RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:"

Transcriptie

1 RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2013 Aanleiding: In 2011 heeft D66 een aantal vragen gesteld over gemeentelijke lasten van kamerbewoners. Dit gebeurde naar aanleiding van een wetswijziging om de aanslag afvalstoffenheffing in geval van onzelfstandige woonruimten aan de verhuurder op te leggen. In de beantwoording heeft het college aangegeven dat het voorstel tot introductie van een mogelijkheid tot individuele tegemoetkoming bij kamerbewoners vanuit een positieve grondhouding wordt heroverwogen (zie B&W.nr ). Doel: Vaststellen van de verordening tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden Kader: Artikelen 108, 149 en 255 Gemeentewet, artikel 26 Invorderingswet, artikelen 11 eerste lid, 19 eerste lid, 21, 22, 23, 25 en 26 Wet werk en bijstand. Overwegingen: Vanaf het belastingjaar 2012 is het wettelijk verplicht om - in geval van onzelfstandige woonruimten - de aanslag afvalstoffenheffing op te leggen aan de verhuurder en niet meer aan de bewoner zelf. In Leiden wordt de aanslag rioolheffing eveneens aan de verhuurder opgelegd. De bewoner zal de aanslag via de huur in rekening gebracht krijgen. Aangezien de bewoner de aanslag niet meer zelf ontvangt, is hierdoor het recht op kwijtschelding vervallen. Teneinde bewoners van onzelfstandige woonruimten toch een vorm van financiële compensatie te kunnen bieden, kan de Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden (TWK) een uitkomst bieden. De bedoeling van de regels van de TWK is vergelijkbaar met die van de kwijtschelding. Kamerbewoners met een laag inkomen en vermogen kunnen hierdoor onder voorwaarden in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Een ongelijkheid tussen bewoners van onzelfstandige en van zelfstandige woonruimten wordt hiermee opgeheven. Financiën: De invoering van de nieuwe verordening heeft diverse financiële, personele en organisatieconsequenties. Op basis van de ervaringscijfers van gemeente Delft, waar deze regeling al langer bekend is, wordt uitgegaan van circa 160 toekenningen. De kosten zullen, naar huidige verwachting, circa bedragen. Dit bedrag bestaat uit de toegekende bedragen en de personele kosten en ict-kosten. De dekking is gevonden binnen programma 10.

2 Evaluatie: Niet van toepassing Bijgevoegde informatie: Niet van toepassing. RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Leiden: Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders (raadsvoorstel van 2012), mede gezien het advies van de commissie, Gelet op de artikelen 108, 149 en 255 Gemeentewet, artikel 26 Invorderingswet, artikelen 11 eerste lid, 19 eerste lid, 21, 22, 23, 25 en 26 Wet werk en bijstand; BESLUIT: vast te stellen de navolgende Verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden Verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Deze verordening verstaat onder: a tegemoetkoming: een geldelijke tegemoetkoming aan kamerhuurders ter compensatie van de gemeentelijke belastingen, die via de (servicekosten van de) verhuurder aan de gemeente worden betaald. b gemeentelijke belastingen: de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. c kamerhuurder: een natuurlijke persoon die als huurder onzelfstandige woonruimte bewoont. d onzelfstandige woonruimte: een woning in Leiden waar sprake is van een noodzakelijk gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen (wasgelegenheid, kookgelegenheid en/of toilet). e betalingscapaciteit: het positieve verschil van het in januari van het betreffende belastingjaar genoten netto-besteedbare inkomen en de kosten van bestaan. f netto-besteedbaar inkomen: overeenkomstig artikelen 14 en 15 van de uitvoeringsregeling invorderingswet g netto-besteedbaar inkomen en studiefinanciering: bij de berekening van het netto besteedbare inkomen wordt overeenkomstig artikel Leidraad Invordering Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland rekening gehouden met inkomsten die studenten ontvangen op grond van de WSF en de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten 18+. h kosten van bestaan: de normen uit artikel 21, 22, 23, 25 en 26 van de WWB (overeenkomstig artikel 16 van de uitvoeringsregeling invorderingswet 1990).

3 i vermogen: overeenkomstig artikel 12 van de uitvoeringsregeling invorderingswet j belastingjaar: kalenderjaar waarop de gemeentelijke belastingen betrekking hebben. Hoofdstuk 2 De tegemoetkoming Artikel De afdelingsmanager Service & Informatie kent op aanvraag een tegemoetkoming toe aan de kamerhuurder, die in de maand januari van het jaar van aanvraag geen betalingscapaciteit en geen vermogen heeft. 2. De tegemoetkoming wordt verleend voor ten hoogste het betaalde bedrag van de gemeentelijke belastingen via de servicekosten nadat ten minste 80% van de betalingscapaciteit is aangewend. Artikel 2.2 Geen tegemoetkoming wordt verleend in de gevallen genoemd in artikel 8 en 18 van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet Artikel 2.3 De aanvraag kan alleen worden ingediend door de kamerhuurder die -bij gebreke van een op zijn naam gestelde aanslag gemeentelijke belastingen- geen beroep kan doen op het gemeentelijk kwijtscheldingsbesluit. Artikel 2.4 De tegemoetkoming bedraagt maximaal het bedrag aan gemeentelijke belastingen dat in het betreffende belastingjaar door de kamerhuurder via de, servicekosten van de, verhuurder aan de gemeente is betaald. Artikel 2.5 Bij tussentijdse verhuizing van de aanvrager wordt de tegemoetkoming verstrekt, uitgaande van de onzelfstandige woonruimte die de aanvrager in het betreffende belastingjaar als eerste bewoonde. Artikel 2.6 De tegemoetkoming wordt éénmalig uitbetaald voor het belastingjaar waarop de aanvraag ziet. Hoofdstuk 3 De aanvraag Artikel 3.1 De aanvrager kan slechts éénmaal per jaar een aanvraag indienen. De aanvraag heeft betrekking op het belastingjaar voorafgaande aan dat van de aanvraag. Artikel 3.2 De periode waarin aanvragen in behandeling worden genomen, loopt van 1 januari tot en met 31 maart van het jaar na afloop van het belastingjaar zoals genoemd onder artikel 3.1. Artikel 3.3

4 De aanvraag wordt ingediend door middel van het daartoe bestemde aanvraagformulier. Dit formulier wordt volledig ingevuld en ondertekend en wordt vergezeld van bewijsstukken over het inkomen en het vermogen en met een opgave van de verhuurder over het, via de servicekosten, aan de huurder in rekening gebrachte deel gemeentelijke belastingen. Artikel 3.4 Te laat ingediende aanvragen worden niet in behandeling genomen. Als de afdelingsmanager Service & Informatie het aanvraagformulier onvolledig ingevuld terugontvangt, stelt hij de aanvrager in de gelegenheid de ontbrekende gegevens alsnog binnen twee weken te verstrekken. Artikel 3.5 Op de aanvraag wordt door of namens de afdelingsmanager Service & Informatie bij voor administratief beroep vatbare beschikking beslist. Het college van burgemeester en wethouders beslist op het administratieve beroep. Hoofdstuk 4 Citeertitel en inwerkingtreding Artikel 4.1 Deze verordening kan worden aangehaald als de Verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Artikel Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking. 2. De datum van ingang van de verordening is 1 januari Gedaan in de openbare raadsvergadering van 18 december 2012, de Griffier, de Voorzitter, Dit voorstel is op 18 december ongewijzigd vastgesteld.

5 Toelichting Verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Inleiding Vanaf het belastingjaar 2012 is het wettelijk verplicht om in geval van onzelfstandige woonruimten de aanslag afvalstoffenheffing op te leggen aan de verhuurder en niet meer aan de bewoner zelf. In Leiden wordt de aanslag rioolheffing eveneens aan de verhuurder opgelegd. De bewoner zal de aanslag via de huur in rekening gebracht krijgen. Aangezien de bewoner de aanslag niet meer zelf ontvangt, is hierdoor het recht op kwijtschelding vervallen. Teneinde de bewoners van onzelfstandige woonruimten toch een vorm van compensatie te kunnen bieden, kan de Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders een uitkomst bieden. De bedoeling van de Tegemoetkoming is vergelijkbaar met die van de kwijtschelding. Kamerbewoners met een laag inkomen en vermogen kunnen hierdoor onder voorwaarden in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Een ongelijkheid tussen bewoners van onzelfstandige en van zelfstandige woonruimten wordt hiermee opgeheven. Alleen huurders van een kamer in een (studenten)huis of een woonruimte in een zorginstelling in Leiden kunnen in aanmerking komen voor een geldelijke tegemoetkoming. De kamerhuurder moet, met behulp van een huurcontract, kunnen aantonen dat hij een onzelfstandige wooneenheid bewoont. Bij een onzelfstandige woning moeten was- en kookgelegenheid en het toilet gedeeld worden met andere bewoners van het gebouw. De rioolheffing en de afvalstoffenheffing moeten via de huur of servicekosten worden doorbetaald aan de gemeente, dus niet rechtstreeks via een belastingaanslag van Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland. De hoogte van de betalingscapaciteit, inkomen en vermogen worden bepaald volgens de regels van de kwijtschelding. Hoofdstuk 2 De tegemoetkoming De hoogte van inkomen en vermogen worden vastgesteld volgens de kwijtscheldingsregels. Een inkomen kan onder meer bestaan uit uitkering, studiefinanciering, pensioen en inkomsten uit bijbanen. Het vermogen kan onder meer bestaan uit banksaldo, spaarrekening of auto. De artikelen 8 en 18 Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 bepalen wanneer kwijtschelding niet wordt verleend. In het geval de kamerhuurder zelf de belastingaanslag ontvangt van de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland, kan hij een kwijtscheldingsverzoek indienen bij de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland. Het bedrag dat de kamerhuurder betaalt aan gemeentelijke belastingen via de verhuurder is het maximale bedrag waar de kamerhuurder een tegemoetkoming voor kan aanvragen in het onderhavige jaar. Uitgangspunt is hierbij de onzelfstandige woonruimte die de aanvrager als eerste bewoonde in het onderhavige jaar. Hoofdstuk 3 De aanvraag Eenmaal per jaar kan een aanvraag door de kamerhuurder worden ingediend. Dit is in de periode 1 januari tot en met 31 maart na afloop van het betreffende belastingjaar. De aanvraag wordt slechts in behandeling genomen in het geval het aanvraagformulier volledig

6 wordt ingevuld en waarbij alle relevante informatie om de aanvraag te kunnen beoordelen, wordt verstrekt.

7 TECHNISCHE INFORMATIE Opsteller: A.P.G. Welters Organisatieonderdeel: Concernstaf Telefoon: Portefeuillehouder: Bereikbaarheid, Financiën & Economie

8 B en W. nr d.d Onderwerp Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2013 Besluiten:Behoudens advies van de commissie de Raad voor te stellen de Verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2012 vast te stellen. Perssamenvatting: Vanaf het belastingjaar 2012 is het wettelijk verplicht om in geval van onzelfstandige woonruimten de aanslag afvalstoffenheffing op te leggen aan de verhuurder en niet meer aan de bewoner zelf. In Leiden wordt de aanslag rioolheffing eveneens aan de verhuurder opgelegd. De bewoner zal de aanslag via de huur in rekening krijgen. Aangezien de bewoner de aanslag niet meer zelf ontvangt, is hierdoor het recht op kwijtschelding vervallen. Teneinde de bewoners van onzelfstandige woonruimten toch een vorm van compensatie te kunnen bieden, kan de Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden een uitkomst bieden. De bedoeling van de regels van de Tegemoetkoming is vergelijkbaar met die van de kwijtschelding. Een ongelijkheid tussen bewoners van onzelfstandige en van zelfstandige woonruimten wordt hiermee opgeheven.

Doel: Vaststellen van de verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2014.

Doel: Vaststellen van de verordening Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2014. RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2014 Aanleiding: Sinds 1 januari 2013 kent de gemeente

Nadere informatie

Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL. vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014

Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL. vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014 Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014 Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke heffingen gemeente Scherpenzeel/ versie:22

Nadere informatie

Raadsvoorstel - 1 - Besluit kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

Raadsvoorstel - 1 - Besluit kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - Raadsvoorstel ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 12. Registratienummer 2010-000635/r Portefeuillehouder CT Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013)

GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013) GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening kwijtscheldingsbeleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116

Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 11 december 2012 AB12.01147 RV2012.116 Gemeente Bussum Vaststellen 'Kwijtscheldingsregeling 2013' Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0140 Rv. nr.: 10.0140 B&W-besluit d.d.: 23-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1217 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Ag nr.: 9 Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Status besluitvormend Voorstel De Kwijtscheldingsregeling 2012 vast te stellen. Inleiding Als een belastingplichtige

Nadere informatie

Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen Versiedatum: 3 december 2015 Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen De raad van de gemeente Montferland, Gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Verordening bijdrageregeling minima gemeente Nunspeet 2018

Verordening bijdrageregeling minima gemeente Nunspeet 2018 Verordening bijdrageregeling minima gemeente Nunspeet 2018 De raad van de gemeente Nunspeet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; gelet op het bepaalde in artikel 147 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nieuwegein. Nr. 6527 23 januari 2015 Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie 2.6 Voor de Lelystedeling

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie 2.6 Voor de Lelystedeling Voorstel aan de raad Nummer: Z12-237491 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: L.V. Carli Afdeling: RDB Geo-informatie en Belastingen Telefoon: 0320-278358 E-mail: lv.carli@lelystad.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 9-12-2014 B en W-besluit nr.: 14.1115 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Verordening Individuele studietoeslag Participatiewet 2015 Aanleiding: Bij de

Nadere informatie

De raad van de gemeente Schinnen;

De raad van de gemeente Schinnen; De raad van de gemeente Schinnen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3april 2012 gezien het advies van de Beleidscommissie d.d. 23 april 2012 gezien het advies van de Sociaal Maatschappelijke

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Raadsbesluit De raad van de gemeente Houten ; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 april ; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4, tweede lid en

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 september 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 september 2014; Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen Behoort bij raadsbesluit De arij j)er van) Heemstede De raad van de gemeente Heemstede; VHri I I ^I^CaP gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012; Verordening activiteitenbijdrage 2013-A kenmerk 106100 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012; gelet op artikel 8 lid 1 onderdeel g,

Nadere informatie

Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015

Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015 Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015 Onderwerp Inleiding : Verordening individuele studietoeslag gemeente Ameland 2015 De Invoeringswet

Nadere informatie

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen VOORSTEL AAN DE RAAD vergadering van: 30 januari 2014 volgnummer: 69527 onderwerp: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen voorstel van: College van Burgemeester en Wethouders portefeuillehouder: J.M.van

Nadere informatie

Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen Wassenaar 2015

Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen Wassenaar 2015 CVDR Officiële uitgave van Wassenaar. Nr. CVDR365857_1 15 november 2016 Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen Wassenaar 2015 De gemeenteraad van Wassenaar, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Dit formulier moet u binnen twee maanden na dagtekening van de belastingaanslagen indienen bij de gemeente. Lees voordat u dit formulier invult de toelichting

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; hoofdstuk II van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; hoofdstuk II van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; Gelet op het bepaalde in: artikel 255 Gemeentewet; artikel 26 Invorderingswet 1990; hoofdstuk II van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Op 21 januari is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude de navolgende Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen vastgesteld: MID 14/003 Regeling

Nadere informatie

2. Indienen van een aanvraag Een aanvraag om kwijtschelding moet worden ingediend middels een daartoe vastgesteld aanvraagformulier.

2. Indienen van een aanvraag Een aanvraag om kwijtschelding moet worden ingediend middels een daartoe vastgesteld aanvraagformulier. Jaar: 2010 Nummer: 9 Besluit: B&W 9 februari 2010 Gemeenteblad BELEIDSREGEL KWIJTSCHELDING HELMOND 2010 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 4:81 tot en met 4:84 van de Algemene

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vergadering 28 mei 2013 Voorstelnummer Registratienummer Portefeuillehouder W. Hompe Afdeling BBO/Financiën Bijlage(n)

Raadsvoorstel Vergadering 28 mei 2013 Voorstelnummer Registratienummer Portefeuillehouder W. Hompe Afdeling BBO/Financiën Bijlage(n) Raadsvoorstel Vergadering : 28 mei 2013 Voorstelnummer : 05.13 Registratienummer : 13.004571 Portefeuillehouder : W. Hompe Afdeling : BBO/Financiën Bijlage(n) : 1 B&W-datum/nummer : 19 maart 2013, nummer

Nadere informatie

Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet

Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet AAN: De raad van de gemeente Ferwerderadiel Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Ferwert, 30 maart 2015 Aanleiding De Invoeringswet Participatiewet introduceert

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1055110 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1055109 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. 20 december 2012

Nadere informatie

Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB RV

Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB12.00617 RV2012.060 Gemeente Bussum Vaststellen Regeling 65 Plus Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015 De raad van de gemeente Renkum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; gelet op artikel 8, eerste

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d..., nummer:.. ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d..., nummer:.. ; Raadsbesluit De raad van de gemeente Coevorden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d..., nummer:.. ; gelet op het bepaalde in artikel 8, eerste lid, onderdeel c en derde lid van de Participatiewet;

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Zaaknummer : 156182 Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Collegevergadering : 10 november

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014.

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014. RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Algemene middelen Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014. Aanleiding:

Nadere informatie

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders Burgemeester en Wethouders B&W.nr.: 09.0242, d.d. 17 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders BESLUITEN Behoudens advies

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag gemeente Doetinchem 2015

Verordening individuele studietoeslag gemeente Doetinchem 2015 Verordening individuele studietoeslag gemeente Doetinchem 2015 De raad van de gemeente Doetinchem; gezien het advies van de sociale raad; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR DONGERADEEL

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR DONGERADEEL 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR DONGERADEEL OPSTELLER VOORSTEL: Rudy Cuperus AFDELING: W-WYS DanDon PORTEFEUILLEHOUDER: S.J. Boorsma Agendapunt: No. /'15 Dokkum, 17 maart 2015 ONDERWERP:

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag WIL

Verordening individuele inkomenstoeslag WIL Verordening individuele inkomenstoeslag WIL De raad van de gemeente IJsselstein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2015 (nr: ); gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 16-12-2014) De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; Besluit behorende bij het voorstel 7 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gehoord de commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Venray 2017

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Venray 2017 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Venray 2017 De Raad van de gemeente Venray; gelet op artikel 8, eerste lid, onder c, van de Participatiewet; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Westland 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Westland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Westland. Nr. 80641 29 december 2014 Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Westland 2015 Leeswijzer verordening individuele inkomenstoeslag Met ingang

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 8-7-2014 B en W-besluit nr.: 14.0613 Naam programma: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Vaststellen Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

Nadere informatie

bijlage] GEWIJZIGD Pieter Palm/ Erika Spil Bert van Asselen 291629

bijlage] GEWIJZIGD Pieter Palm/ Erika Spil Bert van Asselen 291629 Raadsvoorstel bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 7 00048/00 17 opktober 2013 Pieter Palm/

Nadere informatie

Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012

Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012 Gemeente Hoogeveen Leidraad invordering gemeentelijke belastingen Hoogeveen 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie: Gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling: Leidraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT CURMERENO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039428 Behorend bij het BcWV-advies met registratienummer 1039427 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d Datum:

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 Raadsbesluit 4 december 2014 Naam opsteller M. Huberts Datum vaststelling 4 december 2014 Afdeling Dienstverlening Vastgesteld

Nadere informatie

VERORDENING TOESLAGEN EN VERLAGINGEN BIJSTAND 2006

VERORDENING TOESLAGEN EN VERLAGINGEN BIJSTAND 2006 De Raad van de gemeente Oostzaan, Gelezen het voorstel nummer. van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Gelet op artikel 8 en 30 van de Wet werk en bijstand en de Algemene

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen.

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen. Raadsvergadering, 18 december 2012 Voorstel aan de Raad Nr: Agendapunt: Datum: 20121218 12RV 12 13 november 2012 Onderwerp: Kwijtscheldingsbeleid Onderdeel raadsprogramma: n.v.t. Portefeuillehouder: Jan

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 126. Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van vervallen huishoudtoets.

Gemeente Den Haag. rv 126. Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van vervallen huishoudtoets. rv 126 Dienst Sociale zaken en Werkgelegenheidsprojecten BSW/2012.129 RIS 254101_121211 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van

Nadere informatie

Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Op het gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid is artikel 26 (zijnde de artikelen 26.

Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Op het gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid is artikel 26 (zijnde de artikelen 26. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Twenterand. Nr. 121442 5 september 2016 Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen I. Algemeen Toepassing Leidraad Invordering 1. Op het gemeentelijk

Nadere informatie

8 oktober Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019

8 oktober Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 8 oktober 2018 Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2019 De raad van de gemeente Montferland, Gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Regels gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid 2013

Regels gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid 2013 COLLEGEBESLUIT Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert; gelet op artikel 231 en 255 van de Gemeentewet, alsmede de Invorderingswet 1990 en de Leidraad Invordering 2008; overwegende

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag; Gemeente Appingedam Raadsbesluit De raad van de gemeente Appingedam; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag; gelet op

Nadere informatie

GEMEENTE NOORDENVELD. Onderwerp Aanpassing beleid kwijtschelding heffingen/belastingen aan nieuwe landelijke regels

GEMEENTE NOORDENVELD. Onderwerp Aanpassing beleid kwijtschelding heffingen/belastingen aan nieuwe landelijke regels GEMEENTE NOORDENVELD Aan de gemeenteraad Roden, * Agendapunt Documentnr.: RV12.0 Onderwerp Aanpassing beleid kwijtschelding heffingen/belastingen aan nieuwe landelijke regels Onderdeel Algemene dekkingsmiddelen

Nadere informatie

4. De heer B. heeft zijn klacht op 9 februari 2010 ter beoordeling aan de Nationale ombudsman voorgelegd.

4. De heer B. heeft zijn klacht op 9 februari 2010 ter beoordeling aan de Nationale ombudsman voorgelegd. Rapport 2 h2>klacht De heer D. klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn verzoek om kwijtschelding van gemeentelijke belasting over 2009 heeft afgewezen,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2013; CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR321263_1 4 juli 2017 Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2013 DE RAAD DER GEMEENTE EPE gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november

Nadere informatie

VERORDENING INDIVIDUELE STUDIETOESLAG PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015

VERORDENING INDIVIDUELE STUDIETOESLAG PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 VERORDENING INDIVIDUELE STUDIETOESLAG PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 Wetstechnische informatie 1. Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015. Gemeente.

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015. Gemeente. De raad van de gemeente.; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders..; gelet op artikel 8, eerste lid, onderdeel c, en derde lid, van de Participatiewet; overwegende dat het van

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015

Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015 Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Breda 2015 Citeertitel Verordening Individuele Studietoeslag

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag 2016

Verordening individuele studietoeslag 2016 Verordening individuele studietoeslag 2016 10-03-2016 Verordening individuele studietoeslag De raad van de gemeente Montferland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, met

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) De raad van de gemeente Almere, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op het bepaalde in artikel 228a van de Gemeentewet; B E S L U I T: vast te stellen de volgende: VERORDENING op

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2013, nr. 13.04.12;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2013, nr. 13.04.12; Nr. 12A De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2013, nr. 13.04.12; gelet op artikel 8 eerste lid, onderdeel c en artikel 30 van de Wet werk en bijstand;

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND GEMEENTEBLAD VAN HELMOND LEIDRAAD KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN. Jaar : 2006 Nummer: 14 Besluit : B & W 1 februari 2006 Burgemeester en wethouders van Helmond, In aanmerking genomen, dat door

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Ons kenmerk: 14RB000110 Nr. 8f De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater;

UITVOERINGSREGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater; CVDR Officiële uitgave van Oudewater. Nr. CVDR389421_1 19 december 2018 UITVOERINGSREGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater;

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 10 16 februari 2016 Wijziging verordening toelage uitwonende studerenden Geachte leden van de raad, Hierbij

Nadere informatie

Raadsbesluit Jaar 2015/09/24/06. Besluit:

Raadsbesluit Jaar 2015/09/24/06. Besluit: Raadsbesluit Jaar 2015/09/24/06 Onderwerp: Verordening individuele studietoeslag gemeente Roerdalen 2015 De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van het college van burgemeester en

Nadere informatie

gelet op artikel 8 eerste lid onderdeel c van de Participatiewet en artikel 7 lid 1 van de gemeenschappelijke regeling 2010 ISD Noordoost;

gelet op artikel 8 eerste lid onderdeel c van de Participatiewet en artikel 7 lid 1 van de gemeenschappelijke regeling 2010 ISD Noordoost; Gemeente Appingedam Raadsbesluit De raad van de gemeente Appingedam; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 november 2014; gelet op artikel 8 eerste lid onderdeel c

Nadere informatie

Datum: 3 november 2014 Portefeuillehouder: M. Klein

Datum: 3 november 2014 Portefeuillehouder: M. Klein Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-089 Registratiekenmerk: Onderwerp: Raadsvoorstel Verordening Individuele inkomenstoeslag Participatiewet Korte inhoud: Op dit moment heeft degene die langdurig een laag

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Krimpen aan den IJssel 2015

Verordening individuele studietoeslag Krimpen aan den IJssel 2015 Verordening individuele studietoeslag Krimpen aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014;

Nadere informatie

Toeslagenverordening WWB 2012 gemeente Apeldoorn. Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2012

Toeslagenverordening WWB 2012 gemeente Apeldoorn. Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2012 Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2012 Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2012 De raad van de gemeente Apeldoorn; gelezen het voorstel van het college d.d.., nr...; gelet op artikel 8, eerste

Nadere informatie

VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012

VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012 VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012 De raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart 2012, nummer

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. 27 april 2010;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. 27 april 2010; Raadsbesluit De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. 27 april 2010; gelet op het bepaalde in artikelen 8 lid 1, onderdeel c en 30

Nadere informatie

Verordening toelage uitwonende studerenden

Verordening toelage uitwonende studerenden Gemeenteblad Texel 2016, nr 39 datum 01-06-16 Verordening Toelage Uitwonende Studerenden gemeente Texel 2016 Verordening toelage uitwonende studerenden Gemeente Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering

Nadere informatie

TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012

TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012 TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012 De raad van de gemeente Losser; - gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser, - gelet op artikel 8, eerste

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag gemeente Stein

Verordening individuele studietoeslag gemeente Stein Verordening individuele studietoeslag gemeente Stein De raad van de gemeente Stein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Stein; gelet op artikel 8, eerste lid onderdeel c, van de Participatiewet;

Nadere informatie

B&W-nr.:06.0700 d.d. 06-06-2006. Wijziging Beleidsregels Bijzondere Bijstand

B&W-nr.:06.0700 d.d. 06-06-2006. Wijziging Beleidsregels Bijzondere Bijstand Raadsaanbiedingsformulier Rv nr. Opsteller Naam: Piet Minderhoud B&W.nr.: 06.0700 Dienst: SOZA Telefoon: 516 7393 Verantwoordelijk portef.houder: Sociale Zaken B&W-besluit d.d: 6 juni 2006 en Cultuur Meningsvormend

Nadere informatie

Verordening meedoenregeling gemeente Doetinchem 2012

Verordening meedoenregeling gemeente Doetinchem 2012 Verordening meedoenregeling gemeente Doetinchem 2012 De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 november 2011; gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Datum Van Steller Aan. Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing /306654

Datum Van Steller Aan. Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing /306654 Intern voorstel Datum Van Steller Aan 12 september 2017 H.J.M. Venner H.J.M. Venner Onderwerp College van burgemeester en wethouders Kenmerk Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening individuele studietoeslag gemeente Haarlem.

vast te stellen de Verordening individuele studietoeslag gemeente Haarlem. Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Haarlem (versie 28-08-2014) De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg min i in ii ii mi mi BM1300497 Raadsvergadering 25 april 2013 Agendanummer Onderwerp Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Nadere informatie

Gezien van voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014 met overneming van de daarin vermelde motieven;

Gezien van voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014 met overneming van de daarin vermelde motieven; De raad van de gemeente Roosendaal; Gezien van voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014 met overneming van de daarin vermelde motieven; Gelet op artikel 8, eerste lid, onderdeel c, artikel

Nadere informatie

Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk

Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 372021 Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Verordening kwijtschelding heffingen gemeente Moerdijk Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs.

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing 2019

Verordening afvalstoffenheffing 2019 Verordening afvalstoffenheffing 2019 - B&W vergadering d.d. 13 november 2018 - Raadsvergadering d.d. 3 december 2018 - Publicatie in het gemeenteblad d.d. 6 december 2018 - Inwerkingtreding d.d. 7 december

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Woerden Nr. 276852 21 december 2018 Besluit van burgemeester en wethouders van Woerden houdende regels voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen (Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

Vastgestelde verordening - Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Zoeterwoude 2015

Vastgestelde verordening - Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Zoeterwoude 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoeterwoude Publicatiedatum: 19-12-2014 Nummer gemeenteblad: 0355 Vastgestelde verordening - Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente

Nadere informatie

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014;

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; MID14/013.5 VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN 2015 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober

Nadere informatie

B E S L U I T: vast te stellen de verordening individuele studietoeslag Westvoorne.

B E S L U I T: vast te stellen de verordening individuele studietoeslag Westvoorne. Raadsbesluit 2014 Nr. 101239/101364 De raad van de gemeente Westvoorne; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2014 gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Vastgestelde verordening - Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet gemeente Zoeterwoude 2015

GEMEENTEBLAD. Vastgestelde verordening - Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet gemeente Zoeterwoude 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoeterwoude Publicatiedatum: 18-11-2014 Nummer gemeenteblad: 0316 Vastgestelde verordening - Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet gemeente

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) De Raad van de gemeente Ede, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Ede d.d. 11 november, gelet op artikel 8, eerste lid, onderdeel c, van de Participatiewet; gezien het advies van de

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Verordening individuele studietoeslag gemeente Heerhugowaard 2015 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Pagina 1 Pagina 1 Voor wie is deze brochure? - 3-1.1 Wanneer is deze brochure niet

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2014, vast te stellen de Verordening individuele studietoeslag Participatiewet

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2014, vast te stellen de Verordening individuele studietoeslag Participatiewet Bijlage 8 Verordening Individuele Studietoeslag 2015 De raad van de gemeente Hengelo, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2014, gelet op artikel 8, derde lid van de Participatiewet,

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015

Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015 Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015 Citeertitel Verordening Individuele Inkomenstoeslag

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 22 december 2005 Nr.: 05/45 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening Toeslagen en verlagingen WWB Samenvatting Met de invoering van de Wet werk en bijstand (WWB) per 1 januari

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 CVDR Officiële uitgave van Lingewaard. Nr. CVDR365829_1 26 juni 2018 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 14RDS00157 De raad van de gemeente Lingewaard; gelezen

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Renkum 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Renkum 2015 Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Renkum 2015 De raad van de gemeente Renkum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Brummen Officiële naam regeling Verordening op de heffing en de invordering van leges Citeertitel

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012 Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012 De raad van de gemeente Teylingen; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek van d.d. 19 maart 2012 gelet op de

Nadere informatie

Onderwerp: Toeslagenverordening Wet werk en bijstand gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr. 13.

Onderwerp: Toeslagenverordening Wet werk en bijstand gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr. 13. GEMEENTERAAD Onderwerp: Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2013 Registratienummer: 13.01885 De raad van de gemeente Borger-Odoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007

Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Maasbree Officiële naam regeling Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Citeertitel

Nadere informatie