het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "het sollicitatiegesprek. tips & tricks."

Transcriptie

1 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

2 Inleiding. Een goede sollicitatie begint bij een goede voorbereiding. Hoe presenteer je jezelf en hoe wil je overkomen op je gesprekspartner? Een goed sollicitatiegesprek zorgt ervoor dat jouw CV positief wordt ondersteund door je persoonlijkheid. Door een goede voorbereiding laat je een goede indruk achter en vergroot je de kans op de functie. Personato heeft al vele sollicitatieprocedures begeleid. Hierdoor kent Personato de klappen van de zweep. Middels deze whitepaper deelt Personato haar kennis met jou en begeleiden we je van de eerste stap in de voorbereiding tot de handdruk na het gesprek. Recruitment is ons vak. Wat is jouw vak? Leeswijzer: Voorbereiding Jezelf presenteren Het eerste contact Het gesprek Op sollicitatiegesprek o Voorbeeldvragen o Checklist 2 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

3 Voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn een aantal dingen die je ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek doet, zodat je goed beslagen ten ijs komt: Verdiep je in het bedrijf waar je op gesprek gaat. Bekijk hun website, Google het bedrijf en zoek hen op social media op. Verdiep je in je gesprekpartner(s). Zoek ze op via bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Zo kan je inspelen op zijn of haar interesses en arbeidsverleden, of wellicht heb je gedeelde contacten. Noteer de vragen die je hebt n.a.v. het lezen van de vacaturetekst en bedrijfswebsite, zodat je deze kunt stellen tijdens het gesprek. Neem voordat je vertrekt de route naar het bedrijf door. Je zorgt er zo voor dat je op tijd aanwezig bent. Op tijd aanwezig is niet een half uur te vroeg, maar 5 minuten voor aanvang. Wanneer het echt niet lukt om op tijd te komen, altijd even bellen. Vergeet dus niet belangrijke nummers bij de hand te hebben. Neem een tablet of schrijfblok en pen mee om aantekeningen kunt maken. Leg deze op tafel bij aanvang van het gesprek, zodat je niet tijdens het gesprek in je tas hoeft te rommelen. Zorg dat je diploma's en referenties kan laten zien als hiernaar gevraagd wordt (op papier of tablet). Zorg dat je een aantal concrete voorbeelden hebt waarmee je kunt aantonen dat jij aan de gevraagde functie eisen voldoet. Kleren maken de man. Draag passende kleding. Je kleding moet passend zijn bij de functie waarvoor je op gesprek gaat én bij de bedrijfscultuur. Je kan van te voren de consultant van Personato om kledingadvies vragen. Zorg dat je in ieder geval nette, gepoetste schoenen aan hebt! En last but not least: Zorg voor goede lichaamsverzorging! Kijk een keer extra in de spiegel voor je gaat. Een out of bed look en vieze ongeknipte nagels zijn, net als ongepoetste oude schoenen, echt not done voor een sollicitatiegesprek! 3 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

4 Jezelf presenteren. "Dit ben ik." Het voornaamste doel van een sollicitatiegesprek is de baan krijgen! Je moet er voor zorgen dat je jezelf in een kort tijdsbestek zo goed mogelijk presenteert. Hieronder staan een aantal tips waardoor jij jezelf goed kan presenteren. HOUDING Jouw gesprekspartner ziet het liefst een levendig en opgewekt persoon. Jij wilt die functie! Straal dat ook uit! Zorg ervoor dat je al bij binnenkomst een goede indruk maakt; begroet de receptionist op een vriendelijke manier. De receptionist wordt namelijk regelmatig gevraagd welke indruk hij of zij van de sollicitant had; het zou erg vervelend zijn als je dan niet correct tegen hem of haar bent geweest of (iets te luidruchtig) hebt zitten bellen in de wachtruimte. Gebruik tijdens het sollicitatiegesprek zo min mogelijk negatieve woorden als 'niet' en 'nooit', ze leiden af van jouw verhaal. Blijf gedurende het hele gesprek positief en spreek in de tegenwoordige tijd. Flexibiliteit is geen teken van onzekerheid, zorg er dus voor dat je geen starre standpunten inneemt maar ruimte laat voor andere meningen. Soms probeert jouw gesprekspartner jou bewust te ontregelen. Hij stelt agressief een vraag of heeft een ongeïnteresseerde houding. Blijf jezelf en rustig. Spreken zonder woorden. Onze communicatie gebeurt voor 55% door onze lichaamstaal. Zorg er dus voor dat jij aan je gesprekspartner laat zien dat je er helemaal voor gaat. Een aantal tips: Neem een actieve houding aan. Zit rechtop en ontspannen. En glimlach af en toe! Gebruik je handen tijdens het praten, maar doe dit natuurlijk en forceer dit niet. Kijk je gesprekspartner(s) altijd aan. Wanneer je met meerdere personen een gesprek hebt, zorg dan voor voldoende oogcontact met alle personen. Speel niet met je pen of met je haar en zit niet te wiebelen op je stoel. 4 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

5 Het eerste contact. "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken." Er wordt vaak beweerd dat de keuze voor een kandidaat wordt bepaald in de eerste paar seconden. Het gesprek dat daarop volgt is puur om de indruk te bevestigen. Enkele tips om een goede eerste indruk te maken: Geef een goede hand. Een goede hand is een stevige, maar niet al te krachtige. Je kijkt je gesprekspartner aan wanneer je elkaar de hand schudt. Noem ook altijd je naam. Ga er niet van uit dat je gesprekspartner deze van te voren weet. Wanneer er meerdere gesprekspartners zijn, loop dan om de tafel heen om iedereen de hand te schudden en buig niet over de tafel heen. Plaatsnemen aan tafel. Ga tegelijkertijd met je gesprekspartner zitten, ga niet eerder dan hem / haar zitten. Wanneer je door de receptionist al naar de kamer bent gebracht, sta dan op wanneer je gesprekspartner binnenkomt. Je kan als je eerder binnenkomt alvast je tablet of uitgeprint CV en functieomschrijving op tafel leggen. Zo laat je zien dat je goed voorbereid bent en hoef je niet tijdens het gesprek in je tas te zoeken. 5 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

6 Het gesprek. Velen kunnen betogen, weinigen een gesprek voeren." Zoals eerder gezegd is het belangrijk om te weten wie je gesprekspartner is. De ene persoon stelt veel open vragen, de ander meer gesloten vragen. Gesloten vragen kun je echter ook beantwoorden met een korte toelichting, zeker als deze toelichting benadrukt waarom jij de geschikte persoon bent voor de functie. Een veel gebruikte opbouw voor sollicitatiegesprekken is de volgende: De opening. Je gesprekspartner heet jou welkom en leidt het gesprek in. Vaak wordt er aangegeven welke opbouw je gesprekspartner wil hanteren. Stel jezelf kort voor als je gesprekspartner hierom vraagt. Hou het wel kort, de rest komt later in het gesprek aan bod. Ben je heel blij met de uitnodiging voor het gesprek? Benoem dit gerust! Het bedrijf. Vaak presenteert je gesprekspartner na de opening het bedrijf. Luister goed en neem de informatie tot je; je kan deze informatie later in het gesprek wellicht nog positief gebruiken. Noteer vragen of dingen die je opvallen, zodat je er later op terug kunt komen. In veel gevallen kan je vragen ook direct stellen, pro-activiteit wordt gewaardeerd. Onderbreek je jouw gesprekspartner? Doe dit dan altijd op een nette manier. Zorg dat je goed ingelezen bent! Zo kan je de veel gestelde vraag wat weet jij van het bedrijf eenvoudig beantwoorden. De functie. Wanneer de functie aan bod komt kunnen er zich twee scenario's voordoen. Het kan zijn dat gesprekspartner eerst de functie omschrijft. Hier kun je de rest van het gesprek je voordeel uit doen; je kan je antwoorden hier op afstemmen. Het andere scenario is dat de gesprekspartner jou laat vertellen over de functie, bijvoorbeeld wat je aanspreekt in de functie of welke vergelijkbare ervaring je al hebt. Jouw goede voorbereiding is dan cruciaal. Vragen over je persoonlijkheid. In veel sollicitatiegesprekken wordt gevraagd om drie sterke en drie zwakke punten van jezelf te benoemen. Als je goed bent voorbereid is dit voor jou een makkelijke vraag. Geef wel altijd een korte toelichting op je sterke en zwakke punten. Probeer jouw genoemde punten ook aan te sluiten bij de functie. Als je jouw zwakke punten hebt benoemd, vertel dan ook altijd wat je doet om ze te verbeteren. Dit laat niet alleen zien dat je een goed zelfbeeld hebt, maar ook dat je initiatief neemt om ze te verbeteren. Wanneer er wordt gevraagd om jezelf te beschrijven doe dit dan kort en bondig en benoem je sterke punten. 6 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

7 Vragen over gevolgde opleidingen. Do: vertel waarom je voor de opleiding hebt gekozen en wat je er interessant aan vond. Don t: ben je gestopt met een studie, geef dan op een positieve manier aan waarom je bent gestopt. Zeg niet: Ik had geen zin meer of Ik zag het niet meer zitten, dit geeft de indruk dat je snel opgeeft / geen doorzetter bent. Vragen over werkervaring. Do: Vertel kort welke ervaring je hebt opgedaan, wat je leuk en leerzaam vond en waar je bijvoorbeeld trots op bent. Als je gesprekspartner toelichting wil op een specifiek onderdeel zal hij/zij daar naar vragen. Don t: Heb je een periode niet gewerkt, dan wordt er waarschijnlijk gevraagd naar de oorzaak hiervan. Bedenk vooraf wat je hier op positieve manier over wil zeggen. Laat je niet verleiden om je frustratie te uiten over negatieve ervaringen met vorige werkgevers of sollicitatiegesprekken. Dit geeft een onnodig vervelende sfeer in dit leuke sollicitatiegesprek. Vragen over je motivatie. Do: Geef aan waarom je juist voor deze organisatie wilt werken. Zorg dat je laat zien dat jij jezelf hebt verdiept in het bedrijf en hun wensen. Je kan bijvoorbeeld wat vertellen over jouw interesse voor de producten of diensten van het bedrijf of waarom de cultuur die er heerst bij jou past. Don t: Een nieuwe werkgever wordt niet enthousiast als jij "het is dicht bij huis" en "alles beter dan thuis op de bank zitten" als enige motivatie benoemd om bij het bedrijf te gaan werken. Laat dit achterwege. Er zijn vast een aantal andere redenen waarom jij graag bij dit bedrijf zou willen werken. Vragen over je ambities. Do: Jij weet als geen ander wat je wilt met je toekomst, zorg ervoor dat je toekomstvisie op de korte termijn gerelateerd is aan de functie waar je op solliciteert. Je gesprekspartner wil iemand aannemen die een bewuste keuze maakt en gemotiveerd is om te werken voor zijn organisatie. Laat merken dat je waarde hecht aan ontwikkeling en graag persoonlijk wil groeien. Don t: Tegen je toekomstig leidinggevende zeggen dat je op korte termijn zijn/haar functie ambieert, valt vaak niet in goede aarde. Ambities uitspreken is goed, maar ben realistisch, verwoord ze goed. Zelf vragen stellen. Door vragen te stellen krijg je niet alleen meer informatie over het bedrijf, de functie, de manager en collega s, maar je toont hiermee ook interesse. Stel geen vragen omdat je denkt dat dit moet. Afsluiting. Geef aan hoe jij het gesprek ervaren hebt. Vraag aan je gesprekspartner ook wat hij/zij van het gesprek vond. Dit geeft ruimte om iets wat onduidelijk was te verduidelijken of iets wat verkeerd begrepen is te corrigeren. Bedank je gesprekspartner voor het gesprek. 7 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

8 Op sollicitatiegesprek. Voorbeeldvragen. Algemene vragen over het bedrijf. Wat weet je van ons bedrijf? Wat weet je van onze branche? Wat trekt je aan in dit bedrijf? Wat zou voor jou de ideale werkgever zijn? Waarom wil je deze baan? Waarom zouden we jou moeten aannemen? Vragen over je werkstijl. Hoe zou je je eigen werkstijl omschrijven? Wat verwacht je van een toekomstige leidinggevende? Wat is het laatste project dat je hebt uitgevoerd? Is dit project succesvol voltooid? Waaruit blijkt dat je.. bent? ( bijv. ondernemend/commercieel/zelfstandig) Hoe ga je om met mensen die kritisch zijn over jouw werk? Hoe ga je om met collega s die hun werk niet goed doen? Als je iemand negatieve feedback hebt moeten geven, hoe deed je dat? Met welk soort mensen werk je het best samen? Welke mensen zitten in jouw allergie? Hoe ga je hier mee om? Als je van jouw manager een opdracht krijgt waar je je niet in kan vinden, wat doe je dan? Welke fout heb je op zakelijk gebied begaan en op welke manier heb je dit opgelost? Waarop ben je kijkend naar je hele carrière - het meest trots? Hoe ga je om met conflicten op de werkvloer? Wat zou je doen je als je merkt dat je werkgever fraude pleegt? Heb je wel eens meegemaakt dat je een taak niet aankon? Hoe ben je hiermee omgegaan? Wat is de zwaarste beslissing die je in de afgelopen twee jaar hebt genomen? Wat doe je als je in tijdnood komt met de hoeveelheid werk die je af moet hebben? Vragen over je carrièreontwikkeling. Hoe zou je jezelf willen ontwikkelen in het aankomende jaar? Waar zie je jezelf over vijf jaar? Wat wil je bereiken in deze functie? Heb je leidinggevende ambities? Wat is de volgende stap in je carrière na deze functie? Welke cursus of training zou je graag willen doen? 8 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

9 Welke cursus of training zou jouw huidig manager voor jou aanbevelen? Op welke manier maak je jezelf een nieuwe functie en werkomgeving eigen? Meer vragen over jou. Wat zijn je sterke punten? Wat zijn je zwakke punten? Wat vond je het minst leuk aan je vorige baan? Wat vond je het leukst aan je vorige baan? Welke verantwoordelijkheden heb je in je huidige functie? Waarom wil je weg bij je huidige werkgever? Wat is jouw ideale werkomgeving? Welke bedrijfscultuur past bij jou? Welk eigen initiatief heb je geïnitieerd en uitgevoerd? Ben je een goed georganiseerd persoon en waar blijkt dat uit? Geef je de voorkeur aan grote lijnen of details? Wie is je favoriete manager tot nu toe en waarom? Wie heeft jouw carrière beïnvloed en op welke manier? Wie is jouw grote voorbeeld op zakelijk gebied en waarom? Ben je bereid om te verhuizen? Vragen over je salaris. Wat is je huidige salaris? Welke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je bij je huidig werkgever? Ben je tevreden over je huidige salaris en arbeidsvoorwaarden? Wat is je gewenste salaris? Welke arbeidsvoorwaarde is voor jou het belangrijkste? 9 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

10 Checklist. Bedrijf: Datum: Functie: Tijd: Adres: Gesprekspartner(s): Positieve punten. Verbeterpunten Wat maakt jou uniek voor deze functie Niet vergeten! Eigen CV. Functieprofiel. Pen en papier. Veel voorkomende vragen doorgenomen. Routebeschrijving. Informatie van internet. 10 het sollicitatiegesprek. tips & tricks.

Vragen sollicitatiegesprek. Basisvragen

Vragen sollicitatiegesprek. Basisvragen Vragen sollicitatiegesprek Voorbeeldvragen Geen enkel sollicitatiegesprek of interview is hetzelfde, maar toch zijn er vragen die in gesprekken naar voren komen. Om je zenuwen wat in bedwang te houden

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Themales beroepen taalvrijwilliger/docent Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Opwarming: Cursisten zitten

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

HET FUNCTIONERINGSGESPREK

HET FUNCTIONERINGSGESPREK HET FUNCTIONERINGSGESPREK Tips voor een zinvol gesprek Inhoudstafel 1. Wat is een functioneringsgesprek? p4 2. Hoe bereid je je voor? p6 3. Verschillen met het evaluatiegesprek p8 Samenwerking verbeteren

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

INHOUD. Over ons 3. Finance 4. Business support 5. Voorbereiding 6. De juiste indruk achterlaten 8. Het sollicitatiegesprek 10

INHOUD. Over ons 3. Finance 4. Business support 5. Voorbereiding 6. De juiste indruk achterlaten 8. Het sollicitatiegesprek 10 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 3 Finance 4 Business support 5 Voorbereiding 6 De juiste indruk achterlaten 8 Het sollicitatiegesprek 10 Sollicitatievragen beantwoorden 11 2 WALTERS PEOPLE INTERVIEWGIDS

Nadere informatie

Programma: Samen werken aan de toekomst

Programma: Samen werken aan de toekomst Programma: Voorstelrondje Zakelijk flirten is het beïnvloeden van gesprekken op een andere manier. Meer regie door meer kennis (van jezelf en de ander!) Tips & tricks Oefenen met zakelijk flirten 2 Samen

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

Sollicitatie- vragen. De 100 meest gestelde sollicitatievragen

Sollicitatie- vragen. De 100 meest gestelde sollicitatievragen 100 Sollicitatie- vragen De 100 meest gestelde sollicitatievragen 1. Kan je jezelf kort even voorstellen? 2. Hoe kwam je in contact met deze vacature? 3. Kan je me wat meer vertellen over jouw laatste

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek Lesdoel: De student weet meer over het en heeft een keer geoefend. Korte inhoud: De vacature is gevonden, de brief geschreven nu komt het aan de orde. Wat kun je verwachten? Oriëntatie Studenten hebben

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

Vraag maar raak! vragen aan sollicitanten + bonusvragen vragen aan werkgevers. 50 vragen aan sollicitanten + bonusvragen

Vraag maar raak! vragen aan sollicitanten + bonusvragen vragen aan werkgevers. 50 vragen aan sollicitanten + bonusvragen Vraag maar raak! 1. 50 vragen aan sollicitanten + bonusvragen 2. 20 vragen aan werkgevers 50 vragen aan sollicitanten + bonusvragen Er zijn zeker 50 vragen die tijdens een sollicitatiegesprek aan bod kunnen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

Solliciteren kun je leren!

Solliciteren kun je leren! Solliciteren kun je leren! EVEN VOORSTELLEN Tatjana van het Groenewoud (adviseur werktuigbouwkunde) Marvin Moreira (adviseur werktuigbouwkunde) Continu is intermediair voor techniek en brengt vraag en

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

10 tips voor succesvol solliciteren

10 tips voor succesvol solliciteren Succesvol solliciteren Wat we allemaal weten en toch weer vergeten Solliciteren is voor de één een spannende gebeurtenis, voor de ander een uitdaging en voor nog weer anderen een noodzaak. Je krijgt meestal

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep HET EVALUATIEGESPREK Je prestaties onder de loep Inhoudstafel 1. Wat mag je verwachten van het evaluatiegesprek p4 2. Voorbereiding is alles! p5 3. Hoe herpak je je na een mindere evaluatie p7 4. De verschillen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

sollicitatie tips

sollicitatie tips sollicitatie tips www.jobbuilders.nl Iedereen weet dat de eerste indruk die je maakt belangrijk is en zelfs erg bepalend kan zijn. De eerste indruk kan voordat het gesprek begint een bepalend oordeel vormen.

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

Sollicitatiegids voor kandidaten van Kelly Services

Sollicitatiegids voor kandidaten van Kelly Services Kom. Zie. Overwin. Sollicitatiegids voor kandidaten van Kelly Services De doelstelling van Kelly Services is het verstrekken van middelen en instrumenten die nodig zijn voor succes. Deze handleiding bevat

Nadere informatie

In Mierlo ons digitale dorp.

In Mierlo ons digitale dorp. In Mierlo ons digitale dorp. Het verschil tussen je cv en je sollicitatiebrief Als je solliciteert stuur je meestal een sollicitatiebrief en een cv. Er staat niet altijd aangegeven dan men een sollicitatiebrief

Nadere informatie

Hoe bespreek ik het functioneren bij onvoldoende functioneren?

Hoe bespreek ik het functioneren bij onvoldoende functioneren? Hoe bespreek ik het functioneren bij onvoldoende functioneren? Je bent niet tevreden over het functioneren van je medewerker. Het is belangrijk hier tijdig over in gesprek te gaan, zodat je medewerker

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

SOLLICITATIEGIDS Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

SOLLICITATIEGIDS Bereid je voor op het sollicitatiegesprek SOLLICITATIEGIDS Bereid je voor op het sollicitatiegesprek Inhoudstafel 1. Stap 1: een goede voorbereiding is al een halve sollicitatie p4 2. Stap 2: duik je kleerkast in p5 3. Stap 3: breng de nodige

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv #9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv Whitepaper Handleiding voor het opstellen van een duidelijk cv Introductie Manon Heitkamp Dank voor je belangstelling voor dit kennisdocument. Wanneer je gaat solliciteren

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl

Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Utrecht.nl Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Stap in je loopbaan met de ontwikkelcarrousel! Voor je ligt informatie over de ontwikkelcarrousel met workshops die het Expertisecentrum (voorheen Loopbaancentrum)

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Hand-outs ouderavond jaar 2

Hand-outs ouderavond jaar 2 Hand-outs ouderavond jaar 2 Inhoudsopgave Werkblad: Uitdagingen in gedrag 2 Overzicht voorwaarden voor gedragsverwachtingen 3 Matrix voor Thuis (leeg) 4 Matrix voor Thuis (ingevuld) 5 Les in goed gedrag

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werkgever Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Waarom een functioneringsgesprek?... 7 Wat is een functioneringsgesprek?...

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV FLUITEND NAAR JE WERK Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, juni 2018 LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil het werk van haar leden zo plezierig mogelijk maken. Als

Nadere informatie

De voorbereiding. Tip: Realiseer je dat je doelen niet in een gesprek gehaald hoeven te worden maar neem dus de tijd.

De voorbereiding. Tip: Realiseer je dat je doelen niet in een gesprek gehaald hoeven te worden maar neem dus de tijd. 1 De voorbereiding 1. Voorbereiding Een goede voorbereiding is essentieel. Denk voor aanvang van het gesprek na over: wat wil je bereiken en wat zijn jouw verwachtingen van het gesprek 2. Randvoorwaarden

Nadere informatie

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU?

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU? INGEZET, WAT NU? Het is belangrijk te beseffen dat niet iedere opdrachtgever een gedegen inwerkprogramma heeft zoals je bij Calco bent tegengekomen. Dat de laptop klaarstaat op je nieuwe bureau, je stoel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER. Communicatie. op de werkvloer. 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren!

Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER. Communicatie. op de werkvloer. 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren! Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER Communicatie op de werkvloer 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren! Een organisatie is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie.

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

In dit boekje staan handige tips die je hierbij helpen! Onze kennis op dit gebied delen we graag met jou. Veel succes! Randstad

In dit boekje staan handige tips die je hierbij helpen! Onze kennis op dit gebied delen we graag met jou. Veel succes! Randstad solliciteren Doen wat je leuk vindt en elke dag met plezier naar je werk gaan: dat willen we natuurlijk allemaal! Om dit te bereiken is het goed om te weten wat je wilt, zodat jij gericht op zoek kunt

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen.

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen. Bijlage 11 Voorbeeld informatie VHT: Bouwstenen voor geslaagd contact Informatie Video - hometraining Belangrijke begrippen initiatieven herkennen volgen ontvangstbevestiging beurt verdelen leidinggeven

Nadere informatie

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek!

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! Student Career Center. Master your future In partnership with Inhoud CV: do s & don ts Aandachtspunten voor tijdens en na het interview Competentiegericht

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Checklist Sollicitatiegesprek

Checklist Sollicitatiegesprek Checklist Sollicitatiegesprek Gefeliciteerd, je mag op gesprek! Op basis van je CV en motivatiebrief ben je uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek. Wat hier allemaal bij komt kijken, staat in

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek

Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek Wie denk ik wel dat ik ben? In deze training Maken we plezier EN maken we fouten. Geven we positieve feedback, leren we van elkaar, hebben we een groeimindset,

Nadere informatie

Bijlage I Sollicitatiebrief

Bijlage I Sollicitatiebrief Bijlage I Sollicitatiebrief Sollicitatiebrief Door middel van je sollicitatiebrief moet je de stagebiedende organisatie ervan overtuigen dat jij een gesprek waard bent. Je brief moet een duidelijke motivatie

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Jezelf presenteren De medewerker moet zichzelf goed presenteren. Bijvoorbeeld door er schoon en verzorgd uit te zien. Zo laat hij/zij een goede indruk

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen Karolijn Ilsink-Erwich 1 Wat wil ik u vertellen Wat is zelfvertrouwen? Wat is het belang van zelfvertrouwen? Hoe kan je het zelfvertrouwen

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Wat is jóuw ultieme gevoel van vrijheid?

Wat is jóuw ultieme gevoel van vrijheid? Haal het beste uit jezelf Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat kennisartikelen over het werken met personeel. De artikelen bevatten praktische tips hoe jij als professional jouw bedrijf

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Een betoog is een tekst waarmee je als schrijver de lezer wilt overtuigen van jouw standpunt.

Een betoog is een tekst waarmee je als schrijver de lezer wilt overtuigen van jouw standpunt. Aantekening door Ilse 796 woorden 12 oktober 2017 8 2 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Nederlands Schrijfvaardigheid - Ilse Hielkema Betoog Een betoog is een tekst waarmee je als

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie In aanvulling op het basistraject bestaat de mogelijkheid om je van werk naar werk traject samen met je adviseur op je specifieke behoefte

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT

ASSERTIVITEIT ASSERTIVITEIT WWW.I-LEARNING.BE - WAT IS ASSERTIVITEIT? Subassertief, agressief, manipulatief of assertief? Assertief gedrag Assertief ben je als je op een vriendelijke, kalme manier opkomt voor je mening,

Nadere informatie

Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1

Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1 Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 1 Even voorstellen 2016 Christine Bender Coaching & Consulting 2 Ik geloof dat iedereen zijn eigen manier heeft om

Nadere informatie

De meest gestelde sollicitatievragen

De meest gestelde sollicitatievragen De meest gestelde sollicitatievragen Vertel eens iets meer over jezelf? Wat kan je vermelden: Naam Woonplaats Studies Werkervaring Motivatie Positieve eigenschappen Gebruik eventueel je cv als leidraad

Nadere informatie

Je gezicht en houding. spreken boekdelen!

Je gezicht en houding. spreken boekdelen! Ronald Dingerdis Je gezicht en houding 5 spreken boekdelen! Iedereen lekt non-verbale communicatie. Het is menselijk en het gebeurt gewoon. Het is ook logisch want communicatie bestaat voor het grootste

Nadere informatie