Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase"

Transcriptie

1 Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase

2 Nieuwe editie Pincode 6 e editie Tweede Fase Met de nieuwe editie van Pincode voor de tweede fase worden leerlingen optimaal voorbereid op het nieuwe examenprogramma, onder andere met behulp van adaptieve leerroutes, waarbij het niveau van de lesstof zich aanpast aan de resultaten van de leerling. De bronnen zijn actueel en aansprekend en maken uw lessen eigentijds. Ze leggen een link met nationale en internationale ontwikkelingen, waardoor de relevantie van het vak zichtbaar wordt. De koppeling van de online component met de katernen en de flexibiliteit en mogelijkheden van de online omgeving is zeer positief Docent uit het docentenpanel van Pincode Nieuwe adaptieve methoden van Noordhoff Uitgevers maken gepersonaliseerd leren makkelijk Lesgeven op maat met de nieuwe, 6e editie van Pincode Tweede Fase Onderwijs wordt effectiever door een persoonlijke aanpak, want iedere leerling is uniek. Daarom werkt Noordhoff Uitgevers in nauwe samenwerking met scholen en docenten aan een nieuwe generatie adaptieve methodes die gepersonaliseerd leren mogelijk maakt. Zo kunt u op een eenvoudige manier differentiëren en uw leerlingen op maat lesgeven. Vanaf schooljaar kunt u in de tweede fase werken met de nieuwe editie Pincode. In deze editie zijn katernen en digitaal lesmateriaal 100% uitwisselbaar. Hoe ziet de nieuwe editie van Pincode eruit? Dat leest u in deze whitepaper.

3 De voordelen van de 6e editie op een rij Gepersonaliseerd leren met verschillende (adaptieve) leerroutes; Flexibel met acht katernen (in boekvorm, digitaal of gecombineerd); Examenproof; Uitgebreide reken- en examentraining; Tweewekelijks een inspirerend aanbod op het gebied van actualiteit; Uitgebreide docentenondersteuning met handig dashboards. Gepersonaliseerd leren met Pincode De verschillende (adaptieve) leerroutes in deze nieuwe editie van Pincode maken gepersonaliseerd leren mogelijk. Met een gevarieerd aanbod aan opdrachten, video-uitleg, interactieve figuren en oefentoetsen kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag. Op basis van de informatie uit de dashboards kunt u leerlingen bijsturen en coachen. Assortiment Deze editie bestaat uit acht katernen, die de verschillende domeinen van het examen behandelen. Zowel voor havo als vwo zijn er de volgende katernen: Schaarste en ruil Markt: vraag en aanbod Markt: marktvormen en marktfalen Ruilen over de tijd Samenwerken en onderhandelen Risico en informatie Welvaart en groei Goede tijden, slechte tijden Echte, actuele economie In de katernen is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van echte bronnen, zoals krantenartikelen en nieuwsberichten op internet. Daarnaast is er elke twee weken een nieuwe, actuele lesopener beschikbaar waarin een relevant nieuwsitem (video, artikel) wordt behandeld.

4 Flexibel in gebruik U kunt er op elk moment voor kiezen om met de leerwerkboeken te werken of met het digitale lesmateriaal van Pincode. In welke verhouding en op welke manier u wisselt, bepaalt u zelf. De opgaven in de katernen en de digitale omgeving zijn volledig uitwisselbaar. Hoe is Pincode opgebouwd? Ieder katern bestaat uit twee hoofdstukken. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in drie tot vijf paragrafen. Bij ieder theorieblok binnen een paragraaf hoort een set opdrachten. Het theorieblok en de bijbehorende opdrachten vormen een cluster, waarbij steeds een leerdoel uit de eindexamencheck hoort. Met de examencheck aan het eind van elke paragraaf controleert de leerling of hij voldoet aan de leerdoelen voor het examen. Daarna volgen, als de leerling het nodig heeft, een aantal herhalingsopdrachten of verrijkingsopdrachten. Of leerlingen een hoofdstuk beheersen kunnen ze toetsen met de online Oefentoets of met Test jezelf in het boek. Wie moeite heeft met rekenen kan online oefenen met de Rekentrainer en in het boek met Extra rekenen. Aan het eind van elk hoofdstuk volgt de examenvoorbereiding. Verderop vindt u daarover meer. Eenvoudig maatwerk met adaptieve leerroutes Leerlingen leren op hun eigen manier. Waar de ene leerling ondersteuning nodig heeft, heeft de andere leerling juist behoefte aan meer uitdaging. Pincode biedt differentiatiemogelijkheden die hieraan tegemoetkomen. Online maakt Pincode gebruik van een nieuw platform waarin adaptief leren mogelijk is. Leerlingen starten in route B, de doorlopende route, waar ze theorie krijgen aangeboden en de reguliere paragraafopdrachten maken. Het systeem kijkt de gesloten opdrachten na en leerlingen beoordelen open vragen zelf

5 aan de hand van voorbeelduitwerkingen. Inhoudelijke tips helpen de leerling zo nodig verder. Wie moeite heeft met de opdrachten, gaat automatisch naar route A en krijgt herhalingsopdrachten aangeboden. Een excellente leerling gaat vanzelf naar de C-route waarin reguliere opdrachten soms worden overgeslagen of uitdagende opdrachten worden toegevoegd. Als docent heeft u de mogelijkheid in te grijpen wanneer u dat nodig vindt, bijvoorbeeld door feedback te geven of door de adaptiviteit uit te zetten. Ook in de leerwerkboeken kunnen leerlingen verschillende leerroutes volgen en herhalingsopdrachten en verrijkingsopdrachten maken.

6 Hoe werkt het digitale platform? Het digitale platform van de docent en de leerling lijken sterk op elkaar. Hierboven ziet u het openingsscherm van de online leeromgeving van leerlingen. Behalve de basisknoppen Lesmateriaal en Resultaten kunt u bovenaan switchen van de ene naar de andere klas en komt er een knop Toetsen die toegang geeft tot de toetsendatabank. Rechts staan de extra s bij het hoofdstuk, zoals Oefentoets, Naslag en Leerdoelen. Het openingsscherm geeft toegang tot de paragrafen met leerstof en opdrachten bij het hoofdstuk, in dit voorbeeld het hoofdstuk Het verdelen van de welvaart. De leerstof en de opdrachten komen overeen met de leerstof en opdrachten in de katernen. Een leerling bestudeert steeds een stukje theorie en maakt vervolgens de bijbehorende opdrachten, zie onderstaand scherm. Met de lichtblauwe balk links in beeld kan de leerling navigeren.

7 Het symbool links bovenaan geeft aan welke leerroute de leerling volgt, in dit geval route B, de doorlopende route. Daaronder kan de leerling navigeren tussen de verschillende opdrachten. De bronnen staan rechts naast de opdrachten. Resultatendashboard en differentiëren Door op Resultaten op het openingsscherm te klikken, komt u op de resultatenpagina. Vanuit hier kunt u een overzicht van de gehele klas krijgen, maar ook de resultaten van individuele leerlingen. U kunt zien waaraan een leerling werkt, in welke adaptieve leerroute hij zit en wat zijn scores zijn. Zo kunt u waar nodig het leerproces bijsturen. Op basis van de resultaten kunt u ook bepalen hoe u het vervolg van de lessen inricht. Wanneer u bijvoorbeeld ziet dat veel leerlingen laag scoren op een bepaalde opdracht, kunt u besluiten deze nog eens te behandelen. Leerlingen kunnen op het resultatendashboard zien hoe ver ze zijn en wat ze nog moeten doen om de lesstof onder de knie te krijgen.

8 Toetsen en leren voor een toets Toetsing is een belangrijk onderdeel van gepersonaliseerd leren. Toetsresultaten laten zien waar uw leerlingen nog hulp bij nodig hebben. Zo zijn toetsen niet alleen een eindpunt van een hoofdstuk, maar ook het beginpunt van een leerproces. Toetsendatabank Met de knop Toetsen in de online omgeving, kunt u bij alle toetsen bij de methode. Aan het eind van een hoofdstuk heeft u de keuze uit een A- en een B-versie van de hoofdstuktoets. Deze toetsen bevatten vragen op alle RTTI-niveaus. Ook is het mogelijk om uw eigen toetsen samen te stellen op basis van een databank met toetsvragen. U kunt de toetsen printen en op papier afnemen of ze digitaal laten maken. Voor digitale toetsafnames hebben leerlingen een toetslicentie nodig. Voorbereiden op een toets Bij elk hoofdstuk zijn er twee online oefentoetsen op proefwerkniveau. Op basis van het resultaat krijgt een leerling een studieadvies waarin staat wat hij nog kan doen om zich verder voor te bereiden, zoals bepaalde theorie bestuderen of opdrachten maken. Voorbereiden op het examen De nieuwe editie sluit volledig aan bij de nieuwe exameneisen. Examentraining Leerlingen worden grondig voorbereid op het examen met een uitvoerige examentraining. Met de examencheck aan het eind van elke paragraaf kan een leerling beoordelen of hij voldoet aan de leerdoelen voor het examen. En aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen uit eerdere examens waarmee leerlingen kunnen oefenen. Zo wennen ze meteen aan het niveau en aan de vraagstelling in het examen.

9 Examensprint De Examensprint helpt leerlingen met de voorbereiding op het examen en bestaat uit drie onderdelen. Een leerling begint met een proefexamen, zodat een leerling weet waar hij staat. Met een persoonlijk studieadvies kan daarna gericht getraind worden op examenvragen. Daarbij krijgt de leerling theorie en bronnen uit de methode aangeboden. Daarna kunnen examenleerlingen meters maken met de proefexamens die klaarstaan om te oefenen. Pilots Het platform van de nieuwe generatie adaptieve leermiddelen is in nauwe samenwerking met docenten ontwikkeld en uitgebreid getest op pilotscholen. Zo n leerlingen en 70 docenten hebben hieraan meegewerkt. De feedback van zowel docenten als leerlingen was heel waardevol om de ideeën rond digitalisering en gepersonaliseerd leren een goede invulling te geven. Docenten hebben de nieuwe edities op verschillende manieren ingezet. De één gebruikte het boek én het digitale lesmateriaal. Anderen hebben alleen het digitale materiaal gebruikt. De voorkeur van leerlingen blijkt te verschillen. Sommige leerlingen werken liever digitaal, waar anderen de voorkeur geven aan het boek met name bij het leren voor een proefwerk. Wanneer kunt u met de nieuwe editie beginnen? Vanaf schooljaar kunt u in de tweede fase werken met de 6e editie van Pincode.

10 Training en begeleiding Met een (online) starttraining kunnen we u en uw sectie op weg helpen met deze nieuwe editie van Pincode. Daarnaast is het mogelijk om een verdiepingstraining te volgen waar verder wordt ingegaan op gepersonaliseerd leren en het effectief inzetten van digitaal lesmateriaal in de klas. Op MijnNoordhoff.nl/training vindt u meer informatie. Wilt u meer weten? Lees de verschillende artikelen op persoonlijk.noordhoff.nl Bekijk het volgende filmpje van docenten die werkten met de pilot van de nieuwe editie: Bekijk de volgende filmpjes over toetsen, adaptiviteit, dashboard en examensprint Op de website kunt u meer lezen over Pincode. Of maak een afspraak. We gaan graag met u in gesprek.

11

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw

Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw WHITEPAPER MODERNE WISKUNDE Moderne Wiskunde is een methode waarin inzicht, structuur en vernieuwing centraal staan. Moderne Wiskunde volgt een didactiek

Nadere informatie

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw WHITEPAPER GETAL & RUIMTE Getal & Ruimte is de grootste wiskundemethode in het voortgezet onderwijs. Met een heldere didactische structuur en een

Nadere informatie

Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6

Nadere informatie

Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 9

Nadere informatie

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Wiskunde op maat! 29/11/17

Wiskunde op maat! 29/11/17 Wiskunde op maat! 29/11/17 Presentatie Achtergrond nieuwe editie Concept boek online Arrangement Achtergrond 12 e editie Gebruikerswensen Oefenstof Theorie/voorbeelden Differentiatie Digitaal Gepersonaliseerd

Nadere informatie

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 6 3 Meer dan lesstof in het boek p. 8 4 Leerroutes p. 13 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 17

Nadere informatie

12 e editie vmbo 29/11/17

12 e editie vmbo 29/11/17 12 e editie vmbo 29/11/17 Agenda De nieuwe 12e editie Productinformatie en planning Aanleiding nieuwe editie Uitgangspunten 12e editie - Wat is er gebleven? - Nieuwe elementen en wijzigingen - Digitaal

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 6 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p.

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw

Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 9 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 10 7

Nadere informatie

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw?

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Hoe maken de leerlingen kennis met Moderne Wiskunde online? p. 5 4 Meer dan lesstof in het

Nadere informatie

Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo

Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 17 Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met

Nadere informatie

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw?

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Hoe maken de leerlingen kennis met Moderne Wiskunde online? p. 5 4 Meer dan lesstof in het

Nadere informatie

Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim stampen p. 9 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw

Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim stampen p. 9 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw

Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 9 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Sim Stampen p. 10 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 10 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw

Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw Inhoud 1 Navigatie p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Resultatenpagina's p. 9 Noordhoff Uitgevers

Nadere informatie

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim Stampen p. 11 6 Oefentoets met studieadvies op maat p. 12 7 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw

Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw Inhoud 1 Navigatie p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 6 5 Resultatenpagina's p. 7 Noordhoff Uitgevers bv

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18

Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18 Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18 Ontdek de wereld. Met buitenland! boek en online makkelijker leren differentiëren toetsing mogelijkheden online Ontdek de wereld. Met buitenland!

Nadere informatie

25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie. Ewout Loen & Jochem Valkema

25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie. Ewout Loen & Jochem Valkema 25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie Ewout Loen & Jochem Valkema Inhoud Kenmerken Pincode Verbeteringen 6 e editie Opbouw en structuur o Assortiment o Opbouw leer(werk)boek ICT Kenmerken

Nadere informatie

12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17

12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17 12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17 Agenda De nieuwe 12e editie Productinformatie en planning Aanleiding nieuwe editie Uitgangspunten 12e editie Wat is er gebleven? Nieuwe elementen en wijzigingen

Nadere informatie

Getal & Ruimte 12 e editie. havo/vwo onderbouw

Getal & Ruimte 12 e editie. havo/vwo onderbouw Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw De nieuwe 12 e editie In het voorjaar 2017 komt Noordhoff Uitgevers met de nieuwe 12 e editie Getal & Ruimte in de havo/vwo onderbouw! Productinformatie Lancering

Nadere informatie

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Oefentoetsen Hoe werkt u met Oefentoetsen Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Noordhoff Uitgevers bv

Nadere informatie

FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E

FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E EDITIE De onderwerpen die in deze FAQ aan bod komen: Arrangement Planning PTA Inhoudelijk ARRANGEMENT Wat is het verschil tussen een combipakket en een abonnement? Abonnement

Nadere informatie

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les Getal & Ruimte 12 e editie ICT in de les Nieuwe ICT Boek en digitale versie zijn uitwisselbaar ICT opgaven zijn gerandomiseerd ICT opgaven worden nagekeken, ook tussenstappen Adaptief werken via leerroutes

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Nova beschreven, en hoe

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Biologie voor

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? U kunt gemakkelijk differentiëren studenten leren wat nodig is Motiverend en uitdagend lesmateriaal voor

Nadere informatie

TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES

TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES Willemijn Muggen, uitgever Toetsen 16-11-2016 Gepersonaliseerd Leren - Doelstellingen Iedere leerling op zijn/haar niveau laten excelleren. Leren terwijl

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Na het doorlopen van de weet ik precies wat ik kan verwachten op het examen Nederlands. Door deze goede voorbereiding zie ik het examen met vertrouwen tegemoet! Toetsing

Nadere informatie

2015 In nauw overleg met docenten Nederlands en experts wordt het vernieuwend lesmateriaal vertaald naar een vernieuwende, didactische leerlijn.

2015 In nauw overleg met docenten Nederlands en experts wordt het vernieuwend lesmateriaal vertaald naar een vernieuwende, didactische leerlijn. Het vak Nederlands Historie 2013 Malmberg voert veel gesprekken met docenten Nederlands havo en vwo bovenbouw en besluit om andere lesmethode te gaan ontwikkelen dan de huidige traditionele lesmethodes.

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw

Adapt 3e klas en Bovenbouw Adapt 3e klas en Bovenbouw De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie van Kopen & Werken en De Samenleving, geschikt

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Memo beschreven, en hoe

Nadere informatie

Voor leren en onderwijzen op maat

Voor leren en onderwijzen op maat VO-content Voor leren en onderwijzen op maat Open, digitaal leermateriaal Samen met docenten gemaakt Ruim honderd Stercollecties Eenvoudig te combineren met bestaande methodes en eigen leermateriaal Stimuleert

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster S.

Nadere informatie

Samen met u en uw leerling voor het beste resultaat!

Samen met u en uw leerling voor het beste resultaat! - - - - - - - - - - - - Samen met u en uw leerling voor het beste resultaat! De examentrainingen van Lyceo zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de examenleerlingen. Ook geven de trainingen de leerlingen

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster

Nadere informatie

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Groen Nederlands en Rekenen Pag. 3 Opbouw en inhoud GPS Groen Nederlands Pag. 4 Opbouw en inhoud

Nadere informatie

Algemene informatie leerroutes Leerroutes en adaptiviteit

Algemene informatie leerroutes Leerroutes en adaptiviteit Differentiatie en adaptiviteit bij wiskunde met de nieuwe generatie wiskundemethodes Programma en leerroutes Resultatenpagina s (dashboards) Mogelijkheden om gedifferentieerd of gepersonaliseerd te leren

Nadere informatie

Grandes Lignes 5e editie. Hoe werkt u met. Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9

Grandes Lignes 5e editie. Hoe werkt u met. Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9 Hoe werkt u met Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9 In vogelvlucht Noordhoff Uitgevers bv Pagina 2 van 9 Hoe werkt u? Volledig digitaal "Blended" Op school vooral met boeken Uw leerlingen werken volledig

Nadere informatie

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden Learnbeat Wegwijzer Learnbeat is een product van Dedact e Binnenvestgracht K, NR Leiden Wegwijzer Over Learnbeat Learnbeat is de complete leeromgeving waarin leerlingen op interactieve wijze kunnen werken

Nadere informatie

Met Adapt hebben docenten inzicht in de voortgang van de leerlingen en ze kunnen zelf eenvoudig eigen bronnen en opgaven toevoegen.

Met Adapt hebben docenten inzicht in de voortgang van de leerlingen en ze kunnen zelf eenvoudig eigen bronnen en opgaven toevoegen. Wegwijzer Over Adapt Adapt is een product van de LWEO. Het bestaat uit een complete economiemethode voor de derde klas, waarin leerlingen op interactieve wijze kunnen werken aan theorie en opgaven en een

Nadere informatie

Invoering van gepersonaliseerd leren

Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Dit whitepaper gaat over gepersonaliseerd leren en wat de aandachtspunten zijn bij de invoering ervan op school. In een ander whitepaper

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2 Twaalfde editie, 2019 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de

Nadere informatie

De diagnostische tussentijdse toets

De diagnostische tussentijdse toets De diagnostische tussentijdse toets Een toets om van te leren Diagnostische tussentijdse toets In september 2014 is de meerjarige pilotperiode van de diagnostische tussentijdse toets (DTT) van start gegaan.

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets.

Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets. Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets. De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie van Kopen & Werken

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets.

Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets. Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets. De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO Taalblokken Engels Brochure MBO Verleg je grenzen! Met de gedegen examentrainingen weten mijn studenten exact wat ze kunnen verwachten op het COE. En ik ook! Bibliotheek Nieuwe digitale leeromgeving Starten

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO Brochure MBO Toetsing Figuur 4, toetsing Door de nieuwe aanpak en de goede mix van digitaal lesmateriaal en boeken geeft Taalblokken Engels mij de ruimte om les te geven zoals ik wil. Verleg je grenzen!

Nadere informatie

Station, nederlands voor het vmbo

Station, nederlands voor het vmbo Station, nederlands voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Station 2e editie) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Geschiedenis Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In

Nadere informatie

Rekenen bij Moderne Wiskunde

Rekenen bij Moderne Wiskunde Moderne Wiskunde Rekenen: een volledig doorlopende leerlijn rekenen voor alle leerjaren en alle niveaus! Rekenen bij Moderne Wiskunde 1 Verplichte rekentoets Vanaf schooljaar 2013/2014 Voor alle leerlingen

Nadere informatie

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2. Twaalfde editie, 2019

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2. Twaalfde editie, 2019 Getal & Ruimte Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2 Twaalfde editie, 2019 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A.

Nadere informatie

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1. Twaalfde editie, 2018

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1. Twaalfde editie, 2018 Getal & Ruimte Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A.

Nadere informatie

Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling

Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling Ondersteuning Voor ondersteuning of vragen over inloggen of de applicatie kun je contact opnemen met de Servicedesk van Kennisnet. Telefoonnummer

Nadere informatie

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren 5 punts Likertschaal 1. Ik ben een goede GPL docent

Nadere informatie

Noordhoff Uitgevers bv. Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie

Noordhoff Uitgevers bv. Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie Noordhoff Uitgevers bv Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie De 10e editie van Moderne Wiskunde is vrijwel volledig vernieuwd.

Nadere informatie

Maatwerk? Magister! 1

Maatwerk? Magister! 1 1 Maatwerk? Magister! Magister Inspiratiedag Jezelf dagelijks ontwikkelen op de manier die bij jou past. Aandacht voor de leerling Passie voor je vak In de versnelling om de ambitie te realiseren. Paul

Nadere informatie

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels Nederlands - Duits - Engels Navigeren op maat Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Taal Pag. 3 Opbouw en inhoud van de methoden

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2019 Volwassen en Eigentijds 1 Januari 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Docentenhandleiding. bettermarks Rekenen

Docentenhandleiding. bettermarks Rekenen Docentenhandleiding bettermarks Rekenen Inhoudsopgave 1. Starten met bettermarks rekenen 2 Toegang tot bettermarks 2 bettermarks webversie en app 2 2. Startscherm bettermarks 4 Menu 4 Dashboard 4 3. Werken

Nadere informatie

BETTERMARKS Syllabus Docenten

BETTERMARKS Syllabus Docenten BETTERMARKS Syllabus Docenten 2015-2016 Inhoudsopgave BETTERMARKS Programma Domeinen en Bettermarks Toetsing Ontwikkelpunten Lessen Bettermarks online BETTERMARKS Dit jaar starten we met een nieuwe rekenmethode

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Aardrijkskunde Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In

Nadere informatie

Library, engels voor het vmbo

Library, engels voor het vmbo Library, engels voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Library 2nd Edition) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

Bijlage 1: Format en instructie Leerlingwijzer

Bijlage 1: Format en instructie Leerlingwijzer Bijlage : Format en instructie Leerlingwijzer leerlingwijzer toets.nl Hoe heb je gescoord op weten, doen en snappen? vragen te behalen punten behaalde punten Wat heb je goed gedaan in deze toets? weten

Nadere informatie

Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA

Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA WERKSCHEMA (alle leerroutes) 3 lesweken (max. 6 lessen) Onderdeel van toets T1 in toetsweek 1 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent heeft met

Nadere informatie

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Alles telt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Alles telt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2018 Volwassen en Eigentijds 1 December 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom Natuurkunde en Flipping the Classroom De lespraktijk van een natuurwetenschappelijk vak zoals natuurkunde bestaat gewoonlijk uit klassikale instructie, practicum en het verwerken van opdrachten. In de

Nadere informatie

Op en top actueel. Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden. Zaakvakken Groep 3 t/m 8

Op en top actueel. Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden. Zaakvakken Groep 3 t/m 8 Op en top actueel Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden Zaakvakken Groep 3 t/m 8 Zaakvakken van ThiemeMeulenhoff Op en top actueel Wie had vijf jaar geleden vermoed dat in nagenoeg

Nadere informatie

Module 5 (leerjaar 1) HET ROMEINSE RIJK (OPKOMST EN ONDERGANG).

Module 5 (leerjaar 1) HET ROMEINSE RIJK (OPKOMST EN ONDERGANG). Module 5 (leerjaar 1) HET ROMEINSE RIJK (OPKOMST EN ONDERGANG). WERKSCHEMA (alle leerroutes) Versie: havo 1 & havo/vwo 1 4 lesweken (max. 8 lessen) Onderdeel van toets T3 in toetsweek 2 Alle informatie

Nadere informatie

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Snappet 3.0 video Eenvoudig zelf de beste leerroutes voor jouw klas kiezen en volgen Effectief al je aandacht kunnen richten op onderwijzen Extra ruimte en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Adaptief

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Natuur en techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Product en prijzen schooljaar 2015-2016

Product en prijzen schooljaar 2015-2016 Product en prijzen schooljaar 2015-2016 1 * Dit betreft de kosten per leerling. Er worden ook kosten per school en per docent in rekening gebracht. Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Opbouw en inhoud mentorpakket...3

Nadere informatie

Welke vraag heb jij over digitale leermiddelen?

Welke vraag heb jij over digitale leermiddelen? Welke vraag heb jij over digitale leermiddelen? Want door het stellen van goede vragen aan een leverancier, krijg je de juiste antwoorden, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Laat ict werken

Nadere informatie

De diagnostische tussentijdse toets

De diagnostische tussentijdse toets De diagnostische tussentijdse toets Een toets om van te leren Diagnostische tussentijdse toets In september 2014 start de meerjarige pilotperiode van de diagnostische tussentijdse toets, de DTT. De ambitie

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Natuur en techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Wiskunde. Hoofdstuk 1 en hoofdstuk 5, paragraaf 5.1, 5.2 en 5.3 kennen en kunnen.

Wiskunde. Hoofdstuk 1 en hoofdstuk 5, paragraaf 5.1, 5.2 en 5.3 kennen en kunnen. Toetsstof In de toets weken moet je dit kunnen toepassen Hoofdstuk 1 en hoofdstuk 5, paragraaf 5.1, 5.2 en 5.3 kennen en kunnen. Periodetaak Maak een mooie mandala met passer en kleur hem leuk in. Ga naar

Nadere informatie

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Welkom. Marcel Osse Henk Krikke

Welkom. Marcel Osse Henk Krikke Welkom Marcel Osse Henk Krikke GPS taal en rekenen dit jaar van 1.0 naar 2.0 Nederlands Engels Duits Rekenen GPS Rekenen 2.0 Beschikbaar per september 2014 Multimedia Automatische, individuele leerroutes

Nadere informatie

Stap-voor-stap handleiding Resultatenmonitor BAO

Stap-voor-stap handleiding Resultatenmonitor BAO Stap-voor-stap handleiding Resultatenmonitor BAO De Resultatenmonitor Deze uitleg gaat over de resultatenmonitor in de methodesoftware van Noordhoff Uitgevers. De resultatenmonitor is een mooi hulpmiddel

Nadere informatie

Adaptief leren. Wat, waarom en hoe?

Adaptief leren. Wat, waarom en hoe? Adaptief leren Wat, waarom en hoe? Samenvatting Adaptief leren staat steeds meer in de belangstelling. Het is geen tijdelijke trend, maar een doorlopende ontwikkeling in het onderwijs. Adaptief leren draait

Nadere informatie

Soms geeft de begeleidende informatie misleidende informatie; doet de applicatie niet wat hij belooft te doen.

Soms geeft de begeleidende informatie misleidende informatie; doet de applicatie niet wat hij belooft te doen. Inhoud Als er leerdoelen gehaald moeten worden moeten we als docent wel enige zekerheid hebben omtrend het effect van een interactieve multimediale applicatie. Allereerst moet de applicatie beken worden

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN).

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). WERKSCHEMA (alle leerroutes) 2 lesweken Onderdeel van toets T1 in toetsweek 1 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent

Nadere informatie