buurtprofiel Dragonder Oost en Spitsbergen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "buurtprofiel Dragonder Oost en Spitsbergen"

Transcriptie

1 buurtprofiel Dragonder Oost en Spitsbergen bevolking De buurten Dragonder Oost en Spitsbergen in de wijk Veenendaal-Oost tellen samen inwoners; dat is 4,7% van de Veenendaalse bevolking. De bevolking van Dragonder-Oost bestaat overwegend uit jonge gezinnen: de leeftijdsgroepen 0-15 jaar en jaar zijn met 26% en 33% sterk oververtegenwoordigd; jongeren, empty nesters en ouderen zijn ondervertegenwoordigd. In Spitsbergen wonen juist relatief veel ouderen en weinig kinderen. In Dragonder Oost en Spitsbergen wonen overwegend autochtone Nederlanders; er zijn verhoudingsgewijs even veel bewoners van niet-westerse afkomst als gemiddeld in Veenendaal. De helft van alle bewoners is ongehuwd; meer dan in de rest van Veenendaal. De helft van de huishoudens in de buurt heeft kinderen; er zijn in Dragonder Oost relatief minder eenpersoonshuishoudens en huishoudens zonder kinderen. De huishoudens zijn dan ook wat groter dan gemiddeld. De meeste bewoners hebben middeninkomens; het gemiddelde jaarinkomen is met ruim relatief veel hoger dan het inkomen van de gemiddelde Veenendaler. Er zijn relatief ook veel meer werkenden in de buurt dan elders. Het aandeel bijstandsgerechtigden is dan ook veel lager dan in de rest van Veenendaal, evenals het aandeel AOW-ontvangers. Het aandeel mensen dat een arbeidsongeschiktheids- of werkloosheidsuitkering ontvangt is evenwel niet lager.

2 Score leefbaarheidsmonitor 2015 Spitsbergen Dragonder Oost oordeel gemeente 8,0 7,7 oordeel buurt 8,2 7,9 kwaliteit eigen woning 8,5 8,3 kwaliteit flatgebouw 8,2 7,9 kwaliteit woningen 8,2 7,9 levensloopbestendigheid woning 7,8 6,9 woonomgeving 7,5 7,5 groenvoorziening 6,7 7,2 speelvoorzieningen 5,8 7,6 algemene voorzieningen 7,5 6,9 toegankelijkheid voorzieningen 8,1 8,4 sociale contacten 7,4 7,3 mogelijkheden participatie 6,8 6,6 betrokkenheid 7,0 6,5 omgang etnische groepen 7,2 6,8 aanspreken op gedrag 4,9 5,1 overlast personen 8,0 6,9 overlast activiteiten 8,3 7,7 vervuiling 7,5 6,4 criminaliteit 7,3 7,1 veiligheidsgevoel buurt 7,8 7,8 veiligheidsgevoel centrum 7,2 7,2 veiligheidsgevoel winkelen 7,3 7,3 veiligheidsgevoel uitgaan 7,1 6,7 ontwikkeling buurt 6,5 6,0

3 In Dragonder Oost en Spitsbergen wonen huishoudens in woningen. Dat zijn overwegend eengezins koopwoningen. De buurt is rond de millenniumwisseling gebouwd. De gemiddelde WOZwaarde is met ( per m²) in Dragonder Oost en ( per m²) in Spitsbergen hoger dan het Veense gemiddelde van ( per m²). leefbaarheid De bewoners van Dragonder Oost geven hun buurt gemiddeld een 7,9 in het LEMON-onderzoek dat eind 2015 is uitgevoerd; de bewoners van Spitsbergen geven zelfs een 8,2. Dat is een hoge waardering en boven het gemiddelde oordeel van Veenendalers over hun buurt (7,6). Buurtbewoners zijn alleen ontevreden over het onderling aanspreken op gedrag in de buurt; deze score is in heel Veenendaal laag. Bewoners van Spitsbergen zijn daarnaast niet erg tevreden over de aanwezigheid van speelvoorzieningen. Daarnaast zijn de scores voor groenvoorzieningen en ontwikkeling van de buurt wat lager dan gemiddeld. In Dragonder Oost zijn de bewoners minder tevreden over de algemene voorzieningen in de buurt, de betrokkenheid bij de buurt, de mogelijkheden voor participatie, de vervuiling in de buurt en de overlast van personen. Bewoners ervaren weinig criminaliteit en voelen zich veilig in de buurt. Het aantal inbraken in het postcodegebied van Dragonder Oost en Spitsbergen is hoger dan gemiddeld in Veenendaal. In postcodegebied 3902 werden de afgelopen drie maanden (november 2016-januari 2017) 16 inbraken (1,5 per bewoners) en 19 pogingen tot inbraak geregistreerd. Het meldingspercentage is overigens onbekend. voorzieningen Gezondheid In Dragonder Oost zijn geen huisartsenpraktijken. De bewoners zijn aangewezen op de voorzieningen in Buurtstede en Dragonder Zuid. Het zorggebruik in Dragonder Oost en Spitsbergen ligt iets boven het gemiddelde van Veenendaal; er worden vooral veel hulpmiddelen gevraagd. Alle thuiszorgaanbieders werken in de buurt; er is geen speciaal thuiszorgteam in de buurt gevestigd. Ouderen en zorg In Spitsbergen is verpleeghuis de Meent gevestigd. Zorggroep Charim biedt hier wonen met zorg en behandeling aan ouderen met een lichamelijke aandoening en aan ouderen met dementie. Er zijn zes afdelingen met kleinschalige woongroepen voor somatische en dementerende ouderen. De Meent biedt ook dagbehandeling. In totaal beschikt De Meent over 165 plaatsen. De Meent wordt door Zorggroep Charim uitgebreid en gerenoveerd om te kunnen functioneren als specialistisch centrum voor kleinschalig wonen. Onderdeel van deze opknapbeurt is de bouw van acht nieuwe huurappartementen in het complex Zonnestaete, bedoeld voor echtparen van wie één van de partners verpleegzorg nodig heeft. De verbouwing begint januari De Meent fungeert als buurtvoorziening op het gebied van welzijn: buurtbewoners kunnen eten in het restaurant van de Meent of een kop koffie, thee, of fris drinken. Ook kunnen buurtbewoners deelnemen aan activiteiten, hetzij via een lidmaatschap, hetzij via een strippenkaart waarbij elke activiteit apart afgestempeld wordt.

4 Begeleid wonen In Dragonder Oost staat de woontoren Entrada, een appartementencomplex van Patrimonium Woonservice met zorgappartementen voor cliënten met een lichamelijke handicap en woonzorgappartementen voor senioren. De zorg wordt geleverd door QuaRijn. Ook in het naastgelegen complex Solido wonen ouderen; zij het niet in seniorenwoningen, maar in zelfstandige koopappartementen. In de Entradatoren is ook een woonlocatie voor mensen met een hersenbeschadiging van InteraktContour gevestigd. Alle appartementen van Entradatoren zijn gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk. Naast deze woningen heeft InteraktContour ook woonlocatie voor begeleid zelfstandig wonen aan de Ghandistraat. Eveneens aan de Ghandistraat is wooncomplex Dragonder-Oost gevestigd. Het bestaat uit drie gebouwen: Amalia, Alexia en Arianne. Vijf verschillende organisaties bieden hier ondersteuning en zorg aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. Reinaerde heeft hier veertien studio s van 25 m² gebouwd met eigen en voorzieningen. Er is een gezamenlijke keuken en voordeur. Naast het complex Dragonder-Oost staat het Thuishuis: een christelijke woongroep voor negen jongeren met een verstandelijke beperking. Het is een initiatief van de ouders van deze jongeren, die daar sinds 2012 zelfstandig wonen met begeleiding door vrijwilligers en professionals van s Heeren- Loo. De woongroep zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van de bewoners. Kerk In Dragonder Oost is de christelijk-gereformeerde Pniëlkerk gevestigd. De gemeente organiseert elke zondag twee diensten. In het gebouw is ook het landelijke centrum van de christelijke gereformeerde kerken gevestigd. In de kerk zijn veel clubs en commissies uit de eigen gemeenschap actief. Elk jaar organiseert de kerk met de kerstdagen een kerstgezinsdienst die ook voor buurtbewoners open staat.

5 Onderwijs In Dragonder Oost is de christelijke basisschool t Speel-kwartier gevestigd. De school telt op dit moment ruim driehonderd leerlingen verdeeld over dertien groepen. In t Speel-kartier is ook voorschoolse en buitenschoolse opvang aanwezig van Kwink. Verder is in het gebouw ook Kiekeboe gevestigd; een observatiegroep voor zeven kinderen van 0 tot 4 jaar waar Reinaerde, Youké en Kwink begeleiding geven aan kinderen en ouders. De school en de opvang zoeken vrijwilligers. In Spitsbergen staat de De C.P. van Leersumschool, een bijzondere neutrale school voor Speciaal Onderwijs cluster-4. De Van Leersumschool is gespecialiseerd in het verzorgen van onderwijs aan leerlingen met autisme. Bij het onderwijs staat het welbevinden van het individuele kind centraal en wordt gewerkt met de leerstof van het reguliere basisonderwijs. Sport Een groot deel van de buurt Spitsbergen bestaat uit sportterrein. Op het sportpark zijn een hockeyvereniging, een tennisvereniging, een honkbal- en softbalvereniging, een voetbalvereniging en een atletiekvereniging gevestigd. In de kantine van de atletiekvereniging is een buitenschoolse opvang voor gevestigd, waar kinderen uit de buurt elke dag kunnen sporten. Winkels In Dragonder Oost en Spitsbergen zijn geen winkels. Bewoners zijn aangewezen op de voorzieningen aan het Ronde Erf in Dragonder Noord of de buurtwinkel in Buurtstede. Veel bewoners vinden dat er in hun buurt een gebrek aan voorzieningen is, en wachten op de vestiging van een grotere supermarkt in Buurtstede. Bedrijven Dragonder Oost en Spitsbergen zijn opgezet als woonbuurten. Aan de Buurtlaan Oost in het noorden van Spitsbergen zijn een paar bedrijven gevestigd; daarnaast zijn er wat kleine dienstverlenende bedrijven aan huis gevestigd, zoals een praktijk voor voetverzorging, een kapper aan huis, een paar autorijscholen en een borduurstudio. interventies en initiatieven Bewonerscommissie Entrada De enige bewonersorganisatie in de buurt is de bewonerscommissie van het appartementencomplex Entrada. De bewonerscommissie organiseert activiteiten in het complex en bijeenkomsten voor de buurt; daarnaast beijvert de bewonerscommissie zich voor de veiligheid in directe omgeving en de begaanbaarheid van de openbare weg voor ouderen, vooral bij gladheid. trends De belangrijkste trend voor Dragonder Oost en Spitsbergen is de opgroeiende jeugd: er wonen in de buurt veel jonge gezinnen met kinderen; behalve sportactiviteiten op het sportpark is er weinig te doen voor jongeren. In Spitsbergen zijn ook weinig speelvoorzieningen. Bewoners ervaren overlast van jongeren, vuil op straat, een gebrek aan algemene voorzieningen en weinig ontwikkeling in de buurt.

6 groeimogelijkheden en verbeterpunten Hoe kunnen we bestaande voorzieningen (scholen en sportverenigingen, zorginstellingen) gebruiken om de onderlinge betrokkenheid in de buurt te verhogen? Hoe kunnen we bestaande voorzieningen (scholen en sportverenigingen, zorginstellingen) gebruiken om meer en andere activiteiten voor en door bewoners te organiseren? Hoe kunnen we bestaande voorzieningen (scholen en sportverenigingen, zorginstellingen) gebruiken om bestaande activiteiten beter onder de aandacht van bewoners te brengen? zwerfvuil en hondenpoep op straat te bestrijden? overlast van jongeren op weg naar het centrum in de buurt op te lossen? gladheid in de winter beter te bestrijden? sluiproutes af te sluiten en onveilige situaties te voorkomen? Hoe kunnen we het voorzieningenniveau in de buurt (drogist en supermarkt) te verbeteren? ambities Bewoners en maatschappelijke organisaties stelden als prioriteit voor de buurt het doel om vereenzaming van senioren tegen te gaan door bewoners buurt attent te maken op vrijwilligerswerk op school en op activiteiten elders in Veenendaal.

buurtprofiel De Pol en Gelderse Blom

buurtprofiel De Pol en Gelderse Blom buurtprofiel De Pol en Gelderse Blom bevolking De buurten De Pol en Gelderse Blom tellen samen 3.805 inwoners; dat is 6% van de Veenendaalse bevolking. Omdat er in beide buurten vooral gezinnen wonen,

Nadere informatie

buurtprofiel Schrijverswijk

buurtprofiel Schrijverswijk buurtprofiel Schrijverswijk bevolking De buurt Schrijverswijk in de wijk Veenendaal-Noordwest telde in 2016 1.420 inwoners; dat is ruim 2% van de Veenendaalse bevolking. Jongeren zijn oververtegenwoordigd:

Nadere informatie

buurtprofiel Buurtstede

buurtprofiel Buurtstede buurtprofiel Buurtstede bevolking Buurtstede is het centrale deel van de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. Er wonen 2.215 mensen; dat is 3,5% van de Veenendaalse bevolking. De bevolking van Buurtstede bestaat

Nadere informatie

buurtprofiel Het Ambacht

buurtprofiel Het Ambacht buurtprofiel Het Ambacht bevolking Het Ambacht is een voormalig bedrijventerrein in Veenendaal-Zuid, dat langzaam in een woonbuurt verandert. Het Ambacht telt slechts 630 bewoners; dat is 1% van de Veenendaalse

Nadere informatie

buurtprofiel Dragonder Zuid

buurtprofiel Dragonder Zuid buurtprofiel Dragonder Zuid bevolking De buurt Dragonder Zuid in de wijk Veenendaal-Oost telt 3.170 inwoners; dat is 5% van de Veenendaalse bevolking. 51% van de bewoners is vrouw, 49% is man. Bewoners

Nadere informatie

buurtprofiel Dragonder Noord

buurtprofiel Dragonder Noord buurtprofiel Dragonder Noord bevolking De buurt Dragonder Noord in de wijk Veenendaal-Oost telt 4.545 inwoners; dat is 7% van de Veenendaalse bevolking. De bevolkingsopbouw wijkt van het gemiddelde van

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen In het oostelijk deel van s-hertogenbosch ligt, midden in de polder, een nieuwe woonwijk: de Groote Wielen. In totaal komen er ongeveer 4.350 woningen, daarvan

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2016

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Engelen De wijk Engelen ligt ten noordwesten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit de dorpen Engelen en Bokhoven. Ook staat de wijk bekend om de kastelen. Engelen heeft zich

Nadere informatie

Rosmalen zuid. Wijk- en buurtmonitor 2016

Rosmalen zuid. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Rosmalen zuid Het stadsdeel Rosmalen ligt ten oosten van de rijksweg A2 en bestaat uit Rosmalen zuid en Rosmalen noord. Het oorspronkelijke zanddorp Rosmalen is vanaf eind jaren

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u graag een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

Nuland. Wijk- en buurtmonitor 2016

Nuland. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Nuland Het oorspronkelijke landbouwdorp Nuland ligt ten zuiden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Tot 1993 was Nuland een zelfstandige gemeente. Hierna werd het

Nadere informatie

rapport WistUdata, Zuid bij de Hand In dit wijkbeeld worden gegevens van de wijk Zuid gepresenteerd over diverse onderwerpen.

rapport WistUdata, Zuid bij de Hand In dit wijkbeeld worden gegevens van de wijk Zuid gepresenteerd over diverse onderwerpen. rapport WistUdata, 11-5-2017 bij de Hand In dit wijkbeeld worden gegevens van de wijk gepresenteerd over diverse onderwerpen. Bevolking Op 1 januari 2017 telt 27.163 inwoners. Ten opzichte van 2004 steeg

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2015 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Rosmalen noord. Wijk- en buurtmonitor 2016

Rosmalen noord. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Rosmalen noord Het stadsdeel Rosmalen ligt ten oosten van de rijksweg A2 en bestaat uit Rosmalen zuid en Rosmalen noord. Het oorspronkelijke zanddorp Rosmalen is vanaf eind jaren

Nadere informatie

Muntel/Vliert. Wijk- en buurtmonitor 2016

Muntel/Vliert. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Muntel/Vliert Ten noorden van de Binnenstad ligt de wijk Muntel/Vliert. De wijk bestaat uit drie verschillende buurten: de Muntel, de Vliert en Orthenpoort. In de wijk wonen

Nadere informatie

Vinkel. Wijk- en buurtmonitor 2016

Vinkel. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Buurtprofiel Molenbrug en t Hoorntje

Buurtprofiel Molenbrug en t Hoorntje Buurtprofiel Molenbrug en t Hoorntje bevolking De buurten Molenbrug (PWA-park en omgeving) en t Hoorntje tellen samen 5.445 inwoners; dat is 8,5% van de Veenendaalse bevolking. In beide buurten wonen meer

Nadere informatie

buurtprofiel Petenbos

buurtprofiel Petenbos buurtprofiel Petenbos bevolking Petenbos bestaat uit twee buurten in Veenendaal-Zuid: Petenbos en Petenbos-Oost. Petenbos als geheel telt 6.405 bewoners; dat is 10% van de Veenendaalse bevolking. In de

Nadere informatie

AARVELD/BEKKERVELD 2015

AARVELD/BEKKERVELD 2015 AARVELD/BEKKERVELD 1 1 7 1 3 8 8 1 9 13 7 7 9 8 8 11 1 73 13 1 81 1 1 8 8 1 3 7 9 11 13 1 3 1 1, 3,9 3,1 3,7 3,, 3,8 3, 7,1 3, 3,3 9 11, 3,8 3,, 3,3 3, 13 1 3,8, 3,7 3, 3, 3,3 3 1 1 3 7 9 11 13 1 Een selectie

Nadere informatie

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek Afdeling Vastgoed en Wonen 29 augustus 2014 2 Algemeen Deze notitie bevat cijfers over inwoners en woningvoorraad

Nadere informatie

Schildersbuurt. Concept Maatschappelijk Index, versie Maatschappelijke index 6

Schildersbuurt. Concept Maatschappelijk Index, versie Maatschappelijke index 6 Schildersbuurt D. Sociale binding Maatschappelijke index 6 4 2 A. Capaciteiten wijk 2012 wijk 2014 stadsdeel 2012 stadsdeel 2014 stad 2014 3,7 3,9 4,8 4,7 6,0 Maatschappelijke index 3,7 4,5 4,9 4,8 6,0

Nadere informatie

Jaarrapport Integratie Bijlagen hoofdstuk 8 1

Jaarrapport Integratie Bijlagen hoofdstuk 8 1 Jaarrapport Integratie Sociaal en Cultureel Planbureau / Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum / Centraal Bureau voor de Statistiek september, 2005 Internetbijlagen bij hoofdstuk 8 Wonen,

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt steeds: een hoger cijfer

Nadere informatie

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Engelen Engelen ligt ten noordwesten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit de dorpen Engelen en Bokhoven. Ook staat de wijk bekend om de kastelen. Engelen heeft zich in de

Nadere informatie

Empel in Cijfers Januari 2007

Empel in Cijfers Januari 2007 Empel in Cijfers Januari 2007 bron gem. Den Bosch Minder/kleiner/lager Bekladding Vernieling Tevreden winkels Tevreden openbaar vervoer Rapportcijfer voorzieningen buurt Meldingen parkeerproblemen Tevreden

Nadere informatie

3.5 Voorzieningen in de buurt

3.5 Voorzieningen in de buurt 3.5 Voorzieningen in de buurt Samenvatting: Straatverlichting en straatmeubilair Veruit de meeste (8%) bewoners zijn (zeer) tevreden over de straatverlichting in hun buurt. De verschillen naar wijk zijn

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeksresultaten

Samenvatting onderzoeksresultaten SAMENVATTING ONDERZOEKSRESULTATEN 9 2 Samenvatting onderzoeksresultaten 2.1 Inleiding In 2007 hebben de gemeente Tilburg en de woningcorporaties Tiwos Tilburgse Woonstichting, WonenBreburg, t Heem (voorheen

Nadere informatie

Buurtprofiel: Wittevrouwenveld hoofdstuk 3

Buurtprofiel: Wittevrouwenveld hoofdstuk 3 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

buurtprofiel Het Franse Gat

buurtprofiel Het Franse Gat buurtprofiel Het Franse Gat bevolking Het Franse Gat is een volksbuurt in het zuidwesten Veenendaal met 5.995 bewoners of is 0,7% van de Veenendaalse bevolking. Er wonen relatief veel jonge gezinnen in

Nadere informatie

Buurtprofiel: Heugemerveld hoofdstuk 11

Buurtprofiel: Heugemerveld hoofdstuk 11 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

Maaspoort. Wijk- en buurtmonitor 2016

Maaspoort. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Maaspoort Halverwege de jaren zeventig wordt besloten de stad in noordelijke richting te laten doorgroeien tot aan de oevers van de Maas: de wijk Maaspoort is geboren. Bij de

Nadere informatie

Rosmalen zuid. Wijk- en buurtmonitor 2018

Rosmalen zuid. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Rosmalen zuid Het stadsdeel Rosmalen ligt ten oosten van de rijksweg A2 en bestaat uit Rosmalen zuid en Rosmalen noord. Het oorspronkelijke zanddorp Rosmalen is vanaf eind jaren

Nadere informatie

Binnenstad. Wijk- en buurtmonitor 2016

Binnenstad. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Binnenstad De Binnenstad van s-hertogenbosch is het oudste deel van de stad. Karakteristiek zijn het middeleeuwse stratenpatroon en de historische panden, de vele bijzondere

Nadere informatie

Bewonerspanel Woonvormen

Bewonerspanel Woonvormen Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Woonvormen Extra ruimte is belangrijkste wens voor toekomstige woning Bijna de helft van de

Nadere informatie

West. Wijk- en buurtmonitor 2016

West. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 West De wijk West ligt ten westen van het centrum van s-hertogenbosch. De wijk is ontstaan in de wederopbouwperiode (1945-1960) met het bedrijventerrein de Wolfsdonken. Van daaruit

Nadere informatie

Buurtprofiel: Nazareth hoofdstuk 5

Buurtprofiel: Nazareth hoofdstuk 5 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt?

Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt? VEILIGHEIDSMONITOR-WIJKPEILING ALMERE 2017 Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt? 23 mei 2018 Meer weten over uw eigen wijk? Ga naar www.wijkmonitoralmere.nl 1. INTRODUCTIE

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

Leefbaarheid in De Bunders

Leefbaarheid in De Bunders Leefbaarheid in De Bunders Inhoud Introductie Lemon de leefbaarheidsmonitor Achtergrond en opzet Resultaten onderzoek Werkwijze Leefbaarheidsmonitor Lemon meet de beleving van leefbaarheid op buurtniveau;

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.4 Leefbaarheid Bronckhorst

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.4 Leefbaarheid Bronckhorst Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.4 Leefbaarheid Bronckhorst Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.4 Leefbaarheid Bronckhorst In deze bijlage worden alle resultaten van de

Nadere informatie

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1 Dorpnr.: 1 Leefbaarheidsenquête In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. Hier kunt u een oordeel over geven door middel van een cijfer van 1 (zeer negatief) t/m 10

Nadere informatie

Analyse deelgebied Maaspoort 2016

Analyse deelgebied Maaspoort 2016 Analyse deelgebied Maaspoort 2016 Afdeling O&S December 2016 2 1. Aanleiding en doel In Maaspoort signaleren professionals meervoudige problematiek in een gedeelte van de wijk. Het gaat om het zuidelijk

Nadere informatie

Buurtprofiel: Pottenberg hoofdstuk 9

Buurtprofiel: Pottenberg hoofdstuk 9 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek

Leefbaarheidsonderzoek Leefbaarheidsonderzoek Horst aan de Maas Dorpsgesprek 2: Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Lottum, Swolgen, Tienray 24 september 2009 Judith Godijn en Sonja Lubbers Programma dorpsgesprek 19.30 uur: Welkom

Nadere informatie

Leefbaarheid in Veenendaal

Leefbaarheid in Veenendaal RIGO Research en Advies Woon- werk- en leefomgeving www.rigo.nl EINDRAPPORT Leefbaarheid in Veenendaal Lemon vervolgmeting 2018 De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij RIGO. Het gebruik van cijfers

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.5 Leefbaarheid Doetinchem In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

De Staat van de Stad Amsterdam V. Ontwikkelingen in participatie en leefsituatie

De Staat van de Stad Amsterdam V. Ontwikkelingen in participatie en leefsituatie De Staat van de Stad Amsterdam V Ontwikkelingen in participatie en leefsituatie Kernpunten 10 jaar Staat van de Stad Gemiddelde leefsituatiescore naar herkomstgroepen, 2000, 2002, 2004, 2006 en 2008 108

Nadere informatie

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s:

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s: Hoe is de wijkanalyse tot stand gekomen? Monitor Hilversum Begin december 2017 is de vragenlijst Monitor Hilversum naar 10.400 Hilversummers verstuurd. In totaal werden er 109 vragen voorgelegd over uiteenlopende

Nadere informatie

Bewoners aan zet. Gouda-Oost. Wijkanalyse en visie Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Colofon:

Bewoners aan zet. Gouda-Oost. Wijkanalyse en visie Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Colofon: Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Bewoners aan zet. Wijkanalyse en visie 2013-2015 Gouda-Oost Colofon: Auteur: Johan den Ambtman (gemeente Gouda) Inhoud Waar mogelijk is de wijkindeling

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

Rosmalen noord. Wijk- en buurtmonitor 2018

Rosmalen noord. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Rosmalen noord Het stadsdeel Rosmalen ligt ten oosten van de rijksweg A2 en bestaat uit Rosmalen zuid en Rosmalen noord. Het oorspronkelijke zanddorp Rosmalen is vanaf eind jaren

Nadere informatie

Buurtprofiel: Wyckerpoort hoofdstuk 10

Buurtprofiel: Wyckerpoort hoofdstuk 10 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

Graafsepoort. Wijk- en buurtmonitor 2016

Graafsepoort. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Graafsepoort Graafsepoort ligt ten noordoosten van de Binnenstad. De wijk bestaat uit diverse stadsuitbreidingen die in een tijdsbestek van zo n negentig jaar tot stand zijn

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Presentatie rapporten Leefbaarheid in Lansingerland 2016 en Waar staat je gemeente. Amke Zevenbergen en I&O/Martijn de Quartel

Presentatie rapporten Leefbaarheid in Lansingerland 2016 en Waar staat je gemeente. Amke Zevenbergen en I&O/Martijn de Quartel Presentatie rapporten Leefbaarheid in Lansingerland 2016 en Waar staat je gemeente Amke Zevenbergen en I&O/Martijn de Quartel RIGO rapport Leefbaarheid in Lansingerland (Lemon-vervolgmeting 2016) 15 wijken

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.7 Leefbaarheid Oude IJsselstreek In deze bijlage worden alle resultaten

Nadere informatie

Bijna een kwart van de mensen in Sterrenburg is lid van een sportvereniging. Qua participatie is Sterrenburg erg gemiddeld.

Bijna een kwart van de mensen in Sterrenburg is lid van een sportvereniging. Qua participatie is Sterrenburg erg gemiddeld. 6 juli 2017 Samenvatting In deze vitaliteitsanalyse wordt aan de hand van een aantal factoren een indruk van de vitaliteit van Sterrenburg gegeven. De vitaliteit van een wijk hangt samen met de zelfredzaamheid

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert

Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert Ten noorden van de Binnenstad ligt de wijk Muntel/Vliert. Deze wijk bestaat uit drie verschillende buurten: de Muntel, de Vliert en Orthenpoort. De wijk telt bijna

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Cuijk. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Cuijk. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Cuijk Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1 Buurtnummer 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. Bij het onderzoeken van de leefbaarheid, is het waardevol om te weten

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.6 Leefbaarheid Oost Gelre

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.6 Leefbaarheid Oost Gelre Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.6 Leefbaarheid Oost Gelre Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.6 Leefbaarheid Oost Gelre In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

Buurtprofiel: Limmel hoofdstuk 7

Buurtprofiel: Limmel hoofdstuk 7 Buurtprofiel: hoofdstuk. Inleiding In dit hoofdstuk worden de kenmerken van het buurtprofiel voor gepresenteerd. Over de jaren, en worden de ontwikkelingen weergegeven en tevens wordt de leefbaarheid in

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 De Groote Wielen

Wijk- en buurtmonitor 2018 De Groote Wielen Wijk- en buurtmonitor 2018 De Groote Wielen In het oostelijk deel van s-hertogenbosch ligt de Groote Wielen. Een nieuwe woonwijk, midden in de polder. In totaal komen er ongeveer 4.400 woningen, daarvan

Nadere informatie

Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek

Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek Hogeschool van Arnhem en Nijmegen i.s.m. Krachtig Winssen 20 September 2017 1. Krachtige Kernen 2. Diepte-interviews 3. Exploratieve workshop

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

buurtprofiel Engelenburg

buurtprofiel Engelenburg buurtprofiel Engelenburg bevolking De buurt Engelenburg in Veenendaal-Zuid telt 3.645 bewoners; dat is 6% van de Veenendaalse bevolking. 56% van de bewoners is vrouw, 44% is man. Ouderen zijn sterk oververtegenwoordigd

Nadere informatie

de Makassarbuurt De Staat van

de Makassarbuurt De Staat van De Staat van de Makassarbuurt De Makassarbuurt ligt in de Indische Buurt tussen de de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en het Flevopark. De buurt beslaat 115 hectare, waarvan meer dan de helft

Nadere informatie

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede Waar staat je gemeente Gemeente Enschede Inhoudsopgave Sheetnummer Samenvatting 3 Burgerpeiling Waar staat je gemeente & respons 4 Woon & leefomgeving Waardering & sociale samenhang 5 Veiligheid en overlast

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Inwoners van Leiden Opleiding en inkomen

Inwoners van Leiden Opleiding en inkomen Inwoners van Leiden Het aantal inwoners blijft vrijwel stabiel. Relatief jonge en hoogopgeleide bevolking. Tweeverdieners met kleine kinderen en een gemiddeld inkomen verlaten de stad. Meer Leidenaren

Nadere informatie

Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015

Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015 Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015 In de periode half mei/ half juli 2015 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Wonen in Eigen Haard

Wonen in Eigen Haard Wonen in Eigen Haard Eigen Haard is een gezellig woonzorgcentrum in het centrum van Zwanenburg. Verschillende voorzieningen liggen op loopafstand in de nabij gelegen winkelstraat met vele gezellige winkels

Nadere informatie

Leefbaarheid in Hoorn

Leefbaarheid in Hoorn Leefbaarheid in Hoorn Lemon meting 2008 5e meting In opdracht van Gemeente Hoorn en Intermaris Hoeksteen Nynke den Herder Annika Janse Januari 2009 Rapportnummer: 99850 RIGO Research en Advies BV De Ruyterkade

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger)

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger) Resultaten per thema Woon en leefomgeving Relatie burgergemeente Gemeentelijke dienstverlening Zorg en Welzijn burgerparticipatie *tevredenheid eigen buurt scoort 7,9 (90% score 7 of * tevredenheid leefbaarheid

Nadere informatie

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Ter verbetering van de leefbaarheid in Oostrum vragen wij 15 minuten van uw tijd. Deze enquête heeft tot

Nadere informatie

Noord. Wijk- en buurtmonitor 2016

Noord. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Noord De wijk Noord ligt ten noorden van het stadscentrum. Het is een typische jaren 70 woonwijk. De wijk bestaat uit een aaneenschakeling van buurten, die uiteenlopend vormgegeven

Nadere informatie

buurtprofiel Veenendaal-West

buurtprofiel Veenendaal-West buurtprofiel Veenendaal-West bevolking Veenendaal-West is een grote nieuwbouwwijk van vier buurten met in totaal 12.055 bewoners; dat is 18,7% van de Veenendaalse bevolking. In alle vier de buurten zijn

Nadere informatie

Leefbaarheid in Veenendaal

Leefbaarheid in Veenendaal Leefbaarheid in Veenendaal Meting 2005 In opdracht van Patrimonium woonstichting Veenendaal Cora van der Poel Michel Kappenberg Annemarie van Ravenswaaij RIGO Research en Advies BV Annelien Thedinga Ilse

Nadere informatie

Wijktoets Aandachtswijk Gesworen Hoek 2016 Analyse

Wijktoets Aandachtswijk Gesworen Hoek 2016 Analyse Wijktoets Aandachtswijk Gesworen Hoek 21 Analyse Figuur 1: subwijken Gesworen Hoek Inleiding Met ingang van 214 voeren we 1 keer per 2 jaar de wijktoets uit in de gemeente Tilburg. De wijktoets is een

Nadere informatie

Binnenstad. Wijk- en buurtmonitor 2018

Binnenstad. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Binnenstad De Binnenstad van s-hertogenbosch is het oudste deel van de stad. Karakteristiek zijn het middeleeuwse stratenpatroon en de historische panden, de vele bijzondere

Nadere informatie

Wonen in De IJsvogel

Wonen in De IJsvogel Wonen in De IJsvogel Inhoud Wonen in De IJsvogel 3 In vertrouwde handen 3 Verzorgd wonen 4 Huishouden, maaltijden en was Welzijnsactiviteiten Aanmelding verzorgd wonen Beschermd wonen 6 Woongroep Wonen,

Nadere informatie

FYSIEK-ECONOMISCHE DOELSTELLINGEN

FYSIEK-ECONOMISCHE DOELSTELLINGEN FYSIEK-ECONOMISCHE DOELSTELLINGEN 1. BETERE WONINGVOORRAAD DOOR MEER VARIATIE IN WONINGEN 1A RAPPORTCIJFER WONING OUD KRISPIJN meetmomenten: 1x 2 jaar NIEUW KRISPIJN DORDT WEST 7,3 7,4 7,4 7,6 7,2 7,2

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Buurt-voor-Buurt Onderzoek Wipstrik

Buurt-voor-Buurt Onderzoek Wipstrik Buurt-voor-Buurt Onderzoek In januari/februari 2018 is het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van 2018 uitgevoerd. Ruim 10.500 Zwolse inwoners van 18 jaar en ouder hebben aan het onderzoek meegewerkt. Door deze

Nadere informatie

bron: Geoinformatie Kies een thema Wijkatlas Kattenbroek Wijkatlas Kattenbroek: aanleiding, kleurgebruik en peiljaren

bron: Geoinformatie Kies een thema Wijkatlas Kattenbroek Wijkatlas Kattenbroek: aanleiding, kleurgebruik en peiljaren bron: Geoinformatie Wijkatlas Kattenbroek De wijk Kattenbroek werd begin jaren '90 gebouwd als groeistadwijk. De wijk verwierf door de bijzondere architectuur (onder supervisie van stedenbouwkundige Bhalotra)

Nadere informatie

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Net als vier jaar geleden hebben we onze stakeholders gevraagd via een digitale enquête met ons mee te denken over belangrijke

Nadere informatie

Bijlagen hoofdstuk 13 De leefsituatie-index Jeroen Boelhouwer

Bijlagen hoofdstuk 13 De leefsituatie-index Jeroen Boelhouwer Thuis op het platteland. De leefsituatie van platteland en stad vergeleken. Anja Steenbekkers, Carola Simon, Vic Veldheer (red.). Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau, januari 2006 Bijlagen hoofdstuk

Nadere informatie