GEMEENTE VALK E N SWAARD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE VALK E N SWAARD"

Transcriptie

1 V GEMEENTE VALK E N SWAARD de Hofnar 15 Postbus GA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: 12uit03374 onderwerp: Stand van zaken projecten team Sport Behandeld door: A. van der Heijden Bijlage: Datum: gemeente@valkenswaard.nl homepage Geacht raadslid, Langs deze weg wil ik u graag nader informeren over de stand van zaken van enkele lopende projecten binnen team Sport. Brede Impuls Combinatiefuncties De invulling van de 4,1 fte aan combinatiefunctionarissen, in het kader van het project Brede Impuls Combinatiefuncties, dient uiterlijk 31 december 2012 te zijn gerealiseerd. Om dit te kunnen realiseren is een uitvoeringsplan opgesteld waarin opgenomen de uitgangspunten, organisatorische randvoorwaarden en een voorstel voor de verdeling van de fte's over de verschillende beleidsterreinen. De beleidsterreinen ' welzijn' en ' groen' zijn toegevoegd aan de oorspronkelijke aandachtsgebieden onderwijs, sport en cultuur. Daarmee worden extra combinatie mogelijkheden gecreëerd voor het uitvoeren van programma's in het kader van wijk/buurtsport en natuur- en milieu educatie (NME). Wat eraan vooraf ging: Het college van B&W heeft op 4 oktober 2011 ingestemd (college besluit 1 lb&w00605) met het handhaven van de oorspronkelijke toewijzing van de 4.1 fte aan de gemeente Valkenswaard met ingang van 2012 en daartoe de Aanvullende Verklaring Deelname Brede Impuls Combinatiefuncties te ondertekenen. De gemeenteraad van Valkenswaard heeft in de openbare vergadering van 2 november 2011 de Programmabegroting 2012 vastgesteld. Mede in relatie met de meerjarenkeuzenota en het perspectievenprogramma Inclusief de cofinanciering van het project Brede Impuls Combinatiefuncties voor 4.1 fte (= 100%) met ingang van 2012 e.v.

2 De gemeenteraad van Valkenswaard heeft in de openbare vergadering van 24 november 2011 de beleidsvisie Sport en Bewegen vastgesteld. In de beleidsnota wordt de inzet van 4.1 fte combinatiefunctionarissen als een belangrijk instrument gezien om vele beleidsdoelstellingen te bereiken. De gemeenteraad van Valkenswaard heeft in de openbare vergadering van december 2011 het Milieubeleidsplan, waaronder het uitvoeringsprogramma Natuur- en Milieu Educatie voor de planjaren 2012 en 2013, vastgesteld. Het doelstellingen en de wijze van uitvoering van de projecten NME passen prima binnen de kaders van de regeling combinatiefunctionarissen. Beleidsterrein Welzijn: Met de toevoeging van beleidsterrein Welzijn worden sport- en beweegprojecten in het kader van wijk- en buurtsport programma's gerealiseerd, zijnde een doorontwikkeling van de BOS - projecten Sport in de Wijk. De meerwaarde ervan ligt in een betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod in de wijken, bestaande samenwerkingsverbanden met wijk- en buurtverenigingen versterken en nieuwe verbindingen leggen tussen sportaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen. De sportbuurtcoach werkt aan programma's op maat voor meerdere doelgroepen op buurtniveau. Niet alleen voor jongeren maar ook voor ouderen, vitale senioren, inwoners met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, inwoners met chronische aandoeningen. Kortom, sport is het middel. Het stimuleren / bevorderen van een gezonde, actieve en vitale leefstijl van jong tot oud voor de inwoners van Valkenswaard is het doel. Beleidsterrein Groen (natuur- en milieu educatie): Binnen het aandachtsveld milieu en groen is een uitvoeringsprogramma natuur- en milieu educatie opgenomen. Gelet op de aard en de doelstellingen van dit project is dit prima inpassen in het project Brede Impuls Combinatiefuncties. Inzet en verdeling formatieplaatsen: De verdeling van de formatieplaatsen over de vijf beleidsterreinen is uitvoerig besproken op maandag 12 maart jl. met de portefeuillehouders/wethouders Mart Wijnen en Marcel Bax, de teammanagers vanuit ZWO, CMD en Sport en de desbetreffende beleidsmedewerkers.

3 Vanuit team ZWO (cultuur) en team CMD is zeer nadrukkelijk gepleit voor een inzet van 1,0 fte voor de functie van Cultuurcoach. Het uitvoeringsplan en de voorgestelde inzet van de 4,1 fte aan combinatiefunctionarissen is in nauw overleg met de teams ZWO (cultuur), AMO en CMD tot stand gekomen. Op 29 maart 2012 is de verdeling van de beschikbare fte's tussen de sectoren cultuur en sport en de kostenverdeelsleutel bekrachtigd door de verantwoordelijke teammanagers. De verdeling in Valkenswaard voldoet op hoofdlijnen aan de landelijke normverdeling van de inzet van functionarissen over de beleidsterreinen onderwijs, sport en cultuur. In de bijlage treft u een overzicht aan van de verdeling en inzet van de combinatiefunctionarissen in de gemeente Valkenswaard. Huisvesting politiehondenvereniging PHV Den Hoek (sportpark De Brug) Het project' Huisvesting PHV Den Hoek' op sportpark De Brug is afgerond. In de periode oktober mei 2012 heeft de vereniging, met enige ondersteuning vanuit de gemeente Valkenswaard, het terrein en de opstallen volledig in eigen beheer ingericht. Zoals: inrichten parkeerplaats aan de zijkant sportpark, rooien en snoeien van groen, plaatsen van hekwerken en toegangspoorten, inrichten stellaan en overige oefenvoorzieningen, plaatsen en inrichten clubhuis, plaatsen lichtinstallatie en zorgen voor aansluitingen nutsvoorzieningen, etc. De gemeente heeft tegelijkertijd het nodige en noodzakelijke onderhoud verricht aan het gehele sportpark. Zoals: rooien van bomen aan achterzijde sportpark en tussenstrook tussen twee sportvelden, inzaaien grasstroken, renovatie straatwerk op parkeerplaats, renoveren sportveldverlichting op trainingsveld en aanbrengen nieuwe sportveldverlichting op het hoofdveld, renoveren leunhekwerk en straatwerk. De vereniging w BES heeft het nodige gedaan aan zelfwerkzaamheid, zoals: aanleggen bekabeling en sleuven graven voor sportveldverlichting, plaatsen digitaal scorebord, renoveren terras en groen rondom clubhuis, plaatsen/verplaatsen dug-outs, aanleg opslagruimte voor oefengoals, aanbrengen nachtverlichting rondom clubhuis. De gezamenlijke sportverenigingen op sportpark De Brug zijn voornemens een ' open dag' te organiseren in de maand september. Een uitnodiging volgt te zijner tijd. Nieuwbouw kleedkamers AW (sportpark Den Dries) Het project' Nieuwbouw kleedkamers AW' is gestart op maandag 16 april en de geplande oplevering is donderdag 12 juli. Met de atletiekvereniging zijn de nodige afspraken gemaakt over de zelfwerkzaamheid bij de nieuwbouw. Zoals: opruimen van terras en straatwerk rondom clubhuis, schilderwerk binnen, schilderwerk buiten en rondom clubhuis, aanbrengen nieuwe gevel boarding, herinrichten terras.

4 Sportveldverlichting WH (sportpark Den Dries) De vrijgekomen masten en sportveldverlichting van het trainingsveld van sportpark De Brug (w BES) zijn verplaatst naaf veld 13 op sportpark Den Dries. Dit veld was met slechts 2 masten slecht verlicht en dus zeer beperkt bruikbaar in de avonduren. Door hergebruik van deze materialen is nu ook veld 13 voldoende verlicht op trainingsniveau. Ook hier heeft de vereniging gezorgd voor de nodige zelfwerkzaamheid door het aanleggen van sleuven en regelen huisaansluiting. De vereniging WH en o.a. Stayokay zullen nu meer gebruik maken van het oefenveld in de avonduren. En dus een hogere bezettingsgraad en huurinkomsten. Nieuwe sportstimuleringsregeling' Sportimpuls' Door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn onlangs, binnen het programma ' Sport en Bewegen in de buurt', twee nieuwe sportstimuleringsregelingen aangekondigd. Eén daarvan is de zogenaamde ' Sportimpuls'. De regeling ' Sportimpuls' is een interessante subsidiemogelijkheid voor sportverenigingen en overige sportaanbieders voor het initiëren van projecten en actieplannen voor het bevorderen van de sportdeelname. De regeling in het kort: De doelstelling van de regeling ' Sportimpuls' is het stimuleren van een lokaal sporten beweegaanbod op maat en het bevorderen van een hogere en duurzame sportdeelname. Alleen sportverenigingen en sportaanbieders kunnen plannen indienen voor financiering van sportstitnuleringsprojecten voor meerdere doelgroepen in de buurt. De projecten (interventies) moeten gericht zijn op mensen die niet of nauwelijks sporten dan wel dreigen te stoppen. Door NOC*NSF zijn alle mogelijke en succesvolle interventies verzameld op de zogenaamde Menukaart Sportimpuls. Alleen projecten die gebaseerd zijn op één van de interventies die op de Menukaart staan, komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Het subsidiebedrag is minimaal , - en maximaal , - en geldt voor een opstartfase van maximaal 2 jaar. De aanvraagprocedure staat open vanaf 1 mei 2012 en de sluitingsdatum is 5 juni De aanvragen dienen te worden ingediend volgens een vast format.

5 Het streven is dat sport- en beweegaanbieders binnen de actieplannen samenwerken met elkaar en met de gemeente en waar mogelijk andere relevante lokale partijen, zoals onderwijs, welzijn, zorg, (publieke) gezondheid en het (lokale) bedrijfsleven. De plannen en interventies moeten aansluiting vinden bij het lokale sport - en beweegbeleid. Voor elke aanvraag van een lokale sportvereniging en/of (commerciële) sportaanbieder geldt dat deze vooraf met de gemeente Valkenswaard dient te zijn besproken en, bij voorkeur, van een advies wordt voorzien. Door team Sport zijn inmiddels alle Valkenswaardse sportverenigingen als sportaanbieders geïnfonneerd over deze nieuwe regeling. Het is aan de verenigingen zelf om aanvragen in te dienen. Tot slot: Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ondergetekende ( ) of de heer A. van der Heijden ( ) van team Sport.

6 Mogelijke verdeling fte's voor de inzet van combinatïefunctionarissen in Valkenswaard Norm: 4,1 fte x 40 uur per week = 164 uur per week Normverdeling regeling: 34% Dasisonderwijs 10% voortgezet onderwijs 50% sport 6% cultuur Valkenswaard 63,40% basisonderwijs 5,00% voortgezet onderwijs 75,60% sport 24,40% cultuur flal^ssiifiiljlacrr^^^r^ne,^ ^FünGtjëfómscHrijving Ureninzet % infcet Medewerker 2012 Vanaf 1 januari ,7 fte Sport - Welzijn - Groen (sportconsulent) 28 uur/wk 17,0% Clemmy Geldof 0,6 fte Sport - (basis) Onderwijs (beweegconsulent) 24 uur / wk 14,6% Rene Hendrikx 0,5 fte Sport - Welzijn (sportconsulent) 20 uur/wk 12,2% Vacature Subtotaal 1,8 fte 72 uur/wk Vanaf 1 september '012 Schooljaar ,1 fte 0,2 fte Sport - (basis) Onderwijs (beweegconsulent) Sport - (voortgezet) Onderwijs (beweegconsulent) 44 uur / wk 8 uur/wk 26,8% Vacature (2 x) 5,0% vacature 1,0 fte Onderwijs - Cultuur (cultuurconsulent) 40 uur/wk 24,4% Vacature Subtotaal 2,3 fte 92 uur/wk Team Sport mrt 012 Totaal ,1 fte 164 uur/wk I 100,0% 7 combingtiefunctionarissen Aandeel sport is in totaal 3,1 fte in combinatie met basis- en voortgezet onderwijs, welzijn en brede verenigingsondersteuning (124 uur - /5,ö%) Aandeel (basis)onderwijs is in totaal 2,6 fte in combinatie met sport, cultuur en groen (104 uur = 63,4%)

7 V G E M E E N T E de Hofnar 15 V A L K E N S W A A R D " ** Postbus GA Aan de besturen van de sportverenigingen in de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) Telefax (040) Kenmerk: 12uit03342 Onderwerp: Stimuleringsregeling Sportimpuls Behandeld door: A. Van der Heijden gemeente@valkenswaard.nl omepage Bijlage: Divers Datum: Geacht bestuur, Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende. Door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn onlangs, binnen het programma ' Sport en Bewegen in de buurt', twee nieuwe sportstimuleringsregelingen aangekondigd. Eén daarvan is de zogenaamde ' Sportimpuls'. De regeling ' Sportimpuls' is een interessante subsidiemogelijkheid voor sportverenigingen en overige sportaanbieders voor het initiëren van projecten en actieplannen voor het bevorderen van de sportdeelname. De regeling in het kort: De doelstelling van de regeling ' Sportimpuls' is het stimuleren van een lokaal sporten beweegaanbod op maat en het bevorderen van een hogere en duurzame sportdeelname. Alleen sportverenigingen en sportaanbieders kunnen plannen indienen voor financiering van sportstimuleringsprojecten voor meerdere doelgroepen in de buurt. De projecten (interventies) moeten gericht zijn op mensen die niet of nauwelijks sporten dan wel dreigen te stoppen. Door NOC*NSF zijn alle mogelijke en succesvolle interventies verzameld op de zogenaamde Menukaart Sportimpuls. Alleen projecten die gebaseerd zijn op één van de interventies die op de Menukaart staan, komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Het subsidiebedrag is minimaal , en maximaal , en geldt voor een opstartfase van maximaal 2 jaar. De aanvraagprocedure staat open vanaf 1 mei 2012 en de sluitingsdatum is 5 juni De aanvragen dienen te worden ingediend volgens een vast format.

8 Het streven is dat sport- en beweegaanbieders binnen de actieplannen samenwerken met elkaar en met de gemeente en waar mogelijk andere relevante lokale partijen, zoals onderwijs, welzijn, zorg, (publieke) gezondheid en het (lokale) bedrijfsleven. De plannen en interventies moeten aansluiting vinden bij het lokale sport - en beweegbeleid. Voor elke aanvraag van een lokale sportvereniging en/of (commerciële) sportaanbieder geldt dat deze vooraf met de gemeente Valkenswaard dient te zijn besproken en, bij voorkeur, van een advies wordt voorzien. Dat maakt de aanvraag sterker. U kunt hiervoor contact opnemen met mw. C. Geldof van team Sport van de gemeente Valkenswaard. Zij is te bereiken per e- mail clemmy. geldof@valkenswaard.nl of per telefoon Voor nadere informatie kunt u primair terecht bij uw eigen landelijke sportbond. De verdere uitvoering van de regeling Sportimpuls ligt bij NOC*NSF en het landelijke adviesbureau ZonMw. Zij beheren het aanvraag-, toewijzing- en verantwoordingsproces. Wilt u een aanvraag indienen of meer informatie over het programma Sport en Bewegen in de buurt, de Menukaart Sportimpuls, de subsidie criteria of het format voor de aanvraag? Kijk dan op Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met programma secretaris Corna van Tol of Femke Post. Telefoonnummer of per sportimpuls@zonmw.nl Via NOC*NSF, in samenwerking met VSG en NISB, kunnen lokale sportverenigingen worden ondersteund om een Sportimpuls - aanvraag op te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met NOC*NSF via sportimpuls@noc-nsf.nl o.v.v. Ondersteuning aanvraag Sportimpuls of via het projectbureau Sport en Bewegen in de buurt via info@sportindebuurt.nl en per telefoon cc.: Sportraad Valkenswaard

9 teé- zonmw N0C*USF Nederlands Olympisch Comité Nederlandse Sport Federatie Criteria Sportimpuls 2012 Behorende bij de oproep tot het indienen van subsidieaanvragen voor het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt inzake Sportimpuls, oproep voorjaar Inleiding In dit document worden de gestelde criteria en aanwijzingen toegelicht die gelden bij de beoordeling van de relevantie, kwaliteit en financieringsvoorwaarden van de Sportimpuls aanvragen voor Het is een aanvulling op de tekst van de oproep tot het indienen van subsidieaanvragen. Dit document vervangt die oproep niet. Allereerst worden de criteria voor relevantie toegelicht. Daarna volgt een toelichting op de kwaliteitscriteria en een uitwerking van de punten uit de programmadoelstelling namelijk het startklaar maken van lokale sport- en beweegaanbieders om de kansen te kunnen benutten om sport onderdeel te maken van de dagelijkse keuze van mensen en daarmee de gezondheid te bevorderen. Tot slot zijn er nog enkele financieringsvoorwaarden opgenomen. De Sportimpuls wordt in de periode 2012 tot en met 2016 uitgevoerd. In opdracht van het ministerie van VWS, zal ZonMw in samenwerking met NOC*NSF de eerste periode uitvoeren. De Sportimpuls is ^ een onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt, dat zich ten doel stelt eraan bij te dragen dat het lokale sportaanbod beter aansluit op de vraag en er meer lokaal maatwerk komt, zodat mensen zelf kunnen beslissen aan welke sport- of beweegactiviteit ze deel willen nemen. Deze vraaggerichte aanpak en samenwerking moet leiden tot een hogere duurzame sportdeelname en tot een gezonde en actieve leefstijl. I. Relevantie criteria Sportimpuls De volgende uitgangspunten in het beleid van het ministerie van VWS zijn relevant voor de Sportimpuls aanvragen: 1. Hogere, duurzame sportdeelname De activiteiten uitgevoerd met behulp van de Sportimpuls krijgen direct meer mensen aan het sporten/bewegen die op het moment van de aanvraag niet ofte weinig sporten/bewegen of houden meer mensen aan het sporten/bewegen waarvan bekend is dat ze dreigen uit te vallen. 2. Lokale samenwerking Met de Sportimpuls wordt lokale samenwerking gestimuleerd. Vanuit deze samenwerking worden goede ervaringen en ideeën gecombineerd tot een gezamenlijk actieplan. De samenwerking kan bestaan uit enerzijds sport- en beweegaanbieders, zowel georganiseerd, ongeorganiseerd, commercieel of niet commercieel en anderzijds gemeente, onderwijsinstanties, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, bedrijfsleven, etc. 3. Afstemming lokaal sport- en beweegbeleid De activiteiten voor de Sportimpuls dienen aan te sluiten bij het lokale (sport- en beweeg)beleid. De gemeente kan hiervoor een verklaring afgeven of u dient een passage uit het gemeentelijk sportbeleid op te nemen in uw aanvraag. De inzet van de buurtscan, het buurt actieplan en in de uitvoering de betrokkenheid van de Buurtsportcoach vormen, indien van toepassing, een belangrijke aanvulling op uw aanvraag.

10 Er wordt gestreefd naar een samenhangende aanvraag per buurt, dan wel per lokale maatschappelijke opgave. In de optimale situatie dient u per buurt, of per aanpak één aanvraag in. Deze aanvraag kan bestaan uit meerdere activiteiten vanuit meerdere aanbieders. 4. Vraaggericht sport- en beweegaanbod De activiteiten uit de Sportimpuls dienen vraaggericht te zijn en indien mogelijk cijfermatig onderbouwd. Uw activiteitenplan en de behoefte van de te bereiken doelgroep dienen voldoende beschreven te zijn. Uw Sportimpuls aanvraag beslaat een specifieke beschrijving van uw lokale situatie en gaat in op het creëren van sport- en beweegaanbod dat voor deze situatie nieuw is. 5. Bewezen effectieve activiteiten - Menukaart Sportimpuls De Sportimpuls is niet beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuw sport- en beweegaanbod. Met onder andere de programma's Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden, NASB en Meedoen alle jeugd door sport zijn vooralsnog voldoende good practices beschikbaar om een slag te maken naar een verhoogde sportparticipatie en een gezonde leefstijl. Deze activiteiten zijn opgenomen in de Menukaart Sportimpuls. In de Sportimpuls worden alleen activiteiten gefinancierd die gebaseerd zijn op sport- en beweegaanbod opgenomen in de Menukaart Sportimpuls ( 6. Borging van activiteiten De activiteiten zijn ingebed in het lokale sport- en beweegbeleid en leiden toe naar continu sporten of bewegen in georganiseerd verband. De Sportimpuls is een opstart subsidie. Het streven is en daar zal in de beoordeling van de aanvragen expliciet rekening mee worden gehouden, dat de activiteiten zelfstandig door de lokale partijen zullen worden voortgezet na het verstrijken van Sportimpuls. Hier.dient in uw plan speciale aandacht aan te worden besteed. IL Kwaliteitscriteria Sportimpuls Met het beschikbaar stellen van de'sportihipuls wil het ministerie van VWS een impuls geven aan de kwaliteitvan het lokale sport- en beweegaanbod en de mogelijkheden die samenwerking tussen sport en andere maatschappelijke partijen bieden. Daartoe dient uw aanvraag in meerdere mate te voldoen aan de volgende kwaliteitscriteria:. 1. Buurtscan & Buurtactieplan Indien aanwezig, is uw Sportimpuls aanvraag gebaseerd op uitkomsten van de Buurtscan en/of onderdeel van het Buurtactieplan. Uw gemeente kan deze Buurtscan hebben uitgevoerd en de totstandkoming van het Buurtactieplan hebben gefaciliteerd. 2. Meetbaar resultaat Het is belangrijk dat uw doelstellingen concreet en realistisch beschreven zijn, dat u een duidelijk beschreven doelgroep(en) benadert en dat de beschrijving van het beoogde resultaat ook concreet geformuleerd is. Uw activiteiten worden geëvalueerd aan de hand van uw leerervaringen, monitoring en uw bijdrage aan de afrekening van de verstrekte subsidiegelden. 3. Specifieke doelgroep U richt uw activiteiten op een specifiek beschreven doelgroep. U bent daarbij vrij te kiezen uit een mix van doelgroepen. U focust in uw aanvraag op de behoefte van specifieke doelgroepen die in uw buurt een impuls kunnen krijgen om een actievere leefstijl aan te nemen. Per doelgroep stelt u een activiteitenprogramma samen. U streeft daarbij naar een samenhangend geheel van activiteiten dat in de breedte inspeelt op de behoeften van de doelgroep en de mogelijkheden lokaal. Voorkom een versnippering in losstaande activiteiten, tenzij u aantoont dat u hiermee aansluit bij een ander programma of zekere behoefte.

11 Activiteiten die integratie belemmerend zijn en bepaalde groepen de toegang tot een activiteit ontzeggen komen niet voor financiering in aanmerking. Projecten die specifiek gericht zijn op overlastveroorzakende jongeren, komen eveneens niet voor financiering in aanmerking. 4. Buurtsportcoach Uw Sportimpuls aanvraag is in lijn met het lokale sport- en beweegbeleid. U betrekt en beschrijft de inzet van de Buurtsportcoach in de uitvoering van uw Sportimpuls of u verklaart waarom de Sportbuurtcoach niet betrokken kan worden. 5. Projectgroep In uw Sportimpuls aanvraag beschrijft u duidelijk wie welke taak en rol in de uitvoering van het plan inneemt, zodat duidelijk is welke mensen en organisaties in het project betrokken zijn. III. Financiële voorwaarden Sportimpuls Uw aanvraag bedraagt minimaal ,- en maximaal ,- en beslaat een looptijd van 24 maanden. Uw aanvraag dient aan de volgende financiële voorwaarden te voldoen: 1. Opstartkosten De Sportimpuls middelen zijn in te zetten voor de opstart fase van activiteiten in de buurt. De Sportimpuls is niet inzetbaar voor de financiering van de Buurtsportcoach of eenmalige activiteiten. Voor financiering komen, in een reële verhouding met het beoogde resultaat, in aanmerking kosten voor: Activiteitenaanbod Materiaal PR&Communicatie Deskundigheidsbevordering Inzet van personeel (externe) ondersteuning In uw begroting staat duidelijk welke kosten u voor de Sportimpuls in aanmerking wilt laten komen.. 2. Continuïteit De Sportimpuls financiert activiteiten die na de subsidieperiode zelfstandig zullen worden voortgezet. Dit maakt u inzichtelijk in uw plan en begroting. 3. Lokale sport- en beweegaanbieders Budget uit de Sportimpuls wordt alleen toegekend aan lokale sport- en beweegaanbieders die voor deze lokale situatie nieuw sport- en beweegaanbod gaan aanbieden, voor mensen die nu (te) weinig sporten en bewegen. Een lokale sport- en beweegaanbieder is bijvoorbeeld een sport of beweegvereniging of fitnesscentrum. De aanvrager staat ten minste ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Uit de aanvraag blijkt welke kennis en ervaring de aanvrager heeft met het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten. Gemeenten, (provinciale) sportraden, sportdetailhandel, sportbonden en andere sport- en beweegkoepels kunnen niet de aanvragende partij zijn. Een lokale sport- en/of beweegaanbieder doet de aanvraag bij voorkeur gezamenlijk met lokale partners, waaronder andere sport- en beweegaanbieders en andere partijen uit eerder genoemde sectoren.

12 4. Reguliere financiering De Sportimpuls financiering is geen alternatief voor reguliere financiering. De volgende aspecten moeten meegenomen worden bij het opstellen van de begroting: Het is expliciet niet toegestaan kosten voor de Buurtsportcoach op te nemen in de begroting van de opstartkosten. Kosten voor aanpassingen in de accommodatie mogen niet meer dan 10% van uw begroting beslaan. De middelen zijn dus expliciet niet bestemd voor het realiseren van accommodaties. Ook normale exploitatiekosten van uw accommodatie mogen niet begroot worden. De verhouding directe kosten versus indirecte kosten bedraagt niet meer dan 75% versus 25%. 5. Monitoring ZonMw en NOC*NSF zullen uw bevindingen monitoren. Met de acceptatie van uw Sportimpuls bent u verplicht bij te dragen aan deze monitoring en uw ervaringen te delen. Tot slot NOC*NSF en ZonMw houden zich het recht voor om deze criteria in de looptijd van deze subsidie aan te passen. Wilt u een aanvraag indienen of meer informatie over het programma Sport en bewegen in de buurt, de Menukaart Sportimpuls, of het format voor aanvragen? Kijk dan op

13 in de buurt Sportimpuls ook voor uw buurt en vereniging De Sportimpuls beoogt: Het stimuleren van lokaal sport- en beweegaanbod op maat. Een hogere en duurzame sportdeelname. De Sportimpuls ondersteunt lokale sport- en beweegaanbieders bij de opstart van de uitvoering van hun lokale actieplannen. Die actieplannen zijn erop gericht via een uitgebreid en/of verbeterd sport- en beweegaanbod mensen te bereiken die (te) weinig sporten en bewegen. Ook het behoud van mensen die anders zouden stoppen met sporten en bewegen wordt beoogd. De actieplannen dienen te leiden tot een hogere sportdeelname en dragen bij aan een gezonde en actieve leefstijl. Daarbij wordtgebruik gemaakt van goed beschreven activiteiten/programma's die elders al succesvol zijn gebleken. Deze activiteiten staan beschreven op de Menukaart Sportimpuls. De Menukaart Sportimpuls is een.geselecteerd overzicht van succesvol sport- en beweegaanbod dat de afgelopen jaren is ontwikkeld en uitgevoerd door sportbonden, beweegaanbieders en andere organisaties. Het streven is dat sport- en beweegaanbieders binnen de actieplannen samenwerken met elkaar én met de gemeenten en waar mogelijk andere relevante lokale partijen, zoals onderwijs, welzijn, zorg, (publieke) gezondheid en het (lokale) bedrijfsleven. De lokale plannen moeten aansluiting vinden bij het lokale sport- en beweegbeleid en idealiter bij wijkgerichte Buurtactieplannen. Aanvragen dienen te worden ingediend volgens een vast format ZonMw stelt de Sportimpuls in deze eerste ronde open voor het indienen van subsidieaanvragen die kunnen voldoen aan specifieke vastgestelde criteria. Lees verder over: Budget Wie kan aanvragen? De subsidieprocedure Planning Documenten en links Contactgegevens Budget In deze eerste ronde is , - beschikbaar. Per aanvraag kan minimaal ,- tot maximaal ,- worden aangevraagd voor een project van maximaal 24 maanden. Vanuit de Sportimpuls worden alleen de (tijdelijke) opstartkosten vergoed tot een maximum van ,-. De lokale aanbieders laten in hun aanvraag zien dat de betreffende activiteit zelfstandig kan worden voortgezet na beëindiging van de subsidieperiode. De opstartkosten staan in verhouding tot het beoogde bereik van de doelgroep van de betreffende activiteit.

14 Indien het budget in de eerste ronde niet volledig wordt benut, zal budget doorschuiven naar de volgende ronde. Wie kan aanvragen? Uitsluitend sport- en beweegaanbieders komen in aanmerking vopr het budget uit de Sportimpuls. Het gaat om organisaties die daadwerkelijk sport- en beweegaanbod (gaan) organiseren. De aanvrager (in samenwerking met andere partijen) kan laten zien dat zij ervaring hebben met het uitzetten van sport- en beweegaanbod en burgers daadwerkelijk kunnen bereiken, boeien en binden. Er mag geen concurrentie worden aangegaan met bestaande sport- en beweegaanbieders in de betreffende buurt. De aanvrager heeft de gemeente waar de activiteit wordt aangeboden geraadpleegd c.q. om oordeel gevraagd omtrent de aanvraag. Registratie bij de Kamer van Koophandel is een vereiste. Voorbeelden van partijen die mogen aanvragen: sportverenigingen, fitness scholen, hardlooptrainers, etc. Voorbeelden van partijen die niet mogen aanvragen: gemeenten, gemeentelijke/provinciale sportbedrijven/sportraden/sportservicebureau, sportbonden, etc. De mogelijkheden voor samenwerking zijn legio, u kunt denken aan onderwijs, zorg, welzijn, gezondheidscentra etc. De subsidieprocedure ZonMw is in afstemming met NOCNSF beheerder van het aanvraag-, toewijzing- en verantwoordingsproces. ZonMw hanteert voor het gehele proces algemene regels [Een beschrijving wordt gegeven in de brochure "Procedures voor ZonMw programma's" - op aanvraag te verkrijgen en te downloaden van De toewijzing geschiedt onder verantwoordelijkheid van de werkgroep Sportimpuls met vertegenwoordiging van relevante partijen uit het veld. Om de procedure te versnellen is geen wederhoor mogelijk op de beoordeling van de werkgroep. De beoordeling vindt plaats op basis van relevantie (wel/niet) en kwaliteit (goed, voldoende, matig en onvoldoende). Bij voldoende beschikbare middelen komen aanvragen die relevant zijn en de kwaliteit goed (prioriteit 1) of voldoende (prioriteit 2) hebben, in aanmerking voor honorering. ZonMw volgt zoveel mogelijk uniforme procedures voor alle programma's. Elk ingediend voorstel wordt standaard op relevantie en kwaliteit beoordeeld op basis van specifieke criteria die samenhangen met het eigene van dit uitvoeringsprogramma, de eerste tranche van de regeling eh de beoogde doelen daarbinnen. De specifieke criteria gaan over eisen die worden gesteld aan de aanvrager, het sport- en beweegaanbod (gebaseerd op de Menukaart Sportimpuls), het activiteitenplan en de vereiste bijlagen. Lees hiervoor bijlage met Criteria en het Format van het aanvraagformulier. Planning Activiteit Data Indienen subsidieaanvraag tot 5 juni uur Besluit honorering subsidieaanvraag & communicatie naar aanvragers augustus Uiterlijke startdatum projecten 3 september 2012 De Sportimpuls is opengesteld voor het indienen van subsidieaanvragen die kunnen voldoen aan specifieke criteria ( Documenten en links Criteria Sportimpuls 2012 Menukaart Sportimpuls Aanvraagformulier Beleidsprogramma sport en bewegen in de buurt In het kader van het diversiteits- en participatiebeleid hecht ZonMw er aan dat bij de opstelling van aanvragen rekening wordt gehouden met diversiteit en participatie van de eindgebruiker. Voor tips hiervoor verwijzen wij u naar de ZonMw thema website

15 Contactgegevens Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met programma secretaris Corna van Tol; sportimpuls@zonmw.nl of programma assistent Femke Post; post@zonmw.nl / Informatie Ondersteuning aanvraag: Via NOCNSF, in samenwerking met VSG en NISB, kunnen de lokale sport- en beweegaanbieders worden ondersteund om een Sportimpuls aanvraag op te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met: NOCNSF via sportimpuls@noc-nsf.nl o.v.v. Ondersteuning aanvraag Sportimpuls Het projectbureau Sport en Bewegen in de Buurt via info@sportindebuurt.nl en NB: ZonMw is het recht voorbehouden om na de aankondiging sportimpuls nog aanpassingen in de oproep door te voeren die eind april verschijnt SÜ1 **kljil*tp»it ï«{*«f VNONCW MKB #NISB V-vr tn 6#-"IK?IW«*I

Welkom. Brengt gezond leven dichterbij

Welkom. Brengt gezond leven dichterbij Welkom Brengt gezond leven dichterbij Filmpje Brengt gezond leven dichterbij Samenwerken Ambitie 2016 Sportparticipatie in NL 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% Meer mensen, vaker, actief te laten

Nadere informatie

concept subsidieaanvraagformulier Dossiernummer Algemene gegevens Uitvoeringsprogramma Sportimpuls Subsidieronde periode 1

concept subsidieaanvraagformulier Dossiernummer Algemene gegevens Uitvoeringsprogramma Sportimpuls Subsidieronde periode 1 concept subsidieaanvraagformulier Dossiernummer 50-52400-98-000 Disclaimer: ZonMw en NOC*NSF houden zich het recht voor om na de vooraankondiging nog aanpassingen in definitieve oproep tot het indienen

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 6 Procedure en omvang van

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5 Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 7 Omvang van de subsidie

Nadere informatie

Sportimpuls Kennisdag Apeldoorn

Sportimpuls Kennisdag Apeldoorn Kennisdag Apeldoorn 08-12-2016 1. Ontwikkelingen sportaanbieders 2. Sportimpuls subsidie 3. Criteria sportimpuls 4. Tips voor succesvolle aanvraag 5. Ondersteuning Ontwikkelingen sportaanbieders Ambitie

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS Programma 19 november Cijfers en criteria Sportimpuls Praktijkvoorbeeld DKC Samen

Nadere informatie

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij Brengt gezond leven dichterbij doel Doel? verhogen sportparticipatie (duurzame sport- en beweegdeelname) gericht op mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen uit te vallen Hoe? opstart

Nadere informatie

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij Brengt gezond leven dichterbij Doel Een meer duurzame sport- en beweegdeelname realiseren Verhogen sportparticipatie (+10%) gericht op mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen uit te

Nadere informatie

Kansen Sportimpuls 2015

Kansen Sportimpuls 2015 Meedoen!Sport en Bewegen Kansen Sportimpuls 2015 Sportimpuls helpt Meedoen! Meedoen is actief zijn en daarmee deelnemen in de samenleving Meedoen bevordert de gezondheid Meedoen gebeurt vanuit eigen kracht

Nadere informatie

Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014

Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014 Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014 Welkom Programma Janine van Gurp (Breda Actief) & Roland Jansen (NOC NSF) Wat is de Sportimpuls?

Nadere informatie

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) Auteur: Lysbeth de Vries, met medewerking van VSG en NOC*NSF. NISB/2012/62.

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) Auteur: Lysbeth de Vries, met medewerking van VSG en NOC*NSF. NISB/2012/62. Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) Auteur: Lysbeth de Vries, met medewerking van VSG en NOC*NSF NISB/2012/62.736/TRN/itd Ede, april 2012 Dit document heeft 11 pagina s Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

BAOZW/U Lbr.12/006

BAOZW/U Lbr.12/006 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bestuurlijke Afspraken Sport en Bewegen in de Buurt Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201102333 Lbr.12/006

Nadere informatie

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN PRESENTATIE SPORT EN BEWEGEN IN DE BUURT SPORTS CONSULTING GROUP Samenvatting Presentatie van de Sport Consulting Group over sport en bewegen in de buurt. Wat zijn de

Nadere informatie

Buurtscan & buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Nynke Schouwenaars (ROS Friesland)

Buurtscan & buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Nynke Schouwenaars (ROS Friesland) Buurtscan & buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Nynke Schouwenaars (ROS Friesland) Buurtscan en buurtactieplan een verplichting? www.sportindebuurt.nl Workshop tekst Verwachting Om de Buurtsportcoach

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 98

Nadere informatie

Borging Sportimpuls. Nationale Kennisdag Den Haag, 12 december Brengt gezond leven dichterbij

Borging Sportimpuls. Nationale Kennisdag Den Haag, 12 december Brengt gezond leven dichterbij Borging Sportimpuls Nationale Kennisdag Den Haag, 12 december 2013 Brengt gezond leven dichterbij Onderwerp presentatie Hoe zorg je ervoor dat een sportimpuls project na afloop van de subsidieperiode succesvol

Nadere informatie

Aan de slag met een buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Peter-Jan Mol (NISB)

Aan de slag met een buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Peter-Jan Mol (NISB) Aan de slag met een buurtactieplan Lysbeth de Vries (NISB) & Peter-Jan Mol (NISB) Theorie Praktijk Wat is een buurtactieplan? Wat is een buurtscan? En wat is het doel van deze instrumenten? Welke elementen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 30 234 Toekomstig sportbeleid Nr. 121 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst Sport in de Buurt

Informatie bijeenkomst Sport in de Buurt Informatie bijeenkomst Sport in de Buurt 17 januari 2013 Agenda Opening en voorstellen Toelichting Sportimpuls Uitleg interventies NIVM Vragen Intakeformulier Sport in de Buurt Toelichting NIVM Opening

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Integraal (sport) beleid Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Gemeente Katwijk Aanleiding sportnota Visie op sport en bewegen Integrale en interactief benadering Proces Sportnota Realisering combinatiefuncties

Nadere informatie

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Combinatiefuncties: regeling en doelstellingen 2.1 De regeling 3 2.2 Sport- en cultuurcoaches in Breda

Nadere informatie

Buurtscan & buurtactieplan

Buurtscan & buurtactieplan Buurtscan & buurtactieplan Theorie Praktijk Wat is een buurtscan? Wat is het doel ervan en wat levert het op? Wie kan de buurtscan uitvoeren? Is het verplicht voor de Sportimpuls? Ervaringen tot nu toe?

Nadere informatie

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt Dorien van de Kant Sportimpuls Sportdorp algemeen Sportdorp de Wijk Introductie Waar liggen kansen voor u? Subsidieregeling via NOC*NSF en VWS voor lokale sport-

Nadere informatie

Vereniging Sport en Gemeenten

Vereniging Sport en Gemeenten Vereniging Sport en Gemeenten College van Burgemeester en Wethouders a 0 Postbus 16268 2500 BG Den Haag Tel.: 070 373 8055 info@sportengemeenten.nl www.sportengemeenten.nl Kenmerk Datum VSG/2017/AJ/ms-

Nadere informatie

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland Juni 2016 Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland 1. Algemeen Tot op heden bestaat de gemeentelijke aandacht voor sport hoofdzakelijk uit het zorg dragen voor instandhouding van accommodaties. Tevens is

Nadere informatie

Handleiding buurtscan

Handleiding buurtscan Handleiding buurtscan Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) Auteur: Lysbeth de Vries (NISB), Mijke Sluis (NISB), Audrey Friedel (NISB) NISB/2012/62.737/TRN/itd Ede, oktober 2012 Dit document

Nadere informatie

Zet u straks ook een combinaris in?

Zet u straks ook een combinaris in? Zet u straks ook een combinaris in? Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen juni 2008 Huis voor de Sport Groningen Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Karsten Klein Rabin Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Velthuis, A.W. (Antje) Kenmerk 4655433/20170720 Vergadering Vergaderdatum Geheim Beleidsveld Nee Sport Nota van uitgangspunten sport en

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Combinatiefuncties en NASB

Combinatiefuncties en NASB Combinatiefuncties en NASB Aanpak en ervaringen 13-09-2010 Arjan van den Beld Marjolein Zevenbergen Korte terugblik BSI en Bos Eerste sportnota sport, doen en beleven in 2002 vastgesteld. Start BSI in

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden.

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden. Sportdorpen Limburg Wat is Sportdorp? Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een dorpskern om inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls 2014

Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls 2014 Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls 2014 Deze handleiding bestaat uit 2 delen: Deel 1. Indienen via ProjectNet (pagina 1 28) Deel 2. Toelichting op de begroting (pagina 29-34) Deel 1.

Nadere informatie

Toelichting bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls

Toelichting bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Toelichting bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Deze toelichting bestaat uit 2 delen: Deel 1. Indienen via Projectnet (pagina 1 17) Deel 2. Toelichting op de begroting (pagina 18 20) Deel 1. Indienen

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 30 234 Toekomstig sportbeleid Nr. 124 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL

REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL Grootste teamzaalsport van Nederland Snel, technisch, dynamisch, explosief Zelfstandige tak binnen de KNVB PAGINA 2 VAN 24 DOELSTELLINGEN: Top 10 FIFA 130.000

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte 1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte Bevolking Doesburg De gemeente Doesburg heeft 11.437 inwoners. 30-39: 1129 Daarvan is 39% tussen de 40 64 jaar ( 4455) en 21% boven de 65 jaar ( (Bron: CBS 2014).

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 104320 6 november 2015 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport.

Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport. subsidieaanvraagformulier Dit subsidieaanvraagformulier is een voorbeeld en kan behulpzaam zijn bij het invullen van uw subsidieaanvraag voor Guppiesport. Projectgegevens Checklist Onderstaande tabel is

Nadere informatie

Toelichting bij invullen subsidieaanvraag. Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2013

Toelichting bij invullen subsidieaanvraag. Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2013 Toelichting bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2013 Deze toelichting bestaat uit 2 delen: Deel 1. Indienen via Projectnet (pagina 1 20) Deel 2. Toelichting op de begroting

Nadere informatie

Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport

Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport Wat en waarom? Bij de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (KSG) is de samenwerking tussen professionals in de sport en de -zorg essentieel, omdat het

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Bijlage Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) 2014 B-Fit 2-4 Doelgroep 0-4 jarigen

Bijlage Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) 2014 B-Fit 2-4 Doelgroep 0-4 jarigen A) Kosten en uren Geef hieronder inzicht in de kosten en uren die nodig zijn om met de interventie aan de slag te gaan. De interventie staat beschreven zoals deze er op dit moment uit ziet. Bij interventies

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 april 2015 Betreft Programma Grenzeloos actief

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 april 2015 Betreft Programma Grenzeloos actief > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 Sportbeleidsnota Alblasserdam Van april 2009. Interactief tot stand gekomen. Sport Belangen Alblasserdam: prominente rol bij vorming; uitvoering;

Nadere informatie

Notitie sporten met een beperking

Notitie sporten met een beperking Notitie sporten met een beperking d f Da da Dalfsen november Okt Dalsen N dalfsen Dalfsen, februari 2016 1 1. Inleiding In de Kadernota bewegen en sport 2013 2016 is één van de aandachtspunten sporten

Nadere informatie

Presentatie Borging Lerende Netwerken Maart 2018

Presentatie Borging Lerende Netwerken Maart 2018 Presentatie Borging Lerende Netwerken Maart 2018 Borging 2018 Hoe borg je lopende Sport- en beweegactiviteiten na afloop van de subsidieperiode? 2018 1. Wat is Borging? 2. Wat zijn elementen van Borging?

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Interventie Beweegkuur 2018

Interventie Beweegkuur 2018 Interventie Beweegkuur 2018 A) Kosten en uren / uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Directe kosten: personeel Rol Structureel Eenmalig Uren benodigd voor lokale uitvoer (aanvrager) Leefstijladviseur

Nadere informatie

*Z0300EA3652* Beslispunten Uw raad wordt geadviseerd de beleidsnotitie sport de gezonde beweging vast te stellen.

*Z0300EA3652* Beslispunten Uw raad wordt geadviseerd de beleidsnotitie sport de gezonde beweging vast te stellen. Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z0300EA3652* Registratienummer : Z -14-27201 / 2896 Agendanummer : 10 Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering : 5 juni

Nadere informatie

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder Actieplan Aangepast Sporten Noordoostpolder 2015-2018 Inleiding Aanleiding Voor mensen met een beperking is voldoende beweging niet altijd vanzelfsprekend en zijn er meer knelpunten om in beweging te komen

Nadere informatie

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Onderwerp Beleidsregel

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

subsidieaanvraagformulier Projectgegevens

subsidieaanvraagformulier Projectgegevens subsidieaanvraagformulier Projectgegevens Checklist Onderstaande tabel is bedoeld voor u als checklist. Kruis aan in hoeverre in de aanvraag aan de voorwaarde is voldaan (ja, deels of nee). Neem vooraf

Nadere informatie

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota 2016-2019 Speerpunt 1: Sportstimulering 1. De combinatiefunctionaris (nog) meer inzetten als verbinder van verschillende organisaties voor sport, bewegen en

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom?

Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom? Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom? De intentieverklaringen moeten (minimaal) worden ondertekend namens het college

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur

Impuls brede scholen, sport en cultuur Impuls brede scholen, sport en cultuur Sport Koepel Edam Volendam, combineert de hele dag! Sport Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse sportverenigingen, scholen, sportieve Edammers en Volendammers

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Wie is iedereen? Is dat dan nog niet mogelijk?

Wie is iedereen? Is dat dan nog niet mogelijk? Wie is iedereen? Is dat dan nog niet mogelijk? Iedereen? 2000 2008: Organisatorische integratie Samen wat samen kan, speciaal wat speciaal moet 2008-2012: Uitdagend sportaanbod sportstimulering Dit is

Nadere informatie

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 1. Inleiding In 2008 is de gemeente Nijmegen gestart met de inzet van 13,3 fte combinatiefuncties bij Onderwijs, Sport en

Nadere informatie

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem,

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem, Uitvoeringsregeling Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod ingaande 1 april 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF NOC*NSF Nederlandse Olympisch team Topsport en talentontwikkeling

Nadere informatie

Overzicht QenA, versie 1306

Overzicht QenA, versie 1306 Overzicht QenA, versie 1306 vraag antwoord Gevalideerd door Is het mogelijk de start van de Ja, kinderopvangorganisaties die op een locatie kinderen Min bso-tijd voor alle contracten aan van verschillende

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Uitvoeringsregeling innovatieve projecten sociaal domein: Samen voor elkaar 2013 Portefeuille J. van der Hoek/ J. Nieuwenburg Auteur Mevr. ME van der Mede Telefoon 0235115045

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken Brede Regeling Combinatiefuncties.

Bestuurlijke afspraken Brede Regeling Combinatiefuncties. Den Haag, 29 juni 2018 Bestuurlijke afspraken Brede Regeling Combinatiefuncties. Een leven lang sporten en bewegen plus deelnemen aan cultuur Overweging In het Regeerakkoord 2017-2021 Vertrouwen in de

Nadere informatie

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk 17 juni 2016 BIVO/2016/30243 *Z02009B7AF6* NADERE REGELS SUBSIDIE GEZOND IN... HEEMSKERK 2016-2018 Inhoudsopgave Inhoud Hoofdstuk1 Algemene bepalingen 5 Artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Inleiding Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wil de overheid de samenwerking versterken tussen onderwijs, sport en cultuur.

Nadere informatie

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Ketenaanpak / netwerkaanpak actieve leefstijl De oplossing om meer mensen met een hoog gezondheidsrisico in beweging

Nadere informatie

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008 Combinatiefuncties Impuls brede scholen, sport en cultuur 12 december 2008 Presentatie Marieke Pronk Backer Diks Projectleider Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 12 december 2008 12 december 2008 Sportplan

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Lees het volledige stappenplan voor alle informatie en tips over het monitoren en evalueren van het beleid rondom de inzet van buurtsportcoaches of raadpleeg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62002 1 november 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 24 oktober 2017, nr. PO/1237137,

Nadere informatie

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zandvoort Nr. 120851 13 juli 2017 Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Nadere informatie

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze Bijlage herijking sportnota gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze 1. Sportsubsidies In de tweede helft van 2009 hebben de thans gesubsidieerde verenigingen (43) een subsidie

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 65

Provinciaal blad 2010, 65 Provinciaal blad 2010, 65 ISSN 0920-105X Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 26 oktober 2010, nr. 2010INT264149, houdende nadere regels op grond van de Algemene subsidieverordening provincie

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Combinatiefuncties gemeente Schinnen 2014 tot en met 2016

Plan van Aanpak. Combinatiefuncties gemeente Schinnen 2014 tot en met 2016 Plan van Aanpak Combinatiefuncties gemeente Schinnen 2014 tot en met 2016 Oktober 2013 Hoofdstuk 1 1.1 Inleiding/ aanleiding In de gemeente Schinnen is aangegeven geen budget meer te hebben voor de continuering

Nadere informatie

Datum : 4 oktober 2005 Nummer PS : PS2005ZCW08 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC001886i Portefeuillehouder : A.

Datum : 4 oktober 2005 Nummer PS : PS2005ZCW08 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC001886i Portefeuillehouder : A. STATENVOORSTEL Datum : 4 oktober 2005 Nummer PS : PS2005ZCW08 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC001886i Portefeuillehouder : A. Kamp Titel : Evaluatie provinciaal breedtesportbeleid

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2017

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2017 Naam interventie: Stapjefitter A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol

Nadere informatie

Folder Stimuleringssubsidie

Folder Stimuleringssubsidie Folder Stimuleringssubsidie In deze folder leest u meer over de stimuleringssubsidie van de gemeente Delft. De volgende vier vragen worden beantwoord: 1. Wat is een stimuleringssubsidie? 2. Waarvoor kan

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 17844 16 februari 2016 Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2015

Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2015 Handleiding bij invullen subsidieaanvraag Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2015 Deze handleiding bestaat uit 2 delen: Deel 1. Indienen via ProjectNet (pagina 1 26) Deel 2. Toelichting op de begroting

Nadere informatie

REACTIE OP HET ADVIES VAN DE WMO ADVIESRAAD DE BILT INZAKE CONCEPT GEZONDHEIDSNOTA

REACTIE OP HET ADVIES VAN DE WMO ADVIESRAAD DE BILT INZAKE CONCEPT GEZONDHEIDSNOTA 1. We zouden graag zien dat de komende jaren de samenwerking op dit terrein wordt verstevigd. Zo kan de gemeente de interactie tussen instellingen als scholen en sportclubs onderling faciliteren en het

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC

Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC S T A T E N V O O R S T E L Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2007int213335 Portefeuillehouder: M.G. Dekker Titel : Het laten vervallen

Nadere informatie