30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013"

Transcriptie

1 reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7 G emeent e Ho f van Twent e Datum : 18 maart 2013 projectnummer :

2

3 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V INHOUD 1 I N L E I D I N G AANLEIDING INGEDIENDE ZIENSWIJZEN 1 I 2 B E A N T W O O R D I N G Z I E N S W I J Z E N APPELLANT APPELLANT A M B T S H A L V E W I J Z I G I N G E N 7 4 O V E R Z I C H T A A N P A S S I N G EN 8 BIJLAGE: OVERZICHT APPELLANTEN

4

5 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 1 I N L E I D I N G AANLEIDING Het plan voorziet in een vergroting van het agrarische bouwperceel van het bedrijf Slaghekkenweg 14b te Bentelo en het opheffen van de agrarische bestemmingen voor de locaties Slaghekkenweg 30 te Bentelo en Torendijk 7 te Ambt Delden. De gemeenteraad van de Hof van Twente heeft op 18 december 2012 besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor de uitbreiding van het agrarisch bedrijf aan de Slaghekkenweg 14b te Bentelo en het beëindigen van de agrarische activiteiten op de locaties Slaghekkenweg 30 te Bentelo en Torendijk 7 te Ambt Delden. Dit betekent dat de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan en milieueffectrapport (MER) wordt gecoördineerd met de voorbereiding en bekendmaking van besluiten (vergunningen) die de uitbreiding/beëindiging van een bedrijf mogelijk maken. Deze reactienota heeft betrekking op de zienswijzen die op het ontwerpbestemmingsplan, het MER, de omgevingsvergunning en de intrekkingsbesluiten zijn binnengekomen. In hoofdstuk 2 zijn de binnengekomen zienswijzen samengevat en beantwoord. 1.2 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN Het ontwerpbestemmingsplan, het MER, de omgevingsvergunning en de intrekkingsbesluiten met betrekking tot de coördinatieregeling Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7 hebben met ingang van 28 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Bij de gemeente Hof van Twente zijn zienswijzen ingediend.

6 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 2 B E A N T W O O R D I N G Z I E N S W I J Z E N APPELLANT 1 Appellant 1 heeft bij brief van 4 februari 2013 bij de gemeente Hof van Twente zijn zienswijze kenbaar gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, het MER, de omgevingsvergunning en de intrekkingsbesluiten met betrekking tot de coördinatieregeling Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk Appellant vraagt zich af welke bestemming de locatie Torendijk 7 krijgt als de agrarische bestemming wordt opgeheven. Tevens vraagt appellant zich af wat het opheffen van een agrarische bestemming in een aangewezen agrarisch gebied betekent. De agrarische bestemming van het voormalige bouwvlak wordt in dit plan omgezet naar deels een bestemming Agrarisch met waarden zonder bouwvlak en deels naar de bestemming Bedrijf. De gronden met de bestemming Agrarisch met waarden zijn onder meer bedoeld voor de uitoefening van een grondgebonden agrarisch bedrijf. Binnen deze bestemming op deze locatie mogen geen gebouwen worden gebouwd. De gronden binnen de bestemming Bedrijf zijn bestemd ten behoeve van reparatie en onderhoud van machines, het hobbymatig restaureren van auto's, de bestaande bedrijfswoning (waarbij inwoning is toegestaan), opslag binnen het bouwvlak en bed & breakfast Appellant wil graag weten welk oppervlakte de locatie Torendijk 7 heeft. De oppervlakte van het plangebied ter plaatse van de locatie Torendijk 7 bedraagt m Appellant vraagt zich af of de opheffing van de agrarische bestemming voor het gehele perceel (inclusief het niet bebouwde gedeelte) geldt. De agrarische bestemming van het voormalige bouwvlak wordt in dit plan omgezet naar deels een bestemming Agrarisch met waarden zonder bouwvlak en deels naar de bestemming Bedrijf. Een deel van de locatie behoudt dus zijn agrarische bestemming. Binnen deze bestemming zijn gebouwen ten behoeve van het uitoefenen van de agrarische functie echter niet toegestaan Appellant vraagt zich af wat een verzoek om gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunning voor het bedrijf op de locatie Torendijk 7 inhoudt. Appellant wil daarbij graag weten waarvoor de gedeeltelijke intrekking geldt. De genoemde milieuvergunning heeft betrekking op: 550 vleesvarkens (Rav code D )

