PRIVACYREGLEMENT KENTEKENHERKENNING IN DE MILIEUZONE DEN HAAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRIVACYREGLEMENT KENTEKENHERKENNING IN DE MILIEUZONE DEN HAAG"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/ RIS PRIVACYREGLEMENT KENTEKENHERKENNING IN DE MILIEUZONE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het convenant Stimulering Schone Vrachtauto s en Milieuzonering, dat de gemeente Den Haag op 24 maart 2006 heeft ondertekend; - het besluit van de gemeenteraad van 14 februari 2008 tot het invoeren en begrenzen van een milieuzone in de Haagse binnenstad; - het verkeersbesluit inzake de milieuzone van 1 april 2008, kenmerk SB ; - de Wet bescherming persoonsgegevens; overwegende dat: - bij het gebruik van een automatic numberplate recognition-system (ANPR-system) voor de handhaving in de milieuzone Den Haag sprake is van het verwerken van persoonsgegevens; - deze verwerking op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op een behoorlijke en zorgvuldige wijze moet plaatsvinden; - in dit privacyreglement is vastgelegd hoe aan deze wettelijke plicht uitvoering is gegeven ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens in het ANPR-systeem; - in verband met de maatschappelijke zorgvuldigheid een verplichting bestaat aan het publiek kenbaar te maken dat verkeersregistratie door middel van het ANPR-systeem plaatsvindt; - deze kenbaarheid wordt geborgd door het plaatsen van milieuzoneborden waarop de kentekencontrole wordt aangekondigd, publicatie van dit privacyreglement in de Posthoorn en melding van het ANPR-system bij het College bescherming persoonsgegevens. Besluit: I. Tot vaststelling van het Privacyreglement kentekenherkenning in de Milieuzone Den Haag. II. Dat dit besluit met onmiddellijke ingang in werking treedt. Postadres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSB/ III. Melding te doen van dit reglement bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). IV. Dat dit besluit wordt gepubliceerd in de Posthoorn van week 35 van 2011 en m.i.v. 1 september 2011, inclusief toelichting en bijlagen, terug te vinden zal zijn op de site onder risnummer Den Haag, 23 augustus 2011 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen

3 DSB/ Privacyreglement kentekenherkenning milieuzone Den Haag Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit privacyreglement wordt verstaan onder: a. college: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag: b. milieuzone Den Haag: Het ruimtelijk gebied van toezicht dat door de gemeenteraad bij besluit van 14 februari 2008 als verboden gebied is verklaard voor vrachtwagens die niet aan de gestelde euronormen voldoen; c. ANPR-systeem: Automatic numberplate recognition-systeem. Door middel van dit verkeersregistratiesysteem wordt automatische kentekenherkenning mogelijk ten behoeve van handhaving van de milieuzone Den Haag; d. kentekenscanner: Een scanner die het kenteken van ieder passerend voertuig registreert; e. persoonsgegevens: De door middel van het ANPR-systeem verkregen gegevens op grond waarvan natuurlijke personen kunnen worden geïdentificeerd; f. verwerking van persoonsgegevens: Elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van persoonsgegevens; g. betrokkene: Degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft. h. verantwoordelijke: het college; i. back-office: De functioneel beheerder van de software binnen het gemeentelijke netwerk, zijnde een vertegenwoordiger van de afdeling VM/OVL alsmede de door de afdeling Milieu en Vergunningen aangewezen personen belast met de monitoring van de naleving van de milieuzone, analyse van gegevens en het op verzoek leveren van informatie aan de Officier van Justitie. j. de bewerker nr 1: de directeur van de ANPR-leverancier die namens de verantwoordelijke voor wat betreft de bij hem in beheer zijnde delen van het ANPR-systeem in de Milieuzone van de gemeente Den Haag, belast is met de verwerking van persoonsgegevens in het genoemde ANPR-systeem; k. de bewerker nr. 2: de directeur van het software systeem van de back-office die namens de verantwoordelijke voor wat betreft de bij hem in beheer zijnde delen van het handhavingsysteem Milieuzone van de gemeente Den Haag, belast is met de verwerking van persoonsgegevens van het genoemde handhavingsysteem. Artikel 2 Reikwijdte Dit privacyreglement regelt de taken en bevoegdheden van de verantwoordelijken met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, verkregen door kentekenscanners die onderdeel zijn van het ANPR-systeem in de Milieuzone Den Haag.

4 DSB/ Artikel 3 Doel a. De gegevensverwerking binnen het ANPR-systeem heeft tot doel om de Milieuzone Den Haag te handhaven door middel van het signaleren en vaststellen van overtredingen en het doorspelen van de kentekengegevens van de overtreders aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). b. In niet tot personen herleidbare vorm (versleuteld), kunnen de kentekengegevens worden gebruikt voor het verrichten van onderzoek ten behoeve van de interne bedrijfsstatistiek, interne bedrijfsvoering en ontwikkeling van beleid met betrekking tot de Milieuzone Den Haag. c. Daarnaast kunnen de versleutelde kentekens in de toekomst gebruikt worden voor bijvoorbeeld: 1. Input voor Verkeersmanagement zoals monitoring doorstroming corridors; 2. Het verrichten van studies en onderzoeken en het verwerken van versleutelde persoonsgegevens voor statistische en beleidsdoeleinden (bijvoorbeeld hoeveelheid voertuigen per categorie of uitstootnormen per voertuigcategorie). Artikel 4 Werking Het ANPR-system wordt geheel geautomatiseerd uitgevoerd. Kentekens worden gefotografeerd en omgezet in cijfers en letters die de computer kan herkennen. Vervolgens worden de kentekens van vrachtauto s die behoren tot de doelgroep uit alle waargenomen kentekens gefilterd (via een zogenaamd dambord van de Rijksdienst voor het Wegverkeer) en vergeleken met een database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en een database van SenterNovem alsmede die van de verleende ontheffingen van de gemeente. Een overtreding van de Milieuzone Den Haag wordt automatisch gemeld bij het Centraal Justitieel Incassobureau dat vervolgens een bekeuring op basis van overtreding van de Wegenverkeerswet verzendt aan de overtreder. Een foto van het kenteken met enigszins herkenbaar de omgeving wordt opgeslagen om te dienen als bewijs voor het geval er beroep wordt ingesteld door de overtreder. De gemeente Den Haag heeft geen toegang tot genoemde NAW-gegevens in het kader van de handhaving van de Milieuzone Vrachtauto s. De foto s van kentekens kunnen worden doorgezonden naar de officier van justitie indien hij ernaar vraagt in verband met (administratief) beroep. Artikel 5 Beheer en beveiliging a. De afdeling VMO/VL van de gemeente Den Haag is, als back-office, belast met het functioneel beheer van het ANPR-system. b. De back-office en de bewerkers treffen passende technische en organisatorische maatregelen om de persoonsgegevens te beveiligen tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. c. Slechts de door de back-office aangewezen personen hebben toegang tot de persoonsgegevens. Artikel 6. Melding De back-office draagt zorg voor de melding van de verwerking van persoonsgegevens binnen het ANPRsysteem bij het College bescherming persoonsgegevens.

5 DSB/ Artikel 7. Geheimhouding a. De persoonsgegevens uit het ANPR-system worden niet voor andere doeleinden verwerkt dan die staan vermeld in artikel 3 van dit privacyreglement. Verstrekking van persoonsgegevens aan derden is daarom niet toegestaan, tenzij hiertoe een wettelijke plicht bestaat. b. Bij verstrekking van gegevens zal schriftelijk worden vastgelegd: 1. de naam van de betrokkene; 2. de wijze van inzage of verstrekking; 3. het tijdstip; 4. welke gegevens het betrof; 5. naam en adres van de verzoeker. Artikel 8 Bewaartermijnen a. Persoonsgegevens, te weten foto s en kentekens van voertuigen, die niet de ingestelde Milieuzone Vrachtauto s in de gemeente Den Haag overtreden worden direct verwijderd en in ieder geval niet langer dan 12 tot 48 uur na vastlegging bewaard. b. Persoonsgegevens, te weten foto s en bijbehorende gegevens (locatie, tijdstip en gedigitaliseerd kenteken) van voertuigen, die de ingestelde Milieuzone Vrachtauto s in de gemeente Den Haag overtreden worden tot maximaal drie jaar na vastlegging door bewerker nr. 2 bewaard. Dit ten behoeve van dossiervorming wanneer een (administratieve) beroepsprocedure door de overtreder wordt ingesteld. c. Voor zover dit voortvloeit uit het in artikel 3 omschreven doel en er sprake is van bijzondere omstandigheden of incidenten kunnen de persoonsgegevens langer dan de termijn bedoeld in het eerste en tweede lid worden bewaard. Deze bewaring mag echter niet langer duren dan noodzakelijk is. Artikel 9 Inwerkingtreding en citeertitel a. Dit privacyreglement treedt in werking na officiële publicatie in de Posthoorn. b. Dit besluit wordt aangehaald als: Privacyreglement kentekenherkenning in de Milieuzone Den Haag.

Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011)

Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2011 / 099 Naam Privacyreglement Handhaving voetgangersgebied gemeente Nijmegen (2011) Publicatiedatum 16 november 2011 Opmerkingen - Vaststelling van het Privacyreglement

Nadere informatie

dat bij de handhaving van het fiscaal en belanghebbende parkeren op straat sprake is van het verwerken van kentekens;

dat bij de handhaving van het fiscaal en belanghebbende parkeren op straat sprake is van het verwerken van kentekens; 1 Privacyreglement Burgemeester en wethouders van gemeente Haarlem overwegende: dat bij de handhaving van het fiscaal en belanghebbende parkeren op straat sprake is van het verwerken van kentekens; Kentekens

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het navolgende Concernkader digitale personeelsdossiers.

Besluit vast te stellen het navolgende Concernkader digitale personeelsdossiers. Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2011.348 RIS 179898 CONCERNKADER DIGITALE PERSONEELSDOSSIERS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - Gelet op de Wet bescherming persoonsgegevens, de Archiefwet

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2014.1295 RIS 280440 PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, met instemming van de Centrale Ondernemingsraad. Besluit:

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: vast te stellen de volgende Regeling Wet bescherming persoonsgegevens Teylingen

Nadere informatie

Privacyprotocol verkeersmaatregel s-gravendijkwal 2015

Privacyprotocol verkeersmaatregel s-gravendijkwal 2015 CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR391594_1 3 juli 2018 Privacyprotocol verkeersmaatregel s-gravendijkwal 2015 De Algemeen directeur Stadsontwikkeling, gelezen het op 28 november 2014 vastgestelde

Nadere informatie

Privacyreglement Work4People Privacyreglement

Privacyreglement Work4People Privacyreglement Privacyreglement VERWERKING PERSOONSGEGEVENS $ 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT 41 8021 AS ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Delft Nr. 118087 5 juni 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft houdende regels omtrent het privacyreglement en

Nadere informatie

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE 29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ======== ===== * Begripsbepaling en 29:1:1 * Reikwijdte 29:1:2 * Beheer van de persoonsgegevens 29:1:3 * Doelstellingen

Nadere informatie

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder:

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder: Privacy Reglement Second Chance Force Versie 1.1, datum 31-03-2015 PARAGRAAF 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina)

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement ZonnaCare De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met (het verwerken van) privacygevoelige

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Nieuwegein

Reglement bescherming persoonsgegevens Nieuwegein CVDR Officiële uitgave van Nieuwegein. Nr. CVDR339387_1 22 mei 2018 Reglement bescherming persoonsgegevens Nieuwegein Het college van de gemeente Nieuwegein; Gelet op de Wet bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK.

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. SF-BIKUDAK neemt privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Op deze

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor

Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor Geactualiseerde versie mei 2018 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Personeel/Partners: bij of voor het

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 >

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Privacyregeling wordt

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg. Privacyreglement

Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg. Privacyreglement Versie maart 2017 Opgesteld door: Talent in zorg Privacyreglement Privacyreglement Talent in zorg Artikel 1 Begripsomschrijvingen Talent in zorg: Verantwoordelijke voor alle gegevens en privacy. Persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu)

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu) Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door het Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu). Het Ge-Bu publiceert het Geneesmiddelenbulletin op papier en digitaal via de website ge-bu.nl

Nadere informatie

Bijlage 10 Reglement Bescherming Persoonsgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Bijlage 10 Reglement Bescherming Persoonsgegevens Radboud Universiteit Nijmegen Radboud Universiteit Nijmegen I Begripsbepalingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare betrokkene; b. verwerking

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. maakt werk van de apotheek. Stichting Bedrijfsfonds Apotheken. Paragraaf 1. Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. maakt werk van de apotheek. Stichting Bedrijfsfonds Apotheken. Paragraaf 1. Algemene bepalingen maakt werk van de apotheek Postbus 219 3430 AE Nieuwegein T 030 600 85 20 F 030 600 85 20 E sba@sbaweb.nl W www.sbaweb.nl PRIVACYREGLEMENT Stichting Bedrijfsfonds Apotheken Paragraaf 1 Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen: 1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams "Samen Doen" worden uitgevoerd in opdracht van het

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams Samen Doen worden uitgevoerd in opdracht van het O0SOPo 01-04-15 Hardenberg Privacy protocol gemeente Hardenberg Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; Gelet op de: Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement KijkopWelzijn

Privacyreglement KijkopWelzijn Privacyreglement KijkopWelzijn Voor medewerkers en klanten van KijkopWelzijn Naam :Marianne van der Heijden Datum :Juni 2013 Versie :V1.0 Rev 13-01 Privacyreglement Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Stichting

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking kind gegevens

Privacyreglement verwerking kind gegevens Privacyreglement verwerking kind gegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kind: persoon die, omdat ouders werken, gebruik maakt van een voorschoolse voorziening; b.

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT BEST

PRIVACYREGLEMENT BEST PRIVACYREGLEMENT BEST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEST; gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens en artikel 4 van de Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Best; B E

Nadere informatie

Privacyreglement personeelsinformatie gemeente Heerenveen

Privacyreglement personeelsinformatie gemeente Heerenveen CVDR Officiële uitgave van Heerenveen. Nr. CVDR323272_1 26 mei 2017 Privacyreglement personeelsinformatie gemeente Heerenveen Privacyreglement personeelsinformatie gemeente Heerenveen Ter uitvoering van

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom Nr. 539 18 september 2017 Reglement Bescherming persoonsgegevens Werk en Inkomen Lekstroom

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Pagina 1 juni 2016 Algemene bepalingen a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon, in dit geval de hulpzoekende;

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling 1. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302)

Nadere informatie

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding Privacyreglement respecteert de privacy van cliënten en de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Partijen: A. De politie, het district., hierna te noemen "politie"; B..., hierna te noemen

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Pippeloentje Pagina: Privacyreglement Pippeloentje

Stichting Peuterspeelzaal Pippeloentje Pagina: Privacyreglement Pippeloentje Privacyreglement Peuterspeelzaal Pippeloentje Preambule Dit reglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan Peuterspeelzaal Pippeloentje of een van haar medewerkers werkzaam binnen

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Boxmeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van Boxmeer d.d. 21 mei 2002 B E S L U I T E N :

Burgemeester en wethouders van Boxmeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van Boxmeer d.d. 21 mei 2002 B E S L U I T E N : Gemeente Boxmeer Onderwerp: Privacyreglement e-mail en internetgebruik Nummer: Burgemeester en wethouders van Boxmeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van Boxmeer d.d. 21 mei 2002 gelet

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

Inhoud. Privacyreglement Roebia Zorg. Boek 4. Bijlagen

Inhoud. Privacyreglement Roebia Zorg. Boek 4. Bijlagen Documentnummer 880 401 002 22062016 Pagina 0 van 5 Roebia Zorg Inhoud Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 Artikel 2 Reikwijdte... 1 Artikel 3 Doel reglement... 2 Artikel 4 Vertegenwoordiging... 2 Artikel

Nadere informatie

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Privacyreglement Artikel Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Stichting de As Inleiding en doel Bij Stichting de As worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om zeer privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement van Stichting 070Watt;

Privacyreglement van Stichting 070Watt; Privacyreglement van Stichting 070Watt; Stichting 070Watt treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd zijn hiermee

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE VAN AUTOMATISCHE NUMMERPLAATHERKENNING (ANPR) TEN BEHOEVE VAN DE HANDHAVING VAN DE MILIEUZONE VOOR VRACHTWAGENS

IMPLEMENTATIE VAN AUTOMATISCHE NUMMERPLAATHERKENNING (ANPR) TEN BEHOEVE VAN DE HANDHAVING VAN DE MILIEUZONE VOOR VRACHTWAGENS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2008.1189 RIS 162115 IMPLEMENTATIE VAN AUTOMATISCHE NUMMERPLAATHERKENNING (ANPR) TEN BEHOEVE VAN DE HANDHAVING VAN DE MILIEUZONE VOOR VRACHTWAGENS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV. A. Verwerking persoonsgegevens. Paragraaf 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV. A. Verwerking persoonsgegevens. Paragraaf 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT AANDACHT ARBO BV A. Verwerking persoonsgegevens Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Notitie Privacyreglement Leerlingen en ouders 22 juni 2017 Dit document is niet van toepassing op personeelsgegevens. Voor algemene informatie over de verwerking van persoonsgegevens verwijzen we o.a.

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Privacyreglement PIT kinderopvang & onderwijs

Privacyreglement PIT kinderopvang & onderwijs Privacyreglement PIT kinderopvang & onderwijs Preambule Dit reglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan PIT kinderopvang & onderwijs en de daaronder vallende kindcentra, of een

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Kind en Onderwijs Rotterdam. Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT. Leerlingen, ouders/voogd. Privacy reglement leerlingen

Kind en Onderwijs Rotterdam. Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT. Leerlingen, ouders/voogd. Privacy reglement leerlingen Van Beleidsafdeling Ondersteunend Aan Betreft Document Kind en Onderwijs Rotterdam Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT Raad van Toezicht en Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) Leerlingen, ouders/voogd

Nadere informatie

Even vooraf Dit is ons doel Dan maken wij gebruik van uw gegevens Dit is het doel van dit reglement

Even vooraf Dit is ons doel Dan maken wij gebruik van uw gegevens Dit is het doel van dit reglement Even vooraf De bescherming van uw privacy is belangrijk voor ons. Persoonlijke gegevens behandelen en beveiligen we dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Dit geldt zowel voor de gegevens van

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door de Golfclub Zuid-Drenthe (GCZD). De GCZD respecteert en beschermt de privacy van haar leden. De GCZD spant zich in om ervoor zorg

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V.

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. Inhoudsopgave IN Zorg en Advies B.V. en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving 4 Artikel 2: Reikwijdte 4 Artikel 3: Doel 4 Artikel 4: Te verzamelen gegevens

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE:

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: Artikel 1: Begripsbepalingen Artikel 2: Het Reglement Artikel 3: Uitgangspunten voor het verwerken van persoonsgegevens Artikel 4: Verzet Artikel 5: Inzage

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014 Maart 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair-, speciaal- of voortgezet onderwijs, zoals bedoeld in de

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen

Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen Gelet op: de Algemene verordening gegevensbescherming; de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming; de Archiefwet

Nadere informatie

b) een integriteitscode die in ieder geval op de website van de woningcorporatie wordt geplaatst.

b) een integriteitscode die in ieder geval op de website van de woningcorporatie wordt geplaatst. Algemeen In de sector woningcorporaties is het volgende met elkaar afgesproken: Aedescode, artikel 5: We ondernemen eerlijk, oprecht en transparant We dulden geen belangenverstrengeling We hanteren in

Nadere informatie

Privacyreglement. NLeducatie

Privacyreglement. NLeducatie Privacyreglement NLeducatie Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard

Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard Inleiding Met ingang van 1 januari 2015 geeft het Rijk aan gemeenten meer taken en verantwoordelijkheden op het terrein van de Jeugdzorg,

Nadere informatie

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGENGEGEVENS Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda privacyreglement leerlinggegevens.doc pagina 1 van 8 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, (OS );

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, (OS ); CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR91899_1 21 november 2017 PRIVACYREGLEMENT STAD GRONINGEN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, (OS 11.2502089); gezien het voorstel van 5 januari

Nadere informatie

Privacyreglement Cognitio Nederland B.V.

Privacyreglement Cognitio Nederland B.V. Vastgesteld door de directie van Cognitio Nederland B.V. op 28-07-2016 Inwerktreding: 1 augustus 2016 Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: a. Persoonsgegevens: elk gegeven van een

Nadere informatie

Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg

Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg Inhoudsopgave Inleiding 2 Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Reikwijdte en doelstelling van het reglement 3 Artikel 2 Doel en verwerking van de persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen

Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 22050 16 maart 2015 Privacy reglement voor het parkeervergunningen systeem van de gemeente Nijmegen Overwegende dat: in het kader van een goede

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens...

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens... REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Wageningen University & Research Inhoud I Algemene bepalingen... 2 II Verwerking van persoonsgegevens... 2 III Beveiliging en bewaring van persoonsgegevens... 3 IV

Nadere informatie

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Groningen, Overwegende dat het wenselijk is een regeling vast te stellen

Nadere informatie

Privacy Reglement Domijn

Privacy Reglement Domijn Privacy Reglement Domijn Uw privacy De bescherming van uw privacy is belangrijk voor ons. Persoonlijke gegevens behandelen en beveiligen we dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Dit geldt als

Nadere informatie

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer.

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer. PRIVACY REGLEMENT Betreffende bedrijven Dit Privacyreglement betreft de volgende bedrijven: o Optimaal Werk BV o Optimaal Arbo BV o Verzuim Beheer BV Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde

Nadere informatie

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 Titel : Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Human Assistance Network for Daily Support (HANDS)

PRIVACYREGLEMENT. Human Assistance Network for Daily Support (HANDS) PRIVACYREGLEMENT Human Assistance Network for Daily Support (HANDS) Amsterdam, 08-06-2017 Privacyreglement HANDS juni 2017 versie 1.2 1 Inhoudsopgave HANDS en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving

Nadere informatie

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Privacy regelement KBS De Plataan 1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP

PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP 1. Aanhef Dit reglement is voor de Stichting PCBO, gevestigd te Leiderdorp. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT UNIT ACADEMIE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 Begripsbepalingen

PRIVACYREGLEMENT UNIT ACADEMIE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 Begripsbepalingen PRIVACYREGLEMENT UNIT ACADEMIE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Anonieme gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1 Privacyreglement Artikel 1 Definities In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet bescherming Persoonsgegevens. 2.

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Privacy Protocol van vereniging

Privacy Protocol van vereniging Privacy Protocol van vereniging 1 Inleiding en begripsbepalingen Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens)

Nadere informatie

Privacyreglement Hulp bij ADHD

Privacyreglement Hulp bij ADHD Privacyreglement Hulp bij ADHD Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

Privacyreglement. GGD Amsterdam

Privacyreglement. GGD Amsterdam Privacyreglement GGD Amsterdam Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 1 Begripsbepalingen 3 2 Reikwijdte 4 Verwerking van persoonsgegevens 4 3 Doel 4 4 Voorwaarden 4 5 Opgenomen gegevens 5 6 Informatieplicht

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie