Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie"

Transcriptie

1 Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie Partijen, 1. De Minister van Veiligheid en Justitie, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: De Minister; 2. De Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie, hierna te noemen: KNSA; te dezen vertegenwoordigd door: E.K. Greven, voorzitter De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderkent het belang van deze overeenkomst. Overwegende dat: De maatschappij beveiligd dient te worden tegen het inherente gevaar dat van het gebruik van vuurwapens uitgaat; Er tegelijkertijd ook een te respecteren belang voor de beoefening van de schietsport is; het stelsel ter beheersing van legaal wapenbezit er daarom toe dient om de kans op misbruik van wapens in legaal bezit zo veel mogelijk te beperken zonder tegelijkertijd de beoefening van de schietsport onnodig te beperken; het van groot belang is dat alle betrokkenen in dat stelsel hun verantwoordelijkheden nemen om dit te bereiken en dat deze verantwoordelijkheden zijn vastgelegd; naast de overheid ook de KNSA en haar leden, de schietsportverenigingen, hierin een centrale rol hebben; het van belang is dat de samenwerkingsafspraken tussen de Minister en de KNSA transparant zijn voor alle betrokkenen en belanghebbenden. Overwegende dat: De Minister met het oog op het streven de kans op misbruik zo veel mogelijk te beperken heeft besloten om te voorzien in regelgeving waarin zal worden vastgelegd dat: 1. Enkel een redelijk belang voor het bezitten van een vuurwapen voor het beoefenen van de schietsport bestaat wanneer: a: de sportschutter is aangesloten bij een vereniging die lid is van en gecertificeerd is door de KNSA; b: de sportschutter aantoonbaar in wedstrijdverband als voorgeschreven door de KNSA, de schietsport beoefent; c: de sportschutter geen schietsportdiscipline beoefent waarbij de schutter zich binnen een schietsportwedstrijd verplaatst, waarbij sprake is van een doorlopende tijdswaarneming die deel uitmaakt van het scoreverloop en waarbij de schutter zich in verschillende houdingen al dan niet vanachter obstakels op doelen schiet. 2. het hebben van een redelijk belang voor het bezitten van een vuurwapen mede afhankelijk is van de leeftijd van de sportschutter en diens ervaring in de schietsport, in relatie tot bepaalde na onderling overleg tussen partijen te bepalen wapens en/of wapentypes. 3. verenigingsverloven voor het beoefenen van de schietsport alleen worden verstrekt aan verenigingen die lid zijn van en gecertificeerd zijn door de KNSA.

2 Komen het volgende overeen, Definities Artikel 1 In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a. de overeenkomst: overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie; b. vereniging: schietsportvereniging. Basiscertificering Artikel 2 1. De KNSA ontwikkelt een systeem van basiscertificering en de daarbij behorende logistieke Organisatie ten behoeve van de naleving van KNSA-richtlijnen. 2. De KNSA stelt de basiscertificering als voorwaarde voor lidmaatschap van de KNSA. 3. De KNSA ziet er op toe dat verenigingen waar met vuurwapens wordt geschoten uiterlijk aan de voorwaarden voor de basiscertificering voldoen. 4. De KNSA verbindt passende gevolgen aan het niet voldoen aan de voorwaarden voor de basiscertificering. Artikel 3 1. De KNSA stelt in het kader van de basiscertificering nadere voorwaarden aan verenigingen. 2. Hierbij wordt betrokken dat de vereniging erop toeziet dat alvorens een lidmaatschap aan een aspirant lid van de vereniging wordt verleend: a: een verklaring omtrent het gedrag is overgelegd; b: de motieven voor het lidmaatschap zijn getoetst; c: voor zover dat in de mogelijkheden van de verenigingen ligt, zij zich vergewissen van de afwezigheid van stafbare antecedenten, het niet verkeren in criminele kringen en de afwezigheid van psychische omstandigheden die het adequaat beoefenen van de schietsport kunnen in de weg staan. 3. Verder worden in ieder geval de volgende aspecten betrokken: a: met het oog op de benodigde sociale controle geschiedt de uitoefening van de schietsport exclusief in collectief verband tezamen met andere leden. Er worden regels gesteld ter waarborging van het sociale aspect van de vereniging; b: het gebruik van wapens waarvoor een verlof is verleend, is alleen toegestaan voor zover dit conform de wedstrijdreglementen van de door de KNSA gereglementeerde of erkende schietsportdisciplines gebeurt, ofwel voor het oefenen van die disciplines. Wanneer het voor oefendoeleinden noodzakelijk is, kan worden afgeweken van wedstrijdreglementen (zoals de schietafstand, toegestane tijd, grootte van de kaart waarop wordt geschoten); c: het gebruik van hulpmiddelen en speciale kleding is alleen toegestaan voor zover dit conform de wedstrijdreglementen van de door de KNSA gereglementeerde of erkende schietsportdisciplines is, ofwel dit noodzakelijk is voor de oefening van die disciplines; d: verenigingen organiseren voor de verlofhoudende leden die niet reeds aantoonbaar op hoger wedstrijdniveau de schietsport beoefenen een verplichte interne competitie e: er mag geen sprake zijn van vermenging van commerciële belangen direct gelieerd aan de schietsport en de vereniging. Ten aanzien hiervan kunnen nadere afspraken worden gemaakt en/of regels worden gesteld aan de hand van de resultaten van het onafhankelijke onderzoek dat de Minister doet uitvoeren.

3 Overige maatregelen Artikel 4 Vanaf het moment dat het bepaalde de in de door de Minister in de preambule aangekondigde regelwijziging genoemd in 1, onder c is geëffectueerd, zal de KNSA de erkenning van de volgende schietsportdisciplines schrappen: 1) Parcours-schieten met Pistool, Revolver en Geweer, gereglementeerd door de NPSA, en 2) Schieten met Dynamic Service Rifle (DSR), gereglementeerd door de APS. Artikel 5 De KNSA zal de reglementen zodanig aanpassen dat vanaf de schietsportdiscipline Gebruiksgeweer, onderdeel uitmakend van de wapengroep Groot Kaliber Geweer, komt te vervallen. Artikel 6 1. De KNSA ontwikkelt binnen een jaar na inwerkingtreding van de overeenkomst een opleiding voor bestuurders van schietverenigingen. De opleiding heeft tot doel het verspreiden van kennis onder bestuurders van schietverenigingen op het gebied van onder meer naleving van relevante Wet- en regelgeving, het balloteren van nieuwe leden en het monitoren van bestaande leden op basis van risico-indicatoren. 2. De Minister verstrekt de KNSA binnen zes maanden na het sluiten van de Overeenkomst risico-indicatoren die in de opleiding worden betrokken. Artikel 7 De KNSA heeft een meldpunt waarbij personen die menen dat een lid van een schietvereniging een risico voor zichzelf of anderen vormt, hiervan melding kunnen doen. Artikel 8 De Minister bespreekt voorgenomen wijzigingen aangaande de schietsport in de Wet wapens en munitie, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie met de KNSA. Artikel 9 De KNSA bespreekt voorgenomen wijzigingen in de richtlijnen en reglementen van de KNSA voor zover deze raken aan de afspraken uit de overeenkomst en/of het uitvoeren van, of toezicht houden op, wet- en regelgeving door de KNSA, de verenigingen of de sportschutters met de Minister. Informatie en registratiebepalingen Artikel 10 Indien de politie een verlof weigert, niet verlengt of intrekt, stelt het daarvan de KNSA terstond in kennis. Artikel Ingeval de KNSA een melding ontvangt van de politie van de weigering, niet verlenging of intrekking van een verlof, zal de KNSA van de uitkomst van de afweging met betrekking tot het royeren van een verenigingslid afschrift doen aan het politiekorps dat de mededeling verstrekte. 2. Ingeval een verenigingslid om veiligheidsredenen wordt geroyeerd door een vereniging, dan wordt de politie hiervan door de KNSA in kennis gesteld.

4 Artikel 12 Alle registers en staten, die van toepassing zijn op verlofhouders en schietsportverenigingen, zoals die in de CWM 2012 zijn geregeld, voldoen aan de modellen die de KNSA, na overleg met de Minister, verstrekt. Overgangsregelingen Artikel 13 Teneinde de eigenaren van wapens waarvoor in de toekomst geen verloven meer zullen worden afgegeven door het bepaalde in de preambule en de artt. 4 en 5 niet onnodig te duperen, zal een overgangsregeling worden getroffen naar het model van de overgangsregeling voor ongewenste wapens in de CWM Artikel 14 Na overleg met de KNSA zal de Minister bepalen welke overgangsregeling getroffen dient te worden ter overbrugging van de periode die benodigd is om alle verenigingen waar met vuurwapens wordt geschoten te certificeren (uiterlijk ). Communicatie en evaluatie Artikel Gedurende de looptijd van de overeenkomst meldt de KNSA de voortgang van de uitvoering van de overeenkomst aan de Minister. Gedurende het eerste jaar van de looptijd van de overeenkomst stelt de KNSA hiervan elke twee maanden een verslag op. Na het eerste jaar van de looptijd van de overeenkomst stelt de KNSA hiervan eenmaal per jaar een verslag op. Het voortgangsverslag wordt aangeboden aan de Minister. 2. Na aanbieding van elk voortgangsverslag bespreken partijen dit verslag. Artikel maanden voor afloop van de looptijd van de overeenkomst stellen de KNSA en de Minister een eindverslag op met evaluatie van de uitvoering van de overeenkomst en van de behaalde resultaten. 2. Na vaststelling van het eindverslag bespreken partijen binnen vier weken het verslag en beslissen over de verlenging van de looptijd van de overeenkomst. Geschillen en opzegging Artikel Elke partij kan de andere partij schriftelijk verzoeken de overeenkomst te wijzigen. De wijziging behoeft de schriftelijke instemming van beide partijen. 2. Partijen treden in overleg binnen vier weken nadat een partij de wens daartoe aan de andere partij schriftelijk heeft medegedeeld. 3. De wijziging en de verklaring tot instemming wordt in afschrift als bijlage aan de overeenkomst gehecht. 4. De wijziging wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

5 Artikel Indien een geschil bestaat, treden partijen hierover in overleg. 2. Een geschil bestaat, indien een van partijen dat schriftelijk aan de andere partij meedeelt. 3. Indien het overleg niet binnen vier weken tot geschilbeslechting heeft geleid, mag elke partij deze overeenkomst met inachtneming van een opzegtermijn van 12 weken schriftelijk opzeggen. 4. De overeenkomst is niet in rechte afdwingbaar. Financiën Artikel 19 Elk van de partijen draagt de eigen kosten die de uitvoering van de overeenkomst met zich meebrengt. Overige bepalingen Artikel De Overeenkomst is gesloten voor de duur van 5 jaar. Het treedt in werking met ingang van de dag na ondertekening door alle partijen. 2. De looptijd van de overeenkomst wordt voor een nader te bepalen duur verlengd indien beide partijen daarmee in het overleg genoemd in artikel 12, tweede lid, daarmee schriftelijk hebben ingestemd. Artikel 21 Binnen vier weken na ondertekening van de overeenkomst wordt de tekst daarvan gepubliceerd in de Staatscourant. Aldus overeengekomen en in tweevoud getekend. 27 maart De Mini~ r van Vei igh ~d en Justitie, ~ Jonkheer E.K. Greven, voorzitter

Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Beantwoording VKC verzoeken van 11 juni 2015 en 1 oktober 2015 over wijziging Circulaire wapens en munitie

Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Beantwoording VKC verzoeken van 11 juni 2015 en 1 oktober 2015 over wijziging Circulaire wapens en munitie 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Fase systeem Vuurwapens

Fase systeem Vuurwapens Fase systeem Vuurwapens In de Circulaire wapens en munitie is een differentiatie in wapentypes opgenomen, al naar gelang de ervaring van sportschutters. Deze differentiatie heeft niet slechts betrekking

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18098 1 juli 2014 Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 25 juni 2014, nr. 528911 houdende wijziging

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019 CONCEPT Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Belastingdienst Convenant tussen de Belastingdienst en Autoriteit woningcorporaties Datum 15 juni 2019 Convenant Belastingdienst

Nadere informatie

CWM januari 2013

CWM januari 2013 CWM 2013 16 januari 2013 Nadat de inkt van de vorige nieuwe Circulaire wapens en munitie (CWM 2012 II) amper was opgedroogd, ligt daar nu reeds de volgende voor, namelijk de CWM 2013. Deze CWM treedt per

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 6 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN: De schietsport is in Nederland nog immer populair. Circa 4.000 à 5.000 personen melden zich jaarlijks bij een schietsportvereniging omdat

Nadere informatie

Evaluatierapport CWM 2005 Kaf & Koren

Evaluatierapport CWM 2005 Kaf & Koren KNSA Evaluatierapport CWM 2005 Kaf & Koren Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie, Leusden, september 2009. Auteursrecht voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud

Nadere informatie

Vereniging van Unilever Scherpschutters

Vereniging van Unilever Scherpschutters Secretariaat V.v.U.S. Postbus 9510 3007 AM Rotterdam INGbank 3146219 Uitleg bij de lidmaatschapaanvraag Januari 2014. Je ontvangt een aanvraag formulier voor lidmaatschap van de vereniging te samen met

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 7 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

Clubcompetitie SSV Remington Venray

Clubcompetitie SSV Remington Venray Clubcompetitie SSV Remington Venray 1. Waarom een clubcompetitie Overeenkomstig de van toepassing zijnde Circulaire Wapens en Munitie (hierna te noemen: CWM), zijn verlofhouders verplicht om, naast het

Nadere informatie

INLEIDING. KNSA-richtlijnen voor lidmaatschap KNSA, versie april 2006, blz. 1

INLEIDING. KNSA-richtlijnen voor lidmaatschap KNSA, versie april 2006, blz. 1 INLEIDING Schietverenigingen die een verzoek tot het lidmaatschap doen, dienen te voldoen aan de in deze Circulaire gestelde richtlijnen. Deze richtlijnen zijn ingedeeld in modules, al naar gelang het

Nadere informatie

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam Convenant tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en de Stichting DSI inzake vakbekwaamheid van Relevante personen werkzaam onder de verantwoordelijkheid van Ondernemingen STICHTING AUTORITEIT

Nadere informatie

PROCEDURE VOORWAARDEN*

PROCEDURE VOORWAARDEN* PROCEDURE BEOORDELING STATUTEN VAN VERENIGINGEN DIE KNSA-LID WILLEN WORDEN c.q. REEDS KNSA-LID ZIJN EN HUN STATUTEN WILLEN WIJZIGEN ZIE OOK: RICHTLIJNEN VOOR KNSA-LIDMAATSCHAP (2006) Indien een vereniging

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI

Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI Belastingdienst Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI Datum Convenant samenwerking 64 Suwt Pagina 1 van 5 Partijen: De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheld handelend in

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39879 29 juli 2016 Convenant SBCA-SZW Partijen, De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2019 267 Wet van 5 juni 2019 tot wijziging van de Wet wapens en munitie in verband met de Richtlijn (EU) 2017/853 van het Europees parlement en de

Nadere informatie

Slechts bij twijfel worden deze referenten geraadpleegd.

Slechts bij twijfel worden deze referenten geraadpleegd. FAQ WAPENVERLOF Wanneer kom ik in aanmerking voor een wapenverlof? U moet minimaal 1 jaar aaneengesloten "gewoon" lid zijn geweest bij een gecertificeerde in Nederland gevestigde schietverenigingen en

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe accountants, accountantsorganisaties en (mede)beleidsbepalers

Nadere informatie

KNSA-MODEL. Informatiebrochure. Hoe wordt met uw persoonsgegevensomgegaan?

KNSA-MODEL. Informatiebrochure. Hoe wordt met uw persoonsgegevensomgegaan? KNSA-MODEL Informatiebrochure Privacy binnen de KNSA en de bij haar aangesloten schietsportverenigingen Hoe wordt met uw persoonsgegevensomgegaan? EUCLIDESLAAN 1 POSTBUS 3045 3502 GB UTRECHT Tel: +31 (0)88

Nadere informatie

p r o v i n c i e L i m b u r g

p r o v i n c i e L i m b u r g p r o v i n c i e L i m b u r g 1 0 d e D i r e c t i e Federale Taken en Lokale Besturen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN Algemene Zaken en Vergunningen A. Identiteit

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe accountants, accountantsorganisaties en (mede)beleidsbepalers daarvan en (ii) financiële ondernemingen en (mede)beleidsbepalers

Nadere informatie

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager (in drukletters a.u.b) Naam :... Voornaam

Nadere informatie

Datum 27 oktober 2011 Onderwerp Beleidsreactie op het rapport "Wapenbezit door sportschutters" door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid

Datum 27 oktober 2011 Onderwerp Beleidsreactie op het rapport Wapenbezit door sportschutters door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EH DEN HAAG Minister van Veiligheid en Justitie Schedeldoekshaven 100 2511 EX

Nadere informatie

Model Intentieverklaring Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken 2007 Titel project

Model Intentieverklaring Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken 2007 Titel project Model Intentieverklaring Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken 2007 Titel project Namen en logo s ondertekenende (sleutel)partijen INTENTIEVERKLARING {TITEL} PARTIJEN: [Aandachtspunten: Laat

Nadere informatie

1 maart 2015, SdRV. FAQ WAPENVERLOF Wanneer kom ik in aanmerking voor een wapenverlof? Wat betekent "schieten in wedstrijdverband"?

1 maart 2015, SdRV. FAQ WAPENVERLOF Wanneer kom ik in aanmerking voor een wapenverlof?  Wat betekent schieten in wedstrijdverband? 1 maart 2015, SdRV. FAQ WAPENVERLOF Wanneer kom ik in aanmerking voor een wapenverlof? U moet minimaal 1 jaar aaneengesloten "gewoon" lid zijn geweest bij een gecertificeerde in Nederland gevestigde schietverenigingen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34687 25 juni 2019 Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 12 juni 2019, nr. 2615324, houdende de wijziging

Nadere informatie

Gelet op artikel 7, eerste lid, onderdeel a van de Wet wapens en munitie,

Gelet op artikel 7, eerste lid, onderdeel a van de Wet wapens en munitie, Regeling van de minister van Justitie en Veiligheid van 24 mei 2018, nr.2234101, houdende de wijziging van de Regeling wapens en munitie in verband met de vaststelling van een inlichtingenformulier De

Nadere informatie

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk 20-12-2014 Henk Peters Gebruikte afkortingen binnen de reglementen: KNSA: VGGF: VVF: VCF: CWM:.22LR VOG WM-3

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30774 6 juni 2018 Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 24 mei 2018, nr. 2234101, houdende de wijziging

Nadere informatie

Partijen, De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer H.G.J. Kamp, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister,

Partijen, De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer H.G.J. Kamp, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister, CONVENANT Wachtlijsten kinderopvang Partijen, De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer H.G.J. Kamp, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister, Het College van burgemeester

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER en EIGEN VERKLARING ASPIRANTLID SCHIETSPORTVERENIGING

AANMELDINGSFORMULIER en EIGEN VERKLARING ASPIRANTLID SCHIETSPORTVERENIGING AANMELDINGSFORMULIER en EIGEN VERKLARING ASPIRANTLID SCHIETSPORTVERENIGING 1 ste Kennismakingsgesprek (datum): Naam bestuurslid: Ondergetekende verzoekt te worden toegelaten als aspirant lid van de Schietsportvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) De vereniging is goedgekeurd bij K.K. -22-5-1968 nr 54. En aangesloten bij de KNSA nummer 1240. Laatstelijk gewijzigd op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Partijen, overwegende dat:

Partijen, overwegende dat: Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Stichting Het Rijnlands Lyceum en de gemeente Den Haag inzake de start van de Europese School Den Haag (type II) Partijen, de Minister

Nadere informatie

SENIOR ASPIRANT AMERSFOORTSE SCHIETSPORTVERENIGING PRINS HENDRIK

SENIOR ASPIRANT AMERSFOORTSE SCHIETSPORTVERENIGING PRINS HENDRIK AANMELDINGSFORMULIER EN EIGEN VERKLARING SENIOR ASPIRANT AMERSFOORTSE SCHIETSPORTVERENIGING PRINS HENDRIK Ondergetekende verzoekt te worden toegelaten als aspirant van de Amersfoortse Schietsportvereniging

Nadere informatie

TRIPARTIETE OVEREENKOMST 2015

TRIPARTIETE OVEREENKOMST 2015 TRIPARTIETE OVEREENKOMST 2015 Partijen, De Minister voor Wonen en Rijksdienst en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, handelend in de hoedanigheid van bestuursorgaan en vertegenwoordiger van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39877 29 juli 2016 Convenant ASCERT-SZW Partijen, De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer A. Aboutaleb, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Staatssecretaris,

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer A. Aboutaleb, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Staatssecretaris, CONVENANT Kinderen doen mee! Partijen, De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer A. Aboutaleb, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen: de Staatssecretaris, Het College van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Schutterij Eendracht Maakt Macht Kekerdom

Huishoudelijk reglement Schutterij Eendracht Maakt Macht Kekerdom Huishoudelijk reglement Schutterij Eendracht Maakt Macht Kekerdom Vastgesteld in de bestuursvergadering van 3 augustus 2015. Doel van dit huishoudelijk reglement: Het stellen van regels waaraan het bestuur

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg 10de Directie Federale Taken en Lokale Besturen Algemene Zaken en Vergunningen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager

Nadere informatie

FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment

FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment P.O.box 22276, 3003 DG Rotterdam, the Netherlands contact@fareconsultants.com Onderzoek aan een geweer

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 791 11 19 19januari 2009 Convenant tussen de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Stichting Inlichtingenbureau

Nadere informatie

Convenant Erkenningsregeling Goede Doelen. Belastingdienst

Convenant Erkenningsregeling Goede Doelen. Belastingdienst Convenant Erkenningsregeling Goede Doelen Belastingdienst Convenant Erkenningsregeling Goede Doelen Inleiding Iedere dag werken goededoelenorganisaties aan het realiseren van diverse maatschappelijke doelen.

Nadere informatie

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit

Protocol. de Inspectie voor de Gezondheidszorg. de Nederlandse Zorgautoriteit Protocol tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de inzake samenwerking en coördinatie op het gebied van beleid, regelgeving, toezicht & informatieverstrekking en andere taken van gemeenschappelijk

Nadere informatie

Vereniging van Unilever Scherpschutters

Vereniging van Unilever Scherpschutters Secretariaat V.v.U.S. Postbus 9510 3007 AM Rotterdam NL86INGB0003146219 Uitleg bij de inschrijvingsaanvraag Januari 2015. Je ontvangt of download het aanvraag formulier voor inschrijving bij de vereniging

Nadere informatie

Wapens en munitie: informatie voor sportschutters

Wapens en munitie: informatie voor sportschutters Wapens en munitie: informatie voor sportschutters Juni 2007/F&A 7785 In deze factsheet vindt u informatie die specifiek bedoeld is voor mensen die zich bezig (gaan) houden met de schietsport. Hier zijn

Nadere informatie

Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties. tussen

Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties. tussen Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en het Nederlands Instituut van Registeraccountants alsmede tussen

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

MET SCHERP SCHIETEN. Een onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico s met betrekking tot de schietsport in Nederland.

MET SCHERP SCHIETEN. Een onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico s met betrekking tot de schietsport in Nederland. MET SCHERP SCHIETEN Een onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico s met betrekking tot de schietsport in Nederland Samenvatting MET SCHERP SCHIETEN Een onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico s met

Nadere informatie

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 PARTIJ bij het Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 A) Het regionaal openbaar lichaam ---------------, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

opleiding BOA Besluit BOA

opleiding BOA Besluit BOA Deze reader geeft een overzicht van de die zijn genoemd, versie juni 2005. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 2 De buitengewoon opsporingsambtenaar die beschikt over: a. een titel van opsporingsbevoegdheid,

Nadere informatie

Verzoek om ontheffing op grond van de Wet wapens en munitie

Verzoek om ontheffing op grond van de Wet wapens en munitie Verzoek om ontheffing op grond van de Wet wapens en munitie Datum aanvraag Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een verzoek indienen bij de Minister van Veiligheid en Justitie om een ontheffing

Nadere informatie

Vredes- en humanitaire operaties 2019

Vredes- en humanitaire operaties 2019 Vredes- en en humanitaire operaties 2019 humanitaire operaties 2019 Vertrouwelijk 1 Alleen voor intern gebruik Overeenkomst vredes- en humanitaire operaties De ondergetekenden: a. De Staat der Nederlanden,

Nadere informatie

C-153 Green Deal Groen Bouwen

C-153 Green Deal Groen Bouwen C-153 Green Deal Groen Bouwen Partijen 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J Kamp, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw W.J. Mansveld, ieder handelende in haar of

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25756 19 september 2013 Convenant inzake het beperken van geluidhinder ten gevolge van reclamesleepvliegen 2013 De ondergetekenden,

Nadere informatie

Memorandum. inzake. benodigde aanpassingen Nederlandse Wet- en Regelgeving terzake inzet PSC aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen

Memorandum. inzake. benodigde aanpassingen Nederlandse Wet- en Regelgeving terzake inzet PSC aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen Memorandum inzake benodigde aanpassingen Nederlandse Wet- en Regelgeving terzake inzet PSC aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen Knoops & Partners Amsterdam november 2011 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39157 4 november 2015 Overeenkomst Staat NEN en NEC Partijen: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwe Schuts

Onze Lieve Vrouwe Schuts Onze Lieve Vrouwe Schuts Elshout Reglement afdeling schieten 8 September 2014 R e g l e m e n t A f d e l i n g S c h i e t e n Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I Algemeen... 3 HOOFDSTUK II Inrichting

Nadere informatie

CONVENANT. De directeur Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, R. Gans hierna te noemen: SZW

CONVENANT. De directeur Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, R. Gans hierna te noemen: SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid CONVENANT De directeur Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, R. Gans hierna te noemen: SZW enerzijds, en de stichting

Nadere informatie

Weetjes omtrent de WWM

Weetjes omtrent de WWM Weetjes omtrent de WWM (de Wet Wapens en Munitie) Bijgewerkt mei 2015 In dit document heeft het bestuur getracht de meest voorkomende vragen op het gebied van de regelgeving samen te vatten. Gebruik het

Nadere informatie

24/05/2013. Semi-automatische aanvalswapens binnen de Nederlandse schietsport. Too~ Moeskops, adviseur Korpschef taken en BOA. Frans Welkamp, tutor

24/05/2013. Semi-automatische aanvalswapens binnen de Nederlandse schietsport. Too~ Moeskops, adviseur Korpschef taken en BOA. Frans Welkamp, tutor binnen de Nederlandse schietsport Too~ Moeskops, adviseur Korpschef taken en BOA Frans Welkamp, tutor docent/ontwikkelaar, van de Politieacademie Apeldoorn INCIDENT ALPHEN AAN DEN RIJN 09-04-2011 ~ Onderzoeksraad

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Vastgesteld op 9 juni 2004.

Nadere informatie

Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11

Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11 Gepubliceerd in Staatscourant 17 september 2007, nr. 179 / pag. 11 Klachtenregeling IGZ Artikel 1 1 Een ieder heeft het recht om over de wijze waarop de inspectie zich in een bepaalde aangelegenheid jegens

Nadere informatie

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden.

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. 13 JULI 2000. - Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. Artikel 1. 1. Dit besluit is van toepassing op de uitbating van schietinstallaties voor vuurwapens, al dan

Nadere informatie

Convenant. Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland

Convenant. Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland Convenant Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland (btw-convenant Film 2018) Ondertekend door: de Nederlandse

Nadere informatie

Convenant. va n. Fraudehel pdes k. n 1. aan

Convenant. va n. Fraudehel pdes k. n 1. aan 0FRAU DEH ELPDESK. ni Convenant inzake de informatie-overdracht va n Fraudehel pdes k. n 1 aan het Bureau Financieel Toezicht Convenant Fraudehelpdesk - Bureau Financieel Toezicht 1 mei 2015 Bureau BUREAU

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7940 6 mei 2011 Convenant gericht op het voorkomen en oplossen van wanbetaling van de nominale premie voor een zorgverzekering

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Schietsportvereniging Prins Hendrik KNSA nummer KVK inschrijving Rabo Bank: NL26 RABO

Schietsportvereniging Prins Hendrik KNSA nummer KVK inschrijving Rabo Bank: NL26 RABO Schietsportvereniging Prins Hendrik KNSA nummer 2380 KVK inschrijving 40385659 Rabo Bank: NL26 RABO 0175 4287 43 Bezoekadres, Sportlaan 12, 3141XN Maassluis Postadres, postbus 334, 3140AH Maassluis Telefoon,

Nadere informatie

Samenvatting resultaten Rijksrechercheonderzoek

Samenvatting resultaten Rijksrechercheonderzoek Samenvatting resultaten Rijksrechercheonderzoek Inhoud 0. Inleiding 1. Van der V. 2. De op 9 april 2011 door Van der V. gebruikte wapens; zijn deze door een verlof ingevolge de Wet Wapens & Munitie gedekt?

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 459 Wet van 6 oktober 1999, houdende wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 met betrekking tot de afgifte en inname van kentekenplaten Wij Beatrix,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24397 26 april 2018 Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister van Defensie

Nadere informatie

19 december Verlengd Convenant inzake de Samenwerking tussen het Ministerie van Onde ijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Financiën

19 december Verlengd Convenant inzake de Samenwerking tussen het Ministerie van Onde ijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Financiën Verlengd Convenant inzake de Samenwerking tussen het Ministerie van Onde ijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Financiën 19 december 2013 kenmerk H4224817 De ondergetekenden: Namens de Minister

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke

Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke Ondergetekende verzoekt te worden toegelaten als aspirant van de Schietsportvereniging t Schijfke te Werkendam.

Nadere informatie

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel X, versie 01-10-2016, pagina 1 INHOUD DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

kenmerk 752842 De ondergetekenden:

kenmerk 752842 De ondergetekenden: Verlengd Convenant inzake de Samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Financiën, d.d. Vil april 2015 kenmerk 752842 De ondergetekenden: - Namens de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 20443 30 december 2009 Samenwerkingsconvenant tussen de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de

Nadere informatie

Register verwerkingen KNSA. CRM/Relatiebeheer

Register verwerkingen KNSA. CRM/Relatiebeheer Register verwerkingen KNSA CRM/Relatiebeheer Verwerkingsactiviteit ën Welke gegevens? Doel Grondslag Delen met Ja/ Ledenadministratie/ Naam en voorletters schietvereniging schutters Roepnaam Verzending

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in de kantine van schietportvereniging Zeldenroos

Bestuursreglement alcohol in de kantine van schietportvereniging Zeldenroos BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE KANTINE VAN SCHIETSPORTVERENIGING ZELDENROOS KNSA NUMMER 8820 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Agentschap Telecom College bescherming persoonsgegevens Samenwerkingsovereenkomst tussen Agentschap Telecom en het College bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Model WM 32 Inlichtingenformulier

Model WM 32 Inlichtingenformulier Model WM 32 Inlichtingenformulier (als bedoeld in artikel 48 van de Regeling wapens en munitie). Bij het indienen van; een verzoek om een erkenning, consent, ontheffing, een vergunning of een verlof, wordt

Nadere informatie

Datum 23 mei 2013 Onderwerp Onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico's met betrekking tot de schietsport in Nederland

Datum 23 mei 2013 Onderwerp Onderzoek naar een aantal veiligheidsrisico's met betrekking tot de schietsport in Nederland 3 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie en Criminaliteitsbestrijding Turfmarkt 147 2511 DP Den

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER en EIGEN VERKLARING ASPIRANT SCHIETSPORTVERENIGING t Veen

AANMELDINGSFORMULIER en EIGEN VERKLARING ASPIRANT SCHIETSPORTVERENIGING t Veen 1 ste Kennismakingsgesprek (datum): Datum: Behandeld door: Naam bestuurslid Ondergetekende verzoekt te worden toegelaten als aspirant van de Schietsportvereniging t Veen en vult daartoe het onderliggende

Nadere informatie

Verzoek om ontheffing ex artikel 4 van de Wet wapens en munitie

Verzoek om ontheffing ex artikel 4 van de Wet wapens en munitie Verzoek om ontheffing ex artikel 4 van de Wet wapens en munitie Ministerie van Justitie Datum aanvraag (dd-mm-jj) Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een verzoek indienen bij de Minister van

Nadere informatie

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar.

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar. Reglement Bestuur Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. Aedes: de vereniging Aedes vereniging van woningcorporaties; b. Bestuur: het bestuur van de Stichting; c. Bestuurder:

Nadere informatie

CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE

CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE Partijen, - de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Nadere informatie

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden Inhoud 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden ARTIKEL 5 - Duidelijke informatie

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2014 no. 21 Onderlinge regeling als bedoeld in artikel 38, eerste lid, van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden van 8 januari 2014, regelende de samenwerking

Nadere informatie

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters Erkenning traditioneel schieten en disciplines Met in acht neming van de artikel B 2.6 Schietsportdisciplines in de CWM van 5 juni 2018 erkent of reglementeert de KNTS het in wedstrijdverband beoefenen

Nadere informatie

hierna te noemen: de burgemeester, en gezamenlijk te noemen: de partijen ;

hierna te noemen: de burgemeester, en gezamenlijk te noemen: de partijen ; Convenant proeftuin bezorgen van rijbewijzen Partijen: 1. De Minister van Infrastructuur en Milieu, handelend als bestuursorgaan, gezeteld te 's-gravenhage, namens deze, de Directeur Wegen en verkeersveiligheid,

Nadere informatie

Convenant Inzake samenwerking tussen: de Belastingdienst/Douane en de Financial Intelligence Unit-NI

Convenant Inzake samenwerking tussen: de Belastingdienst/Douane en de Financial Intelligence Unit-NI Douane Belastingdienst Financial ImcllIgence Unit - Nederland Convenant Inzake samenwerking tussen: de Belastingdienst/Douane en de Financial Intelligence Unit-NI 1 Partijen: De Belastingdienst/Douane

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13672 27 mei 2013 Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa

Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa Samenwerkingsconvenant informatieuitwisseling CIZ - NZa Samenwerkingsconvenant tussen de Stichting Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met betrekking tot onderlinge

Nadere informatie

KNSA Informatiebrochure

KNSA Informatiebrochure KNSA Informatiebrochure Privacy & Gegevensbescherming binnen de KNSA en haar leden Hoe wordt met uw persoonsgegevens omgegaan? Deloitte Legal Amsterdam Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Mei

Nadere informatie