7 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 550 vleesvarkens (Rav code D ) (groot-)ouderdieren van vleeskuikens in opfok (Rav code E 3.100) 25 edelherten De intrekking heeft betrekking op: 550 vleesvarkens (Rav code D ) 550 vleesvarkens (Rav code D ) (groot-)ouderdieren van vleeskuikens in opfok (Rav code E 3.100) 3 Binnen de inrichting mogen na intrekking de volgende dieren aanwezig zijn: 25 edelherten Omdat de intrekking geen betrekking heeft op alle dieren is er sprake van een gedeeltelijke intrekking Appellant wil graag weten waarvoor het gedeeltelijk intrekken van de op 26 oktober 2009 verleende vergunning voor geldt. Zie antwoord onder Appellant heeft in het verleden bezwaar ingediend tegen een revisievergunning voor de metaalbewerkings- en autoherstelwerkplaats en de opslag van goederen aan de Torendijk 7 te Ambt-Delden. In de beschikking op aanvraag om vergunning (d.d. 26 oktober 2009, kenmerk MPM 6456) staat onder inhoud van de beschikking vermeld dat de vergunning is geweigerd voor de metaalbewerkings- en autoherstelwerkplaats en de opslag van goederen alsmede voor het houden van 2x 41 vleesvarkens en 6000 (groot-) ouderdieren van vleeskuikens in opfok, jonger dan 19 weken. Appellant is van mening dat genoemde bedrijfsactiviteiten niet in het buitengebied (een landschappelijk zeer waardevol gebied met singels, houtwallen, percelen bos en toegekende agrarische waarde) thuis horen. Het is correct dat in het verleden geen milieuvergunning is verleend voor de metaalbewerkings- en autoherstelwerkplaats en de opslag van goederen aan de Torendijk 7. Voor de beide (meststieren)schuren is in 1986 een bouwvergunning verleend. In 1993 is vergunning verleend voor het uitbreiden van beide stallen met opslag voor landbouwgewassen. Voor de bedrijfswoning werd op 28 november 1997 een bouwvergunning verleend. Een milieuvergunning voor het houden van stieren in de schuren is nooit van kracht geworden. Rond 1998 zijn de meststierenschuren als opslagruimte voor antieke/oude kasten in gebruik genomen. Dit is vermeld in de milieuvergunning die op 8 december 1998 is verleend. In het plan is in de toekomstige situatie sprake van een nieuwe functie binnen voormalige agrarische bedrijfsbebouwing. Daarbij is sprake van beëindiging van het agrarisch bedrijf op deze locatie. Op grond van het voorliggend bestemmingsplan is op deze locatie een bedrijf mogelijk voor het opslaan van goederen en machine onderhoud- en reparatie. Daarnaast is het hobbymatig restaureren van auto s toegestaan. Deze functies zijn momenteel reeds aanwezig.

8 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 4 Via een afwijkingsbevoegdheid zijn bedrijven in de categorie 1 en 2 van de staat van bedrijfsactiviteiten mogelijk, zwaardere categorieën zijn niet toegestaan. De regeling wordt aangescherpt door op te nemen dat de bedrijfsactiviteiten (opslaan van goederen, machine onderhoud- en reparatie en het hobbymatig restaureren van auto s), uitsluitend in de bestaande bebouwing worden toegestaan. Opslag van goederen, machines of auto s op het erf buiten de aanwezige bedrijfsgebouwen is niet toegestaan. Ook bij de afwijking voor andere bedrijfsactiviteiten in categorie 1 of 2 wordt opgenomen dat deze activiteiten uitsluitend in de bestaande bebouwing zijn toegestaan. Uit paragraaf 3.2. van het bestemmingsplan blijkt dat deze functies geen negatieve gevolgen hebben voor functies in de omgeving. Met het plan is sprake van een reductie van agrarische bedrijfsbebouwing. Daarnaast wordt de locatie landschappelijk ingepast. Het geheel leidt daardoor tot een aanzienlijke verbetering van de landschappelijke kwaliteit. Het bouwvlak is strak om de bestaande bebouwing gelegd, zodat uitbreiding van gebouwen niet is toegestaan; er is dus alleen sprake van gebruik van voormalige agrarische bebouwing. Om te voorkomen dat op de locatie nieuwe bedrijfsbebouwing wordt gebouwd zal in het bestemmingsplan de bestemming Bedrijf worden aangepast in de bestemming Bedrijf VAB. Dit betekent dat uitsluitend de bestaande gebouwen zijn toegestaan en dat herbouw en/of nieuwbouw van gebouwen niet is toegestaan. De schuren zullen hierdoor de bestaande agrarische uitstraling behouden Appellant geeft aan dat de zandwegen in de omgeving van het perceel niet zijn berekend op het vele zware verkeer/vervoer. Daarnaast voorziet appellant overlast, lawaai, stof, vervuiling, aantasting van het landschap en verstoring van de rust en stilte. Het beëindigen van het agrarische bedrijf op deze locatie zorgt voor een afname van het aantal verkeersbewegingen van en naar het plangebied. De realisatie van het bedrijf zal zorgen voor enige aantrekking van verkeer. Naar verwachting zal het totaal aantal verkeersbewegingen in het plangebied echter afnemen. Verschillen in vervoerstypen zullen daarbij niet significant zijn Appellant vraagt om opheldering over de termen gedeeltelijk intrekken, het uitbreiden van, het intrekken van, het gedeeltelijk intrekken van en het oprichten van. Zie de beantwoording onder en Appellant vraagt of de gemeente een boekje, folder of trefwoordenlijst heeft voor de betekenis van onderwerpen en aanduidingen zoals genoemd in de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7. In de regels van het bestemmingsplan is reeds voor de belangrijkste begrippen een begripsomschrijving opgenomen voor termen in het bestemmingsplan die om nadere omschrijving vragen.

9 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 2.2 APPELLANT Appellant geeft aan dat er in voorliggend plan sprake is van het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu die verleend is op 26 oktober 2009 (kenmerk MPM 6456) voor een metaalbewerkingsbedrijf, auto herstelwerkplaat en de opslag van goederen alsmede een vleesvarken- en pluimveebedrijf op het adres Torendijk 7. Appellant stelt echter dat deze omgevingsvergunning nooit is afgegeven en vraagt zich af hoe er sprake kan zijn van een gedeeltelijke intrekking en gedeeltelijke voortgang van de omgevingsvergunning. 5 Zie antwoord onder Appellant maakt bezwaar tegen het voornemen goedkeuring te verlenen aan een bedrijfsbestemming en het gedeeltelijk intrekken van de agrarische bestemming aan de Torendijk 7. Een bedrijfsbestemming past volgens appellant niet in een agrarisch gebied. Zie antwoord onder Appellant vreest overlast van zowel geluid, stof en verkeer. Daarnaast stelt appellant dat een zandweg zich niet leent voor aangrenzende bedrijfsmatige bezigheden van een dergelijke omvang. Zie antwoord onder Appellant is tegen de mogelijkheid voor het bijbouwen van een bedrijfswoning. Daarnaast stelt appellant dat de huidige bedrijfswoning niet voor eigen bewoning wordt gebruikt maar wordt verhuurd als vakantiewoning. Op de locatie wordt geen tweede bedrijfswoning mogelijk gemaakt. De bestaande bedrijfswoning is opgericht als bedrijfswoning; een extra dienstwoning is dan ook niet mogelijk Appellant is van mening dat de VAB/ of Rood voor Rood regeling hier niet van toepassing is om dat er geen sprake is van beëindiging van het bedrijf maar om een verplaatsing ervan. In het plan is sprake van vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing. Op de locatie zelf is sprake van beëindiging van de agrarische activiteiten. Met het plan is sprake van een reductie van agrarische bedrijfsbebouwing. Daarnaast wordt de locatie landschappelijk ingepast Appellant verneemt graag van de gemeente op welke gronden er indertijd (rond 1980) voor de bouwwerken aan de Torendijk 7 een vergunning afgegeven is. Daarnaast vraagt appellant zich af of er ooit dieren mochten worden gehouden in de gebouwen. Appellant wil deze verleende vergunning graag inzien.

10 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 6 Voor de beide (meststieren)schuren is in 1986 een bouwvergunning verleend. In 1993 is vergunning verleend voor het uitbreiden van beide stallen met opslag voor landbouwgewassen. Voor de bedrijfswoning werd op 28 november 1997 een bouwvergunning verleend. Een milieuvergunning voor het houden van stieren in de schuren is nooit van kracht geworden. Rond 1998 zijn de meststierenschuren als opslagruimte voor antieke/oude kasten in gebruik genomen. Dit is vermeld in de milieuvergunning die op 8 december 1998 is verleend. De gemeente heeft inmiddels de verleende vergunningen aan appellant verstuurd.

11 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 3 A M BT S H A LV E W I J Z I G I N GE N De provincie Overijssel heeft aangegeven dat de landschappelijke inpassing op de locatie Slaghekkenweg 14b onvoldoende is. Na overleg met de ervenconsulent is het landschappelijke inpassingsplan gewijzigd. Dit landschappelijke inpassingsplan zal in de voorwaardelijke verplichting van de Regels van het bestemmingsplan worden opgenomen. Daarnaast zal het landschappelijke inpassingsplan in de toelichting van het plan worden opgenomen. 7

12 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V 4 O V E R ZICHT A A NPA S S I NG EN 8 Om te voorkomen dat op de locatie Torendijk 7 nieuwe bedrijfsbebouwing wordt gebouwd zal in het bestemmingsplan de bestemming Bedrijf worden aangepast in de bestemming Bedrijf VAB. Dit betekent dat uitsluitend de bestaande gebouwen zijn toegestaan en dat herbouw en/of nieuwbouw van gebouwen is niet toegestaan. De schuren zullen hierdoor de bestaande agrarische uitstraling behouden. De regeling voor het bedrijf wordt aangescherpt door op te nemen dat de bedrijfsactiviteiten (opslaan van goederen, machine onderhoud- en reparatie en het hobbymatig restaureren van auto s), uitsluitend in de bestaande bebouwing worden toegestaan. Opslag van goederen, machines of auto s op het erf buiten de aanwezige bedrijfsgebouwen is niet toegestaan. Ook bij de afwijking voor andere bedrijfsactiviteiten in categorie 1 of 2 wordt opgenomen dat deze activiteiten uitsluitend in de bestaande bebouwing zijn toegestaan. In de Regels zal voor de locatie Slaghekkenweg 14b een aangepast landschappelijk inpassingsplan in de voorwaardelijke verplichting worden opgenomen. Daarnaast zal het landschappelijke inpassingsplan in de toelichting van het plan worden opgenomen.

13 S A B R E A C T I E N O T A S L A G H E K K E N W E G 14B, SLAG H E K K E N W E G 30 E N TORE N D I J K 7 V BIJLAGE: OVERZICHT APPELLANTEN Nr. indiener zienswijze 1 J.H.F. Beunk-Nijland, Kievitstraat 8, 7491 CN Delden 2 A.J.H. Nijland en I.A.J.M. Nijland-Schneider, Torendijk 10, 7495 PX Ambt Delden 9

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente. Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo Gemeente Hof van Twente. augustus 2018 Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Versie : 21 maart 2016. Kenmerk : 241372. Zienswijzennota bestemmingsplan Buitengebied, Eekterweg 14

Versie : 21 maart 2016. Kenmerk : 241372. Zienswijzennota bestemmingsplan Buitengebied, Eekterweg 14 Bijlage Zienswijzennota bestemmingsplan Buitengebied, Eekterweg 14 Deze bijlage maakt onlosmakelijk onderdeel uit van het raadsbesluit en raadsvoorstel tot vaststelling ontwerpbestemmingsplan Buitengebied,

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016 Planregels wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging Oktober 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan (digitaal) het wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016 Planregels Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging augustus 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Buitengebied Noord 1e wijziging'

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Nieuwe woning van 750 m³ met bijgebouw van 75 m² - sloop van 850 m² bebouwing.

Nieuwe woning van 750 m³ met bijgebouw van 75 m² - sloop van 850 m² bebouwing. Wijzigingen nieuw en huidig Rood voor Rood beleid In het nieuwe Rood voor Rood beleid 2015 zijn een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het in 2011 vastgestelde beleid. Dit betreffen wijzigingen

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo en Beeldkwaliteitsplan Plasdijk 6 Markelo.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo en Beeldkwaliteitsplan Plasdijk 6 Markelo. Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo en Beeldkwaliteitsplan Plasdijk 6 Markelo. Gemeente Hof van Twente. 30 september 2014 Zienswijzennotitie

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN. Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg RS Hoek. ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013

WIJZIGINGSPLAN. Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg RS Hoek. ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013 WIJZIGINGSPLAN Nieuwe Economische Drager als vervolgfunctie op het bouwvlak Seydlitzweg 5 te Hoek Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg 5 4542 RS Hoek ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013 Kantoor Goes

Nadere informatie

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven.

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven. Betreft : Bijlage 7: Toets aan het bestemmingsplan Locatie : Krite 23-25 te Boornbergum Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Februari 2016 Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:1156

ECLI:NL:RVS:2014:1156 ECLI:NL:RVS:2014:1156 Instantie Raad van State Datum uitspraak 02-04-2014 Datum publicatie 02-04-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201307137/1/R1 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 3

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 3 Raad - 673 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 3 Raad - 673 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 3 Raad - 673 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 3 > Notitie behandeling zienswijzen

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel 1. Eindhovenseweg 39 Boxtel Ontwikkeling Realisatie van een bed&breakfast of kleinschalig motel, alsmede het bestemmingsplan in overeenstemming brengen met de vergunde situatie op het gebied van de bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Uitbreiding woning Master de Jongwei 42 Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding woning Master de Jongwei 42 1 Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding woning Master de Jongwei

Nadere informatie

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid * 4 4 284 7* Inleiding Toelichting De heer Van de Kamp heeft een verzoek ingediend voor het aanpassen van de bestemming van het perceel Knapzaksteeg 15. Het plan is om hier de volgende dieren te gaan houden:

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014 Rapport Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum 23 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 Procedure ontwerpbestemmingsplan 3. Samenvatting en beantwoording 4. Aanpassingen 4.1 Aanpassingen

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING 5 MAART 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Geldende

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

Bouwen en wonen in het buitengebied

Bouwen en wonen in het buitengebied Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Bouwen en wonen in het buitengebied Inleiding Op 9 januari

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Abusievelijk stond in de publicatie van 10 maart 2016 namens burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN MEKKELENBERGWEG 3-5 HARBRINKHOEK. 1. Inleiding 2

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN MEKKELENBERGWEG 3-5 HARBRINKHOEK. 1. Inleiding 2 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN MEKKELENBERGWEG 3-5 HARBRINKHOEK Behorende bij raadsbesluit dd. 18 juni 2018 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Behandeling zienswijzen 3 2.1 Reclamant

Nadere informatie

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg Concept Onderbouwing bouw loods met kantoor/tijdelijke woning H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg 15 oktober 2013 Opgesteld door: Ir. F.C.A. van den Tempel Tempel ADVIES Westelijke Parallelweg

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO

Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO BESTEMMINGSPLAN Datum: 7 maart 2017 Fase: vastgesteld Planid: NL.IMRO.1735.BGxherzieningKGO-VS10 Buitengebied Hof van Twente, herziening regels

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Voorstel: Het bestemmingsplan Buitengebied Hof vantwente, herziening Enterweg 13 overeenkomstig

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Datum: 10 mei 2012 Projectgegevens: NZW06-IJS00002-01B Postbus 435 5240 AK Rosmalen T (073) 523 39

Nadere informatie

Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied

Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied 1. Inleiding In het buitengebied is een groot aantal voormalige agrarische locaties en woningen waar veel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

1 SAMENVATTING Enige jaren geleden is namens het Landgoed Weldam een verzoek tot deelname aan de roodvoor-rood-regeling

1 SAMENVATTING Enige jaren geleden is namens het Landgoed Weldam een verzoek tot deelname aan de roodvoor-rood-regeling Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, Rood voor Rood Landgoed Weldam en beeldkwaliteitsplan Aanvulling welstandsnota voor vier compensatiekavels voor Landgoed Weldam Voorstel:

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem

NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Overzicht indieners zienswijze... 3 3. Zienswijze, commentaar en wijziging...

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Ruimtelijke Onderbouwing Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Beschrijving van de ontwikkeling Algemeen De initiatiefnemer heeft een stratenmakersbedrijf dat gevestigd is op het perceel aan de Eikenkamp te Hattemerbroek,

Nadere informatie

Bijlage 1: kwaliteitsverbetering

Bijlage 1: kwaliteitsverbetering Bijlage 1: kwaliteitsverbetering Aanleiding De kwaliteit van het landelijk gebied is belangrijk voor een hoogwaardig leef- en vestigingsklimaat en draagt daardoor bij aan de economische ontwikkeling van

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING 5 MAART 2015 2 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9 Raadsvoorstel Agenda nr. 9 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Ruiter 10 Someren Soort: Kaderstellend en besluitvormend Opsteller: M. ter Avest Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/019808

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.05 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden Raadsvoorstel Raadsvergadering : 27 april 2011 Agendapunt : Nummer : Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan "Nieuwebrug-Lier 6" Portefeuillehouder : J. Benedictus Behandeld in commissie : wonen en werken

Nadere informatie

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Artikel Agrarisch Agrarisch aanverwant 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch Agrarisch aanverwant' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van 5 juni 2014 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied:

Nadere informatie

Reactienota zienswijze ontwerpbestemmingsplan Giethoorn, Kanaaldijk 3 Baars, Baarsweg 19a

Reactienota zienswijze ontwerpbestemmingsplan Giethoorn, Kanaaldijk 3 Baars, Baarsweg 19a Reactienota zienswijze ontwerpbestemmingsplan Giethoorn, Kanaaldijk 3 Baars, Baarsweg 19a Bijlage bij het besluit van gemeenteraad van de gemeente Steenwijkerland van 18 juni 2013, besluitnummer 2013/

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Rood voor Rood. Gemeente Dinkelland september 2015

Rood voor Rood. Gemeente Dinkelland september 2015 Rood voor Rood Gemeente Dinkelland 2015 1 september 2015 1 Inhoud Rood voor Rood... 1 1. Inleiding... 3 2. Beleidskader... 3 3. Definitiebepalingen... 4 4. Slooplocatie... 5 5. Herbouwlocatie... 6 6. Rood

Nadere informatie

Buitengebied, correctieve herziening

Buitengebied, correctieve herziening Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, correctieve herziening Behoort bij het besluit van de raad van de gemeente Goirle van 23 september 2014 Mij bekend, De griffier Gemeente Goirle Afdeling

Nadere informatie

P l a n r e g e l s vrs

P l a n r e g e l s vrs P l a n r e g e l s 012.10.01.02.00.vrs I n h o u d s o p g a v e Artikel 1 Relatie met het vigerende bestemmingsplan 3 Artikel 2 Wonen 4 Artikel 3 Geluidzone (dubbelbestemming) 9 Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDING

HOOFDSTUK 1 INLEIDING TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Op 19 december 2013 heeft de gemeenteraad van Soest het bestemmingsplan Landelijk gebied vastgesteld. Het perceel aan Birkstraat 148 heeft op basis van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Inleiding Initiatiefnemer heeft een agrarisch bouwvlak aan Leveroyseweg 14 te Heythuysen. Op deze locatie worden varkens gehouden op extensieve wijze.

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting Vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 NL.IMRO.0342.BPLG0017-0301 08 februari 2018 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Inhoud Toelichting 9 januari 2017 Projectnummer 136.00.01.26.00 O v e

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Nr.: 1134 Renswoude, 15 juni 2010 Typ.: J.C. van Essen Onderwerp: reguliere bouwaanvraag voor uitbreiding opslagruimte Barneveldsestraat 44

Nr.: 1134 Renswoude, 15 juni 2010 Typ.: J.C. van Essen Onderwerp: reguliere bouwaanvraag voor uitbreiding opslagruimte Barneveldsestraat 44 Agendapuntnr.: 6 Nr.: 1134 Renswoude, 15 juni 2010 Typ.: J.C. van Essen Onderwerp: reguliere bouwaanvraag voor uitbreiding opslagruimte Barneveldsestraat 44 Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2017 V A S T G E S T E L D

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2017 V A S T G E S T E L D Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2017 V A S T G E S T E L D Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2017 V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 18

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde 28 26 Bestaande situatie 1. Aanleiding Directe aanleiding is het verzoek d.d. 18 november

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw schuren Lageweg 105 Zuidlaren (status: vastgesteld).

Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw schuren Lageweg 105 Zuidlaren (status: vastgesteld). Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw schuren Lageweg 105 Zuidlaren (status: vastgesteld). 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding... 3 2. Ruimtelijke onderbouwing... 4 2.1 Beschrijving van het projectgebied... 4 2.2

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22720 7 november 2012 Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan bouwen één woning Melkstraat 2b te Alphen, West Maas en Waal

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse

Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse Bijlage 2: Ruimtelijke onderbouwing Rijksstraatweg 3 Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse Verzoek tot herziening van het bestemmingsplan Eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Everard Meysterweg 12. (gelegen achter de percelen Everard Meysterweg 14 t/m 20) Zienswijzennota

Omgevingsvergunning Everard Meysterweg 12. (gelegen achter de percelen Everard Meysterweg 14 t/m 20) Zienswijzennota Omgevingsvergunning Everard Meysterweg 12 (gelegen achter de percelen Everard Meysterweg 14 t/m 20) Zienswijzennota Zienswijzennota Omgevingsvergunning Everard Meysterweg 12 (gelegen achter de percelen

Nadere informatie

regeling ontheffing wijziging gebruik lid 15.1 1 lid 15.5 lid 15.6

regeling ontheffing wijziging gebruik lid 15.1 1 lid 15.5 lid 15.6 Bestemmingsplan kaart Artikel 15 Wonen Ter plaatse van de bestemming Wonen gelden voor het gebruik, ontheffingen van het gebruik, het bouwen, ontheffingen voor het bouwen, aanlegvergunning en wijzigingsregels,

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/196342 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft' Gevraagd besluit 1. Het bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening

Nadere informatie

Bovenweg 1 - Grootegast manege 1.100 Dijkstreek 7 - Niekerk Interieurbouw, verkoop via internet, showroom maximaal 60 m 2 bestaand

Bovenweg 1 - Grootegast manege 1.100 Dijkstreek 7 - Niekerk Interieurbouw, verkoop via internet, showroom maximaal 60 m 2 bestaand pagina 1 van 5 Artikel 30 Wonen 30.1 Bestemmingsomschrijving Plan: Status: Plantype: IMRO-idn: Buitengebied Grootegast vastgesteld bestemmingsplan NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01 De voor ' Wonen ' aangewezen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist.

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist. RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest 2018 Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 10 januari 2019 Opsteller M. Dingemans Debat Indien nodig 24 januari 2019 Zaak/stuknummer 292294 Raadsvergadering

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 1-4-2014 Nummer voorstel: 2014/26 Voor raadsvergadering d.d.: 15-04-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks.

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks. Hoevensestraat 14 Vught Wijzigingsplan Regels Opdrachtgever: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks Rapportnummer: 14.124_R_01 Datum vrijgave juli 2014 Opstellers: mr. Q.W.J. de Ruijter T.van Kuijk, MSc. Hoevensestraat

Nadere informatie

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan:

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan: Buitengebied Hardenberg, herziening regels Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen In deze regels wordt verstaan onder: 1.1 plan: het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening

Nadere informatie

wijziging bestemming Hoofdweg 34 Geachte heer en mevrouw,

wijziging bestemming Hoofdweg 34 Geachte heer en mevrouw, Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222 362287 E gemeente@texel.nl I www.texel.nl Contactpersoon Uw aanvraag van 19 april 2017 Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 Behorend bij het raadsvoorstel en besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan Mgr. van de

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING 1e Kruisweg 29 in Oud-Beijerland

OMGEVINGSVERGUNNING 1e Kruisweg 29 in Oud-Beijerland De heer A. Duifhuizen Anthony Fokkerstraat 1 3261 LB Oud-Beijerland uw brief van/kenmerk ons kenmerk bijlage(n) Oud-Beijerland 26 juni 2015 Z-15.19021 diverse onderwerp afdeling doorkiesnummer omgevingsvergunning

Nadere informatie

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687. Wijzigingsplan Leliëndaalseweg 7 Middelburg NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.BPWBGMLEL-VG99 14 maart 2013 14 mei 2013 ontwerp vastgesteld Inhoudsopgave I. Toelichting II. Regels III. Verbeelding

Nadere informatie

Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO

Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO BESTEMMINGSPLAN Datum: 7 maart 2017 Fase: vastgesteld Planid: NL.IMRO.1735.BGxherzieningKGO-VS10 Buitengebied Hof van Twente, herziening regels

Nadere informatie

Agrarisch bedrijf. Agrarisch. bouw- en nokhoogten nokhoogten 5. De Bocht in Aanpassen

Agrarisch bedrijf. Agrarisch. bouw- en nokhoogten nokhoogten 5. De Bocht in Aanpassen 1. Gemert-Bakel Buitengebied herziening, april 2012; bestaande uit tien ontwikkelingen Adres Plan Oude bestemming Nieuwe bestemming 1. Milschot 36 in De Aanpassing bouwblok, Agrarisch bedrijf Agrarisch

Nadere informatie

Zienswijzen nota. Gemeente Epe. bestemmingsplan "Wissel Schaveren Correctieve Herziening" Anonieme versie

Zienswijzen nota. Gemeente Epe. bestemmingsplan Wissel Schaveren Correctieve Herziening Anonieme versie Gemeente Epe Zienswijzen nota bestemmingsplan "Wissel Schaveren Correctieve Herziening" Anonieme versie Zienswijzen nota. 2013-00607 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll nhoudsopgave

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen en kennisgeving. Oktober 2012. Kernen Ankum, Hoonhorst en Oudleusen

Nota van Zienswijzen en kennisgeving. Oktober 2012. Kernen Ankum, Hoonhorst en Oudleusen Nota van Zienswijzen en kennisgeving Oktober 2012 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Algemeen... 3 2. Zienswijzen... 3 Indiener 1 (binnengekomen 29 augustus 2012, kenmerk 4802, met aanvulling van 1 oktober

Nadere informatie

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 bestemmingsplan Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 Gemeente Venlo Datum: 11 november 2011 Projectnummer: 70102.04 ID: NL.IMRO.0983.BPL2010010BTBLFLD-VA01 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Herziening 4 2.1 Bouwregels

Nadere informatie

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: 928913 Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 17 juli 2013 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen van mevrouw

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Code 03-61-02 / 09-06-03

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon.

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. *17it.02805* Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon heeft van 5 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage gelegen. Gedurende

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo Aan de raad, Onderwerp: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De ingediende zienswijzen ontvankelijk

Nadere informatie