op), door Ruzanna. Lezing uit Psalm 84, door Heleen 2 Hoe lieflijk is uw woning,heer van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God. 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God. 5 Gelukkig wie wonen in uw huis,gedurig mogen zij u loven. 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u. 7 Trekken zij door een dal van dorheid, het verandert voor hen in een oase; rijke zegen daalt als regen neer. 8 Steeds krachtiger gaan zij voort om in Sion voor God te verschijnen. 9 HEER, God van de hemelse machten, hoor mijn gebed, luister naar mij, God van Jakob. 10 God, ons schild, zie naar ons om, sla goedgunstig het oog op uw gezalfde. 11 Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten, Zingen: Psalm 84, 4 4) Van kracht tot kracht gaan zij steeds voort. Hun lied weerklinkt van oord tot oord, tot zij Jeruzalem betreden, waar alle pelgrims binnengaan om voor Gods aangezicht te staan. Aanvaard, o HEER, ook mijn gebeden. Verhoor mij, God van Israël, die alles leidt naar uw bestel.

6 Overdenking Zangsolo: Ave Maria, door Ruzanna Wij vieren het sacrament van het Heilig Avondmaal Nodiging Vredegroet, wij wensen elkaar de vrede van Christus toe Tafelgebed Zangsolo: Bist du bei mir, door Irmgard ( J.S. Bach) Als U bij mij bent.. Instellingswoorden Delen van brood en wijn, zangsolo uit Stabat Mater ( De moeder van Jezus in verdriet), door Ruzanna en Irmgard Dankgebed en voorbeden, Na elke bede bidden wij gezamenlijk: Wees in ons midden, ga met ons mee, moment van stilte Zingen: Gezang 381, ) Het nieuwe daglicht staat ons borg voor Gods genade en Vaderzorg, die ook in nacht en duisternis ons zonneklaar gebleken is. 2) Zodra ons oog het licht ontmoet en ons gebed de Heer begroet, weten wij zijn barmhartigheid over ons leven nieuw gespreid. 5) O Heer, die ons uw liefde geeft waardoor 't geloof dit uitzicht heeft, sta Gij ons bij en help ons dan meer dan ons lied U vragen kan.

7 Collecte, orgelsolo Zingen: Gezang: 429, ) Wie maar de goede God laat zorgen en op Hem hoopt in 't bangst gevaar, is bij Hem veilig en geborgen, die redt Hij godlijk, wonderbaar: wie op de hoge God vertrouwt, heeft zeker op geen zand gebouwd. 2) Blijf dan eerbiedig God verbeiden en zwijg de Heer ootmoedig stil; Hij zal ons naar zijn raad geleiden, 't is goed en heilig wat Hij wil. God die ons uitverkoren heeft, kent alle zorg die in ons leeft. 3) Treed vrolijk voort op 's Heren wegen, neem zijn gebod getrouw in acht. 't Wordt eindlijk alles u ten zegen, wanneer gij daarop biddend wacht. En wie gelovig op Hem ziet, weet zeker, Hij verlaat ons niet. Een woord: welkom naar de Vredevorstkerk Zegen (aäronitische zegen) Zingen: Lied 245 uit Geroepen, 1: voorganger, 2.3.4: allen 1) Vrede zij u, vrede zij u, gelijk mij de Vader zond, zend Ik ook u. (2 x) 2) Blijf in mijn vrede, blijf in Mij. Mijn woord moet in u zijn, dat maakt u vrij. (2 x) 3) Ontvang mijn Geest, Heilige Geest. Hij zal u leiden, weest niet bevreesd. (2 x) 4) Vrede zij u, vrede zij u, gelijk mij de Vader zond, zend Ik ook u. (2 x)

8 Orgelmuziek De attributen van het Tafelzilver (sacrament van het Heilig Avondmaal), Doopvont (sacrament van de doop), en de kaars (symbool van het licht van Christus) worden de kerk uitgedragen. Wij gaan nog even zitten Bij de uitgang is er voor ieder adres een herinneringskaarsje. Hierna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 280: 1 t/m 5 1 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons geschiedt. God roept zijn naam over ons uit en wekt in ons het lied. 2 Dit

Nadere informatie

Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van

Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van JAKOBUS SCHOO Geboren: 10 december 1928 Overleden: 14 november 2016 op maandag 21 november 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 11.00 uur

Nadere informatie

Liturgie Zuiderkerk Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer. Lied voor de dienst t/m 4

Liturgie Zuiderkerk Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer. Lied voor de dienst t/m 4 Liturgie Zuiderkerk 15-10-17 Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer Lied voor de dienst 175 1 t/m 4 1 Wij hebben een sterke stad, een stad met muren en schansen, wij hebben een sterke

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Wij zingen: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied 216: 1 2 en 3 Dauw op de aarde, zonlicht

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Arie Jacob de Groot. Janine Francina Estella Klaassen

Arie Jacob de Groot. Janine Francina Estella Klaassen Orde van dienst Kerkelijke bevestiging en inzegening van het huwelijk van Arie Jacob de Groot & Janine Francina Estella Klaassen Maranathakerk Lunteren, 14 juli 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel/piano:

Nadere informatie

Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019

Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019 Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019 Thema: De bezige bij Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd m.m.v. koor Rejoice o.l.v. Arnoud Hobbel Welkom Welkom en mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Christos Suleiman & Zilal Suleiman

Christos Suleiman & Zilal Suleiman Liturgie voor de huwelijksdienst, waarin het huwelijk van Christos Suleiman & Zilal Suleiman wordt ingezegend op zaterdag 10 september 2016 in de Hervormde Gemeente Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Maleachi 1 vers 1 t/m 5 1 Johannes 4 vers 7 t/m 10 Psalm 84 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 66 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm 84

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : Pastor Marja Griffioen : Guus Korpershoek 2 MEDEDELINGEN Weet u dat de dienst

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 Voorganger: prop. mw. L. van der Laan Ambtsdragers van dienst: Fred Heidinga, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Beamer/handout:

Nadere informatie

Doopdienst / Dankdag 6 november :00 uur

Doopdienst / Dankdag 6 november :00 uur Doopdienst / Dankdag 6 november 2016 10:00 uur Voorganger: Ds. J. den Braber Organist: Rick-Jan Hitzerd Muzikale medewerking van de familie Olislagers. Heilige Doop aan Joost Pegels. Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 1. De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 2 Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Gezamenlijke overstapdienst van Solid Kids Zondag 9 juli 2016 Thema: Gebruik wat je hebt Afscheid van Lotte, Margriet en Chris Welkom en mededelingen Openingslied psalm 84a: 1, 3, 5 Wat hou ik van uw huis

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema: Rough road (Pnr.1384) Psalm 84. U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema: Rough road (Pnr.1384) Psalm 84. U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon Thema: (Pnr.1384) Psalm 84 Uitgesproken 26 juni 2011 19.00 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon Orde van de dienst: Orgelspel Welkom en mededelingen

Nadere informatie

LITURGIE. voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019

LITURGIE. voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019 LITURGIE voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 3 maart 2019 Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan Jan Ruiterkamp Gijsbert Meuleman Welkom en mededelingen Intochtslied PS 84:1

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Koorkerkgemeenschap Middelburg

Koorkerkgemeenschap Middelburg Koorkerkgemeenschap Middelburg Orde van Dienst zondag 27 januari 2019 Thema: De reis van de pelgrim Voorganger: Gastheer/vrouw: Organist: Koster: Leesdienst: Solozang: ds. Marianne Zandbergen Jan Brussee

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag Liturgie voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag zondag 16 maart 2014 Voorganger: Muzikanten: Schriftlezing: Piet Hulshof Lenie Drint (orgel)

Nadere informatie

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 23 juli 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek THEMA: ZOEKEN EN VINDEN Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Niesje Wever-Schrijver

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk Protestants Kralingen Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk abraham en sara chagall orgelspel Valet will ich dir geben (melodie lied 803) G.F. Kaufmann / J.S. Bach verwelkoming

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers Morgendienst 1 oktober 2017 Bevestiging ambtsdragers 1 Welkom en mededelingen 2 Samenzang Hoe lieflijk, hoe goed is mij HEER Psalm 84:1 en 3 3 Psalm 84:1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Organist: Terry Hamberg Lector: Suze Deelen Beamer: Bart-Jan Smit Muziek Welkom

Nadere informatie

Liturgie Anita van Kranenburg

Liturgie Anita van Kranenburg Liturgie 23-7-2017 Anita van Kranenburg Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 480 Hosanna Met ons lied Heer, roept ons hart uit naar U, naar U alleen. Vol verwachting, vol verlangen naar U; U maakt ons

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

12 augustus uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

12 augustus uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 12 augustus 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Welkom! GK 121 (LB 121):1 zegengroet GK 163 Dit huis, een herberg onderweg Kinderen Vakantie op de bonne fooi.

Nadere informatie

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar 11 e zondag van de zomer Hoor mij, HEER, en antwoord mij, red uw dienaar die op u vertrouwt. Wees

Nadere informatie

Thema : Als een hert dat verlangt naar water

Thema : Als een hert dat verlangt naar water Protestantse Kerk Nederland Zangdienst 17 februari 2019 Vredekerk 19.00 uur Thema : Als een hert dat verlangt naar water Voorganger: ds. Arjan de Kwaadsteniet Organist: Christian Hutter ORGELSPEL WELKOM

Nadere informatie

Dienst 26 januari Orde van dienst. Vooraf zingt de kindercantorij: Waar is God (t: Christel Bakker, m: Ruud Luttikhuizen)

Dienst 26 januari Orde van dienst. Vooraf zingt de kindercantorij: Waar is God (t: Christel Bakker, m: Ruud Luttikhuizen) Dienst 26 januari 2014 Orde van dienst Vooraf zingt de kindercantorij: Waar is God (t: Christel Bakker, m: Ruud Luttikhuizen) 1. Je vraagt je wel eens af, het klinkt een beetje maf, kan iemand mij misschien

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: Haggaï 2 vers 2 t/m 10 Gezang 428 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 30 maart Vierde zondag van de Veertigdagentijd. Hierin ontvangen Marit en Lisanne Hakvoort het sacrament van de Doop

Liturgie voor zondag 30 maart Vierde zondag van de Veertigdagentijd. Hierin ontvangen Marit en Lisanne Hakvoort het sacrament van de Doop Liturgie voor zondag 30 maart 2014 Vierde zondag van de Veertigdagentijd Hierin ontvangen Marit en Lisanne Hakvoort het sacrament van de Doop Vredevorstkerk, Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Vertrekken en aankomen

Vertrekken en aankomen Overstapdienst waarin Remco Visser Esther Eikelenboom Judith van Assenbergh Elise van Doorn Else van Wijk Anne van Rijswijk afscheid nemen van de Kindernevendienst Vertrekken en aankomen Zondag 2 juli

Nadere informatie

Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017

Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017 Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017 Voorganger: Ds. J. Hansum m.m.v. Gospelkoor The Young Church Singers o.l.v. André Bijleveld The Young Church Singers zingen: Everybody praise the Lord

Nadere informatie

Liturgie voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar 23 november 2014

Liturgie voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar 23 november 2014 Liturgie voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar 23 november 2014 Voorganger: drs. M. Bijl. Koor: Close2U o.l.v. R. Domen. Ouderling: D. Fekkes Sikma. Diaken: S. Opgelder. Collectant: S. van der

Nadere informatie

Op reis. Gezinsdienst Zondag 1 juli Met medewerking van:

Op reis. Gezinsdienst Zondag 1 juli Met medewerking van: Op reis Gezinsdienst Zondag 1 juli 2018 Locatie: Voorganger: Organist: Met medewerking van: Oosterkerk ds. J.W. van de Kamp Herman Witter Joy4All Voor de dienst zingen we: Prijs Adonai Wie is als Hij?

Nadere informatie

liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: uur. God is mijn Lied

liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: uur. God is mijn Lied liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: 10.00 uur. God is mijn Lied Thema God is betrouwbaar in zijn spreken en hoe word en blijf ik betrouwbaar in mijn spreken Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst Orde van dienst in de Maartenskerk Zondag 17 september 2017 om 10:00 uur Gezamenlijke startdienst Hervormde Gemeente Kattendijke en Protestantse Gemeente Wemeldinge Thema: Kerkproeverij, een open huis

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A. H Boschma : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong M.v.v. Kinderen en personeel van Het Mozaïek Thema

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: Dr. J.C. Borst OUDERLING: Greetje Hubers-Hekhuis DIAKEN: Roelie Meyering-Rougoor ORGANIST: Anja Wolbers-Kuilder LECTOR:

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 14april 2017

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 14april 2017 Orde van dienst voor Goede Vrijdag 14april 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Vredehorst, 19.30 uur Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Gertjan Budding Orgelspel Welkom en mededelingen Intochtslied:

Nadere informatie

Israëlzondag. 2 oktober 2016

Israëlzondag. 2 oktober 2016 Israëlzondag 2 oktober 2016 Voorganger: Ds. Joke van der Neut Organist: Rien Verwijs Met medewerking van leden van de werkgroep Kerk & Israël Binnenkomst van de kerkenraad Welkom en mededelingen We luisteren

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Wat ben jij van plan?

Wat ben jij van plan? Wat ben jij van plan? Jeugddienst Zondag 28 augustus 2011 Kerk van Mookhoek Voorganger: Ds J. Tadema Muzikale medewerking: Bert Priem (orgel) Elise Visser (zang) Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen:

Nadere informatie

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord Lied 01 Titel: Roept uit aan alle stranden Eerste componist: Traditional Uitvoering: Samenzang Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Duinzichtkerk Zondag 31 augustus 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen

Nadere informatie

Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers.

Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers. Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers. Startzondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Muzikanten: Jente Joosen en Astrid Hommes Om te beginnen Zingen: psalm 84 vers

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Eredienst 12 maart uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis

Eredienst 12 maart uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis Eredienst 12 maart 10.00 uur Voorganger: ds Maurits Oldenhuis Intochtslied: U maakt ons één Mededelingen en welkom Votum/groet Sela Gebed Opwekking 237 Jezus wij verhogen U Kaarsen doven Psalm Project

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de Morgendienst In de Petruskerk op Zondag Als pas geboren kinderen Tweede zondag van Pasen 28 apr. 2019 09:30 uur Liturgische kleur: Wit Verlang als pasgeboren

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht;

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; E.B. 8. Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; al zien wij nog de morgen niet, wij zingen toch dit vrolijk lied! 5. Hier straalt, nog voor de zon opgaat, het licht dat nimmer

Nadere informatie

Viering gebed en heling

Viering gebed en heling Viering gebed en heling Thema: De diepte van Gods liefde! Orde van dienst voor 7 oktober 2018 in de Gudulakerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Remco

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Blijdschap na verdriet

Blijdschap na verdriet Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: broeder J. Biersteker J. Juffer Frank

Nadere informatie

Oudjaar. In de avond zal het licht worden

Oudjaar. In de avond zal het licht worden Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Woensdag 31 december 2014, 19.30 u. Oudjaar In de avond zal het licht worden (Zacharia 14:7) Beresjiet: In den beginne, Ruud Bartlema Voorganger: ds.wim Hortensius

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 25 mei 2014 Zesde zondag van Pasen zondag 'Bidt' (rogate) voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: H.H. Heino diaken: mevr. H. van Oosterom

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 28 juni 2015 ochtend GA Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Henk Vogel (orgel), Lof! Kindernevendienst:

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 bevestiging van ambtsdragers Opstandingskerk te Wissenkerke Voorganger: Organist: ds. Karin van den Broeke Kees Borgdorff Welkom door Ouderling

Nadere informatie

Thema: Trouw vraagt veel

Thema: Trouw vraagt veel Orde van dienst voor 1 oktober 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Erik te Loo In deze dienst van Gebed en Heling zullen we Farzad

Nadere informatie

Stilteviering Kwetsbaar stil. Liturgie zondag 29 oktober 2017 om 19:00 uur Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus

Stilteviering Kwetsbaar stil. Liturgie zondag 29 oktober 2017 om 19:00 uur Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Stilteviering Kwetsbaar stil Liturgie zondag 29 oktober 2017 om 19:00 uur Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus M.m.v. Arjet Stoffer Koster Evert van den Heuvel Beamer Arjan van den Bor Welkom

Nadere informatie

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 EERSTE ZONDAG NA PASEN OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Allen gaan staan Groet: Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer Amen Bemoediging:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Mattheüs 14 vers 22 t/m 36 Gezang 328 vers 1 (Liedboek) Psalm 103 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 93 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5. Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156

Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5. Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156 Lezen : Jeremia 2-3 : 5 Tekst : Jeremia 3 : 1-5 Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 27 : 3 en 4 Psalm 106 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 31 : 13 en 14 Gezang 156 Lied 293 : 1 en 2 Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. ds. J.S. Telgenhof (Hierden) Schriftlezing: Psalm 4 Psalm 84 vers 1 en 2 Psalm 74 vers 15 (Schoolpsalm) Lied 383 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 139 vers 1 en

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie