D E N I E U W E Psalmberijming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D E N I E U W E Psalmberijming"

Transcriptie

1 D E N I E U W E Psalmberijming

2

3 Dertig nieuw berijmde psalmen geschreven bij de Geneefse melodieën Jan Pieter Kuyper Arie Maasland Adriaan Molenaar Jan Boom Arjen Vreugdenhil Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

4 Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid. Ook is het papier 100% chloor- en zwavelvrij gebleekt Ontwerp omslag: Top Vormgeving, Vormgeving binnenwerk: Studio Anton Sinke, Muzieknotatie: COMPOPRINT, Wim Zevering, Ermelo ISBN NUR Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer 2015 Small Stone Media t/a Dicht bij de Bijbel Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

5 Voorwoord Zing een nieuw lied voor onze HERE om opgetogen Hem te eren. Psalm 149:1 uit De Nieuwe Psalmberijming Hoera voor de psalmen! Tussen alle liedbundels die we in Nederland rijk zijn, nemen de psalmen een eigen plek in. Van de reformator Maarten Luther is het gevleugelde woord: in de psalmen kijken we Gods kinderen in het hart. De psalmen zijn midden in het leven ontstaan. Veel dingen veranderen, maar de ervaringen van Gods kinderen blijven gelijk. We horen lage en hoge tonen van schuld(belijdenis), verootmoediging, genade, gebeden om wraak, lofprijzing en dankzegging. De psalmen waaien niet zomaar mee met onze behoeften en daarom zijn ze zo belangrijk. Ze zijn een ijkpunt in het geestelijk leven en bovendien kunnen ze in tijden van aanvechting vertroostend werken. Dezelfde Luther zei over de psalmen dat ze een geestelijke apotheek zijn. Geen wonder dat we Gods eigen Zoon vaak uit de psalmen horen citeren. Jezus droeg de psalmen in zijn hart. Hij putte eruit en gebruikte de psalmen om zijn vragen en vreugde onder woorden te brengen. Om Jezus daarin na te kunnen volgen is het van belang dat we de psalmen blijven zingen in de taal van ons hart. Daarom zijn we dankbaar dat we u de eerste bundel van De Nieuwe Psalmberijming aan mogen bieden. Nog een berijming? We zijn in Nederland gezegend met veel berijmingen van de psalmen. Toch mogen we er één aan toevoegen in de taal van de 21e eeuw. De bundel die voor u ligt is geen herziening of verfraaiing van een eerdere uitgave. U treft een nieuwe berijming aan van bevlogen dichters die dicht bij de bijbeltekst willen blijven. Ze hebben opnieuw hun oor te luisteren gelegd en de tekst van de psalmen vertolkt in hedendaagse

6 taal en stijl. Uiteraard hebben eerdere psalmberijmingen een plek in ons leven. We hebben vaak goede herinneringen aan een psalmberijming die we al kennen. Daarom is het goed om deze nieuwe psalmberijming steeds naast de bijbeltekst te leggen. Al zingend zult u merken dat oude (en vertrouwde) teksten opnieuw tot leven komen. Door de bekende Geneefse melodieën te gebruiken blijft de bundel voor veel gemeenten en hun muzikanten toegankelijk. Stichting Dicht bij de Bijbel De Nieuwe Psalmberijming is een project van de stichting Dicht bij de Bijbel. Deze stichting heeft als doel om de Bijbelse boodschap op een aansprekende manier toegankelijk te maken door middel van gedichten en liederen in eigentijdse taal. Al enige jaren verschijnen er met regelmaat nieuwe liederen op veelal bekende melodieën. In verschillende kerken wordt er dankbaar gebruik gemaakt van deze liederen. U kunt ze vinden op We kunnen dit werk doen omdat mensen als vriend van de stichting dit werk steunen. Als u het ook belangrijk vindt dat De Nieuwe Psalmberijming in zijn geheel uitgegeven wordt, wilt u ons dan steunen? Op de site vindt u meer informatie. Door uw bijdrage krijgen dichters een podium om met hun gave het Woord van God te vertolken. Ds. S.P. Roosendaal, voorzitter van stichting Dicht bij de Bijbel, predikant te Nieuwe Pekela.

7

8

9 Psalm 1 1 Straatsburg 1539/Genève 1551 Tekst: Jan Pieter Kuyper 1. Ge - luk - kig is hij die geen voet - stap zet op pa - den van de zon-daars die Gods wet be - spot-ten en Hem doel-be -wust ont- e-ren, maar die zijn vreug- de vindt in wat de HE - RE door zijn ge - bo - den zegt en al - le tijd in me - di - ta - tie aan Gods wet - ten wijdt. 2. Hij is een boom in goede grond geplant, die staat te bloeien aan de waterkant. Zijn loof verwelkt niet en op vaste dagen zal hij een overvloed aan vruchten dragen. Bij hem zal alles lukken wat hij doet, omdat hij zich met Gods geboden voedt. 3. Hoe anders zal het zondaren vergaan: zij kunnen in Gods oordeel niet bestaan. Zoals de wind het kaf scheidt van het koren, zo gaan de mensen zonder God verloren. Hij is rechtvaardigen tot bondgenoot, de weg van goddelozen loopt eens dood.

10 Psalm 2 2 Straatsburg 1539/Genève 1542 Tekst: Arjen Vreugdenhil 1. Wat wil -len, jul-lie, we -reld -mach-ten, toch? met al die plan-nen en die dwa-ze dro -men? Ver-wacht je door dat god - de-loos be -drog van God en zijn Ge -zalf-de vrij te ko - men? Daar spreekt de HEER van- uit zijn he -mel-wo-ning, een bo- ze stem vol god-de - lij- ke spot: Ik ben de HEER; en mijn ge -zalf - de Ko - ning re -geert in Si -on, op deberg van God. 2. De HEER gaf Mij zijn goddelijke woord: Jij bent mijn Zoon; Jou heb ik uitgekozen. Er is geen land dat Jou niet toebehoort. Verniel als aardewerk de goddelozen. Heersers, denk na! Je moet je nu bekeren. Kniel voor de Zoon en luister naar zijn stem; anders zal Hij je als een vuur verteren. Je bent pas veilig als je schuilt bij Hem!

11 Psalm Mijn vij -and, HE - RE, staat Loys Bourgeois 1551 Tekst: Jan Pieter Kuyper met man en macht pa- raat om te - gen mij te strij - den. Er wordt met mij ge -spot: Hij krijgt geen hulp van God. Toch zult U mij be -vrij -den. U bent mijn schild,mijn eer. U richt mij op wan- neer mijn krach-ten het be- ge - ven. Van-uit Je - ru- za -lem be - ant-woordt Hij mijn stem, Hij waakt o - ver mijn le - ven.

12 Psalm 3 (vervolg) 2. Ik sliep ge - rust van-nacht: de HE-RE heeft mij kracht en nieu-we moed ge - ge - ven. Ik vrees de mas-sa niet die mij als mik-punt ziet, want Hij be - schermt mijn le - ven. Sta op, mijn God en raak mijn vij - and op de kaak, ver - brij- zel al zijn tan - den. Uw heil be-slist de strijd. Ver -los ons HEER en spreid uw ze - ge-nen - de han - den.

13 Psalm Wan - neer ik roep, wilt Genève 1542/Genève 1551 Tekst: Arie Maasland U dan ho-ren, o God van mijn ge-rech-tig - heid. Geef a - dem-ruim - te als te - vo - ren. Als U niet helpt ben ik ver-lo - ren. Luis-ter ge - na- dig, kom op tijd. Hoe lang nog klin -ken ze, die le - ge be - schul-di - gin-gen te - gen mij? Heer-sers, be-denk: ik heb Gods ze -gen. Wie mij wil tref -fen, krijgt Hem te - gen. Wan-neer ik roep, dan luis-tert Hij. 2. Voel je je hart van boosheid beven, bedwing je dan en zondig niet. Laat God zijn laatste oordeel geven. Schenk Hem het offer van je leven. Blijf rustig tot Hij uitkomst biedt. Ik hoor hoe velen zich beklagen: Is er een blijvend perspectief? God, antwoord op de bangste vragen, wees zelf het licht van onze dagen. Toon Uw gelaat en heb ons lief.

14 Psalm 4 (vervolg) 3. Zij zoe -ken vreug-de van be - ne - den in brood en wijn, in hier en nu. De mij- ne o - ver - stijgt het he - den: U laat mij sla- pen in uw vre - de, voor al - tijd vei - lig dicht bij U.

15 Psalm 8 8 Genève 1542/ Genève 1551 Tekst: Jan Pieter Kuyper 1. HEER, on - ze Heer, uw naam is hoog ver- he - ven, U heeft hem macht en ma-je-steit ge-ge - ven. U maakt uw luis-ter we-reld-wijd be-kend. De he - mel laat ons we - ten wie U bent. 2. De eerste woordjes die een kind kan uiten, gebruikt U om uw vijanden te stuiten. De kleuter is, wanneer hij met U praat, een wapen dat de tegenstand verslaat. 3. Ik kan het, HERE, bijna niet geloven dat U de maan en sterren schiep daarboven. Wat is een mens dan onbeduidend klein. Hoe kan het dat U toch zijn God wilt zijn? 4. U schiep de mensen haast als hemelingen, met eer en luister wilt U hen omringen. U geeft uw scheppingswerk in hun beheer; uw hand legt alles aan hun voeten neer. 5. De mens heerst over vee en wilde dieren en over wat zijn weg zoekt in rivieren. Ja, over wat er diep in zeeën leeft en wat er hoog boven de aarde zweeft. 6. HEER, onze Heer, uw naam is hoog verheven, U heeft hem macht en majesteit gegeven. U maakt uw luister wereldwijd bekend. De schepping laat ons weten wie U bent.

Psalm en lied zal ik zingen voor de enige God, zolang ik ben. naar Psalm 146: 2 Johannes Calvijn

Psalm en lied zal ik zingen voor de enige God, zolang ik ben. naar Psalm 146: 2 Johannes Calvijn weerklank Psalm en lied zal ik zingen voor de enige God, zolang ik ben naar Psalm 146: 2 Johannes Calvijn Weer Instemmen met het Woord in psalm en lied klank boekencentrum Zoetermeer www.boekencentrum.nl

Nadere informatie

protestants evangelische liedbundel

protestants evangelische liedbundel Hemelhoog-muziekeditie-voorwerk-psalmen_musiekeditie-voorwerk-psalmen 1-53 1-05-15 10:11 Pagina 1 protestants evangelische liedbundel Uitgeverij Boekencentrum Zoetermeer Hemelhoog-muziekeditie-voorwerk-psalmen_musiekeditie-voorwerk-psalmen

Nadere informatie

Psalm 1. œ œ. zich door de bo - zen niet ver-lei-den

Psalm 1. œ œ. zich door de bo - zen niet ver-lei-den & Psalm melodie Straatsburg 539/Genève 55 œ œ ij is ge - ze - gend die de zon - de haat, Œ œ œ œ œ œ zich door de bo - zen niet ver-lei-den laat, œ œ œ œ œ œ geen deel heeft aan de kwa-lij-ke prak-tij

Nadere informatie

Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot

Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot Uitgeverij Jes! Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het

Nadere informatie

psalmen teksteditie Psalm 1-150 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

psalmen teksteditie Psalm 1-150 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Psalmen psalmen teksteditie Psalm 1-150 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit

Nadere informatie

Pleidooi voor Postmoderne devotie

Pleidooi voor Postmoderne devotie Pleidooi voor Postmoderne devotie Mink de Vries Pleidooi voor Postmoderne devotie Navolging vanuit vrijheid en gemeenschap Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt

Nadere informatie

MUZIEKEDITIE B O E K E N C E N T R U M

MUZIEKEDITIE B O E K E N C E N T R U M OP TOON HOOGTE LIEDEREN BUNDEL HGJB MUZIEKEDITIE B O E K E N C E N T R U M Op Toonhoogte is ontwikkeld door de HGJB. Deze landelijke jongerenorganisatie in de Protestantse Kerk in Nederland wil jongeren

Nadere informatie

Jos Douma CHRISTUS. is alles. 100 inspiratiemomenten. Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht

Jos Douma CHRISTUS. is alles. 100 inspiratiemomenten. Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht Christus is alles Jos Douma CHRISTUS is alles 100 inspiratiemomenten Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council

Nadere informatie

Anne-Marie van Briemen Geest van hierboven

Anne-Marie van Briemen Geest van hierboven Geest van hierboven Samenspraak Samenspraak is een thematische bijbelstudiereeks die bijbelkringen stimuleert om samen actief op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. De auteurs reiken beknopt wat

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland

Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland inclusief de ordinanties, overgangsbepalingen en generale regelingen (bijgewerkt tot mei 2013) Uitgeverij

Nadere informatie

Psalmen voor Nu. Compleet gelukkig. Muziekboek bij CD 10A. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

Psalmen voor Nu. Compleet gelukkig. Muziekboek bij CD 10A. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Psalmen voor Nu ompleet gelukkig Muziekboek bij 10 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Steardship ouncil (FS ) draagt.

Nadere informatie

Hemelhoog-gemeentebundel_Hemelhoog-gemeentebundel :09 Pagina 1 Hemelhoog

Hemelhoog-gemeentebundel_Hemelhoog-gemeentebundel :09 Pagina 1 Hemelhoog Hemelhoog-gemeentebundel_Hemelhoog-gemeentebundel 21-05-15 10:09 Pagina 1 Hemelhoog Hemelhoog-gemeentebundel_Hemelhoog-gemeentebundel 21-05-15 10:09 Pagina 2 Mijn hart is gerust, o God, ik wil zingen en

Nadere informatie

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins zondag 4 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 13:45 uur Ds R Prins 09:30 uur 4-jun Ds H D Bondt NLB 675 : 1 Gez 105 : 1, 2, 3 Opw 769 : Hand 1 : 1-13 Ps 68 : 2, 11 PsvN 16 : Hand 10 : 34 en 42 Opw

Nadere informatie

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto Dit boek is van Plak hier je pasfoto Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 17 vers 20 t/m 37 Lied 182 () Psalm 68 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm 108 vers 1 Lied 40 () Lied 460 () Psalm 98 vers 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

welkom moment van stilte

welkom moment van stilte Er is genoeg! welkom moment van stilte bemoediging en drempelgebed v: Onze hulp is in de naam van de heer allen: die hemel en aarde gemaakt heeft v: God van liefde, vol verlangen zijn wij samengekomen.»

Nadere informatie

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Liedbundel voor kinderevangelisatie Melodieën Bijbelteksten en samenstelling liederen: A.M. Brouwer- Karels Harmonisaties:

Nadere informatie

leven bomen als de Hans Bouma en Aly Brug Uitgeverij Meinema, Zoetermeer

leven bomen als de Hans Bouma en Aly Brug Uitgeverij Meinema, Zoetermeer leven als de bomen leven als de bomen Hans Bouma en Aly Brug Uitgeverij Meinema, Zoetermeer www.uitgeverijmeinema.nl Omslag en boekverzorging: Studio Anton Sinke Foto s omslag en binnenwerk: Aly Brug

Nadere informatie

2014 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

2014 Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Eenzaamheid Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft

Nadere informatie

NUR

NUR Ga je m e Je hebt v door de e? op avontu as ur Bij bel. k inder bijb t al wel eens ge hoord o e ver God helpen o l, of door de ver en Je ha m Iets nieu ook in de echte len op school. D zus. Uit de ws it

Nadere informatie

In goede handen. BW- In goede handen2.indd :25

In goede handen. BW- In goede handen2.indd :25 In goede handen BW- In goede handen2.indd 1 03-03-16 14:25 BW- In goede handen2.indd 2 03-03-16 14:25 3 BW- In goede handen2.indd 3 03-03-16 14:25 Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier

Nadere informatie

28 mei uur JvBenthem orgel: Geert Burgler. Verwachting en groet

28 mei uur JvBenthem orgel: Geert Burgler. Verwachting en groet 28 mei 2017 17.00 uur JvBenthem orgel: Geert Burgler Verwachting en groet LB 146c:1, 2, 4 (Alles wat ademt love de Here) Schriftlezing en tekst: Genesis 6:1-9 Ps.14:1, 2, 5 (versie levensliederen*) preek

Nadere informatie

Als ik aan mijn werk wil gaan

Als ik aan mijn werk wil gaan Als ik aan mijn werk wil gaan 1. Als 2. Zien ik wij de aan gou mijn werk wil den zon ne gaan,sint baan, Micha el zie ik daar staan, die to nen wil en zien wij met lichtend ster re wij zen waar ik moet

Nadere informatie

Deel 1 van de viering

Deel 1 van de viering Deel 1 van de viering Welkom Mededelingen Wij zingen: Psalm 24 : 1 en 3 Nieuwe Liedboek (Tekst van nieuwe psalmberijming) 1. De he - le we - reld om ons heen is van de HEER, van Hem al - leen, met al

Nadere informatie

Lees je me.

Lees je me. Wat fijn da tg dus nieman od jou zo goed kent! d kent jou Hij heeft jo beter dan u gemaak t, Zou jij deze Hij. God ook g raag beter Lees dan e wille lke ook echt jo dag een s tuk je uit dit n leren kennen?

Nadere informatie

Liedsuggesties. Liedsuggesties

Liedsuggesties. Liedsuggesties Liedsuggesties Afkortingen van liedbundels LbK Liedboek voor de Kerken DB deel I Dienstboek een proeve, Schrift Maaltijd Gebed ZG Zingend Geloven GvL Gezangen voor Liturgie OKG Oud-Katholiek Gezangboek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is kand. M. Mudde (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is kand. M. Mudde (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is kand. M. Mudde (Nijkerk) Schriftlezingen: Deuteronomium 11 vers 13 t/m 19 1 Koningen 16 vers 24 t/m 1 Koningen 17 vers 1 Gezang 165 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 139 vers

Nadere informatie

Psalm 31. Driestemmig gemengd koor. Tekst: Joh. Eus. Voet Melodie: Louis Bourgeois, 1551 Bewerking: Roelof Elsinga (*1945) son. son. Gij, mijn.

Psalm 31. Driestemmig gemengd koor. Tekst: Joh. Eus. Voet Melodie: Louis Bourgeois, 1551 Bewerking: Roelof Elsinga (*1945) son. son. Gij, mijn. Psalm 31 Driestemmig gemengd koor Nr. 10.031.002 Tekst: Joh. Eus. Voet Melodie: Louis Bourgeois, 1551 Bewerking: Roelof Elsinga (*1945) Ky - ri - e e - - - lei - - - son, e - - - le - - - - - - i - son.

Nadere informatie

adem om van u te zingen

adem om van u te zingen adem om van u te zingen Psalmen voor Nu Adem om van u te zingen uitgeverij boekencentrum, zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304 Voorganger: ds. G.H. Olsman Ouderling van dienst:? Zondag 30 juni 2019 Organist: Erik Nijzink KND: Hilde Rotmensen Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: 2 Koningen 2 vers 23 t/m 25 Mattheüs 5 vers 38 t/m 48 1 Petrus 2 vers 19 t/m 25 Lied 179 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 32

Nadere informatie

Liturgie zondag 6 augustus 2017

Liturgie zondag 6 augustus 2017 Liturgie zondag 6 augustus 2017 09:30 uur Br. P. Reitsema 14:15 uur Br. P. Zuidema 09:30 uur 6-aug Br. P. Reitsema Ps. 29 : 1, 2 Gez. 594 : 1-6 1 Sam. 25 : 1-3 Gez. 172 : 1-7 NLB 1 Sam. 25 : 20-35 Gez.

Nadere informatie

Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+

Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+ Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+ Uitgeverij Jes! Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC )

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat 30 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Vurig debat welkomstwoorden door de ouderling openingslied (allen gaan staan): lied 221: 1 en 2 stilte, bemoediging en drempelgebed:» voorganger: Onze hulp

Nadere informatie

Zo kennen we Hem niet!

Zo kennen we Hem niet! 16 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Zo kennen we Hem niet! verwelkoming door de ouderling aanvangslied (allen gaan staan): lied 217: 1, 2, 3 stilte, bemoediging en drempelgebed: voorganger:

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk LITURGIE voor de dienst van 10.30 uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk Predikant: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. W.J. Gorissen

Nadere informatie

NUR

NUR Daar ga a reis doo n we dan! ze r de Bijb lf op el. De Bijbe l ken je m is over Ab raham, D schien al van de k inder bijb avid en En voora Mar el. De ve ld r halen Maar he e ver halen over ia. t is ook

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg 10 september 10.00 uur Voorganger: ds H vd Berg Gezang 115 : 1 en 2 Votum en groet Psalm 147 : 1 en 3 Wet Psalm 147 : 7 Gebed Lezen Psalm 147 Zie de zon (E & R, 411) Regenboog groep 1-4 Tekst Psalm 147

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum Onder redactie van Hanneke Schaap-Jonker Zondagboek Meer beleven aan de kerkdienst Boekencentrum Aan dit Zondagboek werkten de volgende moeders mee: Harmke Dijs-Stevens, Carla ten Ham-Mourik, Thea Metske-Vlak,

Nadere informatie

Karel Eykman & Margreet de Heer Zodat het je goed gaat Tien geboden voor nu

Karel Eykman & Margreet de Heer Zodat het je goed gaat Tien geboden voor nu Karel Eykman & Margreet de Heer Zodat het je goed gaat Tien geboden voor nu Meinema Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt.

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Uitgeverij Jes! Is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op

Uitgeverij Jes! Is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op Vluggertjes Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft

Nadere informatie

CONTACT MET GOD. Meer over bidden

CONTACT MET GOD. Meer over bidden CONTACT MET GOD Meer over bidden Nelleke Plomp CONTACT MET GOD Meer over bidden Uitgeverij Jes! Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship

Nadere informatie

Geboren om te zingen

Geboren om te zingen Geboren om te zingen Geboren om te zingen 100 nieuwe geloofsliederen Elly Linger Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Van dezelfde auteur verschenen eerder: Gedenkstenen - 2004 - ISBN 9789077716014 Kleuren

Nadere informatie

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag.

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Hartelijk welkom Ik wil juichen voor U Opwekking 589 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U, Heer, bent God en

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Ó œ j œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ J. œ œ. ?# œ œ œ œ œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ œ Œ # œ j J. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ

INKIJKEXEMPLAAR. Ó œ j œ œ. œ œ. œ œ œ œ. œ J. œ œ. ?# œ œ œ œ œ œ œ. œ œ. œ œ œ œ œ Œ # œ j J. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ 41 10 Exit cue: Daar leeft Thomas. 2. Liz+Gina 10 Zorg dat e 10 54 58 D 10 Zorg dat Zorg dat Zorg dat al - le re-gels kent van dit groots ex per-i- ment, dan draag e i aan on-ze maat-schap- pi. Geen al

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Daniël 4 vers 19 t/m 37 Lied 160 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 185

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 11 februari 2018 om 10:00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Muzikale medewerking: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Jet Heijboer,

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

breder langer dieper hoger

breder langer dieper hoger breder langer dieper hoger breder langer dieper hoger Tien bijbelstudies met portretten uit Gods wereldwijde kerk Iwan Dekker & Mathilde Schouwstra Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Bij de productie

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Handelingen 2 vers 37 t/m 47 Lied 160 vers 1 en 2 Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 11, 12 en 17 Psalm 139 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Samenspraak. Verschenen:

Samenspraak. Verschenen: Vader in de hemel Samenspraak Samenspraak is een thematische bijbelstudiereeks die bijbelkringen stimuleert om samen actief op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. De auteurs reiken beknopt wat

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Richteren 6 vers 11 t/m 17 Psalm 86 Lied 178 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Plant wıjzer. Ron den Dikken

Plant wıjzer. Ron den Dikken Plantwijzer Plant wıjzer Ron den Dikken Tekst en fotografie: Ron den Dikken Vormgeving: Studio Anton Sinke, www.antonsinke.nl Grafische productie: Drecht Graphics, Dordrecht ISBN 978 94 622 8415 9 NUR

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Van Gerry Velema verschenen ook bij Uitgeverij Boekencentrum: Met liefs. Een boekje vol geloof, hoop en liefde Voor jou. Een boekje vol nabijheid

Van Gerry Velema verschenen ook bij Uitgeverij Boekencentrum: Met liefs. Een boekje vol geloof, hoop en liefde Voor jou. Een boekje vol nabijheid Aangeraakt Van Gerry Velema verschenen ook bij Uitgeverij Boekencentrum: Met liefs. Een boekje vol geloof, hoop en liefde Voor jou. Een boekje vol nabijheid Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus

Nadere informatie

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Rilland de Levensbron Zaterdag 1 maart 2014, 11.00 uur Voorganger: Ds. Arie van der Maas

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom en mededelingen Lezen : Handelingen 16 : 6-40 Tekst : Handelingen 16 : 19-34 Lied 305 : 1 en 2 Psalm 2 : 1 en 2 Gezang 105 : 1, 2, 3, 4, 5, 6 en

Nadere informatie

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr Muziek: Bert Noteboom jr 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Meer informatie over dit boek of over andere uitgaven

Nadere informatie

Bonhoeffer zijn mooiste citaten

Bonhoeffer zijn mooiste citaten Bonhoeffer zijn mooiste citaten Bonhoeffer zijn mooiste citaten Samengesteld door Henk Florijn Derde druk uitgeverij boekencentrum, zoetermeer Derde druk 2016 www.uitgeverijboekencentrum.nl Ontwerp omslag:

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Romeinen 13 vers 8 t/m 14 Lied 232 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 100 vers 4 (Schoolpsalm) Lied 218 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Als t zonlicht gaat verdwijnen

Als t zonlicht gaat verdwijnen Als t zonlicht gaat verdwijnen Als t zon licht gaat ver dwij nen, ga dan, mijn lamp je, schij nen. Mijn licht, doordring don k re nacht. O, lamp je, schijn en de houd de wacht. Elf november Elf no dat

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Wezep) Schriftlezing: Richteren 6 vers 1 t/m 24 Mattheüs 28 vers 16 t/m 20 Lied 309 (Op Toonhoogte) Lied 179 vers 1 (Op Toonhoogte - schoolpsalm ) Psalm

Nadere informatie

ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE GEDICHTEN EN GEDACHTEN. Jelly Verwaal

ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE GEDICHTEN EN GEDACHTEN. Jelly Verwaal ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE GEDICHTEN EN GEDACHTEN Jelly Verwaal ISBN 9789086030651 2013, Jelly Verwaal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

gele zangbundel-muziekuitgave_zangbundel-muziekuitgave :58 Pagina 1 Zangbundel

gele zangbundel-muziekuitgave_zangbundel-muziekuitgave :58 Pagina 1 Zangbundel Zangbundel Zangbundel Muziekuitgave met 216 bekende geestelijke en bijbelse liederen voor piano of orgel met andere instrumenten Herzien en uitgebreid Vierde druk Uitgeverij Boekencentrum Zoetermeer Muzieknotatie,

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal Liturgie zondag 10-09-2017 09.30 uur ds J.J. Meijder viering Heilig Avondmaal Thema: gehecht aan de Heer Votum zingen: Gezang 168 (1 x allen, 2 x in 2 groepen) Vredegroet van God Zingen: Opwekking 797

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

Liedteksten groep 3 en

Liedteksten groep 3 en Liedteksten groep 3 en 4 2018-2019 Week 36: Psalm 121: 1a ( 04-09 ) 'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht. Week 37: Psalm 121: 1b (11-09) Mijn hulp is

Nadere informatie

Van de andere kant. meditaties HENK JONGERIUS HENK JONGERIUS

Van de andere kant. meditaties HENK JONGERIUS HENK JONGERIUS Van de andere kant In Van de andere kant treft u een selectie aan uit de vele essays en meditaties die Henk Jongerius schreef voor het periodiek Geloven Onderweg, die nog altijd actueel zijn en die een

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 33 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 99 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 33 vers 1 Psalm 33 vers 6 Lied 444 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Augustinus zijn mooiste citaten

Augustinus zijn mooiste citaten Augustinus zijn mooiste citaten Augustinus zijn mooiste citaten Samengesteld door Henk Florijn Derde druk uitgeverij boekencentrum, zoetermeer Derde druk 2016 www.uitgeverijboekencentrum.nl Ontwerp omslag:

Nadere informatie

Onder redactie van. Herman van Wijngaarden. Veer kracht. Dagboek bij kernthema s uit de Bijbel. Uitgeverij Jes! Utrecht

Onder redactie van. Herman van Wijngaarden. Veer kracht. Dagboek bij kernthema s uit de Bijbel. Uitgeverij Jes! Utrecht Veerkracht Onder redactie van Herman van Wijngaarden Dagboek bij kernthema s uit de Bijbel Veer kracht Uitgeverij Jes! Utrecht Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W. Meijer (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W. Meijer (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W. Meijer (Voorthuizen) Schriftlezing: Hebreeën 6 Lied 154 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Schoolpsalm 43 vers 3 Psalm 33 vers 2 en 7 (Nieuwe Berijming) Psalm 25 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 36 vers 16 t/m 28 Lied 268 (Op Toonhoogte) 2x Psalm 147 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 115 vers 1 en 2 Psalm 116 vers 1, 10 en 11

Nadere informatie

Morgen breekt aan. 1 Naar de he mel op ge gaan, le lu ja! E. Linger. hal le lu ja! 1 Mor gen breekt aan als nieuw ont staan

Morgen breekt aan. 1 Naar de he mel op ge gaan, le lu ja! E. Linger. hal le lu ja! 1 Mor gen breekt aan als nieuw ont staan 81 80 NAAR DE HEMEL OPGEGAAN vervolg 2 O - pen wijd he - mel - poort, 1 Naar he mel op ge gaan, lu ja! Morgen breekt aan voor tot Gods troon Zoon, ons als mens voor door ge - gaan, boord, lu ja! die Hij,

Nadere informatie

huub oosterhuis Stilte zingen

huub oosterhuis Stilte zingen huub oosterhuis Stilte zingen Verzamelde liedteksten KokBoekencentrum Uitgevers Utrecht Omslagontwerp: Geert de Koning Boekverzorging: Elgraphic isbn 978 90 435 3099 6 isbn e-book 978 90 435 3100 9 nur

Nadere informatie

S TA R T D I E N S T

S TA R T D I E N S T Je leven delen S TA R T D I E N S T thema: Je leven delen zondag 11 september 2016 10.00 uur De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef Startzondag 2016 Binnenkomst in de kerkzaal

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie