Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering"

Transcriptie

1 Wat meer uitleg over de zorgverzekering Welkom bij de Vlaamse Zorgkas

2 Wat is de zorgverzekering? De Vlaamse Regering heeft aan het eind van de jaren negentig de zorgverzekering in het leven geroepen. Waarom? Ze stelde vast dat wie ziek wordt, een dokter moet bezoeken of een geneesmiddel moet betalen, van het ziekenfonds een deel van de uitgaven terugbetaald krijgt. Maar wie langdurig zorgbehoevend wordt en hulp nodig heeft bij het poetsen, boodschappen doen of de persoonlijke verzorging, moest dat uit eigen portemonnee betalen. Daar wou de Vlaamse Regering iets aan doen. Het principe is eenvoudig: elke Vlaming ouder dan 25 jaar betaalt jaarlijks een klein bedrag (sinds 2003 is dat vastgesteld op 25 euro/jaar en in bepaalde gevallen op 10 euro/jaar) en dat geld wordt in één pot gestopt. Elk jaar legt de Vlaamse overheid daar nog een pak geld bovenop. Wie hulpbehoevend wordt, kan een beroep doen op de zorgverzekering en een aanvraag indienen voor een vaste maandelijkse financiële tussenkomst. Zorgbehoevenden die thuis wonen, kunnen dat geld gebruiken om professionelen (bijvoorbeeld gezinszorg) of helpende familie en vrienden te vergoeden. Wie in een rusthuis of een psychiatrisch verzorgingstehuis verblijft, kan met dat geld een stuk van de kosten betalen. Wat is de Vlaamse Zorgkas? De inning van de ledenbijdragen en de betaling van tegemoetkomingen gebeurt door zorgkassen. Er zijn 7 erkende zorgkassen. De Vlaamse Zorgkas werd opgericht door de Vlaamse overheid en is een ongebonden en pluralistische zorgkas, waarvan iedereen lid kan worden. De hoofdzetel bevindt zich in Brussel. Meer dan mensen zijn aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas.

3 Waar vind ik de Vlaamse Zorgkas in mijn buurt? De Vlaamse Zorgkas is in elke Vlaamse gemeente aanwezig, via het OCMW. Daar kan u terecht voor meer informatie over de Vlaamse zorgverzekering en de Vlaamse Zorgkas. U vindt er ook alle nodige formulieren als u zich wil aansluiten of als u een aanvraag wil indienen. Het OCMW helpt u ook bij het invullen ervan. Bent u lid van de Kas der Geneeskundige Verzorging van de NMBS Holding of van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (HZIV), dan kan u ook in hun gewestelijke kantoren terecht voor informatie. U kan er ook alle formulieren afgeven. Om uw vragen of inlichtingen te beantwoorden werken wij samen met de Vlaamse Infolijn. U kan van 9 tot 19 uur terecht op het nummer Een ervaren team staat er voor u klaar. Ben ik verplicht om me aan te sluiten bij een zorgkas? Woont u in Vlaanderen en bent u ouder dan 25 jaar, dan is de Vlaamse zorgverzekering een verplichte verzekering. Wonen in Vlaanderen betekent: ingeschreven zijn in het bevolkingsregister of het vreemdelingenregister van een gemeente in Vlaanderen. Woont u in Brussel en bent u ouder dan 25 jaar, dan kan u zich vrijwillig aansluiten. Uiteraard kan u dan ook genieten van financiële steun wanneer u zorgbehoevend wordt. Let wel, als u zich niet aansluit van zodra het mogelijk is, dan gelden er bijkomende voorwaarden om te kunnen genieten van de zorgverzekering. Meer hierover vindt u op onze website Woont u in een andere EU- of EER-lidstaat of in Zwitserland, bent u ouder dan 25 jaar en bent u in België uit eigen recht sociaal verzekerd op basis van uw huidige of vroegere tewerkstelling in Vlaanderen, dan bent u een inkomende grensarbeider en moet u ook de jaarlijkse ledenbijdrage betalen.

