Een nieuwe uitdaging in Beek?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nieuwe uitdaging in Beek?"

Transcriptie

1 Een nieuwe uitdaging in Beek? Arbeidsvoorwaarden Beek is een veelzijdige en ondernemende gemeente, stedelijk én landelijk tegelijk en op beide aspecten even ambitieus. Als organisatie legt de gemeente Beek de nadruk sterk op dienstverlening, met kwaliteitszorg als speerpunt. We streven naar een zo open mogelijke relatie naar buiten toe en werken intern continu aan het versterken van ons eigen vermogen. Daartoe voeren we een vooruitstrevend personeelsbeleid. Match jouw ambities met de onze en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn om met ons mee te groeien. Met privé en zakelijk in perfecte balans en persoonlijke ontwikkeling als uitgangspunt. Als je komt werken voor de gemeente Beek, staan wij garant voor o.a. een prettige werkomgeving en een prima salaris. Het pakket secundaire arbeidsvoorwaarden is ook zonder meer goed te noemen. De arbeidsvoorwaarden voor het personeel van gemeenten zijn vastgelegd in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en de Uitwerkingsovereenkomst (UWO). Daarnaast is een groot aantal arbeidsvoorwaarden door de Gemeente Beek lokaal geregeld en in verordeningen vastgelegd. De meest relevante arbeidsvoorwaarden op een rijtje: - een fulltime werkweek van 36, 38 of 40 uur; - een goede ziektekosten- en pensioenregeling; - individueel keuzebudget 16,3% (hierbij inbegrepen 8% vakantiegelduitkering en 6% eindejaarsuitkering) - een studiefaciliteitenregeling; - betaald ouderschapsverlof; - etc. etc. Nieuwe medewerkers ontvangen tegelijkertijd met hun aanstelling, ter introductie een welkomstmap met daarin een uitgebreide toelichting op de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast komen ook arbeidsomstandigheden (arbo) en andere praktische wetenswaardigheden aan bod. Salaris Bezoldigingssysteem Aan de medewerker wordt op basis van de bezoldigingsverordening een bezoldiging (salaris) toegekend. De gemeente Beek kent een drie-schalensysteem, te weten de aanloopschaal, de functionele schaal en de uitloopschaal. In de functionele schaal word je bezoldigd conform de salarisschaal die hoort bij de functie die je vervult en die op grond van het Functiegebouw Gemeente Beek 2003 is vastgesteld. Voldoe je (nog) niet volledig aan de functie-eisen, dan word je ingeschaald in de aanloopschaal. De verdere salarisontwikkeling is afhankelijk van het resultaat van de jaarlijkse beoordeling. Voor de uitloopschaal kom je in aanmerking als je 2 jaar op het maximumsalaris van de functionele schaal hebt gestaan en de eindbeoordeling hiertoe aanleiding geeft. Hieronder vind je de salaristabellen zoals deze per 1 april 2015 gelden (elke schaal is opgedeeld met periodieken van 0 t/m 11.) Bruto per maand Bruto per maand Schaal 1: Schaal 9: Schaal 2: Schaal 10: Schaal 3: Schaal 11: Schaal 4: Schaal 12: Schaal 5: Schaal 13: Schaal 6: Schaal 14: Schaal 7: Schaal 15: Schaal 8:

2 Vakantie en verlof Verlof Per jaar heeft een fulltimer recht op 22 verlofdagen (158,4 uren) en vanaf schaal 9 op 23 verlofdagen (165,6 uren). Voor parttimers geldt dit naar evenredigheid. Bovendien krijg je vanaf 30 jaar leeftijdsdagen op je verlofkaart bijgeschreven. Vanaf je 30 e krijg je elke vijf jaar een leeftijdsdag aan je verlofkaart toegevoegd met een maximum van 6. Het opnemen van urenverlof is mogelijk. 14,4 van deze verlofuren zijn per ondergebracht bij het Individueel KeuzeBudget. ADV De gemeente Beek kent een werkweek van maximaal 40 uren. De formele werktijd is 36 uur per week. Je kunt er voor kiezen om 36 uur (geen ADV), 38 uur (gedeeltelijke ADV) of 40 uur (volledige ADV) te werken. Voor parttimers geldt hetzelfde naar evenredigheid. Buitengewoon verlof In bijzondere situaties kun je -op basis van de Wet arbeid en zorg (Waz)- voor buitengewoon verlof met behoud van bezoldiging in aanmerking komen. Bijvoorbeeld een geval van overlijden of ernstige ziekte van naaste familieleden. Het buitengewoon verlof kan onderverdeeld worden in calamiteitenverlof- en ander kort verzuimzorgverlof, langdurend zorgverlof, kraamverlof en kortdurend verzuimverlof. Zwangerschaps- en bevallingsverlof Bij zwangerschap en bevalling heb je recht op verlof gedurende een aaneengesloten periode van ten minste 16 weken. De hoogte van de bezoldiging bedraagt 100% over de arbeidsduur waarvoor het zwangerschapsen bevallingsverlof geldt. Ouderschapsverlof Je kunt aanspraak maken op ouderschapsverlof indien jouw kind de leeftijd van 8 jaar nog niet heeft bereikt. Het ouderschapsverlof wordt verleend in de vorm van buitengewoon verlof waarbij het aantal uren verlof ten hoogste 26 maal de arbeidsduur per week bedraagt. Gedurende het ouderschapsverlof heb je gedurende 13 maal de arbeidsduur per week recht op doorbetaling van 50% van de bezoldiging over de arbeidsduur waarvoor het doorbetaalde ouderschapsverlof geldt. Werktijden en registratie Vanaf 1 april 2014 is een nieuwe werktijdenregeling in werking getreden. Binnen deze regeling bestaat de mogelijkheid om tussen uur en uur te werken (waarbij de openingstijden van het gemeentehuis van ma t/m do zijn van tot uur en op vrijdag van tot uur). Het kloksaldo is afgesteld op maximaal 80 plusuren en 40 minuren. In de dagroosters vindt een aftopping plaats op het moment dat de 80 plusuren bereikt worden. Verzekeringen Zorgverzekering De gemeente biedt een collectieve zorgverzekering via IZA Zorgverzekering N.V., CZ en Menzis zodoende kunnen medewerkers profiteren van kwalitatief goede verzekeringsvoorwaarden en collectiviteitkorting krijgt op de premies. Bovendien ontvangen medewerkers op basis van de CAR-UWO indien zij deelnemen aan de collectieve zorgverzekering onder bepaalde voorwaarden jaarlijks een werkgeversbijdrage. Medewerkers zijn overigens niet verplicht deel te nemen aan dit collectief aanbod.

3 Pensioenverzekering Als ambtenaar ben je voor een ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- en nabestaandenpensioen verzekerd bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) te Heerlen. Het ouderdomspensioen bedraagt bij 40 pensioenjaren 70% van je laatst verdiende salaris. Via de levensloopregeling kan worden gespaard voor vervroegd uittreden. Het nabestaandenpensioen wordt uitgekeerd aan de huwelijkspartner, de geregistreerde partner of de partner, die je zelf bij het ABP hebt aangemeld zijnde degene met wie je duurzaam een gemeenschappelijke huishouding voert, en aan eventuele kinderen beneden de leeftijd van 18 jaar (16% per kind) Het arbeidsongeschiktheidspensioen is een uitkering die komt boven op danwel samenloopt met een eventuele WIA-uitkering als je door ziekte niet langer in staat bent om te werken. Dit pensioen bouw je tijdens je diensttijd op en wordt uitgekeerd bij arbeidsongeschiktheid tot je 65 jaar bent. Als aanvulling op het invaliditeitspensioen is een bovenwettelijke voorziening mogelijk. Deze aanvullende verzekering wordt voor twee mogelijkheden aangeboden; voor volledige arbeidsongeschiktheid en/of voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Pensioenaanspraken Je kunt elders opgebouwde pensioenrechten meenemen naar het ABP om een zogenaamde pensioenbreuk te beperken of te voorkomen. Een verzoek tot pensioenwaardeoverdracht dient te worden ingediend bij het ABP binnen 6 maanden na indiensttreding bij de gemeente. Politiek Molest verzekering Als medewerker van de gemeente Beek val je onder de Politiek Molest verzekering. Dit houdt in dat je automatisch verzekerd bent tegen schade aangebracht/aangericht door derden tijdens of in relatie tot het werk. Ongevallenverzekering Voor alle medewerkers van de gemeente Beek is een 24 uur ongevallenverzekering afgesloten. Bij deze verzekering is sprake van een uitkering bij overlijden dan wel blijvende arbeidsongeschiktheid, ook wanneer sprake is van een oorzaak/aanleiding die zich voordoet buiten werktijd. Rechtsbijstandverzekering Voor alle medewerkers is een collectieve rechtsbijstandverzekering afgesloten. Juridisch advies en/of rechtsbijstand wordt aan de ambtenaar verleend die zijn functie uitoefent zoals het een goed ambtenaar betaamt en die desondanks geconfronteerd wordt met: strafrechtelijke vervolging wegens het plegen van een strafbaar feit, civielrechtelijke aanspraken van derden, schade als gevolg van fysiek geweld door derden en/of een klacht op grond van tuchtrecht. Overwerk Een overwerkvergoeding geldt alleen voor werkzaamheden die worden verricht buiten het vastgestelde dagvenster. De hoogte van de overwerktoeslag is afhankelijk van het tijdstip waarop het overwerk plaatsvindt. Vanaf salaris schaal 11 kom je niet meer in aanmerking voor de overwerkvergoeding.

4 Individueel KeuzeBudget Met het Individueel KeuzeBudget kun je zelf je arbeidsvoorwaarden flexibel regelen. Het IndividueelKeuzeBudget wordt gevormd door een aantal landelijke afspraken aangevuld met enkele lokale afspraken. Het Individueel KeuzeBudget wordt opgebouwd uit: vakantietoelage (8%); eindejaarsuitkering (6%); levensloopbijdrage (1,5%); 14,4 uur bovenwettelijke vakantieverlofuren (0,8%). Deze kunnen maandelijks of periodiek vooronderstaande doelen worden ingezet: verlof kopen (max. 144 uren, voor de parttimer naar rato); financiering van een opleiding, indien deze niet door de werkgever wordt vergoed en besteding belastingvrij mogelijk is; fiets kopen ( looptijd 3 jaar, max. 749 cataloguswaarde fiets, fietsverzekering en max kalenderjaar aan accessoires/reparatie/onderhoud); werkplekinrichting kopen (max , looptijd 5 jaar); vakbondscontributie uitruilen; reiskostenvergoeding woon-werk-verkeer uitruilen; staan laten en doorschuiven naar de volgende maand(en); uitbetalen van het tot dat moment opgebouwde IKB. 82 per Overige wetenswaardigheden Integriteitsbeleid De overheid dient het algemeen belang. Ambtenaren moeten onafhankelijk en onpartijdig zijn. Er dient sprake te zijn van ambtelijke integriteit. Van de overheid dient een voorbeeldfunctie uit te gaan. Anders dan bij het bedrijfsleven gaat het bij de overheid immers om het algemeen belang en om gemeenschapsgeld. De overheidsdienaren bevinden zich daardoor feitelijk in een glazen huis. Om bewustwording van mogelijke aantastingen van de integriteit te bevorderen, is er binnen de gemeente Beek een aantal gedragscodes en richtlijnen ontwikkeld: - Ambtelijke gedragscode Integriteit; - Relatiegeschenken en uitnodigingen; - Regeling klokkenluiders gemeente Beek (Regeling melden vermoeden misstand); - Ambtseed voor nieuwe medewerkers; - Verklaring inzake geheimhouding en integriteit tijdelijke krachten; - Aanbeveling voor het voeren van overleg met externen. - Register bezoldigde-/ onbezoldigde nevenactiviteiten (deels openbaar); - Register financiële belangen en effectenbezit; - Aanbestedingsbeleid; - Integriteitsaspecten bij werving / selectie / benoeming; - Gebruiksprotocol voor , internet, telefoon en mobile devices. Dit samenstel van maatregelen en acties maken onderdeel uit van het Beekse Integriteitsbeleid.

5 Opleidingsbeleid De gemeente Beek heeft een ruimhartig opleidingsbeleid. Dit is onder te verdelen in individuele studiefaciliteiten, trainingen groepsgewijs en PE-activiteiten (Permanente Educatie: één, twee- of driedaagse themadagen waar stilgestaan wordt bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van overheidstaken). Afhankelijk van het nut en de noodzaak om een opleiding te volgen, wordt er een vergoeding toegekend voor cursus-, les- of collegegelden, examen- en diplomagelden, alsmede studiemateriaal, reis- en verblijfskosten en/of de tijd. Het Beoordelingssysteem In 2004 is er in de gemeente Beek een nieuw loongebouw ingevoerd. Tegelijkertijd is er ook een beoordelingssysteem ingevoerd. Hiermee wordt beoogd om twee doeleinden te bereiken: enerzijds begeleiding en ontwikkeling van medewerkers en anderzijds het vastleggen van een formeel oordelen over medewerkers. De medewerker wordt één keer per jaar door zijn/haar direct leidinggevende beoordeeld m.b.v. een beoordelingsformulier. Het resultaat van deze beoordeling (de totaalbeoordeling) vormt de basis voor de salarisontwikkeling. Het functioneringsgesprek Naast het jaarlijkse beoordelingsgesprek kent de gemeente Beek ook een functioneringsgesprek, waarin door de direct leidinggevende en de medewerker gezamenlijk wordt stilgestaan bij de wijze van functioneren van de betreffende medewerker en de omstandigheden waarin dit plaatsvindt. Arbo-beleid Binnen de gemeente Beek wordt een actief arbo-beleid gevoerd. Dit betekent dat jaarlijks geïnventariseerd en geëvalueerd wordt waar de risico s voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerkers zich bevinden. Aan de hand van deze inventarisatie vinden er vervolgens acties plaats. Zo geldt er bijvoorbeeld vanaf 6 mei 2003 een algemeen rookverbod in het gemeentehuis. Een nieuwe uitdaging in Beek!

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden 1 Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden Ons arbeidsvoorwaardenpakket wordt gevormd door de gemeentelijke CAO en lokale rechtspositie. Voor wat betreft de uitvoering daarvan draait het grotendeels om maatwerk.

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden 1 Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden Ons arbeidsvoorwaardenpakket wordt gevormd door de gemeentelijke CAO en lokale rechtspositie. Voor wat betreft de uitvoering daarvan draait het grotendeels om maatwerk.

Nadere informatie

Ledenbrief 15/052 CvA/LOGA 15/10, d.d. 23 juni 2015 inzake wijzigingen CAR-UWO i.v.m. wijzigingen Wet arbeid en zorg Eijsden-Margraten

Ledenbrief 15/052 CvA/LOGA 15/10, d.d. 23 juni 2015 inzake wijzigingen CAR-UWO i.v.m. wijzigingen Wet arbeid en zorg Eijsden-Margraten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eijsden-Margraten. Nr. 131209 31 december 2015 Ledenbrief 15/052 CvA/LOGA 15/10, d.d. 23 juni 2015 inzake wijzigingen CAR-UWO i.v.m. wijzigingen Wet arbeid en

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Toelichting arbeidsvoorwaarden

Toelichting arbeidsvoorwaarden Toelichting arbeidsvoorwaarden Maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Individueel Keuze Budget (IKB) Pagina 4 3. Functioneringstoelage / uitloopschalen / promotieronde (Cao wijziging) Pagina

Nadere informatie

weduwe, weduwnaar of geregistreerd partner. het geheel van werkzaamheden dat door de ambtenaar is te verrichten conform artikel 3:1.

weduwe, weduwnaar of geregistreerd partner. het geheel van werkzaamheden dat door de ambtenaar is te verrichten conform artikel 3:1. 1 Bijlage 1 bij ledenbrief 201401849 Op 1 januari 2016 wordt hoofdstuk 3 van de CAR-UWO in zijn geheel vervangen door een nieuw hoofdstuk. In deze bijlage staat het nieuwe hoofdstuk3 en de bijhorende begripsomschrijvingen

Nadere informatie

A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden:

A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Bijlage 1 bij U201501087 Bijlage CAR teksten A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Buitengewoon verlof Artikel 6:4 Lid 1 Het kraamverlof, calamiteiten en ander kortverzuimverlof

Nadere informatie

B. De toelichting op artikel 6:4:1a wordt gewijzigd en komt te luiden:

B. De toelichting op artikel 6:4:1a wordt gewijzigd en komt te luiden: Bijlage 2 bij U201501087 Bijlage CAR-UWO teksten A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Buitengewoon verlof Artikel 6:4 Lid 1 Het kraamverlof, calamiteiten en ander kortverzuimverlof

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Woerden. Nr. 104681 6 november 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden Gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke

Nadere informatie

Wijzigingen in de CAR/UWO, Wet arbeid en zorg. Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten,

Wijzigingen in de CAR/UWO, Wet arbeid en zorg. Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eersel. Nr. 94488 20 juli 2016 Wijzigingen in de CAR/UWO, Wet arbeid en zorg Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten; Overwegende

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD2014-013269 versie 2 december 2014 Aanpassing in het kader van de CAO 2013-2015 Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging Wijzigingen Vakantie

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel;

Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel; Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel; Overwegende dat het college nadere regels kan opstellen ter uitwerking van het daartoe bepaalde in hoofdstuk 3, 4, 4a en 6 van de CAR-UWO;

Nadere informatie

Alfabetisch trefwoordenregister

Alfabetisch trefwoordenregister Alfabetisch trefwoordenregister Aanstelling 2.1 Aanstelling, vast of tijdelijk 2.1.3 Aanvullende uitkering bij werkloosheid - anticumulatie 5.5.15 - berekeningsgrondslag 5.5.8 - bedrag 5.5.10 - beëindiging

Nadere informatie

Bijlage 1 bij U201501087. Bijlage CAR teksten. A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Buitengewoon verlof.

Bijlage 1 bij U201501087. Bijlage CAR teksten. A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Buitengewoon verlof. Bijlage 1 bij U201501087 Bijlage CAR teksten A. De toelichting op artikel 6:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Buitengewoon verlof Artikel 6:4 Lid 1 Het kraamverlof, calamiteiten en ander kortverzuimverlof

Nadere informatie

Regeling Cafetariamodel

Regeling Cafetariamodel Regeling Cafetariamodel Categorie 1 nummer 1 (Ter uitvoering van hoofdstuk 4a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), en de bepalingen van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij

Nadere informatie

Regeling Werktijden en Verlof

Regeling Werktijden en Verlof Regeling Werktijden en Verlof Uitvoeringsbesluit krachtens artikelartikel 3:28, lid 3, 4:2, 6:2:1, lid 1, lid 2, lid 3,lid 5, lid 7 en 6:4 lid 2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Vastgesteld

Nadere informatie

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 120876 17 december 2015 Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, overwegende

Nadere informatie

Verlofregeling. doc.: pz_alle/regelingen/verlofregeling

Verlofregeling. doc.: pz_alle/regelingen/verlofregeling Verlofregeling Nummer: 09.0001123 Versie: 1.0 Vastgesteld door het DB d.d. 12 oktober 2010 Instemming COR d.d. 2 september 2010 Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2011 doc.: pz_alle/regelingen/verlofregeling

Nadere informatie

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N provinciaal blad nr. 9 ISSN: 0920-1092 V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N 13 februari 2006 Besluit van Gedeputeerde Staten der provincie Groningen van 7 februari 2006, nr. 2006-02445, afd. PO,

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR132705_1. Cafetariamodel 2012

CVDR. Nr. CVDR132705_1. Cafetariamodel 2012 CVDR Officiële uitgave van Bunschoten. Nr. CVDR132705_1 12 september 2017 Cafetariamodel 2012 1 Inleiding Al sinds 2001 biedt de CAR/UWO de mogelijkheid tot het uitruilen van verlofuren tegen geld of andere

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpenerwaard Nr. 180939 19 juli 2019 Verordening van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard houdende regels omtrent Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR)

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) Toelichting: Waar in de tabel bij staat vermeld, wordt hiermee bedoeld dat de Voorzitter van de werkgeverscommissie is de betreffende besluiten te nemen ten zien van de

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking Westerkwartier. Pakketvergelijking rechtspositie

Intergemeentelijke samenwerking Westerkwartier. Pakketvergelijking rechtspositie Intergemeentelijke samenwerking Westerkwartier Pakketvergelijking rechtspositie Vorm benoeming Benoeming in algemene dienst, in Benoeming in algemene dienst, in de functie Benoeming in de functie van...

Nadere informatie

STICHTING GGD JEUGDGEZONDHEIDSZORG. ARBEIDSRELATIE: 3 Dienstverband Arbeidsovereenkomst (privaatrecht) Aanstelling (publiekrecht)

STICHTING GGD JEUGDGEZONDHEIDSZORG. ARBEIDSRELATIE: 3 Dienstverband Arbeidsovereenkomst (privaatrecht) Aanstelling (publiekrecht) Bijlage 1 bij 11-2928 Vergelijk rechtspositie/arbeidsvoorwaarden: peildatum 1 januari 2011 definitieve versie 31-03-2011 STICHTING GGD JEUGDGEZONDHEIDSZORG ALGEMENE BEPALINGEN: 1. Rechtspositie CAO VVT

Nadere informatie

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Artikel 6.28 doorbetaling bij ouderschapsverlof

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Artikel 6.28 doorbetaling bij ouderschapsverlof Bijlage bij B&W-besluit 16 december 2014 (BD 2014-012864) Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) in verband met het einde van de ouderschapsverlofkorting en het vervallen van

Nadere informatie

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 18215 3 februari 2017 Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leek. Nr. 125153 23 december 2015 Wijziging CAR Hoofdstuk 3 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelezen het advies met registratienummer

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 CVDR Officiële uitgave van Overbetuwe. Nr. CVDR438604_1 13 februari 2018 Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Ons

Nadere informatie

HOOFDSTUK3SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

HOOFDSTUK3SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR392185_1 21 november 2017 HOOFDSTUK3SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: Gelet op de Algemene

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/31

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/31 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/31 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 18 april

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5662 12 januari 2017 Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal; gelet op de schriftelijke

Nadere informatie

Mandaatlijst, behorende bij het Mandaatbesluit P&O-taken

Mandaatlijst, behorende bij het Mandaatbesluit P&O-taken Mandaatlijst, behorende bij het Mandaatbesluit P&O-taken Rubricering c.q. wettelijk I. CAR/UWO Op volgorde van hoofdstuknummering in CAR/UWO I.1 - Aanstelling Aanstelling (zowel tijdelijk als vast), conform

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007 Onderhandelingsakkoord CAO RDW 2007-2010 Oktober 2007 Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 1 januari 2007 tot 1 juni 2010. Loonparagraaf De salarissen worden als volgt structureel verhoogd:

Nadere informatie

Eerste wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Littenseradiel. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel;

Eerste wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Littenseradiel. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel; GEMEENTEBLAD Nr. 83245 10 september 2015 Officiële uitgave van gemeente Littenseradiel. Eerste wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Littenseradiel 2015 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

LOGA GPD 25.06.2015 0105

LOGA GPD 25.06.2015 0105 6ei) rli!,],!im1501,111l11 LOGA GPD 25.06.2015 0105 Colleee voor Arbeidszaken./VNG FNV Overheid Brief aan de leden T.a.v. het college en raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden CNV ()verbeid

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Groningen. Nr. 4008 31 december 2014 Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen De

Nadere informatie

3.2 Individueel KeuzeBudget

3.2 Individueel KeuzeBudget 3.2 Individueel KeuzeBudget Artikel 3.2.1 Algemeen 1. Voor de ambtenaar is er een IKB, dat door het bevoegd gezag wordt beheerd. 2. Het IKB wordt voorzien van in geldwaarde uitgedrukte aanspraken, welke

Nadere informatie

Voorstel Algemeen Bestuur 26 juni Nummer Rechtspositieregeling personeel Het Gegevenshuis. Voorstel stuurgroep Het Gegevenshuis i.o.

Voorstel Algemeen Bestuur 26 juni Nummer Rechtspositieregeling personeel Het Gegevenshuis. Voorstel stuurgroep Het Gegevenshuis i.o. Voorstel Algemeen Bestuur Vergadering 26 juni 2015 Nummer 2015-05 Onderwerp Openbaarheid Rechtspositieregeling personeel Het Gegevenshuis Openbaar Voorstel stuurgroep Het Gegevenshuis i.o. Conceptbesluit

Nadere informatie

Bezoldigingsbesluit gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer Bezoldigingsbesluit van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer 2010

Bezoldigingsbesluit gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer Bezoldigingsbesluit van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer 2010 Bezoldigingsbesluit van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer 2010 Inhoud: Artikel 1 Begripsomschrijving... 3 Artikel 2 Reikwijdte besluit... 4 Artikel 3 Recht op salaris... 4 Artikel 4 Salaris bij deeltijd...

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober

Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Stadskanaal Nr. 166803 27 september 2017 Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober 2017 Het college van burgemeester en wethouders;

Nadere informatie

Generatiepact Brummen

Generatiepact Brummen Generatiepact Brummen Onderstaand treft u meer gedetailleerde informatie aan over het Generatiepact van de gemeente Brummen. Naast een visuele weergave en een korte beschrijving van de belangrijkste onderdelen

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; gelet op artikel 160 van de gemeentewet alsmede artikel 4:1 en 4:2 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr CAR, hoofdstuk 3 Salaris en vergoedingen. 17 april Officiële uitgave van de gemeente Gooise Meren

GEMEENTEBLAD. Nr CAR, hoofdstuk 3 Salaris en vergoedingen. 17 april Officiële uitgave van de gemeente Gooise Meren GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gooise Meren Nr. 80263 17 april 2018 CAR, hoofdstuk 3 Salaris en vergoedingen A. De tekst in onderstaand hoofdstuk 1 wordt per 1 januari 2016 opgenomen bij

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Concept Sociaal Statuut

Concept Sociaal Statuut Ondergetekenden: 1. De Stichting Sportbedrijf Smallingerland, gevestigd en kantoorhoudende te Drachten hierna te noemen: het Sportbedrijf 2. De vakbonden ABVAKABO-FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke

Nadere informatie

WERK EN ZORG COMBINEREN

WERK EN ZORG COMBINEREN WERK EN ZORG COMBINEREN INFORMATIE UIT DE WET ARBEID EN ZORG (WAZO) EN DE CAR-UWO VOOR GEMEENTEAMBTENAREN 1 INLEIDING: ALS WERK EN PRIVÉ ELKAAR RAKEN CAR UWO 6:5 Je werkt en je hebt een privéleven. Meestal

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot medio maart 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. De definitieve LOGA-circulaire met

Nadere informatie

Aanvullende TiU-regeling Bijzonder Verlof

Aanvullende TiU-regeling Bijzonder Verlof Aanvullende TiU-regeling Bijzonder Verlof Artikel 1. Ouderschapsverlof (ter aanvulling op art. 13a - i CAO) Op ouderschapsverlof met een feitelijke ingangsdatum vóór 1 januari 2007 blijven gedurende het

Nadere informatie

Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013

Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013 Bijlage A behorende bij artikel 17 van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke ombudsman metropool Amsterdam 2013 Rechtspositie ombudsman 2014 Artikel 1 Deze bijlage maakt deel uit van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Artikel 1 Deze regeling heeft betrekking op de volgende rechtspositionele mandaten met betrekking tot het griffiepersoneel.

Artikel 1 Deze regeling heeft betrekking op de volgende rechtspositionele mandaten met betrekking tot het griffiepersoneel. besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 16 onderwerp Mandatenbesluit griffiepersoneel 2010 de raad van de gemeente gouda besluit: 1. Vast te stellen de rechtspositionele mandaten met betrekking

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot eind juni 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. Dit is slechts een selectie van de

Nadere informatie

Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet en artikel 3:1 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling;

Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet en artikel 3:1 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet en artikel 3:1 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; Gehoord de Commissie voor Georganiseerd Overleg,

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014

Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014 Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014 Ten opzichte van de tekst van de nog vigerende CAO, die een looptijd had tot 1 januari 2012, worden de volgende tekstwijzigingen aangepast: Looptijd

Nadere informatie

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan P&O mandaten (o.b.v. AVR) Waar afdelingsmanager vermeld staat, wordt hiermee tevens bedoeld de directeur, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een afdeling Aanstelling en arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO)

Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Formulier 4: Melding opnemen levenslooptegoed (artikel 6a:9 CAR/UWO) Gegevens deelnemer Achternaam: Voorletters: Geboortedatum: Sofi-nummer: Personeelsnummer: Dienst/afdeling: Levensloopinstelling: Levenslooprekeningnummer:

Nadere informatie

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden:

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden: Bijlage 2 bij U201401851 CAR-UWO wijzigingen A Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als Stageplaats Artikel 1:2a 1. Het college kan een student in het kader

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17027687* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z17-003965 Documentnummer: ZD17027687 Rubriek: Personeel en Organisatie Naam regeling: Regeling Arbeidsduur werktijden en verlof gemeente Zundert 2017 Citeertitel:

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD16022811* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001222 Documentnummer: ZD16022811 Rubriek: Personeel en Organisatie Naam regeling: Regeling arbeidsduur, werktijden en verlof gemeente Zundert 2016 Citeertitel:

Nadere informatie

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018.

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leudal Nr. 211592 5 oktober 2018 Regeling Generatiepact gemeente Leudal 2018 Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. Aldus

Nadere informatie

Bijlage bij onderhandelingsresultaat CAO-OI 2010-2012

Bijlage bij onderhandelingsresultaat CAO-OI 2010-2012 Bijlage bij onderhandelingsresultaat CAO-OI 2010-2012 Technisch inhoudelijke punten CAO-OI 1) Artikel 1.1 lid 2 (definitie bezoldiging) komt te luiden: Bezoldiging: De som van het salaris en de toelagen

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

CAO-Larcom 2016 (CAO-Larcom 2016 def)

CAO-Larcom 2016 (CAO-Larcom 2016 def) CAO-Larcom 2016 (CAO-Larcom 2016 def) Preambule De CAO-Larcom 2010 kende een looptijd van 2 jaar. Deze looptijd is verlengd. Eind 2013 is er gesproken over de CAO-Larcom en het Sociaal Plan. Op dat moment

Nadere informatie

Personeelhandboek Revisiehistorie versie 15.0 d.d

Personeelhandboek Revisiehistorie versie 15.0 d.d Algemeen In dit document worden de inhoudelijke aanpassingen van versie 01-04-2016/v15.0 ten opzichte van versie 01-04-2015/v14.0 en 14.1 van het personeelshandboek weergegeven. Grammaticale wijzigingen

Nadere informatie

Mandaatregister personeel

Mandaatregister personeel 1 Werving en selectie a Werven - openstellen vacature - plaatsen vacature - plaatsen externe zoekopdracht - uitnodigen/afwijzen (open) sollicitanten art. 2:1 t/m 2:6 CAR- UWO Onderdelen: - kosten advertentie

Nadere informatie

Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof

Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof Hoofdstuk 6 Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof Vakantie Artikel 6:1 In elk kalenderjaar heeft de ambtenaar recht op vakantie met behoud van bezoldiging. Artikel 6:1:1 1 De

Nadere informatie

3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN

3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN Inhoudsopgave 3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN 1 Algemene bepalingen Artikel * Functies en functiewaardering 3:1 * Recht op Salaris, vergoedingen, salaristoelagen en uitkeringen 3:2 2 Salaris

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Informatie voor werknemers Stel: u wilt meer tijd om voor uw kinderen te zorgen. Of u wilt fiscaal voordelig een opleiding volgen. Of u wilt spaarverlof opbouwen om

Nadere informatie

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan P&O mandaten (o.b.v. AVR) Waar afdelingsmanager vermeld staat, wordt hiermee tevens bedoeld de, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een afdeling Het nemen van alle rechtspositionele besluiten

Nadere informatie

Regeling generatiepact gemeente Heerlen

Regeling generatiepact gemeente Heerlen verordening Datum: 27 oktober 2016 Vastgesteld door: Burgemeester en wethouders Regeling generatiepact gemeente Heerlen gelet op het positieve advies van de commissie voor het georganiseerd overleg gemeente

Nadere informatie

Artikelen 2:1, 2:3 en 2:4:1 2:4:1 CAR-UWO CAR-UWO

Artikelen 2:1, 2:3 en 2:4:1 2:4:1 CAR-UWO CAR-UWO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van Schiedam. Nr. 70946 3 augustus 2015 Mandaatregister Stroomopwaarts MVS Personeel en Organisatie Bijlage behorend bij besluit dagelijks bestuur van 13 juli 2015 N.B. 1.

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR348407_1. Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten. Artikel 1. Begripsbepalingen a. CAR-UWO: de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling;

CVDR. Nr. CVDR348407_1. Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten. Artikel 1. Begripsbepalingen a. CAR-UWO: de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; CVDR Officiële uitgave van Dronten. Nr. CVDR348407_1 30 januari 2018 Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten Het college van de gemeente Dronten gelet op het bepaalde in artikel 4:1 van de CAR UWO gelet

Nadere informatie

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Het dagelijks bestuur van het Noord-Hollands Archief, overwegende dat het gewenst is om de instroom van jongeren en het duurzaam doorwerken van oudere medewerkers

Nadere informatie

Gelet op het positieve advies van de commissie voor het Georganiseerd Overleg gemeente Heerlen van 13 oktober 2016

Gelet op het positieve advies van de commissie voor het Georganiseerd Overleg gemeente Heerlen van 13 oktober 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 180877 21 december 2016 Verordening van het college van burgemeester en wethouders van Heerlen houdende regelingen om buitengewoon verlof op te

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van de gemeente Maassluis. Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van de gemeente Maassluis. Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014 Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling 2013-2015 Bijlage A (LOGA-circulaire ECWGO/U201401851)

Nadere informatie

Inhoud van de regeling per 1 januari 2017

Inhoud van de regeling per 1 januari 2017 INHOUD VAN DE REGELING PER 1 JANUARI 2017 Overzicht van de TNO Arbeidsvoorwaarden Inhoud van de regeling per 1 januari 2017 ALGEMEEN Arbeidsovereenkomst onbepaalde en bepaalde tijd wettelijke proeftijd

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

dat het in zijn vergadering van dinsdag 29 november 2016 definitief heeft vastgesteld:

dat het in zijn vergadering van dinsdag 29 november 2016 definitief heeft vastgesteld: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harlingen. Nr. 6937 16 januari 2017 Verlofbeleid 2017 gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend: dat

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof

Hoofdstuk 6 Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof Hoofdstuk 6 Vakantie, vakantietoelage en (zwangerschaps- en bevallings)verlof Vakantie Artikel 6:1 In elk kalenderjaar heeft de ambtenaar recht op vakantie met behoud van bezoldiging. Artikel 6:1:1 1 De

Nadere informatie

6 VAKANTIE, VAKANTIETOELAGE EN (ZWANGERSCHAPS- EN BEVALLINGS)VERLOF/

6 VAKANTIE, VAKANTIETOELAGE EN (ZWANGERSCHAPS- EN BEVALLINGS)VERLOF/ 6 VAKANTIE, VAKANTIETOELAGE EN (ZWANGERSCHAPS- EN BEVALLINGS)VERLOF/ Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 6: * Vakantie 6:1 t/m 6:2:1 * Vakantieregeling 6:2:2, 6:2:3, 6:2:5 t/m 6:2:8

Nadere informatie

IST-situatie arbeidsvoorwaarden sportcomplex Dorper Esch gemeenten DINKELLAND

IST-situatie arbeidsvoorwaarden sportcomplex Dorper Esch gemeenten DINKELLAND 1 IST-situatie arbeidsvoorwaarden sportcomplex Dorper Esch gemeenten DINKELLAND Dit is IST-situatie voor de pakketvergelijking van de arbeidsvoorwaarden van het medewerkers van het sportcomplex Dorper

Nadere informatie

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen REGLEMENT ZORGVERLOF APOTHEKEN INHOUD Definities Doel van de Zorgverlofregeling Aanmelding en Informatieverstrekking Financiering Premiegrondslag Premieheffing Voorwaarden voor gebruikmaking van de Zorgverlofregeling

Nadere informatie

De tijd waarin medewerkers op kantoor werkzaamheden kunnen verrichten.

De tijd waarin medewerkers op kantoor werkzaamheden kunnen verrichten. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerde. Nr. 105373 10 november 2015 Werktijdenregeling gemeente Heerde Het college van de gemeente Heerde, besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Bijlage 2 Ketenbepaling en anti-draaideurbepaling Inwerkingtreding: gelijk met inwerkingtreding Wet Werk en Zekerheid (voorzien op 1 juli 2015)

Bijlage 2 Ketenbepaling en anti-draaideurbepaling Inwerkingtreding: gelijk met inwerkingtreding Wet Werk en Zekerheid (voorzien op 1 juli 2015) Bijlagen akkoord cao gemeenten 2013-2015 Bijlage 1 CAR wijzigingen werkervaringsplaatsen en stages Inwerkingtreding: 1 januari 2015 onder gelijktijdige intrekking van de artikelen 1:2:2 en 1:2:3 UWO. Stageplaats

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; overwegende dat met betrekking tot de beloningsmogelijkheden voor de medewerkers een regeling dient te worden vastgesteld, waarin een

Nadere informatie

raadsvoorstel Aan de raad, Inleiding

raadsvoorstel Aan de raad, Inleiding raadsvoorstel Agendapunt 2016, nr Te behandelen door onderwerp Aan de raad, Inleiding Per 1-1-2016 wordt het nieuwe beloningshoofdstuk 3 van het CAR-UWO van toepassing als onderdeel van de cao van de toekomst

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2010-004737 concern organisatie College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 24 augustus 2010 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst wordt

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 11

Inhoud. Woord vooraf 11 Inhoud Woord vooraf 11 1 Algemene actuele ontwikkelingen rechtspositie politieke ambtsdragers 13 1.1 Werkkostenregeling 13 1.2 Wijzigingen rechtspositiebesluiten 13 1.3 Wijzigingen Gemeentewet 15 1.4 Aanpak

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017)

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. november Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per januari ) Het college van burgemeester en wethouders; Gelezen de ledenbrief

Nadere informatie

GEMEENTE LANC5ĒDIJK ING. 2 4 JUN Z01S. ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 15/052 CvA/LOGA 15/10

GEMEENTE LANC5ĒDIJK ING. 2 4 JUN Z01S. ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 15/052 CvA/LOGA 15/10 L O G A College voor ArbtMdszakerĽ V N G FNV Chřerbeld CNV Overheid Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad NR. GEMEENTE LANC5ĒDIJK 0 0 6 2-6,2 Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie

Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie Onderwerp: Wijzigingen arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO en lokale regelingen) periode mei t/m september 2016 Portefeuillehouders: Wethouders Dokter, Van der Graaf,

Nadere informatie

3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN

3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN Inhoudsopgave 3 SALARIS, VERGOEDINGEN, TOELAGEN EN UITKERINGEN 1 Algemene bepalingen Artikel * Functies en functiewaardering 3:1 * Recht op Salaris, vergoedingen, salaristoelagen en uitkeringen 3:2 2 Salaris

Nadere informatie

Regeling cafetariamodel gemeente Steenwijkerland 2015

Regeling cafetariamodel gemeente Steenwijkerland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenwijkerland. Nr. 76304 17 december 2014 Regeling cafetariamodel gemeente Steenwijkerland 2015 Vastgesteld bij collegebesluit van 2 december 2014 ter uitvoering

Nadere informatie