4 Wie kan of mag zich niet aansluiten? Woont u in Vlaanderen of Brussel maar behoort u tot één van onderstaande categorieën, dan kan en mag u zich niet aansluiten bij een zorgkas. U kunt ook niet genieten van de voordelen van de zorgverzekering. J inwoners van Vlaanderen of Brussel die werken of gewerkt hebben in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) of in Zwitserland en daardoor in dat land uit eigen recht sociaal verzekerd zijn; J personeelsleden van bepaalde internationale organisaties (EU, Navo, ) en hun personen ten laste; J personen onderworpen aan het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer; J buitenlandse studenten. Komt u in aanmerking voor een vrijstelling, dan moet u dat bewijzen. Meer informatie vindt u op onze website Let op Bent u tewerkgesteld in een land dat niet behoort tot de EU of de EER en hebt u een adres in Vlaanderen, dan bent u niet vrijgesteld van de aansluitingsplicht. U moet de jaarlijkse bijdrage betalen.

5 Wat is de jaarlijkse ledenbijdrage? U betaalt één keer per jaar de ledenbijdrage van 25 euro. Had u op 1 januari van het voorgaande jaar recht op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering, dan betaalt u slechts 10 euro. Dat zijn onder andere personen met een WIGW-statuut of personen die een leefloon van het OCMW krijgen. Vanaf 2009 betalen ook personen met het OMNIOstatuut de verminderde bijdragen. Wat gebeurt er als ik niet betaal? J Betaalt u drie ledenbijdragen niet of niet volledig, dan krijgt u een administratieve geldboete van 250 euro. De boete wordt 100 euro als u recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering. J Betaalt u een bijdrage niet, onvolledig of te laat, dan wordt uw recht op een financiële tussenkomst met vier maanden geschorst. Deze opschorting met verlies van rechten gaat in op het moment dat u zorgbehoevend wordt en recht zou hebben op die steun. Hoe sluit ik mij aan? Heel eenvoudig: bel, fax of mail ons uw naam, adres en rijksregisternummer. Wij bezorgen u daarna de nodige informatie en een overschrijvingsformulier om de ledenbijdrage te betalen. Wat als ik mij niet aansluit bij een zorgkas? Als u zich niet tijdig bij een zorgkas aansluit, dan wordt u automatisch bij de Vlaamse Zorgkas aangesloten en dat vanaf 1 januari van het eerste jaar waarin u voldoet aan de voorwaarden voor aansluiting. Dit noemt men de ambtshalve aansluiting. De Vlaamse Zorgkas brengt u hiervan schriftelijk op de hoogte en nodigt u ook uit om de bijdrage(n) te betalen. Zo kan u zich tijdig in orde stellen met uw aansluitingsplicht en krijgt u geen sanctie.

6 Wat heeft de Vlaamse zorg Woont u thuis en bent u zwaar zorgbehoevend of verblijft u in een erkende residentiële instelling (een rusthuis, een rust- en verzorgingstehuis of een psychiatrisch verzorgingstehuis), dan heeft u recht op een maandelijkse financiële vergoeding van de zorgverzekering. Die vergoeding wordt ook wel een tenlasteneming genoemd. Dat bedrag wordt maandelijks op uw rekening gestort of u ontvangt het via circulaire cheque. Dat geld mag u vrij besteden. Momenteel genieten ongeveer leden van de Vlaamse Zorgkas van een maandelijkse tussenkomst. Vanaf maart 2009 werd de maandelijkse tegemoetkoming verhoogd van 125 euro naar 130 euro per maand. Mantel- en thuiszorg Residentiële zorg tot juli euro 125 euro juli 2008 tot maart euro 125 euro vanaf maart euro 130 euro U kan steeds een aanvraag tot tegemoetkoming indienen en dit ongeacht uw leeftijd. Ook als u jonger bent dan 26 jaar en zorgbehoevend, kan u een aanvraag indienen en een tenlasteneming ontvangen.

7 verzekering mij te bieden? Om een aanvraag in te dienen, vult u een aanvraagformulier in en stuurt u dat naar ons op. U vindt het formulier op onze website of u kan het aanvragen op het nummer Uw zorgbehoevendheid moet u aantonen met een attest. J Verblijft u in een residentiële instelling, dan moet u een verblijfsattest van de instelling voorleggen. J Doet u beroep op mantel- en thuiszorg, dan komen verschillende attesten in aanmerking. Katz-schaal in de thuisverpleging (score B of C) Medisch-sociale schaal voor onderzoek naar recht op integratietegemoetkoming en tegemoetkoming hulp aan bejaarden (minstens score 15) Bijkomende kinderbijslag op basis van minstens 66% handicap en minstens 7 punten met betrekking tot de graad van zelfredzaamheid uit hoofde van het kind Bijkomende kinderbijslag op basis van minstens 18 punten op de medisch-sociale schaal (pijlers P1, P2,P3) Bel-profielschaal van de gezinszorg (minstens 35 punten) Evaluatieschaal tot staving van de aanvraag om tegemoetkoming in een verzorgingsinrichting (minstens score C) Kine E-attest (enkel bij verlenging na minstens 3 jaar een positieve beslissing op basis van een Bel-profielschaal) J Als u nog geen attest hebt, dan kan u uw zorgbehoevendheid laten onderzoeken door een erkende dienst. Voor meer informatie hierover neemt u best contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

8 Vlaamse Zorgkas Koning Albert II-laan 35 bus Brussel tel fax Meer weten? Op de website van de Vlaamse Zorgkas vindt u meer uitgebreide informatie over het lidmaatschap en het recht op een tegemoetkoming. U vindt er ook alle formulieren van de zorgverzekering. VU: Marc Morris, Vlaamse Zorgkas vzw, Koning Albert II-laan 35 bus 36, 1030 Brussel F4 06/2009

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

Zorgkas LM. Vlaamse Zorgverzekering. Zorgkas

Zorgkas LM. Vlaamse Zorgverzekering. Zorgkas Zorgkas LM Vlaamse Zorgverzekering Zorgkas Wat is de Vlaamse Zorgverzekering? De Vlaamse Zorgverzekering is een initiatief van de Vlaamse Overheid en zorgt ervoor dat er een maandelijkse tegemoetkoming

Nadere informatie

Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten. Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST

Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten. Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST Wat is de Vlaamse Zorgverzekering? De Vlaamse Zorgverzekering is een initiatief van de Vlaamse Overheid en zorgt ervoor dat er een maandelijkse

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas

Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas Wat is het basisondersteuningsbudget? Het basisondersteuningsbudget (BOB) is een Vlaamse premie of tegemoetkoming voor personen met een handicap die een beperkte

Nadere informatie

www.vlaamsezorgverzekering.be

www.vlaamsezorgverzekering.be www.vlaamsezorgverzekering.be De Vlaamse zorgverzekering wil een (gedeeltelijke) dekking bieden van kosten voor niet-medische zorgen verleend aan een zorgbehoevende vernieuwde regeling vanaf 2003 om zorgverzekering

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004)

Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004) Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004) In te vullen door de zorgbehoevende bij een aanvraag voor mantel- en thuiszorg of een verandering van zorgvorm naar mantel-

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/120607 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

SEMINAIRE QUELLE ASSURANCE AUTONOMIE EN WALLONIE? 18 maart 2016

SEMINAIRE QUELLE ASSURANCE AUTONOMIE EN WALLONIE? 18 maart 2016 SEMINAIRE QUELLE ASSURANCE AUTONOMIE EN WALLONIE? 18 maart 2016 DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING BIEDT EEN TEGEMOETKOMING IN DE KOSTEN VOOR NIET-MEDISCHE ZORGEN VERLEEND AAN EEN ZORGBEHOEVENDE

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

DE VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Vlaamse Sociale Bescherming en de sector personen met een handicap 16 mei 2018

DE VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Vlaamse Sociale Bescherming en de sector personen met een handicap 16 mei 2018 DE VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Vlaamse Sociale Bescherming en de sector personen met een handicap 16 mei 2018 DE VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Decreet van 24 juni 2016 AANTAL LEDEN PER REGIO 2017 AANTAL

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/070507 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING In te vullen door de zorgkas Ontvangstdatum: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een zorgbudget

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het automatisch toekennen van een tenlasteneming van de Vlaamse zorgverzekering voor palliatieve thuispatiënten

Voorstel van resolutie. betreffende het automatisch toekennen van een tenlasteneming van de Vlaamse zorgverzekering voor palliatieve thuispatiënten stuk ingediend op 2262 (2013-2014) Nr. 1 30 oktober 2013 (2013-2014) Voorstel van resolutie van mevrouw Vera Van der Borght, de heer Peter Gysbrechts, de dames Gwenny De Vroe en Lydia Peeters en de heren

Nadere informatie

VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon heeft.

VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon heeft. B.E.L.-PROFIELSCHAAL Basis - Eerste - Lijns - profielschaal VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

De Vlaamse zorgverzekering

De Vlaamse zorgverzekering De Vlaamse zorgverzekering 1 Inhoud Wat is de Vlaamse zorgverzekering? 3 Wat moet ik doen om in orde te zijn met de Vlaamse zorgverzekering? 4 Moet ik aansluiten bij een zorgkas en bijdragen betalen? 4

Nadere informatie

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS / handleiding HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS Woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra / 7.12.2018 Inhoudstafel 1 Situering 3 2 Procedure voor personen die niet aangesloten zijn

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 09.04.2010 MONITEUR BELGE 20595 Art. 3. In artikel 6 van hetzelfde besluit worden volgende wijzigingen aangebracht : 1 In 1 wordt het woord «volledige» ingevoegd tussen de woorden «op

Nadere informatie

Thuiszorg. informatiepunt

Thuiszorg. informatiepunt Thuiszorg 2 informatiepunt Inhoud 1 De Vlaamse Sociale bescherming... 4 1.1 Wat is de Vlaamse Sociale bescherming?... 4 1.2 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)... 4 1.2.1 Wat en voor wie?... 4

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/192 BERAADSLAGING NR 08/071 VAN 2 DECEMBER 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/151218 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

"#$#%&#"'&%()$#)! *&&+!,#+-&)#)!%#"!##)!.#,#+'()$/!

#$#%&#'&%()$#)! *&&+!,#+-&)#)!%#!##)!.#,#+'()$/! !!!!! "#$#%&#"'&%()$#)! *&&+!,#+-&)#)!%#"!##)!.#,#+'()$/!!!!!! Tegemoetkomingen voor personen met een beperking. 1. Inkomensvervangende tegemoetkoming Mensen met een handicap kunnen niet altijd een voldoende

Nadere informatie

2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen

2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen zorg 2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen De ziekteverzekering dekt de medische kosten, terwijl de zorgverzekering de niet-medische kosten vergoedt. De tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aansluiten bij een zorgkas?

Aansluiten bij een zorgkas? De zorgkas Aansluiten bij een zorgkas? Wat is een zorgkas? Een zorgkas organiseert in opdracht van de Vlaamse overheid de Vlaamse sociale bescherming 6 zorgkassen 5 zorgkassen zijn verbonden aan een mutualiteit

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 18729 MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP N. 2006 1350 [C 2006/35448] 6 JANUARI 2006. Ministerieel besluit houdende de goedkeuring van de handleiding zorgverzekering De Vlaamse minister van Welzijn,

Nadere informatie

~ :-.~? 'J~ ~ Vlaamse Regering. DE VLAAMSE MINISTER VAN WEL2;IJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZI1ir

~ :-.~? 'J~ ~ Vlaamse Regering. DE VLAAMSE MINISTER VAN WEL2;IJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZI1ir I 'J~ ~ ~ :-.~? Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN WEL2;IJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZI1ir Omzendbrief betreffende de toepassing van de Vlaamse zorgverzekering voor Belgisch sociaal verzekerden met:

Nadere informatie

Overleg mdt en ouders Timing

Overleg mdt en ouders Timing Mariska Waldukat Sociaal werker Patiëntenbegeleiding Overleg mdt en ouders Timing Wat nu? Aanvraagprocedure Rechten? Indienen van de aanvraag Medisch onderzoek Beslissing 1 Contact kinderbijslagfonds Bedienden

Nadere informatie

Reglement van mantelzorgtoelage

Reglement van mantelzorgtoelage Reglement van mantelzorgtoelage 1. Doel Het doel van de mantelzorgtoelage is in de eerste plaats waardering tonen voor het werk van de mantelzorger, zodat de thuissituatie kan bestendigd worden. 2. Definities

Nadere informatie

Aansluiten bij een zorgkas?

Aansluiten bij een zorgkas? De zorgkas Aansluiten bij een zorgkas? Wat is een zorgkas? Een zorgkas organiseert in opdracht van de Vlaamse overheid de Vlaamse sociale bescherming 6 zorgkassen 5 zorgkassen zijn verbonden aan een mutualiteit

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 39902 MONITEUR BELGE 13.09.2005 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/151218 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie Met dit formulier kunt u als mantelzorger de Brugse mantelzorgpremie aanvragen. Wij vragen u alle gegevens in DRUKLETTERS in te vullen. Tip:

Nadere informatie

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON HET RECHT OP EEN LEEFLOON in twaalf stappen... Een leefloon, wat is dat? Wanneer krijg ik het leefloon? Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat zal er na de

Nadere informatie

TEGEMOETKOMINGEN VSB.

TEGEMOETKOMINGEN VSB. TEGEMOETKOMINGEN VSB www.zorg-en-gezondheid.be TEGEMOETKOMINGEN VSB maandelijks zorgbudget Zorgbudget zwaar zorgbehoevenden Zorgbudget ouderen met een zorgnood* Zorgbudget personen met een handicap derdebetalersregeling

Nadere informatie

De aansluiting bij een ziekenfonds

De aansluiting bij een ziekenfonds Versie nr. 1 Laatste update: 14-12-2007 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is een ziekenfonds? 3) Wat verstaan we onder de aansluiting bij een ziekenfonds? 4) Wat verstaan we onder de terugbetaling van

Nadere informatie

Vlaamse sociale bescherming. Wie zorg nodig heeft, sterker maken

Vlaamse sociale bescherming. Wie zorg nodig heeft, sterker maken Vlaamse sociale bescherming Wie zorg nodig heeft, sterker maken INHOUD 1. Vlaamse sociale bescherming: inhoud en situering 2. Solidair verzekeringsmodel 3. Persoonsvolgende financiering 4. Uniforme inschaling

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD 7093 Uitleg velden : a. rijksregisternummer : b. geboortejaar c. NIS-code fusiegemeente : NIS - code van de fusiegemeente waar de betrokken persoon laatst

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

Vlaamse Regering [^fflê* ""

Vlaamse Regering [^fflê* Vlaamse Regering [^fflê* "" Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 2 8 september 2 001 houdende de erkenning, de registratie en de machtiging, en houdende

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / nota Onderwerp Hoe gaan personen aansluiten bij zorgkas met oog op een mobiliteitshulpmiddel? 1 Situering Vanaf 1 januari 2019 moeten alle personen die een mobiliteitshulpmiddel wensen aan te kopen of

Nadere informatie

De Vlaamse Zorgkas. Werkingsverslag oktober 2003 december 2005

De Vlaamse Zorgkas. Werkingsverslag oktober 2003 december 2005 De Vlaamse Zorgkas Werkingsverslag oktober 2003 december 2005 1 Opmerking Voor de vlotte leesbaarheid is dit verslag in de mannelijke persoonsvorm geschreven. Overal waar u hij leest, mag u gerust zij

Nadere informatie

AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING. Jaarverslag 2017

AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING. Jaarverslag 2017 AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Jaarverslag 2017 Inhoud Voorwoord 4 1. Werking van het Agentschap voor Vlaamse Sociale Bescherming 6 1.1 Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden 6 1.2 ZORGBUDGET VOOR

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/07/039 1 BERAADSLAGING NR. 07/013 VAN 6 MAART 2007, GEWIJZIGD OP 2 OKTOBER 2007, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE INKOMENDE GRENSARBEIDERS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN

Nadere informatie

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

Helft zorgverzekerden komt niet rond

Helft zorgverzekerden komt niet rond Bijlage perstekst Helft zorgverzekerden komt niet rond 1. Het belang van de zorgverzekering Het HIVA onderzoek (2008) 1 bevestigt het nut van de Vlaamse zorgverzekering. Voor zorgerkenden maakt het wel

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5

Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5 JAARVERSLAG 2010 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5 1. Wat is de Vlaamse zorgverzekering... 5 2. Het Vlaams Zorgfonds... 5 3. Enkele kerncijfers... 6 Tabel 1 - Aantal

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

Medische zorg Wonen in Nederland, werken in België

Medische zorg Wonen in Nederland, werken in België Medische zorg Wonen in Nederland, werken in België Inhoud In welk land bent u verzekerd? 2 Waarvoor bent u verzekerd? 2 Wlz-zorg 3 Wat moet u regelen voor uzelf? 3 Moet u de Vlaamse zorgverzekering afsluiten?

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN TOELAGE VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Voor wie Om in aanmerking te komen voor deze toelage dient men over één van onderstaande attesten te beschikken. Het bedrag van de

Nadere informatie

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Mevrouw Mijnheer Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: - Langdurig werkloze (tenminste 6 maanden) - Zieke (tenminste 6 maanden) - Bruggepensioneerde

Nadere informatie

VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2016

VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2016 VLAAMS ZORGFONDS Jaarverslag 2016 Inhoud 1 Voorwoord 4 1.1 Vlaamse Zorgverzekering 4 1.2 Basisondersteuningsbudget 5 1.3 Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden 6 2 Werking van het Vlaams Zorgfonds 7 2.1

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 28.12.2006 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 28.12.2006 MONITEUR BELGE 74955 VLAAMSE OVERHEID [C 2006/37086] Vlaamse Milieumaatschappij. Delegatiebesluit Bij besluit van de administrateur-generaal van de Vlaamse Milieumaatschappij van 15 december 2006 wordt de heer Dirk Waegeman,

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 24 juni 2005; A. SITUERING, ONDERWERP EN RECHTVAARDIGING VAN DE AANVRAAG

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 24 juni 2005; A. SITUERING, ONDERWERP EN RECHTVAARDIGING VAN DE AANVRAAG SCSZ/05/97 1 BERAADSLAGING NR. 05/034 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE BUITENLANDSE VERZEKERDEN, DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN HET VLAAMS ZORGFONDS, MET HET

Nadere informatie

Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming

Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming 1. Algemene uitleg rond de wijzigingen in de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden Bent

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/142 BERAADSLAGING NR 09/079 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Medische zorg. Inhoud Waarvoor bent u verzekerd? 2

Medische zorg. Inhoud Waarvoor bent u verzekerd? 2 BBZ Medische zorg Wonen in België, werken in Nederland Inhoud Waarvoor bent u verzekerd? 2 Hebben uw gezinsleden geen eigen ziektekostenverzekering? 2 In welk land kunnen u en uw gezinsleden zorg krijgen?

Nadere informatie

Thuiszorg. informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden jonger dan 65 jaar

Thuiszorg. informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden jonger dan 65 jaar Thuiszorg 1 informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden jonger dan 65 jaar Dienst thuiszorg 2 Inhoud 1 TEGEMOETKOMING MINDERVALIDEN VAN HET MINISTERIE VAN SOCIALE VOORZORG... 4 1.1 De inkomstenvervangende

Nadere informatie

DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN

DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN 1. Welke medische kosten worden door het ziekenfonds betaald? De ziekenfondsen vergoeden geneeskundige

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/163 BERAADSLAGING NR. 08/052 VAN 7 OKTOBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

SCSZ/04/26. Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds van 4 februari 2004;

SCSZ/04/26. Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds van 4 februari 2004; SCSZ/04/26 BERAADSLAGING NR 04/005 VAN 20 FEBRUARI 2004 M.B.T. DE MEDEDELINGEN VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD MET HET OOG OP DE TOEPASSING VAN DE ZORGVERZEKERING BERAADSLAGINGEN NR 02/115 VAN

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2007. Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5

JAARVERSLAG 2007. Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5 JAARVERSLAG 2007 Hoofdstuk 1 Werking van de Vlaamse zorgverzekering... 5 1. Wat is de Vlaamse zorgverzekering... 5 2. Het Vlaams Zorgfonds... 5 3. Enkele kerncijfers... 6 Tabel 1 - Aantal leden in Vlaanderen

Nadere informatie

DURF2020. Mensen met een beperking hun eigen leven in handen geven, daar gaan we voor!

DURF2020. Mensen met een beperking hun eigen leven in handen geven, daar gaan we voor! DURF2020 Mensen met een beperking hun eigen leven in handen geven, daar gaan we voor! Het Basisondersteuningsbudget Wat is het en wat kan ik ermee? Overzicht workshop Deel 1 (Zorgkas) De Zorgkas vandaag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Dienst Sociale Zaken - Doelgroepenwerking Tel.: 053 64 58 17 sociale.dienst@ocmwdenderleeuw.be Inhoudstafel 1. Doelstelling 2. Voorwaarden tot het

Nadere informatie

Medische zorg. Inhoud

Medische zorg. Inhoud BBZ Medische zorg Wonen in Nederland, werken in België Inhoud Waarvoor bent u verzekerd? 2 Wlz-zorg 2 Wat moet u regelen voor uzelf? 3 Moet u aansluiten bij de Vlaamse Sociale Bescherming? 3 Hoe krijgt

Nadere informatie

VR MED.0488/2 VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2014

VR MED.0488/2 VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2014 VR 2015 3010 MED.0488/2 VLAAMS ZORGFONDS Jaarverslag 2014 Inhoud 1 Voorwoord 4 2 Werking van de Vlaamse Zorgverzekering 6 2.1 Wat is de Vlaamse Zorgverzekering 6 2.2 Het Vlaams Zorgfonds 6 2.3 Enkele kerncijfers

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / nota Onderwerp Hoe gaan personen aansluiten bij zorgkas met oog op een mobiliteitshulpmiddel? 1 Situering Vanaf 1 januari 2019 moeten alle personen die een mobiliteitshulpmiddel wensen aan te kopen of

Nadere informatie

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming Privacywet Vlaamse Sociale Bescherming In het kader van de Vlaamse Sociale Bescherming worden er 3 tegemoetkomingen toegekend: de Vlaamse Zorgverzekering het Basisondersteuningsbudget en de tegemoetkoming

Nadere informatie

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap A001 Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap Provinciale afdeling VF Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR

Nadere informatie

Aanvraag voor uitkering mantelzorg

Aanvraag voor uitkering mantelzorg Aanvraag voor uitkering mantelzorg U kunt een aanvraag voor uitkeringen indienen door het bijgevoegde aanvraagformulier in te vullen en het ingevuld terug te sturen naar het sociaal verzekeringsfonds,

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling In te vullen door de behandelende afdeling Wie komt in aanmerking voor een tegemoetkoming? U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming als u en uw eventuele partner meerderjarig zijn en voor eigen

Nadere informatie

VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2015

VLAAMS ZORGFONDS. Jaarverslag 2015 VLAAMS ZORGFONDS Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord 4 2 Werking van de Vlaamse Zorgverzekering 6 2.1 Wat is de Vlaamse Zorgverzekering 6 2.2 Het Vlaams Zorgfonds 6 2.3 Enkele kerncijfers 7 2.3.1 Leden

Nadere informatie

Medische zorg Wonen in Nederland, uitkering of pensioen uit België

Medische zorg Wonen in Nederland, uitkering of pensioen uit België Medische zorg Wonen in Nederland, uitkering of pensioen uit België Inhoud In welk land bent u verzekerd? 2 Hoe krijgt u medische zorg? 3 Wat kost het u? 3 Hoe is uw partner verzekerd? 3 Aanvullend verzekeren

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Wonen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 54, 2018 ANTWERPEN AANVRAAGFORM HUUR ANT 20121207 Bezoektijd: alleen na telefonische afspraak

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING - 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING Artikel 6 De werkgevers die werknemers in vast dienstverband aanwerven als vaklui, dienen hiervan onverwijld kennis te geven aan de Administratieve Commissie met het oog

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 22 december 2004; Gelet op de brief van de Kruispuntbank van 2 oktober 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 22 december 2004; Gelet op de brief van de Kruispuntbank van 2 oktober 2006; SCSZ/05/05 1 BERAADSLAGING NR. 05/004 VAN 18 JANUARI 2005, GEWIJZIGD OP 17 OKTOBER 2006, M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET VLAAMS ZORGFONDS

Nadere informatie

Medische zorg Wonen in België, uitkering of pensioen uit Nederland

Medische zorg Wonen in België, uitkering of pensioen uit Nederland Medische zorg Wonen in België, uitkering of pensioen uit Nederland Inhoud In welk land bent u verzekerd? 2 Hoe krijgt u medische zorg? 2 Wat kost het u? 2 Hoe zijn uw gezinsleden verzekerd? 3 Wat kost

Nadere informatie

Administratief stappenplan bij invaliditeit kinderbegeleider

Administratief stappenplan bij invaliditeit kinderbegeleider Administratief stappenplan bij invaliditeit kinderbegeleider versie kinderbegeleider Woord vooraf Ziek zijn verandert je leven, wordt wel eens gezegd. En bij langdurige ziekte is dat meer dan ooit het

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer?

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Wat is een activiteitencoöperatie? Indien u behoort tot

Nadere informatie

VR DOC.1242/2BIS

VR DOC.1242/2BIS VR 2018 0911 DOC.1242/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2016 houdende de voorwaarden van de vaststelling, de uitbetaling en de terugvordering

Nadere informatie

Indiening van een bezwaar tegen de beslissing van een zorgkas over de Vlaamse zorgverzekering

Indiening van een bezwaar tegen de beslissing van een zorgkas over de Vlaamse zorgverzekering Indiening van een bezwaar tegen de beslissing van een zorgkas over de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-170117 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Mantelzorgpremie. OCMW Geraardsbergen. Contact

Mantelzorgpremie. OCMW Geraardsbergen. Contact OCMW Geraardsbergen Mantelzorgpremie Contact WZC Denderoord Mantelzorgpremie Hoge Buizemont 247 9500 Geraardsbergen Telefoon 054 43 28 26 Email mantelzorg@ocmwgeraardsbergen.be 1 Algemeen Zorg jij voor

Nadere informatie

De HZIV voert dit type opzoekingen ook uit voor zorgverstrekkers, voornamelijk voor grote ziekenhuiscentra.

De HZIV voert dit type opzoekingen ook uit voor zorgverstrekkers, voornamelijk voor grote ziekenhuiscentra. Aanvraag verzekerbaarheid in het buitenland Procedure voor de OCMW s HZIV Dienst Internationale Relaties (iri.enquete@hziv.be) www.hziv.be Inleiding De Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie